UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Opinie, oceny, komentarze, pytania


Opinie (173)
Wyższa Szkoła Ekonomii, Prawa i Nauk Medycznych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach, WSEPNM Kielce

Agnieszka
Czy polecacie studia podyplomowe na kierunku "Kadry i Płace " ? Czy wykładowcy to praktycy czy tylko sucha wiedza książkowa?
24.01.2022
20.01.2022
WSEPiNM
Pani Emilio, istnieje możliwość wznowienia się na przerwane studia, jednak w tym celu prosimy o bezpośredni kontakt z Dziekanatem Naszej Uczelni, aby dowiedzieć się o szczegóły tego procesu.
Emila
Witam 🙂 3 lata temu studiując na Państwa Uczelni zaliczyłam wszystkie semestry tylko z przyczyn osobistych nie przystąpiłam do obrony. Czy jest jeszcze szansa na ich dokończenie?
19.01.2022
13.01.2022
WSEPiNM
Pani Dario, rekrutacje na pielęgniarstwo magisterskie prowadzimy wstępnie do połowy marca 2022 r.
Daria
Do kiedy trwa rekrutacja na semestr letni na pielęgniarstwo magisterskie?
13.01.2022
05.01.2022
WSEPiNM
Pani Olu, niestety na pielęgniarstwo nie można przenieść się z innego kierunku. Specyfika tego kierunku uwzględnia wiele zajęć na pracowniach, których nie da Pani rady sama nadrobić we własnym zakresie. Jedynie możemy zaproponować po prostu zapisanie się od pierwszego roku.
Ola
Dzień dobry, mam pytanie czy jeżeli studiuje zdrowie publiczne na innej uczelni czy jest możliwość żebym przepisała się na pielęgniarstwo na wseip i nadrobiła zaległe przedmioty w ciągu przyszłych semestrów?
04.01.2022
17.12.2021
WSEPiNM
Tak, będziemy prowadzili nabór śródroczny od semestru letniego, jednak nie na wszystkie kierunki. O szczegóły prosimy pytać po 3 stycznia 2022 r.
Klara
Czy będzie prowadzony nabór od semestru letniego?
15.12.2021
14.12.2021
WSEPiNM
Cieszymy się, że tak uważasz Karola! :)
Karola
Polecam każdemu kosmetologie, świetne Panie!
10.12.2021
03.12.2021
WSEPiNM
Panie Tomaszu, zajęcia na tygodniu wieczorami to głównie wykłady z przedmiotów ogólnych odbywające się online. Większość ćwiczeń i przedmiotów kierunkowych/specjalnościowych odbywa się przez weekend (piątek,sobota,niedziela).
Tomasz
Dziękuję. Te zajecia wieczorami w tygodniu to ćwiczenia czy może jakieś wykłady online? Chodzi o licencjat w formie zjazdow.
02.12.2021
02.12.2021
WSEPiNM
Dziękujemy Pani Wiktorio!
Wiktoria
Na plus jest na pewno to, że z niektórymi osobami można normalnie porozmawiać jeżeli ma się problem a nie są od razu krzywe spojrzenia, że student wogole chciał uzyskac pomoc. Atmosfera na plus ;)
02.12.2021
30.11.2021
WSEPiNM
Dziękujemy Panie Damianie, staramy się trzymać dobry poziom kadry dydaktycznej prowadzącej zajęcia.
WSEPiNM
Panie Tomaszu, Jeżeli chodzi o pielęgniarstwo studia niestacjonarne magisterskie to zajęcia odbywają się piątek, sobota i niedziela. Natomiast pielęgniarstwo licencjackie tryb zjazdowy (potocznie nazywane niestacjonarnym) odbywa się głównie w weekendy (zwykle cały dzień) oraz w niektóre dni na tygodniu (późnym popołudniem/wieczorami). Przepisanie oceny to decyzja wykładowcy, który decyduje czy daną ocenę przepisze czy nie - może tutaj brać pod uwagę takie rzeczy jak: okres kiedy były studia, ilość godzin, punkty ETCS, prowadzący przedmiot itp.
30.11.2021
30.11.2021
Tomasz
Czy oceny z innej uczelni np z 10 lat wstecz, mogą zostać przepisane na Pielegnairstwie ?
Tomasz
Czy na kierunku Pielegniarstwo niestacjonarne licencjat, zajęcia odbywają się tylko w weekendy, czy również w inne dni?
30.11.2021
29.11.2021
Damian
Polecam kierunek prawo, dobre przygotowanie do aplikacji.
WSEPiNM
K, wszystkie informacje są przekazywane na stronie Uczelni bądź przez osoby z poszczególnych działów. Osoby decyzyjne na Uczelni są również jasno określone. Studenci o wszystkim są informowani na bieżąco w odpowiednim terminie "po fakcie", kiedy już wszystkie kwestie są dograne i ustalone. Jest to bardzo ogólne, prosimy o sprecyzowanie problemu, który zostanie zgłoszony od odpowiednich osób/działów na Uczelni.
29.11.2021
29.11.2021
WSEPiNM
Panie Marku to zależy na, który rok studiów chce się Pan przenieść. Prosimy o kontakt z Dziekanatem w tej sprawie.
K
To co wyprawia się na tej „uczelni” (ciężko nazwać to miejsce uczelnią) to jest cyrk. Brak organizacji, brak konkretnych informacji, decyzje podejmuje niewiadomo kto, student dowiaduje się o wszystkim po fakcie dokonanym. Bardzo się zawiodłam.
26.11.2021
25.11.2021
Marek
Czy jest jeszcze szansa żeby przenieść się z innej uczelni na ekonomie?
WSEPiNM
Pani Olu, należy złożyć stosowne podanie z prośbą o zapis/przeniesienie. W celu ustalenia szczegółów prosimy o kontakt telefoniczny z Rekrutacją/Dziekanatem Uczelni.
21.11.2021
17.11.2021
Ola
Czy jeżeli jestem zapisana na ujk w Kielcach to jest jeszcze szansa się przepisać na pierwszy rok studiów na kosmetologie?
WSEPiNM
Bardzo Nam miło Panie Damianie!
16.11.2021
15.11.2021
WSEPiNM
Pani Emilio, przykro Nam, że spotkała się Pani z negatywnym odbiorem Naszej Uczelni, jednak również według wielu opinii i ocen studenci są zadowoleni z podejmowanej u Nas nauki. Oczywiście każdy ma prawo do własnego zdania i nikomu nie można go narzucać. Wszystkiego dobrego! ;)
Damian
Ja wróciłem po raz trzeci na podyplomówkę i nie żałuję
15.11.2021
14.11.2021
Emilia
Drugi raz bym się nie zapisała.Szczerze radzę- Omijajcie tą uczelnię szerokim łukiem!!
WSEPiNM
Pani Jolanto, studia MBA z powodu zbyt małej liczby osób chętnych nie zostały utworzone, zapisani kandydaci będą o tym informowani drogą e-mailową bądź telefoniczną.
03.11.2021
03.11.2021
WSEPiNM
Pani Angeliko, rekrutacja obecnie odbywa się poprzez napisanie podania do Dziekana danego wydziału z prośbą o przyjęcie, jeżeli uzyskamy zgodę możemy podjąć studia.
Angelika
Czy jest jeszcze możliwość zapisania się na pielęgniarstwo?
27.10.2021
26.10.2021
Jolanta
Dzień dobry, czy można się jeszcze zapisać na studia podyplomowe MBA? Czy studia te uprawniają do zasiadania w radach nadzorczych? Jeżeli tak to jaka jest opłata za czesne? Pozdrawiam
WSEPiNM
Pani Leno, z powodu dużego zainteresowania studiami w tym roku, rekrutacje mamy przedłużoną do 16 października. Tak, więc serdecznie zapraszamy!
03.10.2021
03.10.2021
WSEPiNM
Pani Karolino, nie uruchomiliśmy kierunku finanse i rachunkowość w trybie stacjonarnym, możemy zaproponować tryb zaoczny.
Lena
Czy jest jeszcze możliwość zapisania się na kierunek prawo niestacjonarnie?
03.10.2021
02.10.2021
Karolina
Witam.Jakie przedmioty maturalne są brane pod uwagę na kierunku finanse i rachunkowość stacjonarnie?
WSEPiNM
Pani Olu, zajęcia odbywają się zgodnie z planem zajęć dostępnym po zalogowaniu na koncie studenckim.
30.09.2021
30.09.2021
Ola
Witam, czy oo inauguracji będą prowadzone w tym dniu już zajęcia?
Radek
Tak, można
26.09.2021
26.09.2021
Alicja
Można zmienić kierunek studiów zanim zacznie się studiować?
WSEPiNM
Tak Pani Olu, na miejscu w rekrutacji możemy dokonać wszelkich zmian jakich będzie Pani chciała.
24.09.2021
23.09.2021
Ola
Czy jeśli wypełniłam ankietę online na kierunku ekonomia jest możliwość żeby go zamienić i zamienić go na pielęgniarstwo?
WSEPiNM
Pani Izo, proponujemy poszukać tutaj: https://www.facebook.com/groups/261552181875585
21.09.2021
21.09.2021
Iza
Jest jakaś grupa na FB z bezpieczeństwa wewnętrznego (niestacjonarne) pierwszy rok ?
WSEPiNM
Zapraszamy wszystkich zainteresowanych na studia. Rekrutacja trwa do 30 września - zostały jeszcze wolne miejsca! (Nie prowadzimy już rekrutacji na studia w trybie stacjonarnym)
19.09.2021
16.09.2021
WSEPiNM
Pani Kingo proponujemy poszukać w tej grupie na Facebooku, chociaż liczba studentów w tej grupie zwiększy się w większym stopniu na przełomie października/listopada. Link do grupy: https://www.facebook.com/groups/261552181875585
Kinga
Czy jest dostępna gdzieś grupa dla kierunku pielęgniarstwo stacjonarne?
15.09.2021
10.09.2021
WSEPiNM
Pani Igo, jeżeli problem dotyczy spraw technicznych zalecamy kontakt z działem IT, natomiast w przypadku uzupełnienia informacji, nie wiedzy należy dzwonić do Kwestury.
Iga
Witam. Gdzie dzwonić w sprawie problemów z e-wnioskiem stypendialnym?
10.09.2021
08.09.2021
WSEPiNM
Prosimy w tej sprawie o kontakt z Dziekanatem, z osoba która zajmuje się kierunkiem Pielęgniarstwo na Uczelni pod numerem 41 366 93 27
Kasia Mazur
Jeżeli chodzi o kierunek fizjoterapia i przenieść się na pielęgniarstwo
07.09.2021
07.09.2021
WSEPiNM
Wszystko zależy od tego z jakiego kierunku na jaki chce się Pani przenieść, aby to ustalić proponujemy kontakt telefoniczny z dziekanatem.
Kasia Mazur
A czy po 1 semestrze mozna sie przenieść z innego kierunku?
07.09.2021
06.09.2021
WSEPiNM
Pani Olu, studia na kierunku pielęgniarstwo może Pani zacząć od pierwszego roku, nie ma możliwości przepisania z innego kierunku na wyższy rok. Później istnieje ewentualna możliwość przepisania ocen z powtarzających się przedmiotów po uzgodnieniu tego z wykładowcą prowadzącym dany przedmiot.
Ola
Mam pytanie czy jezsli studiuje zdrowie publiczne na in ej uczelni jestwm po 1 roku to czy jest możliwość przeniesienia sie na wseip na pielęgniarstwo?
04.09.2021
26.08.2021
WSEPiNM
Pani Oliwio, jeżeli chodzi o kierunek pielęgniarstwo to liczba zapisanych osób jest bardzo liczna, proponujemy spróbować poszukać innych osób w grupie na Facebooku: https://www.facebook.com/groups/261552181875585 Jednak obecnie 90% jej członków to studenci starszych roczników.
Oliwkaa
Czy jest jakaś grupa na pielęgniarstwo dzienne 1 rok?
25.08.2021
17.08.2021
WSEPiNM
Zapisy na Naszej Uczelni trwają do 30 września. Serdecznie zapraszamy!
Przemo
Czy można jeszcze złożyć papiery do tej uczelni?
16.08.2021
06.08.2021
Nikola
Dokumenty złożone, polecam każdemu kto się zastanawia. Chyba jedyna z trzech uczelni gdzie składałam papiery i ludzie nie traktowali mnie z pogardą tylko przyjęli z uśmiechem na ustach ;)
WSEPiNM
Pani Elizo, opłatę rekrutacyjną wpłacamy dopiero po podpisaniu umowy, jest na to 14 dni.
03.08.2021
02.08.2021
Eliza
Kiedy należy wplacic opłatę rekrutacyjną?
WSEPiNM
Pani Gosiu opłatę rekrutacyjną wpłaca się na indywidualny numer konta studenta otrzymany po podpisaniu umowy na Uczelni.
02.08.2021
30.07.2021
Gosia
Jak opłaca się opłate rekrutacyjną? Wiem , ze wynosi ona 190zl ale nie moge znaleźć konta do wpłaty.
WSEPiNM
Pani Kasiu na Uczelni można ubiegać się o różne rodzaje stypendiów w tym również socjalne. Szczegóły na: https://www.wseip.edu.pl/studia/stypendia.html
27.07.2021
27.07.2021
Kasia
Czy na wseip można ubiegać się o stypendium socjalnie? Jeżeli tak to czy jest gdzieś informacja jakie są progi zarobków?
WSEPiNM
Rekrutacja trwa cały czas do 30 września.
18.07.2021
17.07.2021
Kasia
Do kiedy można zapisać się na studia?
WSEPiNM
Pani Iza, ciąża nie stanowi przeciwwskazania do podjęcia studiów, jednak warto przemyśleć czy po prostu Pani da radę w tym stanie studiować. Na studiach odbywają się wykłady, zajęcia i ćwiczenia, których na pielęgniarstwie jest dosyć dużo, a z faktu na profil praktyczny kierunku należy brać w nich udział. Zachęcamy również do zapytania o tą kwestię innych studentów w grupie na Facebooku: https://www.facebook.com/groups/261552181875585 Istnieje większe prawdopodobieństwo, że znajdzie Pani inne studentki w podobnej sytuacji.
16.07.2021
15.07.2021
Iza
A czy któraś z Pań studiowała pielęgniarstwo będąc w ciąży? Czy ten stan jest przeciwskazaniem do podjęcia tego kierunku?
WSEPiNM
Pani Nadia, kierunek fizjoterapia na chwilę obecną został wygaszony na Naszej Uczelni. Możliwe, że w przyszłości będziemy starali się o prawo prowadzenia kierunku w formie jednolitych studiów magisterskich.
14.07.2021
14.07.2021
Nadia
Dlaczego w ofercie nie ma już fizjoterapii?
Monika
Ja jestem obecnie na magisterce kosmetologii, kierunek bardzo fajny. Uczelnią posiada swoje pracownie do zajęć, a wykładowcy na tym kierunku to bajka. Prawie wszystkie prowadzą swoje salony, więc wiedza prosto od praktyków.
05.07.2021
05.07.2021
Iza
Wybiera się ktoś na kosmetologie zaocznie ? jaki jest ten kierunek na tej uczelni według starszych roczników ?
WSEPiNM
Pani Kara, przykro nam jednak do rozpoczęcia studiów magisterskich z pielęgniarstwa wymagany jest licencjat z tego samego kierunku.
30.06.2021
30.06.2021
WSEPiNM
Pani Aga, jeżeli chodzi o pielęgniarstwo stacjonarne czyli 6 - semestralne zajęcia odbywają się od poniedziałku do piątku w różnych godzinach, niestety nie możemy ich dokładnie określić. Jeżeli chodzi o praktyki również odbywają się od poniedziałku do piątku w szpitalach z którymi mamy podpisane stosowne porozumienia.
Ala
Oj Kara , raczej niemożliwe. To dwa odrębne kierunki.
30.06.2021
30.06.2021
Kara
Czy po licencjacie humanistycznym można zrobić magistra z pielęgniarstwa??
Aga
Dzień dobry, zastanawiam się nad pielęgniarstwem w trybie 6 semestrów. Jak wygląda plan i praktyki?
30.06.2021
25.06.2021
WSEPiNM
Rekrutacja trwa obecnie do 30 września.
Ania
Do kiedy prowadzona jest rekrutacja ?
25.06.2021
20.06.2021
WSEPiNM
Jak najbardziej może Pan złożyć dokumenty wraz z podaniem o przyjęcie na studia magisterskie po innym kierunku studiów licencjackich. Serdecznie zapraszamy!
Robert
Czy można zapisać się na studia magisterskie po innym kierunku licencjackim?
17.06.2021
11.06.2021
WSEPiNM
Cieszymy się Pani Nikolo, że jest Pani zadowolona z procesu rekrutacji na studia!
Nikola
Złożyłam dziś dokumenty na Kosmetologie, bardzo miła obsługa, więc jak na razie polecam każdemu kto wybiera się w tym roku tutaj na studia. Do zobaczenia w październiku!
10.06.2021
10.06.2021
WSEPiNM
Pani Aniu zaświadczenie o szczepieniu będzie potrzebne na przełomie listopada/grudnia. Do samego procesu zapisu na studia zaświadczenie nie jest wymagane. Kandydat na etapie zapisu zapoznaje się z informacją o konieczności przedstawienia wymaganych dokumentów w późniejszym terminie.
Ania
Mam pytanie. Czy na kierunek pielęgniarstwo wymagane jest szczepienie na WZW B ? Czy można zrobić badania na przeciwciała ?
08.06.2021
08.06.2021
Ania
Julka ja mam 34 i też mam zamiar spełnić młodzieńcze marzenie i iść na ten kierunek. Pamiętaj że na naukę nigdy nie jest za późno. Lepiej późno niż wcale😉.
WSEPiNM
Pani Julio na pielęgniarstwo co roku przyjmujemy setki studentów w bardzo różnym wieku, zresztą na naukę nigdy nie jest za późno, tak więc zapraszamy w celu złożenia dokumentów na studia.
07.06.2021
07.06.2021
WSEPiNM
Pani Julio po wypełnieniu ankiety online nie trzeba czekać na żadne informacje z Naszej strony. Należy przyjść z kompletem dokumentów w celu zapisania się na studia. Rekrutację prowadzimy cały czas wstępnie do 30 września z możliwością przedłużenia tego terminu, aż do wyczerpania liczby miejsc. Serdecznie zapraszamy!
Julka
Witam Czy na pielęgniarstwo w wieku 45 lat nie jest za pózno?:-)
07.06.2021
06.06.2021
Monika
Czy po wypełnieniu ankiety online trzeba czekać na jakieś wyniki?
123456789
Czy mógłby ktoś napisać jak jest na ekonomii na magisterce? Wybieram się od pazdziernika i nwm czy to dobry pomysł, czy wgl sobie poradzę
06.06.2021
04.06.2021
WSEPiNM
Pielęgniarstwo stacjonarne w formie zjazdów odbywa się tak jak Pani powiedziała - piątek , sobota, niedziela. W piątki są to zazwyczaj wykłady zaczynające się od godziny 16, które możliwe, że zostaną w formie zdalnej. Natomiast sobota i niedziela to przewaga ćwiczeń. Co roku przyjmujemy kilkuset studentów pielęgniarstwa, którzy bez problemu godzą te studia z pracą i innymi obowiązkami. Szczegółowe informacje można uzyskać pod numerem telefonu 41 345 13 13. Serdecznie zapraszamy!
Bernatka
Jak wygląda pielegniarstwo I stopnia trybem zjazdów piątek sob niedziela da się to ogarnąć zjazdy praktyki pracę itd
31.05.2021
28.05.2021
Kasia
To chyba zależy czy bardziej interesują cie konkretnie finanse czy zagadnienia związanego z gospodarką itp czyli ekonomia
Werka
Czy mógłby mi ktoś doradzić na jaki kierunek lepiej się zapisać? Myślę nad ekonomią i finansami
26.05.2021
21.05.2021
WSEPiNM
Wyższa Szkoła Ekonomii, Prawa i Nauk Medycznych im. prof. Edwarda Lipińskiego w Kielcach rozpoczyna rekrutację na rok akademicki 2021/2022 W ofercie posiadamy: - Prawo: jednolite studia magisterskie stacjonarne (dzienne) i niestacjonarne (zaoczne), - Bezpieczeństwo Wewnętrzne: I i II stopnia stacjonarne (dzienne) i niestacjonarne (zaoczne), - Administracja: I stopnia stacjonarne (dzienne) i niestacjonarne (zaoczne), - Ekonomia: I i II stopnia stacjonarne (dzienne) i niestacjonarne (zaoczne), - Finanse i Rachunkowość: I stopnia stacjonarne (dzienne) i niestacjonarne (zaoczne), - Zarządzanie i Coaching: I i II stopnia stacjonarne (dzienne) i niestacjonarne (zaoczne), - Kosmetologia: I i II stopnia stacjonarne (dzienne) i niestacjonarne (zaoczne), - Pielęgniarstwo: I stopnia stacjonarne (dzienne) i tryb zjazdowy (zaoczne), II stopnia stacjonarne (dzienne) i niestacjonarne (zaoczne), - Studia Podyplomowe w systemie niestacjonarnym (zaoczne). Serdecznie zapraszamy!
Sara
Tak ja idę, na licencjat zaocznie :)
21.05.2021
19.05.2021
Damian
A idzie ktoś może na bezpieczeństwo wewnętrzne?
Ola
Patka to mnie pocieszyła 😁 dzięki 😊
18.05.2021
17.05.2021
Patka
U mnie na roku są osoby w przedziale ok. 20 - 50 lat, więc myślę, że wiek nie ma tutaj większego znaczenia i zawsze się ktoś znajdzie :P
Ola
A idzie ktoś na pielęgniarstwo w wieku 32 lat i więcej 😁?
17.05.2021
16.05.2021
Patka
Ja jestem na drugim roku pielęgniarstwa dziennego i myślę,że wybór całkiem ok ;)
Ila
Wiczii ja myślę iść ale w formie zjazdów. Właśnie jak opinie o tym kierunku? Warto się wybrać?
16.05.2021
14.05.2021
Wiczii
Wybiera się ktoś na pielęgniarstwo w tym roku?
Nika
Muszę przyznać, że w dziekanacie na tej uczelni da się załatwić sporo rzeczy w porównaniu do dwóch innych gdzie studiowałam, więc to jak na razie na plus.
13.05.2021
07.05.2021
Prawo
Obrona za mną. Daje 8/10. Jeżeli ktoś planuje robić aplikacje po studiach to prawo tutaj polecam
Mateusz
Ja skończyłem zarządzanie na tej uczelni rok temu i nie żałuję, większość wykładowców to zapaleni praktycy i można się dowiedzieć wielu ciekawy rzeczy nie tylko z teorii, więc polecam ;)
01.05.2021
22.04.2021
Rudy
Też chce się zapisać za zarządzanie i coaching. Jakieś opinie o tym kierunku?
Moni
Ja planuje zapisać się na zarządzanie licencjat
21.04.2021
19.04.2021
Ania
odpowiedź dla Pola z dnia 16.04.2021
Tak polecam, kadra OK i uczyć się trzeba :)
Dominika
Czy jest ktoś, kto wybiera się na mgr kosm niestacjonarnie?
16.04.2021
16.04.2021
Pola
Cześć, poleca ktoś prawo na tej uczelni?
Jomek
Wybiera się ktoś na zarządzanie i coaching?
09.04.2021
06.04.2021
Mayka
Niedawno broniłam się z pielęgniarstwa. Jakby ktoś chciał iść na ten kierunek to polecam. Nawet przy obronie zdalnej dało radę to sprawnie przeprowadzić bez jakiś większych problemów.
Me
Też polecam bezpieczenstwo, zgodze się, że wykładowcy spoko
27.03.2021
25.03.2021
Szmx
Ja studiuje bezpieczeństwo wewnętrzne na drugim roku i jak na razie mogę polecić. Większość wykładowców jest spoko, głownie byli albo czynni policjanci. Czasami zdarzają się wyjątki ale to sporadycznie, więc da sie przeżyć.
Jula
Polecacie bezpieczeństwo wewnętrzne?
25.03.2021
23.03.2021
Milo
Uczelnia jak uczelnia, jest ok. Jeżeli ktoś przychodzi tylko po papierek i myśli, że jak płaci to nie musi się uczyć i później narzeka, że tak nie jest tylko jednak trzeba trochę się pouczyć to zbiera się hejt. Osobiście mogę polecić.
Student
Najgorsze dno jakie może tylko być. Całkowite skupienie jedynie na pobieraniu czesnego, poza tym tragiczne podejście do studenta zwłaszcza przez niektórych wykładowców, którzy udają, że przekazują wiedzę. Zero organizacji w kwestii planowania obron. Zdecydowanie odradzam bo szkoda czasu oraz pieniędzy.
20.03.2021
16.02.2021
Iloo
Nie jest wcale takie dno jak piszą niektórzy poniżej. Studiuje finanse i rachunkowość i jak do tego momentu jestem zadowolona. Można się nauczyć jeśli tylko się chce. Dużo jest takich co chodzą tylko po papierek ale to jak wszędzie. Wykładowcy w większości wymagający ale tez fajnie prowadzą zajęcia. Nie wszyscy oczywiście. No ale ludzie nie przesadzajcie! Na 10 pkt dałabym 7,5!
Ja
Jedno wielkie dno. Fabryka pięniedzy i zarabianie ich na studentach, ktorzy z tej uczelni nie wyniosą nic po za frustracją. Skontaktować się z dziekanatem -graniczy z cudem. A jak już się uda to obiecują a nie dotrzymują słowa. Dla tej szkoły liczy się tylko kasa. Zajęcia zdalne porażka, a wykłady z jedną z pań w mocno podeszlym wieku-polegają na pisaniu tego co przedyktuje. Żadnego dialogu, same suche notatki wyglądające jak notatki z biologii poziomu 6 klasy podstawówki. Jednym słowem-dyplom za kasę. Fabryka magistrów..
10.10.2020
06.10.2020
Krrrr
Witam, Jest ktoś po finansach i rachunkowości i może ocenić czy warto?
Aa
Polecacie finanse i rachunkowość? Warto?
02.09.2020
20.08.2020
...
witam wybieram się na pielegniarstwo zjazdowe czy warto ??
Kk
W związku ze stanem epidemii uczelnia od prawie czterech miesięcy praktycznie zaprzestała realizacji zajęć, mimo że są możliwości by program realizować zdalnie. Próby uzyskania jakichkolwiek informacji od uczelni kończą się niepowodzeniem, nikt nic nie wie, jedynie proszą o cierpliwość i terminowe opłacanie czesnego. Żałosne!
04.07.2020
04.07.2020
Lol
Serdecznie odradzam, ta uczelnia to kpina, szkoda pieniędzy, lepiej się zapisać do darmowej szkoły policealnej i wyjdzie na to samo, a jeszcze człowiek zaoszczędzi.
Pennycreep
Serdecznie odradzam. Najgorsza z możliwych uczelni. Jedyne "prawo" jakie ma student to terminowe płacenie czesnego-tyle się pokrywa z umową zawartą ze studentem. W zasadzie nie jest się studentem tylko kolejna cyfrą. Niebotyczne pieniądze w błoto. A nowy "pan dziekan" nauk medycznych to najzwyczajniej w świecie (...), który nie nadaje się na swoje stanowisko. Drogi Panie z taką postawą nie wróżę Panu długiej przyszłości w swoim gabineciku...
02.07.2020
04.02.2020
Kasia
Witam Wszystkich, mam takie małe zapytanie. Mianowicie moja siostra studiuje równolegle na innej uczelni, a zapisała się też na WSEiPNM, jednak z racji pokrywania jej się zjazdów nie chodzi aż tak często na wspomnianą wyżej uczelnie, w innej uczelni ma w tym roku obronę, więc logiczne że musi dopilnować tego bardziej. Niemniej jednak dostała pismo, że ją skreślają z listy studentów, ale ona jednak chce łączyć te oba kierunki, do czasu obrony. Czy myślicie iż pisanie wniosków o odwołanie od decyzji coś wniesie. Bo widzę, że jej zależy. Chciałabym jej jakoś pomóc wyjść z tej sytuacji. Będę wdzięczna za odpowiedzi. Pozdrawiam.
Magda
Witam czy studjujd ktos piel zaoczne mgr
19.12.2019
04.12.2019
Student
Każdemu stanowczo odradzam. Strata pieniędzy i czasu. Szkoła stara, niewyposażona, każdy ma studentów w poważaniu, ciągną pieniądze do ostatnie chwili. Przedłużają czas obrony, przez co trzeba dodatkowo płacić. Nikt nic nie wie. Kadra tragiczna, nic nie wymajagą, nic nie uczą. Lepiej wybrać inną uczelnie
Nicka
To mój ostatni rok na WSEiP. I szczerzę, to trochę żałuje, że nie zrobię tu magisterki. Bo uczelnia jest bardzo spoko, z wykładowcami w większości można się dogadać. Zajęcia są ciekawe i na poziomie, nawet wykłady, profesorowie są zawsze przygotowani. Tylko z kierunkami straszna lipa. Magisterka z Zarządzania i Coachingu, Bezpieczeństwa Wewnętrznego albo Ekonomii to nietrafione pomysły. Te same oklepane, nieprzyszłościowe i nie dające możliwości znalezienia pracy w zawodzie kierunki, co na wszystkich tego typu uczelniach. Strata czasu i kasy. A szkoda, bo uczelnia ma warunki dydaktyczne, ku temu by się rozwijać i otwierać nowe potrzebne na rynku pracy kierunki studiów. To już kiedyś była na tej uczelni większa oferta. Teraz to słabiutko, bardzo słabiutko. Szkoda nam, ale jak rozmawiam z ludźmi z roku, mamy podobne zdanie. Chętnie by na mgr zostali, ale nie ma na czym.
21.11.2019
11.05.2019
Arrkadiusz
Studiuję tam prawo, kończę w tym roku. Na przestrzeni tych prawie pięciu lat: wykładowcy raczej praktycy, zajęcia dobrze zorganizowane, trochę bardziej mogliby pomóc przy znalezieniu miejsca na praktyki. Na duży plus jest to, że student ma kontakt z kierownictwem wydziału (dziekan, prodziekan). Szkoda tylko, że są wykładowcy, którzy na zajęcia przychodzą z książką i ją odczytują...
Julia
Czy ktoś mogłby napisać opinie dot. kosmetologii na wseip? Planuje wybrac tą szkołe, nie wiem czy warto. Naucze sie tam konkretnych rzeczy?
27.02.2019
08.10.2018
Xxx
Zaczęłam teraz w 2018 administrację niestacjonarnie. Jaką macie opinie o tej szkole,tym kierunku,wykładowcach?
KATARZYNA
Cześć, ja od października wybieram się na Podyplomowe BHP. Proszę o kontakt osoby, które również się wybierają :) kasicka14@op.pl
02.09.2018
26.07.2018
Prawo od października 2018
Hej, wybieram się na prawo. proszę o kontakt osoby które też mają taki plan: projekt275@wp.pl
Prawda
Uczelnia na której panuje kolesiostwo, koneksje, układy lokalne i plecy w Kielcach. Nie polecam! Znam laske, która jest przedsiebiorca kieleckim i ma tam status studenta I roku licencjata, nie chodzi w ogóle na zajęcia i egzaminy a jej karta ocen wypełniana jest przez wykladowcow błyskawicznie i bez żadnych pytań. Jej "papier "się wyrabia sam a ona nawet swojej wielmożnej nie rusza ze swego salonu kosmetycznego na ul. Klonowej w Kielcach. W dodatku juz od wielu lat ta Pani na wielu portalach i stronach medialnych przedstawia się jako kosmetolog. Rozumiem, że wyżej wspomniana osoba juz miała " obronę " na pierwszym roku studiów? W dodatku 3 lata temu już z góry wiedziała, że jest kosmetologiem, podajac to do mediów a nie mając takich uprawnień ? Uczelnia na której protegowani są kieleccy zaklamani biznesmani. Biedni tylko inni studenci, którzy się trudzą, uczą, wydają na dojazdy i ledwo wiążą koniec z końcem aby połączyć pracę ze studiami. Tylko tacy zasługują na uprawnienia a nie żony celebrytów.
11.05.2018
10.05.2018
Karolina
ta uczelnia jest chyba jedyną uczelnią w kraju, włączając w to uczelnie państwowe i prywatne, na której ukrywane są syllabusy poszczególnych kursów i ich prowadzący. Co z tego, że są plany studiów, jeśli nikt nie wie, o czym będą na poszczególnych zajęciach mówić? Potem się władze instytutów dziwią, że mało studentów do nich przychodzi i kierunki wygaszają. Skoro ukrywają treści zajęć to każdy potencjalny kandydat przy dzisiejszej sytuacji edukacji wyższej w Polsce, pójdzie studiować tam, gdzie wie, o czym go będą uczyć i czy to mu się w praktyce przyda. Nikt nie chce kupować przysłowiowego kota w worku.
Michał
sory ale w LO miałem wyższy poziom żenada
10.05.2018
20.10.2017
PMR
Cześć :) czy jest jakaś grupa zarządzania(zaocznie) na fejsie ? jeżeli tak to poprosiłabym link :)
molll
zapisałam się na administrację ale czy połączę życie prywatne z pracą i szkołą?
01.10.2017
29.09.2017
molll
Proszę powiedzcie mi czy na tej uczelni dam radę na Administracji bo od matury minęły 17 lat?
Adam
Studiowałem prawo, zdałem na aplikację, Uczelnię mogę ocenić tylko pozytywnie.
14.08.2017
05.05.2017
Kamil
Poziom nauczania dno. Zmarnowałem tu 3 lata swojego życia. Pozdrawiam
Anna
Witam serdecznie, Miałam tę nieprzyjemność bycia studentką niniejszej uczelni. NIKOMU NIE POLECAM tej "szkoły"!!! Absolutna żenada!!! Chyba, ze komuś zależy jedynie na papierku! Poziom nauczania tragiczny!!! Do tego oszuści i wyłudzacze!!! Studiowałam na WSEiP oraz na Uniwersytecie Ekonomicznym w Krakowie w tym samych czasie. Na jednej i drugiej uczelnie uzyskałam stypendium naukowe (co na WSEiP nie jest żadnym wyczynem). Ponieważ na 1 roku studiów magisterskich zjazdy zaczęły się pokrywać, zrezygnowałam z dalszej edukacji na WSEiP juz na samym początku roku akademickiego. Nie odebrałam indeksu, karty ocen itp. Byłam jedynie na pierwszym wykładzie i tyle. Dwa lata później, gdy juz dawno zapomniałam o przygodzie z tą uczelnią dostałam pismo z firmy windykacyjnej o zadłużeniu z WSEiP. Skontaktowałam się natychmiast z uczelnią aby to wyjaśnić. "Przemiłe" Panie w sekretariacie powiedziały mi, ze nie będą ze mną w ogóle na ten temat dyskutować ponieważ oni już sprzedali moje zadłużenie i nawet nie poczuwają się do tego aby wyjaśnić mi z czego to wynika. Otóż okazało się, że zgodnie z regulaminem uczelni powinnam napisać pismo, że rezygnuję z dalszej edukacji, czego niestety nie zrobiłam. Wydawało mi się bowiem, że nieodebranie indeksu oraz nieprzystąpienie do żadnej z sesji egzaminacyjnych, a także nieobecność na żadnych zajęciach spowodują automatyczne skleślenie mnie z listy studentów. Ponieważ przyznane miałam jednak stypendium naukowe z funduszy unijnych Uczelnia nie wykreśliła mnie z listy studentów i przez 1,5 roku pobierała bez mojej wiedzy nielegalnie pieniądze z Unii przekazując je na poczet czesnego. Wezwanie do zapłaty z windykacji dotyczyło tych 6 miesięcy drugiego roku studiów uzupełniającyh! Prosiłąm Uczelnię o wycofanie roszczeń ponieważ łatwo można było stwierdzić iż nie byłam ich studentką przez cały ten okres. Ponadto nie miałam pieniążków na zapłacenie tak wysokiej kwoty, Wraz z odsetkami wyszło ok 2000 zł. Uczelnia wypieła się zasłaniając się zapisem w regulaminie, który jest tak sporządzony aby to zawsze uczelnie miała rację, a nie student. Regulamin w żaden sposób nie chroni studenta a jedynie władzee uczelni. Kosztem normalnych, biednych ludzi dranie się wzbogacają!!! TRZYMAJCIE SIE JAK NAJDALEJ!!!!!
29.06.2016
08.06.2016
maci
studiował ktoś bhp na wseip? proszę o opinie
bezp. wewn.
jakie macie zdanie o kierunku Bezpieczeństwo wewnętrzne? warto? gzdie praca? jaki poziom trudności?
02.02.2016
13.01.2015
ciekawska
dlaczego uczelnia która ma tak szroka oferte itak wiele ciekawych Studiów Podyplomowych ma taką niską OCENĘ??? Z czego to wynika? czy ktoś studiował tu podyplomówki z zakresu PRAWA? jakie odczucia?
cezi
szkoła jak każda inna prywatna czy dobra? akceptowalnie niezła znam uczelnie państwowe które są gorsze mi dyplom tej szkoły nie przeszkodził a nawet pomógł w znalezieniu dobrej pracy na poziomie i tak po kilku latach pracodawcy bardziej zwracają uwagę na doświadczenie i skuteczność w pracy niż na skończoną uczelnie a ta szkoła ma rozsądne stawki i jest bardzo wygodna
07.10.2014
17.06.2014
fizjoterapia? jak jest?
wydaje mi się, że ta ocena jest dość niska, jak porownać z innymi szkolami, nawet w Kielcach? z czego to wynika? czy moga cos wiecej powiedziec studenci? jaka opinia o fizjoterapii? warto?
janek
w ogóle to nie studiujcie prawa szkoda nerwów i nic po ty nie ma nie bd wcale sędziami czy adwokatami bo nie wiadomo czy zdacie aplikacje a to graniczy z cudem , a nawet jak zdacie to na sędziego powołują moze 5 a przy dobrych wiatrach 10 osób ze wszystkich roczników odbywających aplikacje czyli z ok kilku tysięcy studentów taka jest prawda bez względu na to po jakiej sa uczelni prawo jest wszędzie takie samo, (tylko ludzie z zazdrości najeżdżają na uczelnie czy to na ta czy na inną,) . idźcie na kierunek ścisły bo zmarnujecie sb życia jak ja na uj a teraz tutaj się mecze.
26.02.2014
26.02.2014
Janek
wcale nie jest prawdą to co tu piszecie, studiowałem na UJ nie zaliczyłem 2 roku bo dla nich liczy się tylko kasa i poprawki które bardzo dużo kosztują. Ludzie nie wyrabiają biorą prochy tam jest istny meksyk , wiec przeniosłem się do Kielc bo myślałem ze bd luźniej , pomyliłem sie ... tez lekko nie jest ale chyba na prawie trzeba zakuwać. Miejcie nade mna trochę litosci i nie dobijajcie mnie ze tu nie trzeba sie uczyc , ludzie błagam jak tutaj sa nawet poprawki na ćwiczeniach z cywila, co na uj wogole ćwiczenia byly malo wazne liczył sie egzamin, i kilku prof. jest z uj.
beagle
jak jest z językami obcymi? tylko angielski, czy dają jeszcze jeden do wyboru?
13.01.2014
03.01.2014
niot
Moris, jaki bezpłatny kurs na aplikację prawniczą ? czy ty wiesz o czym piszesz? i co dalej po czymś takim, na bazary? Żenada !
odo
Jakie prawo , jakie nauki medyczne w kielcach !!! ??? Ludzie, bez jaj !!!!!
24.11.2013
14.11.2013
medycznych nauk?
od kiedy ta Uczelnia jest też Nauk Medycznych? chce na stomatologiczny iść kierunek, czy to znaczy, ze w Lipińskim jest to możliwe?
iloo
ja wybieram sie na prawo, nikt niestety z moich znajomych nie studiuje na wseip ale chetnie poznam kogos, kto rowniez wybiera sie na prawo od pazniedzirnika ;p
30.09.2013
25.09.2013
Kasia
i ja też sie wybieram
Michał
Ja wybieram się na prawo od października:) na wseip może ktoś da znać na stronie:)
10.08.2013
30.06.2013
Zygrryd
słaba szkoła, nie polecam
jak jest na fizjoterapi?
kto studiuje na WSEIP w Kielcach kierunek fizjoterapia? jak wam sie podoba ta szkola i te studia? gdzie w kielcach wchodzi jeszcze w gre ten kierunek zaocznie? macie rozeznanie i porownanie jakies?
11.10.2012
16.07.2012
eva
Hej, co do uczelni ja gorąco polecam. Jeśli ktoś chce w Kielcach studiować na uczelni prywatnej to WSEiP chyba najlepszy wybór. Ja się bardo pozytywnie rozczarowałam. Dobra kadra, porządne wyposażenie szkoły. Siada trochę sfera administracyjna i lubią przekombinować ale tak jest baaardzo spoko. Polecam kierunki medyczne, a i prawo jest solidne.
follow
nie wiem czy informatyka jest tak bardzo obleganym kierunkiem jak na przykład dziennikarstwo, czy prawo. Ludzie idą na informatykę bo wierzą, że dostaną od ręki pracę. i coś w tym jest, ale wiadomo też że musisz się nauczyć dużo na informatyce, więc odsetek osób które kończą taki kierunek jest dużo mniejszy niż tych którzy zaczynają
16.07.2012
06.07.2012
ksdf
może i infa jest i będzie najbardziej obleganym kierunkiem, ale specjalistów będzie potrzeba coraz więcej też. Ja wybieram się na informatykę i jestem pewny, że za 5 lat będę miał robotę.
Moris
polecam bezpłatny kurs na aplikacje pracownicze, który obecnie bedzie realizowany :) Dobra opcja ze strony szkoły
16.01.2012
13.01.2012
Włodzi
Informatyka to już niedługo chyba bedzie najbardziej oblegany kierunek, albo już nawet jest.
Gofa
Infa jak Infa - komputer masz i robisz to co musisz
11.01.2012
11.12.2011
infor
A jak z informatyką? Na jakim poziomie? Wykładowcy są uniwersyteccy?
manio
Czy na prawie uwajają? Słyszałem że czasem tak robią. Jakie jest wasze doświadczenie?
11.12.2011
Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi