• TEB Edukacja - Agencja Copuz.com - Jan Żaboklicki
  • Politechnika Łódzka
  • Uczelnia Społeczno-Medyczna w Warszawie
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Opinie, oceny, komentarze, pytania


Opinie (432)
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, UP Lublin

Biuro Rekrutacji i Promocji Kształcenia
odpowiedź dla Ola z dnia 27.08.2021
Dzień dobry, obowiązują dokładnie te same kryteria. :)
30.08.2021
27.08.2021
Ola
W drugim naborze przewidziane są te same kryteria jak w pierwszym?
Biuro Rekrutacji i Promocji Kształcenia
odpowiedź dla Sandra z dnia 18.08.2021
Status rezerwowy oznacza obecność na liście rezerwowych. Szansa na dostanie się z listy rezerwowej pojawia się wtedy, gdy osoby z miejsc wyżej zrezygnują z kierunku. :)
19.08.2021
18.08.2021
Sandra
Witam Co oznacza rezerwowy w statusie na IRK na weterynari Czy jest szansa że się dostanę ?
Biuro Rekrutacji i Promocji Kształcenia
odpowiedź dla Emilia z dnia 03.08.2021
Dzień dobry! W tamtym roku próg punktowy na turystykę i rekreację wynosił 84 punkty. Wyniki rekrutacji w ramach drugiego naboru zostaną ogłoszone 20 września. :)
03.08.2021
03.08.2021
Emilia
Dzień dobry. Jakie w tamtym roku były progi na turystykę i rekreację oraz kiedy są wyniki rekrutacji (II nabór)
Biuro Rekrutacji i Promocji Kształcenia
odpowiedź dla Anna z dnia 27.07.2021
Dzień dobry! Proszę skontaktować się z sekretariatem wydziałowej komisji rekrutacyjnej.
29.07.2021
27.07.2021
Anna
Witam, mam pytanie jaki był próg przyjęcia na biotechnologię
Biuro Rekrutacji i Promocji Kształcenia
odpowiedź dla Marian z dnia 24.07.2021
Dzień dobry! Ogłoszenie komunikatu o kandydatach zakwalifikowanych na studia stacjonarne i niestacjonarne (komunikat nie dotyczy kierunku weterynaria) nastąpi 20 września 2021 roku (poniedziałek).
26.07.2021
24.07.2021
Marian
Czy na wynik II naboru trzeba czekać do końca czyli 19 września?
Biuro Rekrutacji i Promocji Kształcenia
odpowiedź dla book z dnia 22.07.2021
Dzień dobry! Proszę skontaktować się z sekretariatem wydziałowej komisji rekrutacyjnej. https://up.lublin.pl/rekrutacja/studia-i-stopnia/
23.07.2021
22.07.2021
book
Witam jakie były progi na I stopniu ekonomia i jakie były na turystyce i rekreacji?
Biuro Rekrutacji i Promocji Kształcenia
odpowiedź dla xix z dnia 21.07.2021
Dzień dobry! Drugi nabór ruszył 20 lipca. Zapraszamy do rekrutacji!
22.07.2021
21.07.2021
xix
Dzień dobry,mam pytanie czy już można się zapisywać na te wolne kierunki na IRK czy dopiero od 1 sierpnia jest drugi nabór?
Biuro Rekrutacji i Promocji Kształcenia
odpowiedź dla Julia z dnia 16.07.2021
Dzień dobry! Bardzo proszę o kontakt w tej sprawie z sekretariatem wydziałowej komisji rekrutacyjnej.
16.07.2021
16.07.2021
Julia
Dzień dobry, Chciałam się zapytać czy jeśli nie pokazuje w systemie, która jestem na liście rezerwowej to znaczy, że wszystkie miejsca na tym kierunku zostały już zapełnione czy coś innego?
Biuro Rekrutacji i Promocji Kształcenia
odpowiedź dla KWK z dnia 15.07.2021
Dzień dobry! Rekrutacja zakończyła się 11 lipca. 1 sierpnia nastąpi ogłoszenie kolejnego naboru na kierunkach, na których pozostały jeszcze wolne miejsca na studiach stacjonarnych i niestacjonarnych.
16.07.2021
16.07.2021
Biuro Rekrutacji i Promocji Kształcenia
odpowiedź dla ABC z dnia 15.07.2021
Dzień dobry! Rekrutacja zakończyła się 11 lipca. Zapraszamy na drugi nabór od 1 sierpnia do 19 września.
ABC
Dzień Dobry. Czy rekrutacja na turystykę i rekreację (studia niestacjonarne, 1 rok) jeszcze trwa?
15.07.2021
15.07.2021
KWK
Dzień dobry, czy można jeszcze zapisać się na kierunek animaloterapia i pielęgnacja zwierząt? Czy poczekać na wiadomość o wolnych miejscach?
Biuro Rekrutacji i Promocji Kształcenia
odpowiedź dla Kasia z dnia 14.07.2021
Dzień dobry! Zapraszam do kontaktu z z sekretariatem komisji rekrutacyjnej wydziału medycyny weterynaryjnej tel. 445 66 27.
15.07.2021
14.07.2021
Kasia
Dzień dobry, jakie są szanse na dostanie się z listy rezerwowej na weterynarię? O ile może się obniżyć próg punktowy?
Biuro Rekrutacji i Promocji Kształcenia
odpowiedź dla Sandra z dnia 13.07.2021
Dzień dobry! Pani Sandro proszę się zalogować ponownie i sprawdzić swój status.Być może w dniu wczorajszym zalogowała się Pani w momencie kiedy nie było jeszcze wyników rekrutacji.
14.07.2021
14.07.2021
Biuro Rekrutacji i Promocji Kształcenia
odpowiedź dla Monika z dnia 13.07.2021
Dzień dobry! Opłata rekrutacyjna zwracana jest tylko w dwóch przypadkach- jeżeli kandydat nie zda matury lub gdy kierunek nie zostanie utworzony.
Sandra
Dzień dobry w IRK przy kierunku pisze KANDYDAT Czy to znaczy że się dostałam
13.07.2021
13.07.2021
Biuro rekrutacji i Promocji Kształcenia
odpowiedź dla Rafał z dnia 13.07.2021
Dzień dobry! Rekrutacja na kierunki niestacjonarne za wyjątkiem weterynarii trwała do 11 lipca. Zapraszamy na drugi nabór od 1sierpnia do 19 września!
Monika
Dzień dobry, czy jeżeli się zrezygnuje ze studiów zaocznych czy pieniądze w połowie lub jakieś części będą oddane?
13.07.2021
13.07.2021
Rafał
Witam! Chciałbym się zapytać do kiedy trwa rekrutacja na kierunki niestacjonarne.
Biuro Rekrutacji i Promocji Kształcenia
odpowiedź dla Joanna z dnia 10.07.2021
Dzień dobry! W tej sprawie proszę kontaktować się z dziekanatem Medycyny Weterynaryjnej.
12.07.2021
12.07.2021
Biuro Rekrutacji i Promocji Kształcenia
odpowiedź dla Xyz z dnia 10.07.2021
Dzień dobry! Próg punktowy na weterynarię stacjonarną wynosił w ubiegłym roku 209
Joanna
Dzień dobry ,czy jest możliwość przeniesienia po 1roku z niestacjonarnej weterynari na stacjonarna ,gdy po roku poprawi się maturę i będzie zgodność progów punktowych ?
10.07.2021
10.07.2021
Xyz
Witam, jaki był próg punktowy na weterynarię stacjonarną?
Biuro Rekrutacji i Promocji Kształcenia
odpowiedź dla xepxx z dnia 08.07.2021
Dzień dobry! Próg punktowy na studia niestacjonarne na kierunek Bezpieczeństwo i Higiena Pracy w roku ubiegłym wynosił 100.
09.07.2021
08.07.2021
xepxx
Dzień dobry! Ile wynosił próg punktowy na studia niestacjonarne I stopnia, kierunek BHP
Biuro Rekrutacji i Promocji Kształcenia
odpowiedź dla nn z dnia 05.07.2021
Dzień dobry! Próg punktowy na kierunek: biotechnologia w roku ubiegłym wynosił 132. Punkty przelicza system. Mnożniki stosowane w ocenie konkursowej znajdzie Pani na naszej stronie w zakładce: rekrutacja.
08.07.2021
08.07.2021
Biuro Rekrutacji i Promocji Kształcenia
odpowiedź dla Yy z dnia 06.07.2021
Dzień dobry! Próg punktowy na kierunek transport i logistyka w roku ubiegłym wynosił 102,6.
Biuro Rekrutacji i Promocji Kształcenia
odpowiedź dla michalosooo z dnia 06.07.2021
Dzień dobry! Próg punktowy na studia stacjonarne I stopnia na kierunku Geodezja i Kartografia w roku ubiegłym wynosił 175,8.
08.07.2021
06.07.2021
michalosooo
Ile wynosi próg punktowy na studia stacjonarne I stopnia Geodezja i Kartografia. Pozdrawiam
Yy
Jaki był próg punktowy na transport i logistykę w 2020 r.?
06.07.2021
06.07.2021
Biuro Rekrutacji i Promocji kształcenia
odpowiedź dla Nowy z dnia 05.07.2021
Dzień dobry! Opłata semestralna za kierunek rata wynosi 1100 zł, II rata wynosi 1200zł. Wysokość opłaty za powtarzanie semestru I rata -1700 zł, II rata- 1600 zł.Więcej informacji na temat tego kierunku znajdzie Pan na naszej stronie https://up.lublin.pl/rekrutacja/transport-i-logistyka/. Jeżeli chodzi o samą specyfiką kierunku to proszę o kontakt z dziekanatem Wydziału Inżynierii Produkcji.
nn
Witam Chciałabym się zapytać jaki był próg punktowy na biotechnologie I stopnia i jak są przeliczane punkty?
05.07.2021
05.07.2021
Weronika
Dzień dobry, chciałabym się zapytać jaki w tamtym roku był próg punktowy na biotechnologię?
Xyz
Witam. Czy jeżeli zrezygnuje w 1 miesiącu lub później ze studiów niestacjonarnych to połowa kwoty zostanie zwrócona?
05.07.2021
05.07.2021
Nowy
Witam. Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda kierunek Logistyka i Transport zaocznie. Czy jest to trudny kierunek. Również chciałbym się zapytać jak wygląda cenowo np. poprawa przedmiotu.
Biuro Rekrutacji I Promocji Kształcenia
odpowiedź dla Marta z dnia 30.06.2021
Szanowna Pani Marto, Liczba kandydatów na 1 miejsce na studia stacjonarne na kierunek weterynaria wynosiła 7,1.
05.07.2021
01.07.2021
Biuro Rekrutacji i Promocji Kształcenia
odpowiedź dla gonia z dnia 29.06.2021
Dzień dobry! Próg punktowy w roku ubiegłym na kierunku gospodarka przestrzenna wynosił 91,2, w przypadku inżynierii środowiska wynosił 144.
Marta
Witam, chciałabym się dowiedzieć jaka była liczba chętnych kandydatów w roku 2020 na kierunek weterynaria w trybie stacjonarnym?
30.06.2021
30.06.2021
Biuro Rekrutacji i Promocji Kształcenia
odpowiedź dla Hubert z dnia 27.06.2021
Szanowny Panie Hubercie, Próg punktowy na kierunek leśnictwo w roku ubiegłym wynosił 53,6. Trudno Nam określić jaki próg punktowy będzie w tym roku. Każdy absolwent szuka pracy na własną rękę.
gonia
Witam chciałabym się dowiedzieć jaki w tamtym roku był próg punktowy na gospodarkę przestrzenna i inżynierię środowiska?
29.06.2021
27.06.2021
Hubert
Dzień dobry! Chciałbym zapytać jaki jest próg punktowy na leśnictwo (stacjonarne, I stopnia, wydział agrobioinżynierii) - jeżeli dobrze liczę to mam 314,2 punktów (mam 48% z rozszerzonej geografii i 94 z podstawy z angielskiego, mam też rozszerzenie, ale punkty wychodzą takie same po przeliczeniu). Czy taka ilość wystarczy? Jak wygląda praca po tym kierunku? Czy dostaje się jakiś przydział w Parku Narodowym czy Lasach Państwowych czy pracy szuka się na własną rękę?
Jula
Jaki był próg punktowy w ubiegłym roku na ekonomię? 306 pkt wystarczy?
25.06.2021
14.06.2021
Biuro Rekrutacji i Promocji Kształcenia
odpowiedź dla Martyna z dnia 09.06.2021
Szanowna Pani Martyno, Próg punktowy 2020/2021 na kierunku: weterynaria wynosił 209.
Biuro Rekrutacji i Promocji Kształcenia
odpowiedź dla julii z dnia 03.06.2021
Szanowna Pani Julio, Kierunek inżynieria chemiczna i procesowa realizujemy zarówno w systemie stacjonarnym jak i niestacjonarnym.
10.06.2021
09.06.2021
Martyna
Dzień dobry, ile wynosił próg punktowy na weterynarię stacjonarną w roku 2020/2021?
Biuro Rekrutacji i Promocji Kształcenia
odpowiedź dla michalosooo z dnia 28.05.2021
Witam! Na kierunek geodezja i kartografia niestacjonarnie nie ma progu punktowego. Przyjmowani są wszyscy kandydaci. Opłata za semestr wynosi- I rata 2000zł, II rata 1900zł. Informacje znajdzie Pani tutaj: https://up.lublin.pl/rekrutacja/studia-i-stopnia/
08.06.2021
08.06.2021
Biuro Rekrutacji i Promocji Kształcenia
odpowiedź dla xyz z dnia 31.05.2021
Witam! W przypadku zdawania obu poziomów, pod uwagę zawsze brany jest poziom rozszerzony.
julii
Dzień dobry, czy jest szansa żeby został utworzony kierunek inżynieria chemiczna i procesowa w trybie zaocznym?
03.06.2021
31.05.2021
xyz
Dzień dobry, czy w przypadku uzyskania dużo lepszego wyniku z poziomu podstawowego niż rozszerzonego w przeliczeniu na punkty rekrutacji nadal brany jest pod uwagę poziom rozszerzony?
michalosooo
Witam, chciałbym zapytać jaki jest próg przyjęć na studia zaoczne z geodezji. Chciałbym też zapytać ile kosztuje semestr takich studiów. Niestety nie mogę nigdzie znaleźć informacji.
28.05.2021
24.05.2021
Biuro Rekrutacji i Promocji Kształcenia
odpowiedź dla Pluszak z dnia 19.05.2021
Dzień dobry! Wszyscy kandydaci którzy spełnią wymagania formalne zostaną przyjęci na studia niestacjonarne.
Pluszak
Witam, jaki był próg punktowy na dietetykę niestacjonarnie w tamtym roku? Pozdrawiam
19.05.2021
18.05.2021
Biuro Rekrutacji i Promocji Kształcenia
odpowiedź dla marciuszka z dnia 15.05.2021
Dzień dobry, w zeszłym roku próg na weterynarię niestacjonarną wynosił 140 punktów.
marciuszka
Witam, jaki był próg na niestacjonarna weterynarię w zeszlym roku?
15.05.2021
12.05.2021
Biuro Rekrutacji i Promocji Kształcenia
odpowiedź dla xyz z dnia 07.05.2021
Szanowny Panie próg punktowy to jest ta właśnie ostatnia osoba przyjęta na kierunek transport i logistyka
Biuro Rekrutacji i Promocji Kształcenia
odpowiedź dla MG z dnia 06.05.2021
Witam! Rysunku technicznego nauczy się Pan podczas studiów. Przedmioty maturalne uwzględniane w kwalifikacji na kierunek architektura krajobrazu to przedmiot obowiązkowy (język obcy nowożytny) i jeden z przedmiotów do wyboru (biologia, chemia, matematyka, geografia, fizyka i astronomia, informatyka). Mnożniki stosowane w ocenie konkursowej znajdzie Pan na naszej stronie https://up.lublin.pl/rekrutacja/architektura-krajobrazu/ Pozdrawiam
12.05.2021
12.05.2021
Biuro Rekrutacji i Promocji Kształcenia
odpowiedź dla Anonim z dnia 05.05.2021
Dzień dobry! Przedmioty maturalne uwzględniane w rekrutacji na kierunek dietetyka to : język obcy nowożytny oraz jeden przedmiot do wyboru: biologia, matematyka, chemia, fizyka i astronomia, informatyka. Więcej informacji dotyczących rekrutacji na ten kierunek znajdzie Pan/i na naszej stronie https://up.lublin.pl/rekrutacja/dietetyka/
xyz
Progi progami aczkolwiek ja mam pytanko ile rzeczywiście punków miała ostatnia osoba przyjęta na kierunek transport i logistyka w tamtym roku?
07.05.2021
06.05.2021
MG
Witam. Miałbym dwa proste pytania. Pierwsze pytanie brzmi, czy z wynikami 55% z matematyki podstawowej i 70% z angielskiego rozszerzonego powinienem się dostać na kierunek Architektura Krajobrazu? I drugie pytanie, czy na owym kierunku dopiero nauczę się rysunku technicznego itd. czy muszę to umieć już na starcie?
Anonim
Dzień dobry, czy do punktów w rekrutacji na dietetykę liczy się matematyka?
05.05.2021
04.05.2021
Biuro Rekrutacji i Promocji Kształcenia
odpowiedź dla anna227 z dnia 02.05.2021
Dzień dobry, aktualnie dysponujemy informacjami dotyczącymi roku 2020/2021, wówczas próg na dietetykę wynosił 160 punktów.
Biuro Rekrutacji i Promocji Kształcenia
odpowiedź dla Marysia z dnia 30.04.2021
Dzień dobry, progi punktowe, które podajemy dotyczą roku poprzedniego. Aktualne progi punktowe mogą ulec zmianie. Proszę śledzić informacje na naszej stronie internetowej https://up.lublin.pl/rekrutacja/niezbednik-kandydata/.
04.05.2021
04.05.2021
Biuro Rekrutacji i Promocji Kształcenia
odpowiedź dla .. z dnia 29.04.2021
Dzień dobry, przesyłam link dotyczący opisu kierunku dietetyka https://up.lublin.pl/rekrutacja/dietetyka/, próg na ten kierunek w zeszłym roku wynosił 160 punktów. Proszę spokojnie poczekać na wyniki matur, wtedy będzie łatwiej ocenić swoje szanse. Pozdrawiam
Biuro rekrutacji i Promocji Kształcenia
odpowiedź dla Nina z dnia 28.04.2021
Dzień dobry, próg na kierunku hipologia i jeździectwo w zeszłym roku wynosił 102 pkt. W tym roku planowane jest przyjęcie 30 osób.
04.05.2021
04.05.2021
Biuro Rekrutacji i Promocji Kształcenia
odpowiedź dla Oktawia z dnia 27.04.2021
Dzień dobry, próg punktowy na kierunku dietetyka w trybie stacjonarnym w zeszłym roku wynosił 160 pkt. Studia niestacjonarne nie mają określonego progu punktowego. Przy rekrutacji na ten kierunek studiów brane są pod uwagę następujące przedmioty: obowiązkowo: język obcy nowożytny oraz jeden przedmiot do wyboru: biologia, chemia, fizyka i astronomia, informatyka, geografia. Jeżeli będzie Pani zdawała wybrany przedmiot na poziomie podstawowym, to ten wynik weźmiemy pod uwagę, natomiast w przypadku zdawania obu poziomów pod uwagę zostanie wzięty wynik, uzyskany z poziomu wyższego.
ania227
Witam mam 114pkt czy mam szanse dostać się na dietetykę stacjonarnie?
04.05.2021
02.05.2021
anna227
Witam, jakie progi były na dietetykę w latach: 2016-2017,2017-2018, 2018-2019, 2019-2020?
Marysia
witam. czy dalabym rade dostac sie na biokosmetologie jezeli brakuje mi punkta do osiagniecia danego progu punktowego przy rekrutacji?
30.04.2021
29.04.2021
..
Jak wyglada dietetyka? ciezko jest sie dostac? moje wyniki z matur nie beda zbyt zadowalajace, szacuje na jakieś 50% ze wszystkiego. Czy jest sens aplikować??
Nina
Dzień dobry ile wynosił próg na hipologię i jeździectwo w zeszłym roku. Będę wdzięczna za informację. Ile osób realnie zostanie przyjętych w tym roku ?
28.04.2021
27.04.2021
Oktawia
Dzień dobry, ile wynosił próg punktowy na dietetykę zaocznie, ponieważ obawiam się że w trybie stacjonarnym się nie dostanę? Ważne też są dla mnie wymagane przedmioty które są brane pod uwagę przy rekrutacji na ten kierunek? Pozwolę sobie również zapytać o zasady rekrutacji w momencie pisania przedmiotu maturalnego na poziomie zarówno rozszerzonym jak i podstawowym czy można oba wyniki dodać i podać do rekrutacji czy wybiera się tylko jeden z którego wynik po przemnożeniu jest korzystniejszy?
adam
ile wynosi próg na leśnictwo i jak są liczone punkty
24.04.2021
22.04.2021
Biuro Rekrutacji i Promocji Kształcenia
odpowiedź dla Gaba z dnia 20.04.2021
Dzień dobry, Egzamin z rysunku nie jest wymagany, próg na ten kierunek w zeszłym roku wynosił 84,2 pkt. Wszelkie szczegółowe informacje dotyczące kierunku są dostępne na naszej stronie internetowej https://up.lublin.pl/rekrutacja/architektura-krajobrazu/
Biuro Rekrutacji i Promocji Kształcenia
odpowiedź dla Stefan z dnia 14.04.2021
Dzień dobry! Próg punktowy 2020/2021 na kierunku ekoenergetyka wynosił 40 pkt. Przedmioty wymagane do wyboru w postępowaniu rekrutacyjnym to: język obcy nowożytny oraz jeden przedmiot do wyboru: fizyka i astronomia, geografia, informatyka, matematyka, biologia, chemia. Więcej informacji dot. rekrutacji znajdzie Pan na naszej stronie.
22.04.2021
20.04.2021
Gaba
Dzień dobry czy na kierunek architektura krajobrazu wymagany jest w tym roku egzamin z rysunku? Jaki był próg punktowy w ubiegłym roku na ten kierunek?
Paula
Dzień dobry, jakie są progi na biokosmetologię i weterynarię?
18.04.2021
14.04.2021
Stefan
Dzień dobry, jaki był próg punktowy na kierunku ekoenergetyka? Czy niezbędne jest zdawanie przedmiotów przyrodniczych na maturze czy może wystarczy tylko matematyka i język obcy?
Biuro Rekrutacji i Promocji Kształcenia
odpowiedź dla Anonim z dnia 08.04.2021
Dzień dobry! Próg punktowy na kierunek geodezja i kartografia w ubiegłym roku wynosił 175,8.
13.04.2021
13.04.2021
Biuro Rekrutacji i Promocji kształcenia
odpowiedź dla Anonim z dnia 10.04.2021
Witam! Nie. Na kierunek sztuka ogrodowa i aranżacje roślinne nie jest wymagany egzamin z rysunku.W zeszłym roku próg punktowy na ten kierunek wynosił 99,8.
Anonim
Dzień dobry czy na kierunek sztuka ogrodowa i aranzacje roslinne przeprowadzany jest egzamin z rysunku ?Jaki był prog punktowy w zeszłym roku na ten kierunek?
10.04.2021
09.04.2021
Biuro Rekrutacji i Promocji Kształcenia
Dzień dobry! Próg na kierunku geodezja i kartografia w zeszłym roku wyniósł 175,8 pkt.
Anonim
Witam, jaki był próg punktowy na kierunek Geodezja i Kartografia i zeszłym roku?
08.04.2021
29.03.2021
Biuro Rekrutacji i Promocji Kształcenia
odpowiedź dla Kasia z dnia 26.03.2021
Dzień dobry, próg punktowy w zeszłym roku wynosił 92 pkt.
Kasia
Ile trzeba mieć punktów aby dostać się na biokosmetologie?
26.03.2021
09.02.2021
Biuro Rekrutacji i Promocji Kształcenia
odpowiedź dla Gabi z dnia 08.02.2021
Dzień dobry! Próg na kierunek behawiorystyka zwierząt w zeszłym roku wyniósł 113,6 pkt.
Biuro Rekrutacji i Promocji Kształcenia
odpowiedź dla Klaudia z dnia 04.02.2021
To zależy od kierunku studiów. Proszę sprawdzić pod linkiem: https://www.up.lublin.pl/studia-oplaty/
09.02.2021
08.02.2021
Gabi
Witam, Chciałam zapytać o próg zeszłoroczny na kierunek behawiorystyka zwierząt.
Biuro Rekrutacji i Promocji Kształcenia
odpowiedź dla Maks z dnia 03.02.2021
Dzień dobry! Tak, mamy w ofercie kierunek studiów Ekoenergetyka. Więcej informacji pod linkiem: https://www.up.lublin.pl/ekoenergetyka
05.02.2021
04.02.2021
Klaudia
Ile wynoszą czesne?
Maks
Czy jakieś studia związane z OZE oferuje uczelnia? Ewentualnie specjalność na innym kierunku.
03.02.2021
22.01.2021
Pola
Czy kierunek aktywność fizyczna i agroturystyka jest bliższy studiom turystycznym czy kierunkowi wychowanie fizyczne?
Biuro Rekrutacji i Promocji Kształcenia
odpowiedź dla Anna z dnia 17.01.2021
Dzień dobry! Kierunek został utworzony. Próg na kierunek enologia i cydrownictwo w zeszłym roku wyniósł 158 pkt. Pozdrawiam
21.01.2021
20.01.2021
Kaja
Czy lutowy nabór dotyczy tylko studiów drugiego stopnia? Na licencjacie teraz nie ma???
Anna
Witam, jaki jest próg punktowy na Enologię i Cydrownictwo? Czy realne jest realizowanie tego kierunku od przyszłego roku?
17.01.2021
14.01.2021
Baska
Ile mniej więcej punktów trzeba mieć na weterynarię?
Ewa
Czy po skończeniu studiów II stopnia na kierunku BHP otrzymuje się tytuł starszego inspektora?
10.01.2021
15.12.2020
Dział Komunikacji
odpowiedź dla Gosia z dnia 11.12.2020
W wejściu na rynek pracy naszych absolwentów wspiera Biuro Kształcenia Praktycznego i Rozwoju Kompetencji, oferując bezpłatne szkolenia i konsultacje. W programie studiów są też obowiązkowe praktyki. Dodatkowe doświadczenia zawodowe i kompetencje działają na korzyść poszukującego pracy.
Gosia
Bardzo interesujący wydaje się kieruje z animaloterapią, jednak obawiam się o perspektywy zawodowe. Czy takie studia gwarantują zatrudnienie w zawodzie? Czy bardziej hobbystycznie się studiuje?
11.12.2020
27.11.2020
Lidzia
Czy analityka weterynaryjna to coś podobnego jak analityka medyczna?
Bartek
Ile trzeba mieć mniej wiecej punktów aby dostać sie na leśnictwo w trybie niestacjonarnym? Czy trudno sie dostac?
24.11.2020
17.10.2020
Kollo
Czy będzie nabór na semestr letni? Na dzienne I stopnia?
Kacper
Witam. Ile mniej więcej trzeba mieć punktów aby dostać się na biotechnologie? Z góry dziękuje
15.10.2020
12.10.2020
Dział Komunikacji
odpowiedź dla Ciekawska5 z dnia 12.10.2020
Dla dietetyki stacjonarnej próg punktowy 160
Ciekawska5
Witam! Czy ktoś się orientuje jaki był próg na dietetykę stacjonarnie a jaki na zaocznie?
12.10.2020
02.10.2020
Dział Komunikacji
odpowiedź dla Gosia z dnia 30.09.2020
Tak, jest wystarczający
Gosia
Dzień dobry, jaka była w zeszłym roku liczba osób przyjętych na logistyke zaoczna? Czy 290.6 pkt to wystarczający wynik? Z gory dziekuje za odpowiedz.
30.09.2020
23.09.2020
Dział Komunikacji
odpowiedź dla gall z dnia 23.09.2020
Internetowa rejestracja kandydatów na studia pierwszego stopnia trwa do 2 października 2020 r.
gall
Czy bedzie otwarty kierunek BHP niestacjonarnie 1 stopien?
23.09.2020
22.09.2020
Maja
Witam, kiedy ogłoszone będą wyniki na studia niestacjonarne? Złożyłam wszystko w pierwszym terminie, wysłałam potrzebne dokumenty, byłam na 7. miejscu, a wciąż jestem tylko "zakwalifikowana"
Laura
Czy zajecia dla 1 roku beda tylko stacjonarnie? Z najnowszego ogloszenia o rozpoczeciu roku tak wynika
17.09.2020
15.09.2020
Ola
Witam. Ile wynoszą płatności na kierunku weterynaria niestacjonarna ? Przez ile semestrów trzeba umieszczać opłaty ?
wychowanie fizyczne
Witam, czy w ramach zajęć na wf będzie basen w tym roku?
13.09.2020
12.09.2020
Asia
Dzień dobry. Jestem zakwalifikowana na kierunek pielęgnacja zwierząt i animaloterapia. Jeszcze nie wiecie czy otworzycie ten kierunek, wyniki drugiego naboru będą akurat wtedy co planowo pierwszy zjazd niestacjonarny na tym kierunku. Co robić?
Ania
Jakie progi punktowe w tamtym roku były na kierunek Sztuka ogrodowa i aranżacje roślinne? Jak dużo osób się nie dostało?
08.09.2020
08.09.2020
Mike
Czy zielarstwo czy podobne studia są na innej uczelni? W zachodniej Polsce?
Dział Komunikacji
odpowiedź dla Karol z dnia 04.09.2020
Tak, prosimy o zapoznanie się z odpowiednim zarządzeniem w tej sprawie https://up.lublin.pl/studenci/?form=default&rid=21093
08.09.2020
08.09.2020
Dział Komunikacji
odpowiedź dla Patrycja z dnia 07.09.2020
Tak, jak najbardziej :)
Patrycja
Witam, czy z wynikiem 180 pkt jest jeszcze szansa na dostanie się na studia niestacjonarne na biokosmetologię, ewentualnie na zielarstwo i fitoprodukty? (chodzi mi o drugi nabór)
07.09.2020
04.09.2020
Karol
Witam. Czy zajęcia dla pierwszego roku na studiach stacjonarnych będą w firmie hybrydowej?
Dział Komunikacji
odpowiedź dla Ania z dnia 01.09.2020
W trakcie 2. tury rekrutacji należy zarejestrować się w systemie IRK (do 2 października): wybrać kierunki, wpisać wyniki matur, wnieść opłatę rekrutacyjną, wypełnić zakładkę deklaracje. Wyniki zostaną ogłoszone 3 października, a dokumenty należy złożyć w dniach 5-6 października. Lista kierunków, na które nadal trwa rekrutacja: https://up.lublin.pl/studia-1-stopnia/?rid=21089
02.09.2020
02.09.2020
Dział Komunikacji
odpowiedź dla niestwete z dnia 01.09.2020
Dzień dobry! Koszt jednego semestru na kierunku weterynaria niestacjonarne wynosi 5000 zł (2 raty po 2500/semestr)
niestwete
jaki jest koszt jednego semestru na weterynarii niestacjonarnej?
01.09.2020
01.09.2020
Ola
Jaki w tym roku był próg punktowy na zarządzanie i inżynierię produkcji?
Ania
W jaki sposób będzie wyglądać 2 tura rekrutacji? Wyniki ogłaszane są 2 października czyli po rozpoczęciu semestru?
01.09.2020
01.09.2020
Dział Komunikacji
odpowiedź dla Natalia z dnia 31.08.2020
Komunikat powinien pojawić się dziś popołudniu, zachęcamy do sprawdzania komunikatów na stronie: https://up.lublin.pl/rekrutacja-info
Natalia
o której godzinie zostanie ogłoszony komunikat o zwolnionych miejscach?
31.08.2020
28.08.2020
Dział Komunikacji
Aleksandro, przy obecnym stanie pandemii, trudno powiedzieć czy będzie tak samo jak w ubiegłych latach. Na naszej Uczelni, jak do tej pory było to 15 osób.
Aleksandra
Dzień dobry, ile minimalnie musi być osób, żeby otworzyć kierunek? Pozdrawiam.
27.08.2020
27.08.2020
Dział Komunikacji
Niki, Myślę, że zajęcia dla pierwszego roku być może zostaną zaplanowane w formie tradycyjnej. Nie jest to jeszcze pewne. Starsze roczniki zapewne rozpoczną zajęcia w październiku metodami mieszanymi. Gdy tylko pojawią się decyzje, poinformujemy o tym na naszej stronie głównej i w zakładce "Student".
Dział Komunikacji
odpowiedź dla Zuzia z dnia 26.08.2020
Witam. Proszę się nie niepokoić. To normalna procedura. By wprowadzić niezbędne wpisy przez wydziałową komisję do systemu IRK, potrzeba nieco czasu. Proszę o trochę cierpliwości. Pod koniec terminu przyjmowania dokumentów, komisje mają zawsze jest więcej pracy. Pozdrawiam.
27.08.2020
27.08.2020
Niki
Czy studia będą zdalne?
Zuzia
Witam, mam status zakwalfikowany, dostarczyłam dokumenty na uczelnie i na stronie irk pisze ze dostarczono jednakże status nadal się nie zmienił, o co może chodzić?
26.08.2020
26.08.2020
Dział Komunikacji
odpowiedź dla Weterynaria z dnia 25.08.2020
Dzień dobry. Liczba przyjętych osób w poprzednim roku na weterynarie stacjonarną to 156, a na niestacjonarną 96. Pozdrawiam
Dział Komunikacji
odpowiedź dla Kamil z dnia 24.08.2020
Po złożeniu dokumentów, status przyjęty zostanie uzyskany w momencie, gdy pracownik komisji rekrutacyjnej wprowadzi odpowiednie informacje do systemu IRK. :)
25.08.2020
25.08.2020
Dział Komunikacji
odpowiedź dla Ala z dnia 24.08.2020
Czy po zakończonej rejestracji można ubiegać się o zmianę formy studiów z zaocznych na dzienne na kierunku behawiorystyka zwierząt? W tej sprawie proszę skontaktować się z Wydziałową Komisją Rekrutacyjną tel. (81) 445- 65 - 01 lub e-mail: rekrutacja.wbhz@up.lublin.pl
Weterynaria
Dzień dobry, Jaka była liczba przyjętych osób w poprzednim roku na weterynarie stacjonarną i niestacjonarną? Pozdrawiam
25.08.2020
24.08.2020
Kamil
Dzień dobry, kiedy po złożeniu dokumentów otrzymam status przyjęty ?
Ala
Czy po zakończonej rejestracji można ubiegać się o zmianę formy studiów z zaocznych na dzienne na kierunku behawiorystyka zwierząt? Bądź czy istnieje możliwość przeniesienia się po pierwszym półroczu lub roku na tryb dzienny?
24.08.2020
24.08.2020
Dział Komunikacji
odpowiedź dla Mandy z dnia 23.08.2020
Dzień dobry. Każda uczelnia chce wykształcić dobrze studenta. Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, moim zdaniem, ma charakter bardziej praktyczny. Zdecydowana większość kierunków studiów po pierwszym stopniu kończy się uzyskaniem tytułu zawodowego inżynier. Mało mamy kierunków licencjackich. Pozdrawiamy.
Dział Komunikacji
odpowiedź dla Klaudia z dnia 21.08.2020
Witam. Jak najbardziej jest taka możliwość - kontakt do wydziałowej komisji rekrutacyjnej Tel. (81) 445-68-43 e-mail: rekrutacja.wa@up.lublin.pl :)
24.08.2020
24.08.2020
Dział Komunikacji
odpowiedź dla zuzia z dnia 21.08.2020
Witam. Takie informacje można znaleźć pod linkiem https://up.lublin.pl/files/dos/2020/kopia_kopia_grupy_studenckie_27.03.2020_-_korekta_gik_i_eko_s1.xlsx Pozdrawiam
Dział Komunikacji
odpowiedź dla Natalia z dnia 21.08.2020
Dzień dobry. W tej sprawie proszę się skontaktować z wydziałową komisją rekrutacyjną tel. (81) 445 - 66 - 27, e-mail: rekrutacja.wet@up.lublin.pl
24.08.2020
24.08.2020
Dział Komunikacji
odpowiedź dla Zofia z dnia 21.08.2020
Witam. Na kierunek pielęgnacja zwierząt i animaloterapia rok temu minimum punktowe wyniosło 106 pkt. W tym roku wszyscy rekrutujący się na ten kierunek w I terminie zostali przyjęci. Gratulujemy!
Dział Komunikacji
odpowiedź dla Roksana z dnia 21.08.2020
Dzień dobry. To zależy głównie od tego czy i ile osób z listy przyjętych zrezygnuje. Proponuję kontaktować się bezpośrednio z komisją rekrutacyjną tel. (81) 445 - 66 - 27, e-mail: rekrutacja.wet@up.lublin.pl
24.08.2020
23.08.2020
Mandy
Która uczelnie bardziej polecacie up czy umcs? W której jest więcej praktyk?
Łukasz
Skończył ktoś lub jest na ZiIP i może się wypowiedzieć na temat tego kierunku?
22.08.2020
21.08.2020
Klaudia
Witam, czy jest jakaś możliwość sprawdzenia listy kandydatów na kierunek turystyka i rekreacja? :)
zuzia
Witam, czy ktoś orientuję się ile osób co roku jest na kierunku zarządzanie i inżynieria produkcji?
21.08.2020
21.08.2020
Mag
Witam, jaki jest próg na geodezję i kartografie w tym roku?
Natalia
Dzień dobry, jestem na liście rezerwowych na stacjonarną weterynarię, jednak nie uda mi się na nią dostać. Czy jest jteszcze możliwość zapisu na niestacjonarną weterynarię? Pozdrawiam
21.08.2020
21.08.2020
Roksana
Dzień dobry. Proszę Państwa jestem 5 na liście rezerwowych-weterynaria. Jakie są szanse na dostanie się?
Zofia
Witam, czy wiadomo jaki jest próg na animaloterapie i pielegnacje zwierząt? Bądź jaki byl rok temu?
21.08.2020
21.08.2020
Dział Komunikacji
odpowiedź dla Kamil z dnia 20.08.2020
Witam. Próg na kierunek transport i logistyka w zeszłym roku wyniósł 111 pkt.
Dział Komunikacji
odpowiedź dla Ewelina z dnia 19.08.2020
Witam, próg punktowy w tym roku na dietetykę będzie znany po ogłoszeniu wyników rekrutacji w systemie IRK – będzie to dziś, 21 sierpnia 2020 r. o godz. 14.00
21.08.2020
21.08.2020
Dział Komunikacji
odpowiedź dla aha z dnia 19.08.2020
Dzień dobry, Spróbować można. Weterynaria cieszy się bardzo dużym zainteresowaniem.
Dział Komunikacji
odpowiedź dla Paula z dnia 18.08.2020
Dzień dobry. Próg na biotechnologię w 2018 wyniósł 145 pkt., w 2019 było to 85 pkt.
21.08.2020
21.08.2020
Dział Komunikacji
odpowiedź dla Kuba z dnia 17.08.2020
Witam. Próg na transport i logistykę w tamtym roku wyniósł 113 pkt.
Dział Komunikacji
odpowiedź dla Joanna z dnia 17.08.2020
Witam, czy 207,4 pkt. będzie wystarczające by dostać się na biokosmetologię i ekorehabilitację - myślę, że tak, ale to zależny od liczby i poziomu maturalnego ubiegających się o studia. Już wiadomo, że tegoroczna matura miała niższy poziom - zatem z dostaniem się na te kierunki do nas, nie powinno się mieć problemów.
21.08.2020
20.08.2020
Kamil
Witam, jaki był próg na kierunek transport i logistyka w zeszłym roku ?
Ewelina
Witam, chciałabym się dowiedzieć jaki jest próg punktowy w tym roku na dietetyke?
19.08.2020
19.08.2020
aha
dzień dobry czy z wynikiem 100 pkt. warto składać papiery na weterynarie?
Paula
Dzień dobry, chciałabym się dowiedzieć jaki był próg na biotechnologie w 2018? Czy było prościej niż w 2019?
18.08.2020
17.08.2020
Kuba
Witam, jaki był próg na transport i logistykę w tamtym roku?
Joanna
Witam, czy z punktami 207,4 dostane się na biokosmetologię i ekorehabilitację ?
17.08.2020
17.08.2020
Dział Komunikacji
odpowiedź dla Krystyna z dnia 16.08.2020
Dzień dobry. Czy 176 pkt. na studia niestacjonarne z weterynarii będzie wystarczające? Tego jeszcze nikt nie wie. To się okaże dopiero w dniu ogłoszenia wyników rekrutacyjnych. W ubiegłym roku próg punktowy wyniósł 160, a rok wcześniej był o 20 pkt wyższy.
Dział Komunikacji
odpowiedź dla Kuba z dnia 15.08.2020
Witam. Jaki próg na transport i logistykę będzie w tym roku? To się okaże dopiero w dniu ogłoszenia wyników przyjęć na studia. Pozdrawiam!
17.08.2020
17.08.2020
Dział Komunikacji
odpowiedź dla Aleksandra z dnia 14.08.2020
Dzień dobry. Co do szansy na otwarcie kierunku pielęgnacja zwierząt i animaloterapia w formie niestacjonarnej na dzień dzisiejszy - trudno jeszcze cokolwiek powiedzieć. Zgłosiło się, póki co kilka osób. Więcej będzie można powiedzieć po zakończeniu rekrutacji na studia dzienne. Proszę o kontakt pod koniec września. Natomiast próg punktowy na tym kierunku w 2019 r. na studiach dziennych wyniósł 106 pkt. Pozdrawiam.
Dział Komunikacji
odpowiedź dla Ola z dnia 14.08.2020
Witam. Progi na gospodarkę przestrzenną w 2018 - 124 pkt. W 2019 r. - 186 pkt.
17.08.2020
17.08.2020
Dział Komunikacji
odpowiedź dla oliwka z dnia 14.08.2020
Witam. Czy chodziło ci o behawiorystkę zwierząt? na tym kierunku były następujące progi - w 2018 r. 125 pkt., a w 2019 r . 182 pkt. Jeśli chodziło ci o bioinżynierię - były to progi 140 pkt. i 143 pkt. Na leśnictwie były to progi - 128 i 100.
Dział Komunikacji
odpowiedź dla X z dnia 14.08.2020
Dzień dobry. Tak zgadzam się z Tobą. Czasem tak to bywa. Można próbować od nowa, ale czy warto? W każdym razie - powodzenia! I nie ma co, oglądać się w tył... co było, a nie jest... :D
17.08.2020
16.08.2020
Krystyna
Dzień dobry. Ja startuje na weterynarię niestacjonarną , ale nie wiem czy z wynikiem 176 mam jakieś szanse... plus może kilka punktów po odwołaniu do matury. Czy z tyloma punktami mam szanse?
Kuba
Witam, ile wynosi próg na transport i logistykę?
15.08.2020
14.08.2020
Aleksandra
Dzień dobry, chciałam dopytać jaka jest szansa na otwarcie kierunku pielęgnacja zwierząt i animaloterapia w formie niestacjonarne? Czy zgłosiła się już wystarczająca liczba kandydatów? Dodatkowo chciałam zapytać o progi punktowe na tym kierunku. Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam!
Ola
Witam, jaki był próg na gospodarkę przestrzenną w latach 2018/2019?
14.08.2020
14.08.2020
oliwka
Witam, chciałabym dowiedzieć się jakie progi punktowe były na bioinżynierię zwierząt i leśnictwo w latach 2018 i 2019 ;)
X
Jakaś kolosalna różnica pomiędzy 2018 a 2019 jeśli chodzi o progi na dietetyke 😐😐 aż mi smutno ze w 2018 nie było tak prosto..
14.08.2020
14.08.2020
Biuro Promocji UP
odpowiedź dla Karola z dnia 13.08.2020
Dzień dobry, na rok akademicki 2019/20 próg punktowy na kierunek biotechnologia wynosił 85 punktów
Biuro Promocji UP
odpowiedź dla Olga z dnia 13.08.2020
Dzień dobry, w ubiegłym roku akademickim próg punktowy na kierunek Weterynaria niestacjonarne wynosił 160 punktów. Różnica w rekrutacji na ten kierunek NA ROK AKADEMICKI 2020/21 polega na tym, że wymagane są DWA przedmioty: obowiązkowo biologia oraz jeden przedmiot do wyboru (chemia, matematyka lub fizyka i astronomia) zamiast trzech, jak było w roku ubiegłym. Progi na pewno ulegną zmianie, a zatem wynik 194 daje duże szanse na kwalifikację :)
14.08.2020
13.08.2020
Biuro Promocji UP
odpowiedź dla Patrycja z dnia 13.08.2020
W ubiegłym roku akademickim próg na Zielarstwo i Fitoprodukty wynosił 121 puntków
Patrycja
Dzień dobry , ile wynoszą progi punktowe na kierunek zielarstwo i fitoprodukty?
13.08.2020
13.08.2020
Biuro Promocji UP
odpowiedź dla Agnieszka z dnia 12.08.2020
Dzień dobry, dla kierunku dietetyka w 2019: 140 2018: 200 Więcej danych można uzyskać pisząc na adres: rekrutacja@up.lublin.pl
Biuro Promocji UP
odpowiedź dla Klaudia z dnia 12.08.2020
Dzień dobry, dla kierunku dietetyka: 140 dla kierunku technologia żywności i żywienie człowieka: 84
13.08.2020
13.08.2020
Karola
Dzień dobry, jaki próg punktowy był w tamtym roku na biotechnologię?
Olga
Czy z 194 punktami rekrutacji jest szansa dostac sie na studia niestacjonarne weterynaria?
13.08.2020
12.08.2020
Klaudia
Dzień dobry , ile wynoszą progi punktowe na kierunki dietetyka i technologia żywności ?
Agnieszka
Dzień dobry, ile wynosiły progi punktowe na kierunek dietetyka (stacjonarne I stopnia) w ubiegłych latach (2019,2018,2017,2016) ?
12.08.2020
12.08.2020
Ala
Dzień dobry, jaki był próg na Bioinżynierię i Inżynierię chemiczną i procesową?
Biuro Promocji UP
odpowiedź dla Martyna z dnia 11.08.2020
Tak, zgadza się! To wynik ostatniej osoby na liście, która została zakwalifikowana na kierunek!
12.08.2020
12.08.2020
Biuro Promocji UP
odpowiedź dla Claudia z dnia 11.08.2020
W ubiegłym roku akademickim próg punktowy na geodezję i kartografię wynosił 147
Biuro Promocji UP
odpowiedź dla Klaudia z dnia 11.08.2020
Dzień dobry, na ubiegły rok akademicki próg punktowy wynosił 97,2
12.08.2020
12.08.2020
Biuro Promocji UP
odpowiedź dla Maria z dnia 11.08.2020
Dzień dobry, na ubiegły rok akademicki próg punktowy wynosił 100 punktów.
Biuro Promocji UP
odpowiedź dla Magda z dnia 11.08.2020
Dzień dobry, próg punktowy w ubiegłym roku akademickim wynosił 147
12.08.2020
12.08.2020
Biuro Promocji UP
odpowiedź dla Mikołaj z dnia 11.08.2020
Na ubiegły rok akademicki próg punktowy wynosił 147.
Maria
Dzień dobry! Jaki próg punktowy wynosił na leśnictwo? Pozdrawiam, Maria
11.08.2020
11.08.2020
Klaudia
Witam, jakie są progi punktowe na turystykę i rekreacje?
Claudia
Witam, ktoś orientuje się jaki próg punktowy na geodezję i kartografię? 😉
11.08.2020
11.08.2020
Martyna
Czy próg punktowy to ostatnia osoba z najmniejszą liczbą punktów?
Magda
Dzień dobry, mam pytanie jaki jest próg punktowy jeśli chodzi o geodezję?
11.08.2020
11.08.2020
Mikołaj
Jakie są progi punktowe na geodezje i kartografie?
Ania
Czy ciężko jest z pracą po biokosmetologii?
10.08.2020
03.08.2020
Biuro Promocji UP
odpowiedź dla Iwona z dnia 30.07.2020
Dzień dobry! Mleczarstwo to nowy kierunek studiów, który realizowany jest w ścisłej współpracy z przemysłem mleczarskim - ważnym elementem będzie 6-miesięczna praktyka w zakładzie mleczarskim. Więcej informacji: https://up.lublin.pl/mleczarstwo/
Iga
Witam, jaki był próg punktowy na inżynierię chemiczną i procesową?
31.07.2020
30.07.2020
Iwona
Czy mleczarstwo było wcześniej w ofercie tej uczelni? Charakter studiów jest na tyle ogólny, że przygotowują do pracy w przemyśle spożywczym nieco szerzej?
Biuro Promocji UP
odpowiedź dla Asia z dnia 30.07.2020
Dzień dobry! Próg punktowy na Biokosmetologię wynosił 107 punktów. I tak, jak najbardziej! :)
30.07.2020
30.07.2020
Asia
Dzień dobry, jaki próg na biokosmetologie? Opłaca się w ogóle iść?
Biuro Promocji UP
odpowiedź dla .. z dnia 29.07.2020
Próg punktowy na ekonomię wynosił w zeszłym roku 113,6
29.07.2020
29.07.2020
Biuro Promocji UP
odpowiedź dla Aga z dnia 17.07.2020
Dzień dobry, zgodnie z obowiązującymi obecnie i w przyszłym roku przepisami maturalnymi, aby zdać maturę z przedmiotów dodatkowych (niezależnie od poziomu) należy jedynie do niej przystąpić. Odrębną kwestią jest kwalifikacja na studia: im niższy wynik maturalny z przedmiotów potrzebnych w rekrutacji na dany kierunek, tym niższy wynik punktowy, jaki kandydat uzyska w postępowaniu rekrutacyjnym. Nadal oczywiście można się na studia zapytać, niezależnie od wyniku procentowego z przedmiotu rozszerzonego.
..
Jakie progi na ekonomie były ??
29.07.2020
24.07.2020
Karolina
Dzień dobry, W związku z tym, że bliska mi osoba ma zamiar iść w tym roku na zootechnikę, chciałabym zapytać o opinię osób, które ten kierunek studiowały na UP w Lublinie. Czy warto, jak to wszystko wygląda, jacy są wykładowcy itp
Aga
Dzień dobry. Jestem przyszłoroczną maturzystką, ale mimo wszystko chciałam się zapytać, czy zapisując się na studia i wybierając jeden przedmiot rozszerzony (np. chemia, geografia, informatyka) będę musiała mieć z niego minimum 30%? Czy niekoniecznie ?
17.07.2020
15.07.2020
Biuro Promocji UP
odpowiedź dla Karol z dnia 14.07.2020
Na rok akademicki 2015/2016 były to dwa przedmioty: obowiązkowo biologia i chemia, 2017/2018: biologia oraz do wyboru chemia lub fizyka i astronomia (czyli także dwa przedmioty), 2018/2019 oraz 2019/2020: biologia, chemia oraz do wyboru matematyka lub fizyka i astronomia (3 przedmioty). Na rok akademicki 2018/2019 próg na weterynarię niestacjonarną wynosił 180 punktów, na rok akademicki 2019/2020 160. Dane z wcześniejszych lat można uzyskać pod adresem rekrutacja@up.lublin.pl
Karol
Dzien dobry. Chcialbym zapytac jeszcze, czy we wczesniejszych latach, 2017, 2016, 2015 również obowiązywały 3 przedmioty na kierunek weterynaria? I jakie były progi na niestacjonarne? Dziękuję.
14.07.2020
09.07.2020
Biuro Promocji UP
odpowiedź dla Paulina z dnia 09.07.2020
Na kierunek biobezpieczeństwo i zarządzanie kryzysowe próg wynosił 107,4 punkty.
Paulina
Dzień dobry, chciałabym dowiedzieć sie cos wiecej o kierunku biobezpieczeństwo i zarządzanie kryzysowe, czy są tu moze studenci tego kierunku? Mam kilka pytań😁 I jaki byl prog rok temu?
09.07.2020
07.07.2020
Natalia
Hej! Chcialabym się dowiedzieć czegoś więcej o kierunku pielegnacja zwierzat i animaloterapia. Czy jest ktos kto sie uczy na tym kierunku?
Biuro Promocji UP
odpowiedź dla Karol z dnia 06.07.2020
Dzień dobry, progów punktowych się nie prognozuje, a jedynie wylicza po zakończeniu rekrutacji. Mają na nie wpływ limit miejsc, liczba chętnych i przede wszystkim: ich wyniki na maturze. Na zeszły rok akademicki próg na weterynarię stacjonarną wynosił 302 punkty, na niestacjonarną 160. Łącznie w procesie rekrutacji na ten kierunek można zdobyć 400 punktów.
07.07.2020
06.07.2020
Karol
A w związku ze zmianą wymagać na weterynarię, są jakieś prognozowane progi na stacjonarną i niestacjonarną? Bo rozumiem że maksymalnie można uzyskać 400 punktów?
Biuro Promocji UP
odpowiedź dla Agnieszka z dnia 30.06.2020
Dzień dobry, próg punktowy w poprzednim roku wynosił 140. W tym roku (tak jak w poprzednim) limit miejsc na kierunek dietetyka wynosi 120.
02.07.2020
02.07.2020
Biuro Promocji UP
odpowiedź dla Karol z dnia 01.07.2020
Dzień dobry, wg nowego algorytmu (2 przedmioty zamiast 3) próg na pewno ulegnie zmianie.
Karol
Dzień dobry. Skoro w tym roku rekrutacja na weterynarię obejmuje 2 przedmioty, to rozumiem że próg przyjęć na stacjonarne i niestacjonarne będzie niższy niż w ubiegłych latach?
01.07.2020
30.06.2020
Agnieszka
Dzień dobry, ile wynosił próg punktowy w poprzednim roku na kierunek dietetyka (stacjonarne I stopnia) Czy w tym roku ciężko będzie się dostać?
Biuro Promocji UP
odpowiedź dla Roksana z dnia 28.06.2020
Dzień dobry, Próg na weterynarię niestacjonarną wynosił 160 punktów. Tak, w zeszłym roku uwzględnianymi przedmiotami maturalnymi było biologia, chemia i jeden przedmiot do wyboru (fizyka i astronomia lub matematyka) - razem 3 przedmioty. Na rok akademicki 2020/2021 przedmiotami obowiązkowymi są biologia oraz do wyboru: chemia, matematyka lub fizyka z astronomią - czyli 2 przedmioty.
29.06.2020
29.06.2020
Kasia
Hej ,szukam opinii o studiach podyplomowych żywienie człowieka i dietetyka na UP w Lublinie, będzie wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam
Biuro Promocji UP
odpowiedź dla Ola z dnia 26.06.2020
Dzień dobry, próg na Turystykę i Rekreację wynosił 97,2
29.06.2020
28.06.2020
Roksana
Witam! Jaki był próg na weterynarię niestacjonarną rok temu? I czy w zeszłym roku były brane pod uwagę 3 przedmioty? Pozdrawiam
Ola
Dzień dobry! Czy mogłabym wiedzieć jakie były progi punktowe z turystyki i rekreacji w zeszłym roku?
26.06.2020
26.06.2020
Biuro Promocji UP
odpowiedź dla Aleks z dnia 25.06.2020
Dzień dobry! Limit miejsc na rok akademicki 2020/21wynosi: na weterynarię: 150 na zootechnikę: 30 Progi punktowe na zeszły rok akademicki wynosiły: weterynaria: 302 zootechnika: 104,2
Aleks
Jakie limity miejsc przewidziane są na weterynarię i zootechnikę? JAkie były progi punktowe w zeszłym roku?
25.06.2020
24.06.2020
Biuro Promocji UP
odpowiedź dla Sandra z dnia 23.06.2020
Dzień dobry, nie jest to problem :) Proszę tylko pamiętać, że ostateczny termin, do którego należy wpisać w systemie IRK wyniki z matury to 19 sierpnia 2020 r.
Sandra
Witam, czy jeśli opłatę za rekrutacje wykonałam przed podaniem wyników matur ( ponieważ są one w sierpniu ), to nie jest to problem ?
23.06.2020
19.06.2020
Biuro Promocji UP
odpowiedź dla Aleksandra z dnia 18.06.2020
Dzień dobry! W 2019 próg punktowy na behawiorystkę wynosił 181,4 punkty.
Aleksandra
Dzień dobry! Jaki był próg procentowy na Behawiorystykę w zeszłym roku?
18.06.2020
18.06.2020
Monika
Jeśli chodzi o zootechnikę to moim zdaniem, jest to kierunek skierowany typowo dla kogoś, kto wiąże swoją przyszłość z rolnictwem. Praktycznie wszystkie przedmioty skupione na gospodarskich zwierzętach i przygotowaniu paszy. Nawet przedmioty ogólne są zakrojone do właśnie tych obszarów. Nie jest to kierunek trudny, wszystkie przedmioty ścisłe są wprowadzane praktycznie od podstaw.
Biuro Promocji UP
odpowiedź dla Ewa z dnia 17.06.2020
W 2019 r. próg punktowy na kierunek Weterynaria wynosił 302 punkty.
18.06.2020
17.06.2020
Ewa
Jak ciężko jest się dostać na weterynarię w Lublinie? JAkie były w zeszłym roku progi punktowe?
Maciej
Geodezja i Kartografia? Czy licząc punktacją podaną na stronie przy moim wyniku ok.430pkt moge dostać się na ten kierunek? Jaki był próg punktowy w tamtym roku? Pozdrawiam
17.06.2020
17.06.2020
Biuro Promocji UP
odpowiedź dla malik z dnia 17.06.2020
W 2019 r. dla kierunku Rolnictwo: 109,4 dla kierunku Bezpieczeństwo i Higiena Pracy: 123,8 dla kierunku Transport i Logistyka: 110,8
malik
Wiadomo jakie progi punktowe były lub będą na kierunkach rolnictwo, bezpieczeństwo i higiena pracy, a także na logistyce i transporcie?
17.06.2020
17.06.2020
Biuro Promocji UP
odpowiedź dla Misia z dnia 15.06.2020
W 2019 r. próg punktowy na kierunek Pielęgnacja Zwierząt i Animaloterapia wynosił 105,6. Progi kalkulowane są dopiero po zakończeniu rekrutacji, uwzględniając limit miejsc, liczbę chętnych i wyniki punktowe, jakie uzyskali.
Biuro Promocji UP
odpowiedź dla Maja z dnia 13.06.2020
W 2019 r. próg punktowy na kierunek Biotechnologia wynosił 85 punktów , 2,7 osób/miejsce.
17.06.2020
15.06.2020
Biuro Promocji UP
@Maja: W 2019 r. próg punktowy na kierunek Biotechnologia wynosił 85 punktów , 2,7 osób/miejsce.
Biuro Promocji UP
odpowiedź dla damian z dnia 10.06.2020
Dzień dobry, na inżynierię rolniczą i leśną próg punktowy wynosił 105 punktów
15.06.2020
15.06.2020
Biuro Promocji UP
odpowiedź dla Weterynaria z dnia 11.06.2020
W 2019 r. próg punktowy na weterynarię wynosił 302.
Biuro Promocji UP
odpowiedź dla Marta z dnia 10.06.2020
W 2019: 140, 3 osoby/miejsce.
15.06.2020
15.06.2020
Misia
Czy wiadomo jaki był/ będzie próg punktowy na pilęgnacja zwierząt i animaloterapie?
Maja
Witam, czy mogłabym się dowiedzieć jakie były progi punktowe na Biotechnologię (studia I stopnia) w poprzednich latach i ile było osób na miejsce?
13.06.2020
11.06.2020
Weterynaria
Jaki jest próg punktowy na weterynarię?
damian
Dzień dobry czy wie ktoś jaki jest próg punktowy na inżynierię rolniczą i leśną?
10.06.2020
10.06.2020
Marta
Wie ktoś może jaki był próg punktowy na dietetyke w poprzednich latach I ile było osób na miejsce?
Biuro Promocji UP
odpowiedź dla Hej z dnia 09.06.2020
Dokładnych informacji na temat egzaminu może udzielić np. dziekanat Wydziału prowadzącego kierunek: dziekanat.bhz@up.lublin.pl. Należy zaznaczyć, że w tym roku (2020) w związku ze stanem epidemiologicznym kandydatów na kierunek hipologia i jeździectwo nie obowiązuje sprawdzian z kontaktu z koniem. Próg punktowy wynosił 158,4.
10.06.2020
10.06.2020
Biuro Promocji UP
odpowiedź dla maja z dnia 09.06.2020
Na rok akademicki 2019/2020 próg wynosił 107 punktów.
Karolina
Zielona urbanistyka i architektura krajobrazu to zbliżone kierunki? Czy należy je traktować alternatywnie, czy to zupełnie inne studia?
09.06.2020
09.06.2020
Hej
Jak wygląda dokładnie egzamin wstępny z kontaktu z koniem na kierunku hipologia i jeździectwo? Polecacie ten kierunek, jakie są dalsze perspektywy itp. ? Jaki jest próg punktowy?
maja
Witam, jaki jest próg punktowy na kierunku Biokosmetologia?
09.06.2020
08.06.2020
Biuro Promocji UP
odpowiedź dla Anonimka z dnia 06.06.2020
Próg punktowy na kierunek Geodezja i Kartografia wynosił 147 punktów, a liczba kandydatów na 1 miejsce wynosiła 3,3
Patrycja
Jak wygląda weterynaria w trybie niestacjonarnym?
07.06.2020
06.06.2020
Anonimka
Witam! Czy ciężko się dostać na geodezję i kartografię? Jakie były progi punktowe w tamtym roku? :)
Biuro Promocji UP
odpowiedź dla Michalina z dnia 02.06.2020
Dzień dobry! Próg na kierunek Gastronomia i Sztuka Kulinarna wynosił 130 punktów
04.06.2020
02.06.2020
Michalina
Dzień dobry! Czy mogłabym się dowiedzieć jaki był w zeszłym roku próg punktowy na kierunek Gastronomia i sztuka kulinarna?
Anonim
Ten kierunek jest przydatny do pracy w ogrodzie zoologicznym czy jest jeszcze jakiś inny?
22.05.2020
20.05.2020
Ewa
Widzę tu wiele interesujących kierunków. Czy one nie są mocno zawężone, jeśli chodzi o zakres tematyczny? Mam na myśli zarządzanie i adaptacja do zmian klimatu, zarządzanie zasobami ziemi.
Kaja
Myślę o weterynarii lub zootechnice. Podzielcie się opiniami.
06.05.2020
04.05.2020
Paweł
Czy może ktoś podać więcej informacji o inżynierii chemicznej? Ciężko o znalezienie rzetelnej opinii czy informacji o progach, a wydaje mi się ciekawym kierunkiem. Jak oceniacie? Czy są duże różnice między stacjonarnymi a zaocznymi, co ile są zjazdy?
Piotr
Czy ogólny poziom Uczelni możecie określić jako wysoki, warty uwagi? nie podjąłem jeszcze decyzji w sprawie kierunku, ale wychodzę z założenia, że jeśli studenci różnych kierunków są zadowoleni to istnieje duże prawdopodobieństwo, że ja decydując się tutaj na naukę także będę zadowolony. Jaki kierunek głównie polecacie?
29.04.2020
28.04.2020
Biuro Promocji UP
odpowiedź dla behawioryzm z dnia 28.04.2020
Na rok akademicki 2019/2020 próg punktowy na Behawiorystykę Zwierząt wynosił 181,4 punkty, a na jedno miejsce przypadało 4 kandydatów. Przy rekrutacji liczą się wyniki z matury.
Biuro Promocji UP
odpowiedź dla Mike z dnia 21.02.2020
Na rok akademicki 2019/2020 próg punktowy na kierunek Weterynaria (stacjonarne) wynosił 302 punkty, a liczba kandydatów na jedno miejsce wynosiła 8,5.
28.04.2020
28.04.2020
Biuro Promocji UP
odpowiedź dla Asia z dnia 12.02.2020
Tutaj znajduje się pełna lista Uczelni partnerskich na rok akademicki 2020/2021: https://up.lublin.pl/5869/ Są to Uniwersytety m.in. z Bułgarii, Niemiec, Czech, Cypru, Estonii, Francji, Grecji czy Finlandii.
Biuro Promocji UP
odpowiedź dla Ada z dnia 27.04.2020
Kandydatów na kierunek hipologia i jeździectwo obowiązuje sprawdzian z kontaktu z koniem na jednym z trzech poziomów do wyboru przez kandydata: poziom A -po poinstruowaniu jazda stępem na lonży; poziom B -jazda stępem i kłusem w zastępie; poziom C-jazda stępem, kłusem i galopem w zastępie.
28.04.2020
28.04.2020
behawioryzm
czy ciężko jest się dostać na behawioryzm? i czy oceny liczą się czy sama matura ?
behawioryzm
był ktoś na behawioryżmie zwierzęcym? i czy poleca
28.04.2020
27.04.2020
Ada
Czy na hipologii wymagane są umiejętności jazdy konno???
Aleks
Jakie języki obce można wybrać? Chodzi mi o lektorat na ekonomii?
23.04.2020
20.04.2020
Julia
Czy po roku zootechniki jest szansa przenieść się na weterynarię?
Piotr
Chciałbym się spytać jak wyglądają praktyki studenckie? Czy rozliczane one są godzinowo czy miesięcznie? Czy praca związana z kierunkiem studiów może stanowić podstawę do zaliczenia praktyk studenckich? Z góry dziękuję za wszelkie informacje.
30.03.2020
26.03.2020
Patryk
Witam serdecznie. Czy język obcy(angielski) jest trudny do zaliczenia pytam się dlatego że jest bardzo dużo godzin z języka obcego
Lidka
Czy na ochronę środowiska trudno się dostać? Dużo bywa kandydatów?
25.02.2020
21.02.2020
Mike
Czy ciężko dostać się na weterynarię w Lublinie?
Pola
Zielona urbanistyka to taki kierunek jak architektura krajobrazu?
19.02.2020
12.02.2020
Asia
Do jakich uczelni/krajów można wyjechać w tamach programów wymiany studentów?
Andzia
Witam!:) Jak oceniacie leśnictwo na tym uniwersytecie?
10.02.2020
01.02.2020
Mata
Czy egzaminy w sesji dla studiów zaocznych odbywają się w tych samych terminach, co dla studentów stacjonarnych?
Nata
Cześć! Posiada ktoś jakiekolwiek informacje na temat kierunku Biokosmetologia? Wydaje mi się on niezmiernie interesujący, jednak nie mogę znaleźć żadnych opinii na jego temat. Wiem, że to nowy kierunek, ale może znajdzie się ktoś, kto rozpoczął studia na nim lub może się podzielić opiniami osób studiujących go. Pozdrawiam
30.01.2020
21.01.2020
UP w Lublinie
odpowiedź dla Eryk z dnia 20.01.2020
Na kierunku hipologia i jeździectwo dodatkowo obowiązuje sprawdzian z kontaktu z koniem. Ocena niedostateczna ze sprawdzianu eliminuje kandydata z dalszego postępowania kwalifikacyjnego. Kandydaci powinni posiadać zaświadczenie lekarskie o braku przeciwwskazań do uprawiania jazdy konnej wydane przez lekarza uprawnionego do orzecznictwa sportowo-lekarskiego. Kandydaci po przedstawieniu odznaki/klasy jeździeckiej są zwolnieni ze sprawdzianu i uzyskują 99 pkt.
Eryk
Czy wybierając hipologię i jeździectwo trzeba mieć wcześniejsze doświadczenie, umieć np. jeździć konno itp.
20.01.2020
13.01.2020
Ola
Podbijam pytanie o inżynierię chemiczną, ktoś może się wypowiedzieć o tym kierunku?
UPwL
odpowiedź dla Ewa z dnia 02.01.2020
Cześć. Tak jak wszystkie uczelnie, nasza również prowadzić będzie zimowy nabór. Informacje co do kierunków dla naboru zimowego znajdują się pod adresem https://www.up.lublin.pl/6528/
03.01.2020
02.01.2020
Ewa
Czy przewidziane są zimowe nabory do uczelni? Jakie kierunki są planowane?
Julka
odpowiedź dla Asia z dnia 17.12.2019
302 na stacjonarne, 160 na niestacjonarne
18.12.2019
17.12.2019
Asia
Jakie były progi punktowe na weterynarii? Czy trudno się dostać?
Maria
Czy ktoś może się wypowiedzieć o inżynierii chemicznej? Warto?
01.11.2019
30.09.2019
studentka
Chwalę sobie podyplomówkę na UP, kierunek analityka, bezpieczeństwo i certyfikacja żywności. Zajęcia są interesujące, prowadzący uprzejmi, dzielą się swoją wiedzą, którą można wykorzystywać na codzień. Opowiadają ciekawostki naukowe. Zdarzają się jednak nudne wykłady jak na innych kierunkach/uczelniach, co jest zupełnie normalne. Jest wiele egzaminów, ale przecież wykształcenie trzeba zdobyć, a nie uważać, że z góry ono nam się należy. Dużym plusem jest to, że studia kończymy z dyplomem i dwoma certyfikatami z zewnętrznych firm. Koszty są porównywalne ze studiami zaocznymi i podyplomówkami na innych uczelniach
Absolwent
Polecam studia podyplomowe na UP Lublin, analityka, bezpieczeństwo i certyfikacja żywności. z wielu przedmiotów są zajęcia praktyczne, gdzie można zdobyć nowe doświadczenie. Prowadzący są dobrze przygotowani do zajęć i udostępniają swoje materiały na prośbę studentów. Jak każdemu zdarzają się błędy literowe lub inne jednak to nie przekłada się na jakość wykładów. Ponadto zapraszane są osoby z zewnątrz posiadające wiedzę praktyczną, dzięki czemu słucha się ich z zaciekawieniem, można zadawać pytania, na które chętnie odpowiadają.
27.09.2019
20.08.2019
klaudia
Medycyna roślin? To coś o ziołolecznictwie? jakie perspektywy pracy? Ktoś kończył?
Monika
Studiował ktoś turystykę i rekreację mgr na UP? Ciężko jest?
20.08.2019
05.07.2019
behawiorystyka inżynierka
W tym roku ukończyłam behawiorystykę zwierząt z dyplomem inżyniera. Studia zaczynałam w trybie dziennym, ale po 1,5 roku stwierdziłam, że to marnowanie czasu, bo plan był taki, że nie dało się go dopasować do pracy ani do niczego (z dupy był po prostu). Kolejne lata byłam na zaocznych. Kosztowało mnie to 1600 zł za semestr a zajęcia to był po prostu nieśmieszny żart. Prezentacje, prezentacje i jeszcze raz prezentacje. 90 % wykładowców niestety nie miało pojęcia o czym prowadzi przedmiot, czasem nawet nie mieli ochoty się na nich zjawić. Żeby zobrazować dam przykład tej miernoty nauczania - przedmiot "pielęgnacja i przygotowanie do wystaw" prowadził człowiek, który zajmował się wężami (!) a zajęcia praktyczne wyglądały tak, że mieliśmy pójść na wystawę psów, każdy sam i za własne pieniądze. Bez wcześniejszego przygotowania na co zwracać uwagę, bez podpowiedzi, bez niczego. Samopas. Jak dla mnie - dramat. Na koniec moich żali muszę jednak pochwalić obronę prac dyplomowych i wspaniałą pomoc mojej pani doktor, która jako mój promotor bardzo mi pomogła przez etap przygotowań przejść gładko i szybko. NO I PANIE Z DZIEKANATU - MIODZIO
Anon27
Kończę studia na kierunku Bezpieczeństwo i Higiena Pracy. Wiedziałem, że będą przedmioty zapychacze, ale nie myślałem że aż tyle. Do tego dochodzi materiał powtarzający się co semestr przynajmniej na kilku przedmiotach. Te zawodowe są realizowane byle jak, bez sensu i pomysłu, ważniejsze są oczywiście tematy stricte 'zwierzęce'. Wykładowcy generalnie w porządku, choć znajdują się i dziwne osobniki; poza tym część z nich się stara, ale nie wie jak wyprofilować przedmiot pod kątem BHP i powstaje rolniczy zapychacz. Brak sensownych kół naukowych, mała ilość kursów powiązanych z BHP. Większość ludzi na kierunku zupełnie z przypadku, nawet jeśli ktoś przyjdzie na ćwiczenia raz na cały semestr, i tak go zalicza, pomimo jakże hucznych zapowiedzi surowych kar. Jeśli ktoś jest minimalnie ogarnięty to jest w stanie z łatwością przebrnąć przez te studia, materiału jest mało, i nie jest wymagający. Zajęcia poukładane tragicznie, np. 2h zajęć rano, 2h po południu; ćwiczenia rano, wykład w południe, itd . 3,4 godzinne przerwy między zajęciami, w formacie dziennym jest to OGROMNA ilość straconego czasu - wydaje mi się że o wiele lepiej studiować zaocznie, a w tygodniu pracować na pełen etat (nawet praktykować w zawodzie) na pełen etat, bez zamartwiania się o elastyczność grafiku. Podsumowując, jeśli ktoś podchodzi do studiów poważnie i liczy, że uczelnia go chociaż trochę ukierunkuje na tematykę BHP - nie polecam. Mimo, że Lublin to stolica województwa, wszelkie programy praktyk letnich w BHP skutecznie go omijają. Jeśli już koniecznie BHP dziennie (a o wiele sensowniej jest niestacjonarnie, wg mojej opinii), lepszy jest Radom, Częstochowa lub Wałbrzych.
26.05.2019
15.04.2019
Johny
Dzień dobry. Czy może ktoś z Państwa podzielić się opinią na temat studiów podyplomowych z dietetyki na UP w Lublinie?
Absolwentka
Jeśli macie wybierać jakieś studia podyplomowe-NIE WYBIERAJCIE UP LUBLIN Analityka bezpieczeństwo certyfikacja żywności. Studia to koszt 3700 zł a w tym: - czytacie sami sobie slajdy nawzajem , - brak wiadomości praktycznych, wiedza akademicka w 80% sprzed 20 lat i więcej - dużo stresujacych zaliczeń, egzaminów, przy których jest się traktowanym jak student pierwszego roku (kiedy zakuwac jak pon-pt chodzisz do pracy??) - nie dowiecie się nic nowego ponad to co wiecie już ze studiów dziennych. Strata czasu i przede wszystkim pieniędzy. Niektórzy prowadzący czytają slajdy z błędami a potem robią zaliczenia ... na zadane pytania nie znają odpowiedzi. Opowiadają o wnukach i na jakie chadzaja imprezy w weekendy :) Jedynie nieliczni MŁODZI prowadzacy reprezentują fachowa i specjalistyczna wiedze . Nie róbcie tego błędu i nie wybierajcie tych studiów. Chyba ze chcecie płacić 3700zl i słuchać o wnukach:)
13.03.2019
22.02.2019
ODRADZAM PODYPLOMÓWKĘ Z ANALITYKI,CERTYFIKACJI I BEZPIECZEŃSTWA ŻYWNOŚCI
STANOWCZO odradzam podjęcie studiów podyplomowych z kierunku Analityka, Bezpieczeństwo i Certyfikacja Żywności. Strata czasu i pieniędzy. Jesli ktos chce poszerzyc swoja wiedze potrzebna np. w pracy lub do zmiany pracy, to te studia sa bez sensu. Jeśli studia są komus potrzebne do podniesienia kwalifikacji zawodowych w pracy to odradzam x1000. Męka i traktowanie jak studentów studiów dziennych. Prowadzący nie udostępniają swoich materiałów. TOTALNY BRAK WIEDZY PRAKTYCZNEJ (w większosci), czysta wiedza teoretyczna, i to często dane sprzed 20 lub 10 lat . Doslownie kilku prowadzacych posiada aktualna wiedze PRAKTYCZNA. Na zajęciach wiekszosc prowadzących CZYTA PREZENTACJE (1 prowadzacy kazał czytac prezentacje UCZESTNIKOM KURSU). Płacisz za semestr 1800 zł i nie uzyskujesz zadnej wiedzy i umiejetnosci praktycznych. Do tego egzaminy i zaliczenia, niepotrzebny stres, co na innych podyplomówkach (nawet na tej samej uczelni) w ogóle nie ma miejsca. Cwiczenia praktyczne robione w biegu, bez wyjasnienia celu cwiczenia, aby jak najwiecej odbebnic i uwaga -jeszcze trzeba zdazyc napisac sprawozdanie. Najwiecej czasu poswiecone jest prowadzacym czytajacym slajdy (z danymi sprzed 20lat), a najmniej prowadzacym, ktorzy posluguja sie praktycznie swoja wiedza, maja pasje i umiejetnosc przekazania wiedzy. Naprawde odradzam, nie ma sensu placic i jeszcze sie stresować i męczyc.
Absolwentka weterynarii
Studia weterynaryjne na Uniwersytecie Przyrodniczym to kilkuletnia katorga, a nie godne zdobywanie edukacji. Prowadzący nie szanują studentów, to co się tam dzieje to znęcanie psychiczne. Wielu studentów kończy studia z nerwicą. Jeśli chodzi o edukację to kompletne dno. Prezentacje to 99% zajęć, a wiedza jaką dostajemy jest bardzo obszerna i szczegółowa, niestety w większości encyklopedyczna i mocno przestarzała więc kończąc studia nie jesteśmy przygotowani do pracy. Nie polecam, bardzo odradzam, cały czas i poświęcenie jakie trzeba włożyć w te studia to niestety zmarnowane lata.
03.02.2019
13.11.2018
Student PL
Studiuję obecnie na I roku mechanikę i budowę maszyn na Politechnice Lubelskiej, zastanawiam się czy nie przejść na kierunek Inżynieria Rolniczą i Leśną na Uniwersytecie Przyrodniczym. Jak myślicie?
dietetyka - opinie
poznam Wasze zdanie na temat studiów z Dietetyki na Uniwerku Przyrodniczym w Lublinie.
25.10.2018
09.09.2018
DO UP LUBLIN
Witam, co uważacie na temat dietetyki- stacjonarne 1 rok- na tej uczelni ? Czy ciężko będzie ogarnąć materiał bez chemii rozszerzonej w liceum ?
Studentka
Kierunek wychowanie fizyczny z jeździectwem na jaki mnie przyjęto w mgnieniu oka zmienił się na aktywność fizyczną , bez żadnych wyjaśnień i przeprosin. Władze uczelni były tylko ogromnie zdziwione że nasi studenci dokładnie wiedzieli co i dlaczego chcą studiować. Okazało się że kierunek nie dostał akredytacji od ministertwa . Pytanie tylko dlaczego przyjęli studentów na taki kierunek? Czuję się oszukana , moi koledzy również. Straciłam mnóstwo pieniędzy i cały rok. Uczelnia raczej się tym nie przejęła. Nikt nie stanął po naszej stronie.
29.07.2018
19.07.2018
Biotechnologia
Zanioslam dokumenty na kul na biotechnologie ale dostałam się w drugiej rekrutacji na up, jak myślicie warto się przenosić? biotechnologia na up jest lepsza? Wiecie coś o kadrze i wyposażeniu?
absolwentka up w lublinie
behawiorystyka zwierząt - wykładowcy prowadzący przedmioty są niekompetentni i nieprzygotowani do prowadzenia poszczególnych przedmiotów. UP to uniwersytet prezentacji - na większości przedmiotów musicie tworzyć i przedstawiać prezentacje sami, nie wiem czy wynika to z braku wiedzy wykładowców czy z ich lenistwa. Najwięcej nauczycie się o zwierzętach gospodarskich. Zajęcia dotyczące zwierząt towarzyszących, opierają się na slajdach bazujących na wikipedii i przeklejaniu informacji z książek pop-n bez podawania informacji o autorze. O egzotycznych czy dzikich zwierzętach nie dowiecie się niczego, chyba że znajdziecie czas na stworzenie sobie kolejnej prezentacji. Przez całe studia 2 terenówki, ćwiczenia praktyczne jedynie w laboratorium, w fartuchach (nawet jeśli zajęcia polegają jedynie na wprowadzaniu danych do komputera) żebyście poczuli się poważniej. Studia dzienne na tym kierunku to zwykła strata czasu, zaoczne obecnie są tak drogie, że z pewnością nie są tego warte. Akademiki okej, ale wybierajcie te na miasteczku akademickim a nie na felinie, bo dojazd na zajęcia będzie Wam zajmował godzinę. Kilku mądrych wykładowców można spotkać, ale nie jest ich zbyt wielu. Jeśli ma się trochę ambicji i poważnie myśli się o pracy w zawodzie behawiorysty czy podobnym, lepiej wybrać pokrewny kierunek na innej uczelni, na której wykładają specjaliści w tej dziedzinie.
10.07.2018
10.07.2018
Natalia
Jak jest z ekonomia, gospodarka przestrzenna i geodezja na UP? Ktoś się orientuje jakie były progi w tamtym roku? :)
behawiorystyka
Jaki prog na behawiorystyke? Orientujecie się?
07.07.2018
23.06.2018
Kl
Cześć. Jestem naw pierwszym roku transportu i logistyki (niestacjonarne). Ukończyłam technikum logistyczne i myslalam ze bedzie mi łatwiej szczegolnie na poczatku kiedy beda podstawy z zakresu logistyki- myliłam sie. Przedmioty wogole nie zwiazane z kierunkiem a kiedy rozmawialam z Pania w dziekanacie uslyszalam ze Profesorzy muszą miec prace :) po pismie do dziekana odbylo sie spotkanie ktore nic nie wnioslo do sprawy. Jako przedmiot humanistyczny na tym kierunku mam do wybpru technike zywienia, winiarstwo i browarnictwo itp. Na spotkaniu jeden z Panow powiedzial ze jedyne co mozna to prosic osobno wykladowcow o tematy bardziej zwiazane z logistyka- smiech. Ale postanowilam sprobowac i kiedy na jednym z przedmiotów nikt z grupy nie zaliczyl kolosa poprosilam Pana o powtorzenie moze materialu zebysmy zaliczyli uslyszalam ze to juz bylo i zapowiedział nastepne kolokwium....Studia sa drogie i powiem szczerze ze zastanawiam sie nad odejsciem z tego balaganu.
Hania
Jakie opinie o biologii sądowej na tej uczelni (II stopnia)? Jak wyglądają zajęcia praktyczne? Pozdrawiam.
30.05.2018
22.05.2018
Absolwentka
Ukończyłam wydział medycyny weterynaryjnej w Lublinie. Gdybym poprzestała na zdobywaniu wiedzy od ludzi pracujacych na tym wydziale skończyłabym jako półmózg. Osoby pracujące na wydziale nie mają pojęcia o jakiejkolwiek kulturze osobistej a co gorsza brak im kompetencji i wiedzy. Przekazują metody leczenia opracowane jakieś 50 lat temu. Grupy są 35 osobowe. Brak zajęć praktycznych. A staże na ostatnim semetrze to po prostu żenada- siedzenie pod ścianami przez 10 godzin. Nie polecam a nawet odradzam.
Ja
Wprowadzona jakąś dziwna moda sekwencyjności przedmiotów;: masz warunek nie wchodzisz na pochodny przedmiot do tego co masz z niego warunek. Zwykłe naciągactwo na kasę. Nie wspomnę o niektórych wykladowcach. Mając KUL koło siebie powinni dawać przykład uczciwości i uczelni przyjaznej studentowi. Chyba niektórzy po prostu zapomnieli, że też byli studentami.
19.02.2018
25.01.2018
Poszukiwacz
hej, zastanawiam się nad leśnictwem, czy ktoś mógłby mi coś wiecej powiedzieć, jaki poziom ? jaki jest prog punktowy ? ilu jest srednio chetnych na rok ? i czy ciezko sie dostac czy nie ? :D
Behawiorystyka zwierząt2
Witam mam pytanie czy studia behawiorystyczne w Lubline są bardzo wymagające? Szukam szkoły do której spokojnie się mogę dostać oraz żeby była luzna. Może znacie takie szkoły
06.01.2018
12.12.2017
Czarna
Hej, jak wygląda z behawiorystyką zwierząt na UP? W przyszłym roku mam maturę i na pewno rozszerzę biologię, ale jaki jest próg? Jak wyglądają zajęcia? Bardzo wymagające? Interesują mnie zaoczne :) Proszę o pomoc :c
Mika
hej:) Zamierzam zrobić magisterkę z Towaroznastwa. Czy na UP jest ciężko? Chętnie porozmawiam z osobą, która tam studiowała na II stopniu Towaroznawstwo:)
19.11.2017
28.09.2017
Behawiorystyka zwierząt
Witam mam pytanie czy studia behawiorystyczne w Lubline są bardzo wymagające? Szukam szkoły do której spokojnie się mogę dostać oraz żeby była luzna. Może znacie takie szkoły?
Pikacz P.
Witam, czy ktoś wybiera się bądź jest na kierunku "Zarządzanie i inżynieria produkcji"? Jak wygląda tam sytuacja? Ponieważ nie udała mi się matura... Proszę o opinię kierunku oraz uczelni.
04.07.2017
02.07.2017
Patrycjaa
jakie były rok temu progi punktowe na geodezje i kartografie ?
Kamil123
Jest ciezko na dietetyce jesli nie mialem w liceum rozszerzonej chemii, ani nie byłem w technikum gaastronomicznym?
12.06.2017
31.05.2017
logistyka
Hej, wybiera sie ktoś na transport i logistykę ? ;)
Kami
Hej, studiował ktoś może (albo studiuje) ZIELARSTWO I TERAPIE ROŚLINNE? Jestem bardzo ciekawa opinii na temat tego kierunku, czy warto się tutaj udać?
08.04.2017
08.04.2017
Kasiaa_a
Geodezja i kartografia, czy trudno jest się dostac?
Blamo
Hej ! Mam pytanko czym różni się zoologia od behawiorystyki bo nie kumam ?
20.02.2017
27.11.2016
wiki_p
Co myślicie o geodezji na UP w Lublinie ? Chciałabym aplikować na następny rok (obecni studiuje na politechnice). Dobrze uczą, jest ciężko, uda mi sie połączyć studiowanie równolegle geodezji z finansami na polibudzie czy to raczej nie możliwe ? Wgl opłaca się studiować ten kierunek na up ? A jak progi (na maturze mialam: angi 82%, 58%; matma 96%,56%, fizyka 40%).
Zbynio
Mało jest zajęć praktycznych (no może poza biochemią). Na ćwiczeniach siedzi się i ogląda slajdy. Od wykładów różnią się tylko tym że trzeba mieć założony fartuch.
14.11.2016
12.11.2016
Klaudia.2002
Zamierzam po tehnikum hodowli koni iść do UP w lublinie na hipologie i jeździectwo, mam zamiar być instruktorką jazdy konnej. Jak tam z przyjęciem na ten kierunek i nauką? Czy to dobra szkoła? Lepiej iść do akademiku czy wynająć pokój?
nowy
wydrukowałem plan zajęć na 16/17 - i przyznam że jestem rozczarowany. Wygląda to beznadziejnie. Więcej biegania po lublinie jak samych wykładów. Coś jest nie tak. Nie tak to sobie wyobrażałem. :(
02.10.2016
08.09.2016
O.N.
Weterynarię odradzam, szczególnie osobom ambitnym. Jedno wielkie kolesiostwo i kumoterstwo na uczelni, niejasny system oceniania i wymagań. Uczelnia ma akredytację ale wszystko było ustawione aby tą akredytację uzyskać - komisja pojechała i wszystko wróciło do dziadostwa. Nie można się za bardzo wychylać bo ambitnych odsiewają jak mogą bo boją się konkurencji.
magda
osobom, które chcą iść na ekonomię na UP, zdecydowanie odradzam. zajęcia głównie polegają na pracy w grupach lub robieniu projektów, z których człowiek nic konkretnego się nie uczy. w kadrze dydaktycznej są może dwie osoby, które chcą zainteresować studentów tym co mówią, reszta mówi, bo trzeba ale nic sensownego z tego mówienia nie wynika. zero przydatnej praktyki, sama teoria i projekty, z których nic nie wynika
04.09.2016
30.07.2016
Krzychu
Szukam ludzi studiujących IŚ, ciężki kierunek? jak jest z utrzymaniem się na nim?
Proza życia
CO ONI ZROBILI Z WYDZIAŁEM OGRODNICZYM ??? ZA MOICH CZASÓW GDY WYKŁADALI JESZCZE PROFESOR MAKOSZ, PROFESOR LIPECKI TO BYŁA KLASA ŚWIATOWA. TERAZ MAM WRAŻENIE ŻE PRZEKSZTAŁCILI TEN WYDZIAŁ W KLUB WZAJEMNEJ ADORACJI Z ELEMENTAMI NEPOTYZMU. A NAJGORSZE TO JEST TO ŻE TA KADRA KOMPLETNIE NIE ZNA WYMOGÓW WSPÓŁCZESNEGO ŚWIATA A PROFIL KSZTAŁCENIA JEST NIEKONTATYBILNY ZE WSPÓŁCZESNYMI WYMAGANIAMI RYNKU PRACY. TAK JAKBY CZAS ZATRZYMAŁ SIĘ IM GDZIEŚ NA POCZĄTKU LAT 90. PO TAKIM KSZTAŁCENIU ABSOLWENCI ZNAJDUJĄ PRACĘ W: TELEMARKETIGU, OBI LEROY MERLIN CZY HURTOWNI OGRODNICZEJ W CHARAKTERZE MAGAZYNIERA.
17.07.2016
28.06.2016
Maarek
Czy ktoś ma informację ile punktów trzeba było mieć by dostać się na zarządzanie i inżynierię produkcji? Bo z Politechniki bardzo szybko dostałem odpowiedź na e-mail a na UP żadnego odzewu.
aaa
mieszkał ktoś w akademiku przy UP? jak tam jest? to znaczy da się uczyć i wgl? polecacie tam zamieszkać czy raczej wynjąć pokój?
22.06.2016
13.06.2016
Kinga
Witam! wybieram sie na UP i myślałam o zarządzaniu i inżynierii produkcji. Fizyka i chemia u mnie katastrofa a z tego co wdziałam występuje w planie. Ktoś może mi opowiedzieć o tym kierunku jak on wygląda? :) Pozdrawiam.
Aaa
Wybiera sie ktoś na studia i poszukuje współlokatorki?
11.06.2016
06.06.2016
Perspektywa
Zastanawiam się nad szkołą podyplomową Żywienie człowieka i dietetyka. Studia nie dały mi zawodu i chcę się dokształcić, ukierunkować. Ktoś z Was skończył lub studiuje tą podyplomówkę? Warto? Można tam faktycznie zdobyć wiedzę?
studentup
na architekturę krajobrazu jest coraz mniej chętnych, w tamtym roku było około 30. padło pytanie, czy lepiej wybrać GP czy Geodezje? ciężko odpowiedzieć, te kierunki nieco się od siebie różnią, ale geodezja jest bardziej konkretnym kierunkiem. na geodezję ciężej się dostać
28.05.2016
25.05.2016
M.O
Co wybrać GP czy Geodezje ? Ile wynoszą progi na te kierunki?
M.O
Co wybrać GP czy Geodezje ? Ile wynoszą progi na te kierunki?
25.05.2016
22.05.2016
aaaa
ile trzeba mieć punktów żeby się dostać na architekturę krajobrazu? i wie ktoś czy jest dużo kandydatów na ten kierunek?
studentup
chętnie odpowiem na kilka poniższych komentarzy. jeśli chodzi o dietetykę, próg w tamtym roku wynosił 210-220 punktów. jeżeli chodzi o egzamin z architektury krajobrazu - na uczelni są zajęcia przygotowawcze z rysunku, warto na nie pójść. jeśli chodzi o geodezję, próg przez ostatnie dwa lata wynosił powyżej 300 punktów.
21.05.2016
06.05.2016
Ania
Opinia o technologii zywienia i zywnosci czlowieka warto nie warto ?
ala
hej. czy ciezko dostac sie na przyrodniczy w lublinie na dietetyke albo zywienie czlowieka ? musze dobrze napisac chemie ?
05.05.2016
04.05.2016
ola
interesuje mnie architektura krajobrazu. jak wyglada egzamin z rysunktu wie ktos? czy trudno dostac sie na ten kierunek?
aaaa
Czy trudno dostać się na UP na geodezję? Wysoki jest próg?
26.04.2016
19.04.2016
Absolwent
GŁÓWNYM KIERUNKIEM KSZTAŁCENIA NA WYDZIALE OGRODNICTWA I ARCHITEKTURY KRAJOBRAZU JEST ??? PRODUKCJA BEZROBOTNYCH.
kasia
Praca jest tylko trzeba wiedzieć co chce się w życiu robić, być otwartym i komunikatywnym, ponieważ ponad połowa sukcesu w znalezieniu pracy to osobowość. Nie rozumiem opinii typu "jeżeli chcesz tylko papierek UP jest dla Ciebie, a wykładowcy to nie ludzie, tylko bezduszne istoty niemające szacunku do innych". Jestem studentką UP i jestem zadowolona, wbrew pozorom to nie tylko moje zadanie, a słyszałam wiele pozytywnych opinii na temat tej uczelni. Studiuję bezpieczeństwo żywności i uczę się (!! tak może to niektórych zdziwić, ale przykładam się żeby uzyskać dobre oceny) i ani razu nie miałam przykrych doświadczeń z wykładowcami, oby tak zostało. Polecam.
25.02.2016
02.01.2016
artur.k
jak ktoś nie ma ambicji i planu na życie to najłatwiej narzekać tylko, że w tym kraju nie ma pracy...
hanka
wydaje mi się, że polityka tutaj nie ma nic do rzeczy.... drogi kolego "po co wam studia", a gdzie szukałeś pracy?? do Leroy można sie dostać od razu po maturze z tego co wiem... byłbyś na tym samym poziomie, najlepiej jest skończyć studia i szukać pracy w sklepie a potem narzekać...
16.11.2015
16.11.2015
aaa
Jak się zapiszesz do PSL-u to z pewnością przejdziesz studia bez wpadek.
po co wam studia
ja kilka lat temu skończyłem rolnictwo -jak większość z tego kierunku po studiach zostałem bezrobotnym teraz pracuje w LEROY MERLIN i mi od 4 lat-rekord mówią że muszę się rozwijać lepiej było od razu po liceum iść do roboty niż marnować czas i płacić na tych doktorków jak ma się znajomości to ma się dobrą pracę a jak nie to trzeba być fachowcem a tego na studiach zwłaszcza w UP nikt was nie nauczy moja żona teraz startowała na kuriera w firmie kurierskiej i ma też studia i nie dostała się bo za wysoko kształcona a rekruter dziwił się że z takim cv szuka pracy już od roku
12.10.2015
06.10.2015
y
Na UP to dostaje się papierek za samo bycie studentem. Jak zdobywać wiedzę to tylko w dużych ośrodkach akademickich.
Gosia
Powie mi ktoś jak jest z ekonomią na UP ?
17.09.2015
04.09.2015
nina
Najszczerzej odradzam UP. Naprawde. Teraz z perspektywy czasu żałuje że poszłam właśnie tutaj zamiast na politechnike czy nawet umcs. To czego doświadczyłam na tej uczelni to patologia. Jestem z wydziału Ogrodnictwa i Architektury Krajobrazu. Zero szacunku do studenta, zero jakiegokolwiek zainteresowania studentem. Nawet jeśli ktoś chce się czegoś nauczyć, dowiedzieć to nie ma czego tam szukać. Czytana prezentacja na ocene, filmy nie związane z kieunkiem, olewanie studenta a i tak wszyscy zaliczą na tą samą ocene. Nieważne czy ty się starałaś czy nie. W sumie nie musisz sie starać bo i tak dostaniesz 5 a jak nie to się popłacz to zawsze działa. Sprawdzone przez dziewczyne na moim kierunku. Jak macie jakieś pytania odnośnie UP to chętnie odpowiem :)
x
Studiuje ktoś na kierunku zielarstwo i terapie roślinne ? Myślicie, że opłaca się isć na ten kierunek ?
01.09.2015
18.08.2015
hhha
molly a na jakie kierunki dostałaś się tu i tu?
molly
Mam problem ze zdecydowaniem się gdzie lepiej iść, bo dostałam się na uniwerek i na politechnikę na podobny kierunek więc pytam: Gdzie lepiej iść? Na politechnikę w lublinie czy na up? Może ktoś pomóc.
08.07.2015
01.07.2015
mkk
Może ktoś napisać co nieco o kei runku inżynieria bezpieczeństwa?
Marta
Witam Chciałam zapytać czy na kierunku studiów zaocznych behawiorystyka zwierząt jest ciężko ? Czy trudno jest zdać chemię , bichemie z biofizyką ? Proszę o odpowiedź z góry dziękuje Pozdrawiam
17.05.2015
11.05.2015
trudnosc
czy truno jest dosatc sie na up ?
co sądzicie
o studiach na kierunku towaroznawstwo i bezpieczeństwo żywności ? Ciężko jest ? Czego jest tam dużo na tych kierunkach ?
08.05.2015
19.04.2015
maturzystka
Czy na kierunku geodezja i kartografia obowiązkowy jest basen czy można wybrac sobie inna dyscypline typu siatkowka, koszykowka?
Up
Ta uczelnia to farsa. Zerowy poziom, odpowiedzi na egzaminach są znane studentom wcześniej, ludzie jadą całe studia na ściągach. Absolwenci kompletnie nie mają pojęcia o rzeczach z zakresu ich studiów. UP co roku tworzy nowe, pseudoinnowacyjne kierunki, żeby wyciągnąć kasę z Unii, oraz szczycą się tym, że najwięcej ludzi chce u nich studiować - nic dziwnego, dają inżyniera za minimalny wysiłek. Zapisujesz się na UP, od czasu do czasu pokazujesz się na ćwiczeniach, mija okres studiów i dostajesz papierek - tak to wygląda.
09.04.2015
07.04.2015
xyz
czy na bezpieczeństwie żywności jest trudno ? nie przepadam za chemią ale kierunek mi się podoba ? czy jest tam dużo chemii ?
marta
chce iść na dietetykę zaocznie co o tym kierunku powiecie ?
07.04.2015
05.04.2015
Xeniaaa
Studiował ktoś lesnictwo na UP? Polecacie ten kierunek? Jest trudno? i czy ciezko dostac sie do akademika :D
mmm
jeśli zastanawiasz się nad tymi dwoma pokrewnymi kierunkami ja doradzałabym wybór dietetyki, wydaje mi się, że po tym kierunku jest więcej możliwości na znalezienie odpowiedniej pracy, wszystko zależy od tego w jakim zawodzie chcesz pracować
19.03.2015
13.03.2015
Administrator
Komentarz usunięty - naruszenie zasad regulminu
jakub
na żywieniu człowieka i dietetyce większy nacisk kładziony jest na planowanie racjonalnego żywienia, ocenę stanu zdrowia, rozpoznawanie niedożywienia czy rozpoznawanie chorób
02.03.2015
01.03.2015
który wybrać?
na UP w Lublinie są dwa podobne kierunki: 1 - dietetyka, 2 - żywienie człowieka i dietetyka. Mam pytanie do studentów: który lepiej wybrać i dlaczego? czy program się bardzo różni na obu z nich. Poradźcie.
maciek
Łódź i Lublin to jednak różnica... Cała organizacja zajęć, program nauczania i wykładowcy są inni, więc nie porównujmy dwóch różnych szkół które prowadzą te same kierunki :) pozdrawiam i radzę rozsądnie przemyśleć wybór :)
27.01.2015
26.01.2015
kleopatra
ja studiowałam gospodarkę przestrzenną ale w Łodzi, byłam bardzo zadowolona z toku zajęć i programu nauczania
paula21
Hej, wybieram sie na Gospodarkę Przestrzenna, czy jest ktos z tego kierunku który mógłby mi coś podpowiedzieć? :)
30.12.2014
29.10.2014
Cała prawda z punku widzenia absolwenta
Trzeba zacząć od tego: jakie są Twoje aspiracje i limity. Bo jeśli mierzysz wysoko to na up jesteś najprawdopodobniej przez pomyłkę. Jeśli studia Cie nie obchodzą a chcesz tylko papierek to UP jest dla Ciebie ! Nie wiem jak na kierunkach typu wet. ale na kierunkach ścisłych, które swą siedzibę mają na felinie jest dość kiepsko. Kadra spoko, to fakt, można się dogadać. Dziekanat pożal się boże, coś załatwić to wielka łaska. Jest takie powiedzenie: z UP nie da się wylecieć, można co najwyżej odejść na własne żądanie - i to prawda, nie było ani jednej osoby, która oblała. Niestety też często tworzone są przedmioty na studiach, które się powielają. Przez 3 lata miałem 3 przedmioty o dokładnie tym samym tylko różniące się nazwą- fajnie bo nie trzeba się znowu do sesji uczyć ale nie ucząc się nic marnujesz masę czasu na zajęcia na które musisz chodzić. Angielski nie istnieje na tej uczelni. Wszyscy mają docelowo grupę B1 i nic się tam nie dzieje. ERASMUS - koszmar, załatwianie wszystkiego na własną rękę, na innych uczelniach są odpowiednie osoby - koordynatorzy, którzy pomogą Ci dostać się na studia zagranicą. Tu jest 1-2 osoby na całą uczelnie, praktycznie całą robotę papierkową zaczynając od znalezienia uczelni z którą jest podpisana umowa o erasmus, sprawdzenie czy plany się pokrywają i załatwianie wszystkich formalności wraz z kontaktem z przedstawicielami uczelni robi się samemu. A o ile celujemy gdzieś w europie to może odpiszą nam po angielsku. Ja próbowałem do turcji pojechać to mi po turecku-angielsku odpisywali a cała strona uczelni była po turecku, zajęcia po turecku... nie do załatwienia. Generalnie - jeśli chcesz przewegetować to możesz iść na UP...
anka777
jeśli zależy Ci na czymś więcej niż tylko zdobycie papierka to każdy kierunek można uznać za wymagający, jeśli będziesz się dużo uczyć, osobiście uważam, że watro bybrac transport na UP w Lublinie, mój kolega skończył go i teraz zarabia niezłą kaskę ;)
22.09.2014
12.09.2014
dawid
czy transport na uniwersytecie przyrodniczym w lublinie jest bardzo wymagający ?
ania
A jakie przedmioty wystarczą na maturze, żeby próbować na biotechnologię? Ja zdawałam biologię, chemię na rozszerzeniu, ale ok 50 % , z czego nie jestem zadowolona... Jak myślicie, wystarczy?
27.08.2014
07.08.2014
basia
moja znajoma studiuje ogrodnictwo na 2 roku, jest bardzo zadowolona ze swojego wyboru, dzięki dużej różnorodności przedmiotów jej wiedza powiększyła się nie tylko w zakresie roślin i architektury ale również założenia własnej firmy ;)
Wojtek
Witam, szukam ludzi którzy są na ogrodnictwie, jest tu kto?
13.06.2014
06.06.2014
Agab
hej:) jak jest na kierunku hipologia i jeździectwo? Ile jest osób na roku i czy trudno się dostać? Na czym konkretnie polega sprawdzian kontaktu z koniem?
Agab
hej:) jak jest na kierunku hipologia i jeździectwo? Ile jest osób na roku i czy trudno się dostać? Na czym konkretnie polega sprawdzian kontaktu z koniem?
06.06.2014
19.03.2014
bioinżynieria
jaka mieliście maturę, żeby sie dostać na bioinżynierie na UP w Lublinie? same studia czy trudne? ile osób odsiali po I semestrze / roku? warto?
zawsze probuj i zobaczysz, co dalej
nie ma się zastanawiać, składaj papiery i zobaczysz co z tego wyjdzie, jak patrze na kumpli, to rewelacyjni nie byli, a się dostali i póki co - studiują, moze bez sukcesów wiekszych, cha, cha, ale dają radę
18.03.2014
27.02.2014
mimi
Chciałabym studiować na uniwersytecie przyrodniczym bioinżynierię, ale zastanawiam sie czy dam sobie rade, na maturze zdaję, biologie rozszerzoną, chemię podstawę i matmę rozszerzenie.. Jak wygląda sytuacja z poziomem nauczania? Trudny materiał do ogarnęcia?
opinie, inżynieria bezpieczeństwa
ludzie, są pewne pytania i tematy z którymi uderza się na uczelnie, a nie na forum o opiniach, akademiki, formalności, przeniesienia - to indywiduana sparwa, ja bym się chciał dowiedzeć, jak oceniacie uczelnie, swoje studia na wybranym kierunku, czy nie żalujecie decyzji, i czy jeszcze raz wybralibyście tak samo, szczególnie cenne są dla mnie opinie o inżynierii bezpieczeństwa, więc jesli możecie coś podrzucić na ten temat, to super
18.11.2013
09.10.2013
Gabb00
Ponawiam pytanie Agi ;) PS: na co chcesz się przenieść z tak ciekawego kierunku ? ;
Agaa94
Mam pytanie, czy może ktoś się orientuje jak to jest z przenoszeniem się na inny kierunek ? Jestem na pierwszym roku transportu i chciałabym sie przenieść. Można to załatwić w czasie pierwszego semestru ?
07.10.2013
21.09.2013
ewka
Mam pytanko dostalam sie do akademika osiedle felin. Gdzie isc na zakwaterowanie ? Na felinie sa dwa akademiki ale przyznane beda dopiero przy zakwaterowaniu tylko gdzie ?
pepe
Czy ktoś studiuje bezpieczeństwo żywności? Chyba dopiero drugi rok to jest.
03.09.2013
28.08.2013
małgonia
napiszcie ,proszę czy na behawiorystyce jest trudna chemia pliiiissss
ktośtam
Jak jest na behwiorystyce zwierząt? Jest szansa znaleźć po tym prace? No i oczywiście czy fajnie się to studiuje?
20.08.2013
09.08.2013
dietetyk
Niestety nie dostałem się na dietetykę na UP ale złożyłem papiery na dietetykę na WSNS, (mają niezłą opinię), a potem będę kontynuował studia magisterskie na UP
studentka UP Lublin
Uniwerek Przyrodniczy w Lublinie - dobry wybor, porzadna uczelnia, ktora sie stara, rozwija, rozbudowuje, maja tradycje, dosc wysokie pozycje w rankingach, w ofercie raczej kierunki dajace szanse na robote, oczywiscie pracy nikt wam nie zagwarantuje, ale jesli cos sobie wbijecie do glowy, to nie powinno byc zle,
09.08.2013
23.07.2013
Magda94
szukam ludzi który dostali się na pierwszy rok bioinżynierii
Mika
Bardzo prosze o jakieś informacje o kierunku Zarzadzanie i inżynieria produkcji na UP Lublin, czyy bardzo cieżko? czy da rade to studiowac dziewczynie i cos o kadrze?
13.07.2013
26.05.2013
inzynieria środowiska
szukam kontaktu z osobami, które idą tutaj na studia i wybrały kierunek Inżynieria Środowiska, chetnie nawiąże kontakt, krzysztof
gospodarstwa ekologiczne to przyszlosc
moj kolega (woj. lodzkie) kilka lat temu skonczyl studia (bodajze kierunek rolnictwo albo jakis pokrewny, nie pamietam), ale to nieistotne, bystry chlopak, ktory sie wyksztalcil w miescie i wrocil na wies, po swoim ojcu przejal gospodarstwo rolne i nastawil sie tylko na uprawy ekologiczne, spotkalismy sie jakis czas temu, dlugo rozmawialismy, powiedzial, ze to byla najlepsza decyzja jego zycia, pracuje u siebie i dla siebie, prowadzi uprawy wedlug odpowiednich wytycznych mocno restrykcyjnych, ma podpisane umowy i oddaje im swoje produkty (ma takze pasieke i zbiera miód) dostajac za nie godziwe pieniadze, dodam, ze pracy ma duzo i angazuje sie w nia cala rodzina, ale jest to taki poziom organizacji tej pracy, jaki wiekszosc ludzi w Polsec zna tylko z filmow, gdzie prezentuje sie najlepsze gospodartwa zachodnie, dla niego jest to duma, spozob na zycie, pieniadze na utrzymanie rodziny, rozwoj, satysfakcja
11.02.2013
31.01.2013
edwin
Rolnictwo ekologiczne - to właśnie mnie interesuje. czy studenci tego kierunku mogą podzielić się ze mną swoimi doświadczeniami? wiem, że na stronie wszystko jest opisane, ale wiadomo że opinie studentów są ważniejsze. Proszę, to wpłynie na moją decyzje ;p
Geodezja i kartografia
Studiuję teraz na 2. roku geodezję i kartografię i coraz bardziej myślę o tym, czy nie przenieść się na inną uczelnię. Wiem, że kierunek ten jest dość nowy, weryfikuję teraz ten rok, jednak uważam, że ta uczelnia nie daje (na tym kierunku) możliwości rozwoju. Brak jest przede wszystkim odpowiedniej kadry, uczymy się w większości rzeczy nieprzydatnych, co do kółka geodetów (które jak się okazało istnieje, ale w ogóle nie funkcjonuje),chcąc "wznowić" jego działalność,wykładowcy mówią nam, że nie mają czasu i nie ma sprzętu (nie rozumiem:mamy już nowe niwelatory, a i nowiutkie tachimetry mieli kupić, tak o tym mówili), nawet można jeszcze ćwiczyć na starym sprzęcie),nie mówiąc już o tak ważnym przedmiocie jak rachunek wyrównawczy, na którym każą nam robić coś z niczego, nie chcąc nic wytłumaczyć, wyśmiewają się z naszej niewiedzy, po prostu jedna wielka FRUSTRACJA!
14.12.2012
14.12.2012
ania
bardzo dobra uczelnia, zwłaszcza teraz gdy jest zapotrzebowanie na inżynierów i specjalistów. UP w Lublinie ma dobrą opinię u pracodawców, co też jest bardzo istotne
Home
To jest świetny uniwersytet, pod każdym względem. Można zdobyć potrzebną wiedzę, nie zanudzając się przy tym na wykładach. Poza tym atmosfera jest przyjemna, a szkoła zadbana i czysta. Teraz każdy pcha się do Warszawy, chce uciekać z Lublina... A nie warto ;) cudze chwalicie, swojego nie znacie ;p
08.11.2012
23.10.2012
ryba
moze cie to zdziwi, ale wf jest normalnie na zaliczenie, nie ma zmiluj, choc sa tacy co kombinuja ze zwolnieniem
Ala
Czy na UP na zajęciach wf można wybrać to co chce się robić czy tak jak w szkole oni każą coś robić i tzreba wykonać???
25.09.2012
22.08.2012
do modeliny
spokojnie dostaniesz dziekankę i potem nie będą Ci robić problemów z zaliczaniem. Ja miałam tylko na jednym przedmiocie, ale to inny kierunek więc Ci wiele nie pomogę jak to będzie u Ciebie. W każdym razie uniwerek nie rzuca klod pod nogi :)
tapmdl
Dostałam się na up w lublinie i bardzo dobrze, bo na nic innego papierów nie składałam, mam nadzieję jednak że bez problemu przyznadzą mi po pół roku na dziekankę bo mam pewne zobowiązania związane z pracą modelki. a jak nie dostanę wolnego od uczelni to mogę mieć duże problemy...
11.08.2012
02.08.2012
jasmine
Hej, nie macie może jakiegoś info nt akademików uniwersytetu przyrodniczego? Oferuje w ogóle, czy nie ma takiej opcji? I - co ważniejsze - czy studenci zaoczni też mają szansę na miejsce w akademiku?
język
czy ten uniwersytet oferuje jakieś darmowe kursy, np językowe? podczas lektoratów to pewnie niewiele można się nauczyć, tak przynajmniej słyszałam od znajomych. wiem że niektóre uczelnie oferują kursy dla studentów, czy przyrodniczy w lublinie do nich należy?
19.07.2012
17.07.2012
kepasa
a czy ktoś mógłby coś powiedzieć o rolnictwie w Zamościu? Bo nie dostałam się na dzienne na żaden uniwerek gdzie skłądałam a tutaj widzę że jest organizowany drugi nabór i nie wiem czy iść teraz tu na siłę czy rok przeczekać, poprawić maturę i wtedy dopiero...
friday
Mój dziadek był profesorem i zawsze mówi że w nauce danego przedmiotu często więcej zależy od tego jak profesor naucza, niż od studentów, tzn jeśli oczywiście jakiś student nie jest zdeterminowany żeby zgłębić omawiane na zajęciach tematy samodzielnie. Więc ja najbardziej obawiam się o kadrę, bo mimo że mówi się iż nauczyć się mozna czegoś na każdej uczelni, wystarczy odrobina samozapraracia, to ja szukam uczelniktóra zainspiruje mnie do nauki, bez potrzeby tworzenia ogromnych pokładów determinacji. W związku z tym moje pytanie: czy kadra na leśnictwie inspiruje czy raczej ignoruje studentów? ;D
11.07.2012
06.07.2012
patryk
kurcze, myślicie, że jak kompletnie zapomniałem o rejestracji to mam jeszcze jakąkolwiek szansę, żeby się dostać na studia? Może jakiś niszowy kierunek jeśli zostaną miejsca? Byłem na robocie za granicą i w ogóle zapomnialem ze to tak szybko :/
jurek
Lublin świetne miasto, po tym jak raz w życiu w liceum je odwiedziłam, stwierdziłam że muszę tam wrócić i drugi raz jak tam byłam, składałam już papiery. Naprawdę świetne życie studenckie oferuje to miasto. poza tym kierunki na UP są ciekawe, kadra w miarę dobrze wykwalifikowana. Nie ma specjalnie na co narzekać, chyba że na brak perspektyw zawodowych. ;/
23.05.2012
18.05.2012
przyszyła studentka
witam. chciałabym zapytać czy działa tu coś na kształt usosa i czy studenci pierwszoroczni dostają indeksy? koleżanka na innej uczelni zaczęła studia rok temu i indeksu nie dostała, u nich działa jedynie system internetowy i to naprawdę jest duże ułatwienie! skoro nie trzeba czekać w kolejkach do dziekanatu ;)
promil
Jaka jest wasza opinia o architekturze krajobrazu? słyszałam, że dosyć ciężko, jak na tę uczelnię, ale ciekawie prowadzone i pracę można dobrą po tym znaleźć, zwłaszcza gdzieś w gminie. Ktoś potwierdzi bądź zaprzeczy ?
01.05.2012
29.03.2012
iwona27k
Najlepszym kierunkiem na up jest Turystyka i rekreacja:) Dużo zadań praktycznych więc nie ma czasu na nudy:D
ogrodnictwo
Ogrodnictwo świetny kierunek dla pasjonatów, moja siostra go studiuje, w tym roku kończy, dla niej to jest całe życie, kazda wolna chwile poswieca czytaniu poradnik, ma sterke czasopism z aranzacja terenow zielonych, zreszta sama juz zaczela projektowac ogrony, na razie nie robi tego kompleksowo, tylko na zasadzie wspolpracy z gosciem, ktory ma foirme i robi wszystko, nawodnienia, odwodnienia, altanki, hustawki, sadzenie roslin, obsluga klienta, itd, itd, a Ewka jemy komponuje rosliny wykrzystujac swoja wiedze o nich, bo to wcale nie jest takie oczywiste, ze jedna roslina moze rosnac obok drugiej, jej te studia sie bardzo podobaja, ale od razu dodam, ze jest tez DUZO innych przedmiotow, gdzie trzeba zwyczajnie zakuc i zdac egzamin z mniej przyjemnych zajec. Ale nie zrazajcie sie, bo ogolnie to mowi, ze super.
13.03.2012
24.01.2012
iksi
Uniwerek nasz to jest najlepszy, nie ma co się kłocic. Ja tam zawsze bede chwalił co swoje. Nie ma co :)
Joasia
bardzo ciężkie studia na weterynarii, ale naprawdę warto. Polecam. UP w Lublinie to jeden z najlepszych Uniwersytetów Przyrodniczych w Polsce
20.01.2012
09.12.2011
ela
czy łatwo jest się dostać na praktyki erasmusa?
ogród
czy jest tu ktoś z ogrodnictwa? czy się różni od architektury krajobrazu?
09.12.2011
09.12.2011
wet
weterynaria jest ok. trudna ale do przejścia. po prostu same studia sa trudne i nigdy do lekkich, latwych i przyjemnych nie nalezaly, to zeby bylo jasne dla wszystkich, materiał się szybko zmienia wiec nie kupujcie notatek, nie warto wydawac na nie kasy, sama uczelnia spoko
~~bros
czy mógłby sie wypowiedzieć ktoś, kto studiuje weterynarię na UP w Lublinie? nalepiej z wyższego roku.
03.06.2011
21.05.2011
Majka
Witam, chciałabym studiować Agroturystykę na Wydziale Agrobioinżynierii, czy warto?
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Akademia Wojsk Lądowych im. generała Tadeusza Kościuszki we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Politechnika Łódzka
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Uniwersytet Gdański
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu