UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Opinie, oceny, komentarze, pytania


Opinie (76)
Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania im. Prof. T. Kotarbińskiego, WSIIZ Olsztyn

sTUDENTKA
Świetna kadra. Wykładowcy chcą czegoś nauczyć a nie tylko brać pieniądze. Polecam!
30.09.2021
22.03.2021
Luk
Co powiecie o pracowniach, sprzęcie, programowaniu na informatyce? Można się czegoś praktycznego, przyszłościowego dowiedzieć?
Adam
Strasznie szkoda:(
22.12.2020
16.12.2020
Kasia
Czy jest szansa na informatykę mgr?
Dominika
odpowiedź dla Adam z dnia 05.11.2020
Niestety nie, prowadzimy tylko jeden nabór tzw. zimowy
10.11.2020
05.11.2020
Adam
Czy jest szansa na rozpoczęcia studiów od semestru letniego? Będzie nabór zimowy? Pytam o Informatykę.
Karol
Czy studia na informatyce to kształcenie bardziej uniwersyteckie, czy politechniczne?
28.09.2020
21.08.2020
Tom
Pytanie o praktyki. Czy uczelnia je organizuje, czy we własnym zakresie należy coś znaleźć? Chodzi o zarządzanie i inżynierię produkcji.
Marek
Studia na informatyce są tylko w trybie zaocznym?
13.07.2020
27.04.2020
Patryk
Czy można liczyć na pomoc w znalezieniu staży i praktyk ze strony Szkoły? Do kiedy trwa rekrutacja?
Filip
Chciałabym studiować informatykę, a głównie interesuję się tworzeniem oprawy graficznej oraz programowania aplikacji. Czy podejmując się studiowania tego kierunku tutaj mogę liczyć na zdobycie wiedzy w tym zakresie?
21.04.2020
06.04.2020
Iza
Jakie specjalności polecacie na zarządzaniu?
Sara
Czy jest szansa na rekrutację od semestru letniego?
20.09.2019
16.04.2019
zarządzanie
Czy ktoś może powiedzieć coś wiecej o zarządzaniu jak to wygląda czy jest to kierunek warty uwagi bo na razie nie mogłam znaleźć więcej informacji byłabym bardzo wdzięczna
oferta?
cos mi się kierunki nie zgadzają w tej szkole ... czy oni mają mechatronikę w swojej ofercie? nie widze na stronie, chociaż tutaj mi sie wyświetla. ..
27.02.2019
26.02.2019
technicznie informatycznie
Mnie interesuje kierunek Informatyka. Jak go oceniają obecni studenci? Jak sale są wyposażone? Co polecacie ze specjalności i dlaczego? Ogólnie interesują mnie Wasze opinie.
odp.
wygląda na to, że Olsztynie nie ma kierunku Grafika :-( pozostaje szukać kierunków pokrewnych (animacje komputerowe, multimedia, projektowanie artystyczne, i tym podobne), albo kursy jakieś czy szkolenia. Sama informatyka to nieco inna działka, ale z rugiej strony jest zapotrzebowanie na ludzi i praca po studiach informatycznych.
12.02.2019
06.02.2019
pytanie o informatykę / grafikę
czy na informatyce jest specjalność grafika? czy grafik potrzebuje podstaw z informatyki? czy jest jakiś sens w łaczeniu obu tych kierunków studiów, dodam, że bardziej interesuje mnie GRAFIKA, ale staram się myśleć pod kątem pracy potem i kombinuję, jak to ogarnąć żeby mieć z czego żyć? gdzie w Olsztynie jest grafika?
Natii
Hej co powiecie o szkole i o kierunku zarządzanie i inżynieria produkcji ?
06.09.2018
03.09.2018
mechatronika - limity?
Czy na mechatronice jest ograniczona ilość osób? Czy przyjmują wszystkich, jak leci, apotem odsiew robią? czego się spodziewać na tym kierunku? czy może zamiast mechatroniki iść na informatykę? ma takie poczucie, że wszyscy wybierają studia informatyczne, dlatego celuje w mechatronikę, czy dobrze?
Adi
Ile kosztuje semestr na kierunku mechatronika? Pozdrawiam
26.05.2018
06.03.2018
sławek
a jaki poziom angielskiego na kierunkach technicznych? czy mają natives? realne wyjazdy z ramach Erasmusa? jak wyglądają praktyki?
Informatyka vs. mechatronika
Moim zdaniem oba kierunki są przyszłościowe, takie na których absolwentów na pewno jest duże zapotrzebowanie. Są ścisłe, więc dla niektórych mogą być dość trudne do przejścia. Ciężko powiedzieć, który bardziej interesujący, bo to zależy od człowieka i tego co lubi. Ja studiuję mechatronikę i z całą pewnością nie żałuje, chociaż czasem nie jest łatwo ;)
28.02.2018
28.02.2018
ECDL w Kotarbińskim?
Zauważyłem na stronie info o bezpłatnych egzaminach komputerowych ECDL organizowanych w WSIiZ Kotarbinskiego. Mam pytanie: czy warto to zrobić? w sensie iść na egzaminy? czy one mają jakieś znaczenie na rynku pracy? jak to wygląda w realu, czy można nie zdać, czy raczej luz? znacie temat????
który kierunek lepszy?
Informatyka czy Mechatronika??? który kierunek lepszy? ciekawszy? z większymi perspektywami pod kątem pracy? Poziom na obu jaki jest? Macie rozeznanie? porównanie? ci sami wykładowcy na obu? Co lepiej wybrać?
12.02.2018
11.01.2018
Tomasz
Krótko. Plusy: - w 90 % znakomita kadra - samo płacenie nie wystarczy(np. dr Pałach daje szanse, ale nie odpuści gdy ktoś nie umie) - uczelnia chce trzymać poziom mimo spadku liczby studentów(niż demograficzny) - lokalizacja(na uboczy, łatwy dostęp) Minusy: - mało godzin typowo praktycznych, za dużo teorii bez pokrycia( ale to raczej wina systemu szkolnictwa niż samej uczelni) - mała biblioteka
KSW
Ciekawe zajęcia, nie doją ze studenta jak na innych uczelniach a to bardzo cenię, wykwalifikowana kadra - czego chcieć więcej. Polecam.
10.10.2017
12.09.2017
Studentka.
Zastanawiam się nad podyplomówką z zarzadzania bezpieczeństwem i higieną pracy. Mogę prosić o jakieś opinie osób, które już to studiowały.
studentka
z tym poziomem to nie straszcie, bo nie jest jakoś bardzo wyśrubowany .... ja nigdy do najpilniejszych nie należałam, a radzę sobie całkiem dobrze. więc nie ma się co stresować za mocno :-)
07.09.2017
21.04.2017
Mila
Witajcie Poszukuję osób, które ukończyły podyplomówkę na tej uczelni kierunek:zarządzanie i administracja na Kotarbińskiego . Chodzi mi o opracowane pytania na ten końcowy czerwcowy egzamin. Może ktoś zechciałby się nimi podzielić. Bardzo ładnie proszę. Podaje jeszcze raz email milena.dabek@wp.pl jak coś piszcie. pozdrawiam
zarządzanie i administracja
Jeśli ktoś robił podyplmówkę to niech napisze tutaj a nie na maila, zapewne więcej osób chciałoby się czegoś dowiedzieć.
19.03.2017
16.03.2017
Mila
Witam! poszukuję osób, które ukończyły podyplomówkę na" Kotarbińskim"w Olsztynie kierunek zarządzanie i administracja w tamtym roku. Piszcie milena.dabek@wp.pl
coś więcej o zarządzaniu
większość z Was pisze o informatyce , a ja mam pytanie o kierunek Zarządzanie. Czy to dobry wybór? Jak sami studenci oceniają Zarządzanie na tej uczelni? Czy w trakcie studiów są praktyki, a jeśli - to gdzie?
10.02.2017
30.11.2016
Mario
Ja wybrałem WSIiZ, jestem tu drugi miesiąc i bardzo mi się podoba, trochę się obawiałem poziomu bo to jednak nie jest informatyka jak w liceum tylko znacznie wyższy level, póki co daję rade, mam nadzieję, ze sesja mnie nie zaskoczy negatywnie ;)
mlody
Jak myślicie co lepiej wybrać? Informatykę na UWM czy na WSIIZ Kotarbińskiego ? Gdzie jest wyższy poziom ?
08.08.2016
27.07.2016
Arkadiusz
ja również polecam informatykę, prowadzona na dobrym poziomie, jestem zadowolony
karol
według mnie nadal ze szczytów nie schodzi informatyka, ta branża stale się rozwija i mimo sporej ilość fachowców w tej dziedzinie nadal zapotrzebowanie rośnie, zajęcia na WSIiZ jak dla mnie są bardzo dobrze prowadzone, z wykładowcami nigdy nie miałem problemu, także polecam
14.06.2016
16.04.2016
www
może mieli problemy techniczne, teraz wszystko działa bez zarzutów ;)
bład 404
czy macie tak samo, że jak chcecie odpalic www uczelni to się wam bład pokazuje??? nie ma nic, tylko bład 404
03.02.2016
27.01.2016
doradztwo zawodowo-edukacyjne
szukam opinii o studiach podyplomowych Doradztwo zawodowo-edukacyjne, najchetniej z pierwszej ręki, od osób które studiowały w Kotarbińskim
marta
co to jest Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej ??? czy opiniuje ono np. studia podyplomowe realizowane na uczelni? kto robił podyplomówki w Kotarbińskim i może się wypowiedzieć na temat poziomu, przydatności, itd.?
03.01.2016
11.12.2015
mechatronika - informatyka
myślę o kierunku Mechatronika albo Informatyka, czy mogliby się wypowiedzieć studenci tego i tego kierunku, jak w praktyce wyglądają studia, aby łatwiej mi było się zdecydować?, co wg Was lepiej wybrać? które studia są łatwiejsze, które ciekawsze, które dają lepszą pracę? może ktoś ma wiedzę i o jednym i o drugim kierunku w tej szkole. Bardzo mi zależy na Waszym zdaniu, Marek
jekt.
w spisie kierunków (pod logo uczelni) też go nie ma więc pewnie został zlikwidowany
24.11.2015
13.08.2015
999000
strona nie podaje nic na temat europeistyki więc pewnie juz nie uruchamiają tego kierunku...
pytanie
czy ta uczelnia ma europeistykę? bo wydawało mi się, że ma .... a patrzę i nie widzę
23.03.2015
22.02.2015
studentka
Polecam zarządzanie
pytanie o Podyplomowe
czy ktoś studiował albo nadal robi studia podyplomowe w tej szkole: Wychowanie przedszkolne i edukacja wczesnoszkolna?? jestem zainteresowana od jesieni i porównuje oferty.
21.01.2015
18.10.2014
zofijka
olać dziekanat, uczelnia jest super, to się liczy, że poziom jest dobry, że wykladowcy są w porządku, że jest w porządku
łysy
Niemiłe panie w dziekanacie to tak jak ocet w PRL na półkach...po prostu norma, wiadomo, że zawsze moze trafić się wyjatek ale opryskliwość w dziekanacie to standard
02.09.2014
25.08.2014
kasia
z całym szacunkiem, ale najwięcej narzekają studenci, którzy nie są orłami na studiach.... ja nie musiałam latać do dziekanatu i czegoś załatwiać, bo indeks potrafiłam oddać w terminie, zawsze z każdym można się dogadać...
zocha
mnie się podoba, jestem zadowolona i nie mam żadnych zastzreżeń poza jednym, według mnie Kotarbiński powiniem miec wyższą ocenę :-)
07.08.2014
29.05.2014
hhh
Bardzo dobra renomowana uczelnia! Wykwalifikowana kadra, panie w dziekanacie i sekretariacie pomocne, zajęcia prowadzone rzetelnie! Nie ma ściemy! Polecam.
kochamy Panie z dziekanatów
śmieję się, gdy czytam anegdoty o paniach z dziekanatów, z kim nie rozmawiam - każdy mówi to samo, i to zarówno w państwowych szkołach jak i na prywatnych, to juz norma, że pani z dziekanatu czuje się jak Królowa wsród studentów, a oni robia za plebs niegodny tego, by poświecac im czas i uwagę, chyba tzreba to mieć ... wiadomo gdzie, ja akurat o Kotarbinskim nie słyszałam złych opinii, przynajmniej o samych studiach, kumpel się tam uczy, mówi że spoko,
20.11.2013
31.08.2013
Absolwentka Owsika
W tym roku skończyłam tę uczelnie... jestem nie zadowolona organizacja bagno! Wchodząc do Działu Studiów trzeba 100 razy przemyśleć tą decyzje bo nigdy niewiadomo jak zostanesz przyjęty przez urzędujące tam Panie... Na kierunku Pedagogika z elementami socjoterapii 30 h Przedsiębiorczości a 15 h Socjoterapii więc chyba coś nie tak. Jak z przedmiotów typowo kierunkowych nie miałam poprawek tak z przedsiębiorczości owszem...aż do płatnej co kogo obchodzi że to nie mój konik! ;) Podobno zapychali etaty swoim wykładowcom dlatego tyle godzin. Ogólnie wykładowcy spoko ale i "niespoko"też bywali... Na mgr napewno tam nie pójde i nie polecam tej uczelni. Mam nadzieje, że pedagogiki tam już nie będzie KLAPA....szkoda czasu i kasy!
wtyka
co powiecie o informatyce w Kotarbińskim??? warto???
30.08.2013
29.08.2013
kulturoznawstwo
a ja chce do nich iść na Kulturoznawsto, i słyszałam dość dobre opinie, zreszta wydaje mi sie, ze ta uczelnia wyroznia sie pozytywnie w Olsztynie, jak oceniacie to studenci Kulturoznawsta?
była
kończyłam tę szkołę jako pierwsza absolwentka, wówczas zresztą jak i teraz pieniądze nie dawały dyplomu trzeba było się uczyć, uczyć, uczyć.
17.05.2013
16.04.2013
kapral
jak sie jest sierota życiowa to i w Nowym Yorku roboty sie nie znajdzie, nie jest tak, ze praca jest tylko w Warszawie, a co z mniejszymi miejscowosciami, dlaczego mlodzi ludzie boja sie malych biznesow, kazdy chcialby pracowac w korporacji, bc menegerem, miec fure, komore i kase, tak sie nie da dla wszystkich, otrzasnijcie sie, patrzcie realnie i w tych realiach nauczcie sie odnajdywac, ruszcie glowa, wezmie kase z Unii, zrobcie cos wojego, na mala skale, ale uczcie sie podstaw ekonomii i przedsiebiorczosci, nawet jelsi nie bedzie z tego kokosow, to nauka lepsza niz w kazdej innej firmie
mark
szkoda czasu na Olsztyn, tu już nie ma żadnej pracy
21.03.2013
16.03.2013
maturzysta
Czy oni mają problemy finansowe ?
mp
Możesz zrobić tylko jedno - trzymać się z daleka od tej szkoły
03.03.2013
06.02.2013
tamtaramtam
Wszędzie trzeba się uczyć. w Polsce poziom nauczania jest bardzo wysoki. łatwiej skończyć studia za granicą, np w Danii niż w Polsce.. tu mamy trudne egzaminy, dużo przedmiotów, restrykcyjnych wykładowców. dlatego czy to uczelnia prywatna czy publiczna trzeba się uczyć! i pieniądze mają mało wspólnego ze zdobyciem dyplomu...
otrzasnijcie sie
nie wiem, jakimi kategoriami myslicie, ale to nie jest tak, ze jak zaplacisz - to dostajesz dyplom, nawet w szkolach prywatnych sa zaliczenia, sesje, oddaje sie prace semestralne, sa kolokwia z zajec, itd. trzeba sie nabiegac, zebrac zaliczenia,poiumawiac, dopilnowac, nie ma zmiluj, poza tym, chyba lepiej sie nauczyc i zaliczyc za pierwszym podejsciem, niz placic za kolejny raz, przynajmniej ja tak uwazam, no chyba ze ktos ma kasy, jak lodu, uczys sie w ogole nie zamierza i chce tworzyc iluzje, ze niby jest inteligentem z wyzszym wyksztalceniem, to ja bardzo dziekuje za taki poziom, chyba niektorzy musza dorosnac i zrozumiec, ze uczymy sie nie dla papieru, ale dla siebie samych i zeby swoja wiedze wykorzystac zawodowo najlepij, jak sie da
06.02.2013
31.01.2013
p!nk
też mnie to zastanawia jak to jest z tymi szkołami niepublicznymi. czy jak się zapłaci to ma się pewność , że się zaliczy wszystkie egzaminy? nie chciałabym, żeby się okazało, że mam dyplom , a nic nie umiem ;p jak uważacie?
angelika
mnie interesuje ekonomia sektora publicznego. czy jest ktos kto moze mi powiedziec czy ten kierunek jest dobry, czy naprawde sie czegos naucze a nie ze zaplace i mam zaliczone.? jak uwazacie jak z praca po tym kierunku w tej uczelni?
25.11.2012
12.09.2012
ewa
co robia absolwenci Kotarbinskiego po europeistyce??? czy jest sens studiowac dla przyjemnosci? bo chyba z praca u nas krucho z takim wyksztalceniem, czy jestedscie zadowoleni ze studiow na europeistyce? czy raczej odradzacie?
tur
Kotarbinski to przyzwoita szkoła wyższa, mój brat jest tu studentem i mnie też zachęca. No ale ja dostałem się na politechnikę i raczej nie zrezygnuję na rzecz płatnych studiow, pewnie nawet rodzice mi nie pozwolą :d w innym wypadku na pewno wybrałbym owsiiz, bo to dobra uczelnia.
11.08.2012
09.08.2012
od kiedy maja mechatronike?
mam pytanie do zorientowanych: od kiedy Kotarbinskie na w ofercie kierunek mechatronika? czy to jest nowosc? bede wdzieczny za informacje, bo zastanawiam sie nad tym kierunkiem, czy duzo jest fizyki na studiach mechatronicznych? czy poziom jest bardzo wysoki? jak to wygkada w realu?
Arek
Nie wiem jak jest na kulturoznastwie ale infa jak najbardziej godna polecenia. Po pierwsze studnia szalenie ciekawe, naprawdę można się dowiedziec tyle interesujących rzeczy, po drugie super uczelnia, świetnie ludzie, klimat no i po trzecie praca po studiach jak banku.
06.08.2012
06.07.2012
chybi
no właśnie, podbijam pod pytanie poniżej Ady. Czy warto tutaj iśc na kultutroznawstwo skoro jest to szkoła informatyki i zarządzania? trochę się to nie trzyma kupy...
mnie interesuje kulturoznawstwo
czy to dobry pomysl, by rozwazac kulturoznawstwo na Kotarbinskim? czy oni sa dobrzy w kierunkach scislejszych, ekonomia, zarzadzanie, informatyka, czy rowniez humanistycznych bardziej? no bo z nazwy to mozna wnioskowac ze stawiaja na zarzadzanie i informatyke, ale akurat obie propozycje zupelnie nie dla mnie, a jesli kulturoznawstwo nie tutaj, to w jakiej innej szkole polecacie? ada
24.06.2012
29.05.2012
jaro
A ja polecam informatykę! Jest to szalenie interesujący kierunek a i praca po studiach pewna no i także ciekawa. W branży informatycznej ciągle coś się zmienia, cos powstaje. Potrzeba ludzi do pracy. Wybrałem speckę INFORMATYCZNE SYSTEMY WBUDOWANE bo wydawala mi się najbardziej przyszłościowa i naprawdę nie załuję.
jaro
A ja polecam informatykę! Jest to szalenie interesujący kierunek a i praca po studiach pewna no i także ciekawa. W branży informatycznej ciągle coś się zmienia, cos powstaje. Potrzeba ludzi do pracy. Wybrałem speckę INFORMATYCZNE SYSTEMY WBUDOWANE bo wydawala mi się najbardziej przyszłościowa i naprawdę nie załuję.
29.05.2012
29.05.2012
jaro
A ja polecam informatykę! Jest to szalenie interesujący kierunek a i praca po studiach pewna no i także ciekawa. W branży informatycznej ciągle coś się zmienia, cos powstaje. Potrzeba ludzi do pracy. Wybrałem speckę INFORMATYCZNE SYSTEMY WBUDOWANE bo wydawala mi się najbardziej przyszłościowa i naprawdę nie załuję.
kalosz
W OWSIiZ moge polecić mechatronike. Moze nie jest to kierunek latwy, ale na pewno perspektywiczny i dosc dobrze mozna zarabiac. Mi najwieksza trudnosc sprawia fizyka, ale zagryzam zeby i siedze z kumplami zeby skminić material. I daje rade. Atutem jest spora liczba jezyka angielskiego na wysokim poziomie. Zupelnie niepotrzebna wedlug mnie jest socjologia, bo po jkai grzyb mi to, chyba hobbystycznie.
02.06.2011
02.06.2011
Bzik
kto sie oreintuje w olsztynskich uczelniach? ktora z nich jest godna polecenia w sensie takim, ze nie patrzy tylko na kase z czesnego? dodam, ze interesuja mnie kierunki humanistyczno-historyczne i mysle o socjologii, politologii, stosunkach miedzynarodowych, albo czyms pokrewnym.
WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
Politechnika Łódzka
Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie