• Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • 26 Festiwal Nauki i Sztuki

Lubelska Szkoła Wyższa w Rykach

uczelnia niepubliczna, woj. lubelskie, 08-500 Ryki, ul. Warszawska 3B, (+81) 865 70 10,

Lubelska Szkoła Wyższa w Rykach swoją ofertę kieruje przede wszystkim do lokalnej społeczności. Od lat daje mieszkańcom wsi i małych miasteczek położonych na tzw. “ścianie wschodniej” możliwość rozwijania się, zdobywania wykształcenia.

Uczelnia realizuje studia licencjackie na kierunku pedagogika o wielu różnorodnych specjalnościach, takich jak profilaktyka społeczna z resocjalizacją, edukacja dla bezpieczeństwa, pedagogika opiekuńczo-wychowawcza z terapią zajęciową czy animacja społeczna i rozwój lokalny. Rekrutuje także na studia podyplomowe. Misją szkoły jest danie szansy uzyskania odpowiedniego wykształcenia, bez konieczności docierania do dużych ośrodków akademickich. Podczas zajęć wykorzystywane są najnowsze techniki, w celu jak najlepszego przygotowania studentów do poradzenia sobie na rynku pracy.

Poznaj pełną listę oferowanych specjalności i dowiedz się więcej o zasadach rekrutacji na dany kierunek.


Ocena uczelni

6.43 / 10
684 głosów

Opinie (34)
Lubelska Szkoła Wyższa w Rykach, LSW Ryki

Iza
Czy ktoś umie odpowiedzieć na pytanie: czy nauczyciel na studiach podyplomowych zwolniony jest z zaliczenia przedmiotów ogólnopedagogicznych? Posiadam zarówno przygotowanie pedagogiczne, jak i oligofrenopedagogikę. Może ktoś zna ten temat?
02.02.2024
27.11.2023
aga
Do dnia dzisiejszego nie ma na tej uczelni legitymacji,a tym bardziej indeksów. To jest porażka ,bo Pani w dziekanacie ma chyba wyuczoną regułkę w sprawie tych dokumentów. Smutne jest to, że szkoła nie potrafi załatwić tak prostej sprawy od 2022 roku.
Jotma
Czy coś więcej na temat podyplomówek możecie powiedzieć? Warto płacić taką sporą kasę za te studia?
23.11.2023
15.06.2023
Tygrysek
Czy LSW w Rykach jest godna zaufania? Czy nie ma haczyków w umowie? Czy faktycznie kończąc u nich studia podyplomowe, zdobędę kwalifikacje do nauczania innego przedmiotu?
Wiki
Jest ok
05.01.2023
12.11.2022
Student
Cześć. Czy ktoś z byłych studentów jest w stenie mi powiedzieć czy mieliście legitymację, indeksy? Cokolwiek od nich... Bo wsumie pieniądze się płaci indeksów brak, legitymacji brak, wykładowców brak, zajęć brak, pani w dziekanacie nic nie wie
Ala
Odpowiedz do pytania Franka: Tak to prawda, praktyki zaliczane są jeśli pracuje się w szkole, na podstawie zaświadczenia wydanego przez Dyrekcję.
14.06.2022
20.03.2022
Franek
Czy to prawda, że jeśli ktoś jest nauczycielem i uczy w szkole (przedmiotu inny niż ten, który robi na studiach podyplomowych) to oni z automatu zaliczają praktyki? Sorry, że zaczepiam, ale są tu opinie osób, które tam studiowały, więc może coś wiecie. Z góry dziękuję za pomoc.
Student 001
Ta szkoła to porażka jedno wielkie oszustwo wykładowców nie ma stypendiów nie wypłacają oszukują na potęgę radzę trzymać się od tej szkoły jak najdalej wykładowcom też nie płacą wypłat
18.08.2021
07.06.2021
elka
jest ok nie ma się do czego przyczepić, wiadomo że to nie jest uniwersytet warszawski ale też jest ok poziom
jacek
Najgorzej jak jesteś na studiach podyplomowych i wiesz więcej od wykładowców. Poziom - żenada!
24.06.2019
07.05.2019
karina
Czy na LSW w Rykach są studia magisterskie?
,,Lalka,,
Fajni wykładowcy.Miła atmosfera.Jak ktoś chce,może się wiele nauczyć.Polecam.,,Szkoła życia,,
07.12.2016
28.02.2016
Jola
Przy uczelni jest barek, gdzie można zjeść pyszny domowy obiadek .Polecam
opr
Podyplomówka - żenada. Jak ktoś zapłaci jedynie aby otrzymać papierek to ok. Pożal się Boże potem korzystać z usług takich "kompetentnych" specjalistów z dyplomem LSW chyba że ktoś jest samoukiem i sam skontroluje poziom swojej wiedzy. Na miejscu pracodawcy nie ryzykowałbym przyjęcia pracownika z dyplomem tej uczelni
07.02.2016
03.02.2014
studentka
LSW to uczelnia gdzie pracuja dobrzy wyladowcy, gwarantuje Wam, ze kazdy student musi z siebie dac troszke azeby zaliczyc dany przedmiit.Uczelnia sympatyczna i przyjazna.
studenka
Uważam ze tu tak naprawdę nie chodzi o uczelnie czy jest renomowana czy nie tylko o samego studenta i jego podejście do wykształcenia. Jeżeli chce się czegoś nauczyć i wynieść coś z sobą to tak naprawdę na jakiej uczelni studiuje nie ma znaczenia. Jeżeli chodzi o LSW to polecam, gdy ktoś chce wynieść z niej jak najwięcej na pewno mu się uda
31.01.2014
18.10.2013
LADY
WSPOMINAM BARDZO DOBRZE TĘ UCZELNIĘ
renatka
UCZELNIA ZE ŚWIETNĄ ATMOSFERĄ .KADRA KOMPETENTNA, BARDZO DOBRZE PRZEKAZUJĄCA WIEDZĘ.BARDZO DOBRZE WSPOMINAM LICENCJAT I PODYPLOMÓWKĘ NA TEJ UCZELNI. KOLEDZY I KOLEŻANKI CHWALĄ I POSZLI NA ZNANE UCZELNIE GDZIE PO TEJ UCZELNI ROBILI MAGISTRA. NIE PRAWDA ŻE PRYWATNIE NIE ZDOBĘDZIE SIĘ WIEDZY. JEŚLI KTOŚ CHCE NAPRAWDĘ STUDIOWAĆ TO DUŻO WYNIESIE Z TEJ UCZELNI. PRACUJĘ JAKO NAUCZYCIEL I PRZYDATNĄ TEORIĘ WYNIOSŁAM Z LSW W RYKACH. POLECAM. OPINIE NEGATYWNE WYGŁASZAJĄ TZW WIECZNI STUDENCI
18.10.2013
07.09.2013
jagodka
Ja skończyłam pedagogikę kę na tej uczelni i właśnie zaczęłam pracę jako nauczyciel;) uczelnia na przeciętnym poziomie ale Ci którzy chcą zdobyć wykształcenie zdobędą je w każdej uczelni
mila
ja skończyłam tą uczelnie i złego słowa nie powiem, może nie jest to bardzo znana uczelnia ale dyplom mam.
21.06.2013
21.04.2013
bibi
Renoma tej szkoły może i nie powala ale nie można powiedzieć, że jest beznadziejnie. Ja np. jestem zadowolona, nigdy nie narzekałam, moi znajomi, którzy mieli doświadczenie z LSW też są zadowoleni także na pewno nie jest z tą uczelnią tak źle skoro ma swoich zwolenników :D
Sebek
ja nie jestem jakoś bardzo zachwycony Lubelską Szkołą Wyższą w Rykach. poziom jest średni, sami studenci też nie mają zbyt wysokich oczekiwań. szkoła na przeciętnym poziomie, bym powiedział
10.02.2013
01.02.2013
barney
wykształcenie to podstawa? może i tak, ale w teorii. tak naprawdę liczy się spryt i pomysł na siebie, szczęście, żeby rozkręcić biznes. to jest chora sytuacja , że ludzie po studiach nie mają pracy, a inni po technikum realizują się w zawodzie i żyją jak pączki w maśle. taka filozofia
student
chyba z wami jest coś nie tak w dzisiejszych czasach wykształcenie to podstawa a wybór uczelni to indywidualna decyzja każdego studenta
28.01.2013
21.12.2012
Korek
To chyba jakieś żarty, co to za uczelnia ucząca na jednym kierunku - na studiach licencjackich, czy tam w ogóle coś się dzieje? A co z pracą dla absolwentów tej "pedagogiki" przy braku dzieci w szkołach???
Olek
ja również tu studiuję i też jestem zadowolony. Nie mam poczucia, że coś tracę - wręcz przeciwnie, czuję, że to uczelnia dla mnie i po niej zdobędę dobrą pracę :) a co studiujesz księżniczko?;p być może kiedyś minęliśmy się na korytarzu :))
18.11.2012
14.11.2012
księżniczka
a ja polecam tę uczelnię..:)studiuję w LSW i jestem bardzo zadowolona.. i wbrew panujacym wszem i wobec plotkom, ze kiepski poziom i takie tam stwierdzam ze czesem naprawde nie jest łatwo..ale trzeba sie samemu przekonać:)polecam!!
groba
tak jest przeciez wszedzie na prywatnych, ze sie placi, a wyniki matury nie maja zadnego znaczenia, no chyba ze jakas specjalistyczna sobie wymysli rozmowe kwalifikacyjna, albo cos dziwnego, moze byc test z jezyka obcego, ale tylko po to, zeby ocenic poziom na pocztake i do grupy przydzielic, reszta punktacji bez znaczenia
26.10.2012
15.07.2012
frico
mysle ze tu można bez wynikow, byleby zdac mature
marcin
jakie trzeba mieć wyniki, żeby się dostać na NIEDOSTOSOWANIE SPOŁECZNE I RESOCJALIZACJA? jest możliwość dostania jakiegoś stypndium, które pokryje koszty opłat za studia?
03.07.2012
02.05.2012
pazio
Ogólnie, szkoda czasu i kasy ...
wazne pytanie - pomozcie
czy ta szkola ma jakis zwiazek z uczelnia o nazwie Lubelska Szkoła Wyższa im. Króla Wł. Jagiełły???? mniemam, ze nie, ale cos mi tu nie gra, dzieki, adas
05.04.2012
24.01.2012
Ifko
nuda malo sie dzieje. jak slysze jakie atrakcje sa na innych uczelniach to az mnie trzesie, ze u nas tak malo sie sie dzieje
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Akademia WIT w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie
  • Uniwersytet WSB Merito w Toruniu
  • Uniwersytet WSB Merito we Wrocławiu
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Uniwersytet Pomorski w Słupsku
  • Collegium Humanum w Szczecinie
  • Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
  • Akademia Tarnowska
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • WSHiU Akademia Nauk Stosowanych w Poznaniu
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Bydgoska Szkoła Wyższa
  • Gdański Uniwersytet Medyczny
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Kościerzynie
  • Akademia Pożarnicza w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Akademia Zamojska
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Warszawska Wyższa Szkoła Biznesu
  • Uniwersytet w Siedlcach
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana w Radomiu
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Politechnika Częstochowska
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Politechnika Śląska
  • Politechnika Poznańska
  • Collegium Humanum w Lublinie
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Uniwersytet Śląski w Katowicach
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Collegium Humanum w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Szczawnie-Zdroju
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Politechnika Białostocka
  • Uniwersytet WSB Merito Warszawa
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Uniwersytet WSB Merito Gdynia
  • Akademia Medyczna Humanum w Warszawie
  • Uniwersytet Gdański
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Kaliski
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Gdańsku
  • Collegium Humanum w Gdańsku
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Targu
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Uniwersytet WSB Merito w Poznaniu
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Warszawska Akademia Medyczna Nauk Stosowanych
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Psychologii w Poznaniu
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. H. Cegielskiego w Gnieźnie, Uczelnia Państwowa
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Toruniu
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Uniwersytet Wrocławski
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Uniwersytet WSB Merito Bydgoszcz
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana, Wydział w Warszawie
  • Uniwersytet WSB Merito Łódź
  • Uniwersytet Dolnośląski DSW we Wrocławiu
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Uniwersytet SWPS Katowice
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Wydział Nauk o Polityce i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Opolskiego
  • Uniwersytet WSB Merito Szczecin
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Uniwersytet WSB Merito w Gdańsku
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Politechnika Łódzka
  • Collegium Humanum w Kielcach
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Uniwersytet WSB Merito Chorzów
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Uniwersytet Ignatianum w Krakowie
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Radomski im. Kazimierza Pułaskiego
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Warszawska Uczelnia Ekonomiczna
  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Uniwersytet WSB Merito Opole
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi