• WSAIB Gdynia patronat medialny
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • Uniwersytet Medyczny Łódź Drzwi Otwarte

Wyższa Szkoła Humanistyczno-Przyrodnicza Studium Generale Sandomiriense

uczelnia niepubliczna, woj. świętokrzyskie, 27-600 Sandomierz, Mickiewicza 9/20, (+15) 832 60 81 ,

Wyższa Szkoła Humanistyczno-Przyrodnicza w Sandomierzu Studium Generale Sandomiriense została założona w 1995 roku i ma ugruntowaną pozycję na rynku edukacyjnym. Rekrutuje na studia I i II stopnia prowadzone na kierunku administracja, gdzie studenci mają możliwość wyboru jednej z dwóch prowadzonych specjalności: administracja rządowa i samorządowa oraz administracja finansowa i gospodarcza.

Ofertę dydaktyczną uzupełniają studia podyplomowe z zakresu administracji, rachunkowości i zarządzania. Uczelnia aktywnie bierze udział w rozwoju gospodarczym i kulturalnym regionu, kształcąc wykwalifikowane kadry specjalistów cenionych na rynku pracy. Osoby pragnące zdobyć wykształcenia oraz podnosić swoje kwalifikacje mogą bliżej przyjrzeć się propozycjom szkoły oraz zapoznać się z warunkami rekrutacji.


Ocena uczelni

7.48 / 10
78 głosów

Opinie (17)
Wyższa Szkoła Humanistyczno-Przyrodnicza Studium Generale Sandomiriense, WSHP Sandomierz

kordian
Pozdrawiam wszystkich z Wyższej Szkoły Administracji Publicznej w Kielcach do zobaczenia na II stopniu Administracji Publicznej
22.04.2021
14.02.2021
Absolwent
bardzo dobrze że jest założony u Was kierunek Administracja Publiczna II stopnia niestacjonarna Nie zważajcie na konkurencję w Warszawie czy Krakowie róbcie swoje stara szkoła porządnie kształcie przyszłych magistrów administracji publicznej są jeszcze ludzie którzy to cenią czyli wykłady ćwiczenia a nie picie kawy przez wykładowców i koniec wykładu proszę Państwa muszę wyjść dla wielu jesteście bardzo dobry przykładem jakości starej szkoły studentów PRL-u
absolwent
WYZ -jeżeli uważasz że tytuł doktora nie jest stopniem naukowym ... no to masz problem Uczelnia ma profil praktyczny wiec uczą nie tylko teoretycy ale również praktycy. A zajęci e-learningowe wolę niżeli mam jechać w niedzielę do szkoły,
04.02.2020
15.01.2020
XYZ
no cóż wystarczy przejrzeć harmonogramy - kilku wykładowców i to w większości bez tytułów naukowych, zajęcia wirtualne. Jakość?????
xyz
No niestety WSHP to uczelnia która była, teraz jest tylko miejscem zarabiania dla kilku osób i produkcja fikcji
23.09.2019
27.04.2017
Student
Studiuje na tej uczelni i mieszkam w dużym mieście gdzie jest masa uczelni niby takich achh. Mimo odległości aż 300 km postanowiłem wybrać się do Sandomierza bo słyszałem same DOBRE opinie na temat tej uczelni i nie rozumiem skąd te złe opinie, czyżby konkurencje tak boli że nie oni a WSHP ma studentów, którzy są zadowoleni i mają prace po tych studiach i to na dobrych stanowiskach. To mój najlepszy wybór w życiu i zachęcam młodziez i nie tylko do studiowania w tak wspaniałym mieście. Wybierajcie WSHP.
Karolina
Wszystkie plotki na temat tej Uczelni są żenujące. Uczelnia działa sprawnie, ma świetną kadrę i zachęcam do studiowania na WSHP.
27.04.2017
16.01.2013
Basia
Witam ! Czy ktoś z odwiedzających posiada więcej informacji dotyczących niedawno otwartego w tej szkole kierunku pielęgniarstwa? Bardzo bym była wdzięczna za dodatkowe i istotne informacji z związku z tym tematem.
luiza
dobrze że wshp w sandomierzu połączyło kierunki humanistyczne, które mnie zupełnie nie interesują, z moją dziedziną - kierunkami przyrodniczymi. zdecydowałam się przez to tutaj studiować, bo nie chce odjeżdżać za daleko od domu. liczę na dobry poziom!
27.08.2012
09.08.2012
plan
Sandomierz to bardzo ładne miasteczko, do tego można się tu natknąć na ekipę serialu, ale ogólnie nie a tu za wiele rozrywki dla studentów, więc jak komuś zależy na spokoju, to warto zdecydować się na studia na jednym z kierunków jakie oferuje Wyższa Szkoła Humanistyczno-Przyrodnicza Studium Generale Sandomiriense :)
mariola
Zastanawiam się nad tą pedagogiką specjalną i sama nie wiem. Myslę że to kierunek dla mnie, zawsez chciałam pomagać dzieciom ale z drugiej strony wszyscy ida na tą pedagogikę i nie wiadomo czy praca po tym bedzie. Aczkolwiek tutaj te specjalności takie niespotykane, może takich osób potrzebują.
06.08.2012
18.07.2012
andri
różnice programowe pewnie jakieś są, nawet jak idziesz z uniwerka na uniwerek to przecież mają różnice programowe między tymi samymi kierunkami, ale nie jest ciężko ich nadrobić :). Potem na magisterke pewnie będą brać po średniej więc musisz się starać :)
maro
Mieszkam niedaleko Sandomierza i zastanawiam się nad wyborem tej uczelni. Mysle o kierunku matematyka z infą i planuję potem na magistrze isć na jakiś uniwerek. Piszą, ze ponoć nie ma róznic programowych. Czy to faktycznie tak jest? A jaki tu poziom? Bardzo cisną czy raczej lajtowo?
29.05.2012
20.01.2012
jacques
Szkoła dobra, ale na studia magisterskie jednak polecam LUBLIN - KUL, albo UMCS
Irola
oj Poznań tak. Fajne miasto Michał tam studiuje- moj men i jest zadowolony
16.01.2012
13.01.2012
Opis
lepiej duże miasto. Zalezy co kto woli. Jesli lubisz imprezowac to polecam Ci wawe czy poznan np tam jest dopiero życie studenckie
Zbi
Chciałbym studiować biologię. Nie wybrałem jeszcze szkoły. Ta jest dość blisko mnie. Warto tutaj czy też szukać w dużym mieście?
11.12.2011
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania im. Prof. T. Kotarbińskiego
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Pedagogium Wyższa Szkoła Nauk Społecznych w Warszawie
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Uniwersytet SWPS Katowice
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Akademia Zamojska
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdyni
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Politechnika Lubelska
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Państwowa Wyższa Szkoła Techniczno-Ekonomiczna im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Uczelnia Nauk Społecznych Filia Nowy Targ
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Administracji w Lublinie
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Coventry University Wrocław
  • WSHiU Akademia Nauk Stosowanych w Poznaniu
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Państwowa Uczelnia Zawodowa im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Politechnika Poznańska
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Podhalańska Państwowa Uczelnia Zawodowa w Nowym Targu
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu, Wydział Ekonomiczny w Opolu
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Powiślańska Szkoła Wyższa w Kwidzynie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Poznaniu
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Tarnowie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Akademia Nauk Stosowanych im. J.A. Komeńskiego w Lesznie
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych, Wydział Międzyuczelniany w Gdańsku
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Katolicki Uniwersytet Lubelski Jana Pawła II
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Bytomiu
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Szkoła Główna Służby Pożarniczej w Warszawie
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Uniwersytet Opolski
  • Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Bydgoszczy
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Akademia im. Aleksandra Gieysztora w Pułtusku
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu Wydział Ekonomiczny w Szczecinie
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa w Warszawie - grupa Vistula
  • Dolnośląska Szkoła Wyższa we Wrocławiu
  • Szkoła Wyższa Wymiaru Sprawiedliwości w Warszawie
  • Politechnika Łódzka
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Głogowie
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Toruniu
  • Akademia Ignatianum w Krakowie
  • Staropolska Akademia Nauk Stosowanych w Kielcach
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Bydgoska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Integracji Europejskiej w Szczecinie
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdańsku
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Uniwersytet Gdański
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu, Wydział Zamiejscowy w Chorzowie
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Politechnika Częstochowska
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Akademia Pomorska w Słupsku
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Warszawie
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi