• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Ocena uczelni


Komentarze (123)
Paweł
Aga, śmiało możesz składać na informatykę online. Wystarczy słuchać na zajęciach i uczyć się w domu żeby zdać, nie uczysz się, nie zdajesz, proste :) Ja polecam WSPA, przyszedłem do WSPA na informatykę z innej uczelni, szkoła nie robi problemów i dziekanat jest bardzo miły - dobrze traktują studentów. Pewnie jeszcze będę robić magisterkę i podyplomowe na WSPA :)
08.05.2021
07.05.2021
Aga
Czy ktoś może podzielić się informacjami na temat informatyki stacjonarnie. Czy studia są ciężkie. W planie widzę na 1 semestrze ekonomię w j. angielskim a co jak nie zna sie języka perfekt jak to zaliczyć. Czy przedmoty informatyczne są dobrze tłumaczone czy można ogarnąć i spokojnie skończyć studia. Jak jest z matematyką i czy jest fizyka na tym kierunku. Podzielcie się swoimi doświadczeniami ponieważ zastanawiam się nad tym kierunkiem i chcę ocenić czy dam radę
InformatykaOnline
Witam, jestem na 2 roku studiów online z informatyki. Mogę polecić szkołę wszystkim, którzy wahają się czy pójść na studia online czy nie. Poziom na uczelni jest bardzo dobry, wszyscy wykładowcy są bardzo mili jak i również dziekanat. Nie bójcie się, wystarczy słuchać na zajęciach i uczyć się w domu żeby zdać matematykę dyskretną czy rachunek prawdopodobieństwa ! Sporo osób dojeżdża nawet z Warszawy/Krakowa/Gdańska, jak studia to tylko na WSPA ! :)
04.05.2021
29.04.2021
Karolina
odpowiedź dla Cyprian z dnia 28.04.2021
Dziękujemy bardzo za miłe słowa. Niezmiernie nam miło, że jest Pan zadowolony zarówno z uczelni, jak i kadry.
Cyprian
Uwielbiam moją uczelnie. Właśnie robie magisterkę z informatyki. Nauczyłem się dużo praktycznych rzeczy, co jest dla mnie bardzo wazne. Kadra jest bardzo specjalistyczna, uprzejma i zdecydowanie pomaga rozwiązywać problemy, zamiast je stwarzac.
28.04.2021
22.04.2021
Baśka
Polecam kierunek projektowanie wnętrz. Od zawsze wystrój był moim konikiem, ale tutaj mogłam odkryć swój prawdziwy potencjał. Nie mogę się doczekać praktyk w Ikei ;) Jeśli ktoś się waha, to nie ma co. Jeśli uważasz na zajęciach to zdanie nie będzie stanowić problemu.
Emilia
Ja również obawiałam się matematyki na tym kierunku, ale bez obaw. Na tej uczelni nie ma problemu z wykładowcami, jeżeli uczestniczysz w zajęciach i się starasz, to zazwyczaj wykładowcy to widzą i pomagają, nawet jeśli sobie z czymś nie radzisz. Jeżeli nie rozumiesz tematu, polecam indywidualnie pisać do wykładowców lub korzystać z konsultacji, które prowadzą poza zajęciami. Ani razu nie zostałam zignorowana czy źle potraktowana w takiej sytuacji, zawsze dostawałam odpowiedzi na swoje pytania i wszystko mi wytłumaczono. Jednak stosunek do studenta jest tu o niebo lepszy niż na uczelniach państwowych.
19.04.2021
19.04.2021
Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Administracji
odpowiedź dla Maciek z dnia 17.04.2021
Dzień dobry. Ciężko jednoznacznie odpowiedzieć na Pana zapytanie. Większość naszych studentów bez problemu radzi sobie z zaliczeniem tego przedmiotu. Osobom, którym się nie powiodło, dajemy możliwość ponownego podejścia do egzaminu w sesji poprawkowej. W ostateczności można powtórzyć przedmiot w następnym roku akademickim, natomiast z doświadczenia nie dotyczy to wielu studentów.
Maciek
Czy na informatyce na WYSPiE ciężko przejść przez matematykę. Nie jestem geniuszem matematycznym, ale też nie jestem słaby i zastanawiam się czy da się na tej uczelni przejść przez ten przedmiot. Na polibudzie masakra z powodu prowadzącego, który utrąca z byle powodu
17.04.2021
16.04.2021
Anna
Jestem na pierwszym roku administracji. Jestem bardzo zadowolona, poziom uczelni jest świetny. W dodatku wykładowcy są empatyczni i wyrozumiali. Nie wyobrażam sobie wyboru innej uczelni.
Dział Marketingu WSPA
odpowiedź dla Jagna z dnia 14.04.2021
Dzień dobry, poziom zależy od ogólnego poziomu prac osób rekrutujących się, także na ten moment ciężko jest go określić. Wśród naszych studentów są zarówno osoby na poziomie zaawansowanym, jak i tak zwani samoucy. Oprócz samych prac duży wpływ ma również rozmowa kwalifikacyjna, dlatego proszę bez obaw aplikować. Komisja poza umiejętnościami ocenia potencjał. Pozdrawiamy, WSPA
14.04.2021
14.04.2021
Jagna
Mam pytanie o prace własne na architekturę. Jaki poziom muszą reprezentować? Biorąc pod uwagę, że nie aplikuję na ASP?
XXX
Czy oferta na stronie www jest wiążąca, czy jakieś nowości jeszcze są przewidziane?
25.03.2021
23.03.2021
Marcel
Uważam że na najlepszym poziomie Waszej uczelni jest informatyka. Sam jestem studentem informatyki śledczej i już nie mogę się doczekać by rozpocząć pracę na komendzie. Dzięki wspaniałym, doświadczonym i wykształconym wykładowca jestem coraz bliżej celu. Dziękuje Wam wszystkim i każdemu z osobna.
Ewelina
Na tej uczelni robiłam zarówno licencjat jak i magisterkę i bardzo polecam!
17.02.2021
23.12.2020
Magdalena M
Super uczelnia, nowoczesne kierunki studiów, fajni wykładowcy. Polecam z całego serca!
Isia
Dobrze czytać takie opinie o mojej szkole.
22.12.2020
08.12.2020
Anna Wójcik
Dobra uczelnia z praktycznym podejściem do nauki. Wykładowcy są bardzo kompetentni, i co ważne- uprzejmi wobec studenta.
Justyna Orzechowska, Specjalista ds projektów i marketingu WSPA w Lublinie
odpowiedź dla Aga z dnia 11.11.2020
Studia mają profil praktyczny, tzn. że 70% zajęć jest realizowanych z czynnym udziałem studentów (ćwiczenia, warsztaty, projekty). Program studiów jest tak skonstruowany, żeby zapoznać studenta z 3 obszarami wiedzy i umiejętności: inżynierskim (projektowanie, budownictwo, technika), wiedzą o człowieku i jego potrzebach i estetyką (sztuka, kolekcjonerstwo, wzornictwo). Zajęcia prowadzą praktycy, mający własne doświadczenie w projektowaniu wnętrz. Program studiów jest realizowany w kontakcie w pracodawcami.
18.11.2020
17.11.2020
Centrum Studiów Podyplomowych i Szkoleń
odpowiedź dla podyplomówka - KSZTAŁCENIE ZDALNE W EDUKACJI z dnia 16.11.2020
Dzień dobry, program studiów realizowany był już wcześniej. Studia kierowane są do wszystkich zainteresowanych kształceniem zdalnym. Słuchaczami studiów podyplomowych są osoby posiadające ukończone studia wyższe bez względu na wiek. Aby uczestniczyć w zajęciach wymagamy podstawowej znajomości obsługi komputera. Obecnie jesteśmy na etapie kompletowania grupy. W przypadku pytań prosimy o kontakt z Centrum Studiów Podyplomowych i Szkoleń, chętnie udzielimy dodatkowych informacji. tel. 81 452 94 74 e-mail: spd@wspa.pl
podyplomówka - KSZTAŁCENIE ZDALNE W EDUKACJI
Czy studia podyplomowe KSZTAŁCENIE ZDALNE W EDUKACJI są nowym szkoleniem na potrzeby obecnej pandemii i faktu, że uczniowie i studenci uczą się w domach? czy może ten program był realizowany wcześniej? Kwestia druga - czy to są studia typowo dla nauczycieli? Trzy - na ile należy znać komputer? W jakim wieku są uczestnicy?
16.11.2020
11.11.2020
Aga
Szukam studiów artystycznych. Zaciekawiło mnie projektowanie wnętrz. To kierunek praktyczny, można rzeczywiście nabyć konkretne umiejętności? Jak oceniacie studia?
iza757
Polecam!
21.10.2020
06.10.2020
WSPA w Lublinie
odpowiedź dla Gosia z dnia 05.10.2020
Dzień dobry. Uczelnia zapewnia oprogramowanie, pracownie i wszelką pomoc w wykonaniu projektów.
Gosia
Czy na kierunkach projektowych uczelnia zapewnia sprzęt i pracownie, czy do projektów domowych trzeba dysponować odpowiednim oprogramowaniem, sprzętem itp?
05.10.2020
19.09.2020
Aga
Witam. Czy ktos może studiował finanse i rachunkowość w trybie online na tej uczelni? Poproszę o opinię.
WSPA w Lublinie
odpowiedź dla Ania z dnia 09.09.2020
Dzień dobry. W związku z sytuacją epidemiologiczną w tym roku rozmowa kwalifikacyjna odbędzie się w trybie online.
14.09.2020
09.09.2020
Ania
Czy rozmowa kwalifikacyjna odbywa się osobiście?
Justyna Orzechowska, Specjalista ds projektów i marketingu WSPA w Lublinie
odpowiedź dla Ada z dnia 24.08.2020
Rozmowa kwalifikacyjna obejmuje ocenę predyspozycji Kandydata. Komisja ocenia, czy Kandydat da sobie radę na studiach, pyta o zainteresowania, o oczekiwania. Serdecznie zapraszamy
25.08.2020
24.08.2020
Ada
Czy rozmowa kwalifikacyjna na projektowanie wnętrz obejmuje konkretne zagadnienia z zakresu projektowania?
Marketing WSPA
odpowiedź dla Kasia z dnia 01.08.2020
Dzień dobry. Dziękujemy za zainteresowanie ofertą dydaktyczną WSPA. Prace naszych kandydatów na kierunek Projektowanie wnętrz są na różnym poziomie zaawansowania. Na studia dostają się też osoby, które nie ukończyły żadnego kursu z rysunku i wykonały prace najlepiej jak potrafiły. Ponadto na decyzję o przyjęciu składa się nie tylko ocena z rysunku, ale także z samej rozmowy kwalifikacyjnej. Zapraszamy do złożenia dokumentów! Jeżeli ma Pani jakieś wątpliwości bądź pytania, zapraszamy do kontaktu z Działem Rekrutacji: tel. 81 452 94 73 e-mail: rekrutacja@wspa.pl
03.08.2020
01.08.2020
Kasia
Witam, mam pytanko. Jak chodzi o rekrutację na projektowanie wnętrz (szczegółowo chodzi o teczkę), to czy muszę być „wybitnie zdolna” z rysowania aby dostać się czy wykonać pracy jak najlepiej się da i dzięki temu mam możliwości dostania się na wymarzony kierunek?
WSPA w Lublinie
odpowiedź dla mk940a z dnia 16.07.2020
Dzień dobry! Dziękujemy za zainteresowanie ofertą dydaktyczną WSPA. Część zajęć na studiach niestacjonarnych z wykorzystaniem metod i technik kształcenia na odległość odbywa się na specjalnej Platformie internetowej. Wykładowcy zamieszczają na Platformie materiały dydaktyczne oraz zadania. Nie wymagamy logowania się w wyznaczonych dniach czy godzinach. Na wykonanie każdego zadania będzie określony przez wykładowcę czas, a zamieszczone materiały będą dostępne na Platformie przez cały semestr. Zajęcia praktyczne oraz sesja egzaminacyjna odbywają się podczas zjazdów na uczelni. W semestrze są 3 kilkudniowe zjazdy (3-4 dniowe zjazdy, które obejmują weekend - np. od piątku do niedzieli lub od czwartku do niedzieli). W przypadku zainteresowania zapraszamy do kontaktu z Działem Rekrutacji: rekrutacja@wspa.pl
20.07.2020
16.07.2020
mk940a
Dzień dobry, Czy studiuje ktoś grafikę komputerową i projektowanie gier W TRYBIE ON-LINIE? Jak wygląda nauka, jaki jest poziom i czy da się w ten sposób spokojnie studiować czy nie? Mnie osobiście bardziej interesuje projektowanie grafik i fotografia ale niestety w trybie on-linie
Justyna
Zdecydowanie polecam studia na WSPA. Mają super podejście do studentów. Na pewno jeszcze tu wrócę na kolejny kierunek.
13.07.2020
13.07.2020
Ewa
Polecam studia podyplomowe na tej uczelni! Ukończyłam kierunek Kadry i płace w prawie i praktyce i jestem bardzo zadowolona.
Piotr
Bardzo miło wspominam studia. Wyjątkowo dobry poziom kształcenia jak na prywatną uczelnie. Polecam!
13.07.2020
13.07.2020
Natalia
Polecam WSPA! Ogromnym plusem jest praktyczny profil nauki. Tutaj zdobywasz konkretną i przydatną wiedzę i umiejętności, a nie tylko słuchasz nudnych wykładów!
WSPA w Lublinie
odpowiedź dla Damian z dnia 25.06.2020
Bardzo dziękujemy za opinię. Pozdrowienia.
25.06.2020
25.06.2020
Damian
@Klara tak, prowadzone zajęcia z informatyki są na dobrym poziomie.
WSPA w Lublinie
odpowiedź dla Natalia z dnia 26.05.2020
Dzień dobry. Socjologię w WSPA w Lublinie możecie studiować w trybie stacjonarnym i niestacjonarnym (zjazdy odbywają się 3 razy w semestrze). Specjalizacje w ramach kierunku to: Socjologia, studia licencjackie I stopnia: • Marketing, reklama i nowe media • Socjologia biznesu i organizacji Socjologia, studia magisterskie II stopnia: • Marketing, reklama i nowe media • Badania komercyjne Zapraszamy do odwiedzenia strony www Uczelni: https://wspa.pl/studia-licencjackie/socjologia/ https://wspa.pl/studia-magisterskie/socjologia-ii-stopien/ Praktyczne aspekty studiowania Socjologii w WSPA przedstawia Prodziekan Kierunku, dr Ewa Miszczak: https://www.youtube.com/watch?v=OhHsTaO3INQ
28.05.2020
26.05.2020
Natalia
Czy ktoś mógłby powiedzieć jak wygląda kierunek socjologii?
WSPA w Lublinie
odpowiedź dla Kot z dnia 13.05.2020
Dzień dobry. Kierunek Projektowanie wnętrz jest prowadzony w ramach studiów pierwszego stopnia, o profilu praktycznym, w systemie stacjonarnym i niestacjonarnym. Po siedmiu semestrach nauki i obronie pracy dyplomowej, otrzymujemy tytuł inżyniera projektowania wnętrz. Kształcenie realizowane jest pod kątem bieżących oczekiwań lokalnego i regionalnego rynku pracy z uwzględnieniem aktualnych potrzeb instytucji społecznych oraz przedsiębiorców. Studia dają możliwość prowadzenia własnej firmy lub podjęcia działalności zawodowej w pracowniach projektowych oraz instytucjach i placówkach handlowych, powiązanych z projektowaniem wnętrz. W sprawie szczegółów związanych z tokiem studiów, prosimy o kontakt z opiekunem kierunku, na fanpage naszej Uczelni właśnie trwają Wirtualne Drzwi Otwarte na kierunku Projektowanie wnętrz: https://www.facebook.com/wspa.lublin/
13.05.2020
13.05.2020
Kot
Czy i jaki tytuł otrzymuje się po studiach podyplomowych Projektowanie Wnętrz? Jakich programów komputerowych student uczy się na tym kierunku?
Kandydatka
Co myślicie o kierunkach artystycznych w tej szkole? Architektura, projektowanie? JAki poziom?
22.04.2020
21.04.2020
Klara
Jak wygląda informatyka i projektowanie gier? Polecacie?
Justyna Orzechowska, WSPA w Lublinie
odpowiedź dla Ala z dnia 17.04.2020
Tak, wymagane są 3 rysunki do portfolio, a z kandydatem przeprowadzana jest rozmowa wstępna. Nie jest to egzamin. Serdecznie zachęcam. Kierunek prowadzony jest przez fachowców, ludzi z pasją i nieszablonowym podejściem do nauki.
21.04.2020
17.04.2020
Ala
Czy jak chciałabym pójść na architekturę to muszę zdać jakieś wstępne egzaminy? Jest wymagane jakieś portfolio z rysunku?
Justyna Orzechowska
odpowiedź dla Nick z dnia 02.03.2020
Dziękujemy za opinię. Projektowanie wnętrz cieszy się ogromną popularnością, w dużej mierze dzięki opiniom studentów.
03.04.2020
03.04.2020
Justyna Orzechowska
odpowiedź dla Luiza z dnia 20.03.2020
Zachęcam do odwiedzenia naszej strony internetowej www.wspa.pl. W zakładce - Student - Współpraca międzynarodowa - Erasmus+ zawarliśmy wyczerpujące informacje. Na pani pytanie odpowiedź można znaleźć tu: https://wspa.pl/wspolpraca-miedzynarodowa/erasmus+/studenci-praktyki/
Justyna Orzechowska
odpowiedź dla Kinia z dnia 31.03.2020
Na WSPA w Lublinie funkcjonują dwa oddzielne kierunki studiów inżynierskich: Projektowanie wnętrz i drugi kierunek: Architektura. Studenci Projektowania wnętrz korzystają bezpłatnie z programów do projektowania, do których dostęp wykupiła WSPA w Lublinie. Serdecznie zapraszamy na studia - są na prawdę wyjątkowe dzięki kreatywnemu i nieszablonowemu podejściu naszych Wykładowców. Polecam oficjalny portal na Facebooku obu kierunków: https://www.facebook.com/WSPA-Architektura-1207431712648566/ oraz odwiedziny w naszej galeriach: https://wspa.pl/galeria-wydarzen/
03.04.2020
31.03.2020
Kinia
Czy kierunek Architektura zawiera także projektowanie wnętrz? Czy programy do tworzenia wizualizacji trzeba od początku kupić samemu, czy można liczyć na jakieś kody rabatowe od WSPiA, czy są może one darmowe dla studentów tego kierunku?
Luiza
Gdzie realizowane są praktyki na stosunkach międzynarodowych? Uczelnia je organizacje, czy samemu trzeba znaleźć miejsce?
20.03.2020
02.03.2020
Nick
Daję najwyższe noty. Warto! Jedyni w Lublinie mają Projektowanie Wnętrz w ofercie.
AAA
Fajna uczelnia z ciekawą ofertą.
10.02.2020
21.01.2020
Ela
Czy teraz rusza rekrutacja na jakieś kierunki?
WSPA Studia Podyplomowe
Dzień dobry, po ukończeniu studiów może Pani samodzielnie prowadzić coaching. Zajęcia prowadzone są przez samych praktyków z dużym doświadczeniem w tym zakresie. Absolwenci tego kierunku są dobrze przygotowani do wykonywania zawodu coacha, podczas całych studiów duży nacisk kładziemy na naukę i sprawdzanie umiejętności prowadzenia sesji. W razie dodatkowych pytań proszę o kontakt telefoniczny 81 452 94 76 lub mailowy spd@wspa.pl . Serdecznie pozdrawiamy. Centrum Studiów Podyplomowych i Szkoleń
13.11.2019
12.11.2019
Profesjonalny coaching
Jakie uprawnienia zyskam po studiach podyplomowych "Profesjonalny coaching" ? Dodam, że zapoznałam się z informacjami na stronie opisującej program, koszty, zajęcia, itd. Moje pytanie ma bardziej charakter praktyczny i związany z późniejszą pracą. Co mogę robić, albo czego nie mogę rozbić po tych studiach? Jak oceniacie same zajęcia, na ile przydatne, profesjonalne?
poinformowany
W obecnej sytuacji politycznej jest nacisk odgórny na takie kierunki, jak: PEDAGOGIKA, LEKARSKI, PIELĘGNIARSTWO, FIZJOTERAPIA, RATOWNICTWO MEDYCZNE. Aha, i jeszcze niedługo DZIENNIKARSTWO zwyzkuje, jak wprowadzą ustawę, że zawód dziennikarza będzie można wykonywac tlko po studiach dziennikarskich :-) Reasumując - raczej praca dla pedagogów będzie :-)
06.10.2019
03.10.2019
studia pedagogiczne
Mam pytanie o studia na kierunku Pedagogika, bo tych pedagogik jest sporo różnych typów. Szukałam dla Lublina i wyszło mi, że ma Katolicki Uniwersytet Lubelski, UMCS i z prywatnych WSPiA. Czy macie jakieś porównanie jeśli chodzi o te uczelnie? A może jeszcze jakaś inna szkoła ma ten kierunek, której nie wymieniłam. Na stronie jest trochę informacji, ale nie za dużo, bo np. nie mam listy przedmiotow ani nazwisk i tytułów wykładowców. Czy możecie napisać, czego się można spodziewać, szczególnie na tej specjalności z opcją języka angielskiego w nauczaniu dzieci?
student zarządzania
Matematyka z zasady nie jest łatwa – „zła” królowa ;) Zajęcia prowadzi Pan dr Szuster. Jest on bardzo dobrym dydaktykiem i cenionym wykładowcą. W sposób jasny i prosty potrafi wytłumaczyć wszelkie zawiłości. Jest cenionym wykładowcą, wykłada także na innych uczelniach. Osoby, które uczęszczają na zajęcia zazwyczaj nie mają problemu ze zdaniem egzaminu. Więc wystarczy systematycznie uczęszczać na zajęcia i aktywnie brać w nich udział. ;)
24.09.2019
24.09.2019
Inżynier
Kierunek informatyka - co mnie skierowało na ten kierunek w WSPA? Nazwiska wykładowców - sami fachowcy teoretycy ale co ważniejsze praktycy w swoich dziedzinach. Uczelnia zawsze słynęła z tego kierunku, kogo bym nie spytał o wybór uczelni, wszyscy zgodnie mówili "jeśli informatyka to tylko na Wyspie" Przedmioty prowadzone nie tylko w profesjonalny ale także ciekawy sposób. Tutaj podchodzą indywidualnie do każdego, co pozwala na rozwój swoich zainteresowań nawet wykraczających po za ramy programu. Z czystym sumieniem mogę polecić każdemu, kto chce się dobrze przygotować do pracy jako administrator sieci, grafik, projektant gier czy web admin.
Marketing WSPA
odpowiedź dla maja z dnia 14.08.2019
Dzień dobry, Rekrutacja trwa do 31 września 2019 roku. Zachęcamy jednak, aby złożyć dokumenty wcześniej. Do końca sierpnia trwa promocja "Wakacyjna zniżka", która uprawnia do 10% rabatu na czesne. Mam nadzieje, że do zobaczenia na WySPIE! Pozdrawiamy, Marketing WSPA
20.08.2019
14.08.2019
maja
Do kiedy można rekrutować na zarządzanie? Dzienne?
Student
Witam, czy ktos studiowal podyplomowo BHP on line na WSPA? Jaka opinia? Czy warto?
24.07.2019
23.03.2019
STUDENCIK
Czesc, czy studiował ktoś tutaj informatykę online jakie są wasze opinie?
projektowanie wnętrz
hej, pobrała sobie z Excela program zajęć na kierunku projektowanie wnętrz, wygląda to ciekawie, przynajmniej na pierwszy rzut oka. Ale mam pytanie: kto będzie prowadził te zajęcia? Bo nie znalazłam nazwisk wykładowców? A to w sumie jest najważniejsze, od kogo będziemy zdobywać wiedzę? Drugie pytanie - tam są wpisane praktyki, ok, super. Tylko czy sami mamy je sobie zorganizowć, czy uczelnia nas będzie wysyłać albo pomagac w znalezieniu firmy? Bo na sklepie w Ikei to nie chciałabym wylądować, a raczej wycieczki do Szwecji nam nie zrobią, zeby tam podglądac proces tworzenia?
22.03.2019
26.01.2019
Wojtek
Witam czy studiował ktoś tutaj informatykę online jakie są wasze opinie?
Iza
ktoś porównywał WSPIA do UMCS oraz KUL twierdząc, że WSPIA wypada na korzyść i że tamte państwowa szkoły nie dorastaja jej do pięt. Czy możesz powiedzieć jaki kierunek studiowałeś i jakie aspekty porównywałeś? czy na obu tych państwowych uczelniach także byłeś studentem? jeżeli dysponujesz wiedzą szeroką, to czy możesz dokonać porównania Dziennikarstwa na uczelniach w Lublinie z rekomendacją i uzasadnieniem?
15.11.2018
13.11.2018
lingwistyka
jaki tytuł naukowy ma student kończący kierunek lingwistyka stosowana? co wpisane na dyplom? jak oceniacie poziom na lingwistyce?
cha, cha, cha
Karol, a co umiesz człowieku? jak mam Ci odpowiedzieć o skalę trudności matematyki? jak ogarmiasz, to luzik, a jak masz z czymś problemy, to będziesz musiał zakuć i tyle w temacie. A na zarządzaniu jakoś specjalnie nie cisną .
25.10.2018
17.09.2018
Karol
Witam czy mógłby ktoś udzielić informacje o skali trudności przedmiotu matematyka na zarządzaniu ??
Agnieszka
Kończąc moja wcześniejszą wypowiedz: studia onlin sa dla osob, które mają nerwy ze stali i dużo wyrozumiałości dla niekompetencji organizatorów. Decydując się na te studia kierowałam się wygodą. Będac pracująca mama uważalam , że to idealne rozwiazanie. Nic mylnego.Gdybym miała wybierac jeszcze raz wolalabym spotykać się co dwa tygodnie na uczelni .
12.08.2018
12.08.2018
Agnieszka
Dla zainteresowanych studiami podyplomowymi online radzę przemyśleć decyzję dwa razy. Ukończyłam takowe na WSPiA i nie polecam. Więcej nerwów , stresu i pracy niż na stacjonarnych podyplomówkach ( mówię z autopsji). Trzech na dziesięciu wykładowców spisało się bdb (solidni,zaangażowani, obecni na platformie) . Pozostałych zaliczyłabym do dwóch grup:pierwsi wstawili zadania na odczepnego ale i nie robili problemów z zaliczeniem, drudzy z wielkimi oczekiwaniami wobec studentów a zerowym zaangażowaniem. Dużo by pisać. Przykladowo : kontakt z większościa wykładowców był niemożliwy, zadania wstawiane 3 m-ce po rozpoczęciu studiów a termin zaliczenia wyznaczony za niecałe2 tygodnie, brak recenzji prac tj.ocena chyba za nazwisko, brak ocen w ogóle (2 m-ce po zakończeniu I semestru nie mielismy pojęcia jaka ocene dostaliśmy o ewentualnej poprawie nie wspomnę itd. itd. Jeśli jest się osobą bez zobowiazań (nie pracujaca, bez rodziny i innych tego typu obowiązków) to pewnie taki tryb jest wygodny. Jeśli dodamy , że zależy nam tylko na papierku a nie wiedzy to tym bardziej. Ja osobiście jestem zniesmaczona postępowaniem prowadzących i organizacją studiów online. Miłe zaskoczenie ze strony dziekanatu.
Anka
Czy może się ktoś podzielić informacjami na temat kryminologii na WSPA? Bardzo ciężko jest znaleźć jakieś dokładne informacje o tym kierunku w Lublinie.
07.02.2018
20.11.2017
pyt. o Finanse i rachunkowość
czy osoba która skończy kierunek finanse i rachunkowość może otworzyć biuro księgowe??? czy jest potrzebny jakiś egzamin dla księgowych? jak to wygląda w praktyce? I od razu ptzy okazji; czy można być księgową BEZ studiów, tylko po samych kursach?
Piotr - praktyki na Transporcie
Czy na kierunku Transport uczelnia organizuje jakieś praktyki dla studentów? Czy szkołą pośredniczy albo ułatwia znalezienie pracy swoim absolwentom? Czy polecacie ten kierunek studiów?
08.11.2017
02.11.2017
lingwistyka stosowana
Interesuje mnie kierunek - lingwistyka stosowana. Zastanawiam się nad poziomem trudności? kto prowadzi zajęcia ? jacy wykładowcy i jaki jest poziom ich ćwiczeń? możecie podać nazwiska? wiem, że to są wymagające studia i zastanawiam się, czy wybierając szkołę płatną, dobrze zrobię? Gdzie jeszcze w Lublinie można studiować ten kierunek?
ewelina
Czy wiadomo już coś na temat rozpoczęcia zajęć na studiach podyplomowych?
16.10.2017
04.10.2017
Klaudia Górska
Pani Anno, dziękujemy za uwagi. Zapraszamy na spotkanie z Pełnomocnikiem Rektora ds. Studenckich w pokoju 107A, we wtorki od godziny 13.30-15.30 lub w soboty w godzinach 9.30-10.30. Każda opinia jest dla nas ważna, do tego wytłumaczymy Pani działanie planu zajęć, elektronicznych indeksów oraz przedstawimy godziny działania działu finansowego, który jest czynny również w soboty. Pozdrawiam Klaudia Górska - marketing WSPA.
Anna
Zajęcia rzeczywiście są praktyczne. Natomiast jeśli chodzi o organizację toku studiów oraz przekaz informacji jest on na bardzo niskim poziomie. Brak indeksów, brak systemu do podejrzenia ocen, dział finansowy nieczynny w weekendy. Błędy w planach, zbyt małe sale w stosunku do wielkości grup. Niektórzy wykładowcy merytoryczni. Z drugiej strony wykładowcy lubiący lizusostwo, np dr M. Je-k.
30.09.2017
28.09.2017
Karolina
Czy warto iść na studia podyplomowe z rachunkowości i finansów na wspa?
TomeKondi
Witam - bardzo proszę o jakieś info na temat kierunki transport w formie studiów online. Jak wyglada podejscie wykladowców do studentów ? Jak wygladają zjazdy, egzaminy ? Czy kierunek jest bardzo cieżki ?
08.09.2017
04.09.2017
yokooo
Czy ktoś studiuje lub wybiera się na kierunek stosunki międzynarodowe/ dziennikarstwo w trybie online?? Jeżeli tak, to bardzo proszę o kontakt na yokoxoxo@wp.pl
online
To można studiować ten kierunek w 100% online? Też chętnie poznam szczegóły! To byłoby idealne wyjście dla mnie!
28.05.2017
26.02.2017
asia
heeej, studiuje ktoś finanse i rachunkowość w formie online? co możecie powiedzieć na temat samego kierunku jak i trybu studiów?
Oleg
Hej Maja! Uczymy się o językach bardzo dużo, sporo jest też o ekonomiii. Jeżeli lubisz takie rzeczy to polecam!!!
27.11.2016
23.10.2016
MAJA
TRANSLATORYKA BIZNESOWA MNIE INTERESUJE, JAK TO WYGLĄDA? Może się Ktoś wypowiedzieć?Proszę...
o transporcie
Transport ma sporo wspólnego z logistyką, szczególnie na pierwszym roku przedmioty mogą być zbliżone. Na logistyce spotkasz się m.in z takimi przedmiotami jak: materiałoznawstwo, logistyka dystrybucji, zarządzanie produkcją i usługami. Będziesz mieć również do czynienia z przedmiotami o nastawieniu humanistycznym (prawo, socjo) czy zarządzaniem. Na transporcie możesz spodziewać się prawa transportowego, aerodynamiki pojazdów, inżynierii ruchu, ekologii transportu czy spedycja i obsługa celna.
18.10.2016
02.08.2016
Mateusz
Witam, ja również z pytaniem o kierunek Transport, a najlepiej w formie online. Jakby ktoś coś to będę wdzięczny mateuszkoszolko@gmail.com
pytanko o Transport
czy na kierunku TRansport studiuja dziewczyny???? A jesli tak, to ile ich jest? Czy ten transport jako kierunek jest podobny do Logistyki? Generalnie interesuje mnie jak najwięcej na ten temat :-) aha, jeśli nie ta, to jaką uczelnię polecicie?
17.02.2016
30.09.2015
Kasia
UMCS czy KUL nie dorastają Wyspie do pięt. Wyspa to uczelnia na bardzo wysokim poziomie, której zależy na studentach i ich wiedzy po studiach. Wiele praktycznych zajęć, które okazują się szalenie ważne w pracy w zawodzie. Jestem po Wyspie i zawsze będę uważała, że był to najlepszy wybór. Dzięki temu teraz mam swoją firmę, która wciąż pnie się w górę. Wiele zawdzięczam te uczelni. Jeśli myślicie o przyszłości - ta uczelnia pomoże Wam o nią zadbać. Polecam!
Katia
Czy poziom na finansach i rachunkowości jest wysoki? chodzi mi o to czy może być problem ze zdaniem? co myslicie o tym kierunku?
08.09.2015
30.08.2015
klaudia
Witajcie, przychodzę z zapytaniem odnośnie kierunku architektura i urbanistyka. mianowicie nie mogę się doszukać jak punktowane są wyniki z matur na ten kierunek i czy w ogóle brane jest to pod uwagę? (myślę, że powinno ale zwyczajnie w świecie nie wiem). Ślicznie proszę o odpowiedź :)
gosc
czy ktos studiuje online na tej uczelni i może powiedziec cos na ten temat?
06.08.2015
27.03.2015
Michał
Tez uważam, że Wyspa jest super. Ma bardzo praktyczny program nauczania. Prace znalazłem już na drugim roku, bo na Lubelszczyźnie wszyscy wiedza, że po tej szkole ludzie są dobrze przygotowani do pracy zawodowej.
Sony
Uczelnia super ;) pomimo tego iż płacimy pieniążki za studiowanie to otrzymujemy bardzo bardzo dużo. Po pierwsze umiejętności i kompetencje które faktycznie przydają się w przyszłości na rynku pracy. Po drugie atmosfera jest fantastyczna przykładem może być tutaj dziekanat, a wiadomo jak jest z nimi na innych uczelniach. Po trzecie studenci moga rozwijać swoje zainteresowania, przykładowo w roku ubiegłym studenci Architektury zaprojektowali całe 1 piętro sami. A i jeszcze trzeba wspomnieć o Samorządzie który realizuje masę ciekawych projektów dla studentów. Uczelnia warta każdego dolara :D
12.03.2015
31.01.2015
Maria
Cześć! Ja trafiłam na Wyspę na studia podyplomowe. jest super, o wile lepiej niż w uczelni publicznej. Do tego taniej! Zajęcia są bardzo praktyczne i przygotowują do rynku pracy.
Arek
Ja studiuję architekturę na Wyspie i jestem bardzo zadowolony. Poziom jest wysoki, zajęcia ciekawe, dużo praktyki, ciekawi ludzie. Sama uczelnia tez jest ok. Pozwolili nam nawet zaprojektować dwa korytarze i zrobili remont wg. naszej koncepcji. Teraz mamy projektować sale lekcyjne.
31.01.2015
31.12.2014
Patryk
Ja też jestem absolwentem Wyspy i bardzo wysoko ją oceniam. Ukończyłem tam rachunkowość i finanse. Poziom jest wysoki, zajęcia praktyczne i przydatne później w pracy zawodowej. Wykładowcy wymagający, ale w granicach rozsądku. Jak chodzisz na zajęcia i uważasz, to zdasz. Do tego dodam dobrą organizację pracy dziekanatu, nie tak jak w uczelniach publicznych!
Anna
Studiowałam socjologię na Wyspie i jestem bardzo zadowolona. Teraz jest nowy kierownik tego kierunku, dr Monika Sak-Skowron. To osoba o bardzo dużym doświadczeniu praktycznym i tak zbudowała programy dla studiów magisterskich. Na pewno są one dużo lepsze niż te proponowane na KUL czy UMCS.
30.11.2014
30.11.2014
Absolwent
Właśnie wystawiłem wysoką ocenę WSPA, ale w ankiecie brakuje mi pytania o praktyczność studiów w kontekście pracy, a ta na Wyspie jest bardzo wysoka. To jest uczelnia, w której programy są przygotowane pod rynek pracy. Ja ukończyłem socjologię na poziomie licencjackim, a teraz widzę, że na poziomie magisterskim są specjalności bardzo poszukiwane przez firmy badające opinię społeczną. Krótko mówić daję ocenę bdb.
socjologia na mgr???
czy Socjologia to jedyny kierunek, ktory w WSPiA jest w formie mgr czyli uzupelniajacych magisterskich? chetnie bym sie dowiedziala czegoś więcej od studentów socjologii, gwłownie interesuje mnie, z kim są zajęcia, jaki poziom studiów, czego sie spodziewać na pierwszym roku, będę wdzięczna za każdą informację
09.08.2013
08.08.2013
szalu nie ma
ale ocena 4,8 do najwyżsych nie nalezy, gdyby studenci byli zadowolenia, to dawali by wiecej punktow, a jak oceniacie inne prywatne w miescie? macie wieksze rozeznanie?
Wera
Interesuje mnie architektura na tej uczelni.. Wiem, że to nie jest najlepszy pomysł, jednak nie mam innego wyboru, a marzę o studiowaniu architektury. Powiedzcie jak tam jest i czy są jakieś szanse rozwoju?
14.04.2013
27.03.2013
Klaudia
Jak wygląda studiowanie na Architekturze i urbanistyce na tej uczelni? Można gdzies w sieci obejrzec prace studentów tego kierunku?
Goka
Studiowałam na Wyspie i jestem bardzo zadowolona- super atmosfera, mili wykładowcy- ludzkie podejscie do studenta. Dzięki praktyce w firmie, którą pomogło mi znaleźć Biuro karier, odrazu po zakończeniu praktyk zaproponowano mi pracę najpierw na 1/2 etatu, a po ukończeniu studiów na pełen etat.
11.02.2013
22.08.2012
ewelajn
mi sie też bardzo podoba strona wyższej skzoly przedsiebiorczosci i administracji w lublinie, wlasciwie znalazlam tam wszelkie informacje jakich moze przyszly student wymagać oprócz subiektywnych opinii obecnych studentów, które znalazłam tutaj. teraz już wiem wszystko i jestem w miarę zadowolona ze swojego wyboru uczelni ;)
Spoko ???
Co to za uczelnia, która w dzisiejszych czasach ma 11 kierunków , a tylko 1 socjologię magisterską ?
07.08.2012
01.08.2012
Karol
Nie wiem jak jest na Dziennikarstwie ale na Architekturze mają wykładowców z Krakowa. Spoko uczelnia.
Martyna
Ja tam studiuję poziom wysoki ale wykładowcy spoko. Da się dogadać. Ja osobiści byłam zaskoczona obsługą w dziekanacie jest rewelacyjna. Od swoich koleżanek z innych uczelni słyszałam różne opinie o dziekanatach i byłam przerażona przed pierwszą wizytą . A tu miłe zaskoczenie! Polecam
21.07.2012
18.07.2012
dziennikarstwo
czy na dziennikarstwie Lublin zapewnia warsztaty na porzadnym poziomie, czyli z ludzmi z mediow z Warszawki??? jak wygladaj apraktyki na dziennikarstwie i kom spolecznej? bardzo zalezy mi na opinii, bo chce koniecznie ten kierunke studiowac, piszcie, please
infa
Widzę że mają właśnie, ale ciekawi mnie co ktoś studiujący mógłby mi powiedzieć na temat tych studiów? Jak to wygląda? Jest ciężko?
07.07.2012
04.06.2012
aha, maja informatyke
ktos pytal o kierunke informatyka, maja - wejdz na studia inzynierskie i tam masz informe
juz chodzi i jest zarabista
stronka uczelni juz chodzi, musieli zmieniac pewnie przed rekrutacja,ale jest zarabista, wszysciutko czytelnie, zkladka "Kandydat' jak na talerzyku, bomba a teraz pytanko ode mnie: kto u nich transport studiuje???? jak jest?
04.06.2012
31.05.2012
ich strony nie ma
chcialam przejsc na ich strone, zostalam przekierowana na plakat z informacja o pracach konserwacyjnych, czy na WSPiA jest kierunek informatyka? a jelsi nie maja, to jaka uczelnie w Lublinie polecacie z informatyka?
politologia
mnie interesuje kierunek politologia, jeszcze ewentualnie rozwazam socjologie, ale w mniejszym stopniu, chetnie bym sie dowiedzial czegos wiecej o tym kierunku realizowanym walsnie w WSPiA, jaka jest kadra, czy bardzo cisna na pierwszym roku, jaki jest odsiew po egzaminach, ale tez o samej uczelni chetnie poczytam, co sadzicie
05.04.2012
25.01.2012
ruski
Jak ci sie nie chce uczyc to co robisz na studaiach? Mnie tam sie na wyspie podoba
polska
a ja na drugim i sie zastanawiam co ja tuta jeszcze robie:P ale jak juz zostałam to juz pociagne do konca. Powiem wam szczerze, że nie chce mi sie za bardzo uczyc tych wszystkich ... :P
24.01.2012
22.01.2012
Stokrotka25
Jestem na pierwszym roku i jestem baaardzo, ale to bardzo zadowolona.:) Przyjaźni ludzie w dziekanacie, na uczelni. Wykładowcy pracują po to aby czegoś nauczyć, a nie wyrobić godzinki i tyle. Serdecznie polecam.:)
Kris
Uczelnia ok. Ja nie narzekam, a nawet lubię. Ale tu nie ma żadnej kosmetologii, coś się komuś pokręciło
12.01.2012
23.05.2011
Marcel
Tomoty, żeby studiować prawo trzeba przysiąść i powkuwać, ale bez orki. Jeśli prawo jest Twoją pasją bez problemu zdasz egzaminy. Sama uczelnia jest ok. Przyjazna. Po pierwszym roku odpadają tylko ci, którzy prawa nie traktują poważnie. Ja polecam studiowanie w tej uczelni.
Kara
Zuzanko, jak najbardziej. Kosmetologia na tym kierunku to dobry wybór. Sprzęt wysokiej klasy, praktyki w renomowanych gabinetach.
23.05.2011
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Wydział Inżynierii i Technologii Chemicznej Politechnika Krakowska
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Uniwersytet Gdański
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Politechnika Gdańska
  • Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich w Bydgoszczy