• Akademia Tarnowska rekrutacja 2024
  • UTH im. Chodkowskiej Warszawa
  • Uniwersytet Wrocławski Alicja Wojtasz
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej

Podkarpacka Szkoła Wyższa im. Bł. Ks. W. Findysza w Jaśle

uczelnia niepubliczna, woj. podkarpackie, 38-200 Jasło, ul. 3 Maja 95, (+13) 446 64 76,

Podkarpacka Szkoła Wyższa im. bł. ks. Władysława Findysza w Jaśle jest niepaństwową uczelnią istniejącą już ponad dwadzieścia lat na rynku edukacyjnym. Szkoła rekrutuje na studia I i II stopnia na kierunkach ekonomia, finanse i rachunkowość oraz transport. Ofertę dydaktyczną uzupełniają studia podyplomowe.

Placówka spełnia ważną funkcję w rozwoju w regionie, ułatwiając dostęp do kształcenia lokalnej społeczności bez konieczności dotarcia do dużych ośrodków akademickich. Uczelnia stale rozwija współpracę z przedsiębiorstwami, władzami samorządowymi oraz instytucjami pozarządowymi, stwarzając w ten sposób możliwość bezpośredniego kontaktu studentów z potencjalnymi pracodawcami. Osoby poszukujące ciekawej oferty studiów w tym regionie mogą zapoznać się z szczegółowymi zasadami rekrutacji prowadzonej na poszczególne kierunki studiów.


Ocena uczelni

6.13 / 10
17 głosów

Opinie (25)
Podkarpacka Szkoła Wyższa im. Bł. Ks. W. Findysza w Jaśle, PSW Jasło

Greg
Spokojna atmosfer bez napinania- jeśli chodzi o egzaminy nauczyciele idą na rękę. Z przedmiotów specjalistycznych trzeba mieć wiedzę na egzamin ale nauczyciele są ludzcy. Studiowanie nie jest uciążliwe- projekty trzeba robić. Jeśli chodzi o tą uczelnię to tytuł dostaje się ten sam co na Politechnice a jest zdecydowanie spokojniej i lepiej.
09.01.2024
29.11.2023
Karola
Na czym polegają studia na kierunku transport ? Jest to bardziej kierunek gdzie dominują zagadnienia związane z mechaniką , diagnostyka itp. Czy bardziej transport jako sektor logistyki ? Czy na kierunku transport są zagadnienia zarówno z logistyki jak i tytułowego transportu ? Bardzo proszę o odpowiedź, z góry dziękuję
Kandydat
Co sądzicie o studiach On-line na kierunku Ekonomia lub Finanse i rachunkowość, czy ktoś studiował bądź studiuje w takim trybie ?
04.07.2023
07.07.2020
Absolwentka
Nie polecam tej uczelni, strata czasu a przed wszystkim pieniędzy czesne na poziomie uczelni z Krakowa czy Rzeszowa. Drugim razem nie wybrałbym tej uczelni.
Nowy
Jestem studentem transportu. Opiekunem jest Pani Doktor Inżynier Brill która jest ekspertem a zarazem po prostu człowiekiem otwartym na innych. Na zajęcia trzeba być przygotowanym ale można połączyć je z pracą tak robi zdecydowana większość. Jest dużo stypendiów, które pokrywają koszty studiów. Szkoła na prawdę warta uwagi, która jest bardzo niedoceniana a wcale nie odbiega poziomem od Rzeszowskich po prostu jest młodsza i nie ma aż tylu kierunków natomiast jakość wykładów nawet ze względu na niewielką liczbę studentów powiedziałbym że lepsza bo ma się kontakt z nauczycielami.
01.12.2019
01.12.2019
Harvey
Uczelnia jest rewelacyjna! Wykładowcy sumiennie przygotowani do prowadzenia zajęć, Bardzo dobra kadra, panie w dziekanacie bardzo miłe i serdecznie nastawione do studenta co na uczelniach nie jest częste! Wszyscy znajdą czas dla studenta i poświęcą mu czas. Budynek szkoły nowoczesny i bardzo wygodny. Polecam wszystkim!
🤭
Interesują mnie studia niestacjonarne Transport... Czy ktoś jest w staniepowiedziec mi czy jest ciężko? Chciałbym studia połączyć z pracą 😊
22.06.2019
15.05.2019
Gość
A ja powiem szczerze że obawiam się wieśniaków... Chodziłem do technikum z takimi i ledwo wytrzymałem i nie wytrzymam studiów jeśli tacy to większość na uczelni! Proszę powiedzcie mi czy jest tam kulturka, ciekawe osoby z obyciem i klasą?
KOT
Ja również uczeszczalem do tej uczelni na profilu transport i powim tak: Unauczycieli z Krakowa panowala dyscyplina, Zwolinska ma duza wiedze duzo mowi kaze sie tez innym wypowiadac na zajeciach niby nie straszna mala mila babeczka ale ja wiem szalu nie robi szybka glupie zasady wyklady a trzeba sie na kazde stawiac michlowicz spoko nawet... Z Rzeszowa lipa nauczyciele z ktorych pamietam p.Brill nic szczegolnego nie wniosla w moje nauczanie nie umie przekazac wiedzy ale wypuszczala wczesniej 5ki dawala za nic takze spoko
03.10.2016
02.09.2015
Anula
Wybieram sie na kierunek gospodarka przestrzenna może ktos już coś studiował i powie czy warto iść na ten kierunek czy cięzżko jest na roku .
Anula
Wybieram sie na kierunek gospodarka przestrzenna może ktos już coś studiował i powie czy warto iść na ten kierunek czy cięzżko jest na roku .
02.09.2015
30.06.2015
kor
Mam takie pytanie czy za te studia się płaci czy tylko opłaty rekrutacyjne? Chodzi mi o studia licencjackie -ekonomia.
eza
Studiuję na tej uczelni gospodarkę przestrzenną i jestem zadowolona, zajęć dużo wykładowcy różni jedni lepsi inni do bani ale raczej tak jest wszędzie. Dużo sie można dowiedzieć ale z racji że są to studia niestacjonarne trzeba dużo również samemu czytać, nikt nikomu wiedzy na siłę do głowy nie włoży ale jeżeli student jest zainteresowany nauką to dużo może się nauczyć, a praktyka i tak wszystko zweryfikuje. Uczelnia oferuje również staże
12.01.2015
30.06.2013
divorsky
Czytam te niektóre opinie i myśle sobie, co wy byście właściwie chcieli... Akurat jestem po sesji, zdawałem kilka egzaminów u prof. Szybki i uważam że wykłada bardzo dobrze, dyscyplina i twarde zasady, w sumie jak u innych AGHowców na PSW. Trzeba chodzić i się uczyć, jak sie to robi to nie ma problemu z zaliczeniem. Kto tego nie robi to zdaje aż do skutku. Ludzie najpierw narzekają że PSW do kitu bo nic nie uczą, a później jadą na Szybke i innych, bo... bo sie nie chce uczyć. Mi sie tu podoba, miła atmosfera, stypendia naukowe i ogólnie fajnie jest... i labolatorium sie robi :DDD Na innych kierunkach jest chyba jeszcze lepiej :p. Polecam
Nowa
A co sądzicie o kierunku ekonomia?
29.06.2013
27.06.2013
Joe
Studiuję transport i jest naprawdę OK. Trzeba się uczyć ale to chyba nie wada. Bardzo dużą rolę odgrywa obecność na zajęciach, szczególnie u prof. Szybki. Generalnie dziwie się ludziom którzy jadą pół Polski na zajęcia do innej uczelni, tylko dlatego że ta jest w Jaśle, a przecież tu sie nie studiuje... Nic bardziej mylnego, wykładowcy z AGH, PK, PRZ itp wykładają właśnie na PSW, więc dlaczego nie... Szkoła załatwia praktyki, płatne staże i naprawdę wiele pomaga. Jeżeli się uczysz to na drugim roku po stypendium naukowym studiujesz prawie za free :)))
bernardino
Polo to jeden z takich gości co przychodzi na koniec zajęć i wydaje mu się ze wystarczy kilka minut posiedzieć na zajęciach i już komputer wszystko za niego zrobi. Bo przecież ma kompa w domu to już wszystko wie.
16.06.2013
08.03.2013
polo
Jak każda szkoła wyższa ma swoje minusy i plusy. Zgadzam się z LOLO ,że Szybka jest beznadziejnym wykładowcą.Kompletnie nie umie przekazać wiedzy i jego przedmiot nigdy do niczego nie przyda się.Wykłady są ciekawie prowadzone przez dr.Zwolińską i dr. Bril . Co do egzaminów to jedne są trudniejsze a drugie łatwiejsze jednym słowem trzeba się uczyć,bo na piękną gębę nikt ci nie da pozytywnej oceny. Jedyną wadą jest to że trzymają jednego gościa od informatyki który kompletnie nie tłumaczy podczas zajęć. Ten klient nazywa się ROPA POCO ONI GO TAM TRZYMAJĄ .Z jego wykładów nic nie wyniosłem.Wielu studentów z jego niby wykładów jest nie zadowolonych .
siuncia
Bardzo proszę o opinie na temat kirunku Hotelarstwo. Planuję rozpocząć i bardzo chętnie poznam opinie innych
11.02.2013
18.12.2012
LOLO
Ja chodziłem do tej szkoły i jestem zadowolony. Wykałdy fajnie prowadzone. Szczególnie miło wspominam dr. Skrzypca co wykładał elektrotechnike . Dr.Brilowa i dr.Zwolińska to równe kobity,bardzo fajnie prowadziły wykłady i naprawde umiały wytłumaczyć.Mojemu bratu poleciłem tą szkołe i jest na trzecim roku kierunek transport jest bardzo zadowolony. Jedyny minus to Szybka nie umi tłumaczyć przedmiot jest beznadziejny w życiu mi się to nie przyda.
kuba
Moim zdaniem to nie jest zbyt dobra szkoła. Lepiej już wybrać inną, lepszą uczelnię. Ja jestem jak najbardziej za uczelniami w Warszawie takimi jak SGGW czy UW. Podkarpacka Szkoła Wyższa im. Bł. Ks. W. Findysza w Jaśle nie daje tylu możliwości, nie zadowala swoim poziomem nauczania.
28.11.2012
19.08.2012
dana
moim zdaniem nie jest to zbyt dobra szkoła, poziom w porównaniu do mojej nowej uczelni słaby. studiowałam tu dwa lata i wiele ze studiów nie wyniosłam, niezbyt dużo materiału pozostało mi w głowie, a nieukiem nie jestem. dlatego też przeniosłam się i jest lepiej.
930912
Widzę że nie ma tutaj żadnych opinii o tej uczelni, a szkoda, bo zastanawiam się nad studiowaniem tutaj, ale tak w ciemno to wolę nie ryzykować. Moja koleżanka uczęszczała do Podkarpackiej Szkoły Wyższej im. Bł. Ks. W. Findysza w Jaśle, ale musiała się przeprowadzić. Mówiła że gdyby mogłaby, zostałaby tu aby skończyć studia. Więc nie jest źle raczej. Mimo to przydałoby się więcej opinii o tej szkole wyższej.
11.08.2012
23.01.2012
wod
podbijam. Nie chodzi mi o to aby każdy pisał same zalety. Chodzi mi tez o wady!!!
Ika
poprosze o opinie na temat kierunku Transport w Podkarpackiej Szkole Wyższej w Jaśle, bez lukrowania, ale naprawdę, jak się rzeczy maja
02.06.2011
  • Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana w Radomiu
  • Wydział Inżynierii Lądowej Politechnika Krakowska
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Chrześcijańska Akademia Teologiczna w Warszawie
  • Collegium Humanum w Poznaniu
  • Uniwersytet WSB Merito Szczecin
  • Lotnicza Akademia Wojskowa w Dęblinie
  • Uniwersytet Wirtualnej Edukacji
  • Collegium Humanum w Rzeszowie
  • Europejska Uczelnia Społeczno-Techniczna im. Roberta Schumana, Wydział w Warszawie
  • Uczelnia Techniczno-Handlowa im. Heleny Chodkowskiej w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Prawa we Wrocławiu
  • Uniwersytet WSB Merito Bydgoszcz
  • Warszawska Uczelnia Medyczna im. Tadeusza Koźluka
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Collegium Da Vinci w Poznaniu
  • Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie
  • Sopocka Akademia Nauk Stosowanych
  • VIAMODA Szkoła Wyższa w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Sączu
  • Wydział Fizyki, Uniwersytet w Białymstoku
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Szczawnie-Zdroju
  • Uniwersytet w Siedlcach
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Toruniu
  • Wyższa Szkoła Administracji i Biznesu im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • Politechnika Częstochowska
  • Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
  • Collegium Medicum im. L. Rydygiera w Bydgoszczy
  • Akademia Nauk Stosowanych w Raciborzu
  • Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte w Gdyni
  • Uczelnia Nauk Społecznych w Łodzi
  • Wyższa Szkoła Zdrowia w Gdańsku
  • Uniwersytet Zielonogórski
  • Politechnika Śląska
  • Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University, Filia w Tarnowie
  • Gdański Uniwersytet Medyczny
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego w Polkowicach
  • Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie
  • Małopolska Uczelnia Państwowa im. rtm. Witolda Pileckiego w Oświęcimiu
  • Uniwersytet Pomorski w Słupsku
  • Warszawska Wyższa Szkoła Biznesu
  • Akademia Finansów i Biznesu Vistula w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
  • Uniwersytet WSB Merito w Toruniu
  • Akademia Nauk Stosowanych w Nowym Targu
  • Warszawska Uczelnia Ekonomiczna
  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Akademia Jagiellońska w Toruniu
  • Akademia Zamojska
  • Wojskowa Akademia Techniczna im. J. Dąbrowskiego w Warszawie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. H. Cegielskiego w Gnieźnie, Uczelnia Państwowa
  • Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
  • Uniwersytet Rzeszowski
  • Uczelnia Łazarskiego w Warszawie
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Akademia Sztuki Wojennej w Warszawie
  • Górnośląska Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości im. K.Goduli w Chorzowie
  • Uczelnia Jana Wyżykowskiego, Filia w Lubinie
  • Uniwersytet Łódzki Wydział Zarządzania
  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii w Suchej Beskidzkiej
  • Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych w Warszawie
  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
  • Warszawska Akademia Medyczna Nauk Stosowanych
  • Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Publicznego i Indywidualnego Apeiron w Krakowie
  • Akademia Nauk Stosowanych im. prof. E. Lipińskiego w Kielcach
  • Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi
  • Akademia WIT w Warszawie
  • Polsko-Japońska Akademia Technik Komputerowych, Filia w Gdańsku
  • Międzynarodowa Akademia Nauk Stosowanych w Łomży
  • Wyższa Szkoła Społeczno-Ekonomiczna w Gdańsku
  • Wrocławska Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej HORYZONT
  • Akademia Nauk Stosowanych w Wałczu
  • Wydział Nauk o Polityce i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Opolskiego
  • Uniwersytet Wrocławski
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Lubelska Akademia WSEI
  • Wyższa Szkoła Biznesu National-Louis University w Nowym Sączu
  • Akademia Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie
  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Społeczna Akademia Nauk w Łodzi
  • Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Wrocławska Akademia Biznesu w Naukach Stosowanych
  • Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
  • Gdańska Szkoła Wyższa
  • Pomorska Szkoła Wyższa w Starogardzie Gdańskim
  • Collegium Polonicum w Słubicach, UAM w Poznaniu
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Kościerzynie
  • Niepubliczna Wyższa Szkoła Medyczna we Wrocławiu
  • Politechnika Poznańska
  • Szkoła Wyższa Ekonomii i Zarządzania w Łodzi
  • Powiślańska Szkoła Wyższa Filia w Gdańsku
  • Akademia Medycznych i Społecznych Nauk Stosowanych w Elblągu
  • Akademia Nauk Stosowanych im. Stanisława Staszica w Pile
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Warszawska Szkoła Zarządzania - Szkoła Wyższa
  • Akademia Górnośląska im. Wojciecha Korfantego w Katowicach
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. ks. B. Markiewicza w Jarosławiu
  • Collegium Humanum w Warszawie
  • Społeczna Akademia Nauk w Warszawie
  • Politechnika Łódzka
  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Psychologii w Poznaniu
  • Akademia Medyczna Humanum w Warszawie
  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Uniwersytet Kaliski
  • Akademia Katolicka w Warszawie, Collegium Bobolanum
  • Uniwersytet Morski w Gdyni
  • Collegium Civitas w Warszawie
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Uniwersytet Śląski w Katowicach
  • Uniwersytet Gdański
  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
  • Akademia Sztuk Pięknych im. E. Gepperta we Wrocławiu
  • Akademia Mazowiecka w Płocku
  • Menedżerska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi
  • Uniwersytet Szczeciński
  • Wszechnica Polska Akademia Nauk Stosowanych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Logistyki w Poznaniu
  • Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania w Warszawie
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Akademia WSB w Dąbrowie Górniczej
  • Uniwersytet Ignatianum w Krakowie
  • Uczelnia Społeczno - Medyczna w Warszawie
  • Akademia Ateneum w Gdańsku
  • Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia
  • Powiślańska Szkoła Wyższa
  • Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Kosmetyki i Nauk o Zdrowiu w Łodzi
  • Uniwersytet Radomski im. Kazimierza Pułaskiego
  • Uniwersytet Medyczny w Białymstoku
  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Politechnika Morska w Szczecinie
  • Gnieźnieńska Szkoła Wyższa Milenium
  • Akademia Śląska w Katowicach
  • Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji w Warszawie
  • Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego
  • Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego
  • Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy
  • Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu, Filia w Rybniku
  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Akademia Pożarnicza w Warszawie
  • Państwowa Akademia Nauk Stosowanych im. Ignacego Mościckiego w Ciechanowie
  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Uniwersytet WSB Merito w Gdańsku
  • Akademia Tarnowska