• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • Wyższa Szkoła Biznesu - National Louis University
  • TEB Edukacja WSB podyplomówki 2 tyg.

Lubelska Szkoła Wyższa w Rykach

uczelnia niepubliczna, woj. lubelskie, 08-500 Ryki, ul. Warszawska 3B, (+81) 865 70 10,

Lubelska Szkoła Wyższa w Rykach swoją ofertę kieruje przede wszystkim do lokalnej społeczności. Od lat daje mieszkańcom wsi i małych miasteczek położonych na tzw. “ścianie wschodniej” możliwość rozwijania się, zdobywania wykształcenia.

Uczelnia realizuje studia licencjackie na kierunku pedagogika o wielu różnorodnych specjalnościach, takich jak profilaktyka społeczna z resocjalizacją, edukacja dla bezpieczeństwa, pedagogika opiekuńczo-wychowawcza z terapią zajęciową czy animacja społeczna i rozwój lokalny. Rekrutuje także na studia podyplomowe. Misją szkoły jest danie szansy uzyskania odpowiedniego wykształcenia, bez konieczności docierania do dużych ośrodków akademickich. Podczas zajęć wykorzystywane są najnowsze techniki, w celu jak najlepszego przygotowania studentów do poradzenia sobie na rynku pracy.

Poznaj pełną listę oferowanych specjalności i dowiedz się więcej o zasadach rekrutacji na dany kierunek.


Ocena uczelni

5.15 / 10
242 głosów

Opinie (28)
Lubelska Szkoła Wyższa w Rykach, LSW Ryki

Ala
Odpowiedz do pytania Franka: Tak to prawda, praktyki zaliczane są jeśli pracuje się w szkole, na podstawie zaświadczenia wydanego przez Dyrekcję.
14.06.2022
20.03.2022
Franek
Czy to prawda, że jeśli ktoś jest nauczycielem i uczy w szkole (przedmiotu inny niż ten, który robi na studiach podyplomowych) to oni z automatu zaliczają praktyki? Sorry, że zaczepiam, ale są tu opinie osób, które tam studiowały, więc może coś wiecie. Z góry dziękuję za pomoc.
Student 001
Ta szkoła to porażka jedno wielkie oszustwo wykładowców nie ma stypendiów nie wypłacają oszukują na potęgę radzę trzymać się od tej szkoły jak najdalej wykładowcom też nie płacą wypłat
18.08.2021
07.06.2021
elka
jest ok nie ma się do czego przyczepić, wiadomo że to nie jest uniwersytet warszawski ale też jest ok poziom
jacek
Najgorzej jak jesteś na studiach podyplomowych i wiesz więcej od wykładowców. Poziom - żenada!
24.06.2019
07.05.2019
karina
Czy na LSW w Rykach są studia magisterskie?
,,Lalka,,
Fajni wykładowcy.Miła atmosfera.Jak ktoś chce,może się wiele nauczyć.Polecam.,,Szkoła życia,,
07.12.2016
28.02.2016
Jola
Przy uczelni jest barek, gdzie można zjeść pyszny domowy obiadek .Polecam
opr
Podyplomówka - żenada. Jak ktoś zapłaci jedynie aby otrzymać papierek to ok. Pożal się Boże potem korzystać z usług takich "kompetentnych" specjalistów z dyplomem LSW chyba że ktoś jest samoukiem i sam skontroluje poziom swojej wiedzy. Na miejscu pracodawcy nie ryzykowałbym przyjęcia pracownika z dyplomem tej uczelni
07.02.2016
03.02.2014
studentka
LSW to uczelnia gdzie pracuja dobrzy wyladowcy, gwarantuje Wam, ze kazdy student musi z siebie dac troszke azeby zaliczyc dany przedmiit.Uczelnia sympatyczna i przyjazna.
studenka
Uważam ze tu tak naprawdę nie chodzi o uczelnie czy jest renomowana czy nie tylko o samego studenta i jego podejście do wykształcenia. Jeżeli chce się czegoś nauczyć i wynieść coś z sobą to tak naprawdę na jakiej uczelni studiuje nie ma znaczenia. Jeżeli chodzi o LSW to polecam, gdy ktoś chce wynieść z niej jak najwięcej na pewno mu się uda
31.01.2014
18.10.2013
LADY
WSPOMINAM BARDZO DOBRZE TĘ UCZELNIĘ
renatka
UCZELNIA ZE ŚWIETNĄ ATMOSFERĄ .KADRA KOMPETENTNA, BARDZO DOBRZE PRZEKAZUJĄCA WIEDZĘ.BARDZO DOBRZE WSPOMINAM LICENCJAT I PODYPLOMÓWKĘ NA TEJ UCZELNI. KOLEDZY I KOLEŻANKI CHWALĄ I POSZLI NA ZNANE UCZELNIE GDZIE PO TEJ UCZELNI ROBILI MAGISTRA. NIE PRAWDA ŻE PRYWATNIE NIE ZDOBĘDZIE SIĘ WIEDZY. JEŚLI KTOŚ CHCE NAPRAWDĘ STUDIOWAĆ TO DUŻO WYNIESIE Z TEJ UCZELNI. PRACUJĘ JAKO NAUCZYCIEL I PRZYDATNĄ TEORIĘ WYNIOSŁAM Z LSW W RYKACH. POLECAM. OPINIE NEGATYWNE WYGŁASZAJĄ TZW WIECZNI STUDENCI
18.10.2013
07.09.2013
jagodka
Ja skończyłam pedagogikę kę na tej uczelni i właśnie zaczęłam pracę jako nauczyciel;) uczelnia na przeciętnym poziomie ale Ci którzy chcą zdobyć wykształcenie zdobędą je w każdej uczelni
mila
ja skończyłam tą uczelnie i złego słowa nie powiem, może nie jest to bardzo znana uczelnia ale dyplom mam.
21.06.2013
21.04.2013
bibi
Renoma tej szkoły może i nie powala ale nie można powiedzieć, że jest beznadziejnie. Ja np. jestem zadowolona, nigdy nie narzekałam, moi znajomi, którzy mieli doświadczenie z LSW też są zadowoleni także na pewno nie jest z tą uczelnią tak źle skoro ma swoich zwolenników :D
Sebek
ja nie jestem jakoś bardzo zachwycony Lubelską Szkołą Wyższą w Rykach. poziom jest średni, sami studenci też nie mają zbyt wysokich oczekiwań. szkoła na przeciętnym poziomie, bym powiedział
10.02.2013
01.02.2013
barney
wykształcenie to podstawa? może i tak, ale w teorii. tak naprawdę liczy się spryt i pomysł na siebie, szczęście, żeby rozkręcić biznes. to jest chora sytuacja , że ludzie po studiach nie mają pracy, a inni po technikum realizują się w zawodzie i żyją jak pączki w maśle. taka filozofia
student
chyba z wami jest coś nie tak w dzisiejszych czasach wykształcenie to podstawa a wybór uczelni to indywidualna decyzja każdego studenta
28.01.2013
21.12.2012
Korek
To chyba jakieś żarty, co to za uczelnia ucząca na jednym kierunku - na studiach licencjackich, czy tam w ogóle coś się dzieje? A co z pracą dla absolwentów tej "pedagogiki" przy braku dzieci w szkołach???
Olek
ja również tu studiuję i też jestem zadowolony. Nie mam poczucia, że coś tracę - wręcz przeciwnie, czuję, że to uczelnia dla mnie i po niej zdobędę dobrą pracę :) a co studiujesz księżniczko?;p być może kiedyś minęliśmy się na korytarzu :))
18.11.2012
14.11.2012
księżniczka
a ja polecam tę uczelnię..:)studiuję w LSW i jestem bardzo zadowolona.. i wbrew panujacym wszem i wobec plotkom, ze kiepski poziom i takie tam stwierdzam ze czesem naprawde nie jest łatwo..ale trzeba sie samemu przekonać:)polecam!!
groba
tak jest przeciez wszedzie na prywatnych, ze sie placi, a wyniki matury nie maja zadnego znaczenia, no chyba ze jakas specjalistyczna sobie wymysli rozmowe kwalifikacyjna, albo cos dziwnego, moze byc test z jezyka obcego, ale tylko po to, zeby ocenic poziom na pocztake i do grupy przydzielic, reszta punktacji bez znaczenia
26.10.2012
15.07.2012
frico
mysle ze tu można bez wynikow, byleby zdac mature
marcin
jakie trzeba mieć wyniki, żeby się dostać na NIEDOSTOSOWANIE SPOŁECZNE I RESOCJALIZACJA? jest możliwość dostania jakiegoś stypndium, które pokryje koszty opłat za studia?
03.07.2012
02.05.2012
pazio
Ogólnie, szkoda czasu i kasy ...
wazne pytanie - pomozcie
czy ta szkola ma jakis zwiazek z uczelnia o nazwie Lubelska Szkoła Wyższa im. Króla Wł. Jagiełły???? mniemam, ze nie, ale cos mi tu nie gra, dzieki, adas
05.04.2012
24.01.2012
Ifko
nuda malo sie dzieje. jak slysze jakie atrakcje sa na innych uczelniach to az mnie trzesie, ze u nas tak malo sie sie dzieje
  • Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Ekonomii, Prawa i Nauk Medycznych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu
  • Uniwersytet Szczeciński
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Ateneum - Akademia Nauk Stosowanych w Gdańsku
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Nowym Sączu
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Toruniu
  • Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa im. J.A. Komeńskiego w Lesznie
  • Szkoła Główna Służby Pożarniczej w Warszawie
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa w Kwidzynie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdańsku
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Uczelnia Nauk Społecznych Filia Nowy Targ
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Bydgoska Szkoła Wyższa
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Dolnośląska Szkoła Wyższa we Wrocławiu
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Politechnika Częstochowska
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Bydgoszczy
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Państwowa Uczelnia Zawodowa im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej
  • Uniwersytet Gdański
  • Politechnika Poznańska
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Raciborzu
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Akademia Bialska Nauk Stosowanych im. Jana Pawła II
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu, Wydział Ekonomiczny w Opolu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa w Warszawie - grupa Vistula
  • Akademia im. Aleksandra Gieysztora w Pułtusku
  • Akademia Ignatianum w Krakowie
  • Pedagogium Wyższa Szkoła Nauk Społecznych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania im. Prof. T. Kotarbińskiego
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Agrobiznesu w Łomży
  • Wyższa Szkoła Menedżerska w Warszawie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych, Wydział Międzyuczelniany w Gdańsku
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Bytomiu
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Podhalańska Państwowa Uczelnia Zawodowa w Nowym Targu
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Poznaniu
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Państwowa Wyższa Szkoła Techniczno-Ekonomiczna im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Uniwersytet Opolski
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Administracji w Lublinie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Warszawie
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu Wydział Ekonomiczny w Szczecinie
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Handlowa we Wrocławiu
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Politechnika Łódzka
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Głogowie
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Techniczna w Katowicach
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu, Wydział Zamiejscowy w Chorzowie
  • Wyższa Szkoła Integracji Europejskiej w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Łodzi
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Ekonomii i Innowacji w Lublinie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Staropolska Akademia Nauk Stosowanych w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej Filia w Stalowej Woli
  • Politechnika Lubelska
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Akademia Zamojska
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Akademia Pomorska w Słupsku
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Akademia Nauk Stosowanych w Tarnowie