• 26 Festiwal Nauki i Sztuki
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej

Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu

uczelnia publiczna, woj. zachodniopomorskie, 78-600 Wałcz, ul. Wojska Polskiego 99, budynek 4, (+67) 250 01 87, rektorat@answalcz.pl

Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu funkcjonuje pod tą nazwą od 2022, kontynuując dorobek Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej. Zyskując status akademii uczelnia potwierdziła swoją stabilną i wiarygodną pozycję, prestiż, wysoki poziom kadry dydaktycznej oraz jakości kształcenia.

Oferta nauczania ANS pozostaje w ścisłym związku z zawodowymi i społecznymi potrzebami lokalnego i krajowego rynku pracy. Obecnie na studiach pierwszego i drugiego stopnia dostępne są kierunki z zakresu nauk o zarządzaniu, pedagogiczne, administracyjne, społeczne. Uczelnia kształci również inżynierów, a także realizuje studia podyplomowe.

Ułatwieniu dostępności studiów służy system kształcenia przemiennego, elastyczna organizacja studiów, uznawanie efektów uczenia się, kształcenie poza uczelnię, indywidualizacja studiów czy pomoc materialna i społeczna. Dużą rolę w procesie edukacji spełniają kontakty studentów z praktyką.

Poznaj studia w ANS w Wałczu, sprawdź terminy i zasady rekrutacji.



Ocena uczelni

6.54 / 10
56 głosów

Opinie (65)
Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu, ANS Wałcz

Agata
Uczelnia zdecydowanie godna polecenia, miejsce gdzie trzeba sie uczyc, ale dzieki temu jest sie przygotowanym dobrze do zawodu
22.02.2024
20.02.2024
Ilona
Szkoła fajna, z polecenia się zdecydowałam na naukę tutaj ;) Nie żałuje tej decyzji
Anita
Jak dla mnie okej, poziom fajny, trzeba sie pouczyc ;) personel na uczelni w porzadku, zawsze mozna liczyc na wsparcie
08.02.2024
06.02.2024
Sylwia
Jesli ktoś chce zdobyć dobre wykształcenie, to ta uczelnia jest idealnym miejscem :) Wykladowcy super, dużo potrafią przekazać
Igor
Szkoła naprawde stara się rozwijać na kazdym kroku i zrobić wiele dobrego dla studentów obecnych i przyszłysz
01.02.2024
30.01.2024
Justyna
Szkoła działa bez zarzutu, ucze się tu już trzeci rok i wszystko jest okej :)
Nikola
Szkola okej, wykladowcy naprawde swietni ludzie, widać, ze starają się,aby zajęcia były ciekawie prowadzone
18.01.2024
10.01.2024
Emilia
Bardzo dobra uczelnia, zajęcia zawsze starannie prowadzone, ciekawe. Nastawienie przede wszystkim na studenta, jakość nauczania naprawde na wysokim poziomie
Igor
Naprawde okej szkoła, no i wykladowcy naprawde sie przykladają
28.09.2023
25.09.2023
kornel
Uczelnia dziala na prostych i konkretnych zasad, wszystko bardzo przemyslane i dobrze zorganizowane, zjazdy, plan zajec itp
Basia
Oferta przygotowana przez uczelnie moim zdaniem super, nie dziwie sie ze jest tyle chętnych osob
20.09.2023
11.09.2023
Oliwia
z czystym sumieniem polecam szkołę, warto sie tutaj uczyc :)
Aneta
Szkola swietna, niedlugo zaczynam drugi rok, bardzo dobrze sie tutaj czuje ;)
04.09.2023
24.08.2023
Elwira
Tez jestem studentką tez uczelni i ciesze sie bardzo ze wybrałam własnie to miejsce :)
Blanka
Sama zaczynam tutaj studia w pazdzierniku,zachęcona głównie opiniami znajomych :)
21.08.2023
15.08.2023
Krzychu
Bardzo dobra uczelnia moim zdaniem, ucze sie tutaj i zlego slowa powiedziec nie moge
Łukasz
Czy są wolne miejsca na kierunek Informatyka? Jak oceniacie studia na tej uczelni, czy warto?
04.08.2023
24.07.2023
Ada
Ciesze sie z wyboru uczelni, na pewno bede robila tutaj magisterke
Paulina
Szkoła jak najbardziej godna polecenia, trzyma wysoki poziom :)
21.07.2023
20.07.2023
Oliwia
Uczelnia spoko, fajne grupy, mili pracownicy zawsze w kazdej sytuacji pomocni :)
bdjb
totalne nieporozumienie, po 5 osób na roku. To nie uczelnia
04.07.2023
15.06.2023
kris
Czy na wychowaniu fizycznym jest dużo wyjazdów? Mam na myśli obozy sportowe, zajęcia w terenie itp.
Ada
Czy wszystkie specjalności sa zawsze uruchamiane? Chodzi mi o pedagogikę.
21.04.2023
13.01.2023
Amanda
Czy istnieje możliwość przepisywania ocen ze szkoły policealnej na studia, chodzi o język angielski ?
pytanie
Czy jeszcze można rekrutować? Do kiedy najpóźniej???
13.09.2022
01.07.2022
ANS w Wałczu
odpowiedź dla Ewa z dnia 30.06.2022
Dziękujemy za zapytanie! Zazwyczaj zajęcia odbywają się w weekendy, ale możliwe jest, że również w piątki - wszystko zależy od poszczególnych semestrów. Zapraszamy do kontaktu pod nr telefonu 672590977 lub 672590978.
Ewa
Ile razy w miesiącu odbywają się zjazdy na studia niestacjonarne i czy mają formę zjazdów weekendowych (sobota niedziela), czy zajęcia odbywają się również w piątki?
30.06.2022
25.02.2022
Pola
Jakie były progi punktowe na informatykę czy inżynierię przemysłu 4.0. Czy trudno się dostać na te kierunki?
jarek
Polecam.
28.10.2021
14.06.2021
nikode5
wychowanie fizyczne - zarówno zajęcia praktyczne, jak i teoretyczne oceniam bardzo dobrze. Dla mnie praktycznie lepiej było dojeżdżać tutaj 50 km, niż uczyć się w szkole w mieście. Ta jest o wiele lepsza.
iga78 z Wałcza
Państwowa, ale za to dobrze przygotowuje do życia. Nie spodziewałam się tak dobrego przyjęcia i tak rzetelnej wiedzy, aż mi wstyd. A dziś wiem, że to szkoła, która daje uczniowi bardzo dużo.
14.06.2021
12.06.2021
Darek
Niesamowity klimat na Uczelni. Jestem zadowolonyl.
Filip
Polecam, kierunek informatyka w biznesie, jeszcze nie skończyłem studiów, a znalazłem pracę bez problemu. Grafik dostosywuję do zajęć :)
06.06.2021
27.05.2021
Daniel
Zgadzam się z Sandrą i Jackiem.
Sandra
Polecam zdecydowanie, kieryunek informatyka w biznasie. Super wykładowcy, można bardzo dużo się nauczyć.
19.05.2021
13.05.2021
Jacek
Linx, kierunek informatyka w biznesie to również programowanie. Jak mocno się rozwiniesz w tym obszarze, zależy tylko do ciebie. Zapisz się do koła naukowego.
Karol
W opisie znajduje się kierunek Inżynieria przemysłu 4.0 - planowany do uruchomienia? Kiedy będzie decyzja? Jest szansa na te studia?
18.03.2021
09.03.2021
Pol
Czy praktyczne egzaminy wstępne na Wychowanie fizyczne będą organizowane?
Lidka
Mam pytanie o lektoraty na uczelni. Jakie języki można wybrać?
03.03.2021
15.12.2020
Linx
Kierunek informatyka w biznesie... to kształcenie bardziej użytkowe, czy również programowanie i wszystko to, co informatyk wiedzieć powinien?
Prawo
Mam pytanie o Zarządzanie i inżynierię produkcji. Zależy mi na solidnym przygotowaniu inżynierskim. Studenci kierunku - jak wygląda zaplecze do realizacji tego kierunku. Jak oceniacie prowadzących, itp. Rozważam też politechnikę, ale nie ukrywam, że lokalizacja PWSZ dużo lepiej mi odpowiada.
16.11.2020
03.11.2020
Kasia
Informatyka w biznesie to studia bardziej praktyczne, aplikacyjne? Nie jest to typowa informatyka/programowanie itp?
Studentka
Czy program Erasmus w tym roku będzie realizowany?
24.09.2020
21.08.2020
Kaja
Czy nowe specjalności na pedagogice drugiego stopnia będą w tym roku?
Arek
Jestem zainteresowany Informatyką w biznesie i administracji, niestacjonarne , specjalność: administrator, cyberbezpieczeństwo. Jak wygląda sytuacja po ukończeniu tych studiów? Czy dużo się nauczyliście? Czy wiedza nabyta na studiach pozwoliła wam "rozwinąć skrzydła" ? Czy jest możliwość zobaczenia planu zajęć?Jak wygląda z ilością chętnych? Jak duże są grupy?
29.07.2020
13.07.2020
Paulina
Czy cyberbezpieczeństwo na informatyce będzie uruchomione w tym roku?
Alicja
Dziękuję za odpowiedź. Będę obserwować na www.
05.06.2020
05.06.2020
PWSZ w Wałczu
odpowiedź dla Alicja z dnia 02.06.2020
Szanowni Państwo, w przypadku kierunków planowanych do uruchomienia, tj. Pedagogika II stopień, Bezpieczeństwo I stopień i Informatyka I stopień inżynierskie , będą one uruchomione po pozytywnej decyzji Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego. Spodziewamy się decyzji w połowie lipca 2020 r. Jeśli opinia będzie pozytywna, wtedy też zostanie uruchomiona rekrutacja on-line. . Wszelkich dodatkowych informacji można uzyskać pod nr telefonu 672590977 lub 672590978
Alicja
Mam podobne pytanie odnośnie bezpieczeństwa. Kiedy zapadną decyzje, czy jest rekrutacja na ten kierunek?
02.06.2020
13.05.2020
Eryk
Przeczytałem, że uczelnia planuje uruchomić nowe kierunki. Zainteresowała mnie informatyka inżynierska z konkretną specjalnością. Czy jest szansa na te studia od tego roku? Rekrutacja praktycznie się zaczyna już.
markk
czy mógłby się ktoś wypowiedzieć z filologii angielskiej, i jeśli to możliwe dać kontakt do siebie?
11.06.2016
07.09.2015
młoda
Witajcie, jak z zaocznymi kierunkami, chodzi mi o pedagogikę? Ciężko jest, bo ja już języka nie pamiętam ze szkoły średniej ( niemiecki), wtedy preferowano rosyjski. Napiszcie coś!
katrina
filologia nagielska mnie interesuje, jak oceniacie, i jaka specjalnosc warto wybrać?
03.10.2014
02.11.2013
badyl
powiem tak, nie jest to Oxford, ale ludzie ogarnijcie się, jak ktoś chce, to wyciągnie na maksa z każdej uczelni, bo ma zapał, chęci, i rozumie idee studiowania, czyli samodzielenej nauki, wykladowca ma byc tylko przewodnikiem, wsparciem, na PWSZ nie ma nagonki, nie ma wyścigu, ale to atut, nikt nie jest zaszczuty jak na uczelniach w Warszawie, gdzie wielu już było i wracało z podkulonym ogonem, w mnie bardzo OK
filolog
śmieszy mnie narzekanie na "poziom". Jak nas na filologi ci sami co na UAMie ćwiczą? Wiem że jak dojadę do końca to i UAM mnie nie zaskoczy. A chcę zobaczyć gdzie jeszcze można studiować w 8 osób w grupie.
15.08.2013
09.10.2012
wcale nie niska
to jest calkiem dobra ocena, jak na pwsz-ty, nie patrz na top 20, na uniwerki ani polibudy, poptarz sobie na szkoly zawodowe, zobacz ajka ocene ma pwsz w pile, fakt ze tam duzo wiecej opinii jest i ludzie pisza ciekawe rzeczy, a tu marnie, ale ocena wedlug mnie niezla
karola
też nie wiem, dlatego taka niska średnia. studiuję tutaj już drugi rok i bardzo mi się podoba, całkiem kameralnie i może nie mamy tyle możliwości co osoby studiujące w ogromnym mieśce, ale jak dla mnie życie towarzyskie się tutaj bardzo dobrze rozwija, głównie na domówkach, ale wtedy to można poznać najlepiej innych ludzi :))
06.07.2012
30.05.2012
bres
Powiem wam, że dojeżdżam do PWSZ w Wałczu i sobie chwalę tę uczelnię. Mimo średniej, która mogłaby być lepsza, to przyzwoita uczelnia, na poziomie i pozwalająca się rozwinąć, zwłaszcza w takim mieście
walcz
Studiuje się dobrze, bo nie jest ciężko. I teraz tylko nie wiem, czy to dobra cecha, czy zła… chyba jednak zła ;/ coraz bardziej załamana jestem że wybrałam własnie tę szkołę, w tym roku ponownie aplikuję na studia i z poprawioną maturą mam zamiar dostać się w lepsze miejsce. Teraz zdaję sobie sprawę ze straciłam rok… No cóż, błędy się popełnia i naprawia, ja teraz mam na to szansę, więc mam nadzieję powiedzieć ‘do widzenia’ państwowej wyższej szkole zawodowej w właczu!
22.05.2012
17.02.2012
zbyszek
planuje studia na kierunku Zarzadzanie i inzynieria produkcji, chcialbym dowiedziec sie czegos wiecej od studentow wyszych lat tej szkoly, jak wyglada pierwszy rok, co sprawia najwieksza trudnosc, jakie przedmioty sa najciezsze na zarzadzaniu i inzynierii produkcji, ile osob odpada po pierwszym roku, wszystko co wam przychodzi do glowy jako sprawy wazne, prosze napiszcie,
Karinaa
Poziom jak dla mnie zadowalajacy, aczkolwiek nie każdy jest zadowolony z jakosci kształcenia i niektórzy narzekaja, że poziom jest niski. Mi się dobrze studiuje
13.12.2011
12.12.2011
Marika
Wychowanie fizyczne, na to się chyba zdecyduje. Nie wiem jaki poziom ta szkoła reprezentuje, byłabym wdzięczna za każdą odpowiedź
nixon
Kierunki jak kierunki, lepiej znajdz cos co cie interesuje, my nie mozemy za ciebie wybrac. Jesli lubisz matme to polecam scisłe na humana też może być ok... Unikaj socjo to może być porażka
08.12.2011
07.12.2011
Heniux
Wychowanie fizyczne ma fajne specjalności. Sam już jestem 2gim roku i POLECAM. Dużo zajęć ruchowych nie ma tylko kucia i siedzenia w miejscu i nudy przede wszystkim. Sa nowe specjalności z tego co wiem , na bank cos ciekawego wybierzesz
Jolek
jakie kierunki polecacie na tej uczelni. To już ostatni dzwonek. Muszę się szybko decydować o ile jeszcze coś mam szanse zalatwić w tej sprawie. prosze o informacje o uczelni i kierunkach
06.12.2011
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Collegium Humanum w Szczecinie
  • Uniwersytet WSB Merito Bydgoszcz
  • Powiślańska Szkoła Wyższa
  • Akademia Tarnowska
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Akademia Medyczna Humanum w Warszawie
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Uniwersytet Śląski w Katowicach
  • Uniwersytet WSB Merito Chorzów
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana w Radomiu
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Akademia WIT w Warszawie
  • Collegium Humanum w Gdańsku
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Uniwersytet w Siedlcach
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Uniwersytet Pomorski w Słupsku
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Uniwersytet WSB Merito Warszawa
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Uniwersytet WSB Merito Opole
  • Uniwersytet WSB Merito Gdynia
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
  • Bydgoska Szkoła Wyższa
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Uniwersytet WSB Merito Łódź
  • Politechnika Łódzka
  • Warszawska Akademia Medyczna Nauk Stosowanych
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Szczawnie-Zdroju
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana, Wydział w Warszawie
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Psychologii w Poznaniu
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Uniwersytet WSB Merito w Gdańsku
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Warszawska Uczelnia Ekonomiczna
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Politechnika Poznańska
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Uniwersytet Gdański
  • Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Wydział Nauk o Polityce i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Opolskiego
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • WSHiU Akademia Nauk Stosowanych w Poznaniu
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Uniwersytet Ignatianum w Krakowie
  • Uniwersytet WSB Merito w Poznaniu
  • Uniwersytet WSB Merito we Wrocławiu
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Politechnika Białostocka
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Uniwersytet Kaliski
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Uniwersytet WSB Merito Szczecin
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Akademia Zamojska
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Collegium Humanum w Katowicach
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Gdańsku
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Politechnika Śląska
  • Uniwersytet WSB Merito w Toruniu
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Warszawska Wyższa Szkoła Biznesu
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Uniwersytet Radomski im. Kazimierza Pułaskiego
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Collegium Humanum w Kielcach
  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Kościerzynie
  • Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Uniwersytet Dolnośląski DSW we Wrocławiu
  • Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu
  • Collegium Humanum w Lublinie
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Politechnika Częstochowska
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Gdański Uniwersytet Medyczny
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Akademia Pożarnicza w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Akademia Nauk Stosowanych im. H. Cegielskiego w Gnieźnie, Uczelnia Państwowa
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Toruniu
  • Uniwersytet SWPS Katowice
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Targu
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Wrocławski