• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi Summer School 2024
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • 26 Festiwal Nauki i Sztuki

Wyższa Szkoła Medyczna w Białymstoku

uczelnia niepubliczna, woj. podlaskie, 15-875 Białystok, ul. Krakowska 9, (+85) 749 94 30, biuro@wsmed.pl

Wyższa Szkoła Medyczna w Białymstoku jest niepubliczną uczelnią o profilu medycznym. Została założona w 2003 roku. Szkoła znajduje się w centrum Białegostoku - największego miasta uniwersyteckiego w regionie północno-wschodnim.

Misją Wyższej Szkoły Medycznej jest profesjonalne kształcenie wysoko wykwalifikowanych kadr zgodnie z potrzebami rozwijającej się gospodarki Polski oraz Europy. Uczelnia daje możliwość edukacji na pięciu kierunkach I i II stopnia: biotechnologii, fizjoterapii, kosmetologii, pielęgniarstwie i ratownictwie medycznym. Studenci mają także możliwość kształcenia na studiach podyplomowych. Zajęcia prowadzone są w salach ćwiczeniowych i laboratoryjnych. Studenci mogą korzystać z dobrze wyposażonych sal komputerowych oraz biblioteki z czytelnią.

Dowiedz się więcej na temat zasad rekrutacji oraz poszczególnych kierunków studiów.


Ocena uczelni

4.57 / 10
150 głosów

Opinie (186)
Wyższa Szkoła Medyczna w Białymstoku, WSM Białystok

Student
Odpowiedzi z uczelni na komentarze studentów, którzy wyrażają swoje opinie oparte na faktach, świadczą o tej szkole. Teksty typu najlepiej żebyś się wyniósł...na poziomie przedszkola. Żenada. Ktoś kto to czyta to myślę że sam wyciągnie wnioski.
18.04.2024
18.04.2024
do ZK
ZK "nas" to znaczy kogo? :) Jesteś zadowolona z uczelni to super, natomiast po to jest ta strona żeby móc wyrazić swoje zdanie. Jak widzisz, negatywnych opinii jest znacznie więcej niż pozytywnych, z czegoś to wynika. Podobnie jak Ty masz prawo do swojej opinii, nie odbieraj tej możliwości innym, Twoje odpowiedzi na opinie studentów nic nie zmieniają :)
student
Odnośnie przeniesienia do Łomży: bardzo dużo osób zrobi tak po pierwszym roku. Opinie są myślę po to, żeby przestrzec osoby rozważające wybór umb, krakowska, Łomża.
18.04.2024
18.04.2024
ZK
odpowiedź dla Pielegniarka z dnia 17.04.2024
Możesz przenieść się nawet do Moskwy, nic nas to nie obchodzi.
ZK
odpowiedź dla Rozczarowana z dnia 17.04.2024
Najlepiej byłoby wszystkim a szczególnie Tobie abyś wyniósł się z tej Uczelni. Nikt po Tobie nie będzie rozpaczał.
18.04.2024
17.04.2024
Pielegniarka
Polecam przenieść się do Łomży, ja tak zrobiłam po pierwszy roku i nie żałuję, wielka różnica , wszystko na plus, jedynie doszły mi dojazdy ale decydując się na Łomżę wiedziałam że będę dojeżdżać z Białegostoku
Rozczarowana
Zgadzam się ze wszystkimi negatywnymi komentarzami o tej uczelni. Takiego bałaganu jak tam nie ma nigdzie. Brak rozkładu zajęć, z tygodnia na tydzień ustalane zajecia, odwoływane co chwilę lub przekładane. W ogóle nie liczą się że zdaniem i potrzebami studnetow. Traktują nas jak zło konieczne. Brak materiałów do zajęć praktycznych. Często trzeba ćwiczyć na zasadzie wyobraźni tzn. wyobraźcie sobie ze to jest....I ta nieszczęsna dr. Snarska - chamska, za grosz kultury i szacunku do studenta. Potrafi na zajęciach w szpitalu szarpać, ściskać za ręce, uderzać kartkami po głowie czy ramionach. Pacjenci aż jej zwracają uwagę że przesadza ze swoimi zachowaniami ale ona ma to gdzieś. Tragedia jednym słowem. Uczelnia to dno a czesne jedne z najwyższych w kraju. Nowy pan kierownik też daje się we znaki... Doprowadzi tę uczelnię na jeszcze większe dno, niz byla. Chyba że władze się ogarna i w porę zakończą z nim współpracę.
17.04.2024
17.04.2024
ZK
odpowiedź dla Ktos z dnia 16.04.2024
Jeśli Ci nie Pasuje porzuć tą Uczelnie, nikt Cię siłą nie trzyma.
ZK
odpowiedź dla Student z dnia 17.04.2024
Ile razy byłeś/aś w Łapach czy w Sokółce, proszę odpowiedz tylko szczerze.
17.04.2024
17.04.2024
Student
Studiuję w Białymstoku na prywatnej uczelni, płacę za studia kolosalne pieniądze - popatrzcie sobie ceny uczelni w WARSZAWIE i porównajcie do Krakowskiej - a nie mogę robić praktyk w szpitalu w Białymstoku. Studiuję w dużym mieście, a na praktyki mam jeździć do Łap, Sokółki, bo uczelnia zerwała umowę ze szpitalem w Białymstoku. Do kosztów studiów doliczcie sobie w takim razie koszty paliwa dojazdów po 30/40 km.
Ktos
Potwierdzam wszystkie negatywne komentarze. Nie mogę polecić uczelni nikomu, tym bardziej że ceny są już z kosmosu. Co do komentarza że jedna Pani z CSM jest nieodpowiednia osoba na tym miejscu to myślę że każdy kto tu studiował wie o którą pania chodzi
16.04.2024
16.04.2024
Student
Uczelnia ma w nosie zdanie studentów.. zgłaszane skargi i pisma są olewane. Traktują nas jak dzieci w podstawówce niby mamy głos ale on nic nie znaczy. W CSM jest za dużo grup w jednym czasie przez co nie ma warunków do ćwiczeń. Panie z zajęć praktycznych stają na głowie żeby podtrzymać jakoś poziom tych zajęć ale jest im to od góry utrudniane przez brak miejsca w CSM. Uczelnia dba bardziej o swoją ocenę na portalach w internecie niż o dobro studenta i chęci zrozumienia ich potrzeb. Z całego serca nie polecam!!
Magisterlatylkotutaj
Studiuję trzeci rok i jeszcze mi się nie zdarzyło żeby zajęcia praktyczne odbywały się na zwykłej sali. Pielęgniarki konkretne i z ogromną wiedzą, nauczają w CSM a nie salach lekcyjnych. Co to za brednie w ogóle ? Marudzicie na wszystko a jednak uczęszczacie do tej szkoły. Kto Wam każe??
16.04.2024
16.04.2024
Student
Nowa osoba od układania planów to totalna porażka. Co tydzień zmiany w planie. Według umowy zawartej z uczelnią, plan miał być ułożony do konkretnej daty do końca roku akademickiego. Rektor nic z tym nie robi. CSMy są przepełnione, zajęcia praktyczne obywają się na zwykłych salach wykładowych bez sprzętu, na niby. Właśnie przez zamieszanie w planie i nieumiejętne ułożenie zajęć. Wcześniej plan był na czas i każdy mógł skorzystać z zajęć w CSM, może również z małą ilością sprzętu, potrzebnego do ćwiczeń, ale chociaż mogliśmy dotknąć strzykawki czy też igły. Gdyby nie te cudowne Panie prowadzące CMS, które cały czas improwizują i przepraszają za to co nie powinny, to byście chyba nie mieli studentów.
Kanclerz
odpowiedź dla Studentka z dnia 15.04.2024
Szanowni studenci rzucacie na Uczelnię kalumnie wyssane z palca. Uczelnia prowadzi działalność zgodnie z prawem. Jeżeli zauważacie coś co waszym zdaniem jest niewłaściwe to proszę zgłaszać te przypadki w dziekanacie lub Panu dr P. Kitlasowi który jest prorektorem do spraw studenckich. Wykładowcy zachowują się też nagannie nie zgłaszając przełożonym o występujących brakach a przekazują Wam nieprawdziwe informacje. Odnośnie podwyżki informacja na ten temat zawarta jest na stronie internetowej. Jeżeli ktoś potrzebuje więcej informacji to zapraszam do dziekanatu lub kwestury. Zapraszam również na spotkanie bezpośrednio ze mną po 20 maja 2024 r. do tego czasu z przyczyn osobistych będę niedostępny. Kanclerz M. Tomulewicz
16.04.2024
15.04.2024
Rozczarowany student
Uczelnia WSMED to kompletna porażka. Koszty uczestnictwa są absurdalnie wysokie, a dodatkowo bez żadnej informacji z dnia na dzień są podnoszone. Każą również płacić sobie wyrównania wstecz. Poza tym, brakuje tu podstawowego sprzętu do nauki, co ogranicza możliwości studentów. Dodatkowo, podejście kadry dydaktycznej do uczniów pozostawia wiele do życzenia - brak zaangażowania i zrozumienia dla potrzeb studentów. Co gorsza, nie ma żadnej umowy gwarantującej standardy edukacyjne i prawa studentów. Omijajcie tę uczelnię szerokim łukiem, bo to tylko strata czasu i pieniędzy.
Studentka
Nie bez powodu uczelnia cieszy się opinią jaką się cieszy. Poziom nauczania jest żenujący, brak podstawowych sprzętów, a czesne wyższe niż na niejednej uczelni w Warszawie, brak umów które cokolwiek zagwarantują, problem ze wszystkim, traktują dorosłych ludzi jak dzieci w przedszkolu, nie potrafimy podstawowych pielęgniarskich czynności z powodu braku wyposażenia, pielęgniarki uczące niezwykle pomocne, starają się jak mogą, ale bez igły i gazika ciężko czegoś nauczyć, smutne podejście do studentów i ich próśb o cokolwiek, siedzisz od rana do nocy bez żadnego efektu, a potem podchodzisz do pacjenta i nie wiesz co masz ze sobą zrobić, żenujące, totalnie nie polecam, chyba że ktoś nie wie co z pieniędzmi zrobić 👍
15.04.2024
15.04.2024
Studentka
Ta uczelnia to nieporozumienie. Co roku próbują podwyższać czesne, formułują teraz umowę w taki sposób aby ściągać z studentów jak najwięcej kasy. Niestety poziom nauczania jest słaby i nieadekwatny do ceny (9500 zł :-) ). Pielęgniarki uczące w csmach nie mają czy uczyć i zmuszone są kraść z własnych oddziałów sprzęt żeby cokolwiek pokazać studentom…
Studentka
Uczelnia z dnia na dzień podnosi kwotę czesnego, każe sobie dopłacać z wyrównaniem do końca roku. Na innych uczelniach istnieje zapis, że kwota, jaką płacimy na początku obowiązuje przez okres obowiązywania studiów. Szanowni przyszli studenci - jeśli spodziewacie się, że zaczynając studia w nowym roku akademickim będziecie płacić powiedzmy 8500/rok, liczcie się z tym że uczelnię będziecie kończyć za parę tysięcy więcej.
15.04.2024
15.04.2024
Studentka
Poziom kształcenia nie idzie w parze z wysokością czesnego na kierunku Pielęgniarstwo. Uczelnia wprowadza dodatkowe opłaty o których nie było mowy na początku roku, podczas podpisywania umowy. A zajęcia obowiązkowe trwają całymi dniami. Tragedia...
Studentka
Żenada. Proszę się dobrze zastanowić przed wybraniem tej uczelni do studiowania pielęgniarstwa. Jestem studentką zaoczną i bardzo żałuję wyboru uczelni i zapewne będę się przenosić po pierwszym roku do Łomży- raz ze względu na koszty, dwa na poziom kształcenia i podejście do studenta. Niedawno podniesiono nam czesne z dnia na dzień. Przyszły rok będzie nas już kosztował 9.500 zł, a uczelnią niestety nie podpisuje ze studentami żadnej mowy o kształcenie, więc jest bardziej niż pewne, że z kolejnymi latami będą dalej podnosić ceny. I wspomniana podwyżka nie byłaby tak bolesna i irytująca gdyby za cena szła jakość kształcenia, a jest odwrotnie proporcjonalnie, bo przez ilość studentów i chętnych do rozpoczecia nauki uczelnia ma studentów w głębokim poważaniu. Zajęcia praktyczne z pielęgniarkami wołają o pomstę do nieba i jedynie one same, jako naprawdę posiadające dużą wiedzę i wspaniałe podejście (poza jednym wyjątkiem) ratują to co się dzieje na uczelni. Każdorazowo przychodzą wcześniej aby jakkolwiek skompletować sprzęt potrzebny do prowadzenia zajęć, niejednokrotnie przynosząc swoje prywatne materiały, abyśmy my- studenci mogli zobaczyć jaki obecnie sprzęt jest używany na oddziałach i abyśmy mogli użyć choć raz igły czy strzykawki, która jest w terminie przydatnosci! Na uczelni brakuje wszystkiego, od płynów do dezynfekcji, przez wspomniane strzykawki, igły czy działające stetoskopy do pomiaru ciśnienia. Nie ma ani jednego działającego, kompletnego aparatu do badania EKG. 80% czynności medycznych odbywa się na zasadzie- "Normalnie zrobilibyśmy to inaczej, ale że nie mamy sprzętu to musimy to zrobić tak", albo trzeba siebie wyobrazić jakby to miało wyglądać na prawdę. Władze uczelni są głuche na nasze apele i wydaje się wręcz, że z nas szydzą. Nie ma możliwości odbycia żadnych wykładów online, siedzisz od rana do nocy na uczelni i obserwujesz ten cyrk za który płaci się grube pieniądze. Mam wrażenie, że słabe opinie o kształceniu uczelnią próbuje nadrobić ciśnięciem i przesciganiem się kto bardziej zaskoczy studenta na egzaminie z przedmiotów teoretycznych, a to co najważniejsze, czyli praktyka- leży i kwiczy. Dość powiedzieć, że nadal nie wiemy gdzie będziemy odbywać nasze zajęcia praktyczne szpitalne- z Białostocka Śniadecją uczelnią zerwała współpracę, podobno będziemy jeździć do Hajnowki/Łap itd. śmiech na sali. Proszę się dobrze zastanowić czy nie lepiej wybrać inną uczelnię z o połowę niższymi opłatami, część wykładów online, część zajęć realizowanych od pierwszego semestru w szpitalach i lepiej wyposażona salą CMS. Władze uczelni szydzą z Łomży, ale chyba nie widzieli ich wyposażenia... Ale na początek niech WSMED zaopatrzy CMS w podstawowy sprzęt w terminie przydatnosci! A jak do tego znajdzie się w łazienkach papier do wycierania rąk dłużej niż do godziny 11 to już będzie naprawdę skok w jakości świadczenia usług. Aaaa, i prosze się zastanowić dlaczego uczelnia nie chce się wiązać ze studentem żadna umowa ;)
15.04.2024
03.04.2024
Asia
Do ttt, Czy po ukończeniu tej uczelni pracodawcy nie patrzą trochę krzywo?
ttt
Asia, jak masz możliwość od razu zapisz się na pielęgniarstwo, niestety ratownictwo jest słabo opłacalne, nie przejmuj się wynikiem z biologii nikt na to nie patrzy, wszystkiego nauczą od postaw. Warunkiem przyjęcia na wybrany kierunek jest kolejność zgłoszeń!
02.04.2024
02.04.2024
Asia
Jak studiuje się Wam na kierunku pielęgniarstwo/ratownictwo med.? Czy warto wybrać tą uczelnię jeśli jednak słabo zdało się biologię rozszerzoną?
studentka
Ta uczelnia to jedna wielka porażka.
18.03.2024
11.03.2024
Kwestura
Pielęgniarstwo stacjonarne pierwszy rok-Dziękujemy za miłe życzenia na Dzień Kobiet oraz marcowe tulipany.Studentkom i Studentom życzymy wiosny w sercach :)
Hehe
Oj chyba pracownicy nabijają pozytywne komentarze
09.03.2024
07.03.2024
Plumpus
Jestem studentką pierwszego roku pielęgniarstwa. Bardzo sobie chwalę naukę w tej szkole: wkuwania sporo i więcej niż sporo 🙃, ale jestem mega zadowolona. Wszystkie zajęcia są super jednak zdecydowanie najlepsze Podstawy Pielęgniarstwa z dr. Snarską i Asystentkami na czele. Ogrom wiedzy, wieloletnie doświadczenie pracy w zawodzie i niesamowita charyzma bijąca od każdej z Pielęgniarek- wszystko to sprawia, że można byłoby nie wchodzić z CSM. Cudownie ❤️
Student
Nie polecam! Cyrk na kółkach. Dyplomy z obrony pracy w dziekanacie wydawane są tylko wybranym od ręki, inni muszą czekać. Polecam przejrzeć zdjęcia na fb z egzaminu praktycznego tego roku. Na jednym zdjęciu jest ewidentny błąd krytyczny a osoba zdała za pierwszym razem. Na poprawce z egzaminu teoretycznego osoby dostają identyczny egzamin co za pierwszym razem (dla tych co nie zdali oczywiście jest to plus). Egzamin praktyczny każdego dnia miał inne zasady aby zdać ...
06.03.2024
16.02.2024
Asia
Czy są aktualne opinie o atmosferze panującej na tej uczelni? Waham się nad studiowaniem od października i wyborem ścieżki medycznej.
Rekrorat
Estetyczny i miły wystrój świąteczny na uczelni. Dziękujemy.
22.01.2024
16.10.2023
Kanclerz
Serdeczne podziękowania studentom pierwszego roku studiów niestacjonarnych kierunku Fizjoterapia Wyższej Szkoły Medycznej w Białymstoku za miłą niespodziankę z okazji Dnia Edukacji Narodowej, Składa Kanclerz
Kwestura
Kwestura (Księgowość) dziękuje studentom Pierwszego roku Fizjoterapii Niestacjonarnej za miłą niespodziankę. Zawsze staramy się traktować studentów życzliwie i ze zrozumieniem.Życzymy dumy i radości ze studiowania na naszej uczelni,inspiracji do podejmowania wyzwań,wspaniałych przyjaźni,uśmiechu i wszelkiej pomyślności.
16.10.2023
01.10.2023
Asia
Niktto jestem w podobnej sytuacji :/ Ogólnie informacja o grupie powinna być po zalogowaniu w wirtualnym dziekanacie...u mnie niestety takiej informacji brak
Niktto
Hej zaczynam 1 rok ratownictwa. Przez pracę nie mogłam się pojawić na pierwszym zjeździe przez co kompletnie nic nie wiem. Gdzie mogę dowiedzieć się w jakiej grupie jestem i gdzie odebrać legitymacje? Czy może ktoś też zaczyna ten sam kierunek?
01.10.2023
27.09.2023
studentka
odpowiedź dla Studentka z dnia 27.09.2023
Idź i zgłoś się, na pewno masz ogromne kompetencje które możesz im przekazać.
Studentka
Odpowiedź faktycznie na poziomie przedszkola. Organizacja poniżej jakiegokolwiek poziomu. Czesne też nie jest niskie. Sprawami organizacyjnymi powinny się zająć bardziej kompetentne osoby!.
27.09.2023
27.09.2023
student
odpowiedź dla Studentka z dnia 27.09.2023
Głowa do góry to nie przedszkole.
Studentka
Jestem w szoku, że wykłady na pielęgniarstwie niestacjonarnym są co tydzień. Wcześniej chociaż co drugi tydzień był online. Do tego informacja 25.09 o zjeździe 29.09...
27.09.2023
26.09.2023
studentka
odpowiedź dla Student z dnia 26.09.2023
Idź i pomóż, jak nie wiesz o co chodzi to się nie wychylaj.
Student
3 rok tu studiuaję i 2 razy w roku jest taki bardak.Nikt z pracowników nie jest na tyle ogarniety do napisania planu. Planu nie ma do ostatniej chwili, potem bedzie rozpisany na miesiąc a i tak jeszcze będą zmieniać.żenada.
26.09.2023
19.09.2023
Studentks
Hej,podajcie plan zajęć dla 1 roku pielęgniarstwa zaocznego bo na stronie uczelni nie moge znaleźc.Na stronach innych uczelni rozklady już są. W które wekendy są zjszdy,mudze w pracy podać
Ania
Proszę o rzetelną osobę czy po pielęgniarstwie dostała się do pracy w zawodzie bez problemów. Kończę magistra i zastanawiam się czy w następnym roku nie iść na WSMed.
08.09.2023
04.09.2023
Monika
Dlaczego nie chcą otworzyć dziennie kosmetologii
Ewa
Jest tu ktoś może na pierwszy rok niestacjonarny z pielęgniarstwa 😊? I chciałby się poznać żeby było raźniej od października 😊
02.09.2023
27.08.2023
julita
A otworzą w tym roku dzienna kosmetologię? Rok temu podobno mieli za mało chetnych i nie otworzyli dziennej.
Agata
Czy jest tu ktoś może kto wybiera się na 1 rok kosmetologii dziennej i chciałby się poznać???
20.08.2023
04.08.2023
JoannaJoanna
Jeśli ktokolwiek zastanawia się nad KOSMETOLOGIĄ w tej szkole- Z CAŁEGO SERCA ODRADZAM! 1. Na uczelni nie chcą pracować wykształcone osoby z doświadczeniem, zatrudniane są osoby niekompetentne, które same nie posiadają wiedzy na dany temat. 2. Legendarna już Dr Wochna, z którą problem ma każdy rok, wymaga niewiadomo czego, przekazuje przestarzałą wiedzę i wielokrotnie było to zgłaszane władzom uczelni a mino to ta kobieta dalej tam pracuje. 3. Brak materiałów i sprzętów na zajęciach! 4. Brak jakiejkolwiek organizacji co roku tragiczny plan- zjazdy co tydzień, okienka po kilka godzin w ciągu dnia. 5. Zajęcia widmo, które są w planie a nigdy się nie odbyły, zajęcia skrócone o ponad połowę czasu ich trwania to normalne w tej szkole. 6. Zimą w szkole panują ujemne temperatury mimo to, że płacimy bardzo wysokie czesne szkoła nie jest w stanie zadbać nawet o ogrzewanie (a podczas zajęć praktycznych często jesteśmy rozebrane). 7.JEDYNE O CO DBAJĄ WŁADZE UCZELNI TO TO ŻEBY CZESNE WPŁYNĘŁO NA CZAS I NIC WIĘCEJ!
absolwentka z ubiełego roku, ufffff!
zdecydowana większość odpowiedzi, to wypociny pań z dziekanatu, czuję tu też "pióro" pani dr B. ta "szkoła", to dziki zachód:) panie od pp na 1 roku - cuda! skracają zajęcia, odwołują, nagle zmieniają godz i czas trwania zajęć i łączą grupy... kabarecik! spośród wykładowców kilku zasługuje na miano WYKŁADOWCA, reszta odwala chałę. widać to po olewczym sposobie prowadzenia zajęć, np. czytanie slajdów i ..... koniec, aha jest jeszcze gadeczka o kosmicznie trudnym egzaminie (studenci , to osoby dorosłe, które powinno się tytułować per pani, per pan, tu panują inne zwyczaje - do wszystkich na "ty") żeby tylko ktoś z tych "wykładowców" przekazał rzetelnie wiedzę, slajdy sami potrafimy czytać ubaw po pachy jest z praktykami:):):):) jedna wielka kpina!!!!! studenci biegają jak przed nalotem, szukają dokumentów, nazwisk osób, które są rzekomo opiekunami praktyk, zbierają opiernicz w szpitalach, jedni drugich pytają - gdzie, kiedy, z kim, u kogo, jak, do kiedy????? straszenie, że jak nie..., to ... slalom między pracą, a szukaniem osób, które mają podstemplować i podpisać dzienniczki praktyk ta placówka jest przeznaczona dla ludzi o mocnych nerwach, a jak się jeszcze w szpitalu podczas praktyki spotkasz z kołtunizmem i zjadowieniem pań i panów piel i dowiesz się, że po tej szkole roboty nie znajdziesz, to robi się lipa:( każdy sam odpowiada za swoje wybory, dziś bym szerokim łukiem omijała "krakowską" szkoda tylko czasu i kasy:( chętnym polecam głębokie zastanowienie nad wyborem tej placówki p.s panie w dziekanacie - w ograniczonym kontakcie, niestety
03.08.2023
12.07.2023
pomoc Pań w Dziekanacie nieoceniona
Pomoc Pań w dziekanacie nieoceniona,wysoka kultura obsługi petentów.
Studentka 3 lata
Nigdy nie miałam problemów ani z wykładowcami ani z dziekanatem. Bardzo krzywdzące opinie o p.Wali. Kobietka szczera pomocna, kiedy zwróciłam się do niej osobiście bądź telefonicznie zawsze było wszystko pozytywnie załatwione. Miałam doczynienia z p.Walą przez okres moich trzyletnich studiów. Uporządkowana dokładna i rzetelna. Solidna firma jednym słowem
23.06.2023
22.06.2023
H
Co za bzdura jaka kawa , jakie ciasteczka , jestem oburzona tak nieprawdziwą opinią . Pani Wala zawsze służąca pomocą i radą , nigdy nie odmówiła pomocy ŻADNEMU STUDENTOWI . Jestem absolwentką tej szkoły właśnie obroniłam magistra i nie mogę czytać takich absurdów. Kto to pisze ? najpewniej ktoś kto musi się dowartościować kosztem innej osoby I uważa , iż nie musi z siebie dać najmniejszego minimum będąc studentem w. Wyzszej Szkole Medycznej. Wstydz się ABSOLWENTKO tak nieprawdziwej opinii .Pani Walu pozdrawiam serdecznie i dziękuję jeszcze raz za pięcioletnią wspólpracę , zawsze słuzyła Pani radą i pomocą nigdy nie usłyszałam z pani ust złego słowa .
87.,tess
Przez cały okres studiów nie miałam żadnych trudności z zaletwieniem czegokolwiek w dziekanacie. Wszystkie Panie są bardzo sympatyczne i pomocne
22.06.2023
22.06.2023
Niki
Panie w dziekanacie bardzo miłe i pomocne. Cały okres studiów będę miło wspominać
Studentka1
Przez 5 lat nauki nie miałam problemu z uczelnią a w szczególności z dziekanatem, Pani Wala to cudowna, ciepła osoba, która zawsze z chęcią pomoże i wszystko wytłumaczy!
22.06.2023
22.06.2023
Studentka
Jestem absolwentką tej uczelni i mogę mieć wiele zarzutów, ale na pewno nie do Pani Wali. Super osoba.
Studentka
Pani Wala jest cudowną osobą zawsze odpowie na pytania i pomoże. Wystarczy zapytać.
22.06.2023
22.06.2023
Studentka
Droga absolwentko....jeśli musiałaś nosić czekoladki i kawę to bardzo mi przykro że tolerujesz, wróć ...dajesz łapówki. Nigdy nic nie nosiliśmy Pani Wali i zawsze wszystko było załatwione przez 5 lat jak trzeba. Nie widzieliśmy też żeby ktoś coś nosił. Bardzo ciepła i pomocna osoba. Pisząc tak źle o kimś świadczy tylko o Tobie.
Studentka
Przez 5 lat uczyłam się w tej szkole i nigdy nie miałam problemu z załatwieniem jakiejś sprawy. Nigdy nie miałam problemu z rzadnym wykładowcą.Właśnie obroniłam magistra. Pani Wala jest cudowna, jak matka ,cierpliwa, wszystko wyjaśni i pomoże.
22.06.2023
20.06.2023
absolwentka
bez kawy i czekoladek nie podchodz,zwlaszcza do tej starszej.i jeszcze sie nasluchasz jak to sie napracuje.
Studentka
Jak czytam Wasze komentarze to mam wrażenie, że piszą je studenci z rocznika 2000. Myślicie , że płacicie to za darmo Wam dadzą bo Wam się należy. Otóż nie... Jeśli chodzi o dziekanat przez 5 lat studiów nie miałam żadnego problemu z załatwieniem czegokolwiek. Na licencjacie Pani Ania była bardzo pomocna. Na magisterce Pani Wala również zawsze służyła pomocą. Wszystko było załatwione na czas, z niczym nie było problemu. Nie raz prosiłam o coś przez telefon i było zawsze przygotowane jak zachodziłam do dziekanatu. Wspaniała i ciepła do ludzi kobieta. Pamiętajcie, że jeżeli musicie coś załatwić macie kogoś takiego jak starosta i wystarczy aby jedna osoba załatwiła coś za grupę, a nie kilkanaście lub kilkadziesiąt osób chodziło w tej samej sprawie i tworzyło nerwową atmosferę. Wymagając od innych dajcie coś od siebie. Życzę Wam owocnej nauki.
19.06.2023
02.06.2023
Studentks
Zapraszacie na uczelnie po szczegóły? Debilna odpowiedź.Niestety tu studiuję kilka semestrów to bardzo dobrze wiem jaki macie balagan.
iwcia
Na naszym kierunku też bardzo często nie ma wykladowcow albo skracaja zajecia czy ciagle sie spòzniaja ale uczelnia to lekcewazy tylko kasy pilnują.zajecia na odwal i przy zaliczeniu czesto przepisuja stare oceny sprzed 8 lat.
02.06.2023
29.05.2023
Uczelnia
odpowiedź dla Aneczka z dnia 27.05.2023
Szanowna Studentko! rozumiemy Pani niepokój, jednak żeby Pani i innym studentom pomóc zapraszamy do siedziby Uczelni w celu poznania większej ilości szczegółów
Aneczka
Szkoła to dno, zaliczenie u dr Wochny to jest cyrk. Jedyne co respektuje ta szanowna pani doktor to definicje podane przez samą siebie a cała reszta źródeł naukowych nie ma znaczenia. Co do reszty zajęć to wykładowcy odwołują w ostatniej chwili z błahych powodów, a później na zaliczeniu wymagają Bóg wie czego. Brakuje podstawowych materiałów na zajęciach. Jeśli ktoś rozważa kosmetologię w Bstoku to stanowczo odradzam wsmed!
27.05.2023
24.05.2023
xxx
Nie Polecam!! Kosmetologia to totalne dno! Niczego się nie nauczysz na mgr Przedmioty powtarzane z licencjatu, dokładnie to samo, plus dr Wochna która sieje postrach na uczelni, układa zaliczenia gdzie żeby zdać trzeba mieć praktycznie maximum punktów( i wiedza z innych źródeł medycznych nie jest uznawana) uczysz się produktów kosmetycznych które wyszły w 2010-2016 roku a przedmiot to współczesne trendy.. Totalnie szczerze odradzam bo mgr to strata czasu i pieniędzy Większość zajęć nie ma, wykładowcy nie przychodzą lub przekładają i nie odrabiają..
Dziekanat
odpowiedź dla żabka z dnia 01.05.2023
Szanowna Żabko, bardzo prosimy o więcej szczegółów żebyśmy mogli naprawić ten "wielki bałagan" o którym wspominasz.
05.05.2023
01.05.2023
żabka
jeden wielki bałagan.dziekanat to porażka
admi
odpowiedź dla Fee z dnia 25.02.2023
Szanowni Studenci terminy zjazdów są znane od początku roku akademickiego w zakładce rozkłady zajęć - organizacja roku akademickiego.
27.02.2023
25.02.2023
student1
Brak organizacji na uczelni, ręka rękę myje, Szanowny Pan prowadzący wykłady z fizjologii, człowiek widmo, widziany na pierwszych zajęciach, reszty nauczcie się sami z youtuba ! to co powiedział o egzaminie końcowym nijak się miało do tego jak wyglądał naprawdę, pytania z kierunku medycznego, zdawalność na poziomie 1/10 całego roku, nieliczni którym udało się wystrzelać odpowiedzi mają szczęście, cała reszta niech się martwi co dalej. Nieliczni wykładowcy, którym naprawdę zależy aby nauczyć czegoś studentów, o reszcie szkoda pisać .. aby pokazać swoją wyższość.
Fee
normalnego planu nie ma a chyba sa juz zajecia i nie wiadomo jak ustawic z praca.ktos wie kiedy beda zjazdy?
25.02.2023
15.02.2023
Qwer
Prawda jest taka, że myśleliście że was po rękach będą całować za to, że łaskawi panstwo się zdecydowali na wsmed. W pracy nikt wam ustępować nie będzie, jeśli żyjecie w bańce mydlanej w której wychowali was rodzice to pora się obudzić bo ona już dawno pękła. Jesteście dorosłymi ludźmi, dojrzałymi po waszych spłakanych komentarzach już widać, że nie i nikt nie będzie was prowadzić za rączkę. To kierunki MEDYCZNE to wy będziecie często w pracy decydować o kimś więc pora się brać w garść a nie płakać że wsmed ma ciężki poziom. Jak to przeczytałam to nie wiedziałam czy się śmiać czy płakać i wyszedl śmiech do łez.
Student
Witam jakiś strasznie Roszczeniowy i szukający swoich praw rok. Rok zaoczne pielęgniarstwo.Piszecie tutaj bo nie macie co Robić. Wykładowców wkurzyliscie każdy dostaje po tyłku. I dostaje i ja.TEN Odważny co pisze odwazna może niech się przyzna przeprosi.NIE TYLKO ODWAZNI D...E OBRABIAC i nic się nie podoba. SZKOLA JEST JAK NAJBARDZIEJ W PORZADKU POLECAM!!!!!
15.02.2023
14.02.2023
Ali
Ja tez polecam uczelnie ,wiadomo czy za pieniądze czy nie , uczyć się trzeba i każdy powinien być tego świadom że dyplomu tu się nie kupi . W końcu bedziemy pracowac na żywych istotach to czegoś muszą nas nauczyć i od nas wymagać wiedzy , to chyba normalne . Owszem każdy ma prawo do wyrażenia swojego zdania chyba po to jest ta strona ?
Student
Najlepiej będzie jak zrezygnujesz z tej szkoły bo w sumie po co masz tam być?Myślę że nikt za Tobą nie będzie płakał, jest mnóstwo innych szkół które mógłbyś zaszczycić swoją obecnością, wręcz rozłożą Ci czerwony dywan przy wejściu a na końcu schodów będzie na Ciebie czekał Twój Dyplom! Bez nauki, bez poświęceń, bez wyrzeczeń z przespanymi nocami No i oczywiście z Szacunkiem i z piórkiem w dupie że łaskawy student który płaci i wymaga zechciał do nas przyjść. Dziwna sprawa ze są egzaminy, trzeba się uczyć i ze pilnują żebyśmy nie ściągali… naprawdę???Szybko zabieraj papiery, bo Twoi koledzy i koleżanki którzy są tego samego zdania Cię ubiegną! Zdecydowanie nie jest to uczelnia dla Was… i tak ten wpis tyczy się ostatnich „żalpostów” i tak jestem studentka pierwszego roku na zaocznych…Po prostu nie zgadzam się z tym co jest napisane poniżej, nie identyfikuję się z tym i jakby ktoś zapomniał to przypominam że to nie przedszkole a studia wyjątkowo wymagające, będziemy pracować z drugim człowiekiem i minimum wiedzy to podstawa.Nie chciałabym jako pacjentka wylądować pod opieką osób poniżej…
14.02.2023
13.02.2023
M.
Polecam z czystym sumieniem. Są ludzie którzy zawsze bada narzekać. Szczególnie ci co myślą ze się zapłaci i nic nie trzeba robić. Są kierunki na których wiedza której nas wykładowcy uczą , zaowocuje. Bo nikt z nas nie chciałby trafić do lekarza który nie wie po której stronie mamy serce. Wykladowcy naprawdę przyjemni i z każdym idzie się dogadać jak jest jakiś problem.
Nikt
Buła Ty chyba na poziomie podstawówki sie zatrzymałeś 😜 Również jestem studentka zaoczna owej uczelni i mogę szczerze stwierdzić, ze polecam uczelnie. Jesli komuś szkoła nie odpowiada to powinnien z niej zrezygnować, albo przemilczeć. Uwazam, ze kazdy uczy sie dla siebie i od siebie powinien najwiecej wymagać! ❤️
13.02.2023
13.02.2023
Student
Uczniowie są zastraszani przez (niektórych) wykładowców, uczelnia na której trzeba siedzieć cicho i nie można się wychylać bo za każdą sytuację prowadzący się mszczą.
pietrucha
Syf.i czesto nie ma zajec z planu a uczelnia to zlewa tylko kase ciągna
13.02.2023
13.02.2023
Buła
Nie polecam , za wszelką cenę chcą udupić . To nie jest szkoła która dba o studentów ,a szczególnie na 1 roku , za wszelką cenę chcą zniszczyć , upodlić , brak szacunku . W podstawówce byłem lepiej traktowany . Niewiem czy chodzi im o to aby zyskać więcej kasy na '' warunkach '' w sumie całkiem mozliwe inflacje mamy . Tektsy typu głowę podniesiesz konczysz egzamin są na poziomie zera . Stanowczo odradzam tę szkołe .
Studentka
Uczelnia? Totalna porażka, wykładowcy- możnowładcy traktują studentów jak zło konieczne, przykre to, bo studia nie są darmowe. Jeśli pracujesz to też będzie ciężko, nikt się z tym nie liczy, poprawy, egzaminy robi się w tygodniu bo wykładowcy "chcą mieć wolny weekend ". Stanowczo odradzam.
13.02.2023
31.01.2023
Student
Odradzam tragedia uciekajcie bo to co się tam dzieje to cyrk na kółkach jeszcze tyle kasy porażka
Bolo
każdy tu skonczy.duzo ludzi przychodzi z uczelni gdzie nie dawali tu jest ok .duzo przedmiotow odpada bo wykladowcy ciagle przepsuja oceny z innych szkol.
24.01.2023
05.12.2022
Bbb
Czy na wsmed jest wysoki poziom nauczania? Jest lżej niż na UMB? Szukam szkoły gdzie nie jest taki wyścig szczurów.
Ola
Czy zajecia z pielęgniarstwa , kosmetologii czy fizjoterapii odbywają się w piątki ? Chce wiedzieć bo w piątki pracuje i nie będę w stanie chodzić w piątki na zajęcia proszę o odpowiedź
07.11.2022
10.10.2022
jw
odpowiedź dla ktos z dnia 08.10.2022
Jeszcze się taki nie urodził żeby każdemu ( ktos ) dogodził.
ktos
beznadziejna organizacja w planie nie podali w jakich salach są zajècia i wszyscy szukają a stronka tez nic nie ma.
08.10.2022
04.10.2022
J.W.
odpowiedź dla On z dnia 04.10.2022
Ta jedna jest kasjerką i na niej spoczywa ten obowiązek. Masz możliwość dokonać wpłatę w banku.
On
3 kobiety siedzą jedna obsługuje i z łaską przyjmuje pieniądze na czesne.każe przelewy robić.
04.10.2022
01.10.2022
Wer
Jolka coś Ci się chyba pomyliło w główce 😉
Jolka
odpowiedź dla Wer z dnia 30.09.2022
Lepiej zrezygnuj, bo jeszcze nie zaczęłaś a już szukasz sensacji.
30.09.2022
30.09.2022
Wer
Hej jest ktoś Pielęgniarstwo 1 rok dzienne, najlepiej ktoś kto wie gdzie są zajęcia lub ktoś kto pracuje i będzie się starał przepisywać oceny😇
Ms
Halo jest ktoś 1 rok pielegniarstwonzaovznie
29.09.2022
29.09.2022
studentka
Ale beznadzieja.zlozylam papiery i nie wiem kiedy Zaczynam studia bo nie ma planu.w biurze nic nie wiedzą bo ktoś inny pisze rozkład,a przez telefon też tylko wrzaski w tle a o planie nic,że jeszcze nie ma. Nie wiem czy w sobotę przyjachać czy nie,a nie mieszkam w Bialymstoku.
Jolka
odpowiedź dla student z dnia 04.09.2022
I znowu to samo, jeżeli ci nie pasuje to zapisz się na studia które odbywają się w hotelu pięciogwiazdkowym.
06.09.2022
04.09.2022
student
Drogo,zajecia skracane bez odrabiania,a biorą dużą kasę,ciasne i niewygodne sale.
Justysia
Jakieś aktualne opinie o uczelni WSMed? :)
15.08.2022
29.07.2022
stydentka1
odpowiedź dla STUDENT z dnia 29.07.2022
Nie zaliczyłeś semestru i wypisujesz bzdury wyssane z paskudnego palca.
STUDENT
Uczelnia jest słaba, według Polskiej Komisji Akredytacyjnej uczelnia kilka razy nie spełniała warunków programowych z danego kierunku (np. fizjoterapia- brak kompetencji wykładowców, brak dorobku naukowego, doświadczenia) o dziwo ostatnia opinia tego kierunku jest z 2018 r. co daje do myślenia czy uczelnia na obecne lata ma możliwość prowadzenia rekrutacji na ten kierunek...
29.07.2022
26.07.2022
john
Zaszlem po info ale to porażka. w dziekanacie halas duzo ludzi ze nie slychac co kobieta mowila tak sie darla inna chyba nie zloze u nich papierow
Kkk546
Jeśli ukończyłam Ratownictwo stacjonarne na innej uczelni w innym mieście, a teraz rozpoczynam pielęgniarstwo niestacjonarne w wsmed Bialystok to czy istnieje możliwość przepisania ocen z niektórych przedmiotów?
20.07.2022
13.07.2022
Aśka
Czy uczelnia zapewnia lub wymaga specjalnej odzieży medycznej (scrubsów)? Czy muszą być dla roku takie same, czy dowolne?
Sylwia
Szukam osób którzy wybierają się na pielęgniarstwo stacjonarne :) Czy wykładowcy przepisują oceny jeśli punkty ECTS i wymiar godzinowy zgadzają się? Jak z podejściem wykładowcy do studenta? Jak z poziomem wiedzy przekazywanej i atmosferą w uczelni?
13.07.2022
05.07.2022
Paula
Poszukuje osób z fizjo mam pare pytań
Aga
Wiem, ze komentarz nie na temat, ale czy jest stworzona grupa na fb pielęgniarstwo? Poszukuje osób studujacych obecnie na 2 roku. Za każdą pomoc i odp będę bardzo wdzięczna. Pozdrawiam.
03.04.2022
07.02.2022
Jolka
odpowiedź dla Student z dnia 05.02.2022
Jeśli nie naćpana to musisz być na coś chora i rzeczywiście potrzebujesz natychmiastowej pomocy. Jeszcze raz Ci radzę idź i opowiedz co Ci leży na wątrobie, a tak schowałaś się i tylko warczysz.
Student
Naćpana to sama jesteś!!! 🤣😂Niestety, ale z dziekanatem nie da się rozmawiać, wprowadzają ludzi w błąd i oby tylko...Uczelnia schodzi na spy... Jak tak dalej będzie, to straci renomę, przez ten cały syf, który tam jest i nikt z tym nic nie próbuje robić!!!
05.02.2022
02.02.2022
Jolka
odpowiedź dla Student z dnia 01.02.2022
Trzeba być naćpanym żeby oczerniać Uczelnię za brak przez chwilę papieru w jednej z wielu toalet. Uczelnia to nie jest przedszkole, jeżeli coś Cię boli to idź i porozmawiaj z władzami. Ja byłam na rozmowie i wszystko co chciałam zostało wyjaśnione i to bardzo dokładnie.
Student
Nie polecam uczelni.... Wykładowcy traktują studentów jak uczniów szkoły średniej. Na porządku dziennym jest zastraszanie, a już nie wspomnę o kulturze niektórych wykładowców (chodzi w jaki sposób się zwracają, odzywają) do ludzi, którzy są zapewne starsi od co poniektórych wykładowców - zero kultury. Nic nikogo nie obchodzi, zero pomocy, pomocnej dłoni w stronę studenta. Dziekanat, to już totalna porażka, nic nigdy nie wiedzą, panie tam pracujące zachowują się jakby siedziały tam za karę lub pracowały za darmo. Nie wspomnę o warunkach panujących na uczelni, toalety to porażka, papieru toaletowego, ręczników papierowych, jak i mydła brakuje już koło południa. Sale ćwiczeniowe są wyposażone okropnie, wszystkiego brakuje, bądź wszystko jest tak stare, że szkoda mówić 🤦‍♀️Uczelnia nastawiona jest tylko na "ździeranie" kasy od studentów - to najlepiej im wychodzi i co 0.5 roku podwyżki. Najdroższa uczelnia w Polsce!!!! Jak się nic nie zmieni, to studentów będzie brak!!! Aa i trzeba zgłosić warunki do poszczególnych instytucji.....
01.02.2022
20.01.2022
:)
Ja jestem bardzo zadowolona z nauczania i wykładowców oraz "obsługi" czyli kadry dziekanatu, kwestury. Polecam szkołę każdemu, szczególne osobom pracującym.
>>>
No nie wiem gdzie, kto był i czego oczekiwał. U mnie na zajęciach zawsze pełna profeska z szacunkiem, wyrozumiałością ( do tego potrzebne są stalowe nerwy, bo większość z nas pracuje, ma rodziny a czasem są ignoranci , z powiedzeniem wszystko mi się należy bo płacę) i żartem. Nigdy niczego nie brakowało, każdy ćwiczył wielokrotnie. Szkoła przygotowuje do zawodu super. Jeżeli komuś przeszkadza rąbek u spódnicy to musi być złą baletnicą. Niech każdy spojrzy na siebie zanim zacznie pleść.
04.01.2022
27.12.2021
studentka 2021
Szkoda, że w pracowniach fantomom odpadają kończyny, brakuje podstawowych rzeczy : bandaże, stoliki transportowe na kółkach, nerki, pościel ( łatanie kompletów z innych łóżek podczas zajęć), pieluchomajtek dla dorosłych ( 1 sztuka na trzy stanowiska - obłęd!!!)....tego wszystkiego, co jest KONIECZNE do nauki zawodu. Szkoda, że spośród wielu mikroskopów tylko trzy nadawały się do użytku. Szkoda, że to wszystko sprawia wrażenie zaniedbania, braku starań ze strony osób, które odpowiadają za wyposażenie i poprawne funkcjonowanie pracowni. Studenci to widzą i komentują tu i tam. Widzą to też osoby prowadzące zajęcia i ... szkoda, że nic z tym nie robią. To są sprawy do poprawienia i wierzę, że będzie lepiej. Pozdrawiam:)
dziekanat
odpowiedź dla Studentka 1 roku z dnia 17.12.2021
Studencie dlaczego nie przyjdziesz porozmawiać na temat który Cię drażni a rozpisujesz się. Jak możemy Ci pomóc ?
20.12.2021
17.12.2021
Studentka 1 roku
Tragedia a nie uczelnia. Studenta traktuje się jak zło konieczne, a chcielibyśmy zauważyć że płacimy grube pieniądze za te g**** studia!!!! Nie ma podstawowych rzeczy na pracowniach, nauczyciele mają wywalone na wszystko, wszędzie tylko groźby, że nie zaliczymy lub teksty w stylu "studia wszędzie tak wyglądają, jak ci się nie podoba to nie musisz studiować". Nie polecam
Student
Uczelnia to jedna wielka porażka administracyjna.
26.11.2021
12.10.2021
Kwest
odpowiedź dla Zaoczniak z dnia 11.10.2021
Drogi studencie.Uczelnia dokłada wszelkich starań ,aby ułatwiać studentom dostęp do informacji.Dane o stypendiach, w tym stypendium socjalnym oraz sposobie uzyskiwania informacji umieszczone są na stronie wsmed.edu.pl/strefa studenta/dziekanat w pozycjach:1. Wnioski o stypendia 2021/2022-szczegółowe informacje 2.Regulamin świadczeń dla studentów 2021/2022;3.Do pobrania-stypendia-regulamin świadczeń dla studentów 2021/2022 oraz załączniki i informacje.Wszelkie informacje stypendium socjalne udzielane są pod nr tel.85/7499455.Wnioski przyjmujemy osobiście lub wrzucając do skrzynki podawczej przy wejściu do uczelni lub pocztą.Regulamin Opłat za usługi edukacyjne § 5 pkt 6 i 7 określa sposób dokonywania opłat w formie bezgotówkowej na indywidualne rachunki bankowe każdego studenta .Przyjmujemy również wpłaty gotówkowe,ale wystosowaliśmy na stronie uczelni prośbę do studentów o priorytet formy bezgotówkowej w związku z COVID-19, do której studenci podeszli bardzo pozytywnie.Kontakty telefoniczne i emailowe znajdują się na stronie uczelni w zakładkach kwestura,dziekanat.Szanujemy studentów.Liczymy na wyrozumiałość i w kontakcie osobistym,czy telefonicznym odpowiemy na wszystkie pytania. Kwestura.
Zaoczniak
Uczelnia to jakaś porażka administracyjna. Próbujesz zapłacić za legitymację, ubezpieczenie, czesne- wszystko zamknięte. Po co ci studenci zaoczni? . Nie mówiąc już o dowiedzeniu się czegokolwiek o stypendium socjalnym. Nawet nie wiem czy mogę składać na podstawie mojej sytuacji. O ile samo studiowanie jest fajne, nauczyciele przyjaźnie nastawieni o tyle reszta pozostawia wiele do życzenia. A czesne nie jest małe. Administracja finansowa = totalna porażka. Oczywiście studiować można zaocznie , ale załatwić sprawy mailowe istna tragedia
11.10.2021
09.10.2021
K Z D M
Uczelnia, właściciel i niektórzy wykładowcy, to jedna wielka pomyłka. Człowiek się nie liczy, liczą się pieniądze. Jak się nawet ktoś z kadry stara, to szybko zmienia pracę, a studenci to widzą, że dobrzy nauczyciele uciskają, bo nie ma co się im dziwić. Byliśmy zainteresowani studiowaniem tam na jednym kierunku, ale słysząc od znajomych, co się tam wyprawia i jak traktuje się ludzi (także studentów) - odpuściliśmy sobie ten śmieszny grajdołek.
Jan
Ta uczelnia to jest Państwo w Państwie według regulaminu studiów 'Zaliczenie roku akademickiego powinno nastąpić nie później niż do 15 września".Egzaminy poprawkowe są ustalane po tym terminie łamiąc regulamin lub z góry jest ustalone że nikt nie zdaje ,nie polecam nikomu tej uczelni,Kierownicy zakładów najczęściej to są bardzo nieszczęśliwi życiowo ludzie ,którzy zatruwają życie innym.
30.09.2021
02.02.2020
Kosm
Hej, szukam kogoś kto miał biochemię z dr Czerpakiem,
xpielęgniarstwOo
Witam, chciałabym się wybrać na pielęgniarstwo i mam parę pytań. Jak wyglądają zajęcia? Czy poziom na uczelni jest ciężki? Osoba po pierwszym roku filologii francuskiej ma szansę żeby zaliczyć rok?
16.07.2019
02.07.2019
MonikaFizjo
Wybiera się ktoś na Fizjoterapie II stopnia NS ? Jak wyglądają zajęcia ,czy jest duży problem z przemieszczaniem się między zajęciami w innych miejscach niż uczelnia, oraz jaki jest poziom nauczania.
Ja
Proszę uważać na doktora Puczyńskiego z materiałoznawstwa , zboczony starszy pan który wszystkich oblewa , oceny stawia Jak mu się podoba , ocenia nie sprawiedliwie i nie stosuje się do regulaminu uczelni
17.06.2019
21.05.2019
Kasia
Jak aktualnie wyglada nauka na kierunku kosmetologia? Czy sprzęt do ćwiczeń jest w miarę ok?
Kosmetologia
Chciałabym wybrać się na kosmetologie na wsmed w Białymstoku, co sądzicie o kierunku jak i uczelni?
21.01.2019
14.05.2018
Fizjo2
Też sie wybieram na fizjoterapie i dołączam sie do pytania.
Fizjo
Wybiera się ktoś na fizjoterapie na ta uczelnie? + jaka tam jest fizjoterapia?
02.04.2018
03.02.2018
absolwentka WSMED (pielęgniarstwo)
Skończyłam pielęgniarstwo na WSMED. Wcześniej skończyłam inny kierunek na państwowej uczelni. W każdym razie największym minusem tejże uczelni są Panie, które pracują w dziekanacie. Nie wiem po co tam są? Nie robią nic. O nic nie można zapytać, nigdy nic nie wiedzą, twierdzą, iż takie pytania to nie do dziekanatu (np. o wykaz oddziałów, na których można zrobić praktyki z konkretnego działu pielęgniarstwa). Choć wcześniej studiowałam "za darmo" to osoby pracujące w dziekanacie były do rany przyłóż - zawsze pomogły, odpowiedziały na pytania. Tutaj wydawać by się mogło, że student winien być lepiej traktowany, przecież płaci tyle pieniędzy - ale gdzie tam! Oczywiście nie mówię o sytuacjach gdzie ktoś permanentnie chodzi do dziekanatu i wypytuje o głupoty - w ciągu trzech lat studiów byłam tam może sześć razy, za każdym razem spotkałam się z bardzo niemiłym podejściem i brakiem pomocy. Poza dziekanatem - uczelnia jak uczelnia. Jeśli ktoś chce się nauczyć to się nauczy, ale jeśli ktoś chce zdać bez opanowania minimum wiedzy to także zda. ;) Niektórzy wykładowcy są ok, inni mniej ok, ale tak bywa też na innych uczelniach. Na pewno na plus zasługują zajęcia praktyczne na oddziałach - w należyty sposób przygotowują do zawodu.
halohalo
Witam, czy ktoś studiował pielęgniarstwo na tej uczelni, interesuje mnie licencjat. Jakie mają wrażenia absolwenci pielęgniarstwa i może obecni uczniowie ?
30.08.2017
24.07.2017
ta.uczelnia.to.pomyłka
Ludzie z daleka od tej szkoły ! to co dzieje się na tej uczelni to jest paranoja... zajęcia odwoływane, po czym wykładowca przychodzi, podpisuje swoja obecność, a wy macie problem z odrobieniem zajęć gdyż nie pasuje mu żaden termin ;) "Panie" w dziekanacie, wiecznie zajęte, przeszkadza im to ze ktoś za mocno zapuka, nie w porę wejdzie.. zero pomocy, tylko bardzo niemiłe odzywki do studentów, od których suma summarum maja chleb bo to przecież student płaci za tą szkołę i należy się chociaż odrobina szacunku ;)
Kosmetologia magisterka, jak jest?
Słuchajcie czy ktoś z Was studiował bądź studiuje Kosmetologię II stopnia ? Jak to wygląda, czy pod uwagę brane są bardzo obecności , jak wygląda zaliczenie poszczególnych przedmiotów?
18.07.2017
03.07.2017
Pielęgniarstwo, polecacie ?
Czy ktoś po kierunku humanistycznym poradzi sobie na pielęgiarstwie, czy można po prostu uczyć sie na bierząco ? ktoś ? coś ?
kosm
Polecam !
27.06.2017
17.05.2017
Kosmetologia - opinie o kierunku
Planuję iść na Kosmetologię i zależy mi na opiniach dziewczyn, które tutaj studiują na WSM w Białymstoku.
Piele
Jak jest na pielegniarstwie? Polecacie?
12.08.2016
07.07.2016
Kuba
Czy cos sie zmienio na uczelni a dokladniej na fizjoterapii? i ktos poleci ta uczelnie?
Marti
Pilnie potrzebuję odkupić materiały dydaktyczne z kosmetologii . Czy ktoś coś ? marti7652a@gmail.com
21.06.2016
23.05.2016
fizjo
hmm ... to gdzie w Białymstoku na Fizjoterapię, jesli odradzacie tutaj? na panstwową sie raczej nie dostanę. Gdze prywatnie?
mn...,
Stypendium socjalne na tej uczelni .... haha i nic do dodania , uległo zmianie od stycznia, ale co tam decyzje otrzymałyśmy w maju, z czego 40 % zaliczki niecałe 200zł, za kwiecień prawie nic, i teraz ludzie za co maja zapłacić za ten miesiąc. Na innych uczelniach nie ma takiego problemu,a tutaj zmiana non stop, i z dnia na dzień zostajesz bez środków. Wciskają ludziom kłamstwa .
20.05.2016
03.12.2015
K
Szkoła okropna. W ogóle nie można się porozumieć z prowadzącymi, uważają Cię za śmiecia. Nie ma mowy o jakiejkolwiek pomocy od prowadzącego, a zwracają się z problemem dowiadujesz sie ze to jest tylko i wyłącznie twój problem i ich to nie obchodzi. Dopowiadają sobie i obgadują uczniów. OKROPNA. Nie polecam
masakra
uczelnia straszna. studiuję na niej..... załatwienie czegoś w dziekanacie= zapłacone czesne. Większość wykładowców jest z Białorusi, mają super tytuły typu dr n. med. itp a nic nie potrafią przekazać. jestem na 3 roku a spotkałam tylko 4 wykładowców, którzy potrafili coś przekazać i czegoś nauczyc. Odkąd odeszła z dziekanatu Pani Kinga to jakaś katorga Panie z dziakanatu mają po 10 wersji do jednej sprawy niczego nie możesz załatwićone wiecznie nic nie wiedzą. Zaopatrzenie tej uczelni do zajęć praktycznych jest minimalne. Uczelnia ta łapie się wszystkiego typu liceum ogólnokształcące medyczne, szkoła mundurowa, studia, studium medyczne a nic nie jest porządnie zorganizowane. Niektórzy wykładowcy są sami znudzeni tym co mówią. Biblioteka jest gorzej niż minimum zaopatrzona bo posiadają po 4 egzemplarze jednej książki na studia dzienne i zaoczne jeżeli nie zwrócisz czegoś w terminie masz naliczane odetki.... szkoda gadać. Uważam że to był najgorszy wybór jaki mogłam podjąc.... jeżeli chcesz coś osiągnąc i jaką wiedze posiadać w kierunku studiów musisz samemu poświecic mase czasu wolnego żeby posiąść tę wiedze. masakra na magisterkę pójdę na pewno nie tu bo szkoda mejego czsu i pieniedzy. wole zapłacic innej uczelni i mieć nadzieję że bedzie lepiej. może to i prawda, że jak chcesz coś osiągnąc to uczelnia Ci w tym nie przeszkodzi ale warto też podkreślić że Ci w tym nie pomoże a jak zabaczysz jakie ta uczelnia i wykładowcy mają podejscie do Ciebie to w pepnym momencie zaczynasz mieć tak samo wyj***** co oni....
05.10.2015
21.09.2015
Przemek
Ktos studiuje Ratownictwo? Mam pare pytań.Jak patrza na obecnosc na zajęciach,niestety czasem wypada mi robota w weekendy,2 pytanie da sie obejsc niektóre praktyki?
michał
nie wiem jak jest na kosmetologii ale na pielęgniarstwie super. Dobry dojazd wykładowcy pracujący na stałe w szpitalach więc wiedzę książkową przekładają na przykłady z życia wzięte. Nie żałuję ani jednych zajęć praktycznych na tej uczelni.
28.08.2015
09.07.2015
oliwka
Interesuje mnie Kosmetologia w trybie zaocznym na Krakowskiej ?? Kto studiował ,może coś więcej napisać na temat tego działu jakie są warunki i czy warto ? z tego co widzę są podzielone opinie ??
Aaaa
Kosmetologia: Bardzo żałuję swojej decyzji i liczę już dni do końca roku akademickiego. Za tak wysokie czesne muszę nosić własne lakiery do paznokci na zajęcia praktyczne, maszyny są stare i często nie działają. Godzin praktycznych jest naprawdę niewiele za to czas w piątki musiałam marnować na wf... Nazwy przedmiotów sobie, a treść na nich wykładana sobie. Wykładowcy niezwiązani w żaden sposób z naszą branżą przekazują informacje na temat swoich zawodów. Królem w tej kwestii pozostaje doktor Balejko, który urządza na wykładach hurtownię swoich książek do logopedii! Skandaliczne zachowanie tolerowane przez władze uczelni... Bardzo słaba kadra, nie znalazłam nikogo, kogo mogłabym brać za autorytet. Młoda kadra kosmetologów na dużo wyższym poziomie niż 'stare wygi' zza wschodniej granicy, których znajomość języka jest co najmniej wątpliwa. Jeżeli nie masz matury ze ścisłego przedmiotu, to nie masz wyboru i drzwi UMB są dla Ciebie zamknięte. Wtedy licz tylko na siebie, szkolenia i pracę poza uczelnią, bo tutaj nikt w niczym Ci nie pomoże. A na pewno nie w zdobyciu wiedzy i kwalifikacji.
24.03.2015
19.03.2015
Były student
Polecam tę Uczelnię!! Świetna kadra, dużo zajęć praktycznych nie tylko na Uczelni, ale i poza nią ( w szpitalach, Domach Pomocy Społecznej, w Hospicjum). Pozdrawiam wszystkich studentów z pielęgniarstwa.
studentka kosmetologii
Nie podoba mi sie ta uczelnia. Zamierzam zrezygnować po zakończeniu semestru. Wykładowcy przychodzą albo nie przychodzą, tak jak im się podoba. Na zajęciach praktycznych róbcie co chceta i ogólnie są nudne i beznadziejne. Zdecydowanie nie polecam, za takie pieniądze, które placimy powinno być coś lepszego!!!!
31.01.2015
30.01.2015
Studentka Kosmetologii
Obecnie studiuję Kosmetologię magisterską na tej uczelni i bardzo polecam. Żałuje że licencjat robiłam na Uniwerku Medycznym, bo posiadam wiedzę ale tylko teoretyczną. Brak mi praktyki, którą mają dziewczyny po licencjacie. Koło naukowe na kosmetologii rewelacja. Uczelnia ładna, panie w dziekanacie zawsze pomogą i nie strach tam wejść, wykładowcy dużą wagę przywiązują do ćwiczeń, nie ganiają jak psów z indeksami po kilkanaście razy jak to było na publicznej uczelni, zajęcia zumby rewelacja. Polecam każdemu.
pielęgniarstwo
Jestem absolwentką pielęgniarstwa, pracę znalazłam praktycznie od razu i to w zawodzie (ps. dziękuję Paniom z dziekanatu za szybkie przygotowanie dyplomów, dziewczyny są super), jeżeli ktoś liczy na łatwiznę, że jak zapłaci to będzie miał wszystko łącznie z piątkami na dyplomie to się myli. Kształcenie praktyczne na bardzo wysokim poziomie, w większości w szpitalach, kadrę również stanowią pracownicy służby zdrowia. Ogólnie to polecam każdemu, kto chodź trochę ma zapał i chęci do nauki. Komentarze negatywne o tej uczelni są pisane chyba tylko przez osoby, którym nie zależy na nauce.
28.01.2015
16.01.2015
studentks
WSMED-super szkoła-POLECAM!!!
Zadowolona Absolwent
Jestem absolwentką WSMED mam pracę, dobrze płatną, którą lubię, a co najważniejsze w Białymstoku. Jestem zadowolona, że wybrałam tę Uczelnię dzięki temu nie miałam problemu ze znalezieniem pracy. Droga Absolwentki i drogi xDuranteVitax- trochę wysiłku, chęci do nauki i solidnej pracy, a na pewno Indeks WSMED nie będzie przeszkodą w znalezieniu pracy.
28.12.2014
12.12.2014
Absolwentka
HAHA praca po tej szkole,śmiech na sali, wystarczy że spojrzą na dyplom i tej Pani podziękujemy. Nikt nie liczy się z tą uczelnią. Akademia Medyczna to co innego.
daga
Jestem zadowolona z Uczelni. W końcu dużo zmian. Na pracowni są kosmetyki, kadra jest w większości nowa, na rzetelnym poziomie. Nic dodać nic ująć.
10.12.2014
07.12.2014
xDuranteVitax
Jeżeli masz czas, żeby go tracić, to polecam tą uczelnie. Wykładowcy tutaj nie WYKŁADAJĄ danych treści z określonych przedmiotów tylko opowiadają życiowe historie jak to teść, mąż, siostra, czy babcia, coś tam zrobili. Studenci są traktowani tutaj jak dzieci, chociaż na moim kierunku są osoby, które mają ponad 20 lat, a zdarzają się i osoby po 50 r.ż. Zamiast uczyć przedmiotów zawodowych i przygotowywać do egzaminu państwowego, to opowiadane są opowieści dziwnej treści. Jeżeli chcesz się czegoś nauczyć musisz zrobić to na własną rękę, a dostanie materiałów czasem graniczy z cudem, bo jak sobie nie wychodzisz, to nie masz (niektóre rzeczy są udostępniane tylko osobom, które chodziły i prosiły, a nie dla całego roku). Zdecydowanie ODRADZAM.
student
SZCZERZE ODRADZAM. wykładowcy (w większości ze wschodu) na wykład przychodzą albo nie, zależnie od humoru. poziom nauczania beznadziejny. wykład = czytanie przez profesora/doktora/magistra slajdów z prezentacji. ćwiczenia = tu macie to i to, róbcie, a ja w tym czasie będę klikać w telefonie/laptopie. plan zajęć nachodzi na siebie bardzo często, potem trzeba prosić o zmianę. UCZELNIA BEZNADZIEJNA
08.11.2014
26.08.2014
studentak
Jestem studentką WSMED - dzięki temu obecnie pracuję i jestem zadowolona - polecam tę Uczelnię szczególnie kierunek fizjoterapii.
student
Szkoła super-dzięki niej mam pracę
25.08.2014
01.07.2014
nick
Nie polecam. Traktują studentów jak idiotów, ciągle tylko "kasa,kasa,kasa"-tam NIC nie masz za darmo.. Kosmetyki po terminie,albo ich brak. Coś załatwić? Zapomnij :) Wiecej nerwów niz pozytku.
Siwy
Szkoła wyzyskiwaczy studentów.
08.06.2014
15.02.2014
aug
dlaczego słaba
studentka
Najgorsza szkoła na podlasiu, jakie koła naukowe?Możliwości studiowania za kasę i nic więcej. Nie polecam tej szkoły.
12.02.2014
27.11.2013
000
kochani szkoła daje dużo możliwości koła naukowe, wyjazdy. Trzeba się uczyć, jeśli ktoś jest w czymś dobry to niezależnie jaką uczelnię skończy zawsze znajdzie pracę w Polsce za godne pieniądze
Rozgoryczona
Naprawdę odradzam studia na tej uczelni, szczególnie jeśli chcecie studiować zaocznie.
23.11.2013
11.11.2013
kasia
sory :P podologi :)
kasia
a był ktoś z was może na studiach podyplomowych na podoligii ?
11.11.2013
01.11.2013
cathy
do Mercia: kosmetyczka to nie to samo co kosmetolog!! ogarnij się trochę.
cathy
świetna uczelni? pff a potem zanosi się CV i wystarczy, że przyszły pracodawca zobaczy nazwę ukończonej uczelni i od razu na wejściu jest do widzenia. Wiem, bo moja koleżanka po kosmetologii została odesłana z kwitkiem i komentarzem:"jak Pani skończy dobrą uczelnie to proszę się zglosic" te same pieniądze na płatnych na umb a wiec logiczne która uczelnie wybrać
01.11.2013
18.10.2013
mdg
super uczelnia polecam
angela
Chciałabym się zapytać kto teraz idzie na fizjoterapie na studia dzienne?
04.09.2013
02.09.2013
maryjan
hejterzy wszędzie się znajdą, ja studiowałem na kilku uczelniach i na prywatnych jest o niebo lepiej niż na państwowych, na umb do Dziekanatu strach było wejść bo zaraz leciało "zamknięte, wyjść! itp." a profesory ganiali ludzi jak psów
Naiwna
Może i stronka ładna, ale nic poza tym. Najwięcej maja tam do powiedzenia osoby najmniej kompetentne. Naprawdę dobrzy wykładowcy (z tytułami, doświadczeniem, ogromną wiedzą i podejściem do studenta) już dawno opuścili mury uczelni. Nie polecam i żałuje zmarnowanych tam lat.
13.07.2013
10.07.2013
plg
pozdrawiam Panią Agnieszkę z dziekanatu, zawsze można na nią liczyć, solidnie wykonuje swoje obowiązki zawodowe, aż miło tam zaglądać!!!!!!!!!!!!!
ela
Studiują na tej uczelni fantastyczni ludzie,którym podcina się skrzydła.Nie zasłużyli na takie traktowanie za duże pieniądze płacą,by traktować ich jako zło konieczne......
09.06.2013
19.05.2013
emila7
Hej Ola:) Mam do Ciebie pytanie interesuje mnie w jaki sposób przeniosłaś się na UMB?
ola
Wyższej szkoły medycznej - Nie nazwałabym tego nawet uczelnią. Teraz studiuje na Uniwersytecie Medycznym i dopiero wiem co to są studia.
14.05.2013
14.05.2013
tali
NIKOMU NIE POLECAM TEJ SZKOŁY!! W podstawówce można więcej się nauczyć. Zajęcia praktyczne na odwal - róbcie co chcecie. Fajnie róbcie, tylko żeby jeszcze było na czym, brak podstawowych sprzętów, kosmetyków. Za te pieniądze pracowania powinna być ful wyposażona, a nie wieczne pustki - brak nawet wacików. Wykłady - trudno to nazwać wykładami, jak wykładowca chce to sobie przyjdzie, jak nie to nie. Śmiech po prostu śmiech. Szkoda mi tylko zmarnowanych 3 lat
bio
Jeżeli masz coś innego do wyoboru to lepiej zrezygnuj z WSMED. Kończe w tym roku tą tragiczną szkołe CHWAŁĄ CI PANIE że przeżyłam. Na pocżątku moze byc ok, ale potem sama zobaczysz ze cos jest tam nie tak jak trzeba. Podejscie do uczniów? Jestesmy debilami ktorzy wybrali prywatna szkole bo na nic wiecej ich nie stac-to jest wlasnie ich podejscie. Wszystko kosztuje,tam nic nie masz za darmo. Rok 6 400 ale co do czego to wyjdzie z 7 000.
06.04.2013
06.03.2013
???
napiszcie cos wiecej, bo ja jestem zainteresowana studiami tutaj, stronke maja super, wyglada to ladnie, jak sie czyta info, tez bez zarzutu, pomijam panie i obsluge w dziekanacie, bo to wszedzie chyba koszmar jakis, ale mnie interesuje jak studia wygladaja??? jakie sa warunki? sale na cwieczenia? wykladowcy jakie maja podejscie? no wszystko generalnie, asia
Kosm
Nie polecam tej szkoły. Uczniów traktują jak głupków, w dziekanacie nigdy nic nie wie..0 ładu. Studiowałam kosmetologie. Na szczęście już ją skończyłam :)
05.03.2013
17.09.2012
aga
z tego co widze to i pielegniarstwo jest zaoczne. był ktoś na fizjoterapi ? co sadzicie o tej szkole?
paulina
kurde chciałam iść na pielęgniarstwo zaocznie a tutaj taki psikus że można tylko dziennie ;(. cholera, czy ktoś wie może jak wygląda to z planem zajeć? można się jakoś dogadać z przenoszeniem z grupy do grupy? mam dobrą pracę teraz i chciałabym ją utrzymać w trakcie studiów...
18.07.2012
06.07.2012
do marek
marek, a mógłbyś napisać coś więcej o tym ratownictwie? właśnie mam zamiar tam iść, ale nie mam kompletnie kogo zapytać o info. Jak stoi sprawa z kadrą, praktykami itd?
marek wasilewski
skończyłem Ratownictwo, ciężko było ale dzięki temu mam pracę
11.06.2012
13.12.2011
Joannaa
Szkoła bardzo dobra moim zdaniem. Super spełnia swoje zadania jesli chodzi o nauczanie. ja byłam na kosmetologii i jestem bardzo zadowolona. Wiele wysniosłam wiaodmości i nie było nudno. Aczkolwiek ja jeszcze dodatkowo wiele robilam z własnej checi w domu
Mercia
Obecnie myśle , że kosmetyczka to dobry zawód , ludzie coraz bardziej dbają o wygląd zewnętrzny . Jest to nasza wizytówka. Mam wielu znajomych , z którymi rozmawiałam na temat tej uczelni. Opinie są różne, jednak wiele moich koleżanek , które miały styczność z tą uczelnią potwierdzają opinie , że warto. Nic nie jest dane za darmo . Jeśli chcemy coś osiągnąc musimy włożyc trochę pracy w to. Czasami mówiły , że musiały się namęczyć aby zdać pozytywnie egzamin . Ale świdczy to bardzo dobrze o uczelni. Przecież chcemy w przyszłości udać się do specjalisty.
21.05.2011
16.05.2011
Jolka
Jestem po tej uczelni . Ja byłam na kosmetologi. Obecnie pracuje jako kosmetyczka - uwaga w swoim gabinecie :) Jakoś mi sie udało i mysle, że pomogło mi to , że tam studiowałam . Ja byłam na niestacjonarnych , o ile dobrze pamietam to przyjeli 100 osób - taki byl limit na zaoczne. Teraz wiem , ze przymują 120 - moja dobra znajoma poszła w moje ślady .
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Uniwersytet Pomorski w Słupsku
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Collegium Humanum w Lublinie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Toruniu
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Collegium Humanum w Szczecinie
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Akademia Zamojska
  • Politechnika Łódzka
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Akademia Nauk Stosowanych im. H. Cegielskiego w Gnieźnie, Uczelnia Państwowa
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Collegium Humanum w Gdańsku
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Akademia Medyczna Humanum w Warszawie
  • Uniwersytet Wrocławski
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Psychologii w Poznaniu
  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Warszawska Wyższa Szkoła Biznesu
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Warszawska Uczelnia Ekonomiczna
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Kościerzynie
  • Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Gdański Uniwersytet Medyczny
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Szczawnie-Zdroju
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Warszawska Akademia Medyczna Nauk Stosowanych
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Kaliski
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Politechnika Częstochowska
  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Gdańsku
  • Akademia Tarnowska
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Uniwersytet Gdański
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Uniwersytet Ignatianum w Krakowie
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Politechnika Poznańska
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Akademia Pożarnicza w Warszawie
  • Collegium Humanum w Kielcach
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Uniwersytet SWPS Katowice
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Akademia WIT w Warszawie
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Małopolska Uczelnia Państwowa im. rtm. Witolda Pileckiego w Oświęcimiu
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Wydział Nauk o Polityce i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Opolskiego
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana w Radomiu
  • Politechnika Śląska
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Uniwersytet Radomski im. Kazimierza Pułaskiego
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
  • Uniwersytet w Siedlcach
  • Uniwersytet Śląski w Katowicach
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Uniwersytet WSB Merito w Gdańsku
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana, Wydział w Warszawie
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Targu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Collegium Humanum w Katowicach
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT