• TEB Edukacja WSB podyplomówki 2 tyg.
  • Wyższa Szkoła Biznesu - National Louis University
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa

Wyższa Szkoła Humanistyczno-Ekonomiczna im. J. Zamoyskiego w Zamościu

uczelnia niepubliczna, woj. lubelskie, 22-400 Zamość, ul. Koszary 8, (+84) 638 82 22, dziekanat@wsz-e.edu.pl

Wyższa Szkoła Humanistyczno-Ekonomiczna im. Jana Zamoyskiego powstała w 1998 roku. Jej patronem jest założyciel Zamościa - kanclerz i hetman wielki koronny, uznawany za jedną z najwybitniejszych postaci okresu renesansu.

W ramach struktur uczelni działa jeden wydział i dwa zakłady: Administracji i Bezpieczeństwa Publicznego. Wśród dostępnych kierunków wyróżnić można administrację (studia I i II stopnia) oraz bezpieczeństwo narodowe (studia I stopnia). Uczelnia prowadzi także studia podyplomowe, kursy i szkolenia. Od początku istnienia szkoła pozostaje przy postawionym sobie szczytnym celu - rozwijaniu i kształtowaniu świadomości humanistycznej wśród młodzieży oraz przygotowywaniu studentów do uczestnictwa w życiu publicznym zarówno Polski, jak i całej Europy.

Dowiedz się więcej o dostępnych kierunkach i sprawdź, jak wygląda rekrutacja na studia.


Ocena uczelni

6.38 / 10
446 głosów

Opinie (16)
Wyższa Szkoła Humanistyczno-Ekonomiczna im. J. Zamoyskiego w Zamościu, WSHE Zamość

renia
jakoś nie mogę uwierzyć w ten mega wysoki poziom zadowolenia studentów, aż takie wysokie oceny dajecie? moja znajoma tam studiuje, ale nie jest aż tak pozytywnie nastawiona, często narzeka na organizację, na dziekanat, na brak informacji o odwołanych zajęciach, itd.
01.08.2017
31.01.2017
literat
jak długo oni mają Bezpieczenstwo Narodowe? ile roczników już to studiuje? Opinie jakieś?
bezp. narodowe
kto prowadzi zajęcia na bezpieczeństwie narodowym? skąd są wykładowcy, z jakich szkół, miast? jak wygląda praktyka, od którego semestru sa np. zajęcia na strzelnicy? na co klada nacisk w tym kierunku studiów? jak wam się tu poboda?
02.12.2016
11.02.2015
Stanowiska pracy w Gdańsku!
Absolwenci studiów Ekonomicznych, Prawa lub Księgowości! W Gdańsku otwiera się nowe centrum globalnej firmy konsultingowej PwC i szukamy Junior analityków AML. Wymagania: język angielski B2, studia ekonomiczne, prawnicze lub księgowe, finansowe. Chęć pracy w analitycznym zespole w dynamicznie rozijającej się na rynku polskim firmie z Big 4! :) kontakt: magiera@hays.pl
Nik
Dlaczego ta uczelnia ma wyższe rankingi od Uniwersytetów?
09.10.2014
08.05.2013
matry
kto studiuje u nich administracje???? napiszcie, jak jest i czy ok?
dusty
Hej! Wyższa Szkoła Humanistyczno-Ekonomiczna im. J. Zamoyskiego w Zamościu reklamuje sie że mają najniższe czesne w regionie. Co oni rozumieją przez ''region"? Faktycznie opłaca się tam studiować? Dobra jest kadra czy raczej średnia? I jak z budynkami - nowoczesne czy PRL?
02.09.2012
24.08.2012
player
Wyższa Szkoła Humanistyczno-Ekonomiczna im. J. Zamoyskiego w Zamościu... Zastanawiam się jaka jest moja opinia o tej uczelni. Z jednej strony dobrze mi się tu studiuje, mam spoko znajomych, wykładowcy się nie naprzykrzają, daję radę z egzaminami, zaliczeniami. Z drugiej jednak chyba powinnam była wybrać jakiś ciekawszy kierunek, a może po prostu administracja nie jest tutaj prowadzona ciekawie. Dobrze, ale mało interesująco...
nie warto
Bezpieczeństwo narodowe ogólnie dobrze jest prowadzone jako kierunek, program porównywalny do innych uczelni, ale ja sądzę że nie warto go studiować, bo nie oferuje zbyt świetlanej przyszłości, a poza tym za dużo osób wybiera się na studia bez przekonania, co skutkuje rozczarowaniem.
09.08.2012
09.08.2012
o bezpieczenstwie narodowym
kierunek dosc nowy, ale stal sie popularny ze 3 lata temu, uczelnie chetnie go wprowadzaja, bo daje jeszcze, poki co, jakies sensowne mozliwosci zatrudnienia, kokosow nie bedziesz po tym mial (chyba, ze wysokie fuchy w Wawiw), ale sporo ludzi mysli o pracy w policji, albo podobnych strukturach, samw studia nie sa zbyt ciezkie, arczej do zakucia i zrozumienia, sporo ciekawych rzeczy, jeszcze zalezy, jaka kadre pozyskaja, im wiecej zajec z ludzmi z branzy, praktykami, tym ciekawiej, w sumie calkiem calkiem propozycja
bezpieczenstwo narodowe - warto?
a ja wyglada u nich bezpieczenstwo narodowe? co myslicie o tym kierunku studiow? ktos to studiuje i podrzuci klimaty?
18.07.2012
16.07.2012
intra
zapisałąm się na ekonomię. już zdania nie zmienię, ale dobrze by było dowiedzieć się od obecnych studentów jak tam wyglądają te studia? który przedmiot jest najgorszy do zdania a z jakim będzie lajtowo? najbardziej się boję pierwszego semestru....
piotr
jeśli chodzi o to że lecą na siano to prawda. ja mailem na nich swoj sposob- bylem po prostu dobrym studentem i nie dawalem sie wykiwac, kłóciłem o swoje i na szczescie wykladowcy nie robili mi na zlosc.
05.07.2012
03.06.2012
nauka
no niestety to jest problem wielu uczelni wyższych że głównie na kasę lecą. z resztą prawda jest taka że w każdej dziedzinie życia kasa jest dziś stawiana na pidestale;/ ale ja słyszałam pozytywne opinie nie tylko o uczelni ale i o mieście, podobno w zamościu jest pięknie i świetnie się tutaj studiuje!
karolk
moim zdaniem nie za dobrym. Nie jest tak świetnie jak Ci sie pewnie wydaje. Dużo mozna ukryć ale ja taki nie jestem. Zauważyłem, że lecą tylko na siano i to dość widać, a może jestem na tym punkce przewrażliwiony nie wiem
24.01.2012
03.06.2011
janusz
czy studiowanie administracji w tej uczelni jest dobrym pomyslem? podzielcie sie prosze opiniami o szkole, wykladowcach, zapleczu, trudnosci zdawania egzaminow
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Tarnowie
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Państwowa Wyższa Szkoła Techniczno-Ekonomiczna im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Wyższa Szkoła Ekonomii, Prawa i Nauk Medycznych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Łodzi
  • Bydgoska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Toruniu
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Bydgoszczy
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Politechnika Częstochowska
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Politechnika Poznańska
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Wyższa Szkoła Menedżerska w Warszawie
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Uniwersytet Gdański
  • Staropolska Akademia Nauk Stosowanych w Kielcach
  • Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa w Warszawie - grupa Vistula
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Podhalańska Państwowa Uczelnia Zawodowa w Nowym Targu
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu Wydział Ekonomiczny w Szczecinie
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Akademia Bialska Nauk Stosowanych im. Jana Pawła II
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu, Wydział Ekonomiczny w Opolu
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Nowym Sączu
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej Filia w Stalowej Woli
  • Politechnika Łódzka
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Poznaniu
  • Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa w Kwidzynie
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Administracji w Lublinie
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Akademia Pomorska w Słupsku
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych, Wydział Międzyuczelniany w Gdańsku
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Integracji Europejskiej w Szczecinie
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Ateneum - Akademia Nauk Stosowanych w Gdańsku
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Techniczna w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdańsku
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Agrobiznesu w Łomży
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania im. Prof. T. Kotarbińskiego
  • Akademia Ignatianum w Krakowie
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Głogowie
  • Politechnika Lubelska
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Akademia Zamojska
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Raciborzu
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Uczelnia Nauk Społecznych Filia Nowy Targ
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Wyższa Szkoła Handlowa we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu, Wydział Zamiejscowy w Chorzowie
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Szkoła Główna Służby Pożarniczej w Warszawie
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa im. J.A. Komeńskiego w Lesznie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Państwowa Uczelnia Zawodowa im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Akademia im. Aleksandra Gieysztora w Pułtusku
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdyni
  • Uniwersytet Opolski
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Warszawie
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Ekonomii i Innowacji w Lublinie
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Bytomiu
  • Pedagogium Wyższa Szkoła Nauk Społecznych w Warszawie
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Dolnośląska Szkoła Wyższa we Wrocławiu