Studia podyplomowe na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie
Osoby zainteresowanie poszerzeniem swoich kwalifikacji, zwiększeniem kompetencji, a tym samym podniesieniem konkurencyjności na rynku pracy mogą wybrać podyplomowe studia, oferowane przez Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie.
Dla kogo przeznaczone są studia podyplomowe?
Słuchaczami studiów mogą zostać absolwenci z dyplomem magistra lub licencjata/inżyniera kierunków pokrewnych lub z innych dziedzin.
Studia trwają najczęściej dwa semestry. Szczegółowe programy kształcenia, koszty nauki, informacje o terminach naboru oraz zasadach rekrutacji znajdują się w poniższych linkach.
Jakie studia podyplomowe oferuje Uniwersytet Rolniczy w Krakowie?
Wydział Rolniczo-Ekonomiczny:
Menedżer produkcji oraz zapewnienia jakości surowców rolnych i produktów gotowych
Studium wiedzy o UE „Agro-Unia”
Uprawa i wykorzystanie roślin zielarskich i alternatywnych
Ochrona roślin w nowych technologiach rolniczych
Nowe biotechnologii rolnicze
Kwarantanna
Doradztwo z ochrony roślin
Integrowana produkcja rolnicza
Rolnictwo
Technologie w ochronie środowiska
Rolnictwo ekologiczne, produkty tradycyjne i regionalne – produkcja i certyfikacja
Nowoczesne metody w doskonaleniu roślin
Postępy w naukach o środowisku
Zarządzanie kryzysowe w rolnictwie i na obszarach wiejskich
Utrzymanie terenów zieleni
Wydział Leśny
Użytkowanie lasu i transport leśny
Gospodarka łowiecka i ochrona zwierzyny
Studium ochrony przyrody im. S. Myczkowskiego
Hydrologia i inżynieria leśna
Genetyka i selekcja drzew leśnych
Podyplomowe studium siedlikoznawstwa leśnego
Edukacja przyrodniczo-leśna
Doskonalenie zasobów kadrowych Lasów Państwowych
Wydział Hodowli i Biologii Zwierząt
Hodowla i rozród zwierząt futerkowych
Rybactwo i ochrona środowiska wodnego
Wydział Inżynierii Środowiska i Geodezji
Zastosowanie współczesnych metod hydrologii i inżynierii w gospodarce wodnej
Wydział Biotechnologii i Ogrodnictwa
Studia podyplomowe terenów zieleni
Florystyka
Terapia ogrodnicza
Pszczelarstwo
Wydział Inżynierii Produkcji i Energetyki
Audyting i certyfikacja energetyczna budynków
Planowanie i zarządzanie energetyką lokalną
Systemy jakości biopaliw
Technologie energetycznego wykorzystania roślin
Wydział Technologii Żywności
Żywienie człowieka i dietetyka
Żywienie człowieka i dietetyka – studia kwalifikacyjna dla nauczycieli
Jakość żywności i systemy jej gwarantowania
Bezpieczeństwo w łańcuchu żywnościowym
Dyplomowany enolog – technologia winiarska i miodosytnicza.