• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • WSAIB Gdynia patronat medialny

Wyższa Szkoła Wychowania Fizycznego i Turystyki w Białymstoku

uczelnia niepubliczna, woj. podlaskie, 15-213 Białystok, ul. Mickiewicza 49, (+85) 713 15 91, wswfit@wswfit.com.pl

Wyższa Szkoła Wychowania Fizycznego i Turystyki w Białymstoku działa na rynku edukacyjnym od dwudziestu lat i rekrutuje na studia I i II stopnia prowadzone na kierunku wychowanie fizyczne. Uczelnia kształci specjalistów: nauczycieli wychowania fizycznego, instruktorów i trenerów w wybranych dyscyplinach sportu, animatorów rekreacji oraz specjalistów z zakresu gimnastyki korekcyjno-kompensacyjnej.

Placówka dysponuje nowoczesną bazą dydaktyczną, w skład której wchodzą sale wykładowe, sale dydaktyczne: fizjologii i biomechaniki oraz sala gimnastyczna, dydaktyczna sala gier, sala ćwiczeń muzyczno - ruchowych, siłownia oraz pracownia komputerowa. WSWFiT dysponuje również nowoczesną biblioteką.

Uczelnia rozwija współpracę międzynarodową uczestnicząc w programie Erasmus +. Dzięki temu studenci mają możliwość realizacji części studiów w jednej z uczelni partnerskich.


Ocena uczelni

6.92 / 10
218 głosów

Opinie (38)
Wyższa Szkoła Wychowania Fizycznego i Turystyki w Białymstoku, WSWFiT Białystok

Grześ
Polecam!
27.01.2023
06.09.2022
Absolwent
Uczelnia od tego roku zmienia lokalizację na ul. Ciepłą 40 (WSFIZ) a zajęcia praktyczne będę odbywać się w starej lokalizacji. Kadra i dziekanat zostaje ten sam (to duży plus że tylko zmienia się lokalizacja) uczulenia zostanie Akademią nauk Stosowanych do końca 2022 r, a na razie jako wydział wf w ramach WSFIZ.
Beata
Jest okay!
29.08.2022
15.08.2022
Ewka
Miły dziekanat, wykładowcy są ok, na tej uczelni nie da się zgubić! :'D
STUDENT
To prawda, że uczelnia zmienia siedzibę i nazwę?
29.07.2022
16.07.2022
Ania
Polecam uczelnię :)
Aśka
Bardzo dobra atmosfera na studiach. Dziekanat i Panie tam pracujące są miłe i bardzo pomocne. Obozy, chodź trwające 5 dni- intensywne. Wykładowcy w zdecydowanej większości dobrze przekazują wiedzę do pracy nauczyciela wf. Nie jest ciężko jeśli ktoś chce wynieść ze studiów trochę wiedzy. Wysokie stypendia (czasem jego kwota się w ciągu roku zmienia). Plany zajęć nie są "rozstrzelane". Brakuje mi większej ilości specjalizacji i kół/sekcji sportowych. Trochę jest "latania" na niektóre zajęcia praktyczne przez brak dużej sali gimnastycznej na uczelni, ale widać, że uczelnia rozplanowała to tak, że dojście do takich obiektów zajmuje ok 10 min. Skończyłam licencjat, wybieram się na magisterkę.
13.07.2022
20.04.2022
.
Również polecam a na następny rok akademicki będzie nowy kierunek! Kultura fizyczna w służbach mundurowych ❤️
Biegaczka
Polecam !
12.02.2022
08.02.2022
Student
Obozy ciekawe (zimowy w górach!), Kadra uprzejma. Polecam !
A
Super atmosfera, panie z dziekanatu zawsze pomocne. Stypendia są wysokie więc nawet jak płacisz czesne to ci się zwróci w 100%. Żaden wykładowca nie robi problemu ze zdaniem. Nie jest też jakoś przesadnie ciężko. Wykładowcy są mili. Ogólnie - polecam z całego serca tą uczelnię!
20.01.2022
20.01.2022
J
Uczulenie polecam ! Z całego serca ! Właśnie ją kończę w tym roku
...
Dzień dobry, jakie są aktualne opinie o szkole?
20.11.2021
05.08.2021
....
Witam, czy ktoś może próbował się zarejestrować na studia w tym roku ? Od dwóch dni, podczas wypełniania formularza wyskakuje komunikat "wystąpił bład, odśwież stronę " Dzwoniłam na uczelnię i zasugerowano, że muszę coś źle uzupełniać, lecz próbowałam juz 100.. razy i dalej nic. Czy ktoś ma podobny problem ?
Karakan
Spoko jest
09.04.2020
18.05.2018
ShyBus
Co za gnojki piszą takie opinie? Jak chcesz brać tylko zaświadczenia i ściągać kasę np. z Zusu, to zapłać te dwa złote i nie gadaj o rzeczach, o których nie masz pojecia. Żenada. Ja studiuję w tej szkole, poszedłem tam, bo chciałem mieć coś wspólnego z wuefem. To, że się płaci to każdy wie zanim zacznie studiowac. Moze nie4 ma fajerwerków ale jest ok. na pewno jest miła atmowsfera i wcale nie jest trudno. Ja mam stupendium i nie jest ono male.
Diobeł
Szkoła żenada. Nowe władzę uczelni nic nie potrafią ogarnąć. Za wszystko chcą kasę nawet za zaświadczenie że się studiuje. Nie potrafią niczego nauczyć. Zresztą co się dziwić skoro nie ma nawet sali gimnastycznej ani sprzętu. Nie pogrąża w gry zespołowe nie zobaczysz jak wygląda lekkoatletyka. Rektora nie zna się na sporcie i to widać. Za to zna się chyba na ściąganiu kasy
14.04.2018
21.03.2017
Daga335
Podobno ten pan od nieobecności nie pracuje. A z drugiej strony chcesz nie chodzić na uczelnie i mieć dyplom? Ja uczelnie polecam, wyrozumiała kadra i sprzyjające warunki. Ja tam uważam, że jest ok
NIE POLECAM
Masakra! Jest kilku wykładowców co myślą że mają profesora(chociaż prof.-przed nazwiskiem nadali sami sobie bo przez swoją uczelnie, a nie mają profesora nadanego przez Szkolnictwo) to myślą że zjedli wszystkie rozumy a my studenci jesteśmy idiotami nie godnymi z tym Państwem rozmawiać . Wiekszego burdelu jaki tam mają, nie widzialem! Sportowcy - darujecie sobie jezeli jestescie sportowcami zawodowymi i chcecie zaliczac w innych terminach LICZĄ SIĘ TYLKO OBECNOŚCI A NIE WIEDZA! Uczelnia jest dla osob ktorzy mają dużo czasu bo nieobecnosci [każdą!] Trzeba odrabiac i nie interesują ich ŻADNE tłumaczenia! ZDECyDOWANIE NIE POLECAM !
06.12.2016
18.09.2016
youlia
Jestem sportowcem więc wybrałam tą uczelnię. Bardzo miła atmosfera, ciekawe zajęcia i ludzcy wykładowcy. Nie rozumiem osób, którym się tam nie podoba. Mogę śmiało polecić dla wszystkich ! :)
karkar
Jeżeli ktoś nie ma co robić z pieniędzmi, niech złoży tam papiery, a szybko nadmiar gotówki zniknie z jego portfela.
29.01.2015
11.09.2014
Baran
Z tej szkoły zrobiła sie pralnia pieniedzy. Obozy nędza... wszystkie w.... SZELMENCIE, żenada. A stara kadra juz tutaj nie pracuje, nieliczni którzy są za SOBOLEM to zostali.
sportowiec
No, teraz to tam prawdziwa kicha!!! Stanowczo nie polecam.!!! Przeniosłem się na inną tego typu uczelnię i jest ok,
07.12.2013
12.06.2013
ja
Witam Jakie opinie teraz możecie opisać o szkole - słyszałem, że dużo się tam zmieniło - sporo negatywnie - jeżeli ktoś coś wie proszę o informację - myślę o studiach tam i nie wiem w sumie co robić :) Dzięki
jumbo
doskonałe warunki, świetna uczelnia, dobra kadra, jelsi ktos pisze negatywy - to jest zazdrosnikiem.albo dziala dla konkurencji, jedyny mankament tej WSWFiT to koniecznosc placenia czesnego, no ale tego nie przeskoczymy, bo na prywatnych wszedzie sie placi i tyle, polecam i pozdrawiam
06.03.2013
30.10.2012
ja polecam
zaplecze jelsi chodzi o budynki rewelka, mozna pozazdroscic, studiuje sie po prostu z przyjemnoscia, moja opinia jest wysoka, moge pisac o WSWFIT w Bialymstoku dobrze,
mojito
Stwierdziłem że idę na studia do Szkoły Wychowania Fizycznego, to i poszedłem. Mogłem tylko wcześniej się trochę więcej zastanowić, to może zorientowałbym się, że nie będzie to tylko wf, ale też przedmioty czysto teoretyczne i dużo nauki. Ale jak już wbiłem się w rytm, to mi się te studia zaczęły podobać .
11.08.2012
10.08.2012
Ania
Moj chlopak tu studiuję, i nie narzeka. Wiem że mu się studia bardzo podobają, zadowolony jest z zajęc. Ma bardzo fajną grupę, generalne mówi ze spoko ludzie tam są. Wykładowcy wymagają, ale nie ma tez przesady. Oboje jesteśmy z białego i to na prawdę dobra uczelnia w okolicy.
jessie
na awf się nie dostałem i myślałem że to koniec marzeń o studiach sportowych, ale rodzice kazali poszukać wyższych szkół o takim profilu. zdecydowałem się na uczelnię w białymstoku, gł. ze względu na odległość od domu. początkowo myślałem nawet o przeniesieniu się po pierwszym roku, ale jest tu naprawdę świetna atmosfera i zdecydowałem ze zostaję!
04.08.2012
28.06.2012
ball
trochę mnie te studia kosztują, a właściwie moich rodziców, ale sam poziom nauczenia jest dobry, zajęcia na dobrym poziomie, kadra niczego sobie, ogólnie jest ok, jak na Białystok.
awf
mieszkam w białymstoku, ale na tę uczelnię raczej się nie wybiorę - za blisko domu, a chcę się w końcu wyrwać z rodzinnych okolic. niemniej jednak jeśli nigdzie się nie dostanę - będzie to moja ostatnia deska ratunku. bardzo chcę studiować na awf w warszawie, ale selekcję może byc ciężko przejść. o naszej białostockiej wswfit słyszałem dużo pochlebnych opinii, więc może nie będzie tak źle jeśli tu wyląduję.
18.05.2012
30.12.2011
do K - pytanie mam
co masz na mysli piszac, ze uczelnia żeruje jak może? to znaczy, że co robi? czym moge być zaskoczony, jako student tej szkoły wyzszej? jakie masz doswiadczenia - zakladam, że złe - związane z ta szkołą, że napisałes taką opinie? bardzo prosze o odpowiedz.
K
Uczelnia żeruje na Tobie jak tylko może. Za wszystko chcą pieniądze. Dosłownie za wszystko.
20.12.2011
09.12.2011
Maika
Ja tam polecam. Co mam wiecej napisac, fajnie jest ludzie spoko i jakos leci. Szybko te lata mijaja. Niedlugo koniec juz.
Jojaaaa
TiR na tej uczelni to sama przyjemność :-) Nie myślałam, że tak mi sie tutaj spodoba. Fajni są ludzie,klimat jest boski. Czasami bywa cięzko jak przyjdzie sesja, koła nie są takie trudne jak się pouczymy troszke:)
07.12.2011
28.05.2011
Słomka
Ja bym wolała jednak jakiś uniwerek wybrać ,mimo dobrych opinii dla tej właśnie szkoły. Znajomi chwalą tą szkołę. Nawet mój dobry przyjaciel tam chodzi i nie narzeka. Ja jednak wybiore sie na Uniwerek prawdopodobnie będzie to Uniwerek w Poznaniu .
studenciak
Ja jestem zadowolony z tej szkoły. Myślę, że warto się tam wybrać. Uczelnia, a bardziej wykladowcy, nie znęcają się nad nami hehe. Nie ma aż tak mocnego rygoru, jak na niektórych uczelniach wyższych - słysze to czasem od moich znajomych. Moja opinia jest wiek NA TAK dla tej uczelni, nie mam jednak za wielkiego porównania z innymi szkołami tego typu, jedynie opinie znajomych tak jak wyżej pisałem
23.05.2011
16.05.2011
sikora
Rozważyłem wszystkie za i przeciw i wybrałem już tą szkołę. Będzie co będzie odorobina chęci i musi być OK!
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Dolnośląska Szkoła Wyższa we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Toruniu
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdyni
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. J.A. Komeńskiego w Lesznie
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Katolicki Uniwersytet Lubelski Jana Pawła II
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Uniwersytet SWPS Katowice
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Głogowie
  • Politechnika Częstochowska
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Łodzi
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdańsku
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Politechnika Poznańska
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa w Warszawie - grupa Vistula
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Warszawie
  • Pedagogium Wyższa Szkoła Nauk Społecznych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu
  • Państwowa Wyższa Szkoła Techniczno-Ekonomiczna im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Szkoła Główna Służby Pożarniczej w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Politechnika Lubelska
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Bydgoska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Akademia Pomorska w Słupsku
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu, Wydział Zamiejscowy w Chorzowie
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Uczelnia Nauk Społecznych Filia Nowy Targ
  • Powiślańska Szkoła Wyższa w Kwidzynie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
  • Coventry University Wrocław
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Integracji Europejskiej w Szczecinie
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Podhalańska Państwowa Uczelnia Zawodowa w Nowym Targu
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Bytomiu
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • WSHiU Akademia Nauk Stosowanych w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu Wydział Ekonomiczny w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu, Wydział Ekonomiczny w Opolu
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Akademia im. Aleksandra Gieysztora w Pułtusku
  • Akademia Nauk Stosowanych w Tarnowie
  • Uniwersytet Gdański
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Akademia Ignatianum w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Politechnika Łódzka
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania im. Prof. T. Kotarbińskiego
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych, Wydział Międzyuczelniany w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Administracji w Lublinie
  • Staropolska Akademia Nauk Stosowanych w Kielcach
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Państwowa Uczelnia Zawodowa im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Akademia Zamojska
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Uniwersytet Opolski
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Szkoła Wyższa Wymiaru Sprawiedliwości w Warszawie