• Wyższa Szkoła Biznesu - National Louis University
  • Uniwersytet Wrocławski Alicja Wojtasz
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej

Akademia Podlaska w Białymstoku - Akademia Nauk Stosowanych

uczelnia niepubliczna, woj. podlaskie, 15-703 Białystok, ul. Jana Pawła II 91, (+85) 742 01 99,

Akademia Podlaska w Białymstoku - Akademia Nauk Stosowanych (dawniej Niepaństwowa Wyższa Szkoła Pedagogiczna w Białymstoku) została założona w 1995 roku przez Leontynę Jakoniuk. Uczelnia stale poszerza działalność edukacyjną o nowe specjalności, przez co od lat cieszy się rosnącą popularnością.Szkoła realizuje wiele interesujących kierunków - pedagogikę, psychologię, administrację, bezpieczeństwo wewnętrzne oraz pedagogikę przedszkolną i wczesnoszkolną. Oferuje także studia podyplomowe z zakresu psychologii, bezpieczeństwa wewnętrznego, a także pedagogiki. Rekrutacja prowadzona jest przez internet, w sposób wygodny dla kandydatów. Uczelnia posiada również własną platformę e-learningową.Dowiedz się więcej o wymaganych opłatach i poznaj szczegóły oferty edukacyjnej Akademii Podlaskiej w Białymstoku ANS.


Ocena uczelni

5.16 / 10
74 głosów

Opinie (42)
Akademia Podlaska w Białymstoku - Akademia Nauk Stosowanych, AP w Białymstoku

M
Polecam serdecznie jestem studentką trzeciego roku Administracji. Stypendium wypłacane jest systematycznie, nie ma żadnych opóźnień. Wykładowcy posiadają ogromną wiedzę, którą potrafią przekazać.
26.01.2024
06.10.2023
Potencjalny kandydat
Psychologia - czy warto na NWSL?
Joanna
Witam.Zastanawiam się nad pedagogika przedszkolna I wczesnoszkolna studia niestacjonarne.Mozecie powiedzieć jak tam jest?czy lepiej iść na uwb?z góry dziękuję za odpowiedzi
14.04.2023
19.04.2019
nnnnn
WItam, zastanawiam się nad psychologią niestacjonarną. czy możecie powiedzieć jak to wszystko wygląda? czy warto jest się podejmować nauki na tej uczelni?
:>>
Witam, czy poziom na psychologii jest bardzo wysoki? Nie zdawałam na maturze biologii itp a bardzo chciałabym studiować prywatnie psychologi ę. Czy da się zaliczać? Czy są wysokie wymagania?
28.03.2019
22.02.2019
Kona
Uczelnia nastawiona na pieniędze. Gdy już poszła ostatnia rata za studia mieli mnie gdzieś. Pani w dziekanacie wszystko z łaski mimo, że potrzebowałam czegoś co mieści się w jej kompetencjach. Miałam tam iść jeszcze na podyplomówkę, ale dziękuję być tak traktowana.
studentka psychologii
Droga kandydatko jestem na drugim roku i nic mi nie wiadomo o podnoszeniu czesnego. Serdecznie polecam szkołę
01.10.2018
27.09.2018
Kandydatka
Czy na NWSP (psychologia) podnoszą czesne co rok o te 15%? Czy raczej nie podnoszą?
studenci NWSP
Właśnie co prawda to prawda . Uczelnia nie wypłaca stypendium dla studentów , a to są przecież pieniądze z Ministerstwa !!!!!!!! Zalegają nawet 6-7 miesięcy :/ . I jak to nazwać ???
08.06.2018
08.06.2018
Mgr (pedagogika ) student
" Agnieszka " pytałaś o obecność / frekwencje na zajęciach. Dopiero teraz jestem na tej stronie także odpowiem. Na NWSP jest częściej wymagana ( ćwiczenia wiadomo, ale również wykłady - są listy obecności ) tak jest na pedagogice. Może jest to spowodowane tym, że jest dobra kadra i nowa. Wykładowcy z Warszawy, Płocka, Sopotu , Warszawy + mały % Białystok. Zajęcia są w 80 % rewelacyjne i na wysokim poziomie bo maja dobrą kadrę . Moi znajomi z UwB PiP dziwią się , że my studenci NWSP mamy taki poziom i takie rzeczy do zrobienia na zaliczenie czy ćwiczenia. Poziom co raz lepszy. Minus zimno w budynku, zmiana pracowników np. biblioteka ( co raz gorzej coś załatwić),i nie wypłacane stypendium - w tym roku nawet zaległość pół roku :/ ( zarówno socjalne jak i naukowe, ja mam naukowe i od stycznia brak przelewu wypłaty) . I tak właśnie jest na NWSP .
Agnieszka
A jak jest z frekwencja?Czy jest bardzo wymagana ? Zastanawiam sie nad studiami pedagogiki,ale mam male dziecko i wiem ,ze nie bede mogla byc na kazdych zajeciach,a nie chcialabym tracic roku...
11.03.2018
09.03.2018
Marcus
Studiuję na tej uczelni i chyba najbardziej denerwuje mnie fakt, że stypendia nie są wypłacane na czas. Do tej pory wypłacili mi stypendium za X i XI a dziś dzięki Bogu już marzec (połowa). Zgodzę się z opinią, że jak trzeba zapłacić czesne to potrafią zadzwonić i postraszyć wypisaniem z listy studentów. Tak poza tym nie mam żadnych zastrzeżeń.
hmmmm
Beznadziejna uczelnie nikomu nie polecam. Uczelnia nastawiona tylko na pieniądze.
01.02.2018
03.12.2017
Absolwentka
Z czystym sumieniem i sercem nie polecam!!! Uczelnia nastawiona tylko i wyłącznie na kasę. Wykładowcy też bardzo wiekowi, a Ci młodsi uczacy kilku przedmiotów nie mają zielonego pojęcia o tym czego uczą. Pracę też po tej uczelni trudno znaleźć. Szkoda czasu i swoich pieniędzy.
Roksana
Obecnie jestem na IV roku Psychologii niestacjonarnej na NWSP. Przypadkowo dopiero teraz trafiłam na tą strone i czytając opinie poprzedników, postanowiłam się wypowiedzieć. Co do zmian planu- w ciągu czterech lat takie sytuacje zdarzały się baaaardzo rzadko.. może ze 3 razy. Ale były tak nie wielkie, że nie były dla mnie jakimś tam armagedonem. Jeśli chodzi o warunki w zimę, to prawda, że w salach jest chłodno. Zwłaszcza po tej nieocieplonej części budynku. Ale to również- bez przesady. Warto mieć ciepły sweter i tyle. Parking- no cóz... po zimie często są jakieś większe doły i niskim autem trzeba ostrożnie wjeżdżać. Choć ostatnio wysypano dodatkowy żwir na wgłębienia. Kadra jest naprawdę dobra. Oczywiście zdarzają się wyjątki, jak wszędzie, ludzie. Ale w tym jest stanowczo na plus. Jest wielu doświadczonych psychologów praktyków, którzy chętnie dzielą się wiedzą i swoimi spostrzeżeniami. Z praktykami studenckimi nie było żadnych problemów. Panie z dziekanatu- zawsze spoko. Zero problemów z dogadaniem się. W bibliotece tak samo. Drodzy przyszli studenci tej uczelni- ja osobiście Wam ją polecam. Można się wiele nauczyć. Oczywiście jak na każdych studiach- trzeba chcieć, samemu się dokształcać również w domu. Studia tylko mogą Was nakierować, a Wy sami możecie wgłębiać się w to co Was szczególnie zainteresuje. I rada na przyszłość: skupiajmy się częściej na plusach. Albo pomyślmy czy te "minusy" o których wcześniej były mowa, są faktycznie aż takie straszne i przeważają na całej sprawie?
28.04.2017
20.10.2016
...
i tyle sie płaci a na parking nie stac i jeszcze zbiór sedesów za szkoła stoi. wstyd. sekretariat? tragedia.
studentka
zapomnialam dodać.... im trzeba na wczoraj wszystko a sami maja czas. i co do praktyk, np.zwolnienia. proście na pismie odpowiedz bo pozniej w ciagu 2 dni trzeba bedzie wszystko ogarnac i jeszcze zadzwonia i straszyc beda, ze wykresla. porażka.
20.10.2016
20.10.2016
studentka
szkoła? nie da sie tego szkola nazwac. odradzam. panie w sekretariacie nie sa doinformowane, niemile. kiedyś było po 6 grup a teraz ledwo 1 powstaje, to chyba coś oznacza. uważajcie na odbywanie praktyk, bo robią co chca. Nie polecam i odradzam.
student NWSP
Jestem na pedagogice 3 rok niest. i powiem wszystkim że da się przeżyć. Poniżej padła opinia że wykładowcy docenią tych którzy chodzą na ćw i wykłady ( powiedzmy ze to prawda) . nie u każdego wykładowcy jest łatwo zaliczyć przedmiot bo na prawdę kadra o znanych nazwiska np. dr Nawrocka, dr Hamer dr Izdebska także kadra uważam ze bardzo dobra, niektórzy wymagający. jeżeli chodzi o mgr która uczy kilka przedmiotów ( taka tez padła opinia ) chyba wiem o kim mowa bo mój rocznik jak do tej pory miał 3 przedmioty z ta panią mgr i jesteśmy zadowoleni zajęcia prowadziła w formie dyskusji i warsztatów a nie jakaś prezentacja multimedialna i tyle. Panie w dziekanacie w miarę ok co chcesz to załatwisz . Z poniższych opinii potwierdzam że jest lipa z wypłacaniem stypendium i ze jest zimno w budynkach . Reszta do przeżycia . Serio . aha przez dwa lata studiowania plan najpóźniej pojawił się 2 tyg. przed zjazdem a zmiany w planie może 3 razy jak na 2 lata uważam że to nie jest tak strasznie :) :)
25.09.2016
20.08.2016
Marion
Niby wszystko jest ok. ale...... od marca nie są wypłacone stypendia.!!!a dlaczego??? jak opłatę czesnego to trzeba robić na wczoraj inaczej straszą wykreśleniem ze studiów!!! To w końcu jak to jest??
Magdalena
Wykładowcy na bardzo wysokim poziomie. A reszta...daje dużo do życzenia. Ja studiuję na pedagogice. Kierunek ciekawy. Zimą warunki fatalne, tak jak wspominali już poprzednicy. Duży minus za ociąganie się z wypłatą za stypendia naukowe. Trzeba upominać się. Jedyny plus jaki jest to kadra pedagogiczna (większość), pomocna, potrafi przekazać wiedzę. Jeżeli chodzi się na ćwiczenia i wykłady to zaliczenia i egzaminy nie są straszne. Wykładowcy mają dobrą pamięć i umieją docenić naszą obecność. Gdybym miała wybór jeszcze raz jaka uczelnia- zdecydowanie ta sama. Mimo minusów, nie żałuję:)
28.06.2016
01.03.2016
agusia
Mam jeszcze takie pytanie ogólnie wszystko jest spoko ale gdy spojrzeć na opłaty za studia i wgl uczelnia na pierwszy rzut oka wygląda po prostu na złodziejską i mam takie pytanie , bo po wejściu w menu opłaty zaniepokoiła mnie jedna informacja wyświetlona na dole strony cyt : dyplom ukończenia studiów wraz z dwoma odpisami: 60 zł , czy to znaczy że oni każą mi jeszcze płacić za łaskawe wydanie mi mojego dyplomu ukończenia studiów , czy coś po prostu źle rozumiem ! :) :(
agusia
Jestem świeżo po licencjacie co prawda mają świetne kierunki i zastanawiam się czy nie rozpocząć zaocznie nauki na właśnie NWSP w Białymstoku interesuje mnie kierunek , specjalność Pedagogika Bezpieczeństwa i właśnie na to chciałabym się wybrać czy znalazłby się tu ktoś kto studiował bądź studiuje na tym właśnie kierunku i chciałby podzielić się swoimi doświadczeniami i spostrzeżeniami na temat tego kierunku wykładowców , wykładów , przedmiotów itp. czy np jeśli chodzi o zaliczenia to jak jest czy z regóły jest tak że w zasadzie kto się stara i chce ten zalicza , czy zdarzają się np tacy profesorowie że odwalają takie pożal się Boże testy i pytania egzaminacyjne że prawie połowa studentów nie zalicza egzaminów w pierwszym terminie i często trzeba przyjeżdżać w terminach dodatkowych wyznaczonych przez wykładowcę lub uczelnię , czy jeśli chodzi o ten kierunek to czy polecacie szukać innej uczelni na której można byłoby go studiować czy też ogólnie wszystko jest do zniesienia :) Będę wdzięczna jeśli ktoś zechce podzielić się ze mną swoją opinią na temat właśnie tego kierunku
08.02.2016
01.02.2016
studentka
Studiuje w tej szkole. Jezeli ktos chce czegos sie nauczyc to da rade. Na wsparcie kadry w rozwoju bym nie liczyla. Jedni sa kompetentni, chetnie pomagaja i potrafia uczyc, inni do bani, z tytulem magistra i uczy kilku przedmiotow o ktorych nie ma zielonego pojecia. Masakra! Kilka wpisow w indeksie od tej samej mizernej magister bo niby jest ekspertem w tylu dziedzinach! Do tego zima to trzeba zaopatrzyc sie w cieply sfeter. Jak wladzom uczelni zglasza sie skarge to pokiwaja glowa i natym koniec dalej ten sam syf. Strach sie odezwac bo bedzie ciagnelo sie to za toba cala szkole. Trzeba dobrze sie zastanowic zanim zdecyduje sie na ta szkole. Powaznie zastanawiam sie nad zmiana!
goszka
Jestem na 1 roku i powiem, że...żałuje. Studiuję psychologię zaocznie, pierwsze jakiekolwiek zaliczenie szykuje się na koniec stycznia(śmiech), na salach jest z reguły zimno, kadra jest spoko, ale gdy słyszę kilka razy na zajęciach "to pominiemy, to omówię w skrócie BO NIE MA NA TO CZASU to co tu mówić...gdyby było mnie stać studiowałabym na SWPS, ale niestety. Podsumowując - raczej nie polecam.
17.01.2016
12.03.2015
czerwona landrynka
J a uwazam,ze szkola jest w porzadku,jezeli chodzi o profesorow.sama jestem na drugim roku psychologii nstac. i jestem zadowolona.fakt faktem musze sie zgodzic z tym,ze czasem jest zmiania zajec pare dni przed i to tylko jest zalosne,a tak to nie mozna narzekac,jesli chodzi o moj kierunek to mam fajnych wymagajacych nauczycieli,a przede wszystkim wszystko zalezy od nas samych.Jezeli komus podoba sie ta dziedzina nauka to nie bedzie patrzyl,czy jest zimno,czy czasami plan na zjazd jest za pozno podany tylko bedzie sie staral i uczyl.ja tak uwazam.pozdrawiam
Bromba
Potwierdzam jako (niestety) student tej uczelni - jedna wielka porażka. Nie róbcie tego błędu co ja :(
05.03.2015
19.01.2015
Joasia
Szkoła do niczego mówiąc krótko.... Brak konkretnego ksero.... W szkole zimno w obu budynkach ( Hetmański i Al. JP II) Wykładowcy uważają się na święte kr*** Nie idzie się z nimi dogadać. Plan zajęć często dostajesz 2 czy 3 dni przed zjazdem (studia niestacjonarne). Nikomu NIE POLECAM tej uczelni. Szkoda czasu i przede wszystkim pieniędzy....
studenkaaa
Uczę się tam i stanowczo nikomu nie polecam tej szkoły. Plan lekcji jest ruchomy, dostaje się go na 3-4 tyg. Więcej jest dni wolnych niż dni kiedy sie chodzi do szkoły (studia dzienne). Budynek szkoły pozostawia wiele do życzenia - zimą uczniowie siedzą na zajęciach w kurtkach. Nie ważne czy chodzisz na zajęcia czy nie i tak zaliczysz każdy przedmiot. Mam wrażenie że szkoła bardziej nastawiona na czesne niż na to by uczeń był zadowolony. Jeden duży plus za profesorów - kadra jest świetna. Ale mimo tej kardy, myślę o przeniesieniu sie na inną uczelnię.
01.06.2014
19.05.2014
Dora
Warunki fatalne. Ceny tez nie najlepsze. Np. Psychologia i lepsza, renomowana i tansza na wsap!
umiarkowany
Radzę powrót do szkoły podstawowej. zapoznaj się z pisownią "rz" oraz "ż"
11.01.2014
09.01.2014
sudia podyplomowe
Najgorsza uczelnia z jaką miałam styczność, brak organizacji, beznadziejne warunki w zime radzę nastawic sie na klimaty arktyczne, rzadnych zmian nie konsultują ze studentami np, dodatkowe 3 zjazdy na koniec studjów nie polecam, odradzam !!!!!
studentka
ehhh... lepiej iść na uniwersytet
01.12.2013
03.08.2013
ola
atutem tej uczelni są fajne specjalności i kierunki, wykładowcy są na poziomie. z studiów dziennych osoba która chce się uczyć może zdobyć przydatną wiedzę ponieważ grupy są małe i jest lepszy dostęp do wykładowcy itp. jeśli chodzi o studia zaoczne - płacisz i masz, mało wymagań, obecności itp. odradzam
pedagogika mnie interesuje
ale kierunki maja ciekawe, bo i psychologia i pedagogika i praca socjalna (bo bezpieczenstwo mnie nie interesuje), tylko boje sie, ze jakosc moze byc srednia, jak widze reklame smieszna szkoly podstawowej, to nie wiem, czy mam to traktowac za atut - bo bedzie gdzie praktyke zrobic, czy za zart - ze sie reklamuja na witrynie uczelni wsrod maturzystow, dlatego chetnie poznalabym wiecej opinii od innych
10.06.2013
04.02.2013
Filip
ja chciałem wybrać kierunek 'praca socjalna'. interesuje mnie to , chciałbym związać moją przyszłość z tym tematem. tylko właśnie nie wiem czy niepaństwowa wyższa szkoła pedagogiczna w Białymstoku jest odpowiednim wyborem. bo słyszałem różne opinie.. ale nie przekonam się póki nie spróbuje, może warto zaryzykować
justa
Ta szkoła to smiech. Pic na wode. jezeli chodzisz to zaliczasz. Zadnej nauki no czasem się zdarza.
22.01.2013
09.10.2012
brundza
gdzie sa studenci z tej uczelni? dlatego tak malo tutaj wpisow? halo? o co kaman? wszystko tutaj jest ok?
olga
A ja się chyba wybiorę na psychologię kliniczną. Podoba mi się perspektywa pracy w poradniach czy nawet szpitalu. Kierunek wydaję si ebyć bardzo ciekawy. Studiował go moze ktos tutaj? badz nawet gdzie indziej. Proszę o jakieś opinie.
08.05.2012
02.06.2011
Maxs
pedagogika jest spoko :) To fajna dziedzina nauki . Prace mozna miec dobra tez po niej . Przeciez sa rozne kierunki pedagogiki i jest w czym wybierac :)
Marcin
Oprocz pedagogiki ma być jeszcze praca socjalna podobno, lub nawet może już jest. Więc szkoła poszerza swoje horyzonty - na plus.
30.05.2011
23.05.2011
Jolka
wydaje mi sie, ze maja ciekawe specjalności. Zastanawiam się nad pedagogiką - diagnoza i terapia pedagogiczna. Kto studiuje u nich i moze cos wiecej napisac o szkole, wykladowcach, poziomie zajec?
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Akademia Pożarnicza w Warszawie
  • Uniwersytet Wrocławski
  • Uniwersytet Kaliski
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Wydział Nauk o Polityce i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Opolskiego
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Kościerzynie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • Uniwersytet WSB Merito w Toruniu
  • Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana, Wydział w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Gdański Uniwersytet Medyczny
  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Psychologii w Poznaniu
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Uniwersytet Śląski w Katowicach
  • Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
  • Warszawska Akademia Medyczna Nauk Stosowanych
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Targu
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Warszawska Uczelnia Ekonomiczna
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Akademia Techniczno-Informatyczna w Naukach Stosowanych
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Wyższa Szkoła Społeczno-Ekonomiczna w Gdańsku
  • Uniwersytet Ignatianum w Krakowie
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Akademia WIT w Warszawie
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Akademia Tarnowska
  • Uniwersytet WSB Merito w Gdańsku
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie
  • Politechnika Śląska
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Politechnika Łódzka
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Uniwersytet Gdański
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Uniwersytet WSB Merito Bydgoszcz
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Uniwersytet WSB Merito Szczecin
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. H. Cegielskiego w Gnieźnie, Uczelnia Państwowa
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Kosmetyki i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Akademia Ekonomiczno-Humanistyczna w Warszawie
  • Uniwersytet Pomorski w Słupsku
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Akademia Medyczna Humanum w Warszawie
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Warszawska Wyższa Szkoła Biznesu
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Politechnika Częstochowska
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Szczawnie-Zdroju
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana w Radomiu
  • Uczelnia Biznesu i Nauk Stosowanych Varsovia
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Akademia Jagiellońska w Toruniu
  • Chrześcijańska Akademia Teologiczna w Warszawie
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Uniwersytet w Siedlcach
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Akademia Zamojska
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Uniwersytet Radomski im. Kazimierza Pułaskiego
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Małopolska Uczelnia Państwowa im. rtm. Witolda Pileckiego w Oświęcimiu
  • Politechnika Poznańska
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Gdańsku
  • Uczelnia Biznesu i Nauk Stosowanych Varsovia, Filia w Rzeszowie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa
  • Uczelnia Biznesu i Nauk Stosowanych Varsovia, Filia w Poznaniu
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Akademia Piotrkowska
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Toruniu
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Gnieźnieńska Szkoła Wyższa Milenium
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach