• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • Uniwersytet Wrocławski Alicja Wojtasz
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Wyższa Szkoła Biznesu - National Louis University

Lubelska Akademia WSEI

uczelnia niepubliczna, woj. lubelskie, 20-209 Lublin, ul. Projektowa 4, (+81) 749 17 77, kancelaria@wsei.lublin.pl

Lubelska Akademia WSEI, dawniej Wyższa Szkoła Ekonomii i Innowacji w Lublinie to największa uczelnia niepubliczna we wschodniej Polsce. Jest obecna na rynku edukacyjnym od ponad 20 lat.

Uczelnia kreuje nowoczesne i wszechstronnie wykształcone społeczeństwo obywatelskie, zapewnia opiekę naukową i biznesową, wspiera społeczność lokalną, pracując na rzecz poprawy kondycji ekonomicznej regionu. Stawia na nowatorskie kształcenie, motywujące do aktywnego życia zawodowego.

Studia realizowane są na trzech wydziałach. W ofercie znajdują się kierunki ekonomiczne, informatyczne, medyczne, techniczne czy społeczne i pedagogiczne. Oprócz studiów pierwszego, drugiego stopnia i jednolitych magisterskich, wybrać można liczne kierunki podyplomowe, również kursy i szkolenia.

Poznaj szczegóły oferty dostępnej w Lubelskiej Akademii WSEI. Sprawdź warunki rekrutacji, obowiązujące terminy, a także opłaty związane z naborem i kształceniem.



Ocena uczelni

7.32 / 10
562 głosów

Opinie (235)
Lubelska Akademia WSEI, Akademia WSEI Lublin

Zuza
Witam, jestem zainteresowana rozpoczęciem studiów pielęgniarstwo. Czy ciężko kiedy pogodzić studia na I stopniu z praca? Dostałam informacje ze jest możliwość uczęszczania na zajęcia w godzinach popołudniowych. Czy takie zajęcia odbywałyby się np po godzinie 16? Czy ktoś uczęszczał na te zajęcia w takim trybie?
10.04.2024
18.02.2024
B
Hej czy ciężko jest się dostać na fizjoterapię i czy są wymagane jakieś progi punktowe i przedmioty z rozszerzeń typu biologia z matury?
Karolina
Czy jest tu kierunek mechanika i budowa maszyn? Wiem, że w 2020 była rekrutacja, ale w spisie kierunków nie widzę, żeby był wymieniony.
15.02.2024
08.01.2024
Akademia WSEI
Jeśli chodzi o różnice pomiędzy Fizjoterapią a Terapią zajęciową z rehabilitacją to pierwszą równicą jest poziom, na którym prowadzone są studia na obu kierunkach. Pierwszy z kierunków realizowany jest w formie studiów jednolitych, 5-letnich, magisterskich. Natomiast Terapia zajęciowa z rehabilitacją jest dostępna w ramach 3-letnich studiów I stopnia. Kierunek Terapia zajęciowa z rehabilitacją ma wymiar bardziej interdyscyplinarny, co wynika nie tylko z holistycznego ujmowania jednostki i uwzględniania wszystkich perspektyw właściwych dla jej funkcjonowania, lecz także z podejmowania interwencji terapeutycznych, psychologiczno-pedagogicznych, wychowawczych, które mają charakter wielowymiarowy. Absolwenci fizjoterapii przygotowani są do pracy we wszelkiego rodzaju placówkach szpitalnych, publicznych i niepublicznych zakładach opieki zdrowotnej, które zajmują się rehabilitacją i lecznictwem z wykorzystaniem nowoczesnych metod fizjoterapii (np. szpitale kliniczne, uzdrowiska i sanatoria, placówki rehabilitacyjne, gabinety SPA, przychodnie sportowo-lekarskie, kluby sportowe). Zapraszamy na: https://rekrutacja.wsei.lublin.pl/studia-i-stopnia/terapia-zajeciowa-z-rehabilitacja/#terapia_zajeciowa_doroslych_i_osob_starszych https://rekrutacja.wsei.lublin.pl/studia-jednolite/fizjoterapia/
Dario
Jaki jest limit miejsc na informatykę (studia I stopnia) ?
07.12.2023
09.11.2023
Adam
Czym się różni kierunek Terapia zajęciowa z rehabilitacją od Fizjoterapii? Mam na myśli zarówno program, jak i po ukończeniu opcje na pracę. Co lepiej wybrać pod kątem zawodowym?
Martyna
Gdzie mogę znaleźć więcej opinii na temat kierunku Informatyka - magisterskie?
26.10.2023
26.09.2023
Natalka
Czy jest możliwość przepisania oceny?
Akademia WSEI
odpowiedź dla Katarzyna G. z dnia 23.09.2023
Rekrutacja trwa do 25 września i do tego dnia należy złożyć wszystkie potrzebne dokumenty, można to zrobić w formie online. W razie pytań indywidualnych prosimy o kontakt z Biurem Obsługi Pacjenta (nr tel. +48 81 749-17-77; bos@wsei.lublin.pl).
25.09.2023
23.09.2023
Katarzyna G.
Czy ktoś może mi odpowiedzieć czy da się jeszcze "dopisać" na listę po zamknięciu rekrutacji na psychologię niestacjonarną?
Iza
Hej, czy na logistyce zaocznie jest ciężko?
21.09.2023
16.08.2023
Kaśka
Czy pielęgniarstwo w Lublinie jest bardzo trudne, czy rzeczywiście jest mega dużo nauki i bardziej trudno zaliczyć sesję? Dodam, że nie jestem po biol-chemie i stąd moje ogromne obawy.
Kamila
odpowiedź dla ADO z dnia 18.07.2023
Studia zaoczne są w połowie online- to mega plus. Uczelnia przyjazna dla studenta a wykładowcy z praktycznym podejściem. Ja skończyłam psychologię i jestem zadowolona.
19.07.2023
19.07.2023
Akademia WSEI
odpowiedź dla Adam z dnia 18.07.2023
Studia II stopnia na kierunku psychologia są przeznaczone mi.in. absolwentów innych kierunków, którzy chcą swoje wykształcenie uzupełnić o wiedzę psychologiczną. Studenci będą zobowiązani do zaliczenia dodatkowych kursów. Więcej informacji można uzyskać w dziekanacie.
Adam
Czy po studiach I stopnia językowych ( filologia ) można studiować pedagogikę lub psychologię II stopnia ? Bardzo proszę o odpowiedź .
18.07.2023
18.07.2023
ADO
Cześć. Czy ktoś studiuje zaocznie psychologię lub pedagogikę ? Jak jest na studiach ? Dużo zajęć ? Czy jest ciężko ? Proszę o informacje.
Victoria
Witam.Jest ktoś kto studiuje psychologie mõgłby udzielić jakiejś informacji jak jest w tej szkole i jacy są wykładowcy i czy jest trudno.
24.05.2023
17.05.2023
Wojt
Witam, jestem zainteresowany informatyka zaocznie, czy bardzo ciężko jest?
Zbyszek
Witam, szukam kontaktu z osobą, która studiuje zaocznie psychologię. Mam kilka pytań. Z góry dziękuję za kontakt.
11.05.2023
26.03.2023
Lidka
Mógłby ktoś podać plan zajęć na kierunku logistyka zaocznie chciałabym zobaczyć jakie są przedmioty i od której do której są zajęcia.
Karol Karol
odpowiedź dla Paulina z dnia 23.03.2023
Przede wszystkim powinnaś się kierować tym co Cię bardziej interesuje i co chcesz później robić
24.03.2023
24.03.2023
Ola
odpowiedź dla Damian z dnia 23.03.2023
Haha, tak to chyba nigdzie nie ma :p
Paulina
A ja mam pytanie odnośnie kierunków lepiej iść na transport czy na logistykę?
23.03.2023
23.03.2023
Damian
Ogólnie to najlepiej by było jak by zapłacić i zaliczyć
Ola
odpowiedź dla Sebastian z dnia 23.03.2023
Coś trzeba robić, ale trudności ze zdaniem raczej nie ma
23.03.2023
23.03.2023
Sebastian
Właśnie też interesuje mnie logistyka niestacjonarna, lecz też pracuje na etacie mam też pytanko czy bardzo ciężko jest na studiach czy luz?
Ola Ola
odpowiedź dla Kamila z dnia 23.03.2023
Tak, sporo zajęć jest zdalnie. Często jest tak, że jeden dzień jest zdalnie, drugi na uczelni. Czasem oba są zdalnie, czasem oba stacjonarnie. Idzie przeżyć, nawet jak się pracuje na etacie :) a praktyki u pracodawcy można na spokojnie zrealizować
23.03.2023
23.03.2023
Kamila
Hej! Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć na temat studiów niestacjonarnych na logistyce? Czy faktycznie 50% zajęć jest online? Zastanawiam się nad rozpoczęciem studiów na tym kierunku od października, ale już wiem, że zjazdy co 2 tygodnie będą ciężkie do ogarnięcia. Może ktoś też ogarniał praktyki w ramach pracy zawodowej?
P.
odpowiedź dla Piotr z dnia 15.03.2023
Jeśli chodzi o angielski to grupy są podzielone ze względu na poziom. Na spokojnie dasz radę :)
16.03.2023
15.03.2023
Piotr
Moim największym problemem jest chyba angielski
Pi0tr
odpowiedź dla Darek z dnia 14.03.2023
Wiadomo zależy po jakim liceum albo technikum idziesz. Ja nigdy nie miałem problemu ze zdaniem jakiegoś przedmiotu, a orłem w nauce nie jestem xD
15.03.2023
15.03.2023
Pi0tr
odpowiedź dla Piotr z dnia 14.03.2023
Na pewno dasz radę! :) Też się bałem, gdy zdarzają się trudniejsze zajęcia prowadzący są mega pomocni
Piotr
Właśnie też chciałbym iść na kierunek logistyka zaocznie ale trochę się boje ze sobie nie poradzę:(
14.03.2023
14.03.2023
Darek
Ogólnie czy bardzo ciężko jest na logistyce zaocznej?
Pi0tr
odpowiedź dla Darek z dnia 13.03.2023
A co konkretnie Cię interesuje? Napisz post na grupie to opowiem Ci więcej https://www.facebook.com/groups/874214306025719
14.03.2023
13.03.2023
Darek
A jak z matematyką na kierunku logistyka?
Karol J.
odpowiedź dla Darek z dnia 12.03.2023
Cześć! Studiuję na WSEI logistykę i jest spoko ;) Zajęcia tylko w weekendy chociaż słyszałem, że na niektórych kierunkach są czasem w piątek wieczorem
13.03.2023
12.03.2023
Darek
Witam zastanawiam się nad kierunkiem logistyka zaocznie czy jest bardzo trudny poziom i czy zajęcia odbywają się już w piątek czy tylko sobota niedziela?
Mm
Jak jest na pielęgniarstwie w Warszawie? Czy ktoś się wybiera od marca?
13.01.2023
09.01.2023
alicja
odpowiedź dla karola s. z dnia 07.01.2023
Hej, zajrzyj na naszą grupę na fejsie - Studenci WSEI, tam na pewno ktoś się odezwie
karola s.
Czy ktoś studiuje ekonomie II stopnia i mógłby mi trochę o tym opowiedzieć?
07.01.2023
21.11.2022
ola m.
odpowiedź dla M. z dnia 13.11.2022
Hej, dodaj się na naszą grupę na fb (Psychologia I st. WSEI LUBLIN (niestacjonarne 2022/2023)), chętnie ci doradzimy! :) https://www.facebook.com/groups/451872390306596
M.
Hej, czy mogę jeszcze się przenieść zaocznie na psychologię? Aktualnie studiowałam fizjoterapie, totalnie nie moja bajka, szukam kontaktu z osobą która jest na psychologii i może się bardziej wypowiedzieć na ten temat
13.11.2022
31.08.2022
J.
Jeśli chodzi o studia na psychologii to polecam, wykładowcy nie olewają studentów warto tu studiować.
Paula
Czy ciężko jest pogodzić plan zajęć na pielęgniarstwie z pracą na tygodniu (nocki)? Jakwyglada plan zajęć? Jaki mają stosunek wykładowcy? Jak wygląda poziom nauki? Pozdrawiam
08.08.2022
07.08.2022
Andzia
Kiedy będzie podany plan zajęć pielęgniarstwa? Ktoś wie ? ;)
Zuzia
Kto wybiera się na pielęgniarstwo stacjonarnie? 😁
03.08.2022
22.07.2022
Nina
Ja studiuję pielęgniarstwo w Lublinie i jest super ekipa, mega zaangażowani wykładowcy, koło pielęgniarstwa ma super opiekuna i można sporo podziałać , jeździmy na różne akcje, byliśmy np. przy zabezpieczaniu przyjazdów uchodźców z Ukrainy, akcje mierzenia ciśnienia itp. A studia zaczynają się jak każde 1 października.
Gosia
Ktoś wie od kiedy zaczynają się studia zaoczne?
22.07.2022
20.07.2022
Kasia
Hej, słyszałam że WSEI otwiera też odział w Warszawie. Chciałabym się zapisać na pielęgniarstwo, jak to wyglądało do tej pory w Lublinie? Ktoś był i poleca? Wykładowcy są w porządku?
Gosia
Hej chciałabym uzyskać informacje najlepiej od absolwentów bezpieczeństwa wewnętrznego specj. Kryminalistyka i kryminologia a później 2* pedagogika resocjalizacyjna i mediacja jakie są perspektywy na prace? Czy łatwo po tym znaleźć prace? Jak studia, przedmioty wykładowcy?
20.07.2022
12.07.2022
Ola
Cześć słyszałam, że rusza tu nowy kierunek Terapia zajęciowa z rehabilitacją i jest to jedyny taki kierunek w Polsce, kto jeszcze się wybiera ?
Anon
Skierowanie do lekarza uzupełniasz sam, idziesz do lekarza, on wie o co chodzi, dostajesz zaświadczenie, zanosisz razem z dokumentami i tyle.
09.07.2022
08.07.2022
Anka
Cześć wszystkim 😊 zastanawiam się nad studiami na kierunku psychologia, jakie są wasze opinie 🙄 jak wyglądają zaliczenia i zajęcia (czy wykładowcy nie olewają zajęć) czy warto a może lepiej wybrać na Uniwersytet Warszawski ?
A.
Czy ktoś korzystał z możliwości bycia wolnym słychaczem? Czy po dostarczeniu matury rok zostaje zaliczony? Proszę o opinie
08.07.2022
08.07.2022
Ewa
Ja jestem na psychologii i jest ok, dr Monika super babeczka
Justyna
Ktoś wybiera się na kierunek niestacjonarny Pedagogika Przedszkolna i Wczesnoszkolna w tym roku 2022/23???
07.07.2022
05.07.2022
If
Hej czy ktoś z okolicy Opola lubelskiego wybiera się na studia kierunek zarządzanie rok 2022/2023?
Paweł
Na informatykę trzeba mieć jakieś zaświadczenie lekarskie. Znalazłem na stronie skierowanie, mam to samemu uzupełnić i pojechać na te badania, tak? Jak to wygląda w praktyce?
02.07.2022
25.06.2022
Natalia
Czy ktoś z Was zapisał się na studia niestacjonarne magisterskie z ekonomii?
Olka
Czy ktoś zapisał się na niestacjonarne od października na rachunkowość i finanse? nie pytam o młodzież. (rocznik '95)
02.06.2022
27.03.2022
Klaudia
Hej, jest tu ktoś studiujący psychologię zaocznie? Jest okej czy lepiej wybrać Warszawę?
Eryk
odpowiedź dla Gosia z dnia 20.03.2022
WSEI to prywatna uczelnia, więc musisz spełnić jedynie ogólne wymogi co do studiowania (matura). Tu masz etapy rekrutacji: https://rekrutacja.wsei.lublin.pl/rekrutacja/
21.03.2022
21.03.2022
Karolina
Co myślicie o kierunku finanse i rachunkowość? Czy jest ciężko, jakie perspektywy zawodowe?
Gosia
Jakie są kryteria przyjęcia na finanse i rachunkowość?
20.03.2022
14.03.2022
Kamil
odpowiedź dla Karola z dnia 09.03.2022
Trzeba mieć zdaną maturę, rozszerzeń nie trzeba. Studia są bardzo fajne, spędziłem w tej Uczelni wspaniałe 5 lat, polecam. Więcej info o kierunku znajdziesz na stronie WSEI. Pozdr.
Karola
Jak wyglądają studia na kierunku ekonomia? Jakie przedmioty są uwzględniane przy rekrutacji?
09.03.2022
17.10.2021
Ania
Czy na tej uczeni jest wf?
Karolina
Czy trudno się dostać na Finanse i Rachunkowość? Jest jakiś próg punktowy?
10.10.2021
09.09.2021
DOMA
Witam wszystkich ! Czy jest może ktoś kto może się wypowiedzieć na temat kierunku EKONOMIA niestacjonarne ? Jak z prowadzącymi, zaliczeniami, ogólnym tokiem studiów i przekazywaniem wiedzy ? Z góry dzięki ;)
Kama
Czy ktoś chce powiedzieć swoją opinię o kierunku Zarządzanie na WSEI? :D
05.09.2021
04.09.2021
Artek
odpowiedź dla Bartek z dnia 02.09.2021
Siema, ja studiuję na WSEI na innym kierunku, ale mam kumpli z transportu i z tego co mówili są bardzo zadowoleni, ja z resztą też nie narzekam. Sprawdź sobie program kształcenia- jest na stronie https://rekrutacja.wsei.lublin.pl/studia-i-stopnia/transport/ zobacz czego się będziesz uczył i porównaj z innymi uczelniami. Według mnie jak wybierzesz WSEI nie będziesz żałował :) Pozdrawiam i powodzenia!
Bartek
Witam, czy ktoś z Was poleciłby transport? Ktoś jest w stanie powiedziec pare słów na temat transportu na WSEI
02.09.2021
26.08.2021
Olo
Czy oferta na studia pierwszego stopnia widoczna na www jest w pełni aktualna, czy na jakieś kierunki limity się wyczerpały?
Pedro
Cześć wszystkim. może się ktoś wypowiedzieć o studiach niestacjonarnych I stopnia na zarządzaniu ? Ciężki kierunek ?
11.08.2021
09.08.2021
C.
Czy można pogodzić pracę ze studiami na kierunku pielęgniarstwo (stacjonarne)? Jak wygląda przykładowy rozkład zajęć w tygodniu?
Mateusz
odpowiedź dla O. z dnia 02.08.2021
WSEI to Uczelnia prywatna, więc za naukę stacjonarną\ niestacjonarną się płaci. Wszystko jest na stronie: https://rekrutacja.wsei.lublin.pl/rekrutacja/
03.08.2021
02.08.2021
O.
Hej, z tego co patrzę to WSEI jest uczelnią publiczną Tak? Więc czy orientuje się ktoś czy za studia stacjonarne się płaci?
Emma
jakieś opinie o FiR licencjat? jakie przedmioty najtrudniejsze?
27.07.2021
25.07.2021
Magda
Bardzo dziękuję za opinie ❤
Anna
Jeśli chodzi o FIR NS, to zalezy na jakich Profesorow sie trafi, wazne jest to by walczyc o swoje z niektorymi a wkoncu sie wygra, bo niektorzy, ale to tak jak mowie, wyjatki maja inne podejscie do zaliczenia, a wszyscy pozostali sa supperr
22.07.2021
14.07.2021
Wojtek
odpowiedź dla Magda z dnia 09.07.2021
Studiowałem tam. Bardzo ciekawy kierunek, przedmioty typu podstawy organizacji, zarządzanie przedsiębiorstwem, podstawy finansów i rachunkowości, makroekonomia, analiza danych w biznesie i finansach itp. są prowadzone w interesujący i nowoczesny sposób. Dużo praktycznej wiedzy. Polecam :)
Magda
Czy mógłby ktoś napisać opinię o kierunku Finanse i rachunkowość?
09.07.2021
06.07.2021
student wsei
odpowiedź dla Stu... z dnia 04.07.2021
Nie ma, ewentualnie jakieś podstawy podstaw ;) Nie ma się czego obawiać :) Z resztą na stronie rekrutacyjnej jest program kształcenia, czyli to o czym będziesz się uczyć: https://rekrutacja.wsei.lublin.pl/studia-i-stopnia/pedagogika/
Stu...
Czy na studiach I stopnia kierunek pedagogika jest matma ?? Czy studia są ciężkie do ogarnięcia ??
04.07.2021
23.06.2021
Studentka
Gdzie znajde plan zajec na studia pomostowe niestacjonarne z pielegniarstwa
Mateusz
Również mam pytanie co do kierunku logistyka niestacjonarnie jaki jest poziom i jak jest z angielskim?1
15.05.2021
11.05.2021
Absolwent
odpowiedź dla Log z dnia 02.05.2021
Trzeba mieć zdaną maturę, nie musisz zdawać dodatkowo rozszerzonych przedmiotów. Uczyć trzeba się wszędzie, ale na WSEI jest tak fajna atmosfera i wykładowcy, że człowiek uczy się z przyjemnością, szczególnie praktyki :) Pozdrawiam!
Log
Czy na studia logistyczne są jakieś wymogi maturalne? Trzeba zdawać w rozszerzeniu konkretne przedmioty? Dużo jest potem nauki matematyki?
02.05.2021
16.04.2021
Zainteresowana
A czy da radę pogodzić pracę ze studiami na psychologii czy nauki jest tyle ze nie bedzie w ogóle czasu wolnego?
student psych.
odpowiedź dla Zainteresowana z dnia 08.04.2021
Cześć! Osoba słaba z matmy na pewno da sobie radę. Na psychologii jest trochę statystyki, ale do ogarnięcia ;) Wykładowcy są pomocni i wyrozumiali, na pewno sobie poradzisz! Do zobaczenia na WSEI! Pozdr, student II r.
10.04.2021
08.04.2021
Zainteresowana
Hej, czy studiuje ktoś psychologię I stopnia? I jest w stanie powiedzieć czy osoba słaba z matmy da sobie radę?
Ekonomia
Ktoś może się wypowiedzieć o studiach niestacjonarnych magisterskich na kierunku ekonomia o specjalności ekonomika przedsiębiorstw? ☺️
24.03.2021
25.02.2021
Michaela
Hey ludzie! Czy mozliwe jest studiowanie pielegniarstwa(licencjackie) na tej uczelni mieszkajac za granicą? Jak czesto sa zjazdy? Czy teoria jest online? Ja mam mgr z pedagogiki ale zero pracy. Chcialabym sie przekwalifikowac jednak nie moge jeszcze zjechac do Polski. Dzieki jak ktos odpowie :)
studentka
Plany zajęć dostępne są w WD ale dla studentów a nie kandydatów ale dla każdego stopnia na stronie umieszczony jest skrócony program studiów, który zawiera wszystkie najważniejsze informacje łącznie z wykazem modułów/przedmiotów. Mnie utaj bardzo dobrze się studiuje, polecam wszystkim zainteresowanym znajomym :)
05.02.2021
31.01.2021
Student
Podzieli się ktoś opinia jak wyglądają studia II stopnia Transport zaoczne??
P.
Orientuje się ktoś jak wyglądają studia na kierunku Transport - Niestacjonarne ? Na stronie WSEI nie ma planów jakby się ich wstydzili lub były tajemnicą państwową :/ Ciekawi mnie ile mniej więcej trwają zajęcia, ile jest ćw/lab, czy piątki też są zjazdy ?
22.01.2021
20.01.2021
student psychologii WSEI
odpowiedź dla Eliza z dnia 20.01.2021
Poziom Psychologii w WSEI nie różni się niczym w porównaniu do uniwerków. Wręcz przeciwnie, mniejsza "masa" studentów = większy dostęp do wykładowców, a to jak wiadomo w późniejszym życiu zawodowym bardzo się przydaje. Pozdrawiam!
Eliza
Co myślicie o psychologii w tej uczelni. Marzę o tych studiach, obawiam się o rekrutację do publicznej. Jakie macie zdanie o tym kierunku w WSEII?
20.01.2021
15.01.2021
Tomo
Czy teraz jest nabór na jakieś kierunki?
Ala
Czy zdarza się, że jakieś specjalności nie zostają uruchamiane? Chodzi mi o pedagogikę.
25.11.2020
17.10.2020
Pol
Polecacie informatykę w tej szkole? Ewentualnie inne studia inżynierskie?
Jafkvggn
Kiedy i gdzie można sprawdzić czy się dostałem?
19.09.2020
10.09.2020
kandydat
odpowiedź dla Tom z dnia 08.09.2020
Z tego co wiem jeszcze są, do końca września można składać dokumenty, ale mówili, żeby nie czekać na ostatni moment.
Ja
Ada opłata rekrutacyjna została zniesione.
09.09.2020
08.09.2020
Tom
Czy na informatykę można jeszcze rekrutować? Są miejsca?
Ada
Ile wynosi opłata rekrutacyjna? Zakończyłam rekrutację, ale nie ma kompletnie żadnych informacji na temat tej opłaty.. Już nie wiem czy sama coś źle robię, czy jak..
07.09.2020
01.09.2020
Gabrysia
Kiedy będę wiedziała, czy udało mi się dostać? Kiedy jakieś listy?
Student
Kiedy pojawi się lista osób przyjętych?
01.09.2020
25.08.2020
student
odpowiedź dla Daria z dnia 21.08.2020
Obydwa kierunki są ciekawe, może zerknij na przedmioty na stronie rekrutacyjnej, laboratoria, wykładowców itd. Może filmy o tych kierunkach Ci coś pomogą: https://www.youtube.com/user/WSEILublin1/videos Super Uczelnia, nie ma się co zastanawiać :) Powodzenia!
Daria
Hej! ☺️ czy ktoś mógłby coś więcej powiedzieć o psychologii lub pielęgniarstwie na tej uczelni? Mam dylemat pomiędzy tymi dwoma kierunkami, może mógłby coś więcej opowiedzieć lub polecić ? Pozdrawiam!
21.08.2020
29.07.2020
Gosia
Na jakim etapie wybiera się specjalności na pedagogice? Czy od początku studiów?
Rafał
odpowiedź dla Administracja, czy warto? z dnia 25.07.2020
Hej! Administracja na WSEI jest naprawdę godna polecenia. Ciekawe zajęcia, kompetentna i bardzo sympatyczna kadra :) Wszystko ogarniesz bez problemu! Na WSEI ogólnie jest więcej studentów i ludzi dzięki którym zdobędziesz ciekawe kontakty, które mogą się przydać w przyszłości. Pozdrawiam!
29.07.2020
25.07.2020
Administracja, czy warto?
Hej, a jak wygląda Administracja zaocznie? Wykładowcy są spoko, zajęcia trudne? Zastanawiam się nad wsei a wspa i nie wiem co robić.
Angielski
Na luzie sobie poradzisz ;) skoro zdanąmasz maturę to nie masz czego się bać ;) jest to uczelnia PRYWATNA, więc wiadomo, że podchodzą do studenta lepiej niż na publicznych. Pielęgniarek w kraju wciąż jest za mało, więc nie wahaj się i nie obawiaj angielskiego
24.07.2020
24.07.2020
Rozważam pielęgniarstwo
Witam, jak to jest na pielęgniarstwie z j. angielskim? Powiem szczerze jest to mój bardzo słaby punkt i bardzo się tego obawiam ... boję się że sobie nie poradzę trochę mnie to hamuje. Bardzo dużą wagę przywiązują na uczelni do języków czy raczej jest to traktowane "Na luzie" ?
student
odpowiedź dla Iza z dnia 25.06.2020
Są studia licencjackie, magisterskie i jednolite 5 letnie. Specjalności jest kilka; Psychoprofilaktyka i pomoc psychologiczna Psychologia sądowa i penitencjarna, Psychologia społeczna, Psychologia organizacji i zarządzania . Tu masz filmik o tym kierunku: https://www.youtube.com/watch?v=VoAB_2VhYEk&t=1s Pozdr.
26.06.2020
25.06.2020
Iza
Psychologia w tej uczelni to są studia 5-letnie? Czy są jakieś specjalności?
absolwent zarządzania
Poziom dobry, wykładowcy z branży, super podejście do studenta , mam same miłe wspomnienia ;) Więcej info o kierunku znajdziesz na stronie rekrutacyjnej, albo tu: https://www.youtube.com/watch?v=MWazn0PNa8A
25.05.2020
24.05.2020
Zarządzanie niestacjonarnie
Cześć! Powiecie coś o tym kierunku? Dużo trzeba Kuć? Szkoła ma dobry poziom?
pielęgniarka
odpowiedź dla Ala z dnia 08.05.2020
Tak, oczywiście, wszystkie informacje są na stronie rekrutacyjnej WSEI :) rekrutacja.wsei.lublin.pl
11.05.2020
08.05.2020
Ala
Czy realizowane jest pielęgniarstwo pomostowe?
student logistyki
Gorąco polecam Zarządzanie logistyką w przedsiębiorstwie :) Fajni wykładowcy, którzy na co dzień pracują w branży i duża dawka praktyki! Pozdr.
06.05.2020
05.05.2020
Kazoo
Polecacie jakieś interesujące specjalności na logistyce?
Pola
Dzień dobry, czy w przyszłym roku akademickim będą specjalności, które będą z dofinansowaniem? Najbardziej chciałabym podjąć naukę na kierunku Psychologia w reklamie i marketingu. Czy mogłabym prosić o więcej informacji na temat ilości miejsc na tym kierunku?
28.04.2020
31.03.2020
kandydat
odpowiedź dla Adam z dnia 30.03.2020
Trzeba wejść na stronę rekrutacja.wsei.lublin.pl , stamtąd dowiesz się wszystkiego. Pozdr.
Adam
Jakie języki można wybrać na ekonomii?
30.03.2020
07.03.2020
Tom
Z jakimi szkołami zagranicznymi współpracuje uczelnia? Macie doświadczenie odnośnie wymiany? Erasmus itp.
Rafi
odpowiedź dla Maturzysta z dnia 22.01.2020
Wystarczy zdana matura, nie są w WSEI brane pod uwagę rozszerzenia. Powodzenia !
22.01.2020
22.01.2020
Maturzysta
Czy jeśli zdałbym 3 przedmioty obowiązkowe na 40% i rozszerzoną geografię na ok 20% to jest sens starać się o przyjęcie na jakikolwiek kierunek?
Lidzia
Słyszałam dobre opinie o tej szkole. Wykładowcy ok. Poziom też.
20.01.2020
18.12.2019
student informatyki
odpowiedź dla Jan z dnia 17.12.2019
Wymagania są, bo inaczej nie nauczysz się niczego. "Szczególnych" wymagań nie ma, nie musisz być oczywiście wybitny, z przeciętnymi wynikami ucząc się regularnie możesz być lepszy od "zdolnych leni". Poza tym, kierunek wart nauki, bo zyskujesz dobry i ceniony na rynku pracy zawód. Warto się przyłożyć :)
Jan
Czy na informatyce są jakieś szczególne wymagania? Czy z przeciętnymi wynikami na maturze można dać sobie radę?
17.12.2019
02.12.2019
studentka
Jest to poziom politechniczny, bo wykładowcy to inżynierowie po politechnikach :) a i niektórzy pracują i tu i tu. Wymagający, ale bardzo ludzcy, nie ma się czego bać. Ciekawy, przyszłościowy kierunek, warto :)
Janek
Czy na mechatronice jest bardzo ciężko? Poziom politechniczny?
29.11.2019
31.10.2019
student psycho
odpowiedź dla Sara z dnia 30.10.2019
Oczywiście, powiedziałbym że nawet ciekawszy! Wykładowcy też są super :) Polecam serdecznie psychologię na WSEI, każdy Ci to potwierdzi. :)
Sara
Czy program i poziom na psychologii są podobne do tych na uniwerku?
30.10.2019
07.10.2019
Pedagogika wczesnoszkolna
Czy po licencjacie z pedagogiki (za rok kończę) będzie można automatycznie kontynuować na czwartym roku studiów mgr, czy to są zupełnie inne programy? Iza
Zuza
Proszę Cię studentko pielęgniarstwa o informację ile jest w grupach na zajęcia praktyczne do pracowni pielęgniarstwa osób? Bo twierdzę że powinno być zgodnie z prawem do 8 osób nie więcej. Przy takiej ilości studentów jaką podaje uczelnia, wypełnienie tego jest niemożliwe.
13.09.2019
10.09.2019
student pielęgniarstwa
odpowiedź dla Zuza z dnia 06.09.2019
Jakość jest bardzo dobra, a Uczelnia kształci tyle osób, bo ma takie możliwości, poza tym to są wszyscy studenci pielęgniarstwa na Uczelni czyli 1,2,3 rok , a to chyba nie jest aż tak dużo jak na licencjat +magisterka..? Napiszę tylko tyle że dobrze kształcą i jestem z nich zadowolona. Pozdr!
Zuza
Zastanawia mnie jakość kształcenia na kierunku pielęgniarstwo skoro uczelnia podaje, że kształci ok. 2000 osób na pielęgniarstwie, a przepisy nakazują aby zajęcia praktyczne odbywały się w grupach osobowych nie większych jak 6 osób? To fizycznie nie jest możliwe do wykonania!
06.09.2019
12.08.2019
iza
Czy przez szkołę można załatwić akademik?
Ala
Wydaje mi się że do końca sierpnia, ale chyba później też można próbować. Najlepiej wejdź na stronę rekrutacja wsei i zobacz. Pozdrawiam!
29.07.2019
26.07.2019
Asia
Do kiedy jest nabór na studia II stopnia?
student transportu
Jestem studentem transportu i spokojnie mogę Ci go polecić. Sympatyczna kadra, ciekawe zajęcia i dużo praktycznych informacji, które później przydają się w pracy! Ja już kończę ten kierunek, dlatego zazdroszczę nowej przygody i życzę powodzenia!
16.07.2019
12.07.2019
mike
CZy polecacie transport w tej szkole?
Monia
Zjazdy prawie zawsze są co 2 tygodnie. Jak masz wątpliwości to najlepiej zadzwoń do dziekanatu. Tam są wszyscy naprawdę bardzo pomocni, na pewno wszystkiego się dowiesz, numery są na stronie głównej w zakładce kontakt: https://wsei.lublin.pl. Pozdrawiam i powodzonka! :)
11.07.2019
10.07.2019
pola
Jaki jest harmonogram zjazdów na zaocznej pedagogice? Co 2 tygodnie? Czy różnie?
łukasz
Oczywiście, można mixować kierunki. Sam studiowałem na WSEI 2 kierunki w tym samym czasie. Licencjat nie musi być związany ściśle z magisterką. Pozdrawiam i powodzenia! Dobrego czasu studiowania :)
17.06.2019
14.06.2019
anna
Mam licencjat z administracji na innej uczelni. Czy na mogę studiować zarządzanie magisterskie?
student
Fajny kierunek, polecam serdecznie, najlepiej przyjść do nich osobiście i popytać na korytarzu, w dziekanacie itp.
11.06.2019
08.06.2019
KAMI
Czy ktoś może napisać coś o kierunku psychologia zaoczna ? ??? Czy jest ciężko ??
iza
Według mnie większe możliwości daje jednak psychologia. Chodzi mi głownie o perspektywy pracy, które dla absolwenta pedagogiki raczej zawężają się do roli pedagoga - nauczyciela natomiast po psychologii można się sprzedać w różnych firmach, o bardzo różnej działalności i pracowac na różnych stanowiskach, niekoniecznie jako psycholog. Ale oczywiście wybierz to, co Ci w duszy gra :-)
07.05.2019
29.04.2019
Klaudia
czuję się umysłem humanistycznym, na maturze polski, historia, wos, angielski ... co wybrać lepiej: psychologię czy pedagogikę? oba kierunki mi się podobają, bardziej myślę pod kątem pracy, aby były większe możliwości na jej znalezienie. Co poradzicie?
spacer po uczelni - zaplecze?
wszedłem sobie na stronę www na zakładkę ze spacerem po uczelni, chciałem zobaczyć sale, wyposażenie, laborki, itd. ... ale mi się nie odpala. też tak macie? gdzie jest Galeria? podrzućcie link, bo nie chce mi się przeglądać tych materiałów z mediów. Jakie są warunki studiowania, baza dydaktyczna?
01.04.2019
01.04.2019
liczba studentów
by the way ... to ilu jest studentów na jednym roku???? skoro ktoś wspominał o przepełnionej szatki dla zaocznych??? aż jestem ciekawa :-)
studia psychologiczne
ja też myślę o psychologii, zobaczymy gdzie się uda ale rozważam i tutaj, chętnie bym się dowiedziała od studentów tej uczelni, jak oceniają kierunek Psychologia? Czy wszystkie specjalności podane na stronie są do wyboru? Czy może się zdarzyć, że jak będziemy wybierać, to zmienią albo zostawią tylko dwie albo trzy? Ile osób odpadło po pierwszym roku?
28.03.2019
19.03.2019
Pytanie
Czy ktoś wie jak to jest z progami punktowymi na tej uczelni? Bo nie mogę znaleźć na ten temat żadnych informacji (interesuje mnie szczególnie informatyka)
Studentwsei
Studenci dzienni zmuszani są do przychodzenia w soboty razem z zaocznymi. Biorą za dużo studentów na możliwości sal, w rezultacie spora cześć studentów siedzi na podłodze. Płacisz mnóstwo pieniędzy, a nie zapewniają nawet odpowiedniej sali!! Szatnia w soboty zawsze jest przepełniona, wiec często nie ma miejsca nawet gdzie zostawic swoich rzeczy. W całej uczelni śmierdzi barem, który znajduje się na dole. Odpowiadając jednak na wszystkie komentarze poniżej, to tytułu nie da się kupić, musisz tak samo zaliczyć przedmioty jak i na uczelni państwowej.
13.03.2019
27.02.2019
Kasiamaturzystka
Hej. Interesuje mnie psychologia zaocznie. Czy jest ciężko?
zbulwersowana
Czy tego osobnika ktoś jeszcze zatrudnia w tej szkole. Ciekawych uczelnia ma profesorów. http://www.jozefszopinski.pl/
18.11.2018
25.07.2018
jack
nie narzekajcie, tylko się za nauke weźcie, jak patrzę na leni którzy nawet przed sesją nie biora się do roboty, oblewają, potem gadaja na warunki.... to mnie krew zalewa. nie rozumiem, jak można płącić za nauke i nie chcieć się uczyć.
Urszula
Hej kończę licencjat na kierunku zarządzania ze specką logistyki i zastanawiam się nad kierunkiem transport na WSEI( zaocznie), ciężko jest zdać, dużo nauki? Za wszelkie informację bardzo dziękuję :)
05.06.2018
14.05.2018
Transport czy Logistyka?
Pytanie do studentów tej szkoły; czym się różni Transport od Logistyki jak kierunki studiów? Który jest bardziej wymagający - trudniejszy? Co lepiej wybrać i dlaczego? Podpowiedzcie, tak z własnych doświadczeń.
kioto
Hmmm .... zaskoczenie, że aż taka wysoka ocena dla mojej Uczelni. Nie, żebym miała jakieś krytyczne uwagi, ale 9,24 pkt. to mega wysoko. Chyba nawet uniwerki nie mają tyle? Miałam się czepić bałaganu z zajęciami i braku informacji dla nas, studentów, ale chyba sobie daruję :-) Tak mnie rozczulił ten ranking, że mi serce zmiękło :-)
04.05.2018
11.04.2018
Jza
Chciałabym studiować zaoaczną psychologie 3letnią ktoś coś:)??
Łukasz
Czy polecacie kierunek Logistyka na tej uczelni? I która specjalność Waszym zdaniem jest lepsza: zarządzanie logistyką w przedsiębiorstwie, czy inżynieria systemów logistycznych?
31.03.2018
27.02.2018
odp Dontleavemeplease
Ja ukończyłam pedagogikę na tej uczelni (oba stopnie) i zarówno z licencjatu jak i magisterki jestem bardzo zadowolona, więc zdecydowanie polecam.
Dontleavemeplease
Hej hej, Mam pytanko - skończyłam na tej uczelni licencjat pedagogikę rok temu. Niestety musiałam zrobić sobie przerwę, teraz wracam do studiowania i w związku z tym proszę o opinię - czy mgr pedagogiki jest podobny jak lic? Jestem zadowolona z licencjatu i fajnie byłoby kontynuować dobre zdanie o tej uczelni.
19.10.2017
24.08.2017
TRANSPORTER
Polecam transport na tej uczelni, oczywiście jeśli ktoś się tym pasjonuje bo inaczej może być ciężko. Sporo przydatnej praktycznej wiedzy, wymagający prowadzący ale satysfakcja ze zdanej sesji - uczucie nie do opisania.
Pielęgniarstwo
Jest tam kilka sal ćwiczeniowych pielęgniarskich, jakieś laboratorium medycyny transportu, laboratorium badania kierowców itd. Niestety nie wiem co znajduje się w środku.
26.07.2017
20.07.2017
123
Przepisanie ocen z licencjata to trzeba zobaczyć czy nie było podobnych przedmiotów w programie na 1 stopniu. Jak nie było to prowadzący na pewno wyrażą zgodę, tylko musi być odpowiednia ilość godzin i materiał się pokrywać. A tak to nie będzie problemów.
Pielęgniarstwo
Warto czy szukać uczelni medycznych?
18.07.2017
09.07.2017
Ania
Rozważam podjęcie nauki na Kierunku Administracji II stopnia. Niestacjonarnych Prosze o informację czy jest bardzo ciezko, Z zaliczeniami,jestem osobą pracująca. Czy jest możliwość przepisywanie ocen z licencjata na magistra? Serdecznie dziękuję za podpowiedź.
ala
Na psychologii na 3 roku wybieraliśmy specjalizację, ale teraz weszła licencjacka i tam się chyba wybiera na drugim. Na logistyce to chyba najtrudniejsza jest matma.
03.07.2017
30.06.2017
transport/logistyka
Jak jest na tych kierunkach? Polecacie? Ciężko?
PSYCHOLOGIA
jak jest na tej psychologii czy na trzecim roku też się wybiera specjalność czy to jest jak szkoła zawodowa masz być młotkowym i koniec
28.06.2017
21.05.2017
styp.
Kwoty stypendium zmieniają się chyba co roku, różnice są niewielkie, najlepiej na bieżąco sprawdzać na stronie, powinny być takie informacje, jak nie to w dziekanacie najlepiej pytać
5622
wykładowcy są ściągnięci chyba ze wszystkich lubelskich uczelni
19.05.2017
29.04.2017
stypendia
czytam o stypendiach, trochę z niedowierzaniem, że ponad 7 mln rozdysponowali , no ale ok. Ja mam pytanie: kto dostaje takie stypendium, jaki dochód musi być na osobe w rodzinie?
Adi
Studiuję informatykę na WSEI i jestem bardzo zadowolony. Początkowo każdy mi odradzał prywatną uczelnię, ponieważ zależy im głównie na pieniądzach, a co za tym idzie, utrzymują studentów na siłę, ale to nieprawda. Poziom jest naprawdę zadowalający, ogólnie atmosfera na uczelni pozytywna, z tego co wiem, to szkoła oceniana pozytywnie przez pracodawców...
29.04.2017
21.02.2017
psychologia
teraz chyba nigdzie nie ma problemu z dostaniem się także o to raczej nie musisz się obawiać, szkoły potrzebują studentów, bez nich by upadły
ZP
Prywatna ale bardzo dobra, ja jestem zadowolona. Dokładnie to czego się spodziewałam. Jestem na zdrowiu publicznym.
17.12.2016
10.12.2016
Maja
To jest uczelnia prywatna czyli jak to określiła Twoja nauczycielka to są płatne studia.
Łucja
Mam dwa pytania. Pierwsze, moja nauczycielka powiedziała mi, że "to są płatne studia", wydaje mi się że jest to normalna uczelnia jak każda inna. A drugie czy mógłby mi ktoś powiedzieć o psychologii na WSI, np. czy trudno jest się dostać, jacy są wykładowcy, o atmosferze itp. Byłabym bardzo wdzięczna.
06.11.2016
15.08.2016
pyt. o stypenium 1000 zł
czy ktoś z Was wybrał studia na specjalności Programista–operator centrów obróbkowych CNC na kierunku Mechanika i Budowa Maszyn, gdzie podają że każdy na drugim semestrze otrzyma stypendium 1000 zł??? Czy to jest zapisane w umowie na naukę? I czy dalej na cały czas studiów jest to stypendium? czy tylko w tym drugim semenstrze?
Administrator
Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
10.08.2016
15.07.2016
ania06
A jak jest z pielęgniarstwem na Wseii? Jak poziom? Wybieram sie od października i chciałabym się czegoś dowiedzieć ;)
Mary
Witam, czy może mi ktoś dać znać jak jest na ekonomii..dokładnie II stopień- magister..?? Wybieram się od pażdziernika i proszę napiszcie czy bardzo ciężko..:):) Dzięki wszystkim!!
03.07.2016
20.05.2016
Ania
Robiłam dwa kierunki jednocześnie na UMCS i WSEI jeśli mam porównać to na WSEI student jest traktowany o wiele lepiej. Jeśli chodzi o wiedzę i poziom na obu uczelniach jest bardzo dobry. Wyjątek stanową studenci, jedni chcą się czegoś nauczyć inni nie. Najlepsi są Ci którzy przenoszą się z WSEI twierdząc że tam się niczego nie nauczą a tak naprawdę ich oczekiwania były inne hehe myśląc że wystarczy być i zapłacić a wiedza była dla nich obca .... Jeśli ktoś ma pustostan to każda uczelnia będzie wielką zagadką.
pytanko
Kto studiował tutaj LOgistyke albo Transport i mógłby się wypowiedzieć na temat tych kieunków, jak jest? Pytanie nr. 2. Jesli nie w WSEiI to gdzie na Logistykę najleiej? Macie jakieś rozeznanie, porównanie?
25.04.2016
12.04.2016
Elżbieta
na 2 miesiące przed obroną, mój promotor został usunięty z uczelni a nas jako studentów nikt nie raczył nawet poinformować!!!! wymagają opłaty w terminie - inaczej brak dostępu do wirtualnego dziekanatu i e-learningu. Niestety nie działą to w drugą stronę - już 2 miesiące czekamy na materiały do modułu i nikt nie kwapi się ich wstawić na platformę ! Jeżeli profesora - wybitnego traktuje się w taki sposób, to co my biedni studenci możemy wymagać od władz uczelni ???
Administrator
Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
27.02.2016
25.02.2016
jak na psychologii jest?
myślę o psychlogii, chcę się dowiedzieć jak najwięcej o tych studiach w WSEiI w Lublinie, jeśli są tuta studenci tego kierunki to każda informacja jest cenna, jeśli dotyczy programu, poziomu zajęć, specjalności nauczycieli, ogólnie klimatu w szkole.
podyplomowe
Czy ktoś robił tutaj studia podyplomowe: Bezpieczeństwo narodowe i zarządzanie kryzysowe? Warto?
24.02.2016
08.09.2015
Katia
Czy poziom na finansach i rachunkowości jest wysoki? chodzi mi o to czy może być problem ze zdaniem? co myslicie o tym kierunku?
NOGAL
Strona uczelni piękna, przyjazność wielka, ale jak przychodzi do końca, to albo problem z przeliczeniem płatności za studia- przy przeniesieniu z innej uczelni wyraźnie zaznaczyli że obniżą opłatę to co już zaliczone na uczelni z której się przenosisz, a o wyniku na dyplom można się dopiero dowiedzieć po otrzymaniu dyplomu- bo na egzaminie mówią zupełnie coś innego. Pod płaszczem uprzejmości kryje się zupełnie coś innego.Nie polecam. Ale wybór i pieniądze Wasze
14.07.2015
15.06.2015
Ant
Czy jest to trudne studia na Mechanika i budowa maszyn, który poziomie i które powinny iść specjalności?
kami
Dodam jeszcze że osoby mające rodziny i pracujące mają wiele możliwości zdobycia stypendiów socjalnych ( 600 zł na miesiąc) czy z faktu urodzenia dziecka. Czesne można rozłożyć na raty tylko trzeba napisać podanie i go dopilnować bo Panie w dziekanacie jak to ktoś napisał są badzo zakręcone ( oczywiście pozytywnie) z pozdrowieniami dla Pań z Obsługi Studenta :) Po prostu jest tylu studentów i obcokrajowców że widząc jak pracują było mi ich naprawdę szkoda.. Kiedy one piją kawę to ja nie wiem :)
02.06.2015
02.06.2015
Kami
Do Adam7: Jeżeli chodzi o matematykę to jest trudna, chodż idzie się wszystkiego nauczyć. Studiując ekonomię to informatycy mieli z nami bardzo dużo zajęć tych matematycznych, oczywiście mówię o wykładach bo ćwiczenia są w małych grupach ( 15 -25osobowych) . Na pierwszym roku macie matematykę tylko taką dość rozbudowaną, całki, macierze itp. Na drugim jest statystyka, badania statystyczne, a na 3 coś w podobie do ekonometrii :)
karolina
Nie wiem kto pisał ten komentarz ale wcale nie chodzi tu o papierek. Jestem absolwentką tej szkoły i nie miałam nigdy problemu ze znalezieniem pracy czy praktyk jeśli studiowałam mówiąc gdzie studiuje. Papierek nie jest wcale tak łatwo zdobyć, wykładowcy z WSEI pracują także na UMCS a nawet na UW, czy KUL więc nauki jest bardzo dużo, uczelnia jest wyposażona w nowoczesną bibliotekę, nowoczesne sale i aulę, jest dużo fajnych konferencji, badań naukowych, kursów, można zdobyć wiele certyfikatów czy rozpocząć kursy z angielskiego na różnym poziomie. Wykładowcy są naprawdę wymagający: czasami z niektórych przedmiotów zaliczenie rozpoczyna się od 65 %, a na niektórych egzamin można zaliczyć na 60 % ale oprócz tego trzeba zrobić obszerną pracę naukową punktowaną na 40 %, więc aby uzyskać ocenę 5 czasem graniczy z cudem :) Polecam wszystkim którzy chcą coś zdobyć i coś wiedzieć. Oczywiście jak ktoś nie chce się nic nauczyć to się i tak nie nauczy czy będzie studiował na WSEI czy UMCS
02.06.2015
09.05.2015
Adam7
Napiszcie coś proszę o "stopniu trudności " na Informatyce I stopnia, zaocznie. Z punku widzenia osoby pracującej z rodziną. Głównie pytam o przedmioty matematyczne. Nie będę miał za wiele czasu na naukę. Z góry dziękuję za informację.
Ewelina
Czy ktoś mógłby napisać coś na temat promotorów na Wydziale Ekonomii?
06.04.2015
13.02.2015
ga
Nie będę się wypowiadać na temat innych uczelni i porównywać je z WSEI bo studiowałam tylko tu. Początkowo planowałam się przenieść z tej uczelni, jednak zostałam tam do końca. Narzekać nie mogę, z racji bogatej oferty dla studentów. Jak ktoś chce poszerzać swoje horyzonty to ma tam okazję. To co uczelnia ma w swoich laboratoriach jest dla studentów i można z tego śmiało korzystać, i to największy plus tej uczelni.
Jan
Ten portal to wielkie nieporozumienie bo gdyby się nim kierować w wyborze uczelni to ta szkoła jest lepsza niż KUL to absurd !!!
25.10.2014
17.06.2014
jak na psychologii?
pytanie do studentów psychologii mam: jak oceniacie studia tutaj? poziom? wykladowcy? specjalizacje? czy warto?
kasia
przepraszaam teraz szkola stara się o przyznanie im zasaz statusu uniwesrytetu.... fakt przez 4 lata jakos sie przeszło, ale łatwo nie było, teraz na ostatnim semesntrze mam dość, ciagle egzaminy itp. do jedenego wykladowcy 3 prace, hello?? ktos ppowie ze placi sie za nic?? babom w dziekanacie nigdy nic sie nie chce, zawsze wszystko w ostatniej chwili, np. w czawartek okolo.15 dowiadujesz sie,ze w piatek jednak masz zjazd i to na 8 hahaha
05.02.2014
21.01.2014
anita
Ja skończyłam administracje rok temu i znalazłam prace w urzędzie więc w sumie jestem zadowolona. Studiowało się ok, najpierw chodziłam dziennie a potem zaocznie i rzeczywiście widać różnicę. Ale bardzo polecam WSEI. Mój brat tam tez poszedł i tez mu się podoba.
Paula
Coś na temat administracji?
11.01.2014
03.12.2013
aneta
Hej, Moja koleżanka studiuje na psychologii na WSEI i jest bardzo zadowolona. Ma bardzo dużo dodatkowych zajęć praktycznych w różnych placówka jakichś domach dziecka, domach pomocy społecznej itp. Nie wiem jak z innymi kierunkami ale na psychologii to jest raczej wysoki poziom
opinie o psychologii
przeglądam sobie stronę uczelni, śliczna jest i naprawdę miło się ja przegląda, no więc czytam piękne okrągłe zdanka, zachęty, pochwały, słodycz bije z akcji stypendium na studentów od kanclerza czy rektora, no i aż wierzyć mi się nie chce: Czy to wszystko jest prawda? Czy są takie uczelnie, gdzie studenci nie narzekaja na bajzel, odwołane zajęcia, wykładowców z PRL-u, i takie tam??? ja planuję studia na psychologii, pewnie będeę próbować najpierw na państwowych, wseii jest w orbicie moich zainteresowań jako ta druga opcja, pytanie: jak jest na psychologii tutaj? bardzo poprosze o wyczerpujące informacje, za które z góry bardzo dziękuję,
20.11.2013
10.10.2013
beaciara19
szukam osób którzy idą na mgr z ekonomi w tym roku ( II stopień)
niedoszły
wysłali wam jakieś potwierdzenie przyjęcia na studia?
19.09.2013
09.08.2013
gdzie na Administrację?
co sądzicie o Administracji tutaj? czy macie jakieś porównanie z Wyższą Szkołą Przedsiębiorczości i Administracji? ci tutaj - patrze na oferte, są podane specjalności i lista przedmiotów, i nieco wyższa ocena studentow, bo 6,1 punktow, tam szkola z nazwy administracyjna, wypowie się ktoś?
loki
a takze bezpieczenstwo wewnetrzne jaki jest poziom
18.06.2013
17.06.2013
zdrowie publiczne
jak okreslilibyscie poziom trudnosci zdrowia publicznego? czy to sa studia trudne? bp slyszalam opinie, ze zdrowie publiczne, to prawie jak isc na medyczne, co mi sie wydaje bzdura, z opisow wynika, ze to zupelnie cos innego, czego moge sie spodziewac na zajeciach i gdzie najczesciej po studiach pracuja absolwenci?
sorry Pika
juz widze, że dziewczyny!!! pozdrawiam, krzysztof
18.02.2013
18.02.2013
do Pika
malo znam osob, ktore studiuja informe i mowilyby ze to prosty kierunek, albo ze na niskim poziomie, ale szacun - widac, sa wsrod nas jednostki wybitne, to pochwal sie jeszcze, na jaka uczelnie sie przeniosles?(- słaś?, bo nie wiem, czy pisze facet czy dziewczyna?)
Pika
Ja nie jestem zadowolona, po roku studiowania na informatyce przeniosłam się na inną uczelnię. Stwierdziłam, że studiuować trzeba po to, żeby się czegos nauczyć, a nie tylko żeby "byc przepchniętym" przez kolejne lata. Niestety na Wsei poziom był bardzo niski, nic się nie nauczyłam.
11.02.2013
06.02.2013
logistyka na WSEiI
ja chcialbym pojsc na kierunek logistyka, do Lublina mam najblizej, wiec w gre najbardziej wchodzi Lublin, przejrzalem ich strone, informacje sa czytelne, jest program, sa nazwiska wykladowcow, prof i dr, czyli chyba ok, ale i tak chetnie bym sie dowiedzial czegos wiecej od studentow, jak jest trudno, jak wugladakja zaliczenia i pierwsza sesja, ile osob odpada przezd drugim rokiem? szukalem jeszcze, gdzie w Lublinie mozna studiowac logistyke, ale nic mi nie wyszlo, czy jakas inna szkola oferuje jeszcze ten kierunek?
upa
kiedy się płaci za studia to wiadomo, że Cię lepiej traktują, że wszystko wygląda inaczej. Musza sie starac, bo im zalezy na studentach, w koncu te uczelnie sa dla nas, jak my chcemy sie uczyc, to oni maja z czego zyc, a to ze boli, jak sie placi - no trudno, taki life. Nawet w panstwiwych uczelniach zaoczniaki bula kase.
28.11.2012
22.09.2012
Gorycz
Std napisał całą prawdę o tej uczelni. Ty im dobrze płacisz, oni dobrze wymagają. 3 i pół roku zmarnowałem na transporcie w tej uczelni, no i kilkanaście tysięcy. I ciągle tylko pilnują czy czesne zapłaciłeś w terminie.
żak /były/
grzywa ma racje, jak ktoś studiował na uczelni państwowej i na wsei to wie że obsługa studenta na wsei jest o niebo lepsza niż na uczelni państwowej, i tu i tu trzeba się uczyć żeby coś osiągnąć, ale na wsei jest podejście bardziej praktyczne
19.09.2012
12.09.2012
WD*
na zdrowiu publicznym siora mowi, ze jest ok, na bezpieczenstwie nie wiem, chyba za duzego wyboru w lublinie nie masz, to duza szkola, sporo kierunkow, fakt ze misz masz, ale jakas tam marke sobie wypracowali, raczej ludzie mowia pozytywnie
a kto studiuje bezpieczeństwo wewnetrzne?
chetnie bym przeczytala cos na temat kierunku bezpieczentwo wewnetrzne, ale nie to co na stronce szkoly, czyli przedmioty, bardziej, jak sa prowadzone zajecia i kto je prowadzi? na ile sa to ludzie z branzy, znajacy sie na rzeczy? kiedy odbywaja sie praktyki i jak przebiegaja? czy szkola je zapewnia studentom i gdzie? w jakich miejsjcach?
23.07.2012
14.06.2012
w Lublinie chyba w czolowce
w moim odczuciu chyba jedna z najlepszych prywatnych w Lublinie, ja slyszalam dobre opinie o nich, zwlaszcza od znajomej ktora studiuje u nich psychologie, sama sie zastanwiam nad nimi, jesli zabraknie mi punktow na maturze, na razie jeszcze czekam i robie rozezannie w terenie
do Marty
starzy maja racje, ale problem polega na ty, ze jak nie masz predyspozycji, to przeciez na budowe maszyn ani ekonomie nie pojdziesz, bo po co? zmarnowane pieniadze tylko, wiec szukaj czegos, co Ci lezy, a z robota???? no coz, moze bedziesz miec szczescie :-)
14.06.2012
28.05.2012
marta
co sadzicie o zdrowiu publicznym na WSEiI w Lublinie? czy jest sens wybrac taki kierunek? rodzice mi odradzaja, jak wyglada praca w regionie dla absolwentow? oreintujecie sie moze?
transport - adam
mysle o kierunku transport, rozwazam WSEiI, kto studiuje ten kierunek i moze napisac cos o studiach i samej uczelni, ale bardziej konkretnie, chcialbym wiedziec ile jest fizyki na pierwszym roku, jak trudne sa to wedlug waszej oceny studia i czy wybor kierunku transport wydaje wam sie dobry, czy nie zalujecie, ze tu studiujecie? z gory dziekueje za komenty
25.04.2012
24.01.2012
norka
grzywa pewnie dostał w łape za to, żeby reklamować tą uczelnie hehe. Nie jest źle aczkolwiek nie jest tez tak jak grzywa pisze przynajmniej z mojego punktu widzenia.
Std
Nonsensy. Dyplomy za kasę, zero poziomu, uczelnia przyjazna chyba tylko dlatego ze zaliczenie masz na friko. Tylko co z tego jak sie z ciebie smieja, że tu studiujesz. Totalna wpadka
12.01.2012
08.12.2011
ibis
hej, grzywa, czy ty przypadkiem nie robisz reklamy dla WSEiI w Lublinie? może ci za to płacą, że tak ładnie o nich piszesz, co?
grzywa~~
z ręką na sercu bardzo, bardzo, bardzo przyjazna studentom uczelnia, z bardzo, bardzo zaangazowanymi ludzmi dbajacymi o wysoki poziom ksztalcenia, potwierdzaja to wyroznienia i rankingi dla Wyższej Szkoły Ekonomii i Innowacji w Lublinie i opinie dobre opinie w srodowisku lokalnym o tej placówce, polecam
03.06.2011
25.05.2011
Ania
Czy to prawda że uczelnia oferuje wysokie stypendia finansowane z środków UE? Jeśli tak to czy łatwo je uzyskać?
Ignacy
Uczelnia o szerokich horyzontach. Posiada dobrą bazę dydaktyczną, Oferuje ciekawe praktyki. Bogaty system stypendialny.
21.05.2011
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Kościerzynie
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Toruniu
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Uniwersytet WSB Merito w Gdańsku
  • Chrześcijańska Akademia Teologiczna w Warszawie
  • Warszawska Wyższa Szkoła Biznesu
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Uniwersytet WSB Merito Bydgoszcz
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Szczawnie-Zdroju
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Akademia Medyczna Humanum w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Uniwersytet Kaliski
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Powiślańska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Targu
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Warszawska Uczelnia Ekonomiczna
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Uniwersytet WSB Merito w Toruniu
  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Akademia Pożarnicza w Warszawie
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Akademia Nauk Stosowanych im. H. Cegielskiego w Gnieźnie, Uczelnia Państwowa
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Gdańsku
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Uniwersytet Radomski im. Kazimierza Pułaskiego
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Uniwersytet WSB Merito Szczecin
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Uniwersytet Ignatianum w Krakowie
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Politechnika Częstochowska
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
  • Gdański Uniwersytet Medyczny
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Psychologii w Poznaniu
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Społeczno-Ekonomiczna w Gdańsku
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana, Wydział w Warszawie
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Gnieźnieńska Szkoła Wyższa Milenium
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Uniwersytet w Siedlcach
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Uniwersytet Śląski w Katowicach
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Akademia WIT w Warszawie
  • Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana w Radomiu
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Akademia Tarnowska
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Akademia Piotrkowska
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie
  • Warszawska Akademia Medyczna Nauk Stosowanych
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Akademia Ekonomiczno-Humanistyczna w Warszawie
  • Akademia Zamojska
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Uniwersytet Pomorski w Słupsku
  • Wyższa Szkoła Kosmetyki i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Uniwersytet Wrocławski
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Małopolska Uczelnia Państwowa im. rtm. Witolda Pileckiego w Oświęcimiu
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Akademia Jagiellońska w Toruniu
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Uniwersytet Gdański
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Politechnika Śląska
  • Politechnika Poznańska
  • Wydział Nauk o Polityce i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Opolskiego
  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Politechnika Łódzka
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie