UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Opinie, oceny, komentarze, pytania


Opinie (149)
Politechnika Świętokrzyska w Kielcach, PŚ Kielce

Ewa
odpowiedź dla k z dnia 28.09.2021
Wysokość opłat za usługi edukacyjne w roku akademickim 2021/2022 jest podana w załączniku do zarządzeniu Rektora nr 71/21 - zamieszczony na stronie https://bip.tu.kielce.pl/wp-content/uploads/2021/05/Zarz_R_71_21-zalacznik.pdf
29.09.2021
28.09.2021
k
Ile kosztuje czesne na informatykę (1 rok ) niestacjonarną?
ojta
Witam, czy trudno dostać się na kierunek elektrotechnika/energetyka?
02.08.2021
20.07.2021
iyd
Cześć, czy może ktoś napisać parę słów o Inżynierii Środowiska niestacjonarnych? Jak poziom zajęć, trudność przedmiotów, obecność na zajęciach, jak oceniacie prowadzących zajęcia, czy ogólnie warto? Czy są perspektywy zawodowe po tym kierunku?
Zuza
Witam.Co sądzicie o informatyce lub inżynierii danych zaocznie? Ile trzeba mieć punktów żeby się dostać?
01.06.2021
25.05.2021
Ewa
odpowiedź dla Agata z dnia 24.05.2021
M to jest suma ocen procentowych z poziomu podstawowego i rozszerzonego z matematyki zdanej na egzaminie maturalnym. Jeżeli matematyka jest zdana tylko na poziomie podstawowym, to M jest równoważne wynikowi z matematyki na poziomie podstawowym, w tym przypadku 70.
Agata
Jeśli korzysta ze wzoru S=M+ W + 0,1xJP +0,1 xJO To jeśli maturę z matmy na podstawie napisałam na 70% to za m wpisuje 70????
24.05.2021
17.05.2021
Ewa
odpowiedź dla Agata z dnia 14.05.2021
Rekrutacja w roku ubiegłym - logistyka - 70 punktów kwalifikacyjnych
Agata
Witam czy zna ktoś progi na logistykę stacjonarnie ?? Maturę zdałam średnio nie wiem czy dostanę
14.05.2021
10.05.2021
Ewa
odpowiedź dla Zen z dnia 07.05.2021
60 punktów kwalifikacyjnych - taki był próg na OZE w rekrutacji ubiegłorocznej.
Ewa
odpowiedź dla Byku z dnia 06.05.2021
Teleinformatyka tylko studia stacjonarne pierwszego stopnia /inżynierskie/.
07.05.2021
07.05.2021
Ewa
odpowiedź dla Zen z dnia 06.05.2021
Rekrutacja w roku ubiegłym - OZE - wymagane 60 punktów kwalifikacyjnych
Zen
Pani Ewo, a czy posiada Pani informacje jakie progi były na Odnawialne Źródła Energii rok temu?
07.05.2021
06.05.2021
Byku
Witam, czy jest możliwość studiować zaocznie na kierunku teleinformatyka? Widziałem, że przy opłatach za poprzedni rok była notka "kierunek zostanie uruchomiony po uzyskaniu pozwolenia Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego". Drugie pytanie czy są progi na studiach zaocznych Trzecie pytanie czy przyjmą mnie jeżeli mam mniej punktów niż powinienem na studiach zaocznych lub stacjonarnych
Ewa
odpowiedź dla Anon z dnia 05.05.2021
W ubiegłym roku akademickim na teleinformatykę wymagane było 100 punktów kwalifikacyjnych.
06.05.2021
06.05.2021
Zen
Nie mogę znaleźć informacji o progach punktowych. Czy może ktoś posiada wiedzę jakie takowe były rok temu na kierunku OZE( odnawialne źródła energii) Ukłony, zenon
Anon
Witam, mam szansę na przyjęcie na teleinformatykę mając ok 60-70 punktów? Matma słabo mi poszła i miałem ok 40%. A rozszerzenie strzelam, że będę miał 10-20%
05.05.2021
02.05.2021
zdz
Ukończyłam Wydz. Budownictwa w 1985 r. 2 lata pracy w państwowych firmach ,celem stażu do uzyskania uprawnień ."Kariera" od inż. budowy , na początku największą trudnością było wyk. tzw. BeZetów ,inaczej mówiąc wypłaty dla pracowników ,koszmar tego nie uczona ,a trzeba było zrobić ,bo jak powiedzieć nieuczono,a franca pracownik chłopo-robotnik za 1 zł wybił by Ci oko .Po uzyskaniu uprawnień ,Spółka z o.o. ,kasa urywała kieszeń ,a w sklepach nic ,zlecenie można było zdobyć bez problemu ,ale z czego wykonać?" POLONEZ" /samochód info dla młodszych/ drożał o kilka milionów tygodniowo. Rozwód ze Spółką ,otwieram swoją firmę oczywiście budowlaną i tak już 32 lata . Coś tam zarobiłem ,byłem i jestem hojnym sponsorem ZUS, PZU,US i Bóg wie kogo jeszcze .A wszystko zaczęło się na Politechnice ,Ci "mordercy" Goszczyński ,Bojczuk ,Piechnik ,Gomuliński ,Łakomski ,Piasta ,Bereś i wielu innych dało w tyłek ,ale to pozwoliło nie pękać przed innymi z tzw. renomowanych bo wiekowych uczelni .Piszę to ,aby wszystkim powiedzieć, że gdyby dało się cofnąć czas, to jutro pociągiem zasuwam do DS " Filon" , po jutrze idę na zajęcia i będę jeszcze lepszym studentem niż byłem , ba ,to ja egzekwował bym wiedzę od wykładowców .Niestety " to se ne wrati" więc ,gdy przejeżdżam przez Kilce, to jadę koło uczelni ,aby choć przez chwilę popatrzeć na NIĄ z łezką w oku .Politechniko Świętokrzyska , kocham Cię ,jesteś super.
Ewa
odpowiedź dla Anna z dnia 19.04.2021
Rekrutacja ubiegłoroczna: Geodezja – 60 punktów kwalifikacyjnych; Ekonomia – 80 punktów. Wzory liczenia punktów dla poszczególnych kierunków – str. 82 - Informator dla kandydatów na studia w roku akademickim 2021/2022 Informator_dla_kandydatow_PSk-1.pdf (kielce.pl) - dostępny na stronie głównej Politechniki Świętokrzyskiej www.tu.kielce.pl Powodzenia na maturze
21.04.2021
19.04.2021
Anna
witam, gdzie znajde informacje o przeliczaniu punktow, i ile min potrzebuję by dostac sie na geodezję lub ekonomię?
Ewa
odpowiedź dla Kasia z dnia 09.03.2021
Informatyka - 100 punktów, mechanika i budowa maszyn - 60 punktów budownictwo - 65 punktów. Powodzenia na maturze
11.03.2021
09.03.2021
Kasia
Witam, interesują mnie progi punktowe na kierunki informatyka, mechanika i budowa maszyn oraz budownictwo. Czy ktoś może zna w jakich granicach one oscylują?
MUSA KUSA
Witam, planuję zacząć w październiku studia zaoczne na Politechnice Świętokrzyskiej i zastanawiam się nad dwoma kierunkami: Logistyka oraz Zarządzanie i Inżynieria Produkcji. Czy ktoś może doradzić który kierunek wybrać? Jaki jest program nauczania, podobieństwa, różnice. Z góry dziękuję :)
25.02.2021
12.02.2021
Ewa
odpowiedź dla Kris z dnia 11.02.2021
W rekrutacji w roku akademickim 2020/2021 na informatykę oraz teleinformatykę - 100 punktów kwalifikacyjnych; na inżynierię danych - 80 punktów. Algorytm liczenia punktów dostępny w Informatorze dla kandydatów na studia 2021/2022 na stronie Politechniki Świętokrzyskiej https://tu.kielce.pl/informator-dla-studentow/. Powodzenia na maturze
Kris
Czy są udostępnione progi punktowe z zeszłego roku? Interesuje mnie informatyka, teleinformatyka, inżynieria danych.
11.02.2021
18.11.2020
XY
Średnia ocen wystawionych prof. Gorzałczanemu przez studentów w anonimowych ankietach w systemie USOS w ostatnim roku akad. wynosi 4.672. Jest ona wyższa od średniej wszystkich pracowników Wydziału EAiI PŚk. Ponadto zacytuję jedną z anonimowych opinii studentów zawartą w systemie USOS: "Profesor bardzo dobrze przedstawił cele na zajęciach projektowych. Posiada ogromną wiedzę dzięki czemu zajęcia były niezwykle interesujące. Ponadto oceny były sprawiedliwie wystawiane studentowi. Profesor zawsze służył pomocą w trakcie wykonywania danego zagadnienia. Doceniał ludzi pracujących, co motywowało do dalszej pracy. Bardzo cieszę się, że miałem okazję odbywać zajęcia z tak doświadczonym i inteligentnym człowiekiem."
Elektrotechnika
Studiuję już 3 lata. Renomę tej uczelni psują takie osoby, jak prof. Gorzałczany, albo dr. Z. Gawęcki. Są to ludzie, którzy nie szanują nawet najbardziej uzdolnionych studentów. Posiadają dużą wiedzę, ale niestety nie chcą jej udostępniać, w przypadku próśb o pomoc, odsyłają do skryptów, w których są błędy oraz nieużywane już na laboratoriach metody (zamiast odpowiedzieć na pytanie, co zajmuje tyle samo czasu). Są impulsywni, a profesor Gorzałczany czasami nawet wulgarny. Z większością profesorów i doktorów jest naprawdę w porządku, niektórzy nawet uczą przydatnych rzeczy, ale takich elementów, jak Ci dwaj wykładowcy, szanująca się uczelnia powinna się pozbywać. Pozdrawiam serdecznie.
09.11.2020
06.09.2020
Xyz
Do kiedy można dostarczyć dokumenty na studia niestacjonarne?
kasia
witam dostane sie na geodezje z wynikami ok 60 %?
13.08.2020
13.08.2020
jaknauhjona
co powiecie o informatyce niestacjonarnej?
Dominika
Czy polecacie studia niestacjonarne na tej uczelni?
19.06.2020
28.05.2020
Dyslektyczka
Niestety stwierdzam, że uczelnia ta jest nietolerancyjna, mam dysleksję , jedna z nauczycielek Dosłownie nie pozwoliła skończyć mi tej szkoły, ciągle stwierdzała, że nie może się doczytać, mimo że w końcu zaczęłam pisać drukowanym literami. Nie zaliczała mi egzaminów, które były napisane prawidłowo, jedynie z błędami ort. Jestem zrozpaczona, zawiedziona takim tokiem myślenia osoby, wydawałoby się pedagoga.
Ala
Czy na wzornictwie są jakieś profile kształcenia?
12.03.2020
26.02.2020
Patka
Czy ktos zmienial kierunek studiow z pierwszego stopnia z kierunku logistyki na drugi stopien na ZIP? Duzo jest roznic programowych?
Asia
Czy nowe wnioski o akademiki będą rozpatrywane od kolejnego semestru?
03.01.2020
11.12.2019
Studenta
Dominik na I stopniu nie ma strasznie dużo zajęć terenowych, niby jest podział na dwie specjalności ale i tak zajęcia są praktycznie identyczne dla obu. Na zaocznych jest inaczej, zajęcia dla obu specjalności bardzo się różnią, niektóre wykłady mamy tylko razem. Kataster ma tylko jedne zajęcia terenowe, a pomiary z 3 chyba.
Studentka
Karol to zależy od wydziału i kierunku
11.12.2019
05.12.2019
Karol
Od jakiej średniej są stypendia naukowe?
Ada
Jak oceniacie wzornictwo? Politechnika jest ok? Czy lepiej wybrać uczelnię artystyczną?
07.11.2019
30.10.2019
Dominik
Jak się studiuje na geodezji? Dużo zajęć praktycznych?
Ada
Jak wygląda sytuacja z DS-ami? Warunki, koszty itp.
22.10.2019
10.10.2019
Eryk
Interesują mnie odnawialne źródła energii. Czy ktoś może podzielić się swoimi doświadczeniami?
Adam
Czy polecacie studia na logistyce na tej uczelni?
01.10.2019
25.09.2019
Kaja
Czy ktoś studiuje wzornictwo? Jak kierunek wygląda od strony praktycznej? Pracownie, warsztaty itp?
Politechnika Świętokrzyska
odpowiedź dla Picio z dnia 29.08.2019
Jeśli spełni Pan?Pani warunki formalne i osiągnie wymaganą liczbę punktów to na pewno uda się dostać na PŚk. W rekrutacji dodatkowej prowadzimy nabór na wszystkie kierunki studiów dostępne w ofercie edukacyjnej. Więcej szczegółów na stronie www.tu.kielce.pl. Zapraszamy! ;)
02.09.2019
29.08.2019
Picio
Czy jest gwarancja przyjęcia w naborze dodatkowym, jeśli spełni się warunki formalne?
Adam
Czy ja dobrze widzę? - te kierunki które się pokazuja na zakładce Kandydaci, dla niestacjonarnych i pod Oferta Kształcenia - to mozna nadal się na nie rekrutować? O informatyke mi chodzi konkretnie. Czy po przejściu dalej coś mnie zablokuje?
14.08.2019
01.04.2019
logistyka w Kielcach
szukam studiów logistycznych w Kielcach i wyskoczyły mi tylko 2 uczelnie - UJK i Pol Świętokrzyska, optymistycznie założę, że uda mi się dostać na państwową szkołę. Ale jeśli nie - to co robić? Może coś żle sprawdzam? Orientujecie się lepiej w temacie?
geodezja i kartografia
wiem, że juz ktos pytał o kierunek geodezja, ale nie było odzewu, więc podbijam pytanie; z jakimi wynikami dostaliście się na studia? jak oceniacie poziom? na co zwrócić uwagę, jakieś wskazówki? czy w Kielcach jest geodezja na jakiejś innej uczelni jeszcze czy tylko PŚ?
26.03.2019
03.01.2019
informatyka
znajdę gdzieś na stronce wykaz wykładowców na informatyce i siatkę zajęć na pierwszym roku?
Elektrotechnik
Na elektrotechnice jest tak. Nie ma luzu, jest dużo nauki. Jeżeli chodzi o matmę i fizykę, to my fajnie trafiliśmy, bo kartkóweczki są proste z analizy i możemy poprawiać, ile chcemy. Z fizyki wykonaliśmy na ćwiczeniach maksymalnie 2 zadania przez całe pół roku i trzeba uczyć się kompletnie samemu, ale pani Profesor podała zadania do wykonania i strony, z których mamy się uczyć (głównie Khan Academy). Na informatyce cały czas programujemy w C. Jeżeli ktoś się wybiera na polibudę, to niech się nauczy wcześniej C, bo lecimy z tematem błyskawicznie i 80% studentów wykrusza się na tym. Są technologie informacyjne, na które polecam robić gotowce na laboratoria. Teoria obwodów, to coroczna masakracja, bo jest trudna dla "nie techników". Na politechnice profesor Włodarczyk nie tłumaczy, czym jest rezystor, prąd itp. włączy projektor, rzuci kilka całek i tyle macie z wykładu, dlatego przed polibudą uczcie się o prądzie, napięciach maksymalnych, skutecznych, średnich. I na sesję, to metoda prądów oczkowych, potencjałów węzłowych, thevenin, norton, rezystory, liczby zespolone, metoda klasyczna, transfiguracje delta gwiazda i trójfazówki. Jeżeli ktoś leci na PŚk, to ma dużo, dużo nauki i jak chce przejść bez pościgów, to przynajmniej na 1 roku musi się przygotować przed studiami. Ogólnie trzeba być na bieżąco i się starać.. to nie dla każdego, ale jak ktoś dobrze rozplanuje studia i zacznie się uczyć jeszcze przed ich rozpoczęciem, to może być nawet nieźle. W sumie, to polecam, bo to w końcu studia techniczne, a nie jakieś UJK, gdzie mogą sobie na ćwiczenia nie chodzić.. Cóż, powodzenia!
15.12.2018
15.12.2018
opinia
moje zdanie na temat PŚ jest jak najbardziej pozytywne. Myślę, że niezadowoleni są tylko Ci, którzy opuszczają zajęcia, nawet w sesji się nie przykładają do nauki, a potem narzekają, jak to jest ciężko i że wykładowcy ulewają. Nie ma co straszyć, bo jak ktoś chodzi na ćwiczenia i na bieżąco się stara to spoks.
Admin
Komentarz usunięty.
15.12.2018
13.12.2018
kris
studiuję wydziale elelektrycznym ale chyba nie do końca wybrałem kierunek dla siebie, mam wrażenie że uczymy się wielu mało przydatnych rzeczy, nie tak sobie wyobrażałem studia, nie ma punktu odniesienia, bo nie studiowałem na innej politechnice, ale są momenty że miałbym ochotę zmienić wydział i kierunek, nie robie tego, bo żal mi dwóch lata, więc spinam się na egzaminy i licze na to że w praktyce będzie już łatwiej, bo konkretniej
rom
Ukończyłem PśK w 1987roku Wydział EiA (Elektrotechniki i Automatyki) i osobiście uważam, że jest to bardzo dobra uczelnia. Pracuję w tej chwili na stanowisku Kierownika Budowy w pewnej kieleckiej Firmie w branży elektroenergetycznej. Przeszedłem przez wszystkie szczeble kariery zawodowej od referenta, przez specjalistę ds.telemechaniki, Projektanta obwodów pierwotnych i wtórnych, Na każdym stanowisku sobie poradziłem. Byłem też inżynierem budowy, a nawet Pełnomocnikiem Zarządu ds. Zarządzania Jakością. Obecnie zarządzam kilkoma budowami w kraju. Posiadam wszystkie kwalifikacje wymagane w energetyce zawodowej, łącznie z uprawnieniami Inspektora BHP i uprawnieniami budowlanymi (państwowymi) do kierowania robotami budowlanymi i projektowania sieci i instalacji i urządzeń elektrycznych i elektroenergetycznych. W zakresie BHP musiałem odbyć dwusemestralne studia podyplomowe. Mam jedną radę dla obecnych młodych absolwentów i wszystkich, którzy krytycznie wyrażają się o PśK: WIĘCEJ PANOWIE I PANIE WYMAGAJCIE OD SIEBIE, A NIE OD UCZELNI. SUKCESY ZAWODOWE I ZWIĄZANE Z NIMI PIENIĄDZE PRZYCHODZĄ Z CZASEM!!!!!!! POZDRAWIAM WSZYSTKICH ROZCZAROWANYCH ....
02.12.2018
04.09.2018
frik
hej Informatycy, macie jakieś osobne zamknięte fora .... tajne przez poufne, info o zajęciach, zaliczeniach, egzaminy???
StudentPSK
wg mnie poziom na informatyce powinien być zdecydowanie wyższy
11.07.2018
07.07.2018
kondzio
no ale w Kielcach to jedyny słuszny wybór, lepszej opcji nie ma
informatyka
jak jest na pierwszym roku, jaki poziom, standard pracowni, oprogramowanie, itd. jak oceniacie informatykę jako kierunek?
30.06.2018
27.06.2018
Maja
Logistyka zaocznie, może ktoś się wypowie? ;-)
iza
które kierunki na Politechnice najczęściej wybierają dziewczyny? co sądzicie o logistyce?
19.06.2018
12.06.2018
student
Czasem gadamy z kumplami z PWr, czy AGH i wówczas mam wrażanie, że u nas jakoś zasciankowo jest. Niby program podobny, ale inny świat. Coś jakby z powojennej Polski wyjechać do Ameryki, albo z małej firmy trafić do Doliny Krzemowej. Wydaje mi się że w większości przypadków problemem są sami studenci i ich niski poziom. Nawet wykładowcy dają to odczuć, że poziom studiów się obniża bo kandydaci są słabsi. Cierpią ci, którzy chcieliby więcej i lepiej.
Absolwentka - geodezja
Geodezja - po pierwsze na tym kierunku tolerowane są notatki - kpina. Wszyscy śmiali się ze studentów tego kierunku, bo jak można pisać egzamin mając notatki i przepisując odpowiedzi z zeszytu. Wykładowca X tłumaczył, że odpowiadając na pytania trzeba pomyśleć i nie da się przepisać odpowiedzi prosto z zeszytu - głupota i tyle! Z tego co wiem, mają teraz za mało kadry, aby wgl utrzymać ten kierunek i zatrudnili wykładowców ze Słowacji, którzy nawet nie umieją i nie rozumieją, gdy studenci mówią do niego po polsku a nawet po angielsku.
07.06.2018
28.05.2018
Adrian
Są uczelnie o wyższym standardzie nauczania ....
Adam
Nie przesadzajcie, kto chce się nauczyć, to sie nauczy .... reszta w praktyce.
28.05.2018
22.05.2018
Ozjasz
Na Elektrotechnice łatwiej jest zaliczyć przedmioty typu Metrologia Elektryczna niż np. Technologie Informacyjne gdzie gość wymaga aby wiedzieć jak liczono w starożytnym Egipcie, ile stron na jednej kartce A4 mozna wydrukować za pomoca Libre Office v3 (zenujace zamiennik MS Word). Też kultura niektorych panów pozostawia wiele do życzenia ( niepozdrawiam mgr Pawlaka).
geodezja
Część :) Orientuje się ktoś jak wygląda geodezja na Politechnice i jak wysokie są progi pktowe? :)
07.05.2018
24.04.2018
lolek
Ja tam nie wiem ale na politechnice więcej przydatnej wiedzy wyciągniesz tak myślę no i będzie inż. przy nazwisku ;)
Eveline
Chciałam zapytać o ekonomię na Politechnice ( progi punktowe, i ogólnie czy ktoś poleca, odradza). Może lepiej wybrać UJK?
18.03.2018
08.02.2018
student
NA wzornictwo przemysłowe nie ma egzaminu wstępnego. Decyduje konkurs świadectw.
Administrator
Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
05.02.2018
17.01.2018
lolek
125pkt. był próg na informatyke. W tym roku moze być wyższy jeszcze.
Informatyka
Jakie były progi punktowe na informatykę?
15.01.2018
14.01.2018
kandydant
jak wygląda egzamin wstepny na wzornictwo przemysłowe? jakie tematy? cięzko sie dostac? ile jest wolnych miejsc a ile chetnych?
Wydział Zarządzana i Modelowania Komputerowego
Studiuje na tym wydziale Inżynierię Danych i jest ok.
29.06.2017
27.06.2017
student
Zdecydowanie odradzam tą uczelnię wyższą. Jako były student mam z nią same złe wspomnienia. Wielu prowadzących jest niekompetentnych, dodatkowo traktują studenta jako zło konieczne, a żeby było śmiesznie nikt im nie może nic zrobić bo wszędzie układy.
student
Sama atmosfera jest dość napięta, zwłaszcza dla osób, które chcą się czegoś nauczyć i inaczej wyobrażali sobie ten proces na uczelni wyższej. Wielu z wykładowców, zwłaszcza ci z dr przed nazwiskiem mają swoje humory. Niby dorośli ludzie, ale często zachowują się niedojrzale, zmieniają zdanie, oceny stawiają subiektywnie uwzględniając sympatię do poszczególnych studentów.
14.06.2017
07.06.2017
xdxd
hej mam pytanie na jakie kierunki w kielcach na ujk się łatwo dostać ze słabo zdaną maturą ?
balba
Patrząc na ostatni komentarz nasuwa się tylko jedna myśl : Jak zw wszystkimi problemami się latało to do dziekana to gdzieś to się nie dziwię , że traktują Was jak dzieci.. to są studia a nie przedszkole! Trzeba się podporządkować temu co się dzieje, a nie latać chociażby z ciągłą zmianą planu.. Nie jesteście jedynym kierunkiem, ale jak widać jedynym, który tak narzeka, trzeba było jechać za tą granicę, a nie teraz narzekać na studia. Politechnika Świętokrzyska to dobra uczelnia, posiada dobre zaplecze naukowe, dobrej jakości maszyny i inne pomoce naukowe. A takie pierdoły jak to, że czasem rzucą przedmiot nie od parady to tak mój Drogi jest na KAŻDEJ uczelni! muszą zapełnić godziny planowe! tak już jest i tak zostanie!! Zamiast stękać to lepiej się wziąć za naukę! To są studia, nikt za rękę prowadzić nie będzie, więc weźcie się w garść. Dodam, że jestem absolwentką Politechniki i wiadomo, że czasem wykładowcy to totalna porażka, to i tak mimo to zdarzają się tacy, dla których z przyjemnością uczy się różnych przedmiotów. Na każdej uczelni są wady i zalety i trzeba je przyjąć z godnością a nie stękać.. To, że skończy się dany kierunek nie oznacza od razu czy dostaniesz prace, bo Twój kierunek jest oblegany.. Nie będziesz kombinował - nie znajdziesz pracy. Proste! Więc pytania, czy ten kierunek jest ok i czy się znajdzie po nim prace są zbędne.. Wystarczy chcieć!!
13.03.2017
17.02.2017
Administrator
Komentarz usunięty.
pol.kom
Słyszałem, że "dobra zmiana" ma przynieść również reformę uczelni oraz ograniczenie ich ilości więc może studia znów będą czymś prestiżowym jak dawniej, nie tylko formalnością i przedłużeniem młodości
29.11.2016
16.08.2016
Administrator
Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
Anka
Hejka, wiem, że może nie na temat bo wszyscy rozmawiacie tu o studiach, pięcioletnich kierunkach. Ale wszyscy wiemy, że potem część Absolwentów potrzebuje jeszcze uprawnień itp. Pracodawcy wymagają rok, dwa doświadczenia. Duża cześć wyjedzie za granice, do większych miast. Dodatkowo i tak trzeba zrobić mnóstwo kursów, żeby móc się pochwalić w CV. A może warto zapisać się do Policealnej Szkoły ? Nauka dwa lata, podchodzisz do egzaminu zawodowego, masz zawód, szybciej skończysz, szybciej zaczniesz pracować. Nie mają takich złych kierunków, bo technik BHP, t. informatyk, kosmetyka (zauważyłam, że teraz dosyć popularna nawet UJK otworzyło no ale trwa 5 lat). Nauka jest weekendowa wiec na tyg można pracować. W Kielcach namnożyło się tych szkół jest w czym wybrać, czesne zero złotych, niektórzy dorzucają kursy za darmo jak sie chodzi.
11.08.2016
01.08.2016
Ilona
Planuje iść na ekonomię II stopnia na Politechnikę czy może się ktoś wypowiedzieć jak jest na tym kierunku, czy warto.
efekt motyla
zachowaj was panie iść na engerix tam to dopiero jest niewiadomoco. jak nie ruska, ktora nie zna polskiego i posluguje sie ruskimi normami to niedowrtosciowana mgr Koruba, ktorą ciężko znieść na zajęciach wiedzy malo marzeń o swojej wielkości przerost
20.07.2016
08.07.2016
Arni
witam serdecznie. czy jest tu ktoś kto skończył automatykę i robotykę n politechnice świętokrzyskiej i może się wypowiedzieć na ten temat? chodzi mi o studia zaoczne, czy dam sobie rade ? nie jestem jakimś orłem w nauce ale zawsze jakoś sobie radziłem. czekam na wasze opinie.
Misio12
tomcio- Domyślam się Chyba o kogo Ci chodzi u nas uj*bał prawie wszystkich , jemu to po prostu daje satysfakcję , jakiś uraz z dzieciństwa czy coś... Co gorsze nic nie idzie ku lepszemu :( OGólnie nie polecam tej uczelni
24.06.2016
20.06.2016
Cinek
Niestety chyba na każdej uczelni trafi się taka "wisienka", która potrafi nieźle popsuć opinię całemu wydziałowi, wydaje mi się, że wykładowcy powinni być bardziej kontrolowani bo czasami zajęcia to totalna samowolka..
tomcio
Na Wydziale Elektrotechniki Automatyki i Informatyki było wielu mądrych nauczycieli akademickich, którzy umieli przekazać wiedzę, ale niestety trafił się taki Wiśniewski, który uwalał bardzo wiele osób, słusznie i niesłusznie (nie przekazał żadnej konkretnej wiedzy tylko ją egzekwował), nie miał absolutnie żadnego pedagogicznego podejścia do ludzi, był bardzo nieprzyjemny i terroryzował psychicznie studentów niestacjonarnych na ćwiczeniach z algorytmów i struktur danych i laboratoriach z języka C, szczególnie tych spokojnych i grzecznych. Powtarzanie przedmiotów było również z nim w czasie gdy ja studiowałem i efekt był identyczny. Ewidentnie upokarzanie studentów go bawiło. Bardzo negatywnie go oceniam z uwagi na jego apodyktyczny charakter.
27.05.2016
16.04.2016
maturzystka_02
Czy są tutaj jacyś studenci INŻYNIERII DANYCH? Czy moglibyście mi przybliżyć, jak wygląda studiowanie tego kierunku, jakie są perspektywy pracy i poziom nauczania na Pśk?
Catwang
Czy studiuja Ukraińcy? Jak reprezentacja ściany wschodniej?
05.04.2016
23.02.2016
student Pśk
Studiowałem Informatykę i NIE POLECAM PŚK. Jeśli chodzi o programowanie - dramat. Nie uczą nowych technologii, tylko archaiczne badziewie. Plan zajęć na studiach zaocznych to jeden wielki żart, włączając zajęcia takie jak przedmioty humanistyczne i wychowanie fizyczne... OBOWIĄZKOWE. Odsiecz na matmie ogromny, szczególnie jak trafi się na zestaw warunkowy = A.Sikorę + A.Lenarcik. To smutne, że wiele za nią zapłaciłem, a niewiele wyniosłem. Zapomnij o doświadczeniu po 2-3 latach studiów, które umożliwią Ci start kariery zawodowej. Żałuję, że wybrałem tę szkołę.
marcysia
Jestem po inżynierii środowiska. Jedną wykładowczynią, którą wspominam bardzo pozytywnie jest dr inż. Agata Zwierzchowska. Wymagająca, ale w łatwy i przystępny sposób tłumaczyła zagadnienia z instalacji sanitarnych, gazowych oraz technik bezwykopowych. Mówiąc kolokwialnie tłumaczyła każdemu "jak krowie na rowie", dzięki czemu wszyscy wiedzieli o co chodzi. Kobieta o stalowych nerwach, na zajęciach projektowych po kilka razy odpowiadała na te same pytania, które były zadawane niekiedy nawet z częstotliwością do dwóch minut (czasem sama się irytowałam tym, że ktoś słucha nieuważnie i zadaje pytanie, o które ktoś inny przed chwilą pytał). Gdyby wszyscy wykładowcy tacy byli, świat byłby piękny! Z przyjemnością chodziło się na wykłady do dr inż. Zwierzchowskiej. Zanim zaczęłam z nią zajęcia, dr inż. Zwierzchowska wydawała mi się niesympatyczna (wygląd i pozory mylą jak widać), z powodu swojego "surowego" wyglądu ;). Musiałam to wszystko napisać, może pani Agata to kiedyś przeczyta i dowie się, co myślą o niej studenci (bo nie jest to odosobniona opinia). Jedynymi osobami, które mogą coś zarzucić wyżej wymienionej wykładowczyni to są obiboki, którym nic się nie chce robić. Drugą osobą, którą pragnę tutaj wyróżnić to pani mgr Mariola Majchrzak z dziekanatu. Kobieta o złotym sercu i dużej cierpliwości do studentów. Nie jest to "typowa pani dziekanatu", która traktuje studentów jak zło konieczne. Jest wyrozumiała i pomocna, takiej pani w dziekanacie ze świecą szukać ;) Jeśli chodzi o uczelnię, wykładowców, kierunek studiów, to wg mnie porażka na całej linii. Najgorszemu wrogowi nie poleciłabym tej uczelni. Szkoda mi tylko czterech lat zmarnowanych na tej uczelni, jednak mając te 19 lat zazwyczaj nie jesteśmy wystarczająco dojrzali do tego, aby wybrać odpowiedni dla nas kierunek studiów. W skrócie: jest to ciężki kierunek, jeśli chcesz znaleźć po tym pracę, musisz naprawdę się uczyć i być w tym dobry, inaczej szkoda Twojego czasu. Ja niestety z żalem wspominam te studia, które w zasadzie nic mi nie dały, zostałam zmuszona rozpocząć inny kierunek w zupełnie innej dziedzinie, która dla odmiany mnie interesuje :-P Pozdrawiam i współczuje licealistom, którzy nie wiedzą, co ich spotka w przyszłości na i po studiach :-P
22.02.2016
15.02.2016
jacek
WEAII - uczelnia wszystkich przyjmuje a potem robi gigantyczny odsiew. Dostac sie latwo, przetrwac-mega trudno. Na wszystkich kierunkach robia spustoszenia, musisz placic uczelni za warunki, zeby moc kontynuowac nauke
tomi
a jak się żyje w Kielcach jako mieście? bo do tej pory bywałem okazjonalnie na zakupach, zamierzam jednak coś wynająć...jakie ceny za kawalerkę?
15.02.2016
31.01.2016
Admin
Komentarz usunięty.
nabór na studia
czy na Politechnice Świętokrzyskiej jest realizowany zimowy nabór na studia? Gdzie szukać informacji na te temat na ich stronie? weszłam na rekrutację, ale tak są tylko jakieś mega długie uchwały. Jak to wygląda z zimową rekrutacją na państwowych uczelniach?
03.01.2016
14.12.2015
rufa
kto studiuje na automatyce i robotyce na wyższych latach? jaka jest wasza opinia na temat tego kierunku? gdzie jest praca po skończeniu studiów?
budownictwo na PŚ
planuję studia na kierunku BUdownictwo na Świętokzyskiej, ma pytanie do studentów teho kierunku: ile jest osób na I roku na tym kierunku? jak dużo jest studentów w jednej grupie? ile osób odpada po pierwszym roku? czy jesteście zadowoleni ze studiów na tym kierunku? może jakieś wskazówki albo dobre rady? z góry dzięki, Krzysztof
11.12.2015
11.12.2015
Krzysztof
Przyjmują każdego a później wymagania :-) oczywiście są nauczyciele którzy są pozytywnie nastawieni i starają się coś wytłumaczyć, lecz większość gada coś na wykładach na które później połowa i tak nie chodzi bo nic nie rozumie. Jeszcze inni zaś mówią że oni nas tego uczyć nie będą bo mamy się uczyć sami. W końcu im się ukryci powodu niżu demokratycznego i bardzo dobrze.
logistyka
Czego się spodziawać na Logistyce? Jaki poziom trudnosci studiów? ile osób (może procent) odpada w trakcie?
03.12.2015
27.11.2015
pyatnie o kierunki
planuję studia na Politechnice Śląskiej od 2016 roku, podobaja mi się dwa kierunki: Zarządzanie i Inżynieria Produkcji oraz Inżynieria danych. Który lepiej wybrać pod kątem przyszłych specjalności i pracy??? Przeczytałem opisy na stronie internetowej PŚ, ale nadal mam dylemat, który będzie ciekawszy i praktyczniejszy. POdrzucicie jakieś info w temacie?
do ani
Osobiście nie studiuję na ujk, ale mam mnóstwo znajomych z lo, gimnazjum i nie są zadowoleni. Uczelnia to chaos. Z perspektywami bywa róźnie - dużo zależy od Twoich umiejętności w ,,radzeniu sobie'' na rynku pracy czyt. doświadczenie. Po naszych uczelniach to tylko Kielce ewentualnie województwo świętokrzyskie. Nie masz co porywać się z dyplomen ujk na rynek krakowski.Jeśli Kielce to politechnika. A jak nie to Kraków, Katowice, Łódź, Wawa - co kto woli. Będziesz bardziej wiarygodna z dyplomem z któregoś z ww miast. Pozdrawiam
27.10.2015
21.10.2015
dośka
EKONOMIA. Czy jak na maturze zdawałam polski, matematykę, angielski i angielski rozszerzony to mogę się ubiegać o miejsce na ekonomii?
ania
Czy moze lepiej wybrac Uniwersytet Jana Kochaniowskiego ?
08.07.2015
08.07.2015
ania
Jestem tegoroczną maturzystką Zastanawiam się na studiowaniu ekonomii na Politechnice swietokrzyskiej. Myslicie ze to dobry pomysł ? jest ktos po tym ? jak z praca ?
arch
Młodym, ambitnym ludziom stojącym przed wyborem dalszej drogi nauki polecam studia na Politechnice Świętokrzyskiej, szczególnie wydział Budownictwa i Architektury, a jeszcze bardziej Architekturę. Prowadzący są przyjaźni dla studentów, służą pomocą, atmosfera także wśród studentów jest przyjazna. Szczerze polecał architekturę w Kielcach na Politechnice Świętokrzyskiej :)
23.06.2015
25.05.2015
omomom
czy trudno sie dostać? mam na mysli budownictwo lub informatykę?
architektka
Bardzo gorąco polecam Architekturę. Świetni ludzie, mnóstwo praktyki, naprawdę rewelacyjna atmosfera. Cały czas coś się dzieję, plenery międzynarodowe, konkursy, znakomicie i prężnie działające koło naukowe Arkada. Każdemu kto zastanawia się gdzie jechać na studia, polecam Kielce i polibudę ;-)
25.03.2015
25.03.2015
absolwent PŚk
Młodzi koledzy i koleżanki. Jestem absolwentem tej uczelni i nie tylko tej, łatwiej mi przedstawić obiektywną opinię. Uważam, że przez ostatni okres Politechnika Świętokrzyska zmieniła swoje oblicze w sposób niewyobrażalny. Byłem świadkiem tych zmian i z całą odpowiedzialnością mogę powiedzieć, że na dzień dzisiejszy zaplecze laboratoryjne i dydaktyczne przewyższa nie jedną znaną wielką uczelnie, gdzie jest dużo marketingu a mało treści. Jak wszędzie spotkamy tu świetnych specjalistów wykładowców i takich, którzy muszą poprawić swoje umiejętności w nauczaniu. Skończyłem kierunek Elektrotechnika i doskonale poradziłem sobie na rynku pracy. Z tego co mi wiadomo wszyscy moi koledzy pracują i miewają się świetnie. To jest chyba prawdziwym miernikiem poziomu przygotowania do życia zawodowego. Uczciwie przekazuję, że to bardzo dobra uczelnia, świetnie wyposażona i tworząca możliwości dla tych, którzy naprawdę chcą wykorzystać szansę, jaką daje okres błogiego studiowania. Proszę pamiętać, że leserzy zawsze mają najwięcej do powiedzenia, oczywiście w każdym temacie tylko nie w tym co trzeba. Polecam, jeszcze raz wybrałbym Politechnikę Świętokrzyską jako moja Uczelnię.
co na targach?
czy jest sens pojechać na targi edukacyjne na stoisko Politechniki Sląskiej (mają na stronce info, gdzie beda się wystawiać), czy lepiej zadzwonić i poprosić, aby przysłali jakieś materiały? to jest w ogołe realne, że przyślą na adres domowy? czy ma mi wystarczyć to, co na www jest dostępne? geodezja i kartografia mnie interesuje, więc jak podrzucicie coś o tym, z góry dzieki, adam
02.03.2015
18.08.2014
Paweł1423
Jeszcze dodam, bo widzę, że ktoś pyta się czy PŚK jest najlepszą uczelnią w Kielcach. Oczywiście! szamanka 14521 poniżej nie poleca PŚK, bo "szanowni wykładowcy na każdym kroku uświadamiają nas że i tak nie będziemy mieli pracy w przyszłości po takim kierunku", wiec pewnie wybrała Zarządzanie i inżynierię produkcji. Tak jak napisałem poniżej jest to kierunek nieprzyszłościowy i nie ma w tym nic złego, że wykładowcy mówią szczerą prawdę, a że studenci na to idą, mimo, że są jeszcze miejsca na innych bardziej technicznych specjalnościach. Poza tym są takie specjalności po których trudniej o zatrudnienie, nawet jeśli studiuje się na dobrej uczelni, wystarczy spojrzeć na wszystkie kierunki humanistyczne. Na PŚK obecnie nie polecam też Geodezja i Kartografia, Geodezja i Kartografia, Inżynieria Środowiska, Transport, Ekonomia, Logistyka. Nie dlatego, że źle uczą, tylko to nie ma obecnie popytu na absolwentów tych kierunków.
Paweł1423
Jestem absolwentem tej uczelni. Mogę polecić informatykę. Nie było za trudno, ale też nie za łatwo. Leserzy czy też idioci prawidłowo odpadli, czy też sami zrezygnowali zniechęceni. Wielu ludzi, którzy nie mieli pojęcia o programowaniu zostało dobrymi specjalistami. Oczywiście nie 100%, ale ci nieutalentowani też sobie jakoś radzą. Prowadzący wiedzą co mówią, choć niektórym brakuje doświadczenia z pracy w przemyśle (nie wiem czy w innych miastach jest z tym lepiej). Nie uczą najnowszych technologii, ale też tragedii nie ma. Renoma uczelni w Świętokrzyskim wysoka. Poza regionem raczej średnia, tzn traktowany jest jako absolwent jakiejś politechniki, więc może coś umie. Co do zarządzania i inżynierii produkcji, to wielu studentów tego kierunku jest z przypadku. Nie wiedzieli co wybrać, lub nigdzie indziej się nie dostali i studiują dla papieru. Nie jest to też kierunek przygotowujący do konkretnego zawodu, dlatego odradzam go. Elektrotechnika na PŚK też jest godna polecenia i trzyma poziom, choć pewnie można by oczekiwać więcej nowoczesnych laboratoriów.
18.08.2014
26.06.2014
marian2912
Tak masz, na 1000% się dostaniesz. Dostać się jest bardzo prosto, ponieważ jest niewiele osób na takie kierunki w Kielcach, wiec przyjmują bez problemu teraz wystarczy się utrzymać :)
zbych
bardzo porządka uczelnia techniczna, nie mam zarzutów ani do poziomu zajęć ani do spraw pozauczelnianych (administracja naprawdę ok), jak bym miał drugi raz wybierać, też podzedłym tutaj
26.06.2014
09.06.2014
traqu21
W tym roku matury były dość trudne czy osiągając 75 % z matmy z podstawy 80 % z podstawowego anglika i 50 % rozszerzonej chemii mam jakiekolwiek szansę na dostanie się na Energetykę ? Jak to było w tamtym roku ?
zaboj
jak na transporcie jest? jaka matre mieliscie, zeby sie dostać?
20.05.2014
09.10.2013
budownictwo na Pol Święto
interesuje mnie wszystko, co wiąże się z kierunkiem Budownictwo na dziennych na Politechnice Świętokrzyskiej, jakie grupy liczne, jaki poziom, z jaka pubktacja na maturze sie dostaliście?
Szafi
@Ekonomia, fizyka jest punktowana wyżej niż geografia.
30.07.2013
20.07.2013
Ekonomia
Planuje studia na PŚk na kierunku ekonomia. Ide teraz do 3 klasy liceum i muszę wybrać przedmioty wiodące( fakultety). Mam polski, angielski, matematykę i zastanawiam się co mi się bardziej przyda fizyka czy geografia ? Zastanawiam sie nad specjalizacją finanse i rachunkowość. Moze mi ktoś pomóc ?
student PŚk
uczelnia wg mnie niezła, prowadzący nieźle tłumacza i są wymagający (dla mnie to plus ), argument: nie polecam PŚk bo dużo nauki jest dość zabawny ^^ łatwo się dostać ze względu na to że uczelnia jest w małym mieście, można powiedzieć na prowincji więc i zainteresowanie tą uczelnią jest mniejsze, a więc i niższe progi, jeżeli chodzi o utrzymanie się na studiach no to z tym już sprawa wygląda troszeczkę inaczej bo w trakcie 1 roku jest odsiew :) Ci którzy sobie nie radzą odpadają (u mnie prawie 1/3 przyjętych). Tak jak wspomniałem, miasto małe, zaciszne ale ma swój urok, a i na brak imprez studenckich nie można narzekać ;)
28.06.2013
31.05.2013
szamanka 14521
nie polecam PŚK :( dużo nauki, projektów, laborek, wiedza przekazywana przez wykładowców nijak się ma do tego co studiujemy. Organizacja tu wogóle nie istnieje. Na WIŚGiE to jedyne co można pochwalić to matematyka, jest dobrze tłumaczona i Pan mgr ma dobre podejście do studentów. Jeżeli mogłabym jeszcze raz wybrać to na pewno nie wybrałabym tej uczelni. Jeżeli ktoś jest ambitny niech idzie naAGH, PK, czy PW lub UW, SGH- po tych uczelniach sa jako takie szanse na zatrudnienie. A i jeszcze dodam, że szanowni wykładowcy na każdym kroku uświadamiają nas że i tak nie będziemy mieli pracy w przyszłości po takim kierunku, i wyśmiewają się z nas.
pytający
Hej mam pytanie w tym roku zdaję maturę i chciałbym studiować informatykę. Mieszkam w Miejscowości między Częstochową a Kielcami. Mam pytanie która uczelnia według was jest lepsza Politechnika Częstochowska czy Świętokrzyska ? Proszę o odpowiedź bo jestem bardzo ciekawy. Nie stać mnie na studia w Warszawie czy Krakowie dlatego tylko Częstochowa lub Kielce wchodzą w rachubę. Pozdrawiam
19.04.2013
02.02.2013
Kosmo
Czy Politechnika Świętokrzyska jest najlepsza uczelnią w Kielcach? Bo sytuacja rodzinna zmusza mnie do pozostania w Kielcach, nie mogę wyjechać a chcę kształcić się na najlepszej możliwie uczelni, tym bardziej, że kierunki studiów na politechnice mi odpowiadają. Co sądzicie?
budownictwo w Kielcach
mysle o studiach na kierunku budownictwo, rozwazam Kielce no i oczywiscie politechnike, wlasciwie nie mam wiekszych obaw, z matmy jestem dobry, fizyka tez mi nie straszna ani przedmuity scisle, bardziej sie zastanawiam na samym wyborem tej politechniki, czy w Kielcach studiuje sie ok? jakie macie doswiadczenia, jelsi idzie o zycie w miescie (bede wynajmowac chate z kumplami - zakladam ze wszyscy sie dostaniemy), odleglosci do Lodzi i Lublina mam podobne, ale Lodz mnie w ogole nie przekonuje, a tych Kielc za bardzo nie znam zwyczajnie, co sadzicie?
28.01.2013
22.07.2012
karl
Chciałabym dostać się na energetykę, ale jakie przedmioty najlepiej zdawać aby dostać się na ten kierunek, jakie są progi? I czy kadra jest wykwalifikowana?
alicja
studiuję tutaj ekonomię i naprwadę jestem zadowolona. jak wybieralam studia to zastanawiałam się, czy lepiej nie iść na jakiś uniwerek ekonomiczny, ale teraz naprawdę jestem zadowolona, dąłam sobie radę z matematycznymi przedmitoami i teraz jest już tylko z górki, a wydaje mi się, że papierek po polibudzie jest bardziej ceniony
06.07.2012
31.05.2012
patrycja
tak sobie patrze na kielce w google grafika i wychodzi, że jest to bardzo ładne miasto. wlasnie zastanawiam sie nad politechniką świętokrzyską w kielcach, bo obawiam się, że na warszawską będzie zbyt dużo chętnych podczas rekrutacji. ale nie wiem jak tu jest z kadrą - czy jest dobrze wykwalifikowana? a ogólnie to życie studenckie w mieście kwitnie czy raczej nie za bardzo? :D
dabt
Nazwa po ang brzmi kiepsko. Generalnie to logistyka jest dobrym kierunkiem, raczej będzie potrzebna w przyszłości, także jeśli chcesz zostać tutaj, to serdecznie polecam
30.05.2012
24.05.2012
welur
nie ma sensu
isc tu na transport?
ocena 4,9 to chyba kiepsko, co??? zwlaszca jak na polibude panstwowa, bo porownuje sobie z innymi, jest sens isc tu na transport? jar
08.05.2012
11.03.2012
budownictwo
to nie jest tak, ze tylko przed Euro 2012 sie buduje i tylko teraz potrzeba inżynierów. Ludzie kierunki techniczne, inżynierskie, ścisłe zawsze beda potrzebne. Warunek jest tylko jeden i to obowiazuje w kazdej branzy bez wyjatku. MUSISZ byc DOBRY. Studia nalezy wykorzytsac nie ma imprezy i chlanie, tylko po to, zenby zdobyc wiedze, umiejetnosci, kontakty, a jelsi sie da (wiem, ze na dziennych trudno) rowniez doswiadczenie. Pamietajcie tez o jednym, dobry inzynier zna perfekt przynajmniej jezyk angielski. to nie tylko otwiera Ci sciezki na swiat, ale wyzcajnie pozwala Ci pracowac w miedzynarodowych koncernach.
kierunek BUDOWNICTWO
sadzicie, ze warto isc na budownictwo? czy za pare lat nadal bedzie w branzy takie zapotrezbowanie jak obecnie? chetnie poradze sie kogos, kto zastanawia sei, jak ja, nad wyborem kierunku studiow i celuje na Polibude, ja najchetniej poszedlbym wlasnei na budownictwo, ale ... no wlasnie, jelsi nie to, to CO?
28.02.2012
16.01.2012
Keniu
oj bale lektorskie to jest to.... Nie ma to jak dobra zabawa w fajnym towarzystwie, ktoś się może wybiera?:P
Jowi
może kiedyś ktoś był na balu lektorskim? Jakie wrażenia, słyszałam, że jakoś w styczniu będzie. Jaka cena ktoś wie?
11.01.2012
11.12.2011
info
Informatyka jest przystępna. Jak się naprawdę interesujesz to przełkniesz teorię, ktora jest niezbędna. Praktyka świetna!
do Melo
Przesiew jest zawsze, na wszystkich kierunkach ale jak umiesz co nieco to spoko, nie martw się. Zdasz. Nie zdają lenie i nieuki
11.12.2011
04.06.2011
Melo
Po maturze chciałbym startować na architekturę. Czy bardzo trudno przejść pierwszy rok? Słyszałem że jest wielka konkurencja i przesiew
Al
Czy informatyka jest ciekawie prowadzona? Same akademickie teorie czy fascynująca praktyka?
04.06.2011
04.06.2011
master
A jak z akademikami? Czy dojazd pomiędzy salami wykładowymi jest dobry?
Mateusz
Pierwszy rok to był szok. Wysokie wymagania ale później z roku na rok coraz lepiej. Wysokie wymagania, które tutaj są owocują w przyszłości. Trzeba przysiąść ale zbiera się potem plony.
02.06.2011
02.06.2011
Ania
Studiuję informatykę. Świetne zaplecze, dobra kadra.
Zuza
Bolo, możesz pracować we wszelkich firmach budowlanych, sanepidach, miejscach uzdatniania wody i powietrza, słowem wszędzie niemalże.
02.06.2011
29.05.2011
Frodo
Cześć, studiuję Inżynierię Środowiska. Nauki dużo ale do ogarnięcia. Wykładowcy ok. Biblioteka świetnie wyposażona. Można studiować.
Bolo
Hej, chciałbym po maturze studiować Inżynierię Bezpieczeństwa. jaki zawód po tym mnie czeka?
29.05.2011
25.05.2011
Inżynier
Uczelnia w mojej opinii idzie z duchem czasu. Tworzy nowoczesne, interdyscyplinarne kierunki jak m.in. Zarządzanie i inżynieria produkcji. Dzięki tym studiom zdobywam szeroką wiedzę oraz doświadczenie. W dzisiejszych czasach żeby być atrakcyjnym na rynku pracy nie wystarczy jedna, ścisła specjalizacja. Jeśli chcesz się wszechstronnie rozwijać postaw na tą uczelnie.
studencik
Polibuda = doskonała jakość!
25.05.2011
23.05.2011
Aleks
Jestem absolwentem Informatyki dla nauczycieli, podyplomowych studiów. Mogę śmiało polecić ten kierunek. Pozwolił mi na zdobycie niezbędnej wiedzy w tym temacie oraz zdobycie kwalifikacji potrzebnym do pracy w zawodzie nauczyciela. Świetna kadra oraz zaplecze.
Mirek
Uczelnia z tradycjami, dobrą opinią. Ciekawe specjalizacje, świetna kadra.
21.05.2011
Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
Uniwersytet Gdański
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
Politechnika Łódzka
Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
Akademia Wojsk Lądowych im. generała Tadeusza Kościuszki we Wrocławiu
Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku