• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Ocena uczelni


Komentarze (86)
Angela
Czy ktoś wybiera się na administrację od marca ( rekrutacja wiosenna) ?
20.01.2021
11.05.2020
Szymon
Studiuję tu, to bardzo fajna niewielka uczelnia. Wykładowcy kompetentni, często praktycy pokazujący realna stronę spraw, o których mówią. Nie ma ocen za piękne oczy. Administracja przyjazna, pomagają w różnych problemach. Przedmiotów niepotrzebnych nie ma, byłem na innej uczelni wcześniej i były przedmioty pod zatrudnionych wykładowców i zupełnie od czapy. Tutaj nie ma takich "michałków", przedmioty są bardzo przemyślane. Ja daję pozytyw.
pytanie o studia
widzę, że dawno nikt się tutaj nie odzywał... ja chcę zapytac o kierunek Administracja. Czy warto postawić na studia w tej szkole? jaki jest poziom nauczania i skąd są wykładowcy? przeglądam ten pdf z listą przedmiotów, ale szczerze mówiąc nie mam porównania, ani wiedzy, czy to jest ok. Jak wy oceniacie?
11.05.2020
25.11.2018
Katarzyna
To bardzo dobra szkoła dla osób które chcą się uczyć. Polecam jako studentka różnych kierunków od11 lat. Kadra jest super i na prawdę przekazuje max informacji praktycznych. POLECAM!
czy warto
naprawdę warto iść do nich na Administrację? możecie się podzielić swoimi opiniami na temat studiów administracyjnych we WSAPie?
11.07.2017
23.02.2017
MELA
Fajna mała uczelnia z doskonałą administracją, pomocną i uczynną. Studiowałam tam na licencjacie, a teraz rozważam studia podyplomowe, ponieważ mają doskonałe propozycje dla samorządów. Chciałabym podjąć studia z Gospodarki przestrzennej i ochrony środowiska tylko nie wiadomo czy ruszą w marcu. Interesuje mnie system GIS, którego używają na kilku przedmiotach. Ze wszech miar polecam.
Administrator
Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
20.07.2016
24.11.2015
opinia
opinia z rynku - bardzo dobrze prowadzona Administracja, w której Uczelnia się specjalizuje.
elka
studiuje ktoś na tym kierunku MPA?
28.06.2014
14.05.2014
student
budynek w weekendy przeznaczony jest w całości dla studentów, bo właśnie w takim niestacjonarnym systemie odbywają się studia
fryfi
Wszystkie potrzebne informacje znajdziecie na stronie internetowej WSAP, zajrzyjcie. W razie pytań po prostu dzwońcie do szkoły, tak Wam wytłumaczą co i jak.
11.04.2014
09.02.2014
Anna
Jeśli kierunek Administracja w Kielcach - to śmiało tutaj.
Klaudia
uprzejmie proszę o rzetelne opinie od studentow, jak wyglądają studia w tej szkole?
08.02.2014
27.01.2014
denat
Moim zdanie w naszym kraju jest dość urzędników, którzy w większości przypadków zatrudniani są po to, aby uniemożliwić bezproblemowe załatwienie danej sprawy. Ja polecam ciekawsze kierunki niż administracja, która uczy "języka urzędowego", którego opanowanie wymaga od petenta wieloletnich odwiedzin w różnych urzędach i zazwyczaj ogromnych chęci.
moza
kurcze, gdzie Ty widziałaś pajęczyny, bo ja tam studiuję i jakoś nie dostrzegłam, sale czyste pomalowane, korytarze, łazienki również, kompetentna kadra i przyjazna administracja, a przede wszystkim nie jest to moloch, gdzie student jest anonimowy i kwitnie godzinami pod dziekanatem, a potem czeka tygodniami na decyzję. Wiem coś o tym bo studiowałam na dużej uczelni inny kierunek, a teraz musiałam uzupełnić wykształcenie administracyjne, bo wymaga tego ustawa (USC). Zalety WSAP to , że jest wielu wykładowców - praktyków oraz ciepłą i pomocna administracja. Ktoś tam pisał, że się nie rozwija, ze nie ma innych kierunków - a może właśnie o to chodzi, że szkoła specjalizuje się od zawsze w ADMINISTRACJI, to po co ma szukać czegoś innego. Ja zdecydowanie polecam!
27.01.2014
26.01.2014
Maja
czy wiszące na ścianach pajęczyny to dopełnienie wyglądu?
Nika
A ja polecam i jestem zadowolona.
23.01.2014
18.01.2014
Telka
nie polecam, słaba skuteczność nauczania
MarianoFuriano
czy znacie jakiś inny przypadek że w szkole wyższej w tych samych salach uczą się również dzieci ze szkoły podstawowej??
08.01.2014
06.01.2014
Wacek
KIEDYŚ CAŁKIEM DOBRA SZKOŁA - DZISIAJ GARSTKA STUDENTÓW. BRAK NOWYCH KIERUNKÓW STUDIÓW, BRAK POMYSŁÓW NA ROZWÓJ
luiza
szkoła przygotowuje kiepsko, teraz to już nie wiadomo co to jest bo w tych samych pomieszczeniach mieści się podstawówka, słaba szkoła
01.01.2014
15.12.2013
gaja
a dla mnie liczy się również to, czy budynek nadaje się do tego, aby studiowali w nim ludzie oraz czy jest czysto i schludnie!! jak by tu powiedzieć- PŁACĘ ZA TO !!
Aba
Jestem absolwentem Wyższej Szkoły Administracji Publicznej w Kielcach, a także dwóch innych szkół w Warszawie. Jeżeli dla kandydata na studia jest ważne czy sale są obdrapane czy nie, to znaczy, że nie zależy mu na zdobyciu wiedzy i nie ma zielonego pojęcia jak jest na innych uczelniach. Gdybym jeszcze raz stanęła przed dokonaniem wyboru co do uczelni, na pewno wybrałabym WSAP w Kielcach, bo: znakomita kadra, która świetnie przygotowuje do pracy w samorządzie. (Moje koleżanki z pracy są po administracji z innych uczelni i jak ja im mówię o jakiś innowacyjnych rozwiązaniach w samorządzie, to patrzą na mnie ze zdziwieniem, skąd ja to wszystko wiem. Odpowiadam, że w Kielcach mnie nauczyli, a to Wy nie miałyście tego na adm8inistracji?... Wiadomo jaka jest odpowiedź). Uczą tam praktycy. To niezmiernie ważne. Poza tym należy pochwalić znakomitą kadrę z dziekanatu, ze szczególnym uwzględnieniem Pani Gabrieli Deka. Odpisuje na e-maile, wyrozumiała, pomocna, no i przede wszystkim kompetentna. Kolejnym argumentem przemawiającym za studiowaniem na WSAP jest cena za studia. Tańszych studiów to chyba w całej Polsce nie ma i z taką ofertą!
08.11.2013
23.09.2013
Majk
Kolega na wsh poleca? Dobry żart!!!
Yello
WSAP jest nawet OK, faktycznie może nie ma rewelacji jakichś ale wykłądowcy spoko i chyba najlepszy wybór administracji. Zastanów się czy po tej administracji znajdziesz dobrą robotę....no...chyba że wiesz, ze znajdziesz :)
27.06.2013
24.06.2013
do Fałek
widzę, że jesteś dobrze zorientowany w temacie szkół, to co polecasz w Kielcach? mam na mysli uczelnie prywatne i kierunki "ogólne", nie techniczne, nie medyczne, nie ścisle, moze być jakas administracja, może zarzadzanie, cos co warto studiowac, i daje rózne mozliwosci zatrudnienia pozniej, ja mam mętlik w glowie, bo kazdy radzi dobrze, a juz nie wiem, kogo sluchac, matka, jedno, brat drugie, znajomi swoje, zglupiec mozna
polip
ja nie polecam tej szkoły
25.05.2013
03.04.2013
fałek
ad1) studiuje się kiepsko,zaplecze sprzed 30 lat,ławy stare,śmierdzące sale,obdrapane ściany - chyba nie chciałbyś mieć tak w domu ad2) właśnie to robię ad3) nie polecam,nie wiem skąd jesteś ale sam podjedź i spójrz na ten walący się budynek i odpowiedz sobie sam na swoje pytanie ad4) na wsh
administracja
jak sie studiuje Administrację w tej szkole? czy mogliby sie sie wypowiedzoec obecnie studiujacy studenci? jesli polecacie, to co Wam sie podoba i dlaczego? jak odradzacie te uczelnie, to gdzie w Kielcach isc na administracje?
01.04.2013
17.03.2013
Ilona
a ja jestem ciekawa,ile czasu poświęcają pracownicy tej szkoły aby pisać super dobre komentarze!
ktos
ja jestem na 2sem juz i wcale tak latwo nie jest. wiadomo ze z niektorych przedmiotow jest lzej ale sa przedmioty ktore sa ciezkie i nie da sie ich zdac ot tak... trzeba sie uczyc. a jesli chodzi o nauczycieli to sa bardzo fajni.
16.03.2013
22.02.2013
aggricola
super szkoła,i,superbabcia w kwesturze
Agnieszka
Lubię tę szkołe, jest ok. Pozdrowienia dla pani z dziekanatu
02.02.2013
03.01.2013
kingsajz dla kazdego
i dlatego WSAP to najlepsze uczelnia na świecie !!!
Mariusz
Jestem absolwentem WSAP w Kielcach. Po tej szkole dostałem się na mgr uzupełniające na UMCS w Lublinie - studia w Kielcach oraz Lublinie skończyłem z ocena 4,5. WSAP przygotowała mnie bardzo dobrze do zajęć i egzaminów na UMCSie. Obecnie pracuje w administracji w Warszawie jako starszy specjalista, współpracuje z wieloma wydawnictwami pisząc opinie z zakresu prawa pracy. Jestem doktorantem nauk prawnych i prowadzę zajęcia z prawa administracyjnego, prawa pracy. Dziś wiem, że wybrałem dobrą szkołę, która dobrze przygotowała mnie do pracy zawodowej. Jedno co mogę powiedzieć to, że jeśli ktoś myśli, że będzie się ślizgał na egzaminach i skończy szkołę obojętnie z jakim wynikiem i pracę dostanie - jest w błędzie. Po pierwsze trzeba chcieć się uczyć (możesz iść i na uniwerek ale jak się nie będziesz uczył to ci uniwerek na dyplomie nic nie da), po drugie trzeba chcieć coś osiągnąć.
03.01.2013
03.01.2013
Koli
Tak ja dostałem i pracuję w Centrali największego pracodawcy w Kraju
jednorożec
czy ktoś dostał gdzieś pracę po tej uczelni ?
30.12.2012
12.12.2012
Lmariachi
to najlepsza uczelnia we wszechświecie!!! piękna i kolorowa z mnóstwem kierunków i pięknym polem parkingowym
suzi
....bo trzeba mieć zasady a nie stać się marionetką !!
11.12.2012
19.11.2012
niebieski ołówek
Przestańcie narzekać,przecierz to świetna szkoła. Kto wie może najlepsza w Polsce !!! A może nawet w europie !!!
Administrator
komentarz usunięty ze względu na naruszenie zasad regulaminu
05.11.2012
05.11.2012
Nastka
Dlaczego macie takie podejście? Ja tam studiuję już trzeci rok i jestem zadowolony. Wszystko jest takie, jak się tego spodziewałem. Wykładowcy w porządku, ludzie są bardzo przyjaźni.. Mi się podoba ;)
high
hmm, do tej pory byłem przekonany co do tej uczelni, chciałem tam studiować pomimo tego, że kilku znajomych mi to odradzało... Dlatego wszedłem tutaj i widzę, że wy też nie macie najlepszego zdania :) może rzeczywiście szkoła niewarta polecenia, muszę się nad tym zastanowić raz jeszcze :)
30.10.2012
29.10.2012
sodomaigomora
może powinni kupić koce grzewcze ?
bryk
liczy się tylko kasa i tylko kasa,ta szkoła nie ma nawet porządnego parkingu, do środka strach wejść bo starocie. NIE POLECAM
25.10.2012
18.10.2012
Jean Philip Żenua
a jest tam francuski?
samuraj
faktycznie, kanapka droższa niż metro w Japonii
16.10.2012
15.10.2012
smakosz
czy będzie lazania, kopytka i warzywa na parze ....w tym barze :)
kazar
Do buhaj: Mówiono nam na obronach, że E-Administracja to nowa specjalność na studiach na kierunku Administracja i to musiało ruszyć bo studia na kierunku Administracja się odbywają. A Public relations to podyplomówka, to nie wiem czy ruszyła, bo się tym nie interesowałam. Jeśli mieli odpowiednią liczbę kandydatów to może ruszyła. Nie wiem.
15.10.2012
14.10.2012
tornado
bardzo drogie żarcie w tym barku
buhaj
Kazar- tak świetnie zorientowany/a jesteś. Ruszają te zapowiadane kierunki Public relations i EAdministracja ?
12.10.2012
11.10.2012
kazar
Ano właśnie! Czytam to czasem i oczom nie wierzę. Jestem tegoroczną absolwentką WSAP i niewiele rzeczy, o których tu czytam pisali ludzie, którzy kiedykolwiek byli w tej szkole. Jest to fantastyczna mała uczelnia nie taki kołchoz jak inne. Dobra, doświadczona kadra i przemiła obsługa, która bardzo pomaga w różnych problemach, które się zdarzają studentom. Wszyscy się starają stworzyć jak najlepszą atmosferę do studiowania, ale też wymagają. Trochę żałuję, ze dopiero teraz kiedy skończyłam zrobiono przyjazny bufet - kawiarenkę z daniami na gorąco i wyremontowano kilka sal. Ale dla przyszłych studentów to ważne, bo poprzedni sklepik był żałosny, po 12-tej pani już nic nie miała do sprzedania. Ja tę uczelnię polecam.
anna zaborowska
jestem w szoku, czytajac te komentarze, mam wrazenie, ze tu sie odbywa jakas dziwna i niezrozumiala dla mnie, czyli maturzysty, wojna, o ile niektore opinie jeszcze wnosza jakies informacje, to bardzoe wiele ma charaktek jakich rozgrywek, ktos sobie tutaj zrobil poligon i strzela na oslep, chcialabym poprosic w imieniu swoim i wszystkich osob, ktore szukaja obiektywnych, prawdziwych i konkretnych informacji o szkolach w Kielcach, aby pisac na temat, czyli oceniach uczelnie, kadre, warunki socjalne, poziom nauczania, ro wszystko, co moze nam pomoc w porownaniu szkol i wyborze takiej, ktora w naszym odczuciu bedzie wlasciwa, bardzo dziekuje
11.10.2012
11.10.2012
xxx
Chyba Wam się uczelnie pomyliły na WSAP nie ma windy. Chyba piszecie o WSEiP???
kowalsky
a może "stare wraca bo nowe już było ? :)
09.10.2012
08.10.2012
zaq
łączone zajęcia między rocznikami poslużą zapewne zmniejszeniu kosztów wykladowców. Ale my studenci płacimy cięzkie pieniądze i wzamian chcemy miec choć odrobinę JAKOŚCI, KULTURY I DOBREGO TRAKTOWANIA. Nie jestesmy dojarnią kasy
hop
Niestety muszę przyznać,że braków jest nadal sporo.Winda nadal nie działa.W salach smród,nikt nie wietrzy.Bałagan
07.10.2012
21.09.2012
robespierre
Podobno uruchamiają trzy nowe kierunki: - klasa I podstawówki, - klasa II podstawówki i - klasa III podstawówki.
nefertiti
obsługa do bani !!!
08.09.2012
08.09.2012
smay
nie polecam tej uczelni, chodzą pogłoski że upadną a poza tym kiepska obsługa
rysiek
Nie polecam ani studiów z administracji publicznej ani studiów we WSAP. Pracę w administracji dostaje się po znajomości, a uczelnia upadnie albo w tym roku albo najpóźniej w następnym więc i tak trzeba sobie będzie szukać innej uczelni. Chyba, że ktoś będzie chciał kontynuować w podstawówce.
06.09.2012
25.08.2012
Administrator
Komentarz został usunięty ze względu na naruszenie zasad regulaminu.
hurdu
nie "chyba" a "na pewno"
16.08.2012
14.08.2012
spiderman
w budynku tej uczelni powstaje szkoła podstawowa, także chyba uczelnia się będzie likwidować
e-student
ta e-administracja na tym wsapie,ktoś się wybiera?czym to sie różni od tej zwykłej?
11.06.2012
06.06.2012
sznycel
siedzieć mi tu cicho kotlety i siekańce
kotletmielony
masz w sobie więcej mięsa niż kotlet z PRL-u? czytaj człowieku co napisano
06.06.2012
06.06.2012
kotletmielony
łubudubu łubudubu niech żyje nam prezes naszego klubu-nieeeeeeeeeech żyje nam. do "racja": -parkingu brak, -dostęp do netu jest, -baru nie ma (ps. chyba winno być stołówki :)),
bociek
a ile macie jeszcze tego personelu na wsapie? bo z dnia na dzień chyba coraz mniej
06.06.2012
05.06.2012
racja
ludzie, nie opluwajcie bez powodu, nie wylewajcie prywatnych kwasow, animozji, sympatii i antypatii, piszcie to, co jest dla nas wazne, czy jest dobra organizacja, czy odbywaja sie zajecia zgodnie z planem, czy wykladowcy sa zaangazowani, czy uczelnia robi praktyki, jak dziala od srodka i jakie daje mozlwiosci tym nieco ambitniejszym, czy jest parking, czy jest bar, czy jest dostep do netu, itd. takie rzeczy nas interesuja, z gory dziekuje
Poinformowani
Szanowna Pani, Szkoda, że uwagi wysyła Pani na forum, zamiast porozmawiać z osobami, które mogłyby rozwiać wszelkie Pani wątpliwości, ale skoro już taką formę Pani przyjęła, to informuję, iż wyburzono dwie ściany w dwóch nieużywanych pomieszczeniach, aby zorganizować bufet ze stolikami dla studentów, ponieważ dotychczasowy bufet nie spełniał ich oczekiwań. I naprawdę wreszcie coś robi się dla studentów, a szkoła podstawowa nie ma z tym nic wspólnego. Co do nowych studiów zapraszamy na stronę internetową. Dodatkowych informacji udzielą Pani pracownicy WSAP, jak Pani zapewne wie - mili, uprzejmi i zawsze poinformowali i niekoniecznie portierzy. Z wyrazami głębkiego szacunku, personel szkoły
05.06.2012
04.06.2012
dfg
Będąc w sobotę w szkole zauważyłam zburzonych kilka pomieszczeń (z brakiem informacji o wyburzeniu,czy choćby prostej tabliczki co się dzieje). Sądziłam,że jest jakaś mała przebudowa (remont) WSAP.,że wreszcie coś sie robi dla studentów.Jakież było moje zdumienie,gdy dowiedziałam się od portiera,że zburzono kilka pomieszczeń wewnątrz budynku na parterze gdyż będzie tam od września jakaś społeczna szkoła podstawowa !!! Nie dość że obecne warunki lokalowe były na poziomie miernym,to nawet my studenci nie mamy jak skończyć studiów,bo budują pomieszczenia dla podstawówki !!! Sytuacja jest groteskowa,gdyż nie tak dawno nowe władze WSAP mówiły o rozbudowie i nowych studiach.Cieszę się że już kończe tę szkołę.Zastanówcie się ludzie gdzie idziecie
puder
czy to ta pani z duzymi buforami?
03.06.2012
01.06.2012
Henio
a Panią Agnieszkę to najbardziej lubiłem, taka pomocna i zawsze otwarta, i taka fajna. Ludziska wpisujcie się kto p. Agnieszkę lubił!
judyta
zastanawiałam sie nad tą uczelnią, ale jak patrze na te negatywne komentarze to juz nie wiem co zrobic. a wiecie czym są spowodowane te zmiany? Czy może zawsze tak było.
29.05.2012
26.05.2012
tomislav
odchodzą cenieni pracownicy-szkoda!
tuba
Zwalniają pracowników,zostało kilka osób do obsługi. Przecież to dążenie do samozagłady
30.04.2012
26.04.2012
tartinka
Poziom nauczania jak wszędzie indziej, ale jest OK. Moim zdaniem zmiany w szkole (po odwołaniu p Bednarza) idą w dobrym kierunku. Powodzenia
jack_smith
najfajniejsza to jest ta pani co jestw stypendiach, zawsze uśmiechnięta i pomocna
24.04.2012
23.04.2012
Administrator
Komentarz usunięty ze względu na naruszenie zasad regulaminu
administracja
czy to, ze ta uczelnia ta tylko jeden kierunek, czyli Administracje, to dobrze o nich swiadczy? czy oni stawiaja na to i sa dobrzy? kto u nich studiuje na administracji? jakie specjalnosci warto rozwazac?
05.04.2012
29.01.2012
wessena
Ta szkoła to jakaś jedna wielka porażka. Zajecia nie dość że odbywają się w zatęchłych klitkach (bo salami to nazwać nie można) to jeszcze brud i smród. Ludzie gniotą się na korytarzach bo nie ma gdzie usiąść. I za to jeszcze sie płaci 2800 za rok
Sarna
kuzynka studiuje, nie narzeka, mowi, ze przynajmniej sa dosc elastyczni, nie cisna za mocno, kiedy trzeba wykladowca idzie na reke studentowi, ona kiedys prace 3 miesiace oddawla jakas zaliczeniowa, i zdala oczywiscie
11.01.2012
11.01.2012
Ptyś
Tak sobie, mi sie już nie chce studiować trochę żałuję, że się podjąłem tego wszystkiego, brak czasu na cokolwiek
Krzych
Jestem zainteresowany studiami podyplomowymi z BHP. Czy ktoś może mi przybliżyć specyfikę studiów na tej uczelni? Warto wydać kasę?
23.05.2011
23.05.2011
Robert
Jako człowiek aktywnie angażujący się w życie lokalne zdecydowałem się na studiowanie Administracji publicznej. Uważam, że to moja przyszłość. To czego nauczę się na tej uczelni zaowocuje moimi działaniami w strukturach lokalnych. Wiadomo, materiał obszerny, trzeba się ostro uczyć ale dla kogoś zainteresowanego nie jest to żadna przeszkoda.
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Menedżerska w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Wydział Inżynierii i Technologii Chemicznej Politechnika Krakowska
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego