UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Opinie, oceny, komentarze, pytania


Opinie (160)
Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Administracji w Lublinie, WSPA Lublin

julia
Ja bym chciala powiedziec ze jesli chodzi o koszt studiow to nie jest wysoki bo np licencjat z administracji stacjonarnie wychodzi 370zł miesięcznie, uważam że to jest mega mało bo moi znajomi w innych miastach płacą dwa razy tyle
21.10.2021
21.10.2021
WSPA
odpowiedź dla mamahani z dnia 20.10.2021
Szanowna Pani, oczywiście, że może sobie Pani poradzić na studiach podyplomowych. Wystarczy powtarzać systematycznie materiał omawiany na zajęciach i przygotowywać się do zaliczeń przedmiotów.
mamahani
Zastanawiam się nad studiami podyplomowymi na kierunku rachunkowość i finanse. Studia, które ukończyłam, nie były związane z tym kierunkiem jednak zaczynam kurs na specjalistę do spraw kadr i płac i chcę nabyć wiedzę z zakresu rachunkowości i finansów. Jest szansa, że poradzę sobie na studiach podyplomowych?
20.10.2021
18.10.2021
1 rok
Po wielu zawirowaniach życiowych postanowiłem pójść na studia. Wybrałem WSPA ze względu na polecenie i popularność wśród znajomych. Mamy połowę października i wszystko co mówili póki co się sprawdza co daje mi wielkie nadzieję na zdanie studiów i kompetencje w przyszłości. Dodam, że proces rekrutacji był bardzo przyjemny i przebiegł sprawnie i bez dodatkowego stresu, którego zdecydowanie w życiu nie potrzebuję. :)
WSPA
odpowiedź dla Ola z dnia 10.10.2021
Szanowna Pani Olu. W zakładce "oferta" na naszej stronie www.wspa.pl przy każdym kierunku na dole strony znajduje się informacja o wysokości czesnego. Zapraszamy do zapoznania się z informacjami na stronie.
11.10.2021
10.10.2021
Ola
Czy koszt studiów jest "wysoki"?
WSPA
odpowiedź dla Małgorzata z dnia 04.10.2021
Dziękujemy za miłe słowa, Pani Małgorzato! Pozdrawiamy serdecznie i życzymy dalszych sukcesów!
05.10.2021
04.10.2021
Małgorzata
Krótko i treściwie - polecam wszystkim moim znajomym. Obroniłam na WSPA swój 2 licencjat, pierwszy był na innej uczelni. Nie ma nawet porównania. :) Świetna uczelnia, niesamowity klimat i cudowni ludzie.
WSPA
odpowiedź dla jeszczeuczen z dnia 27.09.2021
Szanowny uczniu! Systematyczna praca własna w rozwiązywaniu zadań jest kluczem do sukcesu w matematyce, dlatego to najbardziej zależy od Ciebie, jak będziesz sobie radził/-ła na tym kierunku. Jakość kształcenia jest dla nas bardzo ważna, jednak u nas możesz liczyć na pomoc i zaangażowanie wykładowców w nadrabianie ewentualnych zaległości. Zapraszamy!
28.09.2021
27.09.2021
jeszczeuczen
Dzień dobry. Czy na kierunku finanse i rachunkowość matematyka jest na wysokim poziomie i dla czwórkowej osoby w szkole to za mało, żeby dał radę na takim kierunku? Pozdrawiam
WSPA w Lublinie
odpowiedź dla Hubert. z dnia 20.09.2021
Drogi Hubercie! Bardzo cieszymy się, że spełniliśmy Twoje oczekiwania dotyczące jakości naszego kształcenia. Większość naszych studentów pochodzi z polecenia, zatem zachęcamy do zapraszania znajomych do studiowania na naszej uczelni. Pozdrawiamy!
27.09.2021
20.09.2021
Hubert.
Jestem po studiach podyplomowych zarządzanie zasobami ludzkimi. Nie spodziewałem się, że będę jeszcze na studiach, ale kierownictwo mi zaproponowało, więc się zgodziłem. Bardzo fajne studia online, można się dużo dowiedzieć, dużo nauczyć. Jednocześnie wszyscy rozumieją, że nie jesteś byle studenciakiem, co poszedł na studia bo mu rodzice kazali i wykładowcy szanują Twój czas.
WSPA
odpowiedź dla Iza z dnia 15.09.2021
Szanowna Pani Izo, po studiach podyplomowych otrzymuje Pani świadectwo ukończenia takich studiów. W czasie studiów podyplomowych korzystamy z programów AutoCAD oraz SketchUP. Kierunek wyróżnia się przede wszystkim świetną kadrą, indywidualnym podejściem do studenta i zaangażowaniem - u nas wykładają praktycy. Planujemy też otwarcie koła naukowego z licencjonowanym programem CAD Decor. Zapraszamy też na studia inżynierskie, po studiach inżynierskich otrzymuje się tytuł inżyniera projektanta wnętrz.
16.09.2021
15.09.2021
Iza
Dzień dobry, mam pytanie o studia podyplomowe projektowanie wnętrz: jaki tytuł/certyfikat się otrzymuje na koniec? Jakich programów się uczymy? Czym wyróżnia się ten kierunek na WSPA od innych uczelni?
Ferii98
Hej, czy wspa w Lublinie można studiować w formie online (studia II stopnia magister) jakie są kryteria przyjęcia? Czy dojeżdża się tylko na egzaminy czy podczas roku akademickiego także?
02.09.2021
02.09.2021
Michalina
odpowiedź dla Lilaa z dnia 01.09.2021
Dzień dobry, informacje o otwarciu kierunku pojawią się pod koniec września. Pozdrawiam
Lilaa
Są jakieś informacje na temat kierunki gospodarka przestrzenna w trybie zaocznym? Zostanie utworzony?
01.09.2021
26.08.2021
Michalina
odpowiedź dla Bożena Biczyk z dnia 25.08.2021
Dziękujemy za wyrażenie swojej opinii. Cieszymy się, że studia pomogły Pani przyswoić metody zdalnego nauczania i rozwinąć skrzydła. Pozdrawiam
Bożena Biczyk
Studiowałam obecnych czasach bardzo przydatny kierunek studiów podyplomowych - kształcenie zdalne w edukacji. Jestem z siebie bardzo dumna, że rozpoczęłam tą naukę i ją ukończyłam. Dało mi to ogromną perspektywę na nauczanie zdalne (jestem nauczycielką w liceum) i moi uczniowie bardzo chwalą moje zajęcia. Szczerze to polecam wszystkim nauczycielkom, można nauczyć się dużo ważnych rzeczy i być przygotowanym na wszystko co niesie ze sobą nauczanie zdalne!
25.08.2021
17.08.2021
Michalina
odpowiedź dla Marcin z dnia 17.08.2021
Bardzo dziękujemy za tak miłe słowa. Pozdrawiam
Marcin
Niedługo zaczynam 3 rok finansów i rachunkowości. Bardzo jestem zadowolony z prowadzonych zajęć. Wykładowcy znają się na rzeczy, często słyszymy różne anegdotki z prawdziwego życia co jest bardzo miłą odskocznią od zajęć. Jako student jestem uczony, ale nie prowadzony za rączkę jak dziecko co zdecydowanie uczy samodzielności. Polecam swoją specjalizację - finanse i bankowość, jest bardzo rozwijająca.
17.08.2021
11.08.2021
Joanna
Studiuję administrację. Studia online na WSPA moim zdaniem są całkiem dobrze prowadzone. Potrafię się skupić na lekcji, wykłady online są ciekawe, mam wrażenie, że nauka nie idzie w las. Mam porównanie do znajomych z innych uczelni i powiem szczerze, że jestem najbardziej z nich zadowolona. Wszystko jest zorganizowane i przemyślane, tak jak lubię. Dlatego polecam!
Michalina
odpowiedź dla Łukasz Mazur z dnia 27.07.2021
Dziękujemy za pozytywną opinię. Pozdrawiam
29.07.2021
27.07.2021
Łukasz Mazur
Nigdy nie zapomnę czego się nauczyłem na tej uczelni, oprócz materiału ze studiów również samodzielności, rozwiązywania problemów czy zarządzania własnym czasem. Studiowałem administrację, więc te wszystkie cechy są niezmiernie ważne dla przyszłego urzędnika.
aga
Czy ktoś studiował JOGA-TERAPIA HOLISTYCZNA I PROFILAKTYKA W NURCIE JOGA VINYASA? Jakie macie opinie na temat tego kierunku?
21.07.2021
14.07.2021
Michalina WSPA
odpowiedź dla Natalia z dnia 14.07.2021
Dziękujemy za opinię. Cieszymy się, że jest Pani zadowolona ze studiów na WSPA. Życzymy powodzenia w dalszej nauce. Pozdrawiam
Natalia
Studiuję stacjonarnie administracje, dostałam się na 3 rok. To nie jest łatwy kierunek, jednak wydaję mi się, że sposób prowadzenia oraz program sprawiają, że jeśli ktoś chce - to się nauczy. Wykładowcy nie rzucają kłód pod nogi, nie ma też bezsensownego stresu. Moim ulubionym przedmiotem jest partycypacja społeczna co już samo za siebie mówi, jaką fajną uczelnią jest WSPA ;)
14.07.2021
28.06.2021
Ala
Jestem w trakcie podyplomowej dietetyki i jestem bardzo zadowolona ze swojego planu, nie mam zadnych zastrzezen i ciesze sie ze wybralam WSPA
Ewelina
Witam wszystkich. Rozwazam studiowanie Administracji online na WSPA w Lublinie. Czy moglby mi ktos powiedziec jak wyglada organizacja studiow przez internet? Czy obdywaja sie one tylko w weekendy? Ile godzin trwaja zajecia? Czy musimy sie 'wstawiac' na platformie o umowionych godzinach czy przerabiamy material na wlasna reke kiedy komu pasuje? Z jakim wyprzedzeniem otrzymujemy terminy zjazdow, jak wiele ich jest? Jest to dla mnie bardzo wazne, poniewaz mieszkam za granica, pracuje tutaj i zajmuje sie dzieckiem. Za wszystkie odpowiedzi bardzo dziekuje i pozdrawiam serdecznie :)
24.06.2021
23.06.2021
Agnieszka
Mam pytanie jak jest z matematyką na finansach i rachunkowośći czy bardzo ciężko?
Wiktoria
Wlasnie koncze sesje na 2 roku wspa i słucham co inni studenci mają do powiedzenia o swoich uczelniach to jestem bardzo wdzięczna za to jaka uczelnie wybrałam ;) Wszystko zorganizowane, zadbane, wiadome z wyprzedzeniem. Jesli ktos ceni swoj wlasny czas to zdecydowanie polecam wspa
23.06.2021
11.06.2021
Tadek
Każdemu mogę polecić wspa, chyba nigdzie nie ma bardziej "normalnych" prowadzących - uczelnia jest dobrze zorganizowana, plan zawsze jest na czas, nie ma żadnych problemów. Jestem bardzo zadowolony z poziomu kształcenia i całej przygody z uczelnią.
Magda
Spoko uczelnia, szanuje studentów, a wykładowcy nie stawiają siebie ponad wszystkim. Można z nimi porozmawiać jak z ludźmi. A to jest dla mnie najważniejsze.
31.05.2021
25.05.2021
Kamil
Jestem na stosunkach międzynarodowych. Trochę się bałem wybierać ten kierunek ze względy na złą sławę "bo pracy nie znajdziesz". Ale bedac na drugim roku przekonałem sie że ten kierunek otwiera możliwosci, a nie je zamyka. To jest wlasnie najlepsze. Nie ukierunkowuje sie na jeden przedmiot, a otwieram na mozliwosci. Jesli chodzi o sam poziom nauczania to jestem z niego bardzo zadowolony, profesorowie sa bardzo doswiadczeni i potrafia niezle wykladac nawet takie przedmioty, ktore ucza umiejetnosci rozwiazywania problemow
Tom
Cześć , byłem na transporcie na WSPA w Lublinie , matematyka nie jest jakaś super łatwa , ale jeżeli uczestniczysz w wykładach i ćwiczeniach, to jest to do ogarnięcia. Pan profesor kompetentny i rzetelny, bardzie uważałbym na inne przedmioty „te łatwiejsze”, bo niektórzy oceniają niesprawiedliwie. Strach też się upomnieć, bo można podpaść.
18.05.2021
14.05.2021
Mateusz
Witam chciałbym się podpytać o kierunek transport czy jest duży poziom i jak jest z matematyką?
Gosia
Ja też polecam informatykę :D świetnie wykładana, można wszystko zrozumieć, nawet, gdy ktoś ma problemy. Również jestem zadowolona z wyboru, zaraz kończy się drugi rok, a ja już myślę, o magisterce!
11.05.2021
08.05.2021
Paweł
Aga, śmiało możesz składać na informatykę online. Wystarczy słuchać na zajęciach i uczyć się w domu żeby zdać, nie uczysz się, nie zdajesz, proste :) Ja polecam WSPA, przyszedłem do WSPA na informatykę z innej uczelni, szkoła nie robi problemów i dziekanat jest bardzo miły - dobrze traktują studentów. Pewnie jeszcze będę robić magisterkę i podyplomowe na WSPA :)
Aga
Czy ktoś może podzielić się informacjami na temat informatyki stacjonarnie. Czy studia są ciężkie. W planie widzę na 1 semestrze ekonomię w j. angielskim a co jak nie zna sie języka perfekt jak to zaliczyć. Czy przedmoty informatyczne są dobrze tłumaczone czy można ogarnąć i spokojnie skończyć studia. Jak jest z matematyką i czy jest fizyka na tym kierunku. Podzielcie się swoimi doświadczeniami ponieważ zastanawiam się nad tym kierunkiem i chcę ocenić czy dam radę
07.05.2021
04.05.2021
InformatykaOnline
Witam, jestem na 2 roku studiów online z informatyki. Mogę polecić szkołę wszystkim, którzy wahają się czy pójść na studia online czy nie. Poziom na uczelni jest bardzo dobry, wszyscy wykładowcy są bardzo mili jak i również dziekanat. Nie bójcie się, wystarczy słuchać na zajęciach i uczyć się w domu żeby zdać matematykę dyskretną czy rachunek prawdopodobieństwa ! Sporo osób dojeżdża nawet z Warszawy/Krakowa/Gdańska, jak studia to tylko na WSPA ! :)
Karolina
odpowiedź dla Cyprian z dnia 28.04.2021
Dziękujemy bardzo za miłe słowa. Niezmiernie nam miło, że jest Pan zadowolony zarówno z uczelni, jak i kadry.
29.04.2021
28.04.2021
Cyprian
Uwielbiam moją uczelnie. Właśnie robie magisterkę z informatyki. Nauczyłem się dużo praktycznych rzeczy, co jest dla mnie bardzo wazne. Kadra jest bardzo specjalistyczna, uprzejma i zdecydowanie pomaga rozwiązywać problemy, zamiast je stwarzac.
Baśka
Polecam kierunek projektowanie wnętrz. Od zawsze wystrój był moim konikiem, ale tutaj mogłam odkryć swój prawdziwy potencjał. Nie mogę się doczekać praktyk w Ikei ;) Jeśli ktoś się waha, to nie ma co. Jeśli uważasz na zajęciach to zdanie nie będzie stanowić problemu.
22.04.2021
19.04.2021
Emilia
Ja również obawiałam się matematyki na tym kierunku, ale bez obaw. Na tej uczelni nie ma problemu z wykładowcami, jeżeli uczestniczysz w zajęciach i się starasz, to zazwyczaj wykładowcy to widzą i pomagają, nawet jeśli sobie z czymś nie radzisz. Jeżeli nie rozumiesz tematu, polecam indywidualnie pisać do wykładowców lub korzystać z konsultacji, które prowadzą poza zajęciami. Ani razu nie zostałam zignorowana czy źle potraktowana w takiej sytuacji, zawsze dostawałam odpowiedzi na swoje pytania i wszystko mi wytłumaczono. Jednak stosunek do studenta jest tu o niebo lepszy niż na uczelniach państwowych.
Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Administracji
odpowiedź dla Maciek z dnia 17.04.2021
Dzień dobry. Ciężko jednoznacznie odpowiedzieć na Pana zapytanie. Większość naszych studentów bez problemu radzi sobie z zaliczeniem tego przedmiotu. Osobom, którym się nie powiodło, dajemy możliwość ponownego podejścia do egzaminu w sesji poprawkowej. W ostateczności można powtórzyć przedmiot w następnym roku akademickim, natomiast z doświadczenia nie dotyczy to wielu studentów.
19.04.2021
17.04.2021
Maciek
Czy na informatyce na WYSPiE ciężko przejść przez matematykę. Nie jestem geniuszem matematycznym, ale też nie jestem słaby i zastanawiam się czy da się na tej uczelni przejść przez ten przedmiot. Na polibudzie masakra z powodu prowadzącego, który utrąca z byle powodu
Anna
Jestem na pierwszym roku administracji. Jestem bardzo zadowolona, poziom uczelni jest świetny. W dodatku wykładowcy są empatyczni i wyrozumiali. Nie wyobrażam sobie wyboru innej uczelni.
16.04.2021
14.04.2021
Dział Marketingu WSPA
odpowiedź dla Jagna z dnia 14.04.2021
Dzień dobry, poziom zależy od ogólnego poziomu prac osób rekrutujących się, także na ten moment ciężko jest go określić. Wśród naszych studentów są zarówno osoby na poziomie zaawansowanym, jak i tak zwani samoucy. Oprócz samych prac duży wpływ ma również rozmowa kwalifikacyjna, dlatego proszę bez obaw aplikować. Komisja poza umiejętnościami ocenia potencjał. Pozdrawiamy, WSPA
Jagna
Mam pytanie o prace własne na architekturę. Jaki poziom muszą reprezentować? Biorąc pod uwagę, że nie aplikuję na ASP?
14.04.2021
25.03.2021
XXX
Czy oferta na stronie www jest wiążąca, czy jakieś nowości jeszcze są przewidziane?
Marcel
Uważam że na najlepszym poziomie Waszej uczelni jest informatyka. Sam jestem studentem informatyki śledczej i już nie mogę się doczekać by rozpocząć pracę na komendzie. Dzięki wspaniałym, doświadczonym i wykształconym wykładowca jestem coraz bliżej celu. Dziękuje Wam wszystkim i każdemu z osobna.
23.03.2021
17.02.2021
Ewelina
Na tej uczelni robiłam zarówno licencjat jak i magisterkę i bardzo polecam!
Magdalena M
Super uczelnia, nowoczesne kierunki studiów, fajni wykładowcy. Polecam z całego serca!
23.12.2020
22.12.2020
Isia
Dobrze czytać takie opinie o mojej szkole.
Anna Wójcik
Dobra uczelnia z praktycznym podejściem do nauki. Wykładowcy są bardzo kompetentni, i co ważne- uprzejmi wobec studenta.
08.12.2020
18.11.2020
Justyna Orzechowska, Specjalista ds projektów i marketingu WSPA w Lublinie
odpowiedź dla Aga z dnia 11.11.2020
Studia mają profil praktyczny, tzn. że 70% zajęć jest realizowanych z czynnym udziałem studentów (ćwiczenia, warsztaty, projekty). Program studiów jest tak skonstruowany, żeby zapoznać studenta z 3 obszarami wiedzy i umiejętności: inżynierskim (projektowanie, budownictwo, technika), wiedzą o człowieku i jego potrzebach i estetyką (sztuka, kolekcjonerstwo, wzornictwo). Zajęcia prowadzą praktycy, mający własne doświadczenie w projektowaniu wnętrz. Program studiów jest realizowany w kontakcie w pracodawcami.
Centrum Studiów Podyplomowych i Szkoleń
odpowiedź dla podyplomówka - KSZTAŁCENIE ZDALNE W EDUKACJI z dnia 16.11.2020
Dzień dobry, program studiów realizowany był już wcześniej. Studia kierowane są do wszystkich zainteresowanych kształceniem zdalnym. Słuchaczami studiów podyplomowych są osoby posiadające ukończone studia wyższe bez względu na wiek. Aby uczestniczyć w zajęciach wymagamy podstawowej znajomości obsługi komputera. Obecnie jesteśmy na etapie kompletowania grupy. W przypadku pytań prosimy o kontakt z Centrum Studiów Podyplomowych i Szkoleń, chętnie udzielimy dodatkowych informacji. tel. 81 452 94 74 e-mail: spd@wspa.pl
17.11.2020
16.11.2020
podyplomówka - KSZTAŁCENIE ZDALNE W EDUKACJI
Czy studia podyplomowe KSZTAŁCENIE ZDALNE W EDUKACJI są nowym szkoleniem na potrzeby obecnej pandemii i faktu, że uczniowie i studenci uczą się w domach? czy może ten program był realizowany wcześniej? Kwestia druga - czy to są studia typowo dla nauczycieli? Trzy - na ile należy znać komputer? W jakim wieku są uczestnicy?
Aga
Szukam studiów artystycznych. Zaciekawiło mnie projektowanie wnętrz. To kierunek praktyczny, można rzeczywiście nabyć konkretne umiejętności? Jak oceniacie studia?
11.11.2020
21.10.2020
iza757
Polecam!
WSPA w Lublinie
odpowiedź dla Gosia z dnia 05.10.2020
Dzień dobry. Uczelnia zapewnia oprogramowanie, pracownie i wszelką pomoc w wykonaniu projektów.
06.10.2020
05.10.2020
Gosia
Czy na kierunkach projektowych uczelnia zapewnia sprzęt i pracownie, czy do projektów domowych trzeba dysponować odpowiednim oprogramowaniem, sprzętem itp?
Aga
Witam. Czy ktos może studiował finanse i rachunkowość w trybie online na tej uczelni? Poproszę o opinię.
19.09.2020
14.09.2020
WSPA w Lublinie
odpowiedź dla Ania z dnia 09.09.2020
Dzień dobry. W związku z sytuacją epidemiologiczną w tym roku rozmowa kwalifikacyjna odbędzie się w trybie online.
Ania
Czy rozmowa kwalifikacyjna odbywa się osobiście?
09.09.2020
25.08.2020
Justyna Orzechowska, Specjalista ds projektów i marketingu WSPA w Lublinie
odpowiedź dla Ada z dnia 24.08.2020
Rozmowa kwalifikacyjna obejmuje ocenę predyspozycji Kandydata. Komisja ocenia, czy Kandydat da sobie radę na studiach, pyta o zainteresowania, o oczekiwania. Serdecznie zapraszamy
Ada
Czy rozmowa kwalifikacyjna na projektowanie wnętrz obejmuje konkretne zagadnienia z zakresu projektowania?
24.08.2020
03.08.2020
Marketing WSPA
odpowiedź dla Kasia z dnia 01.08.2020
Dzień dobry. Dziękujemy za zainteresowanie ofertą dydaktyczną WSPA. Prace naszych kandydatów na kierunek Projektowanie wnętrz są na różnym poziomie zaawansowania. Na studia dostają się też osoby, które nie ukończyły żadnego kursu z rysunku i wykonały prace najlepiej jak potrafiły. Ponadto na decyzję o przyjęciu składa się nie tylko ocena z rysunku, ale także z samej rozmowy kwalifikacyjnej. Zapraszamy do złożenia dokumentów! Jeżeli ma Pani jakieś wątpliwości bądź pytania, zapraszamy do kontaktu z Działem Rekrutacji: tel. 81 452 94 73 e-mail: rekrutacja@wspa.pl
Kasia
Witam, mam pytanko. Jak chodzi o rekrutację na projektowanie wnętrz (szczegółowo chodzi o teczkę), to czy muszę być „wybitnie zdolna” z rysowania aby dostać się czy wykonać pracy jak najlepiej się da i dzięki temu mam możliwości dostania się na wymarzony kierunek?
01.08.2020
20.07.2020
WSPA w Lublinie
odpowiedź dla mk940a z dnia 16.07.2020
Dzień dobry! Dziękujemy za zainteresowanie ofertą dydaktyczną WSPA. Część zajęć na studiach niestacjonarnych z wykorzystaniem metod i technik kształcenia na odległość odbywa się na specjalnej Platformie internetowej. Wykładowcy zamieszczają na Platformie materiały dydaktyczne oraz zadania. Nie wymagamy logowania się w wyznaczonych dniach czy godzinach. Na wykonanie każdego zadania będzie określony przez wykładowcę czas, a zamieszczone materiały będą dostępne na Platformie przez cały semestr. Zajęcia praktyczne oraz sesja egzaminacyjna odbywają się podczas zjazdów na uczelni. W semestrze są 3 kilkudniowe zjazdy (3-4 dniowe zjazdy, które obejmują weekend - np. od piątku do niedzieli lub od czwartku do niedzieli). W przypadku zainteresowania zapraszamy do kontaktu z Działem Rekrutacji: rekrutacja@wspa.pl
mk940a
Dzień dobry, Czy studiuje ktoś grafikę komputerową i projektowanie gier W TRYBIE ON-LINIE? Jak wygląda nauka, jaki jest poziom i czy da się w ten sposób spokojnie studiować czy nie? Mnie osobiście bardziej interesuje projektowanie grafik i fotografia ale niestety w trybie on-linie
16.07.2020
13.07.2020
Justyna
Zdecydowanie polecam studia na WSPA. Mają super podejście do studentów. Na pewno jeszcze tu wrócę na kolejny kierunek.
Ewa
Polecam studia podyplomowe na tej uczelni! Ukończyłam kierunek Kadry i płace w prawie i praktyce i jestem bardzo zadowolona.
13.07.2020
13.07.2020
Piotr
Bardzo miło wspominam studia. Wyjątkowo dobry poziom kształcenia jak na prywatną uczelnie. Polecam!
Natalia
Polecam WSPA! Ogromnym plusem jest praktyczny profil nauki. Tutaj zdobywasz konkretną i przydatną wiedzę i umiejętności, a nie tylko słuchasz nudnych wykładów!
13.07.2020
25.06.2020
WSPA w Lublinie
odpowiedź dla Damian z dnia 25.06.2020
Bardzo dziękujemy za opinię. Pozdrowienia.
Damian
@Klara tak, prowadzone zajęcia z informatyki są na dobrym poziomie.
25.06.2020
28.05.2020
WSPA w Lublinie
odpowiedź dla Natalia z dnia 26.05.2020
Dzień dobry. Socjologię w WSPA w Lublinie możecie studiować w trybie stacjonarnym i niestacjonarnym (zjazdy odbywają się 3 razy w semestrze). Specjalizacje w ramach kierunku to: Socjologia, studia licencjackie I stopnia: • Marketing, reklama i nowe media • Socjologia biznesu i organizacji Socjologia, studia magisterskie II stopnia: • Marketing, reklama i nowe media • Badania komercyjne Zapraszamy do odwiedzenia strony www Uczelni: https://wspa.pl/studia-licencjackie/socjologia/ https://wspa.pl/studia-magisterskie/socjologia-ii-stopien/ Praktyczne aspekty studiowania Socjologii w WSPA przedstawia Prodziekan Kierunku, dr Ewa Miszczak: https://www.youtube.com/watch?v=OhHsTaO3INQ
Natalia
Czy ktoś mógłby powiedzieć jak wygląda kierunek socjologii?
26.05.2020
13.05.2020
WSPA w Lublinie
odpowiedź dla Kot z dnia 13.05.2020
Dzień dobry. Kierunek Projektowanie wnętrz jest prowadzony w ramach studiów pierwszego stopnia, o profilu praktycznym, w systemie stacjonarnym i niestacjonarnym. Po siedmiu semestrach nauki i obronie pracy dyplomowej, otrzymujemy tytuł inżyniera projektowania wnętrz. Kształcenie realizowane jest pod kątem bieżących oczekiwań lokalnego i regionalnego rynku pracy z uwzględnieniem aktualnych potrzeb instytucji społecznych oraz przedsiębiorców. Studia dają możliwość prowadzenia własnej firmy lub podjęcia działalności zawodowej w pracowniach projektowych oraz instytucjach i placówkach handlowych, powiązanych z projektowaniem wnętrz. W sprawie szczegółów związanych z tokiem studiów, prosimy o kontakt z opiekunem kierunku, na fanpage naszej Uczelni właśnie trwają Wirtualne Drzwi Otwarte na kierunku Projektowanie wnętrz: https://www.facebook.com/wspa.lublin/
Kot
Czy i jaki tytuł otrzymuje się po studiach podyplomowych Projektowanie Wnętrz? Jakich programów komputerowych student uczy się na tym kierunku?
13.05.2020
22.04.2020
Kandydatka
Co myślicie o kierunkach artystycznych w tej szkole? Architektura, projektowanie? JAki poziom?
Klara
Jak wygląda informatyka i projektowanie gier? Polecacie?
21.04.2020
21.04.2020
Justyna Orzechowska, WSPA w Lublinie
odpowiedź dla Ala z dnia 17.04.2020
Tak, wymagane są 3 rysunki do portfolio, a z kandydatem przeprowadzana jest rozmowa wstępna. Nie jest to egzamin. Serdecznie zachęcam. Kierunek prowadzony jest przez fachowców, ludzi z pasją i nieszablonowym podejściem do nauki.
Ala
Czy jak chciałabym pójść na architekturę to muszę zdać jakieś wstępne egzaminy? Jest wymagane jakieś portfolio z rysunku?
17.04.2020
03.04.2020
Justyna Orzechowska
odpowiedź dla Nick z dnia 02.03.2020
Dziękujemy za opinię. Projektowanie wnętrz cieszy się ogromną popularnością, w dużej mierze dzięki opiniom studentów.
Justyna Orzechowska
odpowiedź dla Luiza z dnia 20.03.2020
Zachęcam do odwiedzenia naszej strony internetowej www.wspa.pl. W zakładce - Student - Współpraca międzynarodowa - Erasmus+ zawarliśmy wyczerpujące informacje. Na pani pytanie odpowiedź można znaleźć tu: https://wspa.pl/wspolpraca-miedzynarodowa/erasmus+/studenci-praktyki/
03.04.2020
03.04.2020
Justyna Orzechowska
odpowiedź dla Kinia z dnia 31.03.2020
Na WSPA w Lublinie funkcjonują dwa oddzielne kierunki studiów inżynierskich: Projektowanie wnętrz i drugi kierunek: Architektura. Studenci Projektowania wnętrz korzystają bezpłatnie z programów do projektowania, do których dostęp wykupiła WSPA w Lublinie. Serdecznie zapraszamy na studia - są na prawdę wyjątkowe dzięki kreatywnemu i nieszablonowemu podejściu naszych Wykładowców. Polecam oficjalny portal na Facebooku obu kierunków: https://www.facebook.com/WSPA-Architektura-1207431712648566/ oraz odwiedziny w naszej galeriach: https://wspa.pl/galeria-wydarzen/
Kinia
Czy kierunek Architektura zawiera także projektowanie wnętrz? Czy programy do tworzenia wizualizacji trzeba od początku kupić samemu, czy można liczyć na jakieś kody rabatowe od WSPiA, czy są może one darmowe dla studentów tego kierunku?
31.03.2020
20.03.2020
Luiza
Gdzie realizowane są praktyki na stosunkach międzynarodowych? Uczelnia je organizacje, czy samemu trzeba znaleźć miejsce?
Nick
Daję najwyższe noty. Warto! Jedyni w Lublinie mają Projektowanie Wnętrz w ofercie.
02.03.2020
10.02.2020
AAA
Fajna uczelnia z ciekawą ofertą.
Ela
Czy teraz rusza rekrutacja na jakieś kierunki?
21.01.2020
13.11.2019
WSPA Studia Podyplomowe
Dzień dobry, po ukończeniu studiów może Pani samodzielnie prowadzić coaching. Zajęcia prowadzone są przez samych praktyków z dużym doświadczeniem w tym zakresie. Absolwenci tego kierunku są dobrze przygotowani do wykonywania zawodu coacha, podczas całych studiów duży nacisk kładziemy na naukę i sprawdzanie umiejętności prowadzenia sesji. W razie dodatkowych pytań proszę o kontakt telefoniczny 81 452 94 76 lub mailowy spd@wspa.pl . Serdecznie pozdrawiamy. Centrum Studiów Podyplomowych i Szkoleń
Profesjonalny coaching
Jakie uprawnienia zyskam po studiach podyplomowych "Profesjonalny coaching" ? Dodam, że zapoznałam się z informacjami na stronie opisującej program, koszty, zajęcia, itd. Moje pytanie ma bardziej charakter praktyczny i związany z późniejszą pracą. Co mogę robić, albo czego nie mogę rozbić po tych studiach? Jak oceniacie same zajęcia, na ile przydatne, profesjonalne?
12.11.2019
06.10.2019
poinformowany
W obecnej sytuacji politycznej jest nacisk odgórny na takie kierunki, jak: PEDAGOGIKA, LEKARSKI, PIELĘGNIARSTWO, FIZJOTERAPIA, RATOWNICTWO MEDYCZNE. Aha, i jeszcze niedługo DZIENNIKARSTWO zwyzkuje, jak wprowadzą ustawę, że zawód dziennikarza będzie można wykonywac tlko po studiach dziennikarskich :-) Reasumując - raczej praca dla pedagogów będzie :-)
studia pedagogiczne
Mam pytanie o studia na kierunku Pedagogika, bo tych pedagogik jest sporo różnych typów. Szukałam dla Lublina i wyszło mi, że ma Katolicki Uniwersytet Lubelski, UMCS i z prywatnych WSPiA. Czy macie jakieś porównanie jeśli chodzi o te uczelnie? A może jeszcze jakaś inna szkoła ma ten kierunek, której nie wymieniłam. Na stronie jest trochę informacji, ale nie za dużo, bo np. nie mam listy przedmiotow ani nazwisk i tytułów wykładowców. Czy możecie napisać, czego się można spodziewać, szczególnie na tej specjalności z opcją języka angielskiego w nauczaniu dzieci?
03.10.2019
24.09.2019
student zarządzania
Matematyka z zasady nie jest łatwa – „zła” królowa ;) Zajęcia prowadzi Pan dr Szuster. Jest on bardzo dobrym dydaktykiem i cenionym wykładowcą. W sposób jasny i prosty potrafi wytłumaczyć wszelkie zawiłości. Jest cenionym wykładowcą, wykłada także na innych uczelniach. Osoby, które uczęszczają na zajęcia zazwyczaj nie mają problemu ze zdaniem egzaminu. Więc wystarczy systematycznie uczęszczać na zajęcia i aktywnie brać w nich udział. ;)
Inżynier
Kierunek informatyka - co mnie skierowało na ten kierunek w WSPA? Nazwiska wykładowców - sami fachowcy teoretycy ale co ważniejsze praktycy w swoich dziedzinach. Uczelnia zawsze słynęła z tego kierunku, kogo bym nie spytał o wybór uczelni, wszyscy zgodnie mówili "jeśli informatyka to tylko na Wyspie" Przedmioty prowadzone nie tylko w profesjonalny ale także ciekawy sposób. Tutaj podchodzą indywidualnie do każdego, co pozwala na rozwój swoich zainteresowań nawet wykraczających po za ramy programu. Z czystym sumieniem mogę polecić każdemu, kto chce się dobrze przygotować do pracy jako administrator sieci, grafik, projektant gier czy web admin.
24.09.2019
20.08.2019
Marketing WSPA
odpowiedź dla maja z dnia 14.08.2019
Dzień dobry, Rekrutacja trwa do 31 września 2019 roku. Zachęcamy jednak, aby złożyć dokumenty wcześniej. Do końca sierpnia trwa promocja "Wakacyjna zniżka", która uprawnia do 10% rabatu na czesne. Mam nadzieje, że do zobaczenia na WySPIE! Pozdrawiamy, Marketing WSPA
maja
Do kiedy można rekrutować na zarządzanie? Dzienne?
14.08.2019
24.07.2019
Student
Witam, czy ktos studiowal podyplomowo BHP on line na WSPA? Jaka opinia? Czy warto?
STUDENCIK
Czesc, czy studiował ktoś tutaj informatykę online jakie są wasze opinie?
23.03.2019
22.03.2019
projektowanie wnętrz
hej, pobrała sobie z Excela program zajęć na kierunku projektowanie wnętrz, wygląda to ciekawie, przynajmniej na pierwszy rzut oka. Ale mam pytanie: kto będzie prowadził te zajęcia? Bo nie znalazłam nazwisk wykładowców? A to w sumie jest najważniejsze, od kogo będziemy zdobywać wiedzę? Drugie pytanie - tam są wpisane praktyki, ok, super. Tylko czy sami mamy je sobie zorganizowć, czy uczelnia nas będzie wysyłać albo pomagac w znalezieniu firmy? Bo na sklepie w Ikei to nie chciałabym wylądować, a raczej wycieczki do Szwecji nam nie zrobią, zeby tam podglądac proces tworzenia?
Wojtek
Witam czy studiował ktoś tutaj informatykę online jakie są wasze opinie?
26.01.2019
15.11.2018
Iza
ktoś porównywał WSPIA do UMCS oraz KUL twierdząc, że WSPIA wypada na korzyść i że tamte państwowa szkoły nie dorastaja jej do pięt. Czy możesz powiedzieć jaki kierunek studiowałeś i jakie aspekty porównywałeś? czy na obu tych państwowych uczelniach także byłeś studentem? jeżeli dysponujesz wiedzą szeroką, to czy możesz dokonać porównania Dziennikarstwa na uczelniach w Lublinie z rekomendacją i uzasadnieniem?
lingwistyka
jaki tytuł naukowy ma student kończący kierunek lingwistyka stosowana? co wpisane na dyplom? jak oceniacie poziom na lingwistyce?
13.11.2018
25.10.2018
cha, cha, cha
Karol, a co umiesz człowieku? jak mam Ci odpowiedzieć o skalę trudności matematyki? jak ogarmiasz, to luzik, a jak masz z czymś problemy, to będziesz musiał zakuć i tyle w temacie. A na zarządzaniu jakoś specjalnie nie cisną .
Karol
Witam czy mógłby ktoś udzielić informacje o skali trudności przedmiotu matematyka na zarządzaniu ??
17.09.2018
12.08.2018
Agnieszka
Kończąc moja wcześniejszą wypowiedz: studia onlin sa dla osob, które mają nerwy ze stali i dużo wyrozumiałości dla niekompetencji organizatorów. Decydując się na te studia kierowałam się wygodą. Będac pracująca mama uważalam , że to idealne rozwiazanie. Nic mylnego.Gdybym miała wybierac jeszcze raz wolalabym spotykać się co dwa tygodnie na uczelni .
Agnieszka
Dla zainteresowanych studiami podyplomowymi online radzę przemyśleć decyzję dwa razy. Ukończyłam takowe na WSPiA i nie polecam. Więcej nerwów , stresu i pracy niż na stacjonarnych podyplomówkach ( mówię z autopsji). Trzech na dziesięciu wykładowców spisało się bdb (solidni,zaangażowani, obecni na platformie) . Pozostałych zaliczyłabym do dwóch grup:pierwsi wstawili zadania na odczepnego ale i nie robili problemów z zaliczeniem, drudzy z wielkimi oczekiwaniami wobec studentów a zerowym zaangażowaniem. Dużo by pisać. Przykladowo : kontakt z większościa wykładowców był niemożliwy, zadania wstawiane 3 m-ce po rozpoczęciu studiów a termin zaliczenia wyznaczony za niecałe2 tygodnie, brak recenzji prac tj.ocena chyba za nazwisko, brak ocen w ogóle (2 m-ce po zakończeniu I semestru nie mielismy pojęcia jaka ocene dostaliśmy o ewentualnej poprawie nie wspomnę itd. itd. Jeśli jest się osobą bez zobowiazań (nie pracujaca, bez rodziny i innych tego typu obowiązków) to pewnie taki tryb jest wygodny. Jeśli dodamy , że zależy nam tylko na papierku a nie wiedzy to tym bardziej. Ja osobiście jestem zniesmaczona postępowaniem prowadzących i organizacją studiów online. Miłe zaskoczenie ze strony dziekanatu.
12.08.2018
07.02.2018
Anka
Czy może się ktoś podzielić informacjami na temat kryminologii na WSPA? Bardzo ciężko jest znaleźć jakieś dokładne informacje o tym kierunku w Lublinie.
pyt. o Finanse i rachunkowość
czy osoba która skończy kierunek finanse i rachunkowość może otworzyć biuro księgowe??? czy jest potrzebny jakiś egzamin dla księgowych? jak to wygląda w praktyce? I od razu ptzy okazji; czy można być księgową BEZ studiów, tylko po samych kursach?
20.11.2017
08.11.2017
Piotr - praktyki na Transporcie
Czy na kierunku Transport uczelnia organizuje jakieś praktyki dla studentów? Czy szkołą pośredniczy albo ułatwia znalezienie pracy swoim absolwentom? Czy polecacie ten kierunek studiów?
lingwistyka stosowana
Interesuje mnie kierunek - lingwistyka stosowana. Zastanawiam się nad poziomem trudności? kto prowadzi zajęcia ? jacy wykładowcy i jaki jest poziom ich ćwiczeń? możecie podać nazwiska? wiem, że to są wymagające studia i zastanawiam się, czy wybierając szkołę płatną, dobrze zrobię? Gdzie jeszcze w Lublinie można studiować ten kierunek?
02.11.2017
16.10.2017
ewelina
Czy wiadomo już coś na temat rozpoczęcia zajęć na studiach podyplomowych?
Klaudia Górska
Pani Anno, dziękujemy za uwagi. Zapraszamy na spotkanie z Pełnomocnikiem Rektora ds. Studenckich w pokoju 107A, we wtorki od godziny 13.30-15.30 lub w soboty w godzinach 9.30-10.30. Każda opinia jest dla nas ważna, do tego wytłumaczymy Pani działanie planu zajęć, elektronicznych indeksów oraz przedstawimy godziny działania działu finansowego, który jest czynny również w soboty. Pozdrawiam Klaudia Górska - marketing WSPA.
04.10.2017
30.09.2017
Anna
Zajęcia rzeczywiście są praktyczne. Natomiast jeśli chodzi o organizację toku studiów oraz przekaz informacji jest on na bardzo niskim poziomie. Brak indeksów, brak systemu do podejrzenia ocen, dział finansowy nieczynny w weekendy. Błędy w planach, zbyt małe sale w stosunku do wielkości grup. Niektórzy wykładowcy merytoryczni. Z drugiej strony wykładowcy lubiący lizusostwo, np dr M. Je-k.
Karolina
Czy warto iść na studia podyplomowe z rachunkowości i finansów na wspa?
28.09.2017
08.09.2017
TomeKondi
Witam - bardzo proszę o jakieś info na temat kierunki transport w formie studiów online. Jak wyglada podejscie wykladowców do studentów ? Jak wygladają zjazdy, egzaminy ? Czy kierunek jest bardzo cieżki ?
yokooo
Czy ktoś studiuje lub wybiera się na kierunek stosunki międzynarodowe/ dziennikarstwo w trybie online?? Jeżeli tak, to bardzo proszę o kontakt na yokoxoxo@wp.pl
04.09.2017
28.05.2017
online
To można studiować ten kierunek w 100% online? Też chętnie poznam szczegóły! To byłoby idealne wyjście dla mnie!
asia
heeej, studiuje ktoś finanse i rachunkowość w formie online? co możecie powiedzieć na temat samego kierunku jak i trybu studiów?
26.02.2017
27.11.2016
Oleg
Hej Maja! Uczymy się o językach bardzo dużo, sporo jest też o ekonomiii. Jeżeli lubisz takie rzeczy to polecam!!!
MAJA
TRANSLATORYKA BIZNESOWA MNIE INTERESUJE, JAK TO WYGLĄDA? Może się Ktoś wypowiedzieć?Proszę...
23.10.2016
18.10.2016
o transporcie
Transport ma sporo wspólnego z logistyką, szczególnie na pierwszym roku przedmioty mogą być zbliżone. Na logistyce spotkasz się m.in z takimi przedmiotami jak: materiałoznawstwo, logistyka dystrybucji, zarządzanie produkcją i usługami. Będziesz mieć również do czynienia z przedmiotami o nastawieniu humanistycznym (prawo, socjo) czy zarządzaniem. Na transporcie możesz spodziewać się prawa transportowego, aerodynamiki pojazdów, inżynierii ruchu, ekologii transportu czy spedycja i obsługa celna.
Mateusz
Witam, ja również z pytaniem o kierunek Transport, a najlepiej w formie online. Jakby ktoś coś to będę wdzięczny mateuszkoszolko@gmail.com
02.08.2016
17.02.2016
pytanko o Transport
czy na kierunku TRansport studiuja dziewczyny???? A jesli tak, to ile ich jest? Czy ten transport jako kierunek jest podobny do Logistyki? Generalnie interesuje mnie jak najwięcej na ten temat :-) aha, jeśli nie ta, to jaką uczelnię polecicie?
Kasia
UMCS czy KUL nie dorastają Wyspie do pięt. Wyspa to uczelnia na bardzo wysokim poziomie, której zależy na studentach i ich wiedzy po studiach. Wiele praktycznych zajęć, które okazują się szalenie ważne w pracy w zawodzie. Jestem po Wyspie i zawsze będę uważała, że był to najlepszy wybór. Dzięki temu teraz mam swoją firmę, która wciąż pnie się w górę. Wiele zawdzięczam te uczelni. Jeśli myślicie o przyszłości - ta uczelnia pomoże Wam o nią zadbać. Polecam!
30.09.2015
08.09.2015
Katia
Czy poziom na finansach i rachunkowości jest wysoki? chodzi mi o to czy może być problem ze zdaniem? co myslicie o tym kierunku?
klaudia
Witajcie, przychodzę z zapytaniem odnośnie kierunku architektura i urbanistyka. mianowicie nie mogę się doszukać jak punktowane są wyniki z matur na ten kierunek i czy w ogóle brane jest to pod uwagę? (myślę, że powinno ale zwyczajnie w świecie nie wiem). Ślicznie proszę o odpowiedź :)
30.08.2015
06.08.2015
gosc
czy ktos studiuje online na tej uczelni i może powiedziec cos na ten temat?
Michał
Tez uważam, że Wyspa jest super. Ma bardzo praktyczny program nauczania. Prace znalazłem już na drugim roku, bo na Lubelszczyźnie wszyscy wiedza, że po tej szkole ludzie są dobrze przygotowani do pracy zawodowej.
27.03.2015
12.03.2015
Sony
Uczelnia super ;) pomimo tego iż płacimy pieniążki za studiowanie to otrzymujemy bardzo bardzo dużo. Po pierwsze umiejętności i kompetencje które faktycznie przydają się w przyszłości na rynku pracy. Po drugie atmosfera jest fantastyczna przykładem może być tutaj dziekanat, a wiadomo jak jest z nimi na innych uczelniach. Po trzecie studenci moga rozwijać swoje zainteresowania, przykładowo w roku ubiegłym studenci Architektury zaprojektowali całe 1 piętro sami. A i jeszcze trzeba wspomnieć o Samorządzie który realizuje masę ciekawych projektów dla studentów. Uczelnia warta każdego dolara :D
Maria
Cześć! Ja trafiłam na Wyspę na studia podyplomowe. jest super, o wile lepiej niż w uczelni publicznej. Do tego taniej! Zajęcia są bardzo praktyczne i przygotowują do rynku pracy.
31.01.2015
31.01.2015
Arek
Ja studiuję architekturę na Wyspie i jestem bardzo zadowolony. Poziom jest wysoki, zajęcia ciekawe, dużo praktyki, ciekawi ludzie. Sama uczelnia tez jest ok. Pozwolili nam nawet zaprojektować dwa korytarze i zrobili remont wg. naszej koncepcji. Teraz mamy projektować sale lekcyjne.
Patryk
Ja też jestem absolwentem Wyspy i bardzo wysoko ją oceniam. Ukończyłem tam rachunkowość i finanse. Poziom jest wysoki, zajęcia praktyczne i przydatne później w pracy zawodowej. Wykładowcy wymagający, ale w granicach rozsądku. Jak chodzisz na zajęcia i uważasz, to zdasz. Do tego dodam dobrą organizację pracy dziekanatu, nie tak jak w uczelniach publicznych!
31.12.2014
30.11.2014
Anna
Studiowałam socjologię na Wyspie i jestem bardzo zadowolona. Teraz jest nowy kierownik tego kierunku, dr Monika Sak-Skowron. To osoba o bardzo dużym doświadczeniu praktycznym i tak zbudowała programy dla studiów magisterskich. Na pewno są one dużo lepsze niż te proponowane na KUL czy UMCS.
Absolwent
Właśnie wystawiłem wysoką ocenę WSPA, ale w ankiecie brakuje mi pytania o praktyczność studiów w kontekście pracy, a ta na Wyspie jest bardzo wysoka. To jest uczelnia, w której programy są przygotowane pod rynek pracy. Ja ukończyłem socjologię na poziomie licencjackim, a teraz widzę, że na poziomie magisterskim są specjalności bardzo poszukiwane przez firmy badające opinię społeczną. Krótko mówić daję ocenę bdb.
30.11.2014
09.08.2013
socjologia na mgr???
czy Socjologia to jedyny kierunek, ktory w WSPiA jest w formie mgr czyli uzupelniajacych magisterskich? chetnie bym sie dowiedziala czegoś więcej od studentów socjologii, gwłownie interesuje mnie, z kim są zajęcia, jaki poziom studiów, czego sie spodziewać na pierwszym roku, będę wdzięczna za każdą informację
szalu nie ma
ale ocena 4,8 do najwyżsych nie nalezy, gdyby studenci byli zadowolenia, to dawali by wiecej punktow, a jak oceniacie inne prywatne w miescie? macie wieksze rozeznanie?
08.08.2013
14.04.2013
Wera
Interesuje mnie architektura na tej uczelni.. Wiem, że to nie jest najlepszy pomysł, jednak nie mam innego wyboru, a marzę o studiowaniu architektury. Powiedzcie jak tam jest i czy są jakieś szanse rozwoju?
Klaudia
Jak wygląda studiowanie na Architekturze i urbanistyce na tej uczelni? Można gdzies w sieci obejrzec prace studentów tego kierunku?
27.03.2013
11.02.2013
Goka
Studiowałam na Wyspie i jestem bardzo zadowolona- super atmosfera, mili wykładowcy- ludzkie podejscie do studenta. Dzięki praktyce w firmie, którą pomogło mi znaleźć Biuro karier, odrazu po zakończeniu praktyk zaproponowano mi pracę najpierw na 1/2 etatu, a po ukończeniu studiów na pełen etat.
ewelajn
mi sie też bardzo podoba strona wyższej skzoly przedsiebiorczosci i administracji w lublinie, wlasciwie znalazlam tam wszelkie informacje jakich moze przyszly student wymagać oprócz subiektywnych opinii obecnych studentów, które znalazłam tutaj. teraz już wiem wszystko i jestem w miarę zadowolona ze swojego wyboru uczelni ;)
22.08.2012
07.08.2012
Spoko ???
Co to za uczelnia, która w dzisiejszych czasach ma 11 kierunków , a tylko 1 socjologię magisterską ?
Karol
Nie wiem jak jest na Dziennikarstwie ale na Architekturze mają wykładowców z Krakowa. Spoko uczelnia.
01.08.2012
21.07.2012
Martyna
Ja tam studiuję poziom wysoki ale wykładowcy spoko. Da się dogadać. Ja osobiści byłam zaskoczona obsługą w dziekanacie jest rewelacyjna. Od swoich koleżanek z innych uczelni słyszałam różne opinie o dziekanatach i byłam przerażona przed pierwszą wizytą . A tu miłe zaskoczenie! Polecam
dziennikarstwo
czy na dziennikarstwie Lublin zapewnia warsztaty na porzadnym poziomie, czyli z ludzmi z mediow z Warszawki??? jak wygladaj apraktyki na dziennikarstwie i kom spolecznej? bardzo zalezy mi na opinii, bo chce koniecznie ten kierunke studiowac, piszcie, please
18.07.2012
07.07.2012
infa
Widzę że mają właśnie, ale ciekawi mnie co ktoś studiujący mógłby mi powiedzieć na temat tych studiów? Jak to wygląda? Jest ciężko?
aha, maja informatyke
ktos pytal o kierunke informatyka, maja - wejdz na studia inzynierskie i tam masz informe
04.06.2012
04.06.2012
juz chodzi i jest zarabista
stronka uczelni juz chodzi, musieli zmieniac pewnie przed rekrutacja,ale jest zarabista, wszysciutko czytelnie, zkladka "Kandydat' jak na talerzyku, bomba a teraz pytanko ode mnie: kto u nich transport studiuje???? jak jest?
ich strony nie ma
chcialam przejsc na ich strone, zostalam przekierowana na plakat z informacja o pracach konserwacyjnych, czy na WSPiA jest kierunek informatyka? a jelsi nie maja, to jaka uczelnie w Lublinie polecacie z informatyka?
31.05.2012
05.04.2012
politologia
mnie interesuje kierunek politologia, jeszcze ewentualnie rozwazam socjologie, ale w mniejszym stopniu, chetnie bym sie dowiedzial czegos wiecej o tym kierunku realizowanym walsnie w WSPiA, jaka jest kadra, czy bardzo cisna na pierwszym roku, jaki jest odsiew po egzaminach, ale tez o samej uczelni chetnie poczytam, co sadzicie
ruski
Jak ci sie nie chce uczyc to co robisz na studaiach? Mnie tam sie na wyspie podoba
25.01.2012
24.01.2012
polska
a ja na drugim i sie zastanawiam co ja tuta jeszcze robie:P ale jak juz zostałam to juz pociagne do konca. Powiem wam szczerze, że nie chce mi sie za bardzo uczyc tych wszystkich ... :P
Stokrotka25
Jestem na pierwszym roku i jestem baaardzo, ale to bardzo zadowolona.:) Przyjaźni ludzie w dziekanacie, na uczelni. Wykładowcy pracują po to aby czegoś nauczyć, a nie wyrobić godzinki i tyle. Serdecznie polecam.:)
22.01.2012
12.01.2012
Kris
Uczelnia ok. Ja nie narzekam, a nawet lubię. Ale tu nie ma żadnej kosmetologii, coś się komuś pokręciło
Marcel
Tomoty, żeby studiować prawo trzeba przysiąść i powkuwać, ale bez orki. Jeśli prawo jest Twoją pasją bez problemu zdasz egzaminy. Sama uczelnia jest ok. Przyjazna. Po pierwszym roku odpadają tylko ci, którzy prawa nie traktują poważnie. Ja polecam studiowanie w tej uczelni.
23.05.2011
23.05.2011
Kara
Zuzanko, jak najbardziej. Kosmetologia na tym kierunku to dobry wybór. Sprzęt wysokiej klasy, praktyki w renomowanych gabinetach.
WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
Politechnika Łódzka
Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
Uniwersytet Gdański
Akademia Wojsk Lądowych im. generała Tadeusza Kościuszki we Wrocławiu