• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • WSAIB Gdynia patronat medialny
  • Uniwersytet Medyczny Łódź Drzwi Otwarte

Wyższa Szkoła Administracji Publicznej w Kielcach

uczelnia niepubliczna, woj. świętokrzyskie, 25-410 Kielce, ul. Staffa 7, (+41) 368 60 77 , sekretariat@wsap-kielce.edu.pl

Wyższa Szkoła Administracji Publicznej w Kielcach została założona w 1999 roku. Jest to uczelnia o uprawnieniach do nadawania tytułu licencjata i magistra. Od wielu lat kształci pracowników administracji na poziomie odpowiadającym warunkom nowoczesnego, europejskiego państwa prawa.

Wyróżnia się najdłuższym w regionie stażem w kształceniu na kierunku administracyjnym. Jej oferta edukacyjna dostosowana jest do rynku pracy oraz przekazywania wiedzy użytecznej, przydatnej w pracy przyszłych profesjonalistów. Nauka w niewielkich grupach sprzyja interakcji wykładowca-student, pozwala na integrację i tworzy przyjazną atmosferę. Uczelnia organizuje konferencje i seminaria naukowe, posiada własną bibliotekę oraz wydawnictwo.

Sprawdź wymagania rekrutacyjne na studia i dowiedz się więcej na temat oferty edukacyjnej Wyższej Szkoły Administracji Publicznej w Kielcach.


Ocena uczelni

6.66 / 10
82 głosów

Opinie (89)
Wyższa Szkoła Administracji Publicznej w Kielcach, WSAP Kielce

Karol
Miałem do czynienia z tą uczelnią. Plusem jest to, że są osoby zatrudnione z praktyką w administracji i fajnie tłumaczą na przykładach.
02.10.2022
17.05.2021
Asia
odpowiedź dla Jarek z dnia 14.05.2021
Szanowny Panie, serdecznie dziękujemy za sympatyczny komentarz i wspomnienie. Uczelnia istnieje pod adresem Ul. Staffa 7, 25-410 Kielce i w dalszym ciągu kształci administratywistów i różne powiązane specjalności podyplomowe. Zachowaliśmy dawną formułę skupiania się na meritum, nie rozdrabniamy się, co oznacza, ze w dalszym ciągu jesteśmy małą i przyjazną studentom uczelnią. Serdecznie zapraszamy Pana do odwiedzenia szkoły, a biorąc pod uwagę Pańskie kompetencje, może nawet do współpracy. Pozdrawiam serdecznie dr hab. Janina Kowalik, prorektor WSAP
Jarek
Czy to jest dawna Policealna Szkoła Samorządu i Administracji powstała ok. roku 1990? Uczyłem się tam w latach 1991 - 1993. Wspaniałe czasy, dyrektorami byli Panowie Bednarz i Mochoń, w sekretariacie Pani Chrabąszcz. Szkoła była w budynku Politechniki. Bardzo wysoki wówczas poziom nauczania. Idąc do tej szkoły szukałem pomysłu na siebie i tam znalazłem. Potem studiowałem prawo, a dziś jest adwokatem, radcą prawnym i doradcą restrukturyzacyjnym. Do dziś bardzo miło wspominam mój dwuletni pobyt w Kielcach i gdy tam bywam raz na parę lat, to zaglądam w okolice Politechniki.
14.05.2021
20.01.2021
Angela
Czy ktoś wybiera się na administrację od marca ( rekrutacja wiosenna) ?
Szymon
odpowiedź dla pytanie o studia z dnia 11.05.2020
Studiuję tu, to bardzo fajna niewielka uczelnia. Wykładowcy kompetentni, często praktycy pokazujący realna stronę spraw, o których mówią. Nie ma ocen za piękne oczy. Administracja przyjazna, pomagają w różnych problemach. Przedmiotów niepotrzebnych nie ma, byłem na innej uczelni wcześniej i były przedmioty pod zatrudnionych wykładowców i zupełnie od czapy. Tutaj nie ma takich "michałków", przedmioty są bardzo przemyślane. Ja daję pozytyw.
11.05.2020
11.05.2020
pytanie o studia
widzę, że dawno nikt się tutaj nie odzywał... ja chcę zapytac o kierunek Administracja. Czy warto postawić na studia w tej szkole? jaki jest poziom nauczania i skąd są wykładowcy? przeglądam ten pdf z listą przedmiotów, ale szczerze mówiąc nie mam porównania, ani wiedzy, czy to jest ok. Jak wy oceniacie?
Katarzyna
To bardzo dobra szkoła dla osób które chcą się uczyć. Polecam jako studentka różnych kierunków od11 lat. Kadra jest super i na prawdę przekazuje max informacji praktycznych. POLECAM!
25.11.2018
11.07.2017
czy warto
naprawdę warto iść do nich na Administrację? możecie się podzielić swoimi opiniami na temat studiów administracyjnych we WSAPie?
MELA
Fajna mała uczelnia z doskonałą administracją, pomocną i uczynną. Studiowałam tam na licencjacie, a teraz rozważam studia podyplomowe, ponieważ mają doskonałe propozycje dla samorządów. Chciałabym podjąć studia z Gospodarki przestrzennej i ochrony środowiska tylko nie wiadomo czy ruszą w marcu. Interesuje mnie system GIS, którego używają na kilku przedmiotach. Ze wszech miar polecam.
23.02.2017
20.07.2016
Administrator
Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
opinia
opinia z rynku - bardzo dobrze prowadzona Administracja, w której Uczelnia się specjalizuje.
24.11.2015
28.06.2014
elka
studiuje ktoś na tym kierunku MPA?
student
budynek w weekendy przeznaczony jest w całości dla studentów, bo właśnie w takim niestacjonarnym systemie odbywają się studia
14.05.2014
11.04.2014
fryfi
Wszystkie potrzebne informacje znajdziecie na stronie internetowej WSAP, zajrzyjcie. W razie pytań po prostu dzwońcie do szkoły, tak Wam wytłumaczą co i jak.
Anna
Jeśli kierunek Administracja w Kielcach - to śmiało tutaj.
09.02.2014
08.02.2014
Klaudia
uprzejmie proszę o rzetelne opinie od studentow, jak wyglądają studia w tej szkole?
denat
Moim zdanie w naszym kraju jest dość urzędników, którzy w większości przypadków zatrudniani są po to, aby uniemożliwić bezproblemowe załatwienie danej sprawy. Ja polecam ciekawsze kierunki niż administracja, która uczy "języka urzędowego", którego opanowanie wymaga od petenta wieloletnich odwiedzin w różnych urzędach i zazwyczaj ogromnych chęci.
27.01.2014
27.01.2014
moza
kurcze, gdzie Ty widziałaś pajęczyny, bo ja tam studiuję i jakoś nie dostrzegłam, sale czyste pomalowane, korytarze, łazienki również, kompetentna kadra i przyjazna administracja, a przede wszystkim nie jest to moloch, gdzie student jest anonimowy i kwitnie godzinami pod dziekanatem, a potem czeka tygodniami na decyzję. Wiem coś o tym bo studiowałam na dużej uczelni inny kierunek, a teraz musiałam uzupełnić wykształcenie administracyjne, bo wymaga tego ustawa (USC). Zalety WSAP to , że jest wielu wykładowców - praktyków oraz ciepłą i pomocna administracja. Ktoś tam pisał, że się nie rozwija, ze nie ma innych kierunków - a może właśnie o to chodzi, że szkoła specjalizuje się od zawsze w ADMINISTRACJI, to po co ma szukać czegoś innego. Ja zdecydowanie polecam!
Maja
czy wiszące na ścianach pajęczyny to dopełnienie wyglądu?
26.01.2014
23.01.2014
Nika
A ja polecam i jestem zadowolona.
Telka
nie polecam, słaba skuteczność nauczania
18.01.2014
08.01.2014
MarianoFuriano
czy znacie jakiś inny przypadek że w szkole wyższej w tych samych salach uczą się również dzieci ze szkoły podstawowej??
Wacek
KIEDYŚ CAŁKIEM DOBRA SZKOŁA - DZISIAJ GARSTKA STUDENTÓW. BRAK NOWYCH KIERUNKÓW STUDIÓW, BRAK POMYSŁÓW NA ROZWÓJ
06.01.2014
01.01.2014
luiza
szkoła przygotowuje kiepsko, teraz to już nie wiadomo co to jest bo w tych samych pomieszczeniach mieści się podstawówka, słaba szkoła
gaja
a dla mnie liczy się również to, czy budynek nadaje się do tego, aby studiowali w nim ludzie oraz czy jest czysto i schludnie!! jak by tu powiedzieć- PŁACĘ ZA TO !!
15.12.2013
08.11.2013
Aba
Jestem absolwentem Wyższej Szkoły Administracji Publicznej w Kielcach, a także dwóch innych szkół w Warszawie. Jeżeli dla kandydata na studia jest ważne czy sale są obdrapane czy nie, to znaczy, że nie zależy mu na zdobyciu wiedzy i nie ma zielonego pojęcia jak jest na innych uczelniach. Gdybym jeszcze raz stanęła przed dokonaniem wyboru co do uczelni, na pewno wybrałabym WSAP w Kielcach, bo: znakomita kadra, która świetnie przygotowuje do pracy w samorządzie. (Moje koleżanki z pracy są po administracji z innych uczelni i jak ja im mówię o jakiś innowacyjnych rozwiązaniach w samorządzie, to patrzą na mnie ze zdziwieniem, skąd ja to wszystko wiem. Odpowiadam, że w Kielcach mnie nauczyli, a to Wy nie miałyście tego na adm8inistracji?... Wiadomo jaka jest odpowiedź). Uczą tam praktycy. To niezmiernie ważne. Poza tym należy pochwalić znakomitą kadrę z dziekanatu, ze szczególnym uwzględnieniem Pani Gabrieli Deka. Odpisuje na e-maile, wyrozumiała, pomocna, no i przede wszystkim kompetentna. Kolejnym argumentem przemawiającym za studiowaniem na WSAP jest cena za studia. Tańszych studiów to chyba w całej Polsce nie ma i z taką ofertą!
Majk
Kolega na wsh poleca? Dobry żart!!!
23.09.2013
27.06.2013
Yello
WSAP jest nawet OK, faktycznie może nie ma rewelacji jakichś ale wykłądowcy spoko i chyba najlepszy wybór administracji. Zastanów się czy po tej administracji znajdziesz dobrą robotę....no...chyba że wiesz, ze znajdziesz :)
do Fałek
widzę, że jesteś dobrze zorientowany w temacie szkół, to co polecasz w Kielcach? mam na mysli uczelnie prywatne i kierunki "ogólne", nie techniczne, nie medyczne, nie ścisle, moze być jakas administracja, może zarzadzanie, cos co warto studiowac, i daje rózne mozliwosci zatrudnienia pozniej, ja mam mętlik w glowie, bo kazdy radzi dobrze, a juz nie wiem, kogo sluchac, matka, jedno, brat drugie, znajomi swoje, zglupiec mozna
24.06.2013
25.05.2013
polip
ja nie polecam tej szkoły
fałek
ad1) studiuje się kiepsko,zaplecze sprzed 30 lat,ławy stare,śmierdzące sale,obdrapane ściany - chyba nie chciałbyś mieć tak w domu ad2) właśnie to robię ad3) nie polecam,nie wiem skąd jesteś ale sam podjedź i spójrz na ten walący się budynek i odpowiedz sobie sam na swoje pytanie ad4) na wsh
03.04.2013
01.04.2013
administracja
jak sie studiuje Administrację w tej szkole? czy mogliby sie sie wypowiedzoec obecnie studiujacy studenci? jesli polecacie, to co Wam sie podoba i dlaczego? jak odradzacie te uczelnie, to gdzie w Kielcach isc na administracje?
Ilona
a ja jestem ciekawa,ile czasu poświęcają pracownicy tej szkoły aby pisać super dobre komentarze!
17.03.2013
16.03.2013
ktos
ja jestem na 2sem juz i wcale tak latwo nie jest. wiadomo ze z niektorych przedmiotow jest lzej ale sa przedmioty ktore sa ciezkie i nie da sie ich zdac ot tak... trzeba sie uczyc. a jesli chodzi o nauczycieli to sa bardzo fajni.
aggricola
super szkoła,i,superbabcia w kwesturze
22.02.2013
02.02.2013
Agnieszka
Lubię tę szkołe, jest ok. Pozdrowienia dla pani z dziekanatu
kingsajz dla kazdego
i dlatego WSAP to najlepsze uczelnia na świecie !!!
03.01.2013
03.01.2013
Mariusz
Jestem absolwentem WSAP w Kielcach. Po tej szkole dostałem się na mgr uzupełniające na UMCS w Lublinie - studia w Kielcach oraz Lublinie skończyłem z ocena 4,5. WSAP przygotowała mnie bardzo dobrze do zajęć i egzaminów na UMCSie. Obecnie pracuje w administracji w Warszawie jako starszy specjalista, współpracuje z wieloma wydawnictwami pisząc opinie z zakresu prawa pracy. Jestem doktorantem nauk prawnych i prowadzę zajęcia z prawa administracyjnego, prawa pracy. Dziś wiem, że wybrałem dobrą szkołę, która dobrze przygotowała mnie do pracy zawodowej. Jedno co mogę powiedzieć to, że jeśli ktoś myśli, że będzie się ślizgał na egzaminach i skończy szkołę obojętnie z jakim wynikiem i pracę dostanie - jest w błędzie. Po pierwsze trzeba chcieć się uczyć (możesz iść i na uniwerek ale jak się nie będziesz uczył to ci uniwerek na dyplomie nic nie da), po drugie trzeba chcieć coś osiągnąć.
Koli
Tak ja dostałem i pracuję w Centrali największego pracodawcy w Kraju
03.01.2013
30.12.2012
jednorożec
czy ktoś dostał gdzieś pracę po tej uczelni ?
Lmariachi
to najlepsza uczelnia we wszechświecie!!! piękna i kolorowa z mnóstwem kierunków i pięknym polem parkingowym
12.12.2012
11.12.2012
suzi
....bo trzeba mieć zasady a nie stać się marionetką !!
niebieski ołówek
Przestańcie narzekać,przecierz to świetna szkoła. Kto wie może najlepsza w Polsce !!! A może nawet w europie !!!
19.11.2012
05.11.2012
Administrator
komentarz usunięty ze względu na naruszenie zasad regulaminu
Nastka
Dlaczego macie takie podejście? Ja tam studiuję już trzeci rok i jestem zadowolony. Wszystko jest takie, jak się tego spodziewałem. Wykładowcy w porządku, ludzie są bardzo przyjaźni.. Mi się podoba ;)
05.11.2012
30.10.2012
high
hmm, do tej pory byłem przekonany co do tej uczelni, chciałem tam studiować pomimo tego, że kilku znajomych mi to odradzało... Dlatego wszedłem tutaj i widzę, że wy też nie macie najlepszego zdania :) może rzeczywiście szkoła niewarta polecenia, muszę się nad tym zastanowić raz jeszcze :)
sodomaigomora
może powinni kupić koce grzewcze ?
29.10.2012
25.10.2012
bryk
liczy się tylko kasa i tylko kasa,ta szkoła nie ma nawet porządnego parkingu, do środka strach wejść bo starocie. NIE POLECAM
Jean Philip Żenua
a jest tam francuski?
18.10.2012
16.10.2012
samuraj
faktycznie, kanapka droższa niż metro w Japonii
smakosz
czy będzie lazania, kopytka i warzywa na parze ....w tym barze :)
15.10.2012
15.10.2012
kazar
Do buhaj: Mówiono nam na obronach, że E-Administracja to nowa specjalność na studiach na kierunku Administracja i to musiało ruszyć bo studia na kierunku Administracja się odbywają. A Public relations to podyplomówka, to nie wiem czy ruszyła, bo się tym nie interesowałam. Jeśli mieli odpowiednią liczbę kandydatów to może ruszyła. Nie wiem.
tornado
bardzo drogie żarcie w tym barku
14.10.2012
12.10.2012
buhaj
Kazar- tak świetnie zorientowany/a jesteś. Ruszają te zapowiadane kierunki Public relations i EAdministracja ?
kazar
Ano właśnie! Czytam to czasem i oczom nie wierzę. Jestem tegoroczną absolwentką WSAP i niewiele rzeczy, o których tu czytam pisali ludzie, którzy kiedykolwiek byli w tej szkole. Jest to fantastyczna mała uczelnia nie taki kołchoz jak inne. Dobra, doświadczona kadra i przemiła obsługa, która bardzo pomaga w różnych problemach, które się zdarzają studentom. Wszyscy się starają stworzyć jak najlepszą atmosferę do studiowania, ale też wymagają. Trochę żałuję, ze dopiero teraz kiedy skończyłam zrobiono przyjazny bufet - kawiarenkę z daniami na gorąco i wyremontowano kilka sal. Ale dla przyszłych studentów to ważne, bo poprzedni sklepik był żałosny, po 12-tej pani już nic nie miała do sprzedania. Ja tę uczelnię polecam.
11.10.2012
11.10.2012
anna zaborowska
jestem w szoku, czytajac te komentarze, mam wrazenie, ze tu sie odbywa jakas dziwna i niezrozumiala dla mnie, czyli maturzysty, wojna, o ile niektore opinie jeszcze wnosza jakies informacje, to bardzoe wiele ma charaktek jakich rozgrywek, ktos sobie tutaj zrobil poligon i strzela na oslep, chcialabym poprosic w imieniu swoim i wszystkich osob, ktore szukaja obiektywnych, prawdziwych i konkretnych informacji o szkolach w Kielcach, aby pisac na temat, czyli oceniach uczelnie, kadre, warunki socjalne, poziom nauczania, ro wszystko, co moze nam pomoc w porownaniu szkol i wyborze takiej, ktora w naszym odczuciu bedzie wlasciwa, bardzo dziekuje
xxx
Chyba Wam się uczelnie pomyliły na WSAP nie ma windy. Chyba piszecie o WSEiP???
11.10.2012
09.10.2012
kowalsky
a może "stare wraca bo nowe już było ? :)
zaq
łączone zajęcia między rocznikami poslużą zapewne zmniejszeniu kosztów wykladowców. Ale my studenci płacimy cięzkie pieniądze i wzamian chcemy miec choć odrobinę JAKOŚCI, KULTURY I DOBREGO TRAKTOWANIA. Nie jestesmy dojarnią kasy
08.10.2012
07.10.2012
hop
Niestety muszę przyznać,że braków jest nadal sporo.Winda nadal nie działa.W salach smród,nikt nie wietrzy.Bałagan
robespierre
Podobno uruchamiają trzy nowe kierunki: - klasa I podstawówki, - klasa II podstawówki i - klasa III podstawówki.
21.09.2012
08.09.2012
nefertiti
obsługa do bani !!!
smay
nie polecam tej uczelni, chodzą pogłoski że upadną a poza tym kiepska obsługa
08.09.2012
06.09.2012
rysiek
Nie polecam ani studiów z administracji publicznej ani studiów we WSAP. Pracę w administracji dostaje się po znajomości, a uczelnia upadnie albo w tym roku albo najpóźniej w następnym więc i tak trzeba sobie będzie szukać innej uczelni. Chyba, że ktoś będzie chciał kontynuować w podstawówce.
Administrator
Komentarz został usunięty ze względu na naruszenie zasad regulaminu.
25.08.2012
16.08.2012
hurdu
nie "chyba" a "na pewno"
spiderman
w budynku tej uczelni powstaje szkoła podstawowa, także chyba uczelnia się będzie likwidować
14.08.2012
11.06.2012
e-student
ta e-administracja na tym wsapie,ktoś się wybiera?czym to sie różni od tej zwykłej?
sznycel
siedzieć mi tu cicho kotlety i siekańce
06.06.2012
06.06.2012
kotletmielony
masz w sobie więcej mięsa niż kotlet z PRL-u? czytaj człowieku co napisano
kotletmielony
łubudubu łubudubu niech żyje nam prezes naszego klubu-nieeeeeeeeeech żyje nam. do "racja": -parkingu brak, -dostęp do netu jest, -baru nie ma (ps. chyba winno być stołówki :)),
06.06.2012
06.06.2012
bociek
a ile macie jeszcze tego personelu na wsapie? bo z dnia na dzień chyba coraz mniej
racja
ludzie, nie opluwajcie bez powodu, nie wylewajcie prywatnych kwasow, animozji, sympatii i antypatii, piszcie to, co jest dla nas wazne, czy jest dobra organizacja, czy odbywaja sie zajecia zgodnie z planem, czy wykladowcy sa zaangazowani, czy uczelnia robi praktyki, jak dziala od srodka i jakie daje mozlwiosci tym nieco ambitniejszym, czy jest parking, czy jest bar, czy jest dostep do netu, itd. takie rzeczy nas interesuja, z gory dziekuje
05.06.2012
05.06.2012
Poinformowani
Szanowna Pani, Szkoda, że uwagi wysyła Pani na forum, zamiast porozmawiać z osobami, które mogłyby rozwiać wszelkie Pani wątpliwości, ale skoro już taką formę Pani przyjęła, to informuję, iż wyburzono dwie ściany w dwóch nieużywanych pomieszczeniach, aby zorganizować bufet ze stolikami dla studentów, ponieważ dotychczasowy bufet nie spełniał ich oczekiwań. I naprawdę wreszcie coś robi się dla studentów, a szkoła podstawowa nie ma z tym nic wspólnego. Co do nowych studiów zapraszamy na stronę internetową. Dodatkowych informacji udzielą Pani pracownicy WSAP, jak Pani zapewne wie - mili, uprzejmi i zawsze poinformowali i niekoniecznie portierzy. Z wyrazami głębkiego szacunku, personel szkoły
dfg
Będąc w sobotę w szkole zauważyłam zburzonych kilka pomieszczeń (z brakiem informacji o wyburzeniu,czy choćby prostej tabliczki co się dzieje). Sądziłam,że jest jakaś mała przebudowa (remont) WSAP.,że wreszcie coś sie robi dla studentów.Jakież było moje zdumienie,gdy dowiedziałam się od portiera,że zburzono kilka pomieszczeń wewnątrz budynku na parterze gdyż będzie tam od września jakaś społeczna szkoła podstawowa !!! Nie dość że obecne warunki lokalowe były na poziomie miernym,to nawet my studenci nie mamy jak skończyć studiów,bo budują pomieszczenia dla podstawówki !!! Sytuacja jest groteskowa,gdyż nie tak dawno nowe władze WSAP mówiły o rozbudowie i nowych studiach.Cieszę się że już kończe tę szkołę.Zastanówcie się ludzie gdzie idziecie
04.06.2012
03.06.2012
puder
czy to ta pani z duzymi buforami?
Henio
a Panią Agnieszkę to najbardziej lubiłem, taka pomocna i zawsze otwarta, i taka fajna. Ludziska wpisujcie się kto p. Agnieszkę lubił!
01.06.2012
29.05.2012
judyta
zastanawiałam sie nad tą uczelnią, ale jak patrze na te negatywne komentarze to juz nie wiem co zrobic. a wiecie czym są spowodowane te zmiany? Czy może zawsze tak było.
tomislav
odchodzą cenieni pracownicy-szkoda!
26.05.2012
30.04.2012
tuba
Zwalniają pracowników,zostało kilka osób do obsługi. Przecież to dążenie do samozagłady
tartinka
Poziom nauczania jak wszędzie indziej, ale jest OK. Moim zdaniem zmiany w szkole (po odwołaniu p Bednarza) idą w dobrym kierunku. Powodzenia
26.04.2012
24.04.2012
jack_smith
najfajniejsza to jest ta pani co jestw stypendiach, zawsze uśmiechnięta i pomocna
Administrator
Komentarz usunięty ze względu na naruszenie zasad regulaminu
23.04.2012
05.04.2012
administracja
czy to, ze ta uczelnia ta tylko jeden kierunek, czyli Administracje, to dobrze o nich swiadczy? czy oni stawiaja na to i sa dobrzy? kto u nich studiuje na administracji? jakie specjalnosci warto rozwazac?
wessena
Ta szkoła to jakaś jedna wielka porażka. Zajecia nie dość że odbywają się w zatęchłych klitkach (bo salami to nazwać nie można) to jeszcze brud i smród. Ludzie gniotą się na korytarzach bo nie ma gdzie usiąść. I za to jeszcze sie płaci 2800 za rok
29.01.2012
11.01.2012
Sarna
kuzynka studiuje, nie narzeka, mowi, ze przynajmniej sa dosc elastyczni, nie cisna za mocno, kiedy trzeba wykladowca idzie na reke studentowi, ona kiedys prace 3 miesiace oddawla jakas zaliczeniowa, i zdala oczywiscie
Ptyś
Tak sobie, mi sie już nie chce studiować trochę żałuję, że się podjąłem tego wszystkiego, brak czasu na cokolwiek
11.01.2012
23.05.2011
Krzych
Jestem zainteresowany studiami podyplomowymi z BHP. Czy ktoś może mi przybliżyć specyfikę studiów na tej uczelni? Warto wydać kasę?
Robert
Jako człowiek aktywnie angażujący się w życie lokalne zdecydowałem się na studiowanie Administracji publicznej. Uważam, że to moja przyszłość. To czego nauczę się na tej uczelni zaowocuje moimi działaniami w strukturach lokalnych. Wiadomo, materiał obszerny, trzeba się ostro uczyć ale dla kogoś zainteresowanego nie jest to żadna przeszkoda.
23.05.2011
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Poznaniu
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu Wydział Ekonomiczny w Szczecinie
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Akademia Zamojska
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Toruniu
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Politechnika Lubelska
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Akademia Nauk Stosowanych im. J.A. Komeńskiego w Lesznie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdyni
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Integracji Europejskiej w Szczecinie
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Dolnośląska Szkoła Wyższa we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych, Wydział Międzyuczelniany w Gdańsku
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Akademia im. Aleksandra Gieysztora w Pułtusku
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Uniwersytet SWPS Katowice
  • Szkoła Główna Służby Pożarniczej w Warszawie
  • Uniwersytet Opolski
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Administracji w Lublinie
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Łodzi
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu, Wydział Zamiejscowy w Chorzowie
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Państwowa Wyższa Szkoła Techniczno-Ekonomiczna im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Podhalańska Państwowa Uczelnia Zawodowa w Nowym Targu
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Pedagogium Wyższa Szkoła Nauk Społecznych w Warszawie
  • Bydgoska Szkoła Wyższa
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Politechnika Częstochowska
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach
  • Akademia Pomorska w Słupsku
  • Akademia Ignatianum w Krakowie
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu, Wydział Ekonomiczny w Opolu
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa w Warszawie - grupa Vistula
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Państwowa Uczelnia Zawodowa im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Uczelnia Nauk Społecznych Filia Nowy Targ
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Tarnowie
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Politechnika Łódzka
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Szkoła Wyższa Wymiaru Sprawiedliwości w Warszawie
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Coventry University Wrocław
  • Uniwersytet Gdański
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Politechnika Poznańska
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Bytomiu
  • Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Głogowie
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Powiślańska Szkoła Wyższa w Kwidzynie
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Katolicki Uniwersytet Lubelski Jana Pawła II
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania im. Prof. T. Kotarbińskiego
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdańsku
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Warszawie
  • WSHiU Akademia Nauk Stosowanych w Poznaniu
  • Staropolska Akademia Nauk Stosowanych w Kielcach
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi