Opinie o Uczelni Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu, Wydział Ekonomiczny w Opolu (WSB Opole)

Komentarze (28)

  • Miśka

    Miałam dokładnie taki sam przypadek, nie zdawałam nawet matematyki na rozszerzeniu, jedynie angielski i geografię. Z matematyką może lekko nie było ale dałam radę przez to przebrnąć. Na szczęście w grupie miałam osoby, które zawsze chętnie wytłumaczyły mi jeśli nie miałam czegoś we wcześniejszej edukacji.
    28.05.2017
  • Kasia

    Witam, także zastanawiam się nad pójściem do tej uczelni na kierunek Finanse i rachunkowość ze specjalizacja rachunkowości, lecz niestety w liceum byłam na profilu humanistycznym , czy idąc na fir dałabym rade z podstawowa matematyką ? Pozdrawiam
    05.09.2016
  • Spec

    Cześć, zastanawiam się nad pójściem do tej szkoły na zarządzanie, dodam że interesuje mnie ta dziedzina. Chciałbym usłyszeć jakieś opinie na temat tego kierunku w tej szkole. Ktoś pomoże? Pozdrawiam.
    03.08.2016
  • XxXx

    Przestałam chodzić na studia w 2014roku nie zdałam ćwiczeń, wykładów. Wszystko było ok aż do 2016. Wystawili mi rachunek za powtarzanie semestru w 2015 roku 650zł. Twierdzą że mieli takie prawo mimo iż nie podpisywałam nic z nimi aby powtarzać semestr. Wysłali list o powtarzaniu za potwierdzeniem odbioru. Odbierając list najwyraźniej mieli prawo tak postąpić. Uważajcie co podpisujecie, czytajcie wszystko dokładnie od nich. Naciągają studentów jak mogą. Co drugi znajomy z tej uczelni ma jakieś dodatkowe *niechciane* koszty.
    29.06.2016
  • Malliy

    Czy ktoś robił podyplomówke z kierunków ekonomicznych? Jak wygląda tu zdanie egzaminu końcowego?
    24.02.2016
  • opinia

    kończę licencjat, ogolnie jestem dość zadowolona, ale magisterkę planuję gdzie ingzie, na zasadzie, aby coś zmienić, mieć porównanie, poznać 2 szkoły, itd.
    15.02.2016
  • sebasiatka

    czy polecicie bezpieczeństwo wewnętrzne na tej uczelni jakie są przedmioty czy warto ?
    06.07.2015
  • Prezes

    Kończyłem studia podyplomowe z zakresu marketingu i sprzedaży. http://www.wsb.pl/opole/studenci/studia-podyplomowe Oprócz fachowej wiedzy, świetna kadra popierająca wiedzę na własnych przykładach. Zajęcia miały charakter warsztatowy, dzięki czemu angaż słuchacza jest większy aniżeli zwykły wykład.
    20.11.2014
  • ANDREJ

    Powiem, tak. Każdy matoł zaliczy tą uczelnie. Poziom, to jest ujocie. Rozczarowanie! Jak chcesz dyplom to jest to uczelnia dla Ciebie. Zdobędziesz go łatwo i bez problemów. Zaliczenia dostaje się za chodzenie, a jak nie chodzisz i tak zaliczysz. Wszyscy ściągają. Masakra i żenada!!! Sam tam studiuję i gdybym bym pracodawcą to nie zatrudniłbym studenta, absolwenta WSB.
    24.01.2014
  • mordaś

    jesli nie idziesz w Opolu na uniwerek lub politechnikę, to za dużego wyboru nie masz, chyba lepsze od WSZiA jest WSB, przynajmniej według mnie,
    10.12.2013
  • Administrator

    Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
    10.12.2013
  • pool

    Zapisałam się do nich na studia we wrześniu ( na wszelki wypadek), zrezygnowałam, ostatecznie wolałam iść do innej szkoły. Napisałam im rezygnacje, Pani mnie poinformowała,że to wystarczy ,po czym po roku czasu dostałam pismo,że mam zapłacić im za pierwszy miesiąc studiów! 400 zł plus odsetki!Dodam ,że starałam się o stypendium naukowe tam,które bez problemu bym dostała i mogłyby te pieniądze pokryć czesne,jednakże stwierdzili,że rezygnacja była wcześniej i muszę im zapłacić,czytajcie regulaminy,bo możecie się potem zdziwić,
    10.12.2013
  • Marek

    Jestem absolwentem WSB w opolu studiowałem przez cały licencjat Administrację zaoczną za FREE było super i poziom wysoki (EFS). Obecnie jestem studentem UO - wybór uniwersytetu to porażka gruba kasa i nic w zamian ze strony uczelni Polecam WSB nie polecam UO.
    24.09.2013
  • nikusia

    Lepszej uczelni niż ta nie można wybrać, jest bardzo prestiżowa, na wysokim poziomie, oferuje kierunki, które dominują na rynku pracy są one bardzo atrakcyjne. Budynek i sprzęt nowoczesny, kadra posiada wysokie kwalifikacje. Student po ukończeniu tej uczelni będzie w stu procentach przygotowany do pracy.
    26.11.2012
  • kombi

    czy wydział w opolu nie jest zaniedbywany z tego powodu właśnie, że nie jest w tym samym miejscu co główny budynek WSB? myślę właśnie żeby tu przyjść bo mam bliżej do opola niż wrocka, ale nie chciałabym być zaniedbywana przez kadrę a wiele takich plotek słyszałam.
    16.07.2012
  • grzechu

    psychologia i komunikacja w biznesie. brzmi bardzo fajnie, czy ktoś mógłby powiedzieć konkretniej jak wyglądaja tam zajęcia i przede wszystkim co można robić po takich studiach?
    04.07.2012
  • Anka

    Moja siostra tu studiuje i jest bardzo zadowolona, typowo biznesowa uczelnia. Poziom jest też dość wysoki bo zawsze sporo się uczyła, ale najwięcej w czasie sesji. A tak od siebie, jeśli chodzi o ten angielski w biznesie - nie wiem czy warto iść na sam taki kierunek, bo sądzę że tam można się po prostu nauczyć biznesowego angielskiego w sensie porozumiewania się a ja np jestem na uniwerku na zwykłem ekonomicznym kierunku i mój angielski to również angielski biznesowy.
    25.06.2012
  • wera

    w następnym semestrze zamierzam stać się częścią programu współpracy z zagranicą. fajnie że można wyjechać do innego państwa w europie, sprawdzić jakie tam są standardy, jakie są opinie o naszym kraju i naszych uczelniach za granicą. mam nadzieję że nie będę zawiedziona wyjazdem. polecam tę ofertę do przeanalizowania osobom, które nie boją się wyzwan:)
    24.05.2012
  • fgh

    język angielski w biznesie? bardzo ciekawa specjalność! właśnie ona zaważy chyba na mojej decyzji złożenia papierów do wyższej szkoły bankowej. ciekawa jestem tylko czy wykładowcy pomagają w zdobyciu praktyk?
    15.05.2012
  • oG

    Wybór tej uczelni śmiało mogę określić jako dobrą decyzję dla każdej osoby, która chce się czegoś konkretnego nauczyć. Zaczynając tu naukę, miałem w planie ukończyć tu licencjat, a kolejny stopień robić we Wrocławiu. Teraz, bogatszy o doświadczenie jak przebiega proces edukacji na tej Uczelni śmiało stwierdzam że się nigdzie nie ruszam. Zostaję tutaj na II stopień. To teraz moja Uczelnia :)
    01.04.2012
  • Gutt

    jest dobrze, studiuję na kierunku do którego dopłaca unia, płace stówę za miesiąc wiec drogo nie jest, a wykladowcy z Wrocka wiec luz. bo w Opolu na reszcie uczelni wszyscy Ci sami.
    16.02.2012
  • Reri

    Fajnie, ze jest wydział zamiejscowy. Mysle nad ta własnie szkoła i szukam opinii o tej uczelni. Polecacie ta szkołe? Pzdr
    11.12.2011
  • Justys

    TiR zaocznie! Jestem zadowolona i to bardzo. Nie spodziwałam się, że spotkam tam tylu fajnych ludzi. Jest tam sporo fajnych chłopaków więć nudy raczej nie ma. Warto było !! Nie ma co się przejmować straconą kasą , wspomnienia zostaną wam na zawsze i też się w koncu czegoś tam nauczycie i bedziecie mieli wyższe...
    01.06.2011
  • Ewa

    Polecam. Szkoła na wysokim poziomie , opinie o tej uczelni są raczej na plus. Większość moich znajomych jest zadowolona z wyboru uczelni. Nikt nie narzeka na brak wrażen.Poziom wysoki , dlatego jestesmy też bardzo ambitni . Nie ma rywalizacji ani konkurencji w nauce. Super znajomi.
    28.05.2011
  • Kamila

    Moja ocena szkoły jest jak najbardziej na TAK. Obecnie kończę już edeukacje na tej uczelni i bede się wybierala do Wrocławia . Własnie ta uczelnia daje taka mozliwość - Studiowałes w Opolu studia pierwszego stopnia to magiasterke może robisz we Wrocławiu :)
    24.05.2011
  • Eryk

    To uczelnia na , która idzie dużo siana. Mimo tego , że połowa mojej wyplaty tam ląduje to jestem zadowolony . Poziom kształcenia jest wysoki. Słyszałem , że moja uczelnia jest wysoko w rankingach
    23.05.2011
  • michał

    Jak to WSB - najlepsza! Najlepsze impry do rano i najlepsi ludzie! Nie ma to jak WSB - dobrze trafiłem!
    21.05.2011
  • Ewelina

    Fajne kierunki maja , ja sie zastanawiam nad Psychologią i Komunikacją w biznesie. Ktoś ma jakieś doświdczenia? ktoś coś slyszał ?każe wskazówki są mile widziane.
    16.05.2011