• TEB Edukacja WSB podyplomówki 2 tyg.
  • Wyższa Szkoła Biznesu - National Louis University
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa

Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie

uczelnia publiczna, woj. lubelskie, 08-521 Dęblin, ul. Dywizjonu 303 nr 35, (+) 26 151 71 00, rektorat@law.mil.pl

Tej uczelni nie trzeba długo przedstawiać. Myśląc o kwestiach wojskowości oraz lotnictwa od razu przychodzi na myśl Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie. Czyli - inaczej mówiąc - Szkoła Orląt.

Początki nauczania lotnictwa w Dęblinie sięgają 1927 roku. Od tego czasu szkolą się tutaj piloci, nawigatorzy, logistycy. Aktualnie Lotnicza Akademia Wojskowa oferuje studia wojskowe oraz cywilne. Rekrutacja obejmuje takie kierunki jak lotnictwo i kosmonautyka, nawigacja, logistyka.

Studia na LAW to doskonały pomysł dla wszystkich pasjonatów lotnictwa i wojskowości, którzy są w stanie odnaleźć się w specyficznym rygorze uczelni wojskowej.


Ocena uczelni

6.41 / 10
376 głosów

Opinie (106)
Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie , LAW Dęblin

rudi
jakie jest zainteresowanie pilotażem? czy dużo osób się nie dostaje?
14.09.2022
22.08.2022
LAW
odpowiedź dla Livia z dnia 20.08.2022
Witam, aby dostać się na specjalność pilotaż statków powietrznych na studia cywilne wymagana jest licencja PPL. Ilość miejsc na powyższą specjalność jest ograniczona i dostają się studenci z najlepszymi wynikami w nauce.
Livia
Mam pytanie odnośnie LAW w Dęblinie, chodzi mi o kierunek lotnictwo i kosmonautyka na studiach cywilnych. Czy aby dostać się na specjalność pilotaż statków powietrznych wystarczy mieć PPL i spełniać wszystkie wymagania lekarskie? Czy jest tak, że ludzie z PPL nie dostają się na tę specjalność?
20.08.2022
23.07.2022
Anom
Czy ktoś ma może informacje jak wygladaja dokładne kryteria (tzn za co ile pkt itd) dostania sie na pilotaz na LiK i ile jest co roku dostepnych miejsc
Anonim
Proszę o odpowiedź kogoś kto robił magisterkę Bezpieczeństwo Narodowe- zaocznie. W zakładce "moje wykształcenie" mam tylko opcje żeby wstawić wynik matur a nie wyniki dyplomowe, a Pani która zajmuje się rekrutacja mówi że tak ma być, mimo że w regulaminie jest napisane że rekrutacja wg. wyników dyplomowych. Może ktoś wie, czy tak ma być?
11.07.2022
08.06.2022
Anonimus
Hejka, czy to prawda, że na studia cywilne przyjmowani są nawet ci z ledwo zdaną maturą?
koks
mozna sie dostac bez takiego profilu
16.05.2022
08.05.2022
xhakers55
Czy można dostać do Lotniczej Akademi Wojskowej w Dęblinie po liceum mundurowy bez profilu lotnictwa i kosmonautyka.
MileK44
Witam, jeśli jest ktoś tutaj kto studiuje pilotaż jako student wojskowy prosiłbym o kontakt na maila: milekdaking@wp.pl Chciałbym zadać pare pytań.
19.04.2022
08.04.2022
student
Do wszystkich chcących wybrać się na studia Cywilne, specjalizacja pilotaż. Lepiej zapłacić za tą licencję i zachować swoje zdrowie psychiczne. Uczelnia to jedno wielkie dno, studentów mają głęboko gdzieś, nie wspominając już o cywilnych. Całe studniowanie opiera się na kombinowaniu jak dostać najlepsze oceny przez pierwsze 3 semestry, bo nauczenie się całego materiału graniczy z cudem. "Miasto" Dęblin to jedna z większych dziur w jakich byłem, jedyne miejsce rozrywki oraz spotkań towarzyskich, przez większość roku to Bar u Pitera, gdzie po kilku wyjściach odechciewa się chodzić.Jedyna fajna rzecz na tej uczelni to zaplecze sportowe, choć według regulaminów obiektów to cywile nawet nie mogą z nich korzystać XD. Ogólnie, nie polecam pakować się w to bagno.
Łuki
Witam. Prosiłbym o kontakt osoby która uczy /uczyła się w LAW na kierunku lotnictwo-kosmonautyka - Pilotaż jako student cywilny. Proszę o wszelkie informacje począwszy od pierwszego roku. Kontakt: lukasz44467@wp.pl
28.02.2022
02.02.2022
Zielony
Kiedy rozpoczyna się rekrutacja na rok 2022/2023? Oraz z jakimi zagadnieniami warto się zapoznać ? (chodzi mi bardziej o kierunki logistyka , nawigacja)
Kuba
Czy w LAW zmuszają do brania udziału w eksperymentach medycznych i czy wprowadzono tam segregację sanitarną?
26.01.2022
12.12.2021
Marek
Witam. Chciałbym się dowiedzieć na jakim około poziomie należy napisać maturę aby mieć szanse na lotnistwo i kosmonautyka? Proszę o kontakt marekgruchola@wp.pl
Klaudyna
Witam. Za 2 lata pisze maturę i chciałabym się dostać na studia Lotnictwa i kosmonautyki, bądź nawigacji. Uczęszczam do mundurówki na profilu lotniczym + uczęszczam na zajęcia pozaszkolne do organizacji strzeleckiej. Miałam już wyjazdy do Dęblina jednak nie miałam możliwości doinformowania się jak to wszystko wygląda. Jakie trzeba oddać papiery, jakie zrobić badania, co jest potrzebne i na co zwracają uwagę, jaki jest koszt studiów i jak trudno się tam dostać. Czy lepiej wybrać studia cywilne czy odrazu tak jak bym chciała iść na wojskowe. Co zrobić jakbym w razie co bym się nie dostała, czy aplikować na inny kierunek a później przepisać się (gdyby zwolniło się miejsce) na kierunek jaki chcę? Jeżeli ktoś miałby chęć odpowiedzenia mi prosiłabym o kontakt klaudia.mirowska@onet.eu Z góry dziękuję, pozdrawiam.
02.08.2021
21.07.2021
MG
Witam. Prosiłabym o kontakt osoby która uczy /uczyła się w LAW na kierunku lotnictwo-kosmonautyka - Pilotaż jako student cywilny. Proszę o wszelkie informacje począwszy od I roku skończywszy na Akademiku … na e-mail pati.luki@wp.pl Z góry dziękuję Zaczynam od 10.2021 … mam wybór Dęblin lub Rzeszów? Michał
Mery
Witam, czy są tu osoby, które ukończyły bezpieczeństwo narodowe zaocznie? Proszę o opinie tego kierunku 😊
25.05.2021
17.05.2021
lukasz,
jakie sa wymagania podstawowe zeeby sie tutaj dostac?
nikodem
Jaką kategorię zdrowia trzeba mieć ma kierunke BSP wojskowe??
13.05.2021
13.05.2021
Igor
Na cywilne przyjmują wszystkich
Zestresowana
Czy na logistykę cywilną trudno się dostać? Czy 130-140 pkt wystarczy?
12.05.2021
08.05.2021
WIĘCEJ INFORMACJI
Cześć, strasznie mało jest komentarzy od ludzi na pilotażu wojskowym, jakie papiery trzeba mieć zeby sie dostać? Wystarczy dobrze zdana matura? Chodzą pogłoski że przez covid do domu będę wracać tylko na święta, trochę mnie to przeraża. Zdałam testy psychologiczne i myśle, że ze zdrowiem i sprawnościówkami też nie będzie problemu... Jestem ciekawa jak wygląda akademik i życie w nim na wojskowym, w internecie też ciężko jest cokolwiek znaleźć w tym temacie
Wings
Dzień dobry szukam osoby studiujące lotnictwo i kosmonautykę. Mam kilka pytań jeśli ktoś byłby chętny do udzielenia pytań to proszę pisać na maila roksianka.roksianka@gmail.com
08.05.2021
17.04.2021
Aleks
Hej, mam pytanie czy ktoś z was był na poprawkowych testach psychologicznych i wie jak to wygląda? Proszę o kontakt na maila- aleksubbe@interia.pl
Łukasz
Czy osoby mające 30 lat mogą poważnie myśleć nad rozpoczęciem nauki, kierunek pilotaż. Uczelnia ma wyznaczoną górną granicę wieku? Będę wdzięczny za odpowiedz
15.04.2021
17.03.2021
Pchor LAW
Tosia skoro jesteś niezdolna to musi znaczyć, że nie spełniasz podstawowych norm do pełnienia służby jako pilot... Oni (Psycholodzy) nie robią tego zeby Ci uprzykrzyć życie ale żeby w przyszłości nic złego Tobie się nie stało... A skoro stwierdzili że nie nadajesz się jako pilot to nie będzie z Ciebie dobry pilot.
Tosia
Hej, wiecie co dzieje się z wami jako kandydatami, gdy psycholog w WIML stwordzil, że jesteście niezdolni ale będziecie się odwoływać?
09.03.2021
25.02.2021
Franek Grzybowski
Kilka lat powtażania, żeby poprawić średnią. Ponad 30tyś wydane na licęcję i nalot. 24tyś/rok za mieszkanie i wyzywienie. Dziśaj byłem zapyać o szczeguły w sprawie nalotu- brak dokumętów na dostępnych stronach. Pani pokierowała mnie do miłego kolegi, z którym zaczołem wyjaśniać szczeguły. Przerwał mu Pan zwymyślał mnie od oszustów, zażądał nazwiska i przekazał, że na pilotaż nie mam szans. Poczym pan kazał mi się wynosić. Na pożegnacnie, od młodego pracownika usłyszałem tylko, że ACSL nie można skarżyć do sądu i co ja sobie myślałem przychodząc tam węszyć. Pomijając pilotaż uczelnia jest mierna. Pilotaż zabierze wam godność, zniszczy poczucie wartości i ogołoci z kasy. The worst decision ever!
Bartek
Z zapytaniem do studentów na profilu wojskowym lotnictwa. Czy wyniki maturalne wnoszą aż tak dużo, jak się to wydaje?
22.02.2021
16.02.2021
Jula
Hej! czy jest tu ktoś kto ukończył bezpieczeństwo narodowe lub nawigację i wypowiedziałby się o jednym z tych kierunków?
Absolwent
Na studia cywilne dostaje się każdy nawet z ledwo zdaną maturą, jednak utrzymanie się wymaga sporej dyscypliny i nadrabianiu braków z czasów licealnych (mowa tutaj o matematyce i fizyce). Zdecydowanie łatwiej będą miały osoby z technikum/liceum lotniczego. Jeżeli chodzi o przejście na studia wojskowe to można wyłącznie wtedy gdy zwolni się miejsce (np na 2gim roku jaki pchor zrezygnuje/odpadnie) wtedy macie możliwość przeskoczenia. Same studia są ciężkie, mało ogarnięci wykladowcy którzy sami nie wiedzą czego uczą do tego dochodzi rygor wojskowy (tak moi drodzy studenci cywilni wcale nie mają lekko jeśli chodzi o traktowanie, a nawet mało tego- wykladowcy pozwalają sobie na wiele w stosunku do cywili z racji że wojskowi mają znajomości, więc nie będą podskakiwac do studentów mających wujków/ojców pułkowników :))) Miasto bardzo depresyjne, a wśród studentów panuje niezdrowy wyscik szczurów. Jeżeli chodzi o miejsce na pilotaż to tutaj się liczy nalot, który sami sobie wypracujecie i własna PPLka (nie dajcie sobie mydlić oczu że dla najlepszego studenta PPLka zostanie zfinansowana xD). Z tego powodu wielu studentów powtarza rok żeby w następnej rekrutacji załapać się na specjalizacje pilotażu co powoduje że studenci z aktualnego roku nie mogą się załapać bo pierwszeństwo mają ci starsi-powtarzający rok. Kolejną kwestia jest to że wielu studentów psychicznie nie wytrzymuje presji, tego miejsca i wyścigu szczurów. Ludzie sięgają po używki. Ogólnie plusem jak już ktoś wspomniał jest nazwa uczelni i utopijny prestiż że przy rozmowie z kimś możemy się pochwalić. Prawda jest jednak taka, że jeśli chcecie pracować w lotnictwie to wystarczy pierwsza lepsza politechnika, czy też inne studia inżynierskie. Kilka lat spędziłem na tej uczelni i odradzam. Stracicie nerwy, zdrowie i czas a zyskacie papier, który równie dobrze można zrobić w dowolnym miejscu na dowolnej uczelni.
10.02.2021
07.01.2021
Gosoa
Wie ktoś kiedy rusza rekrutacja na rok 2021/2022?
Kuba
Czy dużo osób jest na jedni miejsce i ciężko się dostać jeśli trzeba mieć PPL (A), aby sie dostać na lotnictwo i kosmonautykę?
05.01.2021
22.12.2020
olka88
Czy by startować do akademii trzeba mieć jakieś doświadczenie lotnicze czy można być kompletnym amatorem? Pytanie zarówno do studiujących jak i osób, które orientują się w temacie( mój email asolkaa20@gmail.com)
wojtek
Pytanie do osób , które dostały się do law na studia wojskowe(lotnictwo), ile mieliście % z matur i czy było ciężko się dostac?
22.12.2020
18.11.2020
Wrona
Czy ktoś studiujący na Law na studiach wojskowych lotnictwo chciałby odpowiedzieć na pare moich pytanek? Jeśli ktoś tak jak ja ma zamiar kandydować to śmiało piszcie wymienimy się informacjami itp. ----> limonkoki@gmail.com
Świeżak
Nigdzie nie mogę znaleźć co trzeba spełnić żeby zakwalifikować się na studia wojskowe , z opisu na stronie wynika ze jednym z etapów rekrutacji jest lot na symulatorze "selekcjoner" ale jak ktoś kto nigdy nie latał bądź nie był nawet w środku samolotu ma zaliczyć coś takiego? W sekcji pytania egzaminacyjne na stronie nie ma nic pustka. Czy ktokolwiek wie jak dokładnie wygląda proces rekrutacji?
24.10.2020
09.09.2020
Nowy
Jeśli chodzi o studia wojskowe (pilotaż statku powietrznego), to maksymalnie można zdobyć 440 punktów przy rekrutacji, jeśli się nie mylę. A jakie są średnio wyniki (mniej więcej jakie przedziały punktowe) które się dostają?
L1
Czy 90 punktow wystaczą na lotnictwo i kosmonautykie w Dęblinie?
25.08.2020
27.07.2020
Kandydat
Czy w tym roku uczelnia wciąż rekrutuje na lotnictwo i kosmonautyka o profilu praktycznym?
Ruff
Czołem! Z zapytaniem, mianowicie czy jest możliwość przeniesienia się ze studiów cywilnych na studia wojskowe przy czym chodzi mi o przeniesienie się a nie ponowny nabór. Czy przykładowo będąc na nawigacji cywilnej na np 2 roku (I stopień) jest jakaś szansa na przeniesienie się na 2 rok studiów wojskowych (unitarke bym zaliczył wtedy) Mam jeszcze drugie pytanie Czy po ukończeniu studiów cywilnych na nawigacji jest ralna szansa by załapać się na 12msc kurs oficerski? Widziałem że takowy był kiedyś ale wzięli 2 osoby. Z góry dzięki za odp. Czołem!
23.05.2020
17.04.2020
JuliaW
Witam. Prosiłabym o kontakt osoby która uczy /uczyła się w LAW na kierunku lotnictwo-kosmonautyka jako student wojskowy. Proszę pisać na meila juliawawer@interia.pl
ktoś
a wybiera się ktoś na logistykę? :D
31.03.2020
31.03.2020
Ania
Czy ktoś wybiera się na pilota-operatora BSP?
Natka
Czy chciałby ktoś udzielić mi kilku informacji odnośnie Akademii ?
28.03.2020
21.01.2020
Bella
Czy dziewczyny studiują nawigację? A może któraś się w tym roku wybiera na te studia??
Absolewent
Skończyłem lotnictwo cywilne. Dostaje się każdy na studia, gorzej z utrzymaniem, jest kilka cięzkich przedmiotów przy których trzeba przesiedzieć. Uczelnia jest mocno nastawiona na osoby które lubią kombinować ewentualnie mają swoje znajomości. Lotnictwo jako rynek pracy jest mocno specyficzny. Jak ktoś żyje z pasją do lotnictwa to i tka będzie tam pracował bez względu na studia jakie konczył. Przypominam że licza się tutaj bardziej umiejętności a nie jaką uczelnie skończyliśmy. Przy pilotażu który kończyłem jes tmożliwość się dostąć, ale trzeba mieć swoją PPLkę, plus nalot który daje dodatkowe punkty. Wydatek około 40 tys zł, by rekrutować się na piltoaż. Uprawnienia przy pilotązu kończy się ze sporym szczęściem na magisterce, natomiast sporo osób musiało zostać jeszcze przez rok dłuzej, gdyż szkolenie się opóźniało, Priorytet mają tutaj zdecywoanie wojskowi. Podsumowując uczelnia ciężka. Jej nazwa dobrze brzmi w rozmowach co się kończyło i na tym plusy się kończą
20.01.2020
17.10.2019
Axx
Czy uczelnia jest płatna? Jeśli tak to ile płacimy?
Janek
Bardzo chciałbym studiować nawigację. Rekrutacja raczej nie jest trudna, ale same studia?
16.10.2019
04.10.2019
Mike
Czy rzeczywiście tak łatwo dostać się na studia cywilne?
Ela
Dużo dziewczyn studiuje na lotnictwie?
23.09.2019
23.09.2019
Logistyka wojskowa
Siema wie ktoś może od ilu punktów można dostać się na logistykę wojskową ? Mature z matmy i angielskiego zdałem na poziomie 64% (podstawa) i nie wiem czy mam jakiekolwiek szanse się dostać jest jakiś minimalny próg na ten kierunek ? Proszę o kontak
dontaskanything
Siema, może ktoś napisać jaki był próg na lotnictwo i kosmonautykę na cywilnych? Interesuje mnie konkretna liczba i rok. Pozdrawiam.
22.09.2019
04.09.2019
WSOSP
Na cywilne biorą wszystkich jak leci, bez spiny. Gorzej na wojskowe, jeśli nie masz Wujka Siostry Ojca Szwagra Pieniędzy to słabo
Xxx
Czy bez zdawania matematyki rozszerzonej na maturze, a tylko rozszerzony angielski j polski mam szanse się dostać ? Bo czytałam w regulaminie, ze jeśli ktoś nie zdaje matematyki rozszerzonej, to jakoś przeliczają punkty z oceny na świadectwie, czy to prawda ?
04.09.2019
17.08.2019
?!?!?!?!
Czy jest ktoś, kto kończył nawigację???
aga
Czy na jakieś dzienne kierunki jest jeszcze rekrutacja?
12.08.2019
12.06.2019
adam
Czy są jakieś szczególne wymagania/ograniczenia zdrowotne dla kandydatów na lotnictwo?
Julia33
Czy duzo kobiet decyduje sie na wojskowe studia na kierunku logistyka?
11.04.2019
21.03.2019
nowa1234
czy mógłby mi ktos napisac czy z maturą zdaną na 40% z matmy i ang mam jakie kolwiek szanse na dostanie sie ?
Erasmus
zaglądam sobie raz po raz na stronę LAW, bo planuję tam studia ... ostatnio pojawiło się ogłoszenie o naborze dodatkowym dla studentów na Erasmusa+, wiem że to można dopiero od II roku, ale chciałem zapytać, kto był? korzystał? w jakim kraju? jakie wrażenie? chętnie dowiem się więcej. A może jest jakaś strona na ten temat, to podrzućcie, bo nie natrafiłem.
06.12.2018
26.11.2018
zmiany na +
inwestycja na grube pieniądze - http://www.law.mil.pl/index.php/pl/aktualnosci-uczelnia/2851-wielomilionowa-inwestycja-law
od 2018 roku Akademia
w tym roku zmienili nazwę, strona www też jakby nowsza, więcej danych nie posiadam, ale śledzę rozwój zdarzeń, bo planuję składać dokumenty po maturze w następnym roku
05.11.2018
24.10.2018
akademia?
od kiedy WSOSP w Dęblinie jest Lotniczą Akademią Wojskową??? czy oprócz zmiany nazwy coś się jeszcze zmieniło?
Admin
Komentarz usunięty.
23.10.2018
20.07.2018
monster6000
polecam dobrze tłumaczą.Skoki ze spadochronem rewelka.a
logistyka
ile osób przyjmą na kierunek Logistyka? z jaką średnia się dostaliście? Czy oże lepiej wybrać Transport, jak uważacie?
15.05.2018
14.05.2018
pablo
o której gra Lady Punk w Juwenalia?
pytanie
Czy te Targi Pracy i Edukacji są bardziej dla obecnych studentów czy bardziej dla Kandydatów? Co to znaczy, jak piszą "godziny dziekańskie"???
04.05.2018
26.03.2018
Saga
Jest tu ktoś kto mógłby mi dać swoje namiary np. na fb albo ( jak ktoś jeszcze ma) nr gg i odpowiedział na kilka moich pytań ?
do Zarządzanie ruchem lotniczym
Cóż mogę powiedzieć, nie wiem jak ZRL na innych uczelniach, ale w Dęblinie jest całkiem spoko. Wykładowcy dobrze tłumaczą temat, zajęcia są dość ciekawe jeżeli interesuje Cię temat transportu lotniczego. Ogólnie trzeba pamiętać że studia nie włożą Ci wiedzy do głowy same, sam musisz rozwijać swoje umiejętności.
10.08.2017
26.07.2017
Zarządzanie ruchem lotniczym
Mój kumpel studiował ten kierunek ale w innym mieście i bardzo sobie chwalił, a że ja mam blisko do Dęblina to chciałbym spróbować go tutaj. Ktoś coś doradzi?
niepytajonic
Szczerze odradzam studia na kierunku bezpieczeństwo narodowe. Poziom rozczarowująco niski, wielu wykładowców niekompetentnych. Owszem, nie można generalizować, są też przedmioty ciekawe, lecz niestety nie stwarza to żadnych perspektyw na przyszłość. Jeżeli zależy Ci imprezowaniu, z przerwą na studia, ten kierunek jest właśnie dla Ciebie.
20.07.2017
12.07.2017
Wkurzona
Nie będę rzucała nazwiskami coby nie zostać posądzona o zniesławienie czy coś, ale jest tam jeden taki jegomość, którego chętnie wysłałabym w jednostronną podróż na księżyc. Myślę, że wiadomo o kogo chodzi. Gdyby nie on to uczelnia godna polecenia.
logistyka
Czy ciężko jest na logistyce cywilnej stacjonarnej?Jaki jest poziom?Będę wdzięczna za informację.
29.05.2017
24.05.2017
kosmo
Nie wiem jak na kosmonautykę ale ogólnie do tej szkoły dość trudno się dostać. Nie mam na celu odstraszanie kandydatów tylko poinformowanie, że to nie jest szkoła dla papierka. Wyniki z matury są istotne, nie pamiętam progów, ale trzeba też mieć kat. A i wszystkie badania lekarskie w porządku.
334
Jak ciężko jest dostać się na kierunek kosmonautyki i lotnictwa? Chodzi mi o pilotaż. Jakie są mniej więcej progi z matur?
29.04.2017
23.04.2017
do studenta
Wydaje mi się, że zbyt mocno uogólniasz. Na każdym kierunku znajdą się tępe dzidy, który powinny skończyć kurs kosmetyczny i obcować z paznokciami. Na moim roku takich "artystek" nie było wiele.
Student
Nie jest wcale tak ciężko się dostać na lotnictwo a na pewno nie na cywilne miałem naprawdę słabe wyniki i zostałem przyjęty utrzymać się już trochę gorzej głównie trzeba przejść po prostu badania mieć zdrowe żeby itd Ale w tym wieku to chyba trudne nie jest Na bezpieke idą same tępe laski które chcą znaleźć sb męża pilota zazwyczaj idą na stewardesy i nudza się całe studia my albo się z nich śmiejemy albo co niektórzy sb uzyja takich pań ogolem ogóle bardzo porządną uczelnia polecam
08.04.2017
20.03.2017
Borys
Polecam bezpieczeństwo narodowe w WSOSP. Pełen profesjonalizm, poziom wysoki, pełna kultura w kontaktach student-kadra.
HABIBIII
Również polecam nawigację! Chcesz mieć dobry zawód? Studiuj coś z pasją i możliwościami. Tu nie ma lekko ale w przyszłości wysiłek zaprocentuje.
09.12.2016
30.11.2016
Oficerka
o zatrudnieniu częściej decydują predyspozycje danej osoby niż ukończona szkoła niemniej jednak WSOSP to moim zdaniem uczelnia z charakterem trzymająca poziom, nawigacja jak dla mnie rewelacja, sporo materiału, sesje wymagające poświecenia ale nie chcę nikogo zniechęcić a wręcz przeciwnie: zachęcić do wysiłku który przełoży się na dobre zarobki
Kamila
Witam, chciałabym się dowiedzieć czegos o cywilnym kierunku nawigacji. Czy warto tam iść? Ciężko jest? Oraz czy Bezpieczenstwo Narodowe, również cywilne, jest cos warte. Jak z zatrudnieniem po ukończeniu tego kierunku?
25.09.2016
05.09.2016
logistyka lotnictwa
hej interesuje mnie ten kierunek. jak jest z dostaniem sie? jak wysokie sa wymagania? i czy ma cos do tego ze technika logistyka juz mam?
znajomości
trzeba mieć znajomości, bo inaczej bardzo ciężko dostać się na wojskowe i utrzymać na nich. musisz być naprawdę świetny w wynikach ZE WSZYSTKIEGO i być może wtedy masz jakieś szanse, ale to rzadko, bo rodzinka załatwia swoim synalkom, którzy potem i tak nie kończą, bo są zbyt głupi
02.09.2016
27.07.2016
nawigacja
słyszałem, że szkoła w Dęblinie ma bardzo dobrze prowadzoną nawigację, czy mógłby się ktoś wypowiedzieć o tym kierunku? jakieś szczegóły? ilość zajęć praktycznych? zagadnienia poruszane na zajęciach?
szalona.anka
Panowie, wybierajcie szkoły oficerskie! Za mundurem panny sznurem!!!
17.05.2016
14.03.2016
karo
Czy jest możliwośc wybrania studiów zaocznych, czy są tylko dzienne? I jak to jest z tą rejstracją elektroniczną?
KAMA_5
proszę o więcej informacji na temat kierunku nawigacja , nie wiem nawet o co pytać , za chwile będą musiała się opowiedzieć i nie jestem pewna , który kierunek jest lepszy. Proszę również o inf. co do przedmiotów z matury,, jakie i co do poziomu wyników . Będę wdzięczna na opinię nie konieczne skopiowane ze strony :)
05.02.2016
13.11.2015
Cywil
Uczelnia jest niesamowita, jak to uczelnie wojskowe ma swoje osobliwości. Wydział Lotnictwa na którym są kierunki lotnictwo i nawigacja jak najbardziej polecam, z tego co zaobserwowałem to na Lotce jest najciężej, zaraz potem jest nawigacja. Wydział bezpieczeństwa narodowego i logistyki jest o wiele lżejszy, ludzie stamtąd z nudów często biorą sobie drugi kierunek. Uczelnia z tradycjami, to tutaj szkoliły się Asy Polskiego Lotnictwa od 1925 roku. Klimat jest naprawdę fajny, ale trzeba się przygotować na to, że w weekendy Dęblin pustoszeje bo studenci wracają do domów, imprezy są w tygodniu. Osobiście jestem bardzo zadowolony z tych studiów
Cytryna
Hej! Co powiecie o cywilnym lotnictwie i kosmonautyce? Jakieś opinie? Sugestie?
18.07.2015
22.03.2015
Basia
Także chciałam zapytać o studia na kierunku bezpieczeństwo narodowe z tym, że II stopnia. Warto pójść ? Ciężko się dostać ?
doma02
Jak wyglądają studia na kierunku bezpieczeństwo naodowe ? Ciężko się dostać? Jakie mniej więcej trzeba miec wyniki z matur żeby mieć szanse, jeśli jest tu ktoś z WSOSP to proszę o kontakt. donia.sz@op.pl
25.01.2015
20.11.2014
Jacek
Mam już 43 latka, w podstawówce to moja pasja była. Kleiłem modele i czytałem SP. Nawet dywizjon 303 przeczytałem. palenie rzuciłem, nałogowe chlanie też(koło 10ciu latek będzie jak nie łoję), zęby sie sypnęły , kurrrrde balas, ale pousuwałem a co zostało to poleczyłem. Orientacja w terenie szwankuje, nigdy jej nie miałem. Jak myślicie, jest szansa sie dostać do szkoły?
Anka
O tej uczelni trudno się czegokolwiek dowiedzieć! :D Ale może ktoś coś wie o cywilnym kierunku nawigacja. Czy trudno jest się dostać?
06.05.2014
15.02.2014
Bezpieczeństwo narodowe
Chciałem się coś dowiedzieć o tym kierunku, bo nikt nic o nim nigdzie nie wspomina. Czy dużo chętnych, dużo nauki? I jak z perspektywami pracy po studiach?
Karolina
Polecam
19.01.2014
16.12.2013
trep
szkoda gadać.pociotki są tu same a udają pajacy bo nie poradzą sobie w cywilu.widziałem to na własne oczy.pozdrawiam.
ele
no pewnie :)
10.06.2013
13.05.2013
cholereczka
hej, mam szanse dostania sie na logistykę? matma rpzsz - 50-56%, geo rozszerzona 50-60% i matma podstawa 96%...? Proszę o odpowiedź.
olek
życiem w akademiku się nie martw :) to prawda, ludzie mieszkający tam lubią imprezować i szczególnie na początku ciężko jest odpocząć i się wyspać :P ale im bliżej sesji tym jest spokojniej, przecież każdy się przejmuje i rezygnuje z imprez na rzecz nauki ;) także każdy spokojnie znajdzie czas i spokojny kąt do nauki ;)
31.01.2013
18.07.2012
marcin
a jak wygląda życie w akademikach? Pewnie będę zmuszony tam zamieszkać, w sumie jestem trochę podekscytowany słysząc te historie o akademickim życiu, ale jak to jest w trakcie sesji? wszystko się wycisza i da się uczyć? który akademik jest najlepszy?
marcin
no własnie, ocena absolutnie nieadekwatna to realiów. Dęblin to najlepsza szkoła jeśli chodzi o lotnictwo! ciężko się dostać, ale naprawdę jestem zadowolony.ta szkola jest niesamowita, dobry sprzet do cwiczen i niesamowici wykladowcy, profesorowie i generałowie! przyszlem tu na studia bo moj tata je konczyl i w ogóle nie zaluje, polecam wam lotnictwo!
04.07.2012
25.05.2012
???? co jest z wami????
dlaczego tak nisko ocieniacie Deblin? To jest swietna uczelnia, nieporownywalna z zadna inna w kraju, tu sie ksztalca najlepsze asy lotnictwa, ja daje im maksa, bo w mojej rodzinie studia w tej uczelni konczyl wujek i jest najlepszym powtierdzeniem jakosci ksztalcenia, sam przez chwile sie zastanawialem, ale milosc do komputerow okazala sie wieksza, wiec informa wzywa
logistyka
interesuje mnie cywilna logistyka w Deblinie, ma ktos wiedze na temat, jak wygladaja studia? czego sie spodziewac? jaki poziom? czy warto isc na zaoczne na logistyke czy raczej wybierac dzienne? jaki jest odsiew po pierwszym roku?
07.05.2012
01.05.2012
głupotki
Nie ma żadnego komentarza, a ja chciałem się dowiedzieć kilku szczegółów i opinii o wydziale lotnictwa.. Zawsze chciałem latać, zwłaszcza dla kraju, ale słyszałem jakieś chore plotki, że nie można mieć nawet plomby w zębie.. czy to prawda?
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Ateneum - Akademia Nauk Stosowanych w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu, Wydział Ekonomiczny w Opolu
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Głogowie
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Agrobiznesu w Łomży
  • Wyższa Szkoła Ekonomii i Innowacji w Lublinie
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Bytomiu
  • Politechnika Poznańska
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Pedagogium Wyższa Szkoła Nauk Społecznych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu, Wydział Zamiejscowy w Chorzowie
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdańsku
  • Państwowa Uczelnia Zawodowa im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Tarnowie
  • Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa w Warszawie - grupa Vistula
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych, Wydział Międzyuczelniany w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Wyższa Szkoła Techniczna w Katowicach
  • Staropolska Akademia Nauk Stosowanych w Kielcach
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Ekonomii, Prawa i Nauk Medycznych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Gdański
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Raciborzu
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania im. Prof. T. Kotarbińskiego
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Bydgoska Szkoła Wyższa
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Podhalańska Państwowa Uczelnia Zawodowa w Nowym Targu
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Bydgoszczy
  • Szkoła Główna Służby Pożarniczej w Warszawie
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu Wydział Ekonomiczny w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Łodzi
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Akademia im. Aleksandra Gieysztora w Pułtusku
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Powiślańska Szkoła Wyższa w Kwidzynie
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej Filia w Stalowej Woli
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdyni
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Toruniu
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Politechnika Łódzka
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Politechnika Częstochowska
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Administracji w Lublinie
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Nowym Sączu
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Poznaniu
  • Akademia Ignatianum w Krakowie
  • Państwowa Wyższa Szkoła Techniczno-Ekonomiczna im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Warszawie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Akademia Pomorska w Słupsku
  • Uczelnia Nauk Społecznych Filia Nowy Targ
  • Akademia Zamojska
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Akademia Bialska Nauk Stosowanych im. Jana Pawła II
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Integracji Europejskiej w Szczecinie
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Wyższa Szkoła Menedżerska w Warszawie
  • Uniwersytet Opolski
  • Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu
  • Politechnika Lubelska
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa im. J.A. Komeńskiego w Lesznie
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Dolnośląska Szkoła Wyższa we Wrocławiu
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Handlowa we Wrocławiu