• UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • Wyższa Szkoła Biznesu - National Louis University

Podkarpacka Szkoła Wyższa im. Bł. Ks. W. Findysza w Jaśle

uczelnia niepubliczna, 38-200 Jasło, ul. 3 Maja 95, (+13) 446 64 76,

Podkarpacka Szkoła Wyższa im. bł. ks. Władysława Findysza w Jaśle jest niepaństwową uczelnią istniejącą już ponad dwadzieścia lat na rynku edukacyjnym. Szkoła rekrutuje na studia I i II stopnia na kierunkach ekonomia, finanse i rachunkowość oraz transport. Ofertę dydaktyczną uzupełniają studia podyplomowe.

Placówka spełnia ważną funkcję w rozwoju w regionie, ułatwiając dostęp do kształcenia lokalnej społeczności bez konieczności dotarcia do dużych ośrodków akademickich. Uczelnia stale rozwija współpracę z przedsiębiorstwami, władzami samorządowymi oraz instytucjami pozarządowymi, stwarzając w ten sposób możliwość bezpośredniego kontaktu studentów z potencjalnymi pracodawcami. Osoby poszukujące ciekawej oferty studiów w tym regionie mogą zapoznać się z szczegółowymi zasadami rekrutacji prowadzonej na poszczególne kierunki studiów.


Ocena uczelni

7.65 / 10
11 głosów

Opinie (22)
Podkarpacka Szkoła Wyższa im. Bł. Ks. W. Findysza w Jaśle, PSW Jasło

Absolwentka
Nie polecam tej uczelni, strata czasu a przed wszystkim pieniędzy czesne na poziomie uczelni z Krakowa czy Rzeszowa. Drugim razem nie wybrałbym tej uczelni.
07.07.2020
01.12.2019
Nowy
Jestem studentem transportu. Opiekunem jest Pani Doktor Inżynier Brill która jest ekspertem a zarazem po prostu człowiekiem otwartym na innych. Na zajęcia trzeba być przygotowanym ale można połączyć je z pracą tak robi zdecydowana większość. Jest dużo stypendiów, które pokrywają koszty studiów. Szkoła na prawdę warta uwagi, która jest bardzo niedoceniana a wcale nie odbiega poziomem od Rzeszowskich po prostu jest młodsza i nie ma aż tylu kierunków natomiast jakość wykładów nawet ze względu na niewielką liczbę studentów powiedziałbym że lepsza bo ma się kontakt z nauczycielami.
Harvey
Uczelnia jest rewelacyjna! Wykładowcy sumiennie przygotowani do prowadzenia zajęć, Bardzo dobra kadra, panie w dziekanacie bardzo miłe i serdecznie nastawione do studenta co na uczelniach nie jest częste! Wszyscy znajdą czas dla studenta i poświęcą mu czas. Budynek szkoły nowoczesny i bardzo wygodny. Polecam wszystkim!
01.12.2019
22.06.2019
🤭
Interesują mnie studia niestacjonarne Transport... Czy ktoś jest w staniepowiedziec mi czy jest ciężko? Chciałbym studia połączyć z pracą 😊
Gość
A ja powiem szczerze że obawiam się wieśniaków... Chodziłem do technikum z takimi i ledwo wytrzymałem i nie wytrzymam studiów jeśli tacy to większość na uczelni! Proszę powiedzcie mi czy jest tam kulturka, ciekawe osoby z obyciem i klasą?
15.05.2019
03.10.2016
KOT
Ja również uczeszczalem do tej uczelni na profilu transport i powim tak: Unauczycieli z Krakowa panowala dyscyplina, Zwolinska ma duza wiedze duzo mowi kaze sie tez innym wypowiadac na zajeciach niby nie straszna mala mila babeczka ale ja wiem szalu nie robi szybka glupie zasady wyklady a trzeba sie na kazde stawiac michlowicz spoko nawet... Z Rzeszowa lipa nauczyciele z ktorych pamietam p.Brill nic szczegolnego nie wniosla w moje nauczanie nie umie przekazac wiedzy ale wypuszczala wczesniej 5ki dawala za nic takze spoko
Anula
Wybieram sie na kierunek gospodarka przestrzenna może ktos już coś studiował i powie czy warto iść na ten kierunek czy cięzżko jest na roku .
02.09.2015
02.09.2015
Anula
Wybieram sie na kierunek gospodarka przestrzenna może ktos już coś studiował i powie czy warto iść na ten kierunek czy cięzżko jest na roku .
kor
Mam takie pytanie czy za te studia się płaci czy tylko opłaty rekrutacyjne? Chodzi mi o studia licencjackie -ekonomia.
30.06.2015
12.01.2015
eza
Studiuję na tej uczelni gospodarkę przestrzenną i jestem zadowolona, zajęć dużo wykładowcy różni jedni lepsi inni do bani ale raczej tak jest wszędzie. Dużo sie można dowiedzieć ale z racji że są to studia niestacjonarne trzeba dużo również samemu czytać, nikt nikomu wiedzy na siłę do głowy nie włoży ale jeżeli student jest zainteresowany nauką to dużo może się nauczyć, a praktyka i tak wszystko zweryfikuje. Uczelnia oferuje również staże
divorsky
Czytam te niektóre opinie i myśle sobie, co wy byście właściwie chcieli... Akurat jestem po sesji, zdawałem kilka egzaminów u prof. Szybki i uważam że wykłada bardzo dobrze, dyscyplina i twarde zasady, w sumie jak u innych AGHowców na PSW. Trzeba chodzić i się uczyć, jak sie to robi to nie ma problemu z zaliczeniem. Kto tego nie robi to zdaje aż do skutku. Ludzie najpierw narzekają że PSW do kitu bo nic nie uczą, a później jadą na Szybke i innych, bo... bo sie nie chce uczyć. Mi sie tu podoba, miła atmosfera, stypendia naukowe i ogólnie fajnie jest... i labolatorium sie robi :DDD Na innych kierunkach jest chyba jeszcze lepiej :p. Polecam
30.06.2013
29.06.2013
Nowa
A co sądzicie o kierunku ekonomia?
Joe
Studiuję transport i jest naprawdę OK. Trzeba się uczyć ale to chyba nie wada. Bardzo dużą rolę odgrywa obecność na zajęciach, szczególnie u prof. Szybki. Generalnie dziwie się ludziom którzy jadą pół Polski na zajęcia do innej uczelni, tylko dlatego że ta jest w Jaśle, a przecież tu sie nie studiuje... Nic bardziej mylnego, wykładowcy z AGH, PK, PRZ itp wykładają właśnie na PSW, więc dlaczego nie... Szkoła załatwia praktyki, płatne staże i naprawdę wiele pomaga. Jeżeli się uczysz to na drugim roku po stypendium naukowym studiujesz prawie za free :)))
27.06.2013
16.06.2013
bernardino
Polo to jeden z takich gości co przychodzi na koniec zajęć i wydaje mu się ze wystarczy kilka minut posiedzieć na zajęciach i już komputer wszystko za niego zrobi. Bo przecież ma kompa w domu to już wszystko wie.
polo
Jak każda szkoła wyższa ma swoje minusy i plusy. Zgadzam się z LOLO ,że Szybka jest beznadziejnym wykładowcą.Kompletnie nie umie przekazać wiedzy i jego przedmiot nigdy do niczego nie przyda się.Wykłady są ciekawie prowadzone przez dr.Zwolińską i dr. Bril . Co do egzaminów to jedne są trudniejsze a drugie łatwiejsze jednym słowem trzeba się uczyć,bo na piękną gębę nikt ci nie da pozytywnej oceny. Jedyną wadą jest to że trzymają jednego gościa od informatyki który kompletnie nie tłumaczy podczas zajęć. Ten klient nazywa się ROPA POCO ONI GO TAM TRZYMAJĄ .Z jego wykładów nic nie wyniosłem.Wielu studentów z jego niby wykładów jest nie zadowolonych .
08.03.2013
11.02.2013
siuncia
Bardzo proszę o opinie na temat kirunku Hotelarstwo. Planuję rozpocząć i bardzo chętnie poznam opinie innych
LOLO
Ja chodziłem do tej szkoły i jestem zadowolony. Wykałdy fajnie prowadzone. Szczególnie miło wspominam dr. Skrzypca co wykładał elektrotechnike . Dr.Brilowa i dr.Zwolińska to równe kobity,bardzo fajnie prowadziły wykłady i naprawde umiały wytłumaczyć.Mojemu bratu poleciłem tą szkołe i jest na trzecim roku kierunek transport jest bardzo zadowolony. Jedyny minus to Szybka nie umi tłumaczyć przedmiot jest beznadziejny w życiu mi się to nie przyda.
18.12.2012
28.11.2012
kuba
Moim zdaniem to nie jest zbyt dobra szkoła. Lepiej już wybrać inną, lepszą uczelnię. Ja jestem jak najbardziej za uczelniami w Warszawie takimi jak SGGW czy UW. Podkarpacka Szkoła Wyższa im. Bł. Ks. W. Findysza w Jaśle nie daje tylu możliwości, nie zadowala swoim poziomem nauczania.
dana
moim zdaniem nie jest to zbyt dobra szkoła, poziom w porównaniu do mojej nowej uczelni słaby. studiowałam tu dwa lata i wiele ze studiów nie wyniosłam, niezbyt dużo materiału pozostało mi w głowie, a nieukiem nie jestem. dlatego też przeniosłam się i jest lepiej.
19.08.2012
11.08.2012
930912
Widzę że nie ma tutaj żadnych opinii o tej uczelni, a szkoda, bo zastanawiam się nad studiowaniem tutaj, ale tak w ciemno to wolę nie ryzykować. Moja koleżanka uczęszczała do Podkarpackiej Szkoły Wyższej im. Bł. Ks. W. Findysza w Jaśle, ale musiała się przeprowadzić. Mówiła że gdyby mogłaby, zostałaby tu aby skończyć studia. Więc nie jest źle raczej. Mimo to przydałoby się więcej opinii o tej szkole wyższej.
wod
podbijam. Nie chodzi mi o to aby każdy pisał same zalety. Chodzi mi tez o wady!!!
23.01.2012
02.06.2011
Ika
poprosze o opinie na temat kierunku Transport w Podkarpackiej Szkole Wyższej w Jaśle, bez lukrowania, ale naprawdę, jak się rzeczy maja