Chemia żywności w WSIiZ w Warszawie
Chemia żywności to unikatowe studia realizowane przez Wyższą Szkołę Inżynierii i Zdrowia w Warszawie.
Na pewno niejednokrotnie słyszeliście „jesteś tym, co jesz”.
Źle dobrana dieta, złe nawyki żywnościowe, problemy zdrowotne związane z niewłaściwym odżywianiem - wszystko to wpływa na nasze zachowanie i reguluje nasz tryb życia.
Czy wiesz zatem co kryją w sobie produkty, które spożywamy na co dzień?
Jaką rolę odgrywają poszczególne związki i substancje podczas procesu przechowywania żywności?
Tego i wiele więcej będziesz mógł dowiedzieć się studiując Chemię żywności w WSIiZ – pierwsze w Polsce studia na tym kierunku !
Zapraszamy do obejrzenia krótkiego filmu.
Posłuchajmy Rektora Wyższej Szkoły Inżynierii i Zdrowia w Warszawie, Pana dr n. chem. Sebastiana Grzyba, który opowie Wam m. in.: dlaczego warto studiować Chemię żywności na naszej Uczelni i jakie perspektywy zawodowe czekają na Was po ukończeniu studiów inżynierskich na tym kierunku.