• Wyższa Szkoła Biznesu - National Louis University
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • Uniwersytet Wrocławski Alicja Wojtasz
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej

Uniwersytet Medyczny w Lublinie

uczelnia publiczna, woj. lubelskie, 20-059 Lublin, al. Racławickie 1, (+81) 528 84 00,

Uniwersytet Medyczny w Lublinie początkowo stanowił wydział Uniwersytetu im. Marii Curie-Skłodowskiej, jednak od 1950 roku jest samodzielną uczelnią kształcącą m.in. przyszłych lekarzy, farmaceutów, pielęgniarzy, ratowników, fizjoterapeutów czy dietetyków.

Oferta edukacyjna lubelskiego Uniwersytetu Medycznego zawiera klasyczne studia polskojęzyczne, jak i kierunki prowadzone w całości po angielsku. Oprócz wyżej wspomnianych profesji chętni mogą zgłębiać także mniej oczywiste kierunki związane z poznaniem ludzkiego ciała, takie jak kosmetologia, higiena stomatologiczna, biomedycyna czy zdrowie publiczne.

Jeśli więc podjąć studia lekarskie w Lublinie, to miejscowy Uniwersytet Medyczny wydaje się jedną z najlepszych dostępnych opcji!



Ocena uczelni

7.78 / 10
658 głosów

Opinie (64)
Uniwersytet Medyczny w Lublinie, UM Lublin

Czapir
Polecam!!
17.07.2024
06.06.2024
Martyna
Polecacie studiować tu psychologię?
Basia
Jak wyglądają zajęcia na basenie na fizjoterapii?
12.04.2024
24.07.2022
Jk
Czy jest ktos kto by polecil ktory Akademik jest lepszy no 1 2 , 4
anna
Witam, czy ktoś może opowiedzieć coś o kierunku elektroradiologia? Jak z wykładowcami, czy osoba z niezbyt ścisłym umysłem sobie poradzi?
27.06.2022
14.11.2021
Natalia
Czy ktoś może mi opowiedzieć trochę o kierunku „kosmetologia”?
Pan Ktoś
Uważam ze jest to spowodowane przyjmowaniem zbyt dużej ilości osób omijających maturę i zaczynających od studiów medycznych na Ukrainie a potem sprytnie przenoszą się właśnie do Lublina. Takie osoby maja dużo materiału do nadrobienia i wykładowcy po prostu mało od nich wymagają. Większość osób z mojej grupy przyszły właśnie z Ukrainy uzyskując nawet wyniki z biologii i chemii poniżej 30%.
24.08.2021
24.08.2021
Xxx
Polecam studiować medycynę na tej uczelni, jeżeli ktoś nie lubi się uczyc hahaha. Aktualnie studiuje na tej śmiesznej uczelni i gdyby nie moja własna motywacja to nie zaglądałbym do książki. Egzamin z patomorfy uwaliło sporo osób, ale wykładowca pozwolił ułożyć sobie egzamin poprawkowy i powtórzyło się wszystko. Chyba nie ma zajęć, które byłyby wymagające. Wszystkie egzaminy opierają się na bazach i jak tylko bedziesz powtarzał powtarzać testy przed egzaminami to spokojnie zdasz, nawet z średnia prawie 5.0 na tej uczelni :)
Nie wiem
Jak jest z elektroradiologią na tej uczelni?
16.07.2021
21.03.2021
Mogłoby być lepiej ale nie jest tragicznie
Skończyłam tu licencjat dwa lata temu i o ile wtedy narzekałam, to będąc na innej uczelni na mgr z chęcią bym wróciła na "stare śmieci". Prawdą jest, że osoby wykładający to w dużej mierze sami teoretycy, którzy w szpitalu byli ostatni raz na praktykach. Sama teoria, zwykle książkowa z której sami mamy się uczyć. Nie wiem jak w obecnej sytuacji to wygląda ale mój rocznik w CSM był tylko raz, a szkoda. Na każdych praktykach słyszało się, że kierunek bez sensu, że nie warto. Pielęgniarki i położne również mowiły żeby się nie przejmować, bo wszystkiego się dopiero w pracy nauczymy. Na praktykach nie robiłyśmy dużo bo na ogól nam nie pozwalano. Podłączenie kroplówki to przez długi czas było spełnienie marzeń. W pracy nie ma czasu na uczenie się takich rzeczy, i o ile pracownicy nie są wyrozumiali to pierwsze kilka tygodni to ciągły stres. Fajnie gdyby uczelnia zadbała jednak o praktyki takie jak trzeba albo chociaż ćwiczenie między studentami podstawowych rzeczy jak iniekcje czy wkłucia, rozrabianie leków czy czytanie i wypełnianie dokumentacji. Po za tym ludzie z roku cudowni a i inne kierunki często z nami spędzały czas. Generalnie polecam, jak nie na licencjat to na magisterkę zdecydowanie.
Ann
Skończyłam fizjoterapia ale uważam że to strata czasu mało praktyki dużo teorii nieprzydatnej nikomu.Wstyd się przyznaniem że się jest po U.M
19.02.2021
19.02.2021
Ann
Jestem zdziwiona i zażenowana poziomem zajęć i zachowaniem wykładowcow na uniwersytecie medycznym w Lublinie w formie zdalnej.Porażka Stracony rok...W sytuacji krytycznej zawsze wyjdą wszystkie niedociągnięcia uczelni...Jak w późniejszym życiu radzic sobie z tak duzymi brakami placic za kursy wyrownujace?Gdzie sens takich studiów w dziekanacie również bałagan i haos UffTo byla moja wymarzona uczelnia...
Julia
Również chciałabym dowiedzieć się coś więcej o kosmetologii, jakie progi, czy to dobry wybór jak na ten kierunek, jak miasto ogólnie? 😇
04.01.2021
26.10.2020
Licealistka
Czy trudno się dostać na kierunek kosmetologia?
tola08
Cześć :) Wie ktoś jaki był próg na dietetykę stacjonarnie?
12.10.2020
26.09.2020
WWW
Super uczelnia
Paweł
Uniwersytet Medyczny w Lublinie to najlepsza uczelnia medyczna w tej części kraju.
16.09.2020
15.09.2020
Kasia
Kierunek dentystyka jest staranie prowadzony i dobrze zorganizowany. Trzeba uważnie słuchać, notować i wyciągać wnioski, aby nie krzywdzić, jak mówi przysięga Hipokratesa. Najważniejsze tutaj są chęci i wola zostania specjalistą. Inaczej będzie to ciężki kawałek chleba. Dla każdego kto chce tutaj być z pasją do medycyny, serdecznie polecam.
Monika
Jak na studia medyczne to tylko do UMlub, Opinie i rankingi mówią same za siebie. Ostatnio ciekawy artykuł opublikowali o nich. Polecam przeczytać.
15.09.2020
15.09.2020
Sebastian
Medycyna to bardzo prestiżowy kierunek. Jeśli chodzi o działanie Dziekanatu, to ja naprawdę jestem pod wrażeniem. Organizacja jest super. Praktyki moim zdaniem prowadzone są na najwyższym poziomie i nie chodzi o piętro :)
Wojtek
Jak ktoś myśli, że bez nauki zda, to się myli ;) Jest tutaj bardzo dużo nauki, ale kadra jest wybitna. Polecam osobą, które chcą naprawdę dużo osiągnąć w swojej dziedzinie. Wykładowcy są pomocni, starają się, aby temat był zrozumiały dla każdego. Oczywiście trzeba włożyć swoje zaangażowanie i wysiłek, aby mieć efekty, ale warto.
26.08.2020
24.08.2020
Monika
Pielęgniarstwo jest fajnym kierunek, dobrze prowadzonym. Trzeba się przyłożyć do nauki, ale na pewno uczelnia dba o porządne kwalifikacje u absolwentów.
Kamil
Uczelnia dobrze kształci teoretycznie i praktycznie. Widać, że kadra z pasją. Dodatkowo mają ludzkie podejście do studenta, co sprawia, że fajnie się studiuje. Dodatkowym plusem są koła naukowe, organizacje studenckie, wykłady specjalne. Uważam, że uczelnia jest dobrym wyborem.
17.08.2020
17.08.2020
Jakub
Wymagający wykładowcy. Trzeba się uczyć, nie ma lekko. Wykładowcy są pomocni, dlatego mam pozytywną oceną wobec tej uczelni. Trzeba brać pod uwagę, że uczymy się pomagać i leczyć ludzi, więc musi się od nas dużo wymagać. Idzie się do tego przyzwyczaić, kto jest zdeterminowany, kończy uczelnie, jako dobrze wykwalifikowany absolwent.
Asia
Jaki próg w tym roku na kosmetologie?
03.08.2020
20.05.2020
Fizjoterpia
Jak oceniacie poziom nauki, jeśli chodzi o ten kierunek? Jest ciężko, czy może lżej niż się spodziewaliście? Narzekacie, że wybraliście właśnie fizjoterapię, czy jesteście dumni? Bardzo chciałabym poznać wszelkie opinie.
Student Fizjoterapii
Jestem już na tej uczelni 4 rok i zdecydowanie nie polecam. Zajęcia w 70% są zbędne, uczy się tam człowiek sporadycznie przydatnych rzeczy i robi cały czas prace pisemne które nikomu do niczego nie są potrzebne ( przepraszam przecież dziekanatowi muszą się zgadzać statystyki i wyniki nauczania). Chciałbym też wspomnieć o prowadzących bo jest tam dużo sensownych osób które wiedzą co robią i to jest naprawdę super ale po co prowadzący z potężną wiedzą uczą bzdurnych przedmiotów. Wynosi się z uczelni wiedzę o tym jakie są organizacje pomagające niepełnosprawnym jak nie wiem do końca jak mógłbym im pomóc z ich dolegliwościami. Oczywiści są też koła naukowe, parę sensownych przedmiotów i niektórzy naprawdę niesamowici prowadzący ( ale to jest kropla w morzu). Szczerze jest mi przykro że straciłem tyle czasu na tej uczelni i jestem jednocześnie wściekły tym jakimi bezsensownymi przedmiotami jestem zasypywany. Naprawdę nie warto podejmować się tych studiów na tej uczelni.
17.04.2020
22.01.2020
Kosmetologia
Hej. Mam pytanko do kosmetologii. Jak w ogóle jest na uczelni z tym kierunkiem? Czy wartuje iść na magisterkę?
Diana
Cześć:) Cyz są egyaminz wstępne(kosmetologia)?Jak się uczy?
27.03.2019
24.10.2018
praca po biomedycynie?
gdzie dokładnie można pracować po skończeniu kierunku biomedycyna? podajcie prosze przykłady, najlepiej nazwy instytucji, firm, stanowiska, bo opis jest bardzo ogólny i nic nie wnoszący na ich stronie.
Zawiedziony
Po zmianie systemu nauczania na modułowy, jako student jestem zawiedziony. Zajęcia są niepraktyczne, w sumie to tylko strata czasu bo nikt nie wyrabia się z materiałem. Układ nerwowy z histo, fizjo i anaty w 4.tygodnie to jakiś wielki żart, mięśnie i kości w 2 tygodnie chyba jeszcze większy. Współczuję sobie i wszystkim, którzy się zdecydowali się studiować na tej uczelni. Mimo naszych próśb (w sumie to blagan) nic nie zostało zmienione, a prodziekan, który to wszystko zapoczątkował, nic z tym nie robi.
23.12.2017
10.07.2017
Położnictwo
Jak z poloznictwem na tej uczelni?
Stworek
Oczywiście w trybie stacjonarnym ;P
29.08.2016
29.08.2016
Stworek
Hej. W 2017 roku kończę licencjat w innej uczelni i chciałabym od razu pójść na mgr, dlatego piszę. Jest sens przychodzić do tej uczelni na pielęgniarstwo II stopnia?
maturzystka
witam . chciałabym się dowiedzieć coś o kierunku higiena stomatologiczna ? czy trudno się dostać i utrzymać na studiach ?
28.05.2016
28.05.2016
maturzystka
witam . chciałabym się dowiedzieć coś o kierunku higiena stomatologiczna ? czy trudno się dostać i utrzymać na studiach ?
maturzystka
witam . chciałabym się dowiedzieć coś o kierunku higiena stomatologiczna ? czy trudno się dostać i utrzymać na studiach ?
28.05.2016
08.10.2013
pytanko o studia zaoczne za kosmiczne pieniadze
z przerażaniem myśle o tym, ze jesli nie dostane sie na studia dzienne, to kwoty opłat za stacjonarne po prostu mnie zabiją!!! 17 000 zł za semestr jak dla mnie jest kosmiczym wydatkiem, ale chce zapytac o cos inego: - ile jest studentów w grupach zaocznych (niestacjonarnych) - na ile te studia róznią sie od dziennych? - jaki jest odsiew po pierwszym roku? I na koniec: czy warto placic za zaoczne, czy lepiej zdawac za rok ponownie? i czy mozna sie przeniesc na drugim roku na dzienne?
kamila
sprzedam niezbędne materialły na lubelską farmację. Kontakt 726448300
20.08.2013
13.08.2013
gazela
Zapraszamy wszystkich rozpoczynających naukę w 2013r. studentów fizjoterapii na UM Lublin do grupy na fb : https://www.facebook.com/groups/159355280917158/ :)
ratownik medyczny
Nie chce mnie UM złożyłem papiery na ratownictwo medyczne do WSNS i też będę ratownikiem medycznym i to jakim he,he.
09.08.2013
06.07.2013
Karlik
mam poprawkę z matury czy jest szansa na to że się dostane po wynikach w wrześniu ??
kandydat
Jaki był prog na dietetyke na um w lbl w 2012 lub 2011 roku??
20.06.2013
27.05.2013
pytanko
a jesli nie Uni Medyczny w Lublinie, to gdzie radzicie? od razu dodam, ze Warszawa odpada, nie lubięęęęęęę!!!!
Fizjo - magisterka ?
Hej. Mam pytanie, może ktoś z Was się orientuje czy ciężko dostać się na studia uzupełniające magisterskie ? Skończyłam licencjat i chciałabym gdzieś kontynuować.Nie znalazłam na stronie ile osób jest na jedno miejsce.Nie znam nikogo kto tam studiuje.. mam dobry na dyplomie.Czy jak złożę na dzienne i zaoczne to mam szansę się dostać ? czy lepiej składać jeszcze na kilka innych uczelni ? Wiem,że jest jeszcze rozmowa kwalifikacyjna .Może ktoś napisze jak ona przebiega i jaki jest zakres materiału ? tzn. na co zwrócić uwagę.Pozdrawiam.
25.04.2013
04.04.2013
goti
*zamierzam złożyć, a czy się dostanę to już inna kwestia
goti
hej, ja zamierzam wybrać się na farmację, polecacie ten kierunek? ciężko jest się dostać?
04.04.2013
06.02.2013
fizjoterapia
kto studiuje kierunek fizjoterapia i moze napisac cos wiecej na ten temat? ostatnio fizjoterapia stala sie bardzo modna, jest wykladana na wielu uczelniach prywatnych, ale ja wolalbym oczywiscie dostac sie na uczelnie panstwowa, z roznych wzgledow, glownie fonansowych, czy jest bardzo wysoki poziom? i jak jest z zaliczeniami na pierwszym roku? czy osoba, ktora zda na tyle dobrze mature, ze sie dostanie, musi bardzo duzo sie uczyc, aby zaliczyc sesje? czy fizjoterapia jest porownywalna w stopniu trudnosci do dietetyki? bo jeszcze ten kierunek rozwazam ewentualnie, choc w mniejszym stopniu,
howie
@wilk: czasem się na to zgadzają, ale tutaj ważnych jest kilka czynników, tzn np jak bardzo różni się program zajęć, ile przedmiotów się pokrywa, jaka jest średnia studenta, z której uczelni chce się przenieść. każdy przypadek jest indywidualny, więc musisz to sprawdzić z dziekanatem na wydziale uniwersytetu medycznego w lublinie do którego ewentualnie chciałbyś się przenieść.
01.09.2012
27.08.2012
wilk
Uniwersytet medyczny w lublinie to było moje marzenie. Niestety nie udało mi się tutaj dostać, a studia zaoczne nie są opcją. Bardzo to przykre, nie wiem nawet czy jest sens podchodzić ponownie do matury i znowu ryzykować rozczarowanie... ide do uczelni prywatnej, jak zaliczę tam rok to jest opcja żeby za rok KONTYNUOWAĆ naukę w umlub czy raczej musiałbym zacząć od nowa?
norka
Co do uczelni medycznych to Uniwersytet Medyczny w plasuje się na podium. No i należy się. Nigdy nie miałm podstaw żeby stwierdzić że wykładowcy za mało od nas wymagają. A to byłoby niedopuszczalne na kierunkach na których uczymy się jak udzielać pomocy medycznej.
11.08.2012
01.08.2012
byside
jak dla mnie to hierarchia jest takia: politechnikauniwersytet medycznyuniwersytet państwowy. w sumie to dlatego że pierwsze dwa rodzaje uczelni publicznych są określonego rodzaju, a nie ogólne.
piotrex
tak, dentystyka jest bardzo prestiżowym kierunkiem i przyjmują mało osób- jeszcze mniej zostaje. Ale z całego serca mogę polecić ten uniwersytet, naprawdę dużo się na nim nauczyłam.
06.07.2012
06.07.2012
Gatta
powiedzmy sobie szczerze, na kierunkach medycznych latwo nie jest, nigdy nie bylo i niebedzie, ale takie to sa studia, dla pasjonatow, sfocusowanych na cel, chcacych sie uczyc cale zycie, i czesto to zycie prv nalezy podporzadkowac nauce, teraz, na studiach i pozniej - w pracy, cos za cos, ja nie zaluje
draka
jest ktoś zainteresowany nowym kierunkiem - elektroradiologia? co o nim sądzicie, jak mogą wyglądać studia na tym kierunku? nazwa brzmi ciekawie, ale trochę strach podejmować coś nowego, nieprzetestowanego. choć wierząc prestiżowi uczelni - powinno być dobrze...
28.06.2012
06.06.2012
gabi
czy na techniki dentystyczne przyjma tylko 20 osob????? dobrze widze???? rejestrowaliscie sie juz?
dentysta
Naprawdę chciałabym się dostać na dentystyczny, z powodu perspektyw jakie stawia przed absolwentami. nie mowiąc już nawet o tym że wujek ma własny gabinet stomatologiczny, klientow coraz więcej, a pomocy brak. słyszałam że uniwersytet medyczny w lublinie stoi na bardzo wysokim poziomie. nie wiem tylko czy mnie przyjmą, nie jestem pewna biologii... nie wiecie może jaki był próg w 2011 na ten kierunek?
18.05.2012
01.05.2012
mdyk
Sercem mi bliżej do ratownictwa medycznego, zdecydowanie. Niestety nie mam pojęcia co jest bardziej "opłacalne". Po prostu lubię trochę adrenaliny, a skoro mogę pomagać przy tym ludziom, to już w ogóle świetnie. Położnictwo też nie jest złe, ale jako facetowi, to jakoś mi tak troszkę głupio.. Wiem, że równouprawnienie, ale cóż..
położnictwo czy ratownictwo medyczne?
co sądzicie o kierunku położnictwo??? czy w ogóle jest sens studiowania takiego kierunku? bo niby rynek jest nasycony położnymi i brak miejsc pracy, czy ratownictwo medyczne jest może lepsze? co polecacie, anka
21.03.2012
21.03.2012
położnictwo czy ratownictwo medyczne?
co sądzicie o kierunku położnictwo??? czy w ogóle jest sens studiowania takiego kierunku? bo niby rynek jest nasycony położnymi i brak miejsc pracy, czy ratownictwo medyczne jest może lepsze? co polecacie, anka
feni
dentystyczny faktycznie sporo siana moze byc,. Ale czy nie jest trudno Tobie?. Jak z nauka? dobrze? Ja nie wiem czy tam jest tak duzo bioli jak mi sie wydaje? Jak z nauka biologi, idzie gładko? cwiczenia jak mocno ostre i trudne?
24.01.2012
08.12.2011
stoma
Studiuję dentystyczny. Jest ciężko ale się opłaca. Ciekawe studia, przyszłościowy zawód. Polecam
jadzka
jak wyglądaja limity przyjęć na techniki dentystyczne? ile osób wylatuje po pierwszym roku? podrzućcie coś od siebie, kto studiuje
03.06.2011
23.05.2011
Ela
Studiując Promocję zdrowia i edukacja zdrowotną na pewno zdobędziesz wiedzę na temat dietetyki. Pozwoli ci ona pracować w tym zawodzie. Program nauczania jest bardzo przyjazny, nie ma sztywnego wkuwania. Nauka jest poparta doświadczeniem.
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Szkoła Główna Mikołaja Kopernika w Warszawie
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Chrześcijańska Akademia Teologiczna w Warszawie
  • Politechnika Śląska
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Toruniu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Targu
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Warszawska Akademia Medyczna Nauk Stosowanych
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Akademia Nauk Stosowanych im. H. Cegielskiego w Gnieźnie, Uczelnia Państwowa
  • Uniwersytet Pomorski w Słupsku
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Uniwersytet WSB Merito Bydgoszcz
  • Wydział Nauk o Polityce i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Opolskiego
  • Akademia Jagiellońska w Toruniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Szczawnie-Zdroju
  • Uczelnia Biznesu i Nauk Stosowanych Varsovia
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Akademia Zamojska
  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Politechnika Częstochowska
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Uczelnia Biznesu i Nauk Stosowanych Varsovia, Filia w Rzeszowie
  • Politechnika Łódzka
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Wydział Sztuki i Nauk o Edukacji Uniwersytetu Śląskiego
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Akademia Piotrkowska
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Uniwersytet Radomski im. Kazimierza Pułaskiego
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Gdańsku
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Warszawska Wyższa Szkoła Biznesu
  • Akademia Techniczno-Informatyczna w Naukach Stosowanych
  • Małopolska Uczelnia Państwowa im. rtm. Witolda Pileckiego w Oświęcimiu
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Uniwersytet Kaliski
  • Politechnika Poznańska
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Uniwersytet Gdański
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Psychologii w Poznaniu
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Warszawska Uczelnia Ekonomiczna
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana w Radomiu
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu
  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • Uniwersytet WSB Merito w Toruniu
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana, Wydział w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
  • Wyższa Szkoła Kosmetyki i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Uniwersytet Śląski w Katowicach
  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Uczelnia Biznesu i Nauk Stosowanych Varsovia, Filia w Poznaniu
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Uniwersytet Ignatianum w Krakowie
  • Akademia WIT w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Społeczno-Ekonomiczna w Gdańsku
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Akademia Medyczna Humanum w Warszawie
  • Akademia Ekonomiczno-Humanistyczna w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Akademia Pożarnicza w Warszawie
  • Uniwersytet Wrocławski
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie
  • Uniwersytet w Siedlcach
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Gnieźnieńska Szkoła Wyższa Milenium
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Akademia Tarnowska
  • Powiślańska Szkoła Wyższa
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Kościerzynie
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku