• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
Wybierz i oceń uczelnię?

Opinie, oceny, komentarze, pytania


Opinie (144)
Wyższa Szkoła Administracji Publicznej w Szczecinie, WSAP Szczecin

Monika
Hej Wszystkim, powoli zbliża się koniec pierwszego roku :). Ze względu na naprawdę dobrą atmosferę na studiach chcę przekazać Wszystkim moją opinię na temat wykładowców WSAP. Wykładowcy są naprawdę przychylni i oddani studentom. Wspierają i tłumaczą na każdym kroku. Zajęcia prowadzone są w sposób interaktywny co dla mnie ma bardzo duże znaczenie w kontekście przyswajania wiedzy. To naprawdę wybitni specjaliści i praktycy z różnych dziedzin. Przyznaję, że właśnie dzięki Nim nie zwątpiłam w słuszność wyboru kierunku i tej Uczelni. Przez ten pierwszy trudny na każdych studiach rok ,chyba dla wszystkich studentów a szczególnie w pandemii, przeszłam spokojnie. Otrzymując moim zdaniem pozytywną dawkę użytecznej i praktycznej wiedzy jednocześnie nie stresując się i mając czas na pracę oraz swoje pasje. To bardzo istotne w okresie pandemii ale również w normalnym życiu i tego nie ukrywam. Bo nie samymi studiami człowiek żyje. :) W przyszłym roku zakładam takie wyniki, że studia będą się finansować same :) z uzyskanego stypendium :) a pandemia się wyciszy i będzie można poczuć miłą i kameralną studencką atmosferę w murach i akademiku Uczelni :). Jako jeszcze nie do końca wzorowa :) studentka pierwszego roku PRAWA polecam ten kierunek i Uczelnię.
11.05.2021
17.03.2021
Małgorzata
PRAWO magisterskie the best jestem mega zadowolona. Wykładowcy istna petarda wiedzy i profesjonalizmu. Fantastyczni ludzie potrafiący na spokojnie wytłumaczyć każdy wykład. Prawo rzymskie kobyła ale cóż trzeba zz i w przyszłości stosować :). Jak to kiedyś ktoś śpiewał :) ... najtrudniejszy pierwszy rok... ! Sesja do przodu zobaczymy jak pójdzie w kolejna. Zajęcia online ok ale co werbalnie to werbalnie! Myślę, że było by jeszcze lepiej ale ten covid nie odpuszcza więc zanosi się zdalnie do końca tego roku akademickiego. Zmotywowałam kumpla z innej uczelni do przeskoczenia do nas na II rok. Polecam i pozdrawiam
Study in WSAP
Uczelnia, wykładowcy i ludzie naprawdę spoko. Polecam
16.03.2021
15.03.2021
Projektant wnetrz
Ja zapisałem się na podyplomowkę nowość Aranżacje wnętrz i home staging jestem ciekaw efektów finansowych dla mnie:) po jego ukończeniu bo kierunek wydaje się być fajny i perspektywiczny.
Tomek
Ja przeskoczyłem z innej uczelni z Prawa do WSAP na studia również kierunek Prawo na pierwszy rok. Zdecydowałem się na ten ruch bo bardziej przyjazna i kameralna atmosfera - jest inaczej niżtam gdzie byłem. Mniejsza grupa lepiej przyswaja się wiedzę, wykładowcy praktycy więc lepszy przekaz kształcenia no i czas na obecną pracę znajduję :)
15.03.2021
18.11.2020
Prawnik
Prawo tutaj na WSAP - POLECAM !
Inżynier
Ja lecę :) już 2 podyplomówkę :) Bezpieczeństwo i Zarządzanie Kryzysowe - wcześniej BHP jestem zadowolony fantastyczni wykładowcy Polecam i pozdrawiam
17.11.2020
10.11.2020
Moni'A
Ja też 1 rok Prawo. Jest ok. Fajnie, że prowadzą to praktykujący w zawodzie mecenasi i nie tylko. Dlatego wiedza moim zdaniem przekazywana jest w punkt to co będzie przydatne w przyszłości. Zobaczymy jak z wymaganiami i egzaminami w końcu kierunek na który się idzie żeby się uczyć i nauczyć a nie tylko zaliczyć. Jestem optymistką i wierzę, że dam radę :)
Bruce
fiber na Twoje pytanie - ja jestem dopiero studentem pierwszego roku ale mimo tego odpowiadam Tobie - jednolite magisterskie PRAWO na WSAP wedle mojej skromnej oceny poziom kształcenia bdb. Jestem zadowolony z jakości prowadzenia wykładów i wykładowców praktycy z dużą wiedzą oraz dobrymi umiejętnościami jej przekazywania. Uczelnia od lata kształci w administracji publicznej więc doświadczenie w kształceniu z zakresu prawa ma spore. Szkoda że zdalnie - on line ale w czasie "korony" uważam, że to bezpieczne rozwiązanie dla wszystkich tym bardziej że materiały i zajęcia są prowadzone w naprawdę w sposób profesjonalny. Co do wyższych roczników to nie wiem. Ja polecam.
10.11.2020
09.11.2020
fiber
od kiedy WSAP mają prawo???? jaki poziom i opinie? To pytanie kieruje do studentów (jesli już jesteście na wyższych rocznikach, bo nie wiem czy oni nie wprowadzili dopiero co tego Prawa)?
Monika
Obiecałam, że wrócę z opinią. BiZK na WSAP Szczecin po pierwszym weekendzie wykładów jestem b. zadowolona . Pozdrawiam wszystkich wykładowców i władze uczelni.
28.10.2020
28.10.2020
Maciej
Bezpieczeństwo i Zarządzanie Kryzysowe petarda i mega wykładowcy Pozdrawiam i z pełną odpowiedzialnością POLECAM!
Przemysław
Polecam Bezpieczeństwo i Zarządzanie Kryzysowe na WSAP. Jestem bardzo zadowolony z toku nauczania.
23.10.2020
21.10.2020
Monika
Bezpieczeństwo i Zarządzanie Kryzysowe kierunek teraz na najbliższe lata na topie. Podobno fajni wykładowcy z dużym doświadczeniem. Zobaczymy dam znać po pierwszym zjeździe. Pozdrawiam Panią Julię z Rektoratu dziękuję za pomoc przy rekrutacji.
Sylwia
Jestem bardzo zadowolona i pod miłym wrażeniem z pierwszego zjazdu. Dziękuję Paniom z Rektoratu za wsparcie przy zalogowaniu się do platformy. Pozdrawiam
19.10.2020
16.10.2020
Student - obecny !
Również pozdrawiam Cały Zespół wykładowców i Władze WSAP. Do zobaczenia dzisiaj na zajęciach a jutro już podobno online?
WSAP Szczecin
odpowiedź dla reklama z dnia 14.10.2020
WSAP pozdrawia Wszystkich bez wyjątku życząc zdrówka oraz odporności i samych sukcesów :)
15.10.2020
15.10.2020
Pułkownik Kwiatkowski
Polecam Bezpieczeństwo i Zarządzanie Kryzysowe - w "firmie" walczę o awans podyplomówka mi w tym pomoże. Uczelnia blisko jednostki studia online dla mnie ok. Pozdrawiam Panie z rektoratu i dziekanatu :) a mój komentarz jest indywidualny o od siebie.
reklama
wszystkie pozytywne komentarze z jednego IP .... cha, cha, cha
14.10.2020
14.10.2020
Barbara
Jest mi na rękę, że kształcenie odbywa się zdalnie. Zadowolona jestem bo to oszczędność czasu i pieniędzy. Wykłady on line rewelacja!
propaganda
ale tępa agitacja ciągle przez jedną osobę ...
25.09.2020
24.09.2020
Werbalny
Do zobaczenia już za chwilę :) na zajęciach - czekamy na plan - Administracja. Szkoda tylko, że w trybie mieszanym bo to już wiem, że przez ten covid to wszyscy mają utrudnione życie nawet my studenci. Odbiera nam on możliwość normalnego funkcjonowania w braci studenckiej imprezy i spotkania... dobrze że chociaż wiedzę możemy przyswajać dzięki profesjonalnemu podejściu!!! Pozdrawiam
B.B.
Polecam każdemu kto chce się kształcić, zdobyć praktyczna wiedzę i dobry dyplom. Ode mnie macie 5 + ! Pozdrawiam Panie z Rektoratu i Dziakanatu :) oraz Całą kadrę wykładowców:)
22.09.2020
21.09.2020
Kolega ze studiów
Dzisiaj na FB WSAP znalazłem fantastyczny komentarz dający info o kształceniu i studiowaniu na WSAP nawet w tak trudnym okresie jak bycie mamą gdzie trudno znaleźć czas dla siebie. Ja będąc ojcem podpisuje się pod tym https://pl-pl.facebook.com/pg/WSAPSzczecin/posts/?ref=page_internal . Pozdrawiam całą ekipę byłych studentów z którymi miałem przyjemność studiować a obecnym i nowym życzę powodzenia. K.
Paweł
Dobra uczelnia. Jako jedyna niepubliczna uczelnia w regionie Zachodniopomorskiego specjalizuje się w kształceniu kadr Administracji. Jako urzędnik z krwi i kości jestem zadowolony z formy i przekazu wiedzy. Polecam
14.09.2020
11.09.2020
Bianka
Prawda uczelnia na naprawdę wysokim poziomie. Polecam i pozdrawiam wszystkich wykładowców WSAP.
kłamią, nie wierzcie w te pozytywy
Nie wierzcie w to, że ten wysyp pozytywnych opinii to piszą studenci, to nieprawda!!! zadałam sobie trud i zadzwoniłam do biura tego portalu, żeby się zapytać o te szkołę. Pani najpierw chciała mnie zbyć, że oni tylko administrują , że odpowoiedaja za treści informacyjne , aktualizacje kierunków, itd, itd, długi wykłąd, ale w końcu jak doszło do rozmowy o wpisach przy tej szkole, to spardziła w jakimś narzędziu, że JEDNEN nr IP powtarza się dziesiątki razy !!! tylko Nicki się zmieniają!!! że to ewidentnie jest nieetyczne zachowanie, że to może być podstawa do usuniecia tych opinii - bo piszę jedna i ta sama osoba. Przysięgam, nie zmyślam.
11.09.2020
11.09.2020
krótki komentarz do Pana / Pani "wykopkowanej / wykropkowanego ":)
odpowiedź dla .... z dnia 11.09.2020
Komentarze o naszej uczelni to nie reklamy ale czyste prawdziwe opisy zrobione przez naszych słuchaczy i studentów jest to czysta prawda i tylko prawda. Nic na to nie poradzimy że Panią / Pana prawda boli :) życzymy zdrowia i wszelkiej pomyślności.
....
ale nachalne reklamy robi sobie tutaj uczelnia ... słabe, aż boli
11.09.2020
10.09.2020
Student
Wykładowcy są wybitnymi fachowcami. Górna pólka praktyków w zawodach adwokat, sędzia, prokurator, radca prawny, inspektor danych osobowych, socjolog, politolog ... polecam. Sam się o tym przekonałem studiując na tej uczelni. p.s. do Czarownicy:) nomen omen fajna "ksywa" :) Nie na wszystkich uczelniach nazwiska są podawane.
Czarownica
Czy ktoś wie , gdzie znaleźć nazwiska wykładowców WSAP . Na stronie szkoły nie potrafię znaleźć . W tej placówce to chyba tajemnica , bo w każdej innej takie informacje są ogólne dostępne. Podejrzane to jest.
10.09.2020
08.09.2020
Były Student
Skończyłem podyplomówkę. Jestem zadowolony z podejścia pracowników uczelni do mnie jako pracującego studenta. Osoby w dziekanacie i rektoracie pomocne na każdym etapie w trakcie studiów. Wykładowcy merytoryczni i kompetentni. Brakowało mi w drugim semestrze kształcenia tradycyjnego. Ze względu na koronawirusa nauczanie odbywało się zdalnie. Takie rozwiązanie oczywiście jest ok żeby kontynuować kształcenie ale ma swoje plusy ale również minusy. Ja jestem zwolennikiem kontaktów werbalnych. Reszta ok. Polecam WSAP
Wojti Wojt
Studia kierunek PRAWO! Z informacji jakie otrzymałem zajęcia prowadzić będą znani praktycy w zawodach sędzia, adwokat, prokurator, radca prawny, komornik. Zajęcia oparte na kazusach prawa cywilnego, karnego, prawa pracy. Polecam ja się zapisałem.
07.09.2020
04.09.2020
Medzik Dzonson
Dobra rada Studiuj, Działaj, Korzystaj z Życia, dbaj o siebie, nie oceniaj innych zanim nie zweryfikujesz. Pamiętaj zawsze może znaleźć się silniejszy... :):) wiec podnoś kwalifikacje i nie trać czasu życie stygnie....
:):):) POZDRAWIAM
Zdrówka dla od Studentów WSAP-u :)!!!
04.09.2020
03.09.2020
odpuść te pochwały ...
piszesz laurki co chwilę, nawet IP nie chce Ci się zmienić ... przecież a daleka widać, że to PR-owa propaganda reklamowa w uczelnianym wydaniu!!!
Żaczkowa :)
Polecam Prawo! nie dostałem się na UAM w Poznaniu to wybrałam WSAP Szczecin. Jest i będzie ok!
02.09.2020
02.09.2020
Lawyer
Znakomici wykładowcy sędziowie, radcy prawni, adwokaci. Praktycy w swoich specjalizacjach. Tak prowadzony kierunek studiów PRAWO to ja rozumie :) Polecam studia na WSAP większość doprze płacących pracodawców wybiera właśnie absolwentów tej uczelni. Sam na własnej skórze to mam przetestowane i jestem zadowolony. Szkoda, że w covid - 19 w większości przypadków będzie to zdalne kształcenie ale należy zakładać, że w końcu wszystko wróci do normalności czego sobie i Wszystkim życzę. Pozdrawiam wykładowców, pracowników oraz władze uczelni a Wszystkim Studentom bez wyjątku życzę powodzenia na studiach we WSAP !
Student WSAP Szczecin
Hej to będziemy studiować razem mimo dzielącej nas odległości i to jest fajne !
02.09.2020
02.09.2020
Student
Hej Wszystkim! Właśnie odkryłem że uczelnia ma wydział zamiejscowy w Stalowej Woli :) !!! Dla mnie super wiadomość bo jestem z tamtych terenów. Ciekawe kierunki podyplomowe. Wchodzę w temat na topie - Bezpieczeństwo i Zarządzanie Kryzysowe. Tym bardziej że studia prowadzone będą przez praktyków w tym temacie i w dużej części możliwość zdalna studiowania mnie do tego skłoniła. Polecam
Ludek
Duży wybór ale fajnie że mają Prawo bo z tego co wiem to dużo wykładowców praktyków prowadzi zajęcia. Zapisy na studia poszły sprawnie. Info z rektoratu na oczekiwanym poziomie i w tempie. Cena za studia konkurencyjna w odniesieniu do innych uczelni. Początek zadowalający. Śmiało polecam.
01.09.2020
31.08.2020
Nabywca
Sprawdziłem, nabyłem i studiuje :)! Uczelnia w mojej ocenie fajna. Co istotne dla mnie to dogodny dojazd, dziekanat i rektorat na miejscu. Zajęcia w tym samum budynku co akademik i bistro to bardzo naprawdę rewelacyjna sprawa. Sale wykładowe spoko a najważniejsi to ludzie ! Niesamowita ekipa. Trochę żal, że w covidzie będzie cześć zajęć zdalnie ale z drugiej strony to oszczędność czasu i kasy choć najbardziej mi żal .... tych naszych imprez. Ludziska trzymajcie się do zobaczenia. Pozdrawiam i polecam WSAP.
Przyszły Prawnik
Fajna oferta na studia Kierunek Prawo się zapisałem bo uczelnia ma duże duże doświadczenie w kształceniu na kierunkach związanych z Prawem a wykładowcy to naprawdę pierwsza liga fachowców i praktyków. Każdemu polecam
31.08.2020
31.08.2020
Nowa Słuchaczka
Witam, dziękuję za pomoc przy rekrutacji. Wszystko odbyło się sprawnie. Teraz czekamy na plany zajęć i ruszamy :) Cieszę się że tyle osób się na Prawo zapisało grupa zapowiada się zacnie ! Pozdrowienia i do zobaczenia na studiach. Kasia
Nick
Uczelnia ok. Studia Administracja licencjat 2 rok. Żal tylko że większośc zajęć znowu przez covid będzie on line. Reszta spoko i co najistotniejsze fajni ludzie
27.08.2020
27.08.2020
Nastawiony na wiedzę
Ja nie dostałem się na prawo na US w Szczecinie i zapisuje się na prawo do WSAP. Zobaczymy jak będzie? Liczę tylko, że zjazdy będą się odbywać i nie pozamykają uczelni ze względu na Covid. Wolę werbalnie niż zdalnie - trzeba się będzie dostosować. Pozdrawiam wszystkich z którymi będę studiować.
hmmm...
Przepraszam za insynuacje. Potwierdzam uczelnia na poziomie! Polecam
27.08.2020
27.08.2020
ZUS
Ja wybrałam kierunek kadry i płace - a płace za studia bardzo przyzwoicie. Znajomi polecali więc się zapisałam. Udogodnieniem będzie dla mnie że cześć zajęć odbywać się będzie w systemie zdalnym on line. Trzymajcie kciuki. Pozdrawiam Wszystkich którzy chcą podnosić swoje kwalifikacje.
Systematyczny
Uczelnia dobra. Poziom kształcenia dobry. Wykładowcy na dobrym poziomie wiedzy praktycznej i teoretycznej. Wykłady dobrze prowadzone. Władze Uczelni ok. Mankamentem jest brak miejsca do wypoczynku w ogrodzie jakieś ławeczki by się przydały pergola coś w tym stylu. Ogólnie polecam.
13.08.2020
11.08.2020
WSAP-u FAN
polecam tą uczelnię licencjat i II stopień ukończone! Jestem szczęśliwym magistrem :) Egzaminy to nie łatwy kawałek czasu ale czego nie robi się dla solidnego chleba :) Kto ma szkołę ten ma lżej :)!!! dlatego gratulacje należą się też młodym ruszającym dopiero na studia tym którzy w dniu dzisiejszym odbierają świadectwa maturalne - dla Wszystkich Maturzystów gorące gratulacje !!!! i powodzenia
Emilia
Do Andrzej Drogi Andrzeju. Nie wiem jak było na twoim kierunku, ale na moim nie było żadnych zajęć zdalnych. Na pytanie w dziekanacie dlaczego nic nie jest organizowane, Pani z dziekanatu, bardzo uprzejma, powiedziała, że wykładowcy, którzy byli przewidziani do prowadzenia zajęć, po prostu nie mają czasu i nie chcą uczestniczyć w tego typu zajęciach. Nie kojarzę, żebyśmy się znali osobiście i skąd twoja wiedza na temat mojego podejścia do kształcenia? Jestem rozczarowana brakiem profesjonalizmu ze strony uczelni, bo po twoim wpisie odnoszę wrażenie, że jednak uczelnia starała się w jakichś warunkach prowadzić zajęcia. Szkoda tylko,że nie na wszystkich kierunkach. Poza tym wychodzę z założenia, że skoro płacę nie małe pieniądze to też wymagam, aby usługa była w odpowiednim standardzie.
10.08.2020
06.08.2020
Witold
Uczciwie . Dobra uczelnia. Może nie jest to UJ czy UŁ w Wawie ale poziom jak na Szczecin czy Poznań naprawdę ok.
WD40
Polecam podyplomowe Bezpieczeństwo i Zarządzanie Kryzysowe - zadowolony były student.
06.08.2020
06.08.2020
Seneka
Oceniam tą uczelnie jako dobrze zorganizowaną. Profesjonalna kadra dydaktyczna oraz władze uczelni. Osoby z administracji pomocne na każdym etapie od rekrutacji po sprawy studenckie oraz kwestie stypendialne. Jak dla mnie mogła by być postawiona altanka na zewnątrz w ogrodzie. Bo ogród z potencjałem tak by studenci w okresie letnim lub wiosennym mogli spędzać czas wolny i przerwy na świeżym powietrzu ale tą kwestię traktuje indywidualnie i drugoplanowo. Pierwszy plan to wiedza za przyzwoite pieniądze i we WSAP tak własnie jest. Polecam tą uczelnie moim znajomym i nieznajomym! Naprawdę warto a co istotne zajęcia odbywać się będą w czasie pandemii koronawirusa online więc nie zależnie z jakiej części regionu czy kraju się jest można tu zdobywać wiedze i podnosić swoje kwalifikację zawodowe. Z drugiej jednak strony szkoda że online bo atmosfera na studiach i nasze akademikowe spotkania to jednak super sprawa. Wierzę, że damy radę przetrwać ten czas. Jeszcze będzie przepięknie jeszcze będzie normalnie !!! Zdrówka Wszystkim życzę i do zobaczenia w październiku 2020.
Franek Kimono
Ja jestem HR King.... WSAPU Mistrz :) ! W Kadrach twardo stoję i niczego się nie boję :). Dzięki Wszystkim za włożony trud w przekazanie wiedzy. Do zobaczenia na podyplomówce i kursie Madiatora wierzę, że go uruchomicie jeszcze w zimowym semestrze. Będę WASZ WSAP Polecał. Pozdrawiam
05.08.2020
05.08.2020
hmmm...
ktoś tu laurki pisze - jedna i ta sama osoba - słabe
Aga:)ta Administracja
Jak dla mnie uczelnia rewelacja. Wykłady na wysokim poziomie z kazusami. Wykładowcy praktycy i naprawdę mega fachowcy w swoich dziedzinach. Zajęcia online w czasie covid zorganizowane przy wszystkich trudnościach, które nas jako studentów dotykały na dobrym poziomie. Władze uczelni reagowały zawsze na wszystkie sygnały pozytywnie angażując się w działania na rzecz jak najlepszego kształcenia. Ludzie na studiach mega pozytywni i przesympatyczni. Ceny za studia spoko rozłożone czesne na raty. Akademik na miejscu ale w czasie covid było online więc trochę żal klimatu studenckiego który na tym ucierpiał. Wierzę, że w kolejnym roku akademickim się Wszyscy już spotkamy na uczelni. Pozdrawiam Całą Ekipę i POLECAM WSAP.
05.08.2020
04.08.2020
Tomasz
Polecam tą uczelnię !!!! Pozdrawiam wykładowców i wszystkich pracowników szczególne ukłony dla JM Rektor i Pana Kanclerza dziękuję za wsparcie i pomoc w trudnym dla mnie czasie. Dziękuję za przekazaną wiedzę.
Barbara
Popieram Andrzeja z opisu poniżej. Uczelnia na dobrym poziomie zarządzania i kształcenia. Jestem zadowolona z efektów przekazywania wiedzy i doświadczeń na wykładach prowadzonych przez kadrę wykładowców. Kontakt z władzami uczelni bardzo dobry. Uczelnia moim zdaniem godna polecenia z kilku powodów: 1. bardzo dobra kadra wykładowców, 2. wiele przykładów i kazusów rozpatrywanych w trakcie prowadzonych zajęć, 3. Sprawna obsługa spraw studenckich przez rektorat i dziekanat, 4. atrakcyjna cena za studia, 5. dobra lokalizacja, 6. fajna perspektywa po studiach bynajmniej dla mnie jeżeli chodzi o pięcie się po szczeblach kariery. Pozdrawiam cały Zespół Uczelni WSAP
04.08.2020
04.08.2020
Andrzej
Polecam WSAP. Wiedza na dobrym poziomie przekazywana w formie wykładów stacjonarnych a w czasie COVID-19 zajęcia zdalne w formie online na platformach lub w formie korespondencyjnej przekazywane rzetelnie i na bieżąco. Dokładnie wiem dlaczego Emilia podaje takie informacje jak w swoim opisie a trzeba było tylko chcieć uczestniczyć w zajęciach a nie migać się ciągłymi wymówkami że coś do zrobienia w domu a to nie ma czasu itp. Jak ktoś lubi narzekać to będzie narzekał a jak nie potrafi się odnaleźć w świecie kontaktu internetowego to najprościej jest zrzucić winę na drugą stronę - ale to tylko mój komentarz i moje spostrzeżenia. Ja osobiście uważam i dostrzegam więcej pozytywów bo komu tak naprawdę się we znaki nie dała epidemia koronawirusa. Zatem jeszcze raz podsumowując polecam WSAP zdobyta przeze mnie wiedza dała mi możliwość podniesienia kwalifikacji i awansu zawodowego a co za tym idzie wyższego przelewu na konto :)!!! Pozdrawiam wszystkich podyplomowiczówki i podyplomowiczów :) Trzymajcie się zdrowo
Emilia
Nie polecam tej szkoły. Właśnie ukończyłam podyplomówkę. Delikatnie rzecz ujmując jestem rozczarowana. 4,5 tysiąca poszło w błoto. No może nie tak do końca, bo jest jakiś tam papier, ale ogólnie lipa! Uczelnia nie poradziła sobie z pandemią. Kontakt utrudniony. "Notatki" w formie skanu trzech rozdziałów książki. Pieniądze wydane, ale wiedzy rzadnej. Kontaktu z prowadzącymi żadnego. Ogólnie ocena 2/10. 2 dla Pani w dziekanacie, która musiała "świecić oczami" , za brak profesjonalizmu uczelni.
03.08.2020
29.07.2020
Konkretna Słuchaczka
Cena za studia dobra. Wykładowcy czynią cuda by przekazać maksymalnie dużo wiedzy - komunikacja w czasie COVID - 19 dała się we znaki ale która uczelnia nie miała problemów! Natomiast finisz w kształceniu zdalnym był już ok. Ekipa z roku mega sympatyczna naprawdę spoko ludzie. Polecam każdemu Wyższą Szkołę Administracji Publicznej w Szczecinie. Pozdrawiam władze uczelni.
Inspektor
Właśnie skończyłem podyplomowe z Inspektor Ochrony Danych Osobowych:) Merytoryczne fajne studia dają perspektywę! Teraz w tym roku akademickim ruszam na Bezpieczeństwo i Zarządzanie Kryzysowe co z obecną podyplomówką pozwoli mi na uzyskanie awansu w pracy. Kadra wykładowców reprezentuje super poziom. Władze uczelni JM Rektor i nowy Kanclerz bardzo konkretni. Fantastycznie komunikują się ze studentami - zero problemów. Kształcenie zdalne dało fajnie zorganizowane. POLECAM tą uczelnie również z racji cen jakie są oferowane za studia.
29.07.2020
27.07.2020
Przyszła Studentka
Uczelnia po sprawdzeniu kierunków i warunków finansowych spełnia mojej oczekiwania. Skoczyłam LO VII i myślę że WSAP to dobry wybór. W trzy osoby zapisaliśmy się na PRAWO. Rejestracja ok - dziękuję Pani Julii z Rektoratu za sprawną pomoc rekrutacji. Pozdrawiam
Słuchacz
POLECAM WSAP W SZCZECINIE. Uczelnia naprawdę spoko. Wykładowcy merytoryczni z dużym doświadczeniem. Zajęcia oparte o dużo przykładów i kazusów. Ludzie fajni. Do czasu pandemii korzystałem z akademika - warunki ok i co istotne jest w tym samym budynku co uczelnia. Dojazd z i do miasta również idealny. Trochę słabiej z miejscami parkingowymi w trakcie zjazdów ale to da się wytrzymać bo w końcu nie przyjeżdzam do WSAP parkować tylko zdobywać wiedzę która faktycznie mi się przydaje w mojej pracy zawodowej. Kończąc jeśli ktoś jest ze Szczecina czy okolic i chce nabyć dobrej praktyki i wiedzy niech smiało idzie na WSAP!!!
27.07.2020
24.07.2020
Wojskowy
Kolega Wieczny Student ma racje :) !!! Ja skończyłem Administrację i na pagonach przybyło ! Polecam WSAP.
Wieczny Student :)
Super podyplomówki - zapisałem się na kolejny 3 kierunek Bezpieczeństwo i Zarządzanie Kryzysowe przyda się do awansu w strukturach mojej służby i po jej zakończeniu. Uważam, że zdobyta wiedza na WSAP podnosi kwalifikacje bo materiał oraz praktyczne doświadczenie przekazywana przez wykładowców tej uczelni jest na b. dobrym poziomie. Polecam tą uczelnię z pełną odpowiedzialnością.
24.07.2020
23.07.2020
To Ja Ilona
Polecam WSAP fajna uczelnia z tradycjami.
Strateg
WSAP to moim zdaniem strategiczne rozwiązanie na budowanie swojej kariery zawodowej w Administracji ! Ja ją właśnie skończyłem i to był dobry wybór. Uczelnia jest ok. Budynek razem z całkiem spoko akademikiem na przyzwoitym poziomie cenowym z którego korzystałem jeszcze jak nie było koronawirusa. Zajęcia online prowadzone w trakcie kształcenia zdalnego ze względu na Covid -19 też się sprawdziły. Może to będzie przyszłość tej uczelni bo wykładowcy dali radę a dzięki takiem kształceniu każdy chętny może tu studiować bez znaczenia na miejsce faktycznego zamieszkania! Obrona pracy online super sprawa przebiegła bez problemu - choć obaw miałem sporo to jestem zadowolony z efektu finalnego. POLECAM!
23.07.2020
23.07.2020
Izabella
Właśnie stałem się absolwentką WSAP. Z czystym sumieniem polecam tą uczelnię. Wykładowcy reprezentują wysoki poziom wiedzy teoretycznej ale co najistotniejsze posiadają ogromne doświadczenie praktyczne które w znakomity sposób potrafią przekazać w trakcie zajęć omawiając konkretne przykłady i kazusy punkt po punkcie. Takie połączenie daje naprawdę możliwość osiągnięcia wysokiego poziomu wiedzy dzięki której realizowanie zadań zawodowych staje się czystą przyjemnością. Pozdrawiam cały Zespół WSAP i dziękuję za dobrą jakość kształcenia. Oferta licencjatu i studiów II stopnia dla mnie była super daję 10 punktów na 10 możliwych. Jeżeli ktoś wybiera się na studia i chce dobrze wydać pieniądze na podniesienie kwalifikacji to jak polecam WSAP w Szczecinie.
Grzegorz
Studia mam już za sobą. Od chwili zapisania się na uczelnie WSAP w Szczecinie wiedziałem, że dokonałem dobrego wyboru. Kadra wykładowców spełniła moje oczekiwania. Zdobyta wiedza wielokrotnie pomogła mi w pracy zawodowej. Kazusy omawiane na bieżąco na zajęciach jak również on line. Wszystkich nas wirus zaskoczył ale wspólnie ze studentami władze uczelni i wykładowcy dały radę prowadzić zajęcia przez platformy internetowe. Dobre ceny za studia, smaczne obiady w uczelnianym bistro, akademik na miejscu, brak miejsca do wypoczynku w ogrodzie ale to już studenci zgłaszali i chyba się to zmieni. Ogólnie jestem zadowolony polecam uczelnie WSAP Szczecin.
14.07.2020
14.07.2020
Juz mam dyplom
Własnie sie obroniłam. Super fajny czas na WSAP i ludzie fajni. Uczelnia ok. Polecam każdemu.
Anulka
Uff w końcu koniec i jest dyplom:) Polecam uczelnię WSAP Szczecin sprawnie gładko i przyjemnie przekazywanie wiedzy praktycznej przez doświadczonych wykładowców i praktyków w swoich profesjach. Ja i moje koleżanki i koledzy naprawdę zdobyliśmy sporo dobrej i przydatnej wiedzy. Jeżeli ktoś się zastanawia nad studiami w Szczecinie to ta uczelnia jest naprawdę przyjazna studentom i co fajne to jest akademik w tym samym budynku można w kapciach na zajęcia :)
14.07.2020
14.07.2020
Krzysiek
Uczelnia sooko! Osobiscie polecam już drugą podyplomówke zrobilem i jestem zadowolony. Fajni wykladowcy poziom praktyczny wiedzy wysoki. Zajecia on line tez spoko oczywiscie inny kontakt jak werbaknie ale dalo się przeżyć covida 19 i to calkiem intensywnie. Polecam !
Manietshka
Ludzie, ta uczelnia to jedna wielka porażka. Kasę jedynie potrafią wyciągać i nic więcej. Wykładowcy merytoryczne dno. Rektorka ma studentów głęboko, zero kontaktu. Żadnego e-learningu nie było. Jeśli macie za dużo kasy i chcecie ją wyrzucić w błoto to tylko tam, bo z pewnością niczego się nie nauczycie. NIE POLECAM NIKOMU.
13.07.2020
04.06.2020
Podyplomowiec
Polecam. Podyplomówka Zamówienia Publiczne super poprowadzona tak jak na Wyższą Szkołę Administracji Publicznej przystało. Dużo przykładów i zajęć praktycznych. Wszystko realizowane w czasie. Za przyzwoite pieniądze można podnieść się profesjonalnie o poziom wyżej zawodowo. Uczelnia oraz ludzie naprawdę fajni. Ja nawiązaniem dzięki tym studią bardzo fajne znajomości zawodowe. Zdobyta wiedza bezcenna.
Super Żak
Kadra naprawdę spoko ludzie. Administracja i władze uczelni daje radę nawet w tym trudnym czasie "wirusa" wszystko funkcjonuje ok. Zajęcia prowadzone przez praktyków. Można zdobyć praktyczną wiedzę, która w rzeczywistości się przydaje. Kończę Administrację i jestem bardzo zadowolony z całego toku kształcenia. Polecam WSAP Szczecin zdecydowanie niezdecydowanym oraz każdemu kto ma zamiar praktycznie podnieść swoje kwalifikacje.
04.06.2020
03.06.2020
Student WSAP Szczecin
Tak szybko i w skrócie polecam WSAP Szczecin. Dobrze zorganizowane i zaplanowane studia podyplomowe nawet w okresie epidemii COVID-19. Jak na dostępne na rynku internetowym komunikatory w okresie pandemii uczelnia poradziła sobie dobrze. Kadra wykładowców kadra wykładowców również. Niemniej jednak konieczność pracy i kontynuowania nauki zdalnie dał się we znaki wszystkim i chętnie byśmy już spotkali się werbalnie. Miejmy nadzieje, że za chwilę to nastąpi bo uczelnia w dobrej lokalizacji dla mnie istotne że akademik na miejscu. Ludzie i atmosfera ok. Od nowego roku mój znajomy posyła dwójkę sowich bliźniaków na studia kierunek Prawo. Ja chyba się zdecyduje na drugą podyplomówkę Bezpieczeństwo i Zarządzanie Kryzysowe bo z tego co widać to może to być kierunek na topie. Ceny ok.
Studentka
Zdecydowanie nie polecam podyplomówki "Ochrona Danych Osobowych". Nie spełniła moich oczekiwań i mam poczucie straconego czasu i pieniędzy. Niestety zajęcia mieliśmy tylko przez pierwszy semestr, bo potem zapanował "wirus" i uczelnia zamknęła swoje podwoje, a władze uczelni nie zrobiły NIC, aby zapewnić sensowny poziom nauczania, np. poprzez webinaria. Pieniądze oczywiście zainkasowali. Wykładowcy....no cóż, niektórzy są naprawdę w porządku, a niektórzy....szkoda gadać...Nie mieliśmy okazji poznać osobiście wszystkich. Generalnie rzecz ujmując: rok 2019/2020 to nie studia podyplomowe, tylko słaby kurs korespondencyjny za 4,5 tys. zł. Słaby, bo jakość niektórych wykładów pozostawiała wiele do życzenia, a inne zwyczajnie się nie odbyły. Uczelnia nie stanęła na wysokości zadania zrzucając odpowiedzialność na wykładowców, a ci z kolei na uczelnię... Słabe to. Być może, gdyby nie sytuacja epidemiologiczna, to sprawy potoczyłyby się inaczej, z drugiej jednak strony obnażyła ona słabość uczelni - brak organizacji. Uczelnie w Polsce w porę zareagowały na sytuację, tutaj natomiast nie zadziało się NIC. Odradzam, odradzam i jeszcze raz odradzam.
03.06.2020
31.05.2020
Anna
Absolutnie nie polecam tej szkoły. Właśnie kończę studia podyplomwe. Pieniądze wyrzucone w błoto. W związku z pandemią koronawirusa od marca nie było żadnych zajęć. Jak najbardziej rozumiem sytuację, ale obiecano nam e-learning. Na stronie uczelni bezczelnie piszą kolejne komunikaty, że zajęcia nadal odbywają się w formie e-learningu podczas gdy na moim kierunku nie było ani jednego spotkania! Oczywiście o zwrocie części czesnego nie ma mowy. Pierwszy semestr również pozostawał wiele do życzenia, wykładowcy notorycznie skracają liczbę godzin - pozostaje mi zakupić podręczniki i uczyć się samodzielnie. Jeśli potrzebujesz tylko papier to jest to szkoła dla CIebie
Joanna
Skończyłam podyplomówkę i jestem bardzo zadowolona. Poziom nauczania był wysoki, a wykładowcy mili i rzetelni. Warto dodać, że na miejscu jest bistro, w którym można zjeść ciepły, domowy obiad, a nie na każdej uczelni jest taka możliwość. Akademik mógłby mieć trochę lepszy standard.
21.04.2020
23.01.2020
Studentka
Uczelni gorąco nie polecam. Brak jakiejkolwiek organizacji, przepływ informacji na linii dziekanat-student pozostawia wiele do życzenia, o obronach prac dyplomowych mają w zwyczaju informować na tydzień/kilka dni przed, chociaż informować to i tak nadużycie, gdyż o swojej obronie dowiedziałam się tydzień wcześniej, przez przypadek, dzwoniąc do dziekanatu w innej sprawie. Co do płatności - PORAŻKA, chcą wyciągnąć pieniądze na każdym możliwym kroku.
sly
Studiowałem w tej szkole w latach 2005 - 2008 i było super. Z dziekanatem, sekretariatem, wykładowcami, planem zajęć i całą resztą. Gdy czytam poniższe opinie to nie dowierzam, co się porobiło.
19.09.2019
29.03.2019
Anka
Nie polecam tej szkoły nikomu, niestety reprezentuje bardzo niski poziom. Brakuje dobrego przepływu informacji na relacji student-uczelnia, istnieje wiele niedomówień, nawet w kwestiach tak ważnych jak egzamin dyplomowy i obrona pracy magisterskiej. Poziom nauczania również pozostawia wiele do życzenia.
Izabela
Właśnie kończę podyplomówkę na WSAP, kończe i nigdy więcej nauki w tej szkole. Mimo, że wykładowcy mili, fajni, chętni do pomocy, to ze strony uczelni brak jakiejkolwiek organizacji, brak planu zajęć, brak rozliczeń finansowych, E-dziekanat to fikcja bo jakichkolwiek aktualnych informacji tam niema i nie można się o nie doprosić. Szkoda nerwów i Waszego czasu
19.01.2019
02.10.2018
Przyszła studentka
Witam, nie znalazłam żadnego forum studentów, ani niczego co mogłoby mi pomóc więc piszę tutaj. Czy ktoś z państwa zaczyna studia na administracji (I stopień, niestacjonarnie) i może mnie oświecić kiedy jest pierwszy zjazd? W dziekanacie cisza, a mamy już październik!
Studentka wsap
Z przykrością muszę stwierdzić, że szkoła nie jest godna polecenia. Co do wykładowców większych zarzutów nie mam. Organizacja niestety pozostawia wiele do życzenia. Był to pierwszy rok mgr I szkoła nie poradziła sobie absolutnie. Wszystko na ostatnią chwilę. Plan zajęć zmieniany nawet podczas trwania wykładów I publikowany tuż przed. Podczas nieporozumień z wykładowcami żadne próby wyjaśnień ze studentami, wykładowca ma racje, student do konta. Terminy obron odwoływane 4 dni przed planowanym egzaminem, gdzie ludzie byli na urlopach w trakcie nauki dowiadują się, że ich obrony zostają przeniesione na wrzesień ze względu, że nie zdążyli z egzaminami a promotorzy już na wakacjach ! Nie ze swojej winy nie mogłam bronić się w lipcu I do tego dopóki się nie obronie trzeba płacić co jest priorytetem w tej szkole. Kontaktują się dopiero w razie nieuregulowanych płatności. Do dziekanatu nie można się dodzwonić a jak już ktoś odbierze to z pretensjami o telefony. Przepraszam to dla kogo jest biuro obsługi studenta jak nie dla studenta ? Tylko dla nowych studentów, potencjalnych ludzi do uzupełniania konta. Jest wrzesień. Żadnego terminu na obrone. Pierwsze obrony 8 września, dziś jest 4 a w dziekanacie cisza ! Zmarnowany urlop, wakacje czas I pieniądze.
04.09.2018
05.08.2018
Ciekawa
Hej Ludziska. Mam pytanko odnośnie podyplomówek na Wsapie. Polecacie?
Mia
Ja się zapisałam na ten kierunek-inspektor ochrony danych osobowych. Z tego co się dowiedziałam są zaliczenia z każdego przedmiotu + egzaminy końcowe.
05.08.2018
26.07.2018
Tomasz
Czy robił ktoś ostatno jakąs podyplomówkę z ochrony danych osobowych jak wygląda zaliczenie semestru czy egzamin jest tylko na koniec I semesru czy sa zaliczenia na zakńczenie I semestru
mgr
to prawda, robiłam na WSAP dwie podyplomówki...ale władze były wtedy inne i chwaliłam sobie te uczelnie, dlatego zdecydowałam się na mgr (2016 r). Zawiodłam się na uczelni a najbardziej na władzach uczelni, cyrk porostu co tam się wyrabia, wykładowcy OK! (oprócz jednego/jednej) i bardzo dużo się nauczyłam. NIE POLECAM TEJ UCZELNI. A pani z dziekanatu, porażka, żadnych predyspozycji do zajmowania tego stanowiska, pamiętam w 2016 r. jak składałam dokumenty była pani Gabrysia w dziekanacie - złota kobieta - oczywiście już jej nie ma bo pewnie za dobra dla studentów była i wyjeb@li ją.
19.07.2018
11.07.2018
Pati
WSAP jest jak efemeryda - regulaminy, protokoły, wykładowcy - pojawia się i znika i znika.... Jak chcesz coś wyjaśnić to jak amelinium - nie pomalujesz! Brak zasad i jakiejkolwiek możliwości formy odwoławczej wszystko kończy się odpowiedzią nie bo nie! W lipcu nie ma obron lub są nieliczne, bo wykładowcy już na urlopie, jak zgłosisz sprzeciw to anulują oceny z przedmiotu bez podania powodu i jeszcze winą obarczeni są studenci za niby coś... dowalą dodatkowe zaliczenie, którym obleją połowę roku i po sprawie. Student w tej szkole ma się bać!!!! 1. Rektor ma zawsze rację 2. Jeśli rektor nie ma racji patrz punkt pierwszy. Zapomnieli, że to nie szkoła, a uczelnia i studenci nie są dziećmi.
Ela
Szkoła tragedia. Pani rektor potrafi wchodzić w d. studentom tylko na pierwszym ewentulanie drugim roku na licencjacie bo wie ze póki studentom będzie łatwo szło to nie odejdą i pieniążki będą się zgadzać. Na ostatnim roku zawsze jest cyrk. Szczerze nie polecam bo ta szkoła to jedna wielka pomyłka. No chyba ze zmienia się głowy tej uczelni to może coś się ruszy. Obecnie mimo ustalonych dwukrotnie terminów obron w lipcu cześć odebedzie się we wrześniu bo szanowna pani rektor posługując się wykładowca chce bardzo uprzykrzyć życie studentom. Smutne i żałosne. Jestem pewna ze z takim podjęciem ze kasa przede wszystkim ta „szkoła” daleko nie zajdzie. DNO
03.07.2018
28.04.2018
Studentka
Ogólnie burdel na uczelni, Panie z biura nie ogarniają najprostszych rzeczy, problemy z planami, uzyskaniem jakichkolwiek informacji. Ogólnie mają studentów głęboko w...... poważaniu. Dla nich liczy się tylko kasa i nic poza tym, chociaż wykładowcy w porządku. Biuro obsługi studenta omijać najlepiej szerokim łukiem.
Olaf
W momencie składania dokumentów i bezpośrednim kontakcie z panią z obsługi dałem sobie spokój - odniosłem wrażenie, że tylko kwestia płatności jest istotna (wyłożyła mi to bardzo szczegółowo), odnośnie pytań dotyczących planu i wykładowców brzydko mówiąc fuczała z minuty na minutę coraz bardziej, nie chciała nawet odnieść się do moich poprzedników. Odegrała szopkę na zasadzie "ja Ci pokażę kto tu rządzi głupi studencie" i na tym zakończyła się moja przygoda z WSAP. Z opinii kolegów,którzy są świeżo po studiach podyplomowych otrzymałem opinię, że jest to prawa ręka, a nawet głowa pani rektor, więc nikt nic nie może i rządy pani z biura obsługi studenta przyprawiają o nerwy nie tylko studentów. A wydawałoby się, że te czasy mamy za sobą...
13.02.2018
20.09.2017
Klara
Właśnie ustaliłam sama z konsultantem temat godzin zjazdów - jest tak jak napisałaś Aga, w piątek od około 17 do około 20-21 sobota i niedziela od 8.30 do około 16.00
Aga
Witam a jaki poziom jest języka angielskiego? B1 czy B2?
20.09.2017
19.09.2017
@Adam.
W piątki zajęć nie ma na innych uczelniach? Ciekawe... Zjazdy chociażby na Politechnice Koszalińskiej trwają od piątku od niedzieli. Informacja z strony - http://wtie.tu.koszalin.pl/art/130.pdf Jeśli chodzi o wspomniane godziny przez Agę, nie ma co się dziwić... Studia zaoczne to nie to samo, co studiowanie dziennie, ale to raczej oczywisty fakt.
ADAM
Co oznacza do późna Co oznacza do późna (18 ,19 a może 22.00) trochę to dziwne, bo na innych uczelniach ,nie będę robić reklamy zajęć w piątki w ogóle nie ma, a soboty, niedziele max do 18.00 :) Na logikę było by przesadzone od rana np: 20.00 kto po tylu godzinach funkcjonuje intelektualnie?
19.09.2017
14.09.2017
Aga
Z tego co udało, mi się ustalić to w piątki będę zaczynać się od 17-17.30 do 20-21 a w weekend od 8.30-9 do późna wieczór
Klara
Witam . Czy ktoś wie w jakich godzinach( od której do której) i kiedy odbywają się zajęcia na licencjacie administracji (niestacjonarne I semestr).
13.09.2017
19.07.2017
@Administracja
Administracja publiczna Administracja wymiaru sprawiedliwości: Rachunkowość i skarbowość podatkowa Administracja i zarządzanie służbą zdrowia Administracja ochrony środowiska Zarządzanie zasobami ludzkimi Bezpieczeństwo i porządek publiczny Info z: http://wsap.szczecin.pl/kandydaci/studia-1-stopnia/#kierunek---administracja
Administracja
Jakie są specjalności na administracji? Chciałabym wybrać coś, co nie zamknie mnie tylko i wyłącznie na jedną pracę na całe życie.
22.05.2017
23.02.2017
habi
z tego co wiem to dołączyć można po zakończeniu jednego semestru, żeby zacząć nowy od początku
student
Kwestie organizacyjne to dosłownie chwila, materiału jakoś niespecjalnie dużo.. bardziej zastanawia mnie czy da się od tak dołączyć nagle w środku semestru, masz potwierdzenie z uczelni, że to możliwe?
29.11.2016
04.10.2016
ferge
Od której do której godziny trwają zajęcia w piątki soboty i w niedziele na licencjacie z administracji ? Jak wyglądał pierwszy zjazd 30 ,01 ,02 (weekend) ,czy było dużo materiału, czy kwestie organizacyjne? pytam z ciekawości bo zastanawiam się czy dołączyć. Mam już swoje lata :) czy są też osoby starsze?
Jannette
Te opinie to piszą pracownicy WSAP?.. Akademik jest obskurny, brud, smród i ubóstwo !!! Mieszkają w nim głównie robotnicy z Ukrainy, w pokojach zimno, oszczędzają na wszystkim łącznie z ciepłą wodą , ciepłem w kaloryferach i WiFi, które niby jest , a prawda taka, że nie działa i na reklamacje dostaje się odpowiedź, że przecież internet jest najlepszy w Szczecinie,hehe . Pokoje to klity, jedynki przerobione na dwójki. Szczerze odradzam..
03.10.2016
21.07.2016
praktyki
praktyki są na większości kierunków ale niestety nie są one odpłatne, ja w swojej szkole podpisywałam nawet umowę między szkołą a przedsiębiorstwem, że nie mogą mi płacić za moją pracę bo ma ona na celu nauczyć mnie zawodu i jest w ramach zajęć, a za przychodzenia na zajęcia nikt nie płaci
hania.n
osobiście nie zauważyłam, aby w tej szkole priorytetem były pieniądze, ja jestem zadowolona z wyboru tej szkoły, co do prawa to jest go dość sporo, przynajmniej takie mam odczucie, wiele przedmiotów ociera się o kwestie prawne
28.04.2016
04.02.2016
pytanko na szybko
ile jest PRAWA na ADMINISTRACJI??? a co za tym idzie - jaki poziom trudności? czy puszczają, bo student płaci? czy wymagają i dbają o poziom, bo dbają o wysoki poziom umiejetności swoich absolwentów?
pytanko o praktyki
czy uczelnia robi jakieś staże albo praktyki dla swoich studentów? jeśli tak, czy one są odpłatne? jak wygląda wymiana erasmusowa z uczelnią w Niemczech? ktoś był i może napisać jak było? na którym roku mozna wyjechać? rzumiem, że trzeba znać język niemiecki, tak?
27.01.2016
16.11.2015
55.5
masz rację szimiii, jestem tego samego zdania, oczywiście jest na pewno wiele zwolenników szkół posiadających wiele różnych kierunków ale WSAP jest przykładem uczelni, która specjalizuje się w jednej dziedzinie i bardzo dobrze na tym wychodzi, a przede wszystkim korzyści odczuwają studenci ;)
szimiii
ostatnio usłyszałem, że najlepsze uczelnie to te, które specjalizują się w konkretnych dziedzinach i kilka kierunków, wg tej zasady ta szkoła powinna być idealnym miejscem aby zdobyć odpowiednie wykształcenie, tylko czy w praktyce też to tak wygląda?
12.08.2015
08.08.2015
ba666hh
polecam tą uczelnie, dobry poziom i kadra, jestem zadowolona ze spędziłam tu swoje studenckie lata..
kolonie
czy ktoś zostawiał może swoją pociechę na koloniach w WSAP? dodam, że mam 7-latka, który nie zostawał jeszcze nigdy poza domem na dłużej :-)
15.06.2015
17.04.2015
jacek
Miejsce w akademiku może mieć każdy, nie tylko studenci WSAP, ale kto tylko chce. Fajne miejsce, cicha spokojna okolica, zielono bo to Pogodno, i mają fajne słoneczne pokoje z balkonami. Kawa o poranku na balkonie w słoneczny dzień - bajka :) Polecam.
akademik
czy każdy może dostać miejsce w akademiku? czy są w nim tylko studenci z WSAP?
24.03.2015
11.02.2015
Stanowiska pracy w Gdańsku!
Absolwenci studiów Ekonomicznych, Prawa lub Księgowości! W Gdańsku otwiera się nowe centrum globalnej firmy konsultingowej PwC i szukamy Junior analityków AML. Wymagania: język angielski B2, studia ekonomiczne, prawnicze lub księgowe, finansowe. Chęć pracy w analitycznym zespole w dynamicznie rozijającej się na rynku polskim firmie z Big 4! :) kontakt: magiera@hays.pl
Stanowiska pracy w Gdańsku!
Absolwenci studiów Ekonomicznych, Prawa lub Księgowości! W Gdańsku otwiera się nowe centrum globalnej firmy konsultingowej PwC i szukamy Junior analityków AML. Wymagania: język angielski B2, studia ekonomiczne, prawnicze lub księgowe, finansowe. Chęć pracy w analitycznym zespole w dynamicznie rozijającej się na rynku polskim firmie z Big 4! :) kontakt: magiera@hays.pl
11.02.2015
26.01.2015
nita
Polecam tą uczelnię na studia podyplomowe, mają bardzo ciekawą i obszerną ofertę, ja wybrałam doradztwo zawodowe i jestem zadowolona z tej szkoły
jamroz
na szczęście niemal wszędzie jest lepsza lu gorsza praca administracyjna, kwestia tylko tego, czy pójdziesz do instytucji państwowej na ciepła posadkę, czy wybierzesz korporację, czy zwyklą małą firmę , no i jakie masz ambicje? cicha praca za biurkiem, czy raczej wyższe stanowiska administracyjne za dużo lepsze pieniądze, możliwości są, od ludzi zależy, jak się ustawią w życiu, czym sie otrafią wykazać, z jakiej strony poznać, no i jakie mają kompetecje
23.10.2014
18.10.2014
praca po administracji
a jak wygląda kwestia znalezienia pracy po skończeniu Administracji? szkoła zapewnia jakieś staże czy praktyki, żeby ułatić start studentom?
marcin
a podpowiecie mi jaką specjalizację wybrać? jeszcze nie bardzo się w tym wszystkim orientuje i boje sie dokonać złego wyboru....
02.09.2014
07.08.2014
do marcina
tak, ta szkoła prowadzi tylko administrację, do wyboru masz 7 specjalizacji, których wykaz jest dostępny na stronie szkoły ;)
Batisto
co do szkoły nie ma ściemy jak się trochę odpuści to potem ciężko nadrobić, dużo materiału, dużo zaliczeń i egzaminów zwłaszcza u prof z Wydziału Prawa i Administracji. niektóre wręcz męczące. na przestrzeni czasu nawet czuje się zmęczenie, ale muszę przyznać że to właśnie ta szkoła pozwoliła znaleźć mi później pracę.
13.02.2014
08.08.2013
Michu
@Zenon - Podobno to w Polsce ma byc lepiej, ale jakoś nie jest @Alik - "Jeden z głownych absolewntow" - no, na ulotce napisali, ze maja ich ponad 4000, to tez tak trudno sie do tego odniesc ...
zenon
podobno mają likwidować tę szkołę
03.08.2013
01.04.2013
jak na podyplomówkach jest?
mam pytanie do osob, ktore kończyly albo nadal robia tutaj studia podyplomowe? jakie sa Wasze opinie? jestescie zadowoleni?
Alik
perspektywy pracy cienkie na przyklad jeden z głownych absolwentów Szkoły pracuje w Niemczech całkowicie nie w sektorze administracji publicznej czy politologii - to po co płacić za zawód na którym nie ma pracy albo płacą tak mało że nie można wyżyć - jaki sens? Czy założenie Szkoły nie było błędnym procesem politycznym posła Puzyny? czy szkoła nie kształci za pieniądze bezrobotnych? CZY NIE LEPIEJ ZLIKWIDOWAĆ TĘ SZKOŁĘ? a studenci niech idą na wiarygodne i państwowe studia?
19.03.2013
07.11.2012
aga
Uczelnia wyjątkowa. Kadra wymagakąca, ale z ,,ludzka twarzą". Owszem są przedmioty dość trudne i obszerne. Jednakże wykładowcy starają się by wykłady były atrakcyjne dla słuchaczy, Sa bardzo życzliwi ale też i wymagający. Egzaminy trudne, dużo materiału. Taka jest specyfika tej uczelni.
studentka
Specjalność wybiera się na III roku (podanie należy złożyć jeszcze w IV semestrze).. w tym roku możliwe są 3 specjalności: administracja publiczna ogólna, administracja wymiaru sprawiedliwości oraz rachunkowość i skarbowość podatkowa. Nauki dużo, organizacja (może lepiej przeminąć temat ;) )
11.10.2012
22.08.2012
minnie
potrafią człowiekowi głowę zawrócić, dużo materiału nawalić, a jak się nie chodzi na zajęcia systematycznie to ma się problemy później z uporządkowaniem notatek, ogarnieniem zagadnień. trzeba się przyłożyć, bo studia w wsap w szczecinie nie są proste, ale dużo z nich można wynieść.
marcin
Czy ta szkola ma tylko Administracje? A jesli tak, to jakie ma specjalsnosci? bo na stronie ich nie widze, jestescie zadowoleni ze studiow w tej uczelni? ja mysle o zaocznych, wiec szczegolnie ta forma mnie interesuje
17.07.2012
06.03.2012
gdzie jeszcze w Szczecinie jest ADMINISTRACJA???
Czy tylko ta uczelnia prowadzi studia na kierunku Administracja. Wiem, ze w Koszalinie tez jest, ale mi bardziej pasuje Szczecin. Driga rzecz - nie widze na stronie WSAP informacji o specjalnościach, czy orientujecie sie, kiedy na ktorym roku sie wybiera specajlność, jakie sa specjalności, co warto wybrać?
Redy
Administracja jak dla mnie prosta nie jest więc poziom też taki sobie. Trochę wysoki jak dla mnie, ale postaram się pociagnąć już do konca, bo bez sensu jest konczyć w połowie
13.12.2011
10.12.2011
Berek
Jak z zaliczeniami? Jak wypada ta uczelnia jesli chodzi o poziom? Zastanawiam się nad nią i dlatego pytam
Bonis
Nie ma co uczyć sie na ostatnia chwile bo to i tak wam nic nie da. Ja mam rade powoli z czasem a skutecznie;p Ale nieraz jak zapodadzą materiał to leże i tyle
09.12.2011
06.12.2011
Sabcia
Administracja to nie jest taki łatwy wcale kierunek jakby się mogło wydawać :) Niestety, czasem dają popalić i to nieźle. Jest roszkę ciężkich przedmiotów, ale da się zaliczyć jeśli się pouczymy. I nie poprzedniego dnia tylko wcześniej :-)
Adrianna
Prawda egzaminów jest cała masa! Serio cięzko czasem o odrobine wolnej chwili na relaksik dla siebie a jak przyjdzie sesja to jest tyle nauki, że głowa boli. I jest troszke cięzkich przedmiotów na które trzeba wykuć!
02.06.2011
01.06.2011
Becia
Robie zaoczna administracje.Czasem pożdnie przysiade i musze się pożadnie nauczyć Jest kilka bardzo ciezkich przedmiotów, klika cięzkich , pare łatwych i super prostych też pare. Jesli chodzi o egzaminy - no jak sie nauczysz to zdasz. Jest sporo tych egzaminów
Sebka
Ja robie podyplomówke. Zamowienia publiczne. Ogolnie spoko, można polecać innym. Ze spokojem ukonczycie ;p łatwo się utrzymać, nie ma tutaj rygoru nauki i rzeźni.
29.05.2011
28.05.2011
Krzychu Jo
No i dobrze tak powinno być.Jesli ktoś wybiera sie na administracje to ta szkoła to dobra opcja dla niego. Nauczą pożądnie jednego a nie wszystkiego po trochu . Ja mam takie zdanie i polecam tą szkołe taka jets moja opinia o tej uczelni.
Kopciuszek
Tak kształcą w dziedzinie administracji. Moim zdaniem jest to dobra opcja . lepiej jest wykształcić się w jednej dziedzinie bardzo dobrze niż uczyć się paru innych i być kiepskim. Uczelnia skupia się własnie na tym obszarze , dlatego myślę , że jest przyszlościową szkołą. Daje wiele mozliwości zawodowych w przyszłości.
24.05.2011
21.05.2011
emka
Slyszałam o niej wiele dobrego , lecz potwierdzić nie mogę . Znajoma wspominała coś o tym , że to jest uczelnia jednowydziałowa! I ksztalcą jedynie ludzi w dziedzinie administracji. Dość ciekawie brzmi , jeszcze się z tym nie spotkałam szczerze mówiąc. Ja sama sie zastanawiam nad tym kierunkiem i w sumie ta uczelnia to być może dobra opcja dla mnie.
  • Wyższa Szkoła Handlu i Usług w Poznaniu
  • Mazowiecka Uczelnia Medyczna w Warszawie
  • Akademia Wojsk Lądowych im. generała Tadeusza Kościuszki we Wrocławiu
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Uniwersytet Gdański
  • Wydział Inżynierii i Technologii Chemicznej Politechnika Krakowska
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • WIT Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania w Warszawie
  • Politechnika Gdańska
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bankowa w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich w Bydgoszczy