UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Opinie, oceny, komentarze, pytania


Opinie (87)
Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa w Bartoszycach, WSB Bartoszyce

LarWa
Heja, z tego co mi podali przy rekrutacji to tutaj https://www.wsb.net.pl/regulaminy-bonifikat/ wszystyko znajdziesz o zniżkach czy bonach.
06.09.2021
02.09.2021
Aleksandra
Czy są jakies znizki na studiowanie?
Martyna
Zawsze uważałam się za duszę humanistyczną, ale na tej uczelni dopiero rozwinęłam swe skrzydła. Z całych sił polecam pedagogikę na WSB, świetna kadra pracownicza, miła, życzliwa i dobrze przygotowana na wszelkie przeciwności losu. Spędziłam w tej szkole kawał czasu i nie żałuję ani minuty. Mam nadzieję, że będzie mi dane jeszcze kiedyś do niej wrócić na podyplomówkę.
21.07.2021
30.12.2020
Gosia
Czy teraz szkoła rekrutuje?
Bea
Czy ktoś może powiedzieć coś o pedagogice? Trochę mnie zastanawia ten kierunek w szkole bezpieczeństwa. Ale może jest spoko?
17.11.2020
13.10.2020
Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa, Wydział Nauk Społecznych w Bartoszycach
odpowiedź dla Iwona z dnia 07.10.2020
Szanowna Pani Iwono, w momencie składania dokumentów rekrutacyjnych, kandydat deklaruje, którą specjalnością jest zainteresowany. Na pierwszym roku studiów, studenci realizują przedmioty kierunkowe. Przedmioty specjalnościowe są realizowane od 4 semestru studiów. Jako specjalności zasadnicze są uruchamiane te, które cieszą się największym zainteresowaniem. W przypadku nieuruchomienia specjalności, którą Student jest zainteresowany, można studiować ją jako dodatkową.
Iwona
Jak jest ze specjalnościami? Kiedy się wybiera? Czy zdarza się, że nie zostają uruchomione z powodu braku chętnych?
07.10.2020
15.09.2020
Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa z siedzibą w Poznaniu
odpowiedź dla Bartek B. z dnia 15.09.2020
Zajęcia na studiach niestacjonarnych odbywają się tylko w soboty i niedziele.
Bartek B.
Mam pytanko czy na zaocznych sa zajecia w piatki?
15.09.2020
28.08.2020
Monia
Jak dla mnie szkoła spoko. Do ogarnięcia.
Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa z siedzibą w Poznaniu
odpowiedź dla Jagoda P. z dnia 21.08.2020
W naszej ofercie mamy specjalności: Animacja kultury z arteterapią Animacja rozwoju osobistego- coaching, mentoring i tutoring Logopedia Pedagogika małego dziecka Pedagogika opiekuńczo – wychowawcza i socjoterapia Pedagogika pracy z BHP Pedagogika rodziny – asystent rodziny i osoby starszej Pedagogika zdrowia z psychodietetyką Resocjalizacja i pedagogika penitencjarna Terapia zajęciowa Szczegóły znajdują się na stronie: https://www.wsb.net.pl/bartoszyce/pedagogika/
21.08.2020
21.08.2020
Jagoda P.
Jakie są specjalności na pedagogice?
Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa z siedzibą w Poznaniu
odpowiedź dla Sara z dnia 19.06.2020
Dzień dobry, po ukończeniu kierunku pedagogika, specjalność terapia zajęciowa zdobywa się kwalifikacje zawodowe terapeuty zajęciowego (kod: 325907, zgodnie z klasyfikacją zawodów i specjalności opracowaną przez MPRiPS). Kontynuacja nauki na studiach magisterskich jest oczywiście możliwa, czasem wymagane jest uzupełnienie różnic programowych.
23.06.2020
19.06.2020
Sara
Czy terapia zajęciowa na pedagogice pozwala na kontynuowanie na pedagogice specjalnej na studiach drugiego stopnia? I czy gdzieś w okolicy polecacie pedagogikę specjalną?
Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa z siedzibą w Poznaniu
odpowiedź dla Edyta z dnia 02.06.2020
Dzień dobry, Tak - decyzją Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego uzyskaliśmy uprawnienia do prowadzenia kierunku Psychologia na studiach I stopnia o profilu praktycznym na nowo utworzonym Wydziale Nauk Społecznych w Koszalinie. https://www.wsb.net.pl/koszalin/
04.06.2020
02.06.2020
Edyta
Mam pytanie czy wydział/filia w Koszalinie funkcjonuje?
Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa z siedzibą w Poznaniu
odpowiedź dla Eliza z dnia 17.04.2020
Dzień dobry, Ze względu na obecną sytuację nie jesteśmy w stanie określić co będzie w kolejnych latach. Zapraszamy do Gdańska, gdzie prowadzimy studia II stopnia.
21.04.2020
17.04.2020
Eliza
Czy uczelnia planuje studia mgr w perspektywie kilku lat?
Basia
odpowiedź dla Kasia z dnia 31.03.2020
Ja tylko żałuje, że nie ma magisterki na tym kierunku... ale może psychologia hmmm ogólnie dużo praktyki, kilku fajnych wykładowców. Pierwszy rok był ciężki, ale jakos przetrwalam
03.04.2020
31.03.2020
Kasia
Co myślicie o pedagogice w tej uczelni?
Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa z siedzibą w Poznaniu
odpowiedź dla Izka z dnia 24.03.2020
Zapraszamy! Rekrutacja trwa do końca marca.
25.03.2020
24.03.2020
Izka
Polecam wszystkim nowy kierunek studiów podyplomowych w Bartoszycach BHP z Metodyką! 2 semestry i rekrutacja do końca marca! Ja już złożyłam dokumenty i liczę że nazbiera się grupa! https://www.wsb.net.pl/aktualnosci/polec-kierunek-i-studiuj-za-darmo-menadzer-bhp-z-metodyka/
Ada
Szczególnie polecacie jakieś specjalności na pedagogice?
18.03.2020
05.03.2020
Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa z siedzibą w Poznaniu
odpowiedź dla Iza z dnia 04.03.2020
Dzień dobry, niestety w ofercie nie mamy studiów magisterskich na kierunku Pedagogika. Zachęcamy jednak do zapoznania się z naszą ofertą edukacyjną. Pozdrawiamy
Iza
Czy WSB prowadzi pedagogikę na drugim stopniu?
04.03.2020
24.02.2020
Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa z siedzibą w Poznaniu
odpowiedź dla Ada z dnia 24.02.2020
Do końca lutego trwa nabór, studia można rozpocząć już od marca. Zapraszamy!
Ada
Czy w od tego semestru jeszcze jest nabór, czy dopiero latem?
24.02.2020
12.11.2019
wodpowiedzinapytanie!
Do "Gosia" - podpinam się pod wypowiedz ,,DlaMnieTAK!" Pojawiają się małe zgrzyty ale to jak wszędzie. Jak ktoś się choć trochę studiami interesuje wszystko jest do ogarnięcia. Polecam :)
DlaMnieTAK!
odpowiedź dla Gosia z dnia 06.11.2019
Pedagogika jak najbardziej OK! Zjazdy 2 razy w miesiącu, fajne zajęcia terenowe, wykładowcy dość wymagający ale na spokojnie można wszystko ogarnąć. Na praktyki możesz zostać skierowany lub sam sobie je załatwiasz. Jeśli pracujesz w odpwoiednij instytucji możesz wnioskować o zwolnienie z praktyk. Ja w przyszłym semestrze kończę i jestem zadowolona.
12.11.2019
06.11.2019
Gosia
Pedagogika OK? Wykładowcy, praktyki itp.?
studentka
Szkoła raczej bezproblemowa. Miła atmosfera. Wiele zajęć ok.
04.10.2019
24.09.2019
PaniZPodypomowki:)
Sara, Ja kończyłam dwie podyplomówki w WNS w Bartoszycach, obie związane z bezpieczeństwem. Z każdym razem bez większych problemów. Zjazdy raz w miesiącu, ciekawe zajęcia, fajne zajęcia terenowe. Wykładowcy do dogadania, pomocni, kontaktowi i na pewno nie robią pod górkę. Ja jak najbardziej polecam.
Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa w Bartoszycach
odpowiedź dla Iwo z dnia 23.09.2019
@Iwo - Tak. Rekrutacja trwa do końca września - zapraszamy.
24.09.2019
23.09.2019
Iwo
Czy jeszcze można złożyć dokumenty na bezpieczeństwo?
Sara
Czy ktoś kończył podyplomówkę i może podzielić się opinią?
17.09.2019
02.09.2019
studentka987654321
Polecam z czystym sumieniem: przystępne ceny (z gwarancją niezmienności wysokości czesnego przez cały okres studiów!), uczelnia na miejscu, zajęcia tylko w soboty i niedziele maksymalnie 2 razy w miesiącu. Z łatwością można pogodzić takie studia z pracą.
Memo
@zainteresowanybartoszyce z tego co mi wiadomo to rekrutacja nadal trwa, ja zanosiłem swoje papiery jakieś 2 tyg temu. Najlepeij sam wybierz się osobiście, to Ci pewnie wszystko powiedzą w dziekanacie
05.08.2019
05.08.2019
zainteresowanybartoszyce
Wie ktoś może jak wygląda nabór na przyszły rok akademicki? Są chętni? Ktoś się wybiera?
skoczetuskoczetam19
Podoba mi się wszystko! No prawie wszystko, bo do nauki trzeba się jednak przykładać :)
08.07.2019
01.07.2019
Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa w Bartoszycach
odpowiedź dla seniorita z dnia 01.07.2019
Seniorita cieszymy się, że Nasza oferta spełnia Pani oczekiwania. Odnośnie nauczycieli ma Pani rację - są ci mniej i bardziej wymagający, ale wszyscy dążą dla dobra i podnoszenia umiejętności Naszych Studentów.
seniorita
Ta uczelnia to dobry wybór, widać, że się rozwija, fajne kierunki, pomagają w znalezieniu praktyk, nauczyciele zależy jak trafisz, ale na pewno jest wielu świetnych fachowców,
01.07.2019
01.07.2019
Anetaa123
Ja na Bezpieczeństwo Publiczne ale ze złożeniem papierów muszę poczekać do czwartku na wyniki matury :-)
zainteresowany
Wybiera się ktoś? Jak wygląda rekrutacja? Można już składać dokumenty?
24.06.2019
04.06.2019
Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa w Bartoszycach
odpowiedź dla OlaOlala89 z dnia 03.06.2019
OlaOlala89 dziękujemy za opinię. Cieszymy się Twoimi sukcesami w zaliczaniu egzaminów oraz tym, że jest Pani zadowolona z atmosfery oraz oferty edukacyjnej jaką świadczy dla studentów nasza Uczelnia.
OlaOlala89
Pierwsze egzaminy w sesji do przodu! :-) super szkoła, fajni ludzie, profesorzy też OK, także naprawdę polecam bo warto!!
03.06.2019
29.05.2019
Wyższa Szkołą Bezpieczeństwa w Bartoszycach
odpowiedź dla Bartoszyce z dnia 27.05.2019
Użytkowniku "Bartoszyce" dziękujemy za udzieloną opinię. Cieszy nas fakt, że spełniamy wymagania naszych Studentów zarówno w kwestiach dydaktycznych, jak i administracyjnych.
Wyższa Szkołą Bezpieczeństwa w Bartoszycach
odpowiedź dla studentka mgr z dnia 27.05.2019
Droga studentko dziękujemy za udzieloną opinię. Cieszy nas fakt, że nasza Uczelnia spełnia Pani wymagania z zakresu kształcenia.
29.05.2019
27.05.2019
studentka mgr
aktualnie realizuję studia magisterskie i podyplomowe w Bartoszycach! jestem mega zadowolona! zajęcia przeważnie raz w miesiącu! :-)
Bartoszyce
fajne specjalności, szkoła na miejscu, stypendia, w porządku wykładowcy, ciekawe zajęcia, niezły poziom, i fajnie że płatności miesięczne a nie semestralne
27.05.2019
20.05.2019
Paweł
Jestem zadowolony w 100% dobrze prowadzone zajęcia, polecam
Alaalicja
Duży plus za zniżki dla mundurowych!! Zajęcia tylko w weekendy bez piątków jak to jest np. w Olsztynie, świetna oferta studiów łączonych podyplomowe+magisterskie! w 2 lata ma się ukończone 3 kierunki studiów! Bezpieczeństwo Narodowe/Zarządzanie bezpieczeństwem państwa, ciekawe zajęcia, Polecam!
05.05.2019
25.04.2019
Studentka WSB
WSB to zdecydowanie dobry wybór: wydział na miejscu, fajne kierunki, świetna kadra, sporo zajęć terenowych, bezproblemowy kontakt dziekanatu ze studentami, ratalne czesne. Niedługo kończę licencjat i na pewno skorzystam z oferty studiów magisterskich.
Kulka
Super że mamy taką uczelnie na miejscu i nie trzeba dojeżdżać! Świetna kadra zajęcia praktycznie z samymi doktorami! Są stypendia rektorskie wiec w zasadzie nauka za darmo :-) Pomocny dziekanat, super atmosfera, wspaniali ludzie na roku! :-) Gorąco pozdrawiam całe bezpieczeństwo ;-D
24.04.2019
09.04.2019
SztabiZ
Witam, mi też udało sie zalapać na nabor marcowy,. Teraz tylko trzeba sie spiąć zeby nadrobić semestr a i tak zaraz obóz :DDD
Wirek
Fajny nabór marcowy, łączą semestry, anie jak w innych karza robic jakies super płatnośći i łączenia
27.02.2019
31.01.2019
Podsumowanie
Po ukończeniu roku mogę powiedzieć, że: 1. Fajni specjaliści 2. Dziekanat działa dla studenta i raczej nie ma z nimi problemów 3. Czesne stała stawka i się nie zmienia 4. jest stypendium 5. Uczelnia szuka praktyk (choć lepiej jak sami sobie znajdziemy) 6. promotorzy w miarę ok
Michał
Super uczelnia, super ludzie :D Wybitnie mi się studiowało polecam wszystkim :P Świetna atmosfera przede wszystkim i masa nowych ludzi do poznania.
31.01.2019
13.08.2018
abłaka
bezpieczenstwo publiczne to chyba mało znany kierunek, aczkolwiek osobiscie jestem zadowolony, pytanie co dalej i co po...
monter55
jakieś opinie o bezpieczenstwie publicznym?
17.06.2018
29.04.2018
gaz do dechy
fanje studia dużo praktyk,Polecam
Mongo45
podzielam te opinie, na plus tez nabór zimowy, ogólnie fajna sprawa w tym mieście
20.03.2018
24.02.2018
de foix
Uczelnia posiada jeszcze mankamenty, głównie organizacyjne, jednak ode mnie mocna 4 z merytoryczność zajęć
giskon
przyjemnie, ale dobrze prowadzone zajęcia
29.12.2017
29.10.2017
fredy45
nie mam zastrzezen jak do tej pory, nie jest to jakis oxford ale kadra solidna
ciekawa
Widocznie mialas farta :)
02.10.2017
30.09.2017
do ciekawa..
zero problemów, o co kaman? jestem zadowolona w 100%
ciekawa..
Czy wy tez nie mozecie uzyskac zadnej informacji od nich?
28.09.2017
22.08.2017
dario77
nie wiem jak bezp. publiczne, moge tylko napisać o pedagogice, z której jak na razie jestem zadowolony. kadra w większości całkiem fajna, posiadają kompetencje z danej dziedziny, sama szkoła raczej ok, widać jeszcze niedociągnięcia ale sie staraja widać
Mefju
Zainteresował mnie kierunek "bezpieczeństwo publiczne". Jest napisane nowość, to znaczy że gdybym się teraz na niego wybrał to byłbym że tak powiem królikiem doświadczalnym czy kierunek już jest prowadzony? Jeżeli tak to czy ktoś podzieliłby się opiniami?
10.08.2017
19.05.2017
melan
mały fajny wydział, zero problemów. Niektórzy wykładowcy supere. polecam
klik
Jestem w trakcie studiowania i do tej pory jestem zadowolony, nie płace dużo, poziom całkiem dobry, wykładowcy wporzo
17.02.2017
29.11.2016
krzyś
wydaje mi się, że wszystkie wydziały powinny trzymać w miarę podobny poziom, wiadomo, że różnią się wykładowcy ale program i zasady powinny być jednakowe
norman
ciężko mi się odnieść do innych miast, w tym wydziale nie mogę na nic narzekać jak na razie, zobaczymy co przyniesie przyszłość
21.09.2016
14.09.2016
eldo4
ryzyk fizyk, ja złożyłem właśnie papierki
Armand
dajcie spokój, organizacja taka sobie, ale samo kształcenie na bardzo przyzwoitym poziomie, cena jak na to niska, z mojej strony okejka idzie
25.08.2016
27.07.2016
WSB
WSB to bardzo dobra szkoła prezentująca wysoki poziom, mam wrażenie, że te negatywne komentarze są pisane przez zwyczajnych hejterów albo konkurencję
Kazimierz
Skończyłem pierwszy rok, nie wiem o czym Pan poniżej pisze bo z pewnością nie jest studentem tej Uczelni. W dodatku obrażanie tutaj ludzi kształcących sie jest co najmniej nie na miejscu i świadczy tylko o Pana własnym poziomie. Kształcenie i warunki studiowania oceniam na satysfakcjonujące, zwłaszcza, że praktycznie dopiero zaczęli.
27.07.2016
10.07.2016
pogba
szczerze to mnie też, liczy się co studia dadzą, a nie pseudo kultura słowa
brawo
kultura słowa widzę na wygórowanym poziomie....
15.06.2016
10.05.2016
kraska
nie wiem jak tam bezpieczeństwo i wali mnie to, ale pedagogika naprawdę na super poziomie.polecam
CSmeister
Warto bezpieczeństwo narodowe? Co można po tym w ogóle robić? :D Chronić prezesa w BORze? xD
03.05.2016
29.02.2016
Miśka
Polecam Pedagogikę na WSB!!!!!! Zajęcia tam nie uczą pracy odtwórczej, ale poszerzają horyzonty, rozwijają zdolność kreatywnego myślenia, radzenia sobie w różnych sytuacjach i współpracy z innymi ludźmi.
Specjalista ds. rekrutacji Wyższej Szkoły Bezpieczeństwa
Nabór zimowy 2016 w Wyższej Szkole Bezpieczeństwa czas zacząć! Zima to doskonały czas na akademicką mobilizację, tym bardziej, że do takiej aktywności „wzywa” również kalendarz – któż z nas bowiem nie mnożył jeszcze kilka dni temu noworocznych postanowień? Dla tych wszystkich, którzy w owej wyliczance nie pominęli edukacyjnych aspiracji, a wyznaczone cele chcą urzeczywistnić, mamy propozycję: Nie traćcie czasu i rozpocznijcie studia w WSB jeszcze zimą! Zimowa rekrutacja jest już naszą wieloletnią tradycją. Na zainteresowanych czekają ostatnie miejsca w Wyższej Szkole Bezpieczeństwa w Poznaniu oraz w wydziałach w Gdańsku, Gliwicach, Bartoszycach i Giżycku. W OFERCIE EDUKACYJNEJ KAŻDY ZNAJDZIE COŚ DLA SIEBIE! Do wyboru na studiach I stopnia są kierunki: Bezpieczeństwo narodowe Bezpieczeństwo wewnętrzne Bezpieczeństwo zdrowotne Pedagogika Psychologia Zarządzanie Studia II stopnia prowadzone są na kierunkach Bezpieczeństwo narodowe i Bezpieczeństwo wewnętrzne. Zapraszamy!
30.12.2015
30.10.2015
Specjalista ds. rekrutacji Wyższe,j Szkoły Bezpieczeństwa
Rekrutacja w Wyższej Szkole Bezpieczeństwa została przedłużona do 31 października br. Na zainteresowanych czekają ostatnie miejsca w WSB w Poznaniu oraz w wydziałach w Gdańsku, Gliwicach, Bartoszycach i Giżycku. W OFERCIE EDUKACYJNEJ KAŻDY ZNAJDZIE COŚ DLA SIEBIE! Do wyboru na studiach I stopnia są kierunki: Bezpieczeństwo narodowe Bezpieczeństwo wewnętrzne Bezpieczeństwo zdrowotne Pedagogika Psychologia Zarządzanie Studia II stopnia prowadzone są na kierunkach Bezpieczeństwo narodowe i Bezpieczeństwo wewnętrzne.
gringo
porządny poziom przy rozsądnej cenie, to sprawia, że z mojej strony pozytyw
16.10.2015
14.08.2015
astorium
również polecam, studiuję bezpieczeństwo narodowe, jestem bardzo zadowolony z toku studiów i wykładowców, Wydział Nauk Społecznych prezentuje taki sam poziom jak pozostałe wydziały WSB ;)
masa
w końcu porządna Uczelnia w Bartoszycach, do tej pory jestem pozytywnie zaskoczony, polecam
15.07.2015
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
Politechnika Łódzka
Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu