Jakiego artykułu szukasz?

Na warsztaty kulinarne z dyni zaprasza Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia

W piątek, 22 listopada br. Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie zaprasza studentów, wykładowców, kandydatów na studia na warsztaty kulinarno - edukacyjne poświęcone ... dyni :-)

Na warsztaty kulinarne z dyni zaprasza Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia

Jesień to sezon dyni.

Już 22 listopada br. (piątek), w godz. 10.00 – 12.00 Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie zaprasza serdecznie naszych studentów, wykładowców, kandydatów na studia na warsztaty kulinarno - edukacyjne pt.: „Dynia w roli głównej".

Pod noże weźmiemy dynie - wyciągniemy garnki i rozpoczniemy wielkie dyniowe gotowanie.


W czasie spotkania poznamy historię i pochodzenie dyni oraz jej właściwości zdrowotne.

O dyniach opowie nam Ludvico, student na kierunku Dietetyka w WSIiZ, który studiuje u nas w ramach programu Erasmus +.

Odkryjemy bogactwo odmian dyń i przygotujemy z nich smaczne potrawy.

Wspólnie przygotujemy sałatkę z pieczonej dyni, zupę krem z dyni, muffiny dyniowe.

Które danie okaże się najsmaczniejsze podczas wspólnej degustacji? Będziemy oceniać nie tylko walory smakowe, ale również kreatywność podania przygotowanych potraw. Przekonajcie się o tym sami już 22 listopada br.


Zgłoszenia na warsztaty prosimy przesyłać do 20 listopada br. na:

marketing@wsiiz.pl, w tytule maila prosimy napisać: „warsztaty dyniowe”, w treści maila: imię i nazwisko


Więcej informacji w wydarzeniu:

https://www.facebook.com/events/781592285619696/


Zobacz także Prezentację Uczelni w portalu

Powiązane treści

Komentarze (0)

brak komentarzy…