• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Ocena uczelni


Komentarze (74)
Pol
Studiów mgr nie będzie w tej szkole w przyszłym roku?
22.12.2020
06.11.2020
Adi
Czy będzie rekrutacja od semestru letniego?
Karol
Ciekawe specjalności, planuję kształcenie w tym obszarze. Jak oceniacie poziom? Praktyczne zajęcia? Warto?
29.09.2020
23.01.2020
Iwo
Czy jacyś studenci tej szkoły mogliby się wypowiedzieć? Jak się studiuje?
iPiotr1983
Dzień dobry, rozpatruję możliwość wyboru uczelni WSTKIT w Kielcach w celu nauki i ukończenia kierunku na specjalności Telekomunikacja. Chciałbym się dowiedzieć, najlepiej od studentów co najmniej 2 roku i absolwentów, czy nauka na tej uczelni jest ciężka, czy ciężko jest zaliczyć poszczególne przedmioty ? Mam na myśli przedmioty typu: analiza matematyczna, algebra wyższa. Może ktoś to porównać np. z Politechniką ?
16.11.2019
25.10.2019
Gaju
Czy w takim razie studia są równie drewniane jak strona? Bo to kiepska wizytówka szkoły, która ma w nazwie techniki komputerowe i telekomunikację.
dociekliwy
Masz rację Piotr, gdyby nie fakt, że wyświetla się pod nazwą Uczelni kierunek Elektronika i Telekomunikacja to ze strony samej uczelni takich informacji brak. Znalazłem zapis; Specjalności inżynierskie na studiach stacjonarnych i niestacjonarnych: a) telekomunikacja, b) systemy teleinformatyczne, c) zarządzanie multimediami NOWOŚĆ Przy czym od razu dodam, że jest on datowany na wrzesień 2016 (wtedy aktualizacja). W sumie najwięcej danych znajdziesz w zakładce - http://www.wstkt.pl/pl/studia/programy-studiow. Tutaj szacun, bo opis jest w porządku. Reasumując, grzebcie głebiej, bo najwięćej info jest w PDF-ach :-)
02.10.2019
26.09.2019
Piotr
Ktoś pytał poniżej o to, jaki dyplom dostanie absolwent, w sensie że "rekrutacja jest na specjalności" - nie bardzo wiem, jak to rozumieć. Jak szukałem studiów technicznych w Kielcach, to wyszukiwarka wypluła mi tę uczelnię, no i wynika z tego, że jest kierunek (nie specjalność) - ELEKTRONIKA I TELEKOMUNIKACJA. O co w takim razie chodzi z tą rekrutacją NA Specjalność??? Inna sprawa że strona uczelni jest tak drewniana, że nawet nie widać, jaki kierunek mają w ofercie. I jeszcze pytanie na koniec - czy poziom wystarcza, żeby iść na magisterskie do Krakowa na AGH?
Adamus
Słyszałem sporo dobrych opinii o tej szkole. Czy jakiś obecny student lub świeżo upieczony absolwent mógłby zabrać głos?
30.08.2019
25.06.2019
paweł
Dyplom jakiego kierunku otrzymują absolwenci. REkrutacja jest na specjalności.
jaka specjalność?
Kiedy studenci określają wybór specjalności? Jaka polecacie? a) telekomunikacja, b) systemy teleinformatyczne, c) zarządzanie multimediami ? Czy więcej studentów jest na dziennych czy na zaocznych?
27.03.2018
10.10.2017
GrabTheMoment
Zależy który akademik dostaniesz, generalnie w Kielcach mamy sporo linii autobusowych i naprawdę nie ma żadnego problemu z dojazdem na uczelnię. Myślę że w najgorszym wypadku musisz liczyć 30 minut, ale to musiałyby być korki czy coś bo tak to spokojnie 20 minut.
pyt o mgr na AHG jako kontynuacja
chcę dopytać jak to jest z tymi studiami uzupełniającymi magisterskimi na AGH, czy każdy absolwent z licencjatem WS Technik Komputerowych i Telekomunikacji się dostanie? Czy ważne jest średnia ocen albo ocena z dyplomu? Możecie napisać?
25.09.2017
19.03.2017
studia
Witajcie, chciałbym wybrać studia w tej uczelni lecz nie jestem z Kielc, dlatego chciałbym się dowiedzieć jak daleko jest akademik od uczelni ale tak w praktyce, ile czasu zajmuje dojście/dojazd na uczelnię?
f
Super uczelnia, polecam
23.02.2017
09.12.2016
Adi
Również jestem pozytywnie nastawiony do tej uczelni, powoli zbliżają się egzaminy ale póki co bez stresiku, wydaje mi się, że pójdzie gładko, przedmioty są na tyle "przyjazne", że nie będzie problemu z przyswojeniem wiedzy
Kamil97
Drugi tydzień roku akademickiego i muszę przyznać, że jestem bardzo usatysfakcjonowany ze swojego wyboru. WSTKiT to był strzał w 10! Póki co sami przyjemni i pomocni wykładowcy, całkiem przystępny rozkład zajęć, spoko ludzie. Mam tylko nadzieję, że sesja mnie nie pokona ;)
17.10.2016
20.08.2016
Były student
Bardzo dobra uczelnia, można się dużo nauczyć, a wykładowcy są naprawdę dobrzy i i życzliwi dla studentów.
miki
Od października zaczynam tutaj edukację, słyszałem same pozytywne opinie, mam nadzieję, że się nie zawiodę ;)
19.07.2016
14.06.2016
ruda.95
niestety często spotykam się z sytuacjami, że dany kierunek nie oferuje żadnej specjalności, jak są 2 to już jest coś, osobiście dziwi mnie taki stan rzeczy bo w tym wieku każdy już raczej wie czym chce się zajmować w przyszłości a nie można być najlepszym w każdej dziedzinie
marcin
ja również nie mogę znaleźć informacji na ten temat, jak na uczelnię zajmującą się elektroniką i telekomunikacją to stronę mają kiepską, to chyba niemożliwe, żeby nie było żadnej specjalizacji.
18.05.2016
24.02.2016
rafi
nigdzie nie mogę znaleźć na ich stronie infrmacji o specjalizacjach na Elektronice i Telekomunikacji. Czy możecie napisać albo podać ink? Co polecacie,?
anitka.kitka
a jak wygląda sytuacja z akademikami w Kielcach? jaka cena i czy warto? w jakim stanie są pokoje i czy z łazienkami? :D
24.11.2015
12.08.2015
kielce
Koszt mieszkania wychodzi tak do 500zł na osobę w maxie, to też zależy od lokalizacji i standardu mieszkania, pokój wynajmiesz juz za 200zł miesięcznie,,, a życie to już trudno powiedzieć :P
koszty życia w Kielcach
ile trzeba liczyć na wynajem mieszkania studenckiego w Kielcach? ile wydajecie miesięcznie na życie bez szaleństw wypasionych? tak a przeciętnym poziomie?
24.03.2015
30.12.2014
jarek
również polecam, jestem zadowolony z wyboru tej uczelni, zdecydowana większość wykładowców to ludzie z pasją przez co w odpowiedni sposób przekazują wiedzę studentom, do tego super ludzie na roku! aż chciałoby się zostać wiecznym studentem ;)
sonia
uczelnia na wysokim poziomie, świetni wykładowcy, polecam każdemu!
22.09.2014
24.06.2014
rebela
wspaniała uczelnia :) bardzo miło wspominam! pozdrowienia dla wszystkich profesorów!
pawełełeł
Wiedzą, jak uczyć i czego uczyć, aby było przydatne… jeszcze nie miałem praktycznie żadnego beznadziejnego przedmiotu ;) polecaaaaaaaaaaam.
24.06.2014
24.06.2014
Ala
Najlepsza szkoła! Nie mogłam lepiej trafić ;)
tomy
Starszy znajomy mi polecił tę szkołę i korzystając z jego rady, wybrałem się tutaj… no i masz… bardzo dobrze zrobiłem :)
24.06.2014
24.06.2014
kacperooo
Dobra opinia wśród studentów to podstawa, a ta szkoła taką ma ;) gorąco polecam.
polo
Jest czas na zajęcia, jest czas na imprezy - plan zajęć w porządku, nie ma na co narzekać.
24.06.2014
24.06.2014
kamil0909
Jest bardzo miło, wysoki poziom kształcenia mi jak najbardziej pasuje ;)
Andrzej
Według mnie to najlepsza uczelnia w Kielcach!
24.06.2014
24.06.2014
gregory
Poziom na uczelni coraz wyższy z tego, co widzę ;) i bardzo dobrze! tak trzymać!
mallorqa
Chcę w tym roku iść na WSTKT i mam nadzieję, że się dostanę! ;D
24.06.2014
24.06.2014
qwerty
Kadra na wysokim poziomie, widać to na każdych zajęciach praktycznie… nowoczesne sale to jest to czego szukałem ;-) polecam.
olek
Problemu z dostaniem się na tę uczelnię nie ma, jeśli ktoś się dobrze uczy, także nie stresujcie się. Wszystko na spokojnie, a sobie poradzicie, jeśli to jest to, co chcecie robić.
24.06.2014
23.06.2014
Amelia
Jestem zadowolona ze swojego wyboru… rodzice nie byli zachwyceni, bo gdzie dziewczyna do takiej szkoły, jednak sami się przekonali i przyznają mi dzisiaj rację, że to był dobry pomysł ;)
Michał M.
Atmosfera naprawdę niezastąpiona, ludzie przyjemni, nie jacyś sztywniacy, da się z nimi wyjść na ‘sok’ czy do klubu ;) oczywiście zależy na kogo się trafi, ale ja akurat miałem najlepszą ekipę, jaka mogła być!
23.06.2014
23.06.2014
boy
Profesorowie bardzo mili, czasami nawet pozwalają na terminy zerowe, co może być niekiedy bardzo pomocne. Polecam.
Aleksander
Chyba nigdy nie chciałem wybierać innej uczelni, zawsze była tylko WSTKT i tak właśnie zrobiłem… pierwszy rok to pikuś! Kto się jeszcze waha, temu mówię - dasz radę ;)
23.06.2014
23.06.2014
areeeek
Jestem jak najbardziej na tak. Skończyłem tę szkołę dwa lata temu i teraz mogę powiedzieć, że pracuję w zawodzie i jest naprawdę spoko.
ola
Praca po tych studiach jest, tylko w między czasie, między zajęciami pamiętajcie o zdobywaniu doświadczenia… to niezwykle ważne, przydaje się potem w CV ;)
23.06.2014
23.06.2014
Seweryn
zawsze wiedziałem, że pójdę do WSTKT. co tu dużo mówić - po prostu najlepsza uczelnia!
iwo
akurat biorę udział w szkoleniu CCNA R&S i jestem zadowolony. nie dosyć, że niższa cena, bo jestem studentem WSTKT, to do tego naprawdę przydatny certyfikat ;)
20.06.2014
20.06.2014
ulla
najlepsza szkoła!!!!!!!!
rawr
już rok temu skończyłem tę szkołę i mogę dziś powiedzieć, że to był naprawdę dobry wybór :)
20.06.2014
20.06.2014
Adrian
cieszy mnie, że tutaj jestem i się uczę. Dla mnie wszystko na plus, zajęcia, nowoczesne sale.. zawsze dogodne godziny. Polecam.
zheend
mi tu się bardzo podoba, nie ma na co narzekać, wykłady da się znieść, prawie na wszystkie chodzę ;) do ćwiczeń nie mam zastrzeżeń, bo wyposażenie sal jest naprawdę bardzo dobre.
16.06.2014
16.06.2014
Bartek
Jest super … profesorowie mają świetne podejście do studentów, nie robią problemów z zaliczeniem. Gorący okres egzaminów się zaczął, ale cały czas do przodu.
Chofi
W sumie zawsze chciałam iść do WSTKT. Brat skończył także i był niesamowicie zadowolony... w sumie to dzięki niemu tam poszłam i nie żałuję :) Bardzo dobra uczelnia, wysoki poziom i atmosfera naprawdę przyjemna. Polecam!
16.06.2014
29.05.2014
moni
a mnie na tej uczelni najbardziej spodobała sie atmosfera panująca na korytarzach między zajęciami a także relacja student-wykładowca.. tu nikt Ci nie robi problemów, że o coś zapytasz, poprosisz o dodatkowy termin zaliczenia ;)
zana
po prostu przyzwoita uczelnia, uczciwe podejście do studentów, zyczliwa atmosfera, same studia do najłatwiejszych nie należa, ale ja jestem zadowoly i polecam
29.05.2014
30.04.2014
Tomasz G.
To prawda. Dużo wykładowcy jest na tej uczelni z AGH, ale należy podkreślić, że dużo lepiej traktują studentów! :) Bez problemów ustalasz terminy, na pytania udzielają konkretnych odpowiedzi, a i z zaliczeniami nie robią problemów ;) Co ważne, bardzo pomagają w otrzymaniu stypendiów socjalnych! Ja jestem bardzo zadowolony!
marad67
Podobno wykładają na niej profesorzy z Akademii Górniczo-Hutniczej??
14.06.2013
14.06.2013
marad67
Podobno wykładają na niej profesorzy z Akademii Górniczo-Hutniczej??
marad67
Podobno wykładają na niej profesorzy z Akademii Górniczo-Hutniczej??
14.06.2013
14.06.2013
marad67
Podobno wykładają na niej profesorzy z Akademii Górniczo-Hutniczej??
port7^^
Super szkoła! 10000 * lepsza od Polibudy!!!
13.06.2013
06.03.2013
Bartek W.
Skończyłem tą uczelnie trzy lata temu i mogę śmiało polecić wszystkim przyszłym studentom. Na prawdę warto wybrać tę ścieżkę kształcenia. Polecam nie tylko Panom ale i Paniom, ponieważ wiedza, którą stamtąd wyniosłem zaimponowała mojemu obecnemu pracodawcy. Wiele się nauczyłem. Wykładowcy mają bardzo dużo cierpliwości i są ugodowi. Po tej uczelni łatwo dostać się na magisterskie studia na AGH. Polecam!
Student
Studiuje na tej uczelni i szczerze moge ja polecic. Zajecia odbywaja sie w malych grupach przez co jest indywidualne podejscie do studenta. Wykladowcy raczej tez sa ok choc jak wszedzie niektorzy nie sa tak prostudenccy- choc to rzadkosc. Poziom nauki jest dobry i jak ktos chce sie czegos nauczyc to moze. Moj kolega poszedl po tych studiacj na mgr na AGH w Krakowie i dal sobie rade- wiec to swiadczy o poziomie:-)
25.09.2012
16.08.2012
irek
Gramatycznym MÓZGIEM też nie jesteś, Rafał. Jak można takie błędy robić... Na informatyce łatwo nie jest, ale ja wielkiej wiedzy nie miałem rozpoczynając studia, a mimo to dałem w pierwszym roku radę, a myślę że dalej będzie łatwiej. Tzn zagadnienia są coraz bardziej skomplikowane, ale jak się ma opanowane podstawy, to łatwiej przejść na poziom zaawansowany.
rafał
Czy tutaj jest tylko jeden kierunek informatyka? Czy trudno jest? Cięzko sie utrzmac czy jakoś przepuszczają. nie jestem informatycznym muzgiem ale kręci mnie ten kierunek i chciałbym sie tym w zyciu zając.
06.08.2012
18.07.2012
marek
a ktoś mógłby napisać jak wygląda dojazd na uczelnię z obrzeży Kielc? Bo muszę znaleźć mieszkanie i mam jedno na oku ale jest naprawdę daleko.. Jak to wygląda z dojazdem i korkami?
kamila
monika, ja jestem dziewcyzna i tutaj studiuje i naprawdę nie masz się co bać, zapraszam! jest nas tutaj mniejszość, tzn dziewczyn, ale to może nawet daje jakieś małe profity, wykładowcy naprawdę starają się nam pomagać, czasem nawet bardziej niż facetom ;)
15.07.2012
04.07.2012
impry
na życie studenckie zawsze znajdzie się czas :). Juwenalia naprawdę były super, w klubach i pubach ceny są bardzo przystępne, więc można spokojnei zjeść i się napić i dobrze pobawić. pod tym względem naprawdę jest spoko :)
przyszły absolwent
@monika: coraz więcej dziewczyn udaje się do takich szkół i to się bardzo chwali, naprawdę podziwiam że masz zacięcie techniczne. na pewno łatwiej będzie znaleźć pracę po Wyższej Szkole Technik Komputerowych i Telekomunikacji w Kielcach niż po kierunkach humanistycznych! pozdrawiam
02.06.2012
29.05.2012
Monika
Ja własnie poważnie sie zastanawiam nad wyborem tej uczelni. Nie uważam że to szkoła dla facetów a tymabrdziej że oni lepiej ogarniaja te tematy. Zacheca mnie perspektywa zostania inżynierem ;)
Moody
Juwenalia były super! Ostatnio jakoś się 9 maja zaczynały a teraz w tym roku? ktoś cos wie?:)
16.01.2012
11.01.2012
Kiki
Uczelnia jak każda , nic ciekawego. Uczyć się trzeba a na życie studenckie nie zawsze jest czas
Janusz
jesli masz zaciecie inżynierskie i lubisz studia techniczne, to dasz sobie rade i w tym sensie szkoła warta jest uwagi, ale osobiście uważam, ze chyba jest lepszą propozycją dla facetów, nie żebym odradzał, tylko wiem z obserwacji, że dziewczyny słabiej łapią tematy informatyczne, programistyczne, webmasterskie, sama sobie odpowiedz na pytanie, czy to twoja bajka
05.12.2011
21.05.2011
Ula
Czy uczelnia jest warta uwagi?
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Politechnika Gdańska
  • Uniwersytet Gdański
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Wydział Inżynierii i Technologii Chemicznej Politechnika Krakowska
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich w Bydgoszczy
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni