• Wyższa Szkoła Biznesu - National Louis University
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • TEB Edukacja WSB podyplomówki 2 tyg.

Wyższa Szkoła Humanistyczno-Ekonomiczna w Brzegu

uczelnia niepubliczna, woj. opolskie, 49-300 Brzeg, ul. Młynarska 12, (+77) 416 00 70, dziekanat@wshe.edu.pl

Wyższa Szkoła Humanistyczno-Ekonomiczna w Brzegu od ponad 20 lat pełni niezwykle istotną rolę jako ośrodek kulturotwórczy miasta i całego regionu, kształcąc kadry pedagogów nie tylko w Brzegu, ale również w filii Uczelni w Nowym Targu. Studenci mają możliwość zdobywania wiedzy na kierunkach pedagogicznych w ramach studiów I i II stopnia oraz studiów podyplomowych.

Oferowane specjalności zapewniają każdemu studentowi zdobycie wykształcenia umożliwiającego odnalezienie się na rynku pracy oraz dającego podstawę do dalszej edukacji. Ten cel realizuje utworzone pod patronatem Uczelni - Centrum Planowania Kariery i Promocji Absolwentów, którego działalność koncentruje się na inicjowaniu spotkań z fachowcami w dziedzinie rynku pracy, wykładowcami oraz przedstawicielami pracodawców.

Sprawdź pełną ofertę uczelni oraz zasady rekrutacji.


Ocena uczelni

8.56 / 10
118 głosów

Opinie (15)
Wyższa Szkoła Humanistyczno-Ekonomiczna w Brzegu, WSHE Brzeg

Czy ktoś studiuje logopedię na tej uczelni?? napiszcie proszę czy świadectwa ukończenia sa w pełni respektowane przez pracodawców??
Czy ktoś studiuje logopedię na tej uczelni?? napiszcie proszę czy świadectwa ukończenia są w pełni respektowane przez pracodawców?? Jak oceniacie uczelnię?
23.01.2022
24.06.2020
Iza
Zmiana, jaka dokonała się na przestrzeni ostatnich lat w tej szkole jest niesamowita. Poziom, wykładowcy, atmosfera, wszystko na + Polecam z czystym sumieniem jako absolwentka.
NieMilcze
Nie polecam! Szkoła bardzo nie zorganizowana, każdy mówi co innego, nie do ustalenia terminy daty godziny, bardzo nieprzyjemny w części personel. Wielokrotnie zgubione dokumenty. Poziom bardzo niski. Oczywiście nie wszystkich, ale z wykładających połowa nie powinna pracować w swoim zawodzie.
23.08.2018
19.08.2016
kierunki - specjalności
stronę www to oni mają fajną, bo na komórce mi się wszystko elegancko wyświetla, problem jest z ofertą bo nie wiadomo, co jest kierunkiem a co specjanoscią, tak to podają wszystko, żeby zagmatwać. Mnie interesuje pedagogika i odnosze wrażenie, że to akurat maja najbardzej rozbudowane. Ale może się mylę, dlatego chętne poznam opieni osób, które studiują własnie ten kierunek w Brzegu, czyli Pedagogikę.
szoking
jak się patrzy na ich strone to jest wszystko pięknie ładnie, ale wasze opisy mnie załamują, to aż niemożliwe, trudno uwierzyć, oni mają całkiem wysoką ocenę, są szkoły z mniejszą punktacją, można zgłupieć, chciałm do nich na pedagogikę iść, ale teraz to chyba nic z tego ....
30.10.2015
20.01.2014
Dobrze poinformowany
Zapytajcie kanclerza (wojskowy TREP - chyba był pułkownikiem) za co był karany przez Sąd Najwyższy i ca co był aresztowany - siedział chyba w Czerwonym Borze razem z byłym rektorem - Wszystko było opisane w Kurierze Brzeskim. W redakcji dowiecie się dlacvzego szkoda pieniędzy na czesne w tej pseudo szkole
bobek
ta uczelnia nic nikogo nie nauczy, po tych studiach nie macie potrzebnej wiedzy i umiejętności; wiem bo pracowałem z osobą po tej szkole;kompletna klapa i amatorszczyzna, SZKODA PIENIĘDZY I CZASU!!!!!!!!!!!!!!!!
03.11.2013
05.06.2013
Andzia
Dla mnie rewelacja, z miłą chęcią tam wracam co tygodnie, bez spiny, ale i ciekawie :)
Ana
Jeżeli wykształcenie i możliwości jakie daje ta uczelnia są tak NISKIE jak kultura osobista, niektórych pracowników odpowiedzialnych za wizerunek uczelni to ja szczerze ODRADZAM.
15.05.2013
30.10.2012
weronika
Niewątpliwie szkoła, o której nie mówi się dużo. Ja nie wiedziałam w ogóle, że taka istnieje ;p dopiero gdy weszłam tutaj okazało się, że jednak jest ;d zaciekawiła mnie nazwa "humanistyczno-ekonomiczna" ;d jedno z drugim raczej niewiele ma wspólnego ;p
Edyta
Stronka tej uczelni nie zachęca, kierunki też jakieś takie, jakby każdy z innej bajki. Sama nie wiem co mam myśleć na temat tej uczelni. Fajnie byłoby studiować w brzegu, ale w takim wypadku nie wiem czy warto tracić czas. a czy jest jakiś kierunek który polecacie?
25.06.2012
24.05.2012
kamil
jak dla mnie zdecydowanie nie bomba. za niski poziom. na szczescie nie ja tam studiuje tylko kumpel, ale ostatnio porównywalismy proglamy nauczania. porażka to jest nazwa dla tego co reprezentuje powyzsza uczelnia. zal isc na studia, lepiej od razu na bezrobocie.
Robek
Ja polecam. Nie ma rzeźni i jest lajtowo jak dla mnie BOMBA!
13.12.2011
11.12.2011
Banan
Mnie też interesują opinie o tej uczelni, zamierzam się tam wybrac... Ale nie wiem jeszcze na sto peocent. Macie jakieś doświdczenia?
JacekM
Interesują mnie studia pierwszego stopnia- historia. Może ktoś studiuje na tej uczelni i może mi przedstawić jakąś opinie ? Pozdrawiam
06.12.2011
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Państwowa Uczelnia Zawodowa im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Akademia im. Aleksandra Gieysztora w Pułtusku
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania im. Prof. T. Kotarbińskiego
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Powiślańska Szkoła Wyższa w Kwidzynie
  • Akademia Pomorska w Słupsku
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Wyższa Szkoła Ekonomii i Innowacji w Lublinie
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu, Wydział Ekonomiczny w Opolu
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Raciborzu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej Filia w Stalowej Woli
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Wyższa Szkoła Handlowa we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Pedagogium Wyższa Szkoła Nauk Społecznych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Państwowa Wyższa Szkoła Techniczno-Ekonomiczna im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Szkoła Główna Służby Pożarniczej w Warszawie
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Nowym Sączu
  • Akademia Ignatianum w Krakowie
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Akademia Bialska Nauk Stosowanych im. Jana Pawła II
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Techniczna w Katowicach
  • Akademia Nauk Stosowanych im. J.A. Komeńskiego w Lesznie
  • Wyższa Szkoła Integracji Europejskiej w Szczecinie
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Głogowie
  • Politechnika Częstochowska
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdyni
  • Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Warszawie
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Politechnika Łódzka
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Ateneum - Akademia Nauk Stosowanych w Gdańsku
  • Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Staropolska Akademia Nauk Stosowanych w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Bytomiu
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu Wydział Ekonomiczny w Szczecinie
  • Bydgoska Szkoła Wyższa
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Toruniu
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Gdański
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Akademia Zamojska
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa w Warszawie - grupa Vistula
  • Politechnika Poznańska
  • Uniwersytet Opolski
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Poznaniu
  • Dolnośląska Szkoła Wyższa we Wrocławiu
  • Podhalańska Państwowa Uczelnia Zawodowa w Nowym Targu
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Akademia Nauk Stosowanych w Tarnowie
  • Politechnika Lubelska
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu, Wydział Zamiejscowy w Chorzowie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Ekonomii, Prawa i Nauk Medycznych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Łodzi
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych, Wydział Międzyuczelniany w Gdańsku
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Menedżerska w Warszawie
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdańsku
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Uczelnia Nauk Społecznych Filia Nowy Targ
  • Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Administracji w Lublinie
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi