Na warsztaty kulinarne z dyni zaprasza Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia
W piątek, 22 listopada br. Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie zaprasza studentów, wykładowców, kandydatów na studia na warsztaty kulinarno - edukacyjne poświęcone ... dyni :-)
Jesień to sezon dyni.
Już 22 listopada br. (piątek), w godz. 10.00 – 12.00 Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie zaprasza serdecznie naszych studentów, wykładowców, kandydatów na studia na warsztaty kulinarno - edukacyjne pt.: „Dynia w roli głównej".
Pod noże weźmiemy dynie - wyciągniemy garnki i rozpoczniemy wielkie dyniowe gotowanie.
W czasie spotkania poznamy historię i pochodzenie dyni oraz jej właściwości zdrowotne.
O dyniach opowie nam Ludvico, student na kierunku Dietetyka w WSIiZ, który studiuje u nas w ramach programu Erasmus +.
Odkryjemy bogactwo odmian dyń i przygotujemy z nich smaczne potrawy.
Wspólnie przygotujemy sałatkę z pieczonej dyni, zupę krem z dyni, muffiny dyniowe.
Które danie okaże się najsmaczniejsze podczas wspólnej degustacji? Będziemy oceniać nie tylko walory smakowe, ale również kreatywność podania przygotowanych potraw. Przekonajcie się o tym sami już 22 listopada br.
Zgłoszenia na warsztaty prosimy przesyłać do 20 listopada br. na:
marketing@wsiiz.pl, w tytule maila prosimy napisać: „warsztaty dyniowe”, w treści maila: imię i nazwisko
Więcej informacji w wydarzeniu:
https://www.facebook.com/events/781592285619696/
Zobacz także Prezentację Uczelni w portalu