Opinie o Uczelni Wszechnica Świętokrzyska w Kielcach (WŚ Kielce)

Komentarze (43)

  • Anita

    Wiecie,czy będzie może nabór na Pedagogikę na semestr letni?
    01.01.2019
  • Anna

    Rewelacyjna uczelnia w Kielcach. Polecam
    19.10.2018
  • Kinga

    To się WŚ z Ujk nie lubi? Najlepszy obraz ma ten co był w obu. Też wolę Wszechnice. Ujk jest wiekowe i jak można olewać 100osob i na wykład nie przychodzić cały dzień. Jadę w piątek i nie wiem jakie zajęcia mam. Na Wszechnicy nie do pomyślenia takie sytuacje., które na Ujk się dzieją. Plan jest pół roku wcześniej na semestr. Wykładowcy maja zajęcia czy egzamin to na niego przychodzą co do minuty. Masz poprawkę to wiesz w której sali i co i jak. Na Wszechnicy profesorzy są z Krakowa, rektor z Krakowa a ujk miałam wrażenie że tylko z nazwy uniwersytet.
    18.10.2018
  • Agnieszka

    WSPANIAŁA UCZELNIA JAK NA CAŁE KIELCE. BYŁAM CHYBA WSZĘDZIE SZUKAJĄC PEDAGOGIKI. TROCHĘ NA UJK. WSZECHNICA MA LEPSZĄ ORGANIZACJE NIŻ UJK, LEPSZE PODEJŚCIE DO STUDENTÓW A POZIOM NAUCZANIA TAKI SAM,PRZEDMIOTY TE SAME. Nie poczułam różnicy w nauczaniu pomiędzy UJK a WŚ będąc na obu. Tylko nie lubię tego starego budynku Ujk. Warunki na Wszechnicy nawet są lepsze. Myślę, że UJK jest chwalony tylko dlatego że państwowy, a mają czesne większe niż na Wszechnicy. Wszechnica jakby utworzyła więcej kierunków studiów byłoby jeszcze lepiej.
    18.10.2018
  • Kinga

    Zdajcie matematykę na poziomie liceum ogólnokształcącego do nauczania w 1-3 SP😢 Zdajcie psychologie na Wszechnicy to sami powiedziecie czy tak łatwo. Wkuwać trzeba niemilosiernie a i tak 3 dostałam😢 Na Wfie wykladowcy klasa z dużych miast a uczą w Kielcach ale mimo to cudowni ludzie ale wymagający.
    27.09.2018
  • Maja

    Jak ja bym chciała móc nie chodzić😭 tak sie nie da chyba nigdzie. Ale ja studiuje na Wszechnicy latami i po latach mi się nie chce już. Nie kumam ludzi, którzy marzą o papierku. Na papierek trzeba zapracować ciężko na Wszechnicy. Później do pracy z czym chcecie iść? Jak ktoś ma wiedzę i uczy sie dla dodatkowych papierków to rozumiem. Ale jak ktos ma ledwo liceum i liczy na szczęście to się rozczarowuje.
    27.09.2018
  • studentka

    Ja studiuje 5ty rok. Łatwo nie jest ale jest super. Pedagogike skończyć to wyczyn. Bardzo wymagający wykladowcy. Wiele jest cudownych osób mimo, że są wymagający.Pani kierownik Centrum Kształcenia Ustawicznego jest niesamowicie pomocna.
    26.09.2018
  • Szymon UJK

    Znam laske co naprawdę sie uczyła non stop z Wszechnicy. Laska ma taką wiedzę, że szok. Ja zrobiłem pedagogike na UJK i jestem realnie nieprzygotowany to cos o tym wiem.
    26.09.2018
  • Absolwentka EWiP

    Polecam Wszechnicę Świętokrzyską! Wspaniała uczelnia, wszystko poukladane, egzaminy w ustalonych terminach i nikt niczego nie przekłada. 3lata studiowałam na UJK i już nigdy tam nie wrócę. Na Wszechnicy wykładowcy wymagający i naprawdę trzeba poświęcić wiele czasu na naukę. Lata w książkach. Obecność na zajęciach jest obowiązkowa. Poziom nauczania wysoki . Znalazłam bardzo szybko pracę po ukonczeniu. Chętnie bym tam wróciła. Miło wspominam. Cudowni ludzie mimo, że wymagający. Zasługuje uczelnia na polecenie z czystym sumieniem! Nie wiem dlaczego koleżanek z grupy komentarze są usuwane automatycznie jeśli ktoś narzeka na UJK. Jesli ktoś narzeka to ma powód a tych powodów maja ludzie wiele ostatnio. Pozdrawiam
    26.09.2018
  • Ola

    7rok studiuje na Wszechnicy już . Było ciezko nieraz, ale było warto. Kobiety w dziekanacie super miłe. Ja studiuje 8rok i umiem wszystko. Niejeden po Ujk w połowe nie wie tego co my jak widzieliśmy tylko UJK przechwalone. Klimat na Wszechnicy sympatii, ludzie mają różne sytuacje ale kazdy sie uczył. Jak wszedzie trafi się cap co chce tylko zdać na 3 i miec magistra. Pozniej taka osoba widać ze nic nie umie. Ale podkreslam- znam takich po UJK i znam kilka leserów co krecili zeby zdac na Wszechnicy. Ale nie ma tak że mie chodzić mozna. Kazdy mowi ze na Pedagogike na UJK nie musi chodzic. Pozniej są efekty.
    26.09.2018
  • Milena

    Pati97 Nie ma takiej możliwości zeby nie chodzić. Po pierwsze są tak super ludzie, że az sie chce chodzić. Nie możesz nie chodzić bo Ci nie zaliczą egzaminów i nie zdasz 😁 to jest nierealne. Podobno na UjK nie chodzą i zdają. Ja na psychologii nie bylam bo praca, nie zdalam. 3x chodziłam żeby zaliczyla na 3
    26.09.2018
  • Monika

    Monika jak chcesz nie chodzić to nie zdasz niczego. Raz nie byłam i mam z jednego przedmiotu 3. Na WSEIP jest niższy poziom.
    26.09.2018
  • Pati97

    Jak to jest w końcu?? Bo jedni mówią że jak się chcę tylko papierek to można nie chodzic na zajęcia bo to przecież płatne i mają gdzieś, drudzy mówią że to nie prawda że trzeba bo cisną i w ogóle :/
    06.09.2018
  • krop

    poziom podstawówki a renoma specjalnej
    27.05.2018
  • iza

    napiszcie, jak tutaj jest?
    15.05.2018
  • jurek

    bardzo słaba uczelnia
    30.04.2018
  • Pedagogika-resocjalizacja

    Witam, chciałabym zapytać o opłaty związane ze studiowaniem na WŚ?
    12.07.2017
  • Studentka PRiS

    Rok temu czytałam te wszystkie fora o WŚ by podjąć decyzje czy sie na nią zdecydować. Po prawie ukończonym roku ( zostały mi dwa egzaminy) czuje sie juz upoważniona do wyrażania opini na jej temat. Mianowicie drogi zagubiony czytelniku...Przyjdź tu studiować bo to uczelnia dla każdego. Jesli chcesz wyluzowanej szkoły to dobrze trafiłeś, jesli chcesz sie więcej dowiedzieć to tez dobrze, gdyż wykładowcy podają tematy, literaturę do studiowania w domu, jeżeli chcesz zostać naukowcem to szukaj innego forum i innych murów. Profesorzy super, mgr starają sie nadrobić brak przed nazwiskiem i trochę przesadzają jednak wszystko odbywa sie w miłej atmosferze. Jestem po trzydziestce i wierzcie mi nie napisałabym głupot jak inni na tym forum. Jestem zadowolona i bede z czystym sumieniem polecać tą Uczelnie! Pozdro dla czytających i przyszłych studentów WŚ
    13.06.2016
  • Kafar

    Witam, zrobiłem licencjat z WF na WŚ- czy żałuję zdecydowanie nie a dlaczego ? Miła atmosfera, wykładowcy to są w ,, porządku'', niektórzy mniej i więcej wymagający. Ci co mówią, że jest niski poziom kształcenia to raczej powinni się klepnąć w główkę co mówią, bo obrażają takich jak: prof. Mleczko, dr Marchewka, i innych znaczących wykładowców z innych krakowskich uczelni. Przecież wszyscy Ci wykładowcy nauczają to co w innych uczelniach nauczają. Może po prostu powinniście iść na Oxford. Jest miła atmosfera, nie traktują Cię jak śmiecia tylko jako kolegę, człowieka. Fakt, ludzie są różni jedni są mniej inteligentni a drudzy więcej i tacy się też trafiają na WŚ. Ci drudzy jak mają większe aspiracje zawsze mogą się przepisać do Krakowa lub Katowic (chodzi mi o studia WF). Studia zaoczne więc każdy może na nich studiować.
    09.02.2016
  • pedagogika

    interesuje mnie kierunek Pedagogika, co możecie napisać o tych studiach na Świętokrzyskiej?
    16.06.2015
  • Anita

    zjazdy na filologii angieslkiej?
    09.06.2014
  • były student

    Wypisałem się po I roku bo było fatalnie.straciłem tylko kasę, nie polecam nikomu, porażka.
    01.02.2014
  • gnacik

    mnie się podoba, nie ma napinki, ja lubie luz, a nadgorliwcom proponuje Oxford
    03.01.2014
  • student

    co ile sa zjazdy?
    23.12.2013
  • sonia

    do kiedy trzeba wpłacić I ratę czesnego na 2013/2014 r
    14.08.2013
  • darren

    Naprawdę dobra uczelnia, dająca możliwość rozwoju. Polecam filologię angielską. Bardzo miła (acz wymagająca) kadra tworząca przyjemną atmosferę. Możliwość wyjazdów do zagranicznych uczelni w ramach Erasmusa. Jeszcze raz polecam!
    11.07.2013
  • student

    Uczelnia dobra. Ogólnie atmosfera jak w innych uczelniach.Ci, co krytykują, że niby słaby poziom mylą się! Zapominają, że oprócz wykładów i ćwiczeń jest coś takiego, jak praca własna i napór na wiedzę! Trzeba samemu wysilić mózg i uczyć się...studiować tematy. Wtedy, w połączeniu z zajęciami szkolnymi studiowanie ma sens. Wszędzie znajdą się tacy, co to tylko dla papierka snują się po uczelni, albo przychodzą tylko na zaliczenia i wpisy. To jest "margines". W mojej grupie większość osób poważnie podchodzi do nauki i efekty tego widać po średniej. Kadra akademicka jest kompetentna. Jeśli wykładowca widzi, że grupa jest ambitna to mu się chce uczyć i robi to dobrze, A jeśli widzi "olewactwo" to po co mu się wysilać?Przykładowo na wykład powinno przyjść ok 150 osób, a jet 10-20.. to pokazuje podejście studentów do nauki ( jak poważnie traktują naukę, wiedzę i tych, co ją przekazują) Podsumowując - uczelnia dobra, może nie wybitna... poziom dobry, stały przez cały rok plan, wykładowcy nie przekładają terminów, wpisy na czas, czesne stałe przez cały okres studiów...
    03.06.2013
  • radek

    wszechnica to dno i wielkie nieporozumienie !!!! straciłem tam 2 lata i przeniosłem papiery do Świętokrzyskiej Szkoły Wyższej ale już do nowego budynku na ul. Mielczarskiego 51. Tu wreszcie moę się czegoś dowiedzieć na wykładach, nie ma porównania z tamtym bajzlem.
    20.05.2013
  • dorota

    Pierwszy raz spotykam się z określeniem Wszechnica! Podoba mi się kierunek praca socjalna, specjalność asystent rodziny. Czytam opis kierunku i myślę: "właśnie to chciałabym robić w życiu!" wierzę, że ta uczelnia pomoże mi spełnić moje marzenia :)
    21.04.2013
  • do PSk

    a moze cos wiecej napiszesz? bo zaczales bardzo ciekawie, ale nie rozwinales tematu, o podsumowaniu i zakonczeniu tez zapomniales
    14.04.2013
  • Pśk

    Debili produkują!
    12.04.2013
  • Absolwent uczelni

    Polecam Wszechnicę Świętokrzyską bardzo fajna uczelnia, panuje w niej miła atmosfera, wszystkie zajęcia dokładnie zaplanowane, egzaminy odbywają się w ustalonych terminach i nikt niczego nie przekłada. Wykładowcy wymagający i naprawdę trzeba poświęcić czas na naukę , jeżeli chce się mieć dobre oceny. Obecność na zajęciach jest bardzo ważna, aktywność studenta również, poziom nauczania obecnie wysoki . Bardzo miło wspominam Wszechnicę Świętokrzyską, całą kadrę pracowników naukowych oraz studentów. Gdybym stanęła kolejny raz przed wyborem uczelni to wybrałabym ponownie Wszechnicę Świętokrzyską, .
    13.12.2012
  • student

    Potwierdzam ... jakoś kształcenia fatalna Jakim cudem dostała miano kształcenia... Studiowanie jedynie dla wydania kasy nic poza tym.
    11.12.2012
  • zdecydowanie nie polecam

    poziom niższy niż w szkole podstawowej. Gdybym przewidziała jak będzie - w życiu nie wybrałabym tej uczelni. Szkoda mi osób które wybrały tę uczelnię mając wyższe ambicje, ponieważ poziom nauczania jest gorszy niż ubogi. Na tej uczelni może studiować każdy nawet z niskim stopniem inteligencji. Co potwierdziło się u mnie na roku, grupie ... Nie urażając osób, które naprawdę chciały coś osiągnąć.... Studenci przychodzą pijani na zajęcia, robią co chcą, mają 30 % frekwencji a mimo to zdają nawet nie raz lepiej od uczących... Nie wiem czym tu się szczycić, wstyd się przyznać o studiowaniu na tej uczelni. Zakańczam tylko rok i uciekam do NORMALNEJ uczelni...
    11.12.2012
  • wszechnica

    Co wy mówicie! Tu wcale nie jest źle! Czytałem o gorszych szkołach, gadalem z ludźmi którzy zdecydowali się na słabsze uczelnie wyższe, w porównaniu z którymi wszechnica świętokrzyska wygląda na raj! A nawet w porównaniu do lepszych uczelni i tak niewiele traci, może tyle że ma mniej znaną kadrę! Nie rozumiem negatywnych opinii o tej uczelni!
    19.08.2012
  • director

    popieram 'f;;' - przyjdzie człowiek na tę uczelnię i już po chwili zastanawia się jak z niej wyjść! złość na siebie i żal mnie bierze że nie dostałem się tam gdzie chciałem, a wszystko przez własne zaniedbania! ale jak mnie młodsi kumple pytają gdzie studiować, to im mówię: tylko nie Wszechnica Świętokrzyska w Kielcach! no cóż, może się nauczą na moich błędach...
    16.08.2012
  • narcyz

    Słuchajcie jakie tu sa kierunki? Bo ja jakos znaleśc nie mogę. ogolnie jak oceniacie poziom wykładowcow? Duzo ludzi tam studiuje? Po ile osob jest w grupach?
    06.08.2012
  • f;;

    Hej widzę, że opinie same pochlebne. Ja studiowałam tu rok i byłam bardzo rozczarowana. Nie polecam poziom kształcenia był jak dla mnie żenujący. Jeśli ktoś chce tylko papierek to jak najbardziej ale ja czułam się niedouczona na filologi angielskiej, a po przeniesieniu się na UJ po roku moje opinia o jakości kształcenia się niestety potwierdziła.
    16.07.2012
  • adam

    Mnie interesują tutejsze kursy a mianowicie kurs kierowników wycieczek i pilotów wycieczek. Czy one się czyms rożnia? I czy może na nie pojsc osoba po maturze czy trzeba jeszcze cos spelniac?
    29.05.2012
  • rydziak

    może być. Powiem wam, że czasem nie mam czasu na zajęcie się samą sobą bo musze zakuwać do tych wszystkich egzaminów
    16.01.2012
  • Zyta

    Zarządzałam od zawsze, kiedyś siostrą ;) teraz uczę się jak zarządzać hotelami. Dzięki nauce we Wrzechnicy zdobędę niezbędną wiedzę, wiedza to pozwoli mi zdobyć doświadczenie. Miałam już okazję sprawdzić się podczas pracy wakacyjnej. Wiem, że idę dobrą ścieżką zawodową. Sama szkoła jest na bardzo dobrym poziomie.
    25.05.2011
  • Marcel

    Jestem zainteresowany studiowaniem wychowania fizycznego, czym ta uczelnia różni się w nauczaniu od AWFów?
    25.05.2011
  • Inga

    Rozpoczęłyśmy wraz z koleżanką studia na kierunku Edukacja wczesnoszkolna i przedszkolna. Nie zawiodłyśmy się. Szkoła pokazuje nam że nasz wybór był trafny. Z pewnością będziemy wspaniałymi nauczycielkami!
    23.05.2011