Jakiego artykułu szukasz?

Pokaz "Stołów Wigilijnych" w WSHIG Poznań

W dniach od 6 do 8 grudnia Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu zaprasza na XI Ogólnopolski Pokaz Stołów Wigilijnych „Gwiazdka 2012″.

Pokaz "Stołów Wigilijnych" w WSHIG Poznań

Wieloletnią tradycją Wyższej Szkoły Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu jest to, iż na początku grudnia Uczelnia zaprasza delegacje szkół ponadgimnazjalnych na trzydniowe spotkania, połączone z prezentacją regionalnych potraw wigilijnych.

Głównym celem organizowanej przez WSHIG uroczystości jest integracja młodzieży szkolnej w duchu przeżywania Świąt Bożego Narodzenia. Jednym z elementów spotkania będzie wystawa prezentująca tradycje związane ze świętami.

Jak co roku wybrane delegacje szkół przygotują stoiska, na którym prezentować będą świąteczne tradycje swojego regionu, a podczas Bufetu Regionalnego podzielą się samodzielnie przygotowanymi świątecznymi potrawami.

Jury podczas Wieczoru Galowego uhonoruje najciekawsze prezentacje i najsmaczniejsze dania w ramach konkursu na najładniejsze stoisko i regionalny stół wigilijny oraz na najlepszą regionalną potrawę wigilijną.

Program XI Ogólnopolskiego Pokazu Regionalnych Stołów Wigilijnych "Gwiazdka 2012".

CZWARTEK 6 GRUDNIA 2012.

  • przyjazd do WSHiG
  • 08:00-09:30 - śniadanie w restauracji Beverly Hills, weryfikacja materiałów wystawowych, przekazanie gotowych potraw na Bufet Regionalny do chłodni (jeśli delegacja zdecydowała się na taką formę udziału w bufecie zgodnie z zasadami ujętymi w regulaminie)
  • 10:00-14:00 - budowa i dekoracja powierzchni wystawowej
  • 12:00-14:00 - lunch dla uczestników w restauracji Beverly Hills (kolejność zgodnie z harmonogramem wywieszonym na drzwiach restauracji)
  • 14:00-15:00 - próba z udziałem reprezentantów szkół oraz losowanie kolejności przygotowywania potraw na Bufet Regionalny w dniu następnym
  • 15:00-18:00 - czas wolny
  • 18:00 - oficjalne otwarcie wystawy. Wieczerza Wigilijna przy wspólnym stole.
  • około 21:30 - przejazd uczestników do miejsc zakwaterowania

PIATEK 7 GRUDNIA 2012.

  • 07:00-18:00 - przygotowywanie potraw na Bufet Regionalny /trzyosobowe delegacje przygotowują potrawy w ciągu 3 godzin zgodnie z kolejnością wylosowaną w dniu poprzednim/
  • 08:00-09:30 - śniadanie w restauracji Beverly Hills
  • 10:00-14:00 - otwarcie wystawy dla osób zwiedzających /obowiązkowa obecność przynajmniej jednego przedstawiciela reprezentacji szkoły/
  • 12:00-14:00 - lunch dla uczestników w restauracji Beverly Hills (kolejność zgodnie z harmonogramem wywieszonym na drzwiach restauracji)
  • 15:30 - korowód wszystkich uczestników w strojach regionalnych z pocztami sztandarowymi do kościoła
  • 16:00 - uroczysta Msza Święta w Kościele pw. Chrystusa Odkupiciela
  • 16:40 - korowód wszystkich uczestników w strojach regionalnych ulicami Osiedla Warszawskiego
  • 19:00 - Bufet Regionalny w Ogrodzie Zimowym, około 20:30 program artystyczny przygotowany przez uczestników pokazu w Auli Uczelni
  • około 22:00 - przejazd uczestników do miejsc zakwaterowania

SOBOTA 8 GRUDNIA 2012.

  • 08:00-09:30 - śniadanie w restauracji Beverly Hills
  • 10:00-14:00 - otwarcie wystawy dla osób zwiedzających / przy każdym stoisku zostaje opiekun* z ramienia WSHiG/
  • 09:30-15:00 - wycieczka dla wszystkich uczestników.
  • 15:00-17:00 - czas wolny
  • 17:00 - pożegnalny Wieczór Galowy. Uroczyste oficjalne zakończenie pokazu.

Ogłoszenie wyników oraz rozdanie nagród, upominków i dyplomów uczestnictwa.

Komentarze (0)

brak komentarzy…