• UTH im. Chodkowskiej Warszawa

Wyższa Szkoła Technik Komputerowych i Telekomunikacji w Kielcach

uczelnia niepubliczna, woj. świętokrzyskie, 25-553 Kielce, ul. Marszałkowska 98, (+41) 331 02 33, wstkt@wstkt.pl

Wyższa Szkoła Technik Komputerowych i Telekomunikacji w Kielcach jest pierwszą w regionie świętokrzyskim niepaństwową techniczną szkołą wyższą, obecną na rynku edukacyjnym już od dwudziestu lat. Uczelnia prowadzi rekrutację na studia inżynierskie w zakresie elektroniki i telekomunikacji. Studia na tym kierunku są odpowiedzią na duże zapotrzebowanie na wykwalifikowane kadry inżynierskie w zakresie telekomunikacji, systemów teleinformatycznych i zarządzania multimediami oraz specjalistów IT. Jest to uwarunkowane szybkim rozwojem tych dziedzin, a w szczególności sieci komputerowych i telekomunikacyjnych, systemów informatycznych, multimediów i Internetu, telefonii komórkowej, łączności satelitarnej, telewizji cyfrowej.

WSTKiT wspiera studentów z niepełnosprawnościami lub dysfunkcjami. Wychodząc naprzeciw ich potrzebom i problemom podejmuje działania na rzecz likwidowania barier utrudniających sprawne funkcjonowanie i zdobywanie wiedzy na uczelni. Kandydaci zaineresowani zdobyciem przyszłościowego zawodu zawiązanego z branżą informatyczną mogą zapoznać się z ofertą placówki i zasadami rekrutacji na studia.


Ocena uczelni

7.52 / 10
80 głosów

Opinie (77)
Wyższa Szkoła Technik Komputerowych i Telekomunikacji w Kielcach, WSTKiT Kielce

Absolwent
Szkoła ma bardzo dobrych wykładowców, wielu znanych z AGH. Ma tez dużo projektów badawczych, ale słyszałem że pracują w nich studenci, ale z innych uczelni. Ukończyłem uczelnię kilka lat temu i jestem bardzo zadowolony, mam teraz super pracę i miło wspominam studia.
03.08.2022
12.05.2022
Bodzio
Fajni wykladowcy i kompetentni , specjalnie nie cisną, ale mozna się duzo nauczyć. Troche jest za malo dziewczyn.
Bruno
Jeśli ktoś się zastanawia nad politechniką, to wybór może być tylko jeden - politechnika. Jest to chyba jedyna uczelnia w Polsce gdzie występują indeksy papierowe - a przypominam o profilu uczelni... w zimie strasznie zimno, ale ten smród... po zajęciach wszystkie ubrania automatycznie lądowały w pralce. Podsumowując drugi raz nie popełniłbym tego błędu - z pewnością wybrałbym politechnikę
04.04.2022
22.12.2020
Pol
Studiów mgr nie będzie w tej szkole w przyszłym roku?
Adi
Czy będzie rekrutacja od semestru letniego?
06.11.2020
29.09.2020
Karol
Ciekawe specjalności, planuję kształcenie w tym obszarze. Jak oceniacie poziom? Praktyczne zajęcia? Warto?
Iwo
Czy jacyś studenci tej szkoły mogliby się wypowiedzieć? Jak się studiuje?
23.01.2020
16.11.2019
iPiotr1983
Dzień dobry, rozpatruję możliwość wyboru uczelni WSTKIT w Kielcach w celu nauki i ukończenia kierunku na specjalności Telekomunikacja. Chciałbym się dowiedzieć, najlepiej od studentów co najmniej 2 roku i absolwentów, czy nauka na tej uczelni jest ciężka, czy ciężko jest zaliczyć poszczególne przedmioty ? Mam na myśli przedmioty typu: analiza matematyczna, algebra wyższa. Może ktoś to porównać np. z Politechniką ?
Gaju
Czy w takim razie studia są równie drewniane jak strona? Bo to kiepska wizytówka szkoły, która ma w nazwie techniki komputerowe i telekomunikację.
25.10.2019
02.10.2019
dociekliwy
Masz rację Piotr, gdyby nie fakt, że wyświetla się pod nazwą Uczelni kierunek Elektronika i Telekomunikacja to ze strony samej uczelni takich informacji brak. Znalazłem zapis; Specjalności inżynierskie na studiach stacjonarnych i niestacjonarnych: a) telekomunikacja, b) systemy teleinformatyczne, c) zarządzanie multimediami NOWOŚĆ Przy czym od razu dodam, że jest on datowany na wrzesień 2016 (wtedy aktualizacja). W sumie najwięcej danych znajdziesz w zakładce - http://www.wstkt.pl/pl/studia/programy-studiow. Tutaj szacun, bo opis jest w porządku. Reasumując, grzebcie głebiej, bo najwięćej info jest w PDF-ach :-)
Piotr
Ktoś pytał poniżej o to, jaki dyplom dostanie absolwent, w sensie że "rekrutacja jest na specjalności" - nie bardzo wiem, jak to rozumieć. Jak szukałem studiów technicznych w Kielcach, to wyszukiwarka wypluła mi tę uczelnię, no i wynika z tego, że jest kierunek (nie specjalność) - ELEKTRONIKA I TELEKOMUNIKACJA. O co w takim razie chodzi z tą rekrutacją NA Specjalność??? Inna sprawa że strona uczelni jest tak drewniana, że nawet nie widać, jaki kierunek mają w ofercie. I jeszcze pytanie na koniec - czy poziom wystarcza, żeby iść na magisterskie do Krakowa na AGH?
26.09.2019
30.08.2019
Adamus
Słyszałem sporo dobrych opinii o tej szkole. Czy jakiś obecny student lub świeżo upieczony absolwent mógłby zabrać głos?
paweł
Dyplom jakiego kierunku otrzymują absolwenci. REkrutacja jest na specjalności.
25.06.2019
27.03.2018
jaka specjalność?
Kiedy studenci określają wybór specjalności? Jaka polecacie? a) telekomunikacja, b) systemy teleinformatyczne, c) zarządzanie multimediami ? Czy więcej studentów jest na dziennych czy na zaocznych?
GrabTheMoment
Zależy który akademik dostaniesz, generalnie w Kielcach mamy sporo linii autobusowych i naprawdę nie ma żadnego problemu z dojazdem na uczelnię. Myślę że w najgorszym wypadku musisz liczyć 30 minut, ale to musiałyby być korki czy coś bo tak to spokojnie 20 minut.
10.10.2017
25.09.2017
pyt o mgr na AHG jako kontynuacja
chcę dopytać jak to jest z tymi studiami uzupełniającymi magisterskimi na AGH, czy każdy absolwent z licencjatem WS Technik Komputerowych i Telekomunikacji się dostanie? Czy ważne jest średnia ocen albo ocena z dyplomu? Możecie napisać?
studia
Witajcie, chciałbym wybrać studia w tej uczelni lecz nie jestem z Kielc, dlatego chciałbym się dowiedzieć jak daleko jest akademik od uczelni ale tak w praktyce, ile czasu zajmuje dojście/dojazd na uczelnię?
19.03.2017
23.02.2017
f
Super uczelnia, polecam
Adi
Również jestem pozytywnie nastawiony do tej uczelni, powoli zbliżają się egzaminy ale póki co bez stresiku, wydaje mi się, że pójdzie gładko, przedmioty są na tyle "przyjazne", że nie będzie problemu z przyswojeniem wiedzy
09.12.2016
17.10.2016
Kamil97
Drugi tydzień roku akademickiego i muszę przyznać, że jestem bardzo usatysfakcjonowany ze swojego wyboru. WSTKiT to był strzał w 10! Póki co sami przyjemni i pomocni wykładowcy, całkiem przystępny rozkład zajęć, spoko ludzie. Mam tylko nadzieję, że sesja mnie nie pokona ;)
Były student
Bardzo dobra uczelnia, można się dużo nauczyć, a wykładowcy są naprawdę dobrzy i i życzliwi dla studentów.
20.08.2016
19.07.2016
miki
Od października zaczynam tutaj edukację, słyszałem same pozytywne opinie, mam nadzieję, że się nie zawiodę ;)
ruda.95
niestety często spotykam się z sytuacjami, że dany kierunek nie oferuje żadnej specjalności, jak są 2 to już jest coś, osobiście dziwi mnie taki stan rzeczy bo w tym wieku każdy już raczej wie czym chce się zajmować w przyszłości a nie można być najlepszym w każdej dziedzinie
14.06.2016
18.05.2016
marcin
ja również nie mogę znaleźć informacji na ten temat, jak na uczelnię zajmującą się elektroniką i telekomunikacją to stronę mają kiepską, to chyba niemożliwe, żeby nie było żadnej specjalizacji.
rafi
nigdzie nie mogę znaleźć na ich stronie infrmacji o specjalizacjach na Elektronice i Telekomunikacji. Czy możecie napisać albo podać ink? Co polecacie,?
24.02.2016
24.11.2015
anitka.kitka
a jak wygląda sytuacja z akademikami w Kielcach? jaka cena i czy warto? w jakim stanie są pokoje i czy z łazienkami? :D
kielce
Koszt mieszkania wychodzi tak do 500zł na osobę w maxie, to też zależy od lokalizacji i standardu mieszkania, pokój wynajmiesz juz za 200zł miesięcznie,,, a życie to już trudno powiedzieć :P
12.08.2015
24.03.2015
koszty życia w Kielcach
ile trzeba liczyć na wynajem mieszkania studenckiego w Kielcach? ile wydajecie miesięcznie na życie bez szaleństw wypasionych? tak a przeciętnym poziomie?
jarek
również polecam, jestem zadowolony z wyboru tej uczelni, zdecydowana większość wykładowców to ludzie z pasją przez co w odpowiedni sposób przekazują wiedzę studentom, do tego super ludzie na roku! aż chciałoby się zostać wiecznym studentem ;)
30.12.2014
22.09.2014
sonia
uczelnia na wysokim poziomie, świetni wykładowcy, polecam każdemu!
rebela
wspaniała uczelnia :) bardzo miło wspominam! pozdrowienia dla wszystkich profesorów!
24.06.2014
24.06.2014
pawełełeł
Wiedzą, jak uczyć i czego uczyć, aby było przydatne… jeszcze nie miałem praktycznie żadnego beznadziejnego przedmiotu ;) polecaaaaaaaaaaam.
Ala
Najlepsza szkoła! Nie mogłam lepiej trafić ;)
24.06.2014
24.06.2014
tomy
Starszy znajomy mi polecił tę szkołę i korzystając z jego rady, wybrałem się tutaj… no i masz… bardzo dobrze zrobiłem :)
kacperooo
Dobra opinia wśród studentów to podstawa, a ta szkoła taką ma ;) gorąco polecam.
24.06.2014
24.06.2014
polo
Jest czas na zajęcia, jest czas na imprezy - plan zajęć w porządku, nie ma na co narzekać.
kamil0909
Jest bardzo miło, wysoki poziom kształcenia mi jak najbardziej pasuje ;)
24.06.2014
24.06.2014
Andrzej
Według mnie to najlepsza uczelnia w Kielcach!
gregory
Poziom na uczelni coraz wyższy z tego, co widzę ;) i bardzo dobrze! tak trzymać!
24.06.2014
24.06.2014
mallorqa
Chcę w tym roku iść na WSTKT i mam nadzieję, że się dostanę! ;D
qwerty
Kadra na wysokim poziomie, widać to na każdych zajęciach praktycznie… nowoczesne sale to jest to czego szukałem ;-) polecam.
24.06.2014
24.06.2014
olek
Problemu z dostaniem się na tę uczelnię nie ma, jeśli ktoś się dobrze uczy, także nie stresujcie się. Wszystko na spokojnie, a sobie poradzicie, jeśli to jest to, co chcecie robić.
Amelia
Jestem zadowolona ze swojego wyboru… rodzice nie byli zachwyceni, bo gdzie dziewczyna do takiej szkoły, jednak sami się przekonali i przyznają mi dzisiaj rację, że to był dobry pomysł ;)
23.06.2014
23.06.2014
Michał M.
Atmosfera naprawdę niezastąpiona, ludzie przyjemni, nie jacyś sztywniacy, da się z nimi wyjść na ‘sok’ czy do klubu ;) oczywiście zależy na kogo się trafi, ale ja akurat miałem najlepszą ekipę, jaka mogła być!
boy
Profesorowie bardzo mili, czasami nawet pozwalają na terminy zerowe, co może być niekiedy bardzo pomocne. Polecam.
23.06.2014
23.06.2014
Aleksander
Chyba nigdy nie chciałem wybierać innej uczelni, zawsze była tylko WSTKT i tak właśnie zrobiłem… pierwszy rok to pikuś! Kto się jeszcze waha, temu mówię - dasz radę ;)
areeeek
Jestem jak najbardziej na tak. Skończyłem tę szkołę dwa lata temu i teraz mogę powiedzieć, że pracuję w zawodzie i jest naprawdę spoko.
23.06.2014
23.06.2014
ola
Praca po tych studiach jest, tylko w między czasie, między zajęciami pamiętajcie o zdobywaniu doświadczenia… to niezwykle ważne, przydaje się potem w CV ;)
Seweryn
zawsze wiedziałem, że pójdę do WSTKT. co tu dużo mówić - po prostu najlepsza uczelnia!
23.06.2014
20.06.2014
iwo
akurat biorę udział w szkoleniu CCNA R&S i jestem zadowolony. nie dosyć, że niższa cena, bo jestem studentem WSTKT, to do tego naprawdę przydatny certyfikat ;)
ulla
najlepsza szkoła!!!!!!!!
20.06.2014
20.06.2014
rawr
już rok temu skończyłem tę szkołę i mogę dziś powiedzieć, że to był naprawdę dobry wybór :)
Adrian
cieszy mnie, że tutaj jestem i się uczę. Dla mnie wszystko na plus, zajęcia, nowoczesne sale.. zawsze dogodne godziny. Polecam.
20.06.2014
16.06.2014
zheend
mi tu się bardzo podoba, nie ma na co narzekać, wykłady da się znieść, prawie na wszystkie chodzę ;) do ćwiczeń nie mam zastrzeżeń, bo wyposażenie sal jest naprawdę bardzo dobre.
Bartek
Jest super … profesorowie mają świetne podejście do studentów, nie robią problemów z zaliczeniem. Gorący okres egzaminów się zaczął, ale cały czas do przodu.
16.06.2014
16.06.2014
Chofi
W sumie zawsze chciałam iść do WSTKT. Brat skończył także i był niesamowicie zadowolony... w sumie to dzięki niemu tam poszłam i nie żałuję :) Bardzo dobra uczelnia, wysoki poziom i atmosfera naprawdę przyjemna. Polecam!
zana
po prostu przyzwoita uczelnia, uczciwe podejście do studentów, zyczliwa atmosfera, same studia do najłatwiejszych nie należa, ale ja jestem zadowoly i polecam
29.05.2014
29.05.2014
moni
a mnie na tej uczelni najbardziej spodobała sie atmosfera panująca na korytarzach między zajęciami a także relacja student-wykładowca.. tu nikt Ci nie robi problemów, że o coś zapytasz, poprosisz o dodatkowy termin zaliczenia ;)
Tomasz G.
To prawda. Dużo wykładowcy jest na tej uczelni z AGH, ale należy podkreślić, że dużo lepiej traktują studentów! :) Bez problemów ustalasz terminy, na pytania udzielają konkretnych odpowiedzi, a i z zaliczeniami nie robią problemów ;) Co ważne, bardzo pomagają w otrzymaniu stypendiów socjalnych! Ja jestem bardzo zadowolony!
30.04.2014
14.06.2013
marad67
Podobno wykładają na niej profesorzy z Akademii Górniczo-Hutniczej??
marad67
Podobno wykładają na niej profesorzy z Akademii Górniczo-Hutniczej??
14.06.2013
14.06.2013
marad67
Podobno wykładają na niej profesorzy z Akademii Górniczo-Hutniczej??
marad67
Podobno wykładają na niej profesorzy z Akademii Górniczo-Hutniczej??
14.06.2013
13.06.2013
port7^^
Super szkoła! 10000 * lepsza od Polibudy!!!
Bartek W.
Skończyłem tą uczelnie trzy lata temu i mogę śmiało polecić wszystkim przyszłym studentom. Na prawdę warto wybrać tę ścieżkę kształcenia. Polecam nie tylko Panom ale i Paniom, ponieważ wiedza, którą stamtąd wyniosłem zaimponowała mojemu obecnemu pracodawcy. Wiele się nauczyłem. Wykładowcy mają bardzo dużo cierpliwości i są ugodowi. Po tej uczelni łatwo dostać się na magisterskie studia na AGH. Polecam!
06.03.2013
25.09.2012
Student
Studiuje na tej uczelni i szczerze moge ja polecic. Zajecia odbywaja sie w malych grupach przez co jest indywidualne podejscie do studenta. Wykladowcy raczej tez sa ok choc jak wszedzie niektorzy nie sa tak prostudenccy- choc to rzadkosc. Poziom nauki jest dobry i jak ktos chce sie czegos nauczyc to moze. Moj kolega poszedl po tych studiacj na mgr na AGH w Krakowie i dal sobie rade- wiec to swiadczy o poziomie:-)
irek
Gramatycznym MÓZGIEM też nie jesteś, Rafał. Jak można takie błędy robić... Na informatyce łatwo nie jest, ale ja wielkiej wiedzy nie miałem rozpoczynając studia, a mimo to dałem w pierwszym roku radę, a myślę że dalej będzie łatwiej. Tzn zagadnienia są coraz bardziej skomplikowane, ale jak się ma opanowane podstawy, to łatwiej przejść na poziom zaawansowany.
16.08.2012
06.08.2012
rafał
Czy tutaj jest tylko jeden kierunek informatyka? Czy trudno jest? Cięzko sie utrzmac czy jakoś przepuszczają. nie jestem informatycznym muzgiem ale kręci mnie ten kierunek i chciałbym sie tym w zyciu zając.
marek
a ktoś mógłby napisać jak wygląda dojazd na uczelnię z obrzeży Kielc? Bo muszę znaleźć mieszkanie i mam jedno na oku ale jest naprawdę daleko.. Jak to wygląda z dojazdem i korkami?
18.07.2012
15.07.2012
kamila
monika, ja jestem dziewcyzna i tutaj studiuje i naprawdę nie masz się co bać, zapraszam! jest nas tutaj mniejszość, tzn dziewczyn, ale to może nawet daje jakieś małe profity, wykładowcy naprawdę starają się nam pomagać, czasem nawet bardziej niż facetom ;)
impry
na życie studenckie zawsze znajdzie się czas :). Juwenalia naprawdę były super, w klubach i pubach ceny są bardzo przystępne, więc można spokojnei zjeść i się napić i dobrze pobawić. pod tym względem naprawdę jest spoko :)
04.07.2012
02.06.2012
przyszły absolwent
@monika: coraz więcej dziewczyn udaje się do takich szkół i to się bardzo chwali, naprawdę podziwiam że masz zacięcie techniczne. na pewno łatwiej będzie znaleźć pracę po Wyższej Szkole Technik Komputerowych i Telekomunikacji w Kielcach niż po kierunkach humanistycznych! pozdrawiam
Monika
Ja własnie poważnie sie zastanawiam nad wyborem tej uczelni. Nie uważam że to szkoła dla facetów a tymabrdziej że oni lepiej ogarniaja te tematy. Zacheca mnie perspektywa zostania inżynierem ;)
29.05.2012
16.01.2012
Moody
Juwenalia były super! Ostatnio jakoś się 9 maja zaczynały a teraz w tym roku? ktoś cos wie?:)
Kiki
Uczelnia jak każda , nic ciekawego. Uczyć się trzeba a na życie studenckie nie zawsze jest czas
11.01.2012
05.12.2011
Janusz
jesli masz zaciecie inżynierskie i lubisz studia techniczne, to dasz sobie rade i w tym sensie szkoła warta jest uwagi, ale osobiście uważam, ze chyba jest lepszą propozycją dla facetów, nie żebym odradzał, tylko wiem z obserwacji, że dziewczyny słabiej łapią tematy informatyczne, programistyczne, webmasterskie, sama sobie odpowiedz na pytanie, czy to twoja bajka
Ula
Czy uczelnia jest warta uwagi?
21.05.2011
  • Ateneum - Akademia Nauk Stosowanych w Gdańsku
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu Wydział Ekonomiczny w Szczecinie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Akademia Zamojska
  • Wyższa Szkoła Integracji Europejskiej w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Akademia Ignatianum w Krakowie
  • Politechnika Lubelska
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Politechnika Częstochowska
  • Powiślańska Szkoła Wyższa w Kwidzynie
  • Akademia Pomorska w Słupsku
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Głogowie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdańsku
  • Uniwersytet Gdański
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych, Wydział Międzyuczelniany w Gdańsku
  • Dolnośląska Szkoła Wyższa we Wrocławiu
  • Państwowa Wyższa Szkoła Techniczno-Ekonomiczna im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Poznaniu
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Toruniu
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Akademia Bialska Nauk Stosowanych im. Jana Pawła II
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Tarnowie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Bytomiu
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa w Warszawie - grupa Vistula
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
  • Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania im. Prof. T. Kotarbińskiego
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Politechnika Łódzka
  • Uniwersytet Opolski
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Łodzi
  • Szkoła Główna Służby Pożarniczej w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdyni
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Państwowa Uczelnia Zawodowa im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Administracji w Lublinie
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Coventry University Wrocław
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej Filia w Stalowej Woli
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu, Wydział Ekonomiczny w Opolu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Podhalańska Państwowa Uczelnia Zawodowa w Nowym Targu
  • Staropolska Akademia Nauk Stosowanych w Kielcach
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Akademia im. Aleksandra Gieysztora w Pułtusku
  • Politechnika Poznańska
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu, Wydział Zamiejscowy w Chorzowie
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Warszawie
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Akademia Nauk Stosowanych im. J.A. Komeńskiego w Lesznie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Pedagogium Wyższa Szkoła Nauk Społecznych w Warszawie
  • Uczelnia Nauk Społecznych Filia Nowy Targ
  • Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Bydgoska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • WSHiU Akademia Nauk Stosowanych w Poznaniu
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach