• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • Akademia Tarnowska rekrutacja 2024
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Uniwersytet Wrocławski Alicja Wojtasz

Wyższa Szkoła Administracji Publicznej w Szczecinie

uczelnia niepubliczna, woj. zachodniopomorskie, 71-332 Szczecin, ul. Henryka Siemiradzkiego 1 A, (+) 796 308 468 , biuro@wsap.szczecin.pl

Wyższa Szkoła Administracji Publicznej w Szczecinie działa na rynku edukacyjnym ponad dwadzieścia lat. Kształci na jednolitych studiach magisterskich oraz na studiach I i II stopnia na kierunkach administracja oraz prawo. W ofercie dydaktycznej znajduje się również wiele specjalności prowadzonych w ramach studiów podyplomowych oraz szkoleń. Celem uczelni jest wykształcenie wykwalifikowanych służb administracji samorządowej, a także kadr gospodarczych przygotowanych do współpracy z administracją publiczną oraz profesjonalnych prawników. Szkoła rozwija współpracę międzynarodową, dzięki czemu studenci mają możliwość odbywania praktyk zawodowych nie tylko w kraju, ale również za granicą. Warto zaznaczyć, iż WSAP dysponuje także własnym akademikiem, zapewniając swoim studentom pełne zaplecze dydaktyczne i socjalne.


Ocena uczelni

6.59 / 10
107 głosów

Opinie (203)
Wyższa Szkoła Administracji Publicznej w Szczecinie, WSAP Szczecin

Dział Rekrutacji WSAP Szczecin
odpowiedź dla Paweł z dnia 18.03.2024
Bardzo dziękujemy za komentarz. Zawsze dokładamy wszelkich starań by studia w naszej Uczelni : licencjackie, magisterskie i podyplomowe prowadzone były w sposób praktyczny i zrozumiały aby atmosfera i toki kształcenia pozwalały naszym Studentkom i Studentom na podnoszenie kwalifikacji przy jednoczesnym realizowaniu swoich pasji, by miały i mieli czas na znajomości towarzyskie, spotkania, wyjazdy oraz mogli w trakcie realizacji studiów spokojnie pracować znajdując czas na kształcenie. Pozdrawiamy Wszystkich i zapraszamy na studia - rekrutacja na rok akademicki 2024/2025 wystartowała !!! www.wsap.szczecin.pl
19.03.2024
18.03.2024
Paweł
Polecam tą Uczelnię! doświadczeni wykładowcy, praktyczne wykłady w oparciu o kazusy , miła atmosfera i fajna grupa studentów. Pozdrawiam Wszystkich wykładowców.
Robert
POLECAM ! praktyczne i konkretne studia podyplomowe MBA na poziomie, bez zbędnego przerostu formy nad treścią i treści nad formą! Fajnie i ciekawie prowadzone z dużą ilością bieżącej wiedzy. Moim zdaniem super jakość zgodna z programem profesjonalnych studiów MBA w bardzo atrakcyjnej cenie, Pozdrowienia dla Wszystkich z Uczelni a szczególnie studentów MBA bieżącej i kolejnej edycji !
07.02.2024
10.01.2024
Menedżer
Bardzo atrakcyjne czesne studiów MBA, fajny program studiów i wszyscy wykładowcy. Jestem mega zadowolony ! POLECAM
Polecająca :)
Polecam !!!
10.11.2023
06.10.2023
Mój Nick :)
Super dziękuję za pomoc przy rekrutacji ! Szczególne ukłony dla Pani Julii i Karoliny - brawo ! Fajna ta promocja i oferta podyplomówek ! Obiecałam, że napisze o licencjacie administracja to pisze - fajne studia i Ludziska zapisujcie się rekrutacja jeszcze trwa podobno do 15.10.2023 sprawdźcie sami :)!
Magda
Daje 8 za trochę późno przekazywane info o zjazdach reszta mega spoko i luz! Podyplomowe studia po licencjacie suuuuper sprawa sami możecie ocenić i studiować online www.wsap.szczecin.pl, dzięki za fajna promocję !za to ten wpis w rewanżu:) do zobaczenia na studiach administracja ochrony środowiska!
30.08.2023
30.08.2023
Studentka Licencjat Administracja
Uczelnia bez stresowa ! dająca fajna wiedzę praktyczną , mili i przychylni wykładowcy, sympatyczni ludzie na studiach. Jak dla mnie dobry wybór jeżeli chcesz studiować i mieć czas na swoje pasje oraz zdobyć dyplom bez szalonej spiny i gonitwy za wykładowcami, terminami itd. . Polecam!
Zespół Rekrutacji WSAP Szczecin
odpowiedź dla Arek Z. z dnia 17.08.2023
Dziękujemy bardzo. Nasza Uczelnia dokłada wszelkich starań by studia były praktyczne na miarę czasów, na potwierdzenie tego otrzymaliśmy pozytywną rekomendację PKA jako kształcenie praktyczne. Staramy się by studiowanie przebiegało bez stresowo z poszanowaniem studenta, nie traktowaniem jak kolejny numer indeksu. Jesteśmy Uczelnią przyjazną również osobą z niepełnosprawnościami. Zapraszamy na studia 3 letnie licencjackie I stopnia, 2 letnie magisterskie II stopnia, 5 letnie jednolite magisterskie prawo, studia MBA - najlepsza oferta na rynku i studia podyplomowe. Pozdrawiamy i do zobaczenia wybierzcie Dogodną , praktyczną i bez stresową formę kształcenia w WSAP Szczecin.
17.08.2023
17.08.2023
Arek Z.
Uczelnia fajna z tradycjami. Polecam studia naprawdę praktyczne i bez stresu. Wykładowcy na dobrym poziomie szanujący studenta. Jak dla mnie super sprawa studia online. Zdobywając dyplom zdobywa się tu doświadczenie a to się dzisiaj liczy. WSAP Szczecin to moim zdaniem najlepsza Uczelnia w regionie.
Dziekanat
odpowiedź dla Monika R. z dnia 31.07.2023
Dziękujemy bardzo za komentarz. Pozdrawiamy
31.07.2023
31.07.2023
Monika R.
Studiuje się na tej Uczelni bez stresu, nie ma zbędnej spiny i przerostu formy nad treścią na zajęciach tak jak to bywa gdzieś indziej. Hybrydowe kształcenie pozwala zaoszczędzić sporo kasy. W odniesieniu do innych ofert to studia mają tu na dobrym poziomie a ceny są atrakcyjne. Ludzie na studiach są normalni, myślę tu o studentach i wykładowcach. Jednym słowem jest ok.
III PRAWO :)
Dzień dobry, polecam tą Uczelnię studiuje się tutaj naprawdę spoko. Jest szacunek i pełne zrozumienie dla studenta. Dogodna forma kształcenia pozwala na zaliczanie wszystkich przedmiotów bez zbędnej spiny i nadmiernego wysiłku, dzięki czemu ma się czas na pracę , życie prywatne i towarzyskie :) a nie tylko z nosem w książkach. Zajęcia są prowadzone w oparciu o przykłady i praktyczne i przydatne wiadomości. Uczelnia naprawdę przyjazna studentom. Zajęcia hybrydowo i online. Obserwuję też korzystne zmiany na Uczelni pod kątem sprawniejszego przekazywania planów zajęć a to trochę kulało i potrafiło zdenerwować. Poprawiła się i stała bardziej czytelna komunikacja na linii dziekanat - student, fajna zmiany w dostępie do informacji to też godne pochwały bo tego nie było a mianowicie nowy funkcjonalny kiosk informacyjny, aplikacja mobilny student do komunikacji super sprawa i w końcu nowa strona www.wsap.szczecin.pl - za to daje dużego plusa. Polecam WSAP.
18.07.2023
17.07.2023
Przyszła studentka MBA
Już po obronie, misja zrealizowana:):):)!!! Dziękuję za wspaniałe łącznie 5 lat na studiach licencjatu i mgr . Świetni wykładowcy, super ludzie na studiach i atmosfera, którą będę pamiętać przez długie lata. Podjęłam decyzję :), do zobaczenia na studiach MBA :):):). Polecam tą Uczelnię.
Manager
Skończyłem podyplomowe z BHP i jestem zadowolony. Zapisałem się teraz na edycje studiów Master of Business Administration - MBA, po sprawdzeniu cen jak dla mnie to WSAP Szczecin ma najlepszą ofertę w regionie nie tylko pod kątem cenowym ale i czesnym ratalnym oraz kadry wykładowców - praktyków !!! POLECAM
12.07.2023
05.07.2023
Katarzyna
po 3 latach spędzonych na WSAP Szczecin na licencjacie kierunek Administracja obiektywnie mogę powiedzieć , że polecam tą Uczelnię. Bardzo fajni normalni wykładowcy. Zrozumiale przekazujący praktyczną wiedzę opierając wszystko na przykładach. Tworzący dobre relację ze studentami z poszanowaniem każdego z osobna. Wyrozumiali i przychylni studentom na każdym etapie studiowania. Studia w ostatnich 3 latach prowadzone niestacjonarnie, hybrydowo i online to super sprawa pozwalająca zaoszczędzić trochę kosztów na dojazdach i noclegach. Ludzie na studiach mega pozytywni - pozdrawiam całą ekipę! Duże ukłony dla Pań z Dziekanatu i Rektoratu z wsparcie organizacyjne przy różnych zawirowaniach ;) z terminami egzaminów itp :);) Pozdrowienia dla Wykładowców i do zobaczenia na studiach magisterskich kierunek Administracja. Pozdrawiam
Dział Rekrutacji WSAP Szczecin
odpowiedź dla Arleta z dnia 01.07.2023
Dziękujemy bardzo za miłe słowa. Zapraszamy na studia podyplomowe i pozdrawiamy serdecznie. Obecnie szczególną uwagę pragniemy zwrócić na studia MBA
03.07.2023
01.07.2023
Arleta
Polecam WSAP, wykładowcy przygotowani do pracy i przekazywania wiedzy online, Panie w dziekanacie - podyplomówka prawa pracy są poprostu mega, uprzejme , mile i zawsze pomocne , to poprostu niebywałe. Jestem bardzo miłe zaskoczona poziomem nauczania i jakością obslugi studenta.
Marta Katarzyna
Dzień dobry, w niewielu przypadkach piszę opinie. Jednak po 3 latach studiowania na licencjacie i obecnie będąc na studiach podyplomowych we WSAP Szczecin, zdecydowałam się napisać kilka słów. Od samego początku studiowania do ukończenia licencjatu nie miałam wątpliwości, że dokonałam dobrego wyboru Uczelni. Kształcenie odbywało się w sposób bardzo praktyczny, przekazywana wiedza była zrozumiała i tłumaczona na przykładach. Wykładowcy bardzo wyrozumiali i przychylni oraz otwarci na dialog ze studentem a to w dzisiejszych czasach nie często ma miejsce szczególnie na w innych uczelniach gdzie znajomi opowiadają, że są traktowani jak numer albumu a nie jak człowiek - ale tego dalej nie będę komentować bo znam to ze słyszenia. Ja mogę się odnieść do uczelni w której studiuję obecnie studia podyplmowe podnoszące moje kwalifikacje zawodowe a dzięki temu zapewniam sobie możliwość rozwoju i awansu. Bieżąca wiedza przekazywana przez praktyków niesamowicie dużo wnosi do mojej obecnej pracy zawodowej. Możliwość poruszania na studiach aktualnych tematów z życia wziętych, sytuacji zawodowych i ich rozłożenia na tzw. czynniki pierwsze z praktykami jest to coś nieocenionego za co bardzo dziękuję. Wszystkim, którzy chcą w swobodny i bezstresowy sposób osiągnąć swoje cele zawodowe i zyskać dobre praktyczne wykształcenie polecam studia na tej Uczelni. Tym bardziej, że WSAP Szczecin jeszcze raz to podkreślę kształci praktycznie i otrzymuję się tu wiedzę na miarę obecnych czasów a nie tylko czysto teoretyczną. Warunki cenowe również są przystępne jak dla mnie - osoby z regionu zachodniopomorskiego. Uczelnia kształci hybrydowo co w dzisiejszych czasach daje możliwość ograniczenia kosztów dojazdu i pobytu w mieście. Pozdrawiam całą kadrę dydaktyczną i pracowników administracji ! Jedyna prośba do Pana Dziekana by plany zajęć na studia były podawane z większym wyprzedzeniem tak minimum dwa tygodnie wtedy będzie już pełen komfort i luksus . Polecam WSAP Szczecin.
26.01.2023
02.11.2022
Przemysław Pe
Dobra Uczelnia na podyplomówki o dobrym praktycznym poziomie kształcenia. Mają kilka fajnych nowości online. Ja wybrałem jeden z nich. Kierunek z przyszłością. Można powiedzieć że jestem "weteranem" tej Uczelni w 2 podyplomówkach więc wiem o czym mówię. Z pełną odpowiedzialnością mogę polecić MPA oraz pozyskiwanie funduszy zewnętrznych. Pozdrawiam Wszystkich wykładowców.
Anna G.
odpowiedź dla Beata z dnia 05.10.2022
Dziękujemy za miły wpis i do zobaczenia na studiach. Polecamy również studia MBA i MPA dla zainteresowanych online/hybrydowo inne kierunki studiów podyplomowych w zakładce na www.wsap.szczecin.pl
05.10.2022
05.10.2022
Beata
Obiecałam i dotrzymuje słowa :) Dziękuję za sprawnie przeprowadzony proces rekrutacji. Jak nauka będzie przebiegać w taki sposób jak profesjonalnie zostałam poprowadzona przy składaniu dokumentów i udzielaniu wszystkich informacji przez Panie z Dziekanatu to wiem, że dobrze wybrałam. Pozdrowienia dla Pani Julii i i Pani Anny. Jeszcze raz dziękuję i do zobaczenie w trakcie roku akademickiego 2022/2023. Przy okazji to miłe Panie i Panowie Uczelnia naprawdę dała fajną promocję na studia :)
Magdalena
Polecam ze względu na kształcenie realizowane praktycznie i prowadzenie wykładów hybrydowo oraz online. Bardzo partnerską przyjazną atmosferę oraz fantastyczne podejście wykładowców do studentów.
15.07.2022
14.07.2022
Tomek
Spoko Uczelnia. Szanują czas studenta, dostosowują naukę do potrzeb i możliwości. Dla mnie ogromnym atutem był i jest fakt, że można studiować dziennie lub weekendowo, stacjonarnie i niestacjonarnie a w ostatnim czasie online. Ta możliwość przy mojej pracy zawodowej miała ogromne znaczenie. Teraz mogę śmiało powiedzieć to było fajne 5 lat. Misja zrealizowana MGR zdobyty :)! Dziękuję wykładowcom i promotorowi za przychylne podejście oraz przekazanie praktycznej wiedzy czego moim zdaniem nie ma na uczelniach publicznych tych dużych kolosach, chociażby z racji ogromnych grup na poszczególnych latach studiów. My na WSAP byliśmy w mniejszej społeczności studenckiej. Dzięki temu uwaga poświęcona studentom i odpowiednie przekazanie wiedzy oraz wytłumaczenie zagadnień było moim zdaniem bardziej w punkt. Szczególne podziękowania dla Pań z Dziekanatu (mam nadzieję, że nie byłem za bardzo męczący w swoich prośbach, składanych pismach do dziekanatu itp. :)) Pozdrawiam wykładowców i dziękuję Całej Ekipie WSAP za te 5 lat. Polecam tą Uczelnię.
Monika
Krótki mój komentarz w punktach podsumowujący wykładowców prowadzących zajęcia na studiach oczywiście z mojej perspektywy : ogromna przychylność, życzliwość i szacunek do studentów, umiejętność zainteresowania omawianymi zagadnieniami, profesjonalizm, łatwość przekazywania wiedzy, otwartość, komunikatywność, podawanie przykładów na konkretne tematy ( kazusy - praktyczne przedstawienie tematu), wiedza i doświadczenie, otwartość na dyskusję na temat napotykanych problemów w konkretnych przykładach i tematach. Piszę to z wdzięczności żeby pokazać Państwu jak bardzo doceniam wasz wkład w w praktyczną formę kształcenia. Dziękuję również za taką normalność i luz w relacjach wykładowca -student. Pozdrawiam dr Krzysztofa P. , profesora Marka G. oraz dr Tomasza R.
24.06.2022
22.06.2022
Anna S.
Chcę właśnie tutaj podziękować za podpowiedź o możliwości realizowania na waszej Uczelni jednocześnie studiów mgr i podyplomowych w jednym czasie. To super rozwiązanie. Za to daję Wam 10 i polecam WSAP Szczecin. Pozdrawiam Panie z Dziekanatu i jeszcze raz dziękuję.
Arek
łatwo, gładko i przyjemnie i o to chodzi !!! trochę wcześniej mogły by być przesyłane plany zajęć ale podobno od nowego roku ma się to zmienić.
20.06.2022
20.06.2022
Mój nick
WARTO - POLECAM: dobra uczelnia , świetni wykładowcy , wspaniali ludzie na studiach dzięki którym jest super atmosfera nie tylko na zajęciach :) .
Monika R.
Polecam to fajna uczelnia z tradycjami. Jak wszędzie są drobne mankamenty i potknięcia i parę minusów jednak niech te minusy nie przysłonią plusów. A jak dla mnie największym są zajęcia hybrydowe to duża oszczędność czasu i pieniędzy oraz wykładowcy którzy rozumieją potrzeby studentów i są bardzo normalni. Wiedza na dobrym poziomie. Stypendia wypłacane na czas. Ludzie na studiach są naprawdę spoko. Na WSAP studiuje się dobrze a to już za chwilę:) 3 rok Prawa więc już opinię mam wyrobioną. Pozdrawiam Wszystkich z mojego roku.
15.06.2022
14.06.2022
Zadowolona z życia :)
Wykładowcy z pasją i normalnym życiowym podejściem do studentów. Praktyczny profil kształcenia co bardzo doceniam pracując jednocześnie zawodowo, bardzo przydaje się omawianie na zajęciach konkretnych kazusów. Online trochę kulało ale już hybrydowe zajęcia poszły ok. Wraca chyba wszystko do normalności więc na 3 roku już wszyscy poczujemy atmosferę normalnego studiowania czego wszystkim życzę. Polecam Wszystkim WSAP bo to chyba jedyna Uczelnia w regionie zachodniopomorskiego która kształci praktycznie. Administracja Uczelni daje radę. Dziękuję bardzo Pani Julii z Rektoratu za pomoc w różnych formalnościach. Pozdrawiam wykładowców i Władze Uczelni a najbardziej całą ekipę z mojego roku:):):)
Studentka KiP
WSAP może to nie Oxford ale wykładowcy prowadzą ciekawe wykłady - zajęcia w formie praktycznej to jest bardzo ważne. Ja dzięki temu znalazłam pracę zaraz po studiach bo na mgr II stopnia właściwie na 2 roku zrobiłam jeszcze studia podyplomowe z kadr i płac. 2 dyplomy w jednym roku naprawdę to się opłaca. Polecam tą uczelnię.
09.06.2022
19.05.2022
Dział Rekrutacji WSAP Szczecin
odpowiedź dla Tomek z dnia 18.05.2022
Wszystkim bardzo dziękujemy za miłe słowa. :) polecamy się pozostając do dyspozycji Wszystkich naszych absolwentów oraz przyszłych studentów i słuchaczy. Zapraszamy do zapoznania się z ofertą promocyjną na www.wsap.szczecin.pl. Pozdrowienia i do zobaczenia na WSAP.
Tomek
Fajna, luźna bez spiny atmosfera, przesympatyczna kadra traktująca studentów bez olewania. Wszystko tłumaczą jasno i praktycznie a wymagania na egzaminach normalne bez przerostu formy nad treścią. POLECAM
18.05.2022
12.05.2022
Wasza Ulubienica
uczelnia Wsap jest moim zdaniem po 3 latach ok, wykładowcy fajni z dużą wiedzą, przyjaźnie i normalnie nastawieni do studentów, Administracja z fajnymi specjalnościami i ludzie na studiach spoko a i chyba to tez ważne stypendia można wyłapać całkiem fajne wystarczy tylko wypełnić misje kształcenia czyli się uczyć:) ja tak mam i jeszcze raz polecam, słowa uznania dla Pań z Rektoratu i Dziekanatu dzięki za wsparcie przez te 3 lata na licencjacie i do zobaczenia na magisterce. Pozdrawiam
Absolwent Administracji
polecam tą Uczelnie, wykłady online, wykłady hybrydowo, zajęcia w formie nie stacjonarnej - zaocznie jak to się mówi dla każdego coś miłego :). Z mojej perspektywy zdobywanie wiedzy u praktyków to podstawa a ta Uczelnia taki ma system kształcenia. Zajęcia prowadzą ludzie będący praktykami, obecnie czynnymi zawodowo to wielki plus! Dzięki temu wiedza jest dostosowana do potrzeb życia zawodowego oraz zdecydowanie lepiej rozumieją studentów i ich życie codzienne, są naprawdę bardzo przychylni i normalni. Jako absolwent Administracji w tym roku wysyłam syna na licencjat. Administracja była, jest i będzie zawsze potrzebna czy to w strukturach firm prywatnych w tym również IT jak w strukturach mundurowych i samorządowych. Pozdrawiam całą kadrę wykładowców oraz pracowników administracji Uczelni. Misja wykonana mgr zdobyte :)
06.05.2022
20.03.2022
Obecny
Spoko wykladowcy i ludzie na studiach polecam. Uczelnia przyjazna i otwarta na potrzeby regionu słyszałem, że uruchomili naukę j.pokskiego dla osób z Ukrainy a dodatkowo oddali jeden z budynków do Urzędu Miejskiego na potrzeby wsparcia dla uchodźców organizowanego przez Miasto Szczecin. Brawo dobrze, że potrafimy się jednoczyć!
Tomek
Studiuje na WSAP SZCZECIN już 4 rok po ukończeniu licencjatu rozpocząłem studia maisterskie II stopnia. Pracuję w służbach mundurowych i to co dla mnie istotne jeżeli chodzi o wiedzę w tej uczelni za przyzwoitą kasę dostaję a studia nie kolidują z życiem zawodowym i prywatnym. Uczelnia ok. W kwestii podawania terminów zajęć / planów jak by były wysyłane wcześniej to się nie pogniewam :) Pozdrawiam całą magisterkę oraz Panie z Dziekanatu.
25.02.2022
25.02.2022
MM Studentka
Ja jestem bardzo zadowolona - zupełnie odwrotnie do poprzednika o inicjałach J.B. - studiuję magisterkę i dodatkowo jestem słuchaczką studiów podyplomowych. W mojej opinii zajęcia są prowadzone profesjonalnie. Wykłady odbywają się z praktykami, przerabiane tematy zawsze są w oparciu o kazusy. Może nie ma tu setki różnych wykładowców jak na dużych uczelniach gdzie tam właśnie jest sporo mgr z łapanki, ale są za tu tacy którzy mają szeroką i dobrze ugruntowaną wiedzę teoretyczną i praktyczną. Merytoryczne wykłady na BiZK z Panem Inspektorem Mirosławem widać, że człowiek z ogromną wiedzą i doświadczeniem. Na magisterce też nie jest źle jest kilkoro dobrych dydaktyków. Faktycznie info o zjazdach mogło by być podawane trochę wcześniej także w tym przypadku o tyle dobra dla mnie sytuacja, że zajęcia są poukładane tak że nie kolidują z realizacją studiów mgr i podyplomówki. Ludzie na studiach bardzo spoko. Do reszty brak zastrzeżeń. Pozdrawiam również Pana Inspektora Artura bardzo dobre zajęcia dotyczące prawa pracy.
J. B.
Niestety ale żałuję, że wcześniej nie przeczytałam opinii na google. Prawda jest taka, że student liczy się do momentu kiedy zapłaci kasę. Potem na ostatnią chwilę informacje o zjazdach, wszystko z tym samym magistrem od wszystkiego i niczego. Jak z łapanki, kto mniej weźmie ten prowadzi zajęcia. Strata kasy.
24.02.2022
29.11.2021
Nauczyciel w Technikum
Załapałem się jeszcze na podyplomówkę z Organizacji i Zarządzania Oświatą - pierwsze zajęcia i jestem zadowolony. Podobno jeszcze można się zapisywać na podyplomówki tak, że można skończyć dwa kierunki jednocześnie. Ja jednak wybrałem ten kierunek który jest mi potrzebny. Pozdrawiam prowadzących zajęcia i nowo poznaną ekipę.
Zawodowiec
Bardzo dobre warunki i ciekawa oferta na studia podyplomowe. Ja dzięki zapisaniu się na jeden kierunek dostałem super promocje na drugi. Takie rozwiązanie pozwoli mi na uzyskanie dwóch dyplomów w jednym roku akademickim. Polecam można dobrze wzmocnić swoje kwalifikacje zawodowe.
02.11.2021
15.10.2021
Służbowy
Fajni wykładowcy, wykłady na podyplomówkach praktyczne na dobrym poziomie prowadzone merytorycznie na kazusach polecam
Studentka
Muszę podzielić się opinia bo jestem pod wrażeniem potraktowania mojej osoby w procesie rekrutacji. Pełna kultura, profesjonalne i b. miłe podejście, wszystko wyjaśnione. Tą uczelnię poleciła mi koleżanka która w tym roku będzie kończyć licencjat i jest zadowolona z formy kształcenia jak i podejścia wykładowców.
23.09.2021
14.07.2021
Kamil
Miałem przyjemność studiować licencjat na WSAP Szczecin to Dobra uczelnia, fajni ludzie i wykladowcy. Teraz idę na II stopień-magisterkę, mają dobra ofertę. Polecam
Iwona W.
Moi Drodzy, studiuję tu już drugi rok więc mogę przekazać obiektywną ocenę. Co do samego kierunku Administracja jest to świadomie wybrany przeze mnie kierunek dający moim zdaniem bardzo dobre i stabilne perspektywy życiowe. Cieszę się, że uczelnia dała do wyboru aż 9 specjalności, zdecydowanie poszerza to perspektywy zawodowe. Co do pierwszego roku studiowania to można powiedzieć że się "docieraliśmy" i poszło to całkiem sprawnie dzięki bardzo fajnemu nastawieniu wykładowców. Kolejny rok studiowania przez pandemię zapowiadał się bardzo trudny. W rzeczywistości ten drugi rok studiów w covid-19 był całkiem ok. Zajęcia zdalne na początku kulały bo my jak również wykładowcy musieliśmy do tej formy przywyknąć. Z zajęć na zajęcia było lepiej. Brakowało trochę naszych kontaktów werbalnych na studiach i po zajęciach ;) ale kto chciał to dał radę ;);):) Wielka przychylność wykładowców, zrozumienie sytuacji przez nich jak również władze uczelni pozwoliły nam ten rok bardzo sprawnie przejść. Wierzę, że kolejne lata które są przed nami przejdziemy równie sprawnie i spokojnie znajdując czas nie tylko na studiowanie ale normalne codzienne życie. Przy możliwości indywidualnego toku studiowania czy też zajęciach hybrydowych tak naprawdę odległośc jeśłi chodzi o studiowanie na tej uczelni nie ma znaczenia. Moim skromnym zdaniem WSAP jest uczelnią dla każdego naprawdę dla każdego bez wyjątku! Odnajdą się tu ambitni jak również te osoby które mają mniejsze aspiracje ale jednak chcą ukończyć studia i mieć doświadczenie. Polecam szczególnie teraz. Z tego co przekazała mi Pani Julia z rektoratu to mają obecnie fajne promocje! Naprawdę polubiłam tą uczelnie i ludzi dlatego oddaję tu swój komentarz .
22.06.2021
21.06.2021
STRAŻAK
Podyplomowe Bezpieczeństwo i Zarządzanie Kryzysowe mega studia dla służb mundurowych. Polecam
zadowolony
PRAWO 5 letnie polecam! Fajna cena jak na inne warunki oferowane w innych uczelniach. Indywidualny tryb kształcenia dopasowany do nas studentów:). Super! brawa za przychylne nastawienie wykładowców i władz uczelni. Pozdrawiam
17.06.2021
14.06.2021
Inspektor US
Fajny tryb zajęć niestacjonarnych, indywidualny tok nauczania. To zapewnia mi WSAP. Polecam tą uczelnię.
Studencik
Kameralna fajna uczelnia i ludzie na studiach .
10.06.2021
10.06.2021
Żandarm
Ja polecam studia podyplomowe Bezpieczeństwo i Zarządzanie Kryzysowe - wykłady prowadzą wybitni specjaliści w swoich dziedzinach. Rewelacja! Duże ukłony dla dydaktyka Pana mgr Macieja K. - pełen profesjonalizm! Z tego co wiem na kolejną edycję z mojej jednostki szykuje się chyba już z 6 osób. Pozdrawiam
Brawo Prawo :)
Ja jestem zadowolona. PRAWO studiuje się na tej uczelni dobrze. Jest naprawdę ok! Mam czas na pracę i własne życie. Wierzę, że kolejny rok będzie lepszy jak ten który mija. Kierunek Prawo, który wybrałam daje naprawdę szerokie możliwości i perspektywy zawodowe. Zawsze słyszę pytanie: No jakie? Jeżeli ktoś nie wie proszę : sędzią, notariuszem, adwokatem, radcą prawnym, prokuratorem, komornikiem, rzecznikiem patentowym, kuratorem sądowym, kuratorem zawodowym, doradcą prawnym, referendarzem sądowym, syndykiem, inspektorem Ochrony Danych Osobowych, kontynuować karierę naukową zostać doktorem lub profesorem prawa, być legislatorem,pracować w administracji publicznej lub w służbie dyplomatycznej albo służbach ABW, CBŚP, Policji itp. Można realizować swoją karierę w dziale HR dużych i mniejszych korporacji, pracować jako ekspert podatkowy, członek zarządu w różnego typu spółkach, być managerem zarządzającym, młodzi prawnicy działają również w AML - anti-money laundering, być dziennikarzem lub dziennikarzem śledczym albo... prowadzić własną działalność gospodarczą ... Jest naprawdę spory wybór dlatego ja sugeruję wybierajcie PRAWO. Mam nadzieję, że będzie można dalej kształcić się zdalnie bo się do tego przyzwyczaiłam. Dzięki temu, że nie trzeba było się przemieszczać udało się zaoszczędzić trochę pieniędzy. Wierzę, że sesja będzie do zdana i jak dobrze pójdzie to w przyszłym roku stypendium i studia będą się finansować same! Pozdrawiam obecnych i przyszłych mgr Prawa:)
08.06.2021
02.06.2021
Rektorat
odpowiedź dla Abc z dnia 20.05.2021
Dzień dobry, W odpowiedzi na pytanie odnośnie Administracji I stopnia informujemy, że w trakcie pandemii dostosowujemy się do bieżących obostrzeń obowiązujących na ternie RP. Zajęcia na studiach Administracja I i II stopnia ( 9 specjalności do wyboru) oraz studiach Prawo jednolite 5 letnie magisterskie jak również studiach podyplomowych (24 kierunki do wyboru) odbywały i nadal do czasu zniesienia obostrzeń odbywać się będą w trybie zdalnym i hybrydowym z użyciem odpowiedniej platformy do kształcenia zdalnego. Uczelnia nasza zapewnia, że monitoruje wszystkie komunikaty podawane przez Ministerstwo Zdrowia oraz Ministerstwo Edukacji i Nauki z którym jest w bieżącym kontakcie jako instytucja podległa i dostosowuje się się do wszystkich rozporządzeń i zaleceń związanych z formami kształcenia w czasie pandemii jak również po jej zakończeniu w tzw. warunkach normalnego funkcjonowania. Nasi wykładowcy to wybitni praktycy i specjaliści znający realia cięższego funkcjonowania w czasie epidemii nie tylko w zakresie studiów ale również życia codziennego,realizacji pasji oraz celów zawodowych. Dlatego swoje wykłady dostosowali do wymagań kształcenia zdalnego starając się uczynić je jak najbardziej przyjaznymi dla studentów oraz słuchaczy studiów podyplomowych zgodnie z misją naszej uczelni oraz maksymą "Dogodna Forma Kształcenia = Lepsza Jakość Życia" Przy tej okazji informujemy, że trwa rekrutacja na rok akademicki 2021/2022. Jesteśmy do Państwa dyspozycji na każdym etapie rekrutacji oraz toku studiów. Pozdrawiamy Zespół Pracowników WSAP
Mam Prawo!
Dla mnie uczelnia bardzo fajna! Wymagania wykładowców w stosunku do studentów na wyważonym poziomie w zależności od roku na którym się studiuje i materiału jaki się przerabia. Ludzie na studiach fajni, wszyscy przyjaźnie nastawieni bez spinania się. Jako mama doceniam możliwość wyboru dogodnej dla siebie formy kształcenia to naprawdę rewelacja w moim przypadku. Polecam PRAWO na WSAP. p.s. przy okazji Dnia Dziecka dla Wszystkich dużych i małych dzieci wszystkiego najlepszego :):):)
01.06.2021
31.05.2021
Mój Nick
Hej, krótko o WSAP: kadra super, wykładowcy na poziomie szanujący i przychylni dla studentów. Ludzie na studiach mega spoko! - pozdrawiam całą ekipę:) Stawki za studia przy rozłożeniu na 10 rat są w bardzo dobrej cenie, a dodatkowo zaoszczędzona kasa na dojazdach przy zdalnym nauczaniu. Zero wpisowego i dodatkowe fajne "promki" do końca czerwca także ja kończąc licencjat wskakuje dalej na magisterkę Administracja Publiczna. Ja ogólnie jestem zadowolony. Polecam
Poszukujący dobrej pracy :)
dzień dobry, ja zapisałem się na studia podyplomowe na WSAP z dofinansowaniem z Powiatowego Urzędu Pracy to dla mnie ciekawe rozwiązanie dające możliwość na podniesienie kwalifikacji i znalezienia dobrze płatnej pracy. Dziękuję Pani z Rektoratu za sprawne przeprowadzenie przez proces rekrutacji. Pozdrawiam
28.05.2021
26.05.2021
I Love Studies
Cześć, ja na 1 roku PRAWA było zdalnie. Wiedza przekazywana w formie wykładów na platformie internetowej całkiem na poziomie również z przesyłaniem materiałów. Koleżanka z licencjatu Administracja Publiczna również nie narzekała na ten rok w pandemii. Chociaż brakuje tych bezpośrednich kontaktów. Wszyscy wiemy jak wszędzie plusy i minusy w pandemii każdego dotykają. Dla mnie plus bo można zaoszczędzić kasę na dojazdach na wykłady i ćwiczenia a wiedzę przekazują praktycy więc jest naprawdę spoko. Nie trzeba opłacać akademika chociaż uczelnia ma go w tym samym budynku gdzie prowadzone są zajęcia a to ogromny komfort przy normalnym funkcjonowaniu. Ja polecam.
P.P. Nick
Hej Abc i do reszty zainteresowanych :). WSAP ma wieloletnie doświadczenie w Administracji z tego co kojarzę ta uczelnia ma 25 albo 26 lat tradycji. Ja skończyłem rok temu licencjat Administracja specjalność Administracja Publiczna. Ogólnie jestem zadowolony. Ostatni rok był to rok pandemii. Początki w normalnym funkcjonowaniu były naprawdę ok! Później pierwsze chwile w ostatnim roku zdalnego kształcenia mocno kulały ale dalej było lepiej. Wykładowcy nauczyli się pracować na platformie chociaż chyba nie wszyscy, całość możliwości platformy ogarniają ale za to nadrabiają wiedzą praktyczną. Pozdrawiam
24.05.2021
20.05.2021
Abc
Czy ktoś mógłby podzielić się opinią o administracji I stopnia? Jak wyglądały i wyglądają zajęcia (w tym zdalne) na tej uczelni w związku z obecną sytuacją? Strona jakby martwa, informacje o rekrutacji jeszcze z zeszłego roku. Jedynie na fb widzę ktoś coś uaktualnia. Z góry dziękuję za podzielenie się opinią
Rektorat
odpowiedź dla Monika z dnia 11.05.2021
Szanowna Pani Moniko, w imieniu pracowników i wykładowców WSAP dziękujemy za słowa komentarza, które potwierdzają że idziemy wspólnie ze studentami w dobrym kierunku zgodnie z naszym założeniem: Lepsza Forma Kształcenia = Dobra Jakość Życia! Motywuje to nas do indywidualnego podejścia do każdego studenta naszej Uczelni. Dokładamy i będziemy dokładać wszelkich starań by zapewnić elastyczny program zajęć dzięki, któremu można połączyć życie rodzinne i towarzyskie, zainteresowania oraz pracę zawodową ze studiowaniem wybranego lub wybranych kierunków zdobywając praktyczną i merytoryczną wiedzę z poszczególnych zagadnień. Przy tej okazji pozdrawiamy serdecznie Wszystkich byłych, obecnych i przyszłych studentów studentów WSAP.
12.05.2021
11.05.2021
Monika
Hej Wszystkim, powoli zbliża się koniec pierwszego roku :). Ze względu na naprawdę dobrą atmosferę na studiach chcę przekazać Wszystkim moją opinię na temat wykładowców WSAP. Wykładowcy są naprawdę przychylni i oddani studentom. Wspierają i tłumaczą na każdym kroku. Zajęcia prowadzone są w sposób interaktywny co dla mnie ma bardzo duże znaczenie w kontekście przyswajania wiedzy. To naprawdę wybitni specjaliści i praktycy z różnych dziedzin. Przyznaję, że właśnie dzięki Nim nie zwątpiłam w słuszność wyboru kierunku i tej Uczelni. Przez ten pierwszy trudny na każdych studiach rok ,chyba dla wszystkich studentów a szczególnie w pandemii, przeszłam spokojnie. Otrzymując moim zdaniem pozytywną dawkę użytecznej i praktycznej wiedzy jednocześnie nie stresując się i mając czas na pracę oraz swoje pasje. To bardzo istotne w okresie pandemii ale również w normalnym życiu i tego nie ukrywam. Bo nie samymi studiami człowiek żyje. :) W przyszłym roku zakładam takie wyniki, że studia będą się finansować same :) z uzyskanego stypendium :) a pandemia się wyciszy i będzie można poczuć miłą i kameralną studencką atmosferę w murach i akademiku Uczelni :). Jako jeszcze nie do końca wzorowa :) studentka pierwszego roku PRAWA polecam ten kierunek i Uczelnię.
Małgorzata
PRAWO magisterskie the best jestem mega zadowolona. Wykładowcy istna petarda wiedzy i profesjonalizmu. Fantastyczni ludzie potrafiący na spokojnie wytłumaczyć każdy wykład. Prawo rzymskie kobyła ale cóż trzeba zz i w przyszłości stosować :). Jak to kiedyś ktoś śpiewał :) ... najtrudniejszy pierwszy rok... ! Sesja do przodu zobaczymy jak pójdzie w kolejna. Zajęcia online ok ale co werbalnie to werbalnie! Myślę, że było by jeszcze lepiej ale ten covid nie odpuszcza więc zanosi się zdalnie do końca tego roku akademickiego. Zmotywowałam kumpla z innej uczelni do przeskoczenia do nas na II rok. Polecam i pozdrawiam
17.03.2021
16.03.2021
Study in WSAP
Uczelnia, wykładowcy i ludzie naprawdę spoko. Polecam
Projektant wnetrz
Ja zapisałem się na podyplomowkę nowość Aranżacje wnętrz i home staging jestem ciekaw efektów finansowych dla mnie:) po jego ukończeniu bo kierunek wydaje się być fajny i perspektywiczny.
15.03.2021
15.03.2021
Tomek
Ja przeskoczyłem z innej uczelni z Prawa do WSAP na studia również kierunek Prawo na pierwszy rok. Zdecydowałem się na ten ruch bo bardziej przyjazna i kameralna atmosfera - jest inaczej niżtam gdzie byłem. Mniejsza grupa lepiej przyswaja się wiedzę, wykładowcy praktycy więc lepszy przekaz kształcenia no i czas na obecną pracę znajduję :)
Prawnik
Prawo tutaj na WSAP - POLECAM !
18.11.2020
17.11.2020
Inżynier
Ja lecę :) już 2 podyplomówkę :) Bezpieczeństwo i Zarządzanie Kryzysowe - wcześniej BHP jestem zadowolony fantastyczni wykładowcy Polecam i pozdrawiam
Moni'A
Ja też 1 rok Prawo. Jest ok. Fajnie, że prowadzą to praktykujący w zawodzie mecenasi i nie tylko. Dlatego wiedza moim zdaniem przekazywana jest w punkt to co będzie przydatne w przyszłości. Zobaczymy jak z wymaganiami i egzaminami w końcu kierunek na który się idzie żeby się uczyć i nauczyć a nie tylko zaliczyć. Jestem optymistką i wierzę, że dam radę :)
10.11.2020
10.11.2020
Bruce
fiber na Twoje pytanie - ja jestem dopiero studentem pierwszego roku ale mimo tego odpowiadam Tobie - jednolite magisterskie PRAWO na WSAP wedle mojej skromnej oceny poziom kształcenia bdb. Jestem zadowolony z jakości prowadzenia wykładów i wykładowców praktycy z dużą wiedzą oraz dobrymi umiejętnościami jej przekazywania. Uczelnia od lata kształci w administracji publicznej więc doświadczenie w kształceniu z zakresu prawa ma spore. Szkoda że zdalnie - on line ale w czasie "korony" uważam, że to bezpieczne rozwiązanie dla wszystkich tym bardziej że materiały i zajęcia są prowadzone w naprawdę w sposób profesjonalny. Co do wyższych roczników to nie wiem. Ja polecam.
fiber
od kiedy WSAP mają prawo???? jaki poziom i opinie? To pytanie kieruje do studentów (jesli już jesteście na wyższych rocznikach, bo nie wiem czy oni nie wprowadzili dopiero co tego Prawa)?
09.11.2020
28.10.2020
Monika
Obiecałam, że wrócę z opinią. BiZK na WSAP Szczecin po pierwszym weekendzie wykładów jestem b. zadowolona . Pozdrawiam wszystkich wykładowców i władze uczelni.
Maciej
Bezpieczeństwo i Zarządzanie Kryzysowe petarda i mega wykładowcy Pozdrawiam i z pełną odpowiedzialnością POLECAM!
28.10.2020
23.10.2020
Przemysław
Polecam Bezpieczeństwo i Zarządzanie Kryzysowe na WSAP. Jestem bardzo zadowolony z toku nauczania.
Monika
Bezpieczeństwo i Zarządzanie Kryzysowe kierunek teraz na najbliższe lata na topie. Podobno fajni wykładowcy z dużym doświadczeniem. Zobaczymy dam znać po pierwszym zjeździe. Pozdrawiam Panią Julię z Rektoratu dziękuję za pomoc przy rekrutacji.
21.10.2020
19.10.2020
Sylwia
Jestem bardzo zadowolona i pod miłym wrażeniem z pierwszego zjazdu. Dziękuję Paniom z Rektoratu za wsparcie przy zalogowaniu się do platformy. Pozdrawiam
Student - obecny !
Również pozdrawiam Cały Zespół wykładowców i Władze WSAP. Do zobaczenia dzisiaj na zajęciach a jutro już podobno online?
16.10.2020
15.10.2020
WSAP Szczecin
odpowiedź dla reklama z dnia 14.10.2020
WSAP pozdrawia Wszystkich bez wyjątku życząc zdrówka oraz odporności i samych sukcesów :)
Pułkownik Kwiatkowski
Polecam Bezpieczeństwo i Zarządzanie Kryzysowe - w "firmie" walczę o awans podyplomówka mi w tym pomoże. Uczelnia blisko jednostki studia online dla mnie ok. Pozdrawiam Panie z rektoratu i dziekanatu :) a mój komentarz jest indywidualny o od siebie.
15.10.2020
14.10.2020
reklama
wszystkie pozytywne komentarze z jednego IP .... cha, cha, cha
Barbara
Jest mi na rękę, że kształcenie odbywa się zdalnie. Zadowolona jestem bo to oszczędność czasu i pieniędzy. Wykłady on line rewelacja!
14.10.2020
25.09.2020
propaganda
ale tępa agitacja ciągle przez jedną osobę ...
Werbalny
Do zobaczenia już za chwilę :) na zajęciach - czekamy na plan - Administracja. Szkoda tylko, że w trybie mieszanym bo to już wiem, że przez ten covid to wszyscy mają utrudnione życie nawet my studenci. Odbiera nam on możliwość normalnego funkcjonowania w braci studenckiej imprezy i spotkania... dobrze że chociaż wiedzę możemy przyswajać dzięki profesjonalnemu podejściu!!! Pozdrawiam
24.09.2020
22.09.2020
B.B.
Polecam każdemu kto chce się kształcić, zdobyć praktyczna wiedzę i dobry dyplom. Ode mnie macie 5 + ! Pozdrawiam Panie z Rektoratu i Dziakanatu :) oraz Całą kadrę wykładowców:)
Kolega ze studiów
Dzisiaj na FB WSAP znalazłem fantastyczny komentarz dający info o kształceniu i studiowaniu na WSAP nawet w tak trudnym okresie jak bycie mamą gdzie trudno znaleźć czas dla siebie. Ja będąc ojcem podpisuje się pod tym https://pl-pl.facebook.com/pg/WSAPSzczecin/posts/?ref=page_internal . Pozdrawiam całą ekipę byłych studentów z którymi miałem przyjemność studiować a obecnym i nowym życzę powodzenia. K.
21.09.2020
14.09.2020
Paweł
Dobra uczelnia. Jako jedyna niepubliczna uczelnia w regionie Zachodniopomorskiego specjalizuje się w kształceniu kadr Administracji. Jako urzędnik z krwi i kości jestem zadowolony z formy i przekazu wiedzy. Polecam
Bianka
Prawda uczelnia na naprawdę wysokim poziomie. Polecam i pozdrawiam wszystkich wykładowców WSAP.
11.09.2020
11.09.2020
kłamią, nie wierzcie w te pozytywy
Nie wierzcie w to, że ten wysyp pozytywnych opinii to piszą studenci, to nieprawda!!! zadałam sobie trud i zadzwoniłam do biura tego portalu, żeby się zapytać o te szkołę. Pani najpierw chciała mnie zbyć, że oni tylko administrują , że odpowoiedaja za treści informacyjne , aktualizacje kierunków, itd, itd, długi wykłąd, ale w końcu jak doszło do rozmowy o wpisach przy tej szkole, to spardziła w jakimś narzędziu, że JEDNEN nr IP powtarza się dziesiątki razy !!! tylko Nicki się zmieniają!!! że to ewidentnie jest nieetyczne zachowanie, że to może być podstawa do usuniecia tych opinii - bo piszę jedna i ta sama osoba. Przysięgam, nie zmyślam.
krótki komentarz do Pana / Pani "wykopkowanej / wykropkowanego ":)
odpowiedź dla .... z dnia 11.09.2020
Komentarze o naszej uczelni to nie reklamy ale czyste prawdziwe opisy zrobione przez naszych słuchaczy i studentów jest to czysta prawda i tylko prawda. Nic na to nie poradzimy że Panią / Pana prawda boli :) życzymy zdrowia i wszelkiej pomyślności.
11.09.2020
11.09.2020
....
ale nachalne reklamy robi sobie tutaj uczelnia ... słabe, aż boli
Student
Wykładowcy są wybitnymi fachowcami. Górna pólka praktyków w zawodach adwokat, sędzia, prokurator, radca prawny, inspektor danych osobowych, socjolog, politolog ... polecam. Sam się o tym przekonałem studiując na tej uczelni. p.s. do Czarownicy:) nomen omen fajna "ksywa" :) Nie na wszystkich uczelniach nazwiska są podawane.
10.09.2020
10.09.2020
Czarownica
Czy ktoś wie , gdzie znaleźć nazwiska wykładowców WSAP . Na stronie szkoły nie potrafię znaleźć . W tej placówce to chyba tajemnica , bo w każdej innej takie informacje są ogólne dostępne. Podejrzane to jest.
Były Student
Skończyłem podyplomówkę. Jestem zadowolony z podejścia pracowników uczelni do mnie jako pracującego studenta. Osoby w dziekanacie i rektoracie pomocne na każdym etapie w trakcie studiów. Wykładowcy merytoryczni i kompetentni. Brakowało mi w drugim semestrze kształcenia tradycyjnego. Ze względu na koronawirusa nauczanie odbywało się zdalnie. Takie rozwiązanie oczywiście jest ok żeby kontynuować kształcenie ale ma swoje plusy ale również minusy. Ja jestem zwolennikiem kontaktów werbalnych. Reszta ok. Polecam WSAP
08.09.2020
07.09.2020
Wojti Wojt
Studia kierunek PRAWO! Z informacji jakie otrzymałem zajęcia prowadzić będą znani praktycy w zawodach sędzia, adwokat, prokurator, radca prawny, komornik. Zajęcia oparte na kazusach prawa cywilnego, karnego, prawa pracy. Polecam ja się zapisałem.
Medzik Dzonson
Dobra rada Studiuj, Działaj, Korzystaj z Życia, dbaj o siebie, nie oceniaj innych zanim nie zweryfikujesz. Pamiętaj zawsze może znaleźć się silniejszy... :):) wiec podnoś kwalifikacje i nie trać czasu życie stygnie....
04.09.2020
04.09.2020
:):):) POZDRAWIAM
Zdrówka dla od Studentów WSAP-u :)!!!
odpuść te pochwały ...
piszesz laurki co chwilę, nawet IP nie chce Ci się zmienić ... przecież a daleka widać, że to PR-owa propaganda reklamowa w uczelnianym wydaniu!!!
03.09.2020
02.09.2020
Żaczkowa :)
Polecam Prawo! nie dostałem się na UAM w Poznaniu to wybrałam WSAP Szczecin. Jest i będzie ok!
Lawyer
Znakomici wykładowcy sędziowie, radcy prawni, adwokaci. Praktycy w swoich specjalizacjach. Tak prowadzony kierunek studiów PRAWO to ja rozumie :) Polecam studia na WSAP większość doprze płacących pracodawców wybiera właśnie absolwentów tej uczelni. Sam na własnej skórze to mam przetestowane i jestem zadowolony. Szkoda, że w covid - 19 w większości przypadków będzie to zdalne kształcenie ale należy zakładać, że w końcu wszystko wróci do normalności czego sobie i Wszystkim życzę. Pozdrawiam wykładowców, pracowników oraz władze uczelni a Wszystkim Studentom bez wyjątku życzę powodzenia na studiach we WSAP !
02.09.2020
02.09.2020
Student WSAP Szczecin
Hej to będziemy studiować razem mimo dzielącej nas odległości i to jest fajne !
Student
Hej Wszystkim! Właśnie odkryłem że uczelnia ma wydział zamiejscowy w Stalowej Woli :) !!! Dla mnie super wiadomość bo jestem z tamtych terenów. Ciekawe kierunki podyplomowe. Wchodzę w temat na topie - Bezpieczeństwo i Zarządzanie Kryzysowe. Tym bardziej że studia prowadzone będą przez praktyków w tym temacie i w dużej części możliwość zdalna studiowania mnie do tego skłoniła. Polecam
02.09.2020
01.09.2020
Ludek
Duży wybór ale fajnie że mają Prawo bo z tego co wiem to dużo wykładowców praktyków prowadzi zajęcia. Zapisy na studia poszły sprawnie. Info z rektoratu na oczekiwanym poziomie i w tempie. Cena za studia konkurencyjna w odniesieniu do innych uczelni. Początek zadowalający. Śmiało polecam.
Nabywca
Sprawdziłem, nabyłem i studiuje :)! Uczelnia w mojej ocenie fajna. Co istotne dla mnie to dogodny dojazd, dziekanat i rektorat na miejscu. Zajęcia w tym samum budynku co akademik i bistro to bardzo naprawdę rewelacyjna sprawa. Sale wykładowe spoko a najważniejsi to ludzie ! Niesamowita ekipa. Trochę żal, że w covidzie będzie cześć zajęć zdalnie ale z drugiej strony to oszczędność czasu i kasy choć najbardziej mi żal .... tych naszych imprez. Ludziska trzymajcie się do zobaczenia. Pozdrawiam i polecam WSAP.
31.08.2020
31.08.2020
Przyszły Prawnik
Fajna oferta na studia Kierunek Prawo się zapisałem bo uczelnia ma duże duże doświadczenie w kształceniu na kierunkach związanych z Prawem a wykładowcy to naprawdę pierwsza liga fachowców i praktyków. Każdemu polecam
Nowa Słuchaczka
Witam, dziękuję za pomoc przy rekrutacji. Wszystko odbyło się sprawnie. Teraz czekamy na plany zajęć i ruszamy :) Cieszę się że tyle osób się na Prawo zapisało grupa zapowiada się zacnie ! Pozdrowienia i do zobaczenia na studiach. Kasia
31.08.2020
27.08.2020
Nick
Uczelnia ok. Studia Administracja licencjat 2 rok. Żal tylko że większośc zajęć znowu przez covid będzie on line. Reszta spoko i co najistotniejsze fajni ludzie
Nastawiony na wiedzę
Ja nie dostałem się na prawo na US w Szczecinie i zapisuje się na prawo do WSAP. Zobaczymy jak będzie? Liczę tylko, że zjazdy będą się odbywać i nie pozamykają uczelni ze względu na Covid. Wolę werbalnie niż zdalnie - trzeba się będzie dostosować. Pozdrawiam wszystkich z którymi będę studiować.
27.08.2020
27.08.2020
hmmm...
Przepraszam za insynuacje. Potwierdzam uczelnia na poziomie! Polecam
ZUS
Ja wybrałam kierunek kadry i płace - a płace za studia bardzo przyzwoicie. Znajomi polecali więc się zapisałam. Udogodnieniem będzie dla mnie że cześć zajęć odbywać się będzie w systemie zdalnym on line. Trzymajcie kciuki. Pozdrawiam Wszystkich którzy chcą podnosić swoje kwalifikacje.
27.08.2020
13.08.2020
Systematyczny
Uczelnia dobra. Poziom kształcenia dobry. Wykładowcy na dobrym poziomie wiedzy praktycznej i teoretycznej. Wykłady dobrze prowadzone. Władze Uczelni ok. Mankamentem jest brak miejsca do wypoczynku w ogrodzie jakieś ławeczki by się przydały pergola coś w tym stylu. Ogólnie polecam.
WSAP-u FAN
polecam tą uczelnię licencjat i II stopień ukończone! Jestem szczęśliwym magistrem :) Egzaminy to nie łatwy kawałek czasu ale czego nie robi się dla solidnego chleba :) Kto ma szkołę ten ma lżej :)!!! dlatego gratulacje należą się też młodym ruszającym dopiero na studia tym którzy w dniu dzisiejszym odbierają świadectwa maturalne - dla Wszystkich Maturzystów gorące gratulacje !!!! i powodzenia
11.08.2020
10.08.2020
Emilia
Do Andrzej Drogi Andrzeju. Nie wiem jak było na twoim kierunku, ale na moim nie było żadnych zajęć zdalnych. Na pytanie w dziekanacie dlaczego nic nie jest organizowane, Pani z dziekanatu, bardzo uprzejma, powiedziała, że wykładowcy, którzy byli przewidziani do prowadzenia zajęć, po prostu nie mają czasu i nie chcą uczestniczyć w tego typu zajęciach. Nie kojarzę, żebyśmy się znali osobiście i skąd twoja wiedza na temat mojego podejścia do kształcenia? Jestem rozczarowana brakiem profesjonalizmu ze strony uczelni, bo po twoim wpisie odnoszę wrażenie, że jednak uczelnia starała się w jakichś warunkach prowadzić zajęcia. Szkoda tylko,że nie na wszystkich kierunkach. Poza tym wychodzę z założenia, że skoro płacę nie małe pieniądze to też wymagam, aby usługa była w odpowiednim standardzie.
Witold
Uczciwie . Dobra uczelnia. Może nie jest to UJ czy UŁ w Wawie ale poziom jak na Szczecin czy Poznań naprawdę ok.
06.08.2020
06.08.2020
WD40
Polecam podyplomowe Bezpieczeństwo i Zarządzanie Kryzysowe - zadowolony były student.
Seneka
Oceniam tą uczelnie jako dobrze zorganizowaną. Profesjonalna kadra dydaktyczna oraz władze uczelni. Osoby z administracji pomocne na każdym etapie od rekrutacji po sprawy studenckie oraz kwestie stypendialne. Jak dla mnie mogła by być postawiona altanka na zewnątrz w ogrodzie. Bo ogród z potencjałem tak by studenci w okresie letnim lub wiosennym mogli spędzać czas wolny i przerwy na świeżym powietrzu ale tą kwestię traktuje indywidualnie i drugoplanowo. Pierwszy plan to wiedza za przyzwoite pieniądze i we WSAP tak własnie jest. Polecam tą uczelnie moim znajomym i nieznajomym! Naprawdę warto a co istotne zajęcia odbywać się będą w czasie pandemii koronawirusa online więc nie zależnie z jakiej części regionu czy kraju się jest można tu zdobywać wiedze i podnosić swoje kwalifikację zawodowe. Z drugiej jednak strony szkoda że online bo atmosfera na studiach i nasze akademikowe spotkania to jednak super sprawa. Wierzę, że damy radę przetrwać ten czas. Jeszcze będzie przepięknie jeszcze będzie normalnie !!! Zdrówka Wszystkim życzę i do zobaczenia w październiku 2020.
06.08.2020
05.08.2020
Franek Kimono
Ja jestem HR King.... WSAPU Mistrz :) ! W Kadrach twardo stoję i niczego się nie boję :). Dzięki Wszystkim za włożony trud w przekazanie wiedzy. Do zobaczenia na podyplomówce i kursie Madiatora wierzę, że go uruchomicie jeszcze w zimowym semestrze. Będę WASZ WSAP Polecał. Pozdrawiam
hmmm...
ktoś tu laurki pisze - jedna i ta sama osoba - słabe
05.08.2020
05.08.2020
Aga:)ta Administracja
Jak dla mnie uczelnia rewelacja. Wykłady na wysokim poziomie z kazusami. Wykładowcy praktycy i naprawdę mega fachowcy w swoich dziedzinach. Zajęcia online w czasie covid zorganizowane przy wszystkich trudnościach, które nas jako studentów dotykały na dobrym poziomie. Władze uczelni reagowały zawsze na wszystkie sygnały pozytywnie angażując się w działania na rzecz jak najlepszego kształcenia. Ludzie na studiach mega pozytywni i przesympatyczni. Ceny za studia spoko rozłożone czesne na raty. Akademik na miejscu ale w czasie covid było online więc trochę żal klimatu studenckiego który na tym ucierpiał. Wierzę, że w kolejnym roku akademickim się Wszyscy już spotkamy na uczelni. Pozdrawiam Całą Ekipę i POLECAM WSAP.
Tomasz
Polecam tą uczelnię !!!! Pozdrawiam wykładowców i wszystkich pracowników szczególne ukłony dla JM Rektor i Pana Kanclerza dziękuję za wsparcie i pomoc w trudnym dla mnie czasie. Dziękuję za przekazaną wiedzę.
04.08.2020
04.08.2020
Barbara
Popieram Andrzeja z opisu poniżej. Uczelnia na dobrym poziomie zarządzania i kształcenia. Jestem zadowolona z efektów przekazywania wiedzy i doświadczeń na wykładach prowadzonych przez kadrę wykładowców. Kontakt z władzami uczelni bardzo dobry. Uczelnia moim zdaniem godna polecenia z kilku powodów: 1. bardzo dobra kadra wykładowców, 2. wiele przykładów i kazusów rozpatrywanych w trakcie prowadzonych zajęć, 3. Sprawna obsługa spraw studenckich przez rektorat i dziekanat, 4. atrakcyjna cena za studia, 5. dobra lokalizacja, 6. fajna perspektywa po studiach bynajmniej dla mnie jeżeli chodzi o pięcie się po szczeblach kariery. Pozdrawiam cały Zespół Uczelni WSAP
Andrzej
Polecam WSAP. Wiedza na dobrym poziomie przekazywana w formie wykładów stacjonarnych a w czasie COVID-19 zajęcia zdalne w formie online na platformach lub w formie korespondencyjnej przekazywane rzetelnie i na bieżąco. Dokładnie wiem dlaczego Emilia podaje takie informacje jak w swoim opisie a trzeba było tylko chcieć uczestniczyć w zajęciach a nie migać się ciągłymi wymówkami że coś do zrobienia w domu a to nie ma czasu itp. Jak ktoś lubi narzekać to będzie narzekał a jak nie potrafi się odnaleźć w świecie kontaktu internetowego to najprościej jest zrzucić winę na drugą stronę - ale to tylko mój komentarz i moje spostrzeżenia. Ja osobiście uważam i dostrzegam więcej pozytywów bo komu tak naprawdę się we znaki nie dała epidemia koronawirusa. Zatem jeszcze raz podsumowując polecam WSAP zdobyta przeze mnie wiedza dała mi możliwość podniesienia kwalifikacji i awansu zawodowego a co za tym idzie wyższego przelewu na konto :)!!! Pozdrawiam wszystkich podyplomowiczówki i podyplomowiczów :) Trzymajcie się zdrowo
04.08.2020
03.08.2020
Emilia
Nie polecam tej szkoły. Właśnie ukończyłam podyplomówkę. Delikatnie rzecz ujmując jestem rozczarowana. 4,5 tysiąca poszło w błoto. No może nie tak do końca, bo jest jakiś tam papier, ale ogólnie lipa! Uczelnia nie poradziła sobie z pandemią. Kontakt utrudniony. "Notatki" w formie skanu trzech rozdziałów książki. Pieniądze wydane, ale wiedzy rzadnej. Kontaktu z prowadzącymi żadnego. Ogólnie ocena 2/10. 2 dla Pani w dziekanacie, która musiała "świecić oczami" , za brak profesjonalizmu uczelni.
Konkretna Słuchaczka
Cena za studia dobra. Wykładowcy czynią cuda by przekazać maksymalnie dużo wiedzy - komunikacja w czasie COVID - 19 dała się we znaki ale która uczelnia nie miała problemów! Natomiast finisz w kształceniu zdalnym był już ok. Ekipa z roku mega sympatyczna naprawdę spoko ludzie. Polecam każdemu Wyższą Szkołę Administracji Publicznej w Szczecinie. Pozdrawiam władze uczelni.
29.07.2020
29.07.2020
Inspektor
Właśnie skończyłem podyplomowe z Inspektor Ochrony Danych Osobowych:) Merytoryczne fajne studia dają perspektywę! Teraz w tym roku akademickim ruszam na Bezpieczeństwo i Zarządzanie Kryzysowe co z obecną podyplomówką pozwoli mi na uzyskanie awansu w pracy. Kadra wykładowców reprezentuje super poziom. Władze uczelni JM Rektor i nowy Kanclerz bardzo konkretni. Fantastycznie komunikują się ze studentami - zero problemów. Kształcenie zdalne dało fajnie zorganizowane. POLECAM tą uczelnie również z racji cen jakie są oferowane za studia.
Przyszła Studentka
Uczelnia po sprawdzeniu kierunków i warunków finansowych spełnia mojej oczekiwania. Skoczyłam LO VII i myślę że WSAP to dobry wybór. W trzy osoby zapisaliśmy się na PRAWO. Rejestracja ok - dziękuję Pani Julii z Rektoratu za sprawną pomoc rekrutacji. Pozdrawiam
27.07.2020
27.07.2020
Słuchacz
POLECAM WSAP W SZCZECINIE. Uczelnia naprawdę spoko. Wykładowcy merytoryczni z dużym doświadczeniem. Zajęcia oparte o dużo przykładów i kazusów. Ludzie fajni. Do czasu pandemii korzystałem z akademika - warunki ok i co istotne jest w tym samym budynku co uczelnia. Dojazd z i do miasta również idealny. Trochę słabiej z miejscami parkingowymi w trakcie zjazdów ale to da się wytrzymać bo w końcu nie przyjeżdzam do WSAP parkować tylko zdobywać wiedzę która faktycznie mi się przydaje w mojej pracy zawodowej. Kończąc jeśli ktoś jest ze Szczecina czy okolic i chce nabyć dobrej praktyki i wiedzy niech smiało idzie na WSAP!!!
Wojskowy
Kolega Wieczny Student ma racje :) !!! Ja skończyłem Administrację i na pagonach przybyło ! Polecam WSAP.
24.07.2020
24.07.2020
Wieczny Student :)
Super podyplomówki - zapisałem się na kolejny 3 kierunek Bezpieczeństwo i Zarządzanie Kryzysowe przyda się do awansu w strukturach mojej służby i po jej zakończeniu. Uważam, że zdobyta wiedza na WSAP podnosi kwalifikacje bo materiał oraz praktyczne doświadczenie przekazywana przez wykładowców tej uczelni jest na b. dobrym poziomie. Polecam tą uczelnię z pełną odpowiedzialnością.
To Ja Ilona
Polecam WSAP fajna uczelnia z tradycjami.
23.07.2020
23.07.2020
Strateg
WSAP to moim zdaniem strategiczne rozwiązanie na budowanie swojej kariery zawodowej w Administracji ! Ja ją właśnie skończyłem i to był dobry wybór. Uczelnia jest ok. Budynek razem z całkiem spoko akademikiem na przyzwoitym poziomie cenowym z którego korzystałem jeszcze jak nie było koronawirusa. Zajęcia online prowadzone w trakcie kształcenia zdalnego ze względu na Covid -19 też się sprawdziły. Może to będzie przyszłość tej uczelni bo wykładowcy dali radę a dzięki takiem kształceniu każdy chętny może tu studiować bez znaczenia na miejsce faktycznego zamieszkania! Obrona pracy online super sprawa przebiegła bez problemu - choć obaw miałem sporo to jestem zadowolony z efektu finalnego. POLECAM!
Izabella
Właśnie stałem się absolwentką WSAP. Z czystym sumieniem polecam tą uczelnię. Wykładowcy reprezentują wysoki poziom wiedzy teoretycznej ale co najistotniejsze posiadają ogromne doświadczenie praktyczne które w znakomity sposób potrafią przekazać w trakcie zajęć omawiając konkretne przykłady i kazusy punkt po punkcie. Takie połączenie daje naprawdę możliwość osiągnięcia wysokiego poziomu wiedzy dzięki której realizowanie zadań zawodowych staje się czystą przyjemnością. Pozdrawiam cały Zespół WSAP i dziękuję za dobrą jakość kształcenia. Oferta licencjatu i studiów II stopnia dla mnie była super daję 10 punktów na 10 możliwych. Jeżeli ktoś wybiera się na studia i chce dobrze wydać pieniądze na podniesienie kwalifikacji to jak polecam WSAP w Szczecinie.
23.07.2020
14.07.2020
Grzegorz
Studia mam już za sobą. Od chwili zapisania się na uczelnie WSAP w Szczecinie wiedziałem, że dokonałem dobrego wyboru. Kadra wykładowców spełniła moje oczekiwania. Zdobyta wiedza wielokrotnie pomogła mi w pracy zawodowej. Kazusy omawiane na bieżąco na zajęciach jak również on line. Wszystkich nas wirus zaskoczył ale wspólnie ze studentami władze uczelni i wykładowcy dały radę prowadzić zajęcia przez platformy internetowe. Dobre ceny za studia, smaczne obiady w uczelnianym bistro, akademik na miejscu, brak miejsca do wypoczynku w ogrodzie ale to już studenci zgłaszali i chyba się to zmieni. Ogólnie jestem zadowolony polecam uczelnie WSAP Szczecin.
Juz mam dyplom
Własnie sie obroniłam. Super fajny czas na WSAP i ludzie fajni. Uczelnia ok. Polecam każdemu.
14.07.2020
14.07.2020
Anulka
Uff w końcu koniec i jest dyplom:) Polecam uczelnię WSAP Szczecin sprawnie gładko i przyjemnie przekazywanie wiedzy praktycznej przez doświadczonych wykładowców i praktyków w swoich profesjach. Ja i moje koleżanki i koledzy naprawdę zdobyliśmy sporo dobrej i przydatnej wiedzy. Jeżeli ktoś się zastanawia nad studiami w Szczecinie to ta uczelnia jest naprawdę przyjazna studentom i co fajne to jest akademik w tym samym budynku można w kapciach na zajęcia :)
Krzysiek
Uczelnia sooko! Osobiscie polecam już drugą podyplomówke zrobilem i jestem zadowolony. Fajni wykladowcy poziom praktyczny wiedzy wysoki. Zajecia on line tez spoko oczywiscie inny kontakt jak werbaknie ale dalo się przeżyć covida 19 i to calkiem intensywnie. Polecam !
14.07.2020
13.07.2020
Manietshka
Ludzie, ta uczelnia to jedna wielka porażka. Kasę jedynie potrafią wyciągać i nic więcej. Wykładowcy merytoryczne dno. Rektorka ma studentów głęboko, zero kontaktu. Żadnego e-learningu nie było. Jeśli macie za dużo kasy i chcecie ją wyrzucić w błoto to tylko tam, bo z pewnością niczego się nie nauczycie. NIE POLECAM NIKOMU.
Podyplomowiec
Polecam. Podyplomówka Zamówienia Publiczne super poprowadzona tak jak na Wyższą Szkołę Administracji Publicznej przystało. Dużo przykładów i zajęć praktycznych. Wszystko realizowane w czasie. Za przyzwoite pieniądze można podnieść się profesjonalnie o poziom wyżej zawodowo. Uczelnia oraz ludzie naprawdę fajni. Ja nawiązaniem dzięki tym studią bardzo fajne znajomości zawodowe. Zdobyta wiedza bezcenna.
04.06.2020
04.06.2020
Super Żak
Kadra naprawdę spoko ludzie. Administracja i władze uczelni daje radę nawet w tym trudnym czasie "wirusa" wszystko funkcjonuje ok. Zajęcia prowadzone przez praktyków. Można zdobyć praktyczną wiedzę, która w rzeczywistości się przydaje. Kończę Administrację i jestem bardzo zadowolony z całego toku kształcenia. Polecam WSAP Szczecin zdecydowanie niezdecydowanym oraz każdemu kto ma zamiar praktycznie podnieść swoje kwalifikacje.
Student WSAP Szczecin
Tak szybko i w skrócie polecam WSAP Szczecin. Dobrze zorganizowane i zaplanowane studia podyplomowe nawet w okresie epidemii COVID-19. Jak na dostępne na rynku internetowym komunikatory w okresie pandemii uczelnia poradziła sobie dobrze. Kadra wykładowców kadra wykładowców również. Niemniej jednak konieczność pracy i kontynuowania nauki zdalnie dał się we znaki wszystkim i chętnie byśmy już spotkali się werbalnie. Miejmy nadzieje, że za chwilę to nastąpi bo uczelnia w dobrej lokalizacji dla mnie istotne że akademik na miejscu. Ludzie i atmosfera ok. Od nowego roku mój znajomy posyła dwójkę sowich bliźniaków na studia kierunek Prawo. Ja chyba się zdecyduje na drugą podyplomówkę Bezpieczeństwo i Zarządzanie Kryzysowe bo z tego co widać to może to być kierunek na topie. Ceny ok.
03.06.2020
03.06.2020
Studentka
Zdecydowanie nie polecam podyplomówki "Ochrona Danych Osobowych". Nie spełniła moich oczekiwań i mam poczucie straconego czasu i pieniędzy. Niestety zajęcia mieliśmy tylko przez pierwszy semestr, bo potem zapanował "wirus" i uczelnia zamknęła swoje podwoje, a władze uczelni nie zrobiły NIC, aby zapewnić sensowny poziom nauczania, np. poprzez webinaria. Pieniądze oczywiście zainkasowali. Wykładowcy....no cóż, niektórzy są naprawdę w porządku, a niektórzy....szkoda gadać...Nie mieliśmy okazji poznać osobiście wszystkich. Generalnie rzecz ujmując: rok 2019/2020 to nie studia podyplomowe, tylko słaby kurs korespondencyjny za 4,5 tys. zł. Słaby, bo jakość niektórych wykładów pozostawiała wiele do życzenia, a inne zwyczajnie się nie odbyły. Uczelnia nie stanęła na wysokości zadania zrzucając odpowiedzialność na wykładowców, a ci z kolei na uczelnię... Słabe to. Być może, gdyby nie sytuacja epidemiologiczna, to sprawy potoczyłyby się inaczej, z drugiej jednak strony obnażyła ona słabość uczelni - brak organizacji. Uczelnie w Polsce w porę zareagowały na sytuację, tutaj natomiast nie zadziało się NIC. Odradzam, odradzam i jeszcze raz odradzam.
Anna
Absolutnie nie polecam tej szkoły. Właśnie kończę studia podyplomwe. Pieniądze wyrzucone w błoto. W związku z pandemią koronawirusa od marca nie było żadnych zajęć. Jak najbardziej rozumiem sytuację, ale obiecano nam e-learning. Na stronie uczelni bezczelnie piszą kolejne komunikaty, że zajęcia nadal odbywają się w formie e-learningu podczas gdy na moim kierunku nie było ani jednego spotkania! Oczywiście o zwrocie części czesnego nie ma mowy. Pierwszy semestr również pozostawał wiele do życzenia, wykładowcy notorycznie skracają liczbę godzin - pozostaje mi zakupić podręczniki i uczyć się samodzielnie. Jeśli potrzebujesz tylko papier to jest to szkoła dla CIebie
31.05.2020
21.04.2020
Joanna
Skończyłam podyplomówkę i jestem bardzo zadowolona. Poziom nauczania był wysoki, a wykładowcy mili i rzetelni. Warto dodać, że na miejscu jest bistro, w którym można zjeść ciepły, domowy obiad, a nie na każdej uczelni jest taka możliwość. Akademik mógłby mieć trochę lepszy standard.
Studentka
Uczelni gorąco nie polecam. Brak jakiejkolwiek organizacji, przepływ informacji na linii dziekanat-student pozostawia wiele do życzenia, o obronach prac dyplomowych mają w zwyczaju informować na tydzień/kilka dni przed, chociaż informować to i tak nadużycie, gdyż o swojej obronie dowiedziałam się tydzień wcześniej, przez przypadek, dzwoniąc do dziekanatu w innej sprawie. Co do płatności - PORAŻKA, chcą wyciągnąć pieniądze na każdym możliwym kroku.
23.01.2020
19.09.2019
sly
Studiowałem w tej szkole w latach 2005 - 2008 i było super. Z dziekanatem, sekretariatem, wykładowcami, planem zajęć i całą resztą. Gdy czytam poniższe opinie to nie dowierzam, co się porobiło.
Anka
Nie polecam tej szkoły nikomu, niestety reprezentuje bardzo niski poziom. Brakuje dobrego przepływu informacji na relacji student-uczelnia, istnieje wiele niedomówień, nawet w kwestiach tak ważnych jak egzamin dyplomowy i obrona pracy magisterskiej. Poziom nauczania również pozostawia wiele do życzenia.
29.03.2019
19.01.2019
Izabela
Właśnie kończę podyplomówkę na WSAP, kończe i nigdy więcej nauki w tej szkole. Mimo, że wykładowcy mili, fajni, chętni do pomocy, to ze strony uczelni brak jakiejkolwiek organizacji, brak planu zajęć, brak rozliczeń finansowych, E-dziekanat to fikcja bo jakichkolwiek aktualnych informacji tam niema i nie można się o nie doprosić. Szkoda nerwów i Waszego czasu
Przyszła studentka
Witam, nie znalazłam żadnego forum studentów, ani niczego co mogłoby mi pomóc więc piszę tutaj. Czy ktoś z państwa zaczyna studia na administracji (I stopień, niestacjonarnie) i może mnie oświecić kiedy jest pierwszy zjazd? W dziekanacie cisza, a mamy już październik!
02.10.2018
04.09.2018
Studentka wsap
Z przykrością muszę stwierdzić, że szkoła nie jest godna polecenia. Co do wykładowców większych zarzutów nie mam. Organizacja niestety pozostawia wiele do życzenia. Był to pierwszy rok mgr I szkoła nie poradziła sobie absolutnie. Wszystko na ostatnią chwilę. Plan zajęć zmieniany nawet podczas trwania wykładów I publikowany tuż przed. Podczas nieporozumień z wykładowcami żadne próby wyjaśnień ze studentami, wykładowca ma racje, student do konta. Terminy obron odwoływane 4 dni przed planowanym egzaminem, gdzie ludzie byli na urlopach w trakcie nauki dowiadują się, że ich obrony zostają przeniesione na wrzesień ze względu, że nie zdążyli z egzaminami a promotorzy już na wakacjach ! Nie ze swojej winy nie mogłam bronić się w lipcu I do tego dopóki się nie obronie trzeba płacić co jest priorytetem w tej szkole. Kontaktują się dopiero w razie nieuregulowanych płatności. Do dziekanatu nie można się dodzwonić a jak już ktoś odbierze to z pretensjami o telefony. Przepraszam to dla kogo jest biuro obsługi studenta jak nie dla studenta ? Tylko dla nowych studentów, potencjalnych ludzi do uzupełniania konta. Jest wrzesień. Żadnego terminu na obrone. Pierwsze obrony 8 września, dziś jest 4 a w dziekanacie cisza ! Zmarnowany urlop, wakacje czas I pieniądze.
Ciekawa
Hej Ludziska. Mam pytanko odnośnie podyplomówek na Wsapie. Polecacie?
05.08.2018
05.08.2018
Mia
Ja się zapisałam na ten kierunek-inspektor ochrony danych osobowych. Z tego co się dowiedziałam są zaliczenia z każdego przedmiotu + egzaminy końcowe.
Tomasz
Czy robił ktoś ostatno jakąs podyplomówkę z ochrony danych osobowych jak wygląda zaliczenie semestru czy egzamin jest tylko na koniec I semesru czy sa zaliczenia na zakńczenie I semestru
26.07.2018
19.07.2018
mgr
to prawda, robiłam na WSAP dwie podyplomówki...ale władze były wtedy inne i chwaliłam sobie te uczelnie, dlatego zdecydowałam się na mgr (2016 r). Zawiodłam się na uczelni a najbardziej na władzach uczelni, cyrk porostu co tam się wyrabia, wykładowcy OK! (oprócz jednego/jednej) i bardzo dużo się nauczyłam. NIE POLECAM TEJ UCZELNI. A pani z dziekanatu, porażka, żadnych predyspozycji do zajmowania tego stanowiska, pamiętam w 2016 r. jak składałam dokumenty była pani Gabrysia w dziekanacie - złota kobieta - oczywiście już jej nie ma bo pewnie za dobra dla studentów była i wyjeb@li ją.
Pati
WSAP jest jak efemeryda - regulaminy, protokoły, wykładowcy - pojawia się i znika i znika.... Jak chcesz coś wyjaśnić to jak amelinium - nie pomalujesz! Brak zasad i jakiejkolwiek możliwości formy odwoławczej wszystko kończy się odpowiedzią nie bo nie! W lipcu nie ma obron lub są nieliczne, bo wykładowcy już na urlopie, jak zgłosisz sprzeciw to anulują oceny z przedmiotu bez podania powodu i jeszcze winą obarczeni są studenci za niby coś... dowalą dodatkowe zaliczenie, którym obleją połowę roku i po sprawie. Student w tej szkole ma się bać!!!! 1. Rektor ma zawsze rację 2. Jeśli rektor nie ma racji patrz punkt pierwszy. Zapomnieli, że to nie szkoła, a uczelnia i studenci nie są dziećmi.
11.07.2018
03.07.2018
Ela
Szkoła tragedia. Pani rektor potrafi wchodzić w d. studentom tylko na pierwszym ewentulanie drugim roku na licencjacie bo wie ze póki studentom będzie łatwo szło to nie odejdą i pieniążki będą się zgadzać. Na ostatnim roku zawsze jest cyrk. Szczerze nie polecam bo ta szkoła to jedna wielka pomyłka. No chyba ze zmienia się głowy tej uczelni to może coś się ruszy. Obecnie mimo ustalonych dwukrotnie terminów obron w lipcu cześć odebedzie się we wrześniu bo szanowna pani rektor posługując się wykładowca chce bardzo uprzykrzyć życie studentom. Smutne i żałosne. Jestem pewna ze z takim podjęciem ze kasa przede wszystkim ta „szkoła” daleko nie zajdzie. DNO
Studentka
Ogólnie burdel na uczelni, Panie z biura nie ogarniają najprostszych rzeczy, problemy z planami, uzyskaniem jakichkolwiek informacji. Ogólnie mają studentów głęboko w...... poważaniu. Dla nich liczy się tylko kasa i nic poza tym, chociaż wykładowcy w porządku. Biuro obsługi studenta omijać najlepiej szerokim łukiem.
28.04.2018
13.02.2018
Olaf
W momencie składania dokumentów i bezpośrednim kontakcie z panią z obsługi dałem sobie spokój - odniosłem wrażenie, że tylko kwestia płatności jest istotna (wyłożyła mi to bardzo szczegółowo), odnośnie pytań dotyczących planu i wykładowców brzydko mówiąc fuczała z minuty na minutę coraz bardziej, nie chciała nawet odnieść się do moich poprzedników. Odegrała szopkę na zasadzie "ja Ci pokażę kto tu rządzi głupi studencie" i na tym zakończyła się moja przygoda z WSAP. Z opinii kolegów,którzy są świeżo po studiach podyplomowych otrzymałem opinię, że jest to prawa ręka, a nawet głowa pani rektor, więc nikt nic nie może i rządy pani z biura obsługi studenta przyprawiają o nerwy nie tylko studentów. A wydawałoby się, że te czasy mamy za sobą...
Klara
Właśnie ustaliłam sama z konsultantem temat godzin zjazdów - jest tak jak napisałaś Aga, w piątek od około 17 do około 20-21 sobota i niedziela od 8.30 do około 16.00
20.09.2017
20.09.2017
Aga
Witam a jaki poziom jest języka angielskiego? B1 czy B2?
@Adam.
W piątki zajęć nie ma na innych uczelniach? Ciekawe... Zjazdy chociażby na Politechnice Koszalińskiej trwają od piątku od niedzieli. Informacja z strony - http://wtie.tu.koszalin.pl/art/130.pdf Jeśli chodzi o wspomniane godziny przez Agę, nie ma co się dziwić... Studia zaoczne to nie to samo, co studiowanie dziennie, ale to raczej oczywisty fakt.
19.09.2017
19.09.2017
ADAM
Co oznacza do późna Co oznacza do późna (18 ,19 a może 22.00) trochę to dziwne, bo na innych uczelniach ,nie będę robić reklamy zajęć w piątki w ogóle nie ma, a soboty, niedziele max do 18.00 :) Na logikę było by przesadzone od rana np: 20.00 kto po tylu godzinach funkcjonuje intelektualnie?
Aga
Z tego co udało, mi się ustalić to w piątki będę zaczynać się od 17-17.30 do 20-21 a w weekend od 8.30-9 do późna wieczór
14.09.2017
13.09.2017
Klara
Witam . Czy ktoś wie w jakich godzinach( od której do której) i kiedy odbywają się zajęcia na licencjacie administracji (niestacjonarne I semestr).
@Administracja
Administracja publiczna Administracja wymiaru sprawiedliwości: Rachunkowość i skarbowość podatkowa Administracja i zarządzanie służbą zdrowia Administracja ochrony środowiska Zarządzanie zasobami ludzkimi Bezpieczeństwo i porządek publiczny Info z: http://wsap.szczecin.pl/kandydaci/studia-1-stopnia/#kierunek---administracja
19.07.2017
22.05.2017
Administracja
Jakie są specjalności na administracji? Chciałabym wybrać coś, co nie zamknie mnie tylko i wyłącznie na jedną pracę na całe życie.
habi
z tego co wiem to dołączyć można po zakończeniu jednego semestru, żeby zacząć nowy od początku
23.02.2017
29.11.2016
student
Kwestie organizacyjne to dosłownie chwila, materiału jakoś niespecjalnie dużo.. bardziej zastanawia mnie czy da się od tak dołączyć nagle w środku semestru, masz potwierdzenie z uczelni, że to możliwe?
ferge
Od której do której godziny trwają zajęcia w piątki soboty i w niedziele na licencjacie z administracji ? Jak wyglądał pierwszy zjazd 30 ,01 ,02 (weekend) ,czy było dużo materiału, czy kwestie organizacyjne? pytam z ciekawości bo zastanawiam się czy dołączyć. Mam już swoje lata :) czy są też osoby starsze?
04.10.2016
03.10.2016
Jannette
Te opinie to piszą pracownicy WSAP?.. Akademik jest obskurny, brud, smród i ubóstwo !!! Mieszkają w nim głównie robotnicy z Ukrainy, w pokojach zimno, oszczędzają na wszystkim łącznie z ciepłą wodą , ciepłem w kaloryferach i WiFi, które niby jest , a prawda taka, że nie działa i na reklamacje dostaje się odpowiedź, że przecież internet jest najlepszy w Szczecinie,hehe . Pokoje to klity, jedynki przerobione na dwójki. Szczerze odradzam..
praktyki
praktyki są na większości kierunków ale niestety nie są one odpłatne, ja w swojej szkole podpisywałam nawet umowę między szkołą a przedsiębiorstwem, że nie mogą mi płacić za moją pracę bo ma ona na celu nauczyć mnie zawodu i jest w ramach zajęć, a za przychodzenia na zajęcia nikt nie płaci
21.07.2016
28.04.2016
hania.n
osobiście nie zauważyłam, aby w tej szkole priorytetem były pieniądze, ja jestem zadowolona z wyboru tej szkoły, co do prawa to jest go dość sporo, przynajmniej takie mam odczucie, wiele przedmiotów ociera się o kwestie prawne
pytanko na szybko
ile jest PRAWA na ADMINISTRACJI??? a co za tym idzie - jaki poziom trudności? czy puszczają, bo student płaci? czy wymagają i dbają o poziom, bo dbają o wysoki poziom umiejetności swoich absolwentów?
04.02.2016
27.01.2016
pytanko o praktyki
czy uczelnia robi jakieś staże albo praktyki dla swoich studentów? jeśli tak, czy one są odpłatne? jak wygląda wymiana erasmusowa z uczelnią w Niemczech? ktoś był i może napisać jak było? na którym roku mozna wyjechać? rzumiem, że trzeba znać język niemiecki, tak?
55.5
masz rację szimiii, jestem tego samego zdania, oczywiście jest na pewno wiele zwolenników szkół posiadających wiele różnych kierunków ale WSAP jest przykładem uczelni, która specjalizuje się w jednej dziedzinie i bardzo dobrze na tym wychodzi, a przede wszystkim korzyści odczuwają studenci ;)
16.11.2015
12.08.2015
szimiii
ostatnio usłyszałem, że najlepsze uczelnie to te, które specjalizują się w konkretnych dziedzinach i kilka kierunków, wg tej zasady ta szkoła powinna być idealnym miejscem aby zdobyć odpowiednie wykształcenie, tylko czy w praktyce też to tak wygląda?
ba666hh
polecam tą uczelnie, dobry poziom i kadra, jestem zadowolona ze spędziłam tu swoje studenckie lata..
08.08.2015
15.06.2015
kolonie
czy ktoś zostawiał może swoją pociechę na koloniach w WSAP? dodam, że mam 7-latka, który nie zostawał jeszcze nigdy poza domem na dłużej :-)
jacek
Miejsce w akademiku może mieć każdy, nie tylko studenci WSAP, ale kto tylko chce. Fajne miejsce, cicha spokojna okolica, zielono bo to Pogodno, i mają fajne słoneczne pokoje z balkonami. Kawa o poranku na balkonie w słoneczny dzień - bajka :) Polecam.
17.04.2015
24.03.2015
akademik
czy każdy może dostać miejsce w akademiku? czy są w nim tylko studenci z WSAP?
Stanowiska pracy w Gdańsku!
Absolwenci studiów Ekonomicznych, Prawa lub Księgowości! W Gdańsku otwiera się nowe centrum globalnej firmy konsultingowej PwC i szukamy Junior analityków AML. Wymagania: język angielski B2, studia ekonomiczne, prawnicze lub księgowe, finansowe. Chęć pracy w analitycznym zespole w dynamicznie rozijającej się na rynku polskim firmie z Big 4! :) kontakt: magiera@hays.pl
11.02.2015
11.02.2015
Stanowiska pracy w Gdańsku!
Absolwenci studiów Ekonomicznych, Prawa lub Księgowości! W Gdańsku otwiera się nowe centrum globalnej firmy konsultingowej PwC i szukamy Junior analityków AML. Wymagania: język angielski B2, studia ekonomiczne, prawnicze lub księgowe, finansowe. Chęć pracy w analitycznym zespole w dynamicznie rozijającej się na rynku polskim firmie z Big 4! :) kontakt: magiera@hays.pl
nita
Polecam tą uczelnię na studia podyplomowe, mają bardzo ciekawą i obszerną ofertę, ja wybrałam doradztwo zawodowe i jestem zadowolona z tej szkoły
26.01.2015
23.10.2014
jamroz
na szczęście niemal wszędzie jest lepsza lu gorsza praca administracyjna, kwestia tylko tego, czy pójdziesz do instytucji państwowej na ciepła posadkę, czy wybierzesz korporację, czy zwyklą małą firmę , no i jakie masz ambicje? cicha praca za biurkiem, czy raczej wyższe stanowiska administracyjne za dużo lepsze pieniądze, możliwości są, od ludzi zależy, jak się ustawią w życiu, czym sie otrafią wykazać, z jakiej strony poznać, no i jakie mają kompetecje
praca po administracji
a jak wygląda kwestia znalezienia pracy po skończeniu Administracji? szkoła zapewnia jakieś staże czy praktyki, żeby ułatić start studentom?
18.10.2014
02.09.2014
marcin
a podpowiecie mi jaką specjalizację wybrać? jeszcze nie bardzo się w tym wszystkim orientuje i boje sie dokonać złego wyboru....
do marcina
tak, ta szkoła prowadzi tylko administrację, do wyboru masz 7 specjalizacji, których wykaz jest dostępny na stronie szkoły ;)
07.08.2014
13.02.2014
Batisto
co do szkoły nie ma ściemy jak się trochę odpuści to potem ciężko nadrobić, dużo materiału, dużo zaliczeń i egzaminów zwłaszcza u prof z Wydziału Prawa i Administracji. niektóre wręcz męczące. na przestrzeni czasu nawet czuje się zmęczenie, ale muszę przyznać że to właśnie ta szkoła pozwoliła znaleźć mi później pracę.
Michu
@Zenon - Podobno to w Polsce ma byc lepiej, ale jakoś nie jest @Alik - "Jeden z głownych absolewntow" - no, na ulotce napisali, ze maja ich ponad 4000, to tez tak trudno sie do tego odniesc ...
08.08.2013
03.08.2013
zenon
podobno mają likwidować tę szkołę
jak na podyplomówkach jest?
mam pytanie do osob, ktore kończyly albo nadal robia tutaj studia podyplomowe? jakie sa Wasze opinie? jestescie zadowoleni?
01.04.2013
19.03.2013
Alik
perspektywy pracy cienkie na przyklad jeden z głownych absolwentów Szkoły pracuje w Niemczech całkowicie nie w sektorze administracji publicznej czy politologii - to po co płacić za zawód na którym nie ma pracy albo płacą tak mało że nie można wyżyć - jaki sens? Czy założenie Szkoły nie było błędnym procesem politycznym posła Puzyny? czy szkoła nie kształci za pieniądze bezrobotnych? CZY NIE LEPIEJ ZLIKWIDOWAĆ TĘ SZKOŁĘ? a studenci niech idą na wiarygodne i państwowe studia?
aga
Uczelnia wyjątkowa. Kadra wymagakąca, ale z ,,ludzka twarzą". Owszem są przedmioty dość trudne i obszerne. Jednakże wykładowcy starają się by wykłady były atrakcyjne dla słuchaczy, Sa bardzo życzliwi ale też i wymagający. Egzaminy trudne, dużo materiału. Taka jest specyfika tej uczelni.
07.11.2012
11.10.2012
studentka
Specjalność wybiera się na III roku (podanie należy złożyć jeszcze w IV semestrze).. w tym roku możliwe są 3 specjalności: administracja publiczna ogólna, administracja wymiaru sprawiedliwości oraz rachunkowość i skarbowość podatkowa. Nauki dużo, organizacja (może lepiej przeminąć temat ;) )
minnie
potrafią człowiekowi głowę zawrócić, dużo materiału nawalić, a jak się nie chodzi na zajęcia systematycznie to ma się problemy później z uporządkowaniem notatek, ogarnieniem zagadnień. trzeba się przyłożyć, bo studia w wsap w szczecinie nie są proste, ale dużo z nich można wynieść.
22.08.2012
17.07.2012
marcin
Czy ta szkola ma tylko Administracje? A jesli tak, to jakie ma specjalsnosci? bo na stronie ich nie widze, jestescie zadowoleni ze studiow w tej uczelni? ja mysle o zaocznych, wiec szczegolnie ta forma mnie interesuje
gdzie jeszcze w Szczecinie jest ADMINISTRACJA???
Czy tylko ta uczelnia prowadzi studia na kierunku Administracja. Wiem, ze w Koszalinie tez jest, ale mi bardziej pasuje Szczecin. Driga rzecz - nie widze na stronie WSAP informacji o specjalnościach, czy orientujecie sie, kiedy na ktorym roku sie wybiera specajlność, jakie sa specjalności, co warto wybrać?
06.03.2012
13.12.2011
Redy
Administracja jak dla mnie prosta nie jest więc poziom też taki sobie. Trochę wysoki jak dla mnie, ale postaram się pociagnąć już do konca, bo bez sensu jest konczyć w połowie
Berek
Jak z zaliczeniami? Jak wypada ta uczelnia jesli chodzi o poziom? Zastanawiam się nad nią i dlatego pytam
10.12.2011
09.12.2011
Bonis
Nie ma co uczyć sie na ostatnia chwile bo to i tak wam nic nie da. Ja mam rade powoli z czasem a skutecznie;p Ale nieraz jak zapodadzą materiał to leże i tyle
Sabcia
Administracja to nie jest taki łatwy wcale kierunek jakby się mogło wydawać :) Niestety, czasem dają popalić i to nieźle. Jest roszkę ciężkich przedmiotów, ale da się zaliczyć jeśli się pouczymy. I nie poprzedniego dnia tylko wcześniej :-)
06.12.2011
02.06.2011
Adrianna
Prawda egzaminów jest cała masa! Serio cięzko czasem o odrobine wolnej chwili na relaksik dla siebie a jak przyjdzie sesja to jest tyle nauki, że głowa boli. I jest troszke cięzkich przedmiotów na które trzeba wykuć!
Becia
Robie zaoczna administracje.Czasem pożdnie przysiade i musze się pożadnie nauczyć Jest kilka bardzo ciezkich przedmiotów, klika cięzkich , pare łatwych i super prostych też pare. Jesli chodzi o egzaminy - no jak sie nauczysz to zdasz. Jest sporo tych egzaminów
01.06.2011
29.05.2011
Sebka
Ja robie podyplomówke. Zamowienia publiczne. Ogolnie spoko, można polecać innym. Ze spokojem ukonczycie ;p łatwo się utrzymać, nie ma tutaj rygoru nauki i rzeźni.
Krzychu Jo
No i dobrze tak powinno być.Jesli ktoś wybiera sie na administracje to ta szkoła to dobra opcja dla niego. Nauczą pożądnie jednego a nie wszystkiego po trochu . Ja mam takie zdanie i polecam tą szkołe taka jets moja opinia o tej uczelni.
28.05.2011
24.05.2011
Kopciuszek
Tak kształcą w dziedzinie administracji. Moim zdaniem jest to dobra opcja . lepiej jest wykształcić się w jednej dziedzinie bardzo dobrze niż uczyć się paru innych i być kiepskim. Uczelnia skupia się własnie na tym obszarze , dlatego myślę , że jest przyszlościową szkołą. Daje wiele mozliwości zawodowych w przyszłości.
emka
Slyszałam o niej wiele dobrego , lecz potwierdzić nie mogę . Znajoma wspominała coś o tym , że to jest uczelnia jednowydziałowa! I ksztalcą jedynie ludzi w dziedzinie administracji. Dość ciekawie brzmi , jeszcze się z tym nie spotkałam szczerze mówiąc. Ja sama sie zastanawiam nad tym kierunkiem i w sumie ta uczelnia to być może dobra opcja dla mnie.
21.05.2011
  • Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Uniwersytet WSB Merito Szczecin
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Uniwersytet Pomorski w Słupsku
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
  • Akademia WIT w Warszawie
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Politechnika Częstochowska
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Akademia Medyczna Humanum w Warszawie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Gdańsku
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Kosmetyki i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Collegium Humanum w Lublinie
  • Uniwersytet WSB Merito w Gdańsku
  • Akademia Zamojska
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Uniwersytet Wrocławski
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Uniwersytet Radomski im. Kazimierza Pułaskiego
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Politechnika Lubelska
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Politechnika Śląska
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Gnieźnieńska Szkoła Wyższa Milenium
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Uniwersytet Ignatianum w Krakowie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Uniwersytet Kaliski
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Kościerzynie
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Akademia Nauk Stosowanych im. H. Cegielskiego w Gnieźnie, Uczelnia Państwowa
  • Warszawska Wyższa Szkoła Biznesu
  • Wydział Nauk o Polityce i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Opolskiego
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Uniwersytet WSB Merito w Toruniu
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Szczawnie-Zdroju
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Uniwersytet Gdański
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Targu
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Warszawska Akademia Medyczna Nauk Stosowanych
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Politechnika Poznańska
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Akademia Tarnowska
  • Politechnika Łódzka
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Chrześcijańska Akademia Teologiczna w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Gdański Uniwersytet Medyczny
  • Warszawska Uczelnia Ekonomiczna
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Uniwersytet Śląski w Katowicach
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Uniwersytet w Siedlcach
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Małopolska Uczelnia Państwowa im. rtm. Witolda Pileckiego w Oświęcimiu
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Collegium Humanum w Szczecinie
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana, Wydział w Warszawie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana w Radomiu
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Politechnika Białostocka
  • Akademia Pożarnicza w Warszawie
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Akademia Jagiellońska w Toruniu
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Uniwersytet w Białymstoku
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Uniwersytet SWPS Katowice
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Psychologii w Poznaniu
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Toruniu