• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Opinie, oceny, komentarze, pytania


Opinie (39)
Wyższa Szkoła Zarządzania i Administracji w Opolu, WSZIA Opole

91_SPPOO
Jestem bardzo zadowolony. Jako osoba pracująca na wysokim stanowisku, uczelnia bardzo dobra. . Podczas pandemii wszystkie zajęcia online na Google. Bardzo polecam, dziekanat miły jak i zero problemów z kwesturą. Szczególnie polecam osobom pracującym którym kiedyś się noga powinęła, lub nie poszli na studia i żałują. Uczelnia pozwala pogodzić życie zawodowe jak i prywatne.
21.03.2021
26.01.2021
Dania
Nie polecam! Jakie zajęcia? Gdzie to widać żeby wszystkie specjalizacji na kierunku, zaczynając od zarządzania logistyką i kończąc zarządzaniem instytucjami opieki zdrowotnej, mieli razem zajęcia i tylko na dyplomie rożne nazwy?! A co powiecie na to, że szkoła każdy rok wymyśla nowe specjalizacji? A dziekan otwarcie mówi dziekanatowi ciągnąć kasę ze studentów ?!
Aleks
Są jeszcze idioci, którzy studiują na takich uczelniach?
26.08.2020
11.02.2020
piotr
... powinni tego typu szkoły likwidować
Ola
Czy jest przewidziany drugi nabór? Kiedy?
29.07.2019
18.04.2019
kowalski00013
Uczelnia nie dostosowuje kierunków kształcenia do obowiązujących przepisów zatrudnienia. Po ukończeniu kierunku Pedagogika o specjalności praca socjalna i doradztwo społecznego które rozpoczęłam w październiku 2004 i kontynuowałam przez 3 lata dowiaduje się, że nie posiadam kwalifikacji do wykonywania zawodu pracownika socjalnego ( co przez całe studia nam wykładowcy wpajali) . W maju 2004 zmieniła się ustawa o pomocy społecznej i uczelnia nie dostosowała kierunku do obowiązujących wymagań. Byle kasę wzięli i tyle...
Zośka
Jak czytałam źle opinie o tej uczelni to chce mi się śmiać. Chciałam napisać jaka ta uczelnia jest dobra i jak ma wysoki poziom w porównaniu do innych uczelni w Opolu nie zważając na to czy są to uczelnie państwowe czy prywatne, ale chyba szkoda czasu na to. Jak ktoś mówi że studenci wszia mają lajty to niech przyjadą i sami zobaczą ile jest nauki i ile godzin wyjętych z życia. Pozdrawiam
02.10.2018
20.07.2017
Dawid p
Witam Potrzebuje pilnej informacji.. Czy na kierunku logistyka są przedmioty ściśle związane z matematyką lub jej elementy??
Nadtia
Super uczelnia, skończyłam 2 stopniowe studia na tej uczelni i jak ktoś mi powie ,że nie trzeba się uczyć to wezmę to za żart ponieważ pierwsze dwa lata miałam wyjęte z życiorysu gdyż zakuwałam po nocach a w dzień pracując zawodowo . Owszem były tez przedmioty lżejsze ale nigdy nie było zaliczenia za samo uczęszczanie na zajęcia. Dla porównania studia zaoczne na państwowej uczelni często są poprostu droższe niż przykładowo WSZiA wiec pozostało ość za głosem portfela żeby nie popłynąć finansowo na dno. Pozdrawiam 😀
18.02.2017
30.10.2015
Młody
czy jest ktoś z pierwszego semestru logistyki i mógłby mi udostępnić notatki i napisać jakie zajęcia odbędą się 7.11.15
Młody
czy jest ktoś z pierwszego semestru logistyki i mógłby mi udostępnić notatki i napisać jakie zajęcia odbędą się 7.11.15
30.10.2015
14.10.2015
katarzyna
Witam wszystkich, czy jest ktoś, kto wybiera się na zarządzanie lub administrację. pozdrawiam
Teo
Uczelnia bardzo przyjazna studentom, kierunek Administracja jak na uczelnie prywatną wymagający. Jeśli chodzi o poprzedni komentarz i Panią Nowak to się nie zgodzę. Wymagająca kobieta, zabiegana bardzo, Opole - Tarnowskie Góry - Opole. Poniżać, to poniżają studentów to na Uniwerku, na pewno na WPiA :). Pocelam wydział Ekonomiczny WSZiA.
18.08.2015
27.06.2015
Krzysztof
Ucelnia była dobrą uczelnią, w której panowała miła atmosfera. Niestety ale była. Teraz większość rządów sprawuje tam P. Nowak, która ewidentnie poniza studentów. Niestety dla tej pani nie istnieje dobra odpowiedz. Myślalam tam jeszcze o magisterce, ale nie chcę mieć już z ta uczelnią nic wspólnego.
Piotrekkobsolwent
Szkola porazka jak mopzna nazwac takie szkoly uczelniami wyzszymi to obled. Kierunki typu pedagogika zarzadzanie marketing ludzie obudzcie sie kto was po tym zatrudni. Profesorki pseudospecjalisci bija kase i ucza durnoty . Szkoda waszych mlodych lat i pieniedzy rodzicow.
02.02.2015
06.09.2013
Ania
Magda, ja też się wybieram na ten kierunek. Niestety trudno jest zaczerpnąć opinii...
Magda1515
Cześć:) Chciałabym się dowiedzieć od was, jak jest na kierunku mgr Zarządzanie personelem i psychologia pracy ?;) Z góry dzięki za odp:)
01.08.2013
10.07.2013
ewa
Witam !!! Mogę polecić uczelnię. Dawno temu pożegnano wykładowców z niewiedzą. W tej chwili wymaga się od studentów, ale również, a może przede wszystkim od wykładowców. Niektóre przedmioty trudno zaliczyć,trzeba się z tym liczyć Na uniwersytecie (po konsultacjach z koleżankami i kolegami jest lżej). WSZiA jako jedyna w kraju uczelnia prywatna ma certyfikat jakości, więc o czymś to świadczy. Ja jestem zachwycona poziomem nauczania, wykładowcami,którzy zawsze mają czas dla swoich studentów. To świadczy o wysokim poziomie
Ania
Czy na zarządzaniu magisterce jest jakiś przedmiot typowo ścisły?
01.07.2013
03.06.2013
Ewa
Hej! A czy może się wypowiedzieć ktoś, kto studiuje Komunikacja rynku i PR?
marcin
Nie mam pojęcia jak to jest z finansami ale za to mogę powiedzieć, że na logistyce jest sporo pracy , trzeba włożyć dużo wysiłku w zaliczenia egzaminów ale przy tym studia są ciekawe no i przede wszystkim dobrze rokują na przyszłość
21.04.2013
20.03.2013
Romek
Studiuje ktoś finanse i rachunkowość w Wyższej Szkole Zarządzania i Administracji w Opolu? jak wyglądają studia? jest dużo pracy? Bardzo chciałbym znać wasze zdanie na ten temat
kryska
Wyższa Szkoła Zarządzania i Administracji w Opolu jest bardzo dobrą szkołą :) przynajmniej ja mam takie odczucia. nic mi w niej nie przeszkadzało, nauka jak wszędzie, koledzy mega fajni, do pomocy w nauce i do imprezowania :P polecam wszystkim przyszłym studentom :D
05.02.2013
02.02.2013
Karol
jejku... przerażają mnie te opłaty wszędzie.... nawet za to, że rejestrujesz się na studia pobierają opłaty... chciałbym iść na studia ale pewnie zostaną mi studia zaoczne, żeby podjąć jakąś pracę. załamuje mnie to nieco...
mormont
no ogólnie w przypadku większości uczelni odejście wiąże się opłatami, np za cały semestr z którego się rezygnuje, bo jak już wybierzesz się do płatnej szkoły to zajmujesz miejsce którego w połowie roku nikt nie przejmie, dlatego też umowy trzeba czytać i nie dziwi mnie że Wyższa Szkoła Zarządzania i Administracji w Opolu też może wymagać opłat za przedwczesną rezygnację ze studiów.
29.08.2012
16.07.2012
ewela
czy z tym obniżonym czesnym to nie jest jakaś ściema? Słyszałam od paru osób że niby obniżone ale potem jak rezygnuje się to dochodzą dodatkowe opłaty czy coś takiego...
politologia
maja, ogólnie co do politologii to srednio powiem Ci. chyba że licencjat z politologii a potem magisterkę z czegoś innego. teraz średnio z pracą po takich studiach, wiadomo że jakieś urzędy, gminy itd, ale tam jest się ciężko wkręcić...
07.07.2012
25.06.2012
maja
A jak jest na politologii? Jaką specjalizacje polecanie? Jestem tegoroczna maturzystką i stoje przed wyborem studiów. Interesuje mnie ta politologia ale nie wiem czy warto. Gdzie można po tym pracować? a sama uczelnia jak wygląda? Jak jest wyposażona itd?
jak jest na logistyce?
kto studiuje tam logistyke i mogllby cos od siebie napisac? poziom, kadra? jaki klimat jest? gzdie praktyki? jakie specjalnosci? itd.
24.06.2012
24.05.2012
ema
poziom wyższy niż się spodziewałam, ale i tak aplikuję do warszawy po raz drugi, może w tym roku mi się poszczęści, z poprawioną matura i optymistycznym nastawieniem :d opole to moje rodzinne miasto i chce się z niego w koncu wybrać, poczuć klimat stolicy!
nina
Jestae na kierunku pedagogika i baaardzo mi się podoba . Wysoki poziom , ale za to miła atmosfera !!
04.04.2012
30.03.2012
misiek
a panie w dziekanacie na 5 !!!!!!
Firek
Zalezy co zaliczasz... pare przedmiotów trudno. I to niezaleznie na jakim kierunku jestes. Niestety nic nie jest zawsze proste, czasem jest pod górkę w tej szkole, ale polecam
13.12.2011
11.12.2011
Faila
Fajnie jest? Jak z zaliczeniami i czy sesje są dość łatwe? Łatwo sie zalicza? Dzieki
Sara
Podobno ma być nowy kierunek finanse i rachunkowość.Z chęcia na to pójdę jeśli to prawda. Zainteresowała mnie oferta dydaktyczna i widze, ze opinie ogólnie na plus.:)
06.12.2011
30.05.2011
Maciek
Szkoła, ktora jest wysoko w rankingach. Bardzo się tym chwalimy:) w końcu jest to powód do dumy. Bardzo atrakcyjny system stypendialny. Chodzą pogłoski, że aż ponad 60 procent studentów studiuje za darmo :) Ja akurat płace;p
Justynka
Jestem na wydziale pedagogicznym:) Polecam gorąco tą szkołę jak również ten wydział. Nie jest cięzko,znajduje czas też na drobne przyjemności, imprezki i wyjscia na piwko:)
29.05.2011
21.05.2011
Agata
Byłam w Niemczech na Erasmusie . Jest to aktualnie jedyny kraj do jakiego można się udać w ramach naszej uczelni . Musimy jednak znać język niemiecki. Nie trzeba zaliczac sesji więc w zaszadzie to warto
Guciek
Dumny jestem , ze tam studiuje :) mogę napisać , ze panuje tam miła atmosfera , dla mnie ta szkoła to same zalety , wiele dobrego z niej wynosze. A internetowa szkolna gazetka \" Wieszak\" to niezły pomysł , zachecam do czytania ;)
16.05.2011
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Akademia Wojsk Lądowych im. generała Tadeusza Kościuszki we Wrocławiu
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Uniwersytet Gdański
  • Wydział Inżynierii i Technologii Chemicznej Politechnika Krakowska
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Politechnika Gdańska
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich w Bydgoszczy