• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • Uniwersytet Wrocławski Alicja Wojtasz
  • Akademia Tarnowska rekrutacja 2024
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej

Wyższa Szkoła Wychowania Fizycznego i Turystyki w Białymstoku

uczelnia niepubliczna, woj. podlaskie, 15-213 Białystok, ul. Mickiewicza 49, (+85) 713 15 91, wswfit@wswfit.com.pl

Wyższa Szkoła Wychowania Fizycznego i Turystyki w Białymstoku działa na rynku edukacyjnym od dwudziestu lat i rekrutuje na studia I i II stopnia prowadzone na kierunku wychowanie fizyczne. Uczelnia kształci specjalistów: nauczycieli wychowania fizycznego, instruktorów i trenerów w wybranych dyscyplinach sportu, animatorów rekreacji oraz specjalistów z zakresu gimnastyki korekcyjno-kompensacyjnej.

Placówka dysponuje nowoczesną bazą dydaktyczną, w skład której wchodzą sale wykładowe, sale dydaktyczne: fizjologii i biomechaniki oraz sala gimnastyczna, dydaktyczna sala gier, sala ćwiczeń muzyczno - ruchowych, siłownia oraz pracownia komputerowa. WSWFiT dysponuje również nowoczesną biblioteką.

Uczelnia rozwija współpracę międzynarodową uczestnicząc w programie Erasmus +. Dzięki temu studenci mają możliwość realizacji części studiów w jednej z uczelni partnerskich.


Ocena uczelni

6.83 / 10
227 głosów

Opinie (41)
Wyższa Szkoła Wychowania Fizycznego i Turystyki w Białymstoku, WSWFiT Białystok

Olha
polecam
27.11.2023
13.05.2023
Studentka i absolwentka
Polecam tą uczelnię mimo zmiany nazwy i siedziby
Ania
Nowe zmiany są na plus! Podoba mi się. :)
12.02.2023
27.01.2023
Grześ
Polecam!
Absolwent
Uczelnia od tego roku zmienia lokalizację na ul. Ciepłą 40 (WSFIZ) a zajęcia praktyczne będę odbywać się w starej lokalizacji. Kadra i dziekanat zostaje ten sam (to duży plus że tylko zmienia się lokalizacja) uczulenia zostanie Akademią nauk Stosowanych do końca 2022 r, a na razie jako wydział wf w ramach WSFIZ.
06.09.2022
29.08.2022
Beata
Jest okay!
Ewka
Miły dziekanat, wykładowcy są ok, na tej uczelni nie da się zgubić! :'D
15.08.2022
29.07.2022
STUDENT
To prawda, że uczelnia zmienia siedzibę i nazwę?
Ania
Polecam uczelnię :)
16.07.2022
13.07.2022
Aśka
Bardzo dobra atmosfera na studiach. Dziekanat i Panie tam pracujące są miłe i bardzo pomocne. Obozy, chodź trwające 5 dni- intensywne. Wykładowcy w zdecydowanej większości dobrze przekazują wiedzę do pracy nauczyciela wf. Nie jest ciężko jeśli ktoś chce wynieść ze studiów trochę wiedzy. Wysokie stypendia (czasem jego kwota się w ciągu roku zmienia). Plany zajęć nie są "rozstrzelane". Brakuje mi większej ilości specjalizacji i kół/sekcji sportowych. Trochę jest "latania" na niektóre zajęcia praktyczne przez brak dużej sali gimnastycznej na uczelni, ale widać, że uczelnia rozplanowała to tak, że dojście do takich obiektów zajmuje ok 10 min. Skończyłam licencjat, wybieram się na magisterkę.
.
Również polecam a na następny rok akademicki będzie nowy kierunek! Kultura fizyczna w służbach mundurowych ❤️
20.04.2022
12.02.2022
Biegaczka
Polecam !
Student
Obozy ciekawe (zimowy w górach!), Kadra uprzejma. Polecam !
08.02.2022
20.01.2022
A
Super atmosfera, panie z dziekanatu zawsze pomocne. Stypendia są wysokie więc nawet jak płacisz czesne to ci się zwróci w 100%. Żaden wykładowca nie robi problemu ze zdaniem. Nie jest też jakoś przesadnie ciężko. Wykładowcy są mili. Ogólnie - polecam z całego serca tą uczelnię!
J
Uczulenie polecam ! Z całego serca ! Właśnie ją kończę w tym roku
20.01.2022
20.11.2021
...
Dzień dobry, jakie są aktualne opinie o szkole?
....
Witam, czy ktoś może próbował się zarejestrować na studia w tym roku ? Od dwóch dni, podczas wypełniania formularza wyskakuje komunikat "wystąpił bład, odśwież stronę " Dzwoniłam na uczelnię i zasugerowano, że muszę coś źle uzupełniać, lecz próbowałam juz 100.. razy i dalej nic. Czy ktoś ma podobny problem ?
05.08.2021
09.04.2020
Karakan
Spoko jest
ShyBus
Co za gnojki piszą takie opinie? Jak chcesz brać tylko zaświadczenia i ściągać kasę np. z Zusu, to zapłać te dwa złote i nie gadaj o rzeczach, o których nie masz pojecia. Żenada. Ja studiuję w tej szkole, poszedłem tam, bo chciałem mieć coś wspólnego z wuefem. To, że się płaci to każdy wie zanim zacznie studiowac. Moze nie4 ma fajerwerków ale jest ok. na pewno jest miła atmowsfera i wcale nie jest trudno. Ja mam stupendium i nie jest ono male.
18.05.2018
14.04.2018
Diobeł
Szkoła żenada. Nowe władzę uczelni nic nie potrafią ogarnąć. Za wszystko chcą kasę nawet za zaświadczenie że się studiuje. Nie potrafią niczego nauczyć. Zresztą co się dziwić skoro nie ma nawet sali gimnastycznej ani sprzętu. Nie pogrąża w gry zespołowe nie zobaczysz jak wygląda lekkoatletyka. Rektora nie zna się na sporcie i to widać. Za to zna się chyba na ściąganiu kasy
Daga335
Podobno ten pan od nieobecności nie pracuje. A z drugiej strony chcesz nie chodzić na uczelnie i mieć dyplom? Ja uczelnie polecam, wyrozumiała kadra i sprzyjające warunki. Ja tam uważam, że jest ok
21.03.2017
06.12.2016
NIE POLECAM
Masakra! Jest kilku wykładowców co myślą że mają profesora(chociaż prof.-przed nazwiskiem nadali sami sobie bo przez swoją uczelnie, a nie mają profesora nadanego przez Szkolnictwo) to myślą że zjedli wszystkie rozumy a my studenci jesteśmy idiotami nie godnymi z tym Państwem rozmawiać . Wiekszego burdelu jaki tam mają, nie widzialem! Sportowcy - darujecie sobie jezeli jestescie sportowcami zawodowymi i chcecie zaliczac w innych terminach LICZĄ SIĘ TYLKO OBECNOŚCI A NIE WIEDZA! Uczelnia jest dla osob ktorzy mają dużo czasu bo nieobecnosci [każdą!] Trzeba odrabiac i nie interesują ich ŻADNE tłumaczenia! ZDECyDOWANIE NIE POLECAM !
youlia
Jestem sportowcem więc wybrałam tą uczelnię. Bardzo miła atmosfera, ciekawe zajęcia i ludzcy wykładowcy. Nie rozumiem osób, którym się tam nie podoba. Mogę śmiało polecić dla wszystkich ! :)
18.09.2016
29.01.2015
karkar
Jeżeli ktoś nie ma co robić z pieniędzmi, niech złoży tam papiery, a szybko nadmiar gotówki zniknie z jego portfela.
Baran
Z tej szkoły zrobiła sie pralnia pieniedzy. Obozy nędza... wszystkie w.... SZELMENCIE, żenada. A stara kadra juz tutaj nie pracuje, nieliczni którzy są za SOBOLEM to zostali.
11.09.2014
07.12.2013
sportowiec
No, teraz to tam prawdziwa kicha!!! Stanowczo nie polecam.!!! Przeniosłem się na inną tego typu uczelnię i jest ok,
ja
Witam Jakie opinie teraz możecie opisać o szkole - słyszałem, że dużo się tam zmieniło - sporo negatywnie - jeżeli ktoś coś wie proszę o informację - myślę o studiach tam i nie wiem w sumie co robić :) Dzięki
12.06.2013
06.03.2013
jumbo
doskonałe warunki, świetna uczelnia, dobra kadra, jelsi ktos pisze negatywy - to jest zazdrosnikiem.albo dziala dla konkurencji, jedyny mankament tej WSWFiT to koniecznosc placenia czesnego, no ale tego nie przeskoczymy, bo na prywatnych wszedzie sie placi i tyle, polecam i pozdrawiam
ja polecam
zaplecze jelsi chodzi o budynki rewelka, mozna pozazdroscic, studiuje sie po prostu z przyjemnoscia, moja opinia jest wysoka, moge pisac o WSWFIT w Bialymstoku dobrze,
30.10.2012
11.08.2012
mojito
Stwierdziłem że idę na studia do Szkoły Wychowania Fizycznego, to i poszedłem. Mogłem tylko wcześniej się trochę więcej zastanowić, to może zorientowałbym się, że nie będzie to tylko wf, ale też przedmioty czysto teoretyczne i dużo nauki. Ale jak już wbiłem się w rytm, to mi się te studia zaczęły podobać .
Ania
Moj chlopak tu studiuję, i nie narzeka. Wiem że mu się studia bardzo podobają, zadowolony jest z zajęc. Ma bardzo fajną grupę, generalne mówi ze spoko ludzie tam są. Wykładowcy wymagają, ale nie ma tez przesady. Oboje jesteśmy z białego i to na prawdę dobra uczelnia w okolicy.
10.08.2012
04.08.2012
jessie
na awf się nie dostałem i myślałem że to koniec marzeń o studiach sportowych, ale rodzice kazali poszukać wyższych szkół o takim profilu. zdecydowałem się na uczelnię w białymstoku, gł. ze względu na odległość od domu. początkowo myślałem nawet o przeniesieniu się po pierwszym roku, ale jest tu naprawdę świetna atmosfera i zdecydowałem ze zostaję!
ball
trochę mnie te studia kosztują, a właściwie moich rodziców, ale sam poziom nauczenia jest dobry, zajęcia na dobrym poziomie, kadra niczego sobie, ogólnie jest ok, jak na Białystok.
28.06.2012
18.05.2012
awf
mieszkam w białymstoku, ale na tę uczelnię raczej się nie wybiorę - za blisko domu, a chcę się w końcu wyrwać z rodzinnych okolic. niemniej jednak jeśli nigdzie się nie dostanę - będzie to moja ostatnia deska ratunku. bardzo chcę studiować na awf w warszawie, ale selekcję może byc ciężko przejść. o naszej białostockiej wswfit słyszałem dużo pochlebnych opinii, więc może nie będzie tak źle jeśli tu wyląduję.
do K - pytanie mam
co masz na mysli piszac, ze uczelnia żeruje jak może? to znaczy, że co robi? czym moge być zaskoczony, jako student tej szkoły wyzszej? jakie masz doswiadczenia - zakladam, że złe - związane z ta szkołą, że napisałes taką opinie? bardzo prosze o odpowiedz.
30.12.2011
20.12.2011
K
Uczelnia żeruje na Tobie jak tylko może. Za wszystko chcą pieniądze. Dosłownie za wszystko.
Maika
Ja tam polecam. Co mam wiecej napisac, fajnie jest ludzie spoko i jakos leci. Szybko te lata mijaja. Niedlugo koniec juz.
09.12.2011
07.12.2011
Jojaaaa
TiR na tej uczelni to sama przyjemność :-) Nie myślałam, że tak mi sie tutaj spodoba. Fajni są ludzie,klimat jest boski. Czasami bywa cięzko jak przyjdzie sesja, koła nie są takie trudne jak się pouczymy troszke:)
Słomka
Ja bym wolała jednak jakiś uniwerek wybrać ,mimo dobrych opinii dla tej właśnie szkoły. Znajomi chwalą tą szkołę. Nawet mój dobry przyjaciel tam chodzi i nie narzeka. Ja jednak wybiore sie na Uniwerek prawdopodobnie będzie to Uniwerek w Poznaniu .
28.05.2011
23.05.2011
studenciak
Ja jestem zadowolony z tej szkoły. Myślę, że warto się tam wybrać. Uczelnia, a bardziej wykladowcy, nie znęcają się nad nami hehe. Nie ma aż tak mocnego rygoru, jak na niektórych uczelniach wyższych - słysze to czasem od moich znajomych. Moja opinia jest wiek NA TAK dla tej uczelni, nie mam jednak za wielkiego porównania z innymi szkołami tego typu, jedynie opinie znajomych tak jak wyżej pisałem
sikora
Rozważyłem wszystkie za i przeciw i wybrałem już tą szkołę. Będzie co będzie odorobina chęci i musi być OK!
16.05.2011
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Chrześcijańska Akademia Teologiczna w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Warszawska Uczelnia Ekonomiczna
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Akademia Pożarnicza w Warszawie
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana w Radomiu
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana, Wydział w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Politechnika Białostocka
  • Uniwersytet Wrocławski
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Warszawska Wyższa Szkoła Biznesu
  • Akademia Nauk Stosowanych im. H. Cegielskiego w Gnieźnie, Uczelnia Państwowa
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Akademia Jagiellońska w Toruniu
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Uniwersytet w Białymstoku
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Akademia WIT w Warszawie
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Politechnika Poznańska
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Szczawnie-Zdroju
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Psychologii w Poznaniu
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Uniwersytet SWPS Katowice
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Politechnika Częstochowska
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Uniwersytet Radomski im. Kazimierza Pułaskiego
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Politechnika Łódzka
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Akademia Tarnowska
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Małopolska Uczelnia Państwowa im. rtm. Witolda Pileckiego w Oświęcimiu
  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Uniwersytet WSB Merito w Toruniu
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Uniwersytet Pomorski w Słupsku
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Akademia Zamojska
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Gdański
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Kosmetyki i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Uniwersytet Ignatianum w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Targu
  • Collegium Humanum w Lublinie
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Toruniu
  • Gnieźnieńska Szkoła Wyższa Milenium
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Collegium Humanum w Szczecinie
  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Uniwersytet WSB Merito Szczecin
  • Uniwersytet Śląski w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Warszawska Akademia Medyczna Nauk Stosowanych
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Uniwersytet w Siedlcach
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Uniwersytet WSB Merito w Gdańsku
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Gdański Uniwersytet Medyczny
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Kościerzynie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Wydział Nauk o Polityce i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Opolskiego
  • Politechnika Lubelska
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
  • Akademia Medyczna Humanum w Warszawie
  • Uniwersytet Kaliski
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Politechnika Śląska
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Gdańsku
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie