• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • Wyższa Szkoła Biznesu - National Louis University

Wyższa Szkoła Ekonomii, Prawa i Nauk Medycznych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach

uczelnia niepubliczna, 25-713 Kielce, ul. Jagiellońska 109A, (+41) 345 13 13, wsepinm@wsepinm.edu.pl

Wyższa Szkoła Ekonomii, Prawa i Nauk Medycznych im. Prof. E. Lipińskiego w Kielcach od ponad dwudziestu lat obecna jest na rynku edukacyjnym, sukcesywnie rozwijając swoją bazę dydaktyczną i ofertę kształcenia. To największa i najnowocześniejsza uczelnia niepubliczna w regionie świętokrzyskim. Jej pozycję potwierdzają wysokie lokaty w rankingach ogólnopolskich oraz rzesza ponad 33 tysięcy absolwentów.

Obecnie jest czterowydziałową uczelnią, realizującą studia z zakresu ekonomii i zarządzania, prawa, bezpieczeństwa, a także kierunki medyczne i związane z pielęgnacją zdrowia. WSEPiNM stawia na kształcenie praktycznie modyfikując ofertę studiów oraz programy nauczania, kładąc nacisk na praktyki zawodowe, w tym zagraniczne, realizowane m.in. w ponad 250 instytucjach, placówkach medycznych, kancelariach prawnych, przedsiębiorstwach, z którymi uczelnia silnie współpracuje.

Sprawdź szczegóły dotyczące kierunków i specjalności dostępnych w WSEPiNM, poznaj terminy i warunki rekrutacji na studia.


Ocena uczelni

7.89 / 10
710 głosów

Opinie (224)
Wyższa Szkoła Ekonomii, Prawa i Nauk Medycznych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach, WSEPNM Kielce

WSEPiNM
Panie Arturze, bardzo na miło!
12.08.2022
10.08.2022
WSEPiNM
Pani Magdo, myślimy, że obecnych jak i przyszłych w studentów szybciej znajdzie Pani tutaj: https://m.facebook.com/groups/261552181875585/
WSEPiNM
Pani Zuziu, dokładnie tak.
10.08.2022
10.08.2022
Arturek
Witam, wybieram się w tym roku na Zarządzanie
Magda
Witam ! Czy są tu osoby które wybieraja sie na Zarządzanie lub ekonomię w tym roku od października ?? Chętnie poznam !!
10.08.2022
10.08.2022
Zuzia
Rozumiem, do którego działu powinnam się kierować? Do rekrutacji?
WSEPiNM
Pani Natalio, jeżeli chodzi o kwestie sylabusów zapytanie należy kierować do Działu Nauczania.
09.08.2022
09.08.2022
Natalia
Kiedy będą dostępne sylabusy?
WSEPiNM
Pani Zuziu to są oferty rozpatrywane indywidualnie, więc najlepiej w takim przypadku jest zadzwonić do odpowiedniego działu na Uczelni i zapytać o szczegóły.
07.08.2022
05.08.2022
Zuzia
Dzień dobry, czy to prawda, że studiując jeden kierunek rozpoczęcie drugiego jest darmowe? Jeśli tak to jak można się zapisać i jakie dokumenty są potrzebne?
Ola
Bardzo miła i pomocna obsługa przy zapisie. Zaczynamy od października!
05.08.2022
02.08.2022
WSEPiNM
Pani Moniko, nie ma zajęć w laboratorium, od drugiego semestru (pierwszy rok) startują zajęcia praktyczne.
Monika
Czy na pierwszym roku kosmetologii są zajęcia w laboratorium?
02.08.2022
01.08.2022
WSEPiNM
Pani Klaudio, takie informacje upubliczniamy dopiero po zakończeniu rekrutacji na dany rok akademicki.
Klaudia
Dużo jest chętnych na kosmetologie stacjonarna i niestacjonarna?
01.08.2022
31.07.2022
WSEPiNM
Pani Kasiu, oczywiście, że można.
WSEPiNM
Pani Asiu, należy ją po prostu wpłacić nawet po terminie. Po upłynięciu terminu wpłaty po pewnym czasie dostałaby Pani zapewne przypomnienie od Działu Księgowości o konieczności zapłaty.
31.07.2022
29.07.2022
Kasia
Czy opłatę rekrutacyjną można wpłacić na nr konta otrzymanego podczas podpisania umowy ?
Asia
Miałam wpłacić opłatę rekrutacyjną w ciągu 14 dni zapomniałam o tym co teraz ?
29.07.2022
29.07.2022
WSEPiNM
Dzień dobry Roxi, studia niestacjonarne odbywają się w weekendy (piątek, sobota, niedziela), natomiast studia stacjonarne od poniedziałku do piątku.
Roxi
Dzień dobrzy czym się różnią studia stacjonarne od niestacjonarnych ?
29.07.2022
14.07.2022
WSEPiNM
Pani Aniu, rekrutacja trwa cały czas do końca września, więc serdecznie zapraszamy!
WSEPiNM
Pani Magdo, jeżeli chodzi o kierunek pielęgniarstwo w trybie zjazdowym to jest to bardzo oblegany kierunek. Pielęgniarstwo samo w sobie nie jest łatwym kierunkiem, jednak znaczna większość rozpoczynających studia kończy je pomyślnie. Czy warto u Nas studiować? Biorąc pod uwagę ilość osób chętnych w każdym roku akademickim myślimy, że warto! Jeżeli chciałaby Pani poznać opinie innych studentów/absolwentów zapraszamy do grupy studenckiej na FB, gdzie może Pani zadać takie pytanie - https://www.facebook.com/groups/261552181875585
14.07.2022
12.07.2022
Ania
Mam pytanie czy jak złożę dokumenty na ekonomię to jeszcze się dostane bo jest już połowa lipca?
Magda
Mam pytanie. Czy na pielęgniarstwo w trybie zjazdowym jest dużo chętnych? Czy jest ciężko? Czy opłaca się tam studiować?
05.07.2022
02.07.2022
WSEPiNM
Pani Ewela, dotyczy to studiów na kierunku pielęgniarstwo licencjackie, gdzie tryby studiów są podzielone na stacjonarne oraz stacjonarne - tryb zjazdowe. W trybie zaocznym zajęcia odbywaja się od piątku do niedzieli.
Ewela
Jaka jest różnica między studiami licencjackimi stacjonarnymi a weekendowymi? Z treści poprzednich postów wynika,że w trybie zaocznym zajęcia odbywają się też na tygodniu wieczorami
02.07.2022
01.07.2022
Nikola
Obrona na 5! Polecam
WSEPiNM
Pani Klaudio, w chwili obecnej sylabusy są kompletowane w Dziale Nauczania - więcej informacji na ich temat i czy są wszystkie może uzyskać Pani dzwoniąc bezpośrednio do tego działu.
15.06.2022
14.06.2022
Klaudia
Czy są już dostępne sylabusy na 2022/2023?
WSEPiNM
Panie Olku, wymagane dokumenty tegorocznych maturzystów to: 1 zdjęcie biometryczne, dowód osobisty oraz świadectwo dojrzałości. Czas na złożenie dokumentów ma Pan do 30 września.
13.06.2022
13.06.2022
WSEPiNM
Pani Kasiu, kwestionariusz online można wypełnić cały czas do 30 września, tak samo jest z podpisaniem umowy. Czas na jej podpisanie jest do 30 września z możliwym przedłużeniem tego terminu.
olek
jakie wymagane dokumenty musza dostarczyć tegoroczni maturzyści i do kiedy?
12.06.2022
12.06.2022
kasia
do kiedy należy online wypełnić kwestionariusz oraz do kiedy należy podpisać umowę
WSEPiNM
Pani Natalio, zajęcia odbywają się hybrydowo, jednak aktualnie większość odbywa się na terenie Uczelni.
10.06.2022
10.06.2022
Natalia
Czy zajęcia odbywają się zdalnie?
WSEPiNM
Pani Zofio, w celu zapisu na studia musi być Pani osobiście, ponieważ wiążę się to z podpisaniem umowy - wyjątek stanowi posiadanie notarialnego upoważnienia. O przyjęciu decyduje jedynie kolejność zgłoszeń, aż do wyczerpania limitu miejsc, więc "przyjęta" zostaje Pani już w dniu podpisania umowy zyskując tym samym status kandydata na studia. Po złożeniu ślubowania na początku roku akademickiego zyskuje Pani status studenta.
06.06.2022
05.06.2022
zofia
Czy papiery trzeba składać osobiście czy może to być ktoś inny? jakie są dokładne terminy ogłoszenia listy osób które się dostały oraz ostateczny termin przyniesienia oryginalnych papierów
WSEPINM
Dzień dobry Pani Kingo, wszystkie kierunki dostępne w roku akademickim 2022/2023 są u Nas na stronie. Na ten moment nie planujemy żadnych nowych kierunków. Kierunki, które oferujemy to: Prawo, Administracja, Bezpieczeństwo Wewnętrzne, Ekonomia, Finanse i Rachunkowość, Zarządzanie i Coaching, Kosmetologia oraz Pielęgniarstwo.
23.05.2022
23.05.2022
Kinga
Witam, czy jest w planach poszerzenie oferty edukacyjnej o nowe kierunki w roku 2022/23?
WSEPiNM
Pani Zofio, wymóg zapisu na pielęgniarstwo to zdana matura, nie wymagamy dodatkowych przedmiotów, jednak na pewno dobre wyniki z takich przedmiotów jak biologia itp. będą dużym atutem, ponieważ pomogą Pani na studiach. Rekrutację zaczynamy 1 czerwca, serdecznie zapraszamy!
20.05.2022
19.05.2022
Zofia
Witam mam kilka pytań odnośnie pielęgniarstwa od Października 2022, czy musi być matura zdana z Biologii żeby rekrutować na dane studia? Oczywiscie interesuja mnie studia zaoczne (weekendy) bardzo mi zależy ponieważ bardzo chce sie dostać, jeśli tak to od kiedy można rekrutować? Dziękuję
WSEPiNM
Rekrutacje na wszystkie kierunki studiów rozpoczynamy 1 czerwca. Szczegóły dotyczące tegorocznej rekrutacji będą znane wkrótce.
04.05.2022
15.04.2022
Gosia
Dzień dobry, kiedy rozpoczyna się rekrutacja na rok akademicki 2022/23? Czy kierunek kosmetologia( licencjat , stacjonarnie) bedzie otwarty? Jeśli tak, jaka będzie opłata za miesiąc? Z góry dziękuję za odpowiedź i Pozdrawiam serdecznie.
WSEPiNM
Dzień dobry Pani Olu, w przypadku studiów licencjackich praktyki zaczynają się od 2. semestru studiów. Natomiast na studiach magisterskich są one od początku.
06.04.2022
05.04.2022
Ola
Dzień dobry, na którym r9ku sa praktyki na kierunku pielęgniarstwo?
WSEPiNM
Dzień dobry Pani Kingo, oczywiście będziemy prowadzili rekrutację na pielęgniarstwo, jednak tryb indywidualny akurat na tych studiach jest bardzo ciężki, ponieważ nie obejmuje on ćwiczeń, zajęć praktycznych etc.
04.04.2022
03.04.2022
Kinga
Dzień dobry, czy odbędzie się w tym roku rekrutacja na studia pielęgniarskie licencjackie w trybie weekendowym? Czy studia że względu na sytuację osobistą można odbywać w trybie indywidualnym?
WSEPiNM
Pani Olu jeżeli chodzi o kwestie przeniesienia prosimy o kontakt telefoniczny bezpośrednio z Dziekanatem Uczelni.
21.02.2022
20.02.2022
Ola
Czy istnieje możliwość przeniesienia się na kierunek administracja VI semestr maja niezaliczony jeden przedmiot?
Bartek
Ja skończyłem kadry i płace kilka lat temu, osobiście jestem bardzo zadowolony, wykładowcy to byli typowi praktycy
13.02.2022
24.01.2022
Agnieszka
Czy polecacie studia podyplomowe na kierunku "Kadry i Płace " ? Czy wykładowcy to praktycy czy tylko sucha wiedza książkowa?
WSEPiNM
Pani Emilio, istnieje możliwość wznowienia się na przerwane studia, jednak w tym celu prosimy o bezpośredni kontakt z Dziekanatem Naszej Uczelni, aby dowiedzieć się o szczegóły tego procesu.
20.01.2022
19.01.2022
Emila
Witam 🙂 3 lata temu studiując na Państwa Uczelni zaliczyłam wszystkie semestry tylko z przyczyn osobistych nie przystąpiłam do obrony. Czy jest jeszcze szansa na ich dokończenie?
WSEPiNM
Pani Dario, rekrutacje na pielęgniarstwo magisterskie prowadzimy wstępnie do połowy marca 2022 r.
13.01.2022
13.01.2022
Daria
Do kiedy trwa rekrutacja na semestr letni na pielęgniarstwo magisterskie?
WSEPiNM
Pani Olu, niestety na pielęgniarstwo nie można przenieść się z innego kierunku. Specyfika tego kierunku uwzględnia wiele zajęć na pracowniach, których nie da Pani rady sama nadrobić we własnym zakresie. Jedynie możemy zaproponować po prostu zapisanie się od pierwszego roku.
05.01.2022
04.01.2022
Ola
Dzień dobry, mam pytanie czy jeżeli studiuje zdrowie publiczne na innej uczelni czy jest możliwość żebym przepisała się na pielęgniarstwo na wseip i nadrobiła zaległe przedmioty w ciągu przyszłych semestrów?
WSEPiNM
Tak, będziemy prowadzili nabór śródroczny od semestru letniego, jednak nie na wszystkie kierunki. O szczegóły prosimy pytać po 3 stycznia 2022 r.
17.12.2021
15.12.2021
Klara
Czy będzie prowadzony nabór od semestru letniego?
WSEPiNM
Cieszymy się, że tak uważasz Karola! :)
14.12.2021
10.12.2021
Karola
Polecam każdemu kosmetologie, świetne Panie!
WSEPiNM
Panie Tomaszu, zajęcia na tygodniu wieczorami to głównie wykłady z przedmiotów ogólnych odbywające się online. Większość ćwiczeń i przedmiotów kierunkowych/specjalnościowych odbywa się przez weekend (piątek,sobota,niedziela).
03.12.2021
02.12.2021
Tomasz
Dziękuję. Te zajecia wieczorami w tygodniu to ćwiczenia czy może jakieś wykłady online? Chodzi o licencjat w formie zjazdow.
WSEPiNM
Dziękujemy Pani Wiktorio!
02.12.2021
02.12.2021
Wiktoria
Na plus jest na pewno to, że z niektórymi osobami można normalnie porozmawiać jeżeli ma się problem a nie są od razu krzywe spojrzenia, że student wogole chciał uzyskac pomoc. Atmosfera na plus ;)
WSEPiNM
Dziękujemy Panie Damianie, staramy się trzymać dobry poziom kadry dydaktycznej prowadzącej zajęcia.
30.11.2021
30.11.2021
WSEPiNM
Panie Tomaszu, Jeżeli chodzi o pielęgniarstwo studia niestacjonarne magisterskie to zajęcia odbywają się piątek, sobota i niedziela. Natomiast pielęgniarstwo licencjackie tryb zjazdowy (potocznie nazywane niestacjonarnym) odbywa się głównie w weekendy (zwykle cały dzień) oraz w niektóre dni na tygodniu (późnym popołudniem/wieczorami). Przepisanie oceny to decyzja wykładowcy, który decyduje czy daną ocenę przepisze czy nie - może tutaj brać pod uwagę takie rzeczy jak: okres kiedy były studia, ilość godzin, punkty ETCS, prowadzący przedmiot itp.
Tomasz
Czy oceny z innej uczelni np z 10 lat wstecz, mogą zostać przepisane na Pielegnairstwie ?
30.11.2021
30.11.2021
Tomasz
Czy na kierunku Pielegniarstwo niestacjonarne licencjat, zajęcia odbywają się tylko w weekendy, czy również w inne dni?
Damian
Polecam kierunek prawo, dobre przygotowanie do aplikacji.
29.11.2021
29.11.2021
WSEPiNM
K, wszystkie informacje są przekazywane na stronie Uczelni bądź przez osoby z poszczególnych działów. Osoby decyzyjne na Uczelni są również jasno określone. Studenci o wszystkim są informowani na bieżąco w odpowiednim terminie "po fakcie", kiedy już wszystkie kwestie są dograne i ustalone. Jest to bardzo ogólne, prosimy o sprecyzowanie problemu, który zostanie zgłoszony od odpowiednich osób/działów na Uczelni.
WSEPiNM
Panie Marku to zależy na, który rok studiów chce się Pan przenieść. Prosimy o kontakt z Dziekanatem w tej sprawie.
29.11.2021
26.11.2021
K
To co wyprawia się na tej „uczelni” (ciężko nazwać to miejsce uczelnią) to jest cyrk. Brak organizacji, brak konkretnych informacji, decyzje podejmuje niewiadomo kto, student dowiaduje się o wszystkim po fakcie dokonanym. Bardzo się zawiodłam.
Marek
Czy jest jeszcze szansa żeby przenieść się z innej uczelni na ekonomie?
25.11.2021
21.11.2021
WSEPiNM
Pani Olu, należy złożyć stosowne podanie z prośbą o zapis/przeniesienie. W celu ustalenia szczegółów prosimy o kontakt telefoniczny z Rekrutacją/Dziekanatem Uczelni.
Ola
Czy jeżeli jestem zapisana na ujk w Kielcach to jest jeszcze szansa się przepisać na pierwszy rok studiów na kosmetologie?
17.11.2021
16.11.2021
WSEPiNM
Bardzo Nam miło Panie Damianie!
WSEPiNM
Pani Emilio, przykro Nam, że spotkała się Pani z negatywnym odbiorem Naszej Uczelni, jednak również według wielu opinii i ocen studenci są zadowoleni z podejmowanej u Nas nauki. Oczywiście każdy ma prawo do własnego zdania i nikomu nie można go narzucać. Wszystkiego dobrego! ;)
15.11.2021
15.11.2021
Damian
Ja wróciłem po raz trzeci na podyplomówkę i nie żałuję
Emilia
Drugi raz bym się nie zapisała.Szczerze radzę- Omijajcie tą uczelnię szerokim łukiem!!
14.11.2021
03.11.2021
WSEPiNM
Pani Jolanto, studia MBA z powodu zbyt małej liczby osób chętnych nie zostały utworzone, zapisani kandydaci będą o tym informowani drogą e-mailową bądź telefoniczną.
WSEPiNM
Pani Angeliko, rekrutacja obecnie odbywa się poprzez napisanie podania do Dziekana danego wydziału z prośbą o przyjęcie, jeżeli uzyskamy zgodę możemy podjąć studia.
03.11.2021
27.10.2021
Angelika
Czy jest jeszcze możliwość zapisania się na pielęgniarstwo?
Jolanta
Dzień dobry, czy można się jeszcze zapisać na studia podyplomowe MBA? Czy studia te uprawniają do zasiadania w radach nadzorczych? Jeżeli tak to jaka jest opłata za czesne? Pozdrawiam
26.10.2021
03.10.2021
WSEPiNM
Pani Leno, z powodu dużego zainteresowania studiami w tym roku, rekrutacje mamy przedłużoną do 16 października. Tak, więc serdecznie zapraszamy!
WSEPiNM
Pani Karolino, nie uruchomiliśmy kierunku finanse i rachunkowość w trybie stacjonarnym, możemy zaproponować tryb zaoczny.
03.10.2021
03.10.2021
Lena
Czy jest jeszcze możliwość zapisania się na kierunek prawo niestacjonarnie?
Karolina
Witam.Jakie przedmioty maturalne są brane pod uwagę na kierunku finanse i rachunkowość stacjonarnie?
02.10.2021
30.09.2021
WSEPiNM
Pani Olu, zajęcia odbywają się zgodnie z planem zajęć dostępnym po zalogowaniu na koncie studenckim.
Ola
Witam, czy oo inauguracji będą prowadzone w tym dniu już zajęcia?
30.09.2021
26.09.2021
Radek
Tak, można
Alicja
Można zmienić kierunek studiów zanim zacznie się studiować?
26.09.2021
24.09.2021
WSEPiNM
Tak Pani Olu, na miejscu w rekrutacji możemy dokonać wszelkich zmian jakich będzie Pani chciała.
Ola
Czy jeśli wypełniłam ankietę online na kierunku ekonomia jest możliwość żeby go zamienić i zamienić go na pielęgniarstwo?
23.09.2021
21.09.2021
WSEPiNM
Pani Izo, proponujemy poszukać tutaj: https://www.facebook.com/groups/261552181875585
Iza
Jest jakaś grupa na FB z bezpieczeństwa wewnętrznego (niestacjonarne) pierwszy rok ?
21.09.2021
19.09.2021
WSEPiNM
Zapraszamy wszystkich zainteresowanych na studia. Rekrutacja trwa do 30 września - zostały jeszcze wolne miejsca! (Nie prowadzimy już rekrutacji na studia w trybie stacjonarnym)
WSEPiNM
Pani Kingo proponujemy poszukać w tej grupie na Facebooku, chociaż liczba studentów w tej grupie zwiększy się w większym stopniu na przełomie października/listopada. Link do grupy: https://www.facebook.com/groups/261552181875585
16.09.2021
15.09.2021
Kinga
Czy jest dostępna gdzieś grupa dla kierunku pielęgniarstwo stacjonarne?
WSEPiNM
Pani Igo, jeżeli problem dotyczy spraw technicznych zalecamy kontakt z działem IT, natomiast w przypadku uzupełnienia informacji, nie wiedzy należy dzwonić do Kwestury.
10.09.2021
10.09.2021
Iga
Witam. Gdzie dzwonić w sprawie problemów z e-wnioskiem stypendialnym?
WSEPiNM
Prosimy w tej sprawie o kontakt z Dziekanatem, z osoba która zajmuje się kierunkiem Pielęgniarstwo na Uczelni pod numerem 41 366 93 27
08.09.2021
07.09.2021
Kasia Mazur
Jeżeli chodzi o kierunek fizjoterapia i przenieść się na pielęgniarstwo
WSEPiNM
Wszystko zależy od tego z jakiego kierunku na jaki chce się Pani przenieść, aby to ustalić proponujemy kontakt telefoniczny z dziekanatem.
07.09.2021
07.09.2021
Kasia Mazur
A czy po 1 semestrze mozna sie przenieść z innego kierunku?
WSEPiNM
Pani Olu, studia na kierunku pielęgniarstwo może Pani zacząć od pierwszego roku, nie ma możliwości przepisania z innego kierunku na wyższy rok. Później istnieje ewentualna możliwość przepisania ocen z powtarzających się przedmiotów po uzgodnieniu tego z wykładowcą prowadzącym dany przedmiot.
06.09.2021
04.09.2021
Ola
Mam pytanie czy jezsli studiuje zdrowie publiczne na in ej uczelni jestwm po 1 roku to czy jest możliwość przeniesienia sie na wseip na pielęgniarstwo?
WSEPiNM
Pani Oliwio, jeżeli chodzi o kierunek pielęgniarstwo to liczba zapisanych osób jest bardzo liczna, proponujemy spróbować poszukać innych osób w grupie na Facebooku: https://www.facebook.com/groups/261552181875585 Jednak obecnie 90% jej członków to studenci starszych roczników.
26.08.2021
25.08.2021
Oliwkaa
Czy jest jakaś grupa na pielęgniarstwo dzienne 1 rok?
WSEPiNM
Zapisy na Naszej Uczelni trwają do 30 września. Serdecznie zapraszamy!
17.08.2021
16.08.2021
Przemo
Czy można jeszcze złożyć papiery do tej uczelni?
Nikola
Dokumenty złożone, polecam każdemu kto się zastanawia. Chyba jedyna z trzech uczelni gdzie składałam papiery i ludzie nie traktowali mnie z pogardą tylko przyjęli z uśmiechem na ustach ;)
06.08.2021
03.08.2021
WSEPiNM
Pani Elizo, opłatę rekrutacyjną wpłacamy dopiero po podpisaniu umowy, jest na to 14 dni.
Eliza
Kiedy należy wplacic opłatę rekrutacyjną?
02.08.2021
02.08.2021
WSEPiNM
Pani Gosiu opłatę rekrutacyjną wpłaca się na indywidualny numer konta studenta otrzymany po podpisaniu umowy na Uczelni.
Gosia
Jak opłaca się opłate rekrutacyjną? Wiem , ze wynosi ona 190zl ale nie moge znaleźć konta do wpłaty.
30.07.2021
27.07.2021
WSEPiNM
Pani Kasiu na Uczelni można ubiegać się o różne rodzaje stypendiów w tym również socjalne. Szczegóły na: https://www.wseip.edu.pl/studia/stypendia.html
Kasia
Czy na wseip można ubiegać się o stypendium socjalnie? Jeżeli tak to czy jest gdzieś informacja jakie są progi zarobków?
27.07.2021
18.07.2021
WSEPiNM
Rekrutacja trwa cały czas do 30 września.
Kasia
Do kiedy można zapisać się na studia?
17.07.2021
16.07.2021
WSEPiNM
Pani Iza, ciąża nie stanowi przeciwwskazania do podjęcia studiów, jednak warto przemyśleć czy po prostu Pani da radę w tym stanie studiować. Na studiach odbywają się wykłady, zajęcia i ćwiczenia, których na pielęgniarstwie jest dosyć dużo, a z faktu na profil praktyczny kierunku należy brać w nich udział. Zachęcamy również do zapytania o tą kwestię innych studentów w grupie na Facebooku: https://www.facebook.com/groups/261552181875585 Istnieje większe prawdopodobieństwo, że znajdzie Pani inne studentki w podobnej sytuacji.
Iza
A czy któraś z Pań studiowała pielęgniarstwo będąc w ciąży? Czy ten stan jest przeciwskazaniem do podjęcia tego kierunku?
15.07.2021
14.07.2021
WSEPiNM
Pani Nadia, kierunek fizjoterapia na chwilę obecną został wygaszony na Naszej Uczelni. Możliwe, że w przyszłości będziemy starali się o prawo prowadzenia kierunku w formie jednolitych studiów magisterskich.
Nadia
Dlaczego w ofercie nie ma już fizjoterapii?
14.07.2021
05.07.2021
Monika
Ja jestem obecnie na magisterce kosmetologii, kierunek bardzo fajny. Uczelnią posiada swoje pracownie do zajęć, a wykładowcy na tym kierunku to bajka. Prawie wszystkie prowadzą swoje salony, więc wiedza prosto od praktyków.
Iza
Wybiera się ktoś na kosmetologie zaocznie ? jaki jest ten kierunek na tej uczelni według starszych roczników ?
05.07.2021
30.06.2021
WSEPiNM
Pani Kara, przykro nam jednak do rozpoczęcia studiów magisterskich z pielęgniarstwa wymagany jest licencjat z tego samego kierunku.
WSEPiNM
Pani Aga, jeżeli chodzi o pielęgniarstwo stacjonarne czyli 6 - semestralne zajęcia odbywają się od poniedziałku do piątku w różnych godzinach, niestety nie możemy ich dokładnie określić. Jeżeli chodzi o praktyki również odbywają się od poniedziałku do piątku w szpitalach z którymi mamy podpisane stosowne porozumienia.
30.06.2021
30.06.2021
Ala
Oj Kara , raczej niemożliwe. To dwa odrębne kierunki.
Kara
Czy po licencjacie humanistycznym można zrobić magistra z pielęgniarstwa??
30.06.2021
30.06.2021
Aga
Dzień dobry, zastanawiam się nad pielęgniarstwem w trybie 6 semestrów. Jak wygląda plan i praktyki?
WSEPiNM
Rekrutacja trwa obecnie do 30 września.
25.06.2021
25.06.2021
Ania
Do kiedy prowadzona jest rekrutacja ?
WSEPiNM
Jak najbardziej może Pan złożyć dokumenty wraz z podaniem o przyjęcie na studia magisterskie po innym kierunku studiów licencjackich. Serdecznie zapraszamy!
20.06.2021
17.06.2021
Robert
Czy można zapisać się na studia magisterskie po innym kierunku licencjackim?
WSEPiNM
Cieszymy się Pani Nikolo, że jest Pani zadowolona z procesu rekrutacji na studia!
11.06.2021
10.06.2021
Nikola
Złożyłam dziś dokumenty na Kosmetologie, bardzo miła obsługa, więc jak na razie polecam każdemu kto wybiera się w tym roku tutaj na studia. Do zobaczenia w październiku!
WSEPiNM
Pani Aniu zaświadczenie o szczepieniu będzie potrzebne na przełomie listopada/grudnia. Do samego procesu zapisu na studia zaświadczenie nie jest wymagane. Kandydat na etapie zapisu zapoznaje się z informacją o konieczności przedstawienia wymaganych dokumentów w późniejszym terminie.
10.06.2021
08.06.2021
Ania
Mam pytanie. Czy na kierunek pielęgniarstwo wymagane jest szczepienie na WZW B ? Czy można zrobić badania na przeciwciała ?
Ania
Julka ja mam 34 i też mam zamiar spełnić młodzieńcze marzenie i iść na ten kierunek. Pamiętaj że na naukę nigdy nie jest za późno. Lepiej późno niż wcale😉.
08.06.2021
07.06.2021
WSEPiNM
Pani Julio na pielęgniarstwo co roku przyjmujemy setki studentów w bardzo różnym wieku, zresztą na naukę nigdy nie jest za późno, tak więc zapraszamy w celu złożenia dokumentów na studia.
WSEPiNM
Pani Julio po wypełnieniu ankiety online nie trzeba czekać na żadne informacje z Naszej strony. Należy przyjść z kompletem dokumentów w celu zapisania się na studia. Rekrutację prowadzimy cały czas wstępnie do 30 września z możliwością przedłużenia tego terminu, aż do wyczerpania liczby miejsc. Serdecznie zapraszamy!
07.06.2021
07.06.2021
Julka
Witam Czy na pielęgniarstwo w wieku 45 lat nie jest za pózno?:-)
Monika
Czy po wypełnieniu ankiety online trzeba czekać na jakieś wyniki?
06.06.2021
06.06.2021
123456789
Czy mógłby ktoś napisać jak jest na ekonomii na magisterce? Wybieram się od pazdziernika i nwm czy to dobry pomysł, czy wgl sobie poradzę
WSEPiNM
Pielęgniarstwo stacjonarne w formie zjazdów odbywa się tak jak Pani powiedziała - piątek , sobota, niedziela. W piątki są to zazwyczaj wykłady zaczynające się od godziny 16, które możliwe, że zostaną w formie zdalnej. Natomiast sobota i niedziela to przewaga ćwiczeń. Co roku przyjmujemy kilkuset studentów pielęgniarstwa, którzy bez problemu godzą te studia z pracą i innymi obowiązkami. Szczegółowe informacje można uzyskać pod numerem telefonu 41 345 13 13. Serdecznie zapraszamy!
04.06.2021
31.05.2021
Bernatka
Jak wygląda pielegniarstwo I stopnia trybem zjazdów piątek sob niedziela da się to ogarnąć zjazdy praktyki pracę itd
Kasia
To chyba zależy czy bardziej interesują cie konkretnie finanse czy zagadnienia związanego z gospodarką itp czyli ekonomia
28.05.2021
26.05.2021
Werka
Czy mógłby mi ktoś doradzić na jaki kierunek lepiej się zapisać? Myślę nad ekonomią i finansami
WSEPiNM
Wyższa Szkoła Ekonomii, Prawa i Nauk Medycznych im. prof. Edwarda Lipińskiego w Kielcach rozpoczyna rekrutację na rok akademicki 2021/2022 W ofercie posiadamy: - Prawo: jednolite studia magisterskie stacjonarne (dzienne) i niestacjonarne (zaoczne), - Bezpieczeństwo Wewnętrzne: I i II stopnia stacjonarne (dzienne) i niestacjonarne (zaoczne), - Administracja: I stopnia stacjonarne (dzienne) i niestacjonarne (zaoczne), - Ekonomia: I i II stopnia stacjonarne (dzienne) i niestacjonarne (zaoczne), - Finanse i Rachunkowość: I stopnia stacjonarne (dzienne) i niestacjonarne (zaoczne), - Zarządzanie i Coaching: I i II stopnia stacjonarne (dzienne) i niestacjonarne (zaoczne), - Kosmetologia: I i II stopnia stacjonarne (dzienne) i niestacjonarne (zaoczne), - Pielęgniarstwo: I stopnia stacjonarne (dzienne) i tryb zjazdowy (zaoczne), II stopnia stacjonarne (dzienne) i niestacjonarne (zaoczne), - Studia Podyplomowe w systemie niestacjonarnym (zaoczne). Serdecznie zapraszamy!
21.05.2021
21.05.2021
Sara
Tak ja idę, na licencjat zaocznie :)
Damian
A idzie ktoś może na bezpieczeństwo wewnętrzne?
19.05.2021
18.05.2021
Ola
Patka to mnie pocieszyła 😁 dzięki 😊
Patka
U mnie na roku są osoby w przedziale ok. 20 - 50 lat, więc myślę, że wiek nie ma tutaj większego znaczenia i zawsze się ktoś znajdzie :P
17.05.2021
17.05.2021
Ola
A idzie ktoś na pielęgniarstwo w wieku 32 lat i więcej 😁?
Patka
Ja jestem na drugim roku pielęgniarstwa dziennego i myślę,że wybór całkiem ok ;)
16.05.2021
16.05.2021
Ila
Wiczii ja myślę iść ale w formie zjazdów. Właśnie jak opinie o tym kierunku? Warto się wybrać?
Wiczii
Wybiera się ktoś na pielęgniarstwo w tym roku?
14.05.2021
13.05.2021
Nika
Muszę przyznać, że w dziekanacie na tej uczelni da się załatwić sporo rzeczy w porównaniu do dwóch innych gdzie studiowałam, więc to jak na razie na plus.
Prawo
Obrona za mną. Daje 8/10. Jeżeli ktoś planuje robić aplikacje po studiach to prawo tutaj polecam
07.05.2021
01.05.2021
Mateusz
Ja skończyłem zarządzanie na tej uczelni rok temu i nie żałuję, większość wykładowców to zapaleni praktycy i można się dowiedzieć wielu ciekawy rzeczy nie tylko z teorii, więc polecam ;)
Rudy
Też chce się zapisać za zarządzanie i coaching. Jakieś opinie o tym kierunku?
22.04.2021
21.04.2021
Moni
Ja planuje zapisać się na zarządzanie licencjat
Ania
odpowiedź dla Pola z dnia 16.04.2021
Tak polecam, kadra OK i uczyć się trzeba :)
19.04.2021
16.04.2021
Dominika
Czy jest ktoś, kto wybiera się na mgr kosm niestacjonarnie?
Pola
Cześć, poleca ktoś prawo na tej uczelni?
16.04.2021
09.04.2021
Jomek
Wybiera się ktoś na zarządzanie i coaching?
Mayka
Niedawno broniłam się z pielęgniarstwa. Jakby ktoś chciał iść na ten kierunek to polecam. Nawet przy obronie zdalnej dało radę to sprawnie przeprowadzić bez jakiś większych problemów.
06.04.2021
27.03.2021
Me
Też polecam bezpieczenstwo, zgodze się, że wykładowcy spoko
Szmx
Ja studiuje bezpieczeństwo wewnętrzne na drugim roku i jak na razie mogę polecić. Większość wykładowców jest spoko, głownie byli albo czynni policjanci. Czasami zdarzają się wyjątki ale to sporadycznie, więc da sie przeżyć.
25.03.2021
25.03.2021
Jula
Polecacie bezpieczeństwo wewnętrzne?
Milo
Uczelnia jak uczelnia, jest ok. Jeżeli ktoś przychodzi tylko po papierek i myśli, że jak płaci to nie musi się uczyć i później narzeka, że tak nie jest tylko jednak trzeba trochę się pouczyć to zbiera się hejt. Osobiście mogę polecić.
23.03.2021
20.03.2021
Student
Najgorsze dno jakie może tylko być. Całkowite skupienie jedynie na pobieraniu czesnego, poza tym tragiczne podejście do studenta zwłaszcza przez niektórych wykładowców, którzy udają, że przekazują wiedzę. Zero organizacji w kwestii planowania obron. Zdecydowanie odradzam bo szkoda czasu oraz pieniędzy.
Iloo
Nie jest wcale takie dno jak piszą niektórzy poniżej. Studiuje finanse i rachunkowość i jak do tego momentu jestem zadowolona. Można się nauczyć jeśli tylko się chce. Dużo jest takich co chodzą tylko po papierek ale to jak wszędzie. Wykładowcy w większości wymagający ale tez fajnie prowadzą zajęcia. Nie wszyscy oczywiście. No ale ludzie nie przesadzajcie! Na 10 pkt dałabym 7,5!
16.02.2021
10.10.2020
Ja
Jedno wielkie dno. Fabryka pięniedzy i zarabianie ich na studentach, ktorzy z tej uczelni nie wyniosą nic po za frustracją. Skontaktować się z dziekanatem -graniczy z cudem. A jak już się uda to obiecują a nie dotrzymują słowa. Dla tej szkoły liczy się tylko kasa. Zajęcia zdalne porażka, a wykłady z jedną z pań w mocno podeszlym wieku-polegają na pisaniu tego co przedyktuje. Żadnego dialogu, same suche notatki wyglądające jak notatki z biologii poziomu 6 klasy podstawówki. Jednym słowem-dyplom za kasę. Fabryka magistrów..
Krrrr
Witam, Jest ktoś po finansach i rachunkowości i może ocenić czy warto?
06.10.2020
02.09.2020
Aa
Polecacie finanse i rachunkowość? Warto?
...
witam wybieram się na pielegniarstwo zjazdowe czy warto ??
20.08.2020
04.07.2020
Kk
W związku ze stanem epidemii uczelnia od prawie czterech miesięcy praktycznie zaprzestała realizacji zajęć, mimo że są możliwości by program realizować zdalnie. Próby uzyskania jakichkolwiek informacji od uczelni kończą się niepowodzeniem, nikt nic nie wie, jedynie proszą o cierpliwość i terminowe opłacanie czesnego. Żałosne!
Lol
Serdecznie odradzam, ta uczelnia to kpina, szkoda pieniędzy, lepiej się zapisać do darmowej szkoły policealnej i wyjdzie na to samo, a jeszcze człowiek zaoszczędzi.
04.07.2020
02.07.2020
Pennycreep
Serdecznie odradzam. Najgorsza z możliwych uczelni. Jedyne "prawo" jakie ma student to terminowe płacenie czesnego-tyle się pokrywa z umową zawartą ze studentem. W zasadzie nie jest się studentem tylko kolejna cyfrą. Niebotyczne pieniądze w błoto. A nowy "pan dziekan" nauk medycznych to najzwyczajniej w świecie (...), który nie nadaje się na swoje stanowisko. Drogi Panie z taką postawą nie wróżę Panu długiej przyszłości w swoim gabineciku...
Kasia
Witam Wszystkich, mam takie małe zapytanie. Mianowicie moja siostra studiuje równolegle na innej uczelni, a zapisała się też na WSEiPNM, jednak z racji pokrywania jej się zjazdów nie chodzi aż tak często na wspomnianą wyżej uczelnie, w innej uczelni ma w tym roku obronę, więc logiczne że musi dopilnować tego bardziej. Niemniej jednak dostała pismo, że ją skreślają z listy studentów, ale ona jednak chce łączyć te oba kierunki, do czasu obrony. Czy myślicie iż pisanie wniosków o odwołanie od decyzji coś wniesie. Bo widzę, że jej zależy. Chciałabym jej jakoś pomóc wyjść z tej sytuacji. Będę wdzięczna za odpowiedzi. Pozdrawiam.
04.02.2020
19.12.2019
Magda
Witam czy studjujd ktos piel zaoczne mgr
Student
Każdemu stanowczo odradzam. Strata pieniędzy i czasu. Szkoła stara, niewyposażona, każdy ma studentów w poważaniu, ciągną pieniądze do ostatnie chwili. Przedłużają czas obrony, przez co trzeba dodatkowo płacić. Nikt nic nie wie. Kadra tragiczna, nic nie wymajagą, nic nie uczą. Lepiej wybrać inną uczelnie
04.12.2019
21.11.2019
Nicka
To mój ostatni rok na WSEiP. I szczerzę, to trochę żałuje, że nie zrobię tu magisterki. Bo uczelnia jest bardzo spoko, z wykładowcami w większości można się dogadać. Zajęcia są ciekawe i na poziomie, nawet wykłady, profesorowie są zawsze przygotowani. Tylko z kierunkami straszna lipa. Magisterka z Zarządzania i Coachingu, Bezpieczeństwa Wewnętrznego albo Ekonomii to nietrafione pomysły. Te same oklepane, nieprzyszłościowe i nie dające możliwości znalezienia pracy w zawodzie kierunki, co na wszystkich tego typu uczelniach. Strata czasu i kasy. A szkoda, bo uczelnia ma warunki dydaktyczne, ku temu by się rozwijać i otwierać nowe potrzebne na rynku pracy kierunki studiów. To już kiedyś była na tej uczelni większa oferta. Teraz to słabiutko, bardzo słabiutko. Szkoda nam, ale jak rozmawiam z ludźmi z roku, mamy podobne zdanie. Chętnie by na mgr zostali, ale nie ma na czym.
Arrkadiusz
Studiuję tam prawo, kończę w tym roku. Na przestrzeni tych prawie pięciu lat: wykładowcy raczej praktycy, zajęcia dobrze zorganizowane, trochę bardziej mogliby pomóc przy znalezieniu miejsca na praktyki. Na duży plus jest to, że student ma kontakt z kierownictwem wydziału (dziekan, prodziekan). Szkoda tylko, że są wykładowcy, którzy na zajęcia przychodzą z książką i ją odczytują...
11.05.2019
27.02.2019
Julia
Czy ktoś mogłby napisać opinie dot. kosmetologii na wseip? Planuje wybrac tą szkołe, nie wiem czy warto. Naucze sie tam konkretnych rzeczy?
Xxx
Zaczęłam teraz w 2018 administrację niestacjonarnie. Jaką macie opinie o tej szkole,tym kierunku,wykładowcach?
08.10.2018
02.09.2018
KATARZYNA
Cześć, ja od października wybieram się na Podyplomowe BHP. Proszę o kontakt osoby, które również się wybierają :) kasicka14@op.pl
Prawo od października 2018
Hej, wybieram się na prawo. proszę o kontakt osoby które też mają taki plan: projekt275@wp.pl
26.07.2018
11.05.2018
Prawda
Uczelnia na której panuje kolesiostwo, koneksje, układy lokalne i plecy w Kielcach. Nie polecam! Znam laske, która jest przedsiebiorca kieleckim i ma tam status studenta I roku licencjata, nie chodzi w ogóle na zajęcia i egzaminy a jej karta ocen wypełniana jest przez wykladowcow błyskawicznie i bez żadnych pytań. Jej "papier "się wyrabia sam a ona nawet swojej wielmożnej nie rusza ze swego salonu kosmetycznego na ul. Klonowej w Kielcach. W dodatku juz od wielu lat ta Pani na wielu portalach i stronach medialnych przedstawia się jako kosmetolog. Rozumiem, że wyżej wspomniana osoba juz miała " obronę " na pierwszym roku studiów? W dodatku 3 lata temu już z góry wiedziała, że jest kosmetologiem, podajac to do mediów a nie mając takich uprawnień ? Uczelnia na której protegowani są kieleccy zaklamani biznesmani. Biedni tylko inni studenci, którzy się trudzą, uczą, wydają na dojazdy i ledwo wiążą koniec z końcem aby połączyć pracę ze studiami. Tylko tacy zasługują na uprawnienia a nie żony celebrytów.
Karolina
ta uczelnia jest chyba jedyną uczelnią w kraju, włączając w to uczelnie państwowe i prywatne, na której ukrywane są syllabusy poszczególnych kursów i ich prowadzący. Co z tego, że są plany studiów, jeśli nikt nie wie, o czym będą na poszczególnych zajęciach mówić? Potem się władze instytutów dziwią, że mało studentów do nich przychodzi i kierunki wygaszają. Skoro ukrywają treści zajęć to każdy potencjalny kandydat przy dzisiejszej sytuacji edukacji wyższej w Polsce, pójdzie studiować tam, gdzie wie, o czym go będą uczyć i czy to mu się w praktyce przyda. Nikt nie chce kupować przysłowiowego kota w worku.
10.05.2018
10.05.2018
Michał
sory ale w LO miałem wyższy poziom żenada
PMR
Cześć :) czy jest jakaś grupa zarządzania(zaocznie) na fejsie ? jeżeli tak to poprosiłabym link :)
20.10.2017
01.10.2017
molll
zapisałam się na administrację ale czy połączę życie prywatne z pracą i szkołą?
molll
Proszę powiedzcie mi czy na tej uczelni dam radę na Administracji bo od matury minęły 17 lat?
29.09.2017
14.08.2017
Adam
Studiowałem prawo, zdałem na aplikację, Uczelnię mogę ocenić tylko pozytywnie.
Kamil
Poziom nauczania dno. Zmarnowałem tu 3 lata swojego życia. Pozdrawiam
05.05.2017
29.06.2016
Anna
Witam serdecznie, Miałam tę nieprzyjemność bycia studentką niniejszej uczelni. NIKOMU NIE POLECAM tej "szkoły"!!! Absolutna żenada!!! Chyba, ze komuś zależy jedynie na papierku! Poziom nauczania tragiczny!!! Do tego oszuści i wyłudzacze!!! Studiowałam na WSEiP oraz na Uniwersytecie Ekonomicznym w Krakowie w tym samych czasie. Na jednej i drugiej uczelnie uzyskałam stypendium naukowe (co na WSEiP nie jest żadnym wyczynem). Ponieważ na 1 roku studiów magisterskich zjazdy zaczęły się pokrywać, zrezygnowałam z dalszej edukacji na WSEiP juz na samym początku roku akademickiego. Nie odebrałam indeksu, karty ocen itp. Byłam jedynie na pierwszym wykładzie i tyle. Dwa lata później, gdy juz dawno zapomniałam o przygodzie z tą uczelnią dostałam pismo z firmy windykacyjnej o zadłużeniu z WSEiP. Skontaktowałam się natychmiast z uczelnią aby to wyjaśnić. "Przemiłe" Panie w sekretariacie powiedziały mi, ze nie będą ze mną w ogóle na ten temat dyskutować ponieważ oni już sprzedali moje zadłużenie i nawet nie poczuwają się do tego aby wyjaśnić mi z czego to wynika. Otóż okazało się, że zgodnie z regulaminem uczelni powinnam napisać pismo, że rezygnuję z dalszej edukacji, czego niestety nie zrobiłam. Wydawało mi się bowiem, że nieodebranie indeksu oraz nieprzystąpienie do żadnej z sesji egzaminacyjnych, a także nieobecność na żadnych zajęciach spowodują automatyczne skleślenie mnie z listy studentów. Ponieważ przyznane miałam jednak stypendium naukowe z funduszy unijnych Uczelnia nie wykreśliła mnie z listy studentów i przez 1,5 roku pobierała bez mojej wiedzy nielegalnie pieniądze z Unii przekazując je na poczet czesnego. Wezwanie do zapłaty z windykacji dotyczyło tych 6 miesięcy drugiego roku studiów uzupełniającyh! Prosiłąm Uczelnię o wycofanie roszczeń ponieważ łatwo można było stwierdzić iż nie byłam ich studentką przez cały ten okres. Ponadto nie miałam pieniążków na zapłacenie tak wysokiej kwoty, Wraz z odsetkami wyszło ok 2000 zł. Uczelnia wypieła się zasłaniając się zapisem w regulaminie, który jest tak sporządzony aby to zawsze uczelnie miała rację, a nie student. Regulamin w żaden sposób nie chroni studenta a jedynie władzee uczelni. Kosztem normalnych, biednych ludzi dranie się wzbogacają!!! TRZYMAJCIE SIE JAK NAJDALEJ!!!!!
maci
studiował ktoś bhp na wseip? proszę o opinie
08.06.2016
02.02.2016
bezp. wewn.
jakie macie zdanie o kierunku Bezpieczeństwo wewnętrzne? warto? gzdie praca? jaki poziom trudności?
ciekawska
dlaczego uczelnia która ma tak szroka oferte itak wiele ciekawych Studiów Podyplomowych ma taką niską OCENĘ??? Z czego to wynika? czy ktoś studiował tu podyplomówki z zakresu PRAWA? jakie odczucia?
13.01.2015
07.10.2014
cezi
szkoła jak każda inna prywatna czy dobra? akceptowalnie niezła znam uczelnie państwowe które są gorsze mi dyplom tej szkoły nie przeszkodził a nawet pomógł w znalezieniu dobrej pracy na poziomie i tak po kilku latach pracodawcy bardziej zwracają uwagę na doświadczenie i skuteczność w pracy niż na skończoną uczelnie a ta szkoła ma rozsądne stawki i jest bardzo wygodna
fizjoterapia? jak jest?
wydaje mi się, że ta ocena jest dość niska, jak porownać z innymi szkolami, nawet w Kielcach? z czego to wynika? czy moga cos wiecej powiedziec studenci? jaka opinia o fizjoterapii? warto?
17.06.2014
26.02.2014
janek
w ogóle to nie studiujcie prawa szkoda nerwów i nic po ty nie ma nie bd wcale sędziami czy adwokatami bo nie wiadomo czy zdacie aplikacje a to graniczy z cudem , a nawet jak zdacie to na sędziego powołują moze 5 a przy dobrych wiatrach 10 osób ze wszystkich roczników odbywających aplikacje czyli z ok kilku tysięcy studentów taka jest prawda bez względu na to po jakiej sa uczelni prawo jest wszędzie takie samo, (tylko ludzie z zazdrości najeżdżają na uczelnie czy to na ta czy na inną,) . idźcie na kierunek ścisły bo zmarnujecie sb życia jak ja na uj a teraz tutaj się mecze.
Janek
wcale nie jest prawdą to co tu piszecie, studiowałem na UJ nie zaliczyłem 2 roku bo dla nich liczy się tylko kasa i poprawki które bardzo dużo kosztują. Ludzie nie wyrabiają biorą prochy tam jest istny meksyk , wiec przeniosłem się do Kielc bo myślałem ze bd luźniej , pomyliłem sie ... tez lekko nie jest ale chyba na prawie trzeba zakuwać. Miejcie nade mna trochę litosci i nie dobijajcie mnie ze tu nie trzeba sie uczyc , ludzie błagam jak tutaj sa nawet poprawki na ćwiczeniach z cywila, co na uj wogole ćwiczenia byly malo wazne liczył sie egzamin, i kilku prof. jest z uj.
26.02.2014
13.01.2014
beagle
jak jest z językami obcymi? tylko angielski, czy dają jeszcze jeden do wyboru?
niot
Moris, jaki bezpłatny kurs na aplikację prawniczą ? czy ty wiesz o czym piszesz? i co dalej po czymś takim, na bazary? Żenada !
03.01.2014
24.11.2013
odo
Jakie prawo , jakie nauki medyczne w kielcach !!! ??? Ludzie, bez jaj !!!!!
medycznych nauk?
od kiedy ta Uczelnia jest też Nauk Medycznych? chce na stomatologiczny iść kierunek, czy to znaczy, ze w Lipińskim jest to możliwe?
14.11.2013
30.09.2013
iloo
ja wybieram sie na prawo, nikt niestety z moich znajomych nie studiuje na wseip ale chetnie poznam kogos, kto rowniez wybiera sie na prawo od pazniedzirnika ;p
Kasia
i ja też sie wybieram
25.09.2013
10.08.2013
Michał
Ja wybieram się na prawo od października:) na wseip może ktoś da znać na stronie:)
Zygrryd
słaba szkoła, nie polecam
30.06.2013
11.10.2012
jak jest na fizjoterapi?
kto studiuje na WSEIP w Kielcach kierunek fizjoterapia? jak wam sie podoba ta szkola i te studia? gdzie w kielcach wchodzi jeszcze w gre ten kierunek zaocznie? macie rozeznanie i porownanie jakies?
eva
Hej, co do uczelni ja gorąco polecam. Jeśli ktoś chce w Kielcach studiować na uczelni prywatnej to WSEiP chyba najlepszy wybór. Ja się bardo pozytywnie rozczarowałam. Dobra kadra, porządne wyposażenie szkoły. Siada trochę sfera administracyjna i lubią przekombinować ale tak jest baaardzo spoko. Polecam kierunki medyczne, a i prawo jest solidne.
16.07.2012
16.07.2012
follow
nie wiem czy informatyka jest tak bardzo obleganym kierunkiem jak na przykład dziennikarstwo, czy prawo. Ludzie idą na informatykę bo wierzą, że dostaną od ręki pracę. i coś w tym jest, ale wiadomo też że musisz się nauczyć dużo na informatyce, więc odsetek osób które kończą taki kierunek jest dużo mniejszy niż tych którzy zaczynają
ksdf
może i infa jest i będzie najbardziej obleganym kierunkiem, ale specjalistów będzie potrzeba coraz więcej też. Ja wybieram się na informatykę i jestem pewny, że za 5 lat będę miał robotę.
06.07.2012
16.01.2012
Moris
polecam bezpłatny kurs na aplikacje pracownicze, który obecnie bedzie realizowany :) Dobra opcja ze strony szkoły
Włodzi
Informatyka to już niedługo chyba bedzie najbardziej oblegany kierunek, albo już nawet jest.
13.01.2012
11.01.2012
Gofa
Infa jak Infa - komputer masz i robisz to co musisz
infor
A jak z informatyką? Na jakim poziomie? Wykładowcy są uniwersyteccy?
11.12.2011
11.12.2011
manio
Czy na prawie uwajają? Słyszałem że czasem tak robią. Jakie jest wasze doświadczenie?