UTH im. Chodkowskiej Warszawa
UAM Festiwal 2022
Wybierz i oceń uczelnię?

Opinie, oceny, komentarze, pytania


Opinie (42)
Wyższa Szkoła Zarządzania i Administracji w Opolu, WSZIA Opole

Bjurw
Licencjat - zaczęło nas 25 osób, ukończyło 12 a obroniło się 7 osób, lekko nie było
23.03.2022
30.07.2021
Marta
Witam poproszę o opinie na temat kierunku zarządzanie personelem i psychologia w biznesie, bedę wdzięczna :-)
ZACZNIJ MYŚLEĆ
DOTYCZY - "WYŻSZA SZKOŁA ZARZĄDZANIA I ADMINISTRACJI" - JUZ PO SAMEM NAZWIE NINIEJSZA "SZKOŁA" WYŻSZA-NIŻSZA ODSTRASZA GŁUPOTĄ - czytaj definicję łac. ADMINISTRARE Administracja (łac. administrare – być pomocnym, obsługiwać, zarządzać, ministrare – służyć) – działalność organizatorska realizowana przy pomocy aparatu urzędniczego, obejmująca zakres spraw o charakterze publicznym, regulowana przez ogólne normy prawne. W innym ujęciu może także oznaczać zarządzanie jakimikolwiek sprawami, własnymi (np. gospodarstwem domowym) lub cudzymi (np. czyimś przedsiębiorstwem) COS OKROPNEGO JAKI POZIOM NAUCZANIA DOPUSZCZONY JEST W POLACZKOWIE. ODPOWIEDZCIE SOBIE SAMI POCZĄWSZY OD PODSTAW, RZECZY NAJPRPOSTSZYCH. OBUDŹ SIE POLSKO.
28.06.2021
21.03.2021
91_SPPOO
Jestem bardzo zadowolony. Jako osoba pracująca na wysokim stanowisku, uczelnia bardzo dobra. . Podczas pandemii wszystkie zajęcia online na Google. Bardzo polecam, dziekanat miły jak i zero problemów z kwesturą. Szczególnie polecam osobom pracującym którym kiedyś się noga powinęła, lub nie poszli na studia i żałują. Uczelnia pozwala pogodzić życie zawodowe jak i prywatne.
Dania
Nie polecam! Jakie zajęcia? Gdzie to widać żeby wszystkie specjalizacji na kierunku, zaczynając od zarządzania logistyką i kończąc zarządzaniem instytucjami opieki zdrowotnej, mieli razem zajęcia i tylko na dyplomie rożne nazwy?! A co powiecie na to, że szkoła każdy rok wymyśla nowe specjalizacji? A dziekan otwarcie mówi dziekanatowi ciągnąć kasę ze studentów ?!
26.01.2021
26.08.2020
Aleks
Są jeszcze idioci, którzy studiują na takich uczelniach?
piotr
... powinni tego typu szkoły likwidować
11.02.2020
29.07.2019
Ola
Czy jest przewidziany drugi nabór? Kiedy?
kowalski00013
Uczelnia nie dostosowuje kierunków kształcenia do obowiązujących przepisów zatrudnienia. Po ukończeniu kierunku Pedagogika o specjalności praca socjalna i doradztwo społecznego które rozpoczęłam w październiku 2004 i kontynuowałam przez 3 lata dowiaduje się, że nie posiadam kwalifikacji do wykonywania zawodu pracownika socjalnego ( co przez całe studia nam wykładowcy wpajali) . W maju 2004 zmieniła się ustawa o pomocy społecznej i uczelnia nie dostosowała kierunku do obowiązujących wymagań. Byle kasę wzięli i tyle...
18.04.2019
02.10.2018
Zośka
Jak czytałam źle opinie o tej uczelni to chce mi się śmiać. Chciałam napisać jaka ta uczelnia jest dobra i jak ma wysoki poziom w porównaniu do innych uczelni w Opolu nie zważając na to czy są to uczelnie państwowe czy prywatne, ale chyba szkoda czasu na to. Jak ktoś mówi że studenci wszia mają lajty to niech przyjadą i sami zobaczą ile jest nauki i ile godzin wyjętych z życia. Pozdrawiam
Dawid p
Witam Potrzebuje pilnej informacji.. Czy na kierunku logistyka są przedmioty ściśle związane z matematyką lub jej elementy??
20.07.2017
18.02.2017
Nadtia
Super uczelnia, skończyłam 2 stopniowe studia na tej uczelni i jak ktoś mi powie ,że nie trzeba się uczyć to wezmę to za żart ponieważ pierwsze dwa lata miałam wyjęte z życiorysu gdyż zakuwałam po nocach a w dzień pracując zawodowo . Owszem były tez przedmioty lżejsze ale nigdy nie było zaliczenia za samo uczęszczanie na zajęcia. Dla porównania studia zaoczne na państwowej uczelni często są poprostu droższe niż przykładowo WSZiA wiec pozostało ość za głosem portfela żeby nie popłynąć finansowo na dno. Pozdrawiam 😀
Młody
czy jest ktoś z pierwszego semestru logistyki i mógłby mi udostępnić notatki i napisać jakie zajęcia odbędą się 7.11.15
30.10.2015
30.10.2015
Młody
czy jest ktoś z pierwszego semestru logistyki i mógłby mi udostępnić notatki i napisać jakie zajęcia odbędą się 7.11.15
katarzyna
Witam wszystkich, czy jest ktoś, kto wybiera się na zarządzanie lub administrację. pozdrawiam
14.10.2015
18.08.2015
Teo
Uczelnia bardzo przyjazna studentom, kierunek Administracja jak na uczelnie prywatną wymagający. Jeśli chodzi o poprzedni komentarz i Panią Nowak to się nie zgodzę. Wymagająca kobieta, zabiegana bardzo, Opole - Tarnowskie Góry - Opole. Poniżać, to poniżają studentów to na Uniwerku, na pewno na WPiA :). Pocelam wydział Ekonomiczny WSZiA.
Krzysztof
Ucelnia była dobrą uczelnią, w której panowała miła atmosfera. Niestety ale była. Teraz większość rządów sprawuje tam P. Nowak, która ewidentnie poniza studentów. Niestety dla tej pani nie istnieje dobra odpowiedz. Myślalam tam jeszcze o magisterce, ale nie chcę mieć już z ta uczelnią nic wspólnego.
27.06.2015
02.02.2015
Piotrekkobsolwent
Szkola porazka jak mopzna nazwac takie szkoly uczelniami wyzszymi to obled. Kierunki typu pedagogika zarzadzanie marketing ludzie obudzcie sie kto was po tym zatrudni. Profesorki pseudospecjalisci bija kase i ucza durnoty . Szkoda waszych mlodych lat i pieniedzy rodzicow.
Ania
Magda, ja też się wybieram na ten kierunek. Niestety trudno jest zaczerpnąć opinii...
06.09.2013
01.08.2013
Magda1515
Cześć:) Chciałabym się dowiedzieć od was, jak jest na kierunku mgr Zarządzanie personelem i psychologia pracy ?;) Z góry dzięki za odp:)
ewa
Witam !!! Mogę polecić uczelnię. Dawno temu pożegnano wykładowców z niewiedzą. W tej chwili wymaga się od studentów, ale również, a może przede wszystkim od wykładowców. Niektóre przedmioty trudno zaliczyć,trzeba się z tym liczyć Na uniwersytecie (po konsultacjach z koleżankami i kolegami jest lżej). WSZiA jako jedyna w kraju uczelnia prywatna ma certyfikat jakości, więc o czymś to świadczy. Ja jestem zachwycona poziomem nauczania, wykładowcami,którzy zawsze mają czas dla swoich studentów. To świadczy o wysokim poziomie
10.07.2013
01.07.2013
Ania
Czy na zarządzaniu magisterce jest jakiś przedmiot typowo ścisły?
Ewa
Hej! A czy może się wypowiedzieć ktoś, kto studiuje Komunikacja rynku i PR?
03.06.2013
21.04.2013
marcin
Nie mam pojęcia jak to jest z finansami ale za to mogę powiedzieć, że na logistyce jest sporo pracy , trzeba włożyć dużo wysiłku w zaliczenia egzaminów ale przy tym studia są ciekawe no i przede wszystkim dobrze rokują na przyszłość
Romek
Studiuje ktoś finanse i rachunkowość w Wyższej Szkole Zarządzania i Administracji w Opolu? jak wyglądają studia? jest dużo pracy? Bardzo chciałbym znać wasze zdanie na ten temat
20.03.2013
05.02.2013
kryska
Wyższa Szkoła Zarządzania i Administracji w Opolu jest bardzo dobrą szkołą :) przynajmniej ja mam takie odczucia. nic mi w niej nie przeszkadzało, nauka jak wszędzie, koledzy mega fajni, do pomocy w nauce i do imprezowania :P polecam wszystkim przyszłym studentom :D
Karol
jejku... przerażają mnie te opłaty wszędzie.... nawet za to, że rejestrujesz się na studia pobierają opłaty... chciałbym iść na studia ale pewnie zostaną mi studia zaoczne, żeby podjąć jakąś pracę. załamuje mnie to nieco...
02.02.2013
29.08.2012
mormont
no ogólnie w przypadku większości uczelni odejście wiąże się opłatami, np za cały semestr z którego się rezygnuje, bo jak już wybierzesz się do płatnej szkoły to zajmujesz miejsce którego w połowie roku nikt nie przejmie, dlatego też umowy trzeba czytać i nie dziwi mnie że Wyższa Szkoła Zarządzania i Administracji w Opolu też może wymagać opłat za przedwczesną rezygnację ze studiów.
ewela
czy z tym obniżonym czesnym to nie jest jakaś ściema? Słyszałam od paru osób że niby obniżone ale potem jak rezygnuje się to dochodzą dodatkowe opłaty czy coś takiego...
16.07.2012
07.07.2012
politologia
maja, ogólnie co do politologii to srednio powiem Ci. chyba że licencjat z politologii a potem magisterkę z czegoś innego. teraz średnio z pracą po takich studiach, wiadomo że jakieś urzędy, gminy itd, ale tam jest się ciężko wkręcić...
maja
A jak jest na politologii? Jaką specjalizacje polecanie? Jestem tegoroczna maturzystką i stoje przed wyborem studiów. Interesuje mnie ta politologia ale nie wiem czy warto. Gdzie można po tym pracować? a sama uczelnia jak wygląda? Jak jest wyposażona itd?
25.06.2012
24.06.2012
jak jest na logistyce?
kto studiuje tam logistyke i mogllby cos od siebie napisac? poziom, kadra? jaki klimat jest? gzdie praktyki? jakie specjalnosci? itd.
ema
poziom wyższy niż się spodziewałam, ale i tak aplikuję do warszawy po raz drugi, może w tym roku mi się poszczęści, z poprawioną matura i optymistycznym nastawieniem :d opole to moje rodzinne miasto i chce się z niego w koncu wybrać, poczuć klimat stolicy!
24.05.2012
04.04.2012
nina
Jestae na kierunku pedagogika i baaardzo mi się podoba . Wysoki poziom , ale za to miła atmosfera !!
misiek
a panie w dziekanacie na 5 !!!!!!
30.03.2012
13.12.2011
Firek
Zalezy co zaliczasz... pare przedmiotów trudno. I to niezaleznie na jakim kierunku jestes. Niestety nic nie jest zawsze proste, czasem jest pod górkę w tej szkole, ale polecam
Faila
Fajnie jest? Jak z zaliczeniami i czy sesje są dość łatwe? Łatwo sie zalicza? Dzieki
11.12.2011
06.12.2011
Sara
Podobno ma być nowy kierunek finanse i rachunkowość.Z chęcia na to pójdę jeśli to prawda. Zainteresowała mnie oferta dydaktyczna i widze, ze opinie ogólnie na plus.:)
Maciek
Szkoła, ktora jest wysoko w rankingach. Bardzo się tym chwalimy:) w końcu jest to powód do dumy. Bardzo atrakcyjny system stypendialny. Chodzą pogłoski, że aż ponad 60 procent studentów studiuje za darmo :) Ja akurat płace;p
30.05.2011
29.05.2011
Justynka
Jestem na wydziale pedagogicznym:) Polecam gorąco tą szkołę jak również ten wydział. Nie jest cięzko,znajduje czas też na drobne przyjemności, imprezki i wyjscia na piwko:)
Agata
Byłam w Niemczech na Erasmusie . Jest to aktualnie jedyny kraj do jakiego można się udać w ramach naszej uczelni . Musimy jednak znać język niemiecki. Nie trzeba zaliczac sesji więc w zaszadzie to warto
21.05.2011
16.05.2011
Guciek
Dumny jestem , ze tam studiuje :) mogę napisać , ze panuje tam miła atmosfera , dla mnie ta szkoła to same zalety , wiele dobrego z niej wynosze. A internetowa szkolna gazetka \" Wieszak\" to niezły pomysł , zachecam do czytania ;)
Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
Uniwersytet Szczeciński
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
Państwowa Uczelnia Zawodowa im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach