• UTH im. Chodkowskiej Warszawa

Wyższa Szkoła Humanistyczno-Ekonomiczna w Brzegu

uczelnia niepubliczna, woj. opolskie, 49-300 Brzeg, ul. Młynarska 12, (+77) 416 00 70, dziekanat@wshe.edu.pl

Wyższa Szkoła Humanistyczno-Ekonomiczna w Brzegu od ponad 20 lat pełni niezwykle istotną rolę jako ośrodek kulturotwórczy miasta i całego regionu, kształcąc kadry pedagogów nie tylko w Brzegu, ale również w filii Uczelni w Nowym Targu. Studenci mają możliwość zdobywania wiedzy na kierunkach pedagogicznych w ramach studiów I i II stopnia oraz studiów podyplomowych.

Oferowane specjalności zapewniają każdemu studentowi zdobycie wykształcenia umożliwiającego odnalezienie się na rynku pracy oraz dającego podstawę do dalszej edukacji. Ten cel realizuje utworzone pod patronatem Uczelni - Centrum Planowania Kariery i Promocji Absolwentów, którego działalność koncentruje się na inicjowaniu spotkań z fachowcami w dziedzinie rynku pracy, wykładowcami oraz przedstawicielami pracodawców.

Sprawdź pełną ofertę uczelni oraz zasady rekrutacji.


Ocena uczelni

8.43 / 10
153 głosów

Opinie (15)
Wyższa Szkoła Humanistyczno-Ekonomiczna w Brzegu, WSHE Brzeg

Czy ktoś studiuje logopedię na tej uczelni?? napiszcie proszę czy świadectwa ukończenia sa w pełni respektowane przez pracodawców??
Czy ktoś studiuje logopedię na tej uczelni?? napiszcie proszę czy świadectwa ukończenia są w pełni respektowane przez pracodawców?? Jak oceniacie uczelnię?
23.01.2022
24.06.2020
Iza
Zmiana, jaka dokonała się na przestrzeni ostatnich lat w tej szkole jest niesamowita. Poziom, wykładowcy, atmosfera, wszystko na + Polecam z czystym sumieniem jako absolwentka.
NieMilcze
Nie polecam! Szkoła bardzo nie zorganizowana, każdy mówi co innego, nie do ustalenia terminy daty godziny, bardzo nieprzyjemny w części personel. Wielokrotnie zgubione dokumenty. Poziom bardzo niski. Oczywiście nie wszystkich, ale z wykładających połowa nie powinna pracować w swoim zawodzie.
23.08.2018
19.08.2016
kierunki - specjalności
stronę www to oni mają fajną, bo na komórce mi się wszystko elegancko wyświetla, problem jest z ofertą bo nie wiadomo, co jest kierunkiem a co specjanoscią, tak to podają wszystko, żeby zagmatwać. Mnie interesuje pedagogika i odnosze wrażenie, że to akurat maja najbardzej rozbudowane. Ale może się mylę, dlatego chętne poznam opieni osób, które studiują własnie ten kierunek w Brzegu, czyli Pedagogikę.
szoking
jak się patrzy na ich strone to jest wszystko pięknie ładnie, ale wasze opisy mnie załamują, to aż niemożliwe, trudno uwierzyć, oni mają całkiem wysoką ocenę, są szkoły z mniejszą punktacją, można zgłupieć, chciałm do nich na pedagogikę iść, ale teraz to chyba nic z tego ....
30.10.2015
20.01.2014
Dobrze poinformowany
Zapytajcie kanclerza (wojskowy TREP - chyba był pułkownikiem) za co był karany przez Sąd Najwyższy i ca co był aresztowany - siedział chyba w Czerwonym Borze razem z byłym rektorem - Wszystko było opisane w Kurierze Brzeskim. W redakcji dowiecie się dlacvzego szkoda pieniędzy na czesne w tej pseudo szkole
bobek
ta uczelnia nic nikogo nie nauczy, po tych studiach nie macie potrzebnej wiedzy i umiejętności; wiem bo pracowałem z osobą po tej szkole;kompletna klapa i amatorszczyzna, SZKODA PIENIĘDZY I CZASU!!!!!!!!!!!!!!!!
03.11.2013
05.06.2013
Andzia
Dla mnie rewelacja, z miłą chęcią tam wracam co tygodnie, bez spiny, ale i ciekawie :)
Ana
Jeżeli wykształcenie i możliwości jakie daje ta uczelnia są tak NISKIE jak kultura osobista, niektórych pracowników odpowiedzialnych za wizerunek uczelni to ja szczerze ODRADZAM.
15.05.2013
30.10.2012
weronika
Niewątpliwie szkoła, o której nie mówi się dużo. Ja nie wiedziałam w ogóle, że taka istnieje ;p dopiero gdy weszłam tutaj okazało się, że jednak jest ;d zaciekawiła mnie nazwa "humanistyczno-ekonomiczna" ;d jedno z drugim raczej niewiele ma wspólnego ;p
Edyta
Stronka tej uczelni nie zachęca, kierunki też jakieś takie, jakby każdy z innej bajki. Sama nie wiem co mam myśleć na temat tej uczelni. Fajnie byłoby studiować w brzegu, ale w takim wypadku nie wiem czy warto tracić czas. a czy jest jakiś kierunek który polecacie?
25.06.2012
24.05.2012
kamil
jak dla mnie zdecydowanie nie bomba. za niski poziom. na szczescie nie ja tam studiuje tylko kumpel, ale ostatnio porównywalismy proglamy nauczania. porażka to jest nazwa dla tego co reprezentuje powyzsza uczelnia. zal isc na studia, lepiej od razu na bezrobocie.
Robek
Ja polecam. Nie ma rzeźni i jest lajtowo jak dla mnie BOMBA!
13.12.2011
11.12.2011
Banan
Mnie też interesują opinie o tej uczelni, zamierzam się tam wybrac... Ale nie wiem jeszcze na sto peocent. Macie jakieś doświdczenia?
JacekM
Interesują mnie studia pierwszego stopnia- historia. Może ktoś studiuje na tej uczelni i może mi przedstawić jakąś opinie ? Pozdrawiam
06.12.2011
  • Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Podhalańska Państwowa Uczelnia Zawodowa w Nowym Targu
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Akademia im. Aleksandra Gieysztora w Pułtusku
  • Akademia Ignatianum w Krakowie
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Akademia Bialska Nauk Stosowanych im. Jana Pawła II
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Powiślańska Szkoła Wyższa w Kwidzynie
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Łodzi
  • Politechnika Łódzka
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Głogowie
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Warszawie
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Staropolska Akademia Nauk Stosowanych w Kielcach
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Politechnika Poznańska
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Tarnowie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. J.A. Komeńskiego w Lesznie
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdańsku
  • Uniwersytet Opolski
  • Dolnośląska Szkoła Wyższa we Wrocławiu
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Państwowa Wyższa Szkoła Techniczno-Ekonomiczna im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Pedagogium Wyższa Szkoła Nauk Społecznych w Warszawie
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Państwowa Uczelnia Zawodowa im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Akademia Zamojska
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu, Wydział Ekonomiczny w Opolu
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Uczelnia Nauk Społecznych Filia Nowy Targ
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Uniwersytet Gdański
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu Wydział Ekonomiczny w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania im. Prof. T. Kotarbińskiego
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu, Wydział Zamiejscowy w Chorzowie
  • Ateneum - Akademia Nauk Stosowanych w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Integracji Europejskiej w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa w Warszawie - grupa Vistula
  • Politechnika Częstochowska
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Politechnika Lubelska
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej Filia w Stalowej Woli
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Szkoła Główna Służby Pożarniczej w Warszawie
  • Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • WSHiU Akademia Nauk Stosowanych w Poznaniu
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Bydgoska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Administracji w Lublinie
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych, Wydział Międzyuczelniany w Gdańsku
  • Akademia Pomorska w Słupsku
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Toruniu
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Bytomiu
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Coventry University Wrocław