Opinie o Uczelni Wyższa Szkoła Policji w Szczytnie (WSP Szczytno)

12-101 Szczytno , ul. Marszałka Piłsudskiego 111
+48 (89) 621 55 71,

Komentarze (321)

  • Do kkk

    Żadnych dokumentów wyciągać nie musisz, bo przy rekrutacji składa się wyłącznie uwierzytelnione kopie, natomiast oryginały zostają u ciebie. Jeżeli nie podejmiesz studiów na danej uczelni, to po pierwszym semestrze dostaniesz pismo że Cię skreślili z lity studentów, ewentualnie możesz sama złożyć rezygnację.
    23.06.2017
  • Student Wspol

    Kurcze nie zapytałem jeszcze o kierunek bo jeśli chodzi o bw to nie masz się o co martwić ja miałem ponad 200 i dostałem się z listy rezerwowej , jeśli chodzi o kryminologię to jest się ciężej dostać bo jest mniej miejsc i nie mam pojęcia jaki jest próg punktowy. Nie no raczej nikt nie będzie robił problemów z tym, że chcesz studiować gdzieś indziej , mój kumpel miał podobno sytuację po prostu olał to nie potwierdzisz studiowania w danej szkole po prostu i tyle :)
    23.06.2017
  • kkk

    no jeszcze nie ma wyników. Ale myślę że tak 340 w zalezności jak polski. Ale rezygnacja będzie przebiegać bez problemu? Czy będę musiała się tłumaczyć dlaczego itp + biurokracja
    22.06.2017
  • Student Wspol

    Spokojnie możesz wysłać papiery i potem zrezygnować z tamtych studiów. Podaj liczbę punktów to Ci powiem mniej więcej czy się dostałeś na wspol czy nie .
    22.06.2017
  • kkk

    Hej. Mam takie pytanie. Lista zakwalifikowanych pojawia się 28 lipca, natomiast na innych uczelniach-na tych na które ja składam pojawia się już 13 lipca. Wieć co w takim przypadku? Mam złożyć papiery do tej pierwszej uczelni i potem gdy się uda dostać do Szczytna wyciągnąć je? Lista pojawia się 13lipca i termin na dostarczenie dokumentów to 7 dni. Pomóżcie :(
    22.06.2017
  • Stancje

    Co do stancji w Szczytnie - Jest tego sporo :) Miasto jest małe, więc pokoje są tanie / zawsze coś się znajdzie. Szukając z sporym wyprzedzeniem można znaleźć najlepsze (jakość / bliskość uczelni), a szukając później najtańsze (ludzie chcą wynająć, wiedzą że to tylko studenci wynajmują). Co do kosztów, mieszkałem rok w pokoju dwu-osobowym i płaciłem 320 zł/miesiąc (w to już wliczone opłaty), teraz mieszkam w jedno-osobowym i płace 400 zł (w to już wliczone opłaty) gdzie standard jest jak na studenta naprawdę dobry + blisko uczelni.
    13.06.2017
  • Lila

    Masz zupełną rację. Po prostu chciałam się upewnić. I zastanowiło mnie jak to działa. Co do szkół licealnych to znam głównie takie gdzie chodzą w owych "mundurach" cały tydzień .
    13.06.2017
  • Adam

    Wcześniejszy komentarz to oczywiście ironia. Szkoła średnia a wyższa uczelnia to jednak różnica. Tzw. "klasy mundurowe" chodzą w "mundurach" przeważnie dla szpanu i to głównie podczas uroczystości szkolnych/apeli - ale to już zależy od szkoły. Studia to już nieco poważniejsza sprawa. Na jakiej podstawie cywil miałby chodzić w mundurze?
    13.06.2017
  • Lila

    Adamie wiem dobrze, że to tak nie wygląda tym bardziej, że mowa o studiach cywilnych, a do policji trzeba się odrębnie dostać. Bardziej mnie zastanawiało , że jeśli są szkoły średnie mundurowe i wtedy takie osoby są zoobowiązane chodzić w mundurze na zajęcia czy istnieją takie studia, gdzie również obowiązuje jakiś mudnur ? Oczywiście pomijam wojskowe.
    13.06.2017
  • Adam

    Tak Lila, na czas studiów dostaniesz mundur, kajdanki, gaz oraz broń. Będziesz też mogła jeździć radiowozem i pałować niesfornych obywateli.
    12.06.2017
  • xxx

    Jeżeli zdawałam tylko jeden przedmiot rozszerzony i był to angielski to nie ma możliwości studiowania w Szczytnie? Czy może być podstawa (z tych typu matematyka itd.)?
    12.06.2017
  • Szymon

    Lila nie ma zadnych testów sprawnościowych ;)
    12.06.2017
  • Lila

    Jak wyglądaja studia dla cywilów - znaczy się konkretnie mam na myśli, czy owi studenci też noszą mundury ?
    09.06.2017
  • Lila

    Kiedy odbywają się testy sprawnościowe ?
    09.06.2017
  • Qwe

    Kiedy studenci rozpoczynający pierwszy rok mogą ubiegać się o akademik? Już po wynikach?
    08.06.2017
  • Xyz

    Czy na zaoczne studia łatwiej dostać się niz na dzienne?
    08.06.2017
  • blabla

    Teoretycznie powinny być wysokie. Tylko 3 profile, około 160 uczniów na roku (na niektórych uczlernaich jest np tysiąc) , ale praktycznie są niskie.... Wiadomo każdy grosz się liczy, lepsyz rydz niż nic. No ale słabo... *** 28.07
    07.06.2017
  • Adam

    Ktoś wie jak wygląda sprawa ze stypendiami? Wysokie? Takie standardowe jak na innych uczelniach czy niskie?
    06.06.2017
  • Magdaaa

    Kiedy będą wyniki na bezpieczeństwo?
    05.06.2017
  • Szymon

    Tak, mozna :D
    29.05.2017
  • Waw123

    Czy można się rejestrować na kilka kierunków?
    27.05.2017
  • Szakal

    W kwestii mieszkań to nie polecam dziewczynom akademika, kumpela mówiła że chłopacy regularnie wchodzą do łazienek i generalnie jest bardzo słaba prywatność - połowa dziewczyn z akademika na II rok szuka już jakiejś stancji, czasem warto dopłacić tę stówkę i mieć dogodny pokój w mieszkaniu.
    24.05.2017
  • Do: Joasia

    Ceny są moim zdaniem bardzo korzystne. Wystarczy spojrzeć na OLX. myślę, że do 500 zł znajdziesz pokój bez problemu.Często w tej cenie zawarte są wszystkie opłaty także nie ma źle :D Oczywiście najwięcej ofert pojawia się na przełomie sierpień/wrzesień. Haha nie ma problemu w takim razie jeszcze bardziej życzę wam dostania się tutaj xD Powodzenia ;)
    21.05.2017
  • Joasia

    Akurat odległość mi nie przeszkadza. Idę z koleżanką więc będziemy dojeżdzać autkiem. Bardziej mi chodziło jak z cenami mieszkań/akademików, bo trochę krucho z kasą u nas :) W krakowie mieszkania są po 800zł jak dla mnie to lekka przesada. Ale dziękuję za rady! :) Trzymaj za nas kciuki, to będziemy Cię zabierać! :)
    18.05.2017
  • Do: Joasia

    Hej. Ja również jestem z małopolski. zastanów się czy warto iść z tak daleka do Szczytna. ja mam ok 500 km do domu stąd i uważam, że ta szkoła nie jest warta aż takiej rewolucji w życiu. Co innego też jak były by dobre dojazdy. Jeżeli nie masz auta licz się z wielogodzinną, żmudną podróżą. Jeżeli chodzi o mieszkania to nie są one tak drogie jak w innych miastach jak np. Kraków czy Katowice. Polecam jednak wcześniej przyjechać i obejrzeć je zanim podpiszesz umowę ;)
    17.05.2017
  • Lalala

    Uczelnie nie mogą podawac takich informacji. Poza tym zalezy to od liczby miejsc, w tym roku jest chyba ich mniej o 40, liczby olimpijczykow. Ale w tym roku bd trudniej sie dostac właśnie ze wzgledu na to,ze obcieli limit miejsc.
    16.05.2017
  • asia

    nie ma takiej informacji nigdzie. nie szukaj bo nie znajdziesz ;d przyjmują najlepszych według limitu przyjęć na dany kierunek i tyle :p
    16.05.2017
  • dzodz

    a wiadomo moze jakie mniej wiecej byly progi w zeszlych latach, bo nie mogę tego nigdzie znaleźć?
    16.05.2017
  • zxc

    Nie. Wybierasz np angielski na poziomie korzystniejszym + polski na poziomie korzystniejszym + dodatkowy orzedmiot na poziomie korzystniejszym i to dodajesz
    16.05.2017
  • dzodz

    czyli to nie jest tak, że w przypadku jak zdawałem ang na poziomie podstawowym i rozszerzeonym, to nie wybierają lepszego wyniku tylko sumują, tak ?
    15.05.2017
  • zxc

    Niżej jest napisane. rozszerzenie 1,5 podstawa 1. I wszytsko sumujesz.
    15.05.2017
  • Szymon

    Jak ogolnie liczy sie te pkt ? ;d
    15.05.2017
  • Maturzysta

    a historia się liczy? Chodiz mi o kierunek bezpieczeństwo wewnętrzne. bo dzisiaj pisałem i sądzę, że tak z 70-80 będzie, co może mi dać razem około 340pkt
    15.05.2017
  • Szymon

    Zdałem zdalem
    15.05.2017
  • Damian

    Mam taka nadzieje dzieki ;) i od razu pozwole sobie wytlumaczyc dlaczego rezygnuje aby nie bylo spekulacji iz sie wystraszylem otoz nie i tak bym mial max punktow lecz zdecydowalem ze wyjezdzam do anglii na studia medyczne. Jeszcze raz dziekuje i zycze wszystkim powodzenia :)
    15.05.2017
  • Damianie

    Nie musisz. Bo to Twoje konto jest i tak jescze nieważne. Ważne będzie wteyd kiedy wpiszesz wyniki z matur i zapłacisz tą wymaganą kwotę, chyba 80zł bodajże. Nie musisz dokańczać, zostaw tak jak jest i po prostu nie wchodź już w to konto, nic sie złego nie dzieję.
    15.05.2017
  • Damian

    Hej. Wiecie moze czy mozna zrezygnowac z rejestracji? Zalozylem konto danych nie wprowadzilem ani nie zaplacilem wiec moge zrezygnowac czy musze dokonczyc rejestracje?
    15.05.2017
  • qqq

    Ja 384 prawdopodobnie, w zależności jak polski
    15.05.2017
  • Do Szymon

    Nie, liczą się tylko pisemne i w przypadku takiej samej ilości punktów jest wliczana jescze średnia ocen. Zdałeś ten ang? )
    15.05.2017
  • zxc

    obowiązkowo polski i ang + jakiś przedmiot geo matma i wos (chyba jescze jeden jakiś ale wyleciał mi z głowy) rozszerzenie 1,5 razy procent a podstawa 1 Wątpie w to, raczej ludzie jak się dostaną to nie zrezygnują, ewentualnei bedzie jakaś garsteczka miejsc ;/
    15.05.2017
  • Szymon

    Czy ustne matury tez zaliczają się do tych punktów ?
    15.05.2017
  • Sialala

    Jak wy sobie przeliczacie te punkty?
    15.05.2017
  • Madziax

    Będzie drugi nabór na bezpieczeństwo wewnętrzne dzienne?
    15.05.2017
  • Joasia

    Jak z kwestią mieszkania? Dla mnie to ważne, bo mieszkam w małopolsce i to jest dobre kilkaset km :/ Dlatego jak już składam papiery to chce trochę pomyśleć, bo potem jak wszyscy zaczną szukać mieszkań to może być kłopot. Ja mam około 350-360 pkt w zależności jak rozszerzony polski i też startuję na bezpieczeństwo wewnętrzne, mam nadzieję, ze się uda :>
    15.05.2017
  • zxc

    Nie lubię fizyki :)
    15.05.2017
  • do zxc

    Skoro masz tak super matmę, to czemu nie idziesz na kierunek techniczny? Z taką matmą to dostanie się nie porblem
    14.05.2017
  • Szymon

    Teraz to już za późno na naukę haha trzeba sie wyspać :)
    14.05.2017
  • zxc

    Odpowiesz, zobaczysz! https://www.youtube.com/watch?v=N4ntQRqj1ew&t=176s Obejrz sobie i zatrzymaj przy pytaniach, spróbuj sam odpowiedzieć :)
    14.05.2017
  • Szymon

    Właśnie też bardzo słabo mi poszło :/ a jak nie odpowiem na żadne pytanie to idzie zdać jak powiem cos do kazdęgo zadania ?xD
    14.05.2017
  • zxc

    nie, bez obaw ;) Bardziej przejmowałam się, że dostanę faceta jako egzaminatora. Ubzdurałam sobie, że jak będzie facet, to będzie straszny haha. Bylebyś nie dostał głupiego tematu typu coś o państwie, o unii itp. ALe serio bez obaw, ja miałam super temacik; rozmowa w hotelu. :) A z podstawą pisemną dałeś sobie rade dobrze?
    14.05.2017
  • Szymon

    ja polski mam juz za soba :D ale boje sie strasznei angielskiego poniewaz slaby jestem z angola ;/ a jutro mam ustna :/ trudno to zdac ?XD
    14.05.2017
  • Pola :)

    Zaczynam zazdrościć olimpijczykom, mają już zapewnione miejsce na studia :( na fejsie 3-4 osoby pisały, że wybierają się tutaj na bezpieczeństwo z olimpiadą, na tej stronce też ktoś pisał, że ma olimpijczyka. czarno to widzę z moimi 319 punktami :(
    14.05.2017
  • zxc

    Tak, teraz czeka mnie tylko polski :)
    14.05.2017
  • zxc

    Tak, teraz czeka mnie tylko polski :)
    14.05.2017
  • Szymon

    Mieliście już ustny angielski ? ;d
    14.05.2017
  • Tomcio

    No ja mam 304 i mam nadzieję, że tyle punktów wystarczy na bezpieczeństwo wewnętrzne. ;]
    14.05.2017
  • mrx

    Polecam uth!
    14.05.2017
  • xyz

    Ciekawa oferte na kryminologie i kryminalistyke ma wsaib :)
    14.05.2017
  • Szymon

    Składam na kryminologie i bezpieczenstwo
    14.05.2017
  • zxc

    Szymon, a Ty na co?
    14.05.2017
  • Szymon

    To chyba moge sie zaczac martwic :D bo bedemial 300 pkt XD
    14.05.2017
  • zxc

    Nie martw się Gosiu :P Ja jak dostanę 70% za polski to mam 354
    14.05.2017
  • Gosia

    Kurcze to nie dobrze :/ bo raczej wyżej niż no max 320 pkt to nie dam rady :/ ale no spróbuję.
    14.05.2017
  • tyśka

    Zarzadzanie :)
    14.05.2017
  • zxc

    wiadomo ile jest tych miejsc planowanych w tym roku?
    14.05.2017
  • asia

    Ja sama jak palec xd
    14.05.2017
  • asia

    Mi się wydaje, że najlepiej się zarejestrować jak dostaniemy wyniki matur. Do WSPOL-u można się rekrutować do 15 lipca, dlatego idealnie będzie po wynikach;) Tyśka: mam kolegę , który też planuje iść do oficerskiej na studia wojskowe :D Który kierunek w oficerskiej? Zxc: muszę ogarnąć ta Warszawę. Ale i tak bym wolała Szczytno haha :D
    14.05.2017
  • zxc

    wybieracie się sami, czy znacie kogoś? Ja idę z siostrą, przynajmniej będe miała kogoś znajomego u boku haha :D
    14.05.2017
  • tyśka

    Kryminologia jest na wielu uczelniach w polsce :) mozecie to sprawdzic na studia.net :)
    14.05.2017
  • tyśka

    Ja juz sie rejestrowalam :) od malego sport mi towarzyszy wiec jak najbardziej jestem gotowa na testy sprawnosciowe z innymi tez nie powinnam miec problemu ;) chodze od malego w mundurze ale chce go zamienic teraz na inny ;) na wspol kryminologia :)
    14.05.2017
  • zxc

    Ja też jeszce nie i szczerze nie wiem kiedy to robić :( Ja szukałam tej kryminologii przez google i właśnie wyskoczyła mi warszawa :P tak to też nie wiedziałam.
    14.05.2017
  • asia

    Ja się jeszcze nie rejestrowalam, a Ty? Zaczynam wątpić w moją kryminologie w Szczytnie ale i tak się będę tu rekrutować ;) może się uda! Nie wiedzialam, że w Warszawie jest kryminologia :o
    14.05.2017
  • Do Gosi

    Ja najprawdopodobniej mam 344 na 450 możliwych i kurcze wydaje mi się, że to słabo bo to jest aż ponad sto pkt mniej niż max :/
    14.05.2017
  • Gosia

    Czy około 310 punktów na bezpieczeństwo to mało?
    14.05.2017
  • zxc

    Ostatecznei zdecyduję, jak zobaczę wynik z polskiego, bo naprawdę obawiam się tych moich wypocin. Ja myślę jeszcze nad Warszawką :) na kryminologię do Szczytna jest chyba 30miejsc tylko. Ale raczej stawiam na BW tu, ewentualnie kryminologia w Warszawie. Zobacyzmy jk to będzie. Na pewno wybiorę tylko jeden kierunek. Zarejestrowałaś się już?
    14.05.2017
  • asia

    Tuska: właśnie mi się wydawalo, że łatwiej do oficerki a tu proszę :D ja jakbym była w innej klasie a nie na biolchemie to też bym próbowała do oficerki, ale moje rozszerzenia nie pasowały haha gotowa na testy sprawnościowe? I od sierpnia chyba za koszary ? Żyć: ja raczej tylko na kryminologie, zastanawiam się nad bezpieczeństwem, bo większe mam tam szanse na dostanie się ;) ale bezpieczeństwo jest na dużej ilości uczelni więc nie wiem. Będę jeszcze się rekrutować na Uniwersytet Gdanski, również na kryminologie. A Ty;)?
    14.05.2017
  • zxc

    tyśką i asia; a wy jaki kierunek na wspol?
    14.05.2017
  • tyśka

    Trudiej jest sie doatac do oficerskiej ;) tam jest duzo testow rozmowy kwalifikacyjne itditd nie decyduje tylko swiadectwo nawet z najlepszymi wynikami sie nie dostaja bo maly blad popelnia i jest duzy rygor wiekszy niz w szczytnie :) wojskowa
    14.05.2017
  • zxc

    Polski pisałam na tym i na tym poziomie, aczkolwiek przerażona groteską wybrałam analizę wierszy, a nigdy wcześniej nie pisałam takiej pracy, więc nie wiem, czy dobrą formę zastosowałam :P
    14.05.2017
  • asia

    Ja jestem z Wrocławia :) polecam, miasto jest super :) będę trzymać kciuki za oficerską. Chyba łatwiej się jest dostać do WSO niż do WSPOL. chcesz na cywilne studia ? Czy wojskowe ?
    14.05.2017
  • tyśka

    Tak bo moze kiedys sie przyda ;) ogolnie bede tez probowala sie dostac do szkoly oficerakiej we wroclawiu i jeali dostane sie tu i tu to wybieram wroclaw :)
    14.05.2017
  • asia

    to i tak bardziej Ci się opłaca podać matme rozszerzoną :D polski podstawa czy roz? wgl to nie wiem czy wiecei, ale kryminologia jest też na uniwersytecie gdańskim :D
    14.05.2017
  • zxc

    Ja to się tlyko obawiam o polski :/ o tą rozprawkę, a tak to ang rozszerzenie (jak z rozprawki 10pky) to 92%, matma 74%rozszerzona, wos 72%
    14.05.2017
  • asia

    będziesz jeszcze podchodzić do innych matur? :o nawet jak sie dostaniesz do WSPOL z tegorocznego naboru?
    14.05.2017
  • Tyśka

    To i to ;) w kolejnych latach bede zdawala rowniez inne rozszerzenia bo teraz nie mialam czasu na przygotowanie sie do wszystkiego ze wzgledu na to iz konczylam 2 kierunki (technik ekonomista i technik rachunkowosci) ;)
    14.05.2017
  • asia

    Gratuluję ! Ale to podstawy czy rozszerzenie?
    14.05.2017
  • Tyśka

    Matematyka 100% angielski byc moze tez bo zamkniete itd mialam wszystko dobrze pytanie tylko jak wypowiedz pisemna. Z polskiego tez wszystko dobrze pytanie jak wypowiedz pisemna ;)
    13.05.2017
  • asia

    siemka, jak Wam poszły maturki :D? na jakie procenty liczycie? ja licze na około 80-82% z anglika roz, biolka roz 50-60%, jeszcze polski rozszerzony ale cięzko powiedzieć jak poszedł ;/ a u Was?
    13.05.2017
  • tyśka

    bezpieczenstwo wewnetrzne
    13.05.2017
  • Xyz

    Na który kierunek najłatwiej jest się dostać? Na którym jest najwięcej miejsc?
    12.05.2017
  • tyśka

    Sprawnosciowych nie ma, sa tylko testy z wiedzy jesli nie masz kondycji masz nadwage to bedzie tb ciezko :)
    12.05.2017
  • Wiktoria

    Jak to jest z testami sprawnościowymi , na pewno nie ma ? Czy ciężko później jest osobom , ktore nie miały za bardzo doczynienia ze sportem ?
    12.05.2017
  • Martyna

    Ooo to gratulacje :D ale i tak sie nie boje xd nie w tym to w nastepnym roku sie dostane xD
    12.05.2017
  • qaz

    No nie wiem kto powinien xD Jestem olimpijczykiem :)
    12.05.2017
  • Martyna

    Calkiem dobrze srednia tez mialam jedna z najlepszych w sql wiec mozesz zaczac szukac innej sql :P xd
    12.05.2017
  • qaz

    Do Martyny : Jak Ci poszło matury? Chcę poznać konkurencję xD
    12.05.2017
  • Martyna

    Ja juz sie zalogowalam lecz czekam na wyniki z egzaminow wtedy uzupelnie dane :) co do miejscowosci wiekszosc mowi ze tam nic nie ma ciekawego ale kazdy ma inny gust moze tb cos sie spodoba musisz poszperac w internecie :) czy warto isc na administracje? To zalezy od cb co chcesz dalej robic, czym sie interesujesz itd ta sql ma dobra opinie wiec raczej kazdy kierunek jest wart zainteresowania :)
    11.05.2017
  • SZYMONN

    Warto iść na administracje ?
    11.05.2017
  • Magdaaa

    Zarządzanie. Był ktoś albo się wybiera i chciałby coś o tym kierunku opowiedzieć
    11.05.2017
  • Kamil

    Cześć. Co do samego miasta, jest coś ciekawego w tej miejscowości?
    11.05.2017
  • Szymon

    tak można sie logowac :D Teraz tą kase rekrutacyjna sie wysyła bodajże 80 zł od kierunku, a po wynikach z matury wyslac im te wyniki i srednia
    11.05.2017
  • qaz

    Kiedy się będziecie logować? System już ruszył. Można się logować, przed oddaniem wyników?
    11.05.2017
  • Martyna

    Np nikt nie napisal ze jesli kandydatow bedzie wiecej niz wynosi limit przyjec wowczas pod uwage nir bedzie brana ilosc punktow z matury ale takze srednia ocen ze sql sredniej. Czyli np moglas zdac na wysoki % mature lecz miec slaba srednia i juz sie nie dostaniesz
    11.05.2017
  • Martyna

    Ja tylko na kryminologie a co do matury raczej dobrze mi poszla xd dodatkowe informacje np dotyczace czego?
    10.05.2017
  • Czarnylis

    Ja składam na kryminologie i bezpieczeństwo wewnętrzne. Maturę pisałam w tamtym roku z rozszerzonego polskiego, rozszerzonego angielskiego i podstawowej matematyki. Bardziej mi zależy na bezpieczeństwie wewnętrznym. Jeśli ma ktoś jakieś dodatkowe informacje, wykraczajace poza te opisane w postach poniżej,proszę podzielcie się.
    10.05.2017
  • Szymon

    Angielski mi slabo poszedl :/ planuje złożyć papiery kryminologie i na bezpieczeństwo :xd a ty
    10.05.2017
  • Martyna

    A jak matura tb poszla? Chce troche poznac konkurencje xd i na jaki kierunek planujesz isc?
    10.05.2017
  • Szymon

    Też bede probował się dostać :D na jakie kierunki próbujecie ? :d
    10.05.2017
  • Martyna

    Dodam ze tez bede probowala dostac sie na kryminologie :)
    10.05.2017
  • Martyna

    Hej :) progow punktowych nie ma :) bedzie sie odbywal konkurs swiadectw. Najlepszych przyjma i zapelnia miejsca kilka osob beda na rezerwie w razie czego...
    10.05.2017
  • Paulina

    Czy znajdę gdzieś progi punktowe z poprzednich lat? Jestem zainteresowana studiowaniem kryminologii.
    09.05.2017
  • testy sprawnościowe

    Nie ;) Od kilku juz lat nie ma testów sprawnościowych
    08.05.2017
  • Xyz

    Czy aby dostać się na wspol trzeba zdawać jakiś wstępny egzamin lub testy sprawnościowe?
    08.05.2017
  • Xyz

    Czy mając rozszerzenie z geografii i j polskiego jest szansa się dostać?
    08.05.2017
  • Maturzysta

    -czy średnia ocen dalej ma znaczenie przy rekrutacji? -czy dalej istnieje potrzeba stawienia się na testy sprawnościowe?
    07.05.2017
  • Maturzystka

    Czy po poprawce z jakiegoś przedmiotu maturalnego będzie jeszcze szansa dostać się chociaż na te bezpieczeństwo wewnętrzne?
    06.05.2017
  • Do madzi_ek i szakala

    Madzi_ek, na kryminologię to raczej ciężko (chociaż wszystko zależy od limitów przyjęć). Mogę pocieszyć jedynie, że na BW znacznie łatwiej (o wiele więcej miejsc). No ale trzeba też mieć na uwadze prestiż dyplomu z BW (każda uczelnia to ma, plus tylko że na tej uczelni) a dyplom kryminologii WSP'ol. A co do Szakala - jak ktoś chodzi tylko na ćwiczenia i wykłady to ma co ma. Cała reszta jest dostępna dla studentów chociażby w ramach działalności kół naukowych (i na prawdę z tej infrastruktury korzystamy :D ).
    05.05.2017
  • Madzi_ek

    Cześć wszystkim :). Jestem zainteresowana studiowaniem kryminologi na tej uczelni ale szczerze nic o niej nie wiem i nie znam nikogo kto tu chce studiować lub studjuje a mam parę pytań. Szczególnie chciała bym wiedzieć czy są wysokie progi na kryminologie? Czy dostają się same mądre osoby, które z matur mają powyżej 80% ze wszystkiego? I czy poziom jest naprawdę wysoki i jest dużo chętnych na ten kierunek? Prosiłam bym jakąś dobrą duszyczke, która zna odpowiedzi chociaż na połowę moich pytań o odpowiedzenie na nie tu na forum lub na mój email madzi25.98@gmail.com nie wiem jak to zrobię ale odwdzieczę się :)
    25.04.2017
  • Szakal

    Obiektywnym okiem patrząc nie wierzcie nawet w połowę tego co wam wciskają na tych Dniach Otwartych. To jest pic na wodę aby przyciągnąć gawiedź. Tak naprawdę jest tak jak wszędzie - wykłady i lekcje. Czasem trafi się jakiś fajny nauczyciel z którym idzie się dogadać i ciekawie wykłada. Gorzej jak traficie na takiego, który nie lubi studentów, niestety tacy też są.
    23.04.2017
  • Tomaszow

    Ktoś chętny zabrać się na dni otwarte z Tomaszowa lub okolic ?:Dd
    20.04.2017
  • Dni otwarte

    Opłaca sie jechac na te dni otawrte ? CO tam ciekawego bedzie sie działo ? :D
    18.04.2017
  • asia

    O której z łodzi wyjeżdżasz ?
    17.04.2017
  • podroz :D

    ktos z lodzkiego chce sie zabrac ? :D
    15.04.2017
  • Karolina

    Hej wybiera się ktoś ze śląska na dni otwarte ?
    15.04.2017
  • asia

    chyba od 9
    15.04.2017
  • Dni otwarte

    o ktorej to sie wgl zaczyna ? :D
    15.04.2017
  • madziaa

    Ja z łomży chętnie się z kimś zabiorę :D
    14.04.2017
  • do pytanko

    jaaa bym pojechała ale z Wrocławia :c
    13.04.2017
  • pytanko

    Cześć, planuje sie wybrać 22.04 na dni otwarte Wspol. Jestem z Łodzi, wyruszam autem, chętnie kogoś zgarnę, jeśli ktoś chętny by sie trafił ;)
    10.04.2017
  • Tralalala

    Hej:) Co lepiej studiować? Czym właściwie konkretnie różni się Kryminologia od BW? Czy jest tu ktoś, kto pomimo średnich wyników z matury, dostał się na któryś z powyższych kierunków?:)
    10.04.2017
  • Adam

    Nie ma żadnego testu sprawności fizycznej. Przy rekrutacji brane są pod uwagę wyniki matur i wszystko zależy od limitu miejsc.
    04.04.2017
  • Andżelina

    Hej, czy wiecie coś na temat testu sprawności fizycznej?
    03.04.2017
  • Salvatorka

    Cześć. Jak oceniacie studia niestacjonarne i stacjonarne na bezpieczeństwie wewnętrznym? Na te pierwsze warto? :)
    03.04.2017
  • Maturzystka

    Jaki był próg punktowy w ostatnich latach na bezpieczeństwo wewnętrzne. Orientuję się ktoś?
    26.03.2017
  • Adam

    Do "hejo" Nie wiesz jak znaleźć pracę? Szukasz firmy/instytucji która cię interesuje i do niej aplikujesz. Ewentualnie idziesz do urzędu pracy i się rejestrujesz jako bezrobotny. Głupie pytanie zadałeś, bo tego już chyba w gimnazjum uczą jak nie wcześniej :D Internet jest pełen ofert pracy.
    25.03.2017
  • hejo

    Witam, wie ktoś z was jak po skończeniu studiów otrzymać pracę, jest jakiś przydział czy coś w tym stylu?
    22.03.2017
  • Madziulka

    Hej, mam małe pytanko. Czy jak rejestruje się na studia stacjonarne i niestacjonarne na bw to muszę zapłacić wpisowe 2 razy czy tylko jednorazowo?
    21.03.2017
  • Haj

    Witaj
    21.03.2017
  • Shery

    Witam, ja mam następujące pytanie. Jak wygląda wf na kierunku kryminologia? Zajęcia są organizowane jak na typowych studiach czy robi się coś odmiennego? I jak to się ma z rozkładem zajęć? Czy na pierwszym roku sporo jest wf? Chętnie bym się dowiedział jak to wszystko wygląda. Ogólnie, co się na takich typowych zajęciach robi :)
    12.03.2017
  • Odpowiedzi

    Anakonda, jestem na tej uczelni i gorąco polecam :) A co do "ABC" - na studia nie ma żadnych limitów co do złożonych wniosków. Ponosi się jedynie koszta rekrutacyjne za każdy wybrany kierunek. Znaczy to tyle, że teoretycznie mógłbyś zapisać się na wszystkie studia w Polsce. Polecam wybrać jedne studia/kierunek z serii "i tak się nie dostanę", parę "mniej/więcej tam chcę iść" i jedno "na wszelki wypadek". Na BW jest dużo sprawnościówki, na KR mało. Studia osobom które są zdecydowane o swojej przyszłości w mundurze (szeroko pojętym).
    08.03.2017
  • Szakal

    anakonda: Ja jestem obecnie na drugim semestrze. I poprawka do mojej wcześniejszej wypowiedzi: O ile pierwszy semestr był do bani z takimi przedmiotami jak informatyka czy psychologia to drugi obfituje już w same ciekawe przedmioty jak Zwalczanie Terroryzmu, Podstawowe Uprawnienia Policjanta, Zarządzanie Kryzysowe i wieele innych. Polecam bardzo szkołę osobom, którzy chcą się uczyć, interesują się Policją oraz wszelkimi zagadnieniami jej dotyczącymi. W przeciwnym wypadku będziecie się męczyć ;p
    02.03.2017
  • anakonda

    czy ktoś z was był w tej szkole, że się wypowiadacie?
    21.02.2017
  • abc

    a to jest tak ze można złożyć na wsyztskie te 3 keirunki papiery, cyz tylko na jeden?
    20.02.2017
  • :):)

    który kierunek bardziej polecacie Kryminologie czy Bezpieczeństwo wewnętrzne i dlazcego ? :D
    19.02.2017
  • qq

    Tak, są zajęcia z WF
    16.02.2017
  • xxx

    Czy na kierunku kryminologia jest taki przedmiot jak w-f? Lub jakiekolwiek zajęcia sprawnościowe?
    11.02.2017
  • traalalalala

    czy studia prywatne sa w weekendy??????????? prosze o odpowiedz
    11.02.2017
  • Limity

    odpowiedź do KK: O progach mało wiem, ale na BW jest się całkiem łatwo dostać. Na kryminologie / zarządzanie ciężko. BW będzie miało raczej 150/250 nowych studentów rocznie, a kryminologia / zarządzanie miały po 60/30, ale chcą zmniejszać nabór na te kierunki. Taka polityka, że BW otwarte, KR i ZAR trudne aby się dostać.
    09.02.2017
  • xyz

    Nie każdy po BW chce pracować w Policji, więc uczenie się "profili psychologicznych" jest zbędne (tego uczą się studenci psychologii). Zresztą uczelnia i tak realizuje program studiów oparty o odpowiednie przepisy Ministerstwa Nauki, więc nie może za bardzo ingerować w przedmioty.
    04.02.2017
  • kk

    Czy wiadomo jaki był próg punktowy w rekrutacji 2016? I ile jest miejsc na poszczególne kierunki?
    01.02.2017
  • Odpowiedzi

    Do asd: Z tego co mi wiadomo, biorą to, co jest korzystniejsze. Tak samo z wyborem przedmiotu dodatkowego - jak pozdajesz parę przedmiotów na maturze (np WOS, geografie, biologie i matematykę, z którymi można iść na WSP'ol) to biorą tylko jeden pod uwagę, najlepszy. A co do zajęć z psychologii - jest parę psychologio-podobnych przedmiotów (psychopatologie, psychologia ogólna, psychologia w sytuacjach zagrożenia, psychologia społeczna, pomoc psychologiczna, problematyka uzależnień, patologie społeczne, psychologia sądowa itd) i na każdych uczą czegoś innego. A wiedza "Jak radzić sobie ze stresem" czy "motywacja" "efekt pierwszego wrażenia" Jest w Policji przydatny. O profilach psychologicznych dowiesz się na innej psychologii :)
    31.01.2017
  • asd

    Witam, mam takie pytanie. W rekrutacji jets napisane że przemdioty mogą być na poziomie rozszerzonym albo na podstawie. Jeśli np pisze coś na tym i na tym poziomie np. matematykę i podsatwę napiszę na super poziomie, no a niestety rozszerzenie pójdzie mi bardzo źle, to który wynik oni wezmą pod uwagę? Korzystniejszy dla mnie? Nie za bardzo wiem własnie jak to jest.
    31.01.2017
  • Pytanie do Szakal

    A możesz zdradzić z jakimi wynikami z matury sie tam dostales ?;d
    25.01.2017
  • Szakal

    Jeżeli chodzi o bezpieczeństwo wewnętrzne to chyba te studia mogę polecić każdemu (wcale nie tak trudno jest się dostać). Mała liczba godzin, ciekawe zajęcia, komfortowe studiowanie gdzie nie jesteś naprawdę zawalony nauką jak na innych uczelniach, tylko masz sporo czasu dla siebie i czas na przygotowanie się do zajęć. Z mankamentów, które mogę dodać to co bardzo mnie boli jest niestety dalej szkolenie centralne, trochę jak w liceum. Największa liczba godzin jest z informatyki, na której uczycie się pisać na Wordzie i robić prezentację, tak jakby ustalanie wcięć akapitów w Wordzie miałoby wam pomóc w pracy w Policji.. a taki przedmiot jak kryminologia pojawia się nawet raz na 3 tygodnie, gdzie tu w ogóle powinno być na odwrót. Analogiczna sytuacja jest z psychologią, na której powinniśmy się uczyć "profilów psychologicznych sprawców przestępstw", a niestety uczymy się (znowu od gimnazjum przez liceum) takich bzdurnych tematów jak "walka ze stresem" "efekt pierwszego wrażenia" "motywacja" - zagadnienia które w ogóle nie powinny pojawić się w szkole policyjnej, ponieważ do pracy w policji są mi kompletnie zbędne! Od siebie mogę dodać, że polecam tę szkołę i liczę, że z dalszym czasem będzie ciekawiej i nauczymy się czegoś przydatnego.
    25.01.2017
  • Student

    Polecam uczelnie szczególnie tym, którzy myślą o służbie w Policji. Masa zajęć praktycznych idealnie pod tą służbę. Przesłuchania, przeszukania, proces dowodowy, protokoły, kryminalistyka. Ponadto zajęcia prowadzą w większości przypadków Policjanci. Na wykładach równo z studentami cywilnymi studiują też funkcjonariusze. I ewenement na skale światową - bardzo miłe Panie z dziekanatu :)
    19.01.2017
  • Kierunki i fakultety

    Co do "Niemożliwym jest się dostać" to nie do końca prawda. Na kierunki Kryminologia czy Zarządzanie faktycznie dostać się b. ciężko (może i graniczy z cudem, limity to około 30 os.) ale na BW już jest łatwiej, limity są spore - 150-250 osób rocznie. Co do fakultetów - trzeba poczytać jakie przedmioty są punktowane i z tego się przykładać. Ja dostałem się z geografii , ale można też z WOS'em czy fizyką (trzeba wygrzebać listę i się upewnić).
    18.01.2017
  • Btm

    Hej jestem w 1 liceum i wypadało by już wybrać fakultety jestem zdecydowany na pójście na WSPol nie wiem co mam wybrać pomożecie? :)
    15.12.2016
  • xxx

    Tez planuje się tam wybrac :D Jest jeszcze jakies forum na temat tej szkoly ? :D
    14.12.2016
  • xyz

    Czy to prawda, że dostanie się na tą uczelnie graniczy z cudem? Na innym forum znalazłam taką opinię. Rozmyślam nad pójściem na tą uczelnię, ale boję się. że się nie dostanę. Czy ktoś może wie jaki był mniej więcej wynik, który zamykał listę przyjęć?
    13.12.2016
  • Odpowiedzi :)

    Na uczelni jest parę kierunków - BW, Kryminologia, Zarządzanie. Co do ich poziomu to wygląda to mniej / więcej tak: Kryminologia > Zarządzanie > BW. Polecam składać papiery na wszystkie kierunki, a potem jak będą wyniki gdzie zakwalifikowano, to wybrać zgodnie z wolą :) BW = dużo miejsc, KR i zarządzanie = mało miejsc. Odpowiedź dla PAPA --> Nauki teoretycznej nie ma jakoś wyjątkowo dużo, sporo zajęć praktycznych ewidentnie do Policji (robimy protokoły, przesłuchania, metryczki kryminalistyczne itp) No i wykładowcy / ćwiczeniowcy mocno profilują jak do Policji. Jak ktoś idzie w tym kierunku - najlepsza uczelnia, ale jak ktoś idzie na sektor prywatny to mogą być trudności (wszystko profilowane pod Policję, ew. kurator, SW, SG).
    10.12.2016
  • lala

    Czy na studiach niestacjonarnych są zjazdy weekendowe? Czy normalnie zajecia sa w tygodniu jak na dziennych?
    28.11.2016
  • MMMM

    Tez planuje sie tam wybrac :) jakie opinie na temat bw i kryminologi ? :D ktory lepszy waszym zdaniem?
    28.11.2016
  • Do Papa

    Hej :) my z koleżanką planujemy się tam wybrać
    24.11.2016
  • papa

    Hej czy wybiera się ktoś na WSPol w 2017r? Może ktoś z obecnych studentów powiedzieć jakie sa progi do tej szkoły? Jak wygląda tam nauka ?
    24.11.2016
  • xxz

    witam, wie ktos moze czy 300 punktów na BW to dobrze czy lepiej dac sobie spokój..???
    23.11.2016
  • Nana

    Hej czy wybiera się ktoś na WSPol w 2017r? Może ktoś z obecnych studentów powiedzieć jakie sa progi do tej szkoły? Jak wygląda tam nauka ?
    21.11.2016
  • Odpowiedź dla "KK"

    Co do zajęć typu WF - na BW jest tego dużo, basen, samoobrona, techniki obezwładniania itd itd. na Kryminologi tylko przez jeden semestr na 3 roku (malutko). A co do ilości nauki - nie ma jej aż tak dużo, ale na szczęście jest masa zajęć dodatkowych, kół naukowych.
    18.11.2016
  • asia

    z geografią to na bezpieczeństwo wewnetrzne :D na kryminolgie biolka, fiza, historia, matematyka albo wos (jeden z nich) plus język polski i język obcy nowożytny(podstawa albo rozszerzenie)
    16.11.2016
  • asia

    progów jako takich nie podają, przyjmują według limitu zgłoszeń. przeliczniki - obowiązkowo trzeba podać jęyk polski i język obcy nowożytny, jezeli podajesz podstawowy poziom to przelicznik jest 1, jak rozszerzony to 1.5 - jeden dodatkowy przedmiot przelicznik jest 1.5
    16.11.2016
  • KK

    wie ktoś może jak wygląda jeden dzien w takiej szkole? Czy dużo jest zajęć? Dużo nauki ? Czy są jakieś zajęcia typu wf? Chodzi mi szczególnie o kryminalistyke stacjo, ale o Bezpieczeństwie Wewnetrznym tez chetnie poczytam ;)
    16.11.2016
  • KK

    wie ktoś może jak wygląda jeden dzien w takiej szkole? Czy dużo jest zajęć? Dużo nauki ? Czy są jakieś zajęcia typu wf? Chodzi mi szczególnie o kryminalistyke stacjo, ale o Bezpieczeństwie Wewnetrznym tez chetnie poczytam ;)
    16.11.2016
  • Szymon

    Czyli jak pisze geografie na rozszerzeniu to nie dostane sie na kryminologie ? :D
    15.11.2016
  • Patryk

    Cześć, można sie dowiedziec jakie były progi i przeliczniki punktowe na kryminologie? bardzo prosze. Pozdrawiam
    14.11.2016
  • lala

    okay, dzięki bo zamierzam się tam wybrać do szkoły, tylko wszystko zależy jak napiszę maturę
    14.11.2016
  • asia

    nie nie trzeba, zależy od kierunku. na bw jest do wyboru geografia,matematyka,wos, historia. na kryminalogie biolka, fiza, historia, matematyka, wos ;)
    13.11.2016
  • lala

    mam pytanie, czy żeby się dostac do tej szkoły to trzeba obowiązkowo zdawać WOS czy nie potrzeba?
    13.11.2016
  • asia

    ja sie wybieram :) ale masakra jak przeczytałam jakie wyniki miała koleżanka z dołu :o
    12.11.2016
  • Szymon

    Wybiera sie ktoś na kryminologie w 2017 ? :)
    03.11.2016
  • Szymon

    Wybiera sie ktoś na kryminologie w 2017 ? :)
    03.11.2016
  • tomson

    Studiuję 3 rok - jestem pierwszym rocznikiem kryminologii. Z czystym sumieniem mogę polecić uczelnię - doskonała kadra dydaktyczna (w ciągu tych lat wszyscy spotkani wykładowcy to prawdziwi specjaliści o wiedzy przewyższającej niejedną encyklopedię), bardzo dobre zaplecze dydaktyczne - ciągle remonty, nowe pomieszczenia i budynki, w tym laboratoria, dobry rozkład zajęć - nie idzie się zajechać. Nic tylko wybierać WSPol!
    20.10.2016
  • Odpowiedz dla Kacpra

    Dostałem się co prawda rok temu, ale moje wyniki na maturze były następujące: Polski (podstawa)=77% / Angielski (podstawa)=100% / Matematyka (podstawa)=97% / WOS (rozszerzenie)=62% / Geografia (rozszerzenie)=73% / Angielski (rozszerzenie)=93%. Mogę się mylić na parę % w górę czy dół, ale raczej jest tak jak wyżej. Dostałem się na Kryminologię z listy rezerwowej. Wynik z WOS-u wcale nie jest taki zły, w skali kraju to jest ósmy najlepszy procent. Lecz uspokajam - na BW dostać się łatwiej :)
    08.10.2016
  • Kacper

    A jest ktoś tutaj, kto mógłby zdradzić z jakimi wynikami matur dostał się na Kryminologie? Bardzo jestem ciekaw czy jestem na tyle zdolny :D
    29.09.2016
  • Olka

    Ktoś na zarządzanie?
    27.09.2016
  • eno

    Kryminologia jest także na UG, i w tym roku, było ponad 900 chętnych kandydatów, gdzie miejsc było tylko 100.. więc może i na wspolu było podobnie, skoro ten kierunek ma takie wzięcie
    27.09.2016
  • eno

    Nie ma żadnej sprawnościówki ani testu wiedzy na kryminologię, tylko maturka się liczy no i biorą pod uwagę świadectwo ukończenia lo :) Czy trudno się dostać? W tym roku było sporo chętnych i na stacjonarne raczej nie było tak łatwo.
    27.09.2016
  • Paula

    Jaki był próg punktowy na kryminologię w tym roku?
    27.09.2016
  • Magda

    Hej. :) Ja się dostałam bez problemu na kryminologie i idę pierwszy rok teraz, tylko ja poszłam na studia niestacjonarne. Mam nadzieję że będzie fajnie i ciekawie :P.
    27.09.2016
  • Kacper

    Hej, w tym roku zdaję mature i mój wybór padł na WSPOL w Szczytnie, Trudno jest się dostać tam na kryminolgie?
    25.09.2016
  • Szymon

    Mam takie pytanie w sprawie rekrutacji na studia l stopnia na kryminologie :) Czy sa testy sprawnościowe, i czy jakiś test wiedzy jest?
    25.09.2016
  • Szymon

    Mam takie pytanie w sprawie rekrutacji na studia l stopnia na kryminologie :) Czy sa testy sprawnościowe, i czy jakiś test wiedzy jest?
    25.09.2016
  • RK

    Poszukuje kontaktu z osobami z wielkopolski rozpoczynające w tym roku studia stacjonarne BW drugiego stopnia dla MSWiA
    25.09.2016
  • wspolik

    na studia stacjonarne I stopnia było około 150 miejsc, zaś na studia II stopnia 105 miejsc
    23.09.2016
  • fgd

    podłączam się pod pytanie Leny
    22.09.2016
  • Lena

    Czy ktoś się orientuje jaki był limit miejsc w tym roku na bw stacjonarne?
    21.09.2016
  • mielon

    Siema. Szukam chętnych osób z Krakowa i okolic do wspolnej jazdy na I rok II stopien BW. Prosze o kontakt mielonm@gmail.com Jak ktos ma rowniez propozycje noclegów na weekendy to poprosze podeslac na maila.
    20.09.2016
  • Julia

    Hej wszystkim! Studia niestacjonarne kryminologia, jestem z Wielkopolski, będę mieszkać w Wawie, jest ktoś kto będzie jeździł do Szczytna z Warszawy? Proszę o kontakt: Fb: Julia Hyla :)
    19.09.2016
  • Szymon

    Też rozważam udanie sie do tej szkoly w natepnym roku ;d
    19.09.2016
  • Szymon

    Też rozważam udanie sie do tej szkoly w natepnym roku ;d
    19.09.2016
  • Paula

    O, to ciekawie jak tak . :) dzięki za odpowiedź. Rozważam udanie się do tej szkoły :) A w takim wypadku, nie musiałabym brać na siłę trzeciego przedmiotu w rozszerzeniu, skoro te języki to mogą być podstawy :).
    19.09.2016
  • fff

    co do przedmiotów to język polski podstawa lub rozszerzenie, język obcy podstawa lub rozszerzenie oraz jeden przedmiot do wyboru na poziomie rozszerzonym
    19.09.2016
  • Dxumon

    Podpisuje się do pytania Pauli :)
    19.09.2016
  • Paula

    Hej. Powiedzcie mi jakie przedmioty i na jakim poziomie zdawaliscie na maturze? Bo w rekrutacji jest obowiązkowe : język polski ; język nowozytny ale to podstawa? A rozszerzenie np wos/ gegra? :)
    19.09.2016
  • nnnn

    https://www.facebook.com/groups/170734740000299/?fref=ts kryminologia, stacjonarne, zapraszam! :)
    18.09.2016
  • gfg

    nie ma testów, to studia cywilne
    15.09.2016
  • baba

    Czesc :) może mi ktoś powiedzieć jakie sa testy sprawnościowe aby się dostać na studia? ;)
    15.09.2016
  • Gie

    od października zaczynam studnia na kierunku kryminologia stacjonarne 1 stopnia, z chęcią bym poznala kogos przed rozpoczęciem, nie ukrywam, ze trochę się stresuje :)
    13.09.2016
  • Patryś

    Siemka szukam kawalerki abo czegoś do wynajęcia chętnie się dołączę :) bw stacjonarne, 1 stopnia , chętnie poznam innych studentów pisać na gadu : 53082370 , pozdrawiam :P
    12.09.2016
  • Nowa

    Dużo osób z Was wybiera się na BW niestacjonarne ?
    04.09.2016
  • Kamil

    bw stacjonarne, 1 stopnia. Kto nie zna nikogo i chce sie poznac (tak jak ja) zapraszam gg 8231084
    01.09.2016
  • eN

    ... Na fb, Nikola Jot
    25.08.2016
  • Sylwia

    Bw stacjonarne , okolice Białej Podlaski Chetnie sie zapoznam :)
    25.08.2016
  • ...

    eN może jakiś kontakt?;)
    25.08.2016
  • www

    https://m.facebook.com/groups/1780208892259336?_rdr Krymonologia niestacjonarne:) dodawać się;)
    25.08.2016
  • www

    https://m.facebook.com/groups/1780208892259336?_rdr Krymonologia niestacjonarne:) dodawać się;)
    25.08.2016
  • www

    Kto na niestacjonarne krymonologia?:) może jakiś kontakt? Fajnie by było się poznać:)
    25.08.2016
  • asdf

    Szukam stancji w Szczytnie, stacjonarne BW :), ktoś już coś może znalazł i ma miejsce?
    24.08.2016
  • xyz

    ja też na kryminologię niestacjonarnie, moje gg 60279004
    23.08.2016
  • eN

    ktoś może z okolic Słupska leci na KR niestacjonarnie? ja sie dostałam
    22.08.2016
  • eN

    ktoś może z okolic Słupska leci na KR niestacjonarnie? ja sie dostałam
    22.08.2016
  • xyz

    ktoś może z Białegostoku ?
    22.08.2016
  • Anka

    https://www.facebook.com/groups/1208410675876891 grupka się powoli rozrasta wieec link wrzucam eszcze raz :D
    22.08.2016
  • Anka

    taak, to grupa ogólna :))
    22.08.2016
  • dk

    hej , poszukuje ktos jeszcze mieszkania ? bo byłabym chętna na współlokatorkę ;)
    22.08.2016
  • abcd

    https://www.facebook.com/groups/1197381536970412/ Link do grupy BW, stacjonarne,2016/2017
    22.08.2016
  • I

    Dla każdego, który rozpoczyna swoją przygodę ze wspolem od października :)
    21.08.2016
  • H

    Wygląda na to,że to grupa ogólna chyba
    21.08.2016
  • aaa

    właśnie ta grupa to BW czy kryminologia stacjo/nie stacjo ?
    21.08.2016
  • Nat

    Kto na kryminologię stacjonarną?
    20.08.2016
  • Nat

    Kto na kryminologię stacjonarną?
    20.08.2016
  • Nat

    Kto na kryminologię stacjonarną?
    20.08.2016
  • Aa

    A ta grupa to BW czy KRY? Stacjo czy niestacjo? :D
    20.08.2016
  • Anka

    https://www.facebook.com/groups/1208410675876891/ link do grupy!!!! :) kto jest chętny zapraszam, im wiecej osób tym lepiej!! :)))
    19.08.2016
  • Anka

    https://www.facebook.com/groups/1208410675876891/ link do grupy!!!! :) kto jest chętny zapraszam, im wiecej osób tym lepiej!! :)))
    19.08.2016
  • KRYM

    Kryminologia, niestacjonarne, gg 59592772
    19.08.2016
  • KRYM

    Kryminologia, niestacjonarne, gg 59592772
    19.08.2016
  • BW

    chętnie poznam jakieś ogarnięte osoby które nie piją nie palą i nie ćpią i również dostały się na studia stacjonarne BW zapraszam na numer gg 60231425
    19.08.2016
  • Anka

    też się dostałam na BW stacjonarne. Chętnie poznam ludzi z roku, bedzie łatwiej w październiku :D
    19.08.2016
  • Hehe

    www, ja też kryminologia, niestacjonarne od października.
    17.08.2016
  • dddd

    To załóżcie grupę na FB
    17.08.2016
  • .

    Właśnie na pewno przyjemniej było by się jakoś skontaktować. Więc jaki pomysł? :)
    16.08.2016
  • ___

    ja też się dostałem na stacjonarne BW i nie wiem może się jakoś skontaktujmy bo jak na razie to każdy każdego nie zna, a byłoby na pewnie łatwiej i przyjemniej :)
    16.08.2016
  • X

    Ja tak samo dostałam się na bezpieczeństwo wewnętrzne i nikogo nie będę znała(az się boję) :D a gdzie będziecie mieszkać akademik czy jakies mieszkanie? Btw. Fajnie by było założyć jakąś grupę na fb żeby lepiej się poznać, ale zakładam, że pewnie tylko kilka osób by o niej wiedziało :/
    16.08.2016
  • hej

    Ja też nikogo nie będę znała a dostałam się na bezpieczeństwo wewnętrzne
    15.08.2016
  • qawsed

    Dostał się ktoś na bezpieczeństwo wewnętrzne stacjonarne z okolic z Podlasia ?
    15.08.2016
  • Mhm

    www ja będę studiować kryminologie niestacjonarnie; )
    15.08.2016
  • halo

    Ja nie będę nikogo znał.
    14.08.2016
  • emmm

    Jest tu ktoś kto dostał się na bezpieczeństwo wewnętrzne studia stacjonarne i nie będzie nikogo znał?
    14.08.2016
  • emmm

    Jest tu ktoś kto dostał się na bezpieczeństwo wewnętrzne studia stacjonarne i nie będzie nikogo znał?
    14.08.2016
  • halo

    Zaczyna ktoś studia w tej szkole z okolic Lublina ?
    13.08.2016
  • Akademiki

    odpowiadając na pytanie o akademikach na terenie uczelni - studenci cywilni dzienni akademiki mają w innym miejscu (nie na terenie WSPol). Akademiki cywilne są koło Kauflandu, 20 min drogi piechotą od uczelni.
    09.08.2016
  • Panna K

    rozpoczyna ktoś kryminologie stacjonarnie w Szczytnie od października ? Jestem z małopolski i miło by było kogokolwiek poznać przed zaczęsciem :D
    07.08.2016
  • www

    Jest tu ktoś kto zaczyna studia niestacjonarne na kierunku kryminologia od października?)
    04.08.2016
  • www

    Jest tu ktoś kto zaczyna studia niestacjonarne na kierunku kryminologia od października?)
    04.08.2016
  • www

    Jest tu ktoś kto zaczyna studia niestacjonarne na kierunku kryminologia od października?)
    04.08.2016
  • damiano

    Czy na studiach niestacjonarnych zjazdy są co tydzień czy co 2 tygodnie ? :)
    31.07.2016
  • MM

    Czy Akademiki na terenie szkoły są także dla studentów cywilnych, stacjonarnych? Wg. opisu niby są tylko dla: 1. studentów studiów niestacjonarnych - osoby cywilne; 2. studentów studiów stacjonarnych w trybie zjazdowym (tygodniowym) - osoby cywilne; 3. słuchaczy studiów podyplomowych - osoby cywilne 4. funkcjonariuszy MSW bez skierowania na ww studia. Czyżby dziennych cywili olewali?
    27.07.2016
  • Student

    Niektórzy psioczą i psioczyć będą, ale uczelnia jest bardzo dobra. Osobiście mam porównanie do kilku uczelni, UwB (Białystok), UWM (Olsztyn), UW (Warszawa), i na tle tych uczelni WSPol wypada świetnie. Do Warszawy nawet nie ma co wyjeżdżać, masówka totalna, przyjmą każdego, byleby maturę zdać, (ale i parę perełek w tamtejszej uczelni jest). Jak ktoś ciekawy miejsc w rankingu to polecam sprawdzić kryteria rankingów. To że do Szczytna dostać się o niebo ciężej, poziom studenta jest znaczenie wyższy, sylwetka absolwenta atrakcyjniejsza - to ma małe znaczenia w rankingach. Ważniejsze jest niby to, jakby byli wykładowcy z Gruzji, studenci z Kazachstanu i masa nieprzydatnych kierunków. U nas w Szczytnie kierunków tylko kilka, studentów mało, ale poziom wysoki. I nikt nam nie wciska "będziecie oficerami". O tym, co daje ta uczelnia pisałem niżej. Jak ktoś chce służyć w Policji, to to jest najlepszy wybór.
    25.07.2016
  • Stancja w Szczytnie

    Wynajmę mieszkanie lub pokoje dla studentów W.S.Pol. /niedaleko uczelni/ tel. 518194209
    22.07.2016
  • ryrzy

    szczerze odradzam tą uczelnię kadra b. słaba, z kompleksami (byłem tam służbowo kilkukrotnie na różnych kursach) , w przyszłej służbie mało przydatne a w cywilu chyba w ogóle. Zapewne będą Was mamić tym, że zostaniecie od razu w Policji oficerami po ukończeniu tej pseudo Uczelni Wyższej ale to nieprawda. Ta szkoła jest wyższa ale tylko z nazwy . A kadra niech się obraża - większość z was zginęła by w terenie , ale za to w szkole jesteście pogromcami słuchaczy.
    09.07.2016
  • mammmamia

    Uczelnia bardzo słaba. Kadra w większości przypadkowa. W tym przypadku faktyczną jakość kształcenia oddaje miejsce w rankingu uczelni. Szkoła przydatna tylko funkcjonariuszom, którzy małym kosztem, praktycznie bez wysiłku chcą uzupełnić wykształcenie. Pozostałym szczerze współczuję. Ps. zawsze zastanawiało mnie dlaczego młodzi ludzie mając blisko Warszawę, w ogóle myślą o marnotrawieniu czasu w tej słabej szkole.
    09.07.2016
  • dziala

    jest w tym roku nabor na kryminologie?
    07.07.2016
  • WSPoladmin

    1.Studia podyplomowe nie uprawniają do zdawania kursu oficerskiego, 2. Nie ma TSF na studia od tego roku 3. Chętnych na studia zaoczne i dzienne jest wielu. Nie da się odpowiedzieć, gdzie łatwiej, ponieważ nie ma zachowanych proporcji wolnych miejsc.
    01.07.2016
  • nobojaniewiem

    czy jest łatwiej dostać się na studia zaoczne niż na dzienne? czy tak samo jest cięzko się dostać?
    10.06.2016
  • nobojaniewiem

    czy jest łatwiej dostać się na studia zaoczne niż na dzienne? czy tak samo jest cięzko się dostać?
    10.06.2016
  • ciekawa

    Czy ktoś się orientujena temat studiów podyplomowych w WSPol? one uprawniają do zdawania kursu oficerskiego? wiem że studia licencjackie i mgr na to pozwalają. A jak jest z podyplomówką? Dodam, że pytam jakoś funkcjonariusz nie pracownik cywilny.
    09.06.2016
  • Emka

    Wiola w tym roku już nie ma testów sprawnościowych. Pod uwagę brane są jedynie wyniki z matury z poszczególnych przedmiotów w zależności od kierunku. Jeżeli chcesz zapoznać się bliżej z zasadami rekrutacji to polecam regulamin rekrutacyjny, który jest dostępny na stronie głównej WSPol-u :) Zawarte są tam obszerne informacje dotyczące przebiegu rekrutacji, harmonogram itd. Ponadto można już rejestrować się na IRK :) Pozdrawiam :)
    02.06.2016
  • Wiola

    Cześć wszystkim , jestem tu nowa i nie ogarniam co z tymi testami sprawnościowymi , a mianowicie w tym roku nadal obowiązują ? a jeżeli tak to na jakich kierunkach oraz kiedy się odbywają ? z góry dziękuję
    02.06.2016
  • Student (inny niż komentarz wcześniej)

    Pragnę zweryfikować poprzedni post... Studia na WSPol dają, i to sporo korzyści. OK - pewności przyjęcia do policji nie ma, ale: 1. Dodatkowe PKT za wykształcenie wyższe 2. Dodatkowe PKT za przydatny kierunek w Policji 3. Skrócony kurs podstawowy 4. Brak kursu oficerskiego, a przyjazd na sam egzamin 5. Zdobycie stopnia oficerskiego w Policji wymaga albo ukończenia WSPol, albo innej uczelni + KURS, więc po WSPol szybciej i łatwiej dostać stopień oficerski (Art 50 ustawy o Policji) 6. Przedmioty kierunkujące na służbę w Policji. 7. (nieformalne) Przełożeni lepiej patrzą na absolwentów WSPol, niż na tych z innych uczelni. 8. (nieformalne) Renoma uczelni, renoma studiów podyplomowych. Jest tego jeszcze więcej, ale wszystkiego nie idzie wypisać. Co prawda - Jak ktoś idzie na WSPol nie wiążąc swojej przyszłości z mundurem (nie koniecznie, acz wskazane policyjnym) to faktycznie, może się zdziwić.
    31.05.2016
  • Student

    Do wszystkich osób, które chcą studiować na tej uczelni, stanowczo odradzam wyboru tej szkoły, chcecie iść do policji to idźcie na kurs przygotowawczy i ze służby dążcie do tego obyście studiowali, studia cywilne absolutnie nic wam nie dadzą, ani konkretnej wiedzy ani żadnych przywilejów z tytułu ukończenia. Wykładowcy są różni i najwięcej wymagają z przedmiotów najmniej przydatnych, a takie które rzeczywiście by się przydały w służbie są olewane, więc powtarzam wiedzy nie wyniesiecie żadnej a na kursie do policji i tak będziecie się uczyć innych rzeczy.
    25.05.2016
  • Maturzystka

    Także podpinam się o pytanie o progi punktowe jakie były mniej więcej w zeszłym roku.
    13.05.2016
  • Maturzystka

    Byłam na dniu otwartym, od tego roku nie ma testów sprawnościowych
    05.05.2016
  • kkk

    Wedlug informatora nie ma testow fizycznych. Wiec jak to jest? Dolaczam sie do pytania o progi. Pozdra wiam
    05.05.2016
  • kkk

    Wedlug informatora nie ma testow fizycznych. Wiec jak to jest? Dolaczam sie do pytania o progi. Pozdrawiam
    05.05.2016
  • Maturzystka

    Hej, czy ktoś wie jakie były progi w zeszłym roku?
    05.05.2016
  • Student I roku

    Studentka123, na Bezpieczeństwo wewnętrzne jest wymagany test sprawności fizycznej, test z pytaniami jest dla obcokrajowców. Ale nie ma co się martwić, większość punktów to matura, test to tylko taki smaczek. . Maturzysta 2016, w ubiegłym roku na BW było +- 2,5 os/miejsce i było całkiem łatwo się dostać. Na kryminologii w pierwszym terminie było to prawie nierealnie, bo 17 os/miejsce (nie liczymy studentów z olimpiady). a co do pytania na ile trzeba zdać maturę, ciężko powiedzieć bo wynik to suma podstaw i jednego rozszerzenia, ustne nie brane pod uwagę.
    28.04.2016
  • Maturzysta 2016

    Cześć. Mam pytanie do osób, które w zeszłym roku podejmowały naukę na tej uczelni, a mianowicie na ile mniej więcej trzeba zdać maturę aby się dostać ? Taki orientacyjny przedział procentowy ?
    27.04.2016
  • Emm

    Jaki jest limit przyjęć na kierunek kryminologia na rok akademicki 2016/2017 ?
    23.04.2016
  • rampampam

    test jest tylko dla ludzi z maturą uzyskaną z za granicy
    17.04.2016
  • kamil

    Witam, chciałbym wiedzieć jaki ma się tytuł po ukończeniu studii z bezpieczeństwa wewnętrznego.
    05.04.2016
  • studenka123

    Właśnie przeczytałam uchwałę znajdującą się na WSPOL, dotyczącą rekrutacji na studia cywilne w roku 2016\2017. Jeśli chodzi o bezpieczeństwo wewnętrzne to nie ma testów sprawnościowych! Liczy się matura, oraz wyniki uzyskane z testu składającego się z 51 pytań zamkniętych.
    05.04.2016
  • studenka123

    Właśnie przeczytałam uchwałę znajdującą się na WSPOL, dotyczącą rekrutacji na studia cywilne w roku 2016\2017. Jeśli chodzi o bezpieczeństwo wewnętrzne to nie ma testów sprawnościowych! Liczy się matura, oraz wyniki uzyskane z testu składającego się z 51 pytań zamkniętych.
    05.04.2016
  • studenka123

    Właśnie przeczytałam uchwałę znajdującą się na WSPOL, dotyczącą rekrutacji na studia cywilne w roku 2016\2017. Jeśli chodzi o bezpieczeństwo wewnętrzne to nie ma testów sprawnościowych! Liczy się matura, oraz wyniki uzyskane z testu składającego się z 51 pytań zamkniętych.
    05.04.2016
  • Student I roku kryminologii

    Testy sprawności fizycznej obowiązują tylko na kierunek bezpieczeństwo wewnętrzne. Kierunek kryminologia z kolei wymaga lepiej zdanej matury. Na moim roczniku trzeba było być w 10 procentach najlepszych maturzystów w Polsce aby się dostać w pierwszej turze (27 miejsc, z czego 7-miu z olimpiady, powyżej 350 chętnych). Raz na jakiś czas Uczelnia zwiększa limity przyjęć, tak więc łatwiej jest się dostać. A co do oceny Uczelni - jest super. Większość wykładowców to Policjanci, którzy nie tylko posiadają wiedzę teoretyczną ale i praktyczną. Uczelnia przykłada wielką wagę do szkolenia praktycznego, a mamy do tego środki - laboratoria, sprzęt, ludzi i oczywiście chęci :) Kolejnym atutem są koła naukowe, które to nie są tylko po to żeby być, ale faktycznie działają. Jestem w dwóch i mogę z własnego doświadczenia polecić - wyjazd na sekcje zwłok, warsztaty z analizy śladów krwawych, wykład z Policyjnym negocjatorem, zajęcia z procesowych aspektów zabezpieczania miejsca zdarzenia, zajęcia mechanoskopijne, daktyloskopijne, traseologiczne - to tylko niektóre zajęcia organizowane dla kół naukowych, do których nie jest wcale tak łatwo się dostać. Klasa policyjna w liceum czy wiedza specjalistyczna przed przystąpieniem do koła na pewno się przyda. Kolejny dowód na nacisk na nauczanie praktyczne - praktyki studenckie. Na kierunku kryminologia jest to 30 dni zarówno po 1 jak i 2 roku (łącznie 60 dni roboczych, po 8h dziennie). Z racji tej Uczelni łatwo zauważyć pierwszeństwo przed innymi na komendach policji - Osobiście zostałem przyjęty na praktyki do komendy wojewódzkiej na wydział dochodzeniowo - śledczy, ale znam i takich co się dostali do wydziału kryminalnego. Co prawda - Uczelnia nie zapewnia po jej ukończeniu etatu w Policji, ale są inne przywileje - więcej punktów na rekrutacji, wykształcenie wyższe (wymóg jakby ktoś chciał być oficerem), możliwość ominięcia szkolenia dla absolwentów szkół wyższych (SASW), a zdanie tylko egzaminu itd. Co więcej - Jest to jedyna uczelnia co jest jednocześnie jednostką Policji, rektor - komendantem. Studenci na moim roku przyjechali z całej Polski, niektórzy mają ponad 600 km do swoich miejscowości. Klimat studiowania jest przyjazny - na wstępie dostałem od starszych roczników !14 GB! notatek, pomoc wewnątrz grupy / rocznika również stoi na wysokim poziomie. Nie ma tak jak to czasami na innych uczelniach - patrzenia tylko na siebie czy dokuczania innym bo są lepsi, mają lepsze wyniki. Brzmi to trochę jak reklama, ale tak na prawdę jest, to co napisałem to moje wrażenia po (no już prawie) pierwszym semestrze.
    16.01.2016
  • zainteresowany

    Czy na kierunek Kryminologia też są testy sprawności fizycznej? (Zanim ktoś zacznie rzucać mięsem - nie obawiam się testu :) ) Nigdzie nie mogę znaleźć konkretnej odpowiedzi.
    17.11.2015
  • słuchacz

    może to nie jest dobre miejsce dla tego komentarza ale liczę, że zarówno studenci (f-sze SASW) jak i wykładowcy to przeczytają. Pomimo wielu anonimów jakie wpływają na temat szkoły wstyd mi w imieniu tych, co tutaj są i muszą cierpieć przez autorów tych pism, tych - którzy nie potrafili przemóc się i zaliczyć w terminie. Sam od siebie wiem, że w pewnym wieku ciężko jest się nauczyć, przestawić się na naukę mając rodzinę i przede wszystkim przejść z praktyki na teorię. Prawda jest taka - wykładowcy są profesjonalistami i znają się na rzeczy. Może nie wszyscy byli ostatnio w terenie jednak poziom wiedzy jest bardzo wysoki i niejednokrotnie otwarły mi oczy na pewne aspekty pracy zawodowej. W szkole wszyscy są profesjonalistami a dzięki uprzejmym donosicielom siejącym nieprawdziwy zanęt cierpią na tym wykładowcy, prestiż uczelni a na samym końcu my - kursanci SASW. Nie jest to forma przylizania sie i szukania wspólczucia by zaliczyć. Jest to apel o normalne traktowanie normalnych ludzi a nie tzw. plecaków i karierowiczów, którzy myśleli że przyjechali do WSPol na wakacje. Dla pozostałych - szkoła rewelacyjna, bogata oferta, baza noclegowa, idealne jedzenie i PROFESJONALNI (pomimo faktu, iz nieliczni są owiani legendą ;-) ) wykładowcy.
    29.10.2015
  • Krzys

    Co lepiej zdawać na maturze WOS czy GEOGRAFIE ?
    04.09.2015
  • Max

    Propozycję "studiów" w WSPol przyjąłbym jako osobistą zniewagę. Jak spojrzeć w twarz absolwentom UW, UJ, UWr czy przodujących politechnik?
    01.09.2015
  • Krzysiek

    Warto studiować zarówno jeśli jesteś funkcjonariuszem (wiadomo stopień) jak również wtedy, gdy chcesz nim zostać (poznanie aktów prawnych regulujących działalność służb i obycie ze specyficznymi regułami w nich panującymi). Dodatkowym atut, to kontakt ze studentami (słuchaczami) służącymi w różnych komórkach policji (cbśp, at) oraz formacjach takich jak: straż graniczna, miejska, więzienna, BOR i innych.
    10.07.2015
  • szczypiornistka

    Co należy zdawac na maturze w tej nowej podstawie programowej ? Może ktoś wie :)
    01.03.2015
  • magda

    od zawsze myslałam o pracy w policji lub wojsku teraz jestem w 3 gimn nie wiem gdzie mam isc pozniej podpowiedzcie cos moze prosze
    18.12.2014
  • Zordon

    WSPol.. hmm.. uczęszczam zaocznie, 3 rok, ciężko nie jest.. szkoła jak każda inna jedyne co to dawna renoma, która już całkowicie wygasa, ba ale przecież jak to brzmi chodzę do Wyższej Szkoły Policji w Szczytnie, dostanie się nie jest trudne ale nie gwarantuje ono pracy w firmie (dostanie się do Policji to zupełnie inna droga) , jeżeli ktoś idzie ze skierowania policji jasne polecam, ale dla osób cywilnych po liceum bez sensu, jedyne co to jakieś marne punkty przy naborach do służb, kierunki dość oblegane nie tylko na tej uczelni, kierunek Administracja tak samo jak Bezpieczeństwo bez perspektyw, obiecywane otwarte drogi do służb mundurowych- dość przekłamane, a podejście niektórych "nauczycieli" wielkich profesorów od przedmiotu np. Wychowanie Fizyczne dość żałosne, jak można wymagać od kobitek 45+ sprawności fizycznej na poziomie policealnym, w końcu to studia cywilne zaoczne i różni ludzie się dostają.. Co do zajęć zaocznych kontakt z wykładowcami dość utrudniony, niby każdy podaje maile i nr kontaktowy ale co z tego jak bywa tak, że co zjazd przychodzi inny i nawet nie wie co było na zajęciach, każda grupa zdana na swojego starostę, którym nikt nie chce być i latać błagać o wpis do indeksu bo akurat nauczyciel nie ma weny zrobić wpisu z zaliczeń, co jest ogromnym utrudnieniem dla daleko dojeżdżających.. Ogółem cywilom odradzam..
    19.08.2014
  • brus

    jak dla mnie spoko, strzał w dziesiątkę, nie wyobrażam sobie studiów nigdzie indziej
    08.08.2014
  • zonk

    Szkoła taka sobie prestiż jakiś tam ma. Mało młodej kadry mało młodych doktorów co coś nowego wiedzą i przekażą. Perspektywy pracy po tej szkole w policji według moich odczuć brak np: mój brat spalił na testach psychologicznych babka na dzień dobry spojrzała że tam studiował ma mgr i tak go udupiła. Mimo że ma 2 metry paker 100 kg na klatę :) zdał wszystko na 5.0 sportowiec patriota, mistrz strzelectwa wolontariat. Kumaty i komunikatywny według moich odczuć bardziej inteligentny od przeciętnego policjanta :)))) Do prewencji się nie dostał :) A ludzi po tej szkole znam z brata roku większość nie ma żadnych uprawnień w cywilu (nie wierzycie zadzwońcie do dziekanatu i spytajcie jakie są uprawnienia na dyplomie po tej szkole patrz bezpieczeństwo wewnętrzne). Siedzą w Anglii lub Irlandia na przysłowiowych zmywakach. Ciekawostka w mieście Szczytno są dwa jeziora J. domowe Duże, J.D Małe wszyscy studenci (ambitni) biegają wokół nich jak głupi (trenują) i każdy myśli że będzie policjantem :)
    11.01.2014
  • Jml

    Absolwent WSPol. - Bezp. Wew. LIC+MGR, podzielam zdanie. I znam dużo osób (również absolwentów), które je podzielają.
    06.10.2013
  • Jml

    August.poniatowski, jak Ty jestem absolwentem tej uczelni (mgr+lic)... I masz rację na 110%. Naprawdę nic ująć. Dodam tylko, iż jeżeli chętni już tak bardzo chcą skończyć jakiś kierunek, za który dostaną te dodatkowe 2 punkty to polecam informatykę. Jak się nie uda z Policją zawsze ma się jakąś alternatywę. Chyba nawet lepszą niż praca w "firmie"
    06.10.2013
  • august.poniatowski@tlen.pl

    "asd" oczywiście, że normalne, ale nie wiem czy zauważyłeś, że większość młodych, niedoświadczonych osób wyobraża sobie, że po kierunku BW w WSPol. będą mieli jakeś korzyści z tego starając się do policji. Jedyna korzyść jest taka, że dostaje się dodatkowe +2 pkt (za "przydatność" kierunku) - na w sumie 220 pkt... To już lepiej na pół roku przed treningiem sprawnościowym poprawić kondycję i urwać kilka sekund niż marnować czas i pieniądze na takie studia, po których nie ma najmniejszej korzyści. Ba! Zdarzało się nawet, że na kandydatów z WSPol. "rekruterzy" patrzyli z wrogością i pogardą... Gdzie jest sprawiedliwość, skoro po 5 latach studiów typowo kierunkowych pod np. pracę w Policji, jest się CIĘŻKO dostać do tego szlifowania krawężników. Ja i wielu moich kolegów ze studiów, którzy naprawdę nadają się pod względem kondycyjnym, intelektualnym (i pewnie część z nas psychicznym) do tej pracy chciałby w końcu zacząć tę służbę. Zamiast tego musimy czekać i tułać się ze świadomością o braku jakiejkolwiek stabilności i pewności o przyszłość, pracując jako sprzedawcy w KFC, albo magazynierzy którzy musieli zataić swoje wykształcenie żeby w ogóle dostać jakąś pracę... Na stronach szkół tylko populistyczne hasełka o karierze w policji, SG i innych służbach i jednostkach organizacyjnych odpowiedzialnych za bezpieczeństwo... Będąc półtora roku po skończeniu tych studiów, znając sytuację wielu moich kolegów i koleżanek z którymi mam ciągły kontakt stwierdzam, że po tym kierunku (nie mając znajomości) jest BARDZO ciężko o dobrą pracę. Nie polecam.
    29.09.2013
  • Olaaaa

    co trzeba zdawać na maturze?
    21.09.2013
  • asd

    "august.poniatowski@tlen.pl" Nie wiem jakim cudem zdałeś, pisząc zę koledzy podostawali się po WSPolu do policji i pracują na krawężniku, zdziwienie? Przecież to normalne że zaczynasz od 0. Ogólnie jeżeli myślisz o pracy w policji to szkoła sporo pomaga
    17.09.2013
  • student

    nie trzeba mieć nikogo znajomego aby dostać się na studia kierunek BW .Wystarczy zdać maturę i dobrze zaliczyć test sprawnościowy.
    10.09.2013
  • magnolia

    To niech Twój szwagier komendant poda nam na forum gotowe odpowiedzi do testow do Wyszej Szkoły w Szczytnie postawimy mu za to koniaka Chantre oryginalnego.
    07.09.2013
  • magnolia

    A co do testow to mozna sobie załatwić gotowe odpowiedzi
    07.09.2013
  • magnolia

    A ja odnoszę wrażenie ze kazdy z Was chciałby sie dostac do Wyższej Szkoły w Szczytnie tam kształcą przyszłych oficerów na wyzsze stopnie tam mogą sie dostac tylko członkowie rodziny proponuje najpierw zacząć od zwykłego chloptasia na posylki a potem zasiadać na tym wyższym stołku tak jak zaczynało wielu obecnych komendantów.Kazdy z nich tak zaczynał.
    07.09.2013
  • stancja w Szczytnie

    Wynajmę wyremontowany, umeblowany pokój dla studenta WSPol w mieszkaniu przeznaczonym tylko dla studentów. Dostęp do internetu, wyposażona kuchnia, oddzielne wejście, zaciszne miejsce. tel. 692-919-416
    05.09.2013
  • POLIM

    Powiedzcie mi, bo ja czegoś nie rozumiem. Przecież, żeby zostać policjantem nie trzeba kończyć takiej szkoły... Wystarczy zdać testy sprawnościowe i psychologiczne, przejść szkółkę i cel osiągnięty. Więc na czym polega nauka w takiej szkole? Może przygotowuje do tych właśnie egzaminów?
    07.05.2013
  • mgr WSPOL

    Ukończyłam tę Uczelnię i z chęcią jeszcze raz powróciłabym na studia, atmosfera świetna, Szkoła najlepsza na Świecie :), całuję i pozdrawiam WSPOL Szczytno :*
    30.04.2013
  • dzieki za wyczerpujace info

    wielkie dzieki, ze napisales tak duzo i szczerze, to bardzo wazne, bo nasze wyobrazenia o stuydiach czesto odbiegaja mocno od reala, nie jestes odosobniony w opini, zeby studiowac zaocznie i pracowac, juz spotkalem sie z takimi sugestiami, dziwi mnie tylko to, ze niby brakuje policjantow, a dostac prace w policji jak widac nie jest latwo, zycze powodzenia, krzysztof
    13.03.2013
  • Absolwent WSPol. - Bezp. Wew. LIC+MGR

    Jestem absolwentem tej uczelni i ukończyłem 1 i 2 stopień bezpieczeństwa wewnętrznego studiów dziennych. Wyniki miałem ponadprzeciętne - 3 lata pobierałem stypendium naukowe za wyniki. Studiowało się fajnie. Nie było ciężko, atmosfera bardzo przyjemna przez 5 lat. Ale co z tego jak od prawie roku od obrony pracy magisterskiej (obronionej na 5) nie mogę znaleźć pracy. Teraz nastała jakaś durna moda na ten kierunek i wysypało prywatnych uczelni, które produkują takich "absolwentów" jak ja. Dlatego też wartość tego kierunku spadła i spada nadal. Moja rekrutacja do policji ociąga się niemiłosiernie a gwarancji, że mnie przyjmą nie ma. Tę szkołę polecam osobom bez ambicji, którym zależy tylko na papierze, albo jak ktoś ma gdzieś znajomości i "zagwarantowaną" później pracę. Zwykłym szarym ludziom, którzy chcą się uczciwie uczyć żeby dostać w przyszłości dobrą pracę NIE POLECAM! 5 lat wyjętych z życia, wykształcenie gówno warte na rynku pracy. Nawet pracy na durnej budowie nie można znaleźć. W firmach ochroniarskich też jest się śmieciem. O pracy w jakichkolwiek urzędach można zapomnieć. Chyba, że ewentualnie po Administracji i jak sie odbyło wcześniej jakiś porządny staż, chociaż i po tym kierunku marne szanse, bo rynek pracy jest przeładowany absolwentami tych kierunków. Oczywiście, znam osoby, którym się powiodło a studiowały ze mną. Może ze dwie-trzy... I kilkanaście osób, które dostały się do policji i teraz szlifują bruki... W sumie lepsze to niż robienie na ochronie za 5zł/h, a takich też nie brakuje... DLA CHĘTNYCH NA TE STUDIA MAM 2 RADY: 1. Zrezygnować i poszukać kierunku, który zapewni pracę. Najlepiej technicznego. Ja teraz żałuję, bo trzeba było usiąść na tyłku i uczyć się matmy... 2. Od razu po liceum startować do policji i jak się powiedzie starać sie na studia zaoczne. Tym co studiują też radzę od razu składać papiery do policji i przenieść się na studia zaoczne albo na indywidualny tok studiów. Tak cenne doświadczenie zawodowe już będzie lecieć, a za 5 lat macie studia i aż 5 lat doświadczenia. W rok-dwa jak macie łeb na karku kierują was na oficerkę. Jak ktoś ma jakieś pytania, ale potrzebuje uwiarygodnienia mojej opinii, może pisać: august.poniatowski@o2.pl Chętnie i skutecznie wybiję każdemu pomysł na studiowanie w tej szkole...
    07.02.2013
  • policeman

    sporo moich znajomych startuje do Wyższej Szkoły Policji w Szczytnie. wielu z nich jest po policyjnych liceach ale wcale nie mają łatwo się tam dostać.. są jakieś testy sprawnościowe itd i moi koledzy odpadają na wejściu... ale próbują dalej, może w końcu im się uda :)
    06.02.2013
  • arnold

    ukończenie kierunku związanego z policją może jedynie pomóc w znalezieniu pracy co wcale tego nie gwarantuje, no chyba ze ktoś studiuje bezpieczeństwo wewnętrzne i chce ubiegać się o pracę w służbach takich jak: ABW, CBA itp to wtedy kierunek studiów ma już znaczenie.
    06.01.2013
  • yyy

    Wyższa Szkoła Policji... ładna nazwa ale kierunki są takie jak na innych uczelniach. Na pewno jest ukierunkowana na pracę w służbach mundurowych ale studiować np. administrację lub bezpieczeństwo wewnętrzne można wszędzie.. Ta szkoła nie zagwarantuje od razu pracy w policji
    29.10.2012
  • dyzo

    Ukonczenie tej szkoly nie gwarantuje Wam pracy w szeregach policji bo i tak musicie przejsc cala procedure rekrutacyjna do policji(badania, psycholog,sprawnosciowka,chyba multiselekt itp). Jak przez to przebrniecie to zostajecie posterunkowym na poczatek . Tak to w skrocie wyglada
    25.10.2012
  • dyzo

    Ludzie ogarnijcie sie troche i poczytajcie o tej uczelni i prowadzonych przez nia kierunkach to przestaniecie zadwac te glupie pytania ( jakie przepustki, jakie skoszarowanie i w koncu jakie badanie przez uczelnie stanu Waszego zdrowia) . Jezeli nie jestescie funkcjonariuszem policji w sluzbie czynnej to jestesci zwyklymi cywilnymi studentami tam jak na wiekszosci uczelni w kraju.
    25.10.2012
  • gmon

    czy w szkole trzeba miec jakies przepustki na wyjazdy w weekend do chaty? ktos mowil, ze sa jakies zakoszarownia, ale to chyab bujda, nie?
    09.10.2012
  • wsp szczytno

    co do testu: możesz opisać jak on wyglądał? jaki ludzie mieli poziom? czemu nie dałaś rady? ile tam jest zadań, w jakich odstępach? wszystko mnie interesuje, bo za rok startuję do tej uczelni i nie mam pojęcia na co się przygotować, szukam więc info w internecie.
    16.08.2012
  • test sprawnosciowy

    wczoraj bylam na tym tescie i masakra... Tak strasznie ciężki, nie dałam rady. Wiem teraz że za rok będę musiała się zacząć przygotowywać w sumie już teraz bo inaczej nie mam szans...
    18.07.2012
  • krzysiek

    ta szkoła to moje marzenie od gimnazjum, ale słyszałem, że bardzo dokładnie sprawdzają stan zdrowia. czy z lekką wadą wzroku (mam +0.5) przepuszczą mnie dalej?
    03.07.2012
  • józio

    no u mnie w liceum też jest klasa policyjna, a że chcę być stróżem prawa, to edukację w tym kierunku właśnie w liceum rozpocząłem, w tym roku skończyłem z certyfikatem, który ma być pomocny. no i udaje się na studia do szczytna, do wyższej szkoły policji, mam nadzieje ze nie bedzie tu trudno dostac miejsca.
    02.06.2012
  • on me

    Pocieszające jest, że w policjii jest od 2 do 4 tys wakatów, także pracę znaleźć nie będzie trudno, ale nie wyczytałem na jakich stanowiskach, obawiam się, że najniższych. Niemniej to jedyna taka szkoła, także poza konkurencją ;)
    29.05.2012
  • Wojtek

    A jak wygląda studiowanie tutaj administracji? czy na tym kierunku są jakieś powiązania z tymi policyjnymi? A jaki jest poziom/ wykladowcy.
    29.05.2012
  • joasia

    w liceum uczęszczam do klasy policyjnej, jeździmy w plenery, dostaniemy certyfikaty po ukończeniu nauki. czy myślicie że z takim zapleczem łatwiej będzie mi się dostać na studia w Wyższej Szkole Policji w Szczytnie? matura za rok, ale ja już zbieram opinie o uczelniach...
    15.05.2012
  • Pysiulka

    moj szwagier uczyl sie w Szczytnie ale to juz pare lat temu, i on jak zaczynal, to juz byl policjantem, generalnie bardzo sobie chwalil uczelnie, nie przemeczal sie zbytnio, fakt, ze do chaty wracal raz na miesiac, tam mieszkal w akademiku czy bursie, dzieki temu podniosl swoje kwalifikacje, no i stopien rzecz jasna, dzis jest komendantem i za bardzo sie nie przemecza, robota pewna i emeryturka szybka bo w wielu 38 lat,
    02.06.2011