• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Ocena uczelni


Komentarze (122)
Kaja
Ktoś studiuje dietetykę i może podzielić się opinią?
23.02.2021
29.12.2020
Biuro Rekrutacji UMB
Uniwersytet Medyczny w Białymstoku dysponuje nowoczesnym, specjalistycznym sprzętem. Już od pierwszego roku zajęcia praktyczne odbywają się w Centrum Symulacji Medycznej, gdzie każdy student ma dostęp do indywidualnego stanowiska pracy. Można to sobie podejrzeć tutaj: https://www.youtube.com/watch?v=scUfZ24zxhQ
Piotr
Cześć, jak wygląda zaplecze jeśli chodzi o kierunek lekarsko-dentystyczny? Czy jest dostęp do specjalistycznego sprzętu, co najważniejsze nowoczesnego?
30.11.2020
27.11.2020
Biuro Rekrutacji UMB
Nie ma ograniczeń. Na wszystkie 16 dostępne w ofercie edukacyjnej UMB.
Ola
Na ile kierunków można jednocześnie aplikować?
27.11.2020
28.10.2020
Rekrutacja UMB
Niestety na tym etapie nasza uczelnia nie przewiduje trybu niestacjonarnego
Ala
Czy istnieje szansa na otwarcie kierunku Higiena Stomatologiczna także niestacjonarnie? Pozdrawiam z Wrocławia :)
26.10.2020
22.10.2020
Rekrutacja UMB
Zapraszamy na naszą stronę www.umb.edu.pl do zakładki Rekrutacja. Aktualna statystyka z podaniem progów punktowych znajduje się pod linkiem: https://www.umb.edu.pl/statystyka
Zofia
Jakie były progi punktowe na farmację i analitykę medyczną?
22.10.2020
13.09.2020
Zuza
Czy uczelnia rekrutuje na semestr letni?
Ada Rekrutacja
Limit przyjęć na kierunku Higiena Stomatologiczna w roku akademickim 2020/21 wynosi 18.
06.08.2020
05.08.2020
Kasia
czy nabór na higienę dentystyczną w ramach zintegrowanego programu jest mocno limitowany? Nie doczytałam się, dla jakiej grupy chętnych jest przewidziany.
Monika
Bardzo ciesze się z wyboru tej uczelni. Kadra jest super, wykłady obszerne i profesjonalne. Dużo trzeba się uczyć, ale z tym to trzeba się liczyć od samego początku. Uczelnia podchodzi poważnie do kwalifikacji swoich absolwentów. Studia po prostu nie są dla leniwych. Każdy, kto szuka źródła wiedzy w dziedzinie medycyny, może na to tutaj liczyć.
19.07.2020
16.07.2020
Wojtek
Studiuje ratownictwo medyczne w gronie wspaniałych ludzi, pod okiem wybitnych wykładowców. Przez te wszystkie lata zdobyłem dużo wiedzy. Uczelnia dąży do wypuszczania wykwalifikowanych specjalistów. Polecam.
Jakub
Dostałem się na farmację i studiuje z problemów. Wiadomo, trzeba się porządnie przygotować do sesji i ją zdać. Jednak pomimo tego, bardzo fajnie się studiuje. Warunki studiów są porządne, rówieśnicy sympatyczni, wykładowcy są profesjonalistami. Studia nie są dla tych, co nie są gotowi przyswajać ogromne ilości wiedzy. Niestety, te studia nie są dla leniwych. Ambitni studenci za to dużo skorzystają.
15.07.2020
15.07.2020
Michał
Nowoczesny sprzęt, wykładowcy specjaliści. Świetna kadra i interesujące praktyki. Profesorowie podchodzą do studentów ze zrozumieniem, pomimo że są wymagający. Każdy, kto chcę zdać, musi się ostro przyłożyć do nauki. Jeżeli ktoś nie potrafi tego zrobić, trudno… Tutaj sprawą jest ludzkie życie, a uczelnia czyni wszelkie starania, aby wychodzili wykwalifikowani specjaliści.
Tomasz
Atmosfera na uczelni jest bardzo dobra. Moim znajomi twierdzą podobnie. Rówieśnicy są przyjaźnie nastawieni, potrafimy wszyscy dzielić się notatkami. Profesorowie i asystenci są spoko. Nastawienie do studenta jest uczciwie, wszystko da się załatwić. Można się dużo nauczyć, wystarczy chcieć, uczelnia daje sporo możliwości, jest też sporo zajęć praktycznych.
15.07.2020
10.07.2020
Biuro Rekrutacji UMB
Progi punktowe z poprzednich lat zamieszczone są na stronie: https://www.umb.edu.pl/statystyka
Monika
Czy gdzieś na stronie uczelni są zeszłoroczne i wcześniejsze progi punktowe? Rozważam farmację i analitykę. Nie wiem, czy w ogóle są to kierunki w moim zasięgu.
08.07.2020
26.06.2020
Ewa - Biuro Promocji i Rekrutacji UMB
W 2019r. próg wyniósł 84 pkt. (czyli 84% z podstawy lub 42% z rozszerzenia z 1 przedmiotu do wyboru z 4: biologii, matematyki, chemii lub fizyki).
Ela
Ile punktów pytało potrzebnych w zeszłym roku na fizjoterapię?
25.06.2020
06.05.2020
Ewa - Biuro Promocji i Rekrutacji UMB
Nie. Realizujemy wyłącznie położnictwo pomostowe.
Iza
Czy pielęgniarstwo pomostowe jest realizowane na uczelni?
05.05.2020
29.03.2020
Karolina
Czy ciężko jest dostać się na dietetykę? Chciałabym poznać opinie o tym kierunku czy warto.
Kasia
Jaka jest możliwość przeniesienia się z uczelni niepublicznej, z kierunku pielęgniarstwo?
23.03.2020
12.03.2020
Ewa - Biuro Promocji i Rekrutacji UMB
Fizjoterapia należy do grupy obleganych kierunków, swoje szanse można oszacować na podstawie progów przyjęć, a tabela z progami przyjęć z ostatnich 3 lat znajduje się pod linkiem: https://www.umb.edu.pl/statystyka
PAti
Czy ciężko dostać się na fizjoterapię?
11.03.2020
01.03.2020
Psychiatria
Czy jest tu może ktoś, kto studiuje ze specjalizacją psychiatrii i chciałby się wypowiedź na ten temat? Plusy, minusy, opinie, cokolwiek?
Kosmetologia
Warto iść na kosmetologię? I czy ktoś kto nie miał w ostatnim czasie styczności z biologią i chemią da radę na tym kierunku?
21.02.2020
13.02.2020
Ewa
Jeżeli bierzemy pod uwagę kryterium przyjęć to stosunkowo łatwo - tym kryterium jest wynik z 1 przedmiotu do wyboru z 4: biologia lub chemia lub matematyka lub fizyka (poziom również do wyboru). W ubiegłym roku żeby się dostać na Elektroradiologię wystarczyło 30% z PR lub np. 60% z PP matematyki. Jeżeli zaś bierzemy pod uwagę liczbę miejsc - to tutaj jest już trudniej, ponieważ UMB dysponuje oferuje 39 miejsc do studiowania (a chętnych było ok. 200 osób - dane z 2019r.).
Karol
Na elektroradiologii ciężko się dostać, czy to kierunek z tych raczej nie obleganych?
12.02.2020
12.02.2020
Ada
Dziękuję za odpowiedź.
Ewa
Można, ale nie dwa jednocześnie od 1 roku - nie będziesz w stanie pogodzić ze sobą wszystkich zajęć.
12.02.2020
10.02.2020
Ada
Czy można studiować jednocześnie dwa kierunki? Np. ratownictwo i fizjoterapię?
Ewa - Biuro Promocji i Rekrutacji UMB
Od kilku lat na fizjoterapię przypada ok. 6 osób na 1 miejsce - kierunek należy do grupy najchętniej wybieranych kierunków w UMB. W 2019r. trzeba było się wykazać wynikiem z 1 przedmiotu na poziomie min 42% z rozszerzenia (lub 84% z podstawy). 1 przedmiot do wyboru z 4: biologia, chemia, matematyka lub fizyka.
03.01.2020
02.01.2020
Gosia
Czy z dostaniem się na fizjoterapię są problemy? Dużo kandydatów przypada na jedno miejsce?
Gosia
Jakie były w tym roku progi punktowe na lekarski?
24.10.2019
09.10.2019
Ala
Do studentów medycyny? Jak to jest w tych prosektoriach obecnie? Jak wyglądają zajęcia?
Biuro Rekrutacji UMB
Proszę o kontakt z Biurem Promocji i Rekrutacji UMB.
09.09.2019
06.09.2019
???
Czy jest szansa przeniesienia się z zaocznej farmacji na dzienną?
Biuro Rekrutacji UMB
Harmonogram rekrutacji na UMB dostępny jest pod linkiem: https://www.umb.edu.pl/terminarz_rekrutacji
29.07.2019
29.07.2019
Biuro Rekrutacji UMB
O jaki kierunek pytasz? Czy chodzi o studia I czy II stopnia?
Grzegorz
Do kiedy jest rekrutacja na zaoczne?
26.07.2019
04.07.2019
Biuro Rekrutacji UMB
Na Uniwersytecie Medycznym w Białymstoku jest kosmetologia I stopnia. Była w poprzednich latach i będzie w kolejnych. Może pomyliłaś UMB z inną uczelnią?
monika
Czy kosmetologii I stopnień nie ma tylko w tym roku?
02.07.2019
12.03.2019
Janek
Prosze o opinie o farmacji Białystok. Jakie podejście do studentów, czy naukę da się normalnie przeżyć? Pytałem w aptakach w Polsce magistrów- żaden farmacji nie poleca, podobno horror, gorzej od medycyny. Ani jedna osoba nie powtórzyłaby tego ,,błędu,,. Czy tak jest naprawdę? Studenci- napiszcie jak możecie.
fizjoterapia
Hej, mam pytanie odnośnie fizjoterapii, najlepiej do obecnych studentów. Czy z rozszerzoną matmą zdaną na ok. 50% mam szansę? Czy polecacie kierunek/ uczelnię? Byłabym wdzięczna za wszelkie informacje :)
09.03.2019
28.01.2019
Marta
Jak ciężko będzie mi się dostać na studia niestacjonarne na kierunek fizjoterapia i kosmetlogia, mając niskie wyniki z matury i brak żadnego z wymaganych przedmiotów rozszerzonych ?
Fizjo
Głównym celem jest fizjoterapia sęk w tym że na rozszerzenia na maturze wybrałem angielski który wiem że pójdzie dobrze(70% bite) i matematykę (obstawiam ok. 20%). Czy jest szansa że dostanę się na studia 1 stopnia z mniej więcej takimi wynikami z matury rozszerzonej?Czy są jakieś testy wstępne na ten kierunek?
08.01.2019
13.12.2018
Anna
Wykładowcy na medycznym są w 99 proc . na wysokim poziomie wiedzy. Są ok. Przepraszam wszystkich. Po prostu na 2 roku jedna z prowadzących zmieszała nas mocno z błotem i uwierzyliśmy że faktycznie nic nie jesteśmy warte. Ta frustracja została mi to do tej pory- uczelnia jest w porządku, nauki wiele. Przepraszam za wpis poprzedni.
sezam
Nie przesadzaj Anna- nie wiem o jakim kierunku piszesz, może pomyliłes uczelnie o jakiej piszesz. Na każdej uczelni sa fajni, normalni wykładowcy a sa oczywiście i nieodpowiedzialni co uczyć nie powinni. Jak to w życiu bywa. Białystok jeszcze taki najgorszy nie jest, wymagają dużo i czasem niesprawiedliwie oceniają- zależy na kogo sie trafi. Życzę studentom spokojnych świąt a wykładowcom aby dali zaliczenia wszystkim na wszystkich kolokwiach w tym i przyszłym roku...... w końcu to nauka do przyszłej pracy a nie fanaberie małolatów....
12.12.2018
12.12.2018
Anna
Beznadziejne podejscie wykładowcow, od 2 roku jesteś śmieciem do samego końca. Nie sprawdzają prac, oceny z księżyca. Na 2 roku dałam spisac sąsiadowi-słowo w słowo - on 5 ja 3-. Wykładowcy są bezkarni, 3,4, rok totalna porazka - PO 3 I 4 ROKU PO KILKANAŚCIE OSÓB MA WARUNKI???? NA 5 ROKU??? tylko z 1 przedmiotu????
Obyzdacmature
Czy na pielęgniarstwo trudno się dostać? Jakbym miala np 20% z biologii to zostałabym przyjęta? Wiem to tylko gdybanie ale chciałabym poznać szczegóły jak to jest. Dziękuje
05.12.2018
05.12.2018
lekarski - dokumenty - pytanie
wiem, że jeszcze sporo czasu do matury, ale chcę Was spytać, na ile uczelni uderzyliście? myślę o kierunku lekarskim i trwa dyskusja, które uniwerki medyczne obstawić, na które się rekrutować? druga kwestia - jeśli się dostaliście na 2 lub 3, to czym się ostatecznie kierowaliście przy wyborze? rankingami? ogległością od domu? czym?
dietetyka
Cześć, jest szansa dostać się na dietetyke z matura podstawowa z matematyki? bardzo proszę o odpowiedź
21.06.2018
29.01.2018
Kasia
Witam serdecznie! Chciałam rozpocząć naukę na UMB na kierunku Lekarsko-dentystycznym. Czy jakiś student/absolwent mógłby się wypowiedzieć na jego temat? Głównie mnie interesuje forma prowadzonych zajęć i podejście wykładowców oraz czy generalnie polecacie, czy nie? Z góry dziękuję za odp.! :):)
pytanie o TD
co będzie wpisane na dyplomie po ukończeniu kierunku Techniki Dentystyczne? jaki tytuł ma absolwent tych studiów na Uni_Medycznym w Białymstoku?
04.12.2017
18.10.2017
do aginines
Nietrudno się domyślić, że do rekrutacji na Uniwersytet Medyczny najważniejsza jest biologia i chemia, oczywiście rozszerzenie i to napisane jak najlepiej. Nie wiem co byś chciała konkretnie wiedzieć, najlepiej daj znać to coś poradzimy.
aginines
hejka w tym roku szkolnym 2017/2018 bede zdawac mature, czy jest tu moze jakis student uczelni z kierunku ratownictwo medyczne / fizjoterapia/ pielegiarstwo ktory chcialby mi pomóc z wyborem i ogarnieciem kierunkow itp?
12.09.2017
09.08.2017
Julcia
Mam pytanie odnośnie egzaminu wstępnego na kosmetologie II stopnia. Jakich mniej więcej pytań można się spodziewać, ilu pytań, czy pytania są szczegółowe , czy bardzo ogólne..? Bardzo proszę o odpowiedź
dietetyka
czy ciężko się dostać na dietetykę ?
11.07.2017
28.06.2017
Koleżanka
Jak się spóźniłaś skoro rekrutacja wciąż trwa ;)
Dietetyka
Jak jest z dietetyką? Przedmioty kierunkowe są dobrze prowadzone czy byle jak? Ogólnie chcę iść do Wrocławia lub Łodzi, miał być jeszcze Lublin ale spóźniłam się 1 dzień na rejestrację :( Jakby ktoś chciał wyrazić ogólnie opinie to byłabym mega wdzięczna, wszędzie najwięcej jest o lekarskim czy farmacji, a o dietetyce trochę mało ;p
27.06.2017
26.06.2017
Maturzysta1212
Czy mógłby się ktoś wypowiedzieć z obecnych studentów na temat techniki dentystyczne. Czy ciężko się dostac i jak tam jest itd bardzo zależy mi na odp bo nie ukrywam, że brzmi interesująco. Jaki był próg w latach ubiegłych i czy są jakieś perspektywy po tym.
techniki dentystyczne na UMB
kto jest kie kierunku Techniki dentystyczne, chcę podpytać o poziom zajęć. Jak wyglądają praktyki i gdzie absolwenci najczęściej znajdują pracę? Jeżeli się nie dostanę na państwową uczelnię, to gdzie w Białymstoku jest ten kierunek na prywatnych, co polecacie?
02.05.2017
02.05.2017
filmik o rekrutacji
https://www.youtube.com/watch?v=8FclZSt4nBM - obejrzałam i sie uśmiałam :-)
Beti98
Jaki był prób punktowy na logopedie w zeszłym roku?
06.03.2017
16.02.2017
Odp. Kosmetologia
Tak, konkurencja jest duża. Z tego co wiem osoby z niższą punktacją mają problemy z dostaniem się na kosmetologię... Czekają nawet do końca września nie mając tej 100% pewności. W ubiegłym roku próg wynosił bodajże 68 pkt, ale dużo jest osób chętnych na ten kierunek z bardzo wysoką punktacją jak osoby dostające się na kierunek lekarski. Szkoda, że tak mało osób docenia ten kierunek, wiele ludzi myli kosmetologa z kosmetyczką, bo naprawdę to nie są łatwe studia.
Kosmetologia
Witam:) mam pytanie jak to jest z kierunkiem kosmetologii... ciężko jest się dostać? W tym roku pisze maturę i obawiam się, że na ten kierunek jest duże zainteresowanie i ciężko będzie mi się dostać... mógłby się ktoś wypowiedzieć jak to było w ubiegłym roku? :) z jakimi wynikami staraliscie się o przyjęcie? Byłabym bardzo wdzięczna za odpowiedzieć:)
30.01.2017
02.12.2016
analityka medyczna
jak wygląda populrność kierunku Analityka Medyczna na tle innych kierunków medycznych? Czy jest na niego dużo chętnych? ile osób na jedno miejsce, gdzie znaleźć taką informację? No i wreszcie kwestia pracy "Po". Jak to wygląda w praktyce z zatrudnieniem dla absolwentów? jakie są zarobki? bardzo bym była wdzięczna za informacje, Maria
kosmetologia II stopnia
Rozmowa polega na sprawdzeniu podstawowej wiedzy, którą powinnaś zdobyć na licencjacie tzn jedno pytanko z anatomii (ja miałam umiejscowić jedną kość i jeden mięsień, nie było to trudne), podać propozycję zabiegu kosmetycznego dla pani z jakąś chorobą skóry. Wydaje mi się, ze głównym celem tej rozmowy jest wyczucie czy kandydat będzie w stanie dogadać się z przyszłym pacjentem/klientem.
30.10.2016
02.09.2016
Basia
Jak wyglądała rozmowa kwalifikacyjna na kosmetologie II stopnia ? Czy ktoś był?
żywa
coś więcej o uzupełniających możecie napisać? czy dużo jest studentów z innych uczelni którzy robią st. II stopnia na UM w Białymstoku?
13.08.2016
03.08.2016
Beata
Cześć planuję iść na kosmetologie II stopnia. Czy ktoś jeszcze planuje ?
Natalia
jak jest na farmacji? jestem po studiach inżynierskich z chemii i się zastanawiam czy decydować się na farmację.. może ktoś coś doradzi?
16.07.2016
16.07.2016
Natalia
jak jest na farmacji? jestem po studiach inżynierskich z chemii i się zastanawiam czy decydować się na farmację.. może ktoś coś doradzi?
Magda
wystarczy 60% z jednego przedmiotu rozszerzonego
14.07.2016
07.07.2016
NIe wie czy sie dostanie
Mam takie pytanie czy ciezko jest sie dostac na fizjoterapie?
Kuba
Czy cos sie zmienio na uczelni a dokladniej na fizjoterapii? i ktos poleci ta uczelnie?
07.07.2016
07.07.2016
Kuba
Czy cos sie zmienio na uczelni a dokladniej na fizjoterapii? i ktos poleci ta uczelnie?
zamyślona
A jak z dostaniem się na pielęgniarstwo lub położnictwo ?
27.04.2016
19.04.2016
ndfuib
polecacie techniki dentystyczne na tej uczelni?
hanka.firanka
z tego co mi wiadomo, to nie ma żadnych egzaminów wstępnych, warunkiem dostania się jest zdana matura z jednego z tych przedmiotów: biologia, chemia, matma lub fizyka (wszystkie podstawa lub rozszerzenie). Wiadomo, że im mam lepszy wynik tym masz większe szanse ale swoją drogą to dziwne trochę, żeby dostać sie na dietetykę zdając tylko polski, matmę i angielski, moim zdaniem chemia i biologia powinna być obowiązkowa chociaż na podstawie.
11.04.2016
12.02.2016
Beti
Hej :) Chce iść na dietetykę czy ktoś może to studiuje ? Chciałabym wiedzieć czy jest ciężko się dostać ? i czy ogólnie jest ciężko na tym kierunku ? Nie jestem orłem :/ Są jakieś egzaminy wstępne co to wgl jest ?
Róża
Jestem na 2 roku Logopedii na tej uczelni i jeśli chodzi o kierunek, to jest ciekawy. Jeśli chodzi o ludzi, to różnie bywa. Ja akurat przyjechałam do Białegostoku z dużego miasta, myślałam, że będzie ciekawie, będzie co robić. Tymczasem zawiodłam się - bo nie ma nic do roboty w tym mieście! Ludzie są w większości z małych miejscowości pod Białymstokiem, więc zupełnie inna mentalność czasami. Także jeśli chcemy podjąć pracę studencką, to pracodawcy proponują 5zł/h... Szczerze - uczelnię polecam, miasta nie. Większe możliwości są w innych miastach.
05.01.2016
27.11.2015
farmacja na UMed w Białymstoku
planuję pójść na kierunek Farmacja, sprawdziłam na stronie co jest liczone z matury w ramach rekrutacji (1.chemia - obowiązkowo, 2. biologia lub matematyka lub fizyka - do wyboru), no i właśnie się zastanawiam, co będzie jeśli zabraknie mi punktów na tym kierunku???? co w takiej sytacji się dzieje? czy może się okazać, że UMed zaproponuje mi inny kierunek? (nie za bardzo mnie to interesuje), czy istnieje prawdopodobieństwo, że na nainnej uczelni z tym samym świadectwem się dostanę??? czy drugie podejśie dopiero za rok? znacie podobne przypadki i moglibyście je opowiedzieć? No bo na żadnej uczelni prywatnej chyba nie ma Farmacji, prawda????
pytanko
jaki procent osób kończacych kierunek lekarski lub kierunek lekarsko-dentystyczny pracuje w zawodzie? czy są tacy, którzy kończą tego typu uczelnie i zostaja bez pracy??? wiem, że to wydaje się niemożliwe i abstrakcyjne, ale może nie są to wcale takie odosobnione przypadki, na prawie jest takich absolwentów bardzo wielu...
25.11.2015
17.08.2015
moniksss
tomasz, jakiś konkretny argument? bo nie podałeś żadnego a osobiście mam o tej uczelni bardzo dobrą opinie...
tomaszz
jeśli macie wybór to wybierzcie chociażby Kraków albo Warszawę
30.06.2015
09.03.2015
arek
ja jestem zadowolony, uczelnia ma dobre zaplecze, wykwalifikowaną kadrę, jedne co mógłbym zarzucić tej szkole to w moim odczuciu zbyt mało zajęć praktycznych, a wiadomo..w medycynie to podstawa
techniki dentystyczne
interesuje mnie kierunek techniki dentystyczne i chętnie dowiem się od studentów, co śadzą i jak oceniają te studia
01.03.2015
03.09.2014
waldek
polecam fizjoterapię, w zawodzie ciężko znaleźć dobrą pracę ale po tej uczelni to jest możliwe ;)
artur
bo dzisiaj wszędzie pełno magistrów :) tylko szkoda, że dzisiaj to już nic nie znaczy... Nie zrozumcie mnie źle, bo sam studiuję, ale czy daje mi to jakąś przewagę?
25.08.2014
07.08.2014
do xyz
gdyby jak twierdzisz wykładowcy pokończyli 2letnie szkółki to nie mogliby wykładać na uczelni, teraz żeby uczyć w liceum religii trzeba mieć wyższe wykształcenie, a co do dopiero na uniwersytecie
titu
super uczelnia, moja siostra studiuje tutaj fizjoterapię, interesujące zajęcia, mili wykładowcy, duzo praktyk, polecam ;)
05.08.2014
01.07.2014
polecam
wysoki poziom, ale do przejscia przy srednim natezeniu pracy studenta, naprawde, uczelnia na poziomie co potwierdzaja rankingi, na wysokim poziomie, bardzo dobre zaplecze, miasto przyjemne do mieszkania i spedzania wolnego czasu, wykladowcy - ja mam dobre zdanie, moze nie trafilam na takich, ktorzy sa uprzedzeni albo oceniaja po wygladzie, wiec osobiscie polecam
brona
bardzo dobra uczelnia, bardzo wysoki poziom, świetna kadra, fakt, uczyć sie trzeba, ale to chyba każdy student kierunku medycznego potwierdzi, tu rzadko mozna sobie pozwolic na luz, bo później nikt za nas tego nie nadgoni, mnie sie podoba, jestem zadowolona, choc bywa czasami , ze spac ide o 2 w nocy z książką i z ta samą książką się budzę ... cha, cha, ale nie zamieniłabym
06.02.2014
01.11.2013
cathy
jestem na kosmetologii i niczego nie żałuję, jest ciężko ale jestem bardzo zadowolona:) jedynie z dziekanatem jest trochę zawirowań
studiuję bez tzw. pleców
nie miałam pleców, dostałam się na farmację i studiuję bez wiekszych problemów, tzn. zaliczając sesję i idę do przodu, Uczelnia oferuje bardzo dobre warunki studiów, zreszta cały czas się rozwija, wykładowcy, jak wszedzie są różni, ale nie widze powodów do narzekań, no chyba że ktoś się oburza na ilośc wiedzy, którą musi przyswoić
28.10.2013
20.10.2013
poziom maja wysoki, opinie dobra
to, co piszesz o znajomosciach, plecach ... nie wiem, wydaje mi sie to mocno przesadzone, nie ma straszyc, bo ludzie sie staraja o przyjecia z daleka, z malych miejscowosci, sa dobrzy i nie mozna ich straszyc, ze jak nie maja bogatego tatusia, to sienie dostana, bo to ni jest prawda, wiem po sobie, studenci maja to do siebie, ze lubia ponarzekac, traca tez obektywizm, a jelsi jeszcze zakuwaja duzo i maja w plecy zaliczenia, to frustracja narasta, nie zmiena to jednak faktu, ze Uniwerek Medyczny w Bialymstoku jest bardzo dobrze postrzegany, cieszy sie wysoka opinia, ma porzadne zaplecze, swietna kadre, wiec mozna przymknac oko na panią Edzie w administracji, ja polecam
fizjoterapia
po licencjacie było ciężko. Niektórzy asystenci pracują tam tylko dlatego że są poleceni przez rodziców, zero wiedzy (przeczytajcie za mnie prezentacje, ja odpocznę). Ogólnie to cisną, nie wspominając o farmakologii (trzeba mieć wiedzę niczym lekarz). Dziekanat wydziału nauk o zdrowiu to czysta kpina i poniżanie studenta. Bieganie i załatwianie sobie praktyk ze łzami w oczach bo w usk jak zwykle nie ma miejsc. Nie wspominając o egzaminie na magisterkę, naprawdę ODRADZAM!!! I tak przyjmują po znajomości, albo kto da więcej w łapę. w ostatnim roku odrzucili 10 osób bo musieli przyjąć znajomych/dzieci/bogatych. Wszyscy o tym wiedzą i wszyscy milczą. Warto wyjechać na mgr gdziekolwiek. Przynajmniej będziecie lepiej traktowani.
02.09.2013
03.08.2013
barbi
do `Iza znajomości wygrywają w każdej branży dlatego łatwiej jest w ten sposób teraz znaleźć dobrze płatną pracę ale jeśli zdobędziesz wykształcenie i potrzebne umiejętności to zawsze masz szansę znaleźć coś odpowiedniego
Theodora
Uczelnia super. Polecam
03.07.2013
16.05.2013
kończący fizjoterpeuta
Jak ktoś wybiera się na fizjoterapię, szczególnie na magisterkę, to odradzam! ODRADZAM! Idą po łebkach, byle szybko, ze studiów dziennych masz wrażenie przejścia na wieczorowe... przyjazna studentom? Chyba tylko lekarzom i stomatologom...
Iza
ja od zawsze miałam pociąg do medycyny. od dziecka bawiłam się w leczenie moich miśków :P fascynował mnie ten świat i tak mi zostało ;p dlatego wybieram się na studia medyczne, ale zastanawia mnie jedno - czy po takich studiach znajdę pracę? czy to nie jest trochę tak, że potrzebne są znajomości w branży?
03.02.2013
08.11.2012
zbigniew
tylko nie każdy da sobie radę na takich studiach. Ja próbowałem swoich sił na UM, ale po pierwszym roku odpuściłem, bo może nie materiał mnie przytłoczył, ale ta cała odpowiedzialność. bo w tej pracy nie jesteś odpowiedzialny tylko za siebie, ale za innych.
kasia
Ja zawsze byłam za uczelniami medycznymi. Bo takie studia to zawsze pewny zawód.. Bo komputery się popsują, pieniądze się skończą, a ludzie nadal będą chorować i potrzebować pomocy lekarskiej. Dlatego to tak ważny zawód. No i sama radość z pomagania jest nie do opisania ;)
08.11.2012
06.07.2012
under
Oczywiście, że i w środku jest specjalistyczny i nowoczesny sprzęt, masz na czym ćwiczyć i się dokształcać. Z kadrą podobnie, jak dla mnie to jedni z najlepszych doktorów i wykładowców- podchodzą do studentów ze zrozumieniem ale także są bardzo wymagający, bo tak jak sama napisałaś- tu chodzi o ludzkie zycie.
under
Oczywiście, że i w środku jest specjalistyczny i nowoczesny sprzęt, masz na czym ćwiczyć i się dokształcać. Z kadrą podobnie, jak dla mnie to jedni z najlepszych doktorów i wykładowców- podchodzą do studentów ze zrozumieniem ale także są bardzo wymagający, bo tak jak sama napisałaś- tu chodzi o ludzkie zycie.
06.07.2012
02.06.2012
halina
baardzo ładna placówka - przynajmniej z zewnątrz. jak to wygląda w środku? czy jest specjalistyczny sprzęt, dobrze przystosowane laboratoria i odpowiednio wykształcona kadra? bo jak się chce zostać lekarzem to trzeba przyjąć porządne wykształcenie, w końcu później walczy się o ludzkie zdrowie!
paler
Niech mi Pani wierzy, że nawet, jeśli nie jest, to uczelnia dołoży wszelkich starań, żeby tylko Pani syn tam studiował - jeśli oczywiście zda odpowiednio maturę. Brzydko to brzmi, ale uczelnia dostaje dofinansowanie na osoby niepełnosprawne. Poza tym, na moim wydziale innej co prawda uczelni, mam dwójkę osób z zaburzeniami ruchowymi i świetnie dają sobie radę. Chcieć to móc !
29.05.2012
16.05.2012
zatroskana_mama
Witam, mój syn chciałby wybrać się na farmację. Jest jednak osobą niepełnosprawną, poruszająca się na wózku inwalidzkim. Czy budynek w którym mieści się wydział jest w praktyce przystosowany dla takich studentów?
bateria
jak jest na technikach dentystycznych?
11.05.2012
13.03.2012
jest 5,6 - podskoczylo
no wlasnie ocenilam i podskoczylo do 5,6, a co do uczelni, dla tych, ktorzy mysla o studiach medycznych i pochodza z tych stron, to jest praktycznie jedyby sensowny wybor, ja wiem, ze niektorzy chca sie wyrwac, uciec od mamy i taty, poznije chelpia sie gdy wracaja z Warszawy, Lodzi czy Gdanska. Prawda jest taka, jesli ktos chce wyniesc ze studiow wiedze, nauczyc sie, byc dobrym wyksztalconym lekarzem, to po zwyczajnie takim bedzie, Bo w tym zawodzie wiele przychodzi w praktyce, a uczyc trzeba sie cale zycie.
bogusia
wedlug mnie uczelnia powinna miec wyzsza punktacje, nie wiem, jak to sie dzieje, ze niby piszecie - OK, a nie dajecie wyzszych not tej szkole.
11.02.2012
09.12.2011
gnomeoooo
konkurencja duża bo to uniwerek i wcale mnie to nie dziwi. Fajnie jest studiowac na uniwerku to jakas szansa na lepsza robote być może. W dziejszych czasach to nigdy nic nie wiadomo. Czy nawet jak skonczymy medycyne nie zostaniemy czasem sprzedawcą:D
Kosmetologia
Bardzo duża konkurencja byla jesli chodzi o ten kierunek! Myslałam, że juz się tam nie dostane, ale udalo się! Super ludzie i nie jest tak źle z zaliczaniem, trzeba się troszke przyłożyć - wiaodmo.
07.12.2011
30.05.2011
Werka
Wydział nauk o zdrowiu jest bardzo przyjemnym wydziałem. Nie jest najtrudniejszy jeśli chodzi o tą uczelnie więc nie musisz się obawiać. Wiara na innych wydziałach ma wiecej zakuwania od nas. Zaliczanie nie nalezy do najgorszych,lecz zdarzaja sie przedmioty,ktore na serio ciezko zaliczyc. Zalezy tez o wykładowcy, niekotrzy idą na reke inni nie. Uczyc się trzeba, ale chyba to nie żadna nowość. Ja ze swej strony polecam
Magdalena
Jestem na niestacjonarnym lek,bo nie dostałam się na dzienne.To był mój priorytet, lecz niestety nie udało się. Ogólnie nie narzekam mimo wszystko. Jestem zadowolona z obrotu sprawy. Mogę przynajmniej pracować i zdobywać do doświadczenie no i sianko:)
29.05.2011
28.05.2011
Jagoda
Ktoś może ma jakieś dobre wiadomości na temat wydziału nauk o zdrowiu?Jaki klimacik i czy jest wysoki poziom? Trudno się zalicza ? itp:) Nie chciałabym próbować na marne i myśleć , ze zaraz mnie wywalą ze studiów he he
agata
polecam . jestem na lekarskim - medycyna. Super ciekawe zajecia . Cwiczenia godne polecenia. Na cwiczeniach ciekawe są preparaty hehe o które czasem zdarzają się kłotnie np . o konczynę prawą .
22.05.2011
21.05.2011
Monia
Studiuje tutaj farmacje , na początku obawiałam się trochę języka angielskiego.Myślałam , że trafie do bardziej zaawansowanej grupy. Okazało się jednak , że przydział do grup , zalezy od wyniku na świadectwie maturalnym :) ogolnie wydaje mi się , że to babska uczelnia - przynajmniej kierunek farmacja jest oblegany przez kobietki ;p
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Wyższa Szkoła Menedżerska w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Wydział Inżynierii i Technologii Chemicznej Politechnika Krakowska
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu