• TEB Edukacja WSB podyplomówki 2 tyg.
  • Wyższa Szkoła Biznesu - National Louis University
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa

Wyższa Szkoła Nauk Społecznych w Lublinie

uczelnia niepubliczna, woj. lubelskie, 20-102 Lublin, ul. Zamojska 47, (+81) 531 85 56, info@wsns.lublin.pl

Wyższa Szkoła Nauk Społecznych w Lublinie to uczelnia z wieloletnim doświadczeniem i ugruntowaną pozycją na rynku edukacyjnym. Kształci na jednolitych studiach magisterskich w zakresie psychologii i fizjoterapii oraz na studiach I i II stopnia w specjalnościach o profilu społecznym oraz w zakresie nauk medycznych. Ofertę dydaktyczną uzupełniają studia podyplomowe.

Uczelnia jest otwarta na potrzeby studenta, szczególnie osób z niepełnosprawnościami. Dysponuje nowoczesnym budynkiem, dobrze wyposażonymi pracowniami oraz biblioteką. Kadrę tworzą nie tylko naukowcy, ale również doświadczeni praktycy. Placówka stawia sobie za cel zapewnienie studentom wysokiego poziomu wiedzy i umiejętności oraz rozwijanie ich kompetencji społecznych.

Osoby zainteresowane studiami z zakresu nauk społecznych oraz nauk medycznych mogą bliżej przyjrzeć się propozycji WSNS w Lublinie i zapoznać się z aktualnymi zasadami rekrutacji.


Ocena uczelni

8.00 / 10
451 głosów

Opinie (142)
Wyższa Szkoła Nauk Społecznych w Lublinie, WSNS Lublin

Arek
Witam, wybieram się na ratownictwo medyczne niestacjonarne. Może mi ktoś powiedzieć ile jest zjazdów w miesiącu, czy jest dużo nauki i czy ogólnie da radę pogodzić ten kierunek studiów z pracą?
22.09.2022
20.09.2022
Agnieszka
Witam. Czy ktoś wybiera się na pielegniarstwo od października ? Albo ktoś już jest absolwentem ? I powiem jak wyglada nauka ? Dziękuje
Ewela
Cześć. Skończył ktoś bądź studiuje obecnie logopedię na wsns? Jakie wrażenia? Pozdrawiam
10.07.2022
04.07.2022
Paweł
Cześć. Jak wygląda nauka online na podyplomowych? Czy jest to e-learning czyli gotowe materiały i zadania do zrobienia czy zajęcia są na żywo online w weekend? Pozdrawiam serdecznie
Mik
Hej,studiował ktoś online na studiach podyplomowych psychologia w zarządzaniu lub psychologia menagera ? Polecacie ? Czy i kiedy można się zapisać,wykłady to elastyczne terminy czy jest wybór dni i godzin ?
21.04.2022
21.02.2022
Studentka
Bardzo polecam ta uczelnie. Studiowanie to czyta przyjemność.jesli niektórym osobom tak się nie podoba mogą się przenieść, nikt nikogo za rękę nie trzyma 🙂
Ja student
Jeśli chodzi i oratownictwo to nie polecam Pan mgr Łukasz K***arski skutecznie utrudnia życie... są tańsze uczelnie bez takich "wykładowów" jak Pan Łukasz...... NIE POLECAM !!!!!!!!!!!!!!!
18.02.2022
17.02.2022
JJ
Dzień dobry. Proszę o informacje na temat podyplomówki z zakresu oligofrenopedagogiki. Czy polecacie Państwo tę uczelnię? JJ
as
Witam, czy ktoś z was jest na studiach podyplomowych z podologii i mógłby opowiedzieć jaki jest poziom kształcenia ? jak wygląda praktyka? i czy dużo można się nauczyć?
12.01.2022
17.10.2021
Kamil
witam czy któs zaczął studia bhp online ? proszę o kontakt
Megi
Mam pytanie do studentów studiów podyplomowych online. Czy studiowanie opiera się na skryptach czy jest to bardziej multiledialne- filmiki wykłady które można sobie odtwarzać. Interesują mnie kierunki dietetyczne których jest kilka
15.10.2021
22.08.2021
G
Witam, jestem zainteresowana przygotowaniem pedagogicznym i dietoterapia - studia podyplomowe. Czy ktoś może coś więcej powiedzieć o tych studiach. Czy zajęcia są online w czasie rzeczywistym i trzeba się logować czy można studiować w dowolnym czasie samemu?
Jagoda
Hej, czy ktoś może wybiera się w tym roku na przygotowanie pedagogiczne? Ja mam zamiar i zastanawiam się czy ta uczelnia to jest dobry wybór :)
08.08.2021
26.07.2021
wsns
Panie Tomku, serdecznie dziękujemy za opinię. Takie wypowiedzi zachęcają do jeszcze większego rozwoju, właśnie dla studentów, takich jak Pan.
Tomek
Właśnie ukończyłem jeden z kierunków podyplomowych - zarządzanie zasobami ludzkimi. Jestem zadowolony z przystępnych materiałów. Dużą zaletą systemu studiowania w WSNS jest możłiwość kształcenia się w dowolnym czasie co umożliwia łączenie życia zawodowego z życiem osobisty. Najczęściej studia podyplomowe odbywają się w weekendy - a po całym tygodniu pracy chciałoby się ten weekend mieć wolny. I w ten oto sposób studiowałem sobie w ciągu tygodnia w godzinach wieczornych. Już zapisałem się na kolejny kierunek (socjoterapia) i nie mogę się doczekać. Przeglądałem inne komentarze i zauważyłem, że niektórym nie podobają się testy. Wystarczy opanować udostępniony materiał analizując go ze zrozumieniem. To nie jest sklep z dyplomami. Każdy przedmiot się kończy testem i jest to mobilizacja do systematycznej pracy.
24.07.2021
17.07.2021
Maciej
Siema, wybiera sie ktoś w roku 21/22 na psychologię niestacjonarnie jednolite? Starsze roczniki mogą się wypowiedzieć czy jest ciężko?
Ania
Czy ktoś jest na podyplomówce z przygotowania pedagogicznego online ?
08.07.2021
04.07.2021
Agnes
Witam, proszę o opinie na temat studiów podyplomowych z doradztwa zawodowego. Czy warto wybrać 2 czy 3 semestralne?Proszę o informację na temat testów zaliczeniowych i ogólnego „wrażenia”
Monika g
Hej, Studiował ktoś kosmetologię online ?
01.07.2021
01.07.2021
MKA
Ktoś wybiera się na pielęgniarstwo w tym roku październik 2021? Chętnie tez dowiem się w jakim systemie są zajęcia ile dni w tygodniu po ile godzin, pozdrawiam
Ania
Orientujecie się czy jak pracuje we wszystkie weekendy to dam radę na pielęgniarstwie ? Bo tam chyba zajęcia tez w weekendy ? 🙁
28.05.2021
24.05.2021
Klaudia
Wiadomość dla wszystkich którzy zastanawiają się nad wyborem tej uczelni : zastanówcie się dwa razy! Wybierając tą uczelnie sądziłam że te pięć tysięcy które płace rocznie będą uczciwą sumą za uczciwą edukacje. Jednak po ponad pół roku sądzę że jest to za dużo gdyż podejście niektórych wykładowców do studentów i do ich czasu to jest jedna wielka kpina. Jeśli masz pracę to licz się z tym że możesz ją stracić gdyż godzina egzaminu jak w przypadku podstaw przedsiębiorczości prowadzonych przez P .Mgr A. Gąsior-Mazur może się zmienić z 19:00 na 8:00 dzień przed egzaminem. Nawet jeśli weźmiesz sobie wolne godziny na wykład to licz się z tym że możesz stracić te godziny jak to było w przypadku fizjologii i patofizjologii prowadzonej przez P. Swatko-Ossor Marię kiedy to Pani Doktor napisała nam dwie minuty przed zajęciami że takowych nie ma. Takich przykładów jest o wiele więcej. Ostatnim przykładem będzie Pani Mgr. Aneta Bernat. Pani Magister ustaliła egzamin na godzinę 18;00. Jednak do godziny 19:43 nie było ani testu ani samego wykładowcy aż do momentu w którym dostaliśmy o tejże godzinie informację że test będzie dostępny o godzinie 20:00. Bez żadnego wyjaśnienia, słowa przepraszam ani pytania czy wszystkim ta godzina odpowiada. Na tej uczelni jest jednak mała garstka wykładowców którzy zasługują na złoty medal. Są to między innymi P. Mgr . Uss-Wojciechowska, Dr. K. Szpak-Lipińska oraz P. DrHab. Małgorzata Tokarska-Rodak która wkłada całe swoje serce w dzieleniu się swoją wiedzą.
WSNS
odpowiedź dla dietetyka niepolecam z dnia 30.04.2021
Dzień dobry, czy może Pani ma podać kiedy studia rozpoczynała i zakończyła?
11.05.2021
08.05.2021
Aga
Dietetyka dzienne, ktoś może podzielić się opinią na temat tego kierunku. Czy trudna jest biochemia
dietetyka niepolecam
dietetyka podyplomowe - gorąco niepolecam. Liczyłam na zdobycie jakichkolwiek przynajmniej podstaw wiedzy nt dietetyki - czuję się "nabita w butelkę" oszukana, z poczuciem wyłudzenia pieniędzy. "studia" polegają na udostępnieniu kilkuset stron tekstu, niestety zawierającego dużo błędów merytorycznych; zakres tych pseudowykładów zupełnie nieprzydatny - przykre świadectwo kompleksów twórców materiałów - poziom subkomórkowej biochemii materiał niepraktyczny, nieprzydatny, bezużyteczny, będący źródłem wyżywania się na testach zaliczeniowych. Testy zaliczeniowe tam wyprodukowane - szczyt wredoty laboratoryjnych teoretyków biochemii, cytofizjologii itp. pytania o wartości potencjałów elektrycznych błon komórkowych, hormony oreksygeniczne, eikoznoidy seri I i II + cenna wiedza że np spalenie 1mola palmitynianu o 16 atomach węgla daje 129 moli ATP. Niemal ZERO przygotowania, edukacji i praktycznej wiedzu nt dietetyki (może 1/2 wykładu jednego z ok 30 wnosi cokolwiek) reszta - poziom cytofizjologii, biochemii subkomórkowej w wydaniu farmaceutów lub pielęgniarek habilitowanych mającej się nijak do oczekiwań od studiów na takim kierunku. W uwagach do wykładowców informacje nt błędów w testach - od 6 lub 9 lat nikt nie zareagował - te same niezmienione błędy do dziś. Jeżeli chcesz kupić dyplom - miejsce ok o ile masz dość cierpliwości na przebrnięcie przez chore testy zaliczeniowe; jeżeli czegoś się nauczyć - poszukaj uczelni która zapewnia kształcenie a nie tylko dyplom ukończenia.
30.04.2021
15.04.2021
Psychologia
Hej. Spotkam tu kogoś kto studiował lub studiuje psychologię? Chciałabym zapytać jak wyglądają studia
Zainteresowana
Witam, czy ktoś kto studiuje fizjoterapię jest w stanie powiedzieć czy osoba, która nie jest po biol-chemie i nie uczyła się nigdy rozszerzonej biologii da sobie rade na fizjoterapii?
15.04.2021
11.03.2021
WSNS
Dzień dobry, w odpowiedzi dla Misia, nie można studiować pielęgniarstwa I stopnia (licencjackich) bez przyjazdu na zajęcia. Zjazdy są co dwa tygodnie. Część przedmiotów jest online, ale zajęcia praktyczne muszą się odbyć stacjonarnie w pracowniach. Pozdrawiam, WSNS
Misia
Dzień dobry, czy możliwe jest studiowanie pielęgniarstwa (licencjackie) na tej uczelni mieszkając za granicą? Jak często sa zjazdy? Czy teoria jest online? Czy praktyki są w jednym bloku np. cały miesiąc czy porozrzucane przez cały rok? Ja mam mgr z pedagogiki ale chciałabym się przekwalifikować jednak nie moge jeszcze zjechać na stałe do Polski. A może jest możliwość indywidualnego toku studiów? Dzięki jak ktoś odpowie :)
06.03.2021
16.02.2021
wsns
Odpowiedź dla byłej Studentki 2020. Była Pani na studiach stacjonarnych, a na nich zajęcia z wf są obowiązkowe, dlatego też mogły być problemy z zaliczeniem. Osoba prowadząca wf jest dosyć ambitna i wymagająca ale dzięki temu już od pięciu lat nasza uczelnia zajmuje pierwsze miejsce wśród uczelni prywatnych w województwie lubelskim w sporcie akademickim. Dziękujemy Pani za opinię i jest nam przykro, że nie spełniliśmy Pani oczekiwać, chociaż było to naszym zamiarem. Życzymy wszystkiego najlepszego.
Anka
Tragedia!!! A mozesz zdradzić na jakim kierunku byłaś? Ja chce iść tam na pielegniarstwo licencjackie. Orientujesz sie jak jest na nim?
15.02.2021
11.02.2021
Była studentka 2020
Totalna ignorancja, brak profesjonalizmu i robienie studentom pod górkę ze wszystkim. Całkowicie odradzam. Pieniądze wyrzucone w błoto. Byłam na uczelni semestr. Na początku wszystko było dobrze, może oprócz bardzo małej ilości zajęć. Legitymacje studenckie dostaliśmy pod koniec listopada i sami musieliśmy się o nie prosić. Kiedy zaczęliśmy zajęcia na liście było 23 uczniów, jak się potem okazało 15 z nich zrezygnowało z uczelni jeszcze w wakacje, a dziekanat tego nie odnotował i nie wypisał ich z listy, była nas ósemka. Największy problem był z zajęciami wf. Z powodu pandemii grupa nie chciała chodzić osobiście na zajęcia, nauczyciel wf nie potrafił tego zaakceptować. Mimo decyzji dziekanatu o wf tylko dla chętnych byliśmy ciągle przekonywani przez nauczyciela że jest on obowiązkowy. Chodziły na niego 2 osoby przez cały semestr. W końcu przy zaliczeniu mieliśmy pisać prace zaliczeniowe. Finalnie nauczyciel miał je gdzieś i wystawił każdemu kto nie chodził na NIEOBOWIĄZKOWE zajęcia 3.5, a reszcie 5. W końcu w grudniu pod pretekstem rozmów o zajęciach z wf ogłoszono nam zamknięcie naszego kierunku z powodu za małej ilości osób (od samego początku do końca było nas 8). W umowie jest punkt mówiący o zapewnieniu przez uczelnie miejsca na innej w razie zamknięcia kierunku, umyli ręce i zaprosili na zaoczne. Kiedy złożyłam pismo o zakończeniu edukacji od przyszłego semestru z powodu zamknięcia kierunku - zostałam od razu wypisana ze studiów i musiałam pisać kolejne maile żeby to wyjaśnić, sytuacja powtórzyła się jeszcze raz po paru tygodniach. Od kiedy ogłosili zamknięcie kierunku zajęć nie było praktycznie wcale. Może 2-4 godziny tygodniowo a przez cały styczeń może 5 godzin. Było pare przedmiotów bez jakichkolwiek zajęć. Dostaliśmy dokument i na jego podstawie musieliśmy napisać prace zaliczeniowe.
Dorota
Mam pytanie, jak przebiegają studia on-line na kierunku socjologia, proszę o informacje, z góry dziekuję, a i jaka jest średnia wieku studentów . 48 Dorota
08.10.2020
12.09.2020
Aga
Witam! Interesuje mnie kierunek studiów podyplomowych zarządzanie oświatą w formie on-line. Czy to są studia kwalifikacyjne? Studiował ktoś? Proszę o wyrażenie opinii.
Zainteresowany rm
Witam.Jestem zainteresowany kierunkiem ratownictwo medyczne niestacjonarne na tej uczelni.Czy móglby ktos przybliżyć czy jest bardzo ciężo zaliczyć przdmioty np.anatomia,fizjologia itd?,czy wykładowcy są życzliwi?.Czy dużo zajęc praktycznych z pierwszej pomocy,medycyny ratunk9wej i technik ratunkowych?.Czy rzeczywiscie przygotowuje szkoła praktycznie di zawodu czy raczej teoria ?.Czy sązajecia wg scenariuszy realistycznych zdarzeń? (na innych uczelniach podobno takie są)Czy przygotuje praktycznie uczelnia do egzaminu PERM.Proszę o odpowiedź.🙂
11.09.2020
07.09.2020
Jola
Czesc, jestem zainteresowana kierunkiem socjoterapia online. Czy jest tu ktos kto to studiuje /studiowal? Dajcie znac jak wrazenia?
Karolak
Witam chciałbym dowiedzieć sie na temat kierunku kosmetologia jak wygląda teoria praktyka i czy warto pójść na ten kierunek na tej uczelni? Pozdrawiam.
19.08.2020
09.08.2020
Paulina
Czy wybiera się ktoś z was na licencjat z pielęgniarstwa do WSNS?
wsns
Dzień dobry, przekazuję odpowiedzi na postawione pytania: jeżeli chodzi o "uznawalność" świadectw ukończenia studiów podyplomowych online, to nie ma takiego problemu, ponieważ świadectwo, które jest wydawane nie różni się od tego wydawanego dla studiów podyplomowych realizowanych w formie tradycyjnej. Studia takie różnią się jedynie sposobem przekazywania wiedzy. Jeżeli chodzi o pytanie dotyczące neurologopedii, to powinno być one skierowane do UMCS, a więc uczelni przyjmującej na studia. Pozdrawiam serdecznie.
17.07.2020
19.05.2020
Asiulka
Właśnie jak to jest z uznawalnością podyplomuwy online? Są uznawane w środowiskach czy cięrzko z tym?
Pytanie do uczelni
Czy po podyplomówce e- lerningowej z logopedii w waszej uczelni przyjmują na neurologopedie podyplomową na UMCS też w Lublinie ?
17.05.2020
14.05.2020
wsns
odpowiedź dla Obiektywna z dnia 14.05.2020
My Ciebie też kochamy i tęsknimy! Życzymy Szczęśliwości!
Obiektywna
Ja z całego serca tę Uczelnię polecam. Mam doświadczenia z państwowego uniwerku. Wyparłam je już z pamięci bo były traumatyczne. Mówię to z całą odpowiedzialnością. Tutaj świetnych naukowców spotkałam ale co najważniejszego LUDZI z watosciami którzy traktują cie też jak czlowieka. Wiem że to zabrzmi dziwnie ale wcześniej często byłam z tego człowieczeństwa ograbianą. Napiszę więcej. .. Byłyśmy dla nich chołotą ze wsi ktorej zachciało się wyższego wykształcenia zamiast wywalać obornik od świń. Dosłownie takie komentarze leciały i to nie tylko od studentów. Wartości moralnych zero, więcej, żeby zdać egzamin czsami trzeba było zagrysc zęby i powtarzać uwłaczjące czlowieczeństwu tezy. Niedopuszczlne było poruszanie tematu np. klauzuli sumienia. Jak powiedziałaś że aborcja jest zła to na 100% miałaś poprawkę, i to nie jedną. W Lublinie odkryłam że możesz mieć wlasne przekonania i mimo wszystko być traktowaną z godnością. Drodzy Wykładowcy Wyższej Szkoły Nauk Społecznych w Lublinie - kocham Was wszystkich, od magistrów po doktorów. Jesteście Wielcy! Dzięki Wam nie tylko solidne uzupełniłam wykształcenie ale przede wszystkim odzyskałam wiarę w czlowieka i odkryłam na nowo Boga który przez Was okazał mi swoją miłość. Piszę to tylko i wyłącznie z potrzeby serca. Kto nie chce niech nie wierzy. Nie zależy mi na tym. Ja chciałam tylko zaswiadczyć. Będę tęskniła za Lublinem !!! Żałuję że zabrakło mi odwagi by powiedzeć o tym wszystkim publicznie, na jakimś spotkaniu, gdy byłam jeszcze Waszą studentką. Dziękuję!
14.05.2020
13.05.2020
Gosia
Podłączam się do pytania Anulki ale chcę zapytać o LOGOPEDIĘ podyplomowo / 4 semestry. Jest ktoś w trakcie, bądź już ją ukończył? Proszę, napiszcie chociaż jedno słowo typu> warto albo nie. Pleeeees :)
Anulka
Hejka ludziska ! Ma ktoś z was doświadczenie robienia podyplomowy online w tej szkole? Jak wygląda sprawa wykładów i zaliczę? Jak pracodawcy patrzą na taki internetowy dyplom? Dzienks jak ktoś coś napisze :) Musze szybko zrobić przygotowanie pedagogiczne bo mi dyrektorka flaki wypruwa :)
13.05.2020
04.05.2020
Absolwentka
Po skończeniu studiów podyplomowych z przygotowania pedagogicznego mam mieszane odczucia odnośnie Szkoły. Dużym minusem był zdecydowanie poziom zajęć. Czytanie prezentacji przez wykładowcę na zajęciach nie jest najlepszym sposobem przekazania wiedzy. Dla mnie było też zdecydowanie za mało wiedzy praktycznej, zbyt często przepadały zajęcia, a organizowanie wigilii czy jajeczka w ramach zjazdów nie jest czymś, co studenci chcą otrzymać płacąc za studia. SMS z informacją, że z okazji moich urodzin uczelnia zamówiła dla mnie Msze Świętą też jest niestosowny w moim odczuciu. Nie wszyscy studenci są katolikami i należałoby to uszanować. Wisienką na torcie była wizyta w dziekanacie podczas, której prosiłam o zmianę adresu w dokumentach, ponieważ dowiedziałam się, że dyplomy otrzymamy pocztą. Nie zostałam wylegitymowana. Pani poprosiła tylko o nazwisko, kierunek i nowy adres. Niezbyt to bezpieczne. Z plusów zdecydowanie należy wymienić atmosferę. Wykładowcy są przyjaźni i wyrozumiali. Można się z nimi porozumieć w sprawie spóźnień w oddaniu prac zaliczeniowych, przepisania ocen, praktyk czy odrobieniu nieobecności. Równie wyrozumiały jest dziekanat w kwestii wszelkich opłat. No i oczywiście egzamin dyplomowy - jeden z najprzyjemniejszych i najmniej stresujących egzaminów w mojej edukacji. Uczelnia ma swoje plusy i minusy. Polecam ją szczególnie osobom, która chcą przebrnąć przez kierunek bezstresowo (a przynajmniej tak jest w kwestii przygotowania pedagogicznego) i mają ogromną motywację do douczania się we własnym zakresie.
Adam
Informację o tym, że w dziekanacie może przebywać jedna osoba widziałem. Chciałem zaznaczyć, że byłem sam. Poprosiłem Panią kierownik o rozwiązanie mojego problemu i z racji tego, że nie wiedziała jak go wytłumaczyć i zaczęła się denerwować, dlatego mnie wyprosiła z dziekanatu. Pomimo zgłaszanej sprawy wcześniej musiałem osobiście zająć się skoro Wasza uczelnia bagatelizuje takie problemy. Widać to również na forum w jak "profesjonalny" sposób podchodzicie do słuchaczy.
03.04.2020
24.03.2020
wsns
W odpowiedzi dla Pana Adama, przed wejściem do dziekanatu jest wywieszona informacja o tym, że interesanci są przyjmowani pojedynczo dlatego też został Pan wyproszony z dziekanatu. Myślę, że brakuje Panu wiedzy o dobrych obyczajach ponieważ takie sprawy nie wywleka się publicznie tylko informuje w stosowny sposób odpowiednie władze. Życzę dobrych decyzji życiowych.
Adam
Jako student Wyższej Szkoły Nauk Społecznych jestem zażenowany jej sposobem działania...Nie można się dodzwonić do dziekanatu. Od dłuższego czasu nie otrzymałem odpowiedzi na maila. Pani kierownik w dziekanacie studiów licencjackich i magisterskich nie prezentuje się jak osoba pierwszego kontaktu. Jest nieprzyjemna, wręcz chamska i wyprasza z dziekanatu. To nie jest odpowiednie podejście do osoby, która płaci nie małe pieniądze za studia. Chyba czas poważnie pomyśleć nad zmianą uczelni.
02.03.2020
18.02.2020
studentka pracy socjalnej
Czytając zamieszczone wpisy zastanawiałam się czy dobrze robię wybierając tą uczelnię. Zaryzykowałam... muszę stwierdzić, że przynajmniej na ten moment nie żałuję! Co mnie zaskoczyło pozytywnie- to podejście wykładowców do studentów (porostu życzliwość, wyrozumiałość jest naczelną wartością) oraz ciekawy sposób przekazywania wiedzy. A studiowałam też na innej uczelni gdzie student traktowany był jak przysłowiowe " zero". Proponuję przyszłym studentom, aby nie skupiali się tylko na negatywnych komentarzach.
Liliana
Witam! Czy ktoś studiował logopedie online? Może wyrazić swoją opinię
05.02.2020
03.02.2020
Małgorzata
Witam. Jestem zaimteresowana technikami dentystycznymi zaocznie. Chciałam prosić o opinie.
Amelia
Czy ktoś był/ jest na kierunku techniki dentystyczne studia I stopnia i mógłby powiedzieć coś więcej ? Czy poleca , czy warto , czy dużo nauki jest na tym kierunku ?
12.01.2020
28.12.2019
wsns
Do studenta ratownictwa medycznego, za to, że zechciał Pan poświęcić swój czas, a przede wszystkim napisać prawdę o WSNS bardzo dziękujemy. Każde dobro świadczone przez człowieka przynosi dobre owoce, dlatego też prosimy o zgłoszenie się do dziekana Wydziału i ujawnienie swojej osoby, ponieważ pragniemy stosownie odpowiedzieć na Pańskie dobro. WSNS
St_Ratownictwa
Nie będę się odnosił do poprzednich komentarzy, ale napiszę jak ja to widzę, absolwent trzech innych kierunków studiów, w tym magisterskich. Na tej uczelni WSNS kadra jest świetna, podziwiam ich podejście do studenta, naprawdę się starają coś nauczyć, nawet gdy podmiot działań bywa nieco oporny. Prowadzący, niemal z każdego przedmiotu udostępniają swoje skrypty, które są skondensowaną wiedzą z prowadzonych zajęć. Nie tak łatwo zachęcić do nauki ludzi, którzy dopiero co "zeszli z nocnej zmiany" lub przejechali na zajęcia ponad sto kilometrów, a jednak się to udaje. Niech nikt nie narzeka na brak sposobności do nauczenia się czegoś i to w stopniu więcej niż zaawansowanym. Na mnie największe wrażenie zrobiły Biochemia, Biofizyka, Mikrobiologia, Anatomia, Język angielski dla zaawansowanych- trzy miesiące to około 300 zwrotów i 600 słów specjalistycznego słownictwa. Fizjologia. Wszystko to wyłożone bardzo przystępnie, co więcej ciekawie! Ważne rzeczy nieraz po trzy razy powtórzone. Uznaniem studentów cieszy się nawet Etyka czy Antropologia czy Psychologia , za każdym razem prawie 100% obecności. To nie znaczy , że egzaminy są łatwe, nieraz myślę , że nie są , ale są dla cierpliwych, tych co mają co najmniej tyle cierpliwości co wykładowcy.
20.12.2019
10.12.2019
Odpowiedź do Zapis na studia
Na uczelni są dwa nabory letni i zimowy, więc chyba problemu z tym nie będzie, ale proponuję skontaktować się z dziekanatem uczelni w celu uzyskania niezbędnych informacji. Pozdrawiam
wsns
Szanowna K_W kierunek taniec nie został uruchomiony.
19.11.2019
18.10.2019
K_W
Hej 🖐️ szukam osób które studiowali taniec...a mianowicie chodzi mi o studia taneczne niestacjonarne . Chciałabym się dowiedzieć czegos więcej? Kontakt mailowy : kornelka1998-98@wp.pl Wogole funkcjonuje ten kierunek?
Zapis na studia
Pytanie do uczelni czy jest mozliwosc dojscia na studia na pielegniarstwo od polowy stycznia?
17.10.2019
29.07.2019
wsns
Droga Absolwentko, Twoja troska o innych jest zastanawiająca. Sądzę jednak, że chodzi Ci bardziej o potencjalną konkurencję w zawodzie, niż o dobro przyszłych studentów. Bo jeżeli nauczą się choćby tylko tyle co Ty i jeszcze podbudują się duchowo na Mszy św. (która jest za darmo) to rzeczywiście możesz poczuć się zagrożona.
Absolwentka
Nie polecam uczelni no chyba że dla papierka. Nie zdobyłam większej wiedzy niż mam pracując w zawodzie. Jedyna dodatkową wiedzę zapewnili Nam wykładowcy którzy organizowali dodatkowe szkolenia(oczywiście płatne). Nie podobały mi się również msze w ramach zajęć(nie za to się płaci w prywatnej szkole).
11.07.2019
28.05.2019
Weronika
Proszę o opinie na temat kierunku dietetyka. Chciałabym tu studiować zaocznie (3 rok)
Zmiana
Bardzo proszę o opinię o psychologii na WSNS. Jak oceniacie wykładowców, sposób realizacji zajęć itd.? Czy ktoś z Was miał już może okazję po tych studiach zweryfikować rzeczywistość rynku pracy? Rozważam tryb zaoczny ze względu na pracę w innym (zupełnie) zawodzie obecnie i chcę zdobyć wykształcenie z tego zakresu. Zastanawiam się jednak, czy uczelnia dostarcza praktycznej wiedzy, czy lepiej jednak zainwestować w dobre kursy albo szkolenia z konkretnej dziedziny psychologii? Rozważam ten kierunek pod kątem przebranżowienia się. Być może popełniam błąd taktyczny myśląc, że te studia mi w tym pomogą. Szukam możliwości , które mi w zmianie pomogą, a nie tylko pochłoną czas i energię. Z góry dzięki za wszelkie opinie! :)
07.05.2019
15.04.2019
iga
Jestem absolwentką szkoły kierunek kosmetologia. W trakcie studiów przeniosłam się do warszawy. Uczelni nie polecam, gdyż mało nauczyłam się. Zbyt lajtowe podejście do wszystkiego, dla samego papierka można iść.
Student
Hej. Wie ktoś coś o stypendiach w 2018/2019? Kiedy będą wypłacane?
05.12.2018
03.10.2018
WSNS
W odpowiedzi na ten wpis „studenta”, uważam, że jest to ewidentny wpis konkurencji, która robi co może, żeby zaszkodzić. Opinia ta jest kompletnie niewiarygodna, ponieważ nie ma w niej żadnych konkretów, a jej jedynym celem jest przedstawienie WSNS w ogólnie złym świetle. Uważam, że sugerowanie się anonimowymi opiniami w takich portalach jak ten jest nieuzasadnione, szczególnie wtedy gdy chodzi o podejmowanie tak ważnych decyzji jak wybór kierunku studiów i uczelni. Jeżeli ktoś pragnie uzyskać prawdziwych informacji o danym kierunku studiów to powinien przybyć osobiście na uczelnię i zwrócić się bezpośrednio do autentycznych studentów WSNS.
Student zaoczne
Zjazdy w takim trybie przy zajeciach tylko w piatki i soboty to powinny byc co tydzień. Oprócz tego że zjazdów jest malo, to zajecia tylko w piątki i soboty i przeważa teoria, którą można sobie w domu przeczytać. Masakra i brak przygotowania do zawodu oraz zdobycia umiejętności. Liczą się tylko zaliczenia i egzaminy, a nie rzeczywiste przygotowanie studentów do pracy w zawodzie. Za takie przygotowanie czesne powinno być 4 razy mniejsze. Ale nie o to chodzi aby malo placic i dostać tylko papier. Studia są po to aby zdobyć umiejętności a nie same wiadomości teoretyczne.
30.09.2018
29.09.2018
Studentka
Jak ocenianie studia stacjonarne kosmetologii pod względem praktycznym? Czy warto? Mam na myśli zajęcia praktyczne z wizażu i kosmetyki pielęgnacyjnej i upiększającej, tj paznokcie. Proszę o opinię absolwentki kosmetologii na studiach w tym trybie w wsns lub osoby po pierwszym, drugim roku studiów.
Do I
Czy ciężko? Hmmm. Jak na studiach trzeba się uczyć, aby zaliczyć przedmioty. Jednak egzaminy są z materiału, który jest omawiany, a nie ze szkoły średniej, więc nie polecam się bać. Czasami jednak warto wypożyczyć książki z biblioteki i douczyć się więcej. Zawsze warto spróbować!
20.09.2018
31.08.2018
Monia
Studia podyplomowe z Dietetyki jak najbardziej polecam. Kończyłam też na tej uczelni Logopedie i przecierałam oczy ze zdumienia, jak nieprofesjonalnie opracowane były materiały, jak zobaczyłam cytaty z biblii, to wiedziałam, że ukończę kierunek tylko dla papieru i każdy materiał będę musiała sama weryfikować, uczelnia powinna zwrócić uwagę na to kogo zatrudnia....i sprawdzać na platformie jakość materiałów udostępnianych przez wykałdowców
l
Witam, w tym roku wybieram się na kosmetologię lecz niestety bylam w klasie humanistycznej i nie uczylam się od 3 lat chemii ani biologii czy poradzę sobie z tymi przedmiotami ? bardzo ciężko jest ?
15.08.2018
04.03.2018
Wojtek
Witam, jestem po drugim zjeździe - podyplomowe- atmosfera super- pierwsze wrażenie na 6-stkę. Wykładowcy kompetentni- wiem co mówię [kończyłem już kilka podyplomówek na innych renomowanych uczelniach i znam stosunek niektórych wykładowców do studentów]. Tutaj na WSNS wykłady i ćwiczenia naprawdę na wysokim poziomie- [Przygotowanie Pedagogiczne]. Szkołę poleciła mi znajoma- jak na razie mi wszystko odpowiada. To jest tylko moja opinia ale może komuś pomogę w wyborze. Jestem na Przygotowaniu Pedagogicznym - wydaje mi się że w Lublinie i okolicach to najlepszy wybór- [również cenowo] nabór 2 razy w roku, szkoła nowa, barek, parking. Podkreślam- wykładowcy "normalni"- nie traktują z "góry" studentów- naprawdę bogaty zasób wiedzy i umiejętność przekazywania- odpowiedni ludzie na odpowiednich stanowiskach. Polecam.
absolwent
Witam Chciasłem sie podzielic opijna o wsns i z czystym sumieniem polecam tę szkołe, jest rewelacyjna i to wspaniałe podejście do studenta, no aż chce się tam wracac :-) Pozdrawiam wszystkich z WSNS
25.02.2018
17.02.2018
Wojtek
Witam, zamierzam zacząć studia podyplomowe przygotowanie pedagogiczne. Czy jest ktoś kto jest w trakcie lub skończył lub też się zapisuje. Czy może ktoś podzielić się doświadczeniami, czy "można" czasami ominąć zjazdy- dużo pracuję? Proszę o kontakt mail: wojciechmedak@wp.pl
wsns
Uwaga W WSNS trwają zimowe zapisy na studia II stopnia (magisterskie) - kierunek Zarządzanie oraz studia I stopnia (licencjackie) szczegóły na: http://www.wsns.edu.pl/ oraz studia podyplomowe realizowane przez Internet szczegóły na: http://www.wsns.edu.pl/pages/studia-podyplomowe
24.01.2018
12.11.2017
Monika
Witam Czy byłby ktoś tak miły i napisał mi jak wyglądają studia podyplomowe na kierunku logopedia .Jaki jest poziom nauczania oraz czy materiały w systemie e-learning są bogate w wiedzę i czy z tej uczelni można cokolwiek wynieść? Wspomnę ,że nauka nie sprawia mi problemu i lubię przyswajać wiedzę więc im więcej i trudniej tym stanowczo lepiej .Będę niezmiernie wdzięczna za jakiekolwiek informacje podesłane na mail : malta3@live.dk .
Roman Stachyra
Wyższa Szkoła Nauk Społecznych w Lublinie to kolejna uczelnia w której uzupełniałem swoje kwalifikacje zawodowe. Tym razem były to trzysemestralne studia podyplomowe na kierunku Przygotowanie Pedagogiczne. WSNS w Lublinie to nowoczesna baza dydaktyczna w nowym budynku, szereg udogodnień dla studentów i słuchaczy studiów podyplomowych (obszerny parking dla zmotoryzowanych, bufet gdzie za przystępną cenę można zjeść dobry posiłek). Bardzo miła i merytoryczna obsługa w Dziekanacie, no ale przede wszystkim doskonała kadra dydaktyczna. Pośród wielu zacnych pracowników naukowych uczelni wyróżnia się Pani mgr Aurelia Kunc. Pani mgr prowadzi zajęcia w sposób zrozumiały i przystępny chociaż zagadnienia metodyki i dydaktyki nie są łatwe a zwłaszcza że wielu klasyków tych dyscyplin często się uzupełnia i tworzy nowe teorie na bazie teorii swoich poprzedników .Ogromna wiedza, doświadczenie i umiejętność dotarcia do każdego słuchacza to cechy osobowości Pani mgr Aurelii. Ponadto jest osobą bardzo życzliwą, wyrozumiałą i pogodną pomimo że praca którą wykonuje jest bardzo wyczerpująca. Osobiście polecam każdemu zainteresowanemu studia w WSNS w Lublinie, a zgłębianie wiedzy z metodyki i dydaktyki pod kierunkiem Pani mgr Aurelii Kunc.
04.10.2017
02.10.2017
Joanna Jarosz
WSNS to wspaniała uczelnia, na której dane mi było studiować. Ukończyłam tam trzysemestralne studia podyplomowe w zakresie Przygotowania Pedagogicznego. Myślę, że to miejsce przyjazne dla studenta i jego rodziny :). Zjazdy dla studentów studiów podyplomowych są wyłącznie w soboty. Z perspektywy moich doświadczeń edukacyjnych (to moje czwarte studia, a trzecie podyplomowe) zbieranych w różnych miejscach szczerze polecam WSNS. Uważam, że zajęcia jakie proponuje Uczelnia są na bardzo wysokim poziomie merytorycznym. Wykładowcy są życzliwi i bardzo przyjaźnie nastawieni do słuchaczy, studentów. Nie wszystkie przedmioty są ''łatwe, miłe i przyjemne''. Dla mnie najtrudniejszym przedmiotem była metodyka. Dzięki życzliwości i cierpliwości Osoby prowadzącej, Pani Magister Aurelii Kunc potrafiłam zrozumieć i zgłębić wiadomości w tej dziedzinie. Dzięki ogromnej wiedzy Pani Magister i wspaniałemu przygotowaniu metodycznemu bezproblemowo poradziłam sobie na praktykach pedagogicznych. WSNS zaoferowała mi solidną teorię i wiedzę, którą zdobywałam nieraz ''w pocie czoła'', ale wysiłek procentuje i przynosi niemałą satysfakcję. Uczelnia posiada wspaniałą bazę lokalową z widnymi, przestronnymi salami. Na parterze można zjeść posiłek w dobrze zaopatrzonym barku. W szatni jest ksero, miłe Panie zawsze znajdują czas na kopiowanie notatek dla zabieganych studentów. W Dziekanacie pracują bardzo życzliwe Panie. A Pani Rektor, Gospodarz tej Uczelni jest Osobą kompetentną, miłą, życzliwą, zawsze znajdującą czas i uśmiech dla każdego.
sluchacz
Studiowalam tam przygotowanie pedagogiczne, zero wyrozumialosci dla sluchaczy, w dodatku zarty polityczne, zarty ze studentow - i taki przyklad daja przyszlym nauczycielom? W szczegolnosci prowadzaca metodyke jest ponizej wszelkiej krytyki, 'pani magister' jak kazala do siebie mowic, traktuje doroslych ludzi jak dzieci, na ktorte trzeba nakrzyczec. Uzywala nieaktualnych danych i uczyla przestarzalych metod. Kiedy pokazalam moje notatki doradcy metodycznemu z mojego przedmiotu zlapal sie za glowe.
21.09.2017
18.07.2017
Aga
Witam, czy móglby mi ktoś podesłać informacje dotyczące studiów podyplomowych wspomaganych przez internet z logopedii? na wsns w Lublinie interesuje mnie jakie są tam przedmioty? czy po tych studiach mogę otworzyc własny biznes czy tylko dają uprawnienia do pracy z dziećmi w szkole? i czy 3 semetry to tyle co 4 semestry na innych uczelniach? i czy zjazdów faktycznie jest 6 + egzamin?. Z góry dziękuję za informacje gusiaa08@gmail.com
kandydat
jakieś konretne wskazówki dla przyszłego studenta? na co zwrócić uwagę? czego się spodziewać? czy warto iść na tę uczelnię?
21.06.2017
25.05.2017
Karolina
Witam, czy moge prosic kogoś co kontakt kto studiował dietetyke/dietoterapie on-line?? Chciałam wiarygodną opinię i szczegóły karolcia22031@wp.pl
wsns
Szanowni kandydaci, w WSNS macie możliwość studiowania dwóch kierunków jednocześnie: Socjologii i Psychologii, Pracy Socjalnej i Psychologii, a opłacacie tylko za jeden kierunek. Po trzech latach uzyskujecie dwa dyplomy. Nie traćcie czasu i pieniędzy. Wybór należy do Was.
14.02.2017
07.02.2017
Magda
Witam, czy ktos studiowal on-line podyplomowa socjoterapie lub resocjalizacje? Prosze o opinie lub kontakt magdzik-kasprzyk@wp.pl Z gory dziekuje i pozdrawiam!
kasia2006222
Witam, Mam pytanie do tych którzy studiowali podyplomowo dietetykę on line. Jak wygląda kwestia zjazdów? Na stronie jest informacja że odbywają się 4 zjazdy obowiązkowe. Czy są to po 2 zjazdy na koniec każdego semestru czy np. co 2 miesiące? Mieszkam za granicą i byłabym zainteresowania studiowaniem online, ale przyjazd do Polski 4 razy w roku to dla mnie dosyć duży problem. Będę wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam
07.12.2016
07.12.2016
ona
Jestem zainteresowana ratownictwem medycznym, czy mogę zaczerpnąć jakichś informacji ? Jak wygląda poziom kształcenia? Czy faktycznie dostaje się tylko papierek a wychodzi z wiedzą zerową ? Czy jest ktoś kto studiuje i może mi coś więcej powiedzieć na ten temat ?
wsns
Jestem pod wrażeniem, szybkiej odpowiedzi oraz profesjonalnym podejściem do słuchaczy studiów podyplomowych. Skończyłam wiele kursów, studia podyplomowe, itp. Jeszcze nigdy nie spotkałam się z tak miłym, otwartym podejściem. Pozdrawiam serdecznie, życzę wszystkiego dobrego dla Całej Uczelni!! Natalia Halaburda-Bżdziel
28.11.2016
20.11.2016
Magda
Hej. Jestem zainteresowana studiami zaocznymi - dietetyka. Czy ktoś wie coś na ten temat? Ktoś studiował/studiuje na tej uczelni? Jesteście zadowoleni?
asia
Hejka, jest tu ktoś z podyplomowej logopedii? Jak się uczycie do egzaminu na 3 XII? Ogarniecie to wszystko/ To chyba nie jest możliwe... Może wiec ktoś , jak wygląda egzamin? Odezwijcie się!
05.11.2016
24.10.2016
Ilona
Ja tez zaczynam logopedie podyplomowke .Ciekawa jestem jaka bedzie jakos ksztalcenia .
Natalia
Hej Asia, Też zaczynam podyplomową logopedię. Czekam na informację i materiały :) Skąd jesteś ?
13.10.2016
09.10.2016
asia
Właśnie zaczynam podyplomową logopedię. Jestem ciekawa, jak wygląda to w praktyce - czy samemu można przygotowac się do egzaminów, jak one wyglądają (ustne, pisemne, trudne, łatwe...). A co z zajęciami na zjazdach egzaminacyjnych, bo o takich piszą na stronie. Rozważam też Kursor - ten znam i wykładowcy są ok. Czekam na opinie
izka
witam, chciałabym się dowiedzieć czy warto podejmować studia zaoczne na kierunku psychologia, tzn. jak jest z kadra, zajęciami itp.
19.09.2016
20.06.2016
x
Do y, nikt mi nie musiał podpowiadać sam napisałem, żenada to styl w jakim był przeprowadzony egzamin.
y
Do x, a co żałujesz, że nie było jak na egzaminie maturalnym czy tego, że Ci nikt nie podpowiedział ?
20.06.2016
12.06.2016
x
Na egzamin przyprowadza Egzaminator dwie Panie rozdają test i pomagają aby nikt nie ściągał a w między czasie jednej osobie podpowiedzi udzielała. Nie wiem kto to był i w jakim charakterze.
jan
moja ocena - pozytywna
07.12.2015
20.10.2015
to ja
Czy ktoś studiował podyplomowa dietetykę na tej uczelni? Interesuje mnie to, czy rzeczywiście nauczę się tam tego co potrzebne. Pracuje w gastronomii i jest mi to niezbedne do dalszej pracy. Więc czy nauczą czy nie, pytam ponieważ opinie są różne. Dziękuję.
ciekawy
Czy decydując się na studia w tej uczelni na kier ratownictwo medyczne mam możliwość przeniesienia się po pewnym czasie na inną uczelnie mam tu na myśli u medyczny.
30.08.2015
30.07.2015
M
Hej! Czy mógłby mi ktoś dokładnie powiedzieć jak wyglądają studia podyplomowe wspomagane przez Internet? Jak wyglądają egzaminy. Studiuję już na innej uczelni i boję się czy uda mi się pogodzić dwa kierunki jednocześnie bo jeszcze praca w szkole itp. Jestem ciekawa czy te studia są cięzkie i jak wygląda zdawalność egzaminów. Będę wdzięczna za każdą szczerą odpowiedź
wsns
W odpowiedzi. Proszę podchodzić do potencjalnych kandydatów z szacunkiem i nie sądzić, że wybierają poszczególne uczelnie na podstawie anonimowych wpisów, w większości samych pracowników uczelni, którzy próbują w ten sposób zniechęcić wrzucając negatywny wpis do konkurencyjnej uczelni, bądź zachęcić do podjęcia studiów na danym kierunku we własnej uczelni – wrzucając pozytywny wpis. Widać to wyraźnie śledząc wpisy z jakimi kierunkami dana uczelnia ma kłopoty z rekrutacją – wtedy jest najwięcej pozytywnych wpisów, jednak nieautentycznych „naganiających” na ten kierunek. Kandydaci na studia to naprawdę inteligentni ludzie, którzy w większości nie idą na studia dla mgr i nie to jest ich główną motywacją. Rozsądek nakazuje, żeby kierować się tym co rzeczywiście uzyskali i doświadczyli ale prawdziwi – podpisujący się imieniem i nazwiskiem (a nie anonimowi) studenci czy absolwenci danego kierunku i do nich się zwracać z zapytaniem – czy warto?
30.07.2015
28.07.2015
?
na którym kierunku oni mają najwyższy poziom? w czym się specjalizują?
wsns
Wyjaśnienie dla „nijakiego” Zgodnie z regulaminem pomocy materialnej dla studentów w WSNS rozdział III pkt 4 stypendium rektora dla najlepszych studentów przyznaje Komisja stypendialna na wniosek studenta. Może być taka sytuacja, że student z wysoką średnią nie stara się o uzyskanie stypendium, bo nie złożył odpowiedniego wniosku. Ponadto zgodnie z pkt.6 w/w regulaminu liczba przyznanych stypendiów rektora dla najlepszych studentów na danym kierunku (nie danego rocznika) studiów nie może być wyższa niż 10% liczby studentów tego kierunku, według stanu na dzień rozpatrywania wniosków. Średnia ocen danego kierunku nie pokrywa się ze średnią ocen na poszczególnych rocznikach ( dla I, II, III roku ). Może się więc zdarzyć, że wysoką średnią ocen na danym kierunku uzyskają studenci jednego rocznika co spowoduje, że pozostałe roczniki mają mniej osób zakwalifikowanych do tego stypendium (tak też się stało z rocznikiem „nijakiego”) Ranking ocen dotyczy całego kierunku, a nie poszczególnych roczników. Jeżeli chodzi o tzw. specjalności na danym kierunku studiów, to z reguły powinny być one tworzone tylko w przypadku, kiedy zbierze się dostatecznie liczna grupa studentów zainteresowanych daną specjalnością. Uczelnia i tak w miarę możliwości stara się wyjść naprzeciw oczekiwaniom studentów i bywa tak, że zajęcia specjalizacyjne są realizowane dla bardzo małych grup (przykładem jest socjologia czy kosmetologia). Takie mało liczne grupy na uczelniach publicznych nie miałyby niekiedy szans w ogóle być utworzone. Są także takie sytuacje, kiedy dany rocznik nie jest zainteresowany konkretną specjalnością i chce realizować w programie studiów różne przedmioty praktyczne, aby nie ograniczać w przyszłości swoich szans na rynku pracy i poznać różne aspekty przyszłego zawodu np. na kierunku techniki dentystyczne są realizowane zarówno zajęcia praktyczne z protetyki, jak i z ortodoncji, gdyż jako absolwent tego kierunku będzie znał specyfikę zawodu zarówno w pracowni protetycznej, jak i w pracowni ortodontycznej. Student ma natomiast możliwość wyspecjalizowania się w jednej ze swoich ulubionych dziedzin także poprzez realizowanie pracy dyplomowej w danej tematyce (poprzez wybór odpowiedniego seminarium dyplomowego i napisanie pracy dyplomowej na ostatnim roku studiów), jak i może wybierać odpowiednie instytucje w celu realizacji praktyk zawodowych, które mogą także poszerzać umiejętności w danej specjalności. Być może „nijaki” nie zauważył opisanych powyżej możliwości, a jeśli chciałby na ten temat porozmawiać, to powinien zgłosić się do dziekanatu i umówić na spotkanie z dziekanem w tej sprawie. Terminy i godziny konsultacji są dostępne dla wszystkich osób zainteresowanych.
06.07.2015
03.07.2015
zainteresowana
Jestem bardzo zadowolona ze studiów podyplomowych psychodietetyki, materiału bardzo dobrze opracowane, poza paroma wyjątkami, zwłaszcza zadowolona byłam z materiałów Psychiatria, a odżywianie. Wydawało mi sie, ze skoro lekarz opracowywał te materiały, to będą do niczego, a tu taka niespodzianka:)) Studiowałam już na wielu uczelniach, pierwszy kierunek dziennie, na państwowej uczelni, potem zaocznie, generalnie jak wspominam moja zaoczna podyplomówkę na państwowej uczelni, to było marnowanie czasu, to była pedagogika dla nauczycieli, wykładowca od pedagogiki opowiadał nam o przewadze studentów uczelni technicznych od humanistycznych, sam kończył jako 1 kierunek matme:)), pewnie stąd te opinie:)), generalnie dużo anegdot z własnego życia, pedagogiki zero, zaliczenie po dobroci, bez pytania, na 4, jak ktoś chciał 5 sam musiał się przygotowywać, a pytania i tak miał nie na temat:)) Tutaj przynajmniej dostaje te materiały, porządnie opracowane, nie tracą czasu na pogaduszki, anegdoty wykładowców narcyzów i nie jeżdżę tylko na egzaminy. Naprawdę miło mnie zaskoczyły te studia
karolina
Dzień dobry! Czy mógłby ktoś napisać jak wyglądają studia podyplomowe wspomagane przez internet? Czy egzaminy sa trudne? Czy w ogóle warto rozpocząć takie studia?
03.07.2015
17.06.2015
nijaki
Szkoła dobra dla kogoś komu potrzebny zwykły papier, aby iść uczyć się później na innych uczelniach. Podane specjalności to jedna wielka lipa, piszą tak na początku, a potem w trakcie 3 lat nauki wychodzi, że nie ma nic. Zajęcia dodatkowe to też pic, nawet jak zbierze się grupa chętnych to uczelnia ich olewa. Wykładowcy to jedyny plus tej uczelni, bo naprawdę są ok. Plan ułożony do bani, przynajmniej dla zaocznych kierunków, bo czasem jedne zajęcia w miesiącu tylko, ale w następnym to już 3 razy pod rząd. Czesne znośne, ale co do stypendiów to otrzymuje je zawsze tylko 2% z danego kierunku, na Moim kierunku były to 2 osoby, bo wybierają dwójkę z najwyższą średnią, chociaż często większość ludzi na kierunku ma dużo ponad 4,5 ( często jest 4,85 lub 4,90 ale tacy się nie łapią niestety bo wystarczy że ktoś ma 4,91 ). Komunikacja z dziekanem i rektorem też utrudniona, bo nie odpowiadają na oficjalne zapytania studentów tylko jak się ich przyciśnie to przysyłają Panią Dziekan i następuje "lanie wody" . Osobiście nie polecam nikomu kto faktycznie liczy na jakieś profity i rozwijanie się.
niban
Witam, czy ktoś studiował na WSNS podyplomowo wychowanie przedszkolne? Dużo jest nauki? Trudne egzaminy? Bardzo proszę osoby, które studiowały lub studiują ten kierunek o kontakt. Mój e-mail niban@poczta.onet.pl
27.05.2015
27.02.2015
absolwent
Rutkiewicz Piotr To dobra uczelnia bo sam ją skończyłem ale rzeczywiście teraz może być problem z chętnymi...ja w każdym razie polecam z czystym sumieniem...dobra kadra, super zaplecze...byłem jednym z pierwszych studentów...
Magda
Studia podyplomowe jak najbardziej polecam. Kończyłam Dietoterapie, materiały super do poczytania, choć nie są łatwe, dużo tam biochemii. Dla zapracowanych super sprawa, chociaż trzeba mieć trochę samozaparcia, żeby samemu przygotowywać się do egzaminów.
15.01.2015
23.12.2014
rozczarowany
Miało być pięknie na ratownictwie, przyjmują ponad 50 osób na rok, ciekawe jaki będzie podział na grupy na zajęciach praktycznych. Poziom nauczania przeciętny, anatomia leży a właściwie brak poziomu. Czy liczy się coś poza kasą? Wątpię
ratownik medyczny
Do Żenady jestem jednym z wielu którzy przyszli do wsns na ratownictwo medyczne z państwowej uczelni i bardzo się cieszę, że jest taka uczelnia na której mogę płacić 10 rat mniejszych niż 9 większych. Co do planu nie odbiega w niczym od tych jakie były na państwowej. Jeżeli chodzi o stypendia to dobrze że są od 4,50 bo są większe.
08.12.2014
21.11.2014
:D
Nie polecam tej uczelni jako stacjonarnej plan jest tak beznadziejny ze szok , kasę się płaci duża aż 10 mcy, zajęcia łączone z innymi rocznikami . stypendia lipa kto ma 4,5 to nie dostanie stypendium . żenada
xyz1
polecam, przekładają raty, idą na rękę, dla zapracowanych w sam raz. Czasami chaos - ale tak jest na każdej uczelni. skończyłem państwową i wiem co mówię.
19.10.2014
11.09.2014
czcuzu181
witam mam zamiar zapisać sie do WSMS na terapie zajęciową online czy może mi ktoś powiedzieć czy warto i coś o tej uczelni ?
absolwent
Jestem absolwentem wsns i mimo wszystko teraz z perspektywy wspomnień bardzo życzliwie i miło wspominam tą uczelnię
06.02.2014
02.12.2013
azymutka
serdecznie prosze o kontakt mailowy osoby ktore sudiuja lub studiowaly kierunek Dietetyka i planowanie żywienia lub psychodietetyke. poszukuje informacji i materialow. moj email: tatarka3@interia.pl bardzo zlezy mi na kontakcie z osoba ktora studiowala w systemie online jeden z tych kierunkow, dziekujeeeeeee
kinga
zastanawiam się na rozpoczęcie w tej uczelni studiów podyplomowych przez internet Dietetyka. Jeśli ktoś takie kończył proszę napiszcie jak wyglądały egzaminy czy wystarczyło nauczyć się pytań testowych aby zdać egz.
27.11.2013
23.11.2013
studentka
byłam na technikach dentystycznych. no cóż, za taką kasę to powinno się wymagać. kadra 50 na 50. Są tacy co chcą nauczyć ale sa i tacy co tylko czują w studentach konkurencje i ją eliminują (teksty w stylu: nie podoba się to zapraszam na kosmetologie albo dietetykę, tam jest łatwiej). no sorry, coś tu jest nie halo. Na planie i w programie 60godzin praktyk, w praktyce wychodzi niecałe 40. wyposażenie pracowni, śmiech na sali. prace z wosku które robiliśmy musieliśmy oddawać na przetopienie dla następnych studentów!!! na pytanie czy będziemy robić wyciski usłyszeliśmy tekst ze jak złożymy sie po parę złotych i kupimy sobie masę to i owszem... zenada. prace protetyczne wykonuje się na idealnych fantomach, a nie na sobie czy pacjentach, byle chłystek by je zrobił bo są to książkowe przykłady. nikt nic nie wie, na pracowni studenci pozostawiani są sami sobie. takze generalnie nawet gdyby czesne wysoniło połowe obecnej kwoty byłaby to fortuna w stosunku do poziomu nauki. prosze wyciągnac z tego wnioski Pani Rektor.
buka
Uczelnia jeden wielki koszmar. Totalny chaos, nikt niczego nie wie, poziom prowadzacych bardzo niski, studia internetowe to zenada-materialy przygotowane bez logiki, wielki balagan, nic nie wnosza-lepiej kupic ksiazki i poczytac .da to taki sam wynik...
22.11.2013
17.11.2013
zmiany
wyluzuj, zmieniają sie na lepsze, muszą zrozumieć, że student i jego opinia to podstawa żeby istnieć na rynku uczelnie prywatnych za kasę
student
Witam Najgorsza uczelnia w Lublinie jeśli można nazwać ją uczelnią to jest biznes studenta traktuje się jak towar na którym można zarobić kadra w dziekanacie zmienia się bardzo czesto zła organizacja nikt nic nie wie liczą się tylko pieniądze
17.11.2013
09.10.2013
podyplomowe
Jeszcze jedna ważna sprawa, na uczelni jest troszkę bałagan, ale zawsze można liczyć na życzliwość, udogodnienia, przełożenie daty egzaminu ...., co jest ważne dla zapracowanych i zajętych słuchaczy studiòw podyplomowych.
podyplomowe
Jestem bardzo zadowolona ze studiòw podyplomowych psychodietetyki, materiału barzo dobrze opracowane, poza paroma wyjátkami,zwłaszcza z adowolona byłam z materiałòw Psychiatria, a odżywianie. Wydawało mi sie, ze skoro lekarz opracowywał te materiały, to będo do niczego, a tu taka niespodzianka:)) Studiowałam już na wielu uczelniach, pierwszy kierunek dziennie, na państwowej uczelni, potem zaocznie, generalnie jak wspominam moja zaocznà podyplomòwke na państwowej uczelni, to było marnowanie czasu, to była pedagika dla nauczycieli, wykładowca od pedagogiki opowiadał nam o przewadze studetòw uczelni technicznych od humanistycznych, sam kończył jako 1 kierunek matme:)), pewnie stád te opinie:)), generalnie dużo anegdod z własnego zycia, pedagogiki zero, zaliczenie po dobroci, bez pytania, na 4, jak ktos chciał 5 sam musiał sie przygotowywac, a pytania i tak miał nie na temat:)) Tutaj przynajmniej dostaje te materiały, porzádnie opracowane, nie trace czasu na pogaduszki, anegdoty wykładowcòw narcyzòw i nie jeżdze tylko na egzamimy. Naprawde miło mnie zaskoczyły te studia
09.10.2013
13.08.2013
Małgorzata
Szczerze polecam studiowanie na WSNS. Skończyłam tam socjologię i rozpoczęłam również tu studia podyplomowe. Uczelnia stwarza przyjemną atmosferę, wykładowcy są kompetentni, a wiedza przydaje się w życiu. Dzięki studiowaniu socjologii w WSNS mój światopogląd uległ znacznemu poszerzeniu i nauczyłam się w sposób racjonalny obserwować otaczającą rzeczywistość. Uczelnię darzę wielką sympatią i ogromnym sentymentem. A mam porównanie, gdyż studiowałam również na innej "wiodącej" lubelskiej niepublicznej uczelni, o której nie mogę powiedzieć niczego dobrego.
absolwentka kosmetologi
nie zgodzę się z opinią poprzedniczki ponieważ ukończyłam kosmetologię w tym roku i bardzo dobrze wspominam tę szkołę, szkoda tylko że nie będę mogła studiować w nowej siedzibie.
22.07.2013
22.07.2013
ola
Czy ktoś studiuje na tej uczelni taniec? jak tam jest, czy warto iść na ten kierunek?
absolwentka kosmetologi
NIe polecam, wicznie jakies problemy, zmarnowanie czasu i pieniedzy!
14.07.2013
23.05.2013
ona
W tym roku kończę i mimo paru minusów, które posiada uczelnia, to polecam ja, szczególnie tym którzy chcą pogodzić studia z praca i nie maja zbyt dużo czasu na naukę...:)
karolina
Bardzo jestem zadowolona z podyplomowych studiów w zakresie doradztwa zawodowego w Wyższej Szkoły Nauk Społecznych z Lublinie. Sa to studia na zasadzie e-learningu- tzn skrypty z materiałami czytamy sami w domu. Ze względu na moja sytuacje rodzinna i zawodowa (2 małych dzieci i praca na uczelni) był to jedyny mądry sposób, aby podjąć takie studia. I twierdzi tak tez większość moich kolegów ze studiów- przyjeżdżają z Wrocławia, Bolesławca, Warszawy, Gdańska, a sa to nierzadko ich trzecie, czy czwarte studia. Jest to po prostu bardzo dogodny sposób przyswajania wiedzy dla dorosłych. Kadra i władze uczelni mile i uczynne, chętnie godzą się na różne ułatwienia, o które prosimy. Z czystym sumieniem mogę polecić studia podyplomowe w zakresie doradztwa zawodowego w tej szkole. Karolina
16.04.2013
14.04.2013
anka
halo czy ktos tam studiował taniec? Bo niby kierunek jest, planu zadnego nie widac. Zdjęc rowniez nie ma.
graza
czy Wam tez sie rozjezdza ich strona WWW? slabo widac na tych zielonych tłach, a na dole to juz w ogole masakra, biala czcionka na bialym tle
10.04.2013
22.03.2013
agis
Jestem zainteresowana studiami podyplomowymi przez internet na asystenta rodziny .Czy ktos może wypowiedzieć sie na ten temat , jaki poziom , jak wyglądają spotkania.Jestem z woj. łodzkiego , więc musiałabym dojeżdzać na egzaminy , aięc chciałabym coś więcej wiedzieć.
renata
ukończyłam studia podyplomowe internetowe. Jestem bardzo zadowolona i zapisałam się na dalsze kierunki. Szkoda, ze od wielu lat nie rusza kosmetologia przez internet, którą jestem zainteresowana.
17.03.2013
19.12.2012
Paweł
"Miła atmosfera, konkretni prowadzący oraz profesjonalne podejście spowodowało, że jestem bardzo zainteresowany,by wrócić na WSNS w celu dalszego kształcenia, nie wykluczone że w przyszłości będę chciał Jeszce ukończyć podyplomowkę z pośrednictwa pracy." Konkretne kierunki i konkretni prowadzący, bardzo polecam szkołę jako ten który tam już studiował i zapewne jeszcze wróci tam sie uczyć. Polecam Gorąco
absolwent
zmarnowane 3 lata!!! Tragedia, balagan, ciasnota. Zero organizacji i zarządzania.Pracownie to bieda z nędzą. Zdecydowanie odradzam!!!!
21.09.2012
09.09.2012
Polimon
Tej uczelni zawdzięczam bardzo dużo nie tylko wiedzę. Szkołę polecam
techniki dentystyczne
czego moge sie spodziewac po kierunku techniki dentystyczne??? nie chodzi mi o prace, ale o jakosc ksztalcenia, poziom studiow, skad jest kadra, jak wyposazone sa pracownie, gdzie odbywaja sie praktyki, czyli to wszystko, co wiaze sie ze studiowaniem tego kierunku na tej uczelni WSNS w Lublinie
05.04.2012
04.04.2012
exkierownik
Dobrzy studenci - chętni do nauk i bardzo zdolni, kadra - w większości specjaliści i profesjonaliści - poza paroma wyjątkami. Minusem szkoły jest fatalne zarządzanie.
papi
Same dobre opinie, a moja nie bedzie za dobra. Wkurzalo mnie tutaj wszystko i zrezygnowałam i dobrze sie teraz czuje W KONCU
24.01.2012
25.05.2011
Dent
Techniki dentystyczne - prestiżowy zawód, jakże pomocny każdemu człowiekowi. Uczelnia kształci w tym kierunku na najwyższym poziomie. Studia ciekawe, z przyszłością. Umożliwią mi otworzenie własnej działalności.
Aga
Czy ktoś ukończył w tej szkole kursy prowadzone przez internet? Jaką mają opinię? Warto? Jak to funkcjonuje. Jestem bardzo zainteresowana kursem RATOWNICTWO PRZEDMEDYCZNE.
25.05.2011
21.05.2011
Miłka
Uczelnia posiada bardzo ciekawie prowadzoną specjalizację Kosmetologia. Współpracuje z renomowanymi markami jak np. Dr Irena Eris. Warto!
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Integracji Europejskiej w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Techniczna w Katowicach
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Politechnika Częstochowska
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa im. J.A. Komeńskiego w Lesznie
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych, Wydział Międzyuczelniany w Gdańsku
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Głogowie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Bytomiu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Państwowa Wyższa Szkoła Techniczno-Ekonomiczna im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Raciborzu
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu Wydział Ekonomiczny w Szczecinie
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Politechnika Łódzka
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Szkoła Główna Służby Pożarniczej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa w Kwidzynie
  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Nowym Sączu
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Akademia Nauk Stosowanych w Tarnowie
  • Uniwersytet Gdański
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Akademia im. Aleksandra Gieysztora w Pułtusku
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu, Wydział Ekonomiczny w Opolu
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Państwowa Uczelnia Zawodowa im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Łodzi
  • Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa w Warszawie - grupa Vistula
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Bydgoszczy
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu, Wydział Zamiejscowy w Chorzowie
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Menedżerska w Warszawie
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Agrobiznesu w Łomży
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Dolnośląska Szkoła Wyższa we Wrocławiu
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Toruniu
  • Akademia Pomorska w Słupsku
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Uczelnia Nauk Społecznych Filia Nowy Targ
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Pedagogium Wyższa Szkoła Nauk Społecznych w Warszawie
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Akademia Bialska Nauk Stosowanych im. Jana Pawła II
  • Politechnika Poznańska
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Bydgoska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Ekonomii, Prawa i Nauk Medycznych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania im. Prof. T. Kotarbińskiego
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Gdańsku
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Akademia Zamojska
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Uniwersytet Opolski
  • Politechnika Lubelska
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Podhalańska Państwowa Uczelnia Zawodowa w Nowym Targu
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Handlowa we Wrocławiu
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Staropolska Akademia Nauk Stosowanych w Kielcach
  • Ateneum - Akademia Nauk Stosowanych w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Ekonomii i Innowacji w Lublinie
  • Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach
  • Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie
  • Akademia Ignatianum w Krakowie
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Administracji w Bielsku-Białej Filia w Stalowej Woli
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Poznaniu
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Administracji w Lublinie
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania