• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Opinie, oceny, komentarze, pytania


Opinie (62)
Wydział Nauk o Zdrowiu Uniwersytet Opolski , WNOZ Opole

Karolina
Mógłby się ktoś może wypowiedzieć na temat położnictwa?
20.04.2021
29.07.2019
mafi
Czy warto iść na fizjoterapię 2 stopnia?
Justyna
Czy przewidziane są drugie nabory do uczelni?
29.07.2019
24.07.2019
Marta
Hejka jest ktoś kto dostał się na fizjoterapie zaoczna mgr IIstopnia .Może ktoś z okolic walbrzych Wrocławia.Znacie jakieś.fajne hostele blisko. uczelni w normalnych cenach
ANJIA
Hej, mam zamiar wybrać się na kosmetologie II stopnia. Czy możecie mi coś powiedzieć więcej o tej uczelni? Czy łatwo się dostać/trudno. Jak wygląda nauka, trzeba dużo się uczyć? Są jakieś przedmioty, które sprawiają dużą trudność? Jak wygląda cześć praktyczna?Aparatura kosmetyczna jest nowasza czy też starsza? Na jakich kosmetykach się pracuje? Z góry dziękuję za informację, pozdrawiam.
27.05.2019
08.04.2019
patryk
Jest ktoś w stanie przybliżyć mi z jakimi wynikami na maturze mam szansę dostać się na fizjoterapię?
Daria .w
Ktoś mi moze powiedzieć cos o kosmetologi ? Jak z praktykami , laboratorium , pracownie kosmetyczne ? Opłaca sie isc do Opola kosmetologię ?
22.01.2019
05.11.2018
licealista
jakie rozszerzenia powinnam mieć by dostać sie na kosmetologie?
Krasia
Czy są tu osoby które dostały się na położnictwo ;) ??
20.07.2018
20.07.2018
Ola
Wiktoria, dzięki wielkie!!!
Wiktoria
Ola, trzeba sprawdzić w systemie w karcie "kierunek" i jeżeli jest napisane "oczekiwanie na dokumenty" to oznacza, że się dostałaś. Jest również lista osób zakwalifikowanych na stronie uczelni..
20.07.2018
20.07.2018
Ola
Cześć, miały dzisiaj być wyniki, jest godzina 19:00 i nie mam żadnego dosłownie powiadomienia. Czy jest ktoś tu kto ma podobną sytuację i wie o co chodzi?
Studentka
Opowie mi ktoś o studiach na kierunku pielęgniarstwo? Jaki jest próg?
02.07.2018
29.06.2018
nnn
hejka! Dajcie znać jak tam dietetyka w 2017/2018, opłaca się iść na ten kierunek ? :)
Suza
Witam , czy jest tu ktoś kto wybiera się na położnictwo w 2018/209 :))
05.06.2018
12.05.2018
Lejt
W AKADEMIKU GRZYB POD PRYSZNICEM!! Brud wszędzie, imprezy hałas ciągle nie ma jak sie uczyć czy chociaż odpocząć!!! Nikt nie reaguje a ochroniarze mają to gdzieś nawet jak zadzwonisz. Zatkane kible, brak papieru, jedna pralka na kilkadziesiąt osób 4 osoby w pokoju po 300 zł czyli za pokój jak za kawalerke słabo
Xyz
Jest to uczelnia która swoim działaniem zaprzecza zachowaniu PRO SRUDENT. Nie istnieje na niej takie zagadnienie. Studiuje/owalam Pielęgniarstwo stacjonarne i jest to jednym słowem prosta droga do zajechania sie fizycznie i psychicznie. Pierwszy rok to przesiew. Ciężkie egzaminy z patologii i fizjologii, czasami nie do przejścia. Pierwsze praktyki na placówkach, nie przychylność i musztra opiekunów, nie sprzyjają nauce. Kolejne dwa lata to wielkie praktyki, ciągłe. Do tego kolokwia z zajęć nawet najmniej przydatnych praktycznie, więc snu zostaje 3 godziny.. Na uczelni spotkać można na każdym kroku nauczajacych magistrów, którzy swoim wywyzszaniem się mieszają studenta z błotem. Nie polecam. Życie prywatne i godność oraz szacunek tam nie istnieją.
12.05.2018
27.03.2018
NR
Studia pielęgniarskie rozpoczynałam na innej uczelni, kierując się pozytywnymi wrażeniami, juz jako osoba pracujaca w zawodzie zdecydowałam kontynuować nauke (magisterka) na PMWS Opole . I na tym wypadałoby zakończyć. Mając porównanie z innymi uczelniami, nie mogłabym nikomu polecić tej Uczelni. Podejście tzw "władzy", traktującej studentów jak zło konieczne, sprawiło, że czułam się dosłownie niczym uczeń podstawówki. Nie ma mowy o jakiejkolwiek współpracy między Uczelnią a studentami. Masz się dostosować i siedzieć cicho. Wielka gra pozorów. Przykładów można by mnożyć i mnożyć ale szkoda czasu. Najważniejsze co mogę powiedzieć: nie polecam tej Uczelni (nie jest to tylko moje zdanie). Szanujmy się jako ludzie i przede wszystkim grupa zawodowa. Pozdrawiam.
Bz.
Hejka! Czy mogłabym się dowiedzieć jak jest na dietetyce? I jak to jest z rekrutacją, bo dopiero niedawno odkryłam co bym chciała robić i niestety nie jestem na rozszerzeniu z chemii i biologi.
27.03.2018
19.03.2018
Zuziek
Witam , czy ktoś się orientuje jakie były progi na położnictwie w roku 2017/2018 ? Jakie przedmioty uczelnia rozważa przy rekrutacji ?
AnkyS
Niestety chyba tylko Fizjoterapia jest kierunkiem promowanym. Na innych kierunkach jak pytałam, to warunki studiowania- podobnotakie sobie, stary sprzęt multimedialny., zajęcia do późnych godzin z braku sal. Nie ma możliwości wybrania żadnych zajęć dodatkowych na WF. Brak zupełny pracowni i sprzętu dla Dietetyki- myślałam o tym kierunku, ale wolę dojeżdżać do Nysy lub studiować tę specjalizację na Uniwersytecie.
05.03.2018
22.09.2017
Dakota
Interesuje mnie kosmetologia na waszej uczelni. Polecacie ten kierunek?? Ciężko się dostać??
MagdaŁ
Hej, chciałam zapytać o opinię na temat kierunku dietetyka na tej uczelni. jakie są mniej więcej progi i czy łatwo się dostać na ten kierunek i w ogóle na tą uczelnie?:)
20.07.2017
19.05.2017
Galicjusz
Jako aktualny student fizjoterapii - gorąco polecam tą uczelnię. Młodzi, ambitni wykładowcy dają duże możliwości, wspierają w prowadzeniu badań, oraz w wyjazdach na konferencje naukowe. Dużo zajęć praktycznych(po za zajęciami - w tym roku mam 320h praktyk obowiązkowych+3 miesiące praktyk płatnych z unijnego projektu jakich nie posiada żaden inny wydział fizjoterapii) Jeżeli wybieracie między medyczną a polibudą - wybór jest prosty. Jesteśmy drugą uczelnią w Polsce na której studenci uczeni są masażu tensegracyjnego, oraz na jednej nielicznych uczelni są prowadzone zajęcia z osteopatii przez dyplomowanych terapeutów. Panuje miła atmosfera w relacjach student - wykładowca, a nawet rektor i dyrekcja.
Molli
Również interesują mnie opinie na temat dietetyki. S
18.05.2017
11.05.2017
Saara
Witam :) mam bardzo ważne pytanie, długo nie wiedziałam co z sobą zrobić po szkole średniej i za późno się obudziłam, jest szansa dostania się na fizjoterapię bez rozszerzania chemii albo biolgii na maturze?
Andżelika
Witam chciałam zapytać o wrażenia związane z nowo otwartą dietetyką ;)
31.01.2017
28.06.2016
Sara
Witam:) mogłby się ktos podzielic wiedzajak jest na pielegniarstwie niestacjonarnym drugiego stopnia na PMWSZ w Opolu ??
sebastian
Hejo ,czy moze mi ktoś napisać jak wygląda na PWSZM W OPOLU fizjoterapia?? Z góy dziękuje
28.02.2016
22.12.2015
ola
Mam prosbe, moze ktos moze mi doradzic czy probowac isc na pielegniarstwo. Niedawno uświadomiłam sobie i każdy mi to mówi, ze powinnam isc na pielegniarke, potrafie zrobic wszystko przy chorych starszych ludziach, nie razi mnie dawanie zastrzykow itp., mam duzo empatii. Skonczylam politologie, a na maturze z biologii mialam 2, to bylo 12 lat temu. Bardzo chcialabym byc pielegniarka, ale chyba nie ma nadziei, ze mnie przyjma?
R
hej wszystkim, mam pyt odnosnie fizjoterapii niestacjonarnej- studia magisterskie . Bardzo ciężkio. Duzo osob odpada po 1 semestrze? Genetyka jest bardzo ciężka.
09.12.2015
30.11.2015
MiKi
Hej wszystkim :)Interesują mnie zasady rekrutacji na pielęgniarstwo-wie ktoś coś na temat przedmiotów jakie trzeba zdawać na maturze? Czy progi punktowe są bardzo wysokie?
M.
Jeśli chodzi o kosmetologię - sale są fajnie wyposażone, fotele na pilota, więc można dostosować pozycję osoby z pary dogodnie dla siebie, więc przy pedicure nie uświadczyłam bolącego karku ;) Kosmetyków jest naprawdę dużo, w większości są to firmy polskie. Jak przebrnie się przez I rok, to na II zaczyna się prawdziwa zabawa - czyli praca ze sprzętem :D Na I roku zawsze jest przesiew. Sporą wagę przywiązuje się do zajęć praktycznych. Co do traktowania studenta - nie spotkałam się z wykładowcą, który byłby dla mnie nieprzyjemny. Zazwyczaj z każdym mogłam się dogadać bez większych problemów. Jest dużo akcji poza zajęciami, jakieś promocje uczelni, dni otwarte itp. Najbardziej marudzą te osoby, które nie chcą się uczyć i myślały, że na kosmetologii będą malować paznokcie ;) Praktyki po I roku robi się podczas wakacji, ale te, które są przewidziane po II roku, można robić już w trakcie IV semestru. Niektóre zajęcia są cięższe, inne lżejsze. Od siebie polecam. Tak naprawdę większym problemem od wykładowców jest to, że jest to kierunek stricte babski ;)
18.11.2015
27.09.2015
Położna
Witam, ja kilka lat temu skończyłam na tej uczelni położnictwo. Dostać się nie jest trudno, gorzej przetrwać. Nie wiem jak teraz, ale traktowanie studenta na tej uczelni odbiegało od normy (mam porównanie z innymi uczelniami), ale mniejsza o to. Jeśli chodzi o przygotowanie do zawodu, to was przygotują, ale idąc tam musicie się przygotować na 3 lata spędzone w szpitalu na praktykach, może na 1 roku jest ich mało, ale od 2 zaczyna się sajgon, praktyki, wykłady, praktyki, wykłady i tak do końca studiów. Zdarzało się, że musiałyśmy zaginać czasoprzestrzeń, bo zaplanowano nam wykłady i dyżury w tym samym czasie, a pani koordynator nie miała zamiaru tego zmieniać, skutkowało to gorszą oceną z wykładów. Na praktykach nie oczekujcie, że ktoś czeka tam na was z otwartymi rękami (w innych placówkach, nie z Opolszczyzny, spotkałam się z zupełnie innym przyjęciem). Jeśli jesteście twarde psychicznie, to dacie radę, jeśli jesteście wrażliwe, nie decydujcie się na położnictwo, bo was tam zajadą psychicznie. Dyżury 8 lub 12 godzinne, ale to chyba nie powinno nikogo dziwić, na nogach, bo gdy siedzisz to nic nie robisz. I taka rada dla przyszłych studentek, garnijcie się do wszystkiego, chodźcie, pytajcie czy coś trzeba zrobić lub w czymś pomóc, bo inaczej możecie zostać źle odebrane, a wtedy macie 3 lata piekła. Panie położne z porodówki nie są takie straszne jak je malują, zróbcie wszystko żeby was polubiły, bo spędzacie z nimi 2 lata i róbcie praktyki zawodowe na Reymonta, bo tam będziecie zdawać egzamin. Powiem szczerze, że lekko nie miałam, ale były dziewczyny, które miały milion razy gorzej.Na 3 roku nauczyłam się olewać czyjeś frustracje i było całkiem spoko, byle nie brać wszystkiego do siebie. Z tego co wiem kadra się lekko zmieniła, więc może panie opiekunki się trochę uspokoiły. Bardzo mi się podobało na tej uczelni, że nie musiałam robić praktyk w wakacje czego dziewczyny z innych uczelni nie uświadczyły, ale za to w ciągu roku idzie się zajechać. Generalnie gdybym miała ocenić PMWSZ, to stosunek do studenta i okazywany jemu szacunek na tej uczelni, to postawiłabym mocno naciągane 2, poziom przekazanej wiedzy 8 w porywach 9, wygoda 9, duma z siebie, że się dało radę przez to przejść bezcenne. Wybór należy do Was.
Bella
Bardzo polecam uczelnię, (fizjoterapia) dużo zajęc praktycznych, dużo godzin praktyk w wakacje. Wykładowcy w większosci z Wrocławia, uczelnia nowoczesna i przyjemna, dobrze wyposażona. Wykładowcy mają duże doświadczenie. Łatwo się dostać ale duzo trudniej utrzymać z roku na rok. Nie jest łatwo ale wiadomo że trzeba się uczyć. Polecam i powodzenia przyszłym studentom.
02.09.2015
19.08.2015
kosmetologia
jak jest na Kosmetologii? poziom? zaplecze - sale? kosmetyki? prowadzący zajęcia? czy podrzucicie info w temacie? Asia
alaaaaaa
Cześć wszystkim. Interesuje mnie kierunek Fizjoterapia, jeżeli ktoś wie i orientuje się jakie przedmioty są brane pod uwagę na ten kierunek to bardzo proszę o odpowiedź. Jestem uczennicą drugiej klasy, chciałbym dowiedzieć się, ponieważ na stronie PMWSZ nie ma nic napisane. Z góry dziękuję i pozdrawiam ;)
18.10.2014
23.02.2014
Anke
interesuje mnie kierunek Fizjoterapii, w szkole medycznej w Opolu i mam kilka pytań...Czy jest bardzo ciężko z dostaniem się na ten kierunek? Czy potem w trakcie studiów jest ciężko? Czy są jakieś testy sprawnościowe ? ii Czy trzeba umieć pływać?;/
vanessa969
Witam.interesuje mnie kierunek FIZJOTERAPIA. jezeli ktos wie i orientuje sie jakie przedmioty sa brane pod uwage na ten kierunek to bardzo prosze o odpowiedź.jestem w drugiej klasie liceum i według nowej matury juz musze wiedziec na jakie studia sie wybrac. z góry dziękuje za pomoc :)
11.10.2013
25.07.2013
agnieszka
Witam wszystkich pracuje w gazecie Serwis Opolski. Chciałabym porozmawiać ze studentkami z pielęgniarstwa, proszę zainteresowane osoby aby kontaktowały się ze mną mailowo agnieszka@serwisopolski.eu. podając numer swojego telefonu, przygotowuje materiał na temat pielęgniarstwa na Opolszczyźnie, pozdrawia
Dominika
Cześć. Wybieram się na pielegniarstwo. Czy ktoś wie coś na temat średniej z wyników z matury? Jaką trzeba mieć żeby dostać się na studia? Dolicza się do tego też średnią ocen z bio-fiz-chem?
14.07.2013
02.07.2013
Emilia
witam, sama wybieram się w tym roku na pielęgniarstwo w tej uczelni, słyszałam od znajomej, że podobno (przynajmniej na kierunek pielęgniarski) nie trzeba zdawać żadnych przedmiotów dodatkowych :) i podobno przyjmują każdego, tylko trudno się utrzymać w trakcie studiów :)
Iwona
Wybieram się na fizjoterapie i bardzo mi zależy na szczerych opiniach. Jak wyglądają zajęcia na dziennych ? Co z fizyką ? Do przejścia ? Zawsze miałam problemy z tym przedmiotem i tego najbardziej się obawiam... Biorę też pod uwagę Wyzsze Szkoły. Jestem rozdarta między PMWSZ w Opolu, a Wyzsza szkola inform. i zarz. copernicus we Wrocu. Doradzcie, proszę :)!
08.06.2013
22.04.2013
iza
Witam. Chciałam zapytac czy trudno sie dostać na uczelnie PMWSZ w Opolu?
xyz
Czy przy rekrutacji brana jest pod uwagę tylko biologia ? Czy moźe chemia, np. Zdaję maturę podstawową z biologíí i chemii. Nie ukrywam, źe z chemią idzie mi lepiej. Interesuje mnie fizjoterapia. Pytam, bo na stronie int nie ma informacji na ten temat.
04.04.2013
13.03.2013
Martii
czy z j.pol rozszerzonym dostanę się na fizjoterapię,niestety nie zdaję biologii czego bardzo żałuję ale jest już za pózno ...
Sonia
mam jakieś szanse, żeby się dostać z biologią z.podstawowy? jestem na humanistycznym profilu i całkiem niedawno zdecydowałam się na fizjoterapie, ale z rozszerzeniem z bio będzie ciężko..
28.01.2013
11.11.2012
Justyna
Moja koleżanka jest po kierunku pielęgniarstwo w Państwowej Medycznej Wyższej Szkole Zawodowej w Opolu i nigdy nie narzekała. Teraz ma pracę, może nie zarabia kokosów bo zawód pielęgniarki nie jest niestety do końca doceniany, ale na własne potrzeby jej wystarcza. I nigdy nie powiedziała złego słowa na temat tej szkoły, nigdy nie mówiła, że jej źle, no chyba że miała mnóstwo rzeczy do nauki :P ale generalnie podobało jej się
kj
a czemu nie ma zdrowia publicznego juz
13.08.2012
06.07.2012
for
Chciałbym iśc na podyplomówkę komunikowanie interpersonalne z językiem migowym, czy ktoś kto już studiuje to bądź ukończył mógłby mi powiedzieć, czy warto wybrać tą uczelnię, a jeśli nie to którą poleca bardziej? Mieszkam pod Opolem, dlatego tutaj miałbym najbliżej ale równie dobrze mogę się wkońcu wyprowadzić e swojego miasteczka
Marzena
A ja chciałabym się dowiedzieć wszystkiego na temat kierunku kosmetologia. Czy;i czy tutaj coś się płaci? Czy można studiować magisterkie? Czy tylko licencjat? Czy ciężko jest sie dostać i utrzymać? No i ogolnie jak zajecia, jakie wyposażenie, ile czasu praktyki trwają. Generalnie chciałabym się dowiedzieć jak najwięcej ;)
25.06.2012
14.05.2012
enyłan
Witam, interesuje mnie fizjoterapia na PMWSZ w Opolu, czy ktoś jest w stanie to polecić? Jakieś opinie? Liczy się konstruktywna krytyka, bo nie wiem, czy nie lepiej iść na zaoczne do chociażby Wrocławia czy Poznania
Jakubek
Wykładowców z Wrocka co nie miara:) Fajni ludzie tak na marginesie. Warto tutaj do nas przyjsc i studiować. Ja nie mam porównania z innymi uczelniami, ale nie żałuje mojej decyzji. Wybór kierunku i wybór uczelni był trafny. Opinie o uczelniach były bardzo dobre, więc skorzystałem :)
06.12.2011
02.06.2011
Felka
Na panstwowych uczelniach wpiosowe z tego co wiem własnie jest w takich granicach jak tutaj :-) oczywiscie moge się mylic.A uczelnia ma dobry poziom i mysle, ze warto się tutaj do nas wybrac. Moja opinia na temat tej uczelni jest zdecydowanie na plus
Filusiek
Fajnie jest ... wpisowe tylko 85 zł wyniosło mnie a nie jak na innych uczelniach pogłoski chodziły, ze nawet 300 zł nie wiem czy ktoś sobie jaja robił czy co :-)
01.06.2011
30.05.2011
Basia
Ja studiuje tutaj fizjoterapie wiec jest taka możliwosc:) Jesli chodzi o ten kierunek to mogę Ci owiedzieć, że daje wiele satysfakcji. Jesli chodzi o pierwszy rok to nie jets tak ciężko masz takie przedmioty jak biofizyka czy psychologia. Dasz rade :)
Kotka
Czy ktoś mi może powiedzieć,czy jest tam może możliwość studiowania fizjoterapii?Jesli tak to ktoś może studiuje,jakieś opinie o uczelni?
29.05.2011
25.05.2011
Werka
Tez słyszałam ,że nauka w tej szkole jest przyjemna bo w środku jest ładnie i nowoczesnie. Moja siostra miała iśc do tej właśnie szkoły ale w ostatniej chwili zrezygnowała i wybrała PO. Ma troszke trudniej tam takie jest moje zdanie. Ona nie żałuje , a teraz przyszedł czas na mnie i na mój wybór.
kacha
Super !! Uczelnia jak nowa ;) bardzo atrakycjne warunki lokalowe! Nauka w tej szkzole to przyjemnosc. Wielu wykładowców z Wrocka.
24.05.2011
23.05.2011
Zdrwie publiczne
A ja studiuje tutaj zdrowie publiczne. Interesujący kierunek. Wybrałam akurat to , ponieważ interesuje się biologią i zdrowiem lecz nie poszłam na medycyne np. na Uniwersytet bo bałam się , że nie dam rady dotrwać tam do końca , ja jednak nie żałuje :)
Martynka
Polecam ta uczelnie.! Spoko ludzie , niezapomniane chwile i najlepsze czasy . Na zawsze będę pamietała czas spędzony w tej szkole ze znajomymi i przyjaciólmi. Jestem bardzo zadowlona tam poznałam najlepszych ludzi :)
21.05.2011
16.05.2011
Anecia
Fajna uczelnia , miły klimacik. Ja akurat wybrałam pielęgniarstwo. Ludzie to była najlepsza decyzja! Tyle ciekawych przedmiotów tam mamy , że jestem w szoku. Nie spodziewałam się , że to jest takie interesujące . Trochę ciężko na technikach położniczych i prowadzeniu porodu , ale to mnie nie zniechęci! Pozdrawiam
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Akademia Wojsk Lądowych im. generała Tadeusza Kościuszki we Wrocławiu
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Uniwersytet Gdański
  • Wydział Inżynierii i Technologii Chemicznej Politechnika Krakowska
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Politechnika Gdańska
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich w Bydgoszczy