• Uczelnia Społeczno-Medyczna w Warszawie
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • Politechnika Łódzka
  • TEB Edukacja - Agencja Copuz.com - Jan Żaboklicki
Wybierz i oceń uczelnię?

Opinie, oceny, komentarze, pytania


Opinie (425)
Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach, UJK Kielce

hlb
Witam. Jak wylgądały zjadzy w poprzednich latach na wychowaniu fizycznym niestacjonarnie??
13.09.2021
13.09.2021
Geopat
Dzień dobry. Jaka jest cena za rok studiów niestacjonarnych pedagogicznych za rok (I stopień), w Piotrkowie? Czy po tych studiach uzyskuje "przygotowanie pedagogiczne"?
Sser
Prawo? Mądry student szuka pracy już w czasie studiów. Uczy się. Są kancelarie, które chętnie przyjmują studentów. To daje mu wiedzę, praktyczne umiejętności i szanse na zdanie aplikacji. Potem już prościej... Ale trzeba się mobilizować A nie tylko nauczyć do egzaminu, zaliczyć i następny... trzeba w czasie studiów szukać rozwiązań, trochę oddać się pracy To procentuje, gwarantuje.
12.09.2021
08.09.2021
Aplikant
Po pierwsze trudno dostać po prawie pracę. Po drugie pracy w Kielcach dla prawników nie ma. Po trzecie są lepsze uczelnie
Jpa
Dlaczego dużo ludzi rezygnuje tu ze studiów prawniczych ?
03.09.2021
31.08.2021
Kasia;)
Jeżeli chodzi o akademiki, to spokojnie, nie jest to trudne, nawet można zagadać bezpośrednio do Pani kierownik i na pewno coś się znajdzie, tym bardziej, że sytuacja na świecie jest jaka jest,.
?
Czy wiadomo już może jaka wysokośc stypendium socjalnego w tym roku?
28.08.2021
28.08.2021
Absolwent
Skończyłem OS na UJK, jeśli chcesz informacji zostaw kontakt, chętnie się podzielę opinią.
Student
Czy trudno dostać miejsce w akademiku?
26.08.2021
09.08.2021
TERRY
Witam , szukam informacji o ochronie środowiska niestacjonarnych inżynierskich. Na stronie uczelni niestety nie ma zbyt dużo informacji. Czy wgl ten kierunek o profilu inżynierskim zaocznie jest realizowany? Jeśli tak, jak wygląda poziom kształcenia i czy będzie prowadzona dodatkowa rekrutacja? Jak wyglądają plany zajęć? Zjazdy tylko sobota i niedziela czy piątki również są objęte zajęciami?
Nikola
Wie ktoś może ile punktów trzeba mieć aby liczyć na przyjęcie na studiach niestacjonarnych ekonomia?
27.07.2021
15.07.2021
Kasia
Czy ktoś z listy rezerwowej ma już wynik czy się dostał?
Kuba
Wyniki na niektóre kierunki już są. Można sprawdzać
09.07.2021
09.07.2021
Ola
O której będą dziś wyniki?
Student
Studiował ktoś bądź studiuje podyplomową logopedię? Chętnie dowiem się więcej o tym kierunku :)
30.06.2021
18.06.2021
Jula
Wątpię bym uzyskała odpowiedź, ale może jednak znajdzie się ktoś miły :-) Jakie były zazwyczaj progi punktowe na finanse i rachunkowość? Czy 76 pkt starczy by się dostać? A jak nie to czy chociaż na ekonomię? Z góry dziękuję ślicznie ;-)
Magda
Filologia germańska 2 stopnia jak oceniacie
15.06.2021
29.05.2021
janeczek
Studia psychologia. Na kogo uważać?
Psychologia
Odpowiadając o psychologii: próg w 2019/2020 i 2020/2021 wynosił mniej wiecej 106,4 punkty (ostatnia która się dostała), ale zazwyczaj z 10/15 osob rezygnuje, wiec osoby z listy rezerwowej mają szansę sie dostać. Wydział ma swój własny budynek, ktory jest troche schowany, ale przynajmniej basen miejski i park jest blisko. W środku znajduje się (a przynajmniej znajdowało się jeszcze rok temu) ksero na ostatnim pietrze budynku, barek Oaza (gdzie mozna bylo kupic obiad) i czytelnia (choć jest roche mała i trzeba o ksiazki bezpośrednio prosić - nie mozna ich luźno przeszukiwać). Jakieś 30 minut na nogach do akademika lub 10/15 autobusem. Z akademika jeżdżą 2 autobusy w pobliżu wydziału (przystanek Krakowska Ujk - Sandomierska) 19 pod wydział i 50/51 (jeden w jedna strone, drugi w druga) jeden przystanek wczesniej. Akademik nie jest moze w najprzystępniejszym miejscu, ale ma bardzo blisko do marketów (jakies 5 minut) tj. Lewiatan, Biedronka czy Lidl, a nawet Żabka (choć studenci zaglądają tam tylko w niedziele ;)) ) Wykładowcy są w porządku - wiadomo jedni są lepsi, drudzy gorsi jak wszędzie. Jest tu dużo praktyków i psychoterapeutów, wiec usłyszycie dużo historii i przykładów z życia. Jak ktos nie lubi biologii, albo nie chodził na rozszerzenie moze przeżyć szok na 1 roku, bo spotka się z takim przedmiotem jak biomedyczne podstawy psychologii (tutaj dobrze zaznajomić sie z książką Kalata). Bardzo wymagająca jest tez Rozwojówka, ale tego mozna sie raczej spodziewać. Jedyne zastrzeżenie mogę miec takie, że znajda sie tutaj wykładowcy, którzy nie beda od was wymagać wiele, jak i tacy, na których widok będziecie miec odruch ucieczki.
28.05.2021
17.05.2021
Ania
Witam, czy ktoś może wypowiedzieć się o lingwistyce stosowanej na UJK? Polecacie?
Wiki
Do kiedy (przed wynikami matur) można się logować aby zapisać się na dany kierunek?
08.05.2021
07.04.2021
Aga
Może ktoś opowiedzieć coś więcej na temat tej uczelni. Czy uczelnia ma duże zainteresowanie kierunkiem studiów filologia rosyjska?
Maja
Czy są gdzieś na www progi w filii w Piotrkowie?
24.03.2021
08.02.2021
Administrator
Komentarz usunięty.
Maturzystka
Hejka, jestem tegoroczną maturzystką i chętnie dowiem się więcej na temat kryminologii. Może ktoś z obecnych studentów bądź też absolwentów chciałby uchylić nieco rąbka tajemnicy na ten temat tego kierunku? Chętnie się doinformuję i poczytam opinie:)
04.02.2021
02.02.2021
paweł
Interesuje mnie biotechnologia, chętnie dowiem się więcej od samych studentów. Jak oceniacie i na co zwrócic uwagę, co jest ważne u kandydatów? z jaką matura Was przyjeli?
Łukasz
Super studia, polecam!
01.02.2021
14.01.2021
lekarski - opinie
Od kiedy UJK ma w ofercie kierunek lekarski? Myślałem, że medycyna jest wyłącznie na uczelniach medycznych plus jakieś nowe prywatne (Kraków, Warszaw,a, Katowice). Kto studiuje na UJK lekraski i może się wypowiedzieć na ten temat? Z jakimi wynikami się dostaliście?
kropka
Ja juz chcę, żeby było normalnie.... z ludźmi, na zajęciach, w salach, na wesoło, niech wróci zwykłe życie :-)
09.01.2021
22.12.2020
Ada
Jak oceniacie filologię angielską na tej uczelni?
PROSZE O ODPOWIEDŹ
Dzień dobry, jaka była ilość punktów osoby z najmniejszą ilością punktów przyjętej na psychologie ? Chodzi mi o orientacyjny próg punktowy. Bardzo proszę o odpowiedź. Bardzo zależy mi na tym kierunku jednak nie wiem czy mam szanse. Planuje zdać na maturze przedmioty podstawowe czyli matematykę, angielski oraz polski a dodatkowo jeżeli chodzi o rozszerzenie biologię o raz j.Polski. jak dobrze musiałaby mi pójść matura by na ten kierunek się dostać, oczywiście pytam orientacyjnie.
17.12.2020
11.11.2020
Lucy
Czy na jakieś kierunki biologiczne lub chemiczne będzie nabór zimowy? Chodzi mi o studia pierwszego stopnia.
Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach
odpowiedź dla Ewelina z dnia 02.10.2020
Dzień dobry. UJK ma nowoczesny obiekt sportowy - został oddany do użytku w 2015 roku. Znajduje się w nim pełnowymiarowa hala ze składanymi trybunami na 300 miejsc, sala fitness i zaplecze rehabilitacyjne. W Google jest wirtualny spacer po obiekcie, proszę wyszukać jako: Uniwersyteckie Centrum Sportu Uniwersytetu Jana Kochanowskiego, ul. Uniwersytecka 21 Kielce.
05.10.2020
02.10.2020
Ewelina
Mam pytanie o zaplecze dla kierunku Wychowanie Fizyczne. Jak wygląda baza sportowa uczelni lub z jakich obiektów szkoła korzysta.
Paula
Zapomniałam dodać, ze na filologie ang. v
06.09.2020
06.09.2020
Paula
Hej mam pytankoo, czy jest szansa, ze przy 2 naborze dostane sie na UJK jak aktualnie moja pozycja to 183 miejsce na wszystkich 280 chetnych?
Eryk
Mam pytanie o studia na Data engineering. Czy obrona też jest po angielsku? I czy to studia odpłatne?
24.08.2020
22.08.2020
Anastasiia
Hej, czyli sama mogę nie dostarczać dokumenty do 25.08 a tylko przez formularz na stronie rekrutacyjnej?
Xxxxx
W tym roku zacznę studia na prywatnej uczelni czy na drugi rok będę mogla przenieść się na UJK na ten sam kierunek?
21.08.2020
19.08.2020
Studia UJK
Co lepiej studiować finanse czy matematyke o specjalności analiza i zastosowanie?
Juliett
I czy uczelnia wysyła skierowanie na badania do medycyny pracy?
19.08.2020
19.08.2020
Juliett
Dostał się ktoś na kosmetologie?
maciek
Polecam studiować psychologię, dobra kadra i miła atmosfera. Wykłady ciekawe.
14.08.2020
13.08.2020
kakka
cvvv Jakie mialas/es wyniki z matury jak dostałe/aś sie na prawo ? Poda ktos swoje wyniki studiujac na praawie
kasia
@jas jakie wyniki matury potrzebne na psychologie ?? ciezko sie odstac ?
13.08.2020
09.08.2020
jas
Studiuje tu psychologię. Super atmosfera. Polecam!
Studia UJK
Cześć, Jestem na etapie wybierania studiów . Myślę poważnie o Matematyce ze specjalnością :zastosowanie matematyki. Czy jest tu ktoś kto studiował matematykę i może podzielić się swoją opinią na ten temat, jak wykładowcy czy jest pewna praca po tych studiach? Drugą opcją o której też myślę jest kryminologia. Jeśli byłby ktoś tak miły i przybliżył to czego uczy się na tych studiach, jaka praca w przyszłości nas czeka byłabym wdzięczna. Ostatnią opcją jest psychologia. Proszę o opinie na co najlepiej po profilu mat fiz inf. Na maturze zadawałam rozszerzoną matematykę i angielski. Prosze o odpowiedź
19.07.2020
17.07.2020
Student
Hejka, mam pytanie mianowicie nie studiowałem filologii angielskiej na licencjacie ale chciałbym iść na studia drugiego stopnia na filologię angielską niestacjonarnie, czy trudno jest się dostać, jaki jest poziom, i czy jest bardzo ciężko? Dziękuję serdecznie za odpowiedź
Ala
Kryminologia należy do obleganych kierunków? Czy zdarzają się problemy z dostaniem się na UJK?
14.07.2020
01.07.2020
MAka
Jak wyglądały w zeszłym roku progi punktowe na psychologię? I czy taki poziom kształtuje się zazwyczaj, czy to jest bardzo indywidualne każdego roku?
cvvv
Odpowiadając na czyjeś pytanie co do prawa, nie jest trudno się dostać. Ja dwa lata temu dostałam się na prawo bez zdawania historii czy wosu na maturze, a tylko z polskim i językiem obcym, nie poszłam co prawda na nie, tylko na inny kierunek, ale nie dostanie się na tej uczelni na cokolwiek raczej świadczy po prostu o tym, że maturę zdał ktoś bardzo słabo, bądź ledwo
01.07.2020
22.06.2020
anonim
Studia na kierunku Kryminologia Stosowana - jeśli nastawicie się na zajęcia praktyczne to muszę was rozczarować, teoria teoria teoria. Uczelnia nie jest w stanie zoorganizować studentowi praktyk(mimo, że informacja była inna), więc robisz to na we własnym zakresie. Jeśli nie chcesz zmarnować 3 lat (drugiego stopnia nie ma) to wybierz inny kierunek lub inną uczelnie.
Kasia
Witam. Interesuje mnie podjęcie studiów na tym uniwersytecie na kierunku filologia angielska. Czy jest szansa, ze sie dostane jezeli nie zdawałam na maturze rozszerzonego polskiego? Jedynie jezyk angielski. Z góry dziekuje za odpowiedzi;)
11.05.2020
03.05.2020
Przemek
Witam, myślę nad podjęciem studiów na kierunku zarządzanie lub ekonomia. Czy byłby ktoś uprzejmy i napisał mi swoją opinię o studiowaniu na którymś z tych kierunków? Dziękuję bardzo
Martka
Studiuję tu psychologię, ale przenoszę się na uczelnię, która ma renomę i kompetentnych wykładowców, bo siedzenie tutaj 5 lat to duża strata czasu. Nie chce się wdawać w szczegóły, ale jesli zależy wam na zdobyciu wiedzy, przyjaznej atmosferze, kadrze pełnej specjalistów i dyplomie, który będzie coś dla pracodawcy znaczył, to wybierzcie inne Uniwersytety.
29.04.2020
16.04.2020
Gosia
Kiedy rozpoczyna się rekrutacja?
Akademik
Akademiki są spoko ;)
09.04.2020
20.03.2020
Iza
Co powiecie o akademikach na tej uczelni?
Asia
Czy studia na skandynawistyce ruszają co roku? Czy jest to zależne od liczby kandydatów?
18.02.2020
03.02.2020
Wero
Czy ktoś jest na psychologii, warto? Proszę pomóżcie. Albo może ktoś się wybiera. Dajcie znać...po raz kolejny szukam swojej drogi.
Basia
Czy na studiach w języku angielskim wszystkie zajęcia, kolokwia, zaliczenia i egzaminu są w tym języku?
23.01.2020
21.01.2020
Artystka
Jakie ta uczelnia ma doświadczenie w realizowaniu kierunku wzornictwo? Innych studiów artystycznych nie ma. Warto rozważyć tu wzornictwo, czy szukać innej szkoły?
Gosia
Dlaczego na stronie Uniwersytetu gdy wchodzę na ofertę dla Kandydatów https://rekrutacja.ujk.edu.pl/wyszukiwarka.php - to nie ma żadnych wyników wyszukiwania dla kierunków studiów??? czy dopiero 1 czerwca (harmonogram tak podaje) pojawią się kierunki, z informacjami o zasadach rekrutacji? chciałam sprawdzić, które przedmioty są potrzebne na rozszerzeniu, żeby się dostać.
09.01.2020
03.01.2020
chemiczka
Myślę o chemii, może biotechnologii. Jakie macie opinie? Warto w tej uczelni? Czy gdzieś dalej szukać?
Gwiazda
Powie ktoś czy bardzo ciężko dostać się na prawo? Jest bardzo ciężko na tych studiach?
23.10.2019
08.10.2019
Amelia
Czy jest szansa na zmianę kierunku studiów na początku października ?
Patricia
Hej, mam pytanko dotyczące składania wniosków o stypendium. Tam trzeba wpisać numer albumu, ale nie wiem właśnie jaki numer i skąd go wziąć. Ktoś pomoże? ;)
29.08.2019
25.08.2019
Lollly
Czy wszystkie studia niestacjonarne na ujk są co tydzień? Czy są jakieś kierunki, gdzie zajęcia odbywają się co dwa tygodnie? Proszę o odpowiedź.
Pytanko
Czy mozna składać teraz do 20 września podanie o akademik będąc już studentem na 3 roku ale nie mieszkając wcześniej w akademiku?
19.08.2019
19.08.2019
Mike
Do kiedy trwają drugie nabory?
Maturzystka
Hej, wybiera się ktoś na kryminologię? Albo ktoś już studiuje i mógłby mi powiedzieć coś o tych studiach i do których wykładowców warto się zapisać? Byłabym bardzo wdzięczna za pomoc :)
12.07.2019
09.07.2019
Absolwentka
Co do fizjoterapii to na początku jest trochę ciężko, ale da się przeżyć:) Kilka przedmiotów związanych z biologią, chemią, czy fizyką. Anatomia...zależy z jakim prowadzącym. I tak większości nauczysz się na praktykach, zależy gdzie trafisz albo gdzie sobie sama załatwisz. Ale niestety wciąż płace w zawodzie fizjo są bardzo niskie, więc się dobrze zastanów :<
Jowita
Czy warto studiować fizjoterapię na tej uczelni?
06.07.2019
06.07.2019
Jowita
Czy warto studiować fizjoterapię na tej uczelni?
Gość
Czy warto studiować matematykę na UJK czy może lepiej Inżynierie Danych?
24.06.2019
16.06.2019
Gość
jak produkują na pedagogice co roku po 300 nauczycieli to jak ma być praca. Jeszcze nadano prawo do kształcenia 5letniego nauczycieli na ujk, by produkowano bezrobotnych.
Snn
Ktoś na kosmetologię w tym roku? :)
09.06.2019
03.06.2019
Stu
Na filologię polską nie jest się ciężko dostać. Polecam serdecznie, bardzo przyjemna atmosfera i wspaniali wykładowcy. :)
Filologia polska.
Co powiecie o filologii polskiej? Czy ciężko się jest dostać?
27.05.2019
17.05.2019
zZz
moglby ktos przyblizyc kierunek finanse i rachunkowosc? warto?
Kasia
Jak wygląda rekrutacja na filologię angielską? Jaki przelicznik wyników z matury?
16.05.2019
13.05.2019
Xxx
Hej;) czy ciężko jest się dostać na położnictwo? ? :)
XxX
Nie ma żadnych testów na kierunek Fizjoterapia, to nie AWF. Pozdrawiam
11.04.2019
11.04.2019
Viking78
Poszukuję Jakuba Tofila, a konoretn8e jego danych teleadresowych. Nagroda 100£, po weryfikacji przez mojego pracownika.
AAA
Hej, chciałam się dowiedzieć jak przy rekrutacji wyglądają testy sprawnościowe w ujk na kierunku fizjoterapia. Czy byłby ktoś tak miły i odpowiedział mi na moje pytanie? :)
20.02.2019
23.01.2019
Gosia
jedyne co tam jest wysokie to angielski według osób co maturę ledwo zdali, jak ktoś zdał maturę z angielskiego na 80 % na poziomie b2 to zaden problem certyfikat zdać. Tak to poziom podstawowki na pedagogice. Nawet nie chodzą na zajęcia, bałagan, słaby budynek.
nina
studiować pedagogikę? warto? czy jest praca po tym kierunku? jakieś opinie o studiach pedagogicznych na UJK?
23.01.2019
18.12.2018
isla
Nowoczesne budynki, kadra fajna. Jest OK, przynajmniej na skandynawistyce.
maria
proszę o poradę - myślę o anglistyce, stopnie w szkole mam świetne, 5-tki, 6-tki. Czy jest sens iść na filologię angielską, i od II roku zaczac inny dodatkowy kierunek? chodzi mi o to, aby angielskim posugiwać się biegle, perfekcyjnie. Ale też przydałby się zawód jakiś jeszcze? a może od razu uderzać na informatykę, albo wzornictwo, architekturę i chodzić na kursy z anglika? jak sądzicie?
18.10.2018
20.09.2018
Monika
Studiowalam na ujk pedagogike przedszkolną i wczesnoszkolną. Pracę magisterską pisała mi dziewczyna z Wszechnicy. Nawet w połowie nie mam takiej wiedzy jak ona. Żaluje dziś wyboru pedagogiki na ujk. Nic nie umiem konkretnie. Rzecz jasna wszedzie są barany którzy potrzebują tylko dyplomu i chodzą by chodzić ale jak laska z Wszechnicy zna każdą książkę z przedszkolnj i dokumenty przedszkola zna na pamieć to wysiadam.
Dżordż
Siemka, studiował ktoś może historię I stopnia i może podzielić się opinią na temat studiowania tego kierunku? Czy warto iść na te studia czy jednak lepiej sobie je odpuścić?
10.09.2018
10.09.2018
Laura
Hejka mam pytanie czy dostaliście już może login i hasło do wu?
stypendium
Cześć, wie ktoś może jak jest ze stypendium rektora? O co chodzi z tym przeliczaniem średniej?
03.09.2018
29.08.2018
Daria
Hi. Somebody knows something about "rok zerowy" w ujk?
Joanna
Hej, mam pytanie odnosnie psycjologii na ujk? Jakie są Wasze wrazenia? Jaki poziom nauczania? Czy zajęcia odbywają się codziennie czy jest szansa na jakis wolny dzien. Pytam ponieważ zastanawiam się czy uda mi się pogodzic studia z pracą... Będę wdzięczna za wszelkie informacje.
28.07.2018
24.07.2018
verka
Powiedzcie coś o fizjoterapii II stopień stacjonarne na ujk jak jest? Polecacie?
kinderek
czy moze mi ktos powiedziec cos o kryminologi stosowanej na ujk ?
20.07.2018
17.07.2018
Xoxo
Mam pytanie. Dostalam sie na ujk na biologie oraz na ur w krakowie . Nie jestem przekonana ktora uczelnie wybrac. Nie wie ktos moze czy moge zlozyc papiery na obu uczelniach?
Bbb
Jestem zakwalifikowany do przyjęcia z listy rezerwowych na filologię angielską. Tylko że wyświetla mi się info, iż miałem 139.35 pkt a liczba pkt ostatniego przyjętego kandydata to 138.7pkt. Moja pozycja na liście rankingowej jest 108. Czy mam w ogóle szanse się dostać?
15.07.2018
15.07.2018
Iguu
Dostałam się na położnictwo na Ujk i śum, ale opinie o śum to tragedia, moze mi ktoś przybliżyć jak to jest z poloznictwem na ujku? Nie chodzi mi o organizację uczelni, ale bardziej o wykładowców i czy coś wyniose z zajęć. I czy miasto jest godne uwagi? ;)
xyz
Czy jest może grupa na fb pedagogika stacjonarnie 2018? :D
15.07.2018
15.07.2018
aga
Do Nejcik tak możesz odbyć praktyki w innym szpitalu niż uczelnia Cię wysyła, wystarczy dostarczyć im odpowiednie podanie i organizujesz sobie sama gdzie chcesz ;)
Bp
Jeżeli chodzi o prawo to bardziej pożądany jest zapewne KUL. Tutaj prawo rusza dopiero po raz czwarty wiec ciężko powiedzieć jak to będzie po ukończeniu prawa na UJK. Jednakże studiuje prawo na UJK i nir narzekam. Jeżeli ktoś chce to potrafi się nauczyć a wykladowcy może nie wszyscy ale posiadają wiedzę obszerną i bagaż doświadczeń. Bp.
13.07.2018
13.07.2018
ciocia dobra rada
drogi przyszly studencie, ja doradzilabym ci wybranie lublina i kulu. jak wiadomo, nie jest to rowniez niewiadomo jak swietny uniwersytet, aczkolwiek prawo stoi na dobrym poziomie i jest wypracowanym przez lata kierunkiem, a tu jest nowe. poza tym system praktyk i studenckich warsztatow tam jest duzo szerszy niz w tej biedzie :P ja na szczescie ucieklam :)
natex_xx
Witam! Mam problem... Studiuję stacjonarnie psychologię na Uniwersytecie Jana Kochanowskiego w Kielcach. Skończyłam I rok ze średnią 4.4 bez żadnych poprawek. Rekrutowałam się w tym roku na Uniwersytet Jagielloński w Krakowie również na psychologię na I rok, jednakże na niestacjonarne (dawne wieczorowe od pon. do pt., zajęcia te same co na dziennych, godz. zajęć od 13:15 do 20:00). Dostałam się. Nie smuci mnie fakt, iż miałabym rok w plecy, gdyż jestem po LO (3 lata), a teraz byłoby tak, jakbym poszła na studia po technikum (4 lata). Mam już przynajmniej jakieś pojęcie o psychologii i przedmiotach z nią związanych oraz już jestem pewna, że to jest coś, co lubię i co chcę studiować. Mój problem polega na tym, iż bardzo boję się, że nie zaliczę I roku na UJ i zostanę z niczym... Czy ktoś studiuje bądź studiował (albo ma znajomego) niestacjonarnie psychologię na UJ i mógłby mi powiedzieć czy bardzo ciężko jest się utrzymać? Czy nauczyciele akademiccy są surowi czy raczej podchodzą do tego tak, że za każdego studenta uczelnia ma pieniądze? I najważniejsze czy lepszy jest dyplom magisterski po studiach niestacjonarnych (5-letnie studia jednolite magisterskie) z UJ-u, który jest znaną uczelnią w całej Polsce oraz za granicą, czy raczej dyplom po studiach stacjonarnych z UJK w Kielcach ? Bardzo byłabym wdzięczna za jakąkolwiek pomoc.
13.07.2018
13.07.2018
mira
Dlaczego nikomu z UJK nie chce się odpowiadać na nasze pytania? my tu piszemy, prosimy o porady, a tu echo ...
Przyszły student
Cześć , dostałem się na prawo na UJK . Czy jest tutaj jakiś student tego kierunku i mógłby się wypowiedzieć czy warto studiować ten kierunek w Kielcach, jaka jest kadra, atmosfera itd. Dostałem się też na prawo na KUL i nie wiem co teraz zrobić . Proszę o pomoc .
13.07.2018
11.07.2018
Korri
Bedac na liscie scisle rezerwowej mam szanse dostania sie na pedagogie? Na strobie pisze ze jesten wlasnie na tej liscie i zebym zlpzyla dokumenyy
Zuza
Jaki jest w tym roku przelicznik wyników matury?
11.07.2018
11.07.2018
Zuza
Dziś mają być wyniki rekrutacji. Dlaczego jeszcze ich nie ma? O której godzinie będą?
Nejcik
Orientuje się ktoś może czy na położnictwie (I st.) na UJK można odbywać praktyki w szpitalu w innym województwie?
10.07.2018
08.07.2018
Ochmyyy196
Studiuję na UJK i powiem szczerze, że widać starania ze strony szkoły wobec studentów. Jedyne co nadal szwankuje, to organizacja i brak szybkiej, sprawnej komunikacji. Nad tym jeszcze muszą poprawcować, ale jakość nauczania jest niezła.
Tictac
Czy można kontynuować studia jeśli nie zostaną zaliczone 1-3 przedmioty? Jeśli tak to co wtedy i jak to przebiega?
16.06.2018
10.06.2018
Administrator
Komentarz usunięty.
Smerfetka69
Jaki był próg punktowy na psychologię w tamtym roku ?
09.06.2018
28.05.2018
Anna
prog punktowt KRYMINOLOGIA?
Psychologist
Studiuję psychologię. Na I roku i mam nieodparte wrażenie, że to raczkujacy przedmiot na Ujk, przez co studenci mają tyły. Druga rzecz - ludzie w sensie studenci jacyś mało fajni, aspołeczni są ...
20.05.2018
17.04.2018
Dlaczego
Dlaczego mój komentarz został usunięty na temat kosmetologii?
Administrator
Komentarz usunięty.
12.04.2018
08.04.2018
Michał
Zastanawiam się nad zmianą studiów na Dziennikarstwo i Komunikacja Społeczna Ktoś coś może powiedzieć o tym kierunku? Czy warto? ;)
Przyszła studentka
Interesuje mnie kierunek ekonomia na UJK (progi punktowe, zalety, wady). A może lepiej wybrać ekonomię na Politechnice?
18.03.2018
09.03.2018
Psychologia
Mam pytanie odnośnie rekrutacji na psychologię, czy rozszerzona geografia na coś się przydaje? Czy warto zdawać rozszerzony polski i angielski?
odp kosmetologia
Studiuję kosmetologię zaocznie ale całość kształcenia zgadza się z dziennymi. Pierwszy rok jest najgorszy pod względem ilości nauki (a jest jej sporo), bo tutaj mamy takie przedmioty jak farmakologia, toksykologia,dermatologia, ANATOMIA(tu można mieć pod górkę, jeśli trafi sie na pewnego wykładowcę), immunologia, histologia, cytofizjologia itp. Jeśli chodzi o te 'robienie maseczek' to takie zajęcia dopiero od drugiego roku. Niestety studia nie nauczą niczego konkretnego, jest to ogólna wiedza z danego zakresu, a praktykę trzeba zdobyć samemu w zakładach kosmetycznych, ale to raczej tak jest wszędzie. Jeśli chodzi o próg na studia dzienne to na 50 miejsc było ponad 330 chętnych (3lata temu) i z tego co wiem nadal tych chętnych nie brakuje i nawet Ci, którzy dobrze napiszą maturę mają problem z dostaniem się na tą uczelnie. Pozdrawiam :)
07.03.2018
28.02.2018
Kosmetologia
Czy warto isć na kosmetologię na UJK? bardzo mi zależy na opinii ponieważ chce sie na nia wybrać ale nie ma konkretnych opinii na ten temat. Czy da się coś konkretnego nauczyć czy tylko "robi się maseczki" jak to niektórzy mówią. Trudno się dostać i jak jest próg i czy to nie jest strata czasu. Proszę o dokładną opinię :)
:)
Pewnie ze można zmienić wf
21.02.2018
16.02.2018
?
czy można na drugim logowaniu wf zmienić jeśli w pierwszym się już wybralo ?
Zdrowie publiczne- czy warto ?
Czy warto iść na studia II stopnia na zdrowie publiczne po ukończonym innym kierunku na licencjacie? Znacie kogoś kto np po owym kierunku pracuje w NFZ ?
12.01.2018
11.01.2018
psychologia
Hej, mam pytanie jak oceniacie dr Katarzynę Krzystanek ? Sprawia wrażenie hmm... chyba negatywne, czy się mylę ? I czy ktoś kto pisał u niej testy wielokrotnego wyboru, mógł by się wypowiedzieć czy są bardzo podchwytliwe ? ;)
Kosm
Co sadzicie o kosmetologii na ujk? Ciężko jest sie dostac? Jaki prog jest oraz czy warto?
03.01.2018
05.12.2017
uprawnienia po chemii
jakie mam uprawnienia / możliwości wykonywania zawodu z tytułem mgr chemii??? czy na przykład gdybym nie znalazła pracy w tzw. branży chemicznej, to mogę uczyc chemii w szkole? gdyby zabrały głos osoby studiujące chemię, to chętnie się dowiem więcej na temat tego kierunku na UJK, Intesresuje mnie stopień trudności, jakie specjalności są, czy praktyki się odbywają, ogólne info. Pozdrawiam, Zuzka
Ab19
Hej ;) co myślicie o kierunku finanse i rachunkowość na UJK? Czy warto iść na to na tą uczelnię? :)
03.12.2017
24.10.2017
Hatosa
Poszłam do dziekanatu. Była to błahostka, kazdy po to wtedy chodzil. Zaswiadczenie o studiowaniu. Nic nie świadoma z dobrym humorem, mowie dzien dobry. Jedno spojrzenie a ja juz wiedzialam z kim mam do czynienia. Opryskliwe, chłodne, niekulturalne, "do widzenia" z ogromna ironia. kiedy tylko musze isc cos zalatwic dostaje bialej goraczki, rece mi sie pocą, boli mnie brzuch i mam mroczki przed oczami. Za to pani od stypendium jest przemiła, jak ktoś chce to potrafi :) Pozdrawiam P. FiR
angielski
Jak do tej pory to mozna bylo.
18.10.2017
16.10.2017
Fgh
Czy można się przepisać do innej grupy jeżeli chodzi o język angielski?
wi fi
Jest jakies wi fi na uczelni?
13.10.2017
10.10.2017
wpaiz
Mieszka ktoś z wpaiz w akademiku? :)
...
Czy do stypendium socjalnego brane sa dochody starszego rodzeństwa ?
09.10.2017
09.10.2017
?
Czy w dniu rozpoczęcia roku 12.10 nie ma zajęć dla 1 roku instytut prawa, ekonomii i zarządzania ?
565f
na początku był plan to w piątki zajęć nie było a teraz na ostatnią chwile wyskakują z ang w piątki, jak ktoś pracuje to nie da rady chodzić
08.10.2017
07.10.2017
xxx
podbijam pytanie o piątki z angielskim, mam ten sam problem
nh111
wam też naliczyło 1200 zł do zapłaty a nawet studiów nie rozpoczeliście o co chodzi?
05.10.2017
05.10.2017
dfreg
orientuje się ktoś może czy na zaocznych trzeba na każde zajęcia uczęszczać bo będę mieć ang w piątki i nie bardzo mi godziny pasują więc mogą być jakieś problemy czy mogę po prostu chodzić kiedy będę mógł?
Abc
Czy jutro są te godziny rektorskie i czy jest to dzień wolny od zajęć ?
04.10.2017
04.10.2017
Do 123
Piłka nożna, piłka ręczna, koszykówka i siatkówka
123
Co to są za ćwiczenia na UJK ZGS z wf?
04.10.2017
02.10.2017
ujk
Jest super 👍
fortfort
Szukam opinii na temat pielegniarstwa 2 stopnia. jaki poziom? wymagajacy wykladowcy?
30.09.2017
28.09.2017
Fgh
Kiedy i o której godzinie są te zajęcia integracyjne? Chodzi mi o wydział lekarski i nauk o zdrowiu :-)
tak
Tak
28.09.2017
28.09.2017
Fgh
Zajęcia integracyjne są obowiązkowe?
stypendium
Chyba na stronie ujk chyba jest wniosek.
27.09.2017
27.09.2017
W-f
Czy można wybrać w-f na zdrowiu publicznym?
stypendium
czy ktoś juz skladal wniosek ? ktos moze napisac jak to wyglada ?
27.09.2017
26.09.2017
Asd stypendium
Słyszałam, że nie może przekroczyć 2100 zł na osobę
stypendium
Ile powinien wynosic dochod na osobe zeby dostac stypendium socjalne?
26.09.2017
26.09.2017
123
Czy studenci 1 roku mogą skladac wniosek o stypendium socjalne jeszcze we wrześniu ?
xyyz
Orientuje sie ktos jak wygladaja ( o ile faktycznie to dziala) egzaminy rekrutacyjne na geografie ( II stopnia zaoczne)?
26.09.2017
25.09.2017
podreczniki
Na studiach nie ma wykazow
alsjd
Czy jest już wykaz podręczników (pielęgniarstwo)?
25.09.2017
25.09.2017
Asd
Czy dostał już ktoś list informujący, że dostaliście przyjęci na zdrowie publiczne?
?
Czy na zgs jest jakiś podział ? Czy dziewczyny mogą sie na to zapisać ?
24.09.2017
22.09.2017
Wf
Wybiera sie tylko jeden przedmiot
SiSi
Ile zajęć trzeba wybrać na wf? Tam są dwie rubryki i nwm czy do obu mam wybrać zdjęcia
22.09.2017
21.09.2017
Do Abc
Czekaj... Wróć.. ja jestem z pierwszego naboru i faktycznie jeśli jestem ostatnia to oznacza, że w drugim naborze jest 21 miejsc :-P
Do Abc
Jak 21 jak limit to 28 miejsc... Tak mam napisane :-) powinnaś być na liście skoro jesteś​ 26... Czyżby inne dane podali?
21.09.2017
21.09.2017
Abc
26 na 21 miejsc
Do Abc
Która jesteś na liście? Ja jestem 7 z tym, że moja liczba punktów jest taka sama jak ostatniego przyjętego kandydata i się zastanawiam czy to ja jestem ostatnia czy jest ktoś jeszcze, kto ma taką samą liczbę punktów jak ja. Wydawało mi się, że raczej tego już nie będzie...
21.09.2017
21.09.2017
Abc
Hej czy są tu osoby które się dostały na zdrowie publiczne ale się na nie nie wybierają? Mam wielką prośbę jeśli nie idziecie kliknijcie zrezygnuj ze studiów bo bardzo mi zależy żeby się dostać a na prawdę nie wiele brakuje :)
AM
Hej :) Wybiera się ktoś na wzornictwo?
20.09.2017
19.09.2017
xxx
Hej:) jes tu ktoś z filologii germańskiej?
Wojciech
Hej, idzie ktoś na fizjoterapie II st. NN ?
18.09.2017
18.09.2017
Marta
Do Wikaaa, nie mam pewności, ale w tamtym roku były zajęcia integracyjne dla studentów Ir,.Zobacz na tej stronie. http://www.ujk.edu.pl/Kalendarz_akademicki.html
Nick
Witam, czy ktoś z was wybiera się na lingwistykę stosowaną na UJK?
17.09.2017
16.09.2017
mati
Witam wszystkich, mam pytanie odnośnie rekrutacji jeżeli rekrutacja się zakończyła nie ma możliwości zalogowania sie na studia po 15.09.2017 z góry dzięki za odpowiedz
Jolka
Hej ktoś sie wybiera na Finanse i Rachunkowość na UJK?
15.09.2017
15.09.2017
Asdfg
Dostaliscie listy od ujk w formie tradycyjnej gdzie pisze że jesteście przyjęci i kiedy inauguracja???
Wikaaa
Do Marty, ja nie dostałam żadnych informacji o zajęciach integracyjnych, wgl coś takiego istnieje?
15.09.2017
15.09.2017
lkj
do "ekonomia" ja mam ikonkę BRAK DANYCH DO WYŚWIETLENIA
ela
hejka, dostałam wczoraj login do uw, tylko jak się loguję mam do wyboru pielęgniarstwo i położnictwo na oba składałam papiery ale zależy mi tylko na pielęgniarstwie i co w tym momencie mam robić? dzwonić do dziekanatu żeby mnie wykreślili z położnictwa czy jechać do dziekanatu i odebrać papiery?
15.09.2017
14.09.2017
ekonomia
Jaki wf wybieracie?
Marta
Mam pytania ;-) 1. O której godzinie są zajęcia integracyjne 2.Czy trzeba się na nie ubrać w stroju galowym 3.Jak przebiegają zajęcia integracyjne ( co się na nich robi, itd.) Z góry dziękuję za odpowiedź.
14.09.2017
14.09.2017
Dfgh
Ja dziś dostałam :-)
login
Nikt jeszcze nie dostal loginu ani hasla
14.09.2017
13.09.2017
WIKA
Ja też nie dostałam loginu a jestem z położnictwa :(
olcia
WIKA dzięki :-) W najbliższych dniach postaram się do Was dolączyć :-)
13.09.2017
13.09.2017
Xyz11
Dostałam się na dwa kierunki na dwóch innych wydziałach ale otrzymałam decyzję tylko z jednego kierunku z którego zamierzam zrezygnować moje pytanie brzmi czy dopóki nie zrezygnuje z jednego to nie dostanę tej decyzji na której mi tak na prawdę zależy?
Aa98
Do Lkj ja jeszcze nie mam loginu do wu:(
13.09.2017
13.09.2017
wert
Dzięki Wera :)
Lkj
Dziewczyny z położnictwa, macie już loginy do wirtualnej uczelni ujk?
13.09.2017
13.09.2017
WIKA
Olcia to załóż :D grupa z położnictwa to UJK Położnictwo 2017-2020
Wera
Tu jest prawo : https://www.facebook.com/groups/1954305934782846/
12.09.2017
12.09.2017
olcia
WIKA chętnie tylko najpierw musiałabym założyć fb :-D
wert
Ja idę, czy ktoś się orientuje jak się nazywa grupa studentów prawa 1 roku na fb ? bo z chęcią bym dołączył.
12.09.2017
12.09.2017
Halo ??
Kto idzie na 1 rok prawa ?
WIKA
Olcia i Aa98 może założymy grupę z położnictwa ? :)
12.09.2017
12.09.2017
asdfghjkl;
Co myślicie o kierunku bezpieczeństwo narodowe??
Dfgh
Na wydziale lekarskim i nauk o zdrowiu oraz na wydziale pedagogicznym i artystycznym
12.09.2017
12.09.2017
Asdfg
A na jakich wydziałach jesteś przyjęty?
Dfgh
Jak jestem przyjęta na dwóch listach z tym, że na różnych wydziałach to nie dostanę loginu? Muszę jechać i zabrać papiery z jednego wydziału​, żeby uzyskać login?
12.09.2017
12.09.2017
Asdfg
Ja jestem na wydziale nauk o zdrowiu i nie dostałam jeszcze loginu do wu
Li
A papiery mam odebrać w dziekanacie? Czy gdzieś indziej?
12.09.2017
12.09.2017
Ll
Ja właśnie jeszcze nie dostałam tego loginu ale mozliwe ze przez to ze jestem na dwóch listach jako przyjęta
olcia
Polożnictwo :-)
11.09.2017
11.09.2017
Iwka :-)
Wyniki chyba są 18 września ;)
Ewa
Dostal już ktos login do wirtualnej uczelni?
11.09.2017
11.09.2017
A.
Musisz jechać i odebrać papiery :)
Ll
Co zrobić jak się dostało na dwa kierunki na jednym wydziale i na oba zanosiło się papiery? Oni sami wyrzucają mnie z listy tego drugiego kierunku czy mam jechać i odebrać papiery żeby mnie wykreslili?
11.09.2017
11.09.2017
Asdfg
A kiedy są wyniki z ostatnich naborów?
WIKA
Ja dostałam tylko list o tym że nie zostałam przyjęta a na położnictwo co się dostałam to nic cisza i wgl system jest zablokowany nie da się wejść nawet na strone ujk
09.09.2017
09.09.2017
WIKA
Są są :D
Aa98
Hej są tu jakieś przyszłe położne? :)
09.09.2017
06.09.2017
asia098
Hej, czy ktoś z drugiego naboru nie otrzymał jeszcze listu z uczelni o tym że jest przyjęty itp informacjach?
Aaa
Jest grupa na fb germanistyki :)
05.09.2017
05.09.2017
Suzx97
Czy ktoś wybiera się na germanistyke?
Iwka :-)
Szczegółowe informacje dotyczące opłat za legitymację i indeks będą dostępne na początku września na Wirtualnej Uczelni (login i hasło do Wirtualnej Uczelni zostanie podany w panelu rekrutacyjnym) 😊😁😎
05.09.2017
04.09.2017
Ola
Do kiedy trzeba wnieść opłatę za legitymację?
00
https://www.facebook.com/groups/1083429038458992/
02.09.2017
02.09.2017
Aa
Jak się nazywa grupa? Z chęcią bym dołączyła bo niestety sama idę na ten kierunek i nie znam nikogo :D
00
Jest grupa pielęgniarstwa na fb ☺
02.09.2017
01.09.2017
Do Aaa
Co Ty na to żeby utworzyć jak na razie dwuosobową grupę? :D
Do Aaa
Co Ty na to żeby utworzyć jak na razie dwuosobową grupę? :D
01.09.2017
31.08.2017
ekonomia
Bedzie ktos mieszkal w akademiku?
Aaa
pielęgniarstwo :D
31.08.2017
30.08.2017
97
A nie można utworzyć grupy, dodać obojętnie jaka osobę i potem ja usunąć jak już się ktoś inny pododaje :)
Misiek11
A to nie jest przypadkiem stara grupa? Jej członkowie zaczęli ekonomię w 2014
29.08.2017
29.08.2017
ekonomia
https://www.facebook.com/groups/452262988475252/
Ola12
Pedagogika. Mój e-mail oll122@onet.pl
29.08.2017
29.08.2017
a.
Kto na pielęgniarstwo? :D
Iwka :-)
PEDAGOGIKA :-) e-mail podaję: trelemorele@onet.pl
29.08.2017
29.08.2017
ekonomia
Moze tez jakas grupa albo email?
Iwka :-)
A więc jednak mój pomysł przypasował 😆😜 hehe
29.08.2017
29.08.2017
Ola12
Więc może załóżmy te e-mail e i je napiszmy tutaj. Napiszemy wtedy do siebie a najwyżej później utworzy się ta grupę :)
Iwka :-)
To chyba jak na razie nic z tego nie będzie :-/
29.08.2017
28.08.2017
gfdg
Do grupy jest potrzebny co najmniej 1 osoba aby dodac ja
Klaudia
Grupa to dobry pomysł :)
28.08.2017
27.08.2017
Iwka :-)
Tak też można :-)
Lady
Albo może utworzyć zamkniętą grupę wkleić tu link i jakoś kontakt nawiążemy:)
27.08.2017
27.08.2017
Iwka :-)
No nie wiem... Może by założyć jakieś e-maile czy coś. Napisać tu te e-maile... Potem napiszemy do siebie wiadomości, w których będziemy mogli się wymienić kontaktami😂😂😂
Ola12
To prawda :D ma któraś jakiś pomysł?
27.08.2017
27.08.2017
Iwka :-)
No właśnie tu każdy czyta :) nie ma jak, jeśli chcesz być anonimowa :-D
Lady
Ja mam około 90km 😂 to jakiś pomysł na zgadanie się?
27.08.2017
27.08.2017
Ola12
Ja mam ponad 60 km :) to może dziewczyny wymienimy się jakimiś kontaktami do siebie i się jakoś zgadamy? Bo tu to każdy czyta itd
Iwka :-)
Mam 32 km do Kielc :-P
27.08.2017
27.08.2017
Lady
Dziewczyny a z daleka jesteście? :)
Iwka :-)
To tak jak ja... Też poszłam sama ;)
27.08.2017
27.08.2017
Lady
Ola12 też chwilowo jestem jedyna na tym kierunku i w sumie w Kielcach też wielu znajomych nie ma...
Ola12
Szukałam też jakieś grupy ale nic nie znalazłam, może warto założyć taką wtedy masz rację było by nam się lepiej komunikować niż tutaj :) a myślę że fajnie byłoby się spotkać i poznać wtedy byłoby nam raźniej. Nie wiem jak wy ale ja poszłam sama na ten kierunek i raczej nie będę miała nikogo znajomego
27.08.2017
27.08.2017
Lady
Super pomysł:) dziewczyny nie wiecie czy może na fb jest jakaś grupa utworzona? Zawsze lepiej było by się lepiej komunikować ;)
Iwka :-)
Ola12 dobry pomysł ;)
27.08.2017
26.08.2017
Wera
Ja również na ekonomię stacjonarnie :)
ania
Ja na dzienna ekonomie ;)
26.08.2017
26.08.2017
Ola12
Co powiecie dziewczyny z pedagogiki na jakieś spotkanie przed studiami? :)
Iwka :-)
Do zobaczenia ;-) :-D
25.08.2017
25.08.2017
Lady
Ooo widzę że jest trochę na pedagogice :) super do zobaczenia w październiku :D
Iwka :-)
Ja również na pedagogikę :-P
24.08.2017
23.08.2017
Agatka
Kto na Ekonomię, stacjonarne ?
Ola12
Ja też wybieram się na pedagogikę :)
23.08.2017
22.08.2017
Klaudia
Ja się wybieram na pedagogikę (studia dzienne) :)
A
Hej mam pytanko złożyłam wniosek o przyjęcie do akademika/ domu studenckiego czy oni powiadomia że dostałam miejsce czy muszę sama dzwonić? Proszę o szybką odpowiedź
21.08.2017
20.08.2017
jdh
Mieszkal ktos w akademiku?
ttt
Jest do wyboru np basen silownia? Czy trzeba w kazdym okreslona ilosc godzin?
20.08.2017
19.08.2017
Dominika
Idzie ktoś dziennie na administrację? :)
Mateusz
łatwiutko na ujk :P
18.08.2017
18.08.2017
Dominika
Daj fb to się odezwę ;)
tttt
jak wygląda wf na ujk?
17.08.2017
17.08.2017
DO DOMINIKA
Ja się wybieram na dietetyke
Jjj
Cześć, wiem że to nie jest strona o takich rzeczach ale chciałam zapytać czy może ktoś wie od kiedy można składać wnioski o stypendium socjalne?
03.08.2017
03.08.2017
hbl
Jak oceniacie lekarski na ujk? polecacie?
An
Może ktoś na wzornictwo?
31.07.2017
30.07.2017
Dominika
Wybiera się ktoś na dietetykę?
Monisss
Ja idę na zaoczne na Ekonomie
29.07.2017
27.07.2017
fhgf
Jedzie ktos na adapciak?
Do Monisss
Hej :) Ja sie wybieram na ekonomie. Stacjonarnie czy zaocznie idziesz?
27.07.2017
26.07.2017
...
Wiecie moze co jest lepsze ekonomia czy finanse i rachunkowosc? I jak jest z wf? Sa normalne zajecia czy mozna wybrac?
Kuba1998
Jaki był próg aby się dostać na dzienny lekarski?
26.07.2017
26.07.2017
Lady
Hej wybiera się ktoś na pedagogike od października? ;)
Angela
Apel do przyszłych pielęgniarek! Chciałbyście się spotkać na kawę, herbatę, soczek i poznać? :D
25.07.2017
24.07.2017
Tomasz
Wybiera się może ktoś na informatyke na UJK ? :)
magsze
Czesc. Zamierzam isc na studia zaoczne z fizjoterapii na UJK czy jest ktos tutaj kto juz sie zarejestrował??
23.07.2017
21.07.2017
Dominika
Wybiera się może ktoś na administrację dziennie ? :)
Monisss
Ktoś wybiera się na Ekonomie ? :D
20.07.2017
19.07.2017
Sylwia
Polecacie wybrać się na fizjoterapię na UJK czy lepiej SUM?
Dominika
Jestem na liście rezerwowej na kierunku pedagogika, dokumenty już złożyłam i czekam na wyniki. Jeślibym się dostała wybiorę specjalizację z językiem angielskim ;) mam nadzieję, że się uda.
18.07.2017
15.07.2017
xx_juliett
Wybieram się na kosmetologie zaocznie, może coś ktoś wie o wykładowcach i poziomie?
Student
Pedagogika na UJK jest na rzeczywiście wysokim poziomie, polecam z specjalizacje z jezykiem angielskim, bo słyszałam że od nauczycieli wymagana ma być dwujezyczność więc warto
14.07.2017
14.07.2017
Ola856
Cześć, dostałam się na administracje na UJK. Ktoś może mi coś powiedzieć o tym kierunku na tej uczelni? Co i jak? :)
Ola22
Hej ! Dostałam się na pedagogikę , czy ktoś się jeszcze wybiera na ten kierunek ? Jaką chcecie wybrać specjalność ?
14.07.2017
13.07.2017
Miriam
Idz po skierowanie i najlepiej wtedy zapytaj :) Z tego co się orientuję, osoby z listy rezerwowej tez dostają ( jesli dostałaś informację, żeby złożyć dokumenty to skierowanie musisz dostać, bo inaczej nie złożysz dokumentów :))
Angelika
Dziękuję za odpowiedź :) Sama wybieram się na pielęgniarstwo. Jednak jestem 96/90 miejsc, czyli niestety lista rezerwowa. To samo z położnictwem 52/50... :( Na stronie rekrutacujnej dostałam informację, aby złożyć dokumenty bo jestem w ścisłej liście rezerwowej. Iiii właśnie tu pojawia się problem (o ile można to tak nazwać). Nie wiem czy mam iść po skierowanie na badania do uczelni, czy zrobić je na własny koszt. To samo ze składaniem papierów; mogę złożyć na dwa kierunki czy tylko na jeden. Jeśli ktoś cokolwiek wie na ten temat to będę wdzieczna za odpowiedź :)
13.07.2017
12.07.2017
Miriam
Hej! :) Dostałam się na studia na pielęgniarstwo, może ktoś jeszcze się wybiera? :) Co do skierowania to wyczytałam, że uczelnia daje skierowanie. http://wlinoz.ujk.edu.pl/rekrutacja/pielegniarstwo/ :)
Angelika
Hej! Chciałam zapytać jak to jest z zaświadczeniem od lekarza medycyny pracy. Czy uczelnia sama wysyła na takie badanie (daje skierowanie), czy może trzeba to zrobić we własnym zakresie. Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź. :)
12.07.2017
12.07.2017
Vien
15:00-15:30 mają być wyniki tak pisze na stronie
Welma
Część, nie wiecie o której mają być wyniki? W Poznaniu były o 1 w nocy, mamy już po 8 a na necie dalej nic a ja muszę wiedzieć bo wyjeżdżam! :'(
12.07.2017
10.07.2017
Olalala
Mam pytanie do studentów Pielęgniarstwa II stopnia. Jaką macie opinie o studiach? Jaki poziom? Da się pogodzić zajęcia z pracą?
Ola333
Hej, czy ktoś się wybiera na pielęgniarstwo lub już studiuje ten kierunek? Czy ktoś mógłby wypowiedzieć się na ten temat? Czy trudno się dostać i jak ogólnie jest na tym kierunku na UJK
03.07.2017
02.07.2017
Awf Ck
Witam, wybiera się ktoś na awf?jakieś opinie?ciężko się dostać?
Martyyyyna
Hej, wybieram się zaocznie na tą uczelnie na kosmetologię, czy mógłby ktoś mi powiedzieć coś więcej odnośnie nauczania w tym trybie studiów ?
02.07.2017
01.07.2017
ole123
Cześć wybieram się na prawo na UJK. Czy jest tu ktoś kto studiuje ten kierunek i mógłby sie na jego temat wypowiedzieć? :) Pozdrawiam
studentka
Dużo zależy od studenta co wyniesie ze studiów, uczelnia tylko nakierunkowuje. Czy to UJK czy Wyższa Szkoła Robiena Hałasu bez chęci nic się nie zdziała. Na marginesie powiem że na Wydziale Nauk o Zdrowiu wykładowcy specyficzni..
21.06.2017
17.06.2017
Psychology
Ponad 50 nie ponad 30* i 70 nie 60* literówka :)
Psychology
Chyba w takim razie wybraliście mało ambitne i mało wymagające kierunki skoro tak przyjmowali każdego. Moje wyniki z matury to: ponad 80%, ponad 60 i ponad 30+ zdane dwa potrzebne rozszerzenia i dostałam się z listy rezerwowej. Mój kierunek to psychologia. Dziwi mnie naprawdę ten pseudo lajt u Was, u mnie zdecydowanie tego nie ma i nie było :)) zdecydowanie polecam ujk i jeszcze bardziej psychologie!
17.06.2017
17.06.2017
FuturePsychologist
Z całego serducha polecam psychologie!
Sylwia
Cześć :) Co możecie powiedzieć na temat zaocznych studiów dziennikarskich II stopnia? Chciałam się wybrać na magisterkę właśnie na UJK, jestem po dziennikarstwie na licencjacie. Jest trudno? Jak wygląda organizacja zaocznych? Z góry dzięki za odp :)
14.06.2017
13.06.2017
Ola
Cześć:) Może ktoś mi powiedzieć coś na temat kierunku psychologia na ujk? Chodzi mi o to, czy opłaca się tam iść, czy warto? :)
olee
Możesz próbować na pedagogikę. Przyjmują dużo osób i niekoniecznie z wysokimi wynikami :P Nie obrażając studentów pedagogiki ;) Jest bardzo dużo specjalności, niekoniecznie potem musisz pracować w szkole czy przedszkolu, a na przykład jako doradca zawodowy, czy terapeuta dziecięcy. A jeżeli nie masz zamiłowania do przedmiotów humanistycznych to finanse, administracja czy ekonomia zapewnią ci pracę. Zwłaszcza że "papierkowa robota" będzie zawsze.
08.06.2017
07.06.2017
xdxd
hej czy ktoś może mi powiedzieć na jakie kierunki w miare dobre po ktorych można znaleźć pracę można się dostać ze słabo zdaną maturą ? czy ktoś dostał się co bardzo słabo zdał maturkę na wymarzony kierunek piszcie proszę i jakie wyniki mieliście?
xoxo
Studiuję na II roku fizjoterapii na UJK. Mogę śmiało powiedzieć że drugi raz bym się tutaj nie wybrała.Złe nastawienie i chamskie odzywki profesorów do studentów są na porządku dziennym. Oczywiście są też w porządku wykładowcy umiejący przekazać wiedzę ale jest ich mniejszość. Mamy dużo przedmiotów "zapychaczy" zamiast skupić się na przedmiotach kierunkowych. Zamiast uczyć się na egzamin który decyduje o naszym być albo nie być na tej uczelni musimy uczyć się na zaliczenie z "etapów rozwoju człowieka" gdzie materiał jest rownież baardzo obszerny.. No i te okienka między zajęciami. zajęcia o 8 potem o 14 i o 18. Wracasz do domu na 21 a następnego dnia basen o 7:45. Dla dojeżdżających katastrofa.
25.05.2017
18.05.2017
Alina
wybieram się na kierunek Nanobioinżynieria w UTP w Bydgoszczy, czy ktoś też planuje tam studia?
Aya97q
Klaudia nie wiem jak jest na zaocznych ale na dziennych 2 razy na angielskim można nie być ot tak sobie a za każdym kolejnym trzeba mieć usprawiedliwienie. Raczej nie powinni cie z uczelni wyrzucić. Jesteś dla nich zyskiem przecież bo płacisz za studia
14.04.2017
23.03.2017
Klaudia
Czy jesli nie bylam dwa razy na angielskim to moga mnie wyrzucic z uczelni ? Jak.to jest z tymi nieobecnosciami , dodam ze studiuje zaocznie.
Ania
Czy ktoś z was jest na matematyce lub na grafice komputerowej? I jak jest z rekrutacją? Bo szukałam wymagań i ich nie odnalazłam. Będę zdawać angielski rozszerzony i nie wiem czy to wystarczy
27.02.2017
25.02.2017
saasss
Studiuję zaocznie kierunek Finanse i rachunkowość. Poziom nauczania NIE JEST łatwy. Pierwszy semestr przedmioty podstawowe bardzo łatwe.. Ale już od drugiego semestru nie ma tak prosto. U nas wiele osób zrezygnowało, bo myślało że się prześlizgnie. Sa przedmioty prowadzone na odwal się ale tylko te które najmniej przydają się do tego kierunku. Reszta prowadzona rzetelnie i z zaliczeniami jest różnie. Test, test wielokrotnego wyboru, opisówka, zadania, prezentacje. Ja przed sesją poswiecam bardzo duzo czasu na nauke i jak wiadomo zdarzaja się poprawki, nawet po 4 razy. Poziom nauczania oceniam na dobry. Poziom administracji oceniam na dostateczny. ps. polecam ten kierunek
Natalia
Witajcie! Chcialabym zapytac, co myslicie o filologii rosyjskiej studia magisterskie ? Polecacie te uczelnie? Zastanawia sie jeszcze nad UMSC . Prosze napiszcie mi co myślicie o UJK? Warto?
20.02.2017
20.02.2017
Natalia
Witajcie! Chcialabym zapytac, co myslicie o filologii rosyjskiej studia magisterskie ? Polecacie te uczelnie? Zastanawia sie jeszcze nad UMSC . Prosze napiszcie mi co myślicie o UJK? Warto?
abookzzKr
Что значит аудиокниги и в чем в действительности их позитивные пункты по сопоставленью с бумажными книжками? Как скачать бесплатные аудиокниги без регистрации на веб-сайте? В связи с чем так комфортно скачать звуковые книги MP3? Ответы на эти вопросы вы можете найти на нашем проекте. Говоря простым языком, аудиокниги – это записи текста, содержимого художественного или публицистического литературного произведения, как правило начитанного человеком (как к примеру, высококлассным артистом) или их командой и записанного на какой угодно акустический носитель. Их банально не нужно читать. Человеческое зрение с самого начала не приспособлено для чтения букв с листа и восприятия покадровых фильмов, по этой причине ключевым положительным моментом использования аудиокниги становится естественность восприятия информации. Они дают возможность оберегать зрение, какое и без того посажено персональным компьютером и интернетом. Скачать аудиокниги очень просто. И по естественным основаниям это приобретает все большую востребованность. Наш портал abookz.net всегда готов предоставить вам возможность скачать аудиокниги бесплатно, без регистрации и смс. Скачать аудиокниги возможно самых разнообразных жанров - фантастика, детективы, трансерфинг, сказки. Помните, что все представленные в Библиотеке книг онлайн произведения в виде электронных данных являются собственностью автора и представлены исключительно для того, чтобы иметь о них представление аудиокниги скачать
17.02.2017
15.02.2017
SamotnaSamosia
Madzia124 Jeśli chodzi o poziom - na razie tragedia, ale to nic dziwnego. Mój rok jest pierwszym na tym kierunku, więc jeszcze się wszystko dociera. Na początku na zajęciach chaos i ogólne nieogarnięcie. Teraz już lepiej. Zajęcia - zależy które. Część ciekawa, część nie. Jak na każdym kierunku myślę. Na razie sami nie wiemy czy się opłaca - część później chce iść do policji, część pracować w zakładach karnych. Rekrutacja poszła szybko i sprawnie, nie było ani zamieszania ani nic w tym stylu. Na maturze zdawaliśmy WOS, biologię, chemię... Tak w sumie najbardziej chyba pod uwagę brali WOS. Ja osobiście zdawałam biologię i chemię - dostałam się bez trudu z wynikiem koło 60%. Pamiętaj, że na razie tak naprawdę ten kierunek się dociera, tak samo wykładowcy. Są tacy, którzy mają na nas z lekka wywalone, ale są i wymagający - jeden robił kilka poprawek z ćwiczeń i ogólnie strasznie cisnął. Inna myślała chyba, że my na innym kierunku jesteśmy... Ale to nic strasznego. Gdybyś chciała więcej informacji to pisz jak się z tobą skontaktować to napiszę ci wszystkich po nazwiskach, jakie mieliśmy problemy, kto łagodny, kto cięty. :) ;)
Madzia124
Cześć. Mam pytanie do studentów kryminologi stosowanej. Jak ocniacie poziom i same zajęcia? Opłaca się, jest ciężko? I jak z rekrutacją? Co zdawaliscie i jak wam poszła matura? Z góry dziękuję za informację.
12.12.2016
12.12.2016
Madzia124
Cześć. Mam pytanie do studentów kryminologi stosowanej. Jak ocniacie poziom i same zajęcia? Opłaca się, jest ciężko? I jak z rekrutacją? Co zdawaliscie i jak wam poszła matura? Z góry dziękuję za informację.
Madzia124
Cześć. Mam pytanie do studentów kryminologi stosowanej. Jak ocniacie poziom i same zajęcia? Opłaca się, jest ciężko? I jak z rekrutacją? Co zdawaliscie i jak wam poszła matura? Z góry dziękuję za informację.
12.12.2016
17.10.2016
mila
Są pytania zamknięte i otwarte. Głównie gramatyka. Określiłabym poziom na B2+. Ja uczyłam się z CPE i zdałam test na 94%.
Eliza
Mam pytanie odnośnie egzaminu wstępnego na filologię angielską (stara matura) , tryb zaoczny czy jest trudny? Jak ten testy wygląda? czy są same pytania zamknięte czy są również otwarte. Proszę napiszcie jeżeli cokolwiek wiecie :) Chętnie dowiem się również czy jest ciężko?
02.10.2016
22.09.2016
Sigillaria
Studiuję na tej uczelnii już 2 lata i ja nie rozumiem tych negatywnych komentarzy. Mogę powiedzieć, że nawet jest to irytujace. Wykładowcy zawsze z malymi wyjątkami byli mili i pomocni , dobrze tłumaczyli materiał i przynamniej na moim kierunku byli wymagający i trzeba się było zawsze uczyć a nie lenić. Poza tym mamy przewidziany program godzinowy i ja nie widzę problemu z odrabianiem zajęć. Uczymy się przecież dla siebie a nie ma odwal się, aby było jak najmniej zajęć. Poza tym ja miałam zajęcia w laboratorium i mogłam dotykać wszystkiego wiec nie wiem skąd te brednie wszystkie sie biorą. UJK ma wady i ma zalety ale to dobra uczelnia tak samo jak inne.
Magda
co możecie powiedzieć o pedagogice ?
08.09.2016
08.09.2016
Ja
agattebuum na wszystkie :D
agattebuum
a ja mam inne pytanie, na jaki kierunek było się najprościej dostać ? na UJK w kielcach w tym roku
25.08.2016
16.08.2016
maturzystka
Co sądzicie o kosmetologii zaocznej na ujk ? 😊
maturzystka
Co sądzicie o kosmetologii zaocznej na ujk ? 😊
16.08.2016
14.07.2016
Izabela
Słuchajcie, a jeśli dostałam komunikat, że jestem na ścisłej liście rezerwowej to jakie mam szanse, żeby faktycznie się dostać? Pytam o kierunek filologia polska. Dostałam się na inny, ale to właśnie na filologii mi zależy. Pomiędzy mną, a ostatnim przyjętym kandydatem jest 30pkt różnicy. Myślicie, że jest szansa?
Kizia
Ludzie ! brońcie się nogami i rękami przed tą uczelnia ! moje przygoda dobiegła na szczęście końca, na mgr idę do Wrocławia i z tego powodu jestem bardzo szczęśliwa :). Wykładowcy - sympatią darzyłam w przeciągu 3 lat może z 4 :D reszta to totalne buraki :D szczególnie śmieje się z wielkich "profesorów" z napisem UJK przed tytułem :D. Nie maja szacunku do drugiego człowieka. UJK ma burdel w papierach ciężko cokolwiek załatwić. A i najważniejsze, ujk ma w dupie Polskich studentów :D Tam teraz sie liczbą Ukrainy (ruskie :D) którzy panosza się jak wielkie pany po mieście i po kampusie, zaliczają certyfikat z angielskiego tylko na podstawie części pisemnej i od 30% :D nie dość że nic nie muszą płacić za studia i akademik to jeszcze ujk im płaci wysokie stypendia :D nie polecam tej uczelni, to były najgorsze 3 lata mojego życia :D
14.07.2016
14.07.2016
zzz
a co z informatyką, czy warto wybrać ten kierunek?
Izabela
Słuchajcie, a jeśli dostałam komunikat, że jestem na ścisłej liście rezerwowej to jakie mam szanse, żeby faktycznie się dostać? Pytam o kierunek filologia polska. Dostałam się na inny, ale to właśnie na filologii mi zależy. Pomiędzy mną, a ostatnim przyjętym kandydatem jest 30pkt różnicy. Myślicie, że jest szansa?
14.07.2016
10.07.2016
natalia
ciezko sie dostac na pedagogike i bezpieczenstwo narodowe? slabo mi poszly rozszerzenia...
Anastazja
Ja ukończyłam licencjat na UJ, obroniłam się jako jedna z 5 osób na około 20 na roku. Na III roku dodam, bo na I było nas około 50. Tak, słynny, renomowany UJ - zero podejścia, zero dobrej woli, zero organizacji, wybujałe ego wykładowców. Dlatego chciałam przerzucić się na UJK, na magisterkę. Tak czytam te negatywne komentarze, nie wierzę, że aż tak źle jest. Nie przebije UJ, odradzam przy okazji.
26.06.2016
22.06.2016
Po ochronie srodowiska
Studia skończyłem w zeszłym roku i dość szybko znalazłem dobra pracę w zawodzie (nie po znajomości i nie w Kielcach). Co do komentarzy Andzi i Aśki - akurat Pani dr A.R. trzymała poziom, jako jedna z niewielu prowadzących zajęcia. U "szefa" również można było się sporo nauczyć, przynajmniej na gleboznawstwie. Porażką jest natomiast postawa dr M.S. od planowania przestrzennego i kilku innych przedmiotów. Najwięcej nauczyłem się na zajęciach u dr A.R, dr hab. R.K. i prof. dr hab. A.Ś. A najwięcej podczas pisania pracy magisterskiej. Denerwujące było przepychanie największych tłumoków, po znajomości lub z obawy, że na ostatnim roku zostanie 5 studentów. Jak widzę, nie wyszło na dobre KOiKŚ pójście na ilość, zamiast na jakość. Teraz weszły studia inżynierskie i uważam, że to bardzo dobry ruch. Można zrobić inż w Kielcach, znaleźć pracę w większym mieście i zaocznie zrobić mgr na lepszej uczelni.
Gosia
Jestem na pierwszym roku. W zasadzie to już prawie za nami ten pierwszy rok, ale nie polecam. Bardzo negatywne podejście przez wykładowców do studentów. Wręcz mogę powiedzieć olewające. Niektórzy uważają, że dostać u nich ocenę 3 to już szczyt wszystkiego, że to naprawdę dobra ocena.
21.06.2016
19.06.2016
tosia
Hej :) wpłaciłam opłatę rekrutacyjną na UJK ale postanowiłam wybrać inną uczelnie w innym mieście czy uczelnia zwróci mi opłatę rekrutacyjną
tosia
Hej :) wpłaciłam opłatę rekrutacyjną na UJK ale postanowiłam wybrać inną uczelnie w innym mieście czy uczelnia zwróci mi opłatę rekrutacyjną
19.06.2016
02.06.2016
Hello
Ogólnie UJK nie jest zbyt dobrą uczelnią, ale, że nie stać mnie było na wyjazd z miasta-pozostałam przy UJK. Jak byłam w LO, każdy mówił: "Jakbyś nie napisała matury-czy 30% czy 80%, UJK cię przyjmie". I rzeczywiście tak jest. Na kieruku kosmetologia, który został niedawno otwarty, sa osobu, które nie zdawały nawet chemii na maturze..Ale tutaj nie o tym. Ja studiuję Filologię Polską ze specjalnością logopedyczną. O logopedii nawet nie wspomnę, bo to żenada. Od dwóch lat jakieś filmy o powstaniu gatunku na zajęciach... Same przedmioty FP na I roku są ok, nie trzeba bardzo kuć. Wielki festyn zaczyna się dopiero na 2. semestrze II roku. Są dwie literatury : HLP Młoda Polska/Pozytywizm i Dwudziestolecie międzywojenne, z dwoma wymagającymi wykładowcami. Nie ma przeproś. Lektury trzeba znać dokładnie, w XX-lecia kartkówki na zajęciach, typu : jaki kolor oczu miała przyrodnia siostra bohatera powieści. Pozytywizm i Młoda Polska również trzeba znać dokładne wystąpienia programowe, treści artykułów. Jednym słowem wszystko. Plus do tego na II roku ma się już seminarium, gdzie do początków czerwca trzeba oddać rozdział teoretyczny pracy, a najlepiej dwa. Ogólnie na FP jest ciężko. Wiem, ze na innych kierunkach mają po jednym egzaminie, a my mamy po 6 i to wszystkie ustne. Ogólnie nie wszyscy są tacy, ze cisną. Są też wykładowcy, którzy uczą i wymagają, np. łacina.. Bardzo dobrze wspominam, pomimo ogromu nauki i materiału. Jeśli ktoś powiedziałby mi w teraz, zeby iść na FP na UJK bo się nie trzeba uczyć, to bym go wyśmiała.
Mello
Hejka, powiedzcie proszę która uczelnia w Kielcach jest najlepsza na kierunku fizjoterapia? Chcę też się dowiedzieć jak wygląda nauka na UJK i czy warto? dzięki z góry ziomekczki :D
25.05.2016
10.05.2016
tyi
wracając jeszcze do tej dykcji i gamy durowej, inna, choć ja bardzo lubię, przeszła taki egzamin, choć miała głosik jak dziecko, i wzbudzała tym raczej politowanie niż respekt. nie był to głos oratora, kaznodziei, nauczyciela, a też i nie była nie wiadomo jak lotna studentką, żeby na to przymknąć oko. Ten egzamin wstępny to był jakiś pic na wodę. gama durowa? Zagrać na flecie do-re-mi-fa-sol-la-si-do.
tyi
Zaraz o maturze moja koleżanka chciała iść na Pedagogikę, ale miał być egzamin z dykcji i grania gamy durowej na flecie, więc zrobiła na to oczy i prywatnie zaczęła studiować Fizjoterapię. I dobrze, bo magisterki w Kielcach nie kończyła, a w Lublinie, i pracuje teraz w zawodzie. Tymczasem ja po UJK i po mieszkaniu w akademikach zapoznałam takie ewenementy, które tam jakimś cudem z powodzeniem studiowały, że od razu widać, że chodzi o kasę (za każdego studenta uczelnia ma pieniądze). Dziewczyna, która brała psychotropy i nie było z nią bardzo kontaktu ani wzrokowego, ani żeby zagadać studiowała Pedagogikę. Druga, podobna, Wzornictwo. Ona jeżdziła windą wieczorami bez biustonosza w samym szlafroku, góra-dół, góra-dół. Jak się portierka zainteresowała czemu winda nie staje, okazało się, że ona jeżdzi i patrząc w lustro wyciska sobie pryszcze na dekolcie. U nas na wydziale wiele osób miało indywidualny tok nauczania, nie było to trudne taki mieć, po prostu jakaś praca w McDonalds. Najważniejsze, żeby student nie odszedł.
10.05.2016
12.03.2016
Historyczka
Co mogę powiedziec o tej uczelni ? Sama jestem na kierunku Historia i powiem jedno Warto wybrać ! UJK to uczelni, która się rozwija, czyli staje się craz lepsza, wykładowcy mają ogromną wiedzę, można być spokojnym, że jeśli będziesz chciał się uczyć w spokojnej atmosferze to jest uczelnia dla cb. Jeśt tu wiele możliwości rozwoju,mozliwość uczestniczenia w konferencjach naukowych, możliwość wyjazdu na wymiane studencą , koła naukowe Ogólnie wszystko dla studenta. Jeśli mowa o akaemikach, to jest spokojnie, wszyscy się szanują i śmiało można się uczyc, bo nie ma głośnych i częstych imprez. Ogólnie dojazd do uczelni autobusami jest wygodny Podsumowując idź do rozijającej sie uczelni, byś to Ty został legendą , a nie żył myślą, że ktoś sławny chodził do twojej uczelni, bo to nic nie daje Poziom nauki i klimat suppper A jeśli mowa o wykładowcach, to moje doświadczenie jest świetne, dobrze przygotowani, sympatyczni i co najważniejsze widać pasję
TORUS
Witajcie, przyszli słuchacze! Myślicie o swojej przyszłości? Jeśli tak, to bardzo dobrze. To pierwszy krok, aby zapewnić sobie lepsze wykształcenie, a w konsekwencji znaleźć satysfakcjonującą, dobrze płatną pracę. Profesjonalne Centrum Kształcenia TORUS przedkłada Wam bogatą i atrakcyjną ofertę liceów ogólnokształcących, szkół policealnych i kursów, które jednocześnie przerywają monotonię, jaką oferuje konkurencja i kształcą na najwyższym poziomie na kierunkach dostosowanych do aktualnych potrzeb rynku pracy. Nasza bogata oferta sprawia, że każdy znajdzie specjalizację, która mu odpowiada i z którą wiąże swoją przyszłość. Centrum Kształcenie TORUS oferuje Wam bogaty wybór kursów z szerokiego spektrum tematycznego. Wśród najpopularniejszych możemy wymienić: • wizaż • język angielski • modeling • fryzjerstwo • dekorator wnętrz • biomasaż • biomasaż leczniczy • kadry i płace Dodatkowo jako jedyna Szkoła w Kielcach posiadamy w swojej ofercie Szkoły Medyczne o kierunkach : • asystentka stomatologiczna • higienistka stomatologiczna • opiekun medyczny • technik dentystyczny • technik farmaceutyczny • technik masażysta • technik ortopeda • technik sterylizacji medycznej • terapeuta zajęciowy To tylko nieliczne kursy, jakie oferuje Centrum Kształcenie TORUS. Chcesz wiedzieć więcej? Skontaktuj się z nami. http://www.szkola-torus.pl ul. Sienkiewicza 42, 25-507 Kielce tel.: 41 241 32
11.03.2016
26.02.2016
Administrator
Komenatarz usunięty - naruszenie regulminu.
maturzystka
Witam! Na wstępie chciałam zaznaczyć, że to nie jest opinia na temat uczelni. Mam pytanie odnośnie kierunku studiów jakim jest wychowanie fizyczne. Za dwa miesiące piszę maturę. Rozszerzam tylko język angielski. Na stronie UJK przeczytałam, że osoba, która chce się dostać na ten kierunek musi rozszerzać minimum jeden jakikolwiek przedmiot (wyłączając właśnie język angielski). Czy jest jakakolwiek szansa, że przyjmą mnie na ten kierunek? Z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam :)
22.02.2016
06.11.2015
maaka
czesc podpisalam wczoraj umowe na ujk a jutro chce zrezygnowac jakie beda konsekwencje finansowe czy ktos moze wie??
pedago
Hej jakiego promotora najlepiej wybrać z Wydziału pedagogicznego? do wyboru są Marek Kątny, Grzegorz Trębicki, Jolanta Szempruch, Halina Mielicka-Pawłowska
19.10.2015
21.08.2015
Odradzam studiowanie HISTORII na tej uczelni
jeśli masz odwagę, pieniądze i chęci, to zwiewaj studiować ten kierunek gdzieś indziej Kraków, Katowice, Wrocław. Tutaj niczego się nie nauczysz, kadra słaba olewająca. Pracodawcy śmieją się z tego Instytutu, brak perspektyw dostania się do pracy w zawodzie. Próbowałam do szkoły - wyśmiano mnie, mówiąc, ze wolą zatrudnić po UJ, UP, UW bądź UŚ w Katowicach niż po UJK :-(, starałam się do Archiwum w Krakowie i też mi podziękowano na wstępie, wolą zatrudniać kogoś po swoich uczelniach, próbowałam do Archiwum Państwowego w Katowicach i też mi podziękowano, mówiąc, ze wolą po śląskiej lub krakowskiej archiwistyce, próbowałam do IPNu w Krakowie, Katowicach i też mi podziękowano, pytając mnie z uśmiechem, to w Kielcach studiują historię???? Delegatura IPN w Kielcach, to też umywa ręce i woli osoby po UJ. ODRADZAM... nie ma przyszłosci po tej uczelni.
karola250491
A może jakieś opinie na temat II stopnia EKONOMII? interesuje mnie spec północnoeuropejskie studia nad rozwojem
16.07.2015
13.07.2015
Kasia
Jeżeli już na UJK, to prawo czy pedagogika?
d/onkaaO
jak jest z fizjoterapią niestacjonarnę II stopnia na ujk ? jaki poziom ? wykładowcy ? ciężko ?
08.07.2015
03.07.2015
Piotr
Skończyłem fil pol dwa pięć lat temu. mam nadzieję, że się od tej pory coś zmieniło, bo za moich czasów było słabo. Część kadry nastawiona fatalnie do studentów. Tak jak ktoś pisał wcześniej, część wykładowców to spadochroniarze z innych uniwerków, znajdzie się kilku ze słowacką habilitacją. Sporo sfrustrowanych nieudaczników, ale żeby być sprawiedliwym, znalazło się kilku pasjonatów, którzy lubili swoją pracę i studentów. Niestety sporo wykładów i ćwiczeń było nieprzemyślanych i niepotrzebnych. Wykładowcy na nich sprawiali wrażenie, jakby sami nie wiedzieli, czego mają uczyć. Część było też słabo przygotowanych merytorycznie. Wszędzie widać było układziki, znajomości, konflikty wewnętrzne. Studenci to w 95% goście z świętokrzyskich wiosek i miasteczek. W dodatku ci mniej zdolni, tacy trójkowi, czwórkowi licealiści. Wielkiego świata tam nie spotkacie. Według mnie: jeśli macie możliwość finansową i logistyczną wybrania uczelni bardziej prestiżowej, to koniecznie to zróbcie. Powyższa opinia została sporządzona na podstawie moich doświadczeń sprzed kilku lat. Na szczęście od dłuższego czasu nie mam z tą uczelnią i środowiskiem nic wspólnego. mam nadzieję, że coś się przez ten czas zmieniło na plus w UJK.
Hermas
chyba co niektórzy przesadzają, pisząc tak negatywne opinie, wg mnie UJK jest ok, zawsze znajdzie się jakiś upierdliwy wykładowca, ale żeby od razu rzekreślać cały Wydział czy uczelnię, to trochę grubo...
25.05.2015
06.05.2015
maja
Jestem (a raczej byłam) studentką pierwszego roku na wydziale Humanistycznym i to co się tutaj dzieje to wręcz patologia. Zero szacunku do studenta, brak jakiejkolwiek organizacji; jeden wielki bajzel! Jeśli ktoś chce iść na studia po to żeby mieć jakiś papier to polecam (nie musicie chodzić na zajęcia, nie musicie się uczyć i kuć po nocach); dla nieco ambitniejszych osób radzę - uciekajcie jak najdalej bo pomimo waszych dobrych chęci i starań nic nie osiągniecie a jedynie zrobią wam wodę z mózgu i uczeń prezentujący wysoki poziom wyjdzie z założenia "po co mam się uczyć skoro i tak wszystko zaliczę" po czym skończy w maku jak wielu absolwentów UJK... po kilku miesiącach użerania się z wykładowcami wychodzę z założenia, że lepiej iść do renomowanej uczelni i wynieść z niej wiedzę a nie odklepać 3 lata i nic z tego nie mieć - znajomości, znajomościami ale wiedzę na dany temat każdy powinien posiadać - UJK wam tego nie gwarantuje !
Kkrieger
Witam. Jestem doktorantem na UJK, i mam za sobą już sporo lat studiowania na tej uczelni. Jako Akademia, potem Uniwersytet Matematyczno-Przyrodniczy a teraz UJK. Widziałem jak ta uczelnia zmienia się z roku na rok. Powiem wam jak jest teraz, nie zamierzam ani sr....ć ani złocić tej uczelni, opinię pozostawia wam. Na chwilę obecną na na kilku głównych kierunkach nie otworzono w ogóle roku. Fizyka, ochrona środowiska a na Geografii ledwie 30 osób (pominę ten dziwny twór zwany turystyką). Mój rocznik liczył 120 osób dla porównania. Kończąc magisterkę, zachęcano nas do studiowania na 3 stopniu doktoranckim, zapewniając nas ze tworzą nową kadrę i doktoranci mają gwarantowane nawet 1500 zł stypendia (wiadomo, nie każdy się dostanie na ten stopień). Wraz z coraz bliższym terminem egzaminu komisyjnego w celu przyjęcia nowych doktorantów, sumka ta spadała, i zacierano ślady o poprzednich zapowiedziach. Skończyło się na tym ze trzeba się bić na punkty bo taką kwotę dostać może 10-20% doktorantów, nawet jak wszyscy byli by mega wzorowymi osobami o mega wynikach. Zostały słynne stypendia za średnią. Praca szła do przodu, dla uczelni, dla siebie, dla innych. zawsze te 400-500 zł wpadało miesięcznie za ciężką pracę i oddanie. Dziś w połowie roku zmieniają regulamin studiów doktoranckich gdzie stypendium przyznawane za średnia, zostanie uszczuplone. Otóż teraz dostanie je 2 najlepszych (średnią ocen) doktorantów. Reszta może spadać, bo tak to odebraliśmy. Podobno nie ma pieniędzy. Staramy się na chwilę obecna negocjować i ustalić co jest nie tak, ale wydaje nam się ze decyzję ustalono już dawno za naszymi plecami. Z roku na rok uczelnia się wyludnia i to drastycznie. Na takim instytucie geografii z niemal 40 zostało 20 wykładowców po zaledwie kilku latach po przemianowaniu uczelni na Uniwersytet. To co tam się wyprawia to jawna kpina, pomijając fakt jakie wpadki są z indeksami czy głupimi legitymacjami (jedni doktoranci mają papierowe legitki, drudzy elektroniczne). Idąc w tym kierunku, ta uczelnia niechybnie wyzbędzie się studentów i wykładowców, już teraz Fizyka idzie w podobnym kierunku. Ostatnio Dni Geografa rozbiły system, gdy domagano się od doktorantów uczestnictwa by pokazać gimnazjalistą nasze prace, w zamian dostaliśmy punkty za promowanie uczelni, które pozwolą dostać nam stypendium, które i tak większości z nas odbierają :). Powiem że na to zebranie NIKT prócz 4 studentów nie przyszedł. Zarządzanie, finanse, system nauczania na tej uczelni leży. Takie mam odczucia. Jak już pisałem sr....ć na UJK nie zamierzam bo mógłbym użyć gorszych słów na opisanie tego co tam się wyprawia, złocić jej też nie zamierzam. Nie dajcie się nabrać nowiutkim kilkuletnim kampusem. To tylko budynek. Ci co tam studiują wiedzą jak to wygląda, ale człowiekowi ciężko zrezygnować na takim etapie jak my, dla tego przestrzegamy świeżaków. Sprawdźcie dokładnie co wam oferuje ta uczelnia na papierze a co w realu. PS: Dziś ta uczelnia mnie zniszczyła do reszty. Przed wejściem do wydziały Matematyczno-Przyrodniczego stanął wózek z rogalami krakowskimi. Wieś tańczy i śpiewa.
05.05.2015
20.02.2015
marga
Wiele słyszałam na temat tej uczelni, ludzie sie dziwili ze dziewczyna ze slaska majaca rzut kamieniem do Katowic pcha się na kielecką uczelnię- ale tak właśnie, pcham się i co im do tego ;) Ogólnie jestem zadowolona, uważam ze wszędzie poziom jest ten sam, wszedzie wymagaja tego samego, sama wyszłam ze sredniego liceum jesli o prestiż chodzi, a maturę zdałam bardzo dobrze..tak więc nie liczy się renoma, a wkład własny. I tak radzę Wam myśleć....a jesli chodzi o załatwianie jakichkolwiek spraw, to tak naprawdę na każdej możliwej uczelni jest jeden wielki sajgon.
kkkkasss
A jak jest z matematyką II st.??
05.11.2014
08.10.2014
aśka
Niestety wszystko negatywnego co piszą to prawda. Skończyłam ochronę środowiska i to co się tam wyprawiło najlepiej opisała poniżej andzia. Teraz zaczynam zaoczną fizjoterapię też na UJK mam nadzieję, że chociaż tam będzie lepiej...
mac
Właśnie widać jak wykształciła, nawet nie umiesz zdania z dużej litery zacząć groni. Stypendia przez 5lat, podyplomowe zrobione, a na końcu w maku pracuje. Pięć lat zmarnowane. Tych, którym coś wyszło po tej uczelni, można łatwo określić ich kluczową zaletę - znajomości.
07.10.2014
03.09.2014
groni
nie zgadzam sie, UJK to całkiem przyzwoita uczelnia, w Kielcach chyba zresztą ajlepszy wybór, jak chcesz Oxford - to smigaj stary i nie pisz o dziadach, zawsze sie znjdzie niezadowolony student, co mu nie poszlo, więc bruździ, jak ktos chce, to wychodzi ze studiów z duża wiedzą, szerokimi horyzontami, pomyslem na siebie i życie, widać - trafiło na dziada!
Dziad
Dziadem uczynila mnie ta uczelnia, gdyz jest dziadowska i dziadowe sa po niej perspektywy. Tak wiec, trzeba oddac jej czesc, gdyz znakomita jest w tym co robi - robi z dziadow jeszcze wiekszych dziadow. Polecam dziadom i tym ktorzy chca zdzadziec jeszcze bardziej niz sa zdziadziali.
12.08.2014
17.03.2014
Wesolek
Powiem tak, ten parauniwersystet to jeden wielki cyrk. Jak ktoś chce sobie "zdobywać wiedzę", to niech idzie gdzieś indziej. Zaraz wyskoczą osoby z paru kierunków zamawianych, co im płacą po kilkaset złotych, że dla chcącego to się znajdzie wszystko i od człowieka zależy ile się nauczy. Jak od człowieka zależy, to po co w ogóle było iść na te studia, trzeba było zostać w domu ;p Ja studiowałem na tej uczelni i niekompetencja poraża. Wykładowcy są niekompetentni często nawet na temat na który wykładają, nie można im pytań zadawać bo reagują agresją. Promotorzy (licencjat i magister -byli różni) to samo. Potrafią tylko wymyślać, że student jest "idiotą" skoro tak napisał - taka sztuka dla sztuki, bo za dwa tygodnie już im się ten sam fragment podoba. Jeden z promotorów powiedział, że pewien fragment był pisany przez człowieka "opóźnionego w rozwoju" (pół strony, w które tak mocno ingerował, że można by powiedzieć, że to wyłącznie on sam pisał). Dodatkowo wszędzie walka o kasę. Paru znajomych dostaje stypendia (oceny mają średnie znaczenie bo większości i tak dają 4 lub 5) za włażenie w dupę. Koślawa atmosfera na uczelni, wykładowcy wyśmiewają się z siebie nawzajem do studentów. Programy nauczania są zwyczajnie źle ułożone. Nie uczy się przydatnych przedmiotów, a takich, które zapewniają etat dla poszczególnych wykładowców. Ogólnie, jak chcesz iść dla papierka, na lajcie, bez wysiłku, bez prespektyw na pracę (może masz już stanowisko dla siebie po znajomości zaklepane) - ta uczelnia jest dla Ciebie! :)
andzia
jak to zwykliśmy żartować UJK to najlepszy uniwersytet w Kielcach:):)a tak serio studiowałam ochrone srodowska na ujk i po stokroc odradzam.kadra to w 80 procentach niespełnini desperaci których albo nie chcieli albo wywalilli z innych uczelni:)frustracje wyładowują na studentach oczywiści wprowadzając terror słynna pani dr A.R. od chemii i oczyszczania wód oraz szef wszystkich szefów dr R.K.), poniżając, utrudniając najprostsze sprawy, robiąc na złosć (np słynne zajęcia terenowe z gleb 1-3 maja)...zapytajcie kogokolwiek z ochrony ...tam się dzieją patologie,,,po licencjacie uciekłam na jeden z lepszych uniwerków w kraju i wreszcie zobaczyłam ze może być normalnie, że można wymagać a przy tym być miłym i tworzyć dobrą atmosfere
13.02.2014
30.01.2014
Dawid
Jestem obecnie na 3 roku administracji na UJK. I moge powiedzieć jedno po tym co widze co sie dzieje na moim kierunku, po znajomych z innych wydziałów UJK - uciekać stad. Byle dalej i byle szybciej. Poziom nauczania - jak w przedszkolu, pytając znajomego w Urzędzie Wojewódzkim czy przyjeli by kogos po UJK po administracji powiedzieli wprost że nie bo ta uczelnia niczego nie uczy tylko leci na kase. Wszelkie informacje wywieszane są na kartkach na drzwiach zamiast powadać je na wirtualnej uczelni(jestem na zaocznych). W tym roku Władze uczelni wprowadziły sobie system że studenci zaoczni moga mieć egzaminy na tygodniu co jest paranoją! Mimo pisania wniosków do władz uczelni sa one pozostawione bez odpowiedzi. Bez posiadania orzy sobie dowodów wpłat na uczelnie nie ma co się pokazyć w dziekanacie chociaż by po najmniejszą informacje. Wszystko kręci się wokół kasy - nie studenta i jego poziomu nauczania. Jeśli już macie wybierać studia to idźcie na prywatną np. WSEiP i będziecie spokojni np. o swój plan zajęć i egzaminów(na UJK plan zmienia się codziennie więc dzieje się tam dosłownie co chce). UJK nalicza sobie odsetki za spóźnione wpłaty w ratach (ja np. wpłacam za pół roku z góry na początku każdego semestru, a i tak mam naliczane ok 120 zł odsetek za spóźnienia we wpłatach), i jedyną możliwością aby anulować te wpłaty to nie wystarczy tylko potwierdzenie w postaci duplikatu czy blankietu. Trzeba składać szereg wniosków i gęsto tłumaczyć się dlaczego ma się odsetki mimo że zapłaciło się wszystko w terminie. Często brakuje sal wolnych (wykłady dla 80 osób prowadzone sa albo na korytarzu albo w salach przystosowanych dla max 30-40 osób (chyba że sala jest to wtedy jest normalnie). Nie ma poszanowania dla studenta ze strony części wykładowców. Na część egzaminów nie ma po co przychodzić bo jest losowanie nazwisk kto ma 3 a kto ma 2 bez gadania. Burdel na kółkach - określenie najtrafniej opisuje UJK Można by wiele wiele pisac o tej uczelni, ale jedno określa najlepiej. Z danych UJK wynika że w ciągu ostatnich 5 lat poszło na nią 2 razy mniej studentów niż na uczelnie prywatne. W dodatku papier uczelni państwowej guzik daje na rynku pracy bo każda instytucja doskonale wie jak UJK krztałci. To tyle z mojej strony i nie wybierajcie UJK.
absolwent
Kadra uczeni dobrze przygotowana, wiedza przekazana na zajęciach z pracy socjalnej doskonale przydaje się w praktyce. Nie była to szkółka niedzielna tylko prawdziwa szkoła życia. Polecam
19.01.2014
09.01.2014
Dyna Consulting
Dla naszego Klienta, studia interaktywnego kompletującego swój zespół obecnie poszukujemy osoby na stanowisko: Specjalista ds. Social Media Opis stanowiska: Generowanie dyskusji na lokalnych forach oraz blogach Aktualizacja informacji Prowadzenie działań social media Animowanie społeczności lokalnych Współpraca z mediami Prosimy o przesyłanie dokumentów aplikacyjnych na adres: kariera@dynaconsulting.pl Firma zastrzega sobie prawo skontaktowania się jedynie z wybranymi osobami. Prosimy o dopisanie klauzuli: „Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w ofercie pracy dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji zgodnie z Ustawą o Ochronie Danych Osobowych z dnia 29.08.97 (Dz. U. Nr 133 poz. 883)”.
wszedzie tak jest
Asia, prawda jest taka, ze na duzych uczelniach, gdzie jest sporo wydzalow, kierunkow no co z atym idzie studentow - jest problem z obsluga organizacyjna, po prostu tym paniom w dziekantach wydaje sie, ze sa tam za kare, maja z pewnoscia kupe roboty, ale frustacje wyżywaj ana na s, czyli studentach, trzeba sie uodpornic, zdystansowac albo miec to ... wiesz gdzie, wazne, zeby byla zadowolona z samych studiow, grupy, wyadowcow, zajec, wykladow, programu (ja dostałam średni mocno, zajecia rozstzrelone, okienka), a takie rzeczy olej
11.10.2013
23.09.2013
Asia
Obsługa dziekanatu i rekrutacji po prostu "żenua". niezrozumiałe procedury,niemiła obsługa i niekompetentna co najgorsze, nie wiedzą co mówią i wydzierają się na studenta zadając idiotyczne pytania typu- na widok orginału odpisu z Uniwersytetu Warszawskiego- " Skąd ja mogę wiedzieć, że ten dyplom jest prawdziwy?" No pomidor Proszę Pani ! hmm daleko im do jakichkolwiek standardów .
pytanko szybkie
na UJK można sie jeszcze na coś załapać bez płacenia? gdzie szukać info, bo na ich stronce nie widze?
18.09.2013
06.09.2013
Absolwent
Studia na pedagogice dziennej są świetne i wbrew ogólnym opiniom jakie krążą o tej uczelni, na zajęciach mieliśmy dużo teorii, ale i całkiem sporo praktyki. Na studiach pierwszego stopnia (pedagogika) organizują dużo praktyk śródrocznych w różnych ośrodkach, niektóre zajęcia na uczelni również prowadzone są tak, by wynieść z nich nie tylko teorię, ale i praktykę. Jeśli chodzi o wykładowców - z tym bywa różnie, jak i na innych uczelniach z resztą, raz wymagają, raz jest lekko. Ja polecam.
Mandarynka
Jestem absolwentem historii w fili w Piotrkowie i niemam szans na żadną godziwą pracę, pracowałem jako goniec, sprzątacz a teraz na taśmie produkcyjnej. dziękuję Ci "uniwersytecie". Ostrzegam wszystkich przed tą pseudo uczelnią.
02.09.2013
13.08.2013
lolo
a jaki poziom położnictwa?
studentka
Przeczytałam Wasze komentarze i powiem szczerze, że mnie zaskakują.. Dobrze wiem jaka opinia krąży o UJK ale studiując na niej po 3 latach musze przyznać, że wcale nie jest tak źle ;) Jeśli ktoś chce coś wynieść z nich to wyniesie i może nie przygotowuje do pracy, ale nie oszukujmy sie.. Czy któraś nawet z renomowanych uczelni uczy praktycznych rzeczy??
23.07.2013
23.07.2013
studentka
Przeczytałam Wasze komentarze i powiem szczerze, że mnie zaskakują.. Dobrze wiem jaka opinia krąży o UJK ale studiując na niej po 3 latach musze przyznać, że wcale nie jest tak źle ;) Jeśli ktoś chce coś wynieść z nich to wyniesie i może nie przygotowuje do pracy, ale nie oszukujmy sie.. Czy któraś nawet z renomowanych uczelni uczy praktycznych rzeczy??
Aga
Ja skończyłam tutaj zarządzanie. Nie żałuje. Jak ktoś tylko przychodzi na zajęcia albo i nie i poza tym nic nie robi to wcale się nie dziwię że Wam nie pasuje!!! Można się rozwijać wystarczy chcieć.
23.07.2013
16.07.2013
Tylko nie UJK
...
Do filolog
Jasne.... a świstak siedzi i zawija sreberka
16.07.2013
11.07.2013
pedagog
Dziwi mnie większość negatywnych komentarzy, wydaje mi się, że większość ludzi tak piszących ma kompleks małego miasta. Ja osobiście polecam. Absolwent
Sobiepan
Weź sarenka nie rozwalaj tymi swoimi tekstami. Na tych studiach to gorzej jak w przedszkolu. Siedzę i tylko słucham bełkotu jednego wykładowcy jak żali się na drugiego, bo on taki głupi jest, ale zna kogoś i coś dostał (jakieś dodatkowe godziny, bo krewny to coś). Jak wykładowcy prezentują taki poziom to... Koła naukowe, to są takie trupy w gruncie rzeczy. Wyposażony UJK? Qrwa jaja jakieś. Ja musiałem jeździć, żeby do magistra zebrać materiał po połowie Polski i wszystko z kieszeni własnej płacone. Nawet mi za zaje**** konferencje nie płacili bo kasy już nie mieli. A sorry sarna, zapomniałem, że jesteś na chemii - kierunku "zamawianym" na które to idzie większość kasy z UJK, pewnie do tego jesteś tym jednym z dupolizów/wazeliniarzy co pewnie przyklaskują na każdy durny pomysł wykładowcy. Tak, dla takich to faktycznie jest tam miejsce i różne dodatki. Jak sie chce myśleć samodzielnie i obiektywnie to radzę sobie odpuścić. Jak spytałem się czy będą chcieli wydrukować mojego magistra to powiedzieli, że nie bo jest mało wartościowy! Powiedziałem, żeby rezygnacje dali mi na piśmie i sam sam sobie znalazłem wydawcę, czego nie można powiedzieć o tych "wykładowcach" bo nikt nie chce wydawać tego ich chłamu poza kieleckimi drukarniami. Zaproponowali mi w zeszłym roku doktorat, mnie i 80% ludzi ktorzy zdali, bo jest malo przyjęć i chcą doktorantami zapełnić lukę w ilości studentów! Wybrałem inną uczelnię, a teraz odradziłem kuzynowi UJK, bo chciał iść do Kielc, tylko dlatego, żeby miasta nie zmieniać (sic!). Te studia to jedna wielka kpina, już nie wspominając o samym podejściu do studentow. Czekanie na niestniejące zajecia (bo wykladowca nie przyszedł) i odrabianie ich (bo kasa nie może przepaść) to norma. Uczelnia dla grzecznych wlazidupów, oni poczują się tam jak ryba w wodzie. Ale dla mnie to nie sa studia. Studia powinny uczyć niezależności i myślenia.
09.06.2013
26.05.2013
Natalia
Nie mogę znaleźć tej wypowiedzi. Kobieta na prawdę pozytywnie wypowiadała się o studiowaniu pedagogiki na UJK. Tak jak Sarenka sądzę, że jeśli sami będziemy się starać, to chyba wszystko powinno być ok. W końcu to ile się nauczymy zależy głównie od nas :)
sarenka
chemia jest na bardzo dobrym poziomie, isnstytut chemii w bardzo nowoczesnym budynku z wpełni wyposażonymi nowymi laboratoriami. Dla chetnych sa ciekawe koła w których można realizować pomysły... Według mnie jeżeli ktoś nie chce siedziec na tyłku a rozwijac sie oraz jest odwazny, nie boi sie zaczepić wykładowcy to może mieć dodatkowe zajecia praktyczne za darmo u speców w swoich dziedzinach a tym samym dostęp do laboratorium i odczynników bo dla chcacego nic trudnego. Studia to nie liceum gdzie wszystko dostanie sie jak na tacy tylko samemu trzeba wyjsc z inicjatywa. Bo jak ktos bedzie tak grzecznie tylko chodzic to zginie w tłumie i pracy tez nie bedzie miał...
21.05.2013
10.05.2013
Owi
Mozesz dac link do tego artykulu pozytywnego?Ztego cowiem to jak ktos chce chodzic dla papierka to ta uczelnia jest ok. jak ktos chce sie uczyc rozwijac prace znalezc w zawodzie to nie ma szans na to po tej budzie
Natalia
A co studiujesz? Czytałam bardzo pozytywną opinię o psychopedagogice opiekuńczo - terapeutycznej, muszę przyznać, że po przeczytaniu jej zdecydowałam się na wybór UJK. Nie chciałabym żałować decyzji.
06.05.2013
04.05.2013
Rafi
Pewnie że opłaca się iść na południe. W ogóle do jakiejś lepszej uczelni w Wrocławiu, Krakowie itd. Ten UJK to nawet ludzie ze świętokrzyskiego nie wiedzą co to za uczelnia. Jeden ze starszych ludzi pytał się czy to "podróbka UJ". A same studia to sa fatalne. Mówiąc delikatnie. Weekend majowy a tu zajecia od poniedzialku do niedzieli. Tak, 1 i 3 maja i w niedziele też, bo to sa zajecia terenowe i nie zrobia ich w innym terminie, bo przepadna zajecia teoretyczne (a dokladniej to kasa za nie). To nic, że ludzie są z daleka co niektórzy. Komunikacja 3 maja nie istniała to przyjechało 3 osoby (1 Kielczanin i 2 os z samochodami). Reszta ma nieobecności i ma odrabiać zajęcia (dodatkowa kasa dla wykładowcy). Same zajecia wygladaja tak, że ma sie tony referatow do przygotywania. Jak czegoś nie wiesz, to lepiej nie pytaj, bo albo poinno to się wiedzieć, albo ktoś kto referat przygotowywał powinien to wiedzieć i złapiesz minusa. A referacik na płytę wypalić i do wykładowcy. Później na podstawie tych referatów i prac licencjackich i magisterskich piszą swoje habilitacje jak sam się jeden przynzał. Tylko że im się nie chce gromadzić materiału bo to żmunde to studenci to robią. Raczej nie liczyłbym tutaj na rozwijanie swoich zainteresowań. Dałem się złapać, bo zamiast popytać ludzi to spodobała mi się ich strona www i informacje na niej ;]. Osobiście odradzam.
Paweł
Potrzebujesz pomocy w napisaniu pracy? A może Twoja praca wymaga tylko korekty? Jesteśmy uczciwymi i twórczymi ludźmi! Na naszej stronie również porady dla maturzystów dot. kierunków studiów i wiele innych ciekawych informacji!!! Zapraszamy! www.written4you.pl
29.04.2013
22.04.2013
Olek
A studiuje ktoś może ekonomię na UJk? W ogóle opłaca się iść na UJK czy lepiej na poliude,jeśli chodzi o ekonomie?
Natalia
Czy te studia są w rzeczywistości takie fatalne jak piszecie? Zastanawiam się, czy nie wyjechać na studia do Kielc, właśnie na UJK, ale czytając opinie dochodzę do wniosku, że chyba lepiej żebym została na pomorzu...:) Jak tam z pedagogiką specjalną?
07.04.2013
01.04.2013
xyz
heej Uczelnia super, fajne zajecia ludzie i wykladowcy Ja tam ja polecam! Prima aprilis ; p Wiadomo ze do bani ale nie stac mnie bylo na wyjechanie z miasta xD
Racja
okropna uczelnia. Nikomu nie polecam. Student tutaj to cos co zawadza wielkiej kadrze naukowej Jedni sie smieja z drugich i podwazaja nazajem swoje zdanie. Atmosfera nieprzyjemna. Nikt nic nie wie a jak sie chce gdzies dowidzieć czegos to student powiniem sam sie dowiedziec, bo gdzieś na ich stronie www była podana ta informacja. Jaja jakies, to teraz mam monitorowac strone www w nadzieje ze cos z sensem podadza?? Bo im sie nie chce odpowiedziec, bo kawa wystygnie? Do tego sprawdzanie obecnosci, jak w podstawowce. Trzeba byc na wszystkich zajeciach, a koniec koncow i tak wszystkich przepychaja jak leci. Wykladowcy przychodza kiedy chca. 5 godzin czekania do prodziekana, bo nie bylo go w godzinach w ktorych powinien byc, a on po 1min rozowy powiedzial "JA TO NIE WIEM, PROSZE JEDNAK SPYTAC SIE W DZIEKANACIE". **** czlowieka che trafic. Odsylaja od iwana do pogana. Trzy lata studiow, a ze mna przepychani sa tacy co mentalnie sa w szkole sredniej. Chodza do "szkoly" na "lekcje"" maja "klasowki/sprawdziany/prace domowe". Do tego maja moze 50% "obowiazkowych" obecnosi, sa wyrzucani ciagle za sciaganie na kolokwiach i egzaminach. Ale i tak koncza rok w rok nawet y 4. Wiec koncze z ta uczelnia i na magistra ide do jakiejs normalnej uczelni. Uczelnia dobra dla ludzi ktorzy leja na "prestiz, wiedze, mozliwosc pracy" a ktorzy chca jedynie papierka i maja wyrabane na ta uczelnie. Uczciwy czlowiek nie ma tu czego szukac.
28.03.2013
13.03.2013
rozczarowana
ujk to pomyłka która nie powinna istnieć na liście polskich uczelni. zwłaszcza wydział nauk o zdrowiu jest instytucją dzięki której miejscowi lekarze, dyrektorzy instytucji oraz liczne grono znajomych dziekana znalazło dodatkowe żródło dochodu. Straciłam tam 5 lat życia, jedynym plusem było to, że sesja praktycznie nie istnieje a do zaliczenia przedmiotu wystarczy zrobienie prezentacji. Więcej pozytywów nie zauważyłam. Za to brak organizacji i niewiedza osób tam pracujących jest zauważalna od pierwszego dnia. plan układany jest tak aby student miał jak najwięcej 3h przerw miedzy zajęciami, aby zdobyc stypendium to trzeba przynieść zaświadczenie o wszystkim i od każdego członka rodziny 3 pokolenia w tył a i tak sie go nie dostanie. dowiedzieć sie czegokolwiek graniczy z cudem. przychodzisz na zajęcia a to sie okazuje że ich nie ma, idziesz na dyżur opiekuna praktyk bądź promotora a jego nie ma. umawiasz n=sie na spotkanie w instytucie na 13 a sie okazuje ze od 12 nieczynne. można wyliczać długo i dużo. jak ktoś sie chce nauczyć perfekcyjnej obsługi POwer Point i ma dużo czasu i cierpliwości to gorąco polecam. w innych przypadkach radzę uciekać daleko z tego kieleckiego ujotu!!!!
TonyHawk
No najlepszym wyborem na Kielce. A jak jest sie na zamawianym kierunku to podobno kase mozna z tego ciagnac, ale nie wiem na jakich zasadach?! Ogólnie to bieda z wyposażeniem uczelni. Fajnie bo praktycznie każdy zalicza. A teraz jeden nawiekszy minus. z tego co wiem wprowadzono system bolonski ;p, ale nie mozna u nas wybierac zadnych zajec (ani dodatkowych, ani podstawowych) wszystko jest jak w podstawowce narzucone z gory. W innych uczelniach ma sie kilka glownych zajec a reszte wybiera z puli dostepnych wg. tego co cie interesuje. Za to plus dla innych i duuuuuzy minus dla UJK.
06.03.2013
25.02.2013
dyzio
ale i tak w Kielcach Uniwerek jest najlepszym wyborem !!!
Thenica
Z Marcelem mogę się zgodzić z jednym - znajomi naprawdę w porządku. Większość (jakieś 90%) to ludzie z regionu, Kielc i okolicznych miast, więc szybko idzie złapać wspólną myśl i kontakt. Budynki - w większości są nowe, dostali na nie kasę z unii, ale szybko niszczeją (nie wiem czy to zasługa środków z jakich budowano). Niektóre budynki, jak zarządzania czy geografii zaczynają "straszyć". Co do reszty to zgodzę się z Wodzianem. Kasę sępią jak mogą, wynajdują dziwne opłaty, wszystkie obowiązkowe wyjazdy trzeba płacić z własnej kieszeni. Raz nas zakwaterowali w jakiś barakach z dykty które śmierdziały, a na podłodze były mysie bobki i trupek gryzonia. Normalnie szok! A wyjazd wcale tani nie był. Jak za normalną wycieczkę w grupie, ale w dużo lepszych warunkach. Laboratoria są, ale nie pozwala się korzystać. Zawsze musimy przychodzić odrabiać zajęcia na które nie przyszedł jakiś wykładowca. Godziny sobie ustalają kiedy chcą, a i tak się spóźniają. Szczytem chamstwa było stwierdzenie, że jak byśmy poczekali do 21 to on akurat by zdążył, bo przyszedł na tą godzinę (umówił się na 14 i czekaliśmy do 18). Tak postępuje wielu wykładowców.
20.02.2013
07.02.2013
Lidia
a może rozwiniesz swoje myśli, Marcel? opowiedz coś więcej bo zbieram informacje o różnych uczelniach, żeby wybrać najlepszą :P
Marcel
Super szkoła, zajęcia, wykładowcy, znajomi - wszystko bez zastrzeżeń (no może z małymi wyjątkami ;p) chciałbym znów wrócić tu na studia...
06.02.2013
29.01.2013
...
Poniższy komentarz jest przerażający! Moja znajoma tam studiowała ale nie miała AŻ tak złej opinii... Chociaż nie powiem, żeby jej się jakoś szczególnie podobało... A co do pracy po studiach to też znam osoby, które dzięki znajomościom mają super pracę, chociaż normalnie nie powinny jej dostać bo są to stanowiska nawet kierownicze :/ a Ty się męcz człowieku na studiach i też nie wiadomo czy coś z tego będzie...
Wodzian
Beznadziejna uczelnia. Bez zaplecza naukowego, książki trzeba zamawiać z innych miast, a jeśli ktoś marzy o nauce czegoś praktycznego to może sobie odpuścić. Sucha teoria. Dodatkowo trzeba płacić za wszystko. Jedziesz na konferencje naukową, gdzie masz reprezentować tą pożałowania godną uczelnię - MUSISZ PŁACIĆ ZA WSZYSTKO Z WŁASNEJ KIESZENI. Dodatkowo kiwają jak mogą, wymyślają różne opłaty bo "jest kryzys". Podobnie było ze zwrotem kosztów na konferencje, miały być zwrócone, a po powrocie okazało się, że "jest kryzys". Pies ich wąchał, sam płaciłem odtąd za wyjazdy. Ps. - jak masz firmę/twoi starzy mają, to możesz liczyć na stypendium na tej uczelni, bo są przyznawane prawie na chybił trafił. Odnośnie wykładowców, to jeden potrafi obgadywać drugiego do studentów i wyśmiewać się. Wykładowca nie przyjdzie - wasz problem, żeby godzinki nie przepadły, odrobione zostanie to w wolne dni, w końcu trzeba sobie zarobić. Ze wszystkich rzeczy najgorsze jest PODEJŚCIE DO STUDENTA. Wykładowcy mają taki stosunek do nich, jak rolnik do swojej TRZODY CHLEWNEJ. Mają być na miejscu, bo z nich się kasę ciągnie. Mają się słuchać bo Cię uwali. Naprawdę, sory, ale tu nie ma miejsca na wolnomyślicielstwo, jak się nie zgadzasz to masz zamknąć mordę. Zapomnij o dyskusji. To jest jak szkoła, a nie uniwersytet. Masz przyjść, zakuć, zdać, zapomnieć. Jeśli chcesz się rozwijać, to odpuść sobie tę budę.
08.01.2013
25.11.2012
Brak Słów
Znajomości to podstawa. Właściwie w każdym mieście - jak masz znajomości, masz pracę... moja znajoma przerwała nawet studia bo dzięki swojemu przyjacielowi dostała taką pracę, że nie musi sobie zawracać głowy nauką. Nie ma sprawiedliwości na świecie
artur
z tego co się orientuję dostać się tam jest banalnie prosto, a o samej pracy w Kielcach możesz zupełnie zapomnieć, chyba że masz znajomych....
22.11.2012
22.11.2012
jakitaki
dr Miernik ostry ponoć, Dybała i Pawlik
piernikus
studiuje ktoś na wydziale zarządzania i administracji ?są kosy jakieś?
19.11.2012
09.11.2012
dziadek
Przyłóż się do matury, a na pewno dostaniesz się na uczelnie w warszawie, to wszystko zależy na jaki kierunek planujesz pójść i czego oczekujesz od uczelni, ale podejrzewam, że w warszawie również znajdziesz uczelnie na poziomie tej uczelni, wiec decyzja należy do Ciebie :)
hero
Co myślicie? Czy jest duża różnica między studiami w Kielcach, a studiami w większym mieście typu Łódź czy Warszawa? Bo ja bardzo chciałabym zacząć studia w Warszawie, chociażby ze względu na miasto, że jest piękne a poza tym pracy jest dużo.. Z drugiej strony wiem jak ciężko jest dostać się na warszawskie uczelnie.. Czy w Kielcach zdobędę odpowiednie wykształcenie i znajdę potem dobrą pracę?
05.11.2012
16.07.2012
asia
a mógłby ktoś napisać coś o ekonomii II stopnia? Myślę nad różnymi uczelniami i ta jest jedną z tych które biorę pod uwagę. Za wszelkie info dotyczące ekonomii dzięki z góry
sandra
co do wzornictwa to naprawdę o wiele lepiej iść na ASP. Ja studiowałam tutaj przez jeden semestr a potem udało mi się dostać do Łodzi. Tobie też radzę próbować, chodzić na kursy i w końcu się uda :)
04.07.2012
30.05.2012
osk
Co powiecie o wzornictwie ? Słyszałem, że nienajgorsze, a nie mam za bardzo jak śmignąć gdzieś na ASP, dlatego też pytam. Bardzo mnie to interesuje, więc liczę na rychła odpowiedź , każda opinia się liczy, pozdrawiam
jola
Jest ktos moze na filologii rosyjskiej z przekładoznastwem? Zastanawia mnie to przekładoznastwo, czy mam po tym jakieś uprawnienia albo coś.
29.05.2012
10.05.2012
nafaszerowany
"FIFARAFA" -w języku abidżańskim -"lepiący pierogi"
?????
co to znaczy fifarafe???????????
07.05.2012
28.03.2012
bonanza
kojarzycie fifarafe dr R.Miernika ? nadal taki prostacko-luzacko-narcyzowy ?
chemia
chyba jestem w mniejszosci, bo nikt nie pyta o chemię i nawet pod innymi uczelniami, które maja ten kierunke studiów brakuje zapytań o takie studia, al;e jest jak jest, moja pasja od lat to wlasnie chemia, chce studiowac ten kierunek, choc zyczliwi radza wybrac cos bardziej komercyjnego, z czego beda pewniejsze pieniadze, patrz farmacja, ja jednak obstaje przy chemii, moje pytanie: czego mozge sie spodziewac po studiach na chemii? jakie moge wybrac specajlizacje i co polecacie? jakie jest zainteresownaie tym kierunkiem? na ile jest on trudny w studiowaniu (wiem, ze to rzecz wzgledna, ja jestem uczennica wzorowa jesli chodzi o ten przedmiot) czy macier praktyki na studiach z chemii? gdzie najczesciej studenci znajduja prace po kierunku chemicznym?
11.03.2012
16.01.2012
Norka
ja jestem na zaocznych i tez takie polecam. Jeśli chcesz sobie przedłużyć tkz \"dzieciństwo\" to dzienne. Bardziej to funkcjonuje w kontekście szkoły jeszcze. A takie zaoczne dają Ci już wiecej odpowiedzialności i rygoru. Masz czas na prace i przewżnie studenci zaoczni korzystają z tej opcji
euro
zastanawiam się nad eurologistyką i mam dylemat - dziennie czy zaocznie? Lepiej więcej czasu poświęcić na naukę czy też zaocznie+praktyka czyli praca?
09.12.2011
09.12.2011
*mak
Studiuję fizjoterapię. Jak już się przejdzie anatomię to jest z górki. Zawód fajny, więcej uprawnień niż masażysta.
reso
Wybierając ten kierunek pomyślcie o swoich predyspozycjach. Jeśli jesteś odporny na stres, gotowy na starcie z trudną młodzieżą to staruj śmiało.
09.12.2011
09.12.2011
ros-ang
jestem na fil ros-ang. nie bójcie się, można się uczyć dwóch jezyków. filologie generalnie są szalenie czasochłonne ale warto
do Mańki
Na naszym roku ludzie mieszkają różnie. Jedni wolą imprezy i szał akademika, inni spokój mieszkań. Musisz wybrać. W mieszkaniach jest problem ze współlokatorami - może się okazać że człowiek z zajęć, który do tej pory był ok staje się potwornym burakiem...
09.12.2011
04.06.2011
Mańka
Hej, jak mieszkacie? Akademik czy prywatne mieszkania? Co wybrać?
ALEKSANDRA
Cześć, studiuję stosunki międzynarodowe. Bardzo sobie cenię studiowanie na tej uczelni. Niezmiernie dużo się uczę. Nie boję się konkurencji. Dam radę.
29.05.2011
29.05.2011
Ozi
Studiuję chemię. Po skończeniu uczelni będę doskonale przygotowany do zawodu. Świetna kadra akademicka. Super ludzie na kierunku. Jest czas na naukę i zabawę.
student
Uniwersytet z szeroką ofertą kierunków i specjalności. Każdy znajdzie dla siebie odpowiedni kierunek. Jestem tego pewien! Ja polecam!!
25.05.2011
25.05.2011
izis
Ja z kolei chciałabym zachęcić przyszłych studentów do matematyki. To królowa nauk. Poziom matematyki jest wysoki ale nie zrażajcie się zbyt szybko, kadra potrafi wyjaśnić, nauczyć nawet najbardziej zawiłe tajniki tej nauki. Tak więc jeśli chcecie studiować matematykę to jak najbardziej na tym uniwerku.
filolog
Jeśli szukacie ciekawych studiów na renomowanej uczelni to zachęcam do studiowania filologii polskiej z historią. Dzięki temu kierunkowi macie szanse na 2 zawody - polonisty i historyka. Wykłady prowadzone na uczelni są szalenie ciekawe, wykładowcy potrafią zarazić nas swoją pasją do nauki. Szczerze polecam.
25.05.2011
25.05.2011
germ
Witajcie, jestem studentem filologii germańskiej na wydziale Neofilologii. Mogę wam śmiało polecić studia na uniwersytecie. Nigdzie indziej nie znajdziecie takiej jakości nauczania. Liczne lektoraty, biblioteka, wykładowcy to nasz start w przyszłość. Dzięki praktykom studenckim wiem co chcę robić po studiach.
Aleksandra
Witajcie, jestem absolwentką Podyplomowych studiów z zakresu Języka rosyjskiego biznesu w turystyce. Mogę szczerze polecić te studia. Podszkoliły moje dotychczasowe umiejętności, dały mi narzędzia do pracy.
21.05.2011
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Akademia Wojsk Lądowych im. generała Tadeusza Kościuszki we Wrocławiu
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Politechnika Łódzka
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Uniwersytet Gdański
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie