• Uczelnia Społeczno-Medyczna w Warszawie
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • TEB Edukacja - Agencja Copuz.com - Jan Żaboklicki
  • Politechnika Łódzka
Wybierz i oceń uczelnię?

Opinie, oceny, komentarze, pytania


Opinie (88)
Wyższa Szkoła Integracji Europejskiej w Szczecinie, WSIE Szczecin

Karola
Ukończyłam WSIE, nie zgodzę się z opinia na temat Pani Niedzielskiej- świetny wykładowca. Każda studentka z mojej grupy to potwierdzi. Polecam uczelnie
15.09.2021
08.09.2021
TA
Zajęcia się nie odbywały i nie były odpracowywane. Większość z zajęć prowadzone była przez studentki, które przygotowywały prezentacje i je przedstawiały. Poziom zaangażowania wykładowców praktycznie żaden za to wymagania w trakcie egzaminów z kosmosu. Jedno czego można oczekiwać to płacenie czesnego i poniżającego traktowania w czym zasłynęły dwie panie Niedzielska i Niedzielska - Czyż.
Melka
Jest tutaj ktoś kto wybiera się na kosmetologię stacjonarną na studia I stopnia?
30.08.2020
30.08.2020
Mefka
Cześć! Czy jest tutaj osoba która studiowała kosmetologie stacjonarnie (licencjat) i może wypowiedzieć się na temat tej szkoły?
WSIE
Zapraszamy na naszego Facebooka, pod linkiem więcej pozytywnych komentarzy od naszych pierwszych absolwentów. Wspomnienia z WSIE wróciły. Sprawdźcie link: https://www.facebook.com/154308021260728/posts/3292734780751354/
29.05.2020
09.05.2020
N.
Czy jest tu ktoś kto wybiera się na kosmetologie zaocznie ? Stokrotka950 insta
Natalia
Cześć! Czy jest tu ktoś kto idzie na kosmetologie w trybie zaocznym w roku 2020/2021? Proszę o kontakt: Natalie95@onet.pl
02.05.2020
04.02.2020
Gosia
Czy jakieś ciekawe specjalności na zarządzaniu możecie polecić.
Asia
Zastanawia mnie kosmetologia w szkole integracji europejskiej. Czy ktoś studiuje w tej uczelni i może się wypowiedzieć? Chodzi mi przede wszystkim o kosmetologię.
10.01.2020
19.12.2019
Ala
Gdzie mieliście praktyki na pedagogice?
Beti
Czy ktoś studiuje stosunki międzynarodowe i może podzielić się opinią o kierunku?
14.11.2019
12.11.2019
pytanie o Pedagogikę
Studia pedagogiczne - jak oceniacie poziom, organizację zajęć, wykładowców? Czy jesteście zadowoleni z wybory Pedagogiki w tej uczelni? Czy znajdę gdzieś na stronie www harmonogram poszczególnych przedmiotów nauczania na poszczególnych latach?
WSIE
Zapraszam do zapoznania się z harmonogramem zjazdów pod linkiem http://wsie.pl/dziekanat/organizacja-roku/
06.11.2019
06.11.2019
Kandydatka
Jak często są zjazdy zaoczne? Co 2 czy 3 tygodnie? Czy zaczynają się od piątku?
Magda
Interesuje mnie kosmetologia. Czy macie opinie z innych uczelni ze Szczecina? JAkieś porównanie z WSIE?
14.10.2019
22.09.2019
Natalia
To w takim razie napisz do mnie na Instagramie talcia_37 :) Milo będzie się poznać :D
Ola
Ja sie wybieram na kosmetologie zaoczna :D
20.09.2019
13.09.2019
Natalia
hejka ;) zaoczna, a Ty?
Ewelina
Hey Natalia, dzienna czy zaczna kosmetologia?
13.09.2019
12.09.2019
Natalia
Kto wybiera się w tym roku na kosmetologię? Dawajcie znać :)
Ala
Czy opłaty w tej szkole są w miarę stabilne, tzn czy w III roku mocno różnią się od początkowych?
12.09.2019
03.09.2019
Aśka
Gdzie polecacie studia II stopnia po kosmetologii? Coś pokrewnego ale innego.
Magda
Które specjalności na zarządzaniu polecacie?
09.08.2019
27.04.2019
Olgaa
Jak w praktyce wygląda kierunek kosmetologia? Czy jest to szkoła, która uczy czy można się ślizgać i zdobyć dyplom? Nie ukrywam, że zależy mi na tym pierwszym :) Proszę o opinię na temat w.w. kierunku.
Admin
Komentarz usunięty.
22.03.2019
13.11.2018
losy absolwentów po SM
co robią, gdzie pracują osoby, które skończyły stosunki międzynarodowe? czy macie jakieś rozeznanie w temacie? nie chodzi mi o możliwości jako takie, bardziej o realne losy absolwentów i tego, jak wygląda rynek pracy dla tego sektora.
:-)
a jednak odpisują na pytania ... milusio :-)
25.10.2018
16.05.2018
Biuro Rekrutacji WSIE
Witamy, W odpowiedzi na pytania Wyższa Szkoła Integracji Europejskiej w Szczecinie prowadzi rekrutację na rok akademicki 2018/2019 na kierunkach: Kosmetologia Pedagogika Zarządzanie Stosunki Międzynarodowe pierwszego oraz drugiego stopnia Perspektywy zatrudnienia po kierunku Stosunki Międzynarodowe: placówki dyplomatyczne placówki konsularne agendy organizacji międzynarodowych samorządowe instytucje publiczne w zakresie współpracy zagranicznej (urzędy gminy, powiatów, województw) rządowe instytucje publiczne w zakresie współpracy zagranicznej (ministerstwa, agencje rządowe) organizacje społeczne instytucje kulturalne media instytucje Unii Europejskiej firmy zajmujące się pozyskiwaniem funduszy europejskich Pedagogika specjalności: Edukacja przedszkolna i wczesnoszkolna Praktyki do zrealizowania w liczbie 180 godzin w placówkach oświatowych w skazanych miejscach przez Uczelnie lub we własnym zakresie Perspektywy zatrudnienia: szkolnictwo (po ukończeniu specjalności nauczycielskiej) placówki oświatowo-wychowawcze poradnie specjalistyczne służba zdrowia instytucje doradztwa zawodowego i personalnego instytucje profilaktyki społecznej instytucje wymiaru sprawiedliwości Kosmetologia jest nowym kierunkiem na WSIE prowadzonym od roku akademickiego 2017/2018 zapraszamy do składania dokumentów W razie jakichkolwiek pytań pozostajemy do dyspozycji. BIURO REKRUTACJI WSIE ul. Mickiewicza 47, Szczecin e-mail: rekrutacja@wsie.pl tel. 91 350 06 43 tel. kom. 508 015 416
kosmetologia?
Czy kierunek Kosmetologia to jest nowość w WSIE na ten rok? Czy już ktoś to studiował u nich? Bo piszecie że ktos się chciał zapisać na Kosmetologią, ale kazali mu na Pedagogikę ze specjalnością edukacja kosmetologiczna..... A ja widzę na ich stronie, że jest kierunek Kosmetologia licencjat, więc jak?
10.05.2018
10.05.2018
Ewa
poczytałam sobie niżej wpisy i żałuję, że studenci albo chociaż pracownicy tej uczelni nie odpowiadają na pytania. Sama chciałam zagadnąć o Pedagogikę, a konkretnie i praktyki, sposób ich realizacji, perspektywy pracy dla absolwentów, ale chyba niewiele się dowiem, bo większość z nas to maturzyści, a studenci są w mniejszości. Jak rozumieć to, że są też wpisy Administratora??? Ale o usunięciu opinii. To znaczy, co? Że była odpowiedź, ale ktoś ją usunął?
Angelika
kto studiuje w tej szkole stosunki międzynarodowe albo już skończył ten kierunek? gdzie pracujecie po studiach? jakie są możliwości zatrudnienia po tych studiach? czy polecacie?
08.11.2017
03.10.2017
Administrator
Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
pedagogika
interesują mnie opinie studentów kierunku PEDAGOGIKA, jak oceniacie studia pedagogiczne tutaj? czy macie ewentualnie porównanie z innymi szkołami? może ktoś się przenosił?
21.09.2017
28.08.2017
do kosmeto
WSIE nauczyło mnie bardzo dużo, zawarłem tam najlepsze przyjaźnie, zdobyłem fajny zawód. Mam tylko pozytywne wspomnienia z tej uczelni.
Administrator
Komentarz usunięty - naruszenie regulaminu.
08.08.2017
23.06.2017
Ja
Studiuje na tej uczelni kolejny stopień i wszystko jest ok, nie rozumiem negatywnych opinii. Pozdr.
faju
polecam, mnie się podoba
26.05.2017
25.05.2017
Kosmetologia
Chciałam uczęszczać na kosmetologie właśnie w tej szkole i dowiedziałam się się dzwoniąc tam tego że zapisać się mogę na pedagogike o specjalności edukacja kosmetologiczna, czy to ma sens waszym zdaniem ? Czy na koniec otrzymalabym licencjat kosmetologa czy z pedagogiki?
Administrator
Komentarz usunięty.
24.05.2017
21.05.2017
???
Też nie bardzo wiem o co autorce chodziło, gdyby uczelnia nie miała pozwolenia to zostałaby zamknięta.
kosmetologia
Jak brak pozwolenia? nie otrzymam tytulu licencjata na koniec przez to?
07.05.2017
30.04.2017
ewcia
ja jestem zadowolona :-)
stos. międzynarodowe
jaki jest poziom języka na stosunkach międzynarodowych? interesuje mnie opinia studentów tego kierunku: czy warto? jacy wykładowcy sa? czy gdzieś na stronie znajdę program studiów z listą prowadzących? ta znakomita kadra praktyków, co pisza - to kto np.???
29.04.2017
21.04.2017
kosmetologia
studiuje ktoś kosmetologie na tej uczelnii? jak wrazenia?
Pytanie
Czy ktoś studiował zarządzanie? Moj E-mail onlyou19@interia.pl proszę o jakiekolwiek informacje jeśli ktoś coś wie!:*
06.04.2017
21.03.2017
renata
zbieram info o zarządzaniu w Szczecinie na uczelniach prywatnych w systemie dziennym, poprosze o opinie :-)
do studentki
Wydaje mi się, że przedwcześnie wysnuwasz takie negatywne wnioski. Jak sama piszesz studiujesz od kilku miesięcy a wymagasz przedmiotów kierunkowych. Muszę Cię rozczarować, uczelnie wprowadzają przedmioty kierunkowe często od 2 roku studiów a wszystko po to, żeby studenci mieli ogólną wiedzę i byli na tym samym poziomie. Jeśli chodzi o sam wygląd uczelni to nie powinno być to dla Ciebie zaskoczeniem. Po to są dni otwarte czy inne akcje żeby zapoznać się z uczelnią/budynkiem. Nikt Ci nie zabroni wejść na uczelnie żeby po prostu zobaczyć jak wygląda studiowanie w niej chociażby z perspektywy warunków sanitarnych.
18.03.2017
14.02.2017
Studentka_szcz
Studiuję na tej uczelni od kilku miesięcy i jestem bardzo niezadowolona. Jest ogromny chaos, nikt nic nie wie (jakie będziemy mieć przedmioty, kiedy odbywają się zjazdy itp.). Poziom kształcenia jest żenująco niski, wykładowcy nic nie wymagają, Brak przedmiotów kierunkowych. Klasy zajęciowe, korytarze i toalety są brzydkie i stare, w zimie jest bardzo zimno w budynku. Jedyne o co dba ta uczelnia to ściąganie czesnego. Nie polecam w ogóle. Płaci się za nic.
Robi
wymagania do certyfikatu powinny być takie same jak w szkołach językowych ale może będziesz lepiej przygotowany jeśli uczelnia zapewnia takie potwierdzenia umiejętności językowych, plus dla nich!
30.11.2016
01.09.2016
student
Wybiera się ktoś na wsie na Pedagogikę z językiem obcym poziom B1? Chyba tylko u nich jest taka możliwość zdobycia certyfikatu z języka obcego, pewnie będzie to łatwiejsze niż w jakiś szkołach językowych.
grupa na fb
podaje link dla zainteresowanych facebook.com/groups/157196351372284/
01.08.2016
27.07.2016
Kosmetologia
A może grupę na facebooku?
kosmetologia
Kingo, proponuję założyć forum na fejsie, żeby wszystkich tam złapać :D
27.07.2016
22.07.2016
Kinga
Cześć, właśnie wybieram się zaocznie na kosmetologię, może warto byłoby poznać jakoś przed zajęciami, byłoby o wiele raźniej ;) zostawiam mój e-mail tak wrazie co ;) kinga-piecewicz@wp.pl
Kinga
Cześć, właśnie wybieram się zaocznie na kosmetologię, może warto byłoby poznać jakoś przed zajęciami, byłoby o wiele raźniej ;) zostawiam mój e-mail tak wrazie co ;) kinga-piecewicz@wp.pl
22.07.2016
22.07.2016
Studencik
Siemka! Jak tam zarządzanie? Wybieracie się, opinie całkiem przyjemne. Może stworzymy jakąś fajną grupę? Pozdrawiam!
Aneta
Witam. Ja też planuję iść na kosmetologię i podobno jest duże zainteresowanie. Mam nadzieję, że nie pożałuję wyboru :)
21.07.2016
19.07.2016
Pedagogika
Witam! Kto na pedagogikę na WSIE? Podobno można tam zdobyć od razu certyfikat językowy, nie zbędny od 2020 r. Zapisał się ktoś?
studentka
Hejka! Robiłam licencjata na WSIE, myślę żeby zmienić branżę chciała bym zacząć pedagogikę, widzę ze u nich też jest. Wspomnienia mam dobre z tą uczelnią więc zapiszę się u nich na Pedagogikę.
11.07.2016
29.06.2016
Pytanie
Wiecie jak tam zainteresowanie kosmetologia? Ktoś się wybiera, ktoś chętny?
Kandydatka na kosmetologie
Hej! Też jestem zainteresowana kosmetologią na WSIE, z tego co się dowiadywałam to kierunek ruszy. Jest spore zainteresowanie i Pani z dziekanatu powiedziała że jest szansa na studia stacjonarne. Zapisałam się przez stronę i teraz muszę donieść dokumenty. Pozdr
17.06.2016
14.06.2016
odpowiedź
wydaje mi się, że nikt nie rekrutuje tylko na jeden kierunek i do jednej uczelni, złóż po prostu dokumenty do jednej lub dwóch szkół i niczym się nie martw ;)
kierunek w pzygotowaniu
jesli na stronie piszą, że kosmetologia jest nowością w przygotowaniu, ale ma ruszyć od paźdzernika, to czy mam stuprocentową pewnośc ze ten kierunek ruszy? a co jeśli okaże się, że nie? co wówzas?
12.06.2016
22.05.2016
tez tak macie?
na ich strnie www jest taki komunikat: Ta witryna jest nieosiągalna Serwer www.wsie.pl potrzebował zbyt wiele czasu na odpowiedź. Wypróbuj te rozwiązania: Odśwież stronę Sprawdź połączenie Sprawdź serwer proxy i zaporę sieciową ERR_CONNECTION_TIMED_OUT
pytanie
o co chodzi z tymi studiami polsko - niemieckimi, o których piszecie? którego kierunku to dotyczy i na czym polega ta opcja "niemieckie"? w jakim języku sa zajęcia?
20.04.2016
23.02.2016
pytanko mam
co robią ludzie po ukończeniu stosunków międzynarodowych??? gdzie pracują? w jakich firmach, na jakich stanowiskach? co o tym kierunku możecie napisać komuś, kto rozważa takie studia? warto? tak? nie? dlaczego?
Karola
Zapisałam się na I rok SM! Opinie widzę różne, ale ja tyle dobrych słyszałam od ludzi, że mam nadzieję, że się potwierdzą.
03.09.2015
12.05.2015
Filip
Baaardzo dobrze spędzone trzy lata na zarządzaniu. Szkoda, że wcześniej nie było kierunku manager medycyny sportowej i zdrowia (studia polsko-niemieckie), ale nic i tak praca w Niemczech znaleziona jako manager ;) Także polecam WSIE :)
WSIE
Po zakończonej kadencji Edwarda Radeckiego wybrano nowego rektora Richarda Merk. Dzięki temu powstały nowe studia polsko-niemieckie, na które serdecznie zapraszamy :)
16.04.2015
11.03.2015
olka
studia pedagogiczne - czy to dobry pomysł? jak z pracą po ukończeniu?
Stanowiska pracy w Gdańsku!
Absolwenci studiów Ekonomicznych, Prawa lub Księgowości! W Gdańsku otwiera się nowe centrum globalnej firmy konsultingowej PwC i szukamy Junior analityków AML. Wymagania: język angielski B2, studia ekonomiczne, prawnicze lub księgowe, finansowe. Chęć pracy w analitycznym zespole w dynamicznie rozwijającej się na rynku polskim firmie z Big 4! :) kontakt: magiera@hays.pl
11.02.2015
10.06.2013
licencjat zarzadzanie
jak jest na licencjackich na zarządzaniu??? poprosze o jak najwiecej informacji
Sandra
Odpuście sobie tą szkołę ja ją skończyłam ale mogłam lepiej wybrać Pan J. (większość koleżanek będzie wiedziało o co chodzi) powiem delikatnie daje dwuznaczne propozycje nie jest to komfortowa sytuacja. Szkoła ogólnie na słabym poziomie nic dla studenta wszystko dla zysku!
14.11.2012
19.08.2012
pointless
Jak dla mnie ta uczelnia to trochę lipa. Szkoła integracji europejskiej... przesada żeby całą szkołę o takim profilu tworzyć, wystarczyłby jeden kierunek - integracja europejska - na każdej innej uczelni. No ale oczywiście trzeba otwierać nowe placówki żeby się na tym wzbogacić...
luiza
Teraz, kiedy integracja europejska z jednej strony się zacieśnia - bo jednak Uniaa tworzy coraz głębsze więzi między państwami - a z drugiej nadal jest na kruchej stopie - bo państwa podupadają w pieniężnym kryzysie, a poza tym chcą w pewnym stopniu zachować autonomię, ciekawie jest studiować na uczelni, której domeną jest integracja europejska. Dlatego zadowolona jestem z wyboru swojego miejsca na studia, którym jest Wyższa Szkoła Integracji Europejskiej w Szczecinie.
16.08.2012
17.07.2012
znacie ich Studium?
czy ktos sie uczy w ich Studium? to chyba szkola policealna, jelsi dobrze rozumiem, wiekszosc propozycji dupowata, ale ten Audytor Jakosci Uslug mnie zainteresowal, chetnie bym sie dowiedzial czegos wiecej na ten temat, czy to w ogole ma sens, czy raczej placic za licencjata?
nana
interesuje się unią europejską, wszelkimi jej działaniami na płaszczyźnie naszego kraju oraz całej unii, bo mieliśmy w liceum przedmiot dotyczący historii europy i jakoś tak sama z siebie zaczęłam zgłębiać tę tematykę. fajnie byłoby kontynuować to podczas studiów. tylko czy jest na tej uczelni kierunek związany stricte z integracją europejską?
02.06.2012
22.05.2012
ewa
opinie 'może być' albo 'jest całkiem sympatycznie' czy też 'nie ma co narzeka' to chyba dla mnie za mało. jak już mam płacić czesne to raczej za coś, co jest tego warte... skopałam matury, tego jestem pewna, ale wszystko przez ten głupi stres. na pewno nie dostanę się tam gdzie chcę, więc pewnie trzeba będzie za edukację płacić, ale opinie o tej uczelni jakoś mnie nie przekonują ;/
stosunki miedzynarodowe
kochani, interesuja mnie stosunki miedzynarodowe, gdzie w Szczecinie mozna studiowac ten kierunek na prywatnej uczelni? i ktora polecacie oraz dlaczego? kto studiuje stosunki w tej szkole - WSIEuropejskiej???? czy mozecie napisac cos wiecej na temat tych studiow, stopnia trudnosci, zaliczen, itd. dzieki
28.02.2012
24.01.2012
dzienny
jest calkiem sympatycznie! szczegolnie od tego roku!
Edmund
szkoła jets dobra nie ma co narzekać. Opinie każdy ma swoją i nie można jej podważać. Każdy ma swoje oczekiwania i każdemu nie dogodzimy. Fajnie się studiuje, jesli się zastanawiacie to ja powiem, że warto
13.12.2011
09.12.2011
syyyw
może być . Wszedzie zarzadzanie jest chyba bardzo podobym kierunkiem :D? Tak mi sie wydaje. Poziom normalny nie ma jakiegoś meeeeega wpasu ale daje rade
Rysiek
Jak z zarzadzaniem w tej szkole?Fajnie?polecacie?
04.06.2011
02.06.2011
Kolka
Chodzi mi teraz o licencjata wieć dzieki za informacje :) Mam nadzieje, ze beda tez tam tak przyjaźni ludzie, którzy potrafia pomoc w potrzebie
Justyna
Jesli chcesz isc na licencjata to masz TYLKO dwa kierunki do wyboru to jest ; zarzadzanie i stodunki miedzynarodowe. Ale masz mnóstwo specjalizacji do tych kierunków. Na magistra masz tylko chyba stusunki miedzynarodowe , ale na sto procent nie moge potwierdzic bo nie pamietam :(
28.05.2011
25.05.2011
Kolka
Witam , cos wiecej na temat tej uczelni ,ktokolwiek coś wie proszę o info :) dzieki
studia podyplomowe
Robilam studia podyplomowe ze wspołpracy europejskiej. Na poczatku trzeba było się troszkę nameczyć, POzmniej bylo ok :)
23.05.2011
22.05.2011
marika
Studiuje tam stosunki miedzynarodowe. Osobiscie stwierdzam, ze mają tam bardzo ciekawe spacjalności. Szkoła jest bardzo przyjazna studentom. Czuje się w niej swobodnie o jestem usatysfakcjonowana, ze tam się znalazłam.
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Uniwersytet Gdański
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Politechnika Łódzka
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Akademia Wojsk Lądowych im. generała Tadeusza Kościuszki we Wrocławiu
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie