• TEB Edukacja WSB podyplomówki 2 tyg.
  • Wyższa Szkoła Biznesu - National Louis University
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa

Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Administracji w Lublinie

uczelnia niepubliczna, woj. lubelskie, 20-150 Lublin, ul. Bursaki 12, (+81) 45 29 473, 45 29 413, rekrutacja@wspa.pl

Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Administracji w Lublinie przez ponad dwadzieścia lat działalności na rynku edukacyjnym wypracowała stabilną, rozpoznawalną pozycję nie tylko w regionie. Uczelnia za cel stawia sobie integrowanie studentów z całego świata, wdrażanie nowoczesnych form kształcenia, otwartość na różnorodność oraz propagowanie postaw prospołecznych.

Obecnie realizuje studia na różnych poziomach i w różnych trybach kształcenia, oferuje także kursy i specjalistyczne szkolenia. Kandydaci mogą wybierać kierunki m.in. z takich obszarów jak zarządzanie, socjologia, praca socjalna, administracja, architektura, projektowanie wnętrz, informatyka czy pedagogika. Interesujące specjalności pozwalają indywidualnie wytyczać własną ścieżkę kształcenia.

Dowiedz się więcej o studiach w WSPiA w Lublinie. Sprawdź terminy i warunki rekrutacji.


Ocena uczelni

7.52 / 10
445 głosów

Opinie (229)
Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Administracji w Lublinie, WSPA Lublin

Patrycja
Kiedy jest rozpoczęcie zajęć? 3 październik?
15.09.2022
15.09.2022
Kamila
Pewnie pod koniec września. Dzwoniłam do dziekanatu i uzyskałam informacje,że jeszcze nie wszystkie kierunki mają gotowe a plan powinien zostać ułożony do początku października... Chyba,że to zależy od kierunku. Na jakim zaczynasz?
Marlena
Kiedy można sie spodziewać planu lekcji?
14.09.2022
09.09.2022
Studentka
Poprosze o opinie o kierunku Architektura zaocznie.
Michał
Kamcia ja na administrację zaocznie. Idzie ktoś na pierwszy rok na ten kierunek? Jak nastawienie? Macie jakieś info kiedy rozpoczynamy?
17.08.2022
16.08.2022
Paula
Czy będzie w tym roku kierunek stosunki międzynarodowe online?
kamcia
zlozylam na projektowanie wnetrz
16.08.2022
16.08.2022
Michał
kamcia, ja nie mogłem się doczekać i dzwoniłem kilka razy do rekrutacji.... Jak udało się dodzwonić to dowiedziałem się, że zostałem przyjęty. Proponuję robić tak samo. na jaki kierunek idziesz?
kamcia
kiedy jest informacja czy zostalo sie przyjetym na studia?
14.08.2022
09.08.2022
Marta
Czy są jakieś limity nieobecności podczas zajęć online? Pracuję w systemie dwuzmianowym i może być tak,że nie będę mogła uczestniczyć we wszystkich zajęciach. Czy to może być problem?
Tomek
studia online to studia, które odbywają się w weekendy, ale zdarza się, że wykłady prowadzone są w godzinach popołudniowych na platformie (po wcześniejszym ustaleniu z wykładowcą). Ja ukończyłem studia licencjackie z administracji i zostaje na 1,5 roku na magisterce. Mam nadzieję, że się spotkamy :)
09.08.2022
01.08.2022
Natalia
Witam, jak wyglądają studia „online” na kierunku Administracja ? Zajęcia odbywają się weekendami, kiedy mam czas czy w ciągu tygodnia? Pozdrawiam :)
XXX
jak trudno jest na finansach i rachunkowosci zaocznie? da się połączyc z innym kierunkiem dziennym? jaki przedmiot najtrudniejszy?
22.07.2022
15.07.2022
Julia.C
Dzień Dobry. Myślę nad studiami zaocznymi na uczelni WSPA. Chciałabym wybrać kierunek finanse i rachunkowość. Chcialabym wiedzieć czy wykłady byłyby często w miesiącu? Także chciałam się dopytać czy na takich studiach jak nie będzie covidu czy będą zajęcia online czy zawsze będą zajęcia na uczelni?
Luki
W jaki sposób realizowane są studia on-line (administracja II stopnia). Czy umieszczanie są wykłady na platformie wraz z materiałami dydaktycznymi z którymi należy się zapoznać i ewentualnie wrócić do nich w przyszłości np. podczas przygotowania się do egzaminów.
03.07.2022
28.04.2022
Marta W.
Administracja zupełnie inaczej uczona niż oczekiwałam. Moja grupa liczyła 16 osób więc kontakt z wykładowcami wszyscy mieliśmy znakomity. Najlepszy wykładowca dr Piotr Rogalski, z którym kontakt mamy do dziś. Ale... Mimo, ze studia szybko zleciały to nie chciałabym wrócić i jeszcze raz znowu zakuwać 😁
WSPA
odpowiedź dla Jarek P. z dnia 21.04.2022
Cieszymy się, że studenci korzystają z tych możliwości! Życzymy powodzenia!
22.04.2022
21.04.2022
Jarek P.
Polecam stosunki międzynarodowe na Wyższej Szkole Przedsiębiorczości i Administracji w Lublinie. Świetnie zorganizowane studia, które co najważniejsze, dały mi dużo możliwości po uzyskaniu dyplomu :)
Marcin
Witam, szukam opinii temat kierunku administracja sieciami komputerowymi(studia podyplomowe). Czy od zera można się nauczyć administracji? Czy w trakcie roku będą jakieś praktyki uczące zawodu?
18.04.2022
12.04.2022
Była studentka administracji
Bardzo dobrze wspominam studia na WSPA. Ciekawe zajęcia, wykłądowcy, ktorrzy naprawdę chcieli przekazać nam wiedzę i to w taki sposób, abyśmy na pewno ją zatrzymali, a nie tylko wysłuchali i zapomniei. Z całego serca polecam. Świetnie spedzone kilka lat, które na maxa przygotowały mnie do zawodu :)
Polaxx
Czy w tym roku od października będzie realizowany kierunek informatyka studia inżynierskie online?
11.04.2022
05.04.2022
Iwona
Dziękuję za odpowiedź. Myślę aby zacząć studia od Października, mam nadzieję że w Lublinie zostanie "Pedagogika..." utworzona. Pozdrawiam
Iwona
Dziękuję za odpowiedź. Myślę aby zacząć studia od Października, mam nadzieję że w Lublinie zostanie "Pedagogika..." utworzona. Pozdrawiam
05.04.2022
05.04.2022
Iwona
Dziękuję za odpowiedź. Myślę aby zacząć studia od Października, mam nadzieję że w Lublinie zostanie "Pedagogika..." utworzona. Pozdrawiam
WSPA
odpowiedź dla Iwona z dnia 04.04.2022
Dzień dobry, Pani Iwono - obecnie ten kierunek jest prowadzony tylko w Wodzisławiu Śląskim. Jest oczywiście szansa, że kierunek otworzy się na jesień w Lublinie, jeżeli ma Pani na myśli dołączenie na pierwszy rok.
05.04.2022
04.04.2022
Iwona
Dzień dobry Czy kierunek "Pedagogika Przedszkolna i Wczesnoszkolna" prowadzony jest w Lublinie czy tylko w Wodzisławiu Śląskim? Interesują mnie studia dzienne. Bardzo proszę o odpowiedź. Pozdrawiam
Waga 40t
Szukam opini na temat studiów na kierunku transport. Jakie są wasze opinie na temat tego kierunku? Czy warto iść na TSL, czy na eksploatację dronów? Czy można te dwie specjalności połączyć z sobą?
28.03.2022
28.03.2022
Tomek
Szukam opinii na temat studiów na kierunku administracja na wyspie. Jak wyglądają studia? Wybrać wyspę czy lepiej nie zawracać sobie głowy?
Agata
Kocham zwierzęta i chciałabym je lepiej zrozmieć, więc zapisałam się na kurs behawiorystyka zwierząt. Super zajęcia! Dużo wiedzy teoretycznej i praktycznej. Poelcam osobom zainteesowanym pracą ze zwierzętami. :D
11.03.2022
10.03.2022
Magdaa
Jakiś czas temu studiowałam na WSPA, ukończyłam studia magisterskie z socjologii i polecam tę uczelnię. Zdobyłam spore doświadczenie. Zawsze skończyłam wszystko na czas i żaden z wykładowców nie był irytujący. Ogólnie pozytywne doświadczenie :)
WSPA
odpowiedź dla Kamil z dnia 07.03.2022
Dzień dobry Panie Kamilu, Może Pan wykonać badania w dowolnym wybranym przez Pana ośrodku świadczącym usługi z zakresu medycyny pracy nie tylko w Lublinie. Pozdrawiam
10.03.2022
07.03.2022
Kamil
Dzień dobry. Proszę Państwa: jestem zainteresowany studiami inżynierskimi "Projektowanie Wnętrz'' w formie niestacjonarnej, związku z czym mam pytanie odnośnie badań lekarskich. Czy konieczne jest wykonanie ich w Wojewódzkim Ośrodku Medycyny Pracy czy można w innym ośrodku lub prywatnie? Mieszkam daleko od Lublina, stąd moje pytanie. Z góry dziękuję za odpowiedź
Misia
Pracuję jako młodsza księgowa w korpo i chciałam podnieść swoje kwalifikacje po studiach. Zapisałam się na podyplomowe Kadry i płace w prawie i praktyce. Fajna sprawa, szczególnie, że są online :) Najlepsze są zajęcia praktyczne. bardzo rozwijające
21.02.2022
14.02.2022
WSPA
odpowiedź dla Kasia z dnia 11.02.2022
Droga Kasiu :) jak najbardziej jest taka możliwość.
Kasia
Czy jest możliwość odbycia rozmowy kwalifikacyjnej zdalnie?
11.02.2022
06.02.2022
WikiWiki0808
Witam, jakie rozszerzenia trzeba zadawać na maturze aby dostać się na profil projektowanie wnętrz?
Patryk
Prosze o szczere opinie o uczelni
30.01.2022
24.01.2022
Oliwia G
Ja studiuję architekturę. Jestem teraz na 2 roku i szczerze mówiąc jestem zakochana w tym kierunku. Trwają co prawda trochę dłużej niż klasyczne studia, bo 4 lata, ale na szczęcie kadra wykwalifikowana i większość prowadzonych zajęć jest ciekawa. Obecnie moimi ulubionymi zajęciami są współczesne technologie budowlane. Podsumowując - warto :)
Ola S.
Jak oceniacie architekture albo projektowanie wnetrz?
23.01.2022
19.01.2022
Michalina
odpowiedź dla Janek K z dnia 18.01.2022
Bardzo dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Pozdrawiam
Janek K
Jestem na drugim roku zarządzania w specjalności zarządzanie firmą i bardzo polecam, szczególnie gdy ktoś chce założyć własny start-up bardzo dużo można się nauczyć
18.01.2022
17.01.2022
Ania S
Dziękuję bardzo za informację. Pozdrawiam
WSPA
odpowiedź dla Ania S z dnia 14.01.2022
Dzień dobry :) Tak, jak już pisaliśmy: "Co do zasady studia stacjonarne odbywają się w miarę możliwości w siedzibie uczelni - uzależnione jest to od aktualnie panujących obostrzeń. Przy hybrydowej formie wykłady odbywały się całkowicie online, pozostałe zajęcia stacjonarnie. Proszę skontaktować się z naszym dziekanatem, tam odpowiedzą Pani ze szczegółami na pytania dotyczące planu zajęć. 🙂 tel. 81 452 94 95 A jeśli chodzi o pytania związane z rekrutacją, zapraszamy do działu rekrutacji: tel. 81 452 94 73" Pozdrawiamy!
17.01.2022
17.01.2022
WSPA
odpowiedź dla Marcelina z dnia 16.01.2022
Pani Marcelino, na kierunku Projektowanie Wnętrz korzystamy z programów AutoCAD, SketchUp, a dodatkowo członkowie koła naukowego projektowania wnętrz będą mogli korzystać z programu CadDecor.
WSPA
odpowiedź dla julka z dnia 15.01.2022
Droga Julko, systematyczne uczenie się działa cuda! Poza tym nasi wykładowcy są pomocni, więc jeśli byś czegoś nie wiedziała, wystarczy zapytać. :) Co do planu zajęć, udostępniamy go na naszej platformie PUW, dlatego nie można go znaleźć na stronie internetowej. Zachęcamy do kontaktu z dziekanatem w przypadku pytań dotyczących planu zajęć. tel. 81 452 94 95 e-mail: dziekanat@wspa.pl
17.01.2022
17.01.2022
WSPA
odpowiedź dla Ania S z dnia 14.01.2022
Dzień dobry, sytuacja zmieniała się zgodnie z aktualnymi obostrzeniami, także niestety trudno jednoznacznie to określić, aby nie wprowadzić nikogo w błąd. Uprzejmie prosimy o kontakt z naszym dziekanatem, jeśli ma Pani pytania dotyczące planu zajęć. Mamy nadzieję, że uzupełniliśmy odpowiedź na Pani podobne pytanie wysłane nieco wcześniej.
WSPA
odpowiedź dla Anna z dnia 13.01.2022
Co do zasady studia stacjonarne odbywają się w miarę możliwości w siedzibie uczelni - uzależnione jest to od aktualnie panujących obostrzeń. Przy hybrydowej formie wykłady odbywały się całkowicie online, pozostałe zajęcia stacjonarnie. Proszę skontaktować się z naszym dziekanatem, tam odpowiedzą Pani ze szczegółami na pytania dotyczące planu zajęć. 🙂 tel. 81 452 94 95 A jeśli chodzi o pytania związane z rekrutacją, zapraszamy do działu rekrutacji: tel. 81 452 94 73
17.01.2022
16.01.2022
Ania S.
Ile zajęć jest na miejscu na pierwszym roku zarządzania stacjonarnego, a ile zdalnie? Proszę napiszcie.
Marcelina
Z jakich programow korzysta sie na projektowaniu wnetrz?
16.01.2022
15.01.2022
julka
A czy osoba bardziej o umyśle ścisłym ogarnie tą historie sztuki na projektowaniu wnetrz? I czy dużo jest takiego projektowania komputerowego w programach? I jak to mniej więcej wygląda godzinowo w tygodniu bo nie znalazlam zadnego planu zajec
Ania S
Proszę napiszcie jak wyglądały zajęcia na zarządzaniu stacjonarnym w semestrze zimowym? Ile na miejscu, a ile zdalnie?
14.01.2022
13.01.2022
Ania S.
Witam, chciałam zapytać ile godzin na zarządzaniu stacjonarnym 1 rok jest osobiście na uczelni a ile zdalnie? W jakich dniach są te zajęcia? Czy co dzień? Będę wdzięczna, bo chcę zapisać się na semestr letni.
Anna
Dzień dobry, bardzo proszę o informację ile godzin na kierunku zarządzanie tryb stacjonarny odbywa się na terenie szkoły? Czy są to zajęcia codziennie czy tylko raz w tygodniu? Będę wdzięczna, bo chcę zacząć studia i nie wiem czy coś wynajmować.
13.01.2022
11.01.2022
Piotr
odpowiedź dla julka z dnia 10.01.2022
Hej. Studiuje Projektowanie wnętrz, jestem na 3 roku. Zajęcia są mega ciekawe, bardzo różnorodne. Wykładowcy to praktycy, którzy cały czas pracują w zawodzie. Mamy zajęcia nie tylko na uczelni, ale i w pracowniach projektowych, firmach wnętrzarskich, a nawet w teatrze! Można też poznać fajne osoby, a wiadomo, że kontakty w przyszłości się mega przydają. Cała uczelnia jest ogólnie spoko, dużo się dzieje :)
julka
Hej, studiuje ktos projektowanie wnetrz? Jak zajecia, wykladowcy? Prosze o opinie:)
10.01.2022
20.12.2021
Janusz Marcinowski
Jedna z ciekawszych pozycji na rynku studiów podyplomowych ro zdecydowanie Zarządzanie i marketing w rolnictwie. Prawie 300 godzin ciekawej i pomocnej wiedzy na temat agroturystyki, ekonomii, marketingu, programów unijnych i wielu wielu innych przydatnych dziecin. Wykładowcy rzeczowi, odpowiedzieli na każde moje pytanie. :)
Jolanta
Odbyłam niesamowite szkolenie organizowane przez WSPA "Komunikacja na linii pies-pies i pies-człowiek". Polecam każdemu właścicielowi psa !! Pani Trener w ciągu 4 godzin świetnie tłumaczy jak rozumieć i być zrozumianym przez swojego pupila. Wszystkie sztuczki pokazane zastosowałam na moim Yorku i czuję, że nasza relacja się poprawiła
16.12.2021
15.12.2021
Paulina
Studiowałam zarządzanie ze specjalnością e-biznes i nowoczesny marketing. Zajęcia zawsze były ciekawe i w formie laboratoriów. Ze studiów wyniosłam dużo wiedzy i nie bałam się wejść na rynek pracy. Po studiach bez problemu znalazłam pracę w marketingu :)
WSPA
odpowiedź dla Ula z dnia 14.12.2021
Szanowna Ulo! Bardzo cieszymy się, że odnalazłaś swój kierunek studiów. Informatyka cieszy się szczególnym zainteresowaniem, dlatego niezmiernie nam miło, że nasi wykładowcy świetnie dają sobie radę. Pozdrawiamy!
15.12.2021
14.12.2021
Ula
Uczelnia pozwoliła mi rozwinąć moje małe informatyczne skrzydła :D Zawsze czułam się gorsza, jednak na zajęciach na wspa czuję się świetnie, wykładowcy są bardzo wyrozumiali, potrafią dobrze wytłumaczyć różne zagadnienia i w dodatku doceniają starania
Pola
Zajęcia niestacjonarne online np. informatyka odbywają się całkowicie przez internet, czy są zjazdy na uczelni?
01.12.2021
30.11.2021
WSPA
odpowiedź dla martin z dnia 29.11.2021
Drogi Martinie, drugi zjazd jest dopiero 14-16 sty, a trzeci 11-13 lut, więc ominął Cię dopiero jeden zjazd i mógłbyś to nadrobić bez problemu. Udało nam się zorganizować zajęcia tak, aby zjazdy trwały 3 dni, nie 4. Pozdrawiamy
martin
Kierunek informatyka studia online 1 stopnia czy gdbym teraz dolaczyl do 1 semestru to dalbym rade wszystko uzupelnic czy juz za pozno? 3 zjazd jest 10-13.02.2022 to znaczy ze 4 dni musze byc na uczelni ? pozdrawiam dziekuje
29.11.2021
29.11.2021
Ola
Jestem na 3 roku dziennikarstwa i jestem bardzo zadowolona z przebiegu studiów :) Specjalizacja marketing medialny jest prowadzona bardzo dobrze, nie mogę się doczekać pracy w marketingu!
Kierunek gospodarka przestrzenna
Jestem dość zadowolona ze swojego kierunku studiów. Mamy sporo praktycznych zajęć, są prowadzone z pasją przez fachowców w swoich dziecinach i to widać. Zarażają nas pasją :) Dobrą opcją też jest możliwość zrealizowania programu studiów podyplomowych w cenie i czasie inżynierki. Sama specjalizacja wyceny nieruchomości jest przydatna i zdecydowanie ją wszystkim polecam
24.11.2021
22.11.2021
WSPA
odpowiedź dla Michał z dnia 19.11.2021
Panie Michale. Rekrutacja na studia podyplomowe w kierunku Dietetyka rozpocznie się 6 grudnia tego roku (rekrutacja na semestr letni). Pozdrawiamy :)
Michał
Witam, Czy studia podyplomowe z kierunku Dietetyka rozpoczynają się w lutym, czy w zgodnie z rokiem akademickim w październiku?
19.11.2021
17.11.2021
MiłośniczkaJogi23
Za mną dwa zjazdy na kierunku JOGA-TERAPIA HOLISTYCZNA I PROFILAKTYKA W NURCIE JOGA VINYASA, póki co jestem bardzo zadowolona ze studiów. Bardzo lubię yogę dlatego zdecydowałam się na te zajęcia podyplomowe, chciałbym za jakiś czas zrobić sobie uprawnienia instruktora. Dlatego dla mnie ten kierunek jest bardzo rozwijający. Muszę wspomnieć o kadrze, która jest NIESAMOWITA i jestem zachwycona młodymi, pełnymi energii nauczycielkami !!
Michal
Miałem okazję wziąć udział w świetnym szkoleniu "SCRUM – zwinne zarządzenie projektami" odbywającym się online, ale organizowanym przez WSPA. Podjąłem się go z racji pracy i bardzo sobie chwalę. Trener świetny, dobrze tłumaczy i rozwiewa wszelkie wątpliwości. W pracy wykorzystuję wszystkie zdobyte umiejętności i poznane techniki. Dzięki za super atmosferę i dużą dawkę praktyki!
27.10.2021
21.10.2021
julia
Ja bym chciala powiedziec ze jesli chodzi o koszt studiow to nie jest wysoki bo np licencjat z administracji stacjonarnie wychodzi 370zł miesięcznie, uważam że to jest mega mało bo moi znajomi w innych miastach płacą dwa razy tyle
WSPA
odpowiedź dla mamahani z dnia 20.10.2021
Szanowna Pani, oczywiście, że może sobie Pani poradzić na studiach podyplomowych. Wystarczy powtarzać systematycznie materiał omawiany na zajęciach i przygotowywać się do zaliczeń przedmiotów.
21.10.2021
20.10.2021
mamahani
Zastanawiam się nad studiami podyplomowymi na kierunku rachunkowość i finanse. Studia, które ukończyłam, nie były związane z tym kierunkiem jednak zaczynam kurs na specjalistę do spraw kadr i płac i chcę nabyć wiedzę z zakresu rachunkowości i finansów. Jest szansa, że poradzę sobie na studiach podyplomowych?
1 rok
Po wielu zawirowaniach życiowych postanowiłem pójść na studia. Wybrałem WSPA ze względu na polecenie i popularność wśród znajomych. Mamy połowę października i wszystko co mówili póki co się sprawdza co daje mi wielkie nadzieję na zdanie studiów i kompetencje w przyszłości. Dodam, że proces rekrutacji był bardzo przyjemny i przebiegł sprawnie i bez dodatkowego stresu, którego zdecydowanie w życiu nie potrzebuję. :)
18.10.2021
11.10.2021
WSPA
odpowiedź dla Ola z dnia 10.10.2021
Szanowna Pani Olu. W zakładce "oferta" na naszej stronie www.wspa.pl przy każdym kierunku na dole strony znajduje się informacja o wysokości czesnego. Zapraszamy do zapoznania się z informacjami na stronie.
Ola
Czy koszt studiów jest "wysoki"?
10.10.2021
05.10.2021
WSPA
odpowiedź dla Małgorzata z dnia 04.10.2021
Dziękujemy za miłe słowa, Pani Małgorzato! Pozdrawiamy serdecznie i życzymy dalszych sukcesów!
Małgorzata
Krótko i treściwie - polecam wszystkim moim znajomym. Obroniłam na WSPA swój 2 licencjat, pierwszy był na innej uczelni. Nie ma nawet porównania. :) Świetna uczelnia, niesamowity klimat i cudowni ludzie.
04.10.2021
28.09.2021
WSPA
odpowiedź dla jeszczeuczen z dnia 27.09.2021
Szanowny uczniu! Systematyczna praca własna w rozwiązywaniu zadań jest kluczem do sukcesu w matematyce, dlatego to najbardziej zależy od Ciebie, jak będziesz sobie radził/-ła na tym kierunku. Jakość kształcenia jest dla nas bardzo ważna, jednak u nas możesz liczyć na pomoc i zaangażowanie wykładowców w nadrabianie ewentualnych zaległości. Zapraszamy!
jeszczeuczen
Dzień dobry. Czy na kierunku finanse i rachunkowość matematyka jest na wysokim poziomie i dla czwórkowej osoby w szkole to za mało, żeby dał radę na takim kierunku? Pozdrawiam
27.09.2021
27.09.2021
WSPA w Lublinie
odpowiedź dla Hubert. z dnia 20.09.2021
Drogi Hubercie! Bardzo cieszymy się, że spełniliśmy Twoje oczekiwania dotyczące jakości naszego kształcenia. Większość naszych studentów pochodzi z polecenia, zatem zachęcamy do zapraszania znajomych do studiowania na naszej uczelni. Pozdrawiamy!
Hubert.
Jestem po studiach podyplomowych zarządzanie zasobami ludzkimi. Nie spodziewałem się, że będę jeszcze na studiach, ale kierownictwo mi zaproponowało, więc się zgodziłem. Bardzo fajne studia online, można się dużo dowiedzieć, dużo nauczyć. Jednocześnie wszyscy rozumieją, że nie jesteś byle studenciakiem, co poszedł na studia bo mu rodzice kazali i wykładowcy szanują Twój czas.
20.09.2021
16.09.2021
WSPA
odpowiedź dla Iza z dnia 15.09.2021
Szanowna Pani Izo, po studiach podyplomowych otrzymuje Pani świadectwo ukończenia takich studiów. W czasie studiów podyplomowych korzystamy z programów AutoCAD oraz SketchUP. Kierunek wyróżnia się przede wszystkim świetną kadrą, indywidualnym podejściem do studenta i zaangażowaniem - u nas wykładają praktycy. Planujemy też otwarcie koła naukowego z licencjonowanym programem CAD Decor. Zapraszamy też na studia inżynierskie, po studiach inżynierskich otrzymuje się tytuł inżyniera projektanta wnętrz.
Iza
Dzień dobry, mam pytanie o studia podyplomowe projektowanie wnętrz: jaki tytuł/certyfikat się otrzymuje na koniec? Jakich programów się uczymy? Czym wyróżnia się ten kierunek na WSPA od innych uczelni?
15.09.2021
02.09.2021
Ferii98
Hej, czy wspa w Lublinie można studiować w formie online (studia II stopnia magister) jakie są kryteria przyjęcia? Czy dojeżdża się tylko na egzaminy czy podczas roku akademickiego także?
Michalina
odpowiedź dla Lilaa z dnia 01.09.2021
Dzień dobry, informacje o otwarciu kierunku pojawią się pod koniec września. Pozdrawiam
02.09.2021
01.09.2021
Lilaa
Są jakieś informacje na temat kierunki gospodarka przestrzenna w trybie zaocznym? Zostanie utworzony?
Michalina
odpowiedź dla Bożena Biczyk z dnia 25.08.2021
Dziękujemy za wyrażenie swojej opinii. Cieszymy się, że studia pomogły Pani przyswoić metody zdalnego nauczania i rozwinąć skrzydła. Pozdrawiam
26.08.2021
25.08.2021
Bożena Biczyk
Studiowałam obecnych czasach bardzo przydatny kierunek studiów podyplomowych - kształcenie zdalne w edukacji. Jestem z siebie bardzo dumna, że rozpoczęłam tą naukę i ją ukończyłam. Dało mi to ogromną perspektywę na nauczanie zdalne (jestem nauczycielką w liceum) i moi uczniowie bardzo chwalą moje zajęcia. Szczerze to polecam wszystkim nauczycielkom, można nauczyć się dużo ważnych rzeczy i być przygotowanym na wszystko co niesie ze sobą nauczanie zdalne!
Michalina
odpowiedź dla Marcin z dnia 17.08.2021
Bardzo dziękujemy za tak miłe słowa. Pozdrawiam
17.08.2021
17.08.2021
Marcin
Niedługo zaczynam 3 rok finansów i rachunkowości. Bardzo jestem zadowolony z prowadzonych zajęć. Wykładowcy znają się na rzeczy, często słyszymy różne anegdotki z prawdziwego życia co jest bardzo miłą odskocznią od zajęć. Jako student jestem uczony, ale nie prowadzony za rączkę jak dziecko co zdecydowanie uczy samodzielności. Polecam swoją specjalizację - finanse i bankowość, jest bardzo rozwijająca.
Joanna
Studiuję administrację. Studia online na WSPA moim zdaniem są całkiem dobrze prowadzone. Potrafię się skupić na lekcji, wykłady online są ciekawe, mam wrażenie, że nauka nie idzie w las. Mam porównanie do znajomych z innych uczelni i powiem szczerze, że jestem najbardziej z nich zadowolona. Wszystko jest zorganizowane i przemyślane, tak jak lubię. Dlatego polecam!
11.08.2021
29.07.2021
Michalina
odpowiedź dla Łukasz Mazur z dnia 27.07.2021
Dziękujemy za pozytywną opinię. Pozdrawiam
Łukasz Mazur
Nigdy nie zapomnę czego się nauczyłem na tej uczelni, oprócz materiału ze studiów również samodzielności, rozwiązywania problemów czy zarządzania własnym czasem. Studiowałem administrację, więc te wszystkie cechy są niezmiernie ważne dla przyszłego urzędnika.
27.07.2021
21.07.2021
aga
Czy ktoś studiował JOGA-TERAPIA HOLISTYCZNA I PROFILAKTYKA W NURCIE JOGA VINYASA? Jakie macie opinie na temat tego kierunku?
Michalina WSPA
odpowiedź dla Natalia z dnia 14.07.2021
Dziękujemy za opinię. Cieszymy się, że jest Pani zadowolona ze studiów na WSPA. Życzymy powodzenia w dalszej nauce. Pozdrawiam
14.07.2021
14.07.2021
Natalia
Studiuję stacjonarnie administracje, dostałam się na 3 rok. To nie jest łatwy kierunek, jednak wydaję mi się, że sposób prowadzenia oraz program sprawiają, że jeśli ktoś chce - to się nauczy. Wykładowcy nie rzucają kłód pod nogi, nie ma też bezsensownego stresu. Moim ulubionym przedmiotem jest partycypacja społeczna co już samo za siebie mówi, jaką fajną uczelnią jest WSPA ;)
Ala
Jestem w trakcie podyplomowej dietetyki i jestem bardzo zadowolona ze swojego planu, nie mam zadnych zastrzezen i ciesze sie ze wybralam WSPA
28.06.2021
24.06.2021
Ewelina
Witam wszystkich. Rozwazam studiowanie Administracji online na WSPA w Lublinie. Czy moglby mi ktos powiedziec jak wyglada organizacja studiow przez internet? Czy obdywaja sie one tylko w weekendy? Ile godzin trwaja zajecia? Czy musimy sie 'wstawiac' na platformie o umowionych godzinach czy przerabiamy material na wlasna reke kiedy komu pasuje? Z jakim wyprzedzeniem otrzymujemy terminy zjazdow, jak wiele ich jest? Jest to dla mnie bardzo wazne, poniewaz mieszkam za granica, pracuje tutaj i zajmuje sie dzieckiem. Za wszystkie odpowiedzi bardzo dziekuje i pozdrawiam serdecznie :)
Agnieszka
Mam pytanie jak jest z matematyką na finansach i rachunkowośći czy bardzo ciężko?
23.06.2021
23.06.2021
Wiktoria
Wlasnie koncze sesje na 2 roku wspa i słucham co inni studenci mają do powiedzenia o swoich uczelniach to jestem bardzo wdzięczna za to jaka uczelnie wybrałam ;) Wszystko zorganizowane, zadbane, wiadome z wyprzedzeniem. Jesli ktos ceni swoj wlasny czas to zdecydowanie polecam wspa
Tadek
Każdemu mogę polecić wspa, chyba nigdzie nie ma bardziej "normalnych" prowadzących - uczelnia jest dobrze zorganizowana, plan zawsze jest na czas, nie ma żadnych problemów. Jestem bardzo zadowolony z poziomu kształcenia i całej przygody z uczelnią.
11.06.2021
31.05.2021
Magda
Spoko uczelnia, szanuje studentów, a wykładowcy nie stawiają siebie ponad wszystkim. Można z nimi porozmawiać jak z ludźmi. A to jest dla mnie najważniejsze.
Kamil
Jestem na stosunkach międzynarodowych. Trochę się bałem wybierać ten kierunek ze względy na złą sławę "bo pracy nie znajdziesz". Ale bedac na drugim roku przekonałem sie że ten kierunek otwiera możliwosci, a nie je zamyka. To jest wlasnie najlepsze. Nie ukierunkowuje sie na jeden przedmiot, a otwieram na mozliwosci. Jesli chodzi o sam poziom nauczania to jestem z niego bardzo zadowolony, profesorowie sa bardzo doswiadczeni i potrafia niezle wykladac nawet takie przedmioty, ktore ucza umiejetnosci rozwiazywania problemow
25.05.2021
18.05.2021
Tom
Cześć , byłem na transporcie na WSPA w Lublinie , matematyka nie jest jakaś super łatwa , ale jeżeli uczestniczysz w wykładach i ćwiczeniach, to jest to do ogarnięcia. Pan profesor kompetentny i rzetelny, bardzie uważałbym na inne przedmioty „te łatwiejsze”, bo niektórzy oceniają niesprawiedliwie. Strach też się upomnieć, bo można podpaść.
Mateusz
Witam chciałbym się podpytać o kierunek transport czy jest duży poziom i jak jest z matematyką?
14.05.2021
11.05.2021
Gosia
Ja też polecam informatykę :D świetnie wykładana, można wszystko zrozumieć, nawet, gdy ktoś ma problemy. Również jestem zadowolona z wyboru, zaraz kończy się drugi rok, a ja już myślę, o magisterce!
Paweł
Aga, śmiało możesz składać na informatykę online. Wystarczy słuchać na zajęciach i uczyć się w domu żeby zdać, nie uczysz się, nie zdajesz, proste :) Ja polecam WSPA, przyszedłem do WSPA na informatykę z innej uczelni, szkoła nie robi problemów i dziekanat jest bardzo miły - dobrze traktują studentów. Pewnie jeszcze będę robić magisterkę i podyplomowe na WSPA :)
08.05.2021
07.05.2021
Aga
Czy ktoś może podzielić się informacjami na temat informatyki stacjonarnie. Czy studia są ciężkie. W planie widzę na 1 semestrze ekonomię w j. angielskim a co jak nie zna sie języka perfekt jak to zaliczyć. Czy przedmoty informatyczne są dobrze tłumaczone czy można ogarnąć i spokojnie skończyć studia. Jak jest z matematyką i czy jest fizyka na tym kierunku. Podzielcie się swoimi doświadczeniami ponieważ zastanawiam się nad tym kierunkiem i chcę ocenić czy dam radę
InformatykaOnline
Witam, jestem na 2 roku studiów online z informatyki. Mogę polecić szkołę wszystkim, którzy wahają się czy pójść na studia online czy nie. Poziom na uczelni jest bardzo dobry, wszyscy wykładowcy są bardzo mili jak i również dziekanat. Nie bójcie się, wystarczy słuchać na zajęciach i uczyć się w domu żeby zdać matematykę dyskretną czy rachunek prawdopodobieństwa ! Sporo osób dojeżdża nawet z Warszawy/Krakowa/Gdańska, jak studia to tylko na WSPA ! :)
04.05.2021
29.04.2021
Karolina
odpowiedź dla Cyprian z dnia 28.04.2021
Dziękujemy bardzo za miłe słowa. Niezmiernie nam miło, że jest Pan zadowolony zarówno z uczelni, jak i kadry.
Cyprian
Uwielbiam moją uczelnie. Właśnie robie magisterkę z informatyki. Nauczyłem się dużo praktycznych rzeczy, co jest dla mnie bardzo wazne. Kadra jest bardzo specjalistyczna, uprzejma i zdecydowanie pomaga rozwiązywać problemy, zamiast je stwarzac.
28.04.2021
22.04.2021
Baśka
Polecam kierunek projektowanie wnętrz. Od zawsze wystrój był moim konikiem, ale tutaj mogłam odkryć swój prawdziwy potencjał. Nie mogę się doczekać praktyk w Ikei ;) Jeśli ktoś się waha, to nie ma co. Jeśli uważasz na zajęciach to zdanie nie będzie stanowić problemu.
Emilia
Ja również obawiałam się matematyki na tym kierunku, ale bez obaw. Na tej uczelni nie ma problemu z wykładowcami, jeżeli uczestniczysz w zajęciach i się starasz, to zazwyczaj wykładowcy to widzą i pomagają, nawet jeśli sobie z czymś nie radzisz. Jeżeli nie rozumiesz tematu, polecam indywidualnie pisać do wykładowców lub korzystać z konsultacji, które prowadzą poza zajęciami. Ani razu nie zostałam zignorowana czy źle potraktowana w takiej sytuacji, zawsze dostawałam odpowiedzi na swoje pytania i wszystko mi wytłumaczono. Jednak stosunek do studenta jest tu o niebo lepszy niż na uczelniach państwowych.
19.04.2021
19.04.2021
Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Administracji
odpowiedź dla Maciek z dnia 17.04.2021
Dzień dobry. Ciężko jednoznacznie odpowiedzieć na Pana zapytanie. Większość naszych studentów bez problemu radzi sobie z zaliczeniem tego przedmiotu. Osobom, którym się nie powiodło, dajemy możliwość ponownego podejścia do egzaminu w sesji poprawkowej. W ostateczności można powtórzyć przedmiot w następnym roku akademickim, natomiast z doświadczenia nie dotyczy to wielu studentów.
Maciek
Czy na informatyce na WYSPiE ciężko przejść przez matematykę. Nie jestem geniuszem matematycznym, ale też nie jestem słaby i zastanawiam się czy da się na tej uczelni przejść przez ten przedmiot. Na polibudzie masakra z powodu prowadzącego, który utrąca z byle powodu
17.04.2021
16.04.2021
Anna
Jestem na pierwszym roku administracji. Jestem bardzo zadowolona, poziom uczelni jest świetny. W dodatku wykładowcy są empatyczni i wyrozumiali. Nie wyobrażam sobie wyboru innej uczelni.
Dział Marketingu WSPA
odpowiedź dla Jagna z dnia 14.04.2021
Dzień dobry, poziom zależy od ogólnego poziomu prac osób rekrutujących się, także na ten moment ciężko jest go określić. Wśród naszych studentów są zarówno osoby na poziomie zaawansowanym, jak i tak zwani samoucy. Oprócz samych prac duży wpływ ma również rozmowa kwalifikacyjna, dlatego proszę bez obaw aplikować. Komisja poza umiejętnościami ocenia potencjał. Pozdrawiamy, WSPA
14.04.2021
14.04.2021
Jagna
Mam pytanie o prace własne na architekturę. Jaki poziom muszą reprezentować? Biorąc pod uwagę, że nie aplikuję na ASP?
XXX
Czy oferta na stronie www jest wiążąca, czy jakieś nowości jeszcze są przewidziane?
25.03.2021
23.03.2021
Marcel
Uważam że na najlepszym poziomie Waszej uczelni jest informatyka. Sam jestem studentem informatyki śledczej i już nie mogę się doczekać by rozpocząć pracę na komendzie. Dzięki wspaniałym, doświadczonym i wykształconym wykładowca jestem coraz bliżej celu. Dziękuje Wam wszystkim i każdemu z osobna.
Ewelina
Na tej uczelni robiłam zarówno licencjat jak i magisterkę i bardzo polecam!
17.02.2021
23.12.2020
Magdalena M
Super uczelnia, nowoczesne kierunki studiów, fajni wykładowcy. Polecam z całego serca!
Isia
Dobrze czytać takie opinie o mojej szkole.
22.12.2020
08.12.2020
Anna Wójcik
Dobra uczelnia z praktycznym podejściem do nauki. Wykładowcy są bardzo kompetentni, i co ważne- uprzejmi wobec studenta.
Justyna Orzechowska, Specjalista ds projektów i marketingu WSPA w Lublinie
odpowiedź dla Aga z dnia 11.11.2020
Studia mają profil praktyczny, tzn. że 70% zajęć jest realizowanych z czynnym udziałem studentów (ćwiczenia, warsztaty, projekty). Program studiów jest tak skonstruowany, żeby zapoznać studenta z 3 obszarami wiedzy i umiejętności: inżynierskim (projektowanie, budownictwo, technika), wiedzą o człowieku i jego potrzebach i estetyką (sztuka, kolekcjonerstwo, wzornictwo). Zajęcia prowadzą praktycy, mający własne doświadczenie w projektowaniu wnętrz. Program studiów jest realizowany w kontakcie w pracodawcami.
18.11.2020
17.11.2020
Centrum Studiów Podyplomowych i Szkoleń
odpowiedź dla podyplomówka - KSZTAŁCENIE ZDALNE W EDUKACJI z dnia 16.11.2020
Dzień dobry, program studiów realizowany był już wcześniej. Studia kierowane są do wszystkich zainteresowanych kształceniem zdalnym. Słuchaczami studiów podyplomowych są osoby posiadające ukończone studia wyższe bez względu na wiek. Aby uczestniczyć w zajęciach wymagamy podstawowej znajomości obsługi komputera. Obecnie jesteśmy na etapie kompletowania grupy. W przypadku pytań prosimy o kontakt z Centrum Studiów Podyplomowych i Szkoleń, chętnie udzielimy dodatkowych informacji. tel. 81 452 94 74 e-mail: spd@wspa.pl
podyplomówka - KSZTAŁCENIE ZDALNE W EDUKACJI
Czy studia podyplomowe KSZTAŁCENIE ZDALNE W EDUKACJI są nowym szkoleniem na potrzeby obecnej pandemii i faktu, że uczniowie i studenci uczą się w domach? czy może ten program był realizowany wcześniej? Kwestia druga - czy to są studia typowo dla nauczycieli? Trzy - na ile należy znać komputer? W jakim wieku są uczestnicy?
16.11.2020
11.11.2020
Aga
Szukam studiów artystycznych. Zaciekawiło mnie projektowanie wnętrz. To kierunek praktyczny, można rzeczywiście nabyć konkretne umiejętności? Jak oceniacie studia?
iza757
Polecam!
21.10.2020
06.10.2020
WSPA w Lublinie
odpowiedź dla Gosia z dnia 05.10.2020
Dzień dobry. Uczelnia zapewnia oprogramowanie, pracownie i wszelką pomoc w wykonaniu projektów.
Gosia
Czy na kierunkach projektowych uczelnia zapewnia sprzęt i pracownie, czy do projektów domowych trzeba dysponować odpowiednim oprogramowaniem, sprzętem itp?
05.10.2020
19.09.2020
Aga
Witam. Czy ktos może studiował finanse i rachunkowość w trybie online na tej uczelni? Poproszę o opinię.
WSPA w Lublinie
odpowiedź dla Ania z dnia 09.09.2020
Dzień dobry. W związku z sytuacją epidemiologiczną w tym roku rozmowa kwalifikacyjna odbędzie się w trybie online.
14.09.2020
09.09.2020
Ania
Czy rozmowa kwalifikacyjna odbywa się osobiście?
Justyna Orzechowska, Specjalista ds projektów i marketingu WSPA w Lublinie
odpowiedź dla Ada z dnia 24.08.2020
Rozmowa kwalifikacyjna obejmuje ocenę predyspozycji Kandydata. Komisja ocenia, czy Kandydat da sobie radę na studiach, pyta o zainteresowania, o oczekiwania. Serdecznie zapraszamy
25.08.2020
24.08.2020
Ada
Czy rozmowa kwalifikacyjna na projektowanie wnętrz obejmuje konkretne zagadnienia z zakresu projektowania?
Marketing WSPA
odpowiedź dla Kasia z dnia 01.08.2020
Dzień dobry. Dziękujemy za zainteresowanie ofertą dydaktyczną WSPA. Prace naszych kandydatów na kierunek Projektowanie wnętrz są na różnym poziomie zaawansowania. Na studia dostają się też osoby, które nie ukończyły żadnego kursu z rysunku i wykonały prace najlepiej jak potrafiły. Ponadto na decyzję o przyjęciu składa się nie tylko ocena z rysunku, ale także z samej rozmowy kwalifikacyjnej. Zapraszamy do złożenia dokumentów! Jeżeli ma Pani jakieś wątpliwości bądź pytania, zapraszamy do kontaktu z Działem Rekrutacji: tel. 81 452 94 73 e-mail: rekrutacja@wspa.pl
03.08.2020
01.08.2020
Kasia
Witam, mam pytanko. Jak chodzi o rekrutację na projektowanie wnętrz (szczegółowo chodzi o teczkę), to czy muszę być „wybitnie zdolna” z rysowania aby dostać się czy wykonać pracy jak najlepiej się da i dzięki temu mam możliwości dostania się na wymarzony kierunek?
WSPA w Lublinie
odpowiedź dla mk940a z dnia 16.07.2020
Dzień dobry! Dziękujemy za zainteresowanie ofertą dydaktyczną WSPA. Część zajęć na studiach niestacjonarnych z wykorzystaniem metod i technik kształcenia na odległość odbywa się na specjalnej Platformie internetowej. Wykładowcy zamieszczają na Platformie materiały dydaktyczne oraz zadania. Nie wymagamy logowania się w wyznaczonych dniach czy godzinach. Na wykonanie każdego zadania będzie określony przez wykładowcę czas, a zamieszczone materiały będą dostępne na Platformie przez cały semestr. Zajęcia praktyczne oraz sesja egzaminacyjna odbywają się podczas zjazdów na uczelni. W semestrze są 3 kilkudniowe zjazdy (3-4 dniowe zjazdy, które obejmują weekend - np. od piątku do niedzieli lub od czwartku do niedzieli). W przypadku zainteresowania zapraszamy do kontaktu z Działem Rekrutacji: rekrutacja@wspa.pl
20.07.2020
16.07.2020
mk940a
Dzień dobry, Czy studiuje ktoś grafikę komputerową i projektowanie gier W TRYBIE ON-LINIE? Jak wygląda nauka, jaki jest poziom i czy da się w ten sposób spokojnie studiować czy nie? Mnie osobiście bardziej interesuje projektowanie grafik i fotografia ale niestety w trybie on-linie
Justyna
Zdecydowanie polecam studia na WSPA. Mają super podejście do studentów. Na pewno jeszcze tu wrócę na kolejny kierunek.
13.07.2020
13.07.2020
Ewa
Polecam studia podyplomowe na tej uczelni! Ukończyłam kierunek Kadry i płace w prawie i praktyce i jestem bardzo zadowolona.
Piotr
Bardzo miło wspominam studia. Wyjątkowo dobry poziom kształcenia jak na prywatną uczelnie. Polecam!
13.07.2020
13.07.2020
Natalia
Polecam WSPA! Ogromnym plusem jest praktyczny profil nauki. Tutaj zdobywasz konkretną i przydatną wiedzę i umiejętności, a nie tylko słuchasz nudnych wykładów!
WSPA w Lublinie
odpowiedź dla Damian z dnia 25.06.2020
Bardzo dziękujemy za opinię. Pozdrowienia.
25.06.2020
25.06.2020
Damian
@Klara tak, prowadzone zajęcia z informatyki są na dobrym poziomie.
WSPA w Lublinie
odpowiedź dla Natalia z dnia 26.05.2020
Dzień dobry. Socjologię w WSPA w Lublinie możecie studiować w trybie stacjonarnym i niestacjonarnym (zjazdy odbywają się 3 razy w semestrze). Specjalizacje w ramach kierunku to: Socjologia, studia licencjackie I stopnia: • Marketing, reklama i nowe media • Socjologia biznesu i organizacji Socjologia, studia magisterskie II stopnia: • Marketing, reklama i nowe media • Badania komercyjne Zapraszamy do odwiedzenia strony www Uczelni: https://wspa.pl/studia-licencjackie/socjologia/ https://wspa.pl/studia-magisterskie/socjologia-ii-stopien/ Praktyczne aspekty studiowania Socjologii w WSPA przedstawia Prodziekan Kierunku, dr Ewa Miszczak: https://www.youtube.com/watch?v=OhHsTaO3INQ
28.05.2020
26.05.2020
Natalia
Czy ktoś mógłby powiedzieć jak wygląda kierunek socjologii?
WSPA w Lublinie
odpowiedź dla Kot z dnia 13.05.2020
Dzień dobry. Kierunek Projektowanie wnętrz jest prowadzony w ramach studiów pierwszego stopnia, o profilu praktycznym, w systemie stacjonarnym i niestacjonarnym. Po siedmiu semestrach nauki i obronie pracy dyplomowej, otrzymujemy tytuł inżyniera projektowania wnętrz. Kształcenie realizowane jest pod kątem bieżących oczekiwań lokalnego i regionalnego rynku pracy z uwzględnieniem aktualnych potrzeb instytucji społecznych oraz przedsiębiorców. Studia dają możliwość prowadzenia własnej firmy lub podjęcia działalności zawodowej w pracowniach projektowych oraz instytucjach i placówkach handlowych, powiązanych z projektowaniem wnętrz. W sprawie szczegółów związanych z tokiem studiów, prosimy o kontakt z opiekunem kierunku, na fanpage naszej Uczelni właśnie trwają Wirtualne Drzwi Otwarte na kierunku Projektowanie wnętrz: https://www.facebook.com/wspa.lublin/
13.05.2020
13.05.2020
Kot
Czy i jaki tytuł otrzymuje się po studiach podyplomowych Projektowanie Wnętrz? Jakich programów komputerowych student uczy się na tym kierunku?
Kandydatka
Co myślicie o kierunkach artystycznych w tej szkole? Architektura, projektowanie? JAki poziom?
22.04.2020
21.04.2020
Klara
Jak wygląda informatyka i projektowanie gier? Polecacie?
Justyna Orzechowska, WSPA w Lublinie
odpowiedź dla Ala z dnia 17.04.2020
Tak, wymagane są 3 rysunki do portfolio, a z kandydatem przeprowadzana jest rozmowa wstępna. Nie jest to egzamin. Serdecznie zachęcam. Kierunek prowadzony jest przez fachowców, ludzi z pasją i nieszablonowym podejściem do nauki.
21.04.2020
17.04.2020
Ala
Czy jak chciałabym pójść na architekturę to muszę zdać jakieś wstępne egzaminy? Jest wymagane jakieś portfolio z rysunku?
Justyna Orzechowska
odpowiedź dla Nick z dnia 02.03.2020
Dziękujemy za opinię. Projektowanie wnętrz cieszy się ogromną popularnością, w dużej mierze dzięki opiniom studentów.
03.04.2020
03.04.2020
Justyna Orzechowska
odpowiedź dla Luiza z dnia 20.03.2020
Zachęcam do odwiedzenia naszej strony internetowej www.wspa.pl. W zakładce - Student - Współpraca międzynarodowa - Erasmus+ zawarliśmy wyczerpujące informacje. Na pani pytanie odpowiedź można znaleźć tu: https://wspa.pl/wspolpraca-miedzynarodowa/erasmus+/studenci-praktyki/
Justyna Orzechowska
odpowiedź dla Kinia z dnia 31.03.2020
Na WSPA w Lublinie funkcjonują dwa oddzielne kierunki studiów inżynierskich: Projektowanie wnętrz i drugi kierunek: Architektura. Studenci Projektowania wnętrz korzystają bezpłatnie z programów do projektowania, do których dostęp wykupiła WSPA w Lublinie. Serdecznie zapraszamy na studia - są na prawdę wyjątkowe dzięki kreatywnemu i nieszablonowemu podejściu naszych Wykładowców. Polecam oficjalny portal na Facebooku obu kierunków: https://www.facebook.com/WSPA-Architektura-1207431712648566/ oraz odwiedziny w naszej galeriach: https://wspa.pl/galeria-wydarzen/
03.04.2020
31.03.2020
Kinia
Czy kierunek Architektura zawiera także projektowanie wnętrz? Czy programy do tworzenia wizualizacji trzeba od początku kupić samemu, czy można liczyć na jakieś kody rabatowe od WSPiA, czy są może one darmowe dla studentów tego kierunku?
Luiza
Gdzie realizowane są praktyki na stosunkach międzynarodowych? Uczelnia je organizacje, czy samemu trzeba znaleźć miejsce?
20.03.2020
02.03.2020
Nick
Daję najwyższe noty. Warto! Jedyni w Lublinie mają Projektowanie Wnętrz w ofercie.
AAA
Fajna uczelnia z ciekawą ofertą.
10.02.2020
21.01.2020
Ela
Czy teraz rusza rekrutacja na jakieś kierunki?
WSPA Studia Podyplomowe
Dzień dobry, po ukończeniu studiów może Pani samodzielnie prowadzić coaching. Zajęcia prowadzone są przez samych praktyków z dużym doświadczeniem w tym zakresie. Absolwenci tego kierunku są dobrze przygotowani do wykonywania zawodu coacha, podczas całych studiów duży nacisk kładziemy na naukę i sprawdzanie umiejętności prowadzenia sesji. W razie dodatkowych pytań proszę o kontakt telefoniczny 81 452 94 76 lub mailowy spd@wspa.pl . Serdecznie pozdrawiamy. Centrum Studiów Podyplomowych i Szkoleń
13.11.2019
12.11.2019
Profesjonalny coaching
Jakie uprawnienia zyskam po studiach podyplomowych "Profesjonalny coaching" ? Dodam, że zapoznałam się z informacjami na stronie opisującej program, koszty, zajęcia, itd. Moje pytanie ma bardziej charakter praktyczny i związany z późniejszą pracą. Co mogę robić, albo czego nie mogę rozbić po tych studiach? Jak oceniacie same zajęcia, na ile przydatne, profesjonalne?
poinformowany
W obecnej sytuacji politycznej jest nacisk odgórny na takie kierunki, jak: PEDAGOGIKA, LEKARSKI, PIELĘGNIARSTWO, FIZJOTERAPIA, RATOWNICTWO MEDYCZNE. Aha, i jeszcze niedługo DZIENNIKARSTWO zwyzkuje, jak wprowadzą ustawę, że zawód dziennikarza będzie można wykonywac tlko po studiach dziennikarskich :-) Reasumując - raczej praca dla pedagogów będzie :-)
06.10.2019
03.10.2019
studia pedagogiczne
Mam pytanie o studia na kierunku Pedagogika, bo tych pedagogik jest sporo różnych typów. Szukałam dla Lublina i wyszło mi, że ma Katolicki Uniwersytet Lubelski, UMCS i z prywatnych WSPiA. Czy macie jakieś porównanie jeśli chodzi o te uczelnie? A może jeszcze jakaś inna szkoła ma ten kierunek, której nie wymieniłam. Na stronie jest trochę informacji, ale nie za dużo, bo np. nie mam listy przedmiotow ani nazwisk i tytułów wykładowców. Czy możecie napisać, czego się można spodziewać, szczególnie na tej specjalności z opcją języka angielskiego w nauczaniu dzieci?
student zarządzania
Matematyka z zasady nie jest łatwa – „zła” królowa ;) Zajęcia prowadzi Pan dr Szuster. Jest on bardzo dobrym dydaktykiem i cenionym wykładowcą. W sposób jasny i prosty potrafi wytłumaczyć wszelkie zawiłości. Jest cenionym wykładowcą, wykłada także na innych uczelniach. Osoby, które uczęszczają na zajęcia zazwyczaj nie mają problemu ze zdaniem egzaminu. Więc wystarczy systematycznie uczęszczać na zajęcia i aktywnie brać w nich udział. ;)
24.09.2019
24.09.2019
Inżynier
Kierunek informatyka - co mnie skierowało na ten kierunek w WSPA? Nazwiska wykładowców - sami fachowcy teoretycy ale co ważniejsze praktycy w swoich dziedzinach. Uczelnia zawsze słynęła z tego kierunku, kogo bym nie spytał o wybór uczelni, wszyscy zgodnie mówili "jeśli informatyka to tylko na Wyspie" Przedmioty prowadzone nie tylko w profesjonalny ale także ciekawy sposób. Tutaj podchodzą indywidualnie do każdego, co pozwala na rozwój swoich zainteresowań nawet wykraczających po za ramy programu. Z czystym sumieniem mogę polecić każdemu, kto chce się dobrze przygotować do pracy jako administrator sieci, grafik, projektant gier czy web admin.
Marketing WSPA
odpowiedź dla maja z dnia 14.08.2019
Dzień dobry, Rekrutacja trwa do 31 września 2019 roku. Zachęcamy jednak, aby złożyć dokumenty wcześniej. Do końca sierpnia trwa promocja "Wakacyjna zniżka", która uprawnia do 10% rabatu na czesne. Mam nadzieje, że do zobaczenia na WySPIE! Pozdrawiamy, Marketing WSPA
20.08.2019
14.08.2019
maja
Do kiedy można rekrutować na zarządzanie? Dzienne?
Student
Witam, czy ktos studiowal podyplomowo BHP on line na WSPA? Jaka opinia? Czy warto?
24.07.2019
23.03.2019
STUDENCIK
Czesc, czy studiował ktoś tutaj informatykę online jakie są wasze opinie?
projektowanie wnętrz
hej, pobrała sobie z Excela program zajęć na kierunku projektowanie wnętrz, wygląda to ciekawie, przynajmniej na pierwszy rzut oka. Ale mam pytanie: kto będzie prowadził te zajęcia? Bo nie znalazłam nazwisk wykładowców? A to w sumie jest najważniejsze, od kogo będziemy zdobywać wiedzę? Drugie pytanie - tam są wpisane praktyki, ok, super. Tylko czy sami mamy je sobie zorganizowć, czy uczelnia nas będzie wysyłać albo pomagac w znalezieniu firmy? Bo na sklepie w Ikei to nie chciałabym wylądować, a raczej wycieczki do Szwecji nam nie zrobią, zeby tam podglądac proces tworzenia?
22.03.2019
26.01.2019
Wojtek
Witam czy studiował ktoś tutaj informatykę online jakie są wasze opinie?
Iza
ktoś porównywał WSPIA do UMCS oraz KUL twierdząc, że WSPIA wypada na korzyść i że tamte państwowa szkoły nie dorastaja jej do pięt. Czy możesz powiedzieć jaki kierunek studiowałeś i jakie aspekty porównywałeś? czy na obu tych państwowych uczelniach także byłeś studentem? jeżeli dysponujesz wiedzą szeroką, to czy możesz dokonać porównania Dziennikarstwa na uczelniach w Lublinie z rekomendacją i uzasadnieniem?
15.11.2018
13.11.2018
lingwistyka
jaki tytuł naukowy ma student kończący kierunek lingwistyka stosowana? co wpisane na dyplom? jak oceniacie poziom na lingwistyce?
cha, cha, cha
Karol, a co umiesz człowieku? jak mam Ci odpowiedzieć o skalę trudności matematyki? jak ogarmiasz, to luzik, a jak masz z czymś problemy, to będziesz musiał zakuć i tyle w temacie. A na zarządzaniu jakoś specjalnie nie cisną .
25.10.2018
17.09.2018
Karol
Witam czy mógłby ktoś udzielić informacje o skali trudności przedmiotu matematyka na zarządzaniu ??
Agnieszka
Kończąc moja wcześniejszą wypowiedz: studia onlin sa dla osob, które mają nerwy ze stali i dużo wyrozumiałości dla niekompetencji organizatorów. Decydując się na te studia kierowałam się wygodą. Będac pracująca mama uważalam , że to idealne rozwiazanie. Nic mylnego.Gdybym miała wybierac jeszcze raz wolalabym spotykać się co dwa tygodnie na uczelni .
12.08.2018
12.08.2018
Agnieszka
Dla zainteresowanych studiami podyplomowymi online radzę przemyśleć decyzję dwa razy. Ukończyłam takowe na WSPiA i nie polecam. Więcej nerwów , stresu i pracy niż na stacjonarnych podyplomówkach ( mówię z autopsji). Trzech na dziesięciu wykładowców spisało się bdb (solidni,zaangażowani, obecni na platformie) . Pozostałych zaliczyłabym do dwóch grup:pierwsi wstawili zadania na odczepnego ale i nie robili problemów z zaliczeniem, drudzy z wielkimi oczekiwaniami wobec studentów a zerowym zaangażowaniem. Dużo by pisać. Przykladowo : kontakt z większościa wykładowców był niemożliwy, zadania wstawiane 3 m-ce po rozpoczęciu studiów a termin zaliczenia wyznaczony za niecałe2 tygodnie, brak recenzji prac tj.ocena chyba za nazwisko, brak ocen w ogóle (2 m-ce po zakończeniu I semestru nie mielismy pojęcia jaka ocene dostaliśmy o ewentualnej poprawie nie wspomnę itd. itd. Jeśli jest się osobą bez zobowiazań (nie pracujaca, bez rodziny i innych tego typu obowiązków) to pewnie taki tryb jest wygodny. Jeśli dodamy , że zależy nam tylko na papierku a nie wiedzy to tym bardziej. Ja osobiście jestem zniesmaczona postępowaniem prowadzących i organizacją studiów online. Miłe zaskoczenie ze strony dziekanatu.
Anka
Czy może się ktoś podzielić informacjami na temat kryminologii na WSPA? Bardzo ciężko jest znaleźć jakieś dokładne informacje o tym kierunku w Lublinie.
07.02.2018
20.11.2017
pyt. o Finanse i rachunkowość
czy osoba która skończy kierunek finanse i rachunkowość może otworzyć biuro księgowe??? czy jest potrzebny jakiś egzamin dla księgowych? jak to wygląda w praktyce? I od razu ptzy okazji; czy można być księgową BEZ studiów, tylko po samych kursach?
Piotr - praktyki na Transporcie
Czy na kierunku Transport uczelnia organizuje jakieś praktyki dla studentów? Czy szkołą pośredniczy albo ułatwia znalezienie pracy swoim absolwentom? Czy polecacie ten kierunek studiów?
08.11.2017
02.11.2017
lingwistyka stosowana
Interesuje mnie kierunek - lingwistyka stosowana. Zastanawiam się nad poziomem trudności? kto prowadzi zajęcia ? jacy wykładowcy i jaki jest poziom ich ćwiczeń? możecie podać nazwiska? wiem, że to są wymagające studia i zastanawiam się, czy wybierając szkołę płatną, dobrze zrobię? Gdzie jeszcze w Lublinie można studiować ten kierunek?
ewelina
Czy wiadomo już coś na temat rozpoczęcia zajęć na studiach podyplomowych?
16.10.2017
04.10.2017
Klaudia Górska
Pani Anno, dziękujemy za uwagi. Zapraszamy na spotkanie z Pełnomocnikiem Rektora ds. Studenckich w pokoju 107A, we wtorki od godziny 13.30-15.30 lub w soboty w godzinach 9.30-10.30. Każda opinia jest dla nas ważna, do tego wytłumaczymy Pani działanie planu zajęć, elektronicznych indeksów oraz przedstawimy godziny działania działu finansowego, który jest czynny również w soboty. Pozdrawiam Klaudia Górska - marketing WSPA.
Anna
Zajęcia rzeczywiście są praktyczne. Natomiast jeśli chodzi o organizację toku studiów oraz przekaz informacji jest on na bardzo niskim poziomie. Brak indeksów, brak systemu do podejrzenia ocen, dział finansowy nieczynny w weekendy. Błędy w planach, zbyt małe sale w stosunku do wielkości grup. Niektórzy wykładowcy merytoryczni. Z drugiej strony wykładowcy lubiący lizusostwo, np dr M. Je-k.
30.09.2017
28.09.2017
Karolina
Czy warto iść na studia podyplomowe z rachunkowości i finansów na wspa?
TomeKondi
Witam - bardzo proszę o jakieś info na temat kierunki transport w formie studiów online. Jak wyglada podejscie wykladowców do studentów ? Jak wygladają zjazdy, egzaminy ? Czy kierunek jest bardzo cieżki ?
08.09.2017
04.09.2017
yokooo
Czy ktoś studiuje lub wybiera się na kierunek stosunki międzynarodowe/ dziennikarstwo w trybie online?? Jeżeli tak, to bardzo proszę o kontakt na yokoxoxo@wp.pl
online
To można studiować ten kierunek w 100% online? Też chętnie poznam szczegóły! To byłoby idealne wyjście dla mnie!
28.05.2017
26.02.2017
asia
heeej, studiuje ktoś finanse i rachunkowość w formie online? co możecie powiedzieć na temat samego kierunku jak i trybu studiów?
Oleg
Hej Maja! Uczymy się o językach bardzo dużo, sporo jest też o ekonomiii. Jeżeli lubisz takie rzeczy to polecam!!!
27.11.2016
23.10.2016
MAJA
TRANSLATORYKA BIZNESOWA MNIE INTERESUJE, JAK TO WYGLĄDA? Może się Ktoś wypowiedzieć?Proszę...
o transporcie
Transport ma sporo wspólnego z logistyką, szczególnie na pierwszym roku przedmioty mogą być zbliżone. Na logistyce spotkasz się m.in z takimi przedmiotami jak: materiałoznawstwo, logistyka dystrybucji, zarządzanie produkcją i usługami. Będziesz mieć również do czynienia z przedmiotami o nastawieniu humanistycznym (prawo, socjo) czy zarządzaniem. Na transporcie możesz spodziewać się prawa transportowego, aerodynamiki pojazdów, inżynierii ruchu, ekologii transportu czy spedycja i obsługa celna.
18.10.2016
02.08.2016
Mateusz
Witam, ja również z pytaniem o kierunek Transport, a najlepiej w formie online. Jakby ktoś coś to będę wdzięczny mateuszkoszolko@gmail.com
pytanko o Transport
czy na kierunku TRansport studiuja dziewczyny???? A jesli tak, to ile ich jest? Czy ten transport jako kierunek jest podobny do Logistyki? Generalnie interesuje mnie jak najwięcej na ten temat :-) aha, jeśli nie ta, to jaką uczelnię polecicie?
17.02.2016
30.09.2015
Kasia
UMCS czy KUL nie dorastają Wyspie do pięt. Wyspa to uczelnia na bardzo wysokim poziomie, której zależy na studentach i ich wiedzy po studiach. Wiele praktycznych zajęć, które okazują się szalenie ważne w pracy w zawodzie. Jestem po Wyspie i zawsze będę uważała, że był to najlepszy wybór. Dzięki temu teraz mam swoją firmę, która wciąż pnie się w górę. Wiele zawdzięczam te uczelni. Jeśli myślicie o przyszłości - ta uczelnia pomoże Wam o nią zadbać. Polecam!
Katia
Czy poziom na finansach i rachunkowości jest wysoki? chodzi mi o to czy może być problem ze zdaniem? co myslicie o tym kierunku?
08.09.2015
30.08.2015
klaudia
Witajcie, przychodzę z zapytaniem odnośnie kierunku architektura i urbanistyka. mianowicie nie mogę się doszukać jak punktowane są wyniki z matur na ten kierunek i czy w ogóle brane jest to pod uwagę? (myślę, że powinno ale zwyczajnie w świecie nie wiem). Ślicznie proszę o odpowiedź :)
gosc
czy ktos studiuje online na tej uczelni i może powiedziec cos na ten temat?
06.08.2015
27.03.2015
Michał
Tez uważam, że Wyspa jest super. Ma bardzo praktyczny program nauczania. Prace znalazłem już na drugim roku, bo na Lubelszczyźnie wszyscy wiedza, że po tej szkole ludzie są dobrze przygotowani do pracy zawodowej.
Sony
Uczelnia super ;) pomimo tego iż płacimy pieniążki za studiowanie to otrzymujemy bardzo bardzo dużo. Po pierwsze umiejętności i kompetencje które faktycznie przydają się w przyszłości na rynku pracy. Po drugie atmosfera jest fantastyczna przykładem może być tutaj dziekanat, a wiadomo jak jest z nimi na innych uczelniach. Po trzecie studenci moga rozwijać swoje zainteresowania, przykładowo w roku ubiegłym studenci Architektury zaprojektowali całe 1 piętro sami. A i jeszcze trzeba wspomnieć o Samorządzie który realizuje masę ciekawych projektów dla studentów. Uczelnia warta każdego dolara :D
12.03.2015
31.01.2015
Maria
Cześć! Ja trafiłam na Wyspę na studia podyplomowe. jest super, o wile lepiej niż w uczelni publicznej. Do tego taniej! Zajęcia są bardzo praktyczne i przygotowują do rynku pracy.
Arek
Ja studiuję architekturę na Wyspie i jestem bardzo zadowolony. Poziom jest wysoki, zajęcia ciekawe, dużo praktyki, ciekawi ludzie. Sama uczelnia tez jest ok. Pozwolili nam nawet zaprojektować dwa korytarze i zrobili remont wg. naszej koncepcji. Teraz mamy projektować sale lekcyjne.
31.01.2015
31.12.2014
Patryk
Ja też jestem absolwentem Wyspy i bardzo wysoko ją oceniam. Ukończyłem tam rachunkowość i finanse. Poziom jest wysoki, zajęcia praktyczne i przydatne później w pracy zawodowej. Wykładowcy wymagający, ale w granicach rozsądku. Jak chodzisz na zajęcia i uważasz, to zdasz. Do tego dodam dobrą organizację pracy dziekanatu, nie tak jak w uczelniach publicznych!
Anna
Studiowałam socjologię na Wyspie i jestem bardzo zadowolona. Teraz jest nowy kierownik tego kierunku, dr Monika Sak-Skowron. To osoba o bardzo dużym doświadczeniu praktycznym i tak zbudowała programy dla studiów magisterskich. Na pewno są one dużo lepsze niż te proponowane na KUL czy UMCS.
30.11.2014
30.11.2014
Absolwent
Właśnie wystawiłem wysoką ocenę WSPA, ale w ankiecie brakuje mi pytania o praktyczność studiów w kontekście pracy, a ta na Wyspie jest bardzo wysoka. To jest uczelnia, w której programy są przygotowane pod rynek pracy. Ja ukończyłem socjologię na poziomie licencjackim, a teraz widzę, że na poziomie magisterskim są specjalności bardzo poszukiwane przez firmy badające opinię społeczną. Krótko mówić daję ocenę bdb.
socjologia na mgr???
czy Socjologia to jedyny kierunek, ktory w WSPiA jest w formie mgr czyli uzupelniajacych magisterskich? chetnie bym sie dowiedziala czegoś więcej od studentów socjologii, gwłownie interesuje mnie, z kim są zajęcia, jaki poziom studiów, czego sie spodziewać na pierwszym roku, będę wdzięczna za każdą informację
09.08.2013
08.08.2013
szalu nie ma
ale ocena 4,8 do najwyżsych nie nalezy, gdyby studenci byli zadowolenia, to dawali by wiecej punktow, a jak oceniacie inne prywatne w miescie? macie wieksze rozeznanie?
Wera
Interesuje mnie architektura na tej uczelni.. Wiem, że to nie jest najlepszy pomysł, jednak nie mam innego wyboru, a marzę o studiowaniu architektury. Powiedzcie jak tam jest i czy są jakieś szanse rozwoju?
14.04.2013
27.03.2013
Klaudia
Jak wygląda studiowanie na Architekturze i urbanistyce na tej uczelni? Można gdzies w sieci obejrzec prace studentów tego kierunku?
Goka
Studiowałam na Wyspie i jestem bardzo zadowolona- super atmosfera, mili wykładowcy- ludzkie podejscie do studenta. Dzięki praktyce w firmie, którą pomogło mi znaleźć Biuro karier, odrazu po zakończeniu praktyk zaproponowano mi pracę najpierw na 1/2 etatu, a po ukończeniu studiów na pełen etat.
11.02.2013
22.08.2012
ewelajn
mi sie też bardzo podoba strona wyższej skzoly przedsiebiorczosci i administracji w lublinie, wlasciwie znalazlam tam wszelkie informacje jakich moze przyszly student wymagać oprócz subiektywnych opinii obecnych studentów, które znalazłam tutaj. teraz już wiem wszystko i jestem w miarę zadowolona ze swojego wyboru uczelni ;)
Spoko ???
Co to za uczelnia, która w dzisiejszych czasach ma 11 kierunków , a tylko 1 socjologię magisterską ?
07.08.2012
01.08.2012
Karol
Nie wiem jak jest na Dziennikarstwie ale na Architekturze mają wykładowców z Krakowa. Spoko uczelnia.
Martyna
Ja tam studiuję poziom wysoki ale wykładowcy spoko. Da się dogadać. Ja osobiści byłam zaskoczona obsługą w dziekanacie jest rewelacyjna. Od swoich koleżanek z innych uczelni słyszałam różne opinie o dziekanatach i byłam przerażona przed pierwszą wizytą . A tu miłe zaskoczenie! Polecam
21.07.2012
18.07.2012
dziennikarstwo
czy na dziennikarstwie Lublin zapewnia warsztaty na porzadnym poziomie, czyli z ludzmi z mediow z Warszawki??? jak wygladaj apraktyki na dziennikarstwie i kom spolecznej? bardzo zalezy mi na opinii, bo chce koniecznie ten kierunke studiowac, piszcie, please
infa
Widzę że mają właśnie, ale ciekawi mnie co ktoś studiujący mógłby mi powiedzieć na temat tych studiów? Jak to wygląda? Jest ciężko?
07.07.2012
04.06.2012
aha, maja informatyke
ktos pytal o kierunke informatyka, maja - wejdz na studia inzynierskie i tam masz informe
juz chodzi i jest zarabista
stronka uczelni juz chodzi, musieli zmieniac pewnie przed rekrutacja,ale jest zarabista, wszysciutko czytelnie, zkladka "Kandydat' jak na talerzyku, bomba a teraz pytanko ode mnie: kto u nich transport studiuje???? jak jest?
04.06.2012
31.05.2012
ich strony nie ma
chcialam przejsc na ich strone, zostalam przekierowana na plakat z informacja o pracach konserwacyjnych, czy na WSPiA jest kierunek informatyka? a jelsi nie maja, to jaka uczelnie w Lublinie polecacie z informatyka?
politologia
mnie interesuje kierunek politologia, jeszcze ewentualnie rozwazam socjologie, ale w mniejszym stopniu, chetnie bym sie dowiedzial czegos wiecej o tym kierunku realizowanym walsnie w WSPiA, jaka jest kadra, czy bardzo cisna na pierwszym roku, jaki jest odsiew po egzaminach, ale tez o samej uczelni chetnie poczytam, co sadzicie
05.04.2012
25.01.2012
ruski
Jak ci sie nie chce uczyc to co robisz na studaiach? Mnie tam sie na wyspie podoba
polska
a ja na drugim i sie zastanawiam co ja tuta jeszcze robie:P ale jak juz zostałam to juz pociagne do konca. Powiem wam szczerze, że nie chce mi sie za bardzo uczyc tych wszystkich ... :P
24.01.2012
22.01.2012
Stokrotka25
Jestem na pierwszym roku i jestem baaardzo, ale to bardzo zadowolona.:) Przyjaźni ludzie w dziekanacie, na uczelni. Wykładowcy pracują po to aby czegoś nauczyć, a nie wyrobić godzinki i tyle. Serdecznie polecam.:)
Kris
Uczelnia ok. Ja nie narzekam, a nawet lubię. Ale tu nie ma żadnej kosmetologii, coś się komuś pokręciło
12.01.2012
23.05.2011
Marcel
Tomoty, żeby studiować prawo trzeba przysiąść i powkuwać, ale bez orki. Jeśli prawo jest Twoją pasją bez problemu zdasz egzaminy. Sama uczelnia jest ok. Przyjazna. Po pierwszym roku odpadają tylko ci, którzy prawa nie traktują poważnie. Ja polecam studiowanie w tej uczelni.
Kara
Zuzanko, jak najbardziej. Kosmetologia na tym kierunku to dobry wybór. Sprzęt wysokiej klasy, praktyki w renomowanych gabinetach.
23.05.2011
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Administracji w Lublinie
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Politechnika Lubelska
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
  • Wyższa Szkoła Ekonomii, Prawa i Nauk Medycznych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Dolnośląska Szkoła Wyższa we Wrocławiu
  • Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Integracji Europejskiej w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Wyższa Szkoła Menedżerska w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Handlowa we Wrocławiu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Tarnowie
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Akademia Bialska Nauk Stosowanych im. Jana Pawła II
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Uczelnia Nauk Społecznych Filia Nowy Targ
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Łodzi
  • Politechnika Łódzka
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Akademia Zamojska
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Bydgoska Szkoła Wyższa
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Głogowie
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Akademia Pomorska w Słupsku
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Raciborzu
  • Wyższa Szkoła Techniczna w Katowicach
  • Uniwersytet Opolski
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych, Wydział Międzyuczelniany w Gdańsku
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Politechnika Poznańska
  • Politechnika Częstochowska
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu, Wydział Ekonomiczny w Opolu
  • Szkoła Główna Służby Pożarniczej w Warszawie
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu, Wydział Zamiejscowy w Chorzowie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Poznaniu
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Toruniu
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu Wydział Ekonomiczny w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Ekonomii i Innowacji w Lublinie
  • Ateneum - Akademia Nauk Stosowanych w Gdańsku
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Gdański
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Akademia im. Aleksandra Gieysztora w Pułtusku
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Akademia Ignatianum w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Państwowa Uczelnia Zawodowa im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Państwowa Wyższa Szkoła Techniczno-Ekonomiczna im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania im. Prof. T. Kotarbińskiego
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Staropolska Akademia Nauk Stosowanych w Kielcach
  • Powiślańska Szkoła Wyższa w Kwidzynie
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Warszawie
  • Podhalańska Państwowa Uczelnia Zawodowa w Nowym Targu
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej Filia w Stalowej Woli
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa im. J.A. Komeńskiego w Lesznie
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa w Warszawie - grupa Vistula
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Nowym Sączu
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Agrobiznesu w Łomży
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Bydgoszczy
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Bytomiu
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Pedagogium Wyższa Szkoła Nauk Społecznych w Warszawie