• Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • Akademia Tarnowska rekrutacja 2024
  • Uniwersytet Wrocławski Alicja Wojtasz

Wyższa Szkoła Ekonomiczna w Białymstoku

uczelnia niepubliczna, woj. podlaskie, 15-703 Białystok, ul. Zwycięstwa 14/3, (+85) 652 09 97, wse@wse.edu.pl

Wyższa Szkoła Ekonomiczna w Białymstoku została założona w 1996 roku. Uczelnia obrała sobie za cel przekazywanie studentom najnowszej wiedzy z dziedziny ekonomii, bezpieczeństwa i higieny pracy, polityki, gospodarki i kultury - zarówno w Polsce, jak i na całym świecie - oraz rozwijanie umiejętności językowych swoich podopiecznych.

Na liście kierunków prowadzonych w ramach studiów I i II stopnia znajdują się: ekonomia, bezpieczeństwo i higiena pracy, informatyka stosowana, rolnictwo i agrobiznes oraz kierunek prawno-finansowy. Uczelnia posiada także równie bogatą ofertę w zakresie studiów podyplomowych. Studenci mają możliwość działania w samorządzie, kołach naukowych i Akademickim Związku Sportowym.

Dowiedz się na temat warunków rekrutacji i sprawdź, jak wygląda życie studentów w Wyższej Szkole Ekonomicznej w Białymstoku.


Ocena uczelni

6.82 / 10
48 głosów

Opinie (24)
Wyższa Szkoła Ekonomiczna w Białymstoku, WSE Białystok

login
Polecam informatykę. Całkiem przyjemna uczelnia.
13.05.2024
02.01.2024
MN
Studiowałem na kierunku Informatyka Stosowana na Wyższej Szkole Ekonomicznej w Białymstoku, cieszę się bo sądzę że był to dobry wybór. Nauczane przedmioty, obejmujący zarówno programowanie strukturalne, jak i obiektowe z możliwością specjalizacji w .NET lub Java, w mojej ocenie dostosowane do wymagań rynku pracy. Dodatkowe zagadnienia takie jak cyberbezpieczeństwo, technologie sieciowe, a także administracja systemów informatycznych z uwzględnieniem wirtualizacji i chmury .... Mogłem wyborać przedmioty obieralne, np. sztucznej inteligencji. Wykładowcy, starają się łączyć teorię z praktyką, wykorzystując często swoje doświadczenie zawodowe. Zajęcia odbywające się w weekendy. Zaliczenia ?, skupiają się na zaangażowaniu i praktycznych umiejętnościach studentów. Uczestniczyć na wszystkich zajęciach i wykonujesz zadania na ćwiczeniach - to poradzisz sobie z zdaniami zaliczeniowym. Dobrze wyposażona baza dydaktyczna, choć z drobnym mankamentem w postaci czasami nieczynnego bufetu :).
katy
super uczelnia :)
19.11.2022
25.03.2019
PrzyszłyStudencik
Jak wygląda Informatyka na tej uczelni ? Czy jest możliwość studiowania online ? Studiuję już 2 kierunki i chciałbym zacząć 3.
studencik
ile kosztuje rok na tych studiach
28.04.2015
11.02.2015
Stanowiska pracy w Gdańsku!
Absolwenci studiów Ekonomicznych, Prawa lub Księgowości! W Gdańsku otwiera się nowe centrum globalnej firmy konsultingowej PwC i szukamy Junior analityków AML. Wymagania: język angielski B2, studia ekonomiczne, prawnicze lub księgowe, finansowe. Chęć pracy w analitycznym zespole w dynamicznie rozwijającej się na rynku polskim firmie z Big 4! :) kontakt: magiera@hays.pl
??
czy ktoś moze powiedziec wiecej o tej szkole? jak tam jest ? ogólnie jak tam sie wam studiuje ;)
16.07.2014
23.06.2014
Daro
Czy WSE w ogóle jeszcze istnieje?
freelancer
Umiejętność pisemnego prezentowania własnych poglądów jest niezmiernie ważna. Jeśli nie masz na to czasu, ani ochoty, jeśli brakuje ci pomysłu na napisanie pracy dyplomowej, bądź stworzenie biznes planu to zapraszam do mnie. Pomogę napisać każdą pracę, tym samym oferuję doradztwo w napisaniu prac, tj.: prace magisterskie, prace licencjackie, prace zaliczeniowe, prace maturalne, referaty, rozprawki, wypracowania. Zawsze podczas pisania prac najważniejszy jest profesjonalizm. Każda praca będzie wyróżniała wykonaniem. Wybierając mnie masz pewność, że otrzymasz dobrze napisaną pracę w przystępnej cenie. Wycena każdej pracy odbywa się w sposób indywidualny. Normalna cena kształtuje się od 12-20 zł/stronę A4 . Różnorodność cenowa związana jest z nakładem pracy każdej pracy włącznie z kosztami zebrania materiałów do jej wykonania. Wpływ na cenę ma również termin jej wykonania. Oferuję pomoc w pisaniu prac licencjackich i magisterskich i innych. Gwarantuję terminowość. Adres e-mail: freelancer-prace@wp.pl
16.02.2014
02.12.2013
sZakAT
wydaje mi się, że WSE to najlepsza szkoła w Białymstoku, mają dobrą kadrę, rzetelnie podchodzą do zawodu i organizacja całkiem niezła
Student
Polecamy - wykladowcy są spoko i poradzisz sobie bez problemu, do wyboru ekonomia i bhp i jakies nowe specjalnosci
30.08.2013
14.08.2013
monika
polecicie tę szkołe? studiowałam na uwb ale zrezygnowałam. teraz rozważam opcję pójscia na WSE pomóżcie ;)
Zych
Emarketing ma ciekawy program, ale patrze jeszcze na marketing z grafika komputerowa i sie waham bo to 2 fachy w reku a ci, co znaja sie na kilku rzeczach sa najbardziej poszukiwani
21.06.2013
10.06.2013
Ania
W tym roku mają chyba jakiś nowy kierunek podyplomówki z marketingu - e-marketing. Słyszeliście coś o nim? Uważacie, że warto?
Magda
Ja robiłam tam podyplomówkę z Zarządzanie zasobami ludzkimi. No i dzięki temu mam pracę w końcu. Nie polecam nikomu wybierania kierunków humanistycznych - studiowałam socjologię na Uniwerku i po tym w ogóle nie ma pracy, masakra. Wybierajcie lepiej coś ekonomicznego. I róbcie podyplomówki patrząc na to gdzie jest praca. Sama jeszcze się zastanawiam nad podplomówką Public Relations na tej uczelni.
05.02.2013
17.09.2012
alka
o co chodzi Ci Jasiu???? co chciales wyrazic tym slowem?????
JASIO
Padamy !!!
13.09.2012
16.07.2012
desoa
podyplomówka marketing z grafiką komputerową, hm, brzmi mega ciekawie! ja teraz jeszce nie wybieram studiów podyplomowych ale mam nadzieję, że jak ktoś kto wybierze ten kierunek wejdzie za rok na tą stronę to napisze mi jak wglądały zajęcia
a bezpieczenstwo i higiena pracy?
warto to w ogole studiowac? kierunek bezpieczenstwo i higiena pracy? jak sadzicie? jest po tym praca? czy uczelnia organizuje praktyki? gzdie? napiszcie cos wiecej?
24.06.2012
06.12.2011
Magdusia
Ja polecam Tobie koleżanko zajrzenie do informatora i zapoznanie się z kierunkami:) Tam masz wszystko ładnie, pięknie opisane:) lecz z mojej strony mogę dać Tobie radę, że jesli jesteś dobra z matmy to polecam Ci kierunki ścisłe, one są bardzo dobrą furtką na przyszłość i myślę, że nie bedziesz miała problemu. Możesz też zajrzeć na stronkę tej uczelni i masz tak więcej informacji na temat kierunków. Moja opinia jest pozytywna i ja polecam tą szkołę, ponieważ sama tam studiuje i bardzo jestem zadowolona. Jest fajny klimacik i mam dobrych znajomych z którymi czas leci bardzo miło :-)
Gracjanka
Jakie kierunki polecacie na tej uczelni ? Sa jakies lepsze wydziały badz gorsze?:) proszę o opinie
02.06.2011
30.05.2011
Bacia
Tak ja mogę powiedzieć coś więcej bo tam studiuje:P Wiele się dzieje. Organizatorzy zawsze się starają aby każde wydarzenie było na wysokim poziomie. Mówię tutaj o wystawach , wampiraidzie , otrzesinach itp. Szkoła nie jest super nowa , ale miło spędza się w niej czas. Fajna atmosfera nie jest mnóstwo zakuwania. Ja znajduje wiele czasu dla znajomych
Krzychu
Ktoś moze powiedziec cos wiecej na temat tej szkoły? Bede wdzieczny. Pozdrawiam
22.05.2011
21.05.2011
Wioletta
Przyjazna atmosfera na uczelni . Fajni wykładowcy z którymi idzie się dogadać, idą nam na rękę. Nie chodzę tam na siłę , jak niektórzy studenci z innych uczelni , z którymi miałam okazje rozmawiać. Obecnie tez slyszałam , że jesli studiujesz drugi kierunek to czesne masz 50% taniej - chodzi o to , że płaci się o polowe mniej czesnego za ten drugi kierunek . Zachęcaja do drugiego kierunku , aż sama zaczełam się nad tym zastanawiać :) Ale skąd brać na to czas.
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Collegium Humanum w Lublinie
  • Uniwersytet w Siedlcach
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Uniwersytet Kaliski
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Powiślańska Szkoła Wyższa
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana w Radomiu
  • Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu
  • Akademia WIT w Warszawie
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Uniwersytet WSB Merito w Gdańsku
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Politechnika Częstochowska
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Akademia Jagiellońska w Toruniu
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Politechnika Białostocka
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Warszawska Wyższa Szkoła Biznesu
  • Collegium Humanum w Szczecinie
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Uniwersytet WSB Merito w Toruniu
  • Akademia Medyczna Humanum w Warszawie
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Uniwersytet Gdański
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Szczawnie-Zdroju
  • Akademia Zamojska
  • Uniwersytet Pomorski w Słupsku
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Chrześcijańska Akademia Teologiczna w Warszawie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Politechnika Śląska
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Uniwersytet WSB Merito Szczecin
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Warszawska Akademia Medyczna Nauk Stosowanych
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana, Wydział w Warszawie
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Politechnika Lubelska
  • Uniwersytet Wrocławski
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Uniwersytet SWPS Katowice
  • Uniwersytet Śląski w Katowicach
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Gdańsku
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Psychologii w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Wydział Nauk o Polityce i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Opolskiego
  • Uniwersytet Rzeszowski
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Targu
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Kosmetyki i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Toruniu
  • Małopolska Uczelnia Państwowa im. rtm. Witolda Pileckiego w Oświęcimiu
  • Akademia Pożarnicza w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Gdański Uniwersytet Medyczny
  • Uniwersytet Ignatianum w Krakowie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. H. Cegielskiego w Gnieźnie, Uczelnia Państwowa
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Warszawska Uczelnia Ekonomiczna
  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Kościerzynie
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Akademia Tarnowska
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Politechnika Łódzka
  • Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Uniwersytet w Białymstoku
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
  • Uniwersytet Radomski im. Kazimierza Pułaskiego
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Gnieźnieńska Szkoła Wyższa Milenium
  • Politechnika Poznańska
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile