• Uniwersytet Wrocławski Alicja Wojtasz
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • Akademia Tarnowska rekrutacja 2024
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej

Wyższa Szkoła Humanistyczno-Ekonomiczna im. J. Zamoyskiego w Zamościu

uczelnia niepubliczna, woj. lubelskie, 22-400 Zamość, ul. Koszary 8, (+84) 638 82 22, dziekanat@wshe.zamosc.pl

Wyższa Szkoła Humanistyczno-Ekonomiczna im. Jana Zamoyskiego powstała w 1998 roku. Jej patronem jest założyciel Zamościa - kanclerz i hetman wielki koronny, uznawany za jedną z najwybitniejszych postaci okresu renesansu.

W ramach struktur uczelni działa jeden wydział i dwa zakłady: Administracji i Bezpieczeństwa Publicznego. Wśród dostępnych kierunków wyróżnić można administrację (studia I i II stopnia) oraz bezpieczeństwo narodowe (studia I stopnia). Uczelnia prowadzi także studia podyplomowe, kursy i szkolenia. Od początku istnienia szkoła pozostaje przy postawionym sobie szczytnym celu - rozwijaniu i kształtowaniu świadomości humanistycznej wśród młodzieży oraz przygotowywaniu studentów do uczestnictwa w życiu publicznym zarówno Polski, jak i całej Europy.

Dowiedz się więcej o dostępnych kierunkach i sprawdź, jak wygląda rekrutacja na studia.


Ocena uczelni

6.28 / 10
458 głosów

Opinie (17)
Wyższa Szkoła Humanistyczno-Ekonomiczna im. J. Zamoyskiego w Zamościu, WSHE Zamość

Administracja?
Ktoś coś? Widzę opinie mało aktualne, a może coś się zmieniło na lepsze/gorsze w 2024 :). Zastanawiam się czy dobrym pomysłem jest studiowanie administracji na tej uczelni zakładając że celem jest po prostu papierek że mam wykształcenie wyższe i potem ewentualnie szukanie pracy w korpo/urzędzie.
08.03.2024
01.08.2017
renia
jakoś nie mogę uwierzyć w ten mega wysoki poziom zadowolenia studentów, aż takie wysokie oceny dajecie? moja znajoma tam studiuje, ale nie jest aż tak pozytywnie nastawiona, często narzeka na organizację, na dziekanat, na brak informacji o odwołanych zajęciach, itd.
literat
jak długo oni mają Bezpieczenstwo Narodowe? ile roczników już to studiuje? Opinie jakieś?
31.01.2017
02.12.2016
bezp. narodowe
kto prowadzi zajęcia na bezpieczeństwie narodowym? skąd są wykładowcy, z jakich szkół, miast? jak wygląda praktyka, od którego semestru sa np. zajęcia na strzelnicy? na co klada nacisk w tym kierunku studiów? jak wam się tu poboda?
Stanowiska pracy w Gdańsku!
Absolwenci studiów Ekonomicznych, Prawa lub Księgowości! W Gdańsku otwiera się nowe centrum globalnej firmy konsultingowej PwC i szukamy Junior analityków AML. Wymagania: język angielski B2, studia ekonomiczne, prawnicze lub księgowe, finansowe. Chęć pracy w analitycznym zespole w dynamicznie rozijającej się na rynku polskim firmie z Big 4! :) kontakt: magiera@hays.pl
11.02.2015
09.10.2014
Nik
Dlaczego ta uczelnia ma wyższe rankingi od Uniwersytetów?
matry
kto studiuje u nich administracje???? napiszcie, jak jest i czy ok?
08.05.2013
02.09.2012
dusty
Hej! Wyższa Szkoła Humanistyczno-Ekonomiczna im. J. Zamoyskiego w Zamościu reklamuje sie że mają najniższe czesne w regionie. Co oni rozumieją przez ''region"? Faktycznie opłaca się tam studiować? Dobra jest kadra czy raczej średnia? I jak z budynkami - nowoczesne czy PRL?
player
Wyższa Szkoła Humanistyczno-Ekonomiczna im. J. Zamoyskiego w Zamościu... Zastanawiam się jaka jest moja opinia o tej uczelni. Z jednej strony dobrze mi się tu studiuje, mam spoko znajomych, wykładowcy się nie naprzykrzają, daję radę z egzaminami, zaliczeniami. Z drugiej jednak chyba powinnam była wybrać jakiś ciekawszy kierunek, a może po prostu administracja nie jest tutaj prowadzona ciekawie. Dobrze, ale mało interesująco...
24.08.2012
09.08.2012
nie warto
Bezpieczeństwo narodowe ogólnie dobrze jest prowadzone jako kierunek, program porównywalny do innych uczelni, ale ja sądzę że nie warto go studiować, bo nie oferuje zbyt świetlanej przyszłości, a poza tym za dużo osób wybiera się na studia bez przekonania, co skutkuje rozczarowaniem.
o bezpieczenstwie narodowym
kierunek dosc nowy, ale stal sie popularny ze 3 lata temu, uczelnie chetnie go wprowadzaja, bo daje jeszcze, poki co, jakies sensowne mozliwosci zatrudnienia, kokosow nie bedziesz po tym mial (chyba, ze wysokie fuchy w Wawiw), ale sporo ludzi mysli o pracy w policji, albo podobnych strukturach, samw studia nie sa zbyt ciezkie, arczej do zakucia i zrozumienia, sporo ciekawych rzeczy, jeszcze zalezy, jaka kadre pozyskaja, im wiecej zajec z ludzmi z branzy, praktykami, tym ciekawiej, w sumie calkiem calkiem propozycja
09.08.2012
18.07.2012
bezpieczenstwo narodowe - warto?
a ja wyglada u nich bezpieczenstwo narodowe? co myslicie o tym kierunku studiow? ktos to studiuje i podrzuci klimaty?
intra
zapisałąm się na ekonomię. już zdania nie zmienię, ale dobrze by było dowiedzieć się od obecnych studentów jak tam wyglądają te studia? który przedmiot jest najgorszy do zdania a z jakim będzie lajtowo? najbardziej się boję pierwszego semestru....
16.07.2012
05.07.2012
piotr
jeśli chodzi o to że lecą na siano to prawda. ja mailem na nich swoj sposob- bylem po prostu dobrym studentem i nie dawalem sie wykiwac, kłóciłem o swoje i na szczescie wykladowcy nie robili mi na zlosc.
nauka
no niestety to jest problem wielu uczelni wyższych że głównie na kasę lecą. z resztą prawda jest taka że w każdej dziedzinie życia kasa jest dziś stawiana na pidestale;/ ale ja słyszałam pozytywne opinie nie tylko o uczelni ale i o mieście, podobno w zamościu jest pięknie i świetnie się tutaj studiuje!
03.06.2012
24.01.2012
karolk
moim zdaniem nie za dobrym. Nie jest tak świetnie jak Ci sie pewnie wydaje. Dużo mozna ukryć ale ja taki nie jestem. Zauważyłem, że lecą tylko na siano i to dość widać, a może jestem na tym punkce przewrażliwiony nie wiem
janusz
czy studiowanie administracji w tej uczelni jest dobrym pomyslem? podzielcie sie prosze opiniami o szkole, wykladowcach, zapleczu, trudnosci zdawania egzaminow
03.06.2011
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana w Radomiu
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Warszawska Akademia Medyczna Nauk Stosowanych
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Uniwersytet Radomski im. Kazimierza Pułaskiego
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Uniwersytet WSB Merito w Toruniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
  • Uniwersytet Gdański
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Akademia Medyczna Humanum w Warszawie
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Kościerzynie
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Politechnika Poznańska
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Chrześcijańska Akademia Teologiczna w Warszawie
  • Politechnika Śląska
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Uniwersytet Kaliski
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Uniwersytet Wrocławski
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Collegium Humanum w Katowicach
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Uniwersytet SWPS Katowice
  • Politechnika Łódzka
  • Warszawska Uczelnia Ekonomiczna
  • Uniwersytet Pomorski w Słupsku
  • Powiślańska Szkoła Wyższa
  • Warszawska Wyższa Szkoła Biznesu
  • Politechnika Częstochowska
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Politechnika Lubelska
  • Uniwersytet w Siedlcach
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Akademia Jagiellońska w Toruniu
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Toruniu
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Psychologii w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Szczawnie-Zdroju
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Politechnika Białostocka
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Akademia Zamojska
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Uniwersytet WSB Merito w Gdańsku
  • Uniwersytet w Białymstoku
  • Gnieźnieńska Szkoła Wyższa Milenium
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Małopolska Uczelnia Państwowa im. rtm. Witolda Pileckiego w Oświęcimiu
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Gdańsku
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Collegium Humanum w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Collegium Humanum w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Uniwersytet Śląski w Katowicach
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Akademia Tarnowska
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Targu
  • Uniwersytet WSB Merito Szczecin
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Akademia WIT w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Uniwersytet Ignatianum w Krakowie
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Collegium Humanum w Lublinie
  • Wyższa Szkoła Kosmetyki i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu
  • Akademia Nauk Stosowanych im. H. Cegielskiego w Gnieźnie, Uczelnia Państwowa
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Wydział Nauk o Polityce i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Opolskiego
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana, Wydział w Warszawie
  • Gdański Uniwersytet Medyczny
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Akademia Pożarnicza w Warszawie
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Collegium Humanum w Gdańsku