Opinie o Uczelni Wyższa Szkoła Ekonomiczno-Humanistyczna w Bielsku-Białej (WSEH Bielsko-Biała)

43-300 Bielsko-Biała , ul. Gen. W. Sikorskiego 4
+48 (33) 816 51 69,

Komentarze (50)

  • Karolina

    Dzięki za info :) Jeszcze pytanie jak wygląda kwestia literatury i historii na anglistyce? Jest sporo materiału? Czy fajnie są te przedmioty wykładane?
    21.07.2017
  • MsJinx

    Gdyby ktoś posiadał jakieś informacje, proszę o kontakt na email: ms.jinx94@gmail.com. Chciałabym przy okazji zadać parę pytań :) Pozdr
    18.07.2017
  • MsJinx

    Cześć :) poszukuję osób, które studiują/studiowały anglistykę II stopnia na Wyższej Szkole Ekonomiczno-Humanistycznej w Bielsku. Interesują mnie wszystkie specjalności ze szczególnym naciskiem na specjalizację biznesową, film i media oraz zarządzanie w środowisku międzykulturowym. Chciałabym zasięgnąć opini. Pozdrawiam :)
    18.07.2017
  • przyszła studentka

    hej :) wybiera się ktoś na zarządzanie zaocznie? ;)
    17.07.2017
  • 00p

    Witam ;) zastanawiam się nad zarządzaniem.. ktoś może mógłbyś napisać w jakie dni odbywają się zajęcia dzienne?
    11.07.2017
  • Tomix

    Studiowałem filologię angielską na tej uczelni i właśnie obroniłem pracę licencjacką. Jak każda ma swoje wady, ale zalet jest dużo więcej. Fajni, sympatyczni prowadzący, z którymi można się porozumieć i poszukać kompromisu. Miłe Panie w sekretariacie no i dobre położenie w centrum bielska - blisko rynek... :) Generalnie polecam
    03.07.2017
  • Karolina

    Tez rozważam anglistykę ale waham się jeszcze nad specjalizacją (albo tłumaczenia albo biznesowa). Ktoś może podzielić się opinia? :)
    30.06.2017
  • prawie studentka

    Hej. Zastanawiam się nad rekrutowaniem niestacjonarnie na tej uczelni na kierunku anglistyka ze specjalnością tłumaczeniową.. czy warto? W ogóle w poprzednich latach otwierał się ten kierunek? Z góry dziękuję za wszystkie opinie! :)
    05.06.2017
  • Student

    Cześć :) Studia stacjonarne I-go stopnia na kierunku Zarządzanie. Podzieli się ktoś informacjami na temat planu zajęć, przedmiotów, ogólnej organizacji studiów? :) Z góry dziękuję! :)
    21.02.2017
  • natka

    hej, czy ktos jest na kierunku zarzadzanie maretingowe w sprzedazy?? jak oceniacie kierunek, szkole itp czy zjazdy sa w piatki tez ?
    20.10.2016
  • Kasia

    Czesc Powiedzcie mi czy na kierunku zarządzanie jest cieżko czy w miare mozna sobie poradzic pracuje po 12 h dziennie i boje sie ze nie bede miała tyle czasu na nauke:(
    06.09.2016
  • Tak

    Polecam! Szczególnie zarządzanie.
    05.08.2016
  • adell

    Osobiście to szczerze NIE POLECAM nawet wrogowi !!! błąd życia, strata czasu i pieniędzy !!! zajęcia prowadzone w sposób żenujący, 90% z wykładowcami z Ukrainy, którzy nie rozumieją polskiego... ogólnie to jeden wielki dramat co do ważnych przedmiotów, a i cyrk na kółkach pod kątem zasad płatności, o których wcześniej nie była mowa... jednym słowem nie poleca...kto nie wierzy niech spróbuje sam...pod warunkiem że nie szkoda mu kasy xD
    21.06.2016
  • adell

    Osobiście to szczerze NIE POLECAM nawet wrogowi !!! błąd życia, strata czasu i pieniędzy !!! zajęcia prowadzone w sposób żenujący, 90% z wykładowcami z Ukrainy, którzy nie rozumieją polskiego... ogólnie to jeden wielki dramat co do ważnych przedmiotów, a i cyrk na kółkach pod kątem zasad płatności, o których wcześniej nie była mowa... jednym słowem nie poleca...kto nie wierzy niech spróbuje sam...pod warunkiem że nie szkoda mu kasy xD
    21.06.2016
  • iza

    Czy ktos studiuje germanistyke tlumaczeniowa zaocznie.Jak to wyglada, ile jest zjazdow,egzaminow itd,czy wogole warto?
    26.05.2016
  • eva12

    SE. nie zgadzam się z twoja opinią na temat władz uczelni. Miałam problem natury osobistej i myślałam, że będą musiała przerwać studia ale dzięki pomocy pani rektor i władz uczelni studia zakończyłam i jestem bardzo zadowolona. Polecam każdemu tę uczelnię.
    23.04.2016
  • aga160

    Mnie się studia na WSEH podobały, a komentarzy idiotów po prostu nie czytam.
    23.04.2016
  • SE.

    A ja nie jestem zadowolona z uczelni. Być może sami wykładowcy w większości chcą czegoś nauczyć, być może studenci są w większości zdecydowani i zdeterminowani, żeby się uczyć, ale władze mają studentów i jakby nie patrząc swoich chlebodawców w głębokim poważaniu. Stwarzają pozory, że słuchają zastrzeżeń, że problemy będą rozwiązywać ale nic takiego nie robią. Ja miałam problem z jednym wykładowcą, bo poniżył mnie na forum grupy. Zgłosiłam sprawę do rektora uczelni, pani obiecała, że to załatwi... Nie zrobiła nic. Jedyna osoba, która się za mną wstawiła to był ówczesny dyrektor... Już nie pracuje. Chyba był człowiekiem nie na rękę, bo uczciwym, szczerym i wymagającym, który od siebie też dawał 100%. Jak widać to za mało. Nie jestem zadowolona z zajęć, bo zapisywałam się na studia stacjonarne i zostałam przyparta do muru w październiku, kiedy poinformowano mnie, że jednak takowe nie będą otwarte i albo zdecyduję się na niestacjonarne, albo mam sobie w październiku (!) szukać nowej uczelni. Organizacja? Tragedia. Na koniec semestru została zmieniona formuła egzaminu, do której nie byliśmy przygotowani. Inne sprawy organizacyjne również leżą, bo jeśli są jakieś informacje to są zamieszczane dzień przed wydarzeniem, bardzo rzadko jest informacja z kilkudniowym wyprzedzeniem. Jak dla mnie władze WSEHu to fałszywa banda, widząca jedynie czubek własnego nosa. Regulaminy i statuty, które powinny być ZAWSZE dostępne dla studenta i wykładowcy, są niedostępne. Cieszę się, że poznałam tam człowieka, który pokazał mi, że mogę coś w życiu osiągnąć, ale nie tam. Jestem zadowolona, że odeszłam z uczelni. Szkoda mi tylko pieniędzy...
    18.03.2016
  • Inez

    Można się duzo nauczyć, kadra na wysokim poziomie.
    24.06.2015
  • xxx

    @bubu właśnie ja też chcę ten kierunek! Ponawiam pytanie dot. tego kierunku :)
    19.06.2015
  • Bubu

    Czy ktoś może napisać coś o kierunku zarządzanie i marketing? Chodzi o niestacjonarne studia. Lanie wody czy można się czegoś nauczyć?
    13.03.2015
  • jacek

    ok, ale opinię o uczelni trudno znaleźć w internecie :( dopiero tutaj liczę na waszą pomoc, co mi powiedzie o tej uczelni?
    25.08.2014
  • michał

    W dzisiejszych czasach nie będziesz miał z tym problemu, internet jednak jest najlepszym źródłem informacji, a rodzaj stancji zależy od finansów, ja miałem pokój u milej babci, jedyny minus cisza nocna po 22, ale tylko u niej w mieszkaniu
    07.08.2014
  • bog

    składam tu dokumenty, raczej na 100 procent, ale muszę gdzieś się zakotwiczyć, jak wygląda kwestia wynajmu chaty dla studentów? gdzie szukać?
    30.06.2014
  • daria

    śmieciowe przedmioty są na każdych studiach... po co na turystyce statystyka albo na filologii psychologia? wykładowca zawsze znajdzie argument a Ty musisz sie uczyć czegoś zupełnie nieprzydatnego...
    29.05.2014
  • zadowolona

    uczelnia spoko, wykładowcy się nie napisanają i nie próbują nam udowodnić, że jesteśmy głupkami, choć powiem szczerze, że wielu by się to przydało, problem polega na tym, że sami studenci chca Bóg wie czego, najchętniej to żeby im wpisać zaliczenia, ale bez konieczności pisania prac, uczenia się do kolokwiów, egzaminów, jak ktos chce studiować, to ma tu naprawdę dobre warunki
    29.05.2014
  • WTF?

    Co to za specjalność biznesowa, na której przewaga literatury? Hahaha....typowe zapychanie programu śmieciowymi przedmiotami...
    11.12.2013
  • businessEng

    Jestem studentem BE na WSEH-u i generalnie wsehowski ma rację. Poziom nauczania bardzo wysoki, nie ma przedmiotu na którym można "przebimbać", nie dają zaliczeń za to,że płacisz czy masz 100% obecności. Czesne bardzo wysokie (720zl/msc) biorąc pod uwagę,że jest tylko 5 zjazdów. Nauki dużo, akurat moj promotor kompletnie nie pomaga przy pisaniu pracy.. Na specializacji biznesowej stanowczo za dużo literatury, kultury itd a za mało biznesowych przedmiotów. Gorąco polecam tą uczelnię osobom, którym zależy na wiedzy a nie samym dyplomie ale też nie wszystkich stać na te studia.
    06.12.2013
  • Beznadzieja

    Specjalności?! Niby taki wybór a potem łatanie dziur....jest za mało chętnych do uruchomienia większości specjalności...ja się przeniosłam.
    14.11.2013
  • ta szkola to sciema

    dokladnie zmniejszaja liczbe zjazdow...a za tym nic nie idzie...takie nauczanie na odleglosc to sciema...
    13.10.2013
  • nie idzcie tu

    assss masz racje. tez bylam w podobnej sytuacji. wybralam specjalnosc z ktorej praktycznie nie bylo zadnych przedmiotow...pewnie dlategoa oferuja tyle specjalnosci aby sciagnac ludzi a potem po kilka osob je wybiera i nie maja co zrovic z ludzmi to im scieme pociskaja...sa specjalistami w zapychaczach
    13.10.2013
  • kwestia oceny

    nie zgodzę się z opiniami o specjalnościach, bo na wszystkich uczelniach jest ten sam problem, jeśli nie ma wystarczającej liczby osób chętnych - to dana specjalność nie jest uruchomiona, osobiście uważam, że w tej sutuacji uczelnie powinny podawać mniej ich do wyboru, bo zbyt duża liczba tylko wprowadza ferment, a pózniej są głosy krytyki
    13.10.2013
  • agata

    Jeśli studiowałaś np finanse i rachunkowość to uważam to za dobry wybór, moja koleżanka poszła na magisterkę z zarządzania i bardzo sobie chwila ten kierunek na WSEH. Dzięki dobremu przygotowaniu podczas licencjatu i poznaniu podstawowych zagadnień z tych dziedzin nauka przychodziła jej z łatwością
    02.10.2013
  • ala

    witam zastanawiam się nad podjęciem studiów 2 stopnia na zarządzaniu, czy ktoś może cos powiedzieć na temat tego kierunku?
    19.09.2013
  • wsehowski

    ja nie polecam uczelni, czesne są wysokie, nauka przez internet - 5 zjazdów w semestrze (dla słuchaczy, którym zależy na nauce to jest to kompletne nieporozumienie), wszystko odbywa się bez wiedzy słuchaczy, w sekretariacie na każde pytanie usłyszymy - proszę z tym do wykładowcy, wykładowcy mówią jedno robią drugie, przedmioty nie są skupione na kierunku, egzaminy robione tak, by oblać większość studentów lub z góry ustalone są oceny! zajęcia zamiast zaczynać się piątek w godzinach popołudniowych i kończyć o wieczornych i w niedziele w normalnych porach, to jest na odwrót, w niedziele się siedzi do 19-20 (nieważne, że większość osób idzie rano do pracy i nie jest z Bielska) w piątek 2-3h zajęć. Brak jakiejkolwiek pomocy z strony promotorów (nie wszystkich) ale trzeba mieć szczęście, żeby wybrać odpowiedniego. Wszystko co dzieje się na moodlu, dzieje się bez wiedzy studenta - jeśli sam sobie nie wejdziesz kilka albo kilkanaście razy dziennie to nic nie wiesz, bo nie informują o niczym tylko wrzucają swoje i czekają na odpowiedź. nie wiem na jakiej podstawie szkoła ma nagrody, bo "idąc studentom na rękę" tak na prawdę utrudniają im naukę! Rozmowa wstępna dopiero po testach, które są na poziomie studiów mgr, a nie licencjackich. Następnie rozmowa, która jest już chyba tylko formalnością. ogólnie nie polecam, no cóż ale jak się zacznie i tyle się zapłaciło to trzeba skończyć - mam tylko nadzieję, że przy obronie też "pójdą studentom na rękę"
    18.09.2013
  • asss

    robilem magisterke na tej uczelni. wybralem specjalizaje business English, jednak przedmiotów biznesowych bylo tam tyle, co kot naplakal, wielka szkoda - za to pelno zapyahcaczy typu literatura, kultura WB i USA. czesne bardzo wysokie na 2 ponad 700 zł na miesiac, dodatkowo na 2-gim roku bez naszej wiedzy (choz na stronie oglaszaja sie ze to niby na prosbe studentow) zmniejszyli nam ilosc zjadow do 5!
    13.09.2013
  • kasiaa77

    Hej, chciałabym dowiedzeć się jak wygląda ten test i rozmowa na językowe studia (niemiecki w tym wypadku) ?? Ogolnie, co warto przygotowac na tą rozmowę?
    03.09.2013
  • Maka

    czy ktoś studiuje na filologii germańskiej? Prosze powiedźcie czy warto tam iść :)
    23.08.2013
  • Ala6

    Parking jest dostępny dla wszystkich, nie tylko dla wykładowców. Z tym, że płatny. Niemniej Uczelnia jest w takim miejscu, że z parkowaniem nie ma większego problemu. Poza nauką wszystko zależy od studentów, jeżeli chcemy coś zorganizować, zawsze można się dogadać. Uczelnia organizuje imprezy okolicznościowe, ma drużynę sportową i WSEH-ART dla osób zainteresowanych sztuką. Polecam!
    12.07.2013
  • miejsca dla zaocznych z samochodami

    jak wyglada kwestia parkingu dla studentow studiow zaocznych??? czy szkola ma swoj parking (nie tylko dla wykladowcow)? ogolnie - jaki klimat pozazajeciowy? dzieje sie cos?
    21.01.2013
  • Ekim

    Uczelnia doskonale zorganizowana zarówno pod względem organizacyjnym jak i dydaktycznych. Kadra suuuuper! Zapisałem się online bez problemu a do tego dziekanat kontaktował się ze mną ws. egzaminu kwalifikacyjnego aby wybrać termin wraz z dogodną pora. Polecam!!!
    11.01.2013
  • specjalista

    @mops: myślę że specjalność europejska to w dzisiejszych czasach niezły wybór, bo dość duże zawirowania są na scenie politycznej na naszym kontynencie, może dojść do wielu zmian personelu, zarówno niższych jak i wyższych szczebli. poznając tendencje podczas studiów osoba szczerze zainteresowana tematem powinna nie mieć problemów z wywnioskowaniem w jaki sposób najlepiej zasilić szeregi polityków bądź politologów.
    22.08.2012
  • jak na filologii angielskiej?

    kto u nich studiuje anglistyke? jak jest? z kim macie zajecia? jak sa wyposazone pracownie? jak oceniacie poziom? warto im placic za nauke angielskiego?
    16.08.2012
  • mops

    Zastanawiam się nad tą politologią a właściwe nad tym czy znajdę po niej pracę. Nie jestem jakimś mózgiem w zakresie fizy lub maty, bo wtedy poszedł bym na polibudę i szukam czegoś w miarę lajtowego po czym mam możliwość cos robić. Którą spacjalność polecacie w tej politologii? Ja się zastanawiam nad specjalnością europejską, czy to dobry wybór?
    11.07.2012
  • gabi

    Uczelnia ma dobre podejscie do studenta, czuje się, że są po to by pomagać studentom a nie aby utrudniać im życie. Nie zmienia to faktu, że do nauki trzeba się przyłożyć bo piekne oczy nic nie dadzą.
    19.03.2012
  • Roberto

    Szkoła jak szkoła to od Ciebie tylko zalezy co z niej wyniesiesz. Wiekszosc kadry jest młoda i nawet dobrze potrafia wytłumaczyc niektóre rzeczy.Minusem jest to ze na 1 i 2 zajęcia czasem mgą być az 6 razy w tygodniu ja tak miałem np... Minus tez taki, ze obecnosc na wykładach jest obowiązkowa!
    01.06.2011
  • Ewelina

    Możesz robić tam licencjat , magisterke i podyplomowe. Możesz wybierać pomiędzy anglistyką ,germanistyką ,politologią i zarządzaniem. Wybór raczej nie jest jakiś ogromny, ale ja akurat polecam tą szkołę
    29.05.2011
  • Sandi

    super, o ile to co pisza, jest prawda. Niby szkoła daje perspektywy na skalę europejską. Jestem pozytywnie zaskoczona. Chetnie pozbieram informacje na jej temat, coś wiecej mozecie powiedzieć?
    22.05.2011
  • dorcia

    jestem absolwentką tej uczelni, muszę przyznać, że szkoła kładzie duży nacisk na kształcenie w zakresie nauk o Europie. Były prowadzone zajęcia o Unii Europejskiej podczas studiów oraz otrzymujemy dwa dyplomy w języku polskim oraz angielskim. Także polecam osobom, które interesują się naukami o Europie, ale też polecam każdemu ;P
    21.05.2011
  • marek111

    czy ktoś mi powie jakie kierunki warto tam studiować? Wiem, ze to pytanie może wydać sie głupie, ale kompletnie sie nie orientuje jakie kierunki są przyszłościowe. Dodam, ze rownie kiepsko czuje sie w humanistycznych, jak i matematyczno-fizycznych klimatach. Ale cos musze chyba oprzeciez wybrac. Zeby sie za bardzo nie przemeczac. No.
    16.05.2011