Jakiego artykułu szukasz?

Dietetyka w dwóch specjalnościach w WSIiZ w Warszawie

Podobno najważniejsze jest, aby robić to, co się lubi. Jeśli zatem interesuje Cię zdrowy styl życia i chcesz być bardziej świadomy w zakresie żywienia – to Dietetyka jest kierunkiem skierowanym właśnie do Ciebie!

Dietetyka w dwóch specjalnościach w WSIiZ w Warszawie

Nauka o żywieniu człowieka rozwija się bardzo dynamicznie. Społeczeństwo musi bardziej niż kiedykolwiek nadążać za zmianami i uczyć się, jak radzić sobie z szeregiem chorób dietozależnych, które coraz częściej dotykają ludzi. Dlatego głównym celem realizacji kształcenia na kierunku dietetyka jest wykształcenie specjalistów przygotowanych do pracy w obszarach zainteresowania współczesnej dietetyki zgodnie z zapotrzebowaniem rynku pracy i wymogami pracodawców.

Studiując Dietetykę w Wyższej Szkole Inżynierii i Zdrowia w Warszawie będziesz posiadać wiedzę i umiejętności do: planowania racjonalnego żywienia dla różnych grup ludności; planowania i przygotowywania potraw wchodzących w skład poszczególnych diet zgodnie z obowiązującą klasyfikacją; oceny stanu odżywiania, sposobu żywienia i rozpoznawania niedożywienia; kontrolowania jakości produktów żywieniowych i warunków ich przechowywania oraz produkcji potraw zgodnie z zasadami systemu Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli; organizowania żywienia indywidualnego, zbiorowego i leczniczego dostosowanego do wieku i stanu zdrowia pacjentów oraz prowadzenia edukacji żywieniowej.

Decydując się na jedną z dwóch specjalności – dietetykę kliniczną lub dietetykę stosowaną – jako absolwent posiadasz kwalifikacje do podjęcia pracy w publicznych i niepublicznych zakładach opieki zdrowotnej, zakładach żywienia zbiorowego i zakładach dostarczających pożywienie do szpitali
i innych placówek żywienia zbiorowego, organizacjach konsumenckich, placówkach opiekuńczo – leczniczych, ośrodkach sportowych oraz w szkolnictwie – po ukończeniu specjalności nauczycielskiej. Studia na kierunku Dietetyka umożliwiają również uruchomienie własnej działalności gospodarczej w zakresie poradnictwa żywieniowego.

Wszystko wskazuje na to, że dietetyk to zawód przyszłości, dietetyka z kolei jest kierunkiem otwierającym spektrum możliwości zawodowych. Wybierz studia, które dadzą Ci satysfakcję!

Więcej informacji: http://wsiiz.pl/dietetyka

Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia

ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. nr 18

02-367 Warszawa

tel. 22 646 20 60

e-mail: rekrutacja@wsiiz.pl

wsiiz.pl

Komentarze (0)
brak komentarzy…
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Wyższa Szkoła Menedżerska w Warszawie
  • Wydział Inżynierii i Technologii Chemicznej Politechnika Krakowska
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu