Jakiego artykułu szukasz?

Student WSHiG zwyciężył w konkursie kulinarnym

Siedmiu studentów z Poznania i Warszawy walczyło w środę 23 maja o główną nagrodę w konkursie kulinarnym Original Flavors.

Student WSHiG zwyciężył w konkursie kulinarnym

Nagrodą w konkursie Original Flavors jest sześciotygodniowy staż w utytułowanej gwiazdką Michelin'a restauracji Casa José.

Zwycięzcą konkursu został Michał Krzysiak z Wyższej Szkoły Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu

Finał, który odbył się w WSHiG w Poznaniu, był nie lada wyzwaniem dla uczestników. Ich zadaniem było przygotowanie hiszpańskich przekąsek - tapas i to aż w trzech różnych odsłonach.

Potrawy przygotowywano używając promocyjnych produktów Original Flavors: szynki Serrano, oliwy z oliwek Baena oraz win Ribera del Duerro.

Popisy kucharzy oceniał sam Fernando del Cerro, Szef Kuchni restauracji Casa José, w której zwycięzca odbędzie swój staż.

Więcej zdjęć obejrzysz TUTAJ.

Komentarze (0)

brak komentarzy…
  • Akademia Wojsk Lądowych im. generała Tadeusza Kościuszki we Wrocławiu
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Ekonomii i Innowacji w Lublinie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Uniwersytet Gdański
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu