• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Ocena uczelni


Komentarze (43)
Ania M.
Z całego serca zachęcam do podjęcie studiów na tej Uczelni. Rodzinna, przyjazna, wspierająca atmosfera powoduje, że chce się tam wracać! Urocze Panie z Dziekanatu znające każdego z imienia i nazwiska. Niezwykle pomocne i serdeczne. Uczelnia pro-studencka. Pozwala na rozwinięcie zainteresowań studenta oraz indywidualne konsultacje. Cudowni, pełni pasji wykładowcy! Prawdziwi praktycy, którzy dzielą się wiedzą nie tylko z książek, ale przede wszystkim z ogromnego doświadczenia, które posiadają. Uczelnia podąża z duchem czasu. Umożliwia zajecia online. Gotowa na propozycje studentów i wychodzenie im na przeciw - przykładem tego mogą być zajecia w języku angielskim. Podnoszą one nasze kwalifikacje, pozwalają każdemu uczestnikowi wzbogacić słownictwo biznesowe, osłuchać się z językiem i podyskutować na ciekawe tematy. Nie żałuję czasu spędzonego na tej Uczelni. Uważam, że byl to doskonały wybór, którego i Wam życzę!
16.10.2020
16.10.2020
Wyższa Szkoła Biznesu
Serdecznie zapraszamy do podjęcia studiów . Mimo tego , że niektórzy piszą że są niezadowoleni mamy również wielu zadowolonych studentów. Znajdziesz u nas rodzinną i przyjazną atmosferę . Systemy zarządzania jakością – studia pod patronatem TÜV NORD Polska Zarządzanie bezpieczeństwem i higieną pracy Praktyczne zarządzanie projektami Organizacja i zarządzanie w ochronie zdrowia – we współpracy z Warszawską Uczelnią Medyczną im. T. Koźluka Akademia Menedżera Sprzedaży – we współpracy z Grupą Dobrych Trenerów PASJA – NOWOŚĆ Akademia Menedżera Kultury – w partnerstwie z Muzeum Lubuskim, Teatrem im. J. Osterwy w Gorzowie Wlkp., CEA – Filharmonią Gorzowską, Wojewódzką i Miejską Biblioteką Publiczną, Telewizją Gorzów, Radiem Plus Gorzów – NOWOŚĆ Zarządzanie innowacjami – NOWOŚĆ Specjalności z zakresu HUMAN RESOURCES Zarządzanie kapitałem ludzkim Zarządzanie konfliktem – mediacje i negocjacje – we współpracy z Lubuskim Centrum Arbitrażu i Mediacji Doradztwo zawodowe i personalne Kadry i płace Specjalności z zakresu LOGISTYKA I PRODUKCJA Lean Management Menedżer logistyki produkcji Transport – spedycja – logistyka Specjalności z zakresu ADMINISTRACJA I PRAWO Zamówienia publiczne – pod patronatem Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Rzeczoznawców i Konsultantów Zamówień Publicznych – NOWOŚĆ Zarządzanie w administracji z elementami prawa Zarządzanie kryzysowe i bezpieczeństwo wewnętrzne Zarządzanie nieruchomościami Sprawy małżeńskie w prawie kanonicznym Specjalności z zakresu FINANSE I PODATKI Controlling finansowy Rachunkowość budżetowa Rachunkowość i podatki od podstaw Specjalności z zakresu OCHRONA I ANALIZA DANYCH Zarządzanie bezpieczeństwem informacji i ochrona danych osobowych – Inspektor ODO Specjalności z zakresu LINGWISTYKA Lektor polskiego języka migowego – w partnerstwie z MIGAJ.EU i GEST – NOWOŚĆ
Asia
Jestem absolwentką WSB i jestem zadowolona z podjęcia nauki na tej uczelni. Uczelnia jest mała ale nie uważam tego za wadę.Władze i kadra uczelniana zna swoich studentów nie z nadanego im numeru w indeksie lecz z imienia i nazwiska. Wykładowcy bardzo dobrze przygotowani do zajęć , wprowadzajacy realistyczne problemy z jakimi mierzy się menadżer oraz ich nieszablonowe rozwiazania, pokazują iż zarządzanie oparte jest na procesach przedstawianych w literaturze przedmiotu ale są to również badania, obserwacje i wsłuchiwanie się w ludzi z którymi się współpracuje. Świetna atmosfera. Polecam 😀
16.10.2020
15.10.2020
K.
Zawsze wychodzę z założenia, że jeżeli ktoś chce się uczyć to zdobędzie wiedzę na każdej uczelni. Studiując na WSB kierunek zarządzanie przez trzy lata i ucząc się do każdego egzaminu/zaliczenia doświadczyłam wielokrotnie niesprawiedliwego oceniania. Przez to często niestety brakowało motywacji. Na niektóre zajęcia chodziłam z dużym zainteresowaniem, a na niektóre tylko dla obecności... Dużym minusem był również plan zajęć. Dla kogoś kto nie jest z Gorzowa dojeżdżanie na często dwie/trzy godziny danego dnia było bardzo męczące, także finansowo. Do tego często jedne zajęcia trwały kilka godzin, podczas tych zajęć zarówno wykładowcy jak i studenci byli zwyczajnie zmęczeni i często zdarzało się tak, że nie realizowali wszystkich tematów, bo później brakowało czasu...
Rektor
Szanowna Gorzowianko! Jako rektor WSB stanowczo protestuję przeciwko szkalowaniu dobrego imienia uczelni, którą mam zaszczyt zarządzać. Przede wszystkim uczelnia zawodowa (a taką jest WSB) nie musi posiadać dorobku naukowego, bo kształci na profilu PRAKTYCZNYM (a nie ogólnoakademickim) - więc nie można braku dorobku naukowego traktować jako zarzut. Wielu Wykładowców nie posiada tytułów naukowych, gdyż są praktykami (głównie kadra zarządzająca firm i instytucji), ekspertami z imponującym dorobkiem zawodowym na rynku pracy. Jako uczelnia o profilu praktycznym kładziemy nacisk na kontakt studentów ze środowiskiem gospodarczym i tak właśnie kształtujemy naszą ofertę edukacyjną. O sile uczelni nie decyduje liczba oferowanych kierunków, ale odpowiedź na potrzeby rynku pracy. Nasze specjalności na studiach I stopnia zaspokajają te potrzeby i cieszą się niesłabnącym zainteresowaniem od 23 lat. Podobnie jak specjalności na studiach podyplomowych, których oferta jest najszersza w regionie i co roku przyciąga setki kandydatów. Informuję również, że uczelnia nie została przed laty wyrzucona z budynku przy ul. Myśliborskiej. WSB była właścicielem budynku i sprzedała go Uniwersytetowi zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa. Natomiast zarzut, że opinie o uczelni wystawia dziekanat – to zwykłe oszczerstwo. Z życzeniami więcej umiaru i szacunku do słowa pisanego Anna Czekirda, Rektor WSB.
11.08.2020
09.08.2020
gorzowianka
"Uczelnia" o marnym dorobku naukowym jak i ofercie edukacyjnej. Brak dobrej kadry większość osób, które tam uczy ma tylko tytuł mgr i dr a dopiero pracownik ze stopniem dra hab. jest samodzielnym pracownikiem naukowym. O zgrozo dziekan jest również magistrem No cóż jeśli ktoś nie ma aspiracji i chce tylko zdobyć lic. to ta uczelnia mu wystarczy. Brak też co najmniej kilku kierunków żeby był wybór kiedyś chyba mieli jak mieli siedzibę na Myśliborskiej, lecz stamtąd ich wywalili. W moim odczuciu pozytywne opinie pisze tylko dziekanat!
Kasia
WSB to porządna uczelnia. Fajne podejście do studenta, rzetelnie realizowane zajęcia. Dwa lata temu ukończyłam studia licencjackie na zarządzaniu. Polecam wszystkim.
09.06.2020
07.06.2020
Do wszystkich którzy czytają wpisy
Zachęcam Państwa do przeprowadzenia analizy porównawczej wpisów "Qm4n", "cvd" oraz "EVA" prawdziwości tych wpisów świadczy ich składnia i stosowane zwroty. Po prostu jest to pewnie jedna i ta sama osoba. Jaki interes ma w tym żeby regularnie zamieszczać te brednie, nie wiem. Sami sobie dopowiedzcie . Zwłaszcza w dobie walki marketingowej. Ponadto poziom tych wpisów i sposobu walki zerowy. Zapraszam tę osobę do Uczelni przyjmujemy wszelkie uwagi i zażalenia które jedynie mogą poprawić naszą pracę i jakość wykładów. Ale takie wpisy to poniżej poziomu dna zwłaszcza u osoby która uważa się za wykształconą i uprawnioną do takich ocen. Pozdrawiamy zespół WSB.
Qm4n
Zwykła szkółka niedzielna. Pseudo uczelnia. Ileż można te zarządzanie męczyć - kierunek oklepany i bez przyszłościowy.
06.06.2020
21.09.2019
Absolwentka
Fajna uczelnia. Do tego ciągle rozwija się. Przyazni wykładowcy z profesjonalną wiedzą. Po ukończeniu tej szkoły dostałam interesującą mnie pracę. Polecam wszystkim.
M.
Przyjaźni wykładowcy z dużą wiedzą. Jestem zadowolona z tych studiów. Mi te studia bardzo pomogły zawodowo.Polecam.
18.03.2019
25.10.2018
cvd
Beznadziejny poziom, kadra poziom zero.
Zainteresowana
Eva mam wrażenie, że jesteś przedstawicielem konkurencji tej Uczelni lub nie dałaś rady jej skończyć i w ten sposób pokazujesz swoją frustrację. Ja kończyłam tę Uczelnię i mimo tego, że jest faktycznie niewielka to jest przyjazna studentowi, a wykładowcy to sami praktycy którzy wiedzę nie tylko wyczytali lecz również sprawdzili. Polecam szkołę wszystkim którzy pracują i chcą się rozwijać zawodowo tak jak ja. Pozdrawiam również Evę...:)
15.09.2018
31.05.2018
Eva
Porażka. Kompletne dno! Zerowy poziom nauczania, biedna szkółka niedzielna. Te studia są nic nie warte, szkoda pieniędzy! Odradzam!
missi
Fajna uczelnia. Fajni wykładowcy. Fajni studenci. fajny program nauczania.
23.05.2018
30.07.2017
Absolwentka WSB
Fajna Uczelnia. Sympatyczni wykładowcy z dużą wiedzą i zaangażowaniem w przekazywanie jej. Kierunek dostosowany do potrzeb rynku.
Absolwent WSB
Polecam. Jestem zadowolona z programu nauczania na specjalności zarządzanie. Sympatyczni wykładowcy gotowi i chętni zawsze do pomocy tym ciekawskim studentom, którzy chcą poszerzyć wiedzę z interesującego studenta przedmiotu. Program dostosowany do potrzeb rynku, praktyczne nauczanie.
25.07.2017
01.06.2017
A.
Jestem zadowolona z tej uczelni i kierunku zarządzania. Polecam :-)
Studenta WSB
Czyżby pozytywne wpisy były dziełem pracowników WSB.
01.11.2016
01.11.2016
Student WSB
Nie polecam, szkoda pieniędzy.
A.B.
Ja również polecam WSB.
05.08.2016
28.07.2016
Absolwent WSB
Jestem absolwentem tej Uczelni. Byłem zadowolony z nauczania, wykładowców oraz kolegów i koleżanek. Panowała tam bardzo sympatyczna atmosfera. Dzięki kwalifikacjom uzyskanym w WSB dostałem awans. Polecam.
Studentka
W zeszłym roku kończyłam podyplomowe studia w WSB w Gorzowie. Poziom studiów w porównaniem do uczelni z Poznania jest bardzo niski, brakuję fachowej kadry jedynie magistrzy wykładają nie mają żadnego profesora, brak książek w bibliotece. Pisanie pracy dyplomowej polegało na sprawdzeni błędów gramatycznych i stylistycznych. Pani promotor kilkakrotnie pomimo wysłania pracy przez różne osoby twierdziła, że nie otrzymuję pracy, zwlekała z sprawdzeniem pracy. Tak odbywały się podyplomowe studia z zarządzania zasobami ludzkimi. Teraz wiem, że studia w Gorzowie są nic nie warte.
11.11.2015
12.09.2015
Studentka
Mnie się podoba w WSB. Polecam :-)
Student
Nie polecam.
17.08.2015
26.07.2015
fre
W tych rankingach perspektyw to z tego co widze to w ogóle nie ma uczelni niepublicznych licencjackich, są tylko magisterskie.
Monika
Jak Ali jesteś tak zadowolona to dlaczego szkoła nie występuje w żadnych rankingach np. w "Perspektywach" w rankingu szkół prywatnych nie jest nawet uwzględniona, nie spełnia żadnych kryteriów oceny. Rankingi mówią same za siebie. Może Ali jesteś pracownikiem WSB i obawiasz się o utratę pracy?
17.07.2015
11.07.2015
Ali
A ja jestem bardzo zadowolona ze studiów w WSB w Gorzowie. Nowa siedziba przy Walczaka całkiem do rzeczy. Wykładowcy zainteresowani studentem, uczą też praktycy z gorzowskich firm. I tak jak się WSB promuje - jest to uczelnia praktyczna. Mi pasowało.
Tom
Najgorsza szkoła w Lubuskim
04.07.2015
30.06.2015
Tola
Ja mam sentyment do WSB ;-)
Studentka WSB
Przestrzegam przed studiami w WSB, żałosny poziom kształcenia, brak kadry, brak profesorów, doktorów, uczą tylko magistrzy, okropne warunki po przeniesieniu szkoły na ulice Walczaka, ścisk, brak bufetu, wykładowcy przychodzą na zajęcia nieprzygotowani, zajęcia kończą się dużo przed czasem, w biblioteka brak aktualnych książek są tylko starocie, szkoda pieniędzy na tą szkołę.
22.05.2015
13.02.2015
Darek
WSB w Gorzowie to przypomina bardziej szkółkę pomaturalną a nie Uczelnie Wyższą. Nawet nie można jej porównać do AHE Łódź. Poziom kształcenia żałosny, miałem okazje porównać dwóch studentów praktykantów z WSB i PWSZ, dziewczyna z WSB nie potrafiła zrobić prostego histogramu i diagramu zwykłego wskazujący trend, więc jaki z niej będzie przyszły menedżer, w przeciwieństwie do drugiej dziewczyny z PWSZ która zrobiła to w miarę sprawnie jak na studentkę po drugim roku. Obydwie były po drugim roku zarządzania. I ta z PWSZ to nie był jakiś demon geniuszu tylko studentka z przeciętnymi ocenami - 3, 4 -. Więc sam przekonałem się jaka jest różnica w poziomie kształcenia między uczelnią państwową a prywatna. Gdzie teraz jest WSB, w starym budynku byłego Stilonu naprzeciwko wieżowca, a mieli tak wspaniale współpracować !! z Zamiejscowym Wydziałem US który kupił ich budynek. I co nastąpiło, wydział pozbył się wsb z ich byłego budynku !!, podejrzewam ze teraz malutka wsb jest uczelnia z jedną salą wykładową, a gdzie laboratoria do symulacji, sale ze sprzętem multimedialnym itd.
Ania
Ja studiowałam na WSB i gorąco ją polecam. Moim zdaniem, jest to dobra uczelnia, z fajnymi wykładowcami, którzy edukują na dość dobrym poziomie.
26.10.2014
03.03.2014
Zainteresowana studiami
Czy prawdą jest, ze WSB ma być zlikwidowane? Pytam, bo krążą takie plotki, a ja chętnie podjęłabym tam studia...
zadowolony
Szanowny Panie Rozczarowany. Jeśli już pisze pan komentarz to należało zrobić lepsze rozpoznanie i nie pisać nieprawdy. Socjologia rzeczywiście zostaje przeniesiona do Szczecina - na jedyną w regionie uczelnię, która prowadzi ten kierunek w systemie zaocznym. Na I i II stopniu z bardzo dobrymi opiniami. Więc nie jest to jakaś nieznana, ale dobra uczelnia. W dodatku nie będzie pobierała żadnych opłat za różnice programowe, co jest zapisane w umowie, a zajęcia tam będą specjalnie organizowane tylko w soboty i niedziele bez piątków, by nie generować dodatkowych kosztów dojazdów. Na GP chętnych nie było już w ubiegłym roku więc dla kogo te studia mają być prowadzone? Obecny drugi rok zakończy wszystkie zajęcia zgodnie z planem. Inżynierskie studia nie są i nie były prowadzone więc jest pan źle poinformowany. Co do likwidacji WSB to pewnie konkurencja by się ucieszyła :) A nawet jeśli studenci zarządzania zostaliby przejęci przez Uniwersytet to chyba dla nich tylko lepiej? Studia na miejscu a dyplom uniwersytecki! Jeśli władze nie chcą zadłużać uczelni to chyba tylko dobrze o nich świadczy. Zajęcia z tego co wiem odbywały się w tym roku zgodnie z planem, niektórzy twierdzą, że aż za dużo, bo dzięki projektowi było mnóstwo dodatkowych warsztatów i spotkań. Widać nie wszyscy lubią jak się wymaga i oferuje coś ponad normę. Faktycznie na takich warsztatach wystarczyło być obecnym by mieć je zaliczone. Kadra WSB to bardzo dobrzy fachowcy - i profesorowie, o doktorzy , a niektórzy magistrowie bo praktycy a od takich właśnie najwięcej można się nauczyć. Co do długów to się nie wypowiadam, ale studentom to nie przeszkadzało w nauce. Najbardziej marudzili ci, którzy mieli te studia za darmo z projektu.
16.07.2013
25.06.2013
rozczarowany
Uczelnia od tego roku zamyka 2 kierunki z 3, na których kształciła do tej pory - zamyka Socjologię (studenci zostaną przeniesieni na jakąś nieznaną prywatną uczelnię do Szczecina i do tego będą musieli nadrobić różnice programowe i zapłacić za nie!) oraz uczelnia nie będzie przyjmować już także na Gospodarkę Przestrzenną. Teraz trwa ostatni sem. na studiach lic. na GP, a w listopadzie ostatni sem. na GP kończą się na studiach inżynierskich. Pozostaje zarządzanie. Na I i na II roku są tylko po 2 grupy i każda z nich liczy około 30 studentów, tak więc pozostanie tylko 120 studentów. Pani rektor dr Anna Czekirda nie informuje studentów o tym, co stanie się z uczelnią po tym semestrze. Uczelnia ma najprawdopodobniej zostać zlikwidowana, ale studentów chce przejąć Uniwersytet Szczeciński. Nic nie jest pewne tutaj, bo władzą uczelni zależy tylko na tym, aby uczelnia nie zadłużała się coraz to szybciej i szybciej. Na koniec roku 2012 uczelnia miała długi około 1 000 000 zł w stosunku do US, ZUS i nauczycieli. Wiele zajęć się nie odbywa (co semestr odbywa się trochę ponad połowa planowanych zajęć), a czesne trzeba płacić. Wiele niejasności, zaliczenia z niektórych przedmiotów za obecność (albo i nawet nie), nauczyciele, którzy prowadzą ćwiczenia (a nawet egzaminy - uwaga, to jest niezgodne z prawem!) to w większości mgr. Trzeba się zacząć rozglądać za przepisaniem choćby na PWSZ, ale tam też podobno kolorowo nie jest.
krakowiaczka
makler nieruchomości na gospodarce przestrzennej. Hm całkiem ciekawe, tym bardziej że w wakacje i przez rok od matury zajmowałam się ogłoszeniami nieruchomości, więc mam o tym już trochę pojęcia. czy ktoś może opisać tą specjalność? Jestem więcje niż pewna że zaaplikuję, ale chciałabym się czegoś dowiedzieć od obecnego studenta ;)
18.07.2012
24.06.2012
zarzadzanie ok
nie wiem, jak na gospodarce przestrzennej, sama uczelnia dosc spoko, jak na Gorzow to naprawde calkiem okey, o zarzadzniu mozna pisac pozytywnie, pomijajac drobne niedociagniecia organizacyjne i te z obsluga studentow, inne sprawy sa w porzadku
gospodarka przestrzenna
jak jest na kierunku gospodarka przestrzenna? nie znam tej szkoly, choc mieszkam niedaleko, jedynie ze slyszenia, stronka bardzo fajna www, czytelna i wszystko znalazlem, ale zastanawiam sie czy warto tam zostawiac piebiadze, czy nie uderzac do wiekszego osrodka,, chetnie bym sie dowiedzaila wiecej i studiach i wykladowcach
10.06.2012
18.01.2012
Magdusia
rekrutacja na studia 1 stopnia od marca ma być także polecam i zapraszam :) jest jeszcze troche czasu na zastanowienie
Karina
a ja już tam nie chodzę zreygnowałam... ze względów takich, że mój portfel tego nie wytrzymał
17.01.2012
04.06.2011
Michał19
a mozecie napisac, jak wyglda zarządzanie w rej uczelni wyższej? bo w sumie to najbardziej interesuje mnie logistyka, z tym ze sama Wyższa Szkoła Biznesu nie ma takiego kierunku, ma natomiast specjalność zarządzanie logistyczne i to by mi odpowiwadało, jedyna moja obawa jest taka, że nie otworzą tej specjalności, bo np będzie za mało chętnych, wiec pytanie od kiedy maj w ofercie to zarządzanie logistyczne i na ile dużo w ramach specjalizacji jest zajęć poswięconych logistyce???
aga
trzeba przyznac, ze rzeczywiscie wykladadowcow maja dobrych, bo przyjezdzaja profesorowie z UAM z Poznania i Ekonomicznego z P-nia, z Wroclawia tez z uniwersytetu, z Uniwerku Szczecinskiego, no i oczywiscie zgarniaja najlepszych z Zielonej Góry, wyrobili sobie dosc dobra opinie w regionie i maja sporo sluchaczy, ktorzy ida tam z polecenia
02.06.2011
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Wyższa Szkoła Menedżerska w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Wydział Inżynierii i Technologii Chemicznej Politechnika Krakowska
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie