• Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Uniwersytet Wrocławski Alicja Wojtasz
  • Akademia Tarnowska rekrutacja 2024
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa

Collegium Balticum Akademia Nauk Stosowanych w Szczecinie

uczelnia niepubliczna, woj. zachodniopomorskie, 71-011 Szczecin, ul. Mieszka I 61c, (+91) 48 38 171, rekrutacja@cb.szczecin.pl

Collegium Balticum Akademia Nauk Stosowanych w Szczecinie (dawniej Szczecińska Szkoła Wyższa Collegium Balticum) jest placówką obecną na rynku edukacyjnym już ponad dwadzieścia lat. Prowadzi rekrutację na pedagogikę, bezpieczeństwo wewnętrzne, dietetykę i kosmetologię. W zależności od wybranego kierunku, kształcenie odbywa się na studiach I i II stopnia oraz na jednolitych studiach magisterskich. Ofertę dydaktyczną uczelni uzupełniają studia podyplomowe.

Szkoła aktywnie uczestniczy w programie Erasmus +, który daje możliwość realizacji części nauki oraz praktyk zawodowych za granicą. Studenci dzięki temu programowi mają również szansę uczestniczyć w realizacji projektów międzynarodowych. Placówka współpracuje z uczelniami z: Turcji, Czech, Austrii oraz Litwy. Dostosowuje programu kształcenia oraz ofertę specjalności do aktualnych potrzeb studentów i rynku pracy, w celu zapewnienia absolwentom zdobycia satysfakcjonującej pracy i stworzenia optymalnych warunków do rozwoju kariery zawodowej.


Ocena uczelni

7.36 / 10
1015 głosów

Opinie (41)
Collegium Balticum Akademia Nauk Stosowanych w Szczecinie, Balticum Szczecin

vsxy
Hej, czy ktoś wybiera się w tym roku na pedagogikę spec. opiekuńczo wychowawczą z resocjalizacją? niestacjonarne. :)
21.09.2023
28.08.2023
Ania
Dzień dobry, podbijam pytanie o dietetykę, czy ktoś mógłby się wypowiedzieć ? Z góry dziękuje i pozdrawiam
Mateusz
Jest git, studiuję bezpieczeństwo wewnętrzne, kontakt z wykładowcami dobry, wyrozumiali i pomocni. Pomocni i ogarnięci panowie z dziekanatu, menadżer kierunku w temacie i pomocny. Jest git
23.05.2023
04.03.2023
agnieszka
studiuję ped mgr i polecam uczelnię. Zajęcia odbywają się pół na pół - zdalnie i stacjonarnie, plan lekcji dostosowany do studenta, można pogodzić pracę, życie prywatne i studia - tutaj plusik dla uczelni, ostatnio mieliśmy wyjście do ośrodka sense, więc zajęcia praktyczne na plus. polecam
Kasia
Nie ma się do czego przyczepić. Zajęcia ciekawe jak i mniej ciekawe, ale wiadomo - zawsze tak bywa. Dziekanat pomocny, menadżer grupy też. Płatność w ratach - stałe czesne, umowa zapewnia wysokość na całe studia. Praktyki maja sporo godzin, ale nauczyć się gdzieś trzeba. Ogólnie oceniam Uczelnie dobrze. Jak szukacie uczelni to rozważcie Collegium Balticum bo warto.
03.02.2023
07.01.2023
Adrian
Pomocny i szybki w działaniu dziekanat, kontakt z nauczycielami akademickimi dobry są mili i wyrozumiali tak jak menadżer kierunku, płatności są okej w stosunku do dzisiejszych cen za studia - można rozłożyć na mniejsze raty, przełożyć płatność. Duża ilość zajęć online - ms teams, więc można pracować i studiować. Polecam :)
Anonim
Studiuje kosmetologie i powiem wam tak Wykładowcy tutaj są tacy sami jak z Pumu niektórzy uczyli na lekarskim także wykładowcy doktorzy są na poziomie. Tak naprawdę od człowieka zależy czy chce się uczyć czy nie. Można wynieść coś po tych studiach. Praktyki na wysokim poziomie :) polecam !
12.10.2022
27.01.2022
Ewa
Czy polecacie Państwo studiowanie integracji sensorycznej na ww uczelni?
krystian
Witam, czy ktoś mógłby wypowiedzieć się na temat dietetyki?
23.01.2022
19.04.2021
Collegium Balticum
odpowiedź dla dg z dnia 18.04.2021
Dzień dobry, szczegółowe informację znajdują się na naszej stronie: www.cb.szczecin.pl A tu krótko dlaczego warto: Program tworzony we współpracy m.in. z medykami, dietetykami, fizjoterapeutami. Kierunek realizowany we współpracy z twarzą polskiej dietetyki - Jakubem Mauriczem. Dla każdego studenta na I roku, w semestrze letnim, Uczelnia opłaca jedno wybrane szkolenie poszerzające wiedzę dot. specjalności plus 20% zniżki przez cały okres trwania studiów na inne szkolenia z oferty Mauricz Training Center. Możliwość prowadzenia zajęć na odległość w formie e-lerning. Chcesz więcej? Skontaktuj się z działem rekrutacji: 91 48 38 171
dg
coś o dietetyce ?
18.04.2021
14.04.2021
Bb
Tez chetnie sie dowiem cos na temat dietetyki?
adam
Witam, jakieś opinie o dietetyce ?
21.08.2020
17.06.2019
SSW Collegium Balticum
odpowiedź dla Diana z dnia 15.06.2019
Dziękujemy , serdecznie pozdrawiamy i zapraszamy do kontaktu!
Diana
Polecam podyplomowki ogolnie w CB, byłam na oligo, dużo rzeczy można sie nauczy, teraz pójdę jeszcze na wych do życia w rodzinie. Co do gwiazdek też zauważyłam, i usłyszałam w biurze rekrutacji, bo była akurat jedna osoba ze mną, to nabór trwa, a kierunki są w przygotowaniu.
15.06.2019
31.05.2019
Hendriks
Hej :) czy jest tu ktoś z podyplomówki z surdopedagogiki? Polecacie?
żaneta
na stronie Balticum jest kilka kierunków z gwiazdkami, czy mam rozumieć że one jeszcze nie zostaly wprowadzone do oferty? pytam, bo tutaj na stronie w wykazie ich nie ma?
15.05.2019
17.11.2018
Informatyka
Ktoś pytał o informatykę. Generalnie jestem na drugim roku i kierunek jest naprawdę dobrze prowadzony. Dużym dla mnie plusem było nauczanie w specjalności od pierwszych zajęć (tylko dlatego, że wszyscy studenci się na to zgodzili, no prawie wszyscy), ta specjalność to systemy wbudowane. W pierwszym i drugim semestrze robiliśmy projekty typu: czujnik zbliżeniowy, różnego rodzaju roboty, proste gry, trochę lutowania i programowania. Duży nacisk kładą na programowanie (wejściówki co zajęcia i zadania do zrobienia w domu) co jest jak najbardziej zrozumiałe, tym bardziej że zajęcia są prowadzone z ludźmi, którzy mają w tym ogoromne doświadczenie i pracują na codzień w lokalnych firmach programistycznych. Tak 70% zajęć to zajęcia praktyczne. Generalnie polecam.
Emilia
Pedagogika w Szczecinie - opinie pliiizzz :-) Jak jest w Balticum? Gdzie jeszcze szukać?
22.02.2018
22.02.2018
studentka
@WERKA MOŻE DLATEGO ŻE UCZELNIA W KRÓTKIM ODSTĘPIE CZASU STRACIŁA DWÓCH WYKŁADOWCÓW? :(
werka
dlaczego na stronie Balticum cały czas na logo wisi czarna wstążka? rozumiem, że byłaby dzień, dwa, tydzień .... ale ja widziałam ją już dawno temu. Po kim ta żałoba? Czy to normalne, że tak się robi na stronie uczelni, gdy ktoś umrze np. wykładowca?
30.01.2018
10.11.2017
informatyka w Balticum - warto?
kto studiuje w tej szkole kierunek Informatyka? jak jest ? czy warto się zdecydować? możecie cś więcej podrzucić, zwłaszcza jaki poziom i jacy wykładowcy są?
studentka CB
Jestem zadowolona z uczelni Collegium Balticum, wykładowcy przekazują wiedzę praktyczną a nie tylko suchą teorię, w razie jakiś pytań chętnie udzielają odpowiedzi. Nigdy nie czułam się w dziekanacie jak intruz a w poprzedniej uczelni to bałam się zapytać o podbicie legitymacji. Naprawdę poooolecam.
20.08.2016
20.04.2016
pytanko na szybko
kto tutaj studiuje na kierunku dziennikarstwo i komunikacja społeczna??? Jak jest? czego się spodziewać? czy warto wybrać tą szkołę?
Stanowiska pracy w Gdańsku!
Absolwenci studiów Ekonomicznych, Prawa lub Księgowości! W Gdańsku otwiera się nowe centrum globalnej firmy konsultingowej PwC i szukamy Junior analityków AML. Wymagania: język angielski B2, studia ekonomiczne, prawnicze lub księgowe, finansowe. Chęć pracy w analitycznym zespole w dynamicznie rozwijającej się na rynku polskim firmie z Big 4! :) kontakt: magiera@hays.pl
11.02.2015
22.11.2013
da
do "ja" i do "studentka" - niestety, facet ma rację. Pogadajcie z dobrym prawnikiem z zewnątrz, to Wam wyjaśni. Niedawno Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego jednoznacznie stwierdziło, że z dniem 31-08-2012 r. wygasł mandat Dziekana Uczelni. Zgodnie ze statutem Dziekana powołuje założyciel, który do tej pory tego nie zrobił. Natomiast kwestia Rektora została przekazana do rozpatrzenia przez MNiSW do Sądu Administracyjnego. Ciekawe jakie dokumenty Wam pokazywali?
???
możecie przyblizyć temat? bo czytam Wasze wpisy ostatnie i lekko drże z niepokoju, co sie tu dzieje?
04.11.2013
25.10.2013
studentka
do ja - facet zawala nam skrzynki, widać że z powodu zwolnienia i kłopotów z prawem zachorował poważnie psychicznie. Władze Uczelni powinny zrobić z nim porządek, powinni go zamknąć bo zachoruje jeszcze mocniej. Studiowałam na Racibora na licencjacie, raz go już wygwizdaliśmy i gdyby zbliżył się na 100 metrów do Uczelni wygwiżdżemy go jeszcze raz. Panie Czekan, pamięta Pan to spotkanie z nami kiedy usłyszał Pan co myślimy o takim oszuście???
ja
jestem bardzo zadowolona z uczelni, kadra jest świetna. Słyszałam o aferze z Panem Cz. byłym Kanclerzem, mam nadzieję że władze uczelni rozprawią się z nim na dobre i że będziemy o tym informowani
15.10.2013
11.10.2013
ja
Jestem studentką CB i jestem pewna,że afera wokół uczelni jest wyssana z palca przez Pana Cz. Dziś władze uczelni podczas zajęć pokazywały nam stosowne dokumenty potwierdzające,że uczelnia działa prawidłowo.
andzia23
W zeszłym tygodniu broniłam się z Reso w Szn i jestem bardzo zadowolona. Uczelnia i kafrda super. CZesne mogłoby być niższe;)
11.10.2013
10.10.2013
marta
tez uciekam z tej uczelni
gabigrabi
moim zdaniem Balticum to najlepszy wybór ze szkół w tym mieście, wysoko wykwalifikowana kadra, przyjemna atmosfera na zajęciach oraz poza nimi, ilość zajęć dopasowana do możliwości studentów, gorąco polecam!
29.03.2013
05.12.2012
fizjoterapia
gdzie polecacie studiowac fizjoterapię na prywatnych w Szczecinie? jak to wyglada w Balticum - przyzwoicie? chodzi mi glownie o zaplecze bazowe, pracownie, zajecia praktyczne, warto brac pod uwage czy szukac gdzie indziej?
stromeyer
A ja właśnie kończę,niebawem obrona pracy...Fajna szkoła, przyjazni wykładowcy i super Pani Rektor:)
17.07.2012
17.01.2012
Mika
Studiuję na 3 roku PEDAGOGIKI i bardzo się cieszę, że zdecydowałam właśnie na CB. Uczelnia gwarantuje nie tylko doskonałe przygotowanie merytoryczne, ale zapewnia możliwość przygotowania zawodowego poprzez organizowane praktyki i staże studenckie. W moich planach jest jeszcze magisterka z pedagogiki, zatem tak szybko się z tą szkołą nie pożegnam ;p
Asia
Kadra doświadczona i normalna. Ludzie w Dziekanacie mili. Polecam
16.01.2012
16.01.2012
Kasia
Rzeczowe podejście do studenta.
Bodzio
Uczelnia SPOKO. Najważniejsze, że elastycznie potrafią podejść do człowieka. Duży plus.
16.01.2012
23.05.2011
Marzenka
Kolegium nauczycielskie . Maja dwie specjalności j. ang i j.niem . Obecnie robie j.ang i polecam . Miła atmosfera . Ludzie fajni.
andziak
Robie tam studium policealne. Polecam! Fajne kierunki i atmosfera bezstresowa
21.05.2011
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Akademia WIT w Warszawie
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Uniwersytet w Białymstoku
  • Uniwersytet WSB Merito w Toruniu
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Uniwersytet WSB Merito Szczecin
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Wydział Nauk o Polityce i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Opolskiego
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Politechnika Śląska
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Kościerzynie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Uniwersytet Pomorski w Słupsku
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Uniwersytet w Siedlcach
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Uniwersytet Kaliski
  • Collegium Humanum we Wrocławiu
  • Uniwersytet WSB Merito w Gdańsku
  • Collegium Humanum w Szczecinie
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Gnieźnieńska Szkoła Wyższa Milenium
  • Politechnika Poznańska
  • Collegium Humanum w Lublinie
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Uniwersytet Śląski w Katowicach
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. H. Cegielskiego w Gnieźnie, Uczelnia Państwowa
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Akademia Jagiellońska w Toruniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Szczawnie-Zdroju
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Gdański Uniwersytet Medyczny
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Uniwersytet SWPS Katowice
  • Politechnika Łódzka
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Targu
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana, Wydział w Warszawie
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Psychologii w Poznaniu
  • Akademia Medyczna Humanum w Warszawie
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Małopolska Uczelnia Państwowa im. rtm. Witolda Pileckiego w Oświęcimiu
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Gdańsku
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Warszawska Uczelnia Ekonomiczna
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Warszawska Akademia Medyczna Nauk Stosowanych
  • Wyższa Szkoła Kosmetyki i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Akademia Tarnowska
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Politechnika Lubelska
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Akademia Pożarnicza w Warszawie
  • Uniwersytet Wrocławski
  • Politechnika Częstochowska
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Chrześcijańska Akademia Teologiczna w Warszawie
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Akademia Zamojska
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Warszawska Wyższa Szkoła Biznesu
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Politechnika Białostocka
  • Uniwersytet Gdański
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Toruniu
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
  • Uniwersytet Ignatianum w Krakowie
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana w Radomiu
  • Uniwersytet Radomski im. Kazimierza Pułaskiego
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie