• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • TEB Edukacja WSB podyplomówki 2 tyg.
  • Wyższa Szkoła Biznesu - National Louis University

Akademia Bialska Nauk Stosowanych im. Jana Pawła II

uczelnia publiczna, woj. lubelskie, 21-500 Biała Podlaska, ul. Sidorska 95/97, (+83) 344 99 00, 344 99 30, rekrutacja@akademiabialska.pl

Akademia Bialska Nauk Stosowanych im. Jana Pawła II (dawniej Państwowa Szkoła Wyższa Jana Pawła II) od ponad dwudziestu lat kształci pielęgniarki i położne, inżynierów, pedagogów czy fizjoterapeutów. Dostosowuje ofertę edukacyjną do potrzeb rynku pracy nie tylko woj. lubelskiego, ale całego kraju.

Obecnie jest czterowydziałową uczelnią, realizującą studia techniczne, społeczne, ekonomiczne oraz medyczne. Wybrane kierunki dostępne są także w języku angielskim. W szkole studiuje ok. 3000 studentów.

Akademia Bialska od lat zajmuje czołowe miejsca w prestiżowych rankingach państwowych wyższych szkół zawodowych. Potwierdzają je pozytywne oceny Polskiej Komisji Akredytacyjnej oraz Krajowej Rady Akredytacyjnej Szkół Pielęgniarek i Położnych.

Dowiedz się więcej o kierunkach i specjalnościach oferowanych w Akademii Bialskiej. Sprawdź zasady rekrutacji i terminy rekrutacji na studia.


Ocena uczelni

8.15 / 10
518 głosów

Opinie (121)
Akademia Bialska Nauk Stosowanych im. Jana Pawła II , ABNS

info
Proszę o opinię na temat informatyki.
13.09.2022
19.07.2021
Honey
odpowiedź dla A z dnia 12.07.2021
Hejka, Studiuję filologię angielską na PSW i gdybym miała oceniać to bym dała 5 temu kierunkowi i wykładowcom 😄 szczerze mówiąc, jest parę rzeczy do których można by było się przyczepić, ale poziom nauczania jest serio wysoki i plus do tego nauczający współpracują z nami studentami. Próbowałam jeszcze swoich sił w Elblągu, również na państwowce i Biała biję na głowę Elbląg :D jeśli jesteś fair wobec wykładowców to i oni będą dla Ciebie i będą iść Ci na rękę, bo bardzo zależy im na tym, by wszystkim się udało i byśmy się czegoś nauczyli. Przekaz wiedzy też jest mega, z większością wykładowców można pożartować i na wiele sposobów próbują nam ta wiedzę przekazać. Nie wiem czy Ci wystarczająco dobrze pomogłam, ale podsumowując polecam, polecam i jeszcze raz polecam 😄❤ W razie jeszcze jakichś pytań to z chęcią odpowiem!
AG
Proszę o opinię na temat anglistyki na tej uczelni:)
15.07.2021
12.07.2021
A
Ma ktoś jakiekolwiek informacje o poziomie nauczania na anglistyce? Warto? No i drugie pytanie czy nie dostanę depresji w tej Białej Podlaskiej, czy może totalnie odradzacie to miasto? :D
Studentka socjologii
Do Izy - nie jest trudno się dostać, kierunek bardzo ciekawy i nie jest na nim ciężko, chociaż zależy też jaki masz umysł (ścisły czy humanistyczny). Do niektórych przedmiotów trzeba przysiąść i się poduczyć przed egzaminem, ale sama w sobie socjologia nie jest trudna :)
06.07.2021
15.06.2021
Iza-socjologia
Pytanie dotyczące socjologi i specjalności diagnoza kryminologiczna, trudny kierunek? Złożyłam dziś dokumenty do dziekanatu i czekam na odp, łatwo sie dostać? Mógłby sie ktoś wypowiedzieć studiujący lub absolwent?
Mil
Ciekawi mnie jak to jest z poziomem angielskiego na filologii angielskiej, ktoś ma jakieś informacje?
11.04.2021
26.02.2021
Graża
Mam pytanie o lektoraty na ekonomii. Jakie języki są do wyboru?
Admin
Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
01.10.2020
01.11.2019
Kaja
Witam jakie oferują Państwo w tym roku studia 1 stopnia (licencjat) lub ujednolicone magisterskie w trybie zaocznym
Chętni na podyplomówkę z BHP?
Jeżeli ktoś się zastanawia jakie studia podyplomowe wybrać to zachęcam do studiowania na kierunku Bezpieczeństwo i Higiena Pracy, brakuje kilku osób aby uruchomić kierunek. PSW oferuje bogaty program zajęć i doświadczoną kadrę dydaktyczną. Dokonałem analizy gdzie w woj. lubelskim warto podjąć studia podyplomowe BHP i niestety w większości przeważają uczelnie prywatne, które posiadają okrojony program zajęć a nawet zdarzają się takie, które nie prowadzą zajęć a jedynie oferują wysyłanie materiałów na e-maila. Jeżeli są chętni podnieść swoje kwalifikacje, zdobyć nowy zawód lub po prostu interesują się tematyką związaną z wszechobecnymi przepisami panującymi w różnych środowiskach pracy to zachęcam do rejestracji w systemie IRK i złożenia dokumentów.
28.10.2019
28.10.2019
Polecam
Hej wszystkim zainteresowanym i niezdecydowanym. Studiowałam na tej uczelni na studiach inżynierskich i polecam. Zastrzeżeń nie mam. Wiadomo raz było łatwiej raz było trudniej jak zawsze i wszędzie. Kadra nad podziw, bardzo dużo wykładowców przyjezdnych z renomowanych uczelni (Politechnika Lubelska, Politechnika Białostocka). Polecam
K
Na PSW raczej na większość kierunków łatwo się dostać, myślę, że na filologię angielską też. I nie jest to wina tego, że uczelnia ma słaby poziom, a mało studentów chce przyjeżdżać do takiej małej mieściny jak Biała Podlaska
21.08.2019
14.08.2019
Rekrutacja PSW
odpowiedź dla rekrutacja z dnia 13.08.2019
Aktualnie do 26 września prowadzimy rekrutację na ten kierunek studiów. Zainteresowane osoby prosimy o rejestracje w systemie IRK oraz złożenie kompletu dokumentów na uczelni. W razie dodatkowych pytań proszę kontaktować się z Sekcją Promocji i Rekrutacji +48 83 344 99 30 rekrutacja@pswbp.pl
rekrutacja
Jakie są szanse na dzienne studia na filologii angielskiej?
13.08.2019
25.06.2019
magda
Jakie języki obce są do wyboru na ekonomii. I na jakim poziomie?
rekrutacja na dietetykę
Czy dobrze rozumiem, że na dietetykę (albo pielęgniarstwo też) brany jest pod uwagę wynik egzaminu maturalnego z języka obcego plus wynik z dowolnego przedmiotu który najlepiej mi poszedł? To nie musi być biologia ani chemia? Może być język polski? Zastanawiam się, jak t będzie potem porównane z innymi, którzy jednak zdawali przedmioty bardzej medyczne? Orientujecie się, jak duże jest zainteresowanie i ile było chętnych w tamtym roku na te kierunki?
12.06.2019
13.04.2019
Atom
A co ze studiami niestacjonarnymi? Jak z ceną i dostępnością? Jakie kierunki można studiować w tym trybie?
Magda
mnie też interesuje anglistyka i chętnie poznam wasze opinie na temat poziomu zajęć w BP na filologii angielskiej, z jakimi wynikami zostaliście przyjęci i jaki jest limit studentów na pierwszym roku? czy jesteście zadowoleni ze studiów? jakieś wskazówki?
01.04.2019
19.03.2019
studia II stopnia anglistyka
czy oprócz specjalności nauczycielskiej będzie jeszcze jakaś inna do wyboru?
Ewcia - fizjoterapia
a propos tematu poniżej - to info z ich strony: Państwowa Szkoła Wyższa im. Papieża Jana Pawła II w Białej Podlaskiej uzyskała po raz trzeci z rzędu I miejsce w dziewiętnastej edycji Rankingu Państwowych Wyższych Szkół Zawodowych Perspektywy 2018 Ja sama myślę o kierunku Fizjoterapia u nich, wiem że dość trudny, ale chce spróbować. Szukam jedynie listy nazwisk wykładowców i nie widzę na ich stronie. Podacie link? albo info o kadrze na Fizjo :-)
28.06.2018
26.06.2018
iza
No właśnie stoją dość wysoko w rankingach. Tutaj też mają bardzo wysoką ocenę, bo 8,19 pkt, to niektóre uniwerki czy polibudy nie mają. Tyle, że rankingami ja bym się za bardzo nie sugerowała, raczej wiele zależy od tego, na jakich ludzi trafisz w sensie wykładowców, na danym kierunku. Sama myślę o Dietetyce albo coś podobnego, a gastronomia związanego, bo w tym kierunku planuję przyszłość. Ale wcale nie zależy mi na wysokich rankingach, ani żeby windowali mega wysoki poziom. Każdy patrzy pod swoim kątem, dla jednym wysoka pozycja w rankingu to dobrze, dla innych niekoniecznie, bo się boją, że odpadną po pierwszym semestrze.
viola
jak oni wypadają w rankingach?
05.02.2018
19.06.2017
DIAGNOZA KRYMINOLOGICZNA na kierunku Socjologia
Co sądzicie o specjalności DIAGNOZA KRYMINOLOGICZNA na kierunku Socjologia? kto jest na tych studiach i może się wypowiedzieć? czy dzisiaj warto iść na socjologię? co można robic po takich studiach? gdzie praca?
Zdrowie publiczne
Wydaje mi się, że na studia zaoczne jest nawet więcej chętnych niż na dzienne dlatego nie ma się o co martwić, że kierunek nie zostanie otworzony.
22.05.2017
26.04.2017
Natali
Czy kierunek zdrowie publiczne jest prowadzony w trybie niestacjonarnym? Wiem , że rekrutacja jest prowadzona , ale zawsze może zabraknąć studentów. Jak to jest ?
filologia rosyjska
Nie wszystkie przedmioty są w języku rosyjskim, z tego co wiem sporo osób idzie na ten kierunek z nauką prawie że od zera także takie osoby nie dałyby sobie rady
23.04.2017
15.04.2017
Klaudia
Czy na filologii rosyjskiej w PSW w Białej Podlaskiej wykłady odbywają się również w języku polskim? I Czy w trybie niestacjonarnym jest tak samo?
Mania
Czy na filologii rosyjskiej odbywają się zajęcia w tym języku czy są po polsku? Konieczne jest zdawanie rosyjskiego na maturze? Chciałabym zacząć naukę tego języka od podstaw.
23.02.2017
29.11.2016
Suzii
przede wszystkim angielski o ukierunkowaniu na turystykę i hotelarstwo, słyszałam też, że można sobie wybrać drugi inny ale nie wiem czy to prawda
krono
jakie są języki obce na turystyce pozdrawiam
24.10.2016
27.08.2016
taki ktos
kierunki medyczne? gdyby nie to, że ktoś się nimi interesuje władza uczelni najchętniej by je zlikwidowała. Widać to po salach medycznych, niestety. Wiecznie czegoś brakuje wiecznie to i tamto a o fantomach to juz nawet szkoda wspominać. Polecam turystyke i rekreacje ew. fizjoterapie najwiecej kasy idzie wlasnie w te kierunki i tylko te w sumie. Panie z dziekanatu są super babeczki! Pani Mariola perełka załatwi wszystko na tip top!
student PSW
Do Reni, Zdrowie Publiczne do najłatwiejszych nie należy ale z pracą łatwiej. Łączenie kierunków jest możliwe i to nawet od pierwszego roku za zgodą władz uczelni, wykładowcy idą na rękę ambitnym studentom a przedmiotów sporo się powtarza i oceny po prostu się przepisuje. Jeżeli chodzi o kierunki "para medyczne" to są dosyć popularne i uczelnia bardzo dba o nie, od tego roku ruszają nawet studia doktoranckie na kierunku związanym z medycyną. Także do zobaczenia na uczelni-więcej informacji na meila gp-info@wp.pl
17.06.2016
11.06.2016
markk
Cześć, chciałbym nawiązać kontakt z osobą studiującą na PSW anglistykę.
renia
na ile trudny jest kierunek Zdrowie Publiczne? czy jest opcja, aby od 3-go roku zacząć inny, drugi? nie za ciężko będzie? ktoś może juz tak łączył studia? a może lepiej najpierw Pielęgniarstwo i pozniej zdrowie publiczne? jak myślicie?
10.06.2016
09.06.2016
student PSW
Według rankingu "Perspektyw" w 2016 roku PSW Biała Podlaska najlepszą uczelnią wśród uczelni zawodowych, zasługą tego jest aktywność kadry dydaktycznej, studentów i władz uczelni - brawo oby tak dalej.
student innej uczeli
Chcę nawiązać z kontakt z kimś kto studiuje magisterkę z ekonomii, program studiów i plany zajęć wyglądają dosyć ciekawie ale może ktoś jest w stanie udzielić mi więcej informacji na temat studiowania. Uczelnia oferuje dosyć dużo kierunków studiów zarówno I i II stopnia a opinii na temat studiowania jest bardzo dużo i to pozytywnych, raczej się zdecyduję ale chciałbym jeszcze zasięgnąć opinii jakiegoś studenta.
10.05.2016
29.03.2016
wysoki
Dużo się dzieje na PSW ostatnio byłem na dniach otwartych uczelni i muszę przyznać że uczelnia dosyć dobrze się promuje, dużo prac studentów, wykładów otwartych, pokazów a oferta edukacyjna dosyć bogata.
mieszkaniec Białej Podlaskiej
Słyszałem że na uczelni ruszają studia doktoranckie na początku na wydziale zdrowia a następnie na ekonomii, brawo dla władz uczelni pamiętam początki które nie były łatwe a tak dużo udało się zrobić-oby więcej takich przykładów że chcieć to móc. Oprócz studiów doktoranckich bardzo ciekawa propozycja edukacyjna studiów I i II stopnia i to zarówno kierunków technicznych jak i humanistycznych.
25.03.2016
13.03.2016
student innej uczeli
Same pozytywne komentarze to dobrze świadczy o uczelni, zastanawiam się nad studiami magisterskimi na tej uczelni myślę o ekonomii lub coś związane z zarządzaniem, może jest ktoś studiujący te kierunki chętnie dowiem się czegoś wiecej o studiowaniu na tej uczelni.
student
gp-info@wp.pl dla zainteresowanych studiowaniem na PSW, postaramy się rozwiać wszelkie wątpliwośći
05.02.2016
05.02.2016
student
do Blanki. Jeżeli chodzi o zarządzanie to raczej z pracą nie jest łatwo ale mogę zaproponować studia inżynierskie na których obecnie studiuję a kierunek to gospodarka przestrzenna. Naprawdę fajny kierunek związany z urbanistyką, architekturą, budownictwem uczyć się trzeba ale z pracą dużo łatwej, po tym kierunku można być np. pośrednikiem w obrocie nieruchomościami, zarządzać nieruchomościami, pracować jako urbanista i innych biurach związanych z planowaniem i projektowaniem jak chcesz więcej informacji to z chęcią udzielę na temat studiowania w tej uczelni i na różnych kierunkach.
Blanka
Studiuje lub studiował ktoś zarządzanie i mógłby się wypowiedzieć na temat tego kierunku? Co myślicie o znalezieniu pracy po PSW?
22.12.2015
10.11.2015
azalia
Uczelnia jak uczelnia ale z byłym komuchem to poziom spadnie migusiem.
kama333
moja siostra skończyła taki kierunek, zapytana o trudność studiów odpowiedziała: wszystko zależy od Twojej systematyczności i ambicji, jeśli nie zostawisz wszystkiego na ostatnia chwilę i wiesz po co tu jesteś to żadne trudność nie będzie dla Ciebie przeszkodą...
25.10.2015
20.09.2015
qojulx
hej, chciałabym nawiązać kontakt z kimś studiującym na PSW zdrowie publiczne o specjalności zarządzanie w ochronie zdrowia. potrzebuję informacji odnośnie trudności studiów
ANNA81
ZACHĘCAM DO STUDIOWANIA zDROWIA PUBLICZNEGO WŁAŚNIE DZIŚ SIĘ OBRONIŁAM. eXTRA SPECJALNOŚCI NA STUDIACH LICENCJACKICH I MAGISTERSKICH. sAMA BYM STUDIOWALA JESZCZE RAZ LICENCJAT BO OD PAŹDZIERNIKA BĘDZIE KODER MEDYCZNY - ZACHĘCAM WSZYSTKICH
28.07.2015
08.07.2015
klaudia
Osoby,które dostały się na fizjoterapię! Co myślicie o zrobieniu jakiegoś spotkania organizacyjnego w połowie września?piwko?
kinga
Ktoś się wybiera na fizjoterapie w tym roku? ;d
08.07.2015
06.07.2015
maturzysta
mam zamiar studiować gospodarkę przestrzenną słyszałem że dosyć ciekawy kierunek i fajnie studia na tym kierunku, może jest ktoś kto jest na tym kierunku i może coś o studiowaniu na gospodarce napisać
student zaocznych
na zaocznych też jest fajnie ale pewnie trudniej więcej pracy samodzielnej także jak może to studia tylko dzienne
28.06.2015
26.06.2015
bialczanin
Cieszę się że jest u nas taka uczelnia słyszę same dobre opinie o niej i ciągle się rozwija.
PSW Biała Podlaska-II miejsce w rankingu Perspektyw
fajna uczelnia, dużo kierunków, każdy znajdzie coś dla siebie
25.06.2015
13.06.2015
jest ok
jeżeli chcecie fajnie spędzić czas podczas zdobywania nauki to dobre miejsce, ja jestem na gospodarce przestrzennej i jest super-ciekawy kierunek, fajni wykładowcy, miła atmosfera
wysoki
warto tutaj na studia, teraz sporo nauki. Zapraszamy serdecznie i na turystyce i na kierunkach medycznych jest ok. Turystyka dosyć przyjemna a pielegniarstwo ponoć sporo nauki ale z pracą pózniej nie ma problemu a jeszcze fajny kierunek para medyczny to fizjoterapia. Do zobaczenia na uczelni
13.06.2015
13.05.2015
klara
jestem zaskoczona ale pozytywnie, bo są bardzo pozytywne komentarze, co jest zupełnie niespotykane przy innych szkołach, gzdie prawie połowa to złe opinie, negatywy na maksa, aż się wierzyć nie che , czy tu naprawdę jest jakiś szczególny klimat?? ja myślę o turystyce i rekreacji, czyli kierunku z kategorii takich przyjemniejszych ... ma m nadzieję. Jak wy go oceniacie?
Nick
Hej, czy ktoś studiujący, absolwent, znajomy znajomego studiującego itp. mógłby wypowiedzieć się na temat studiowania na PSW BP pielęgniarstwa?
02.05.2015
18.04.2015
chudy
jest ok, uczyć się trzeba ale da się wytrzymać
polecam PSW
super uczelnia serdecznie polecam.
15.04.2015
12.04.2015
student zaocznych
Studjuję zaocznie nie wiem jak jest na dziennych tyle co mogę napisać to że jest super. Łatwo nie jest ale podejście wykładowców jest dosyć przyjazne zawsze można się dogadać.
PSW Biała Podlaska
Uczelnia na europejskim poziomie, wspaniali wykładowcy, super warunki, miła atmosfera. Dużo fajnych kierunków licencjackich, inżynierskich, magisterskich a od tego roku nawet studia doktoranckie.
28.03.2015
21.03.2015
polecam PSW
Fajna uczelnia, dużo się dzieje. Stypendia dla najlepszych, dodatki mieszkaniowe, ciekawe kierunki każdy znajdzie coś dla siebie.
absolwent PSW
Skończyłem tą uczelnię i już pracuję, nie żałuję że tu studiowałem, dużo atrakcyjnych kierunków każdy znajdzie coś dla siebie i chyba najważniejsze to uczelnia państwowa świetnie zorganizowana, w dobrej kondycji finansowej i ciągle rozwijająca się.
13.03.2015
13.03.2015
student PSW
Bogata oferta edukacyjna, świetne warunki, miła atmosfera którą tworzą sami studenci, wspaniali wykładowcy. Nie żałuję że wybrałem tą uczelnię, uczyć się trzeba a mity że egzaminy się zdaje za samo chodzenie to rozpowszechniają Ci którym się nie udało bądz o studiach nie mają pojęcia. Dla wszystkich niezdecydowanych, uczelnia posiada bogatą ofertę kierunków technicznych m.in. budownictwo, gospodarkę przestrzenną, inżynierie geologiczną, rolnictwo, mechanikę i budowę maszyn-co prawda dużo więcej nauki ale za to łatwiej z pracą. Do zobaczenia na uczelni.
Stanowiska pracy w Gdańsku!
Absolwenci studiów Ekonomicznych, Prawa lub Księgowości! W Gdańsku otwiera się nowe centrum globalnej firmy konsultingowej PwC i szukamy Junior analityków AML. Wymagania: język angielski B2, studia ekonomiczne, prawnicze lub księgowe, finansowe. Chęć pracy w analitycznym zespole w dynamicznie rozijającej się na rynku polskim firmie z Big 4! :) kontakt: magiera@hays.pl
11.02.2015
03.02.2015
ada
hejka, kończę licencjat ze zdrowia publicznego, zachęcam idę dalej na magisterkę, będzie nowa specjalność - edukator zdrowia. szkoda, że dopiero teraz będzie coś na zdrowiu publicznym związane z żywieniem. PSw ofweruje na licencjacie ze zdrowia publicznego żywienie i higiena żywności. Zapraszam wszytskich.
bazyl
super, że polecasz :) study4u, ale jesteś studentem? Chętnie usłyszałbym subiektywny komentarz na temat tej uczelni....
27.01.2015
26.01.2015
study
Zdecydowanie mogę polecić PSW w Białej Podlaskiej! Studiuje tam Pedagogikę i śmiało mogę powiedzieć, że jest to bardzo dobra uczelnia! Świetna uczelnia, polecam każdemu!
Sabinaaa
Witam, jestem studentką pedagogiki, oceniam tą uczelnię bardzo pozytywnie, jestem zadowolona z poziomu nauczania i większości wykładowców; zmieniłabym tylko lekko godziny zajęć, po za tym jest super ;) muszę również wspomnieć o dobrej atmosferze na uczelni oraz sympatycznych kolegach ;)
25.01.2015
17.11.2014
duzy pozytyw
potwiedzam, swietna uczelnia, polecam bo po prostu warto
kasia
hej do wszystkich jestem na zdrowiu publicznym licencjat i jestem zadowolona. wybieram się na magisterkę. Wszyscy są tu za studentem, a uczyć się trzeba tak jak wszędzie, jak komuś zależy ma szansę na pracę też
14.10.2014
25.08.2014
mariusz
Nie wiem, wszystko zależy od pracy, ale zawsze można ukończyć kurs, zacząć pracę, praktykę i naukę... bo prawda jest taka, że wykształcenie wyższe jest najważniejsze :)
mariusz777
a co powiecie o ratownictwie medycznym? wydaje mi się, że bardziej opłaca się iść na kurs ratownika medycznego niż kończyć takie kierunek.. co myślicie na ten temat?
12.08.2014
23.07.2014
natiii
polecam każdemu, ciekawe kierunki, dobrze wykwalifikowana kadra, super ludzie ;)
pozytyw
uczelnia POZYTYWNA w każdym tego słowa znaczeniu, bezproblemowa administracja, porządek w planie zajęć, spoko wykładowcy, dla chętnych sporo zajęć dodatkowych, polecam
01.07.2014
29.05.2014
jest super
same pozytywy, świetna, klimatyczna uczelnia nastawiona na studenta, w tym dobrym znaczeniu, na pomoc, na rozwój, na dodatkowe inicjatywy, na to, zeby sie coś działo, jestem bardzo zadowolona i szczerze polecam
misia odp
Misia, Ty zacznij szukać informacji sama, jak nie tutaj na tym portalu, to w sieci na innych, bedziesz wiedziala co mozesz robic
08.04.2014
02.04.2014
kinga333
Po zdrowiu publicznym możesz pracować np w zakładzie opieki medycznej, Państwowej In­spek­cji Sa­nitar­nej albo firmach farmaceutycznych ;)
Studentka Kinga \"misia\" ;) ;)
Ja tylko jedno: macie sprawny dział promocji ;) Wysilcie się lepiej. Chociaż odstęp czasowy w wychwalaniu siebie zróbcie ;) A i proszę o informację co można robić po Zdrowiu Publicznym. Niestety jedyną odpowiedzią Waszych studentów po tym kierunku jest: "No wszystko". Piękne ;)
19.01.2014
19.01.2014
misia
Uczelnia istnieje tylko 13 lat, a ma juz 18 kierunków w tym 4 magisterskie. Mimo, iż szkoła musi wypracować jeszcze renomę przez długie lata, jestem bardzo zadowolona z tej szkoły. Niedługo zyska status Akademii Bialskiej. Ciekawi, fajni ludzie, także wykładowcy - polecam.
Kinga
Nowoczesna uczelnia, super wyposażona, darmowe bilety dla studentów studiów stacjonarnych, ciągle rozbudowywany kampus, 4 kierunki magisterskie, 18 licencjackich/ inzynierskich, podyplomowe, kursy, wyjazdy zagraniczne, od przyszłego roku także doktoranckie. Polecam ta szkołę mimo wielu nieprzychylnych, fałszywych rekomendacji. Tu też są ludzie, którzy nie zdają, olbrzymi poziom ma szczególnie filologia angielska - po 5 kolosów tygodniowo. Wiele rozrywek dla studentów. Bardzo cieszę się z podjęcia studiów w tej szkole.
19.01.2014
19.01.2014
Studentka
Obecnie studiuję na 4 roku Zdrowia Publicznego w PSW. Poziom może nie jest olbrzymi, ale też trzeba się uczyć. Co do miasta to jest spoko - co wtorek i czwartek imprezy studenckie w kilku bialskich klubach; sądzę, że jest lepiej niż w syfiastym Lublinie. Nie brakuje rozrywek - super juwenalia i inne imprezy. Można wiele się nauczyć, ale także zażyć życia studenckiego. Dużo obcokrajowców - nie tylko z Białorusi i Ukrainy, ale i z Litwy, czy Bułgarii. Ciekawi ludzie z pasją. Oczerniana jest ta uczelnia na olbrzymią skalę, ale studiujący tam ludzie wiedzą, że to czarna promocja konkurencji, głównie AWF-u, oferującego 4 kierunki i wcale nie wspaniałego, bo i tam miałam okazję studiować.
bartosz
bardzo dobry i przyszłościowy, szkoda, że nie zalicza się do kierunków zamawianych :( gdybym lepiej napisał maturę, sam bym go wybrał :(
02.12.2013
02.12.2013
artur
Powiem szczerze wydaje mi się kierunek wart zachodu, Ja studiuję budownictwo i chciałem zacząć ten kierunek jako swój drugi... Jak sądzicie, warto?
sss
co myslicie o inzynierii geologicznej??
29.11.2013
31.08.2013
Ewa
Ja idę na turystykę słyszałam że jest super
miko
co sadzicie o tym nowym kierunku z mechaniką i budową maszyn i specjalnością inżynieria lotnicza???? ktos sie wybiera? macie porównanie, dowiadywaliscie sie czegos wiecej na ten temat?
20.05.2013
20.05.2013
mandoliniak
Akurat kończe tu studia, dokłądnie zdrowie publiczne. Poziom powinien byc wyższy, chyba w podstawówce się więcej uczyłam. mam porównanie, bo skończyłam licencjat na innym kierunku i innej uczelni (tu tez duży minus za to ,że bez problemu można przyjść na magisterkę po czym się chce). Ponadto wykładowcy też olewają sprawę ,bo więcej zajęć nie ma niż jest.. a praktyki to po prostu żal...
Monika
Potrzebujesz pomocy w napisaniu pracy? A może Twoja praca wymaga tylko korekty? Jesteśmy uczciwymi i twórczymi ludźmi! Na naszej stronie również porady dla maturzystów dot. kierunków studiów i wiele innych ciekawych informacji!!! Zapraszamy! www.written4you.pl
29.04.2013
08.04.2013
Marek
Uważam, że lepiej jest wybrać się na studia do dużego miasta, np. do Warszawy. Poziom zdecydowanie wyższy, wybór znacznie większy, w dużym mieście łatwiej jest zdobyć pracę - nawet dorywczą, a z czasem stałą. Po prostu jest jakaś nadzieja i można myśleć o przyszłości.
Loczek
Uczelnia, jak uczelnia, posiada w ofercie różnorodne kierunki kształcenia. Każdy znalazł by coś dla siebie. Ja już w niej studiuję 4 rok ponieważ zaczęłam studia magisterskie, i na tym nie poprzestanę. Uczelnia ta posiada również ofertę kursów oraz studiów podyplomowych. Jak i również z każdym rokiem bardziej się rozwija, i powstają nowe dobra. Ostatnio powstał akademik- Dom Studenta. Uczelnia jest otwarta na nowych studentów i stara się im pomagać. Polecam studiowanie na tej uczelni, ale minusem może być to, że dział spraw studenta oraz dziekanaty są czynne od wtorku do piątku..przez 4-5 godzin dziennie. Plan dla kierunków medycznych zazwyczaj nie jest bardzo rewelacyjny ze względu na godziny zajęć :)
11.03.2013
07.03.2013
anka
Mnóstwo PZSWetów jest krytykowanych i niedocenianych a moim zdaniem te placówki kształcą na takim samym poziomie jak inne uczelnie, oczywiście to zależy od wykładowców ale w przypadku tej szkoły nie ma z tym problemu, bo pracują tu ludzie wyrozumiali i potrafiący przekazywać wiedzę
klaudia
A ja tam nie lubię dużych miast. Może i możliwości są większe, może i ogólna opinia jest lepsza. Ale ja nie zamierzam wiązać swojej przyszłości z dużym miastem. W Białej Podlaskiej dobrze mi się mieszka i studiuje, nie muszę szukać niczego więcej :)
19.12.2012
20.11.2012
adam
nie tylko poziom wyższy, ale również i budżet uczelni. W małej miejscowości nie możemy liczyć na takie pomoce naukowe jak w większych miastach. Nawet jakieś gorsze uczelnie publiczne zachęcają nie tak często ofertą co udogodnieniami jakie mamy zapewnione podczas zajęć.
mateuszzzz
Ja zawsze wychodziłem z założenia, że lepiej jest wybrać się na studia do dużego miasta, jak Warszawa. Bo poziom jest zdecydowanie wyższy, w tak dużym mieście zawsze łatwiej jest załapać się do jakiejś pracy, najpierw dorywczo, później już znaleźć coś poważniejszego. Jedyne co może zniechęcać to fakt, że Warszawa jest strasznie droga, koszty utrzymania są strasznie wygórowane. Ale jeśli nie masz problemu z kasą to radzę wybrać Warszawę :)
15.11.2012
07.11.2012
daro
Czeka mnie teraz przeprowadzka z rodzicami do Białej Podlaskiej i jednocześnie wielkimi krokami matura, a później wybór uczelni. Czy warto studiować na tej uczelni? Czy nie lepiej właśnie wyjechać do warszawy w poszukiwaniu czegoś lepszego? A może inne miasto?
boniacz
Bezpieczeństwo jak niebezpieczeństwo kierunek nie za ciężki ale swoje trzeba się nauczyć potem na mg.r na AON i będzie w porządku :)
05.11.2012
28.10.2012
Ola
No i jak Ci idzie ? Możesz już powiedzieć coś po tym niecałym miesiącu nauki? Jak wrażenia? Z góry dziękuję za informacje !
STUDENTKA I r.
a ja wybieram się na studia od pazdziernika i mam nadzieje ze nie bede zalowala :) moze akurat nie bedzie az tak zle :) poza tym co ma wielkosc miasta do uczelni?? nie rozumiem, przeciez zawsze mozna studiowac w malej miescinie a pozniej poszerzyc horyzonty w innym , wiekszym miescie! pozdrawiam, ;p P.S wybiera sie ktos do PSW ?? ;)
24.09.2012
30.08.2012
gocinias
Właściwie największą zaletą panstwowej wyższej szkoły im JPII jest to że leży w Białej Podlaskiej, bo chociaż to miasto wcale nie jest malutkie, to na pewno łatwiej sie tu poruszać niż po warszawie. ALe na tym zalety się kończą, bo poziom jest średni! Nie najgorszy, trochę się tu nauczyłam, ale mam jednak większe wymagania.
sunny
Żałosne? Moim zdaniem bardzo pozytywne, widać że darren ma optymistyczne podejście, a to się zdarza coraz rzadziej ostatnio! Ja wolę do studiowania mniejszą miejscowość, gdzie aby dojechać z jednego końca na drugi nie trzeba spędzić 2h w korkach, dlatego także nie narzekam na PSW JPII w Białej Podlaskiej!
23.08.2012
15.08.2012
krys
mówisz, że najlepsza uczelnia w Białej Podlaskiej... hmm trochę to żałosne - szkoda, że zaledwie w Białej Podl. Ja studiuję w Lublinie i nie chciałbym spędzić czasu studiów w małej mieścinie :)
darren
Tak naprawdę cudze opinie, średnie, wstępne oględziny miejsca studiowania, rankingi mogą dopomóc w wyborze uczelni, ale koniec końców i tak rozpoczęcie studiów każdy przyjmie inaczej. Niektórzy moi znajomi krytykują PSW JPII, żałują że tu wybrali się na studia.Ja natomiast podchodzę pozytywnie do tej uczelni, najlepszej w Białej Podlaskiej, jak ją nazywam :)
14.08.2012
08.08.2012
bronx
@hortex: Jeśli to twoje jedyne kryteria, to widzę masz ciekawy sposób na wybór uczelni w której spędzisz kilka kolejnych lat. Osobiście podjąłem decyzję o studiowaniu tutaj po usłyszeniu kilku rekomendacji i odwiedzeniu placówki, ale każdy ma swoje sposoby.
hortex
logo z JPII i ciekawa oferta studiów tworzą całkiem pozytywne pierwsze wrazenie, niestety srednia uczelni i jej lokalny charakter dzialaja na niekorzysc. wyglada na to ze wady przewazaja nad zelatami, chyba jednak nie wybiore sie tu na studia.
06.08.2012
31.07.2012
cliv
to raczej nie jest szkoła dla ludzi z poza miasta, ew. województwa. nie prezentuje poziomu na tyle dobrego żeby przyjmować rekrutów z całej polski, ksztalci ludzi 'z jednego podwórka' dla jednych to fajna opcja, ale mnie nie odpowiadało.
kazek
Ta wyższa skoła to ściema, przepłaca się tu za całą edukację, bo tak naprawdę płaci się tylko za dyplom. Wiele się od studentów nie wymaga, tyle żeby czasem byli na zajęciach i pozdawali egzaminy. Bez sensu. Słaba uczelnia, nie polecam. Lepiej zapłacić za studia w innym miejscu.
29.07.2012
29.07.2012
pswbp
mieszkam w Białej Podlaskiej, mama mi mówi żebym tu studiowała i została w domu, ale nie po to składałam papiery na uniwersytet, żeby teraz zrezygnować. z resztą skoro nie jest to specjalnie dobra uczelnia, to nie ma po co na nią aplikować.
roman
ja także uważam, że studiowanie w Białej Podl. to szkoda czasu i energii, lepiej w dużym mieście studiować i mieć szansę na jakąkolwiek pracę !
14.07.2012
14.07.2012
do lola
Lol, Polska "B" to Polska "B" i emocjami nie zmienisz tego faktu, tu nie ma pracy i perspektyw, radzę Ci wyjedź ...
baśka
osobiście uważam ze muszą być uczelnie lepsze i gorsze, "Nom" jeśli jesteś bardzo ambitny to idź na uniwerek albo polibudę a mi sie tutaj podoba, jestem juz po pierwszym roku języka angielskiego i nie narzekam, wykładowcy sa mili, ludzie spoko, dla mnie +
10.07.2012
05.07.2012
lol
Co za głupoty o Polsce B, aż nie mogę o tym słuchać!!! Nawet jeśli kiedyś było u nas gorzej niż na zachodzie, to teraz to wszstko się zmienia, powstają miejsca pracy, a jak nie chcesz u kogoś pracować to jest tu dobre miejsce na założenie własnego przedsiębiorstwa. Jeśli ktoś nie chce tu przyjść na studia tylko dlatego, że to Polska "B", to lepiej niech nie idzie nigdzie jak jest taki ciemny
nom
Taka tam podrzędna, wręcz lokalna uczelnia drugiej klasy. Państwowa Szkoła Wyższa im. Papieża Jana Pawła II w Białej Podlaskiej jest chyba dla osób bez większych ambicji, które po prostu chcą mieć papierek ukończenia studiów, po tym jak matura poszła im nie za dobrze. Jak dla mnie - bez sensu. Jak nie masz gdzie iść na w miarę dobre studia, to bez sensu jest strata czasu i pieniędzy
20.06.2012
11.06.2012
grunt to wiedza i umiejetnosci
skonczyly sie czasy, kiedy ludzie w jednym miejscu, w jednej firmie pracowali do emeryturki, to se ne wrati, dzis podstawa to jest to, co masz w glowie, czyli wyksztalcenie, wiedza, umiejetnosci, doswiadczenie, jak jestes dobry - to sie przebijesz, jak nie u siebie na podworku, to na obcym podworku 200 km od domu, mamy, taty i psa, takie sa realia, nie bez powodu ludzie potrafia wyjechac z Lodzi czy Torunia do Warszawki, albo z Bydgoszczy do Gdanska, ale zdtrugiej strony sa firmy, ktore sciagaja do siebie swietnych specjalistow, a maja swoje siedziby poza duzymi aglomeracjami, oferuje stanowiska, kase, opeike medyczna, zakwaterowanie, auto sluzbowe i bonusy, bo kusza chocby dlatego ze sa z dala od wielkich miast
Donek
Jednak, to jest Polska "B", tutaj szkoda czasu na naukę - co potem, brak miejsc pracy ...
06.06.2012
07.05.2012
informatyka
a jak wygląda kierunke informatyka w BP? jaki poziom, skad sa wykladowcy? nie znalazlem na stronce uczelni specjalizacji, sa problemy z dostaniem sie na wybrana? gdzie odbywaja sie praktyki i na ktorym roku?
z13
uczelnia na dorobku, ma swoje mankamenty, słaba i niewystarczająca kadra, zależy jaki kierunek się wybierze, ogólnie tak sobie ...
02.05.2012
01.05.2012
zet
Wciąż słyszę Polska B, Polska B, a to nieprawda. Bardzo fajnie się rozwijamy, zwłaszcza PWSZ tutaj w białej. Nie ma co narzekać, naprawdę warto tutaj się uczyć, wspaniała kadra i ludzie studiujący
bezpieczeństwo narodowe
interesuje mnie bezpieczeństwo narodowe, kto tutaj studiuje ten kierunek? jakie macie zdanie na temat uczelni i czy jesteście zadowoleni z wyboru studiów? jesli nie bezpieczeństwo narodowe - to co innego polecacie?
21.03.2012
24.01.2012
Olka
kurs pilotów wycieczek u nas jest, mozna zapisywac sie do konca stycznia chyba. Fana sprawa sama sie nad nim zastanawiam, kto idzie?
Grysik
całkiem przyzwoita uczelnia, ktora w ciagu ostatnich lat dosc mocno sie rozwinela, miedzy innymi strworzono dla studentow wirtualny dziekanat, co poprawilo jakosc obslugi i coraz czesciej ludzie wyjezdzaja na staże zagraniczne, glownie ci z filologi, turystyki, ale z zarzadzania tez, moja kolezanka studiuje zdrowie publiczne i przekonuje mnie, bym też wybrala PSW w BP, powoli sie przekonuje, ale chetnie poslucham jeszcze opinii innych, jelsi można
03.06.2011
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Nowym Sączu
  • Podhalańska Państwowa Uczelnia Zawodowa w Nowym Targu
  • Akademia Pomorska w Słupsku
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Politechnika Częstochowska
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa im. J.A. Komeńskiego w Lesznie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Administracji w Lublinie
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Akademia im. Aleksandra Gieysztora w Pułtusku
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Ekonomii, Prawa i Nauk Medycznych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu, Wydział Zamiejscowy w Chorzowie
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Menedżerska w Warszawie
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Raciborzu
  • Uniwersytet Opolski
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Państwowa Uczelnia Zawodowa im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa w Warszawie - grupa Vistula
  • Akademia Zamojska
  • Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Techniczna w Katowicach
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu Wydział Ekonomiczny w Szczecinie
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Uniwersytet Gdański
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Politechnika Lubelska
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Toruniu
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Ekonomii i Innowacji w Lublinie
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Handlowa we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Bydgoska Szkoła Wyższa
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdańsku
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Politechnika Łódzka
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Wyższa Szkoła Agrobiznesu w Łomży
  • Szkoła Główna Służby Pożarniczej w Warszawie
  • Dolnośląska Szkoła Wyższa we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Państwowa Wyższa Szkoła Techniczno-Ekonomiczna im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Poznaniu
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Warszawie
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych, Wydział Międzyuczelniany w Gdańsku
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Głogowie
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Uczelnia Nauk Społecznych Filia Nowy Targ
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Akademia Bialska Nauk Stosowanych im. Jana Pawła II
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Tarnowie
  • Pedagogium Wyższa Szkoła Nauk Społecznych w Warszawie
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Akademia Ignatianum w Krakowie
  • Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Staropolska Akademia Nauk Stosowanych w Kielcach
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu, Wydział Ekonomiczny w Opolu
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Politechnika Poznańska
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej Filia w Stalowej Woli
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Ateneum - Akademia Nauk Stosowanych w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Integracji Europejskiej w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania im. Prof. T. Kotarbińskiego
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Bytomiu
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa w Kwidzynie