• Akademia Tarnowska rekrutacja 2024
  • Uniwersytet Wrocławski Alicja Wojtasz
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa

Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu

uczelnia publiczna, woj. zachodniopomorskie, 78-600 Wałcz, ul. Wojska Polskiego 99, budynek 4, (+67) 250 01 87, rektorat@answalcz.pl

Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu funkcjonuje pod tą nazwą od 2022 roku, kontynuując dorobek Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej. Zyskując status akademii uczelnia potwierdziła swoją stabilną i wiarygodną pozycję, prestiż, wysoki poziom kadry dydaktycznej oraz jakości kształcenia.

Oferta nauczania ANS pozostaje w ścisłym związku z zawodowymi i społecznymi potrzebami lokalnego i krajowego rynku pracy. Obecnie na studiach pierwszego i drugiego stopnia dostępne są kierunki z zakresu nauk o zarządzaniu, pedagogiczne, administracyjne, społeczne. Uczelnia kształci również inżynierów, a także realizuje studia podyplomowe.

Ułatwieniu dostępności studiów służy system kształcenia przemiennego, elastyczna organizacja studiów, uznawanie efektów uczenia się, kształcenie poza uczelnię, indywidualizacja studiów czy pomoc materialna i społeczna. Dużą rolę w procesie edukacji spełniają kontakty studentów z praktyką.

Poznaj studia w ANS w Wałczu, sprawdź terminy i zasady rekrutacji.



Ocena uczelni

6.56 / 10
57 głosów

Opinie (85)
Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu, ANS Wałcz

Majka
No ja jestem zadowolona, nie moglam wybrac lepszej uczelni, teraz to wiem :)
31.05.2024
28.05.2024
Karina
Uczelnia zrobila na mnie ogromne wrażenie,jestem serio zachwycona tym, jak to wszystko tutaj wygląda
Kasia
Ja jestem bardzo milo zaskoczona ;) wiadomo, opinie są rózne , ale w moim mniemaniu uczelnia bardzo dobra
22.05.2024
15.05.2024
Daria
Spoko miejsce, odpowiednie dla tych, ktorym chce się uczyć
Ada
Jest ok. Wykładowcy bardzo fajni. Uczelnia swietnie wyposażona
13.05.2024
08.05.2024
Igor
uczelnia ok, kierunkow jest sporo w ofercie, do tego rewelacyjna kadra wykladowców
Bartek
Bardzo dobry wybór szkoły :) Wykladowcy bardzo fajni, zawsze dobrze przygotowani i zaangazowani
29.04.2024
19.04.2024
Oliwier
Drugi raz również wybrałbym tą uczelnię,bez wahania.
Malina
Uczelnia ok, warto postawić na to miejsce.
18.04.2024
16.04.2024
Ewa
Jesli ktoś sie zastanawia, nie jest przekonany, to naprawde warto sie wybrac, zobaczyc jak uczelnia wyglada, jak to dziala ;)
Matylda
Szkoła po prostu świetna, jestem zadowolona z wyboru sciezki kształcenia
12.04.2024
08.04.2024
Korni
Uczelnia spełnia oczekiwania, na pewno warto tutaj studiowac
Borys
Rozważam studia na informatyce. Jakie są szanse na studia mgr na tym kierunku za kilka lat?
04.04.2024
18.03.2024
Kasia
Jestem pewna, że wybór tej uczelni to dobra decyzja :) jestem na pierwszym roku i bardzo sobie chwale
Ania
Mam pytanie o studia na pedagogice. Czy jest gwarancja, że każda oferowana specjalność będzie uruchomiona? Jak to wygląda w praktyce.
17.03.2024
13.03.2024
Dominika
Uczelnia naprawde fajna , mile wraazenie juz od pierwszej wizyty. Raczej zdecyduje sie na nauke tutaj
Czarek
Wybrałem tą uczelnię po długim namysle, sporo moich znajomych tutaj się uczy i opinie były pozytywne
07.03.2024
04.03.2024
Lidka
Ja tam jestem zadowolona, patrząc na całokształt, to wszystko działa naprawdę dobrze ;)
Bożena
Studia na tej uczelni sa super , szkoła nastawiona na studentów, ich rozwój. O to chodzi :)
01.03.2024
29.02.2024
Oliwia
Swietna kadra, bardzo zaangażowani wykładowcy
Agata
Uczelnia zdecydowanie godna polecenia, miejsce gdzie trzeba sie uczyc, ale dzieki temu jest sie przygotowanym dobrze do zawodu
22.02.2024
20.02.2024
Ilona
Szkoła fajna, z polecenia się zdecydowałam na naukę tutaj ;) Nie żałuje tej decyzji
Anita
Jak dla mnie okej, poziom fajny, trzeba sie pouczyc ;) personel na uczelni w porzadku, zawsze mozna liczyc na wsparcie
08.02.2024
06.02.2024
Sylwia
Jesli ktoś chce zdobyć dobre wykształcenie, to ta uczelnia jest idealnym miejscem :) Wykladowcy super, dużo potrafią przekazać
Igor
Szkoła naprawde stara się rozwijać na kazdym kroku i zrobić wiele dobrego dla studentów obecnych i przyszłysz
01.02.2024
30.01.2024
Justyna
Szkoła działa bez zarzutu, ucze się tu już trzeci rok i wszystko jest okej :)
Nikola
Szkola okej, wykladowcy naprawde swietni ludzie, widać, ze starają się,aby zajęcia były ciekawie prowadzone
18.01.2024
10.01.2024
Emilia
Bardzo dobra uczelnia, zajęcia zawsze starannie prowadzone, ciekawe. Nastawienie przede wszystkim na studenta, jakość nauczania naprawde na wysokim poziomie
Igor
Naprawde okej szkoła, no i wykladowcy naprawde sie przykladają
28.09.2023
25.09.2023
kornel
Uczelnia dziala na prostych i konkretnych zasad, wszystko bardzo przemyslane i dobrze zorganizowane, zjazdy, plan zajec itp
Basia
Oferta przygotowana przez uczelnie moim zdaniem super, nie dziwie sie ze jest tyle chętnych osob
20.09.2023
11.09.2023
Oliwia
z czystym sumieniem polecam szkołę, warto sie tutaj uczyc :)
Aneta
Szkola swietna, niedlugo zaczynam drugi rok, bardzo dobrze sie tutaj czuje ;)
04.09.2023
24.08.2023
Elwira
Tez jestem studentką tez uczelni i ciesze sie bardzo ze wybrałam własnie to miejsce :)
Blanka
Sama zaczynam tutaj studia w pazdzierniku,zachęcona głównie opiniami znajomych :)
21.08.2023
15.08.2023
Krzychu
Bardzo dobra uczelnia moim zdaniem, ucze sie tutaj i zlego slowa powiedziec nie moge
Łukasz
Czy są wolne miejsca na kierunek Informatyka? Jak oceniacie studia na tej uczelni, czy warto?
04.08.2023
24.07.2023
Ada
Ciesze sie z wyboru uczelni, na pewno bede robila tutaj magisterke
Paulina
Szkoła jak najbardziej godna polecenia, trzyma wysoki poziom :)
21.07.2023
20.07.2023
Oliwia
Uczelnia spoko, fajne grupy, mili pracownicy zawsze w kazdej sytuacji pomocni :)
bdjb
totalne nieporozumienie, po 5 osób na roku. To nie uczelnia
04.07.2023
15.06.2023
kris
Czy na wychowaniu fizycznym jest dużo wyjazdów? Mam na myśli obozy sportowe, zajęcia w terenie itp.
Ada
Czy wszystkie specjalności sa zawsze uruchamiane? Chodzi mi o pedagogikę.
21.04.2023
13.01.2023
Amanda
Czy istnieje możliwość przepisywania ocen ze szkoły policealnej na studia, chodzi o język angielski ?
pytanie
Czy jeszcze można rekrutować? Do kiedy najpóźniej???
13.09.2022
01.07.2022
ANS w Wałczu
odpowiedź dla Ewa z dnia 30.06.2022
Dziękujemy za zapytanie! Zazwyczaj zajęcia odbywają się w weekendy, ale możliwe jest, że również w piątki - wszystko zależy od poszczególnych semestrów. Zapraszamy do kontaktu pod nr telefonu 672590977 lub 672590978.
Ewa
Ile razy w miesiącu odbywają się zjazdy na studia niestacjonarne i czy mają formę zjazdów weekendowych (sobota niedziela), czy zajęcia odbywają się również w piątki?
30.06.2022
25.02.2022
Pola
Jakie były progi punktowe na informatykę czy inżynierię przemysłu 4.0. Czy trudno się dostać na te kierunki?
jarek
Polecam.
28.10.2021
14.06.2021
nikode5
wychowanie fizyczne - zarówno zajęcia praktyczne, jak i teoretyczne oceniam bardzo dobrze. Dla mnie praktycznie lepiej było dojeżdżać tutaj 50 km, niż uczyć się w szkole w mieście. Ta jest o wiele lepsza.
iga78 z Wałcza
Państwowa, ale za to dobrze przygotowuje do życia. Nie spodziewałam się tak dobrego przyjęcia i tak rzetelnej wiedzy, aż mi wstyd. A dziś wiem, że to szkoła, która daje uczniowi bardzo dużo.
14.06.2021
12.06.2021
Darek
Niesamowity klimat na Uczelni. Jestem zadowolonyl.
Filip
Polecam, kierunek informatyka w biznesie, jeszcze nie skończyłem studiów, a znalazłem pracę bez problemu. Grafik dostosywuję do zajęć :)
06.06.2021
27.05.2021
Daniel
Zgadzam się z Sandrą i Jackiem.
Sandra
Polecam zdecydowanie, kieryunek informatyka w biznasie. Super wykładowcy, można bardzo dużo się nauczyć.
19.05.2021
13.05.2021
Jacek
Linx, kierunek informatyka w biznesie to również programowanie. Jak mocno się rozwiniesz w tym obszarze, zależy tylko do ciebie. Zapisz się do koła naukowego.
Karol
W opisie znajduje się kierunek Inżynieria przemysłu 4.0 - planowany do uruchomienia? Kiedy będzie decyzja? Jest szansa na te studia?
18.03.2021
09.03.2021
Pol
Czy praktyczne egzaminy wstępne na Wychowanie fizyczne będą organizowane?
Lidka
Mam pytanie o lektoraty na uczelni. Jakie języki można wybrać?
03.03.2021
15.12.2020
Linx
Kierunek informatyka w biznesie... to kształcenie bardziej użytkowe, czy również programowanie i wszystko to, co informatyk wiedzieć powinien?
Prawo
Mam pytanie o Zarządzanie i inżynierię produkcji. Zależy mi na solidnym przygotowaniu inżynierskim. Studenci kierunku - jak wygląda zaplecze do realizacji tego kierunku. Jak oceniacie prowadzących, itp. Rozważam też politechnikę, ale nie ukrywam, że lokalizacja PWSZ dużo lepiej mi odpowiada.
16.11.2020
03.11.2020
Kasia
Informatyka w biznesie to studia bardziej praktyczne, aplikacyjne? Nie jest to typowa informatyka/programowanie itp?
Studentka
Czy program Erasmus w tym roku będzie realizowany?
24.09.2020
21.08.2020
Kaja
Czy nowe specjalności na pedagogice drugiego stopnia będą w tym roku?
Arek
Jestem zainteresowany Informatyką w biznesie i administracji, niestacjonarne , specjalność: administrator, cyberbezpieczeństwo. Jak wygląda sytuacja po ukończeniu tych studiów? Czy dużo się nauczyliście? Czy wiedza nabyta na studiach pozwoliła wam "rozwinąć skrzydła" ? Czy jest możliwość zobaczenia planu zajęć?Jak wygląda z ilością chętnych? Jak duże są grupy?
29.07.2020
13.07.2020
Paulina
Czy cyberbezpieczeństwo na informatyce będzie uruchomione w tym roku?
Alicja
Dziękuję za odpowiedź. Będę obserwować na www.
05.06.2020
05.06.2020
PWSZ w Wałczu
odpowiedź dla Alicja z dnia 02.06.2020
Szanowni Państwo, w przypadku kierunków planowanych do uruchomienia, tj. Pedagogika II stopień, Bezpieczeństwo I stopień i Informatyka I stopień inżynierskie , będą one uruchomione po pozytywnej decyzji Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego. Spodziewamy się decyzji w połowie lipca 2020 r. Jeśli opinia będzie pozytywna, wtedy też zostanie uruchomiona rekrutacja on-line. . Wszelkich dodatkowych informacji można uzyskać pod nr telefonu 672590977 lub 672590978
Alicja
Mam podobne pytanie odnośnie bezpieczeństwa. Kiedy zapadną decyzje, czy jest rekrutacja na ten kierunek?
02.06.2020
13.05.2020
Eryk
Przeczytałem, że uczelnia planuje uruchomić nowe kierunki. Zainteresowała mnie informatyka inżynierska z konkretną specjalnością. Czy jest szansa na te studia od tego roku? Rekrutacja praktycznie się zaczyna już.
markk
czy mógłby się ktoś wypowiedzieć z filologii angielskiej, i jeśli to możliwe dać kontakt do siebie?
11.06.2016
07.09.2015
młoda
Witajcie, jak z zaocznymi kierunkami, chodzi mi o pedagogikę? Ciężko jest, bo ja już języka nie pamiętam ze szkoły średniej ( niemiecki), wtedy preferowano rosyjski. Napiszcie coś!
katrina
filologia nagielska mnie interesuje, jak oceniacie, i jaka specjalnosc warto wybrać?
03.10.2014
02.11.2013
badyl
powiem tak, nie jest to Oxford, ale ludzie ogarnijcie się, jak ktoś chce, to wyciągnie na maksa z każdej uczelni, bo ma zapał, chęci, i rozumie idee studiowania, czyli samodzielenej nauki, wykladowca ma byc tylko przewodnikiem, wsparciem, na PWSZ nie ma nagonki, nie ma wyścigu, ale to atut, nikt nie jest zaszczuty jak na uczelniach w Warszawie, gdzie wielu już było i wracało z podkulonym ogonem, w mnie bardzo OK
filolog
śmieszy mnie narzekanie na "poziom". Jak nas na filologi ci sami co na UAMie ćwiczą? Wiem że jak dojadę do końca to i UAM mnie nie zaskoczy. A chcę zobaczyć gdzie jeszcze można studiować w 8 osób w grupie.
15.08.2013
09.10.2012
wcale nie niska
to jest calkiem dobra ocena, jak na pwsz-ty, nie patrz na top 20, na uniwerki ani polibudy, poptarz sobie na szkoly zawodowe, zobacz ajka ocene ma pwsz w pile, fakt ze tam duzo wiecej opinii jest i ludzie pisza ciekawe rzeczy, a tu marnie, ale ocena wedlug mnie niezla
karola
też nie wiem, dlatego taka niska średnia. studiuję tutaj już drugi rok i bardzo mi się podoba, całkiem kameralnie i może nie mamy tyle możliwości co osoby studiujące w ogromnym mieśce, ale jak dla mnie życie towarzyskie się tutaj bardzo dobrze rozwija, głównie na domówkach, ale wtedy to można poznać najlepiej innych ludzi :))
06.07.2012
30.05.2012
bres
Powiem wam, że dojeżdżam do PWSZ w Wałczu i sobie chwalę tę uczelnię. Mimo średniej, która mogłaby być lepsza, to przyzwoita uczelnia, na poziomie i pozwalająca się rozwinąć, zwłaszcza w takim mieście
walcz
Studiuje się dobrze, bo nie jest ciężko. I teraz tylko nie wiem, czy to dobra cecha, czy zła… chyba jednak zła ;/ coraz bardziej załamana jestem że wybrałam własnie tę szkołę, w tym roku ponownie aplikuję na studia i z poprawioną maturą mam zamiar dostać się w lepsze miejsce. Teraz zdaję sobie sprawę ze straciłam rok… No cóż, błędy się popełnia i naprawia, ja teraz mam na to szansę, więc mam nadzieję powiedzieć ‘do widzenia’ państwowej wyższej szkole zawodowej w właczu!
22.05.2012
17.02.2012
zbyszek
planuje studia na kierunku Zarzadzanie i inzynieria produkcji, chcialbym dowiedziec sie czegos wiecej od studentow wyszych lat tej szkoly, jak wyglada pierwszy rok, co sprawia najwieksza trudnosc, jakie przedmioty sa najciezsze na zarzadzaniu i inzynierii produkcji, ile osob odpada po pierwszym roku, wszystko co wam przychodzi do glowy jako sprawy wazne, prosze napiszcie,
Karinaa
Poziom jak dla mnie zadowalajacy, aczkolwiek nie każdy jest zadowolony z jakosci kształcenia i niektórzy narzekaja, że poziom jest niski. Mi się dobrze studiuje
13.12.2011
12.12.2011
Marika
Wychowanie fizyczne, na to się chyba zdecyduje. Nie wiem jaki poziom ta szkoła reprezentuje, byłabym wdzięczna za każdą odpowiedź
nixon
Kierunki jak kierunki, lepiej znajdz cos co cie interesuje, my nie mozemy za ciebie wybrac. Jesli lubisz matme to polecam scisłe na humana też może być ok... Unikaj socjo to może być porażka
08.12.2011
07.12.2011
Heniux
Wychowanie fizyczne ma fajne specjalności. Sam już jestem 2gim roku i POLECAM. Dużo zajęć ruchowych nie ma tylko kucia i siedzenia w miejscu i nudy przede wszystkim. Sa nowe specjalności z tego co wiem , na bank cos ciekawego wybierzesz
Jolek
jakie kierunki polecacie na tej uczelni. To już ostatni dzwonek. Muszę się szybko decydować o ile jeszcze coś mam szanse zalatwić w tej sprawie. prosze o informacje o uczelni i kierunkach
06.12.2011
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Warszawska Wyższa Szkoła Biznesu
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Toruniu
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Kościerzynie
  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Warszawska Uczelnia Ekonomiczna
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana w Radomiu
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Gdańsku
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Akademia WIT w Warszawie
  • Uniwersytet WSB Merito w Toruniu
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Gnieźnieńska Szkoła Wyższa Milenium
  • Wyższa Szkoła Społeczno-Ekonomiczna w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Akademia Medyczna Humanum w Warszawie
  • Politechnika Łódzka
  • Uniwersytet w Siedlcach
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Warszawska Akademia Medyczna Nauk Stosowanych
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Politechnika Częstochowska
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Wydział Nauk o Polityce i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Opolskiego
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Akademia Nauk Stosowanych im. H. Cegielskiego w Gnieźnie, Uczelnia Państwowa
  • Uniwersytet Wrocławski
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Kosmetyki i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Politechnika Lubelska
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Uniwersytet Gdański
  • Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Małopolska Uczelnia Państwowa im. rtm. Witolda Pileckiego w Oświęcimiu
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana, Wydział w Warszawie
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Akademia Tarnowska
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Politechnika Śląska
  • Uniwersytet Śląski w Katowicach
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Szczawnie-Zdroju
  • Akademia Jagiellońska w Toruniu
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Psychologii w Poznaniu
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Politechnika Poznańska
  • Uniwersytet Pomorski w Słupsku
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Targu
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Uniwersytet w Białymstoku
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Uniwersytet WSB Merito Szczecin
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Akademia Zamojska
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Chrześcijańska Akademia Teologiczna w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Uniwersytet Radomski im. Kazimierza Pułaskiego
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Gdański Uniwersytet Medyczny
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Akademia Pożarnicza w Warszawie
  • Uniwersytet WSB Merito w Gdańsku
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Uniwersytet Ignatianum w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Uniwersytet Kaliski
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie