• UTH im. Chodkowskiej Warszawa

Lubelska Szkoła Wyższa w Rykach

uczelnia niepubliczna, woj. lubelskie, 08-500 Ryki, ul. Warszawska 3B, (+81) 865 70 10,

Lubelska Szkoła Wyższa w Rykach swoją ofertę kieruje przede wszystkim do lokalnej społeczności. Od lat daje mieszkańcom wsi i małych miasteczek położonych na tzw. “ścianie wschodniej” możliwość rozwijania się, zdobywania wykształcenia.

Uczelnia realizuje studia licencjackie na kierunku pedagogika o wielu różnorodnych specjalnościach, takich jak profilaktyka społeczna z resocjalizacją, edukacja dla bezpieczeństwa, pedagogika opiekuńczo-wychowawcza z terapią zajęciową czy animacja społeczna i rozwój lokalny. Rekrutuje także na studia podyplomowe. Misją szkoły jest danie szansy uzyskania odpowiedniego wykształcenia, bez konieczności docierania do dużych ośrodków akademickich. Podczas zajęć wykorzystywane są najnowsze techniki, w celu jak najlepszego przygotowania studentów do poradzenia sobie na rynku pracy.

Poznaj pełną listę oferowanych specjalności i dowiedz się więcej o zasadach rekrutacji na dany kierunek.


Ocena uczelni

5.15 / 10
242 głosów

Opinie (29)
Lubelska Szkoła Wyższa w Rykach, LSW Ryki

Student
Cześć. Czy ktoś z byłych studentów jest w stenie mi powiedzieć czy mieliście legitymację, indeksy? Cokolwiek od nich... Bo wsumie pieniądze się płaci indeksów brak, legitymacji brak, wykładowców brak, zajęć brak, pani w dziekanacie nic nie wie
12.11.2022
14.06.2022
Ala
Odpowiedz do pytania Franka: Tak to prawda, praktyki zaliczane są jeśli pracuje się w szkole, na podstawie zaświadczenia wydanego przez Dyrekcję.
Franek
Czy to prawda, że jeśli ktoś jest nauczycielem i uczy w szkole (przedmiotu inny niż ten, który robi na studiach podyplomowych) to oni z automatu zaliczają praktyki? Sorry, że zaczepiam, ale są tu opinie osób, które tam studiowały, więc może coś wiecie. Z góry dziękuję za pomoc.
20.03.2022
18.08.2021
Student 001
Ta szkoła to porażka jedno wielkie oszustwo wykładowców nie ma stypendiów nie wypłacają oszukują na potęgę radzę trzymać się od tej szkoły jak najdalej wykładowcom też nie płacą wypłat
elka
jest ok nie ma się do czego przyczepić, wiadomo że to nie jest uniwersytet warszawski ale też jest ok poziom
07.06.2021
24.06.2019
jacek
Najgorzej jak jesteś na studiach podyplomowych i wiesz więcej od wykładowców. Poziom - żenada!
karina
Czy na LSW w Rykach są studia magisterskie?
07.05.2019
07.12.2016
,,Lalka,,
Fajni wykładowcy.Miła atmosfera.Jak ktoś chce,może się wiele nauczyć.Polecam.,,Szkoła życia,,
Jola
Przy uczelni jest barek, gdzie można zjeść pyszny domowy obiadek .Polecam
28.02.2016
07.02.2016
opr
Podyplomówka - żenada. Jak ktoś zapłaci jedynie aby otrzymać papierek to ok. Pożal się Boże potem korzystać z usług takich "kompetentnych" specjalistów z dyplomem LSW chyba że ktoś jest samoukiem i sam skontroluje poziom swojej wiedzy. Na miejscu pracodawcy nie ryzykowałbym przyjęcia pracownika z dyplomem tej uczelni
studentka
LSW to uczelnia gdzie pracuja dobrzy wyladowcy, gwarantuje Wam, ze kazdy student musi z siebie dac troszke azeby zaliczyc dany przedmiit.Uczelnia sympatyczna i przyjazna.
03.02.2014
31.01.2014
studenka
Uważam ze tu tak naprawdę nie chodzi o uczelnie czy jest renomowana czy nie tylko o samego studenta i jego podejście do wykształcenia. Jeżeli chce się czegoś nauczyć i wynieść coś z sobą to tak naprawdę na jakiej uczelni studiuje nie ma znaczenia. Jeżeli chodzi o LSW to polecam, gdy ktoś chce wynieść z niej jak najwięcej na pewno mu się uda
LADY
WSPOMINAM BARDZO DOBRZE TĘ UCZELNIĘ
18.10.2013
18.10.2013
renatka
UCZELNIA ZE ŚWIETNĄ ATMOSFERĄ .KADRA KOMPETENTNA, BARDZO DOBRZE PRZEKAZUJĄCA WIEDZĘ.BARDZO DOBRZE WSPOMINAM LICENCJAT I PODYPLOMÓWKĘ NA TEJ UCZELNI. KOLEDZY I KOLEŻANKI CHWALĄ I POSZLI NA ZNANE UCZELNIE GDZIE PO TEJ UCZELNI ROBILI MAGISTRA. NIE PRAWDA ŻE PRYWATNIE NIE ZDOBĘDZIE SIĘ WIEDZY. JEŚLI KTOŚ CHCE NAPRAWDĘ STUDIOWAĆ TO DUŻO WYNIESIE Z TEJ UCZELNI. PRACUJĘ JAKO NAUCZYCIEL I PRZYDATNĄ TEORIĘ WYNIOSŁAM Z LSW W RYKACH. POLECAM. OPINIE NEGATYWNE WYGŁASZAJĄ TZW WIECZNI STUDENCI
jagodka
Ja skończyłam pedagogikę kę na tej uczelni i właśnie zaczęłam pracę jako nauczyciel;) uczelnia na przeciętnym poziomie ale Ci którzy chcą zdobyć wykształcenie zdobędą je w każdej uczelni
07.09.2013
21.06.2013
mila
ja skończyłam tą uczelnie i złego słowa nie powiem, może nie jest to bardzo znana uczelnia ale dyplom mam.
bibi
Renoma tej szkoły może i nie powala ale nie można powiedzieć, że jest beznadziejnie. Ja np. jestem zadowolona, nigdy nie narzekałam, moi znajomi, którzy mieli doświadczenie z LSW też są zadowoleni także na pewno nie jest z tą uczelnią tak źle skoro ma swoich zwolenników :D
21.04.2013
10.02.2013
Sebek
ja nie jestem jakoś bardzo zachwycony Lubelską Szkołą Wyższą w Rykach. poziom jest średni, sami studenci też nie mają zbyt wysokich oczekiwań. szkoła na przeciętnym poziomie, bym powiedział
barney
wykształcenie to podstawa? może i tak, ale w teorii. tak naprawdę liczy się spryt i pomysł na siebie, szczęście, żeby rozkręcić biznes. to jest chora sytuacja , że ludzie po studiach nie mają pracy, a inni po technikum realizują się w zawodzie i żyją jak pączki w maśle. taka filozofia
01.02.2013
28.01.2013
student
chyba z wami jest coś nie tak w dzisiejszych czasach wykształcenie to podstawa a wybór uczelni to indywidualna decyzja każdego studenta
Korek
To chyba jakieś żarty, co to za uczelnia ucząca na jednym kierunku - na studiach licencjackich, czy tam w ogóle coś się dzieje? A co z pracą dla absolwentów tej "pedagogiki" przy braku dzieci w szkołach???
21.12.2012
18.11.2012
Olek
ja również tu studiuję i też jestem zadowolony. Nie mam poczucia, że coś tracę - wręcz przeciwnie, czuję, że to uczelnia dla mnie i po niej zdobędę dobrą pracę :) a co studiujesz księżniczko?;p być może kiedyś minęliśmy się na korytarzu :))
księżniczka
a ja polecam tę uczelnię..:)studiuję w LSW i jestem bardzo zadowolona.. i wbrew panujacym wszem i wobec plotkom, ze kiepski poziom i takie tam stwierdzam ze czesem naprawde nie jest łatwo..ale trzeba sie samemu przekonać:)polecam!!
14.11.2012
26.10.2012
groba
tak jest przeciez wszedzie na prywatnych, ze sie placi, a wyniki matury nie maja zadnego znaczenia, no chyba ze jakas specjalistyczna sobie wymysli rozmowe kwalifikacyjna, albo cos dziwnego, moze byc test z jezyka obcego, ale tylko po to, zeby ocenic poziom na pocztake i do grupy przydzielic, reszta punktacji bez znaczenia
frico
mysle ze tu można bez wynikow, byleby zdac mature
15.07.2012
03.07.2012
marcin
jakie trzeba mieć wyniki, żeby się dostać na NIEDOSTOSOWANIE SPOŁECZNE I RESOCJALIZACJA? jest możliwość dostania jakiegoś stypndium, które pokryje koszty opłat za studia?
pazio
Ogólnie, szkoda czasu i kasy ...
02.05.2012
05.04.2012
wazne pytanie - pomozcie
czy ta szkola ma jakis zwiazek z uczelnia o nazwie Lubelska Szkoła Wyższa im. Króla Wł. Jagiełły???? mniemam, ze nie, ale cos mi tu nie gra, dzieki, adas
Ifko
nuda malo sie dzieje. jak slysze jakie atrakcje sa na innych uczelniach to az mnie trzesie, ze u nas tak malo sie sie dzieje
24.01.2012
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu, Wydział Ekonomiczny w Opolu
  • Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Administracji w Lublinie
  • Państwowa Wyższa Szkoła Techniczno-Ekonomiczna im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • WSHiU Akademia Nauk Stosowanych w Poznaniu
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej Filia w Stalowej Woli
  • Dolnośląska Szkoła Wyższa we Wrocławiu
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Politechnika Lubelska
  • Politechnika Poznańska
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Bytomiu
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Staropolska Akademia Nauk Stosowanych w Kielcach
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Powiślańska Szkoła Wyższa w Kwidzynie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Pedagogium Wyższa Szkoła Nauk Społecznych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Podhalańska Państwowa Uczelnia Zawodowa w Nowym Targu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Akademia Zamojska
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Toruniu
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania im. Prof. T. Kotarbińskiego
  • Politechnika Częstochowska
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych, Wydział Międzyuczelniany w Gdańsku
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Uczelnia Nauk Społecznych Filia Nowy Targ
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Akademia Bialska Nauk Stosowanych im. Jana Pawła II
  • Coventry University Wrocław
  • Akademia Ignatianum w Krakowie
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu, Wydział Zamiejscowy w Chorzowie
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Akademia im. Aleksandra Gieysztora w Pułtusku
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Bydgoszczy
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Uniwersytet Opolski
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Ateneum - Akademia Nauk Stosowanych w Gdańsku
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. J.A. Komeńskiego w Lesznie
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Szkoła Główna Służby Pożarniczej w Warszawie
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Bydgoska Szkoła Wyższa
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Politechnika Łódzka
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Warszawie
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa w Warszawie - grupa Vistula
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Głogowie
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdańsku
  • Państwowa Uczelnia Zawodowa im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Poznaniu
  • Akademia Pomorska w Słupsku
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu Wydział Ekonomiczny w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Integracji Europejskiej w Szczecinie
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Łodzi
  • Uniwersytet Gdański
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Tarnowie
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie