• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • Wyższa Szkoła Biznesu - National Louis University

Wyższa Szkoła Ekonomiczna w Białymstoku

uczelnia niepubliczna, 15-703 Białystok, ul. Zwycięstwa 14/3, (+85) 652 09 97, wse@wse.edu.pl

Wyższa Szkoła Ekonomiczna w Białymstoku została założona w 1996 roku. Uczelnia obrała sobie za cel przekazywanie studentom najnowszej wiedzy z dziedziny ekonomii, bezpieczeństwa i higieny pracy, polityki, gospodarki i kultury - zarówno w Polsce, jak i na całym świecie - oraz rozwijanie umiejętności językowych swoich podopiecznych.

Na liście kierunków prowadzonych w ramach studiów I i II stopnia znajdują się: ekonomia, bezpieczeństwo i higiena pracy, informatyka stosowana, rolnictwo i agrobiznes oraz kierunek prawno-finansowy. Uczelnia posiada także równie bogatą ofertę w zakresie studiów podyplomowych. Studenci mają możliwość działania w samorządzie, kołach naukowych i Akademickim Związku Sportowym.

Dowiedz się na temat warunków rekrutacji i sprawdź, jak wygląda życie studentów w Wyższej Szkole Ekonomicznej w Białymstoku.


Ocena uczelni

5.98 / 10
20 głosów

Opinie (21)
Wyższa Szkoła Ekonomiczna w Białymstoku, WSE Białystok

PrzyszłyStudencik
Jak wygląda Informatyka na tej uczelni ? Czy jest możliwość studiowania online ? Studiuję już 2 kierunki i chciałbym zacząć 3.
25.03.2019
28.04.2015
studencik
ile kosztuje rok na tych studiach
Stanowiska pracy w Gdańsku!
Absolwenci studiów Ekonomicznych, Prawa lub Księgowości! W Gdańsku otwiera się nowe centrum globalnej firmy konsultingowej PwC i szukamy Junior analityków AML. Wymagania: język angielski B2, studia ekonomiczne, prawnicze lub księgowe, finansowe. Chęć pracy w analitycznym zespole w dynamicznie rozwijającej się na rynku polskim firmie z Big 4! :) kontakt: magiera@hays.pl
11.02.2015
16.07.2014
??
czy ktoś moze powiedziec wiecej o tej szkole? jak tam jest ? ogólnie jak tam sie wam studiuje ;)
Daro
Czy WSE w ogóle jeszcze istnieje?
23.06.2014
16.02.2014
freelancer
Umiejętność pisemnego prezentowania własnych poglądów jest niezmiernie ważna. Jeśli nie masz na to czasu, ani ochoty, jeśli brakuje ci pomysłu na napisanie pracy dyplomowej, bądź stworzenie biznes planu to zapraszam do mnie. Pomogę napisać każdą pracę, tym samym oferuję doradztwo w napisaniu prac, tj.: prace magisterskie, prace licencjackie, prace zaliczeniowe, prace maturalne, referaty, rozprawki, wypracowania. Zawsze podczas pisania prac najważniejszy jest profesjonalizm. Każda praca będzie wyróżniała wykonaniem. Wybierając mnie masz pewność, że otrzymasz dobrze napisaną pracę w przystępnej cenie. Wycena każdej pracy odbywa się w sposób indywidualny. Normalna cena kształtuje się od 12-20 zł/stronę A4 . Różnorodność cenowa związana jest z nakładem pracy każdej pracy włącznie z kosztami zebrania materiałów do jej wykonania. Wpływ na cenę ma również termin jej wykonania. Oferuję pomoc w pisaniu prac licencjackich i magisterskich i innych. Gwarantuję terminowość. Adres e-mail: freelancer-prace@wp.pl
sZakAT
wydaje mi się, że WSE to najlepsza szkoła w Białymstoku, mają dobrą kadrę, rzetelnie podchodzą do zawodu i organizacja całkiem niezła
02.12.2013
30.08.2013
Student
Polecamy - wykladowcy są spoko i poradzisz sobie bez problemu, do wyboru ekonomia i bhp i jakies nowe specjalnosci
monika
polecicie tę szkołe? studiowałam na uwb ale zrezygnowałam. teraz rozważam opcję pójscia na WSE pomóżcie ;)
14.08.2013
21.06.2013
Zych
Emarketing ma ciekawy program, ale patrze jeszcze na marketing z grafika komputerowa i sie waham bo to 2 fachy w reku a ci, co znaja sie na kilku rzeczach sa najbardziej poszukiwani
Ania
W tym roku mają chyba jakiś nowy kierunek podyplomówki z marketingu - e-marketing. Słyszeliście coś o nim? Uważacie, że warto?
10.06.2013
05.02.2013
Magda
Ja robiłam tam podyplomówkę z Zarządzanie zasobami ludzkimi. No i dzięki temu mam pracę w końcu. Nie polecam nikomu wybierania kierunków humanistycznych - studiowałam socjologię na Uniwerku i po tym w ogóle nie ma pracy, masakra. Wybierajcie lepiej coś ekonomicznego. I róbcie podyplomówki patrząc na to gdzie jest praca. Sama jeszcze się zastanawiam nad podplomówką Public Relations na tej uczelni.
alka
o co chodzi Ci Jasiu???? co chciales wyrazic tym slowem?????
17.09.2012
13.09.2012
JASIO
Padamy !!!
desoa
podyplomówka marketing z grafiką komputerową, hm, brzmi mega ciekawie! ja teraz jeszce nie wybieram studiów podyplomowych ale mam nadzieję, że jak ktoś kto wybierze ten kierunek wejdzie za rok na tą stronę to napisze mi jak wglądały zajęcia
16.07.2012
24.06.2012
a bezpieczenstwo i higiena pracy?
warto to w ogole studiowac? kierunek bezpieczenstwo i higiena pracy? jak sadzicie? jest po tym praca? czy uczelnia organizuje praktyki? gzdie? napiszcie cos wiecej?
Magdusia
Ja polecam Tobie koleżanko zajrzenie do informatora i zapoznanie się z kierunkami:) Tam masz wszystko ładnie, pięknie opisane:) lecz z mojej strony mogę dać Tobie radę, że jesli jesteś dobra z matmy to polecam Ci kierunki ścisłe, one są bardzo dobrą furtką na przyszłość i myślę, że nie bedziesz miała problemu. Możesz też zajrzeć na stronkę tej uczelni i masz tak więcej informacji na temat kierunków. Moja opinia jest pozytywna i ja polecam tą szkołę, ponieważ sama tam studiuje i bardzo jestem zadowolona. Jest fajny klimacik i mam dobrych znajomych z którymi czas leci bardzo miło :-)
06.12.2011
02.06.2011
Gracjanka
Jakie kierunki polecacie na tej uczelni ? Sa jakies lepsze wydziały badz gorsze?:) proszę o opinie
Bacia
Tak ja mogę powiedzieć coś więcej bo tam studiuje:P Wiele się dzieje. Organizatorzy zawsze się starają aby każde wydarzenie było na wysokim poziomie. Mówię tutaj o wystawach , wampiraidzie , otrzesinach itp. Szkoła nie jest super nowa , ale miło spędza się w niej czas. Fajna atmosfera nie jest mnóstwo zakuwania. Ja znajduje wiele czasu dla znajomych
30.05.2011
22.05.2011
Krzychu
Ktoś moze powiedziec cos wiecej na temat tej szkoły? Bede wdzieczny. Pozdrawiam
Wioletta
Przyjazna atmosfera na uczelni . Fajni wykładowcy z którymi idzie się dogadać, idą nam na rękę. Nie chodzę tam na siłę , jak niektórzy studenci z innych uczelni , z którymi miałam okazje rozmawiać. Obecnie tez slyszałam , że jesli studiujesz drugi kierunek to czesne masz 50% taniej - chodzi o to , że płaci się o polowe mniej czesnego za ten drugi kierunek . Zachęcaja do drugiego kierunku , aż sama zaczełam się nad tym zastanawiać :) Ale skąd brać na to czas.
21.05.2011