• Uniwersytet Medyczny w Łodzi Summer School 2024
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • 26 Festiwal Nauki i Sztuki

Zachodniopomorska Szkoła Biznesu - Akademia Nauk Stosowanych w Szczecinie

uczelnia niepubliczna, woj. zachodniopomorskie, 71-210 Szczecin, ul. Żołnierska 53, (+91) 81 49 401, 402, 404, rekrutacja@zpsb.pl

Zachodniopomorska Szkoła Biznesu - Akademia Nauk Stosowanych (do 2023 roku Zachodniopomorska Szkoła Biznesu w Szczecinie) to placówka edukacyjna, która od ponad 30 lat kształci profesjonalne kadry dla biznesu. Uczelnia przede wszystkim kładzie nacisk na wyposażenie swoich studentów w umiejętności praktyczne. Dlatego w ramach zajęć oferuje różnego rodzaju warsztaty, gry strategiczne oraz interaktywne wykłady i spotkania z ludźmi sukcesu. Wykładowcy to doświadczeni praktycy, którzy pracują nie tylko na uczelni, ale także zajmują wysokie stanowiska w firmach o uznanej renomie.

W ofercie dydaktycznej ZPSB znajduje się wiele atrakcyjnych kierunków i specjalności studiów I i II stopnia, studiów podyplomowych i Executive MBA. Warto zaznaczyć, iż zajęcia realizowane są nie tylko w Szczecinie, ale również w Wydziałach Zamiejscowych w Stargardzie, Gryficach i Świnoujściu.

Poszukując kierunków biznesowych warto zapoznać się z propozycją tej szkoły i zasadami rekrutacji na prowadzone przez nią kierunki.


Ocena uczelni

6.12 / 10
91 głosów

Opinie (28)
Zachodniopomorska Szkoła Biznesu - Akademia Nauk Stosowanych w Szczecinie, ZSB Szczecin

teo
Jak się studiuje na informatyce? Czy jest ciężko?
18.03.2024
12.09.2018
informatyka 1
Odp do 'informatyka' na pytanie odnośnie Aplikacji Moblinych. Jeśli masz dużo czasu na oglądanie filmów na YouTubie, Udemy i innych portalach aby zdobyć wiedzę umożliwiającą zrobienie zadań które obowiązują na zaliczenie, w sposób samodzielny i ze zrozumieniem to możesz startować.Jeśli nie to lepiej się skup na wykupieniu kursów np: na Code Academy i specjalizowaniu się w jednej/dwóch ścieżkach. Tak - ogólnie do wszystkich...kierunek Informatyka na ZPSB jest kierunkiem niedopracowanym. Wykładowcy są spoko i nie robią problemów, jest kilku pasjonatów - problem jest tacy że to są praktycy - są dobrzy w w tym co robią ale nie potrafią przekazać wiedzy. Większość z nich jest znudzona i w sumie nie wiem po co tam przychodzi bo pieniądze z projektów i innych działalności mają większe. Tym różni się znacznie np: Państwowe Technikum od prywatnych uczelni, "Technikum" jest tu tylko przykładem ja jestem na studiach. Jeśli interesuje cię np: Administracja lepiej idź na kurs w Uczelni IT na szkolenia z CISO w którym krok po kroku ma zapewnioną dawkę wiedzy z omówionymi przykładami - po prostu nie tracisz czasu. Druga sprawa to organizacja studiów - ta uczelnia chciała stworzyć program praktyczny umożliwiający zdobycie inżyniera założenie szczytne ale okazało się fiaskiem. Bardzo rozbity plan zajęć tzn. 4 godz. pracy z frameworkiem Django w piątek, później przerwa dwa tygodnie i znowu powrót do tego czego już nie pamiętasz. Problemy ze sprzętem uczelnianym to norma. Przyrost formy nad treścią jeśli chodzi o zadania a materiał na laborkach i wykładach. Moim zdaniem to dobra uczelnia dla ludzi którzy już pracują w IT i chcą sobie zrobić papier.
Fizjoterapia
Fizjoterapii już nie ma na ZPSB.
24.06.2018
22.01.2018
fizjoterapia???
czy Fizjoterapia to jest jakaś nowość na ZSB??? jakieś opinie na ten temat?
zajęcia niestacjonarne
czy w przypadku studiów zaocznych z Ekonomii dużo jest godzin e-lerningu? jak to wygląda w praktyce?
10.11.2017
09.02.2016
paulina1993
Chciałabym otrzymać informacji na temat studiów na zachodniopomorskiej szkole biznesu w Szczecinie.
pytanko
tak sobie czytam te wpisy na różnych szczecińskich szkołach, porównuję oferty, szkoda że w ZSB nikt nie odpisuje na pytania maturzystów i studentom tez chyba się nie chce za bardzo podzielić swoimi opiniami :-( Mnie interesuje Zarządzanie i chętnie bym się dowiedziała szczegółów, jak wyglądają studia tutaj
11.02.2015
12.11.2013
informatyka
interesuje mnie informatyka i wszystko co możecie powiedzieć o studiach na tym kierunku w Zachodniopomorskiej, nie wiem, od kiedy jest ta spechalnosc aplikacje mobilne, ale jeśli ktoś jest na tym, to sczezgólnie byłbym wdzięczny za komentarz na ten temat
mateusz
Biznes - w okół tego kręci się cały dzisiejszy świat.... Dlatego takie szkoły są potrzebne, dobrze że powstają, dobrze że świetnie sobie radzą :) sam się chyba pokuszę o wybór tej w Szczecinie bo wydaje się naprawdę super :)
07.05.2013
06.02.2013
borys
z tego co sie orientuje, to na prywatnych uczelniach ucza ci sami wykladowcy w wiekszosci przypadkow, co na pastwowych, wiec idac na socjologie do ZSB mozesz sie liczyc z tym, ze spotkasz wykladowcow z uniwerku, dokladnie to samo bedzie na innych uczelniach za kase, ktore prowadza ten sam kierunek, ja pewnie w przypadku socjologii sprawdzilbym dokladnie Humanistczna TWP, bo to kierunek bardziej humanistyczny niz ekonomiczny, a oni na takie sie nastawiaja, ale nie zaszkodzi wziac programy, porownac, poprosic o liste wykladowcow, itd.
gdzie socjologia??
chce isc na socjologie, zalozmy ze sie nie dostane na Uniwerek Szczecinski, to co polecacie; Zachodniopomorska Szkole Biznesu czy Wyzsza Szkole Humanistyczna TWP? jakie macie porownanie?
30.01.2013
26.09.2012
Kol1987
Wysoki poziom, swietna kadra, fajna atmosfera i perspektywy rozwoju
wyluzowana
Dla mnie szkoła świetna, elearning na poziomie, obsługa w systemie e-dziekanat bez zarzutu - polecam. Studiuję magisterkę z Ekonomii - choć nie jest łatwo, to jednak atmosfera naprawdę doskonała.
26.09.2012
27.08.2012
agata
E tam, nie podoa mi się tu. prawie wszyscy na roku starsi ode mnie, to od razu dystans tworzy. Mam pracę ale chciałam chocjaż jakieś studia zrobić, padło na zachodniopomorską szkołę biznesu, jednak nie była to dobra decyzja. nie wymagają od nas specjalnie, a przynajmniej nie tyle ile się przyzwyczaiła,.
mrówka
Ja skończyłam w tym roku ekonomię w zachodniopomorskiej szkole biznesu i mogę tylko powiedzieć, że jak nie wiecie gdzie studiować ten kierunek, to przyjdźcie tutaj. Tak jak osoba poniżej zauważyłam że wykładowcy odpowiednio traktują swoją pracę, a jest to przecież najważniejszy czynnik wpływający na jakość studiów.
18.08.2012
18.07.2012
ekonomia
studiuję tutaj ekonomię i naprawdę sobie chwalę. Wykładowcy nas nie olewają, potrafią wszystko wytłumaczyć a wiadomo, że ekonomia do łatwych nie należy. Potem zaliczenia i egzaminy to tylko formalność, bo wszystko już umiesz
wojtek
chciałem się zapytać o studia w berlinie. nie działa mi odnośnik na stronie więc nic nie wiem. ile one kosztuja? na jakim poziomie muszę znać język i czym to mam udowodnić, czyli jaki certfikat jest potrzebny? i kiedy konczy sie rekrutacja?
16.07.2012
05.07.2012
srednia
w tamtym roku koleżanka zaczynała jakąś szkołę prywatną i z tego co wiem to nie płaciła nawet za pierwszy semestr bo miała średnią 5,0 w liceum. tutaj tez jest taka opcja?
spam
dość innowacyjna szkoła, przejmuje się studentem, wykładowcy w miarę ogarnięci, wykształceni. z nauki dużo można wynieść, ale dobrze jest też samemu doczytywać, zgłębiac tematykę studiów. ja jestem na socjologii i żałuję że jak przychodziłam na studia to nie było socjologii internetu, brzmi ciekawie choć nie wiem co bym po tym robila.
03.06.2012
26.04.2012
Speed
Mi się podoba w sumie to takie Bevery Hills w Szczecinie :)
Speed
Na informatyce jest spoko wykładowcy z ZUT-u więc jest poziom a dla mnie najważniejsze są małe grupy wykładowca ma przynajmniej czas dla każdego :)
26.04.2012
01.03.2012
informatyka w Szczecinie
jestem zdecydowany na kierunek informatyka, zakladam opcje, ze matura pojdzie srednio i uczelnia panstwowa odpada, no wlasnie - tu mam pytanie: z tego co szukam, to informatyka jest w 3 szkolach prywatnych: Wyzszej Szkole Ekonomiczno-Turystycznej, Szkole Wyższej Stargardinum i tu,c zyli w Zachodniopomorskiej Szkole Biznesu. POrownuje oferty, pztrze na specjalnosci i nadal sie waham, mozecie cos w od siebie napisac, ci ktorzy studiuja wyzej ten kierunek, albo maja rozeznanie w temacie?
Kaśkaa
Mnie zainteresowała europeistyka! :) Jestem dość ciekawa czy kładą tam nacisk na języki? Może wiecie coś więcej na ten temat? Jeszcze się zastanawiam, ale myśle, że wybór padnie na tą właśnie szkołę więc szukam opinii i informacji o szkole i kierunkach. Tutaj najbardziej chodzi mio europeistyke
06.12.2011
02.06.2011
Ranatka
tak sporo nauki jest na kierunkach scisłych. Tzn nie wiem jak na humanie bo nigdy nie studiowałam ale na scisłych sporo. Jest też dużo zajec na myslenie itp. Ja jestem zadowolona chciaz czasem marze o chwili odpoczynku od tego wszystkiego.
Ekonomia
Ekonomia to fajny kierunek jak ktos lubi matme - jak to dziwnie brzmi he he, ja nie mialam problemów z metamatyką wiec dla mnie jest ok. Moja specjalność to Finanse i rachunkowosc, wybrana z duzym rozmyslem, chyba i przekonaniem. Cel jest taki, aby najpierw poprawcowac w wiekszej firmie, w dzaiale finansowym, ksiegowym, kadrowo-placowym jakim tam, a w przyslosci wiadomo, wlasne biuro ksiegowe mi sie marzy.
01.06.2011
30.05.2011
Wieśka
Dobrą opcją na licencjata według mnie to europeistyka. Ciekawy kierunek - na bank jest przyszłościowy i związany z Unią Europejską a to będzie się powoli rozwijało wszystko , także ja stawiałabym na to jeśli chodzi o wybór z mojej uczelni
Naomi
opcja dla mnie - socjologia, licencjat. POzniej sie zobaczy. Same studia na tym kierunku wydaja sie byc stosunkowo lekko strawne. Gorzej, ze z wyborem specjalnosci jakos nie ma szalu. Orientujecie sie moze, jakie mozna robic w ramach tego kierunku specjalizacje, jakie sa w innych uczelniach, bo tu tylko \"socjologia w w organizacji\".
28.05.2011
25.05.2011
Filip kierunek ekonomia
Na ekonomii luzu nie ma. Wykladowcy trzymaja poziom, przez co raczej na taryfe ulgowa nie mozecie liczyc. Ale juz na ludzkie zrozumienie spraw studenckich - i owszem. Sama szkola jak najbardziej godna polecenia, zreszta jest na rynku ladnych pare lat, wiec juz okrzepla.
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Akademia Zamojska
  • Uniwersytet Kaliski
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Toruniu
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Psychologii w Poznaniu
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Wydział Nauk o Polityce i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Opolskiego
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Uniwersytet Ignatianum w Krakowie
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Uniwersytet Radomski im. Kazimierza Pułaskiego
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana w Radomiu
  • Warszawska Akademia Medyczna Nauk Stosowanych
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Gdańsku
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
  • Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Szczawnie-Zdroju
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Uniwersytet Gdański
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Uniwersytet w Siedlcach
  • Akademia Pożarnicza w Warszawie
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Akademia Tarnowska
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Akademia WIT w Warszawie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Targu
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana, Wydział w Warszawie
  • Collegium Humanum w Gdańsku
  • Politechnika Śląska
  • Gdański Uniwersytet Medyczny
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • Uniwersytet Wrocławski
  • Akademia Nauk Stosowanych im. H. Cegielskiego w Gnieźnie, Uczelnia Państwowa
  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Collegium Humanum w Katowicach
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Akademia Medyczna Humanum w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Powiślańska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Uniwersytet Pomorski w Słupsku
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • AMA Film Academy w Krakowie
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Warszawska Uczelnia Ekonomiczna
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Collegium Humanum w Lublinie
  • Politechnika Częstochowska
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Politechnika Poznańska
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Kościerzynie
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Politechnika Łódzka
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Warszawska Wyższa Szkoła Biznesu
  • Uniwersytet SWPS Katowice
  • Uniwersytet Śląski w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Collegium Humanum w Szczecinie
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Collegium Humanum w Kielcach