Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu
Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
60-637 Poznań, Wojska Polskiego 28, tel.: 61 846 67 61, email: wtz_dz@up.poznan.plWydział Nauk o Żywności i Żywieniu oferuje studia na trzech kierunkach kształcenia.
Profil profil badań naukowych Wydziału obejmuje technologię żywności w odniesieniu do produktów pochodzenia roślinnego i zwierzęcego, badania nad wykorzystaniem przemysłowym mikroorganizmów oraz innymi z zakresu biotechnologii, badania z obszaru dietetyki i żywienia człowieka, a także badania podstawowe z zakresu chemii, biochemii oraz analityki i bezpieczeństwa żywności.
Celem strategicznym jednostki jest m.in. utrzymanie posiadanej kategorii A+ w dyscyplinie technologia żywności i żywienia.
Strukturę Wydziału tworzy dziewięć katedr.
Jakie kierunki oferuje Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu
Jakie inne kierunki oferowane są przez uczelnię
a
architektura krajobrazu b
biologia stosowana biotechnologia d
dietetyka e
ekoenergetyka ekonomia f
finanse i rachunkowość g
gospodarka przestrzenna i
informatyka i inżynieria danych inżynieria hydrotechniczna inżynieria ochrony klimatu inżynieria rolnicza inżynieria środowiska j
jakość i bezpieczeństwo żywności l
leśnictwo o
ochrona przyrody i edukacja przyrodniczo-leśna ochrona środowiska ogrodnictwo p
projektowanie mebli r
rolnictwo t
technologia drewna technologia żywności i żywienie człowieka w
weterynaria z
zootechnika