• Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • Akademia Tarnowska rekrutacja 2024
  • Uniwersytet Wrocławski Alicja Wojtasz

Koszalińska Wyższa Szkoła Nauk Humanistycznych

uczelnia niepubliczna, woj. zachodniopomorskie, 75-333 Koszalin, ul. Batalionów Chłopskich 79, (+94) 341 45 27, info@kwsnh.edu.pl

Ocena uczelni

5.33 / 10
19 głosów

Opinie (33)
Koszalińska Wyższa Szkoła Nauk Humanistycznych, KWSNH Koszalin

mencia
Stanowczo odradzam tą uczelnię. Studiowałam w oddziale zamiejscowym tej uczelni w Kamieniu Pomorskim. Panował tam totalny bałagan organizacyjny, brak profesjonalizmu, jednym słowem totalne dno. Jeżeli ktoś chce mieć sam papierek to bardzo proszę (nawet nie musisz pojawiać się na zajęciach, żadnych egzaminów itd.). Natomiast jeżeli ktoś chce się czegoś nauczyć to wybierzcie inną uczelnię.
13.02.2016
07.01.2016
antymuniek
Ale numer!!!!!!!!!!! Pozytywne opinie o tej uczelni wystawiają wyłącznie jej pracownicy i wykładowcy którzy nieudolnie ale jednak starają się moderować komentarze na tej stronie!!!! Beznadziejna uczelnia, niski poziom, wysokie ceny... totalne dno...
aster
Zgadzam się z munkiem, uczelnia jest ok.Każdy jak bardzo chce to znajdzie jakieś mankamenty w każdej wyższej szkole.Studiujemy aby posiąść wiedzę a nie biadolić.
10.10.2015
25.09.2015
muniek
Nie słuchajcie tych wszystkich pseudo doradców!Na tej uczelni każdy jest traktowany indywidualnie, wykładowcy są spoko a jesli chodzi o wykłady i egzaminy to oni jadą wg. wytycznych Min. Szkol.Wyższego i od tych ram nie ma przebacz.Polecam, niskie czesne i fajna atmosfera.
Student Pedagogiki
Stanowczo odradzam!!!! Kadra nieprofesjonalna, nieprzygotowana poza niektórymi wyjątkami, dziekanat to jakaś parodia - nikt nic nie wie i tratuje studenta wyłącznie jako maszynkę do zarabiania pieniędzy. Gdy masz znajomości na uczelni to stypendium masz jak w banku, nie musisz się uczyć bo oceny i tak będziesz miał dobre. Na zajęciach wykładowcy zajmują się polityką - wydaje mi się że prawe wszyscy należą do PO ponieważ agitują ciągle na rzecz tylko tej partii. CZY UCZELNIA TO WŁAŚCIWE MIEJSCE NA AGITACJE POLITYCZNĄ??????????!!!!!!!!!! Na tej uczelni musisz myśleć i mówić tak jak tego sobie życzą wykładowcy - totalna dyktatura i paranoja... Nie idźcie na tą uczelnie...
13.09.2015
02.10.2014
rozsądnie
wystarczy sprawdzić http://www.wybierzstudia.nauka.gov.pl/pages/search/wizard. odkąd pojawiła się ta strona, wszyscy z KWSNH przy ul. Batalionów Chłopskich w Koszalinie uciekają, gdzie się da. nikt nie chce mieć dyplomu tej uczelni. porównaj ją sobie z zacną GWSH z Gdańska lub polibudą. i zapisz się na jedną z nich, aby mieć wartościowy papier na przyszłość. proste.
Jaga
A jest coś takiego, co bardzo ułatwia ludziom życie, a przede wszystkim można dzięki temu szybko wyszukać przeróżne informacje. To coś to nic innego jak Internet, droga Ago. W tej wirtualnej przestrzeni bez trudu znajdziesz namiar na wszystko, co Cię interesuje :)
29.09.2014
22.09.2014
aga
mam małe pytanie :) wiem że nie jest łatwo Wam może doradzić ale proszę o pomoc, chcę iść na studia zaoczne i nie wiem gdzie :) naczytałam się o kwsnh już ją skreśliłam z listy, co myślicie o gwsh (administracja) w koszalinie ? a może wiecie czy ciężko jest na politechnice koszalińskiej dział ekonomia -zaoczne ? pracuję i mam dość mało czasu na naukę a może macie jakiś namiar na studia w słupsku? dzięki z wielkiego serca
aga
mam małe pytanie :) wiem że nie jest łatwo Wam może doradzić ale proszę o pomoc, chcę iść na studia zaoczne i nie wiem gdzie :) naczytałam się o kwsnh już ją skreśliłam z listy, co myślicie o gwsh (administracja) w koszalinie ? a może wiecie czy ciężko jest na politechnice koszalińskiej dział ekonomia -zaoczne ? pracuję i mam dość mało czasu na naukę a może macie jakiś namiar na studia w słupsku? dzięki z wielkiego serca
22.09.2014
22.09.2014
aga
mam małe pytanie :) wiem że nie jest łatwo Wam może doradzić ale proszę o pomoc, chcę iść na studia zaoczne i nie wiem gdzie :) naczytałam się o kwsnh już ją skreśliłam z listy, co myślicie o gwsh (administracja) w koszalinie ? a może wiecie czy ciężko jest na politechnice koszalińskiej dział ekonomia -zaoczne ? pracuję i mam dość mało czasu na naukę a może macie jakiś namiar na studia w słupsku? dzięki z wielkiego serca
Wykładowca Warszawa
Przecież to jedna z najgorszych uczelni w kraju. Opinia PKA o kierunku Administracja jest miażdżąca: http://bip.pka.edu.pl/wp-content/uploads/2.3.2014.pdf. Natomiast na Pedagogice uzyskali ocenę warunkową. Totalna tandeta edukacyjna.
12.09.2014
11.07.2014
odradzam!
Na administrację na uczelnię przy ul. Batalionów w Koszalinie nikt już nie idzie, bo jest gruba afera i będzie kontrola z MNiSW. Artykuł prasowy ku przestrodze: http://www.gk24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20140709/KOSZALIN/140709689
Pierwszak ;-)
Ja idę na administrację. Idzie ktoś jeszcze? Pierwsze zajęcia 04-10-2013r
30.09.2013
16.06.2013
jadzia
ta uczelnia jest nastawiona jedynie na zysk!!! odradzam składanie tam podań!!! no chyba że liczysz na stypendium i zero w głowie!!! w tej uczelni nic nie odbywa się planowo , zajęcia raz są a raz ich nie ma . a jak są to odbywają się o 30 minut krócej !! studenci są traktowani jak idioci , .. naprawdę odradzam tę uczelnię
Monika
Potrzebujesz pomocy w napisaniu pracy? A może Twoja praca wymaga tylko korekty? Jesteśmy uczciwymi i twórczymi ludźmi! Na naszej stronie również porady dla maturzystów dot. kierunków studiów i wiele innych ciekawych informacji!!! Zapraszamy! www.written4you.pl e-mail : written4you@poczta.fm
29.04.2013
02.04.2013
anka
czy tu sa tylko dwa kierunki??? administracja i pedagogika??? mnie interesuje bardziej pedagogika albo jakis w miare luzny kierunek, raczej humanistyczny, nie scisly? jaki jest poziom? raczej srednia mam przecietna 3.6
lala
cóż, koszalińska wyższa szkoła nauk humanistycznych wydaje się być przyjazna swoim studentom ;) kierunki też fajne + ta nowa specjalność :) fajnie, podoba mi się wizja studiowania tu :)
29.01.2013
07.01.2013
mikejla
Ależ ja się absolutnie zgadzam z tym, że studiowanie polega na samodzielnej, indywidualnej pracy - to cała istota studiów, przynajmniej dla kogoś, kto wie, po co na studia idzie. Natomiast wykładowca nie jest zwykłym nauczycielem - jego wiedza powinna imponować i tym samym zachęcać studenta do dalszych dociekań. Na tym polega wg mnie ukierunkowywanie. Bardzo możliwe, że studia licencjackie i magisterskie mają się na tej uczelni nijak do podyplomowych, tego nie wiem. Po prostu w mojej poprzedniej uczelni byłam przyzwyczajona do intelektualnego wysiłku, do tego, że wykładowcy dużo ode mnie wymagali, z czym średnio sobie radziłam, ale koniec końców wyszło mi to na dobre, i wiele nauczyło. Zasmucił mnie fakt, że tutaj tego nie doświadczę, i tyle, jeden weekend wystarczył, żeby się o tym przekonać.
monika
ukończyłam na tej uczelni licencjat i magisterkę, poza małymi zawirowaniami w organizacji planu i załatwianiem spraw w dziekanacie, nic złego nie mogę powiedzieć. Niskie czesne jest plusem i kadra naukowa też jest uważam na wysokim poziomie. Większość wykładowców jest z Akademii ze Słupska lub z Uniwersytetu z Bydgoszczy, Torunia, zdarzają się też z Politechniki Koszalińskiej. Więc jeśli ktoś pisze tu negatywne o uczelni z powodu kadry, to neguje również inne uczelnie. Poza tym uczelnia, to nie tylko kadra ale i sami studenci i to my sami tworzymy jej wizerunek na rynku. Droga Mikejlo, studiowanie polega na dokształcaniu się także samodzielnie w większym stopniu, wykładowcy jedynie ukierunkowują nas. Ponadto z całym szacunkiem co można powiedzieć o tej uczelni, będąc na podyplomówce i nie dotrwać nawet do 3 semestru.
03.01.2013
22.12.2012
mikejla
A ja przerwałam studia podyplomowe na tej "uczelni". Oczywiście wiedziałam już co nieco wcześniej, że ta szkoła to nic innego jak pic na wodę, fotomontaż, zarówno od strony oburzająco niskiego poziomu nauczania, jak i niekompetentnej, samozwańczej kadry, ale pierwsze i ostatnie zarazem zajęcia były dla mnie absolutnym szokiem. Nie wyobrażam sobie, żeby dokształcać się tylko dla papierka, a ta placówka promuje najwyraźniej taki sposób zdobywania wykształcenia. Zrezygnowałam zatem z wielką ulgą, tym bardziej, że okazało się, że wiedza tych "wykładowców" jest albo równa mojej, albo nawet niższa. Jak mogę uczyć się od kogoś, kogo wiedza i zajęcia kompletnie tę osobę kompromitują? Zawsze lubiłam się uczyć, decyzja o porzuceniu tych studiów była trudna, ale konieczna. Nie polecam.
kajka
moja znajoma studiowała tu pedagogikę, nie wiem ile płaciła czesnego ale nie narzekała na tą uczelnię, wiem, że miała spoko wykładowców, z którymi dało sie normalnie porozmawiać ;)
02.12.2012
28.10.2012
wake me up
hejka, dowiem się tu jak wygląda nauka w Koszalińskiej Wyższej Szkole Nauk Humanistycznych? czy łatwo się dostać? Interesuje mnie też kwestia finansowa, czy dużo się płaci i czy za takie pieniądze warto się tutaj uczyc?
ritanka
jak wygladaja zajecia z administracji? co myslicie o tym kierunku tutaj? warto placic? dajecie rade na zaocznych? duzo trzeba samemu zakuwac?
09.10.2012
05.07.2012
lin
Witam! Czy specjalność na studiach na tej uczelni wybiera się od razu czy np dopiero po pierwszym roku? Chciałabym iść na administrację, ale nie wiem jeszcze czy ochrony środowiska czy europejską i nie mam pojęcia kiedy musiałabym podjąć tę decyzję. Ma ktoś więcej inf na temat tego kierunku?
@danka
hmm, dobrze że przeczytałam twoją opinię o tej uczelni, bo szczerze mówiąc chciałam wybrac się na studia do koszalinskiej szkoły nauk humanistycznych, właśnie na pedagogikę, ale skoro piszesz że poziom nieszczególnie wysoki, a kadra z tego co rozumiem - średnia, to chyba nie ma sensu stawiać wszystkiego na jedną kartę i myślę że złożę papiery jeszcze na inne uczelnie.
19.05.2012
25.01.2012
danka
moja kumpela akurat jest na pedagogice u nich, bo to pasja, konik, hobby i ma fiola na tym punkcie, przypadek niereformowalny, wiec dla niej poziom jest zbyt niski, bo czuje niedosyt, a kadra ma za malo profesorow, ktorzy mogliby byc dla niej autorytetami, zna sie z ludzmi a administracji, fajni goscie, chyba nie narzekaja za bardzo, a na pewno nie w taki sposob jak ona,
Kasiex
Co powiedzie o administracji ?:-)
12.12.2011
11.12.2011
pawcioo
Jakie kierunki sa godne polecenia? Nie wiem co mam wybrac, chodzi mi o kierunek przyszłosciowy i abym mogl po nim zdobyc dobra parace. Kazda wskazówka się przyda
pierwszakk
polececie administracje europejska? Jesli tak to dlaczego? Mam nadzieje, ze dam rade!
10.12.2011
09.12.2011
Kis
A kto lubi sie uczyć:D Nie wiem, nie zrozumiem tego nigdy hehe. Ale niestety tak już jest, że musisz mieć jakiś zawód na tym świecie i tego nie przeskoczysz, jedynie mozesz miec lenia i milion poprawek
Bix
a ja tam nie lubie sie uczyc i nie chce mi sie, ale musze i to jest ten problem
08.12.2011
07.12.2011
podyplomówka
Robie tutaj podyplomowke z administracji skarbowej. Wybrałam tą uczelnie, ponieważ mieli dość szeroką oferte w nauczaniu. Nie żałuje wyboru. Zajęcia są prowadzone w miłej atmosferze, czasami zapominam, ze jestem w szkole;p
Izka
Mnie zainteresowała pedagogika- doradztwo zawodowe. Szkoda, ze nie ma też personalnego od razu, bo w niektórych szkołach od razu jest to połączone i ludzie, którzy na to idą mają szersze horyzonty. Ktoś ma jakieś opinie?
06.12.2011
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Wyższa Szkoła Kosmetyki i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Warszawska Wyższa Szkoła Biznesu
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Gnieźnieńska Szkoła Wyższa Milenium
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Toruniu
  • Powiślańska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Akademia Pożarnicza w Warszawie
  • Małopolska Uczelnia Państwowa im. rtm. Witolda Pileckiego w Oświęcimiu
  • Akademia WIT w Warszawie
  • Uniwersytet Pomorski w Słupsku
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Uniwersytet Kaliski
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana w Radomiu
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Politechnika Poznańska
  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Akademia Zamojska
  • Uniwersytet Śląski w Katowicach
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Uniwersytet Ignatianum w Krakowie
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Akademia Nauk Stosowanych im. H. Cegielskiego w Gnieźnie, Uczelnia Państwowa
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Targu
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Warszawska Akademia Medyczna Nauk Stosowanych
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Politechnika Częstochowska
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Wyższa Szkoła Społeczno-Ekonomiczna w Gdańsku
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Kościerzynie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Uniwersytet WSB Merito Szczecin
  • Akademia Tarnowska
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Uniwersytet Radomski im. Kazimierza Pułaskiego
  • Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Psychologii w Poznaniu
  • Uniwersytet Gdański
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Uniwersytet WSB Merito w Toruniu
  • Politechnika Łódzka
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Gdański Uniwersytet Medyczny
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Akademia Medyczna Humanum w Warszawie
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Gdańsku
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Akademia Jagiellońska w Toruniu
  • Uniwersytet w Siedlcach
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Uniwersytet WSB Merito Bydgoszcz
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Wydział Nauk o Polityce i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Opolskiego
  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Chrześcijańska Akademia Teologiczna w Warszawie
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana, Wydział w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Uniwersytet Wrocławski
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Warszawska Uczelnia Ekonomiczna
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Uniwersytet WSB Merito w Gdańsku
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Politechnika Śląska
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Szczawnie-Zdroju
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie