Student WSHiG zwyciężył w konkursie kulinarnym
Siedmiu studentów z Poznania i Warszawy walczyło w środę 23 maja o główną nagrodę w konkursie kulinarnym Original Flavors.
Nagrodą w konkursie Original Flavors jest sześciotygodniowy staż w utytułowanej gwiazdką Michelin'a restauracji Casa José.
Zwycięzcą konkursu został Michał Krzysiak z Wyższej Szkoły Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu
Finał, który odbył się w WSHiG w Poznaniu, był nie lada wyzwaniem dla uczestników. Ich zadaniem było przygotowanie hiszpańskich przekąsek - tapas i to aż w trzech różnych odsłonach.
Potrawy przygotowywano używając promocyjnych produktów Original Flavors: szynki Serrano, oliwy z oliwek Baena oraz win Ribera del Duerro.
Popisy kucharzy oceniał sam Fernando del Cerro, Szef Kuchni restauracji Casa José, w której zwycięzca odbędzie swój staż.