UAM Festiwal 2022
UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Opinie, oceny, komentarze, pytania


Opinie (42)
Akademia Zamojska, AZ Zamość

Miki
Ktoś może studiował tu informatykę? Jak oceniacie studia, poziom trudności i ogólnie uczelnię?
18.03.2022
23.08.2020
Anna
Hej, Wybiera się ktoś na filologię angielską?
lailaa
idzie ktoś indywidualnym tokiem nauczania? interesuje mnie jak to wygląda w praktyce :)
10.09.2018
12.07.2018
Leiden
Kto w tym roku na logistykę?
bęc
Ktoś rekrutuje tutaj na pielęgniarstwo?
10.09.2017
09.06.2016
anka
Jestem studentką na tym kierunku i powiem szczerze, że nie żałuję. Zajęcia na wysokim poziomie, kadra też OK. Polecam :)
FILOLOGIA ANGIELSKA NA PWSZ
Jak oceniacie ?
07.06.2016
09.02.2016
Olaa do Mario
Po pedagogice będę pracowała z dziećmi i przede wszystkim spełnię swoje marzenia, a mój chłopak jest po mechanice w PWSZ i pracuje w znanej firmie w Tomaszowie Lubelskim i jest zadowolony...a jak chcesz nadal o tym rozmawiać to nie na tym portalu, bo trochę schodzimy z tematu.
mario
Olaaa od 2 lat dzięki jednemu z profesorów mojej uczelni mam mozliwosc platnej pracy w projekcie zgodności zapewniania jakosci dla międzynarodowego koncernu farmaceutycznego. A Ty jakie masz możliwości?
09.02.2016
09.02.2016
Olaa do Mario
hahaha w Lublinie perspektywy!? a co do UMCS to w PWSZ kadra jest z UMCS, Politechniki Lubelskiej i AWF Biała Podlaska ;P
mario
moja siostra pewnie twoja koleżanka Dwa lata temu uparla się na studiowanie w Zamościu, na szczęście całą rodziną ja przekonaliśmy żeby zrezygnowała, teraz jesteśmy oboje w Lublinie fajne miasto ludzie i perspektywy olllla
09.02.2016
09.02.2016
mario do olaaa
koncze biochemie na UMCS
kaska
Polecam jako absolwentka tej uczelni :)
09.02.2016
09.02.2016
Olaa
Czytając te komentarze mam wrażenie, że pisze je jedna i ta sama osoba. Ci którzy studiują pedagogikę w PWSZ na pewno wiedzą o kogo chodzi...żałosne ;P
Olaa do Mario
Mario a ty jaki kierunek i jaką uczelnię skończyłeś i gdzie pracujesz? Czytając Twoje komentarze pełne nienawiści do młodych ludzi i chyba ogólnie do życia, mam wrażenie że jesteś bardzo nieszczęśliwym człowiekiem i chyba całe życie jedziesz na "śmieciówkach". Zajmij się swoją "karierą" a innym daj studiować i żyć.
09.02.2016
08.02.2016
Mario do olaa
Kierunki studiów z największym odsetkiem absolwentów nieaktywnych zawodowo: 1. Turystyka i rekreacja – 28,2% 2. Socjologia – 19,8% 3. Pedagogika – 17,1% 4. Administracja – 16,5% 5. Zarządzanie i marketing – 16,3% 6. Prawo – 16,3% Cały artykuł: http://nczas.com/wiadomosci/polska/najwiecej-bezrobotnych-jest-po-turystyce-socjologii-pedagogice-administracji/
fifi_5
jak ktoś ma mega ambicje, to jasne że bedzie chiał iść na uniwerek albo polubudę, jak jeszcze większe to nawet W-wa ani Kraków go nie zadowolo, bo wybierze Niemcy (super warunki studiowania, stypendia, socjal), Anglię (koszty, koszty, koszty - opcja dla zamożnych), albo USA, czyli wersja dla dzieci elit. Sami rozwżnie, co Wam pasuje i co jest w zakresie możliwości.
08.02.2016
04.02.2016
olaaa
Ja mam inne zdanie. Jestem na pedagogice (II rok) i jestem bardzo zadowolona. Mam też koleżankę na turystyce i rekreacji, która bardzo sobie chwali studiowanie na tej uczelni :)
aśka
Ta uczelnia jest na wymarciu, myłam na studiach podyplomowych, jeden wykładowca prowadził ponad połowę zajęć. teoria, teoria i jeszcze raz teoria, czytanie i przepisywanie slajdów, zero praktyki. Strata czasu i pieniędzy
24.01.2016
20.01.2016
rychu
omijać z daleka, ta uczelnia to jedna wielka ściema, DNO TOTALNE
dzery
mam kolegę, który studiował turystykę i rekreację, 80% grupy to Ukraińcy słabo mówiący po Polsku, poziom niemalże zerowy. Ale wiem, że niektórzy lubią takie klimaty :) Tylko później wstyd wpisywać w cv
15.01.2016
11.01.2016
nanas
Tak ja studiuję na II roku, niestety jest słabo. Na I toku była całkiem niezła atmosfera, mieliśmy taką fajna Panią doktor, niestety już nie pracuje i teraz to jest prawdziwe dno .... aż sie boję pomyśleć co będzie na ostatnim roku.
justa
Czy ktoś studiuje pedagogikę na pwsz? proszę o opinię
02.01.2016
02.01.2016
zuza
jeśli ledwo co zdałeś maturę lub ją poprawiałeś we wrześniu to stanowczo polecam :) Nie trzeba robić nic,poza psychologią z dr Iwańczyk ale to zupełnie inny temat ta kobieta nadaję się do kościoła ale nie na wykładowce.
logistyka na PWSZ
mam pytanie do studentów logistyki: jak jest na tych studiach? gdzie idziecie dalej po licencjacie jako uzupełnienie?
17.06.2015
11.02.2015
Stanowiska pracy w Gdańsku!
Absolwenci studiów Ekonomicznych, Prawa lub Księgowości! W Gdańsku otwiera się nowe centrum globalnej firmy konsultingowej PwC i szukamy Junior analityków AML. Wymagania: język angielski B2, studia ekonomiczne, prawnicze lub księgowe, finansowe. Chęć pracy w analitycznym zespole w dynamicznie rozwijającej się na rynku polskim firmie z Big 4! :) kontakt: magiera@hays.pl
podyplomówki - zamówienia publiczne
intersują mnie studia podyplomowe z zakresu prawa zamówień publicznych. na stronie PWSZ w Zamościu oglądałam, że mają niby taką ofertę. Moje pytanie jest takie: kto studiował ten program podyplomowy u nich i jak go oceniacie? Z góry dziękuję.
08.10.2014
10.10.2013
patiii20
witam;) mam pytanie czy politologie mozna studiowac zaocznie?
Jola
Hej jestem studentką politologii w Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej imienia Szymona Szymonowica w Zamościu o politologii mogę powiedzieć tyle że bardzo ciężko nie jest ale trzeba się uczyć uczelnia ma bardzo wysoki poziom jeżeli chodzi o wykładowców spora część dojeżdża do nas na zajęcia z Lublina z UMCS także poziom jest wysoki moim zdaniem najciężej jest u profesora Jachymka i u niego zazwyczaj dużo osób oblewa pierwszy egzamin ale moim zdaniem większość na własne życzenie
14.09.2013
02.02.2013
oberleutnant
witam, jest możliwość studiowania kierunku mechanika i budowa maszyn niestacjonarnie, tzn zaocznie? widze matematyka, chemia fizyka, nie czuje sie za mocny z tych przedmiotow i chcialbym zapytac gdzie moglbym zobaczyc zakres/wykaz tresci wykladanej na tych zajeciach wyzej wymienionych, takze z gory dziekuje
Prezes
Jestem absolwentem matematyki PWSZ w Zamościu. Zdecydowanie polecam. Poziom kadry naukowej jest bardzo wysoki. Świetnie tłumaczą zawiłe zagadnienia. Kończyłem magisterkę na umcs w Lublinie gdzie jest preferowany "wyścig szczurów". Na PWSZ jest indywidualne podejście do studenta, zasady zaliczenia przedmiotów są jasne i znane od pierwszych zajęć. Zamość jest pięknym miaste dużo sie tu dzieje. Jeżeli ktoś zamierza iść na matematykę to polecam PWSZ Zamość.
16.01.2013
21.11.2012
Bundy
Wydaje mi się, że lepiej iść na politechnikę. Bo tam to już konkretnie są takie przedmioty ścisłe i po politechnice chyba łatwiej można znaleźć pracę. Ale nie mogę powiedzieć, Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa im. Sz. Szymonowica w Zamościu też jest dobrą szkołą. Daje wykształcenie na wysokim poziomie, naprawdę ukłony ;p
mieszko
Wśród wyższych szkół zawodowych uczelnia Szymonowica w Zamościu prezentuje się nader pozytywnie, jednak obawiam się trochę czy poziom mimo wszystko nie jest za niski dla mojego brachola... ja jestem na politechnice, liczyłem że on też się zdecyduje. Dobrze tutaj przygotowują do zawodu, dużo jest zajęć praktycznych?
27.08.2012
16.08.2012
qwerty
ledwo na 4? zależy kto go uczył, bo ja byłem zadowolony z 3, a od kiedy rozpocząłem studia w Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej im. Sz. Szymonowica w Zamościu, nie miałem z tym przedmiotem problemu:D też polecam mechanikę, bo to ciekawy i przyszłościowy kierunek z dobrą kadrą. plan studiów też ok.
do robur
mój braciak studiuje mechanike i jest zadowolony. nie jest mega ciężko, on sobie z chemią dał radę pomimo że w technikum zdał ją ledwo na 4. więc nie powinno być źle, startuj a jak będzie ciężko to pójdziesz na korki
09.07.2012
25.05.2012
robur
a kto moze cos powiedziec o mechanice i budowie maszyn na pwsz-cie w zamosciu???? widze wykaz przedmiotow, matma i fiza spoko, dam rade, ale co do chemii mam lelkkie obawy, jaki jest odpad studentow po pierwszej sesji?
zamoyski
Zamość jest pięęęękny, Zamoyski wiedział, co czyni i wiedział, że jest to dobre. Zdecydowanie wybieram się do was na PWSZ. Nie obchodzi mnie psioczenie i nieprzychylne opinie. Mam tam znajomych i mówią, że jest odpowiednio
01.05.2012
21.03.2012
POLITOLOGIA
a co mozecie powiedziec o kierunku politologia? kto studiuje na pwsz w Zamościu i może coś wiecej napisać? opis samego kierunku jest fajny, specjalnosci tez sporo, o ile mozna sie dostac na dowolnie wybrana, interesuje mnie skac sa wykladowcy? na ile piłują studentów? jaki jest odsiew po pierwszym roku?
o
Fanie jest narzekać nie można. A dodatkowo nie wiem czy słyszeliście,że nasza szkoła jest włascicielem kolejnego budynku?? Wiecie cos o tym ?:) Ciekawe co tam bedzie
24.01.2012
11.12.2011
ruso
studiuje fil. rosyjską. fajnie prowadzone zajęcia. dużo nauki ale opłaca się przysiąść. lektoraty na wysokim poziomie.
rozalia
ode mnie duży plus dla uczelni za przejrzystą, czytelną i ciekawą stronę internetową, z mojego punktu widzenia bardzo zachęcajaca, samej szkoły nie znam, wiec punktów nie daję
03.06.2011
03.06.2011
jajol
jak dlugo PWSZ prowadzi mechanike i budowe maszyn? dobrze mysle, ze to jest nowosc w ich ofercie?, kto tam studiuje?
Uniwersytet Szczeciński
Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach
Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
Państwowa Uczelnia Zawodowa im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni