• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Opinie, oceny, komentarze, pytania


Opinie (44)
Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu, Wydział Ekonomiczny w Opolu, WSB Opole

WSB Opole
odpowiedź dla Karola z dnia 23.03.2021
Karola, dzięki za pytanie! Na studiach I stopnia w przygotowaniu jest nowy kierunek - psychologia, jednolite studia magisterskie. Więcej informacji znajdziesz niebawem na naszej stronie www. Pozdrawiamy!
21.04.2021
23.03.2021
Karola
Czy w Opolu jakieś nowe kierunki będą od nowego roku?
Iga
Czy w obecnej sytuacji studia on-line różnią się od tzw. tradycyjnych? To są inne programy kształcenia?
16.12.2020
05.11.2020
Kasia
W Opolu są dostępne tylko trzy kierunki?
Gosia
Jakie w ogóle języki można wybrać? I czy poziom jest na początku weryfikowany?
25.09.2020
11.09.2020
Hejka
Hej, przy rejestracji na studia wybrałam język niemiecki ze znajomością podstawy. Wolę uczyć się niemieckiego, bo planuję wyprowadzkę do Niemiec, ale umiem dosłownie trzy słowa po niemiecku. Jak jest z nauką języków na podstawie? Zaczyna się od zera jak na innych uczelniach czy powinnam już umieć faktycznie podstawę?
Dario
Czy wykładowcy niektórzy to osoby z publicznych szkół wyższych?
21.08.2020
23.06.2020
Katarzyna
Skończyłam właśnie I stopień na kierunku FiR. Pierwszy rok tak jak wspomniano już, jest ciężki. Dużo przedmiotów, statystyka trudna, ale do ogarnięcia. Nie trzeba brać korepetycji. Jeżeli osoba już się wkręci w tryb, to 2 i 3 rok pójdą już z górki. Duża zaletą tej uczelni są wykładowcy jak i dziekanat. Wykładowcy na co dzień pracują w danej branży, i potrafią przekazać studentom praktyczną stronę, a nie tylko suchą teorię. Panie w dziekanacie są bardzo miłe, w szybki sposób idzie coś załatwić, również przez emaila jak i telefonicznie. Teraz wybieram się również na magisterkę. Nie miałam żadnej sytuacji aby uczelnia naliczyła mi dodatkowe koszta. Ogólnie polecam
Alicja
Jeśli nie zależy wam na nauce, to nie wybierajcie tej Uczelni, ale jeśli chcecie wyjść z głową pełną pomysłów, wiedzy oraz motywacji to ten wybór będzie w 100% prawidłowy. Wiadomo, pierwszy rok jest ciężki, ale to głównie dlatego, że trzeba się "wkręcić" w naukę i systematyczność. Polecam!
29.04.2020
24.09.2019
Student
Mi się bardzo podoba, świetni wykładowcy, którzy wiedzą o czym mówią. Uczelnia ma też wielu partnerów i pomaga załatwić praktyki zawodowe. Dzięki temu, że wykładowcy to w większości praktycy pracujemy na faktycznych wydarzeniach, a nie tylko teoretyzujemy. Rzeczą która zrobiła na mnie duże wrażenie jest to, że wszystko można bardzo sprawnie załatwić w dziekanacie.
Tom
Słyszałem dobre opinie o tej szkole. Potwierdzacie? Chodzi o kierunek zarządzanie.
20.09.2019
27.05.2019
Ola - Zarządzanie- Manager marketingu i sprzedazy
Uczelnia jest pozytywnie nastawiona na studenta , właśnie złożyłam papiery na magisterke . Wykładowcy praktycy w swojej dziedzinie , Na pierwszym stopniu przez pierwszy rok nie powiem była orka z nauką statystyki matematycznej , prawem, czy ekonomią lecz to były podstawy z elementami rozszerzeń adekwatnie do kierunku . Nie było nic co nie będzie ci potrzebne w przyszłości więc warto się nauczyć . Biblioteka ksero bufet na miejscu , bardzo miłe i sympatyczne Panie w dziekanacie.Sama Pani Dziekan równe uprzejma. Mówią że jak zapłacisz to zdasz.Nie prawda.Nie nauczysz się to nie zdasz i płatności nie mają nic do tego. Polecam z czystym sercem .
Mily
Hej czy ktos jest mi w stanie powiedziec cos na temat administracji na WSB w Opolu? jak to wyglada z nauka, czy duzy nacisk jest? chodzi mi glownie o studia zaoczne
29.09.2018
16.02.2018
Dorota
Witam, chciałabym się dowiedzieć czy są tu osoby, które studiowały na kierunku pedagogika wczesnoszkolna i wychowaniem przedszkolnym z pedagogiką Montessori ? Jesteście zadowoleni z tego kierunku na tej uczelni? , uczelnia uznawana pod kątem pracy czy lepiej wybrać UO ?
OLA
aha *:-) / Przepraszam za błędy ( tel).
30.01.2018
30.01.2018
Ola
Cześć! Jestem na 2 roku WSB Opole ,w tej chwili mogę wydać obiektywną opinie więc : Uczelnia wywarła na mnie baaardzo pozytywne wrażenie . Mam 28 lat jestem matka i osoba pracującą ( prowadzącą własną działalność) Wczesniej 2013 r studiowałam na UO z czego zrezygnowałam ponieważ po pierwsze zaszłam w ciąze i po pierwszym roku wziełam dziekanke. 2: wykładowcy dali mi jasno do zrozumienia ze jestem tzw elementem nie pasującym do reszty układanki czyli nieukształtowanych emocjonalnie mołdych studentów ktróymi mozna pomiatac i ustawiac w szeregu na co ja juz sobie nie pozwalałam i wymuszało to osobne traktowanie ( nie wymuszone)mojej osoby przez jaśnie Prof.DR.HAB co lekko mnie bawiło 3. Atmosfera studenta biegającego na kolanach za wykładowca co kojarzy mi sie z koceniem w wojsku ;-)na co rowniez sie nie godziłam bo mam swoj honor jestem dorosła i pewne schematy po prostu nie przejda rozumiem szacunek do wykładowcy itd bo tak owy posiadam ale tam po prostu przerost formy nad trescia...nie wspomne o ciagłym przebywaniu w czytelniach łapaniu tzw zajączka. nastepnie otrzymaniu publicznej zjebki llub wyśmiania przez jasnie Pana Profesora ktory nie krył sie ze swoimi szowinistycznymi poglądami... Po przerwie dziekańskiej postanowiiłam zrezygnowac z UO i postanowiłam kontynuowac edukacje na WSB spotkałam sie przede wzytskim z Meeega spokojnym kulturalnym rzeczowym sympatycznym i wesołym nie raz podejsciem do studenta kontakt student wykładowsca jest bardziej partnerski i konkretny co do wymagań natawiony na efekty a nie na tempieniu ludzi chociaz np Statystyka nie przejdzie bez poświeceń .Nie prawda jest to ze nic nie trzeba robic czego jestem dowodem Satystyka matematyczna nie jest przedmiotem przez ktory mozna sie przeslizgnac a korkow w opolu praktycznie niema Studiuje zarzadzanie spec. manager marketingu . Wykładowcy są UE Wrocław i UE Opole profesjonalisci z doswiadczeniem nie bujajacy w obłokach własnych filozofii, MAm zamiar zapisac sie na magisterke .Acha Pani Dziekan Premiła Kobieta.
Miśka
Miałam dokładnie taki sam przypadek, nie zdawałam nawet matematyki na rozszerzeniu, jedynie angielski i geografię. Z matematyką może lekko nie było ale dałam radę przez to przebrnąć. Na szczęście w grupie miałam osoby, które zawsze chętnie wytłumaczyły mi jeśli nie miałam czegoś we wcześniejszej edukacji.
28.05.2017
05.09.2016
Kasia
Witam, także zastanawiam się nad pójściem do tej uczelni na kierunek Finanse i rachunkowość ze specjalizacja rachunkowości, lecz niestety w liceum byłam na profilu humanistycznym , czy idąc na fir dałabym rade z podstawowa matematyką ? Pozdrawiam
Spec
Cześć, zastanawiam się nad pójściem do tej szkoły na zarządzanie, dodam że interesuje mnie ta dziedzina. Chciałbym usłyszeć jakieś opinie na temat tego kierunku w tej szkole. Ktoś pomoże? Pozdrawiam.
03.08.2016
29.06.2016
XxXx
Przestałam chodzić na studia w 2014roku nie zdałam ćwiczeń, wykładów. Wszystko było ok aż do 2016. Wystawili mi rachunek za powtarzanie semestru w 2015 roku 650zł. Twierdzą że mieli takie prawo mimo iż nie podpisywałam nic z nimi aby powtarzać semestr. Wysłali list o powtarzaniu za potwierdzeniem odbioru. Odbierając list najwyraźniej mieli prawo tak postąpić. Uważajcie co podpisujecie, czytajcie wszystko dokładnie od nich. Naciągają studentów jak mogą. Co drugi znajomy z tej uczelni ma jakieś dodatkowe *niechciane* koszty.
Malliy
Czy ktoś robił podyplomówke z kierunków ekonomicznych? Jak wygląda tu zdanie egzaminu końcowego?
24.02.2016
15.02.2016
opinia
kończę licencjat, ogolnie jestem dość zadowolona, ale magisterkę planuję gdzie ingzie, na zasadzie, aby coś zmienić, mieć porównanie, poznać 2 szkoły, itd.
sebasiatka
czy polecicie bezpieczeństwo wewnętrzne na tej uczelni jakie są przedmioty czy warto ?
06.07.2015
20.11.2014
Prezes
Kończyłem studia podyplomowe z zakresu marketingu i sprzedaży. http://www.wsb.pl/opole/studenci/studia-podyplomowe Oprócz fachowej wiedzy, świetna kadra popierająca wiedzę na własnych przykładach. Zajęcia miały charakter warsztatowy, dzięki czemu angaż słuchacza jest większy aniżeli zwykły wykład.
ANDREJ
Powiem, tak. Każdy matoł zaliczy tą uczelnie. Poziom, to jest ujocie. Rozczarowanie! Jak chcesz dyplom to jest to uczelnia dla Ciebie. Zdobędziesz go łatwo i bez problemów. Zaliczenia dostaje się za chodzenie, a jak nie chodzisz i tak zaliczysz. Wszyscy ściągają. Masakra i żenada!!! Sam tam studiuję i gdybym bym pracodawcą to nie zatrudniłbym studenta, absolwenta WSB.
24.01.2014
10.12.2013
mordaś
jesli nie idziesz w Opolu na uniwerek lub politechnikę, to za dużego wyboru nie masz, chyba lepsze od WSZiA jest WSB, przynajmniej według mnie,
Administrator
Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
10.12.2013
10.12.2013
pool
Zapisałam się do nich na studia we wrześniu ( na wszelki wypadek), zrezygnowałam, ostatecznie wolałam iść do innej szkoły. Napisałam im rezygnacje, Pani mnie poinformowała,że to wystarczy ,po czym po roku czasu dostałam pismo,że mam zapłacić im za pierwszy miesiąc studiów! 400 zł plus odsetki!Dodam ,że starałam się o stypendium naukowe tam,które bez problemu bym dostała i mogłyby te pieniądze pokryć czesne,jednakże stwierdzili,że rezygnacja była wcześniej i muszę im zapłacić,czytajcie regulaminy,bo możecie się potem zdziwić,
Marek
Jestem absolwentem WSB w opolu studiowałem przez cały licencjat Administrację zaoczną za FREE było super i poziom wysoki (EFS). Obecnie jestem studentem UO - wybór uniwersytetu to porażka gruba kasa i nic w zamian ze strony uczelni Polecam WSB nie polecam UO.
24.09.2013
26.11.2012
nikusia
Lepszej uczelni niż ta nie można wybrać, jest bardzo prestiżowa, na wysokim poziomie, oferuje kierunki, które dominują na rynku pracy są one bardzo atrakcyjne. Budynek i sprzęt nowoczesny, kadra posiada wysokie kwalifikacje. Student po ukończeniu tej uczelni będzie w stu procentach przygotowany do pracy.
kombi
czy wydział w opolu nie jest zaniedbywany z tego powodu właśnie, że nie jest w tym samym miejscu co główny budynek WSB? myślę właśnie żeby tu przyjść bo mam bliżej do opola niż wrocka, ale nie chciałabym być zaniedbywana przez kadrę a wiele takich plotek słyszałam.
16.07.2012
04.07.2012
grzechu
psychologia i komunikacja w biznesie. brzmi bardzo fajnie, czy ktoś mógłby powiedzieć konkretniej jak wyglądaja tam zajęcia i przede wszystkim co można robić po takich studiach?
Anka
Moja siostra tu studiuje i jest bardzo zadowolona, typowo biznesowa uczelnia. Poziom jest też dość wysoki bo zawsze sporo się uczyła, ale najwięcej w czasie sesji. A tak od siebie, jeśli chodzi o ten angielski w biznesie - nie wiem czy warto iść na sam taki kierunek, bo sądzę że tam można się po prostu nauczyć biznesowego angielskiego w sensie porozumiewania się a ja np jestem na uniwerku na zwykłem ekonomicznym kierunku i mój angielski to również angielski biznesowy.
25.06.2012
24.05.2012
wera
w następnym semestrze zamierzam stać się częścią programu współpracy z zagranicą. fajnie że można wyjechać do innego państwa w europie, sprawdzić jakie tam są standardy, jakie są opinie o naszym kraju i naszych uczelniach za granicą. mam nadzieję że nie będę zawiedziona wyjazdem. polecam tę ofertę do przeanalizowania osobom, które nie boją się wyzwan:)
fgh
język angielski w biznesie? bardzo ciekawa specjalność! właśnie ona zaważy chyba na mojej decyzji złożenia papierów do wyższej szkoły bankowej. ciekawa jestem tylko czy wykładowcy pomagają w zdobyciu praktyk?
15.05.2012
01.04.2012
oG
Wybór tej uczelni śmiało mogę określić jako dobrą decyzję dla każdej osoby, która chce się czegoś konkretnego nauczyć. Zaczynając tu naukę, miałem w planie ukończyć tu licencjat, a kolejny stopień robić we Wrocławiu. Teraz, bogatszy o doświadczenie jak przebiega proces edukacji na tej Uczelni śmiało stwierdzam że się nigdzie nie ruszam. Zostaję tutaj na II stopień. To teraz moja Uczelnia :)
Gutt
jest dobrze, studiuję na kierunku do którego dopłaca unia, płace stówę za miesiąc wiec drogo nie jest, a wykladowcy z Wrocka wiec luz. bo w Opolu na reszcie uczelni wszyscy Ci sami.
16.02.2012
11.12.2011
Reri
Fajnie, ze jest wydział zamiejscowy. Mysle nad ta własnie szkoła i szukam opinii o tej uczelni. Polecacie ta szkołe? Pzdr
Justys
TiR zaocznie! Jestem zadowolona i to bardzo. Nie spodziwałam się, że spotkam tam tylu fajnych ludzi. Jest tam sporo fajnych chłopaków więć nudy raczej nie ma. Warto było !! Nie ma co się przejmować straconą kasą , wspomnienia zostaną wam na zawsze i też się w koncu czegoś tam nauczycie i bedziecie mieli wyższe...
01.06.2011
28.05.2011
Ewa
Polecam. Szkoła na wysokim poziomie , opinie o tej uczelni są raczej na plus. Większość moich znajomych jest zadowolona z wyboru uczelni. Nikt nie narzeka na brak wrażen.Poziom wysoki , dlatego jestesmy też bardzo ambitni . Nie ma rywalizacji ani konkurencji w nauce. Super znajomi.
Kamila
Moja ocena szkoły jest jak najbardziej na TAK. Obecnie kończę już edeukacje na tej uczelni i bede się wybierala do Wrocławia . Własnie ta uczelnia daje taka mozliwość - Studiowałes w Opolu studia pierwszego stopnia to magiasterke może robisz we Wrocławiu :)
24.05.2011
23.05.2011
Eryk
To uczelnia na , która idzie dużo siana. Mimo tego , że połowa mojej wyplaty tam ląduje to jestem zadowolony . Poziom kształcenia jest wysoki. Słyszałem , że moja uczelnia jest wysoko w rankingach
michał
Jak to WSB - najlepsza! Najlepsze impry do rano i najlepsi ludzie! Nie ma to jak WSB - dobrze trafiłem!
21.05.2011
16.05.2011
Ewelina
Fajne kierunki maja , ja sie zastanawiam nad Psychologią i Komunikacją w biznesie. Ktoś ma jakieś doświdczenia? ktoś coś slyszał ?każe wskazówki są mile widziane.
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Akademia Wojsk Lądowych im. generała Tadeusza Kościuszki we Wrocławiu
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Uniwersytet Gdański
  • Wydział Inżynierii i Technologii Chemicznej Politechnika Krakowska
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Politechnika Gdańska
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich w Bydgoszczy