UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Opinie, oceny, komentarze, pytania


Opinie (62)
Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa w Giżycku, WSB Giżycko

Gaga
Widze sporo pozytywnych komentarzy, czy ktos jest mi w stanie powiedziec jak wygladaja zajecia i czy warto pojsc na wsb?
29.09.2021
06.09.2021
Jaro
Cześć, ja skończyłem nie tak dawno, ogólnie powiedziałbym, że wszystko okej. Ja jestem zadowolony w każdym razie.
Żaba
Witajcie. Mam pytanie czy ktoś studiuje na kierunku Bezpieczeństwo Zdrowotne - BHP i ochrona przeciwpożarowa? Jak wrażenia ? :)
02.09.2021
18.07.2021
Paweł
Witam cię Małgorzato, Skoro szukasz opinii to myślę, że mogę pomóc. Skończyłem II rok miesiąc temu, i osobiście jestem zadowolony. Powiem bardzo ogólnie, fajni wykładowcy, jak coś było trzeba to wytłumaczyli bez problemu, zakres tematyczny jeśli chodzi o psychologię tez dostosowany, oczywiście nie jest wszystko wyłożone na złotej tacy i kilka książek przeczytać trzeba, ale z wykładów czy ćwiczeń sporo się dowiedziałem. Sporo tez pomagają praktyki studenckie, a jak był problem z znalezieniem miejsca to uczelnia miała kilka propozycji w zanadrzu, więc myślę, że też na plus. Mam nadzieję, że pomogłem. Pozdrawiam.
Małgorzata
Witam wszystkim, poproszę o opinię absolwentów bądź osób po I czy II roku studiów na psychologii, pozdrawiam
08.07.2021
08.01.2021
Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa, Wydział Nauk Społecznych w Giżycku
odpowiedź dla Ada z dnia 05.01.2021
Szanowna Pani Ado, zachęcam do śledzenia aktualności naszej strony, gdzie zawarte są informacje o bieżących nowościach i promocjach. Wszelkie informacje może Pani uzyskać również kontaktując się z naszym dziekanatem: tel. 602 466 522 dziekanat.gizycko@wsb.net.pl
Ada
Czy jakieś nowości są planowane w szkole w Giżycku w nowym roku akademickim?
05.01.2021
18.11.2020
Leo
Czy będzie nabór zimowy do szkoły?
Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa, Wydział Nauk Społecznych w Giżycku
odpowiedź dla Gosia z dnia 09.10.2020
Szanowna Pani Małgorzato, w momencie składania dokumentów rekrutacyjnych, każda osoba deklaruje, którą specjalnością jest zainteresowana. Przedmioty specjalnościowe są realizowane od 4 semestru studiów.
15.10.2020
09.10.2020
Gosia
Jak wygląda kwestia specjalności? Czy zdarza się, że brakuje chętnych i nie zostaje uruchomiona? I kiedy wybór? Od razu, czy w trakcie studiów?
Amanda
Nie jestem w stanie znaleźć zbyt wielu opinii na temat WSB, czy może ktoś mi rzetelnie napisać czy warto podejmować tutaj naukę? Nie chcę czuć, że mój czas został zmarnowany, a jestem naprawdę bardzo zainteresowana Bezpieczeństwem Zdrowotnym ale niestacjonarnie. Mam miejsce, w którym mogłabym odbyć praktyki dlatego o to się nie boję, ale chcę się dużo nauczyć podczas studiów.
24.09.2020
01.09.2020
Jola
JAkie praktyczne przygotowanie dają studia na bezpieczeństwie zdrowotnym
Malwina
Jak dla mnie spoko, studia jak studia. Nauka, pisanie prac i zaliczenia. Mamy fajną grupę na studiach, wykładowcy też okej.
14.07.2020
17.06.2020
Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa z siedzibą w Poznaniu
odpowiedź dla Lidzia z dnia 16.06.2020
Dzień dobry, w Wydziale Nauk Społecznych w Giżycku dostępne są studia licencjackie na kierunku Psychologia. W Wydziale Studiów Społecznych w Poznaniu mamy II stopień Psychologii. Zapraszamy do kontaktu: tel. 602 466 522 e-mail: rekrutacja.gizycko@wsb.net.pl
Lidzia
Psychologia jest licencjacka czy 5-letnia mgr?
16.06.2020
23.04.2020
Olga
odpowiedź dla Paula z dnia 22.04.2020
Kochana miasto nie ma znaczenia. Uzyskasz takie same kwalifikacje a poziom jest całkiem ok
Paula
Hej, mam na imię Paula i chciałabym studiować psychologię. Nie lubię dużych miast dlatego właśnie chciałabym podjąć się studiów w tej szkole, jednak nie wiem czy poziom psychologii jest wystarczający aby później bez problemu podjąć pracę w zawodzie, czy może lepiej jednak zdecydować się na większe miasto? Doradźcie mi proszę.
22.04.2020
10.04.2020
MEG
odpowiedź dla MAja z dnia 08.04.2020
Ja :) co chcesz wiedziec??
MAja
Czy ktoś tu studiuje psychologię? Rozważam tą szkołę.
08.04.2020
11.12.2019
Moniaaa
Hej, ja też chce złożyć dokumenty na tą Uczelnie. Dowiedziałam się, że kolejna rekrutacja jest w marcu, ale mam na oku jeszcze jedną szkołę. Pomożecie w doborze wyboru? Czy warto rozpocząć tutaj naukę ?
Nicola
Anastazja - ja również mam dobre wspomnienia dotyczące WNS w Giżycku, miłe Panie pracują w Dziekanacie. Mam porównanie z inną Uczelnią i powiem szczerze czasami miałam wrażenie, że "babka" z Dziekanatu chce mnie zabić kubkiem. Cały sercem polecam :D
09.12.2019
09.12.2019
Zysiu2
Ukończyłem tą Uczelnie, jestem zadowolony z przeprowadzanych zajęć, wsparcia, które otrzymałem ze strony osób tam pracujących jak również z całokształtu. Po ukończeniu tej Uczelni, a skończyłem Bezpieczeństwo Zdrowotne znalazłem pracę na takim stanowisku jakim chciałem. Mogę śmiało powiedzieć, że dzięki przygotowaniu kadry dydaktycznej nie boję się nowych zadań, które mam do zrealizowania u siebie w pracy. Wiadome jest, że nie każdy będzie zadowolony, bo nie każdego da się uszczęśliwić ale ja należę do tej grupy , która cieszy się z chwil kiedy studiowało się na tej Uczelni.
Weronika
Lidka to zależy jaką specjalność wybierzesz - zresztą po to one są żeby zawężać kierunek kształcenia, żeby móc się stać specjalistą w danej dziedzinie. Ja jestem na bezpieczeństwie żywności i żywienia i jak najbardziej polecam.
03.10.2019
02.10.2019
Lidka
Bezpieczeństwo zdrowotne to bardzo zawężona dziedzina. Czy program nauczenia i kształcenie nie zawęża perspektyw zawodowych?
Anastazja
Uczelnia, WNS w Giżycku ma potencjał, zbiera dość wysokie noty w jakości kształcenia na kierunkach, które są cenione na rynku pracy, i z tego co mi wiadomo , studia magisterskie są w planach.
18.09.2019
17.09.2019
Adam
Czy jest szansa na studia mgr w niedalekiej przyszłości, tzn. za 2 lata?
Karolina
Jak najbardziej polecam uczelnie.
08.07.2019
11.06.2019
Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa w Giżycku
Pani Weroniko dziękujemy za udzieloną opinię. Cieszymy się, że jest Pani zadowolona z oferty naszej Uczelni. Zadowolony student, to nasza główna misja.
Weronka
Jak na każdej uczelni, jak ktoś się chce czegoś nauczyć to się nauczy. Wielu bardzo fajnych wykładowców i sporo ciekawych zajęć. Wiadomo nie zawsze wszystko pasuje ale generalnie uczelnię oceniam pozytywnie. Bardzo dużo się nauczyłam i poznałam dużo ciekawych osób.
10.06.2019
16.09.2018
kawo
mi sie podoba bardzo dobre zajęcia praktyczne i sporo zróżnicownych przedmiotów, plus od emnie leci
kane
Mi się podoba, ze uczelnia pomaga w załatwianiu, praktyk i to bez żadnych problemów, co więcej mają biuro karier, które ma bardzo dużo takich ofert.
25.08.2018
17.06.2018
tonev
Ta uczelnia to dobry wybór, widać, że się rozwija, fajne kierunki, kadra zależy jak trafisz, ale na pewno jest wielu świetnych fachowców,
do studenciak
mi pasuje, obóż zajebista sprawa!
29.04.2018
22.03.2018
do studenciak2
nie bardzo rozumiem, są zajęcia obowiązkowe, wiec gdzie problem?
do studenciak
co ty wypisujesz, przecież obóz to super sprawa, moze najpierw bys poczytal regulamin, niby jak masz zaliczyc przedmiot???
20.03.2018
03.03.2018
Studenciak
parodia, nastawienie Tylko i wyłącznie na pieniądze. Płacisz za studia weekendowe a obóz odbywa się po części w tygodniu pracy. Nie możesz pojechać że względu na obowiązki w pracy? Trudno! Zapłać za poprawkęprzedmiotu obowiazkowego(dodatkowo płatnego) i wszyscy będą szczęśliwi!
do Student 15
czy zajęcią są prowadzone przez specjalistów?
29.12.2017
31.08.2017
Student 15
Moja opinia jest pozytywna choc widac jeszcze niedociagniecia, pod wzgeledem merytorycznym nie ma sie do czego przyczepic
obozy
Złego? nic! Jedynie pozytywne wspomnienia. Dla mnie obozy to najlepszy czas na studiach. Zajęcia w dzień, wieczorami integracja! Na obozie zakumplowałam się z osobami, z którymi wcześniej nawet nie gadałam. A koszty? bez przesady, to jest znikomy koszt. Nie wahajcie się i wybierajcie WSB!
24.05.2017
24.04.2017
kleop
nie rozumiem, co takiego złego w tych obozach?
zuzu
kenyt nie wiem czy sie nabijasz czy nie ale dla mnie te wyjazdy to super zabawa szkoda ze juz koniec pozdro dla narzekajacych
07.04.2017
02.04.2017
kenyt
raz płacisz za mega fajny obóz, zajęć tych nie zapomnę, polecam, nie dajcie się hejterom
wf
Czasem mnie dziwi skąd ludzie biorą takie pomysły, 300 zł za wf? za co niby ta opłata?
27.02.2017
30.11.2016
dziwne
też mi się to wydało podejrzane, żeby płacić za obowiązkowe zajęcia i to z wfu, no chyba, że kolega jedzie na waruneczku :D
andrea
hahaha co miesiac sie płaci za wf i dodatkowe zajecia?! co za niezdarny hejter to pisał lol, weź człowieku się lepiej przykładaj do pracy. a teraz fakty. dodatkowe opłaty to jakies brednie, płacisz raz za obóz tyle...
13.08.2016
30.07.2016
hug me
tony m: a wiesz, że za zajęcia obowiązkowe będziesz musiał dodatkowo płacić, że to nie wchodzi w czesne? za wf płacisz ok. 300 zł. W ten sposób jednego miesiąca zapłacisz de fakto podwójne czesne. I za każdy papierek typu zaświadczenie ze studiujesz itp. też płacisz. Nie jesteś zaskoczony? Gratulejszyn.
tony m
a co w tej umowie takiego jest? czytałem, podpisałem i nic mnie nie zaskoczyło
28.07.2016
21.07.2016
kxx
to chyba logiczne, że umowę się czyta przed podpisaniem, jeśli tego nie zrobiłeś to nie możesz mieć teraz pretensji do uczelni
majk987
trzymajcie się z daleka od wsb, jedyne o co im chodzi to wyciagac kasę od ludzi, przeczytajcie dokladnie umowę zanim ją podpiszecie!!!!!!!
17.07.2016
15.06.2016
majkel
dla mnie zdecydowanie Giżycko ale to głównie przez sentyment do tego miasta, bardzo przyjazne dla studentów ;)
Redline
Chcę studiować psychologię ale nie wiem czy tu czy w Olsztynie. Jakieś opinie?
03.05.2016
26.02.2016
dart
@kikof z tego co się orientowałem to tak
kikof
nabór zimowy także w Giżycku?
23.02.2016
30.12.2015
Specjalista ds. rekrutacji Wyższej Szkoły Bezpieczeństwa
Nabór zimowy 2016 w Wyższej Szkole Bezpieczeństwa czas zacząć! Zima to doskonały czas na akademicką mobilizację, tym bardziej, że do takiej aktywności „wzywa” również kalendarz – któż z nas bowiem nie mnożył jeszcze kilka dni temu noworocznych postanowień? Dla tych wszystkich, którzy w owej wyliczance nie pominęli edukacyjnych aspiracji, a wyznaczone cele chcą urzeczywistnić, mamy propozycję: Nie traćcie czasu i rozpocznijcie studia w WSB jeszcze zimą! Zimowa rekrutacja jest już naszą wieloletnią tradycją. Na zainteresowanych czekają ostatnie miejsca w Wyższej Szkole Bezpieczeństwa w Poznaniu oraz w wydziałach w Gdańsku, Gliwicach, Bartoszycach i Giżycku. W OFERCIE EDUKACYJNEJ KAŻDY ZNAJDZIE COŚ DLA SIEBIE! Do wyboru na studiach I stopnia są kierunki: Bezpieczeństwo narodowe Bezpieczeństwo wewnętrzne Bezpieczeństwo zdrowotne Pedagogika Psychologia Zarządzanie Studia II stopnia prowadzone są na kierunkach Bezpieczeństwo narodowe i Bezpieczeństwo wewnętrzne. Zapraszamy!
atira
Uczelnia jest otwarta to widać, nie wiem, jak pozim, ale super, że każdy może przyjść na wykład do WSB i zobaczyć jak wyglądają studia
16.11.2015
14.11.2015
limer
dzięki za przedłużony nabór udało się w ostatniej chwili:)
Specjalista ds. rekrutacji Wyższej Szkoły Bezpieczeństwa
Rekrutacja w Wyższej Szkole Bezpieczeństwa została przedłużona do 31 października br. Na zainteresowanych czekają ostatnie miejsca w Wyższej Szkole Bezpieczeństwa w Poznaniu oraz w wydziałach w Gdańsku, Gliwicach, Bartoszycach i Giżycku. W OFERCIE EDUKACYJNEJ KAŻDY ZNAJDZIE COŚ DLA SIEBIE! Do wyboru na studiach I stopnia są kierunki: Bezpieczeństwo narodowe Bezpieczeństwo wewnętrzne Bezpieczeństwo zdrowotne Pedagogika Psychologia Zarządzanie Studia II stopnia prowadzone są na kierunkach Bezpieczeństwo narodowe i Bezpieczeństwo wewnętrzne.
30.10.2015
17.10.2015
lepol
jak ja składałem papiery to całkiem sporo było chętnych
mcvs
taką informację możesz pewnie uzyskać tylko w dziekanacie, albo spojrzeć na listy przyjętych
14.08.2015
16.07.2015
lakap
złożyłem papiery na Bezpieczenstwo zdrowotne, dużo jest chętnych?
nikoni
fajnie, że coś się dzieje w giżycku, ja się wybieram już w tym roku na wsb
07.06.2015
13.04.2015
test
próba
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
Politechnika Łódzka
Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu