• Wyższa Szkoła Biznesu - National Louis University
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa

Staropolska Akademia Nauk Stosowanych w Kielcach

uczelnia niepubliczna, 25-666 Kielce, ul. Ponurego Piwnika 49, (+41) 345 85 88, dziekanat@stans.edu.pl

Staropolska Akademia Nauk Stosowanych w Kielcach (dawniej Staropolska Szkoła Wyższa) jest placówką od ponad dwudziestu lat obecną na rynku edukacyjnym. Kształci na kierunkach i specjalnościach związanych z: ekonomią, finansami, marketingiem, pedagogiką, pracą socjalną oraz bezpieczeństwem i zarządzaniem kryzysami. Uczelnia rekrutuje studentów na studia licencjackie, inżynierskie, uzupełniające magisterskie oraz jednolite studia magisterskie. Szkoła ma również w ofercie studia podyplomowe oraz bogatą propozycję kursów i szkoleń.

Placówka jest prężnie rozwijającym się ośrodkiem akademickim, posiada cztery filie w kraju w: Kielcach, Myślenicach, Bochni i Tarnobrzegu i trzy za granicą w: Łucku, Lwowie i Dublinie. SANS w Kielcach rozwija również współpracę zagraniczną. W ramach Programu Erasmus + studenci mają możliwość wyjazdu do jednej z uczelni partnerskich w: Hiszpanii, Grecji, Słowacji, Niemczech, Czechach, Włoszech oraz w USA.


Ocena uczelni

6.98 / 10
91 głosów

Opinie (98)
Staropolska Akademia Nauk Stosowanych w Kielcach, SANS Kielce

Ruda
Jak oceniacie Psychologię tutaj? Jaki poziom na klinicznej i skąd jest kadra naukowa, bo na stronie nie widze informacji na ten temat? Ile osób uwalają po pierwszym roku na dziennych?
13.07.2022
26.08.2021
Julka
Jakie opinie o integracji sensorycznej w Myślenicach?
Kamila D-K
Jestem absolwentką studiów podyplomowych na kierunku kadry i płace. Prowadzący byli zaangażowani i bardzo dobrze przygotowani do każdych zajęć. Wiele zadań praktycznych, które później przydają się w pracy zawodowej. Czułam się bardzo dobrze przygotowana do egzaminów i nie miałam problemów z zaliczeniem końcowym.
06.08.2021
29.07.2021
Andrzej
Wykładowcy z pasją! Ciekawe zajęcia. Polecam finanse i rachunkowość.
Lilka 2018
Skończyłam hotelarstwo i turystykę na tej uczelni. Fajnie wspominam praktyki zawodowe w Grecji i Hiszpanii. Mega doświadczenie!!! Pracuję w zawodzie i uważam, że można dużo się nauczyć studiując tutaj a poza tym uczelnia naprawdę oferuje wiele. Pozdrawiam swoich wspaniałych wykładowców!
28.07.2021
19.07.2021
Michał K.
Miło wspominam studia licencjackie i magisterskie na kierunku ekonomia oraz studia podyplomowe kadry i płace na tej uczelni. Zajęcia poprowadzone w bardzo przystępny i zrozumiały sposób dla studenta co miało przełożenie na brak problemów z zaliczeniem przedmiotów. Bardzo polecam tutaj studiować. Szeroki wybór kierunków, wspaniali ludzie i kadra nauczycieli akademickich.
Natalia
Dla mnie super uczelnia, studiuje psychologię na tej uczelni. Zajęcia mega ciekawe, wykładowcy pomocni. Panie w dziekanacie przemiłe, zawsze doradzą i pomogą gdy jest taka potrzeba. Szczerze polecam.
17.07.2021
12.07.2021
STSW
Niestety anonimowo napisać można wszystko, nawet nie będąc naszym studentem. Zachęcamy studentów i absolwentów do wypełnienia anonimowych ankiet dotyczących jakości kształcenia i pracy całego zespołu Staropolskiej Szkoły Wyższej w Kielcach. Ankiety dostępne są na stronie internetowej: www.stsw.edu.pl. Dziękujemy za wszystkie opinie.
dla mało ambitnych
Poziom nauczania jak z tej piosenki " mniej niż zero"
12.07.2021
29.06.2021
Absolwentka 2020
Skończyłam studia podyplomowe w Uczelni. Ciekawe zajęcia w fajnej atmosferze. Studia w dość przystępnej cenie. Ogólnie jestem bardzo zadowolona i zdecydowanie polecam.
Absolwentka
Serdeczne polecam studia zaoczne licencjackie, magisterskie na Wydziale Nauk Ekonomii :) Kontynuuję dalej na tej Uczelni studia podyplomowe Kadry i Płace .Zdam relację po ukończeniu owych studiów . Niemniej jednak warto :D
14.10.2020
25.09.2020
Kasia
Witam, czy ktoś mógłby mi powiedzieć coś więcej o podyplomowej logopedii w Kielcach? Warto się wybrać? Jak wygląda organizacja tego kierunku? Wykładowcy , poziom? Czy może polecacie coś innego? Z góry dziękuję za pomoc.
Xyz
Czy jest tu ktoś z 1 roku pedagogiki wczesnoszkolnej i przedszkolnej ?
25.05.2020
19.05.2020
Marta
Szanowny Panie Marku, z przykrością przeczytaliśmy Pana opinię. Jest ona niesprawiedliwa, krzywdząca a przede wszystkim nie na poziomie. Nigdy nie zdarzyło się aby zginęła nam jakakolwiek karta ocen, a gdyby się tak zdarzyło to zawsze jest możliwość odtworzenia jej na podstawie protokołów zaliczeniowych. Zarzut że ludzie nie widnieją w systemie jest doprawdy niedorzeczny. Jeżeli rzeczywiście jest Pan naszym studentem to zapraszam do odwiedzenia Uczelni i wyjaśnienia nurtujących Pana problemów. Postaramy się pomóc.
Marek
Giną im karty studentow z zaliczeniami na rok wstecz, oni nic nie zawinili i wymagaja od studentow nadrabiania danych semestrów. Idioci powinni wrócić do szkoły podstawowej i po przejściu kolejnych etapów nauczania dopiero wrócić do pracy. Ludzie nie widnieja u nich w systemie od roku (nikt nie wie dlaczego), ale jak pieniadze wplywaja co miesiac na konto to wszystko gra. Cyrk nie szkoła.
12.05.2020
18.01.2020
Ola
Czy można studiować II stopień logopedii niestacjonarnie w 2020r ?
LIsek
Jak wygląda kwestia zajęć na pielęgniarstwie w Myślenicach? W jakie dni, po ile godzin?
16.01.2020
24.10.2019
Mili
Jest tu ktoś kto studiuje pielęgniarstwo w Myślenicach?
mika
czy ktoś się orientuje czy filologia hiszpańska ruszy? Czy już jej niestety naprawdę nie ma :(?
12.09.2019
06.08.2019
BenT
Chyba nie ma już filologii hiszpańskiej w ofercie. Szkoda bardzo.
PEPA
Czy jest tu jakaś studentka pielęgniarstwa?
22.07.2019
29.06.2019
Magda
Z ciekawości weszłam na stronę Wszechnicy Świętokrzyskiej żeby porównać sobie czesne i mam z tym pewien problem. Dowiedziałam się tylko że na studia Igo stopnia nie ma w tym roku naboru na żaden z kierunków, na studia podyplomowe również. Prowadzą nabór tylko na studia IIgo stopnia na jeden kierunek. Skala porównawcza - praktycznie żadna. Staropolska ma do zaproponowania o wiele więcej a budynek jak to budynek - ważniejsze jest co dzieje się w środku. Pozdrawiam :)
paw
czy sie ktos orientuje czy rusza filologia hiszpanksa w ty roku??
20.06.2019
26.05.2019
Maja Bieniecka
Porażka, nigdy wiecej. Ceny z kosmosu. Teraz jestem na Wszechnicy i nigdy wiecej nie wrócę na Staropolską Szkołe wyższą. Tyle pieniedzy biorą tutaj a budynek jak niedzielna szkółka.
Maja
Porażka, nigdy wiecej. Ceny z kosmosu. Teraz jestem na Wszechnicy i nigdy wiecej nie wrócę na Staropolską Szkołe wyższą. Tyle pieniedzy biorą tutaj a budynek jak niedzielna szkółka.
26.05.2019
01.03.2019
BenT
Witam , czy aplikuje ktoś na filologię hiszpańską w tym roku ???? ????
Ula
A można wiedzieć co dokładnie masz na myśli? Bo taka ogólna opinia trochę zalatuje zwykłym hejtem za którym nic konkretnego nie idzie.... Ja akurat słyszałam bardzo dobre opinie o tej uczelni i sama się tam wybieram więc ciekawa jestem co tam jest nie tak?
21.01.2019
09.01.2019
Xxx
Najgorsza uczelnia ever. Wszystko co się tam dzieje w tej szkole to jakaś paranoja Już nigdy moja noga tam nie postanie. Nie polecam I to bardzo
BenT
Nauka języka na filologii hiszpańskiej jest od podstaw . Studia trwają 3 lata i kończą się tytułem licencjata. Pytałem w Dziekanacie . Pozdrawiam i zachęcam wszystkich do składania podań .
23.11.2018
23.11.2018
BenT
Może w przyszłym roku w końcu filologia hiszpańska ruszy. Prawdopodobnie potrzeba ok. 15 osób by kierunek ruszył. Ja cały czas mam cichą nadzieję , że chętni się znajdą . Zainteresowanie językiem hiszpańskim w Polsce bardzo rośnie ; w ostatnich latach język ten wprowadzany jest do szkół .
BenT
Niestety , filologia hiszpańska nie ruszyła w tym roku . SZKODA !!! Taki fajny kierunek . W całym regionie nie ma podobnego. A zapotrzebowanie na iberystów rośnie .
23.11.2018
26.10.2018
Aa
Hej są tu osoby zaczynające podyplomowe studia ewip i pp jednocześnie?
Aleksandra
Czy utworzył się w tym roku kierunek filologii hiszpańskiej czy się nie udało?
21.10.2018
05.10.2018
Ewel
Hej :) czy może ktoś wypowiedzieć na temat tej uczelni? Jaki poziom, jak wyglądają zaliczenia, jak wykładowcy? Opłaca się tam studiować?
naukowiec
powiatowa szkółka, zwłaszcza w Myslenicach...pościągani bezrobotni naukowcy z Ukr, i Słowacji, nic interesującego , dyrektor wiecznie sie spóźnia, trzyma zbyt wiele srok za ogon...nie polecam...żadnych perspektyw oprócz papierka po...absolwent 2014
30.09.2018
15.09.2018
Berta
Czy ktoś wybrał się ma pielegniarstwo?
Marta
Nabór na filologię hiszpańską jest prowadzony. Złożyłam dokumenty i zostałam poinformowana że warunkiem jest zebranie wystarczającej liczby kandydatów. Z tego co wiem w tym roku są spore szanse.
27.08.2018
16.08.2018
moniks
Ja się zastanawiam wciąż czy nie aplikować na tą filologię hiszpańską. A to jest nauka od podstaw? nie znalazłam żadnej informacji.
paw
hej, co z ta filologia hiszpanska? otworzy sie? ktos cos wie moze wie??
11.08.2018
16.06.2018
Marta
Na egzamin dyplomowy trzeba opracować ok. 50 pytań, które dostępne są na 6 miesięcy przed egzaminem.
Joko
Hej hej. Mam pytanie. Jak wygląda obrona mgr na tej uczelni? Czy są podane indywidualne pytania czy na prawdę trzeba się uczyć wszystkiego z 2 lat
12.06.2018
09.06.2018
Freddie
Dobrze, że jestem już mobilny, bo najwieksza trudnością był dla mnie dojazd w weekendy na zajęcia. Prowadzący bardzo w porządku, raczej nie ma problemu z kontaktem. Panie w dziekanacie bardzo pomocne. Polecam Uczelnię
Kris
Filologia hiszpańska w Kielcach ( zaoczna ) . Bardzo fajny kierunek , jako jedyny oferowany w regionie . Tanie czesne. Można robić też specjalizację nauczycielską.
05.05.2018
27.04.2018
BenT
Czy ktoś wybiera się w tym roku ( 2018 / 2019 ) na filologię hiszpańską do Kielc ?
BenT
Czy ktoś wybiera się na filologię hiszpańską do Kielc w tym roku ? / 2018/ 2019
26.04.2018
26.02.2018
justT
Wybiera się ktoś na rok 2018/2019 do Myślenic na bezpieczeństwo wewnętrzne? Są jakieś grupy czy fora dla studentów lub chętnych? ;)
Student2
Aninin5 ma rację . Ucz się a wszystko zaliczysz a kobiety a raczej baby w dziekanacie ja bym zwolnil za takie traktowanie studentów/ek .
19.02.2018
19.02.2018
Aninin5
Wykładowcy są w porządku , trzeba się uczyć i się zda. Ale dziekanat pozostawia wiele do życzenia a w szczególności pani która jest w tym momencie w ciąży - jeśli hormony buzują wez zwolnienie a nie ordynarnie traktuj studentów którzy są w różnych sytuacjach . Władze uczelni zróbcie coś z humorami pan w dziekanacie . Praca jak każda inna ale zniechęcają studentow do kontaktów z dziekanatem. Dwie panie - tragedia. Ta trzecia w porządku . Pozdrawiam. Student
Ala
Czy ciężko jest na obronie z ekonomi? Proszę odpiszcie.
24.06.2017
07.05.2017
student
Czy jest tu ktoś studiujący podyplomówkę z edukacji i rewalidacji osób z autyzmem i zaburzeniami pokrewnymi? Z chęcią poznam opinię na temat organizacji studiów, poziomu, jak często są zjazdy itp.
pytanie
czy te wszystkie kierunki: Pedagogika | Pedagogika specjalna | Psychologia | Kulturoznawstwo | Filologia | Ekonomia | Bezpieczeństwo wewnętrzne | Finanse i rachunkowość | Rolnictwo | Pielęgniarstwo - są realizowane we wszystkich miastach na stronie www? I w Kielcach i w Warszawie i w Myślenicach?
03.08.2016
04.06.2016
Kate
Czy ktoś wybiera się na studia podyplomowe na kierunku Rolnictwo w Kielcach od roku 2016 / 2017?
polka
a czy ktoś wybiera się na ROLNICTWO 1 stopnia w Łowiczu??
06.05.2016
13.04.2016
Alex01
Czy ktoś studiował tu asystenta rodziny na magistrze? W miarę dobry poziom? :)
mas
Łowicz ul. Warszawska 9a . Zajęcia są w tzw. hotelu akademickim. (niedaleko od stacji PKP) słyszałam że narazie prowadzone są studia 2 stopnia, ale od października 2016 bedzie już pedagogika 1 stopnia ale czy to prawda to nie wiem. A czy ktoś mógłby napisać czy wszystkie zajęcia prowadzone są w łowiczu, czy na niektóre przedmioty trzeba bedzie jechac do kielc??? ( na wydziale w żyrardowie podobno tak było). pozdro :)
03.03.2016
01.03.2016
gdzie zajęcia w Łowiczu?
w którym miejscu odbywają się zajęcia w Łowiczu? Możecie podać adres budynku, gdzie są zjazdy?
proste
Przecież to takie proste. Poprzednia nazwa ograniczała profil działalności, obecna jest bardziej marketingowa i znacznie lepsza. Full miast? Świetnie. Bo w każdym z nich jest wydział i można sobie wybrać miejsce najdogodniejsze do studiowania. A siedziba główna - oczywiście Kielce
28.10.2015
22.10.2015
gdzie ta uczelnia działa
mam ważne pytanie: GDZIE ta Uczelnia działa? bo na stronie jest full miast i człowiek się gubi, co to za twór jest w ogóle? czy oni są ok, bo nazwy ciągle zmieniają??? plizzzz piszcie
kamila
Hej czy jest tu ktoś kto zaczyna pierwszy rok na Pedagogice proszę o kontakt kamila.kos@op.pl
29.09.2015
18.08.2015
elusia
Napiszcie coś więcej o tej ekonomi na mgr. Chodzi mi o studia zaoczne. Czy jest ciężko z zaliczeniami,czy tak bardzo piłują czy jest dużo tej matmy której się troszkę boje. Proszę proszę proszę... napiszcie.
Klaudzia
Hej, wlasnie dostalam sie na 1 rok na resocjalizacje i moze mi ktos powiedz cos na temat praktyk na 2 roki? Bo nie wiem czy juz coa zalatwoac czy jak? Moze ktos sie wybiera w tym roku :)) prosiłabym o kontant w 1 jak i 2 sprawie na mail : klaudiakania96@interia.pl :)
29.07.2015
25.07.2015
Anitaa
A może mi ktos coś powiedziec o psychologii? :)
Ona
A czy ktoś wybiera się do oddzialu w żyrardowie. Mysle o ekonomi o specjalnosci hotelarswo i turystyka
15.07.2015
02.07.2015
Ewelina
Dziękuje Ci Elu za informacje. Ja chciałabym na tej uczelni zacząć w tym roku studia mgr. uzupełniające na kierunku ekonomia ale troszkę się boję czy sobie poradzę bo wcześniej studiowałam zarządzanie inż. A dużo jest tej matmy i bardzo z niej piłują ZA ZAOCZNYCH
ella
Ja właśnie kończę magisterkę na ekonomii i mogę z czystym sumieniem polecić. Oczywiście nie było całkiem bezproblemowo. Dwóch, trzech wykładowców daje mocno popalić ale na szczęście tu nie kasują studentów za dodatkowe egzaminy czy wpisy warunkowe. Cała reszta naprawdę OK.
01.07.2015
28.06.2015
Ewelina
Czy ktoś poleca mgr. uzupełniające - Ekonomia. bardzo proszę o opinie.
Majka
studiuję na StSW na pierwszym roku magisterki. Licencjat robiłam na UJK. Jeśli chodzi poziom nauczania nie widzę żadnej różnicy. Wszystko zależy od konkretnych wykładowców. Jedyną różnicą jest to że studenta traktuje się tu jak człowieka a nie jak zło konieczne. Fajna atmosfera :)
08.06.2015
19.11.2014
baśka
a orientuje się ktoś może czy jest opcja jeszcze dostać sie na mgr, bo obrone licen. mam dopiero jutro :/
Karolina
a polecacie może kulturoznawstwo na tej uczelni ?
08.09.2014
26.06.2014
watchout89
Jeśli chodzi o kierunek studiów na tej uczelni to polecam Resocjalizacje. Tak jak Wojtek napisał uczą nie tylko teorii ale pokazują tez jak coś wygląda w praktyce.. np. Mjr Andrzej Chrobot zabrał nas do Aresztu Śledczego na Piaskach, poza tym bardzo ciekawe zajęcia. Jeśli chodzi o innych to dr. Kossak przemiła kobieta :) dr. Męcina Bednarek też :) zresztą wszyscy są świetni! Ogólnie szkoła fajna... miła, ciepła atmosfera :) naprawdę polecam :)
Wojtek
Resocjalizacja bardzo ciekawa, zajęcia w areszcie na Piaskach , kontakt z osadzonymi - prawdziwa praktyka. Mjr Andrzej Chrobot zorganizował nawet mecz z więźniami. dr Wójcik - też pracownik aresztu. Jak chcesz, to dużo się nauczysz. Szanują studentów, a Pani Dziekan Pólrola zawsze przyjazna, bardzo pomaga.
21.06.2014
20.06.2014
Mała
Studiowałam tam pięć lat pedagogikę. Super. Logopedia niezmiernie ciekawa, wspaniali prowadzący. Szkoda, że już koniec. A Pani Dziekan Półrola - wspaniała
igam
zgadzam się. studiowałam kiedyś na wseip! było znacznie gorzej.... tutaj jest dużo lepiej. jestem na ekonomii i w tym roku bede jechac na praktykę, ktorą tak każdy chwali. jeśli chodzi o wykładowców to na prawdę super. zgadzam się z tym, że to na prawdę profesjonaliści, liczący się w środowisku akademickim.
19.02.2014
17.01.2014
obiektywna
Studiowanie na tej uczenli jest przyjemne. Mam porownanie z Wyższa Szkołą pedagogiczną w Łodzi jesli chodzi o prywatną, ale tez z publicznym UJK. W Łodzi poziom był nizszy niz tutaj, a na UJK panuje kompletny balagan organizacyjny. Kadra? Oceniam na 4,5, ale tylko ze względu na profesorów/doktorów starej daty ktorzy prowadza wyklady o polityce... Niestety zdarza się to na kazdej uczelni. Jesli chodzi o kadre "specjalizacyjną" to jest świetna. w wiekszości to praktycy i osoby znaczace w środowisku. Dzieki tej uczelni wiem, że filozofia nie musi być nudna ;) A pracujacych tam wykładowców logopedii cenię i sznauję bo mają ogromną wiedzę od Pani Dziekan, przez prof. Kozlowską po prof. Tarkowskiego. polecam każdemu jesli chce być dobrym specjalistą
kamiiik
sluchajcie... na kazdej uczelni jest raz lepiej a raz gorzej. ta szkola ma swoje slabe strony, np niewystarczajaca baza lokalowa- ale sa poczynione kroki zeby to zmienic ale na wszystko trzeba czasu. jesli chodzi o kadre, zajecia i praktyki - fakt sa tacy wykladowcy ktorzy wymagaja od studentow niewiele i sa tacy ktorzy wymagaja strasznie duzo. najwieksza zaleta tej uczelni sa praktyki zagraniczne w grecji i hiszpanii. sam bylem na takiej praktyce i lacznie za 3 mieciace zarobilem okolo 2500 eurasow. fajna praca, piekne miejsce, nowi znajomi..... bylo ekstra! duzo zalezy od samych studentow jak im sie nic nie chce to narzekaja a jak ktos jest chociaz troche ambitny to sobie poradzi.
16.01.2014
15.01.2014
Kornik
Zgadzam się z maggi uczyć to tu się trzeba sama jestem na 4 roku , co do egzaminu u P . W. To aż mam ciarki na samą myśl .
maggi
Trzeba się tutaj uczyć na pedagogice wczesnoszkolnej i przedszkolnej . Studiuję już 5 rok i jakoś przez cały okres nauki musiałam się uczyć. Zdać egzaminy u prof. Waloszek to nie lada wyzwanie. Koleżanki z uczelni kieleckiej poszły na U.P na mgr studia w Myślenicach i stwierdziły, że dużo mniej muszą się uczyć a nas na kieleckiej dalej "piłują".
02.01.2014
16.12.2013
Wiol
Polecam Uczelnię w 100% jeśli ktoś jest rządny wiedzy dlaczego nie idzie na UJ ??? Uczelnia daje możliwość rozwoju u kraju a także poza granicami.
max
Ja już chodzę od 8 lat (z przerwami)do tej szkoły i powiem tak.Szkoła jest super ! Jest taki luz gdzie w innych szkołach w Kielcach szukać trzeba ze świecą, tak trzeba się uczyć bo po to się zapisaliśmy ale ta atmosfera i laski ładne w szkole...hm
02.10.2013
29.04.2013
Michał
Potrzebujesz pomocy w napisaniu pracy? A może Twoja praca wymaga tylko korekty? Jesteśmy uczciwymi i twórczymi ludźmi! Na naszej stronie również porady dla maturzystów dot. kierunków studiów i wiele innych ciekawych informacji!!! Zapraszamy! www.written4you.pl
koniu2
Solidna Uczelnia, ciekawi wykładowcy, Pani Dziekan Półrola fantastyczna osoba, ciekawe specjalności, aktualne na bieżąco np. na Pedagogice, polecam resocjalizację
16.02.2013
16.02.2013
poly
Bardzo solidna Uczelnia, ciekawi wykładowcy, bardzo miła i życzliwa atmosfera, student jest tu podmiotem to się czuje polecam każdemu
studentka
Witam.Studiuje na tej uczelni.Owszem,szalu tam nie ma.Wielkiego ciśnienia tez nie.Ale moi drodzy,nie żyjemy w średniowieczu.Pedagogika strachu dawno wyszla z mody.Wykładowca dobry to wykładowca który cisnie?Nie sadze.Prawda jest taka,ze większości studentów nie chce sie uczyć.A wykładowca siłą do głowy nie włoży.Daje wskazówki,literaturę i trzeba troche poszperac by znaleźć niektóre rzeczy.Oczywiscie sa tam wykładowcy świetni,ale i sa beznadziejni.Nie chce ich wymieniać po nazwisku.Panie w dziekanacie,hm w sumie tylko ta czarną solara patrzy zawsze tempym wzrokiem jakby sie do niej po chińsku mówiło.Reszta pan spoko,kompetentne kobiety,mile i pomocne.Pani chyba Ania planistka-porazka! Planu zrobic mi umie.Lepsza byla ta ktora byla za nia w ubiegłym roku.Natomiast pani dziekan Polrola przekochana kobieta.Z wykładowcow najmilej wspomnimam J.Jurkiewicza:)Prze fajny facet...eh...mozna pomarzyć;)Reasumujac,szkola najlepszą nie jest,ale i nie najgorsza.Jedyne co moze poprawić to wiecej praktyki,ale takiej prawdziwej.Pozdrawiam
31.12.2012
23.11.2012
xyz
Uczelnia beznadziejna, niczego nie uczą. Studia tutaj to fikcja. Nie polecam - szkoda pieniędzy. I do tego niekompetentne panie w dziekanacie, które nie potrafią wystawić poprawnie zwykłego zaświadczenia.
jaro
ja też szybko wyleczyłem się z tej uczelni przyszedłem się coś nauczyć, a ostatecznie doszedłem do wniosku, że jest to typ uczelni w której można kupić dyplom. Nie kładzie się nacisku na naukę. słabiutko Osobiście nie polecam.
17.10.2012
17.10.2012
mika
uczelnia beznadziejna, nic się tu nie da nauczyć.bardzo niski poziom.olewka totalna
ewelina
a czy ktos wybiera sie tam na gospodarke przestrzenna?
06.10.2012
29.08.2012
balbina
po pierwszym semestrze aż tak byłaś niezadowolona? ja w sumie tez nie za bardzo lubiłam swoje studia po pierwszych paru miesiącach, ale później zrobiło się lepiej, więcej praktyki, ciekawsze zajęcia. ale to bylo na innej uczelni, a Wyższa Szkoła Ekonomii, Turystyki i Nauk Społecznych w Kielcach zainteresowała mnie pod względem rozpoczęcia drugiego kierunku studiów. Tylko czy tutaj można bez większych konsekwencji zrezygnwać, czy moze dużo trzeba za to zapłacić?
@janka
co do pedagogiki to strasznie słabo. ja zrezygnwałam po pierwsyzm semestrze i nie mogę ci powiedziec jak tam dalej wszystko wyglądało, ale ja oceniam mega słabo. beznadziejna kadra, mało praktyki, w sumie to w ogóle. no i kurde w sumie co po pedagogice? masa jest absolwentów, teraz mam zamiar isc na cos związanego z finansami, poprawiałam maturę z matmy i chcę się tam dostać i utrzymać
18.07.2012
16.07.2012
janka
idę na pedagogikę czy ktoś mógłby mi opisać te studia? to była moja ostatnia możliwość i musiałam wybrać pedagogikę, bo matura poszła mi tragicznie. czy jest sens iść na pedagogikę tutaj?
agnieszka
Szkoła łatwa, miła i przyjemna jakich w sumie wiele. Jeśli ktoś pracuje, w miedzy czasie studiuję i potrzebuje papierka to polecam. Piszę z perspektywy uniwerku na którym sama studiuję i tam szczerze mówiąc róznież za dużo to się nie nauczę.
29.05.2012
23.05.2012
kasia
@ela: bardzo popieram taką postawę, nie rezygnować z rozwoju, tylko realnie podchodzić do możliwości i porzucać coś co nie ma sensu. ja nie miałam na to odwagi na taki krok, teraz naprawdę żałuję. trzymam kciuki żeby tobie udało dostać się właśnie tam gdzie chcesz. a sama mam nadzieje za uda znaleźć mi się jakąkolwiek pracę po tej uczelni :D
ela
studiowałam na tej uczelni jeden semestr i stwierdzilam że nie ma sensu tego kontynuować, lepiej przysiąść do książek, poprawić maturę i aplikować na inne studia. kadra moim zdaniem jest średnia, niewiele można stąd wynieść... po napisaniu matur jestem w miarę zadowolona, myślę że dostanę się na dzienne studia w lublinie, a jak nie - zacznę naukę zaocznie.
19.05.2012
19.01.2012
hihi
no tutaj to raczej nauki nie ma
nicola
Po to są studia aby się uczyć. Nie wiem czy ludzie chodzą na studia po to aby tylko imprezować? hehe
16.01.2012
11.01.2012
Myszunia
aż taki koszmar? faktycznie nie jest kolorowo ale takie życie studeta :(
:/
koszmar
06.01.2012
21.05.2011
Anna
Nowatorski program nauczania prof. Tarkowskiego, w zakresie Logopedii przygotowuje idealnie do pracy z osobami mającymi zaburzenia wymowy. Zdecydowanie polecam!