Dietetyka w WSIiZ w Warszawie!
Jeśli zatem interesuje Cię zdrowy styl życia i chcesz być bardziej świadomy w zakresie żywienia – to Dietetyka jest kierunkiem skierowanym właśnie do Ciebie! Nauka o żywieniu człowieka rozwija się bardzo dynamicznie. Społeczeństwo musi bardziej niż kiedykolwiek nadążać za zmianami i uczyć się, jak radzić sobie z szeregiem chorób dietozależnych, które coraz częściej dotykają ludzi.
Podobno najważniejsze jest, aby robić to, co się lubi. Jeśli zatem interesuje Cię zdrowy styl życia i chcesz być bardziej świadomy w zakresie żywienia – to Dietetyka jest kierunkiem skierowanym właśnie do Ciebie! Nauka o żywieniu człowieka rozwija się bardzo dynamicznie. Społeczeństwo musi bardziej niż kiedykolwiek nadążać za zmianami i uczyć się, jak radzić sobie z szeregiem chorób dietozależnych, które coraz częściej dotykają ludzi.
Dlatego głównym celem realizacji kształcenia na kierunku dietetyka jest wykształcenie specjalistów przygotowanych do pracy w obszarach zainteresowania współczesnej dietetyki zgodnie z zapotrzebowaniem rynku pracy i wymogami pracodawców.
Studiując Dietetykę w Wyższej Szkole Inżynierii i Zdrowia w Warszawie w Warszawie będziesz posiadać wiedzę i umiejętności do: planowania racjonalnego żywienia dla różnych grup ludności; planowania i przygotowywania potraw wchodzących w skład poszczególnych diet zgodnie z obowiązującą klasyfikacją; oceny stanu odżywiania, sposobu żywienia i rozpoznawania niedożywienia; kontrolowania jakości produktów żywieniowych i warunków ich przechowywania oraz produkcji potraw zgodnie z zasadami systemu Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli; organizowania żywienia indywidualnego, zbiorowego i leczniczego dostosowanego do wieku i stanu zdrowia pacjentów oraz prowadzenia edukacji żywieniowej.
Decydując się na jedną z dwóch specjalności – dietetykę kliniczną lub dietetykę stosowaną – jako absolwent posiadasz kwalifikacje do podjęcia pracy w publicznych i niepublicznych zakładach opieki zdrowotnej, zakładach żywienia zbiorowego i zakładach dostarczających pożywienie do szpitali i innych placówek żywienia zbiorowego, organizacjach konsumenckich, placówkach opiekuńczo – leczniczych, ośrodkach sportowych oraz w szkolnictwie – po ukończeniu specjalności nauczycielskiej. Studia na kierunku Dietetyka umożliwiają również uruchomienie własnej działalności gospodarczej w zakresie poradnictwa żywieniowego.
Wszystko wskazuje na to, że dietetyk to zawód przyszłości, dietetyka z kolei jest kierunkiem otwierającym spektrum możliwości zawodowych. Wybierz studia, które dadzą Ci satysfakcję!
Więcej informacji: http://wsiiz.pl/dietetyka
Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia
ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. nr 18, 02-367 Warszawa
tel. 22 646 20 60, e-mail: rekrutacja@wsiiz.pl